Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Οπαδός της Τσέλσι αναζητά λύση για τη Λίβερπουλ!

http://www.contra.gr/images/m/redso_m.jpgΚι όμως, η πιο φημισμένη ομάδα της Αγγλίας, η Λίβερπουλ εναποθέτει τις ελπίδες της για αλλαγή του νοσηρού όπως εξελίσσεται σκηνικού με τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες, σε έναν γνωστό οπαδό της Τσέλσι!

Οι μεγαλομέτοχοι Χικς και Τζιλέτ έπειτα από πολύ καιρό παρακολούθησαν μαζί στις σουίτες του Άνφιλντ το 4-1 επί της Μπενφίκα, εκεί όπου οι οπαδοί των «κόκκινων» γελούσαν χαρούμενοι από τη μία με την πρόκριση στα ημιτελικά του Γιουροκάπ, και από την άλλη, μελαγχολούσαν για τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας που μένουν και πάλι απραγματοποίητες.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες απέρριψαν την πρόταση των 100 εκατομμυρίων λιρών που κατέθεσε η αμερικανική Rhone group, η οποία ζητούσε με αυτό το ποσό το 40% του μετοχικού κεφαλαίου. Αυτή ήταν μια λύση που προκρίθηκε από τον Κρίστιαν Πέρσλοου, του διευθυντή της ομάδας, ο οποίος αναζητά λύσεις έχοντας στο πλευρό τους χρηματοπιστωτικούς κολοσσούς Merrill Lynch και Rothchilds. Πλέον, όμως, οι Χικς και Τζιλέτ αναμένεται να τοποθετήσουν νέο πρόεδρο στη Λίβερπουλ τον Μάρτιν Μπράουτον, ο οποίος είναι και πρόεδρος της British Airways, με στόχο να διαπραγματευτεί την πώληση της ομάδας.

Ο Μπράουτον είναι γνωστός φίλος της Τσέλσι κι εδώ έγκειται η μεγάλη ειρωνία. Παρ' όλα αυτά, είναι φίλος των Αμερικανών ιδιοκτητών της Λίβερπουλ, αλλά γνωστός και για τις ικανότητές του να βρίσκει λύσεις σε αδιέξοδες οικονομικές καταστάσεις. Η νέα προσφορά που εξετάζουν πλέον τα αφεντικά των «κόκκινων» έρχεται από την Barclays Capital, το άρμα του οικονομικού οργανισμού που θα ηγηθεί της προσπάθειας.

Πού ακριβώς θα βγάλει είναι άγνωστο. Το σίγουρο είναι πως τα νεύρα των απανταχού φίλων της Λίβερπουλ δοκιμάζονται, μιας και ο Ράφα Μπενίτεθ ζήτησε τουλάχιστον 60 εκατομμύρια λίρες για να αγοραστούν τρεις έτοιμοι παίκτες, ώστε να δείξει του χρόνου πλέον, η ομάδα καλύτερο πρόσωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: