Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Δεν ωφελεί η κόντρα με την ΟΥΕΦΑ!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την αχρείαστη κόντρα του Παναθηναϊκού με την UEFA, που μόνο κερδισμένο δεν μπορεί να τον βγάλει.  
Μετά και την απόφαση της ΟΥΕΦΑ να μην πάρει άδεια ο Παναθηναϊκός για να παίξει στην Ευρώπη, αυτό που έβγαλαν προς τα έξω οι «πράσινοι» ήταν η οργή προς την ΕΠΟ και ότι θα προσφύγουν στο CAS. Για την ΕΠΟ είναι γνωστά τα συμφέροντα, που παίζει και δεν θα διαφωνήσω. Εξάλλου ο πρόεδρός της Σαρρής είχε διαρρεύσει εδώ και καιρό, ότι δεν έχει νόημα η συνάντηση Αλαφούζου με τον Τραβέρσο και την αντιμετώπισε με ειρωνεία. Από κει και πέρα, όμως, πιστεύω, ότι μετά την αρχική οργή στον Παναθηναϊκό πρέπει να το ξανασκεφτούν να το πάρουν απόφαση, ότι δεν θα παίξουν Ευρώπη και να μην πάνε στο CAS. Το τελευταίο, που χρειάζεται τώρα ο Παναθηναϊκός είναι να ανοίξει τώρα μέτωπο και με την ΟΥΕΦΑ. Διότι αν πάει στο CAS θα πάει κόντρα στην απόφαση, που πήρε η ΟΥΕΦΑ. Και οι ομάδες που πάνε κόντρα στην ΟΥΕΦΑ , έχουν πολύ πιο αυστηρή αντιμετώπιση τα επόμενα χρόνια. Και εκτός αυτού ο Παναθηναϊκός είχε καλό όνομα στην ΟΥΕΦΑ και αυτό τον είχε βοηθήσει να πέσει στα μαλακά κάποιες φορές με επεισόδια, που είχαν γίνει σε εντός έδρας παιχνίδια.
Εκτός του ότι -κατά γενική ομολογία- μοιάζει απίθανο να δικαιωθεί ο Παναθηναϊκός στο CAS και να παίξει στην Ευρώπη , θα ανοίξει και ένα μέτωπο με την ΟΥΕΦΑ, που είναι σίγουρο , ότι θα το βρει μπροστά του. Για αυτό λέω εγώ , ότι ο Αλαφούζος και οι συνεργάτες του πρέπει σήμερα πιο ψυχρά να δουν την κατάσταση και να μην «κυνηγήσουν», άλλο μία υπόθεση, που μοιάζει χαμένη. Εξάλλου ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε βαθμολογικά την έξοδό του στην Ευρώπη και ούτε δείχνει έτοιμος αυτή την στιγμή να διεκδικήσει τα 5 εκ. ευρώ, που θα εισπράξει μόνο αν περάσει τους δύο πρώτους(βατούς) αντιπάλους , αλλά και τον τρίτο και πιο δύσκολο αντίπαλο στα play off του Europa League.
ΥΓ: Επικοινωνιακά το χειρίστηκαν τελείως λάθος το θέμα της ΟΥΕΦΑ και της ευρωπαϊκής άδειας στον Παναθηναϊκό .Εβγαζαν μία αισιοδοξία όλο αυτό το διάστημα, ότι τελικά ο Παναθηναϊκός θα την πάρει την άδεια να παίξει στην Ευρώπη , με αποτέλεσμα αρκετός κόσμος να αιφνιδιαστεί αρνητικά. Το αντίθετο θα ήταν το σωστό. Να λες σαν ομάδα, ότι δύσκολα θα πάρεις την άδεια για Ευρώπη και αν δεν την έπαιρνες, όπως έγινε δεν θα αιφνιδιαζόταν ο κόσμος. Αν την έπαιρνες, όμως, όλοι θα μίλαγαν για επιτυχία του Παναθηναϊκού.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: