Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Αδαμίδης ο εκλεκτός

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/ae68d124572b4d5576201b58ccd08d37_L.jpg?1262669594?1262669594?1262669594

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένονται τα σπουδαία για την ΑΕΚ, με τον Σταύρο Αδαμίδη να προορίζεται από τους μετόχους για τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «SportDay», ο 36χρονος δικηγόρος που έχει έδρα στο Λονδίνο και ασχολήθηκε με το Ναυτιλιακό Δίκαιο, έχει συνεργαστεί με τον Νίκο Νοτιά και τον Πέτρο Παππά και είναι ο άνθρωπος που φέρεται να εμπιστεύονται οι μέτοχοι του συλλόγου. Επιπλέον έχει αναλάβει μεγάλο μέρος του σχεδιασμού της επόμενης μέρας και εδώ και ένα μήνα ασχολείται με την υπόθεση της ΑΕΚ.

Μάλιστα, έχει αναλάβει ήδη τις επαφές με τη Morgan Stanley για την άμεση εξόφληση του ομολογιακού δανείου των 5,7 εκατ. ευρώ, ενώ ο επόμενος στόχος των μετόχων είναι να τακτοποιηθεί και το χρέος των 4 εκατ. ευρώ προς την Puma από την «Empire», με την οποία εκτιμάται ότι δεν θα είναι δύσκολο να βρεθεί η «χρυσή» τομή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σταύρος Αδαμίδης έχει εμπλακεί σε τέτοιο βαθμό με την ΑΕΚ, που σχεδίασε τα δικαστικά μέτρα κατά του Χαράλαμπου Κοζώνη σε συνεργασία με δικηγορικό γραφείο της Νέας Υόρκης, ενώ στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα επιθεώρησε μαζί με τον Νίκο Θανόπουλο τα έργα στο προπονητικό κέντρο της «Ένωσης» που κατασκευάζεται στα Σπάτα.


Τα τελευταία χρόνια ειδικεύεται σε θέματα λειτουργίας και εκμετάλλευσης σταδίων, έχοντας ασχοληθεί με τα γήπεδα των Giants και των Yankees στις ΗΠΑ. Ο 36χρονος δικηγόρος, φέρεται να έχει ζητήσει εγγυήσεις από τους μετόχους για την κάλυψη των χρεών του συλλόγου, προκειμένου να έρθει στην Αθήνα και να αναλάβει δράση. Με τα τωρινά δεδομένα είναι πολύ πιθανό να αναλάβει τη θέση του προέδρου της ΑΕΚ, αλλά η τελική απόφαση θα παρθεί στο τέλος της εβδομάδας από τους μετόχους.

Τέλη Απριλίου το προπονητήριο

Στο μεταξύ, στα τέλη Απριλίου αναμένεται να φιλοξενήσει τους παίκτες της ΑΕΚ το προπονητικό κέντρο, καθώς τότε θα είναι έτοιμες οι βασικές υποδομές και τα τμήματά της θα έχουν τη δυνατότητα να δουλεύουν σε ιδανικές συνθήκες. Όσο για το γηπεδικό, πρόθεση των μετόχων είναι να επανεξεταστεί το θέμα του ΟΑΚΑ προκειμένου να μετατραπεί σε μια ποδοσφαιρική έδρα για την ΑΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: