Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Για Τσάμπιονς Λιγκ η Μπιλμπάο


Ο Φερνάντο Γιορέντε Ξανά σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ μπήκε η Μπιλμπάο, που νίκησε άνετα 4-1 την Αλμερία. Η Σανταντέρ πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα με την εκτός έδρας ισοπαλία στο "Ριαθόρ" με τη Λα Κορούνια (1-1), ενώ η Οσασούνα με τη νίκη της 2-0 επί της Σαραγόσα βρίσκεται "αγκαλιά" με την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία.

Παραδομένη στη μοίρα της από οτιδήποτε εγχώριο, η Ατλέτικο Μαδρίτης γνώρισε μια ακόμη ήττα, αυτή τη φορά στην Καταλονία από την Εσπανιόλ με 3-0.

Τα αποτελέσματα
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Αλμερία 4-1
(13ο, 49ο Μαρτίνες, 32ο Γκαμπιλόνδο, 51ο Γιορέντε - 71ο Πιάτι)

Λα Κορούνια-Σανταντέρ 1-1
(3ο Ρίκι - 85ο Τόνι Μοράλ)

Οσασούνα-Σαραγόσα 2-0
(1ο Αράνδα, 90ό Βάντοζτς)

Εσπανιόλ-Ατλέτικο Μαδρίτης 3-0
(47ο Ρουίθ, 68ο Οσβάλντο, 90ό Αλόνσο)

Αύριο ξεκαθαρίζει για Βιεϊρίνια

Αύριο ξεκαθαρίζει για Βιεϊρίνια

Ανησυχία και μάλιστα έντονη επικράτησε στην Τούμπα, όταν ο καλύτερος παίκτης του σημερινού ΠΑΟΚ, Αντελίνο Βιεϊρίνια, έφυγε υποβασταζόμενος από τον αγωνιστικό χώρο. Ο Πορτογάλος θα κάνει εξετάσεις αύριο για να προκύψουν σαφή αποτελέσματα, όμως το αρχικό πόρισμα είναι μάλλον ανακουφιστικό. Ο Βιεϊρίνα είχε ένα χτύπημα στο ισχίο, γι΄ αυτό και ήταν έντονος ο πόνος του την στιγμή εκείνη. Λίγη ώρα αργότερα, ο Πορτογάλος ήταν καλύτερα, όμως αύριο θα προκύψουν αναλυτικά τα αποτελέσματα του τραυματισμού του. Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν ρεπό.Πηγη Μετροσπορ

Σάντος: Έχουμε στόχους στα play off!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/00c18eab19a81821d412cc60a0ccfe0c_L.jpg?1271000916?1271000916?1271000916Ο Φερνάντο Σάντος χαρακτήρισε δίκαια τη νίκη της ομάδας του απέναντι στην Καβάλα. Ο Πορτογάλος τεχνικός όπως ανέφερε από την αποψινή αναμέτρηση κρατάει μόνο τη νίκη, ενώ για τον Βιερίνια είπε ότι δεν ανησυχεί.

«Δίκαιη νίκη της ομάδας, αν αναλογιστούμε τις ευκαιρίες που δημιούργησε κάθε ομάδα. Δεν θυμάμαι να δημιούργησε η Καβάλα κάποια φάση στην εστία μας. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθήσαμε αλλά νομίζω πιο σημαντικό ήταν η νίκη για να αφήσουμε πίσω τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα για να επανέλθει η ηρεμία στους ποδοσφαιριστές γιατί στο σημερινό ματς φάνηκε σε κάποιες περιπτώσεις, όταν είχαμε εμείς την μπάλα ότι δεν ήμασταν πολύ καλοί και χάσαμε πολλές πάσες από νευρικότητα και από άγχος. Σε κάποιες περιπτώσεις όριζε περισσότερο η καρδιά παρά το μυαλό. Ωστόσο ήταν μία σημαντική νίκη ενόψει των πλέι οφ. Θεωρώ πως ήταν μία καλή ευκαιρία να γίνει η δοκιμή συνεργασίας Βιεϊρινια-Μουσλίμοβιτς στην κορυφή. Από την δική μας την πλευρά πρέπει να έχουμε υπόψιν μας κάθε επιλογή γι΄ αυτό και έγινε αυτή η δοκιμή. Ευελπιστώ ότι η ομάδα θα κατάφερε να δείξει το καλό πρόσωπο που έδειξε σε όλη την σεζόν. Σημαντικό σήμερα δεν ήταν η απόδοση αλλά η νίκη. Η νίκη αυτή ήταν καλή από πλευρά ηθικού και στα πλέι οφ πρέπει να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση έχοντας πάντα στο μυαλό ότι προερχόμαστε από μία χρονιά κοπιαστική. Η απόδοση η σημερινή δεν φτάνει για τα πλέι οφ .Ωστόσο στα πλέι οφ πρέπει να κάνουμε μία μεγαλύτερη προσπάθεια γιατί έχουμε υψηλούς στόχους.

Να κλείσουμε την χρονιά με νίκη

Ο προπονητής της Καβάλας Κώστας Τσαλίκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές από την εμφάνιση της ομάδας, όχι όμως και από την τελικά πάσα εκεί όπου υστέρησαν οι καβαλιώτες, του στο παιχνίδι με τον Δικέφαλο του Βορρά

«Γνωρίζαμε από την αρχή ότι παίζαμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα σε μία δυνατή έδρα. Νομίζω ότι κάναμε μία αξιοπρεπή εμφάνιση. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά που αγωνιστήκαν. Αυτά τα παιχνίδια μπορεί να κριθούν στην λεπτομέρεια. Ο ΠΑΟΚ κατά διαστήματα ήτναν καλύτερος από εμάς και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τελειώσουμε την χρονιά με μία πολύ καλή εμφάνιση εναντίον του Πανιωνίου. Σήμερα είχαμε πρόβλημα με την τελευταία πάσα. Δυστυχώς σε μία τέοιτα έδρα δεν μπορείς να έχεις πολλές ευκαιρίες. Αυτές που είχαμε σήμερα δυστυχώς τι αφήσαμε αναξιοποίητες».

Διάγγελμα Πανόπουλου στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ατρόμητο

http://www.contra.gr/images/m/panopoulos_m.jpgΣε διάγγελμα προς τους οπαδούς της Ξάνθης προχώρησε ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Χρήστος Πανόπουλος, στη διάρκεια της ανάπαυλας της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο.Ο κ. Πανόπουλος πήρε στα χέρια του το μικρόφωνο και απευθυνόμενος στον κόσμο της ομάδας είπε τα εξής:

"Βρίσκομαι εδώ 19 χρόνια και θέλω μπροστά σε όλους σας να απευθύνω ένα μήνυμα. Έχω κάνει πολλά λάθη και συνεχίζω ακόμη και τώρα να κάνω. Λάθη που στεναχώρησαν πολλούς από εσάς, όπως για παράδειγμα τα χρώματα της ομάδας, το οποίο πριν από χρόνια διόρθωσα, έστω και ετεροχρονισμένα γιατί χάλασα πολλούς από εσάς.

Ο Πανόπουλος και ο κάθε Πανόπουλος είναι περαστικός από τη ζωή και από τον τόπο αυτό. Εσείς είστε η πραγματική Ξάνθη, αφού με την παρουσία σας δίνετε πνοή στον τόπο αυτό. Εσείς, με το δυναμικό παρών διεκδικείτε όλα τα πράγματα που αξίζει η ομάδα.

Δεν είμαι από την Ξάνθη και πριν από 19 χρόνια ξεκίνησα κάτι άγνωστο για μένα. Ήμουν άγνωστος μεταξύ αγνώστων. Σήμερα δεν νιώθω Ξανθιώτης, είμαι Ξανθιώτης. Επειδή όλα στη ζωή έχουν μια αρχή και ένα τέλος, εγώ μετά από αυτό το τέλος, θα είμαι πιο Ξάνθη και πιο τοπικιστής απ' τον καθένα.

Δεν ξέρω τι θα γίνει σήμερα ή στο επόμενο παιχνίδι, απλά σήμερα διαπίστωσα κάτι έστω και αργά. Ότι τελικά όλοι αγαπούν αυτή την ομάδα και αυτή την πόλη. Δεσμεύομαι πως όσο θα είμαι μαζί σας, θα προσφέρω οτιδήποτε κι αν χρειαστεί σε εσάς, για να ανταποδώσω την αγάπη σας.

Θα αλλάξουμε πολλά όσοι μείνουμε και όσοι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αλλάξουν, θα φύγουν. Η ομάδα ανήκει σε εσάς. Μπορεί να έκανα πολλά λάθη, αλλά ποτέ δεν κορόιδεψα κανέναν. Ήμουν πάντα ειλικρινής
".

Κούπερ: «Θα μας γίνει μάθημα η ήττα»

Κούπερ: «Θα μας γίνει μάθημα η ήττα»

Δεν είχε πολύ όρεξη για κουβέντες ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ μετά το τέλος του αγώνα του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Αργεντίνος τεχνικός των «κίτρινων» παραδέχθηκε ότι ο αντίπαλος ήταν ανώτερος και τόνισε: «Είχαμε ένα ιδιαίτερο απόγευμα και με ένταση. Γνωρίζω ότι τέτοιες στιγμές είναι δύσκολες για συγκέντρωση.
Έχουμε σημαντικούς στόχους, ο κόσμος μας στηρίζει και μας ωθεί προς μια κατεύθυνση. Έχουμε παίξει πολλούς αγώνες δύσκολους και καταλαβαίνω πως ο τελικός και τα πλει οφ δεν σε αφήνουν να συγκεντρωθείς. Είναι δύσκολο να συνεχίσεις το σερί. Δουλέψαμε κάποια πράγματα και θεωρώ ότι σήμερα πληρώσαμε αυτό το τίμημα. Είναι βαριά τα πόδια των παικτών. Αναλαμβάνω την ευθύνη. Στο δεύτερο βελτιωθήκαμε και αλλάξαμε την εικόνα της ομάδας. Και με τέτοια εικόνα στο πρώτο μέρος σίγουρα ήταν δύσκολο να γυρίσουμε στο δεύτερο. Καταφέραμε να πετύχουμε γκολ αλλά δεν θα ήταν δίκαιη η ισοπαλία. Θα μας γίνει μάθημα η σημερινή ήττα και κυρίως το πρώτο ημίχρονο. Θέλουμε μόνο να κερδίζουμε αλλά μετά από τη σημερινή ήττα ελπίζω να μας γίνει μάθημα. Από εδώ και πέρα έχουμε πολλούς σημαντικούς στόχους. Ήταν σημαντική η νίκη για τον Αστέρα».

Ο κ. Κούπερ ρωτήθηκε και για τους Φυτανίδη και Λαζαρίδη που φέρονται να είναι μεταγραφικοί στόχοι του Άρη. «Τους γνωρίζω και το αγωνιστικό τους στυλ. Δεν θέλω να κάνω άλλο σχόλιο» είπε ο προπονητής του Άρη.

Εργοτέλης - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/641f3fdafc68707d235a782acde34a01_L.jpg?1270998833?1270998833?1270998833Στη Superleague θα αγωνίζεται και τη νέα χρονιά ο Εργοτέλης. Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου επικράτησε 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα, που... άξιος της μοίρας του επιστρέφει στη Β' Εθνική. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήθελε το «διπλό» για να παραμείνει «ζωντανός» στη μάχη της παραμονής και να πάρει μαζί του στους μπελάδες και τον Εργοτέλη, αλλά με μόλις μία νίκη εκτός έδρας πριν από τη σέντρα (σ.σ. είχε 1-3-10) οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος του. Συν τοις άλλοις, η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου δύσκολα χάριζε βαθμούς στο «Παγκρήτιο» (σ.σ. είχε 5-6-3) και δεν ήταν διατεθειμένη να το κάνει την πιο κρίσιμη στιγμή.

Δύο γκολ του Σέρχιο Γουίλιαμ Λεάλ Γκονζάλες στο 37' και 57', το πρώτο έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Μάριο Μπούντιμιρ και το δεύτερο έπειτα από πέναλτι σε χέρι του Γιάννη Στάθη εντός περιοχής σε προσπάθεια του ίδιου, έβαλαν δις στη θέση του «οδηγού» τον Εργοτέλη, ο οποίος, οδεύοντας προς τη λήξη, εκμεταλλεύτηκε την άνοδο των παικτών του ΠΑΣ Γιάννινα και σημείωσε και τρίτο γκολ στο 88' με τον Μιχάλη Φραγκουλάκη κι έδωσε πανηγυρικό τόνο στην επικράτησή του.

Το τελικό 3-1 έστειλε τον Εργοτέλη στην ασφάλεια των 36 βαθμών και τον ΠΑΣ Γιάννινα, που δεν βρήκε συνέχεια στο γκολ της ισοφάρισης από τον Σαλίμ Αράς
στο 49', στη γνώριμη Β' Εθνική...

Οι συνθέσεις:

Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γελαδάρης, Χίμπλινγκερ, Τζούνιορ, Κορδονούρης, Τσεσνάουσκις (81' Βερπακόφσκις), Ρομάνο (76' Φραγκουλάκης), Γιαλούσης, Μπέτο, Λεάλ, Μπούντιμιρ (92' Ορφανός)

ΠΑΣ Γιάννινα (Αναστόπουλος): Ζαφειρόπουλος, Στάθης, Κούσας, Ανδράλας (63' Μενδρινός), Τζάνης (57' Ντιμπαλά), Μαϊστόροβιτς, Ρόβας (75' Μπουχάν), Σίσιτς, Αράς, Μπακαγιόκο, Βάντερσον

Πανθρακικός-Ολυμπιακός 0-2

http://www.contra.gr/images/olymppanthrakikos-11_04.jpg

Τοροσίδης και Μήτρογλου διαμόρφωσαν το εύκολο 0-2 του Ολυμπιακού στην Κομοτηνή. Οι ερυθρόλευκοι διατηρήθηκαν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω από τον πρωταθλητή -πλέον- Παναθηναϊκό και διατηρούν το πλεονέκτημα ενόψει των πλέι οφ. Τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε ο Ντάρμπισιρ. Τα γκολ:

11ο λεπτό: 0-1 για τον Ολυμπιακό! Ο Ρόκα απομακρύνει την μπάλα με τις γροθιές, ο Τοροσίδης επωφελείται και με πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
29ο λεπτό: 0-2 για τον Ολυμπιακό! Ο Γ.Παπαδόπουλος κλέβει την μπάλα στο κέντρο, βγάζει στην αντεπίθεση τον Τοροσίδη, o oποίος έδωσε έτοιμο γκολ στον Μήτρογλου.

Διαιτητής: Χαραλαμπίδης
Βοηθοί: Τρύφων, Γούκος

Συνθέσεις

Πανθρακικός:

Χοσέ Ρόκα, Γιώργος Πιθαρούλης (74' Γιάννης Κανωτίδης), Σπύρος Ματεντζίδης (82' Νίκος Μπαχαρίδης), Λευτέρης Σακελλαρίου, Χουλιάν Λόπεθ, Κωνσταντίνος Ιασωνίδης, Μπερτράν Ρομπέρ (85' Θανάσης Στόικος), Ανέστης Αργυρίου, Στιβ Λέο, Βλάσης Καζάκης, Φώτης Παπουλής

Ολυμπιακός:

Αντώνης Νικοπολίδης, Ντιντιέ Ντομί (86' Γιώργος Βαλεριάνος), Κυριάκος Παπαδόπουλος, Μίχαλ Ζεβλάκοφ, Γιώργος Γκαλίτσιος, Βασίλης Τοροσίδης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Γκονσάλες Οσκαρ, Ματ Ντάρμπισαϊρ (23' Λουίς Ντιόγκο), Κώστας Μήτρογλου, Λομάνα Λούα Λούα (72' Ζέσους Λεονάρντο)

Ξάνθη-Ατρόμητος 2-1

http://www.contra.gr/images/xanthi_atromitos1.jpgΤεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη με 2-1 επί του Ατρομήτου πέτυχε η Ξάνθη, ανεβαίνοντας ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και αφήνοντας πίσω τον Λεβαδειακό επί του οποίου έχει πλέον το πάνω χέρι. Ο Κιντάνα και ο Έλιγκτον πέτυχαν τα γκολ των Ξανθιωτών, ο Σαγκανόφσκι μείωσε στο τέλος. Και κωμωδία στα Πηγάδια: στο δεύτερο μέρος και σχεδόν σε κάθε επίθεση του Ατρομήτου, κάποιοι... πονηροί πέταγαν συνεχώς μια δεύτερη μπάλα στον αγωνιστικό χώρο!
8': Μετά από ωραία ατομική ενέργεια, ο Πόι μπαίνει στην περιοχή του Ατρομήτου αλλά ο Μιχαηλίδης τον νικάει στο τετ-α-τετ.

27': Σουτ του Κιντάνα από το ύψος του πέναλτι και λίγο αριστερά, πέφτει και διώχνει σωτήρια ο Μιχαηλίδης.

37': Με τον Μιχαηλίδη να βρίσκεται εκτός θέσης λόγω λάθους εκτίμησης σε έξοδο, ο Κιντάνα σουτάρει στο κενό τέρμα και στέλνει τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

45' ΓΚΟΛ για την Ξάνθη: Ο Πόι σεντράρει με ακρίβεια από αριστερά για τον Κιντάνα, ο οποίος πλασάρει αφύλαχτος σε ιδανική θέση και ανοίγει το σκορ.

63': Σε επίθεση του Ατρομήτου με σοβαρές προϋποθέσεις για γκολ, άγνωστος πέταξε στην περιοχή της Ξάνθης μια δεύτερη μπάλα και η φάση διεκόπη.

67' ΓΚΟΛ για την Ξάνθη: Δύο λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι, ο Έλινγκτον σημειώνει το 2-0 με προβολή, έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Πόι από αριστερά.

85' ΓΚΟΛ για τον Ατρόμητο: Μετά από διπλή προσπάθεια του Μελισσά και του Περόνε και με τον Γκσπούρνινγκ εξουδετερωμένο, ο Σαγκανόφσκι από πολύ κοντά σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα και μειώνει.Διαιτητής: Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης)
Βοηθοί: Πάνου (Αιτ/νίας), Καρσιώτης (Κορινθίας)

Συνθέσεις

Ξάνθη:

Μίχαελ Γκσπούρνινγκ, Σπύρος Βάλλας, Θανάσης Κωστούλας, Κιμ Τζάγκι, Φλορίν Στίνγκα, Εμμανουήλ Μπέρτος, Ζντένο Στρμπα, Ντιέγκο Κιντάνα (90' Θοδωρής Βασιλακάκης), Μάουρο Πόι, Μαρσελίνιο Λέιτε (65' Νέιθαν Ελιγκτον ), Μπούγκα Μουγκουρέλ (83' Δημήτρης Σουάνης)

Ατρόμητος:

Χρυσόστομος Μιχαηλίδης , Βασίλειος Aποστολόπουλος , Χουάν Μπλένχιο (81' Ηλίας Αναστασάκος), Γιάννης Σκόνδρας (46' Βαγγέλης Νάστος), Εδουάρδο Μπρίτο, Πασχάλης Μελισσάς, Κώστας Νεμπεγλέρας, Μαρτσέλο Σαρμιέντο (46' Λούκας Φαβάλι), Μάρεκ Σαγκανόφσκι, Εμάνουελ Περόνε, Χρήστος Καλαντζής

O Σάχα καταδίκασε τους Βοιωτούς.

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c5df32ae5255bdf98868bc634eca2daa_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ο Λεβαδειακός είχε πολύ περισσότερες ευκαιρίες από την ΑΕΚ, αλλά είχε απέναντι του και έναν άψογο Σάχα, που κράτησε το 0-0 και... μάλλον καταδίκασε τους Βοιωτούς. 6' Ο Αγκάλι βγαίνει απέναντι από τον Σάχα, ο οποίος αποκρούει το σουτ του επιθετικού του Λεβαδειακού.

14' Κόρνερ του Ταραλίδη, κεφαλιά του Μασάδο και η μπάλα άουτ.

15' Σέντρα του Μαντούκα από δεξιά, ο Καφές έπιασε ωραία κεφαλιά και ο Βαγιέχο απέκρουσε εντυπωσιακά.

20' Ο Μουλόπουλος σέντραρε από δεξιά, ο Μπάρκογλου πήρε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

24' Σέντρα του Μουλόπουλου, πάλι κεφαλιά του Μπάρκογλου και η μπάλα ξανά άουτ.

28' Ο Αγκάλι βγαίνει ξανά... φάτσα με τον Σάχα, αλλά δεν καταφέρνει να σκοράρει.

40' Σουτ του Νέμεθ από καλή θέση, η μπάλα έφυγε άουτ.

45' Οι Τζιμπούρ και Μαντούκα συνδυάστηκαν πολύ ωραία, με τον πρώτο να πλασάρει και τον Βαγιέχο να αποκρούει, παραχωρώντας κόρνερ.

49' Πολύ ωραίο σουτ του Νέμεθ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα λίγο άουτ.

60' Ο Ναπολεόνι δέχεται την μακρινή μπαλιά και βγαίνει τετ α τετ, αλλά ο Σάχα αποκρούει ξανά.

80' Ακυρώνεται, σωστά, γκολ του Μπούσι για οφ σάιντ.

86' Ο Τζιμπούρ με τακουνάκι έστρωσε για τον Καφέ, που δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ, από καλή θέση, στέλνοντας την μπάλα... αρκετά άουτ. Οι συνθέσεις
Λεβαδειακός (Δημήτρης Φαράντος):
Βαγιέχο, Μουλόπουλος, Κόλτζος, Μασάδο, Ζησόπουλος, Ταραλίδης (79' Μπούσι), Γκονζάλες (69' Σερζίνιο), Μπεγκόνια (65' Αμπουμπακαρί), Μπάρκογλου, Ναπολεόνι, Αγκάλι.

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Γεωργέας, Μαϊστόροβιτς, Μανωλάς, Καφές, Γκέντσογλου, Μάκος, Μαντούκα (79' Μπλάνκο), Τζιμπούρ (95' Χέρσι), Νέμεθ (63' Λαγός).

H Λάρισα έκανε περίπατο στη Νέα Σμύρνη

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/fe842f73dcfb8e045d6435a54fb7dc17_L.jpg?943912800?943912800?943912800Με τον πλέον... εμφατικό τρόπο εξασφάλισε την παραμονή της η Λάρισα η οποία έκανε περίπατο στη Νέα Σμύρνη κερδίζοντας με 3-0 τον απογοητευτικό Πανιώνιο!Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Μπέλιτς, Γιόνσον (63' Αναστασόπουλος), Όμο, Κουμορτζί, Κουκέτς (Μπαρόνι), Γουνδουλάκης, Μπουβάλ (46' Λουκίνας), Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς, Τζαβέλλας

Λάρισα: Βιέρα, Βενετίδης, Κυριακίδης, Κουζέν (73' Ζέσους), Τουάμα (80' Μπουκουβάλας), Μετίν, Φλάβιο, Ρομέου, Τριποτσέρης, Πούρι (85΄ Σίμιτς), Μελίσσης

Live Game
74' Σουτ του Βενετίδη, ο Μπέλιτς όμως αποκρούει.
63' Μεγάλη ευκαιρία για την Λάρισα, με τον Μετίν να βρίσκει το δοκάρι έπειτα από ωραίο σουτ.
60' ΓΚΟΛ!!! 0-3! Νέο κλέψιμο από τον Μετίν που βρίσκει τον Κουζέν και αυτός αποφεύγει τον Όμο και κάνει το 3-0.
58' Κλέψιμο από τον Μετίν, αλλά το πλασέ του Τούρκου φεύγει άουτ.
48' Κοντινή κεφαλιά του Κουμορτζί ωστόσο η μπάλα φεύγει άουτ.
38' ΓΚΟΛ!!! 0-2! Απυεθείας εκτέλεση φάουλ από τον Τουμά που δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Μπέλιτς.
27' ΓΚΟΛ!!! 0-1! Ωραία προσπάθεια του Μετίν που φτάνει έξω από την περιοχή και με σουτ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Παναθηναϊκός γιορτάζει το 20ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

http://www.contra.gr/images/m/sise_ira_m.jpgH φιέστα τίτλου στο ΟΑΚΑ άρχισε από το 31ο δευτερόλεπτο χάρη στο γκολ του Τζιμπρίλ Σισέ και ολοκληρώθηκε με το γκολ του Σωτήρη Νίνη στο 45'. Ο Παναθηναϊκός γιορτάζει το 20ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.Σ' αυτό το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να λαθέψει. Οι πράσινοι νίκησαν 2-0 τον Ηρακλή στο σχεδόν γεμάτο ΟΑΚΑ και εξασφάλισαν μαθηματικά την κατάκτηση του 20ου πρωταθλήματος της ιστορίας τους. Σκόρερ οι Σισέ και Νίνης.
Η εικόνα του αγώνα

Ηταν σίγουρο ότι σ' αυτό το παιχνίδι τα σχήματα και οι τακτικές θα πήγαιναν περίπατο. Και αυτό διότι το κίνητρο του Παναθηναϊκού ήταν πολύ ισχυρό. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 6 χρόνια. Δεν πέρασαν ούτε καν 35 δευτερόλεπτα στο παιχνίδι και ο ενθουσιασμός των πράσινων (οι οποίοι ήθελαν να αποζημιώσουν τους 50.000 φίλους τους) μετατράπηκε σε γκολ. Το εύστοχο πλασέ του Σισέ μετά από την πάσα του Λέτο έβαλε φωτιά στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Το γκολ δημιούργησε ευφορία και στους παίκτες του Παναθηναϊκού που έβγαιναν μαζικά στην επίθεση σε μία προσπάθεια να πάρουν λίγη δόξα παραπάνω σ' αυτήν την έτσι και αλλιώς εορταστική ατμόσφαιρα. Ο Ηρακλής από την πλευρά του, που παρατάχθηκε με σημαντικές ελλείψεις, επιχείρησε να εκμεταλλευτεί τα μεγάλα κενά στην άμυνα του Παναθηναϊκού αλλά δεν δημιούργησαν καλές ευκαιρίες, παρά μόνο μία.

Σε ένα ακόμη κομβικό σημείο του αγώνα (και ενώ ο Μπιάρσμιρ είχε πάρει τη θέση του τραυματία Καντέ) ο Παναθηναϊκός χτύπησε και πάλι. Η βολίδα, εκτός περιοχής, του Νίνη καρφώθηκε στα δίχτυα του Μπαντή και απάλλαξε από το άγχος τον Νίκο Νιόπλια ο οποίος κάθισε ελάχιστα στον πάγκο του στο πρώτο μέρος.

Για να νιώσει η ομάδα του όμως περισσότερη σιγουριά ο προπονητής των πράσινων προχώρησε και σε αλλαγή στο ημίχρονο για να θωρακίσει τα μετόπισθεν. Ο Σιμάο μπήκε στη θέση του Σαλπιγγίδη με ταυτόχρονη μετάθεση του Καραγκούνη στα δεξιά και του Νίνη στον άξονα. Ψιλά γράμματα βέβαια αυτά για ένα παιχνίδι στο οποίο ο Παναθηναϊκός κυριαρχούσε απόλυτα. Η πράσινη κυριαρχία συνεχίστηκε, οι ευκαιρίες χάνονταν (ο Καραγκούνης είχε δοκάρι στο 55') αλλά αυτό ουδόλως ενοχλούσε τον κόσμο που συνέχισε το δικό του πάρτι στην εξέδρα.

Οσο περνούσαν τα λεπτά, κανείς δεν πρόσεχε τι γινόταν στο γήπεδο αφού οι πάντες είχαν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στα των πανηγυρισμών. Ο Καραγκούνης έγινε αλλαγή για να πάρει το χειροκρότημα του κόσμου (αποχώρησε με εμφανές το αίσθημα της ικανοποίησης), ο χρόνος περνούσε (με το ρυθμό να πέφτει αισθητά) και μόλις ο διαιτητής Τσινιάρης σφύριξε τη λήξη ένα αίσθημα ευτυχίας πλημμύρισε παίκτες, τεχνική ηγεσία, διοικούντες και κόσμο. Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής για τη σεζόν 2009-2010.


Διαιτητής
: Τσινιάρης
Βοηθοί: Δάλλας, Μπιτσίδης

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός:

Αλέξανδρος Τζόρβας, Λουκάς Βύντρα, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Σεντρίκ Καντέ (40' Ματίας Μπιάρσμιρ), Κώστας Κατσουράνης, Απαρεσίδο Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σωτήρης Νίνης, Σεμπαστιάν Λέτο, Γιώργος Καραγκούνης (81' Στέργος Μαρίνος ), Τζιμπρίλ Σισέ, Δημήτρης Σαλπιγγίδης (46' Μάτε Σιμάο)

Ηρακλής:

Γιώργος Μπαντής, Τάσος Κατσαμπής, Γρηγόρης Παπαζαχαρίας, Αχιλλέας Σαρακατσάνος, Τσάβι Μάρτος, Σεμπαστιάν Γκαρσία (61' Δημήτρης Γιάντσης), Ντάιγκο Κομπαγιάσι, Κάρλος Καρλίνιος, Μπογκντάν Μάρα (73' Γιώργος Ιωαννίδης)

Ήττα του Άρη στην Τρίπολη

Ήττα του Άρη στην Τρίπολη

Ο Άρης εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων και ηττήθηκε στην Τρίπολη από τον Αστέρα με 2-1, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι, προηγήθηκαν με τον Έντερ στο 4΄και διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Μπαρτολίνι στο 13΄. Οι «κίτρινοι» απλά μείωσαν με τον Κόκε στο 84΄.

Οι συνθέσεις:
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ντεγκρά, Ουριμπάρι, Μπαρτολίνι, Λαζαρίδης, Καρντόσο, Μπαστία, Φυτανίδης, Τσέζαρεκ, Ουντότζι (76΄Λαδάκης), Έντερ (90΄Καρέρα), Ρίος (59΄Βίλτσες)
ΑΡΗΣ:Πέσκοβιτς, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο, Ναφτί (60΄Φερνάντεζ), Κόκε, Αντού, Μεριέμ (46΄Χαβίτο), Κάμπορα (74΄Τζόνσον), Ορτίθ, Πρίττας
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπασταμάτης (Αθηνών)

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

4΄Ο Έντερ με ωραία ενέργεια δίνει το προβάδισμα στους γηπεδούχους
13΄Με γκολ του Μπαρτολίνι από κοντά ο Αστέρας Τρίπολης κάνει το 2-0
18΄Σουτ του Ουντότζι μέσα από την περιοχή, η μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι του Πέσκοβιτς
23΄Κίτρινη κάρτα στον Μπαστία
27΄Κίτρινη κάρτα στον Αντού
37΄Εκτέλεση φάουλ του Μεριέμ, διώχνει σε κόρνερ ο Ντεγκρά
ΗΜΙΧΡΟΝΟ 2-0
51΄Κίτρινη κάρτα στο Ναφτί
62΄Σουτ του Καρντόσο, διώχνει ο Πέσκοβιτς
65΄Κίτρινη κάρτα στον Κάμπορα
84΄Σέντρα του Νέτο, ο Κόκε με κεφαλιά μειώνει για τον Άρη
90΄Κίτρινη κάρτα στο Νέτο
ΤΕΛΙΚΟ 2-1

Νίκη ουσίας ο ΠΑΟΚ, 1-0 την Καβάλα

Νίκη ουσίας ο ΠΑΟΚ, 1-0 την Καβάλα

Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε με 1-0 της Καβάλας στην Τούμπα, στην 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης πέτυχε ο Μουσλίμοβιτς στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ανησυχία στο Δικέφαλο για τον τραυματισμό του Βιεϊρίνια…

Στο 6′ σέντρα του Μουν, σουτ στην κίνηση του Βιεϊρίνια από το ύψος της μικρής περιοχής, πολύ άουτ. Στο 15′ δυνατό σουτ του Βιεϊρίνια εκτός περιοχής, λίγο άουτ. Στο 18′ ωραία ατομική προσπάθεια του Βιεϊρίνια και πάσα στον Μουσλίμοβιτς, ο οποίος σούταρε άουτ. Στο 34′ σέντρα του Αραμπατζή, ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Βιεϊρίνια, λίγο πάνω από την καβαλιώτικη εστία. Στο 40′ σέντρα του Λίνο, κεφαλιά του Βιεϊρίνια, στην αγκαλιά του Ιτάνζ. Στο 45+ κόρνερ του Φωτάκη, ο Μουσλίμοβιτς επωφελήθηκε από κόντρα και με σουτ από μέση απόσταση έκανε το 1-0.
Στο 67′ αποχώρησε από τον αγώνα τραυματίας ο Βιεϊρίνια.
Διαιτητής: Ντάκος (Ξάνθης).
Κίτρινες: Ορούμα, Ρινκόν, Θεοδωρέλλης, Φωτάκης.
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής, Μουν (46′ Παπάζογλου), Μαλεζάς, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σορλέν, Λίνο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια (67′ Κουτσιανικούλης), Μουσλίμοβιτς (79′ Φιλομένο).
ΚΑΒΑΛΑ: Ιτανς, Παβίσεβιτς, Θεοδωρέλης, Ντουγκλάο, Οικονόμου, Ντικρόκ (86′ Σουλτανίδης), Ρινκόν, Ορούμα (68′ Ιωάννου), Ντιέ, Ονουάτσι, Σμολάρεκ (83′ Σόσιν).

Βολική ισοπαλία για Ομόνοια



Οι παίκτες της Ομόνοιας πανηγυρίζουν ένα από τα γκολ εις βάρος του  Απόλλωνα Η Ομόνοια είχε την ευκαιρία να καθαρίσει την υπόθεση τίτλος, αλλά δεν το έπραξε. Βέβαια, δεν έμεινε και δυσαρεστημένη, αφού με την ισοπαλία που παραχώρησε στην Ανόρθωση (1-1) διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας των τεσσάρων βαθμών. Ο ΑΠΟΕΛ νίκησε τον Απόλλωνα με 2-1. Νίκη παραμονής η Πάφος.

Τα αποτελέσματα
Ομόνοια - Ανόρθωση 1-1
1-0 57' Κωνσταντίνου
1-1 75' Καφού

Και τα δυο γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκαν στο δεύτερο μέρος. Στο πρώτο, όμως, και συγκεκριμένα στο 17ο οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, το εκτέλεσε ο Μαραγκός, αλλά ο Γιωργαλλίδης.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Γιωργαλλίδης, Ντάβιντσον, Λεάντρο, Βέντζελ, Κακά, Μακρίδης, Κασέκε, Αλωνεύτης, Εφραίμ, Χριστοφή (79ο Ρενχίφο), Κωνσταντίνου (89ο Καρυπίδης).
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Νάγκι, Γεωργίου, Κωνσταντίνου, Λειβακαμπέσι, Μάρτινς, Μαραγκός (69ο Οκκάς), Σκοπελίτης, Λαμπάν, Ράμος (89ο Πέδρο), Καφού, Μάντζιος (62ο Μπάκλεϊ).

Απόλλων - ΑΠΟΕΛ 1-2
0-1 23' Ζεβλάκοφ
1-1 42' Λάι
1-2 69' Χαραλαμπίδης

ΑΠΟΛΛΩΝ: Σβαλόφσκι, Σεγκάρες, Θεοφίλου, Νεβά (46ο Σάλες), Μερκής, Λαι (59ο Αβραάμ), Κιντέρος, Οσενί (70ό Ντούρο), Ματούσοβιτς, Ατόρνο, Σανγκόϊ.
ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Χατζί (76ο Μπρούσερ), Μαρσίνιο (54ο Παουλίστα), Ηλία, Γκριτσάροφ, Κόντης, Μοραίς, Σατσιάς (17ο Πίντο), Αλεξάνδρου, Χαραλαμπίδης, Ζεβλάκοφ.

Ερμής - Δόξα 1-0
1-0 12' Ζοεάνο

ΑΕΠ - Αρης 3-2
1-0 17' Μάρκες
2-0 24' Βασκοντσέλος
2-1 36' πεν. Μίχαλτσια
3-1 60' Σιχόνε
3-2 78' Αγκίρε

Στον τελικό η Νταντί Γιουνάιτεντ


Ο Αντι Γουέμπστερ ισοφάρισε για λογαριασμό της Νταντί Η Νταντί Γιουνάιτεντ δεν έπεσε θύμα έκπληξης, όπως η Σέλτικ. Νίκησε 2-0 τη Ρέιθ Ρόβερος στο δεύτερο ημιτελικό του κυπέλλου και θα αντιμετωπίσει στο μεγάλο τελικό τη Ρος Κάουντι που αγωνίζεται στην Α' Σκωτίας. Για το πρωτάθλημα, η Σεντ Τζόνστον πέτυχε νίκη γοήτρου με 3-1 επί της Αμπερντίν.

Το αποτέλεσμα (ημιτελικός κυπέλλου):

Νταντί Γιουνάιτεντ - Ρέιθ Ρόβερς 2-0
1-0 (28) Γκούντγουϊλι
2-0 (59) Γουέμπστερ

Το αποτέλεσμα (Πρέμιερ Λιγκ):
Αμπερντίν - Σεντ Τζόνστον 1-3
1-0 (17) ΜαΚι
1-1 Ντούσαρ (21)
1-2 Σέρινταν (26)
1-3 Σέρινταν (65)

Διπλό το Αμβούργο...


Ο Ρούουντ Φαν Νιστελρόι πανηγυρίζει με τη φανέλα του Αμβούργου Στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα αναρριχήθηκε το Αμβούργο, μετά το "διπλό" (2-1) επί της της Μπόχουμ. Τα τέρματα των νικητών, που αναπτέρωσαν τις ελπίδες για την έξοδο τους στην Ευρώπη, σημείωσαν οι Τέσε (18ο), Φαν Νίστελροϊ (88ο), ενώ για την Μπόχουμ είχε ισοφαρίσει στο 32ο ο Ντέντιτς.

Το αποτέλεσμα:

Μπόχουμ - Αμβούργο 1-2
(32ο Ντέντιτς - 18ο Τέσε, 88ο Φαν Νίστελροϊ)

Εύκολα ο Άρης 81-55 την Ολύμπια Λ.

Εύκολα ο Άρης 81-55 την Ολύμπια Λ.

Ο Άρης δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα για να κερδίσει την Ολύμπια Λάρισας με 81-55 στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1. Κορυφαίοι για τους «κίτρινους» οι Μπετς με 17 πόντους και Χατζηβρέττας με 13 πόντους.
1ο δεκάλεπτο: 6-11, 9-14, 15-14, 25-22.
2o δεκαλεπτο: 31-22, 37-24, 42-29.
3ο δεκάλεπτο: 47-31, 47-39, 58-44, 60-47.
4ο δεκάλεπτο: 66-47, 71-51, 76-54,

Απόλυτη κυρίαρχος η Δόξα Δράμας


Σκόραρε ο Μαρκόφσκι Σημαντική νίκη σε βάρος του Εθνικού με 2-1 πέτυχε η Δόξα Δράμας και απομακρύνθηκε από τις τελευταίες θέσεις. Αντίθετα, οι Πειραιώτες έχασαν πολύτιμο έδαφος στην κατάταξη. Απόλυτα δίκαιη η επιτυχία για τους γηπεδούχους, που έχουν πάρει επτά βαθμούς στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές.

Στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Στράτου Βουτσακέλη κυριάρχησε πλήρως στον αγωνιστικό χώρο και περιόρισε σε παθητικό ρόλο τους αντιπάλους της, οι οποίοι δεν ήταν σε θέση να απειλήσουν. Η υπεροχή των Μακεδόνων μετουσιώθηκε σε γκολ στο 26' με σουτ του Μαρκόφσκι.

Το... σκηνικό ήταν το ίδιο στην επανάληψη και στο 56' έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα με κοντινό πλασέ του Χλωρού και έθεσαν γερές βάσεις για την κατάκτηση της νίκης.

Η Δόξα διατήρησε τον έλεγχο μέχρι τέλους, ενώ το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν να μειώσει στο 95' όταν σε έμμεσο φάουλ, ο Στρατάκης πάσαρε στον Σουμπίνιο και εκείνος με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Λίγο πριν από το τέλος του πρώτου μέρους, τραυματίστηκε ο Γκίκας και διακομίστηκε σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Εκανε... ζημιά στην Αναγέννηση το Αιγάλεω


Ο Πουλάκος με τη φανέλα του Αιγάλεω Το Αιγάλεω επέστρεψε στις νίκες έπειτα από έξι αγωνιστικές και μετά τον Θρασύβουλο, έκανε τη... ζημιά και στην Αναγέννηση Καρδίτσας, της οποίας επικράτησε 2-0. Σε δύσκολη θέση έχουν περιέλθει οι Θεσσαλοί μιας και παραμένουν στις χαμηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Στο πρώτο μέρος η θεσσαλική ομάδα ήταν καλύτερη και... άγγιξε το γκολ στο 35' όταν κέρδισε πέναλτι αλλά ο τερματοφύλακας Στεφανάκος νίκησε τον Μπουντούρη. Πάντως, το "σίτι" είχε σταθεί άτυχο στο 9' όταν ο Μπουστόγιαννης είχε σουτ στο δοκάρι.

Στην επανάληψη, οι Αιγαλεώτες ανέβασαν την απόδοσή τους και η υπεροχή τους καρποφόρησε στο 73' όταν σε αντεπίθεσή τους, ο Πουλάκος αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα Κουτσόπουλο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το Αιγάλεω πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο 88' με πλασέ του Μπερνιδάκη, ο οποίος ένα λεπτό νωρίτερα είχε και δοκάρι με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Νάστου.

Η Βέροια...πάτησε στην κορυφή του βορρά!


Φάση από το παιχνίδι Θερμαϊκός-Βέροια Στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στο βόρειο όμιλο της Γ' Εθνικής βρίσκεται πλέον η Βέροια μετά τη νίκη της με 4-1 σε βάρος του Θερμαικού στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος. Οι Ημαθιώτες "έπιασαν" στην πρώτη θέση την Αναγέννηση Επανωμής, που έμεινε στο 2-2 με την Κοζάνη εκτός έδρας.

Αντίθετα, η Αναγέννηση Γιαννιτσών υπέπεσε σε οδυνηρή... γκέλα μιας και έχασε 2-1 στο γήπεδό της από τη Νίκη Βόλου και έχασε την ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή!

Στο... κόλπο της ανόδου και ο Εορδαϊκός, που πλησίασε μετά τη νίκη του με 1-0 επί του Βισαλτιακού, εκτός έδρας.Κοντά, πλέον, και τα Τρίκαλα -απέχουν τέσσερις βαθμούς από την κορυφή- που επικράτησαν 1-0 του Μακεδονικού.

Τα αποτελέσματα
Βισαλτιακός-Εορδαϊκός 0-1
(44' Διαμαντόπουλος)

Αναγέννηση Γιαννιτσών-Νίκη Βόλου 1-2
(61' πέν. Μπογκντάν - 28' Γεωργιάδης, 45' Μπάλας)

ΠΑΟ Νέων Επιβατών-Δόξα Κρανούλας 0-0

Τρίκαλα-Μακεδονικός 1-0
(73' Χρυσάφης)

Πυρσός Γρεβενών-Εθνικός Φιλιππιάδας 2-1
(9' Τζιώρας - 44' Μπούρμπος)

Κοζάνη-Αναγέννηση Επανωμής 2-2
(14' Τομαράς, 61' Μαντζιάρης - 22' Παπατζίκος, 85' Κοπούνοβιτς)

Βέροια-Θερμαϊκός 4-1
(30' Παυλίδης, 55' Γκέσιος, 69' πέν., 77' Καραγιάννης - 10' Κουτσουρές)

Ο Φωκικός πήρε στα χαρτιά τον αγώνα με την Καστοριά.
Ρεπό έχει ο Οδυσσέας Αναγέννησης

Ξανά στην κορυφή η Παναχαϊκή!


Σκόραρε και πάλι ο Κυβελίδης για την Παναχαϊκή Στην κορυφή του νοτίου ομίλου της Γ' Εθνικής επέστρεψε η Παναχαϊκή, η οποία μετά τη νίκη της με 2-0 σε βάρος του Σαρωνικού για την 29η αγωνιστική, έπιασε στην πρώτη θέση τον Βύζαντα, που είχε ρεπό (άρα και ένα ματς λιγότερο σε σύγκριση με τους Αχαιούς).

Αντίθετα, η Καλλιθέα έχασε 1-0 στην Κερατέα από τον τοπικό Κεραυνό, που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι στο γήπεδό του νίκησε και τους τρεις πρωτοπόρους!

Από εκεί και πέρα, σπουδαίες νίκες πέτυχαν ο Πλατανιάς και ο Παναργειακός. Οι Χανιώτες επιβλήθηκαν 1-0 του Παναιγιάλειου και οι Αργίτες 2-1 τον Αίαντα Σαλαμίνας και πραγματοποίησαν σημαντικό βήμα για την παραμονή τους στην κατηγορία.

Τα αποτελέσματα
Παναχαϊκή-Σαρωνικός 2-0
(26' Ουρτάδο, 71' Ζαχαράτος)

Ζάκυνθος-Χαϊδάρι 5-0
(40' πέν, 50' Κουλουκίδης, 57' Μπάστας, 67' Χατζηαντωνίου)

Κεραυνός Κερατέας-Καλλιθέα 1-0
(23' Kαλογέρης)

Παναργειακός-Αίας Σαλαμίνας 2-1
(22' πέν. Κατσαρός, 39' Ζυγούρης - 66' πέν. Κένεντι)

Πλατανιάς Χανίων-Παναιγιάλειος 1-0
(78' Κατσικοκέρης)

Ασπρόπυργος-Κόρινθος 1-0
(61' Βλάχος)

ΠΑΟ Ρουφ-Ατσαλένιος 2-1
(83' Βιδάλης, 88' Βλαστέλλης - 41' Ματθαιάκης)

Ολυμπιακός Χερσονήσου-Αγία Παρασκευή 0-0

Οπαδός της Τσέλσι αναζητά λύση για τη Λίβερπουλ!

http://www.contra.gr/images/m/redso_m.jpgΚι όμως, η πιο φημισμένη ομάδα της Αγγλίας, η Λίβερπουλ εναποθέτει τις ελπίδες της για αλλαγή του νοσηρού όπως εξελίσσεται σκηνικού με τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες, σε έναν γνωστό οπαδό της Τσέλσι!

Οι μεγαλομέτοχοι Χικς και Τζιλέτ έπειτα από πολύ καιρό παρακολούθησαν μαζί στις σουίτες του Άνφιλντ το 4-1 επί της Μπενφίκα, εκεί όπου οι οπαδοί των «κόκκινων» γελούσαν χαρούμενοι από τη μία με την πρόκριση στα ημιτελικά του Γιουροκάπ, και από την άλλη, μελαγχολούσαν για τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας που μένουν και πάλι απραγματοποίητες.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες απέρριψαν την πρόταση των 100 εκατομμυρίων λιρών που κατέθεσε η αμερικανική Rhone group, η οποία ζητούσε με αυτό το ποσό το 40% του μετοχικού κεφαλαίου. Αυτή ήταν μια λύση που προκρίθηκε από τον Κρίστιαν Πέρσλοου, του διευθυντή της ομάδας, ο οποίος αναζητά λύσεις έχοντας στο πλευρό τους χρηματοπιστωτικούς κολοσσούς Merrill Lynch και Rothchilds. Πλέον, όμως, οι Χικς και Τζιλέτ αναμένεται να τοποθετήσουν νέο πρόεδρο στη Λίβερπουλ τον Μάρτιν Μπράουτον, ο οποίος είναι και πρόεδρος της British Airways, με στόχο να διαπραγματευτεί την πώληση της ομάδας.

Ο Μπράουτον είναι γνωστός φίλος της Τσέλσι κι εδώ έγκειται η μεγάλη ειρωνία. Παρ' όλα αυτά, είναι φίλος των Αμερικανών ιδιοκτητών της Λίβερπουλ, αλλά γνωστός και για τις ικανότητές του να βρίσκει λύσεις σε αδιέξοδες οικονομικές καταστάσεις. Η νέα προσφορά που εξετάζουν πλέον τα αφεντικά των «κόκκινων» έρχεται από την Barclays Capital, το άρμα του οικονομικού οργανισμού που θα ηγηθεί της προσπάθειας.

Πού ακριβώς θα βγάλει είναι άγνωστο. Το σίγουρο είναι πως τα νεύρα των απανταχού φίλων της Λίβερπουλ δοκιμάζονται, μιας και ο Ράφα Μπενίτεθ ζήτησε τουλάχιστον 60 εκατομμύρια λίρες για να αγοραστούν τρεις έτοιμοι παίκτες, ώστε να δείξει του χρόνου πλέον, η ομάδα καλύτερο πρόσωπο.

Η Γαλατσαράι δημοφιλέστερη ομάδα στην Τουρκία


Ο Σαρπ πανηγυρίζει το γκολ επί της Μπεσίκτας Η Γαλατασαράι είναι η δημοφιλέστερη ομάδα στην Τουρκία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας "Hurriyet". Στην έρευνα συμμετείχαν 3.600 άτομα από 42 πόλεις και έδωσαν στην "Τζιμ Μπομ Μπομ" ποσοστό 33,8%, έναντι 26,6% της Φενερμπαχτσε και 18,4% της Μπεσίκτας.

Γίνεται σαφές ότι η Κωνσταντινούπολη συγκεντρώνει τις προτιμήσεις των ποδοσφαιρόφιλων στην Τουρκία, αλλά και η Τραπεζούντα έχει το δικό της σημαντικό κοινό, αφού η Τραμπζονσπόρ συγκεντρώνει ποσοστό 10,1%. Πολύ πίσω βρίσκεται η ομάδα-θαύμα του φετινού πρωταθλήματος και πρωτοπόρος της "Σούπερ Λιγκί", Μπουρσασπόρ με μόλις 2,9%.

Η έρευνα περιλάμβανε γενικά ερωτήματα και οι απαντήσεις καταδεικνύουν το πάθος που έχουν με το ποδόσφαιρο οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας. Ενα από τα πιο χαρακτηριστικά αφορούσε το πόσοι θα αγνοούσαν μια σημαντική υποχρέωση, όπως για παράδειγμα το γάμο ενός συγγενή ή ένα ρομαντικό ραντεβού ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, αν συνέπιπτε με ένα ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης. Το ποσόστο αυτών που θα προτιμούσαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα έφτασε το 57% !

Νίκη - χρυσάφι ο Εθνικός Αστέρας!


Ο Καγκιούζης χάρισε τη νίκη στον Εθνικό Αστέρα Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη σε βάρος του Θρασύβουλου πέτυχε ο Εθνικός Αστέρας, ο οποίος επικράτησε 1-0 χάρη σε τέρμα που πέτυχε ο Καγκιούζης. Ελπίζουν ότι θα αποφύγουν τα πλέι οφ οι Καισαριανιώτες, δύσκολα τα πράγματα για το συγκρότημα της Φυλής, που έχασε πολύτιμο έδαφος.

Η ομάδα του Νίκου Παντελή αναζήτησε το γκολ και τελικά το πέτυχε στο 23' με εκτέλεση φάουλ του Καγκιούζη. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να "απαντήσουν" αλλά δεν τα κατάφεραν.

Ωστόσο, στο τέλος του πρώτου μέρους, απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα. Συγκεκριμένα, ο Κολόκας και ο Πιπίνης αλληλοχτυπήθηκαν εκτός φάσης αλλά ο διαιτητής, έπειτα από υπόδειξη του βοηθού του, απέβαλε μόνο τον πρώτο με απευθείας κόκκινη, ενώ ο δεύτερος δεν παρατηρήθηκε ούτε με κίτρινη κάρτα. Το γεγονός αυτό... άναψε τα αίματα και προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων και μαζί και τετράλεπτη διακοπή.

Στην επανάληψη, ο Θρασύβουλος προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, όμως δεν έκανε περισσότερες από δύο ευκαιρίες και ο Εθνικός Αστέρας κράτησε την πολύτιμη νίκη μέχρι τέλους.

Ολα μηδέν στον Εύοσμο


Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στον Αγροτικό Αστέρα και τον Πιερικό μπροστά σε περίπου χίλιους φιλάθλους. Το ματς ήταν αρκετά κακό, ειδικά στην επανάληψη και το 0-0 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν αλλά δεν αξιοποίησαν το πέναλτι που κέρδισαν.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο στο μεγαλύτερο διάστημα με τις δύο ομάδες να μη δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Το ματς είχε αρκετή δύναμη αλλά όχι και μεγάλο ενδιαφέρον μιας και δεν υπήρξε γρήγορος ρυθμός.

Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς είχαν τη μεγάλη ευκαιρία για να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε προβάδισμα για τη νίκη, καθώς στο 64' κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Κωνσταντινίδη μετά από προσπάθεια του Μπλαζέφσκι. Ο Μπεκιάρης ανέλαβε την εκτέλεσή του, όμως ο τερματοφύλακας Γουμάγιας -με τη βοήθεια και του δοκαριού- απέκρουσε και διατήρησε το 0-0.

Το αποτέλεσμα αυτό διατηρήθηκε μέχρι και το σφύριγμα της λήξης.

Κέρδισε και πλησίασε την κορυφή η Κέρκυρα


Ο Τσίγκας με τη φανέλα της Κέρκυρας Η Κέρκυρα αξιοποίησε, για μία ακόμη φορά, το πλεονέκτημα της έδρας και επικράτησε 1-0 της Ρόδου. Ετσι, πλησίασε στον έναν πόντο τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό Βόλου. Δίκαιη, σε γενικές γραμμές, η επιτυχία της ομάδας του Μπάμπη Τεννές, που είχε και δύο δοκάρια. Καλές εντυπώσεις άφησαν οι φιλοξενούμενοι.

Ο ΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος και στο 29' μετά από σέντρα του Γκουστάβο, ο Τσίγκας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ρόδου. Νωρίτερα, οι Κερκυραίοι είχαν δύο δοκάρια σε ισάριθμα φάουλ του Γκουστάβο στο 17' και στο 27'.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και δημιούργησαν ορισμένες καλές ευκαιρίες αλλά δεν τις αξιοποίησαν.

H Κέρκυρα, που ήταν συνολικά καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο, διατήρησε το υπέρ της αποτέλεσμα μέχρι και τη λήξη της συνάντηση

"Ναρκοπέδιο" για τον Ολυμπιακό Βόλου η Ρόδος!


Ο Γιώργος Σαλαμαστράκης Δεν... πάει στον Ολυμπιακό Βόλου η Ρόδος! Η θεσσαλική ομάδα έχασε 2-1 από τον Διαγόρα και γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από δώδεκα αγωνιστικές και τον Ιανουάριο. Τότε -συγκριμένα στις 10 του μηνός- είχε ηττηθεί και πάλι στη Ρόδο από την ομώνυμη ομάδα!

Το παιχνίδι δεν ήταν καλό αρχικά αλλά απέκτησε ρυθμό μετά το 20'. Στο 22' ο Καπετάνος είχε σουτ στο δεξί δοκάρι για τον Ολυμπιακό. Δύο λεπτά αργότερα, ήρθε το γκολ για τους γηπεδούχους με γυριστό σουτ του Τριανταφύλλου από την περιοχή.

Εντούτοις, οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη αντέδρασαν γρήγορα και στο 36' μετά από βαθιά μπαλιά του Ιακωβάκη, ο Σολάκης με κοντινό πλασέ σκόραρε σε βάρος της προηγούμενης ομάδας του.

Με την έναρξη της επανάληψης, πάντως, και συγκεκριμένα στο 47' ο Σαλαμαστράκης μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρούσεφ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι είχαν, στη συνέχεια, δύο πολύ καλές φάσεις για να σκοράρουν αλλά στάθηκαν άτυχοι στο 68' και στο 72' όταν ο Ρούσεφ έστειλε και τις δύο φορές την μπάλα στο δοκάρι. Εστω και έτσι, όμως, η ομάδα του Γιώργου Φοιρού, έφτασε στη νίκη και στην κατάκτηση των τριών βαθμών.

Ρωμαϊκή κορυφή!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c0772395f7c730d0b3b0381e98ba7ca5_L.jpg?943912800?943912800?943912800ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σάββατο (10/4)

Νάπολι-Πάρμα 2-3 (3' Κουαλιαρέλα, 78' Χάμσικ-64' Αντονέλι, 68' Λουκαρέλι, 87' Χιμένεζ)
Φιορεντίνα-Ιντερ 2-2 (11' Κεϊρίσον, 82' Κρόλντρουπ-74' Μιλίτο, 80' Ετό)
Κυριακή (11/4)
Μίλαν-Κατάνια 2-2 (47',80' Μποριέλο-12' Λόπες, 43' Ρικιούτι)
Ρόμα-Αταλάντα 2-1 (12' Βούτσινιτς, 27' Κασέτι-53' Τιριμπόκι)
Μπολόνια-Λάτσιο 2-3 (12' Γκουάνα, 16' Πορτανόβα-44' Μάουρι, 63' Ντίας, 68' Ρόκι)
Γιουβέντους-Κάλιαρι 1-0 (35' Κιελίνι)
Λιβόρνο-Ουντινέζε 0-2 (8' Σάντσεζ, 35' Ντι Νατάλε)
Παλέρμο-Κιέβο 3-1 (28' Παστόρε, 39' πεν.,53' Μίκολι-18' Ντε Πάουλα)
Σιένα-Μπάρι 3-2 (18',62' Γκεζάλ, 66' Ρόσι-13' Ρίβας, 21' Καστίγιο)
Σαμπντόρια-Τζένοα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (33 αγωνιστικές)
1. Ρόμα 68
2. Ιντερ 67
3. Μίλαν 64
4. Παλέρμο 54
5. Γιουβέντους 51
6. Σαμπντόρια 51*
7. Νάπολι 49
8. Φιορεντίνα 46
9. Πάρμα 46
10. Τζένοα 45*
11. Μπάρι 43
12. Κάλιαρι 40
13. Κατάνια 39
14. Κιέβο 38
15. Ουντινέζε 38
16. Λάτσιο 37
17. Μπολόνια 35
18. Αταλάντα 31
19. Σιένα 29
20. Λιβόρνο 26

* Οι Σαμπντόρια και Τζένοα έχουν ένα ματς λιγότερο. Πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος της Serie A η Ρόμα (2-1 την Αταλάντα) προσπέρασε την Ιντερ και έγινε φαβορί για το Scudetto! «Παραδόθηκε» η Μίλαν (2-2 με Κατάνια).

«Χρυσάφι» για Φάμπρεγκας η Σίτι!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/74b6f2cdbc91b472b43c70519beb2e7f_L.jpg?943912800?943912800?943912800Έτοιμη να σπάσει τα ταμεία της για ακόμα μια χρονιά είναι η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία θέλει να κάνει την υπέρβαση σε Αγγλία και Ευρώπη. Το «αφεντικό» θέλει ηγέτες και οι Φάμπρεγκας, Ιμπραΐμοβιτς και Τόρες είναι στην κορυφή της λίστας. Ο Σεΐχης, Μανσούρ θέλει την ομάδα του ικανή για την υπέρβαση και μόνο με την απόκτηση παικτών – ηγετών θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους του. Όπως αποκαλύπτει η «News of the World» η Σίτι επιθυμεί διακαώς την απόκτηση του Σεσκ Φάμπρεγκας και μάλιστα είναι διατεθειμένη να προσφέρει 57 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Την τριάδα της λίστας συμπληρώσουν οι Τόρες, Ιμπραΐμοβιτς, ενώ ακολουθούν οι Ντι Μαρία, Μπαλοτέλι.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: «Δεν είμαστε εγκληματίες»

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι εννιά παίκτες του Απόλλωνα Καλαμαριάς που αποπέμφθηκαν από τον Απόστολο Παπαδόπουλο και παίρνουν θέση στα γεγονότα των τελευταίων ημερών, επιτιθέμενοι στον πρόεδρο του ΜΓΣ. «Στο χθεσινό φιλικό παιχνίδι, ξαφνικά εμφανίστηκαν αστυνομικές δυνάμεις (!) με τη δικαιολογία ότι γινόταν φασαρία. Εισήλθαν στα αποδυτήρια, χωρίς να υπάρχει λόγος και αιτία. Αν είναι δυνατόν σε φιλικό αγώνα, και ειδικά τέτοιου είδους, που θα παίζαμε με τα αδέλφια «ΤΑΓΜΑ ΜΕΝΙΔΙΟΥ», να υπάρχει τόσο μεγάλη παρουσία της αστυνομίας, με αλεξίσφαιρα και όπλα, στον «ιερό χώρο» των αποδυτηρίων. Σίγουρα και αυτοί, τη δουλειά τους έκαναν, μετά από «ανώνυμο» τηλεφώνημα, εμείς όμως έχουμε την απορία , αν είμαστε αυτοί που αποτελούμε απειλή για τον Απόλλωνα. Ούτε εγκληματίες, ούτε χούλιγκανς είμαστε, αντίθετα είμαστε (ή καλύτερα ήμασταν), απλοί ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα. Ο κ. Χαραλαμπίδης, προς τιμήν του, και ενώ δεν κατέχει κάποιο αξίωμα στην Καλαμαριά, βρήκε τη λύση στο οικονομικό πρόβλημα. Και ενώ θέλησε να «τρέξει» την ομάδα μέχρι το τέλος της χρονιάς, μιλώντας με πράξεις και όχι με λόγια (είχε μαζί του τα χρήματα), ο κ. Παπαδόπουλος αρνήθηκε πεισματικά… Αναρωτιόμαστε τελικά τι μπορεί να κρύβεται πίσω από όλα αυτά, πίσω από τέτοια ανεξήγητη συμπεριφορά», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι «κοκκινόμαυροι».

"Πυρά" Τζιμπούρ κατά Μπάγεβιτς


O Ράφικ Τζιμπούρ πανηγυρίζει "Φωτιές" ανάβει στην ΑΕΚ και πάλι ο Ραφίκ Τζιμπούρ. Μετά από αρκετές εβδομάδες... νηνεμίας, φαίνεται πως έρχεται νέα καταιγίδα από τις δηλώσεις του Γαλλοαλγερινού στην εφημερίδα Real News. Ο Τζιμπούρ αναφερόμενος στον Ντούσαν Μπάγεβιτς είπε: "Δεν νομίζω ότι είναι εκπαιδευτής. Θέλει να δουλεύει με έτοιμους παίκτες και όχι με νέους", και απαντά ορθά-κοφτά "Ναι" σε ερώτηση για το αν κι ο ίδιος νιώθει ότι έχει μείνει στάσιμος στην ΑΕΚ!

"Ο Μπάγεβιτς έχει τη δική του φιλοσοφία και ο Τζιμπούρ τη δική του. Εκείνος έχει μεγαλώσει στην Γιουγκοσλαβία και ζήσει στην Ελλάδα, δουλεύει σύμφωνα με τις δικές του παραστάσεις. Εγώ πάλι έχω τις δικές μου, τη φιλοσοφία του δρόμου...", συνέχισε ο επιθετικός της Ενωσης, ενώ αναφέρθηκε και στην κόντρα που είχε με τον προπονητή του κατά τη διάρκεια της σεζόν:

"Ότι συνέβη προσπαθώ να το αφήσω πίσω. Γιατί με έφθειρε πολύ, ήταν μεγάλη ζημιά και λύπη για εμένα να μην παίζω ποδόσφαιρο. Χαίρομαι με την μπάλα στα πόδια και καταλαβαίνεις πως ένιωθα τόσους μήνες. Ειλικρινά ακόμα δεν έχω καταλάβει τι έγινε και έμεινα εκτός ομάδας. Είναι διαφορετικό να σε πιστεύουν διοίκηση και προπονητής και άλλο πράγμα να σε θέλει μόνο η μια πλευρά ή καμία από τις δυο".

Πιλάβιος: "Απώλεια βαθμών ή μηδενισμός"


Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος Βαριά πρόστιμα, απώλεια βαθμών ή μηδενισμός θα είναι οι ποινές για τις ομάδες που οι οπαδοί τους δημιουργούν σοβαρά επεισόδια, όπως ανέφερε ο Σοφοκλής Πιλάβιος σε συνέντευξη του στην "Καθημερινή". Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρθηκε επίσης στα στημένα παιχνίδια, αλλά και για την Εθνική μας ομάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σοφοκλή Πιλάβιου:

Μέσα σε πέντε μήνες από την εκλογή σας στην προεδρία καταφέρατε, κατόπιν διαπραγματεύσεων, να αποκαταστήσετε τις σχέσεις της ΕΠΟ με το υφυπουργείο Αθλητισμού και τον ΟΠΑΠ και να φέρετε χρήματα στις ενώσεις και την ομοσπονδία. Τώρα οι σχέσεις σας τείνουν να διαταραχθούν με αφορμή τα φαινόμενα βίας. Θα υπάρξει ηρεμία;
"Oι σχέσεις της ομοσπονδίας με την πολιτεία είναι σε πολύ καλό επίπεδο και δεν πρόκειται να διαταραχθούν με αφορμή τα φαινόμενα βίας. Ακόμη κι αν υπάρχουν κάποιοι έντονοι φραστικοί διαξιφισμοί, ο στόχος για την καταπολέμηση της βίας είναι κοινός. Ο μόνος αντίπαλος είναι η βία και σε αυτή τη μάχη η πολιτεία θα μας βρει αποφασισμένους συμμάχους".

Ο Πλατινί, στην εκτελεστική επιτροπή της UEFA, έθεσε τέσσερις προτεραιότητες στις οποίες δεν υπήρχε η αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα. Εδώ συνεχίζει να αποτελεί μείζον και άλυτο θέμα. Μήπως έχουμε μείνει λίγο πίσω;
"Το τραγικό θα ήταν να αναφερόταν και σε μια πέμπτη προτεραιότητα που θα αφορούσε τη βία, αποκλειστικά στην Ελλάδα. Είναι η ώρα να κοιταχτούμε όλοι στον καθρέπτη μας κι ο καθένας να κάνει σωστά τη δουλειά που πρέπει να κάνει. Γι' αυτό και δεν έχει νόημα να συζητάμε πόσο έχουμε μείνει πίσω, αλλά πόσο μακρύς είναι ο δρόμος που πρέπει να διανύσουμε μπροστά".

O Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού έθεσε τέσσερις προϋποθέσεις για να αρθεί ο "οικονομικός αποκλεισμός": α) αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα για επεισόδια κλίμακας, β) διακοπή ποδοσφαιρικού αγώνα λόγω επεισοδίων, γ) επέκταση και συγκεκριμενοποίηση ευθύνης των ΠΑΕ για οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών τους και δ) μέτρα διασφάλισης αξιόπιστης λειτουργίας αθλητικής Δικαιοσύνης. Είστε θετικός στην υιοθέτηση αυτών των μέτρων;
"Το πνεύμα των προϋποθέσεων είναι σε γενικές γραμμές στη σωστή κατεύθυνση. Είναι σαφές πως αυτές οι αποφάσεις παίρνονται κάθε καλοκαίρι, στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ και όχι μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου. Θα υπάρξει αυστηροποίηση ποινών. Για τη διακοπή αγώνα θα πρέπει να υπάρξει μια σύμπραξη ατόμων (εκπρόσωποι ομάδων, παρατηρητής αγώνα, εκπρόσωπος αστυνομίας και σταδίου) που θα παίρνουν την απόφαση. Δεν πιστεύω ότι η αθλητική Δικαιοσύνη δεν είναι αξιόπιστη. Η λύση στην οποία θα οδηγηθούμε θα είναι μεικτό σύστημα με πλειοψηφία μη εν ενεργεία δικαστικών".

Οταν λέτε ότι "θα υπάρξει αυστηροποίηση ποινών" τι εννοείτε; Μπορείτε να δώσετε ένα παράδειγμα των σκέψεων - προθέσεών σας;
"Μεγάλα επεισόδια θα σημαίνουν αυτόματα μεγάλα πρόστιμα και βαθμολογικές απώλειες. Δηλαδή μηδενισμός ή /και αφαίρεση βαθμών".

Yπάρχει στις 24 Απριλίου ο τελικός Κυπέλλου. Με ποιους όρους θα διεξαχθεί ως προς την παρουσία φιλάθλων; Ποια θα είναι η στάση της ΕΠΟ;
"Και μόνο το γεγονός ότι γίνεται συζήτηση για περιορισμένη προσέλευση φιλάθλων όταν θα έπρεπε να μιλάμε για μια μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή, ανοιχτή σε κάθε ελληνική οικογένεια είναι κάτι εξαιρετικά αρνητικό. Για την ώρα πάντως δεν έχει τεθεί. Εμείς θα θέλαμε ο τελικός να γίνει με όσο το δυνατόν περισσότερους φιλάθλους των δύο ομάδων".

Στην υπόθεση των κατά την UEFA "στημένων αγώνων", την οποία ο Πλατινί χαρακτήρισε πρόσφατα τη μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο, σκοπεύετε να κάνετε κάποιες προσθήκες στους κανονισμούς που θα έχουν ως στόχο τη θωράκιση του αθλήματος ή καλύπτεσθε από τη νομοθετική πρωτοβουλία που έχει ανακοινωθεί;
"Η μεγάλη καινοτομία είναι ότι θα μπει στο Πειθαρχικό Δίκαιο η συγκεκριμένη έννοια. Επίσης, η ΕΠΟ έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για τη σύσταση και τη λειτουργία Ανεξάρτητης Αρχής με τη συμμετοχή όλων των φορέων ώστε να κερδηθεί αυτός ο σκοτεινός πόλεμος. Από εκεί και πέρα, η συνεργασία μας με την ΟΥΕΦΑ είναι πάρα πολύ καλή και όλα τα στοιχεία που έχουν σταλεί έχουν δοθεί στην ελληνική Δικαιοσύνη".

Υπάρχουν κάποιες φωνές που ρωτούν γιατί αυτή η υπόθεση δεν πηγαίνει στην αθλητική Δικαιοσύνη. Τι απαντάτε;
"Φωνές ατεκμηρίωτες γίνονται φωνές επικίνδυνες. Γι' αυτό θα συμβούλευα τους φωνασκούντες να έχουν καλύτερη γνώση τού τι γίνεται στο ποδόσφαιρο και πώς λειτουργούν κάποιες επιτροπές. Για να προκύψει συμπέρασμα πρέπει να υπάρξει και κρατική εμπλοκή. Η αθλητική Δικαιοσύνη δεν μπορεί ούτε να ανοίξει λογαριασμούς ούτε να παρακολουθήσει τηλέφωνα ούτε να προστατεύσει μάρτυρες. Δεν μπορεί, λοιπόν, στηριζόμενη σε γραφήματα και συμπεράσματα ποσών να πάρει μια απόφαση καταδικαστική για μια ομάδα".

Πώς βλέπετε να τελειώνει αυτή η υπόθεση;
"Aν δεν δημιουργήσουμε μια Ανεξάρτητη Αρχή και ειδικά νομοθετήματα, φοβάμαι ότι αυτή η υπόθεση θα έχει την τύχη άλλων υποθέσεων που έμειναν ανεξιχνίαστες. Το λέω με λύπη, αλλά και για να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου στην πολιτεία προκειμένου να βοηθήσει στην εξιχνίαση ενός εγκλήματος".

Εχετε ειδοποιηθεί ότι θα έρθει και τέταρτος φάκελος από την UEFA;
"Πρόκειται για παιχνίδια που έρχονται σποραδικά και όχι με τη μορφή φακέλων. Υπάρχει συνεχής ροή πληροφοριών".

Ποια εικόνα της Εθνικής στη Νότια Αφρική θα σας έκανε ευχαριστημένο;
"Μία ομάδα που θα τιμά την ελληνική φανέλα με την αγωνιστικότητά της και το πάθος της".

Πώς θα σταματήσουμε τον Μέσι;
"Ο Μέσι είναι ένας ποδοσφαιριστής που πέρα από την τεχνική κατάρτιση είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί η ταχύτητα και το πέταγμά του. Σας λέω ότι μετά τον αγώνα της περασμένης Τρίτης ήμουν σε μια συζήτηση και κάποιος είπε ?δεν τον παίζουν σωστά άμυνα. Εμείς θα τον παίξουμε μαν του μαν?".

Για τα οικονομικά της ομοσπονδίας:
"Μειώσαμε το έλλειμμα κατά 10% τουλάχιστον και εκτιμώ ότι μέσα στο προσεχές 7μηνο θα επιτευχθεί περαιτέρω μείωση. Ο ισολογισμός είναι θετικός, πάνω από 4 εκατ. ευρώ, ωστόσο οι οφειλές της ομοσπονδίας εξακολουθούν να είναι μεγάλες".

Για την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης:
"Το θεωρώ δυσβάσταχτο. Χωρίς να θέλω να φανώ μη κοινωνικά ευαισθητοποιημένος, θα μπορούσαν να υπάρξουν άλλα μέτρα. Φοβάμαι ότι εισπρακτικά θα οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα".

Νέα απώλεια για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ


Ο Μπερμπάτοφ επιχειρεί σου μπροστά από τον Ενζονζί Ενα ακόμα βήμα προς τα πίσω έκανε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη διεκδίκηση του τίτλου της Πρέμιερ Λιγκ, μένοντας στο 0-0 με τη Μπλάκμπερν εκτός έδρας. Μάλιστα κινδυνεύει πλέον να χάσει και την δεύτερη θέση.
Χωρίς τον Γουέιν Ρούνι, η Γιουνάιτεντ υπερείχε, αλλά δεν είχε καλή απόδοση, απέναντι σε μια καλά οργανωμένη άμυνα.
Στο 43' χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων, όταν ο Μπερμπάτοφ έβγαλε σε καλή θέση τον Αντόλφο Βαλέντσια, αλλά το πλασέ του απέκρουσε δύσκολα ο Ρόμπινσον.

Μπορεί η Γουλβς να έμεινε στο 0-0 με την Στόουκ Σίτι, όμως ο βαθμός αυτός ίσως τη βοηθήσει να εξασφαλίσει νωρίτερα την παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ, αφού είναι τώρα έξι βαθμούς μπροστά από Χαλ και Μπέρνλι. Σε ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις, η Στόουκ Σίτι ήταν απειλητική με τα πλάγια του Ρόρι Ντελάπ.

Περίπατος για τον Ολυμπιακό


Ο Σχορτσιανίτης καρφώνει μπροστά στον Τουντζιαράκη Ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα απέναντι στην ΑΕΚ, την οποία νίκησε με 84-53 στο πρώτο παιχνίδι μετά την πρόκρισή του στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης χρησιμοποίησε διάφορα σχήματα και έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες.

Οι "ερυθρόλευκοι" πήραν νωρίς διαφορά στο σκορ και δεν άφησαν την ΑΕΚ να πλησιάσει σε κανένα σημείο του αγώνα. Μόλις στο 3' η διαφορά έφτασε τους εννιά πόντους (11-2), καθώς ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης μπήκε στο παρκέ με κέφια. Σε επτά λεπτά συμμετοχής του στην πρώτη περίοδο σκόραρε 13 πόντους και ο Ολυμπιακός έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενος με 23-15.

Τη... σκυτάλη πήρε ο Τζος Τσίλντρες που χάρισε στον κόσμο όμορφο θέαμα. Η ΑΕΚ έβρισκε λύσεις με τους Νικολαϊδη και Δορκοφίκη, αλλά οι δυο τους δεν ήραν αρκετοί για να βάλουν την Ενωση στην διεκδίκηση της νίκης. Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε δίχως τους Κλέιζα και Βούισιτς, οι οποίοι έμειναν εκτός δωδεκάδας, ενώ απών για την ΑΕΚ ήταν ο Τόριν Φράνσις που έχασε αρκετές προπονήσεις.

Το δεύτερο ημίχρονο έμοιαζε μονόλογος για τον Ολυμπιακό που δεν είχε κανένα πρόβλημα να φτάσει τη διαφορά και πάνω από τους 30 πόντους. Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Τζος Τσίλντρες, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης. Για την ΑΕΚ 17 πόντους πέτυχε ο Περικλής Δορκοφίκης και 16 ο Μάκης Νικολαϊδης.

Κατέκτησε το Κλαουζούρα η Πενιαρόλ


Οι φίλαθλοι της Πενιαρόλ πανηγυρίζουν Η Πενιαρόλ απέδειξε πέρα από κάθε αμφισβήτηση ποιος είναι το "αφεντικό", κατακτώντας το πρωτάθλημα Κλαουζούρα στην Ουρουγουάη, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του. Στο ντέρμπι κορυφής, η ιστορική ομάδα του Μοντεβιδέο επικράτησε 2-1 της Φένιξ και έφτασε τους 36 βαθμούς με 12 νίκες σε ισάριθμους αγώνες της Κλαουζούρα. Η δεύτερη, Φένιξ, έχει 26 κάτι που σημαίνει ότι οι τελευταίες τρεις αγωνιστικές θα έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα, τουλάχιστον όσον αφορά τον πρωταθλητή.

Ετσι, η Πενιαρόλ εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Κόπα Λιμπερταδόρες, κύπελλο το οποίο έχει κατακτήσει πέντε φορές καθώς είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία της διοργάνωσης.

«Σάρωσε» η Αιθιοπία με Τόλα-Μπαΐσα στο Μαραθώνιο του Παρισιού

Η Αιθιοπία θριάμβευσε στο Μαραθώνιο του Παρισιού, αφού οι εκπρόσωποί της κατέκτησαν τα χρυσά μετάλλια τόσο στους άνδρες όσο και τις γυναίκες.Ο Ταντέσε Τόλα τερμάτισε πρώτος σε 2 ώρες 6 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα, κερδίζοντας πολύ άνετα και αποδεικνύοντας ότι είναι ένα από τα μεγάλα αστέρια στις μεγάλες αποστάσεις.

Είναι 22 ετών και συμμετείχε μόλις στο δεύτερο Μαραθώνιο της καριέρας του, αφού είχε προηγηθεί το Σικάγο το 2009, όπου κατέλαβε την 9η θέση.

Στην «Πόλη του Φωτός» έλαμψε και το άστρο της Ατσέντε Μπαίσα που έκανε ρεκόρ στην 34χρονη ιστορία του θεσμού, καλύπτοντας την απόσταση σε 2 ώρες 22 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση ανήκε στη Βελγίδα Μαρλέ Ρέντερς από το 2002 με 2:23.05.

Η γιορτή ξεκίνησε!

Έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Κλειστό γήπεδο της ομάδας του ΠΑΟΚ εκδήλωση για την επέτειο των 84 χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία του ΑΣ ΠΑΟΚ, που ανάγεται στις 12 Απριλίου 1926.Το «παρών» έδωσαν ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση φίλαθλοι, παράγοντες από κάθε τμήμα του συλλόγου, εκπρόσωποι της ΠΑΕ και της ΚΑΕ, γονείς αλλά και δεκάδες νέοι αθλητές.

Για την προσφορά τους στον ΠΑΟΚ και την κοινωνία βραβεύτηκαν οι Θανάσης Δεδέογλου, Γιώργος Λυσσαρίδης, Μανώλης Μητσιάς, Φράγκος Φραγκούλης, Αχιλλέας Φώλιας και Γιώργος Τσιότρας. Παράλληλα, βραβεύτηκαν αθλητές και ομάδες του ΑΣ ΠΑΟΚ που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους κατά την τελευταία σεζόν, ενώ έγιναν και επιδείξεις νέων αθλητών από τα τμήματα ερασιτεχνικού αθλητισμού της ομάδας.

Στην αφετηρία της εκδήλωσης ο πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ, Θανάσης Κατσαρής, μίλησε για την σημαντικότητα της παρουσίας και λειτουργίας του ΠΑΟΚ μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ενδιαφέρον των νεαρών αθλητών και φιλάθλων, κέρδισε και η παρουσία παικτών, όπως οι Ιβιτς, Κοντρέρας, Γκαρσία, του μπασκετμπολίστα Λάζαρου Παπαδόπουλου, του προπονητή Σούλη Μαρκόπουλου, οι οποίοι υπέγραψαν και δεκάδες αυτόγραφα.

Περιμένει κλήση ο Τζο Κόουλ

Ο Τζο Κόουλ περιμένει με ανυπομονησία να ακούσει από το όνομα του Φάμπιο Καπέλο το όνομα του. Ο Αγγλος μέσος της Τσέλσι τόνισε πως όσοι τον κριτικάρουν τον ζηλεύουν.Ο άσος των Λονδρέζων αποδείχτηκε... μετριόφρων αναφέροντας πως δεν υπάρχει άλλος μεσοεπιθετικός σαν αυτόν: «Ακούω όσους λένε ότι είμαι παίκτης που...κρύβεται στα δύσκολα και γελάω. Το γκολ που πέτυχα στη Μάντσεστερ, τους άρεσε αλήθεια. Δεν νομίζω ότι στην Αγγλία υπάρχει μεσοεπιθετικός με τον τρόπο που συμμετέχει στο παιχνίδι σαν εμένα. Όσοι με κριτικάρουν με ζηλεύουν. Ξεχνούν ότι έμεινα 15 μήνες έξω λόγω του γόνατου μου κι όταν επανήλθα είχα πάλι να αντιμετωπίσω επιπλοκές. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να με επιλέξει ο κόουτς για την εθνική, αλλά μέχρι το τέλος της Πρέμιερ Λιγκ θα... πεθάνω στο τερέν για να του δείξω ότι αξίζω την πρόσκληση».

Σάρας: Αν με θέλουν, θα μείνω!

Την επιθυμία να παραμείνει στον Παναθηναϊκό, εφόσον βέβαια το θέλει και η διοίκηση της «πράσινης» ΚΑΕ, εξέφρασε ο Σάρουνας Γιασικεβίτσιους.Ο Λιθουανός πόιντ γκαρντ του «τριφυλλιού» παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Βήμα» και αναφέρθηκε στην άσχημη σεζόν που διανύει μέχρι τώρα η ομάδα του, στον τραυματισμό του, ξεκαθάρισε πως εξακολουθεί να έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ενώ παραδέχθηκε πως ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα τη φετινή σεζόν.
Αναλυτικά:

-Αυτή η περίοδος για τον Παναθηναϊκό θα πρέπει να είναι εξαιρετικά βαρετή...
«Ήμασταν κάκιστοι στο Τop16 και τώρα βιώνουμε τις συνέπειες. Ναι, είναι βαρετή αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες καταστάσεις, αλλά δεν γίνεται κάθε χρόνο να απολαμβάνουμε δόξα και τίτλους. Πιστεύω, πάντως, ότι οι οπαδοί μας αντιλαμβάνονται ότι η ομάδα έχει κατακτήσει τα πάντα. Ότι έχει πετύχει ασύλληπτα πράγματα».

-Τι θα απαντούσες στο απλοϊκό ερώτημα του μέσου φιλάθλου «τι έφταιξε και ο ΠΑΟ έχασε δύο στόχους»;
«Οι τραυματισμοί έπαιξαν τεράστιο ρόλο. Μπορεί αυτό να μοιάζει με δικαιολογία, αλλά εμείς ξέρουμε ότι δεν είναι. Αγωνιστήκαμε χωρίς παίκτες-κλειδιά, ενώ ακόμη και όταν κάποιοι έπαιζαν, δεν ήταν 100% ο εαυτός τους. Οι προπονήσεις ήταν σκληρές, πάντα είχαμε κίνητρο, όλοι είχαν δίψα και ήταν πεινασμένοι για τίτλους. Μας γονάτισαν, όμως, οι τραυματισμοί. Και όταν συμβαίνει αυτό, τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα θέλεις, αποκτάς νευρικότητα, το ένα φέρνει το άλλο».

-Ποιο είναι πιο ισχυρό συναίσθημα; Η κατάκτηση του περυσινού φάιναλ φορ ή η απώλεια του ευρωπαϊκού στόχου το 2008 και το 2010;
«Και τα δύο είναι ισχυρά συναισθήματα. Πιο πολύ, όμως, θυμάσαι τις νίκες. Αν το δούμε και ορθολογιστικά, είναι αφύσικο να είσαι εσύ πάντοτε ο πρωταθλητής. Και άλλες ομάδες έχουν καλούς προπονητές, ικανούς παίκτες, υψηλά μπάτζετ. Τώρα έμεινε ένας τίτλος και θα τα δώσουμε όλα για να τον κατακτήσουμε».

-Θεωρείς ότι στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας προκρίθηκαν οι καλύτερες ομάδες;
«Η Παρτιζάν ήλθε στο ΟΑΚΑ και μας κέρδισε. Πήγε στο Τελ Αβίβ και νίκησε τη Μακάμπι. Της βγάζω το καπέλο για την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Με πενιχρά οικονομικά μέσα, βρίσκει τον τρόπο να πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο. Ο Ολυμπιακός έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ στην Ευρώπη, πολλούς καλούς παίκτες, ικανό προπονητή. Η Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα τα δύο τελευταία χρόνια και πιστεύω ότι θα κατακτήσει το τρόπαιο στο Παρίσι γιατί το αξίζει. Και η ΤΣΣΚΑ είναι ίσως η πιο σταθερή ομάδα, συμμετέχοντας σε οκτώ σερί φάιναλ φορ. Οπότε, πιστεύω ότι και οι τέσσερις ομάδες αξίζουν να βρίσκονται στο Παρίσι».

-Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι έπειτα από τόσο σοβαρή εγχείρηση στο γόνατο δεν είσαι αυτός που ήσουν αγωνιστικά. Τι λέει ο Σάρας για τον Σάρας;
«Τίποτε! Ο Σάρας θέλει μόνο να είναι υγιής. Αισθάνομαι ότι μέρα με τη μέρα βελτιώνομαι. Ξέρω καλά ότι δεν θα μπορούσα να κάνω περισσότερα από όσα έκανα, ότι δούλεψα πολύ σκληρά για να επιστρέψω. Μάλιστα, με τον γυμναστή του Παναθηναϊκού Σάββα Αρώνη αστειευόμασταν ότι έχουμε καταντήσει αντρόγυνο»...

-Θεωρείς ότι ο τραυματισμός σου και τα παρελκόμενα του επηρέασαν ως έναν βαθμό τις σχέσεις σου με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς;
«Όχι, καθόλου. Η σχέση μου με τον Ζέλικο είναι εξαιρετική. Δουλεύουμε μαζί τρία χρόνια. Είναι λογικό να έχουμε διαφωνήσει κάποιες στιγμές, αλλά η σχέση μας είναι πάρα πολύ καλή. Όταν λειτουργείς υπό καθεστώς έντονης πίεσης, δεν είναι δυνατόν όλα να είναι ρόδινα. Ο λόγος που ήλθα στον Παναθηναϊκό ήταν ο Ομπράντοβιτς και εκείνη η απόφαση ήταν η καλύτερη που θα μπορούσα να πάρω».

-Υπάρχουν στιγμές που έχεις «συλλάβει» τον εαυτό σου να μετανιώνει για την ανανέωση του συμβολαίου σου το περασμένο καλοκαίρι;
«Όχι, δεν έχω μετανιώσει ούτε στιγμή. Το μόνο που θα ευχόμουν, αν μπορούσα να γυρίσω πίσω τον χρόνο, θα ήταν να επέστρεφα γρηγορότερα μετά τον τραυματισμό μου και να αισθανόμουν όπως τώρα».

-Αν έπρεπε να διαλέξεις μεταξύ των ομάδων που αγάπησες, για την επόμενη χρονιά, ποια θα ήταν αυτή; Παναθηναϊκός, Μπαρτσελόνα, Μακάμπι ή κάτι άλλο;
«Δεν ξέρω, θα δούμε. Πάντοτε λέω ότι θα ήθελα να παίζω σε μια ομάδα για την οποία θα έτρεφα αισθήματα. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις αισθήματα για αυτό που κάνεις ώστε να είσαι ευτυχισμένος. Να μην πηγαίνεις στην προπόνηση για δύο ώρες, να παίρνεις την επιταγή στο τέλος του μήνα και... finito la commedia (σ.σ.: ιταλική φράση που σημαίνει «η φαρσοκωμωδία έλαβε τέλος»). Μου αρέσει πολύ στον Παναθηναϊκό και αν ο σύλλογος με θέλει, θα συνεχίσω να παίζω εδώ. Αυτό για μένα αποτελεί προτεραιότητα».

-Και όμως, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι εφέτος δεν περνάς και τόσο καλά...
«Αυτό είναι αδιανόητο. Μου αρέσει το σύστημα, η φιλοσοφία του προπονητή, η διαδικασία της προπόνησης, οι συμπαίκτες μου, όλα όσα συνδέονται με την ομάδα και το τεχνικό επιτελείο. Αυτά μετράνε σε έναν αθλητή, μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητάς σου».

Τι θα έλεγες να ανοίξουμε το κεφάλαιο «Ολυμπιακός»; Θα συμφωνούσες ότι ο συμπατριώτης σου Λίνας Κλέιζα αποτελεί τη σπουδαιότερη προσθήκη στο ερυθρόλευκο ρόστερ;
«Γενικά πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη ομάδα εφέτος. Ο Τεόντοσιτς παίζει καλύτερα, ο Τσίλντρες έχει προσαρμοστεί στον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού, ο Κλέιζα αποτελεί σημαντική προσθήκη γιατί "ανοίγει" το γήπεδο για τους συμπαίκτες του. Εδώ και τρία χρόνια ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα και δεν με εκπλήσσει η εφετινή εικόνα του. Προτού ξεκινήσει η περίοδος, πίστευα ότι θα ήταν μια ομάδα που θα ήταν δύσκολο να την κερδίσεις. Το ίδιο πιστεύω και τώρα. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιο υπολογίσιμος εφέτος».

-Ποια είναι η πεποίθησή σου για τα εφετινά πλέι οφ της Α1;
«Οταν έχεις τόσους τραυματισμούς, είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία. Εύχομαι τους δύο επόμενους μήνες να είμαστε όλοι υγιείς, να κάνουμε καλές προπονήσεις και είμαι σίγουρος ότι οι προπονητές μας έχουν την εμπειρία να μας ετοιμάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα. Αν δεν προκύψουν άλλοι τραυματισμοί, ποντάρω πολύ στις πιθανότητές μας. Θεωρώ ότι έχουμε πολλές για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

-Ξέχνα για λίγο το μπάσκετ. Ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρό σου; Κάτι που θα σε ολοκλήρωνε ως άνθρωπο;
«Τώρα που τα μεγαλύτερα μπασκετικά όνειρά μου έχουν εκπληρωθεί, θα ήθελα να κάνω οικογένεια. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι άλλο, κάτι ανώτερο από αυτό».

Πιλάβιος: «Μαν του μαν το Μέσι»!

Για όλους και για όλα μίλησε ο Σοφοκλής Πιάβιος σε μεγάλη του συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρθηκε μέσα σε άλλα στα επεισόδια που γίνονται στα ελληνικά γήπεδα τονίζοντας ότι από εδώ και στο εξής οι τιμωρίες θα είναι πολύ βαριές για της ΠΑΕ.

«Μεγάλα επεισόδια θα σημαίνουν αυτόματα μεγάλα πρόστιμα και βαθμολογικές απώλειες», τόνισε.

Όσον αφορά τα «στημένα» παιχνίδια ξεκαθάρισε ότι: «Αν δεν δημιουργήσουμε μια Ανεξάρτητη Αρχή και ειδικά νομοθετήματα, φοβάμαι ότι αυτή η υπόθεση θα έχει την τύχη άλλων υποθέσεων που έμειναν ανεξιχνίαστες».

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος μίλησε και για το Μουντιάλ επισημαίνοντας ότι ο Ότο Ρεχάγκελ θα παίξει «Μαν του μαν στον Μέσι», προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Αργεντινό αστέρα.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο κ. Πιλάβιος:

Μέσα σε πέντε μήνες από την εκλογή σας στην προεδρία καταφέρατε, κατόπιν διαπραγματεύσεων, να αποκαταστήσετε τις σχέσεις της ΕΠΟ με το υφυπουργείο Αθλητισμού και τον ΟΠΑΠ και να φέρετε χρήματα στις ενώσεις και την ομοσπονδία. Τώρα οι σχέσεις σας τείνουν να διαταραχθούν με αφορμή τα φαινόμενα βίας. Θα υπάρξει ηρεμία;

«Oι σχέσεις της ομοσπονδίας με την πολιτεία είναι σε πολύ καλό επίπεδο και δεν πρόκειται να διαταραχθούν με αφορμή τα φαινόμενα βίας. Ακόμη κι αν υπάρχουν κάποιοι έντονοι φραστικοί διαξιφισμοί, ο στόχος για την καταπολέμηση της βίας είναι κοινός. Ο μόνος αντίπαλος είναι η βία και σε αυτή τη μάχη η πολιτεία θα μας βρει αποφασισμένους συμμάχους».

Ο Πλατινί, στην εκτελεστική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ, έθεσε τέσσερις προτεραιότητες στις οποίες δεν υπήρχε η αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα. Εδώ συνεχίζει να αποτελεί μείζον και άλυτο θέμα. Μήπως έχουμε μείνει λίγο πίσω;

«Το τραγικό θα ήταν να αναφερόταν και σε μια πέμπτη προτεραιότητα που θα αφορούσε τη βία, αποκλειστικά στην Ελλάδα. Είναι η ώρα να κοιταχτούμε όλοι στον καθρέπτη μας κι ο καθένας να κάνει σωστά τη δουλειά που πρέπει να κάνει. Γι' αυτό και δεν έχει νόημα να συζητάμε πόσο έχουμε μείνει πίσω, αλλά πόσο μακρύς είναι ο δρόμος που πρέπει να διανύσουμε μπροστά».

O Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού έθεσε τέσσερις προϋποθέσεις για να αρθεί ο «οικονομικός αποκλεισμός»: α) αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα για επεισόδια κλίμακας, β) διακοπή ποδοσφαιρικού αγώνα λόγω επεισοδίων, γ) επέκταση και συγκεκριμενοποίηση ευθύνης των ΠΑΕ για οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών τους και δ) μέτρα διασφάλισης αξιόπιστης λειτουργίας αθλητικής Δικαιοσύνης. Είστε θετικός στην υιοθέτηση αυτών των μέτρων;


«Το πνεύμα των προϋποθέσεων είναι σε γενικές γραμμές στη σωστή κατεύθυνση. Είναι σαφές πως αυτές οι αποφάσεις παίρνονται κάθε καλοκαίρι, στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ και όχι μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου. Θα υπάρξει αυστηροποίηση ποινών. Για τη διακοπή αγώνα θα πρέπει να υπάρξει μια σύμπραξη ατόμων (εκπρόσωποι ομάδων, παρατηρητής αγώνα, εκπρόσωπος αστυνομίας και σταδίου) που θα παίρνουν την απόφαση. Δεν πιστεύω ότι η αθλητική Δικαιοσύνη δεν είναι αξιόπιστη. Η λύση στην οποία θα οδηγηθούμε θα είναι μεικτό σύστημα με πλειοψηφία μη εν ενεργεία δικαστικών».

Οταν λέτε ότι «θα υπάρξει αυστηροποίηση ποινών» τι εννοείτε; Μπορείτε να δώσετε ένα παράδειγμα των σκέψεων - προθέσεών σας;

«Μεγάλα επεισόδια θα σημαίνουν αυτόματα μεγάλα πρόστιμα και βαθμολογικές απώλειες. Δηλαδή μηδενισμός ή /και αφαίρεση βαθμών».

Yπάρχει στις 24 Απριλίου ο τελικός Κυπέλλου. Με ποιους όρους θα διεξαχθεί ως προς την παρουσία φιλάθλων; Ποια θα είναι η στάση της ΕΠΟ;

«Και μόνο το γεγονός ότι γίνεται συζήτηση για περιορισμένη προσέλευση φιλάθλων όταν θα έπρεπε να μιλάμε για μια μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή, ανοιχτή σε κάθε ελληνική οικογένεια είναι κάτι εξαιρετικά αρνητικό. Για την ώρα πάντως δεν έχει τεθεί. Εμείς θα θέλαμε ο τελικός να γίνει με όσο το δυνατόν περισσότερους φιλάθλους των δύο ομάδων».

Στην υπόθεση των κατά την UEFA «στημένων αγώνων», την οποία ο Πλατινί χαρακτήρισε πρόσφατα τη μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο, σκοπεύετε να κάνετε κάποιες προσθήκες στους κανονισμούς που θα έχουν ως στόχο τη θωράκιση του αθλήματος ή καλύπτεσθε από τη νομοθετική πρωτοβουλία που έχει ανακοινωθεί;

«Η μεγάλη καινοτομία είναι ότι θα μπει στο Πειθαρχικό Δίκαιο η συγκεκριμένη έννοια. Επίσης, η ΕΠΟ έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για τη σύσταση και τη λειτουργία Ανεξάρτητης Αρχής με τη συμμετοχή όλων των φορέων ώστε να κερδηθεί αυτός ο σκοτεινός πόλεμος. Από εκεί και πέρα, η συνεργασία μας με την ΟΥΕΦΑ είναι πάρα πολύ καλή και όλα τα στοιχεία που έχουν σταλεί έχουν δοθεί στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Υπάρχουν κάποιες φωνές που ρωτούν γιατί αυτή η υπόθεση δεν πηγαίνει στην αθλητική Δικαιοσύνη. Τι απαντάτε;

«Φωνές ατεκμηρίωτες γίνονται φωνές επικίνδυνες. Γι' αυτό θα συμβούλευα τους φωνασκούντες να έχουν καλύτερη γνώση τού τι γίνεται στο ποδόσφαιρο και πώς λειτουργούν κάποιες επιτροπές. Για να προκύψει συμπέρασμα πρέπει να υπάρξει και κρατική εμπλοκή. Η αθλητική Δικαιοσύνη δεν μπορεί ούτε να ανοίξει λογαριασμούς ούτε να παρακολουθήσει τηλέφωνα ούτε να προστατεύσει μάρτυρες. Δεν μπορεί, λοιπόν, στηριζόμενη σε γραφήματα και συμπεράσματα ποσών να πάρει μια απόφαση καταδικαστική για μια ομάδα».

Πώς βλέπετε να τελειώνει αυτή η υπόθεση;

«Aν δεν δημιουργήσουμε μια Ανεξάρτητη Αρχή και ειδικά νομοθετήματα, φοβάμαι ότι αυτή η υπόθεση θα έχει την τύχη άλλων υποθέσεων που έμειναν ανεξιχνίαστες. Το λέω με λύπη, αλλά και για να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου στην πολιτεία προκειμένου να βοηθήσει στην εξιχνίαση ενός εγκλήματος».

Εχετε ειδοποιηθεί ότι θα έρθει και τέταρτος φάκελος από την UEFA;

«Πρόκειται για παιχνίδια που έρχονται σποραδικά και όχι με τη μορφή φακέλων. Υπάρχει συνεχής ροή πληροφοριών».

Ποια εικόνα της Εθνικής στη Νότια Αφρική θα σας έκανε ευχαριστημένο;

«Μία ομάδα που θα τιμά την ελληνική φανέλα με την αγωνιστικότητά της και το πάθος της».

Πώς θα σταματήσουμε τον Μέσι;

«Ο Μέσι είναι ένας ποδοσφαιριστής που πέρα από την τεχνική κατάρτιση είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί η ταχύτητα και το πέταγμά του. Σας λέω ότι μετά τον αγώνα της περασμένης Τρίτης ήμουν σε μια συζήτηση και κάποιος είπε “δεν τον παίζουν σωστά άμυνα. Εμείς θα τον παίξουμε μαν του μαν”».

Για τη «μαύρη τρύπα» που «κληρονόμησε» στα οικονομικά της ομοσπονδίας: «Μειώσαμε το έλλειμμα κατά 10% τουλάχιστον και εκτιμώ ότι μέσα στο προσεχές 7μηνο θα επιτευχθεί περαιτέρω μείωση. Ο ισολογισμός είναι θετικός, πάνω από 4 εκατ. ευρώ, ωστόσο οι οφειλές της ομοσπονδίας εξακολουθούν να είναι μεγάλες».

Για την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης: «Το θεωρώ δυσβάσταχτο. Χωρίς να θέλω να φανώ μη κοινωνικά ευαισθητοποιημένος, θα μπορούσαν να υπάρξουν άλλα μέτρα. Φοβάμαι ότι εισπρακτικά θα οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα».

«Πυρ και μανία» ο Μουρίνιο

Ο Ζοσέ Μουρίνιο τα είχε με τον επόπτη της αναμέτρησης της Ίντερ με την Φιορεντίνα στο «Αρτέμιο Φράνκι». Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε πως ο Νικόλα Αϊρόλντι του απάντησε πως μπορεί να κάνει ότι θέλει.Οι δύο άντρες είχαν προηγούμενα από το ματς των «νερατζούρι» με την Μπολόνια με τον «Special One» να σχολιάζει για την ισοπαλία με 2-2: «Τι να πω; Ίσως να ήταν χαρούμενος για τη Ρόμα, τη Φιορεντίνα, ή για κάποια άλλη ομάδα».

Αγαπάει τον ΠΑΟΚ ο Πέτζα αλλά...

Ο Πέτζα Στογιάκοβιτς έχει πάντα τον ΠΑΟΚ μέσα στην καρδιά του και αποκάλυψε πως τον παρακολουθεί σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ αλλά όσο αγωνίζεται δεν μπορεί να τον βοηθήσει διοικητικά.

Για τους Χόρνετς που έμειναν εκτός πλέι οφ:

«Είμαι πολύ απογοητευμένος, γιατί όλη τη χρονιά δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με την μέση μου και ξαφνικά ήρθε αυτός ο τραυματισμός στους κοιλιακούς. Ποιος ξέρει, αν ήμουν υγιής μπορεί να είχαμε προλάβει την τελευταία στιγμή το τρένο των πλέι οφς. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου, αν εξαιρέσεις τη χρονιά που ήμουν εκτός για όλη τη σεζόν την περίοδο 2006- 07 μετά την εγχείρηση στην μέση μου, που χάνω τα πλέι οφ. Νιώθω πολύ άσχημα και θα φροντίσω να επανορθώσω την ερχόμενη σεζόν».

Για το τι πρόκειται να κάνει τώρα που το συμβόλαιο του τελειώνει:

«Η να σταματήσω το μπάσκετ, αφού νιώθω ήδη γέρος (γέλια). Αυτή τη στιγμή που έχω στο μυαλό μου είναι να ξεπεράσω τον τραυματισμό που με ταλαιπωρεί. Μετά θα έρθουμε όλοι οικογενειακώς στην Ελλάδα. Θα ξεκουραστώ για λίγο και τον Ιούλιο θα ξεκινήσω προπονήσεις. Θέλω όταν θα ξεκινήσει η επόμενη σεζόν στο ΝΒΑ να είμαι πανέτοιμος και να βοηθήσω τους Χόρνετς να γυρίσουν στα πλέι οφ. Πριν δύο χρόνια είμαστε 2οι στη Δύση και διεκδικούσαμε την είσοδό μας στους τελικούς της περιφέρειας και φέτος θα δούμε τα πλέι οφ από την τηλεόραση. Δεν θέλω να ξανανιώσω αυτό το αίσθημα της αποτυχίας».

Για το επόμενο καλοκαίρι:

«Θα είμαι ελεύθερος και αν τελικά κρίνω ότι το μυαλό και το σώμα μου αντέχουν για να συνεχίσω να παίζω σε υψηλό επίπεδο, τότε θα συνεχίσω. Η βασική μου προτεραιότητα είναι το ΝΒΑ και οι Χόρνετς. Ομως λογικά θα γίνει το "λοκ άουτ" τον Ιούλιο του 2011 και όσο περισσότερο κρατήσει, τόσο θ' αυξάνονται οι πιθανότητες επιστροφής μου στην Ευρώπη. Αυτό ισχύει και για άλλους παίκτες του ΝΒΑ. Το "λοκ άουτ" θα φέρει πολλούς παίκτες στην Ευρώπη».

Για το αν ο Παναθηναϊκός είχε ενδιαφερθεί να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2006:

«Μου τηλεφώνησαν και με ρώτησαν αν σκεφτόμουν να γυρίσω στην Ευρώπη. Είχα ήδη συμφωνήσει όμως με τους Χόρνετς για πενταετές συμβόλαιο και γενικώς τότε δεν υπήρχε για μένα σκέψη επιστροφής στην Ευρώπη».

Για τη ζωή στην Αμερική:

«Στην Αμερική νιώθεις ότι το κράτος σε σέβεται. Δεν υπάρχει ταλαιπωρία στο να πληρώσεις λογαριασμούς, ούτε ουρές στις τράπεζες. Τα πάντα γίνονται από το τηλέφωνο. Είναι τόσο οργανωμένα, τα πράγματα. Από την άλλη, πάντα κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στην Αμερική, μου λείπει το κομφούζιο της Ελλάδας. Ο Ελληνας είναι γενικώς πιο ανοιχτός χαρακτήρας και ξέρει ακόμα και στα δύσκολα, να περνάει καλά».

Για τον ΠΑΟΚ:

«Τον ΠΑΟΚ τον αγαπάω και ξέρω ότι με αγαπούν οι φίλαθλοι. Ομως όσο παίζω μπάσκετ, δεν μπορώ να βοηθήσω, γιατί πολύ απλά έχω μάθει ν' αφιερώνομαι και να δίνω το 100% σε οτιδήποτε κάνω. Αυτή τη στιγμή το μυαλό μου είναι στο πως θα γίνω καλύτερος παίκτης και πως θα βοηθήσω τους Χόρνετς να βελτιωθούν σαν ομάδα. Οπότε δεν έχει νόημα η κουβέντα αυτή, στην παρούσα. Φροντίζω πάντα να μαθαίνω τι κάνει ο ΠΑΟΚ στην μπάλα και στο μπάσκετ. Οποτε η τηλεόραση δείχνει αγώνες, τους παρακολουθώ. Γίνεται τρομερή προσπάθεια, τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ».

Για το τι προβλέπει για το ΝΒΑ:

«Αυτή τη στιγμή ξεχωρίζουν σαν ομάδες οι Λέικερς, οι Καβαλίερς και οι Σέλτικς. Πιστεύω πως οι δυό τελευταίες είναι και οι μοναδικές που όχι απλά μπορούν να κοντράρουν αλλά και να νικήσουν στους τελικούς τους Λέικερς. Το Κλίβελαντ θα έχει το απόλυτο πλεονέτημα έδρας στα πλέι οφ, αλλά θα πρέπει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και η παρέα του να επιστρατεύσουν τους καλύτερους εαυτούς τους για να φτάσουν μέχρι τους τελικούς. Αν οι Σέλτικς παραμείνουν υγιείς, πιστεύω ότι έχουν την εμπειρία αλλά και τα κορμιά για να αφήσουν εξω το Κλίβελαντ και να γυρίσουν στους τελικούς. Οι Λέικερς, με τον Κόμπι Μπράιαντ στο ρόλο του απόλυτου "δολοφόνου", είναι για μένα το φαβορί. Οχι όμως το αδιαφιλονίκητο, όπως ήταν πέρυσι».

Ο Στόνερ στην pole του GP Κατάρ

Μετά τις ελεύθερες δοκιμές, σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκαν και οι κατατακτήριες, με τον Κέισι Στόνερ να εξασφαλίζει με άνεση την πρώτη pole position της χρονιάς στο Κατάρ.

Ο αυστραλός αναβάτης της Ducati κέρδισε τον Βαλεντίνο Ρόσι στη μεταξύ τους μονομαχία υπό το φως των προβολέων, με χρόνο 1:55.007.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν 0.355" πιο αργός, ενώ τον τρίτο ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο άλλος εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha, Χόρχε Λορένθο, ο οποίος συμπληρώνει την πρώτη σειρά της εκκίνησης.

Ο Ράντι ντε Πουνιέ επιβεβαίωσε τη δυνατή φόρμα που είχε δείξει στα ελεύθερα, παίρνοντας την τέταρτη θέση για λογαριασμό της LCR Honda. Δίπλα του, στην δεύτερη σειρά, θα βρίσκονται οι Λόρις Καπιρόσι (Suzuki) και Αντρέα Ντοβιτσιόζο (Honda).

Επικεφαλής της τρίτης σειράς είναι ο Ντάνι Πεντρόσα με την άλλη εργοστασιακή Honda, από όπου θα εκκινήσουν και οι Κόλιν Εντουαρντς (Tech 3 Yamaha) και Νίκι Χέιντεν (Ducati).

Ο Χιρόσι Αογιάμα της Interwetten Honda ήταν ο ταχύτερος rookie στην 10η θέση, μπροστά από τον Μπεν Σπιζ της Tech 3.

Ο νυχτερινός αγώνας στην πίστα του Λοσάιλ ξεκινάει στις 23:00GR το βράδυ της Κυριακής (11/4) και θα μεταδοθεί απευθείας από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

"Το τέλειο ξεκίνημα"
Μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών, ο Στόνερ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι φέτος θα καταφέρει να επιστρέψει δυναμικά στην διεκδίκηση του τίτλου.

"Είμαστε πολύ πιο προετοιμασμένοι μπαίνοντας στη σεζόν τώρα, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια", είπε. "Ως τώρα είμαι ευχαριστημένος. Η μοτοσικλέτα πηγαίνει περίφημα σε αυτό το σιρκουί, αλλά θα δούμε τι μπορεί να κάνει στα υπόλοιπα".

Ο Ρόσι, από την πλευρά του, πιστεύει ότι έχει τον ρυθμό αγώνα ώστε να μην αφήσει τον Στόνερ να καθαρίσει εύκολα τη νίκη.

"Σίγουρα αύριο θα είναι δύσκολο να μείνω κοντά στον Κέισι, αλλά δεν είμαστε τόσο πολύ πίσω. Η δεύτερη θέση είναι καλή. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε λίγο τις ρυθμίσεις και θα το παλέψουμε", τόνισε ο Γιατρός.

Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών του GP Κατάρ:

Θέση Αναβάτης      Ομάδα              Χρόνος
1. Στόνερ Ducati 1:55.007
2. Ρόσι Yamaha 1:55.362 + 0.355
3. Λορένθο Yamaha 1:55.520 + 0.513
4. Ντε Πουνιέ LCR Honda 1:55.831 + 0.824
5. Καπιρόσι Suzuki 1:55.899 + 0.892
6. Ντοβιτσιόζο Honda 1:55.963 + 0.956
7. Πεντρόσα Honda 1:55.990 + 0.983
8. Εντουαρντς Tech 3 Yamaha 1:56.005 + 0.998
9. Χέιντεν Ducati 1:56.163 + 1.156
10. Αογιάμα Interwetten Honda 1:56.227 + 1.220
11. Σπιζ Tech 3 Yamaha 1:56.271 + 1.264
12. Κάλιο Pramac Ducati 1:56.283 + 1.276
13. Μπαουτίστα Suzuki 1:56.450 + 1.443
14. Εσπαργκαρό Pramac Ducati 1:56.652 + 1.645
15. Σιμοντσέλι Gresini Honda 1:56.957 + 1.950
16. Μπαρμπερά Aspar Ducati 1:57.130 + 2.123
17. Μελάντρι Gresini Honda 1:57.325 + 2.318

«Σόου» Νοβίτσκι και τριπλ-νταμπλ ο Κιντ!

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι οδήγησε τους Ντάλας Μάβερικς στη νίκη με 126-108 επί των Σακραμέντο Κινγκς.Το ματς ήταν κλειστό, μέχρι που ο Γερμανός πέτυχε 22 πόντους στην τρίτη περίοδο (!) από τους 39 συνολικά, για να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Ωστόσο, ο μαέστρος της ορχήστρας του Ντάλας, ήταν ο Τζέισον Κιντ που πέτυχε τριπλ-νταμπλ για 105η φορά στην καριέρα του, με 11 πόντους, 13 ασίστ και 10 ριμπάουντ.

Από την άλλη πλευρά, οι Κινγκς παρά τις προσπάθειες των Λάντρι (30π.) και Εβανς (27π.) δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την 9η ήττα στους τελευταίους δέκα αγώνες τους.
Στις λεπτομέρειες οι Κλίπερς

Στο Λος Αντζελες έγινε το πιο συναρπαστικό ματς της αγωνιστικής με τους Κλίπερς να επικρατούν με 107-104 των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Από το σκορ και μόνο, γίνεται αντιληπτό ότι το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αλλά σίγουρα μέτρησε και η ηγετική φυσιογνωμία του Κρις Κέιμαν που είχε 27 πόντους και 10 ριμπάουντ για τους νικητές. Οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν τη νίκη αλλά δεν τα κατάφεραν, παρά τη σπουδαία εμφάνιση του ρούκι, Στίβεν Κάρι με 29 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Πολύ εύκολα οι Σαν Αντόνιο Σπερς ξεπέρασαν το εμπόδιο των Ντένβερ Νάγκετς. Η νίκη με 104-85 ήταν αποτέλεσμα της επιθετικής «πολυφωνίας» με έξι παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων. Με ανάλογη άνεση οι Φιλαδέλφεια Σίξερς πέρασαν από την έδρα των Μέμφις Γκρίζλις, επικρατώντας 120-101, με πρώτο σκόρερ τον Μαρίζ Σπράιτς (22π.) και επτά παίκτες να έχουν από 10 ή περισσότερους πόντους! Οι Σέλτικς ξεκούρασαν τον Κέβιν Γκαρνέτ, αλλά αυτό δεν τους δημιούργησε πρόβλημα στον αγώνα με τους Μιλγουόκι Μπακς, καθώς με τους 24 πόντους του Πολ Πιρς, έφτασαν στη νίκη με 105-90.
Τα αποτελέσματα:

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Ατλάντα Χοκς 95-105
(Μπλάτσε 24, Γιανγκ 23, Μίλερ 16, Λίβινγκστον 15-Κρόφορντ 28, Τζόνσον 20, Μπίμπι 10, Σμιθ 10, Έβανς 10)
Σάρλοτ Μπόμπκατς-Ντιτρόιτ Πίστονς 99-95
(Χιούζ 18, Ουάλας 14, Τζάκσον 14, Όγκουστιν 13-Γκόρντον 21, Μαξίελ 14, Βιλανουέβα 12, Μπάινουμ 12)
Ιντιάνα Πέισερς-Νιου Τζέρσεϊ Νετς 115-102
(Μέρφι 25, Γκρέιντζερ 22, Τζόουνς 18, Χίμπερτ 16, Ρας 12-Λόπεζ 20, Γιανλιάν 18, Λι 15, Ουίλιαμς 15, Χάμφρις 13)

Μέμφις Γκρίζλις-Φιλαδέλφεια 76ερς 101-120
(Κόνλεϊ 23, Ράντολφ 19, Γκέι 14, Άρθουρ 14, Γιανγκ 12-Σπέιτς 22, Καπόνο 15, Ιγκουοντάλα 15, Μικς 14)

Μιλγουόκι Μπακς-Μπόστον Σέλτικς 90-105
(Σάλμονς 21, Τζένινγκς 19, Στάκχαουζ 12, Ιλιάσοβα 11-Πιρς 24, Ρ. Άλεν 21, Ρόντο 15π., 10 ασίστ, Ουάλας 12, Ντέιβις 12)
Ντένβερ Νάγκετς-Σαν Αντόνιο Σπερς 85-104
(Μπίλαπς 27, Άντονι 19, Σμιθ 13-Ντάνκαν 18π., 10 ριμπ., Τζέφερσον 15, Τζινόμπιλι 15, Πάρκερ 12, Μπλερ 12)
Σακραμέντο Κινγκς-Ντάλας Μάβερικς 108-126
(Λάντρι 30, Έβανς 27, Κάσπι 15, Τόμπσον 12-Νοβίτσκι 39, Τέρι 25, Μπάτλερ 15, Κιντ 11π., 13 ασίστ, 10 ριμπ., Μπαρέα 10)

Λος Άντζελες Κλίπερς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 107-104
(Κέιμαν 27π., 10 ριμπ., Ντέιβις 21, Μπάτλερ 15, Μπλέικ 14, Τζόρνταν 10π., 15 ριμπ.-Κάρι 29, Ουίλιαμς 22, Μόροου 18, Μαγκέτι 13, Τόλιβερ 10π., 10 ριμπ.)

Μένει ο Πάρντο λόγω… Ράντου

Από εκεί που βρισκόταν κοντά στην πόρτα της εξόδου, οι πιθανότητες παραμονής του Ούρκο Πάρντο αυξήθηκαν κατακόρυφα.
Παρότι χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα, η διοίκηση του Ολυμπιακού σκέφτεται σοβαρά να κάνει χρήση της οψιόν αγοράς του Ισπανού τερματοφύλακα, προκειμένου ο παίκτης να συνεχίζει να βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας και την επόμενη σεζόν. Όμως, τι συνέβη και οι «ερυθρόλευκοι» άλλαξαν γνώμη;

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Πειραιώτες ζήτησαν την άποψη του υπεύθυνου για την εκγύμναση των τερματοφυλάκων, Αλέκου Ράντου, ο οποίος έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον 27χρονο πρώην γκολκίπερ του Ηρακλή. Μάλιστα, υποστήριξε πως έχει τα προσόντα για να κάνει καριέρα στο Λιμάνι.

Από εκεί και πέρα, από τη στιγμή που η παραμονή του Αντώνη Νικοπολίδη δεν θεωρείται δεδομένη, στον Ολυμπιακό εξακολουθούν να εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις. Εχουν προταθεί αρκετοί ξένοι τερματοφύλακες, ενώ στη λίστα βρίσκεται και το όνομα του Γιάροσλαβ Ντρόμπνι, που έχει αγωνισθεί στο παρελθόν στον Πανιώνιο, ενώ τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στη Χέρτα Βερολίνου

Πάνω από 23.000 εισιτήρια στον τελικό κυπέλλου

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση ανάμεσα στους προέδρους τη ΠΑΕ και της «Λέσχης», Θανάση Αθανασιάδη και Γιάννη Γρανούζη, με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Σπύρο Βούγια.Αντικείμενο της συζήτησης, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, αποτέλεσε ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ο κ. Βούγιας μετέφερε, μάλιστα, στους ανθρώπους του Άρη την πρότασή του προς την ηγεσία της Αστυνομίας που είναι να δοθούν και στις δύο ομάδες ακόμα και 23.000 εισιτήρια.

«Όλοι θέλουμε αυτός ο αγώνας να είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου και γι’ αυτό το λόγο στο γήπεδο θα πρέπει να βρίσκονται 23.000 θεατές από κάθε ομάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός αφήνοντας ικανοποιημένους τους ανθρώπους τoυ συλλόγου.

Θυμίζουμε ότι ο ακριβές αριθμός των εισιτήριων που θα πάρουν οι δυο ομάδες θα οριστεί την προσεχή Τρίτη στη σύσκεψη για τα μέτρα τάξης και ασφάλειας.

«ΠΑΟΚ: τέσσερα ιερά γράμματα»

Ο ΠΑΟΚ συμπληρώνει σήμερα 84 χρόνια ζωής και ο Γιώργος Κούδας ανέφερε τα συναισθήματα που νιώθει για τον «δικέφαλο». Ο παλαίμαχος άσος τόνισε πως η λέξη ΠΑΟΚ είναι τέσσερα ιερά γράμματα.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε...

Από όλη αυτή την πορεία σας στον ΠΑΟΚ ξεχωρίζετε κάποια πρόσωπα;

«Μου βάζετε δύσκολα. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι, τόσοι πολλοί παράγοντες, που θα χρειαζόταν χρόνος για να τους απαριθμήσουμε. Εμείς, που ανήκουμε στην παλιά γενιά, χρωστάμε πολλά σε αυτούς τους ανθρώπους, όχι μόνο ως παράγοντες του αθλητισμού και του ΠΑΟΚ, αλλά και ως ανθρώπους που είχαν αποφασιστική συμβολή και στη δική μας ζωή. Τι να πρωτοθυμηθώ; Τον πρώτο άνθρωπο που βρήκα στον ΠΑΟΚ, τον Λάζαρο Τσώμο, που δούλευα και μαζί του, τον Γιώργο Παντελάκη, που σημάδεψε μια εποχή; Ηταν ένας από τους μεγάλους εκείνης της εποχής και στην πραγματικότητα ο ΠΑΟΚ έκανε ένα βήμα παραπάνω. Ο Γιώργος Παντελάκης έβαλε τα θεμέλια για κάτι τέτοιο».

Αν σας ζητούσαμε να εκφράσετε αυτό που νιώθετε για τον ΠΑΟΚ σε μια λέξη ή σε μια φράση, θα ήταν δυνατόν;

«Ασφαλώς, η απάντηση είναι η λέξη που αναφέρατε. Η λέξη ΠΑΟΚ. Τα τέσσερα ιερά γράμματα είναι πάνω απ' όλα. Ολα τα υπόλοιπα είναι από εκεί και κάτω. Το λέω, ξέρετε, με όλη τη συναίσθηση της ευθύνης, γιατί το έζησα αυτό. Από τους μεγάλους παράγοντες μέχρι τους παλιούς συμπαίκτες μου, τον Λέανδρο Συμεωνίδη ή ακόμα και τον Κουιρουκίδη, με τον οποίο δεν υπήρξα συμπαίκτης. Αυτό ένιωσα, αυτό έζησα και με αυτό πορεύτηκα μέχρι τώρα. Αυτό είδα από την πρώτη μέρα που εντάχθηκα στον ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της καριέρας μου».

Θα ήθελε να γυρίσει ο Μάτος

Ο Μαρσέλο Μάτος έδωσε τα συγχαρητήρια του στους πρώην συμπαίκτες του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως θέλει να επιστρέψει τη νέα χρονιά στον Παναθηναϊκό.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος αγωνίζεται στην Κορίνθιανς ως δανεικός από το τριφύλλι και φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα «Derby» αναφέροντας: «Μαθαίνω είναι καλά τα πράγματα στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό. Το πήραμε το πρωτάθλημα. Χαίρομαι πολύ για τα παιδιά και τους φιλάθλους».

Έχεις να τους μεταφέρεις κάτι για την επιτυχία τους αυτή;

"Ένα μόνο θέλω να τους πω: Συγχαρητήρια πολλά γιατί το αξίζουν. Είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και μόνο η κορυφή τους ταιριάζει. Και μία χάρη να μου κάνουν: Σηκώστε και για εμένα! Αν μπορέσω θα δω σε κάποιο δορυφορικό κανάλι τις εικόνες».

Ο Παναθηναϊκός είναι και στον τελικό του Κυπέλλο με αντίπαλο τον Άρη. Έχει την ευκαιρία και για το νταμπλ...

«Δεν το ήξερα αυτό. Αφού πήρε το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, θα σηκώσει και το Κύπελλο. Δεν μπορεί να τον σταματήσει ο Άρης. Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες-προσωπικότητες και υπέροχο κόσμο που θα σταθεί δίπλα του. Δεν υπάρχει κανένας φόβος ότι δε θα τα καταφέρει»

Πολύς λόγος γίνεται για την επιστροφή σου στον Παναθηναϊκό. Έχεις συζητήσει με την ομάδα;

«Δεν είχαμε καμία νεότερη επικοινωνία με τον κ. Αντωνίου ή κάποιον άλλο από τον Παναθηναϊκό. Θα ήθελα να γυρίσω. Ήμουν πολύ χαρούμενος που φορούσα τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Αυτή την στιγμή, όμως, πρέπει να περιμένουμε. Στην Κορίνθιανς αισθάνομαι καλά, είμαι βασικός στα περισσότερα ματς. Στον Παναθηναϊκό εξαιτίας του Τεν Κάτε είχα όχι μόνο εγώ, αλλά πολλά παιδιά, πρόβλημα. Τώρα μαθαίνω πως με το νέο προπονητή όλα είναι πολύ καλύτερα στην ομάδα. Θα πρέπει να πουν από τον Παναθηναϊκό πρώτα τι θέλουν από εμένα, για να ξέρω κι εγώ αν είναι καλύτερο να γυρίσω ή όχι».

Πελέ για Μέσι

Φαίνεται πως στον Πελέ δεν αρέσει που ο Μέσι κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας και αποφάσισε να ρίξει την χολή του, αυτή την φορά στον Μέσι. Ο Βραζιλιάνος ανέφερε ότι μόνο όταν κάποιος Αργεντίνος σκοράρει 1000 γκολ θα μπορεί να συγκριθεί μαζί του.«Πάντα προσπαθούν να συγκρίνουν τον Πελέ με κάποιον. Αλλά πάντοτε λέω αστειεύομενος στους φίλους μου από την Αργεντινή να διαλέξουν ποιος είναι ο καλύτερός τους και όταν αυτός πετύχει χίλια γκολ όπως εγώ, τότε μπορούμε να κάνουμε μία σύγκριση», είπε ο 69χρονος Βραζιλιάνος ρίχνοντας το διλητήριο του για τους «αδερφούς» Αργεντίνους.

Στη συνέχεια ο Πελέ τόνισε ότι περιμένει να δει τον Μέσι και σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο να αγωνίζεται το ίδιο καλά όπως κάνει με την Μπαρτσελόνα. «Στην Μπαρτσελόνα παίζει πολύ καλά, αλλά στην Εθνική δεν έχει δείξει το ίδιο ταλέντο. Ίσως το κάνει στη Νότιο Αφρική».