Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Π.Α.Ο.Κ-Με Κριστιάνο στην αποστολή

Με Κριστιάνο στην αποστολή

Στην αποστολή του ΠΑΟΚ για το αυριανό παιχνίδι με τον Πανιώνιο θα βρίσκεται ο Κριστιάνο Μοράς. Σήμερα το πρωί εκδόθηκε το δελτίο του και ο Φερνάντο Σάντος τον συμπεριέλαβε στην αποστολή, δίχως πάντως να έχει ιδιαίτερες ελπίδες να αγωνιστεί τουλάχιστον στην βασική ενδεκάδα. Οι 18 παίκτες που συμμετέχουν στην αποστολή είναι οι εξής: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης, Κοντρέρας, Κριστιάνο, Φιλομένο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουν, Σαβίνι, Σνάουτσερ, Βιερίνια, Βιτόλο

Πρόκριση για Άρη 73-67 την Ζαντάρ

Πρόκριση για Άρη 73-67 την Ζαντάρ

Ο Άρης σφράγισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup, κερδίζοντας 73-67 την Ζαντάρ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Γ΄ομίλου στο Eurocup. Οι «κίτρινοι» είχαν στο πλευρό τους, περίπου 4.000 οπαδούς, που έδωσαν το παρών στο «Αλεξάνδρειο».

1ο δεκάλεπτο: 9-10, 19-20.
2ο δεκάλεπτο: 31-26, 41-33.
3ο δεκάλεπτο: 47-42, 62-48.
4ο δεκάλεπτο: 69-59, 73-67.ΑΡΗΣ (Φώτης Κατσικάρης): Κλαρκ 10 (1), Μπετς 9, Λάμποβιτς 5, Ρίτσαρντσον 11 (3), Χατζηβρέττας 10 (2), Ντικούδης 4, Σκορδίλης 6, Πάουνιτς 2, Μάιλς 16 (1)
ΖΑΝΤΑΡ (Σμάγκο Σάγκαντιν): Ράντσιτς 10 (2), Πέριτς 13, Στίπσεβιτς 11 (1), Μπόισα 10, Ρούζιτς 9, Μόροβιτς, Τσαρ 7 (1), Πλέιστιντ 7

Καβάλα και Λεβαδειακός ήρθαν ισόπαλοι 2-2


Ο Ναπολεόνι παρακολουθεί τον Οικονόμου Καβάλα και Λεβαδειακός ήρθαν ισόπαλοι 2-2 στο «Ανθή Καραγιάννη». Ο Ονουάτσι πέτυχε το πρώτο γκολ του 2010 στο 26, σκόραρε και για δεύτερη φορά 40 λεπτά αργότερα όμως Μπαλβορίν (54') και Ναπολεόνι (71') είχαν τις απαντήσεις και εκμεταλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τα σοβαρά λάθη της αντίπαλης άμυνας. Φωνάζουν για πέναλτι οι γηπεδούχοι στην τελευταία φάση.

Ντεμπούτο με τη φανέλα της Καβάλας έκανε ο Σόσιν που ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα ενώ για πρώτη φορά αγωνίστηκε και το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο Ερβιν Σμολάρεκ που πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Ιωάννου.

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, το ντεμπούτο τους πραγματοποίησαν οι Μπεγκόνια και Νάτσο Γκονζάλες που ξεκίνησαν στοαρχικό σχήμα, όπως και ο Σιστόν που πέρασε ως αλλαγή.

Από το ξεκίνημα το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και γρήγορο με αποτέλεσμα να υπάρξουν και αρκετές φάσεις. Ο Ναπολεόνι ήταν ο πρωταγωνιστής της πρώτης καλής στιγμής για τον Λεβαδειακό, με τον Κάλατς να αποκρούει με τα πόδια το κοντινό σουτ του Ιταλού, όμως η Καβάλα ήταν αυτή που έφτασε πρώτη στην επίτευξη του γκολ. Από υποδειγματική αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Ρινκόν, μετά τη σέντρα του Πετκάκη, «έστρωσε» με το κεφάλι στον Ονουάτσι και εκείνος από το ύψος του πέναλτι «νίκησε» με εξαιρετικό πλασέ τον Στρατηλάτη.

Ο πρώην παίκτης του Ιωνικού έχασε στο 41ο λεπτό μοναδική ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, όμως στο τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ του Λεβαδειακού δεν μπόρεσε να βγει νικητής, με τον τελευταίο να αποκρούει εντυπωσιακά πάνω στη γραμμή.

Ο Λεβαδειακός μπήκε πιο επιθετικός στην επανάληψη και έφτασε γρήγορα στην ισοφάριση. Στο 54ο λεπτό και από το κόρνερ του Ταραλίδη, η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα και ο Μπαλβορίν δεν δυσκολεύτηκε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Κάλατς (1-1). Η Καβάλα αντέδρασε σχετικά γρήγορα και στο 66ο λεπτό πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ, όταν από την πάσα του Σιόντη ο Ονουάτσι πλάσαρε ιδανικά τον Στρατηλάτη, δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του.

Όμως ο Λεβαδειακός δεν είχε πει την τελευταία κουβέντα του. Στο 71', από την σέντρα του Κόλτζου, η μπάλα έφτασε στον Ναπολεόνι και εκείνος με δυνατό σουτ από κοντά ισοφάρισε και πάλι για τον Λεβαδειακό.

Οι φιλοξενούμενοι, τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου προσπάθησαν να «κλέψουν» το «τρίποντο», όμως το δυνατό σουτ του Ταραλίδη από αριστερά έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο δεξί δοκάρι του Κάλατς πριν φύγει άουτ.

Στην εκπνοή του αγώνα, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι όταν ο Μπεγκόνια φάνηκε να κρατάει από το χέρι τον Σόσιν μέσα στην περιοχή ενώ ο Πολωνός πρώην επιθετικός της Ανόρθωσης ήταν έτοιμος να σκοράρει και μάλλον είχαν δίκιο, με τον διαιτητή Σπάθα να αφήνει λανθασμένα το παιχνίδι να συνεχιστεί και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα να σφυρίζει τη λήξη του αγώνα.

Ηταν η 3η εντός έδρας ισοπαλία για την Καβάλα και η δεύτερη που αποκτάει ο Λεβαδειακός μακριά από την Λιβαδειά. Γήπεδο: "Ανθή Καραγιάννη"
Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)

Καβάλα (Βαγγέλης Γούτης): Κάλατς, Πετκάκης, Οικονόμου, Ψωμάς, Θεοδωρέλλης, Παβίσεβιτς, Σιόντης, Ονουάτσι (85' Σουλτανίδης), Σόσιν, Ιωάννου (77' Σμόλαρεκ), Ρινκόν (65' Μεντί)
Λεβαδειακός (Κίκε Ερνάντεθ): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Ζησόπουλος, Αλεξίου, Κόλτζος, Νάτσο Γκονζάλες (68' Σιστόν), Μπεγκόνια, Ναπολεόνι, Μπάρκογλου, Μπαλβορίν (76' Βασιλείου), Ταραλίδης

ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης1-0


Ο Γκαστόνε Κάσας πανηγυρίζει το γκολ εις βάρος του Αστέρα Τρίπολης... Η ΑΕΛ ξεκίνησε με το δεξί το 2010. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, επικράτησε στο "Αλκαζάρ" με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης, πανηγύρισε την πρώτη της νίκη μετά από τέσσερις "στείρες" αγωνιστικές και πήρε βαθιά βαθμολογική "ανάσα". Πρώτη ήττα για τον Αστέρα Τρίπολης μετά από έξι αγώνες.

Το παιχνίδι στο "Αλκαζάρ" ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο πρώτο δεκάλεπτο να δημιουργούν τις φάσεις για να σκοράρουν. Μάλιστα αν ο Τσέζαρεκ ήταν λίγο πιο προσεκτικός στη φάση του 9', οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί, όμως ο Κροάτης παρότι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βιέρα δεν πανηγύρισε διότι στο ξεκίνημα της φάσης ήταν οφσάιντ.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι που παρατάχθηκαν με τρία νέα πρόσωπα στη σύνθεσή τους ισορρόπησαν και άγγιξαν το γκολ στο 12'. Όμως η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στο Μετίν καθώς χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Αναστασόπουλου.Το επόμενο τέταρτο κύλισε χωρίς αξιόλογες φάσεις και ξαφνικά η ΑΕΛ, προηγήθηκε. Ρομέου και Μετίν άλλαξαν γρήγορα τη μπάλα, και ο Κάσας που βρέθηκε σε θέση βολής, "εκτέλεσε" με ιδανικό τρόπο τον τερματοφύλακα του Αστέρα και άνοιξε το σκορ.

Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στους "βυσσινί" που θέλησαν στα επόμενα λεπτά να "καθαρίσουν" το παιχνίδι. Παρότι όμως δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Στο 29', ο Κάσας έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία μέσα από την περιοχή, στο 30' ο ίδιος παίκτης έστειλε με το... καλάμι για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα, όμως δεν πρόλαβε να πανηγυρίσει διότι υποδείχθηκε σωστά οφσάιντ και στο 33' ο Μετίν δεν βρήκε στόχο.

Στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο η ΑΕΛ έδωσε χώρο, στους παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου, αλλά είχε φροντίσει να κλείσει -ειδικά από το ημικύκλιο της μεσαίας γραμμής και πίσω- κάθε διάδρομο προς την εστία του Βιέρα. Ο Αστέρας Τρίπολης δεν είχε ρυθμό στο παιχνίδι του, τα ατού του ήταν μπλοκαρισμένα και μάταια ο χρόνος κυλούσε.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύομενοι τα κέφια του Μετίν, απειλούσαν συνεχώς, ωστόσο ο Κάσας που στο 27' είχε δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, δεν κατάφερε να σκοράρει ξανά παρότι βρέθηκε ακόμα και... φάτσα με το γκολ (στη φάση του 77'). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να διατηρούνται όλα ρευστά μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ωστόσο ο Αστέρας Τρίπολης δεν απείλησε παρά μόνο μία φορά. Αυτό έγινε στο στο 84' με τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ. Ο Κροάτης όμως -ο οποίος φέτος έχει σημειώσει 9 γκολ- δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Σταθόπουλου...

  • Ο Πούρι, ο οποίος στις καθυστερήσεις πήρε τη θέση του Κυριακίδη, έγινε ο πρώτος Εσθονός που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα

  • Στις εξέδρες του "Αλκαζάρ" βρέθηκε και ο Σάλομον Ολεμπέ. Ο διεθνής Καμερουνέζος μέσος, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους "βυσσινί" διάρκειας 1,5 έτους.

    Γήπεδο: Αλκαζάρ
    Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαϊας)Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιέρα, Βελάσκο, Κατσιαρός, Νταμπίζας, Μελίσσης, Κυριακίδης (90'+1' Πούρι), Ρομέου, Βενετίδης (46' Τοάμα), Φλάβιο, Μετίν (88' Ααράμπ), Κάσας,
    Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος, Ρόκας (75' Ουριμπάρι), Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Φυτανίδης (60' Βίλτσες), Μπαστία, Καρέρα, Εντερ (79' Καούνος), Ουντότζι, Τσέζαρεκ
  • Κούπερ: «Ήμασταν συνεπείς, «χρυσοί» οι 3 βαθμοί»

    Κούπερ: «Ήμασταν συνεπείς, «χρυσοί» οι 3 βαθμοί»

    Ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα, εμφανίστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ μετά την λήξη του αγώνα: «Είμαστε χαρούμενοι για το αποτέλεσμα. Ήμασταν πολύ συνεπείς. Είχαμε δύσκολο έργο απέναντι σε μία καλή και οργανωμένη ομάδα με καλή κυκλοφορία της μπάλας. Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες στα μαρκαρίσματα ιδίως στον χώρο του κέντρου εκεί πουθα έπρπε να έχουμε καλύτερες τοποθετήσεις κάτι που είχε ο Ατρόμητος. Θα έλεγα ότι ήμασταν τυχεροί στα σημεία που πετύχαμε τα γκολ και θα χαρακτήριζα χρυσούς τους 3 βαθμούς». Παρά την ευρεία νίκη που πέτυχαν οι «κίτρινοι» ο Αργεντίνος τεχνικός έθιξε αρκετά από τα σημεία που δεν του άρεσαν στον σημερινό αγώνα: «Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει. Όταν ο αντίπαλος έμεινε με 10 γίναμε αργοί και είχαμε αρκετά προβλήματα να επιλύσουμε. Αυτή η αντίδραση που δείξαμε δεν μου άρεσε καθόλου. Πρέπει να σιγουρεύεις τη μπάλα όταν παίζεις με παίκτη παραπάνω. Δυσκολευτήκαμε στην κυκλοφορία που είχαμε και μπορώ να πω ότι σήμερα ο Μιχάλης δούλεψε αρκετά και καλά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κούπερ ενώ για τους τομείς που πρέπει να διορθώσει η ομάδα του τόνισε: «Το 3-0 δεν ξέρω αν ήταν δίκαιο αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο».
    «Εκμεταλευτήκαμε το 70% των ευκαιριών και μετά το τρίτο γκολ περιμέναμε να τελιώσει το παιχνίδι. Έπρεπε να είχαμε καλύτερη κυκλοφορία και να αλλάζουμε το παιχνίδι στις πλευρές. Όταν μία ομάδα παίζει με παίκτη λιγότερο δεν μπορεί να καλύψει όλο τα πλάτος τουγηπέδου. Έπρεπε να κάνουμε αλλαγές στις πλευρές να ψάξουμε τους κενούς χώρους και να εκμεταλευτούμε την ταχύτητα των παικτών μας. Δεν εκμεταλευτήκαμε την αριθμητική υπεροχή και παραμένουν οι αμφιβολίες. Πρέπει να φτιάξουμε μία ομάδα σοβαρή με τάξη και δύναμη στο παιχνίδι της, να έχει αγωνιστική ταυτότητα. Δεν με ξεγελά το σκορ. Πρέπει να αντιδράσουμε και να δουλέψουμε διαφορετικά την επόμενη εβδομάδα». Ο τεχνικός του Άρη ρωτήθηκε και για την επάνοδο του Νάτσο Γκαρσία μετά από απουσία τεσσάρων μηνών: «Είμαι ικανοποιημένος από τον Νάτσο. Μπήκε στο παιχνίδι είχε καλές τοποθετήσεις σωστή αντίληψη είχε και μία ασίστ. Τον έχουμε κερδίσει σε μεγάλο βαθμό αλλά χρειάζεται λίγο ακόμα για να είναι στο 100%».

    Σίφουνας» ο Άρης 3-0 τον Ατρόμητο

    «Σίφουνας» ο Άρης 3-0 τον Ατρόμητο

    Έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Μιχάλη Σηφάκη και με τους Κάλβο και Κάμπορα (2) να σκοράρουν, ο Άρης επικράτησε 3-0 του Ατρομήτου στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα. Στο πλευρό των «κιτρίνων» βρέθηκα και 1300 οπαδοί, που κέρδισαν την μάχη της κερκίδας.

    Οι συνθέσεις:

    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Μελισσάς (46΄Κουτσόπουλος), Νεμπεγλέρας, Αποστολόπουλος (58΄Σφακιανάκης), Φαβάλι, Σαρμιέντο, Περόνε, Αναστασάκος (73΄Καραγκούνης), Μπρίτο
    ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Πίτου Γκαρσία, Αράνο, Ρονάλντο Γκιάρο, Ναφτί, Κάλβο, Πρίττας (67΄Νάτσο Γκαρσία), Βανγκέλι (72΄Κουλουχέρης), Νασούτι, Κόκε, Κάμπορα (82΄Λαμπριάκος)
    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)

    ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

    7΄Ο Περόνε μπήκε στη μεγάλη περιοχή, από πλάγια θέση, σούταρε, αλλά ο Σηφάκης έδιωξε
    13΄Σουτ του Σαρμιέντο έξω από την περιοχή, η μπάλα βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και φεύγει άουτ
    14΄Ο Κάλβο έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ατρομήτου, πέρασε τον Μιχαηλίδη και έκανε το 0-1
    15΄Σουτ του Φαβάλι μέσα από την περιοχή, διώχνει ο Σηφάκης
    23΄Ύστερα από ωραίο συνδυασμό των Κάλβο – Κόκε και Κάμπορα, ο τελευταίος από κοντά κάνει το 0-2
    25΄Κίτρινη κάρτα στον Μπαζίνσκι
    27΄Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπαζίνσκι που αποβάλλεται
    39΄Ο Περόνε σούταρε από θέση πλάγια μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ
    44΄Ύστερα από ωραία ενέργεια του Κάλβο, το σουτ του Ισπανού από πλάγια θέση, έφυγε λίγο άουτ
    ΗΜΙΧΡΟΝΟ 0-2
    46΄Σουτ του Μπρίτο έξω από την περιοχή, ο Σηφάκης διώχνει σε κόρνερ
    53΄Από εκτέλεση φάουλ του Φαβάλι, ο Μπρίτο πιάνει την κεφαλιά, ο Σηφάκης διώχνει και στην επαναφορά ο Μπρίτο σουτάρει άουτ
    58΄Σουτ του Περόνε έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει άουτ
    60΄Κίτρινη κάρτα στον Περόνε
    64΄Εκτέλεση φάουλ του Μπρίτο, διώχνει εντυπωσιακά ο Σηφάκης
    65΄Κίτρινη κάρτα στον Βαγγέλη
    70΄Από την ωραία κάθετη πάσα του Νάτσο Γκαρσία, ο Κάμπορα βρέθηκε απέναντι από το Μιχαηλίδη και με ωραίο πλασέ έκανε το 0-3
    86΄Κίτρινη κάρτα στο Ναφτί
    ΤΕΛΙΚΟ 0-3

    "Φοβάται" τη Λα Κορούνια ο Χοακίν


    Ο Χοακίν πανηγυρίζει Ακόμα ένα ντέρμπι με τη Λα Κορούνια στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ισπανίας περιμένει ο Χοακίν την Τετάρτη. Η Βαλένθια υποδέχεται στο «Μεστάγια» την ομάδα της Γαλικίας στη ρεβάνς του αγώνα που είχε διεξαχθεί στο «Ριαθόρ» πριν τη διακοπή των Χριστουγέννων και είχε λήξει ισόπαλο (0-0).

    «Την Τετάρτη έχουμε ένα μεγάλο ματς. Πρέπει να διατηρήσουμε τον έλεγχο, γιατί στο Ριαθόρ ήταν πολύ κλειστό και ενδέχεται το ίδιο να συμβεί και στην έδρα μας. Θα είναι δύσκολο, αλλά μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο, αρκεί να έχουμε καθαρό μυαλό», σχολίασε ο άσος της Βαλένθια.

    Δανεικός στην Αλ Αράμπι ο Καρβάλιο


    Ο Καρβάλιο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Πτωτική πορεία έχει η καριέρα του Ντανιέλ Καρβάλιο, ο οποίος μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ πριν από τρία χρόνια με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα και ξεκίνησε να παραχωρείται με τη μορφή δανεισμού. Ο Βραζιλιάνος πλέον θα αγωνίζεται στην Αλ Αράμπι.

    Την περσινή σεζόν ο 26χρονος είχε δοθεί στην Ιντερνασιονάλ, έχοντας εννιά συμμετοχές. Στην ΤΣΣΚΑ ο Καρβάλιο είχε κάνει 85 συμμετοχές έχοντας βρει δίχτυα εννιά φορές. Επίσης ο Καβράλιο έχει φορέσει τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας τρεις φορές έχοντας πετύχει και ένα γκολ.

    ΑΠ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Θέλει «ποδαρικό» με πρόκριση

    Το αυριανό παιχνίδι κυπέλλου ερασιτεχνών με αντίπαλο τον ΠΑΟΔ έχουν στο μυαλό τους οι «κοκκινόμαυροι» του Κυριάκου Μπιμπισίδη, με στόχο φυσικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Μπορεί αυτό που ενδιαφέρει τον Απόλλωνα να είναι το πρωτάθλημα και η επιστροφή τους στις επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά οι παίκτες έχουν την υποχρέωση να δουν με τη δέουσα σοβαρότητα το συγκεκριμένο παιχνίδι.
    Αύριο στις 14.30 στο γήπεδο του Πανοράματος οι «ροσονέρι» θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΔ, τον οποίο μάλιστα υποδέχονται σε δύο αγωνιστικές και για το πρωτάθλημα. Ο Μπιμπισίδης αναμένεται να χρησιμοποιήσει «μικτή» ομάδα από «βασικούς» και νεαρότερους, επισημαίνοντάς τους ότι θα πρέπει να προσέξουν. Από εκεί και πέρα, ο Απόλλων την Κυριακή δοκιμάζεται στα Κουφάλια για το πρωτάθλημα και θα πρέπει να είναι έτοιμος και για αυτή την αναμέτρηση, από τη στιγμή που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαθεί άλλο έδαφος προς την κορυφή. Οι «κοκκινόμαυροι» καλούνται να μειώσουν αυτή τη διαφορά και θα φανεί μέσα στις επόμενες αγωνιστικές αν θα μπορέσουν να το παλέψουν ως το τέλος, κάτι που φυσικά έχουν χρέος να πράξουν, ασχέτως αν η απόσταση έχει φτάσει τους δέκα βαθμούς.
    Στο αγωνιστικό μέρος, οι Τσαταλής και Ντεβρεντλής χθες ακολούθησαν λόγω προβλημάτων ατομικό πρόγραμμα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι κανονικά στη διάθεση του προπονητή της ομάδας. Σήμερα ο Κυριάκος Μπιμπισίδης μετά τη μεσημεριανή προπόνηση θα ανακοινώσει και τα μέλη της αποστολής. Το αυριανό ματς θα είναι και το πρώτο για το 2010 και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας καλούνται να κάνουν καλό ποδαρικό…

    Αναμονή για τα μεταγραφικά

    Στο μεταγραφικό πεδίο υπάρχει στασιμότητα, αφού δε φαίνεται και πολύ εύκολη υπόθεση για τον Απόλλωνα σε αυτή τη φάση να «χτυπήσει» κάποιο από τα καλά ονόματα των ποδοσφαιριστών που έμειναν ελεύθεροι από ομάδες της Γ’ Εθνικής. Ήδη κάποιοι εξ αυτών έχουν ήδη συμφωνήσει με άλλες ομάδες, τη στιγμή που για την ομάδα ισχύει το πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.
    Ο επιθετικός που θα συνδράμει σημαντική στη λύση του προβλήματος αυτού ενδεχομένως να μην αποκτηθεί, όσο περνάει ο χρόνος και δεν γίνονται κινήσεις. Μοναδική μεταγραφή μέχρι τώρα για την ομάδα είναι ο Βασίλης Κέντης, ο οποίος μάλιστα πιθανότατα θα ντεμπουτάρει στο αυριανό παιχνίδι κυπέλλου με τον ΠΑΟΔ. Από εκεί και πέρα, τίποτα δε φαίνεται να αλλάζει. Μέλημα των ανθρώπων της ομάδας και κυρίως του ερασιτέχνη, στον οποίο ανήκει αυτή τη στιγμή η ποδοσφαιρική ομάδα είναι να βρει τους τρόπους οικονομικής βιωσιμότητας.
    Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά από τον σύλλογο, γίνονται προσπάθειες για να βρεθούν οικονομικοί πόροι. Οι προσπάθειες αυτές ως τώρα δεν είχαν ιδιαίτερα αποτελέσματα, αφού ακόμη και τώρα δεν έχουν εμφανιστεί οι άνθρωποι που θα επενδύσουν στην ομάδα.
    Τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει νέο ραντεβού για να ζητηθεί η αρωγή της δημαρχίας, η οποία θα πρέπει να στηρίξει περισσότερο τον σύλλογο για να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Αν δεν αποφασίσουν όμως μέσα από την οικογένεια της ομάδας να στηρίξουν, τότε η κατάσταση θα παραμένει θολή, όπως τώρα…

    Συζητήσεις Σίτι με Ιντερ για Βιεϊρά


    Ο Βιειρά πανηγυρίζει... Από τη στιγμή που ο Πατρίκ Βιεϊρά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να φύγει από την Ιντερ στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, πολλές είναι οι ομάδες που κοιτάζουν με καλό μάτι τον Γάλλο άσο. Η Μάντσετσερ Σίτι και η Μπαρτσελόνα είναι δύο από τους πολλούς συλλόγους που τον θέλουν. Μάλιστα στον αγγλικό Τύπο υπάρχουν δημοσιεύματα που θέλουν τη Σίτι να βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τους πρωταθλητές Ιταλίας για την απόκτηση του 33χρονου.

    Ο Βιεϊρά δεν βρίσκεται στα πλάνα του Ζοσέ Μουρίνιο, γι αυτό και πήρε την απόφαση να φύγει από τους "νερατζούρι" αν έρθει, όμως, κάποια πρόταση από μεγάλη ομάδα που θα του εξασφαλίσει χρόνο συμμετοχής.

    Δεν πάει στο Κατάρ ο Μούτου


    Ο Αντριαν Μούτου έδειξε το δρόμος της πρόκρισης Απάντηση στις φήμες που θέλουν τον Αντριαν Μούτου να εγκαταλείπει τη Φιορεντίνα για την Αλ-Σαντ του Κατάρ, έδωσε τη Δευτέρα ο μάνατζερ του Ρουμάνου επιθετικού. Ο Βίκτορ Μπεκάλι διέψευσε τα όσα λέγονται μετά την πρόσληψη στην Αλ-Σαντ του συμπατριώτη του Μούτου Κόσμιν Ολαρόιου.

    Πριν από μερικές ημέρες, ο Ολαρόιου είχε δηλώσει ότι ενδιαφέρεται για τον Μούτου, αλλά ο Μπεκάλι ήταν κατηγορηματικός, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. «Είναι παίκτης της Φιορεντίνα και θα παραμείνει στη Φλωρεντία», είπε, ενώ παραδέχτηκε πάντως το ενδιαφέρον που υπάρχει για τον Μούτου από ομάδες της Μέσης Ανατολής.

    «Πράγματι, ο προπονητής της Αλ-Σαντ έκανε θετικά σχόλια για τον παίκτη, αλλά δεν έχουμε μιλήσει ποτέ για μεταγραφή σε ομάδα του Κατάρ», διευκρίνισε. Τέλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας με τη Φιορεντίνα, δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση. «Η ανανέωση είναι πιθανή, αλλά αυτή τη στιγμή είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο με σιγουριά», σχολίασε.

    Ο Οουεν χρειάζεται το... φενγκ σούι


    Ο Μάικλ Όουεν πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ Τη λύση του φενγκ σούι πρότεινε στον Μάικλ Οουεν ο πρώην παίκτης του κρίκετ Τζέφρι Μπόικοτ, προκειμένου ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βρει τη φόρμα του και να αυξήσει τις πιθανότητες συμμετοχής στην αποστολή της εθνικής Αγγλίας για το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.

    Ο Οουεν έχει μέχρι στιγμής 89 διεθνείς συμμετοχές και 40 γκολ με τα «λιοντάρια». Ωστόσο, δεν έχει κληθεί στην εθνική Αγγλίας από τον Μάρτιο του 2008, αρχικά λόγω τραυματισμού και στη συνέχεια επειδή δεν τον καλούσε ο Φάμπιο Καπέλο.

    Οσο για τον Μπόικοτ, είναι οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και επιμένει ότι το φενγκ σούι βοήθησε τον ίδιο να παλέψει με τον καρκίνο και πιστεύει ότι θα μπορούσε να βοηθήσει και τον 29χρονο άσο.

    «Εγραψα στον Μάικλ Οουεν λίγο καιρό πριν και του είπα κοίταξε αυτό και πες μου τη γνώμη σου», δήλωσε ο πρώην παίκτης του κρίκετ στην εφημερίδα «The Guardian». «Τον έχω δει να παίζει και πιστεύω ότι χρειάζεται αυτή τη μικρή σπίθα που θα του δώσει το φενγκ σούι. Δεν έχει απαντήσει ακόμα στο γράμμα μου, αλλά αν το κάνει θα τον φέρω σε επικοινωνία με ειδικούς και θα δούμε τι θα συμβεί. Εγώ ασχολήθηκα κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς μου ενάντια στον καρκίνο.

    Κοιμόμουν σε διαφορετικά δωμάτια, κοιτώντας προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Σύμφωνα με το φενγκ σούι, όταν κοιμάσαι θεραπεύεσαι. Οι άνθρωποι που δεν ξέρουν τίποτα γι αυτό λένε ότι είναι βλακείες, αλλά με μένα δούλεψε. Είμαι ζωντανός», κατέληξε ο Μπόικοτ.

    Τόνι μέσα, Τότι έξω με Κάλιαρι


    Ο Λούκα Τόνι από την παρουσίαση του από τη Ρόμα Δεν χρειάστηκε να περιμένει πολύ ο Λούκα Τόνι για να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ρόμα. Ο διεθνής επιθετικός, που επέστρεψε στην Ιταλία ως δανεικός για έξι μήνες στους «τζαλορόσι» από την Μπάγερν Μονάχου, θα είναι παρών στο ματς της Τετάρτης με αντίπαλο την Κάλιαρι.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Corriere dello Sport», η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έστειλε στον ιταλικό σύλλογο το απαραίτητο έγγραφο («letter of clearance») που επιτρέπει στον Τόνι να αγωνιστεί στον εκτός έδρας αγώνα. Ωστόσο, ο παίκτης δεν θα έχει δίπλα τον Φραντσέσκο Τότι, καθώς ο αρχηγός έμεινε εκτός αποστολής για τη Σαρδηνία, λόγω τραυματισμού στο δεξί γόνατο.

    Λάρισα - Ήρθε ο Ολεμπέ και υπογράφει αύριο…



    Ήρθε ο Ολεμπέ και υπογράφει αύριο…

    Στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο Σάλομον Ολεμπέ. Ο Καμερουνέζος άσος ήρθε λίγο μετά τις 21:00 στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό της ΑΕΛ και παρά την υποδοχή του από πολλούς δημοσιογράφους, δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση.

    Ο Ολέμπε μαζί με τον εκπρόσωπό του στην Ελλάδα, αύριο το πρωί θα βρεθεί στα γραφεία της ΠΑΕ στη Λάρισα για να υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

    Ο παίκτης μπορεί να παίξει ως αριστερό χαφ, εκεί όπου αγωνίστηκε στον πρώτο γύρο ο 35χρονος Τουμέρ Μετίν, που θέλει κάποιες ανάσες.

    Αναφορικά με την πλούσια ποδοσφαιρική του καριέρα να τονίσουμε πως κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί στο γαλλικό πρωτάθλημα με τις φανέλες μεγάλων ομάδων όπως η Ναντ και η Μαρσέιγ. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε δύο τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου (1998, 2002) με το Καμερούν!

    Επαφές με Σιένα για Γιούρκα

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/4aa8ca3f04028dd637f3a5809a6b58c6_L.jpg?1262687500?1262687500?1262687500

    Τα δημοσιεύματα που θέλουν τη Σιένα να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Γιούρκα Σεϊταρίδη επιβεβαίωσε ο Κώστας Αντωνίου σε ιταλικά μέσα, ενώ μίλησε και για τον Μάρκο Ματεράτσι.

    «Υπάρχουν πράγματι επαφές με τη Σιένα, αλλά δεν μπορούμε να πούμε πως είμαστε κοντά σε συμφωνία. Για την ακρίβεια, δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε καν για πραγματική διαπραγμάτευση», δήλωσε ο Κώστας Αντωνίου στο «Tuttomercatoweb».

    Όσο για τον ενδιαφέρον του «τριφυλλιού» για τον Μάρκο Ματεράτσι ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού ανέφερε: «Είναι ένας παίκτης που μας αρέσει, αλλά δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Αναφορικά με τις μεταγραφές είμαστε ακόμη στη φάση της μελέτης».

    Σήμερα και αύριο οι αναμετρήσεις της Σούπερ Λίγκας.

    «Ποδαρικό» στο νέο έτος

    Ποδαρικό στο 2010 σήμερα με τρεις αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας: Η αρχή γίνεται στις 16.45 με την Καβάλα να υποδέχεται τον Λεβαδειακό και τη Λάρισα τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ στις 19.00 ο Άρης δοκιμάζεται στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο. Η αγωνιστική συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αύριο με τις πέντε υπόλοιπες αναμετρήσεις. Αναλυτικά:

    ΣΗΜΕΡΑ

    Καβάλα – Λεβαδειακός 16.45 NOVA
    Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)

    Λάρισα – Αστέρας Τριπ. 16.45 ΣΚΑΪ
    Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαΐας)

    Ατρόμητος – Άρης 19.00 NOVA
    Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

    ΑΥΡΙΟ

    Ηρακλής – Πανθρακικός 14.30 NOVA
    Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

    ΠΑΣ Γιάννινα – SKODA Ξάνθη 14.30 NOVA
    Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

    Παναθηναϊκός – Εργοτέλης 16.45 NOVA
    Διαιτητής: Τσινιάρης (Αθηνών)

    Ολυμπιακός – ΑΕΚ 19.00 ΝΕΤ
    Διαιτητής: Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης)

    ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 19.00 NOVA
    Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας)

    Η βαθμολογία (Σε 15 αγώνες)

    1. Παναθηναϊκός 38 29-9
    2. Ολυμπιακός 36 25-7
    3. ΠΑΟΚ 28 19-8
    4. Αστέρας Τρ. 23 17-14
    5. Καβάλα 22 15-12
    6. Άρης 22 15-14
    7. Πανιώνιος 22 22-18
    8. ΑΕΚ 21 19-20
    9. Εργοτέλης 21 18-15
    10. Ατρόμητος 19 18-16
    11. SKODA Ξάνθη 17 11-15
    12. Ηρακλής 15 16-22
    13. Λάρισα 15 14-22
    14. Λεβαδειακός 14 13-23
    15. ΠΑΣ Γιάννινα 14 14-24
    16. Πανθρακικός 2 7-33

    Ναλιτζής: «Αν δεν ζήσεις την Τούμπα… δεν καταλαβαίνεις»

    Ναλιτζής: «Αν δεν ζήσεις την Τούμπα… δεν καταλαβαίνεις»

    Ο Δημήτρης Ναλιτζής μίλησε σήμερα στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «ένα – δύο» για το αυριανό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο αλλά και για την επιλογή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο το περασμένο καλοκαίρι. Αρχικά τόνισε: «Το καλοκαίρι πήρα την απόφαση να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Σίγουρα δεν είναι εύκολη απόφαση και καθόλου ευχάριστη για έναν ποδοσφαιριστή. Κρατάω φυσικά τις καλές ποδοσφαιρικές στιγμές. Πάντως επειδή το ποδόσφαιρο είναι γλυκό… ποίος ξέρει. Αν χτυπήσει το τηλέφωνο μου μπορεί να το ξανασκεφτώ. Είμαι σε καλή κατάσταση άλλωστε αφού προπονούμαι καθημερινά και νιώθω πολύ καλά».

    Για την προτίμηση του ανάμεσα σε Πανιώνιο και ΠΑΟΚ, ο «Νάλι» φάνηκε ειλικρινής: «Είμαι περισσότερο Πανιώνιος διότι μένω στην Αθήνα και δεν λησμονώ ότι σε αυτή την ομάδα μεγάλωσα ποδοσφαιρικά. Από την άλλη βέβαια στον ΠΑΟΚ πέρασα απίστευτες στιγμές και ξέρω ότι ο κόσμος με αγαπάει, όπως βέβαια τον αγαπάω κι εγώ. Πραγματικά μέσα από την ψυχή μου εύχομαι αυτή η ομάδα να βρίσκεται πάντοτε ψηλά και να μπορεί να διεκδικεί τίτλους».

    Για το αγωνιστικό κομμάτι του αυριανού ματς είπε: «Το παιχνίδι είναι περισσότερο δύσκολο για τον ΠΑΟΚ που είναι γηπεδούχους και πρέπει να κερδίσει. Οι δύο ομάδες είναι σε καλή κατάσταση. Ο Πανιώνιος είναι πολύ καλός στις αντεπιθέσεις και ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να ανοιχτεί από την αρχή για να ψάξει το γκολ. Εκεί ίσως δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ. Πάντως αν ο ΠΑΟΚ σκοράρει πρώτος έχω την εντύπωση πως θα έχει μεγάλο προβάδισμα. Άλλωστε παίζει και στην έδρα του κι αυτό είναι πολύ σημαντικό ατού για τον ΠΑΟΚ».

    Για τη δύναμη της Τούμπας, ο έλληνας επιθετικός ανέλυσε: «Αν δεν το ζήσει κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει. Υπάρχει φοβερό «σπρώξιμο» από τον κόσμο και χρειάζεται ο ΠΑΟΚ ένα 20λεπτο για να κερδίσει ένα ματς. Ο αντίπαλος έχει διαστήματα που τα χάνει με αυτό που συμβαίνει στην Τούμπα. Δεν είναι γλείψιμο για τον κόσμο αυτό. Δεν έχω λόγο να κάνω κάτι τέτοιο. Είναι μία πραγματικότητα. Έχεις φοβερή ψυχολογία όταν είσαι παίκτης του ΠΑΟΚ και παίζεις στην Τούμπα. Είναι πολύ διαφορετικό».

    Ο Ναλιτζής δεν φάνηκε ικανοποιημένος πάντως για το θέαμα που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ: «Δεν ευχαριστιόμαστε τον ΠΑΟΚ πλέον. Ο ΠΑΟΚ ήταν μία ομάδα κατεξοχήν επιθετική. Ερχόταν ο κόσμος στην Τούμπα και έβλεπε τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνει τρία και τέσσερα γκολ. Εμένα δεν μου αρέσει να βλέπω έναν ΠΑΟΚ που δεν είναι επιθετικός. Συμφωνώ ότι μπορεί να παίρνει τα αποτελέσματα όμως ειδικά στην Τούμπα προσωπικά περιμένω να δω έναν ΠΑΟΚ πολύ πιο επιθετικό και όχι να παίζει για το μισό μηδέν. Νομίζω πως δεν αρέσει και στον κόσμο αυτό. Εκτός έδρας το καταλαβαίνω να παίζει ίσως λίγο πιο «σφιχτά». Όμως στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ ήταν ανέκαθεν πιο επιθετικός».

    Για την ομάδα του ΠΑΟΚ, που ήταν και ο ίδιος μέλος και το που θα μπορούσε ενδεχομένως να φθάσει, ο Ναλιτζής τόνισε: «Όπως είχαμε αποδείξει τότε και στο γήπεδο, η ομάδα είχε φοβερό υλικό. Όμως πάνω απ΄ όλα είχε τρομερή ομοψυχία. Θυμάμαι ότι όλοι ήμασταν φίλοι και κάτι παραπάνω από φίλοι μπορώ να πω. Καταφέραμε να κερδίσουμε το κύπελλο και ήμασταν συχνά στους στόχους μας, όμως πάντοτε κάτι έλειπε. Κι αυτό που έλειπε ήταν η διοικητική ηρεμία που υπάρχει σήμερα. Εκείνη η ομάδα σαφώς μπορούσε να «χτυπήσει» και το πρωτάθλημα με δύο – τρεις καλές προσθήκες».

    Για τα δύο γκολ στους τελικούς που έπαιξε με τον Παναθηναϊκό (με τη φανέλα του Πανιωνίου) και με τον Ολυμπιακό (με τη φανέλα του ΠΑΟΚ), ο Δημήτρης Ναλιτζής επισήμανε: «Πολλοί ποδοσφαιριστές περνούν από μεγάλες ομάδες και δε νιώθουν τέτοιες στιγμές. Όταν πετυχαίνεις τα γκολ και σηκώνεις το κύπελλο, λόγω της κατάστασης που υπάρχει τότε, δεν συνειδητοποιείς αυτό που έχεις πετύχει. Σήμερα που δείχνω στα παιδιά μου αυτά τα γκολ και αυτές τις επιτυχίες είναι ότι πιο ευχάριστο μπορώ να νιώσω. Αυτά μένουν στο ποδόσφαιρο».

    Για το γεγονός πως η καριέρα του από ένα σημείο και μετά είχε πτωτική πορεία, ο Δημήτρης Ναλιτζής ομολόγησε πως: «Έκανα λάθος επιλογές. Ήταν ίσως βιαστικές από την πλευρά μου και η καριέρα μου δεν πήγε όπως πιστεύω ότι μου άρμοζε. Μπορούσα να έχω μεγαλύτερη διάρκεια και σήμερα να ήμουν ακόμη ένας ενεργός ποδοσφαιριστής».

    Ηρακλής Νοκ άουτ ο Κοβαλέφσκι


    Χωρίς τον Βόιτσεκ Κοβαλέφσκι θα παραταχθεί ο Ηρακλής στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό την Τετάρτη για την 16η αγωνιστική της Super League καθώς ο Πολωνός τερματοφύλακας στην προπόνηση της Τρίτης δεν κατάφερε τελικά να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο γόνατο με αποτέλεσμα ο Σάββας Κωφίδης να… αναγκαστεί να τον αφήσει εκτός αποστολής. Έτσι κάτω από τα δοκάρι του Γηραιού θα καθίσει ο Μπαντής.Στην αποστολή για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό συμπεριλήφθηκαν τελικά οι Μπόσνιακ και Γιάντσης που προπονήθηκαν κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα στην προπόνηση που διεξήχθη κάτω από βροχή. Γιαννούλης και Ντιέ έμειναν εκτός καθώς είναι τιμωρημένοι, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Λέκι και Πιλότο.Η αποστολή απαρτίζεται από τους: Μπαντή, Μέλκα, Κατσαμπή, Παπαζαχαρία, Σαρακατσάνο, Περπερίδη, Ιωαννίδη, Μάρτος, Τούμα, Επστάιν, Μιλάνο, Κονέ, Βουτσιά, Ηλιάδη, Παπαστεριανό, Γιάντση, Βέλλιο, Ντίκα, Μπόσνιακ και Γιάκομπ.

    Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2010 ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ



    16:45 NOVASPORTS 1 SUPER LEAGUE: ΚΑΒΑΛΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
    16:45 ΣΚΑΪ SUPER LEAGUE: ΑΕΛ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
    19:00 NOVASPORTS 1 SUPER LEAGUE: ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΡΗΣ
    20:00 EUROSPORT 2 EUROCUP: ΤΟΥΡΚ ΤΕΛΕΚΟΜ - ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ
    21:00 EUROSPORT 2 EUROCUP: ΑΡΗΣ - ΖΑΝΤΑΡ
    21:00 ΕΤ1 EUROCUP: ΑΡΗΣ - ΖΑΝΤΑΡ
    21:45 NOVASPORTS 3 PREMIER LEAGUE: ΣΤΟΟΥΚ - ΦΟΥΛΑΜ
    22:00 NOVASPORTS 2 CARLING CUP: ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ - ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ
    23:00 NOVASPORTS 1 COPA DEL REY: ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΣΕΒΙΛΛΗ

    Π.Α.Ο.Κ-Στην πρώτη ομάδα ο Κρίστιαν Μίλιεβιτς.

    Ενα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι η απόφαση του Σάντος να ανεβάσει στην πρώτη ομάδα τον Κρίστιαν Μίλιεβιτς.

    Ο Πορτογάλος προπονητής παρακολούθησε τον αριστεροπόδαρο ποδοσφαιριστή στις προπονήσεις αλλά και στα οικογενειακά φιλικά ανάμεσα στην ομάδα των Νέων και την επαγγελματική που διεξάγονται κατά καιρούς και αποφάσισε πως ο 17χρονος θα προπονείται πλέον με την πρώτη ομάδα.

    Ο Μίλιεβιτς έχει πατέρα Σέρβο και Ελληνίδα μητέρα (από το Κιλκίς) αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Σουηδία. Παίζει σε όλη την αριστερή πλευρά και έχει πολύ καλή τεχνική. Είναι ο πρώτος ουσιαστικά ποδοσφαιριστής που από τις ακαδημίες προβιβάζεται στην πρώτη ομάδα μετά τους Γεωργίου και Αθανασιάδη

    Αλμπαθέτε για Μπιζέρα

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/5e24a791f84d466eba59576e99f76e02_L.jpg?1262669435?1262669435?1262669435Στο στόχαστρο της ισπανικής Αλμπαθέτε, προκειμένου να καλυφθεί το κενό που υπάρχει στην αμυντική της διάταξη, βρίσκεται ο Τζόε Μπιζέρα σύμφωνα με δημοσίευμα ισπανικής ιστοσελίδας.

    Συγκεκριμένα στο σάιτ «newstin.es» γίνεται αναφορά για τον Ουρουγουανό κεντρικό αμυντικό ο οποίος και αποτελεί στόχο της ομάδας από τη Β' Ισπανίας. Παράλληλα, όπως τονίζεται σε περίπτωση που το ενδιαφέρον μετουσιωθεί... σε πράξηαυτό που θα ισχύσει θα είναι αποκλειστικά και μόνο η αποδέσμευση του Λατίνου άσου με τη μορφή δανεισμού:

    «Η Αλμπαθέτε ψάχνει έναν παίκτη για τη θέση του κεντρικού αμυντικού και μία από τις περιπτώσεις που εξετάζονται είναι και αυτή του Τζόε Μπιζέρα που αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ και μπορεί να τον πάρει δανεικό μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Φερνάντο Σάντος δεν τον υπολογίζει και ο παίκτης θέλει να φύγει τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο ΠΑΟΚ, είναι τρίτος στη βαθμολογία, πίσω από Παναθηναικό και Ολυμπιακό».

    Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το ενδιαφέρον της για τον άσο των «ασπρόμαυρων», έχει εκφράσει και η Πενιαρόλ χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια εξέλιξη.

    Προκαλεί..............................

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/8889466d7855b587b9bd6ad649d288ec_L.jpg?1262681589?1262681589?1262681589

    Η σύντροφος του Πρωταθλητή Ευρώπης στο μποξ, Κουμπρατ Πούλεφ συνεχίζει να προκαλεί και το 2010. Η Άντρεα Χλάντνα φόρεσε ένα μαύρο φόρεμα, μαύρα γάντια και λευκά φτερά αγγέλου.

    Η Βουλγάρα τραγουδίστρια έκανε το νέο της βίντεοκλιπ για το τραγούδι «να είμαι μαζί σας πάλι» και θα παρουσιαστεί στις 11 Ιανουαρίου με πολλές εκπλήξεις για τους θαυμαστές της

    Αναβλήθηκε το Μπλάκμπερν – Αστον Βίλα

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/5d98c1d114507601b672194ac083948e_L.jpg?943912800?943912800?943912800

    Δεν θα διεξαχθεί η αναμέτρηση του Λιγκ Καπ Αγγλίας ανάμεσα στην Μπλάκμπερν και την Άστον Βίλα. Το παιχνίδι αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την Βρετανία.

    Δεν υπάρχει πρόβλημα με τον αγωνιστικό χώρο, αλλά το ματς δεν θα διεξαχθεί για λόγους ασφαλείας.

    Τέλος από τον ΠΑΟΝΕ ο Τσίλιος


    Ο προπονητής Κώστας Τσίλιος Δεν συνεχίζουν μαζί ο ΠΑΟΝΕ και ο Κώστας Τσίλιος. Τα αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο Πρωτάθλημα του βορείου ομίλου της Γ' Εθνικής, οδήγησαν στη λύση της συνεργασίας ανάμεσα στη μακεδονική ΠΑΕ και τον έμπειρο τεχνικό.

    Οι δύο πλευρές είχαν συνάντηση το βράδυ της Δευτέρας οπόιτε και οριστικοποιήθηκε το... διαζύγιο.

    Πλέον, οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται σε αναζήτηση νέου προπονητή και δεν αποκλείεται σύντομα να προκύψουν ουσιαστικές εξελίξεις

    Σημαντική ενίσχυση με Παλάσιο


    Ο Μιλτ Παλάσιο Η Καβάλα συμφώνησε με τον Μιλτ Παλάιο και ο Αμερικάνος θα ενισχύσει την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή έως το τέλος της τρέχουσας σεζόν. Η συμφωνία είναι δεδομένη και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα από την ομάδα.

    Ο Παλάσιο έχει αγωνιστεί επί χρόνια στο ΝΒΑ και έχει μεγάλη εμπειρία, ενώ τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στις Κίμκι και Παρτιζάν. Αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την Καβάλα που παλεύει για να παραμείνει στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

    Η άρνηση του Ματεράτσι...


    Ο Μάρκο Ματεράτσι... Ο Μάρκο Ματεράτσι αποτελεί πλέον όνειρο για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή, Κλαούντιο Βιγκορέλι ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται ο πελάτης να φορέσει τη φανέλα του με το "τριφύλλι", ενώ πολύ δύσκολα θα φύγει και από τους πρωταθλητές Ιταλίας. Ακόμα και αν ο "Matrix" αφήσει την Ιντερ θέλει να πάει σε ομάδα της πατρίδας του για οικογενειακούς λόγους, δείχνοντας έτσι ότι για εκείνον δεν έπαιξαν ρόλο τα χρήματα.

    "Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι για εμάς έχει τελειώσει το θέμα. Μίλησα και με τον παίκτη, αλλά είχα επαφές και με την Ίντερ για το συγκεκριμένο θέμα και πλέον, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως είναι αδύνατο να έρθει ο Μάρκο στην Ελλάδα. Ετσι όπως έχουν τα πράγματα δύσκολα η Ίντερ θα τον αφήσει να φύγει, αφού και ο Μουρίνιο τους είπε πως θέλει να έχει πέντε αμυντικούς στο ρόστερ του, ενώ και ο ίδιος ο Μάρκο προτιμά να μείνει στην Ίντερ".

    H σύντροφός του Ντίνο Ντρπιτς

    Μακάρι να έρθει ο Ντίνο Ντρπιτς στον Παναθηναϊκό, κι ας μην μπορούμε να προφέρουμε το όνομά του. Στη φωτό η σύντροφός του...

    ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: «Κλείνει» Μάξι Ροντρίγκες

    Στη Λίβερπουλ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μάξι Ροντρίγκες. Ο 29χρονος Αργεντινός διεθνής μέσος, που τα τελευταία επτά χρόνια αγωνίζεται στο ισπανικό πρωτάθλημα, πρώτα στην Εσπανιόλ και από το 2005 στην Ατλέτικο Μαδρίτης, είναι προσωπική επιλογή του Ράφα Μπενίτεθ και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την διάσημη αγγλική ομάδα, όπως επιβεβαίωσε και ο μάνατζερ του, Γιούργκεν Μιλέφσκι.

    Σενάρια για δανεισμό Μπαπτίστα στην Ίντερ


    Η Ρόμα έκανε το πρώτο μεγάλο "μπαμ" στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο με την απόκτηση του Λούκα Τόνι από τη Μπάγερν Μονάχου, ωστόσο δεν αποκλείεται η έλευση του Ιταλού φορ στο "Ολίμπικο" να σημάνει και την αποχώρηση του Ζούλιο Μπαπτίστα από την "αιώνια πόλη".Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της "Corriere dello Sport", ο Βραζιλιάνος επιθετικός βρίσκεται στην pole position για να αντικαταστήσει τον Πατρίκ Βιεϊρά στην Ίντερ (το πιθανότερο σενάριο φέρνει τον Γάλλο να μετακομίζει εντός της εβδομάδας στη Μάντσεστερ Σίτι του Ρομπέρτο Μαντσίνι), με τους "τζαλορόσι" να μην έχουν πρόβλημα να τον παραχωρήσουν με τη μορφή δανεισμού στους πρωταθλητές Ιταλίας.

    ΣΤΟΙΧΗΜΑ GOAL KAI ΧΡΗΜΑ


    GOAL ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ


    Καλησπέρα σε όλους τους φίλους των αθλητικών ψιθύρων.Τρίτη σήμερα και έχουμε παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα με αρκετό στοιχηματικό ενδιαφέρον.Ξεκινάμε με τον αγώνα ΚΑΒΑΛΑ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ.Αγώνας μεταξύ δύο ομάδων που οι πρόεδροι τους έχουν πολύ καλές σχέσεις.Αν κάποιος θέλει να ρισκάρει θα πάει με το διπλό του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ.Επόμενος μας σταθμός το ΛΑΡΙΣΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.Η ΛΑΡΙΣΑ δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση,έκανε όμως αρκετές μεταγραφές και χρειάζεται πολύ την νίκή.Θα πάω με το μεγαλύτερο κίνητρο και τον άσο της ΛΑΡΙΣΑΣ στο Αλκαζάρ.Τελευταίος αγώνας για το ελληνικό πρωτάθλημα για την σημερινή ημέρα είναι το ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΡΗΣ.Ο ομάδα του Δώνη έκλεισε το προηγούμενο έτος αρκετα φορμαρισμένη πριν την διακοπή του πρωταθλήματος.Ο ΑΡΗΣ προέρχεται απο την μεγάλη νίκη απέναντι στον Ο.Σ.Φ.Π.Όμως έχει δύο σημαντικές απουσίες αυτή του ΝΕΤΟ και του ΧΑΒΙΤΟ.Πολύ δύσκολος αγώνας για πρόβλεψη,αν θα έπαιζα κάτι αυτό θα ήταν η ισοπαλία.Μεταφερόμαστε στην Αγγλία και τον αγώνα ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ-ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ.Η ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ είναι μια ομάδα που παίζει σφιχτό ποδόσφαιρο.Προβλέπω λίγα γκολ σε αυτόν τον αγώνα και θα πάω με το under.Αυτές είναι οι σημερινές μας επιλόγες,ελπίζω να δικαιωθούμε και να πάμε ταμείο.


    ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΚΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ


    Αθλητικός Τύπος 5/1/2010

    Sportday
    Goal news
    Εξέδρα

    Φως
    Φίλαθλος
    Ώρα των σπορ

    Πρωταθλητής
    Πράσινη
    Score

    Derby news
    Η Γάτα
    Metrosport

    Σπορ του Βορρά
    Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
    Αθλητικά Νέα

    The Match
    Πατρίς Sport

    Φουντώνουν οι φήμες για ενδιαφέρον ΠΑΟ και ΟΣΦΠ για Ιτανζ



    Sportdog/ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Φουντώνουν οι φήμες για ενδιαφέρον ΠΑΟ και ΟΣΦΠ για Ιτάνζ

    Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες στην πόλη της Καβάλας αναφορικά με την πιθανή μεταγραφή του Τσαρλς Ιτάνζ σε σύλλογο της Αθήνας.

    Οι άνθρωποι της ομάδας ισχυρίζονται πως υπάρχει ενδιαφέρον τόσο από τον Παναθηναϊκό όσο και από τον Ολυμπιακό και εκτιμούν ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει και επίσημη πρόταση.

    Το σενάριο πάντως δεν μοιάζει απίθανο, καθώς είναι εμφανές πως οι «αιώνιοι» χρειάζονται έναν πορτιέρο, τουλάχιστον για δεύτερο, με τις ικανότητες του Ιτάνζ. Άλλωστε, στο «τριφύλλι» πίσω από τον Τζόρβα υπάρχει ο Γκαλίνοβιτς που δεν είναι σε καλή κατάσταση και στους Πειραιώτες πίσω από τον Νικοπολίδη βρίσκονται οι Πάρντο και Κόβατς.

    Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι ο Γάλλος τερματοφύλακας είναι στην Καβάλα με την μορφή δανεισμού από την Λίβερπουλ…

    «Έκλεισε» Μερίδα η Ατλέτικο


    «Έκλεισε» Μερίδα η Ατλέτικο

    Τον 19χρονο άσο της Άρσεναλ, Φραν Μερίδα, «έκλεισε» από τώρα για το ερχόμενο καλοκαίρι η Ατλέτικο Μαδρίτης.

    Ο νεαρός Ισπανός αγωνίζεται στην Άρσεναλ, παρόλα αυτά δεν δέχτηκε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους «κανονιέρηδες». Οι «ροχιμπλάνκος» κινήθηκαν άμεσα και κατάφεραν να εξασφαλίσουν την υπογραφή του για το προσεχές καλοκαίρι, προσφέροντάς του πενταετές συμβόλαιο.

    Καλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Μέχρι και βουδιστές μοναχούς... κολάζει η Μαρία Σαράποβα

    Ψιθυροι......................

    • Ο Γιάννης Κομπότης αποφάσισε να δώσει ένα παραπάνω δέλεαρ στους παίκτες του Λεβαδειακού ενόψει του σημερινού αγώνα (5/1) με την Καβάλα. Ο πρόεδρος της ομάδας της Βοιωτίας παρέδωσε στους αρχηγούς ένα φάκελο, ο οποίος περιέχει μια επιταγή της τάξεως των 50.000 ευρώ, ποσό που θα μοιραστούν οι ποδοσφαιριστές σε περίπτωση νίκης.
    • Θύμα ληστείας έπεσε η Φανή Χαλκιά, καθώς άγνωστος έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου της, ενώ αυτό ήταν σταματημένο στη Γλυφάδα. Η Χαλκιά στη συνέχεια κυνήγησε τον ληστή, ο οποίος πάνω στην τρομάρα του πέταξε την τσάντα παίρνοντας μόνο λίγα ευρώ.
    • Το... μοντέλο της Παιανίας, που έχει κλέψει τις γυναικείες καρδιές, Παναθηναϊκές και μη, ονόματι Ορέστης Καρνέζης έκανε επίσημη εμφάνιση με την εδώ και λίγο καιρό αγαπημένη του, μοντέλο στο επάγγελμα, Μαρία Λουίζα Βούρου στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν που διοργάνωσαν από κοινού οι Κώστας Κατσουράνης και Παντελής Καφές σε γνωστό ξενοδοχείο των Αθηνών. Και όπως ήταν λογικό, τράβηξαν πάνω τους όλα τα βλέμματα…

    Αδαμίδης ο εκλεκτός

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/ae68d124572b4d5576201b58ccd08d37_L.jpg?1262669594?1262669594?1262669594

    Στο τέλος της εβδομάδας αναμένονται τα σπουδαία για την ΑΕΚ, με τον Σταύρο Αδαμίδη να προορίζεται από τους μετόχους για τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα «SportDay», ο 36χρονος δικηγόρος που έχει έδρα στο Λονδίνο και ασχολήθηκε με το Ναυτιλιακό Δίκαιο, έχει συνεργαστεί με τον Νίκο Νοτιά και τον Πέτρο Παππά και είναι ο άνθρωπος που φέρεται να εμπιστεύονται οι μέτοχοι του συλλόγου. Επιπλέον έχει αναλάβει μεγάλο μέρος του σχεδιασμού της επόμενης μέρας και εδώ και ένα μήνα ασχολείται με την υπόθεση της ΑΕΚ.

    Μάλιστα, έχει αναλάβει ήδη τις επαφές με τη Morgan Stanley για την άμεση εξόφληση του ομολογιακού δανείου των 5,7 εκατ. ευρώ, ενώ ο επόμενος στόχος των μετόχων είναι να τακτοποιηθεί και το χρέος των 4 εκατ. ευρώ προς την Puma από την «Empire», με την οποία εκτιμάται ότι δεν θα είναι δύσκολο να βρεθεί η «χρυσή» τομή.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σταύρος Αδαμίδης έχει εμπλακεί σε τέτοιο βαθμό με την ΑΕΚ, που σχεδίασε τα δικαστικά μέτρα κατά του Χαράλαμπου Κοζώνη σε συνεργασία με δικηγορικό γραφείο της Νέας Υόρκης, ενώ στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα επιθεώρησε μαζί με τον Νίκο Θανόπουλο τα έργα στο προπονητικό κέντρο της «Ένωσης» που κατασκευάζεται στα Σπάτα.


    Τα τελευταία χρόνια ειδικεύεται σε θέματα λειτουργίας και εκμετάλλευσης σταδίων, έχοντας ασχοληθεί με τα γήπεδα των Giants και των Yankees στις ΗΠΑ. Ο 36χρονος δικηγόρος, φέρεται να έχει ζητήσει εγγυήσεις από τους μετόχους για την κάλυψη των χρεών του συλλόγου, προκειμένου να έρθει στην Αθήνα και να αναλάβει δράση. Με τα τωρινά δεδομένα είναι πολύ πιθανό να αναλάβει τη θέση του προέδρου της ΑΕΚ, αλλά η τελική απόφαση θα παρθεί στο τέλος της εβδομάδας από τους μετόχους.

    Τέλη Απριλίου το προπονητήριο

    Στο μεταξύ, στα τέλη Απριλίου αναμένεται να φιλοξενήσει τους παίκτες της ΑΕΚ το προπονητικό κέντρο, καθώς τότε θα είναι έτοιμες οι βασικές υποδομές και τα τμήματά της θα έχουν τη δυνατότητα να δουλεύουν σε ιδανικές συνθήκες. Όσο για το γηπεδικό, πρόθεση των μετόχων είναι να επανεξεταστεί το θέμα του ΟΑΚΑ προκειμένου να μετατραπεί σε μια ποδοσφαιρική έδρα για την ΑΕΚ.

    Νυστέρι για Καπέλο

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/21cda84a7926a8e73fa6177ca881e4d0_L.jpg?1262676181?1262676181?1262676181

    Την πόρτα του χειρουργείου θα περάσει πιθανότατα την Πέμπτη (7/1) ο Φάμπιο Καπέλο, προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση στο αριστερό του γόνατο, το οποίο τον ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια.

    Οι πόντοι έχουν γίνει πλέον ανυπόφοροι για τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Αγγλίας, ο οποίος θα κάνει επέμβαση στην Ιταλία, η οποία θα διαρκέσει περίπου τέσσερις ώρες. Ο Καπέλο θα παραμείνει στο νοσοκομείο για μια εβδομάδα, ενώ θα του τοποθετηθεί μεταλλικό μόσχευμα.

    Στη συνέχεια ο Ιταλός προπονητής θα αρχίσει θεραπεία και για τον επόμενο ενάμιση μήνα θα χρησιμοποιεί πατερίτσες για να περπατάει. Παρόλα αυτά ο Καπέλο έχει ενημερώσει τους ιθύνοντες της αγγλικής ομοσπονδίας ότι το πρόβλημα του δεν θα τον εμποδίσει να κάνει τη δουλειά του στα «λιοντάρια».

    Σάντος: «Έτσι θα κερδίσουμε τον Πανιώνιο»

    Σάντος: «Έτσι θα κερδίσουμε τον Πανιώνιο»

    Ο ΠΑΟΚ θέλει να μπει με το δεξί στο 2010 ξεκινώντας με ένα «τρίποντο» τις υποχρεώσεις του στο νέο έτος στο αυριανό παιχνίδι με τον Πανιώνιο στην Τούμπα. Χθες πριν από την έναρξη της προπόνησης ο Σάντος έκανε μάθημα θεωρίας με βίντεο στους παίκτες του δίνοντας το σύνθημα της νίκης.
    Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε στους ποδοσφαιριστές του με τη βοήθεια μονταρισμένων πλάνων από αγώνες του Πανιωνίου δίνοντας έμφαση στον τομέα της τακτικής που πρέπει να ακολουθήσει ο ΠΑΟΚ για να φτάσει στη νίκη.
    Καταρχάς ο Σάντος συνέστισε στους παίκτες του μεγάλη προσοχή στο φορμαρισμένο αντίπαλο, καθώς η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε πιάσει μία πολύ καλή φόρμα τον τελευταίο καιρό αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο και μαζεύοντας αρκετούς βαθμούς ακόμη και εκτός έδρας.
    «Σας έχω πει πολλές φορές ότι κανένα ματς δεν είναι εύκολο. Πολύ περισσότερο ένα παιχνίδι με μία ομάδα όπως ο Πανιώνιος, ο οποίος βρέθηκε σε πολύ καλή φόρμα τον τελευταίο καιρό», επισήμανε αρχικά ο Σάντος. «Όλη η ομάδα του Πανιωνίου χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς αμύνεται καλά αλλά επιτίθενται εξίσου καλά», πρόσθεσε εφιστώντας την προσοχή περισσότερο για τους Κουμουρτζί, Μπαλαμπάν, Ριέρα.

    Κλειδί τα άκρα.

    Ο Φερνάντο Σάντος εξήγησε στους παίκτες του ότι κλειδί για την εξέλιξη του αγώνα θα είναι η εκμετάλλευση των άκρων καθώς θα υπάρχει… «πολυκοσμία» στον άξονα, οπότε έδειξε ότι ποντάρει πολλά στην απόδοση των Κουτσιανικούλη και Βιεϊρίνια οι οποίοι προορίζονται για βασικοί αριστερά και δεξιά αντίστοιχα στο 4-2-3-1 που θα παρατάξει την ομάδα.
    Στη συνέχεια η προπόνηση πέρασε από τη θεωρία στην πράξη, καθώς οι παίκτες έκαναν ασκήσεις τακτικής στο πρόγραμμα που ακολούθησε. Οι ασκήσεις αφορούσαν κυρίως ανάπτυξη από τα πλάγια, κάτι στο οποίο είχε σταθεί ιδιαίτερα ο Σάντος και στο κομμάτι της θεωρίας

    Οι απόντες και η προαγωγή του Μίλιεβιτς

    Μοναδικοί απόντες ήταν και χθες οι τραυματίες Τσιρίλο, Σορλέν και Μουσλίμοβιτς οι οποίοι ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας και ενδυνάμωσης, καθώς και ο Τζόε Μπιζέρα που παραμένει λόγω προσωπικού προβλήματος στην Ουρουγουάη. Κατόπιν εισήγησης του προπονητή, ο Μίλιεβιτς (αριστερός μεσοιεπιθετικός), ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας νέων, θα προπονείται στο εξής με την πρώτη ομάδα.

    Σήμερα στην Τούμπα

    Η σημερινή προπόνηση θα πραγματοποιηθεί στις 16:30 στην Τούμπα και θα είναι κλειστή για τον κόσμο. Αμέσως μετά το τέλος της, ο Σάντος θα ανακοινώσει την αποστολή για το ματς με τον Πανιώνιο.Πηγη Μετροσπορ

    Στοίχημα με το Στέλιο Γελαστό

    Καλημέρα σε όλους. Στα 2 τελευταία προγνωστικά τα πήγαμε πολύ καλά. Το Σάββατο πιάσαμε 4/5 και την Κυριακή 5/6.
    Για σήμερα προτείνω τα ακόλουθα σημεία :

    Έμπολι - Σασουόλο 1
    Κρατόνε - Τσιταντέλα 1
    Μόντενα - Τζεζένα 1
    Μπλάκμπερν - Άστον Βίλα 2
    Στοουκ - Φούλαμ 1

    Καλό ταμείο
    Μετά τιμής,
    Στέλιος Γελαστός