Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΝΕΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΟΝ ΓΚΟΜΕΖ.


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

«Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει ότι ήρθε σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τον προπονητή Ρομπέρτο Μάριο Κάρλος Γκόμεζ, ο οποίος θα αφιχθεί στην χώρα μας την προσεχή Δευτέρα με σκοπό την συνέχιση των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών καθώς και την γνωριμία της ομάδας σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία».
Συγκεκριμένα, ο 52χρονος τεχνικός ήταν βοηθός του Κούπερ στη Λανούς το 1997, ενώ έγινε πρώτος προπονητής της ομάδας, μόλις ο τελευταίος αποχώρησε για τη Μαγιόρκα. Το 1999 πήγε κι αυτός στην ισπανική ομάδα ως πρώτος προπονητής, όπου παύθηκε από τη λίγκα, γιατί δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να κοουτσάρει ως κανονικός προπονητής.Έτσι, στη συνέχεια ακολούθησε τον Κούπερ σε Βαλένθια και Ίντερ ως το δεξί του χέρι, για να επιστρέψει το 2004 στην πατρίδα του για να γίνει προπονητής της Χιμνάσια Λα Πλάτα. Τον Δεκέμβριο του 2004 πήγε στη Χιμνάσια Χουχούι, όπου κάθισε μέχρι το 2006, όταν και μεταγράφηκε στην Κίλμες για λίγο. Τελευταία του ομάδα ήταν ξανά η Χουχούι.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ:ΣΤΙΣ 18 Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

11/6/2009 3:11:26 μμ ΣΤΙΣ 18 ΤΟΥ ΜΗΝΑ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ. Την Πέμπτη 18 Ιουνίου (16:00) θα ανακοινωθεί από τη Super League η ημερομηνία της κλήρωσης του νέου πρωταθλήματος ΟΠΑΠ 2009/2010. Την ημέρα εκείνη θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής και θα συζητηθούν ακόμη τα ακόλουθα θέματα: 1. Εγγραφή νέων μελών συνεταιρισμού. 2. Ενημέρωση σώματος για αποφάσεις γενικής συνέλευσης ΕΠΟ. 3. Επικύρωση τελικής κατάταξης αγώνων playoffs ΟΠΑΠ. 4. Πρόταση συνεργασίας με ξενοδοχειακό όμιλο.

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΤΟΠΟΥΖΑΚΟΦ.


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Ο Έλιν Τοπουζάκοφ είναι εν ενέργεια διεθνής με τη Βουλγαρία (28 φορές), είναι 32 χρονών και έκανε μεγάλη καριέρα στη Λέφσκι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ποδοσφαιριστής αποτελεί στόχο του Ηρακλή και δεν αποκλείεται να αποκτηθεί, για να προστεθεί στην αμυντική γραμμή των "κυανόλευκων".Ο Ηρακλής σίγουρα θα ήθελε έναν έμπειρο αμυντικό δίπλα στον Κατσαμπή και ιδιαίτερα έμπειρο όπως ο Τοπουζάκοφ που είναι και διεθνής.Επίσης, ενδιαφέρον υπήρχε για τον Τοπουζάκοφ από την ΑΕ Λεμεσού και τη Σαμπντόρια, τον περασμένο Ιανουάριο.Ο Τοπουζάκοφ αγωνίστηκε σε ομάδα του Ισραήλ (Χαποέλ Τελ Αβίβ) και μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια επιτυχία, τόσο στο δεξί άκρο, όσο και στο κέντρο της άμυνας

«Βόμβα» παραίτησης από Θανάση!

thanasiskoupatos.jpgΟ άνθρωπος που εδώ και χρόνια κρατούσε μόνος του «ζωντανό» τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό από το απόγευμα της Πέμπτης αποτελεί παρελθόν για τον σύλλογο. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έριξε την... βόμβα κατά την διάρκεια του σημερινού διοικητικού συμβουλίου, ανακοινώντας την αποχώρηση του!

Εκίπ: "Ο Ετό μίλησε με την Ιντερ"



Ο Ετό πανηγυρίζει με τους Γκουντγιόνσεν και Πικέ το γκολ εις βάρος της Βαγιαδολίδ Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Εκίπ» ο Σαμουέλ Ετό ταξίδεψε τη Δευτέρα στο Μιλάνο και συζήτησε με την Ιντερ το ενδεχόμενο να συνεχίσει εκεί την καριέρα του. Οι Γάλλοι αναφέρουν ότι ο Καμερουνέζος επιθετικός ζήτησε βασιλικό πενταετές συμβόλαιο με περισσότερα από 10.000.000 ευρώ ανά έτος.

Αυτό, βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, αλλά είναι γεγονός ότι ο Ετό που πέτυχε τριάντα γκολ φέτος στο πρωτάθλημα, θα θελήσει να ενταχθεί στους κορυφαίους του κόσμου σε ό,τι αφορά τις οικονομικές του απολαβές. Το ταξίδι του, λοιπόν, στο Μιλάνο είχε χαρακτήρα διερεύνησης για το αν μπορεί η Ιντερ να του καλύψει τις ανάγκες.

Εκτός από την Ιντερ ενδιαφέρον για τον Ετό έχει δείξει και η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία δεν θα είχε πρόβλημα να τινάξει την μπάγκα στον αέρα για να τον αποκτήσει. Το θέμα είναι ο ίδιος θέλει να παίξει στη φιλόδοξη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Πάντως, όσοι είναι κοντά στον Καμερουνέζο, αναφέρουν ότι θα περιμένει την τελική πρόταση της Μπαρτσελόνα και στη συνέχεια θα αποφασίσει που θα συνεχίσει την καριέρα του.

ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Όταν σε μία περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης η Ρεάλ σκορπά απλόχερα 94 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει από την Μάντσεστερ, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, το να συζητούμε στην Θεσσαλονίκη και δη στον ΠΑΟΚ, για μεταγραφή που θα «γκρεμίσει» το αεροδρόμιο Μακεδονία-αν και μεταξύ μας την χρειάζεται μία ανακαίνιση…-και θα εκτοξεύσει τα εισιτήρια διαρκείας στα ύψη σε μία νύκτα, είναι μάλλον ουτοπία!

Άλλωστε μπορεί οι μεταγραφές για κάθε οπαδό αυτή την εποχή και φυσικά και για τους Παοκτσήδες, να αποτελούν το «όπιο» των φιλάθλων, (κατά το ποδόσφαιρο είναι το όπιο των λαών…) αλλά όταν δεν υπάρχουν τα χρήματα για να έρθουν «επώνυμοι» και φιρμάτοι…παίκτες που δεν είναι πάντα σίγουρο ότι θα αποδώσουν βάση του μισθού τους, τότε οι διοικήσεις και στον ΠΑΟΚ συγκεκριμένα αυτή του Ζαγοράκη, που πέτυχε σε 2 χρόνια ρεκόρ συσπείρωσης του κόσμου γύρω από την ομάδα πρέπει να κατευθυνθεί και σε άλλες λύσεις , πέρα αυτής των εντυπωσιακών μεταγραφών που θα εξιτάρουν τον κόσμο, που θα ξημεροβραδιάζεται στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί μετά Βαΐων και Κλάδων, τον νέο…Μεσσία της ομάδας!

Όχι ότι δεν θα βοηθούσε μία τέτοια κίνηση, αλλά όταν η σημερινή διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει παραλάβει από τον τέως μεγαλομέτοχο-που παρεμπιπτόντως κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος…- μια προίκα χρεών και μάλιστα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, τότε πολύ σωστά βάζει σε προτεραιότητα την οικονομική εξυγίανση και μετέπειτα την αγωνιστική που έτσι κι αλλιώς ήρθε φέτος.

Άρα λογικά οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, θα πρέπει να συνεχίσουν, να στηρίζουν οικονομικά-μέσω των διαρκείας- την προσπάθεια του Θοδωρή Ζαγοράκη και των συνεργατών του να «χτίσουν» μια αξιόμαχη ομάδα, χωρίς να ζαλίζονται από τα μεταγραφικά σενάρια, που συχνά αποτελούν και όνειρα θερινής νυκτός…, του Τύπου και όχι μόνο, περιμένοντας τον Λατίνο παικταρά που θα γκρεμίσει τα τσιμέντα της έτσι και αλλιώς ετοιμόρροπης Τούμπας , για να συγκινηθούν και να αγοράσουν το εισιτήριο τους για όλη την σεζόν.

Καλοδεχούμενος ο Ρικέλμε και ο κάθε Ρικέλμε…αλλά όταν θες εκ των πραγμάτων να είσαι ο βασικός χορηγός, ως λαός, και να γίνεις ομάδα λαϊκής βάσης όπως η Μπαρτσελόνα, οφείλεις να ενισχύεις την «καψούρα» σου και να την στηρίζεις στα καλά αλλά και στα άσχημα, ακόμη κι όταν στο αεροδρόμιο θα αναγκάζεσαι να πηγαίνεις μόνο για να πετάξεις και όχι για να ανεβάσεις στα ουράνια το νέο μεταγραφικό σου απόκτημα!

Eπιμέλεια : Γιώργος Βένης

ΜΠΑΣΚΕΤ:ΗΡΑΚΛΗΣ-ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΚΑΚΙΟΥΣΗ...


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

ντός της σημερινής ημέρας (11/6) θα πραγματοποιηθεί το καθοριστικό ραντεβού μεταξύ της διοίκησης του Ερασιτέχνη και του Λευτέρη Κακιούση.η νέα κουβέντα ανάμεσα στις δύο πλευρές θα συζητηθούν ορισμένες λεπτομέρειες, που ωστόσο κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικές από τον Μακεδόνα τεχνικό.ο Κακιούσης είχε με τη σειρά του τις δικές του συζητήσεις με αρκετούς ανθρώπους του μπάσκετ ώστε να στελεχωθεί το τμήμα σε επαγγελματικά πλαίσια και να μπουν γερές βάσεις ώστε η επόμενη σεζόν να είναι η τελευταία στην Α2.


ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ο ΑΡΗΣ ΜΕ ΤΣΑΛΔΑΡΗ



Ο Δημήτρης Τσαλδάρης αποτελεί τα τελευταία χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι του Άρη, προσφέροντας τις υπηρεσίες του γευόμενος χαρές αλλά και λύπες όπως η φετινή και η περσινή. Ο Έλληνας άσος είναι ένας παίκτης που μπορεί να διατηρήσει το επίπεδο της ομάδας υψηλό και έτσι στον Άρη θέτουν την παραμονή του ως μία βασική προτεραιότητα ενόψει της νέας χρονιάς. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ, Γιάννης Δαμιανίδης θα συναντηθεί σήμερα στην Αθήνα με τον Δημήτρη Τσαλδάρη και τον εκπρόσωπο του προκειμένου να θέσουν επί τάπητος το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας και για την επόμενη περίοδο, με αριθμούς και οικονομικά στοιχεία. Ήδη έχει γίνει μία προεργασία με επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές αλλά με βάση την Ευρωλίγκα. Σίγουρα η αποτυχία της συμμετοχής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση διαφοροποιούν κάποια δεδομένα αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό για να… χαλάσουν το καλό κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Οι πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά στο να δώσουν τα χέρια και μόνο εφόσον συμβεί κάτι συγκλονιστικό θα υπάρξει αρνητική εξέλιξη. Το ενδιαφέρον του Πανελληνίου και του Πανιωνίου δεν δείχνει ικανό για να μπορέσει να μπει ανάμεσα στις δύο πλευρές και έτσι δεν θα πρέπει να αποκλείεται και η ανακοίνωση συμφωνίας για την επόμενη περίοδο.

ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο ΣΑΧΑ ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ


Σάχα: "Θα τα πάμε καλύτερα" Στο καινούριο τεύχος του αλλαγμένου ΑΕΚ Empire που κυκλοφορεί την Πέμπτη 11/06 στα περίπτερα όλης της χώρας, ο Σεμπάστιαν Σάχα δίνει την πρώτη του συνέντευξη μετά την ανανέωση της συνεργασίας του με την ΑΕΚ και ο Ζεράλντο Άλβες μιλάει για το φετινό πρωταθλημα και το μέλλον του στην ομάδα.
Ο Σεμπάστιαν Σάχα στη συνέντευξή του δήλωσε: Για το αν νιώθει ικανοποιημένος με την ανανέωση του συμβολαίου του… "Ναι, είμαι πολύ χαρούμενος που μου έγινε αυτή η πρόταση. Να συνεχίσω, δηλαδή, για άλλα τρία χρόνια στην ΑΕΚ. Με έκανε να νιώσω σημαντικός για την ομάδα και αυτό είναι πολύ σπουδαίο για κάθε ποδοσφαιριστή, να νιώθει σημαντικός στην ομάδα που αγωνίζεται. Όλα εξελίχθηκαν όπως τα ήθελα". Για την αποδοχή που έχει από τον κόσμο της ομάδας… "Από τα πρώτα φιλικά παιχνίδια που έπαιξα στο ΟΑΚΑ, ένιωσα ότι με δέχονται πολύ καλά και γι’ αυτό είμαι και πολύ ευγνώμων στους φιλάθλους της ΑΕΚ. Στα τελευταία ματς των play off, τους άκουσα να φώναζαν ρυθμικά το όνομά μου και ήταν κάτι που με συγκίνησε πολύ. Μου έδωσε μεγάλη χαρά και μεγάλη ικανοποίηση". Για το χειροκρότημα του κόσμου στο τελευταίο ματς των play offs… "Πρέπει να τους ευχαριστήσουμε για τη στήριξή τους σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, παρότι εμείς δεν καταφέραμε να τους το ανταποδώσουμε με κάποιον τίτλο. Αυτοί οι φίλαθλοι αξίζουν έναν τίτλο και πιστεύω ότι του χρόνου θα τους τον δώσουμε. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό, ακόμα και μετά τα γκολ που δεχθήκαμε ήταν στο πλάι μας. Ήταν καταπληκτικοί και νομίζω ότι το χειροκρότημά τους στο τέλος ήταν μια αναγνώριση της προσπάθειας που κάναμε". Για το αν είναι αισιόδοξος για την επόμενη χρονιά… "Σίγουρα. Είμαι πεπεισμένος ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα πράγματα, γιατί το αξίζουν οι φίλαθλοί μας, που ήταν στο πλάι μας όλη τη χρονιά και επίσης το αξίζουν και όλοι όσοι βρίσκονται στην ΑΕΚ. Πραγματικά το πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλύτερα. Περάσαμε στιγμές που δεν ήταν εύκολες. Όλα αυτά μας έχουν δέσει και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με καλύτερο τρόπο τις δυσκολίες που θα προκύψουν". Για τον αν η ΑΕΚ άξιζε κάτι περισσότερο στη χρονιά που τελείωσε… "Ναι, ίσως να αξίζαμε κάτι περισσότερο, αν αναλογιστούμε την προσπάθεια που κάναμε. Ωστόσο νομίζω πως μας έλειψε και η τύχη. Προσπαθήσαμε, δουλέψαμε, αλλά δεν καταφέραμε κάτι περισσότερο. Νομίζω όμως ότι με τη δουλειά και την προσπάθεια που κάναμε, αξίζαμε πιο πολλά". Ο Ζεράλντο Άλβες μεταξύ άλλων δήλωσε: Για το αν τον επηρέασε το γεγονός ότι είχε περάσει από την ΑΕΚ ο αδερφός του "Όχι, εγώ αυτό το είδα πολύ θετικά, ήξερα βέβαια ότι πιθανόν κάποιοι να με συγκρίνουν μαζί του, αλλά δεν είχα κανένα πρόβλημα με αυτό. Εγώ ήρθα στην ΑΕΚ για να βάλω τη δική μου σφραγίδα. Δίνω πάντα τον καλύτερο μου εαυτό. Εάν ο κόσμος με αγαπάει, τότε αυτό είναι πολύ καλό. Δεν ξέρω, βέβαια, πολύ καλά αν έχω κερδίσει τον κόσμο. Στο τελευταίο παιχνίδι που έπαιξα ένιωσα ότι ο κόσμος με στήριζε…" Για τις σχέσεις των ποδοσφαιριστών στα αποδυτήρια: "Δεν νομίζω ότι συνέβαιναν όλα αυτά που έλεγαν στα αποδυτήριά μας. Νομίζω ότι όλοι έβαζαν την ομάδα πάνω από όλα. Είναι δύσκολο να γίνουν κάποιοι ξαφνικά ηγέτες σε μια ομάδα. Ο Λυμπερόπουλος, ο Δέλλας, ο Ζήκος, ο Rivaldo ήταν αρκετά χρόνια στην ομάδα και ήταν αρχηγοί στον αγωνιστικό χώρο. Μπορούσαν να κερδίζουν παιχνίδια ως ηγέτες. Εμείς ήμασταν πολλοί νέοι παίκτες. Ακόμη και ο Σωτήρης Κυργιάκος ήρθε μετά. Είναι πολύ δύσκολο να έχεις το χάρισμα του Λυμπερόπουλου και του Δέλλα. Νομίζω ότι αν αυτή η ομάδα παραμείνει ως έχει, του χρόνου θα είναι πολύ διαφορετική. Αυτό πιστεύω. Τώρα γνωριζόμαστε καλύτερα". Για το αν θέλει να μείνει στην ΑΕΚ: "Φυσικά, έχω έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο, αλλά θέλω να παραμείνω και αν τα καταφέρω να παίξω στη θέση μου. Σε κάθε περίπτωση το δικό μου καλό είναι το καλό και της ομάδας. Όνειρό μου βέβαια κάποια στιγμή είναι να παίξω στην Flamengo, εκεί που έπαιξε και ο πατέρας μου. Βέβαια, είναι πολύ δύσκολο να παίξω εκεί".

ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Συμφώνησαν και υπογράφουν Μαϊστόροβιτς, Σιαλμάς


Ο Ίβιτσα Μαϊστόροβιτς Παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα είναι ουσιαστικά από το μεσημέρι της Πέμπτης οι Ιβιτσα Μαϊστόροβιτς, Δημήτρης Σιαλμάς. Και οι δύο συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ομάδας, Γιώργο Χριστοβασίλη και συμφώνησαν να υπογράψουν συμβόλαια συνεργασίας για τα δύο επόμενα χρόνια με την ΠΑΕ της Ηπείρου.

Οι δύο παίκτες αναμένονται το βράδυ της Πέμπτης στα Γιάννινα, προκειμένου να έχουν τις τελικές επαφές. Οπως είναι φυσικό θα τύχουν και της θερμής υποδοχής από τον κόσμο της ομάδας.

Τέλος, όσον αφορά στα σενάρια για τον Γιάννη Γκούμα, πληροφορίες θέλουν τον ΠΑΣ να του έχει καταθέσει πρόταση για 450.000 ευρώ το χρόνο, όμως ο ίδιος ο παίκτης προς το παρών θέλει να παραμείνει στον Παναθηναϊκό και να κλείσει εκεί την καριέρα του.

Ποδόσφαιρο Ευρώπη Φήμες, φήμες, φήμες

ribery.jpgΟι μεταγραφικές φήμες έχουν φουντώσει για τα καλά και σε όλη την Ευρώπη οι ομάδες έχουν αρχίσει τις διερευνητικές επαφές με τους υποψήφιους στόχους.




Δυστυχισμένος ο Τουρέ

Μπορεί η Μπαρτσελόνα να κατέκτησε τα πάντα, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι ευχαριστημένοι. Όπως αναφέρει η "Independent", ο Γιάγια Τουρέ είναι δυστυχισμένος στη Βαρκελώνη και δεν αποκλείεται να αποχωρήσει με προορισμό την Αγγλία, όπως τονίζει και ο εκπρόσωπό τους ο γνωστός σε όλους μας Ντμίτρι Σέλουκ. "Ο Γιάγια έχει πάρα πολλές προσφορές και το μέλλον του είναι είτε στην Ιταλία και την Αγγλία". Η ομάδα πάντως που έχει δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η Άρσεναλ στην οποία αγωνίζεται και ο αδερφός του.

Επιμένει για Ριμπερί η Τσέλσι

Μία άλλη αγγλική εφημερίδα, The Times, αναφέρει ότι η Τσέλσι δεν το βάζει κάτω και επιμένει για την απόκτηση του Φρανκ Ριμπερί. Ο Κάρλο Αντσελότι έχει ζητήσει την απόκτηση του Γάλλου διεθνή μέσου, αλλά η Μπάγερν δεν δείχνει διατεθειμένη να πέσει κάτω από τα 70 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει.

Τράμπα Ταμούδο-Ντος Σάντος

Μία άλλη ομάδα του Λονδίνου, η Τότεναμ ετοιμάζει γενικό ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ της και δεν είναι λίγοι αυτοί που θα αποχωρήσουν. Έτσι, ο Χάρι Ρέντναπ ετοιμάζεται να παραχωρήσει τον Μεξικανό Τζιοβάνι Ντος Σάντος στην Εσπανιόλ με αντάλλαγμα τον Ραούλ Ταμούδο που ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την ομάδα της Βαρκελώνης.

Ανοίγει η πόρτα της εξόδου στη Νιούκαστλ

Ο υποβιβασμός της Νιούκαστλ στην Τσάμπιονσιπ έχει ως συνέπεια τη μείωση του μπάτζετ με την αποχώρηση όλων των μεγάλων ονομάτων. Έτσι, την πόρτα της εξόδου ετοιμάζονται να δουν οι Κολοτσίνι, Γκουτιέρεζ, Μάρτινς, Σμιθ, Μπάρτον και Τζέρεμι.

Μεταγραφές για Λάτσιο και Τζένοα

Από την Αγγλία στην Ιταλία όπου η Λάτσιο συνέχισε τη μεταγρφική της ενίσχυση. Οι "λατσιάλι" ανακοίνωσαν την απόκτηση του άλλοτε τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης, Αλμπάνο Μπιζάρι, ενώ ο Πασκουάλε Φότζια συμφώνησε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα.

Όσον αφορά την Τζένοα συνεχίζει να εκπλήσσει, αφού απέκτησε από τη Σιένα τον καλύτερο παίκτη των Τοσκανών την περασμένη περίοδο Χουσίν Καρχά με το κόστος της μεταγραφής να φτάνει τα 3,5 εκατ. ευρώ ενώ στη Σιένα παραχωρήθηκαν ως έμψυχα ανταλλάγματα οι Τζιανλούκα Πέγκολο και Μανουέλ Κόπολα.

Θέλει Τσάνα το Αμβούργο

Βόρεια και στη Γερμανία όπου το Αμβούργο βλέποντας ότι ο Κώστας Κατσουράνης δύσκολα θα πιάσει λιμάνι, αποφάσισε να βρει άλλο στόχο και ετοιμάζει πρόταση στη Μαρσέιγ για την απόκτηση του αρχηγού της εθνικής Αλβανίας, Λορίκ Τσάνα.

Από την πλευρά της η Ντόρτμουντ αναμένεται να ολοκληρώσει την απόκτηση του Αργεντινού επιθετικού της Γκρασχόπερς, Άλντο Μπομπαντίγια τις επόμενες ώρες.

Αλλάζει ρόστερ η Σεντ Ετιέν


Τέλος, στη Γαλλία η Σεντ Ετιέν μετά την άσχημη φετινή χρονιά που παραλίγο να καταλήξει σε υποβιβασμό, αποφάσισε να κάνει γενικό ξεσκαρτάρισμα. Έτσι, ο πρώτος που αναμένεται να αποχωρήσει είναι ο Πορτογάλος άσος Πάουλο Μασάδο με προορισμό την Τουλούζ.

Λίγο πιο κάτω στη Μασσαλία ο Ντιντιέ Ντεσάμπ αποφάσισε να ανανεώσει το υλικό της Μαρσέιγ με τους Ζουμπάρ, Ζιβέ, Σαμασά και Γκραντίν να αποτελούν παρελθόν από το "Βελοντρόμ".

Στην Κύπρο ο Γιανέφσκι

janevski.jpgΟ πρώην βοηθός του Τροντ Σόλιντ στον Ολυμπιακό, Τσέντομιρ Γιανέφσκι, είναι ο νέος προπονητής της Ένωσης Παραλιμνίου. Ο Γιανέφσκι τη φετινή σεζόν είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ερυθρού Αστέρα χωρίς όμως, ιδιαίτερη επιτυχία.




Ο Τσέντομιρ Γιανέφσκι, γνωστός στο ελληνικό κοινό από τη θητεία του ως βοηθός του Τροντ Σόλιντ στον πάγκο του Ολυμπιακού, συμφώνησε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ένωσης Παραλιμνίου. «Το όνομα της ομάδας μπορεί να μην είναι γνωστό στο Βέλγιο, αλλά είναι ένας σύλλογος που αγωνίζεται σταθερά στη μεγάλη κατηγορία, φέτος τερμάτισε στη δέκατη θέση και στόχος είναι να φτιάξει μία νέα ομάδα», δήλωσε στον βελγικό Τύπο ο Σκοπιανός τεχνικός.

Στο δήμο Βέροιας οι μετοχές του Αρβανιτίδη


Ο Γιώργος Αρβανιτίδης Εξελίξεις στη Βέροια. Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της μακεδονικής ΠΑΕ Γιώργος Αρβανιτίδης, αποφάσισε να χαρίσει τις μετοχές του στη δημοτική αρχή μιας και επιμένει στην απόφασή του να αποχωρήσει από τα διοικητικά της "βασίλισσας".

Η κίνηση αυτή ενδέχεται να... αναζοπυρώσει το ενδιαφέρον επιχειρηματιών που είχαν εκδηλώσει προθυμία και στο παρελθόν για να ασχοληθούν με την ομάδα.

Λαπόρτα: "Η Ίντερ θέλει τον Ετό"


Ο Σαμουέλ Ετό σκόραρε δύο φορές Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, διέψευσε τα δημοσιεύματα τα οποία ήθελαν τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να είναι πολύ κοντά στο να φορέσει τη φανέλα της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Αντίθετα τόνισε ότι ότι συναντήθηκε με τον ομόλογό του της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι για τον Σαμουέλ Ετό...

"Συναντήθηκα με τον κ. Μοράτι έγινε επειδή αρέσει πολύ στον Ζοσέ Μουρίνιο ο Σάμουελ Ετό", δήλωσε αρχικά ο κ. Λαπόρτα για να συμπληρώσει στη συνέχεια: "Για τον Ιμπραΐμοβιττς, δεν υπάρχει καμία συμφωνία. Σε ότι αφορά τον Ετό προσπαθούμε να του ανανεώσουμε το συμβόλαιο, όχι όμως με οποιοδήποτε ποσό. Σε πολλούς συλλόγους θα άρεσε να τον έχουν, εμείς θέλουμε για το δικό μας συμφέρον. Θα διαπραγματευτούμε μαζί του, επειδή είναι ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο...".

ΕΥΡΩΠΗ:ΟΙ 10 ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ!


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

1. 2009: Κριστιάνο Ρονάλντο (από Μάντσεστερ Γιουν. σε Ρεάλ Μ.) 93 εκατ. ευρώ
2. 2001: Ζινεντίν Ζιντάν (από Γιουβέντους σε Ρεάλ Μ.) 73 εκατ. ευρώ
3. 2009: Κακά (από Μίλαν σε Ρεάλ Μ.) 65 εκατ. ευρώ
4. 2000: Λούις Φίγκο (από Μπαρτσελόνα σε Ρεάλ Μ.) 61 εκατ. ευρώ
5. 2000: Ερνάν Κρέσπο (από Πάρμα σε Λάτσιο) 56 εκατ. ευρώ
6. 2001: Γκάιθκα Μεντιέτα (από Βαλένθια σε Λάτσιο) 48 εκατ. ευρώ
7. 2002: Ρίο Φέρντιναντ (από Λιντς σε Μάντσεστερ Γιουν.) 47 εκατ. ευρώ
8. 2006: Αντρέι Σεφτσένκο (από Μίλαν σε Τσέλσι) 46 εκατ. ευρώ
9. 2001: Χουάν Σ. Βερόν (από Λάτσιο σε Μάντσεστερ Γιουν.) 46 εκατ. ευρώ
10.2002: Ρονάλντο (από Ιντερ σε Ρεάλ Μ.) 45 εκατ. ευρώ

REAL MADRID:ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ 94ΡΩΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ!


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης


ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ


Βρήκε τον αντί Μπομπό

vagnerlove.jpgΑποφασισμένη να πουλήσει τον Μπομπό είναι η Μπεσίκτας, όπως προκύπτει απο τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου. Σύμφωνα με αυτά η Μπεσίκτας θέλει να αποκτήσει τον Βάγκνερ Λοβ από τα χρήματα της μεταγραφής του μεγάλου στόχου του Ολυμπιακού.

Η τουρκική ομάδα καλοβλέπει την περίπτωση του Βραζιλιάνου άσου της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ωστόσο ποντάρει στα χρήματα που θα βάλει στα ταμεία της από την πώληση του Μπομπό. Παρόλα αυτά η διοίκηση της Μπεσίκτας δεν φέρεται προς το παρόν να μειώσει τις απαιτήσεις για τον 24χρονο άσο της.

Π.Α.Ο.-Μην ξεγράφετε τον Γκραφίτε

grafite.jpgΟ Παναθηναϊκός μπορεί να έχει ως πρώτο στόχο τον Χούλιο Κρουζ για την γραμμή κρούσης αλλά δεν έχει ξεγράψει και την περίπτωση του Γκραφίτε. Ο επιθετικός της Βόλφσμπουργκ δεν είναι αρνητικός να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα ενώ το τριφύλλι έχει ένα επιπλέον σύμμαχο....

Αυτός είναι η γυναίκα του Βραζιλιάνου φορ που δεν επιθυμεί να μείνει άλλο στην Γερμανία και του το έχει ξεκαθαρίσει. Αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να κλείσει τόσο τον Γκραφίτε όσο και τον Κατσουράνη θα πρόκειται για... οικογενειακή υπόθεση καθώς ο Ελληνας αμυντικός μέσος θέλει να επαναπατριστεί λόγω της γυναίκας του και του παιδιού του ενώ κάτι παρόμοιο συμβαίνει και για τον άσο της γερμανικής ομάδας.
Πάντως, παίκτες όπως ο Γκραφίτε και με τη σεζόν που έκανε ο Βραζιλιάνος στην Μπουντεσλίγκα δεν έρχονται στην Σούπερ Λιγκ και αν αυτό συμβεί θα πρόκειται για θαύμα.

Μαμά η Κέντρα Γουίλκινσον

Μαμά η Κέντρα Γουίλκινσον Ακόμα ένα κορίτσι του «Playboy» θα γίνει μαμά. Ο λόγος για την Κέντρα Γουίλκινσον που είναι έγκυος και περιμένει το πρώτο της παιδί από τον παίκτη του american football και τον Φιλαντέλφεια Ιγκλς, Χανκ Μπάσκετ. Το μοντέλο από την Αμερική και πρώην τσιρλίντερ μόλις χθες ανακοίνωσε ότι κυοφορεί .


kendra_wilkinson11.jpg

Αποχωρεί ο Τζεβελέκηs

Η απώλεια μιας θέσης στην Ευρωλίγκα για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει την ΚΑΕ Αρης. Σημαντικότερη εξέλιξη είναι η αποχώρηση του Θανάση Τζεβελέκη από την προεδρία της ομάδας που μένει ακέφαλη.





Ο κ. Τζεβελέκης με δήλωσή του στο επίσημο site της ομάδας ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει, τόνιζοντας ότι θα παραχωρήσει δωρεάν τις μετοχές του στη Λέσχη φίλων Αρη. Παράλληλα, υπογράμμισε πως τις επόμενες ημέρες θα καλέσει τους μετόχους της ΚΑΕ για να συζητήσουν όλοι μαζί για την επόμενη μέρα της ομάδας.

Αναλυτικά η δήλωση του Θανάση Τζεβελέκη:

"Σήμερα σας ανακοινώνω ότι ο κύκλος της προεδρίας Τζεβελέκη στην ΚΑΕ ΑΡΗΣ κλείνει οριστικά.

Η απόφαση μου αυτή δεν έχει να κάνει με το αποτέλεσμα του αγώνα με το Μαρούσι. Πρόκειται για μια ώριμη απόφαση που απλά σήμερα είναι η ώρα να γίνει δημόσια γνωστή.

Γνωρίζετε όλοι ότι είμαι φανατικός εχθρός των μόνιμων καταστάσεων και των παραγόντων που γαντζώνονται στις πολυθρόνες τους. Κι αυτό διότι πιστεύω πως η ανανέωση σε πρόσωπα και πολιτικές συνιστά δείγμα υγείας κάθε σοβαρού οργανισμού. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την απόλυτη μοναξιά που βίωσα τα τελευταία δυο χρόνια (παντελής απουσία πολιτικής και οικονομικής στήριξης) ήταν οι λόγοι που με οδήγησαν στην απόφασή μου αυτή. Πέντε χρόνια σκληρής δουλειάς με χαρές, λύπες, με σοβαρές οικονομικές θυσίες και με πολλές επιτυχίες. Απόρροια της δουλειάς αυτής ένας ΑΡΗΣ, που, ενώ πριν λίγα χρόνια έδινε τη μάχη για την επιβίωση, σήμερα βρίσκεται ξανά πρωταγωνιστής στο ελληνικό και ευρωπαϊκό στερέωμα.

Στην διάρκεια της προεδρίας μου κτίσαμε με τον κόσμο της ομάδας μια σχέση αλληλοσεβασμού και εκτίμησης. Κρατώ τη σχέση αυτή ως το πιο σημαντικό πράγμα που αποκόμισα και για τον κόσμο αυτό άξιζε κάθε προσπάθεια που έκανα.

Παραμένω βασικός μέτοχος της ΚΑΕ και από την θέση αυτή θα εργαστώ και για την επόμενη μέρα μαζί με τους άλλους θεσμικούς παράγοντες της ομάδας. Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξουν φίλοι του ΑΡΗ που θα θέλουν και θα μπορούν να συνεχίσουν το έργο μας. Οι μετοχές μου είναι στη διάθεση του όποιου είναι έτοιμος να ηγηθεί του τεράστιου αυτού συλλόγου. Και βέβαια ισχύει πάντοτε η απόφασή μου να παραχωρήσω δωρεάν τις μετοχές μου στη Λέσχη Φίλων του ΑΡΗ στο πλαίσιο του ενιαίου ΑΡΗ καθώς πιστεύω σε αυτή την ιδέα.

Eνα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μου αλλά κυρίως ένα μεγάλο ευχαριστώ στο λαό του ΑΡΗ που ξέρει να στηρίζει με ένα μοναδικό τρόπο τον Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ, που αποτελεί και τη ναυαρχίδα του συλλόγου μας.

Τις επόμενες ημέρες θα συγκαλέσω τους μετόχους της ΚΑΕ για να δουλέψουμε όλοι μαζί για την επόμενη μέρα του ΑΡΗ μας.

Με εκτίμηση, Θανάσης Τζεβελέκης"

Πρώτο δείγμα, δυστυχώς, θετικo

Oι φήμες για νέο κρούσμα ντόπινγκ σε έλληνα ποδηλάτη είχαν φουντώσει τις τελευταίες ημέρες και τελικά επιβεβαιώθηκαν. Με επιστολή του το ΕΣΚΑΝ, ενημέρωσε την ομοσπονδία της ποδηλασίας ότι το πρώτο δείγμα του πρωταθλητή του αγωνίσματος αντοχής της κατηγορίας μάστερς Γιώργου Γκίνη του Α.Ο. Θησέα, βρέθηκε θετικό.





Ο έλεγχος ντόπινγκ πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος δρόμου Μάστερς, που έγινε στις 9 Μαίου 2009 στην περιοχή του Νομού Βοιωτίας. Το sport.gr είχε εδώ και ημέρες την πληροφορία ότι το κρούσμα ντόπινγκ στην ποδηλασία αφορά αθλητή που αγωνίστηκε στην κατηγορία Masters στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα πίστας και επιβεβαιώθηκε.

Οπως ορίζει ο νόμος η Ε.Ο.Π. θα περιμένει την ανάλυση και του Β΄ δείγματος, για να προβεί στις κυρώσεις που προβλέπονται.

Στο μεταξύ, το πρωί της Πέμπτης (11/6) αναχώρησε για το Κότμπους της Γερμανίας η Εθνική ομάδα πίστας ταχύτητας, όπου θα συμμετάσχει σε διεθνείς αγώνες πίστας στις 13, 14, 20 και 21 Ιουνίου 2009. Την αποστολή αποτελούν οι πρωταθλητές μας Χρήστος και Ζαφείρης Βολικάκης και ο Βασίλης Γαλάνης, ο Εθνικός προπονητής πίστας Δημήτρης Χίος, ο μηχανικός Αράμ Αζίζ και ο μασέρ Θανάσης Παναγιώτοφ.

Στα ημιτελικά η Ελλάδα


Μπάλα μπάσκετ Την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μπάσκετ Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας εξασφάλισε η Εθνική. Μετά τη νίκη επί της αντίστοιχης ομάδας της Γερμανίας χθες, επικράτησε σήμερα και της Κορέας, 78-68, στη Λιθουανία.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση το Σάββατο, καθώς για αύριο στο πρόγραμμα προβλέπεται ρεπό.

Η Λιόν θέλει τον Βιεϊρά


Ο Βιεϊρα ισοφάρισε τη Μπάγερν Τον Πατρίκ Βιεϊρά θέλει να εντάξει στο δυναμικό της η Λιόν. Ο πρόεδρος της γαλλικής ομάδας, Ζαν Μισέλ Ολάς θεωρεί ότι ο 33χρονος Γάλλος αμυντικός μέσος της Ίντερ, μπορεί να γίνει ο νέος ηγέτης της ομάδας του και να την οδηγήσει εκ νέου στην κορυφή του Σαμπιονά.

"Ο Πατρίκ έχει το χάρισμα ότι μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε η Λιόν να είναι περισσότερο φιλόδοξη. Για τον λόγο αυτό είναι ένας από τους παίκτες που ενδιαφέρουν την Λιόν", υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Ολάς.

Από την άλλη ο Βιεϊρά φρόντισε να αφήσει ανοικτή την πόρτα του, ωστόσο τόνισε ότι πρόθεσή του είναι να παραμείνει στο Μιλάνο: "Έχω ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο με την Ίντερ και πρόθεσή μου είναι να το εξαντλήσω. Αν όμως ο Ζοσέ Μουρίνιο μου πει ότι δεν με χρειάζεται άλλο, τότε θα φύγω. Η Παρί Σεν Ζερμέν και η Λιόν είναι πιθανοί προορισμοί".

Μπασκετ-Ακαρπη η συνάντηση Ολυμπιακού με Μπουρούση


Ο Μπουρούσης σε κάρφωμα απέναντι στην ΑΕΚ Δεν επήλθε συμφωνία ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Γιάννη Μπουρούση για τη συνέχιση της συνεργασίας τους. Ο εκπρόσωπος του Ελληνα σέντερ κοστολογεί τον πελάτη του με περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, αλλά η διοίκηση των "ερυθρόλευκων" δεν συμφώνησε σε αυτό το ποσό. Η διαφορά στο οικονομικό οφείλεται στις ισορροπίες που θέλουν να κρατήσουν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι στα αποδυτήρια της ομάδας.

Αν και την Τετάρτη δεν κανονίστηκε νέο ραντεβού, ωστόσο είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι δύο πλευρές θα συναντηθούν εκ νέου τις επόμενες μέρες. Επίσης η διοίκηση του Ολυμπιακού αναμένεται να βρεθεί και με τον μάνατζερ του Πρίντεζη, του οποίου το συμβόλαιο λήγει με τους "ερυθρόλευκους".

Στιβος-Σοβαρός τραυματισμός για την Εμμανουήλ


Η Δήμητρα Εμμανουήλ Η τύχη γύρισε την πλάτη στη Δήμητρα Εμμανουήλ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο επί κοντώ σε προσπάθεια της στο διεθνές μίτινγκ "Θεσσαλονίκη 2009" τραυματίστηκε σοβαρά και έφυγε από το ταρτάν με το αμαξάκι. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει υποστεί εξάρθρωση αστραγάλου στο δεξί πόδι.

Στον Πιερικό ο Εξουζίδης


Ο Εξουζίδης μαρκάρει τον Μπελούτσι Παίκτης του Πιερικού είναι ο Σάββας Εξουζίδης. Ο 28χρονος αμυντικός, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Ηρακλή, συμφώνησε σε όλα με τη διοίκηση της μακεδονικής ΠΑΕ και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για ένα χρόνο.

Ο ποδοσφαιριστής έχει φορέσει τη φανέλα του Ποσειδώνα Πόρων, του Πανιωνίου, της ολλανδικής Βάαλβικ, ομάδα Β' Κατηγορίας και φυσικά του Ηρακλή.

Από εκεί και πέρα, οι Κατερινιώτες βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής και του Ανδρέα Σκέντου.

Νίκες ελπίδας για Μεξικό και Ονδούρες


Ο Γκιγιέρμο Φράνκο πανηγυρίζει, ενώ πίσω του διακρίνεται ο Καστίγιο Το Μεξικό δυσκολεύτηκε, αλλά επικράτησε 2-1 του Τρίνινταντ και Τομπάγκο, έχοντας ακόμα ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Μετά από δύο ήττες από Ονδούρες και Ελ Σαλβαδόρ, η ομάδα του Χαβιέ Αγκίρε άνοιξε το σκορ στο 1' με τον Γκιγιέρμο Φράνκο. Στη λήξη του ημιχρόνου ο Χέιντεν τίντο ισοφάρισε, αλλά στο 48' ο Οσκαρ Ρόχας έδωσε τη νίκη.

Το Ελ Σαλβαδόρ μετά τη νίκη του επί του Μεξικό πήγε απειλητικό στο Σαν Πέδρο Σούλα, όμως οι Ονδούρες εκμεταλλεύθηκαν την έδρα τους. Ο Κάρλος Παβόν πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα στο 13'.
Η βαθμολογία (σε πέντε αγώνες):
Κόστα Ρίκα 12, ΗΠΑ 10, Ονδούρες 7, Μεξικό 6, Ελ Σαλβαδόρ 5, Τρίνινταντ και Τομπάγκο 2.
Οι τρεις πρώτες ομάδες προκρίνονται στα τελικά, η τέταρτη πηγαίνει σε πλέι οφ.

Θέλει Ορλάντο ο Ατρόμητος


Ο Ρουί Ορλάντο Ριμπέιρο Σάντος Νέτο Ο Ρουί Ορλάντο Ριμπέιρο Σάντος Νέτο όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι ο εκλεκτός του Ατρόμητου για την θέση του κεντρικού αμυνικού. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πορτογαλία, ο παίκτης της Ακαντέμικα είναι έτοιμος να πει το "ναι" στην πρόταση της ομάδας του Περιστερίου.

Ο Ορλάντο είναι 30 ετών και έχει ύψος 1,83 μ. Εκτός από την Ακαντέμικα Κοΐμπρα έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν και στις Φρεαμούντε, Μορεϊρένσε, Φάφε και Βιτόρια Γκιμαράες.

Οπως λένε οι Πορτογάλοι οι συζητήσεις με τον Ατρόμητο είναι σε καλό δρόμο και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν εξελίξεις αναφορικά με την ανακοίνωση της μεταγραφής.

Σκέψεις για νέα πρόταση στον Όπερ


Ο Αντερς Οπερ Μια σειρά από προτάσεις που προέρχονται από τη λατινική αγορά εξετάζονται από τον Ηρακλή που μετά την απόκτηση του Νούνο Πιλότο ελπίζουν ότι θα... διορθώσουν ό,τι στραβό συνέβη με τον Όπερ και θα συνεχίσουν απερίσπαστοι τις μεταγραφικές τους αναζητήσεις.

Οι "κυανόλευκοι", σε μια από τις τελευταίες προσπάθειες να επαναφέρουν τον Εσθονό ποδοσφαιριστή στην πορεία τους και να τον πείσουν να έρθει στη Θεσσαλονίκη και να υπογράψει με τους όρους που συμφώνησαν σε πρώτη φάση με τον εκπρόσωπό τους, του έχουν στείλει τελεσίγραφο μαζί με τα εισιτήρια για την άφιξή του μέχρι αύριο.

Σχετικά με την στροφή στην λατινική αγορά, οι προτάσεις των μάνατζερ εξετάζονται ενδελεχώς προκειμένου να βρεθεί ποδοσφαιριστής για το κέντρο της άμυνας, όπου διαπιστώνεται ότι θα πρέπει να προκύψει ενίσχυση.

Από την άλλη, ο Αντώνης Ρέμος αφήνει να εννοηθεί ότι πριν ξεκινήσει η προετοιμασία και εν μέσω των μεταγραφών, θα είναι σε θέση να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για όσα συνέβησαν τελευταία σε διοικητικό επίπεδο με το ενδιαφέρον για την αγορά του Ηρακλή από διάφορους επιχειρηματίες. Υπάρχουν κι άλλα ζητήματα που θεωρούνται σημαντικά και θα απασχολήσουν σε μια συνάντηση με τους εκπροσώπους του Τύπου

Συνέταιροι οι Αγγελόπουλοι!


Ο Κόκκαλης και τα αδέλφια Αγγελόπουλοι... Συνέταιρους στην ΠΑΕ θέλει τους αδελφούς Αγγελόπουλους ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος προτιμάει να πάρουν τα αφεντικά του μπάσκετ το 40% των μετοχών που αντιστοιχεί στην συνολική αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Κάτι άλλωστε που έχει συζητήσει ο ήδη ο πρόεδρος του Ολυμπιακού με τον Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη με αφορμή το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών της ΚΑΕ.

Την κίνηση αυτή την έκανε ο Σωκράτης Κόκκαλης σκεπτόμενος όχι μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον, καθώς πρόθεση του είναι να υπάρξει διάδοχη κατάσταση στην ΠΑΕ. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θέλοντας να μην γκρεμιστεί η αυτοκρατορία που έχει "χτιστεί" όλα αυτά τα χρόνια, όπου οι "ερυθρόλευκοι" σαρώνουν τους τίτλους εντός συνόρων, έχει σκοπό να έχει έτοιμους τους διαδόχους που θα αναλάβουν τα ηνία της ομάδας. Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έχουν δείξει από το μπάσκετ ότι αγαπούν τον Ολυμπιακό, ρίχνουν χρήματα στο σύλλογο, ενώ μπορούν να εγγυηθούν την ηρεμία στην ομάδα. Δηλαδή ότι χρειάζεται ένας σύλλογος από τους ηγέτες του σε διοικητικό επίπεδο.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης βρέθηκε την Τετάρτη στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας και συζήτησε με τους συνεργάτες τη στροφή που θέλει να κάνει από τα αρχικά του σχέδια, τα οποία ήταν η εμπλοκή 4-5 μεγάλων επιχειρηματιών. Πρόθεση του προέδρου του Ολυμπιακού είναι να κάνει δουλειά μόνο με τους Αγγελόπουλους. Οι κ.κ. Τσάκος και Λαυρεντιάδης έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να βάλουν 10 εκατ. ευρώ και 5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, ωστόσο ο Σωκράτης Κόκκαλης θα περιμένει τα αφεντικά της ΚΑΕ, τα οποία θα συμβουλευτούν τον πατέρα τους Κωνσταντίνο, πριν δώσουν την οριστική τους απάντηση. Αν πουν το "ναι" και αποκτήσουν το 40%, τότε στην ΠΑΕ θα μπουν περίπου 75 εκατομμύρια ευρώ.

Αν και δεν έχουν πάρει επίσημα θέση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόθεση του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου είναι να πάρουν όλο το ποσοστό και όχι ένα μέρος του. Κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι σκέφτονται να προτείνουν την αγορά όλου του Ολυμπιακού, αλλά σε αυτή την περίπτωση ο Σωκράτης Κόκκαλης θα απαντούσε αρνητικά, καθώς θέλει να γίνει ομαλά η αλλαγή. Oπως έγινε δηλαδή και στο τμήμα μπάσκετ, όπου οι αδελφοί Αγγελόπουλοι μπήκαν αρχικά με ένα μικρό ποσοστό, πήραν τη διαχείριση του μπάτζετ και τώρα είναι έτοιμοι να γίνουν τα απόλυτα αφεντικά. Ακόμα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν δείχνει έτοιμος να φύγει από το προσκήνιο, γι αυτό και δεν θα συζητούσε για την πώληση όλων των μετοχών.

Ψιθυροι......................

  • Ασχημη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι διοργανωτές του μίτινγκ στίβου της Θεσσαλονίκης δεν εξασφάλισαν συνεργασία με κάποιο νοσοκομείο. Το αποτέλεσμα ήταν να ταλαιπωρηθεί η άτυχη Εμμανουήλ η οποία τραυματίστηκε σε προσπάθειά της στο επί κοντώ και περίμενε ώρες σε εφημερεύων νοσοκομείο για να βγάλει ακτινογραφίες.
  • Την ώρα που ο Κώστας Αντωνίου έχει "οργώσει" όλη την Ευρώπη για να κλείσει παίκτες με αρνητικά αποτελέσματα, ο Χούλιο Κρουζ ήρθε από μόνος του στην Ελλάδα και κάνει τα μπανάκια του στην Κρήτη. Μήπως να... πεταχθεί κάποιος από την πράσινη ΠΑΕ μέχρι το νησί για να αποσπάσει την υπογραφή του; Οχι τίποτα άλλο, αλλά μην τον προλάβει και τον κλείσει και αυτόν ο Παπουτσάκης του Εργοτέλη!
  • Για τους παρατηρητικούς... Το όνομα της αθλήτριας του στίβου που βρέθηκε θετική στην 4-methyl-2 hexanamine αποσύρθηκε από τις starting list του διεθνούς μίτινγκ "Θεσσαλονίκη 2009"

Παίρνει και Ρονάλντο

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει μπει πολύ δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι και μετά την απόκτηση του βραζιλιάνου άσου της Μίλαν, Κακά, φαίνεται να βρίσκεται πολύ κοντά και στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του πορτογάλου μεσοεπιθετικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Κριστιάνο Ρονάλντο!





Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής "Marca", οι μαδριλένοι θα πρέπει να δαπανήσουν το αστρονομικό ποσό των 94 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να πείσουν την Μάντσεστερ να τον παραχωρήσει. Εάν συμβεί αυτό, ο Ρονάλντο θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του πλανήτη.

Στο δημοσίευμα αναφέρονται και λεπτομέρειες του συμβολαίου που θα προτείνει η Ρεάλ στον πορτογάλο. Πιο συγκεκριμένα, ο Ρονάλντο θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας έξι ετών, με ετήσιο μισθό 9.5 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, ο ατζέντης του παίκτη θα λάβει το 10% του ποσού (9.6 εκατομμύρια ευρώ), για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Ωστόσο στην Αγγλία, η "The Mirror" υποστηρίζει ότι αυτή την στιγμή, η Ρεάλ θα κάνει απλά μία επίσημη πρόταση για τον Ρονάλντο, ενώ διαψεύδει τις φήμες που θέλουν τους "γκαλάκτικος" να έχουν στείλει γιατρό στο Λος Αντζελες, όπου βρίσκεται η αποστολή της Πορτογαλίας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν ιατρικές εξετάσεις.

Ρούνεϊ: «Είμαστε ομάδα πάνω από όλα»

wayne-rooney.jpgΣαρωτική ήταν η Αγγλία στο «Γουέμπλεϊ» κερδίζοντας 6-0 την Ανδόρα για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Ο Γουέιν Ρούνεϊ με τα δύο γκολ που σημείωσε ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, ωστόσο τόνισε ότι οι εμφανίσεις των «λιονταριών» είναι προϊόν της συλλογικής δουλειάς.

Ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τόνισε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Παίζουμε σαν ομάδα και κερδίζουμε τα παιχνίδια. Αυτός είναι ο λόγος που τα πάμε τόσο καλά το τελευταίο διάστημα».

Για να προσθέσει: «Η απογοήτευση του Καπέλο όταν μείναμε εκτός του EURO 2008 ήταν μεγάλη και ήταν προσωπικό στοίχημα για αυτόν αλλά και για μας τους παίκτες. Έχουμε κερδίσει τα πρώτα επτά ματς και βρισκόμαστε με το ένα πόδι στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Ιατρικό τιμ της Ρεάλ στο Λ.Α. για Ρονάλντο!

ronaldo_award2.jpgΟι «βόμβες» των Κακά, Βίγια έσκασαν, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα είναι και οι μοναδικές...Ο Φλορεντίνο Πέρεθ είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο μπαμ και να φέρει στη Μαδρίτη τον Κριστιάνο Ρονάλντο, και για το λόγο αυτό έχει στείλει στο Λος Άντζελες το ιατρικό τιμ για να εξετάσει τον παίκτη. Για πρόταση 75εκ. λιρών κάνει λόγο η «daily mail».


Έτοιμη να προβεί σε ακόμα μια σούπερ μεταγραφή είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία μετά του Κακά, Βίγια επιθυμεί να εντάξει στο δυναμικό της και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Μάλιστα, η ιστοσελίδα «daily mail» κάνει λόγο για ταξίδι-αστραπή του ιατρικού τιμ της «Βασίλισσας» στο Λος Άντζελες όπου βρίσκεται ο Πορτογάλος, προκειμένου να διαπιστώσει αν έχει ξεπεραστεί το πρόβλημά του στην κοιλιακή χώρα. Οι Μαδριλένοι έχουν αρχίσει συζητήσεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και είναι πολύ πιθανό να προβούν σε πρόταση – μαμούθ ύψους 75 εκ. λιρών για να τον αποκτήσουν.

Όχι σε μείωση

majstorovic.jpgΚάθετος στο θέμα της μείωσης των αποδοχών του εμφανίστηκε ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς με δηλώσεις που έκανε στην σουηδική εφημερίδα «Sportbladet». Ο διεθνής αμυντικός πάντως, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι παρά τα όσα ακούγονται δεν έχει ενημερωθεί επίσημα από την διοίκηση της ΑΕΚ για κάτι τέτοιο.

«Αποκλείεται να δεχτώ μείωση. Έχω συμβόλαιο και δεν το συζητώ καν αυτό το ενδεχόμενο. Ξέρουν πόσα χρήματα πρέπει να με πληρώσουν. Έχω ακούσει για τη μείωση αποδοχών, αλλά μέχρι στιγμής ούτε εγώ, αλλά ούτε και ο μάνατζέρ μου έχουμε ενημερωθεί απευθείας από τη διοίκηση», δήλωσε ο 31χρονος αμυντικός.

Στη συνέχεια ο Μαϊστόροβιτς αναφέρθηκε στο γκολ που σημείωσε στη νίκη της Σουηδίας επί της Μάλτας με 4-0. «Ήταν ένα γκολ που ήρθε σε κρίσιμη στιγμή του αγώνα. Επιπλέον ήταν το πρώτο μου τέρμα σε διεθνή διοργάνωση».

Βασιλιάς στην Ελλάδα!

julio.jpg Tο ταξίδι του Κρουζ στην Ελλάδα έφερε στην επιφάνεια και νέα στοιχεία! Το τηλεφώνημα σε Καραγκούνη, Ρεκόμπα, το ψηστήρι του Τεν Κάτε και τι δήλωσε ο Αργεντινός χθες βράδυ.


Τι και αν βρίσκεται στην δύση της καριέρας του; Τι και αν έχει πατήσει τα 34 και πάει για τα 35; Ο Χούλιο Κρουζ αποτελεί έναν από τους πιο αξιόπιστους φορ στην Ευρώπη και ο Παναθηναϊκός του έχει προσφέρει ηγεμονικό συμβόλαιο για να τον ντύσει στα πράσινα.

Ο Κώστας Αντωνίου όπως και ο κόσμος του «τριφυλλιού» περιμένουν την απάντηση του Αργεντίνου παικταρά, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη, όπου θα απολαμβάνει τις διακοπές του μέχρι και το Σάββατο. Μέρα, κατά την οποία θα επιστρέψει στο Μιλάνο

«Αυτή την στιγμή βρίσκομαι στην Κρήτη και κάνω διακοπές. Το Σάββατο θα επιστρέψω στο Μιλάνο και μέχρι την Κυριακή θα έχει τελειώσει το θέμα σχετικά με την ομάδα που θα συνεχίσω.» δήλωσε αρχικά και συνέχισε: «Ξέρω για τον Παναθηναϊκό. Είναι μια ενδιαφέρουσα προοπτική, ένας μεγάλος σύλλογος στην Ελλάδα και μια ομάδα που αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Επίσης είναι η ομάδα, στην οποία αγωνίζεται ο Γιώργος Καραγκούνης που είμασταν συμπαίκτες στο Μιλάνο».

Ο πρώην στράικερ της Ίντερ φιλοξενήθηκε και στην εφημερίδα «Goal» όπου αποκάλυψε την συνομιλία που είχε με τον Γιώργο Καραγκούνη, τον οποίο γνωρίζει από την ιταλική ομάδα «Έλα στην Πανάθα θα έχεις τον σεβασμό όλων. Όλοι σε έχουν πολύ ψηλά στην εκτίμηση τους και ο κόσμος θα σε έχει σαν βασιλιά», ήταν το λόγια του Κάρα προς τον Αργεντινό ώστε να τον πείσει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.
Ο 34χρονος φορ έστειλε και ένα μήνυμα στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού «Θέλω να ευχαριστήσω και τη διοίκηση και τον προπονητή του αλλά και τους οπαδούς του που πιστεύουν τόσο πολύ σε μένα. Σύντομα θα τους δώσω την απάντηση μου».

Η αντεπίθεση του Ίβανσιτς
Ο Αντρέας Ίβανσιτς δεν υπολογίζεται από τον Χενκ τεν Κάτε αλλά ο μάνατζερ του Γκέοργκ Στανγκάσινγκερ είναι αισιόδοξος για τη νέα σεζόν. Ο εκπρόσωπος του Αυστριακού μέσου τόνισε πως ο πελάτης του θα κάνει την αντεπίθεση του στον Παναθηναϊκό τη νέα σεζόν «Ο Άντι έχει την εκτίμηση του Χενκ τεν Κάτε στον Παναθηναϊκό. Αυτό το καλοκαίρι θα κάνει μια νέα αρχή, θα κάνει την αντεπίθεση του», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Heute».

Σχέδια παραμονής για Ντρογκμπά

drogba_panigirismos.jpgΟ Ντιντιέ Ντρογκμπά κάνει ήδη τα πλάνα του για να βρίσκεται και τη νέα σεζόν στην Τσέλσι. Ο Ιβοριανός επιθετικός ακουγόταν ότι είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον της Ίντερ αλλά αποκάλυψε ότι κάνει σχέδια για να μείνει στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Ο 31χρονος φορ δεν μπορεί να μιλάει άλλο για το μέλλον «Έχω κουραστεί πάρα πολύ να αναφέρομαι συνεχώς στο μέλλον μου. Είμαι πολύ καλά στην Τσέλσι. Θα μου λείψει ο Γκους Χίντινκ. Ελπίζω ο Αντσελότι να μας βοηθήσει να κερδίσουμε τίτλους».

Ανοιχτό του Πίρλο

milan-pirlo.jpgΤη μισή Μίλαν θέλει να πάρει στην Τσέλσι ο Κάρλο Αντσελότι. Μετά τον Αλεξάντρε Πάτο, ο Ιταλός προπονητής των «μπλε» γλυκοκοιτάζει και τον Αντρέα Πίρλο, ο οποίος αποτελεί ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Αντσελότι.

Ο 30χρονος μέσος των «ροσονέρι», με δηλώσεις του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσιε την καριέρα του στο Λονδίνο. «Θα δούμε. Η Μίλαν θέλει να πάρει λεφτά. Ο Κακά είχε δίκιο που είπε ότι δεν ήταν δική του απόφαση».

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΔΕΞΙ ΧΑΦ-ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η ΣΥΝΕΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ.


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης


Ο Ηρακλής μετά τον Πιλότο και τον Ντίκα βρίσκεται μια ανάσα από δεξιό διεθνή χαφ.Σύμφωνα με πληροφορίες οι άνθρωποι του Γηραιού περιμένουν τον παίκτη να πάρει την ελευθέρας του και να μετακομίσει στο Καυτατζόγλειο.Οσο αναφορά το θέμα Οπερ
ο μάνατζερ του Αντρες Οπερ τις προηγούμενες ημέρες ήταν καθησυχαστικός και διέψευδε δημοσιεύματα του ολλανδικού Τύπου που έκαναν λόγο για μη ολοκλήρωση της μεταγραφής του στον Ηρακλή.Ο Εσθονός ποδοσφαιριστής, που μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στη Ρόντα, διεμήνυσε στην "κυανόλευκη" ΠΑΕ ότι για να υπογράψει το νέο συμβόλαιο συνεργασίας του επιθυμεί η ελληνική ομάδα να του καταβάλει ως προκαταβολή το 50% της συνολικής οφειλής του.Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ηρακλής έχει δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση λατινοαμερικάνου ποδοσφαιριστή, ενώ οι ίδιες “πηγές” αναφέρουν πως κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, η θέση του συγκεκριμένου παίκτη δεν έχει να κάνει με τη μεσοεπιθετική ή επιθετική γραμμή, αλλά με την άμυνα και συγκεκριμένα τη θέση του κεντρικού αμυντικού. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα Αργεντινού επιθετικού που “βγήκε” ως επιλογή για τον Ηρακλή, είναι αυτό του Χαβιέ Μαλαγκένιο, λύση η οποία αποδείχθηκε προσιτή οικονομικά, αλλά και αξιόπιστη αγωνιστικά(θυμάστε το ενδιαφέρον για Ολάρα(εθνικη Χιλης).Εχθές πολά δημισιεύματα έκαναν λόγο για μεταγραφή ''βόμβα''.Το όνομα του Ντιέγκο Τριστάν ακούστηκε αλλά αυτην τηστιγμή ο Ηρακλής πρέπει να ενισχυθεί ουσιαστικά και όχι με λόγια και με φήμες!Φυσικά, η είδηση είναι πώς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο πρόεδρος της ΠΑΕ αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του, πιθανότατα την Τρίτη ή την Τετάρτη. Ο Αντώνης Ρέμος έχει δηλώσει εδώ και αρκετό καιρό, ότι θα παραχωρούσε μια συνέντευξη Τύπου, όπου θα σταθεί σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τους “κυανόλευκους. Ξέρει πολύ καλά και ο ίδιος, ότι θα πρέπει να γίνουν πράξη τα όσα έχει δηλώσει πρόσφατα περί πεντάδας ή κατάκτησης Κυπέλλου.Αλλά θέλει πολύ προσπάθεια για να καταφέρεις να μπεις μέσα σε ένα χρόνο στην Ευρώπη.Θέλει μεταγραφές ουσίας και όχι εντυπωσιασμού.

Ντίκα

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Νικουλάε Ντίκα στον ραδιοφωνικό σταθμό (Αθλητικό Μετρόπολις) είπε:«Αυτή η σεζόν είναι εξαιρετικά σημαντική για μένα και όπως μου έχουν μεταφέρει είναι εξίσου σημαντική και για την ομάδα», δήλωσε αρχικά και στη συνέχεια έθεσε τους στόχους για την επόμενη σεζόν: «Μακάρι να μπορέσουμε να τερματίσουμε σε μια θέση που θα μας οδηγήσει στο Europa League. Είναι δύσκολο, αλλά θα το παλέψουμε. Ξέρω ότι ο Ηρακλής είναι μια από τις καλύτερες και πιο ιστορικές ομάδες στην Ελλάδα. Ολα αυτά με κάνουν να ανυπομονώ να φορέσω τη φανέλα της ομάδας.Είμαι πολύ χαρούμενος που θα ξανασυναντηθούμε. Πριν από τρία χρόνια ήμασταν μαζί στη Στεάουα και είναι ένας προπονητής που μπορεί να βοηθήσει κάθε ποδοσφαιριστή».

Χάρτλεϊ

Το «μπαμ» στις μεταγραφές επιδιώξει να κάνει ο Ηρακλής. Σύμφωνα με σημερινό άρθρο της Σκοτσέζικης εφημερίδας «The Sun», οι κυανόλευκοι χτύπησαν την πόρτα του 32χρονου αρχηγού της Σέλτικ, Πολ Χάρτλεϊ, ο οποίος όμως δεν είναι θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Το συμβόλαιο του ηγέτη των «καθολικών» ολοκληρώθηκε και σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αγωνιστεί μακριά από την πατρίδα του. Κάτι που επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν οι κυανόλευκοι, καταθέτοντάς του μία άκρως δελεαστική και εντυπωσιακή για τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ, πρόταση. Ο ποδοσφαιριστής όμως δεν δείχνει διάθεση να αφήσει το σκωτσέζικο πρωτάθλημα για το ελληνικό και ψάχνει για κάτι καλύτερο. Ένας πολύ δυναμικός παίκτης, με περίσσιο πάθος, ο οποίος αγωνίζεται τόσο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, όσο και στην αριστερή πτέρυγα. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, για τον Χάρτλεϊ εξεδήλωσε ενδιαφέρον και ο Άρης.Ο ίδιος προτιμάει να συνεχίσει την καριέρα του στο Σκωτσέζικο Πρωτάθλημα.

Γκαρσία

Η αλήθεια είναι οτι ο Ηρακλής έδινε 110.000 ευρώ και οι Αργεντίνιοι της Ουνιόν ήθελαν το ποσο των 275.000 ευρώ!Μεγάλη η διαφορά.Επειδή η Ουνιόν έχει οικονόμικα προβλήματα ππρέπει ο Ηρακλήςνα τα λύσει!

Ψίθυροι-Ψίθυροι

*Κάτι έγινε στην Ολλανδία με μάνατζερ?Δεν γίνεται να αλλάξει ο παίκτης από μια στιγμή στην άλλη συμπεριφορά(Οπερ)εκτος και αν το μετάνιωσε λόγο της οικονομικής πρότασης που του έκανε η Ρόντα!

*Για τη νέα προσπάθεια ακόμη ενός “κυανόλευκου πυρήνα” η στήλη σας έχει ενημερώσει σχετικά. Οι “Blue Boys” στεγάστηκαν ήδη στης Βασιλίσσης Όλγας.Ο διαδικτυακός τους τόπος (www.blueboysclub.com) έχει “ανέβει” με ένα αρχικό φωτογραφικό υλικό, που έχει να κάνει με τα t-shirts του συνδέσμου.Παράλληλα, υπάρχει μια πρώτη ανακοίνωση που έχει να κάνει με τις εγγραφές μελών και αναφέρει: “Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές συνεχίζονται κανονικά, για τους ενδιαφερόμενους ας περάσουνε από τα γραφεία μας Β. ΟΛΓΑΣ 197A’ 1oς όροφος. ώρες λειτουργίας 7μμ μέχρι 10:30 μ.μ.”.

* Συνάμα, όμως, υπάρχει ένα ιδιαίτερο μήνυμα, που άρεσε και λέει χαρακτηριστικά: “Μες’ τη δική σου φυλακή, αρχίζει να μ’ αρέσει, βλέπω τις σφαίρες να ‘ρχονται, μα δεν αλλάζω θέση,Ενισχύεται κι άλο το οπαδικό κίνημα του Ηρακλή με νέο σύνδεσμο στα ανατολικά της Θέσ/νικης.

*Ο Νεκάτι το είπε και ο ίδιος:Ισως έκανα την χειρότερη χρονιά της καριέρας μου.

*Ο Ρέμος την ερχόμενη εβδομάδα θα κάνει την συνέντευξη τύπου η οποία θα είναι άκρος αποκαλυπτική και ίσως να ανακοινωθούνε και άλλοι ποδοσφαιριστές!Με βολιδοσκόπιση ερωτήσεων γιαόλλα τα θέματα του ποδοσφαιρικού Ηρακλή.Ισως παρουσιάση και νέο μέλος στο Δ.Σ της ΠΑΕ Ηρακλής.

*Ενδιαφέρον για δυο παίκτες απο Λατινική Αμερική(σεντερ μπακ-επιθετικό)σύντομα θα έχουμε εξελίξεις όπως και με τον κοινοτικό διεθνήδεξιο χαφ!

*Εντονη φημολογία αναπτύχθηκε εχθές από μεριά του ΟΣΦΠ για ενδιαφέρον προς τον παίκτη του Ηρακλή Ιωαννίδη(δεν υπάρχει καμία πρόταση).Ο Ιωαννίδης με τις εμφανίσεις του με την Εθνική νέων έχει κεντρίσει το ένδιαφέρον οχι μόνο στον Ελληνικό χώρω αλλά και στο εξωτερικό!

*Ο Φερέρ είπε οτι έχω καλή πρόταση για Μάρκες 1εκ ευρώ,οταν τον ρώτησε η ΠΑΕ ποιά ομάδα είναι.Ακόμα να απαντήσει!Μήπως κύριε Φερέρ δεν υπάρχει ομάδα?Πάντως ο παίκτη δε μένει ελεύθερος!

Καλά νέα για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς



Το σήμα του Απόλλωνα Καλαμαριάς Κάτι καλό πάει να γίνει για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ο οποίος αντιμετωπίζει τον κίνδυνο υποβιβασμού λόγω χρεών. Ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης Χάρης Τσομίδης είχε σειρά επαφών με επιχειρηματίες (Χρήστος Κοράκης, Γιώργος Αντίνου, Μπάμπης Χασεκίδης, Δημήτρης Παπαδόπουλος) και αποφάσισαν να καταβάλλουν τα χρήματα που χρειάζονται ώστε η ομάδα να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

Σε δηλώσεις του στο "Metropolis", ο Τσομίδης είπε: "Αποφασίσαμε και συμφωνήσαμε να βάλουμε τα χρήματα, όμως θα πρέπει αυτό να γίνει και πράξη αύριο (σ.σ. σήμερα) για να δώσουμε τα λεφτά και να ησυχάσουμε"

Προτεραιότητα ο κεντρικός αμυντικός



Ο Ρονάλντο Γκιάρο του Αρη Η απόκτηση κεντρικού αμυντικού αποτελεί μια από τις προτεραιότητες για τους "κίτρινους". Για τον Ρονάλντο Γκιάρο, παρά τα όσα ειπώθηκαν σχετικά με την επιστροφή του κανείς δεν μπορεί να είναι ακόμη βέβαιος ότι θα βοηθήσει. Από την άλλη, απώλεια καταγράφεται με την αποχώρηση του Αλεχάντρο Λέμπο και απομένει ο Κουλουχέρης με τον Ρομπέρζ και βέβαια ο Γιάχιτς που είναι παίκτης-πολυεργαλείο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απόκτηση του Τσάβι Τόρες που τον προόριζαν για μια θέση στην άμυνα δεν φαίνεται να ευδοκιμεί και αυτό δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες ανάγκες για να βρεθεί λύση στο κέντρο της άμυνας.

Θα πρέπει να θεωρούμε ότι ο Ρομπέρζ θα έχει πολλές περισσότερες ευκαιρίες την επόμενη σεζόν αφού και πέρσι, επί των ημερών του Μαζίνιο, έδειξε ότι διαθέτει τα προσόντα για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Η περίπτωση του Τσάβι Τόρες φαίνεται να απομακρύνεται, μιας και στο παιχνίδι της απόκτησης του μπήκαν αρκετοί σύλλογοι της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η Μπαρτσελόνα δεν προτίθεται να του ανανεώσει το συμβόλαιο και να τον κάνει επαγγελματία και ο ίδιος επιθυμεί να αγωνιστεί σε ομάδα της Πριμέρα. Ενδιαφέρον έχουν εκφράσει Βαλένθια, Λα Κορούνια και Μάλαγα.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για Αργεντινό κεντρικό αμυντικό, με κοινοτικό διαβατήριο.Το όνομα του βρίσκεται ψηλά στην μεταγραφική λίστα και έχει γίνει επαφή για διαπραγμάτευση.

Πάντα στο μεταγραφικό προσκήνιο για τους "κίτρινους" και σύμφωνα με δημοσίευμα από τη Γαλλία, τρεις ομάδες από την Λιγκ 1 έχουν βάλει στόχο τον Βαλεντίν Ρομπέρζ. Οι εμφανίσεις με την φανέλα του Αρη στα 20 παιχνίδια που αγωνίστηκε πέρσι έχουν ικανοποιήσει τους σκάουτ και οι εισηγήσεις ήταν θετικές για να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, ο παίκτης που αποκτήθηκε από την δεύτερη ομάδα της Παρί Σεν Ζερμέν, δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2011 με τον Αρη και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον τριών ομάδων, που δεν αποκλείεται να καταθέσουν πρόταση στον Aρη.

Δεν είναι για το πορτοφόλι του


Ο Λουτσιάνο Λεγκισαμόν είναι στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ Μεγάλη απόσταση διαπιστώθηκε με τους Αργεντίνους ποδοσφαιριστές. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι διατεθειμένος να ξοδέψει κοντά στα δύο εκατομμύρια για να αποκτήσει τον Λεγκισαμόν από την Αρσεναλ Σαραντί. Το ίδιο ακριβές ήταν ορισμένες ακόμη λύσεις από την Αργεντινή και όλα συνηγορούν σε αλλαγή πλεύσης για τους υπεύθυνους του "δικεφάλου" του Βορρά.

Η Αρσεναλ δεν θα ήταν ικανοποιημένη με λιγότερα από 1,25 εκατ. ευρώ και ο ποδοσφαιριστής αξιώνει συμβόλαιο που θα ξεπερνούσε τις 700 χιλιάδες. Το σύνολο των σχεδόν δύο εκατομμυρίων ευρώ ήταν απαγορευτικό για τον ΠΑΟΚ που έκανε πίσω και έκλεισε προς το παρών την πόρτα της αγοράς στην Αργεντινή.

Κατά τα άλλα, υπάρχει πάντα στο προσκήνιο η μεταγραφή του Βίκτορ Βιτόλο για τον οποίο αναμένεται να αποδεσμευθεί από τη Σαταντέρ και να υπογράψει το συμβόλαιο των τριών ετών με τον ΠΑΟΚ που θα του αποφέρει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, ο Μπρούνο Τσιρίλο φτάνει την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη και ολοκληρώνεται η μεταγραφή του. Η άφιξη του θα γίνει το απόγευμα στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", στη συνέχεια θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει το καινούργιο του διετές συμβόλαιο κλείνοντας έτσι τις θέσεις των κεντρικών αμυντικών.

Μετά την ολοκλήρωση και της μεταγραφής του Τσιρίλο θα απομένουν ακόμα δύο ή το πολύ τρεις μεταγραφές. Μία από τις επιλογές είναι ο Σίτο Ριέρα. Τέλος ο σχεδιασμός της ομάδας θα συμπληρωθεί με έναν αριστερό μπακ, ο οποίος αναζητείται και δεν θα είναι παίκτης ακριβός στα ανταλλάγματα του.

Βραζιλία και Χιλή πλησιάζοουν...


Ο Μαρσέλο Ελιζάγκα πανηγυρίζει την απόκορυση πέναλτι του Τέβες Η Βραζιλία και η Χιλή είνα πολύ κοντά στην πρόκρισή τους στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά τις νίκες τους στην 14η αγωνιστική, σε βάρος Παραγουάης και Βολιβίας αντίστοιχα. Η Χιλή με τον Μαρσέλο Μπιέλσα να την οδηγεί, έμεινε αήττητη για έβδομο παιχνίδι.

Η Αργεντινή υπέκυψε στο Εκουαδόρ 2-0, με το τελευταίο να περνάει στην πέμπτη θέση, και να πλησιάζει στους δύο βαθμούς την Αργεντινή. Ο τερματοφύλακας του Εκουαδόρ Μαρσέλο Ελιζάγα, γεννημένος στην Αργεντινή, ήταν ο κορυφαίος παίκτης, καθώς απέκρουσε πέναλτι του Τέβες.

Η Ουρουγουάη ήλθε ισόπαλη με τη Βενεζουέλα και έπεσε από την πέμπτη θέση, τελευταία προνομιακή, που οδηγεί στα πλέι οφ. Το Περού γνώρισε την έβδομη σερί ήττα του.

Βραζιλία - Παραγουάη 2-1
(40' Ρομπίνιο, 49' Νίλμαρ - 25' Καμπάνας)
Χιλή - Βολιβία 4-0
(44' Μποσεχούρ, 74' Εστράδα, 78', 89' Σάντσες. Στο 71' κόκκινη κάρτα στον Γκαρσία της Βολιβίας)
Εκουαδόρ - Αργεντινή 2-0
(72' Αγιόβι, 83' Παλάσιος)
Κολομβία - Περού 1-0
(26' Γκαρσία)
Βενεζουέλα - Ουρουγουάη 2-2
(9' Μαλντονάντο, 75' Ρέι - 60' Σουάρες, 72' Φορλάν)

Η βαθμολογία (σε 14 αγώνες):
Βραζιλία 27, Χιλή 26, Παραγουάη 24, Αργεντινή 22, Εκουαδόρ 20, Ουρουγουάη 18, Κολομβία και Βενεζουέλα 17, Βολιβία 12, Περού 7.
Οι τέσσερεις πρώτες απευθείας στα τελικά, η πέμπτη σε πλέι οφ.

- Παγκόσμιο Κύπελλο -9ος όμιλος: Νίκησε η Ολλανδία


Κάουτ και Ρόμπεν πανηγυρίζουν Με βασικό πρωταγωνιστή τον Αριεν Ρόμπεν, η Ολλανδία νίκησε 2-0 τη Νπρβηγία και τη βύθισε ακόμη περισσότερο. Την άφησε στην τελευταία θέση και με ελάχιστες ελπίδες κατάληψης της δεύτερη θέσης. Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης΄έδωσε την ασίστ στο πρώτο γκολ και σημείωσε το δεύτερο...

Η ΠΓΔΜ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις σημαντικές απουσίες της Ισλανδίας, τη νίκησε με 2-0 στα Σκόπια και πλέον έχει κάθε λόγο να ελπίζει στην κατάληψη της δεύτερης θέσης του 9ου ομίλου. Η ομάδα του Γιονούζ είναι με ματς περισσότερο στη 2η θέση (υστερεί σε ισοβαθμία) μαζί με τη Σκωτία.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ. Αυτή η ήττα άφησε τους Ισλανδούς στο -3 από τη δεύτερη θέση που έτσι κι αλλιώς ήταν υπερβολή να σκεφθεί κανείς ότι θα μπορούσαν να την... καταλάβουν.

Η εξέλιξη του σκορ
  • ΠΓΔΜ - Ισλανδία 2-0
    1-0 (10) Στόικοφ
    2-0 (87) Ιβανόφσκι

  • Ολλανδία - Νορβηγία 2-0
    1-0 (32) Οϊερ
    2-0 (54) Ρόμπεν
  • Ποδόσφαιρο - Παγκόσμιο Κύπελλο-7ος όμιλος: Στο +8 η Σερβία!


    Η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου... Αλίμονο αν η Σερβία στραβοπατούσε κόντρα στης Νήσους Φερόες. Η ομάδα του Ράντομιρ Αντιτς νίκησε 2-0 στο Τόρσαβν και έφθασε τους 18 πόντους σε έξι αγώνες, οκτώ περισσότερους από τη δεύτερη Γαλλία που έχει, όμως, δυο παιχνίδια λιγότερα. Σκόρερ οι Γιοβάνοβιτς και Σούμποτιτς.

    Η εξέλιξη του σκορ
    Νήσοι Φερόες - Σερβία 0-2
    0-1 Γιοβάνοβιτς (44)
    0-2 Σούμποτιτς (62)

    Ποδόσφαιρο - Παγκόσμιο Κύπελλο6ος όμιλος: Εύκολα οι Αγγλοι, δύσκολα οι Ουκρανοί


    Δύο γκολ πέτυχε ο Ρούνι Το απόλυτο διατηρήθηκε και στο εύκολο παιχνίδι (6-0) με την Ανδόρα για τους Αγγλους. Η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο έφθασε τους 21 πόντους, δέκα περισσότερους από την Κροατία και το μόνο που απομένει είναι απλά να επιβεβαιωθεί η πρόκρισή της. Νίκη μόλις με ένα γκολ διαφορά για την Ουκρανία κόντρα στο Καζακστάν.

    Στο Γουέμπλεϊ, η Αγγλία δεν είχε κανένα πρόβλημα να συντρίψει την αδύναμη Ανδόρα. Το 6-0 αντικατοπτρίζει στο απόλυτο την εικόνα του αγώνα. Από δυο γκολ σημείωσαν Ρούνεϊ και Ντεφόε, με τον πρώτο να φθάνει τα 24 με τη φανέλα των «λιονταριών», όσα έχει και ο Χαρστ!

    Στο Κίεβο, το Καζακστάν «πάγωσε» το Ολιμπίσκι παίρνοντας κεφάλι στο σκορ, αλλά ο Ναζαρένκο με δυο προσωπικά τέρματα έδωσε τη νίκη στους Ουκρανούς, οι οποίοι έχασαν και πλήθος ευκαιριών για να πετύχουν κι άλλα. Η νίκη τους με 2-1, με ένα γκολ διαφορά δηλαδή, έφερε την ομάδα του Μιχαϊλιτσένκο ισόβαθμη με την Κροατία στη δεύτερη θέση με 11 βαθμούς, αλλά την παρέα του Μπίλιτς να έχει καλύτερο συντελεστή τερμάτων.

    Η εξέλιξη των σκορ
  • Ουκρανία � Καζακστάν 2-1
    0-1 Νουσερμπάγεφ (22)
    1-1 (33) Ναζαρένκο
    2-1 (47) Ναζαρένκο

  • Αγγλία � Ανδόαρα 2-0
    1-0 (4) Ρούνεϊ
    2-0 (29) Λάμπαρντ
    3-0 (39) Ρούνεϊ
    4-0 (73) Ντεφόε
    5-0 (75) Ντεφόε
    6-0 (80) Κράουτς
  • Ποδόσφαιρο - Παγκόσμιο Κύπελλο-4ος όμιλος: Εύκολο πέρασμα από το Ελσίνκι..



    Δύο γκολ ο Κερζάκοφ στη νίκη της Ρωσίας επί της Φινλανδίας Η Ρωσία έκανε το... χρέος της, νίκησε και μάλιστα εύκολα 3-0 τη Φινλανδία στο Ελσίνκι με πρωταγωνιστή τον Κερζάκοφ που πέτυχε δυο γκολ και πλέον απειλεί τη Γερμανία. Η ομάδα του Γκούους Χίντινκ είναι πλέον ένα βαθμό πίσω από τη «νατσιονάλμανσαφτ» και στο +5 από την τρίτη Φινλανδία.

    Οι γηπεδούχοι ήταν αγχωμένοι και ο Κερζάκοφ που βγήκε από τη... ναφθαλίνη το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο σημειώνοντας το 1-0 στο 27ο. Ο ίδιος παίκτης με πλασέ από κοντά στο 53ο (προηγήθηκε σουτ του Μπιστρόφ και επέμβαση του Γιαασκελάινεν) έκανε το 0-2 και ο Ζιριάνοφ διαμόρφωσε το τελικό 0-3 στο 71ο.

    Η εξέλιξη του σκορ
    Φινλανδία - Ρωσία 0-3
    0-1 Κερζάκοφ (27)
    0-2 Κερζάκοφ (53)
    0-3 Ζιριάνοφ (71)

    Ποδόσφαιρο - Παγκόσμιο Κύπελλο- 1ος όμιλος: Γκολ ο Μαϊστόροβιτς, τέσσερα η Σουηδία




    Ο Μαϊστόροβιτς πανηγυρίζει με τον Κάλστρομ Με τη νίκη της με το ευρύ 4-0 η Σουηδία έπιασε στην τρίτη θέση την Πορτογαλία και κυνηγάνε μαζί τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Εκεί εξακολουθεί να βρίσκεται η Ουγγαρία. Ένα από τα γκολ της παρέας του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς το πέτυχε ο αμυντικός της ΑΕΚ Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς.

    Ο παίκτης της Ενωσης πέτυχε το 2-0 με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κάλστρομ. Αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και όπως είναι εύκολα κατανοητό δεν είχε και ιδιαίτερη δουλειά στην άμυνα.

    Η εξέλιξη του σκορ
    1-0 (21) Κάλστρομ
    2-0 (52) Μαϊστόροβιτς
    3-0 (56) Ιμπραΐμοβιτς
    4-0 (58) Μπεργκ