Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Περίπατος για τον Ολυμπιακό


Ο Σχορτσιανίτης καρφώνει μπροστά στον Τουντζιαράκη Ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα απέναντι στην ΑΕΚ, την οποία νίκησε με 84-53 στο πρώτο παιχνίδι μετά την πρόκρισή του στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης χρησιμοποίησε διάφορα σχήματα και έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες.

Οι "ερυθρόλευκοι" πήραν νωρίς διαφορά στο σκορ και δεν άφησαν την ΑΕΚ να πλησιάσει σε κανένα σημείο του αγώνα. Μόλις στο 3' η διαφορά έφτασε τους εννιά πόντους (11-2), καθώς ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης μπήκε στο παρκέ με κέφια. Σε επτά λεπτά συμμετοχής του στην πρώτη περίοδο σκόραρε 13 πόντους και ο Ολυμπιακός έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενος με 23-15.

Τη... σκυτάλη πήρε ο Τζος Τσίλντρες που χάρισε στον κόσμο όμορφο θέαμα. Η ΑΕΚ έβρισκε λύσεις με τους Νικολαϊδη και Δορκοφίκη, αλλά οι δυο τους δεν ήραν αρκετοί για να βάλουν την Ενωση στην διεκδίκηση της νίκης. Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε δίχως τους Κλέιζα και Βούισιτς, οι οποίοι έμειναν εκτός δωδεκάδας, ενώ απών για την ΑΕΚ ήταν ο Τόριν Φράνσις που έχασε αρκετές προπονήσεις.

Το δεύτερο ημίχρονο έμοιαζε μονόλογος για τον Ολυμπιακό που δεν είχε κανένα πρόβλημα να φτάσει τη διαφορά και πάνω από τους 30 πόντους. Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Τζος Τσίλντρες, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης. Για την ΑΕΚ 17 πόντους πέτυχε ο Περικλής Δορκοφίκης και 16 ο Μάκης Νικολαϊδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: