Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Ο Κονέ στόχος της Μπρέσια


Ο Παναγιώτης Κονέ με τη φανέλα του Ηρακλή. Μετά τον Κοντρέρας, για τη Μπρέσια υπάρχει και ο Παναγιώτης Κονέ. Όχι ως εναλλακτική λύση, αλλά, ως επιλογή από τον ελληνικό χώρο, καθότι είναι ο δευτερος ποδοσφαιριστής από την Ελλάδα που αναφέρεται ως μεταγραφικός στόχος της ιταλικής ομάδας. Αυτό αποκαλύπτει δημοσίευμα της ιστοσελίδας giornaledibresia.it.

Ο Ηρακλής, από την άλλη, ελπίζει ότι η απόφαση για την προσφυγή, που εκδικάστηκε την περασμένη Δευτέρα, αισιοδοξεί ότι η απόφαση θα είναι θετική για την ομάδα και ο παίκτης θα αναγκαστεί να πληρώσει χρήματα στον Ηρακλή για να πάρει την ελευθέρας του. Πάντως, έτσι κι αλλιώς, ο Κονέ αποτελεί παρελθόν και απομένει να ξεκαθαρίσει αν ο Ηρακλής πάρει χρήματα από τη μετακίνησή του.

Ευρώπη-Οι σημερινές μεταγραφές.

http://1.1.1.1/bmi/www.sport24.gr/ast/cov/ma/margues_b.jpgΤον πρώην παίκτη του Ηρακλή, Φερνάντο Μαρκές, απέκτησε η Πάρμα από την Εσπανιόλ, ενώ η παρουσιάση του 25άχρονου Ισπανού μέσου θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης.

Τον διεθνή Ιάπωνα δεξιό μπακ, Γιούτο Ναγκατόμο, απέκτησε η Τσεζένα από την FC Τόκιο, με τον 25άχρονο να υπογράφει συμβόλαιο ενός έτους.

Μετά τον Άρνε Φρίντριχ, η Βόλφσμπουργκ απέκτησε και τον Σίσερο από την Χέρτα, η οποία είχε υποβιβαστεί. Ο 25άχρονος Βραζιλιάνος εξακολουθεί να ανήκει στην Τομπένσε και θα είναι δανεικός στην Βόλφσμπουργκ.

Ο Σέρχιο Αλμιρόν θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Μπάρι, καθώς η τελευταία τον απέκτησε από την Γιουβέντους. Ο 29άχρονος Αργεντινός μέσος πέρσι ήταν ως δανεικός στην ομάδα του "Σαν Νικόλα".

Όσον αφορά σε παίκτες που άφησαν την Ευρώπη, Ζουλιάνο Μπελέτι από την Τσέλσι θα αγωνίζεται πλέον στην Φλουμινένσε και ο Τιερί Ανρί από την Μπαρτσελόνα στους New York Red Bulls.

1,5 εκάτ. σε δωροδοκίες διαιτητών - παικτών!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c0ed62d7434eb86d14603231c68c1852_L.jpg?1279121235?1279121235?1279121235Νεότερα στοιχεία από την έρευνα της εισαγγελίας του Μπόχουμ σε συνεργασία με την ΟΥΕΦΑ για στημένους αγώνες: ερευνόνται 270 ματς σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες, εμπλέκονται 250 άτομα! Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη έρευνα που αφορά σε 270 «ύποπτα» προς στήσιμο παιχνίδια, στα οποία εμπλέκονται περισσότερα από 250 άτομα, όπως ανακοινώθηκε από τις γερμανικές αρχές.

Υπάρχουν βάσιμες υποψίες, που μένει να στηριχτούν σε αδιάσειστα στοιχεία, πως περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ έχουν δοθεί για δωροδοκίες διαιτητών, παικτών και άλλων προσώπων προς όφελος του στοιχήματος, που αποκόμισε οφέλη που άγγιξαν τα 7,5 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των χρημάτων που «παίχτηκαν» στα συγκεκριμένα παιχνίδια ανέρχεται στα 12 εκατ. ευρώ.

Η έρευνα αφορά σε 53 ματς στη Γερμανία, 19 στο Βέλγιο, 35 στην Ελβετία, 15 στην Κροατία, 7 στη Σλοβενία, 74 στην Τουρκία, 14 στην Ουγγαρία, 8 στη Βοσνία, 12 στην Αυστρία και 33 σε διεθνείς διοργανώσεις. Οι γερμανικές αρχές, που συνεργάζονται με την αρμόδια επιτροπή της UEFA, δεν έδωσαν στη δημοσιότητα ονόματα ομάδων ή των εμπλεκομένων προσώπων καθώς συγκεντρώνουν τα στοιχεία που θα τους επιτρέψουν να ετοιμάσουν ένα ευρύ κατηγορητήριο.

Άργησε, αλλά "χτύπησε" η Δόξα

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c23173ff7f83da337c9174bc2d8fe6eb_L.jpg?943912800?943912800?943912800Μπορεί να άργησε, αλλά η Δόξα ολοκλήρωσε μια ιδιαίτερα σημαντική μεταγραφή αποκτώντας τον Βίτορ Μανουέλ Λίμα Σάντος!Πρόκειται ουσιαστικά για ποδοσφαιριστή γνωστό στο ελληνικό πρωτάθλημα, μέσα από τα δύο χρόνια που αγωνιζόταν με τη φανέλα του Εθνικού Πειραιά (2007-2009, έχοντας 56 συμμετοχές και τρία γκολ). Πέρσι αγωνίστηκε στη σκωτζέζικη Φόλκερκ (27 αγώνες) και επιστρέφει στη Β΄ εθνική, αποτελώντας προσωπική επιλογή του προπονητή, Μιχάλη Γρηγορίου. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που μπορεί να παίξει σε διάφορες θέσεις, ενώ έχει περάσει από Βιτόρια, Σαλαμάνκα, Λεγκανέ, Ακαντέμικα, με αρκετή εμπειρία και θεωρείται ότι θα βοηθήσει αποφασιστικά. Από κει και πέρα, παίκτης της Δόξας είναι και ο Θόδωρος Παπαδόπουλος, ο 23χρονος αριστερός οπισθοφύλακας, που έμεινε ελεύθερος από τον Πανθρακικό. Πάντως για την περίπτωσή του χρειάστηκαν σχεδόν δύο εβδομάδες διαπραγματεύσεων, όμως συμφώνησε και υπέγραψε. Ο Παπαδόπουλος άρχισε από τους ερασιτέχνες του Άρη, προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα, πήγε στην Καλαμαριά και πέρσι αρχικά στη Θέρμη κι έπειτα στην Κομοτηνή.

«Μπαμ» με Γκατούζο;

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/88a556ce10714a3717a374bf2ec6a4dd_L.jpg?1279118740?1279118740?1279118740Τα ιταλικά ΜΜΕ συνεχίζουν να ανάβουν φωτιές και... στέλνουν τον Γκατούζο στον Ολυμπιακό! Δεν επιβεβαιώνουν οι «ερυθρόλευκοι», όμως ο μάνατζερ του Ιταλού αναμένεται στην Αθήνα.Μετά τον Καμορανέζι και τον Τρεζεγκέ, οι Ιταλοί επιμένουν... κόκκινα, αυτή τη φορά κάνοντας λόγο πως ο Ολυμπιακός έχει βάλει στο στόχαστρό του τον Τζενάρο Γκατούζο. Μάλιστα, η «Gazzetta dello Sport» κάνει λόγο ο μάνατζερ του παίκτη θα βρίσκεται τις επόμενες ώρες στην Αθήνα για να μιλήσει από κοντά με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Από το περιβάλλον του Αντρέα Ντ' Αμίκο πάντως υποστηρίζουν πως αυτό το ταξίδι μπορεί να γίνει και την Πέμπτη. Ο ίδιος πάντως σε δηλώσεις του τόνισε: «Ο Γκατούζο είναι μαχητής και θέλει πάντα να νικά. Η χρονιά που μας πέρασε ήταν σκληρή γι' αυτόν, λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού του. Θέλει τώρα να ξεκουραστεί και να μπορέσει ν' επανέλθει άμεσα στα επίπεδα που ήταν.

Επίσης θέλει να δει και να καταλάβει το πρότζεκτ της Μίλαν για το μέλλον αλλά και τον νέο τεχνικό. Θέλει να καταλάβει τον ρόλο του στην ομάδα. Μόλις εκτιμήσει σωστά τα δεδομένα θα πάρει τις αποφάσεις του. Ο Γκατούζο είναι ένας παίκτης που είναι περιζήτητος παντού».

Ο Ολυμπιακος πάντως δεν επιβεβαιώνει κάτι σχετικά με το ενδιαφέρον προς το πρόσωπο του Ιταλού αμυντικού μέσου, αν και την δεδομένη χρονική στιγμή το ενδιαφέρον στρέφεται στον αυριανό αγώνα με τη Μπέσα για το Γιουρόπα Λιγκ. Παράλληλα, οι Ιταλοί επιμένουν πως η περίπτωση απόκτησης του παίκτη είναι δύσκολη, αφού ο Γκατούζο δεσμεύεται με συμβόλαιο δυο ετών και ο ίδιος θα πιέσει για να μείνει στο Μιλάνο.

Αποκτήθηκε ο Ζαβαρίζε, αποδεσμεύτηκε ο Πιλότο

Αποκτήθηκε ο Ζαβαρίζε, αποδεσμεύτηκε ο Πιλότο

Στην ενεργοποίηση της συμφωνίας με τον Ιταλοκαναδό Τζιανλούκα Ζαβαρίζε προχώρησε σήμερα ο Ηρακλής. Ο παίκτης είχε εμφανιστεί και στην πρώτη συγκέντρωση του «Γηραιού» και θα ενισχύσει την αριστερή πτέρυγα των «κυανόλευκων». Στο μεταξύ αποδεσμεύτηκε ο Νούνο Πιλότο που δήλωσε: «Λυπάμαι για το γεγονός ότι ο σοβαρός τραυματισμός μου δεν μου επέτρεψε να προσφέρω στον ΗΡΑΚΛΗ. Εκτιμώ ιδιαίτερα την προσπάθεια, η οποία καταβάλλεται από τη νέα Διοίκηση, καθώς και τη στάση, που τήρησε απέναντί μου η ομάδα. Εύχομαι, ειλικρινά, κάθε επιτυχία για τη νέα αγωνιστική περίοδο».

Αχιλλέας Μπέος-Επίθεση σε Τζίγγερ και ειρωνείες: «Θα προτείνουμε Παπαρήγα και Μητσοτάκη»

http://1.1.1.5/bmi/www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_NYdrtAtuWC.jpgΜε σκληρή γλώσσα καταφέρθηκε εναντίον του Γιώργου Βαρδινογιάννη η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου για τις εξελίξεις στην αναβληθείσα συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ.Μετά την επίθεση του Αχιλλέα Μπέου την Τριτη κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη, η «ερυθρόλευκη» διοίκηση εξέδωσε την Τετάρτη καυστική ανακοίνωση, όπου υποστήριξε ότι ένας από τους κύριους υπεύθυνους για την τραγική κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο Παναθηναϊκός και ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, για τον οποίο τονίζεται χαρακτηριστικά ότι «…εδώ και χρόνια προσπαθεί να επιβάλει τις δικές του πρακτικές στα κέντρα αποφάσεων».

Μάλιστα προτρέπει στον μεγαλομέτοχο των «πρασίνων» να σταματήσει τις παρασκηνιακές ενέργειες, αφήνοντας ελεύθερες τις ομάδες και επιπλέον να αναλάβει τις ευθύνες του και να προτείνει πρόεδρο κοινής αποδοχής στη Σούπερ Λιγκ.

Τέλος η διοίκηση του συλλόγου της Μαγνησίας ειρωνεύτηκε την ανάληψη της προεδρίας του Παναθηναϊκού από τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, η οποία παραπέμπει σε παλαιομοδίτικες πρακτικές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου:

«Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στη Σούπερ Λιγκ και τις τοποθετήσεις μερίδας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, θα συμφωνήσουμε απόλυτα μαζί τους ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει περιέλθει σε τέλμα αλλά θα διαφωνήσουμε κάθετα ότι ομάδες όπως ο Ολυμπιακός Βόλου με τις λίγες παρουσίες στην Α’ Εθνική, ο Πανσερραϊκός, ο Εθνικός και πολλές άλλες, καθώς και οι παράγοντες αυτών ευθύνονται για το σημερινό κατάντημα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Κύριοι, ό,τι κι αν γράφετε, ο κόσμος γνωρίζει πια την πραγματικότητα. Το μερίδιο των ευθυνών επιμερίζεται στους πρωταγωνιστές της κορυφαίας κατηγορίας.

"Είσαι υπεύθυνος για την κατάντια"

Ποιοι πρωταγωνιστούν τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια από την ίδρυση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου έως σήμερα στο χώρο; Ποιοι έχουν βάλει τις δομές, έχουν επιβάλει νόμους, καταστατικά και τροποποιήσεις αυτών, ανάλογα με τη βούλησή τους και τα συμφέροντά τους, για να βρίσκεται σήμερα σε αυτή την τραγική κατάσταση το επαγγελματικό ποδόσφαιρο;

Το σίγουρο είναι και συμφωνεί μαζί μας όλη η κοινή φίλαθλη γνώμη, ότι ένας από τους κύριους υπεύθυνους είναι ο Παναθηναϊκός και ο κ. Βαρδινογιάννης, ο οποίος εδώ και χρόνια προσπαθεί να επιβάλει τις δικές του πρακτικές στα κέντρα αποφάσεων.

"Ανέλαβε ευθύνες - έξω τα προσωπικά συμφέροντα"

Καλό θα ήταν λοιπόν, μετά την τελευταία του αποτυχία να εκλέξει για πρόεδρο στη Σούπερ Λιγκ πρόσωπο της δικής του επιλογής, να σταματήσει να ενεργεί στο παρασκήνιο και να αφήσει επιτέλους ελεύθερες τις ομάδες να εκλέξουν το κατάλληλο σύμφωνα με την κρίση τους πρόσωπο, που θα είναι ευρείας αποδοχής για τη θέση του προέδρου στη Σούπερ Λιγκ.

Κύριε Βαρδινογιάννη, έφτασε ο καιρός να στηρίξετε και εσείς πρόσωπο κοινής αποδοχής τόσο για την εκλογή του όσο και στο έργο που θα επιτελεί ώστε να μπορέσει να επιτύχει στη δύσκολη αποστολή που θα αναλάβει και όχι με γνώμονα τα δικά σας συμφέροντα.

Αυτό είναι το σωστό και όχι να προσπαθείτε με τα φερέφωνά σας, να διαμορφώσετε άποψη στη φίλαθλη κοινή γνώμη. με δημοσιεύματα και παχυλούς τίτλους του τύπου: «Νίκη Βαρδινογιάννη».

Κύριοι, ό,τι κι αν γράφετε, ο φίλαθλος κόσμος όλης της χώρας δεν τρώει πλέον κουτόχορτο. Έχει διαμορφώσει προ πολλού άποψη για όλα όσα συμβαίνουν και γνωρίζει τους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης.

To επαγγελματικό ποδόσφαιρο δέχτηκε ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα και μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχετε εσείς κ. Βαρδινογιάννη με τις παλαιομοδίτικες πρακτικές που επιμένετε ασύστολα να χρησιμοποιείτε. Επιτέλους, ήρθε ο καιρός να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν.

"Παπαρήγα και Μητσοτάκης"

Υ.Γ. Χαιρετίζουμε βέβαια τις νέες προχωρημένες ιδέες που εισάγετε στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και σκεφτόμαστε να τις ακολουθήσουμε. Έτσι, στο εγγύς μέλλον θα προτείνουμε, για πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ την κα. Παπαρήγα ή τον κο Μητσοτάκη…»

Ο Κράσιτς θέλει «Γιούβε», η ΤΣΣΚΑ την... Σίτι

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/ca313688e972c37b9a0d072cf93b87de_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ο Μίλος Κράσιτς θέλει να φορέσει τη φανέλα της Γιουβέντους, ωστόσο είναι πιθανό τις επόμενες ώρες να γίνει... «Πολίτης». Η Μάντσεστερ Σίτι προσφέρει περισσότερα και η ΤΣΣΚΑ θέλει να τελειώνει γρήγορα! «Δεν ήμουν στη Ρωσία ή στην Ιταλία, αλλά πάω στη Μόσχα να διαπραγματευτώ του Κράσιτς στην Γιουβέντους. Το πρόβλημα είναι απλό. Η Μάντσεστερ Σίτι, προσφέρει περισσότερα χρήματα, και η ΤΣΣΚΑ θέλει να τον παραχωρήσει σε αυτούς, ενώ ο Μίλος θέλει την Γιουβέντους» τόνισε ο μάνατζερ του παίκτη, Μάρκο Νατέλιτιτς. Οι «Πολίτες» προσφέρουν 15 εκ. ευρώ και αισιοδοξούν...

Δάνειο 155 εκατ. ευρώ για τη Μπαρτσελόνα


Είναι πολλά τα λεφτά... Η νεοεκλεγείσα διοίκηση της Μπαρτσελόνα, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι εξασφάλισε διανειοδότηση ύψους 155 εκατομμυρίων ευρώ από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο νέος πρόεδρος των Καταλανών, Σάντρο Ροσέλ, αποκάλυψε ότι υπήρχε δυσκολία στην διακίνηση μετρητών, προκειμένου να καταβληθούν οι μισθοί των παικτών, των προπονητών και άλλων υπαλλήλων της Μπαρτσελόνα.

Πρόβλημα που όπως φαίνεται παύει να υφίσταται με την εκταμίευση των εν λόγω δανείων, στις λεπτομέρειες των οποίων θα αναφερθεί την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπρόεδρος και αρμόδιος για οικονομικά θέματα του συλλόγου, Χαβιέ Φάους.
(14/7 16:53)

Κοντά στη Μίλαν ο Παπασταθόπουλος!


Ο Παπασταθόπουλος με αντίπαλο τον Βερόν Καθοριστικό πρόκειται να είναι το επόμενο 48ωρο, όσον αφορά το ενδεχόμενο παραχώρησης του Σωκράτη Παπασταθόπουλου από την Τζένοα, στη Μίλαν. Η ομάδα του Μιλάνου έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στην Τζένοα για την απόκτηση του 22χρονου διεθνή κεντρικού αμυντικού και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να φορέσει τη φανέλα των "ροσονέρι", κάνοντας το μεγάλο άλμα στην καριέρα του.

Ανακοίνωσε Κροάτη και Ελληνα ο Πανσερραικός


Απόκρουση στο... παραθυράκι Δύο ακόμα μεταγραφές ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Πανσερραϊκός. Η διοίκηση της ομάδας της Μακεδονίας, που είχε συμφωνήσει από τις προηγούμενες ημέρες με τον Κροάτη τερματοφύλακα Βέλιμιρ Ράντμαν, επισημοποίησε την απόκτησή του, ενώ ενέταξε στο δυναμικό της και τον Κώστα Μουσικάκη από τον Μ. Αλέξανδρο Ηράκλειας.

Πλέον η αποστολή της ομάδας βρίσκεται στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας για την νέα περίοδο και δεν αποκλείεται εκεί τελικά να ενσωματωθεί στην ομάδα ο Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι, ο οποίος είναι πολύ κοντά στην επιστροφή του.

Καζναφέρης: "Αυτή είναι η ευκαιρία μου"

http://1.1.1.3/bmi/www.sport24.gr/ast/cov/68/686496_b.jpgΑποφασισμένος να αρπάξει την ευκαιρία και να διακριθεί στον Άρη δηλώνει ο Κώστας Καζναφέρης. Ο 23χρονος παίκτης του Άρη με δηλώσεις στον Τύπο, μιλώντας για τις εμπειρίες του στην προετοιμασία των "κιτρινόμαυρων" τόνισε ότι ο Άρης αποτελεί την μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα του.

"Για μένα είναι μεγάλο άλμα στην καριέρα μου. Το να με θέλει μία ομάδα όπως ο Άρης με κολακεύει γιατί δεν δίνονται πάντα τέτοιες ευκαιρίες στην καριέρα ενός παίκτη. Πρέπει να είσαι έτοιμος να τις αρπάζεις. Είναι αλήθεια ότι τελείωνε το συμβόλαιο μου με τον ΠΑΣ σε ένα εξάμηνο και είχα την δυνατότητα να μιλήσω με την διοίκηση του Άρη. Δεν χρειαζόταν να σκεφτώ τι είναι καλύτερα για μένα".

Για τις εντυπώσεις του από την προετοιμασία τόνισε: "Ήταν ακριβώς όπως το περίμενα. Γίνεται πολύ σκληρή δουλειά και δεν το κρύβω πως τώρα που είμαι στην αρχή, όταν οι συμπαίκτες μου έχουν ήδη περίπου 25 προπονήσεις περισσότερες από εμένα, δυσκολεύομαι κάποιες στιγμές. Αυτή όμως είναι η παρακαταθήκη μας για το μέλλον. Έτσι, θα είμαστε πανέτοιμοι όταν πρέπει. Στα ευρωπαϊκά ματς στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο".

Αναφορικά σε ποια θέση του αρέσει να αγωνίζεται, τόνισε: "Πιστεύω ότι μου ταιριάζει περισσότερο η δεξιά πτέρυγα. Σίγουρα στον Άρη ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, αλλά μας κάνει όλους καλύτερους".

Επίσημα Νεοϋορκέζος ο Ανρί!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/446350d5634582bae5693014bc173f0a_L.jpg?1279104954?1279104954?1279104954Παίκτης της Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλ θα είναι ο Τιερί Ανρί, με τους Αμερικάνους να επιβεβαιώνουν την υπογραφή συμβολαίου και τον Γάλλο να τονίζει πως είναι τιμή του που θα παίξει στην ομάδα της Νέας Υόρκης. «Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί ένα νέο συναρπαστικό κεφάλαιο στην καριέρα και τη ζωή μου. Είναι τιμή να παίξω για την Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλ και ο μόνος στόχος μου είναι να βοηθήσω τον σύλλογο κερδίσει το πρώτο πρωτάθλημά τους», τόνισε ο Ανρί, με τη διοίκηση της Ρεντ Μπουλ να επιβεβαιώνει την συμφωνία με τον Γάλλο επιθετικό.

Ρόμενταλ: "Ήρθα για τον τίτλο"


Ο Ντένις Ρόμενταλ με τη φανέλα του Ολυμπιακού Ο Ντένις Ρόμενταλ είναι και με τη βούλα παίκτης του Ολυμπιακού. Ο Δανός μεσοεπιθετικός υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους "ερυθρολεύκους" και στις πρώτες του δηλώσεις υποστήριξε ότι είναι Ολυμπιακός και ότι ήρθε για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Εντυπωσιάστηκε από το προπονητικό κέντρο στου Ρέντη και το "Γ. Καραϊσικάκης".

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού: "Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Ντένις Ρόμενταλ. Ο Δανός ποδοσφαιριστής επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία του συλλόγου και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, διετούς διάρκειας."

"Είναι πολύ όμορφα, πήγα στο προπονητικό είναι μεγάλο και εντυπωσιακό. Μου άρεσε πολύ του γήπεδο, επειδή έχω συνηθίσει να είναι κοντά οι εξέδρες στον αγωνιστικό χώρο και να αισθάνομαι την ατμόσφαιρα. Ο κόσμος με υποδέχτηκε με πολύ καλό τρόπο, ήταν πολύ καλοί μαζί μου, ανυπομονώ να παίξω", υποστήριξε αρχικά ο 32χρονος μεσοεπιθετικός κατά την παρουσίασή του για να προσθέσει στη συνέχεια αναφερόμενος στους στόχους του και το σύστημα που προτιμά:

"Ξέρω ότι πρέπει να γίνουμε ξανά πρωταθλητές, γι' αυτό ήρθα. Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Μου αρέσει να δημιουργώ ευκαιρίες. Χρειάζεται να βελτιώσω τις κεφαλιές μου, το οποίο είναι αρνητικό για μένα. Προτιμώ να αγωνίζομαι σε σύστημα 4-3-3, αν και ο ποδοσφαιριστής δεν κάνει το σύστημα, απλά το σύστημα μπορεί να βοηθήσει τον ποδοσφαιριστή να εξελιχθεί".

Όταν ρωτήθηκε για το αν μίλησε με κάποιον για τη νέα του ομάδα, είπε: "Δεν έχω ρωτήσει κάποιον συγκεκριμένα για τον Ολυμπιακό. Ξέρω κάποια πράγματα, αλλά περισσότερα ξέρω για την Ελλάδα. Σίγουρα αν είχα κάποιον μέσα από τον Ολυμπιακό να ρωτήσω θα ήταν καλύτερα. Είχα κάποιες προτάσεις, όπως μου είπε ο μάνατζερ μου, όμως η πιο σοβαρή πρόταση κι αυτή που σκεφτόμουν ήταν του Ολυμπιακού. Για τα επόμενα δύο χρόνια θα είμαστε πρωταθλητές κι αν όχι τα δύο τότε το ένα σίγουρα. Είμαι Ολυμπιακός".

Στο «μικροσκόπιο» ο Μίρκο Ιβανόφσκι

Στο «μικροσκόπιο» ο Μίρκο Ιβανόφσκι

Ο Ηρακλής αναζητεί επιθετικούς. Δύο στον αριθμό σύμφωνα με τα όσα έχει ζητήσει ο Γιόζεφ Μπουμπένκο από τη διοίκηση. Μετά τους Σολτανί και Μαρκόφσκι, ο Ημίθεος εξετάζει (πιο εντατικά όπως φαίνεται) μια ακόμη περίπτωση. Αυτή του 20χρονου (31 Οκτωβρίου 1989), Μίρκο Ιβανόφσκι. Ο νεαρός Σκοπιανός, αγωνίζεται ως επιθετικός «κορυφής», αλλά και στις υπόλοιπες θέσεις (δεξιά και αριστερά), έχει ύψος 1,82 και ζυγίζει 72 κιλά. Ο Ιβανόφσκι ξεκίνησε την καριέρα του από τις μικρές ηλικιακά ομάδες της Πέλιστερ Μπίτολα στην επαγγελματική ομάδα της οποίας προωθήθηκε το 2006. Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην πρώτη κατηγορία της χώρας του με την Ματσεντόνια (αναδείχθηκε πρωταθλητής) σε 12 αγώνες (11 ως βασικός) πετυχαίνοντας 4 γκολ και παραχωρήθηκε ως δανεικός στο μισό της σεζόν, στην Σλάβια Πράγας. Στην Τσεχία ο Ιβανόφσκι έπαιξε 9 αγώνες (εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν για το κύπελλο) πετυχαίνοντας 3 τέρματα (2 κόντρα στην Βικτόρια Πίλζεν και ένα απέναντι στη Σίγκμα Όλομουτς).

Είναι ελεύθερος

Ο Ιβανόφσκι παράλληλα θεωρείται στα Σκόπια ως μια από τις μεγάλες ελπίδες του ποδοσφαιρικού μέλλοντος. Έχει καθιερωθεί στην Εθνική Ελπίδων της χώρας του παίζοντας σε αρκετά παιχνίδια ως επιθετικός και περιφερειακός φορ. Στη Σλάβια Πράγας στην Τσεχία πήγε ως δανεικός με την προοπτική να υπογράψει τριετές συμβόλαιο, κάτι το οποίο ωστόσο δεν έγινε και όπως υπογραμμίζουν στον Ηρακλή μπορεί να αποκτηθεί ως ελεύθερος. Ο ποδοσφαιριστής από χθες βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» του Γιόζεφ Μπουμπένκο και συμμετείχε μάλιστα στο χθεσινό οικογενειακό δίτερμα, παίζοντας κυρίως ως περιφερειακός επιθετικός.

Ζουέλα: «Μεγάλες φιλοδοξίες…»

Ζουέλα: «Μεγάλες φιλοδοξίες…»

Μιλώντας κανονικά στα ελληνικά, ο Ζουέλα Φραντζίσκο αναφέρθηκε στην πορεία της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ στο Μπαντ Μπρουκενάου, αλλά και στο τι συνάντησε με τη μεταγραφή του στο Δικεφάλο. «Η προετοιμασία είναι μια δύσκολη περίοδος για όλους τους παίκτες. Δεν λέω, όμως, ότι δυσκολεύομαι επειδή κάνω δεύτερη φορά προετοιμασία. Τα πόδια μου πράγματι είναι βαριά, αλλά με βοηθάει το τιμ των φυσιοθεραπευτών της ομάδας να είμαι σε καλή κατάσταση» δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι μέχρι να αρχίσουν τα επίσημα ματς θα είμαι όσο έτοιμος πρέπει».
Για το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των «ασπρόμαυρων», ο Αγκολέζος άσος είπε: «Είναι πολύ καλό το κλίμα. Είναι πολύ καλά παιδιά όλοι οι νέοι συμπαίκτες μου. Βεβαίως, το περίμενα αυτό, γιατί το ήξερα πριν μεταγραφώ στην ομάδα. Αν δουλέψουμε σωστά, όλα αυτά τα καλά πράγματα που κάνουμε στις προπονήσεις κι αυτό το καλό κλίμα στην ομάδα, θα βγούνε στα παιχνίδια».
Για το 3-1 από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και την άσχημη εμφάνιση του Δικεφάλου, ο Ζουέλα υπογράμμισε: «Δεν θέλουμε να χάνουμε ούτε σε φιλικό παιχνίδι. Καλύτερα, όμως, να χάνουμε τώρα, παρά στο πρωτάθλημα ή στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Μάθαμε από αυτή την ήττα, είδαμε τα λάθη που κάναμε και πιστεύω ότι αυτά δεν θα γίνουν ξανά».
Για το χαρακτηριστικό της ομάδας του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα με ομοιογένεια. Έχουμε δύο-τρεις πολύ καλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις. Όλοι είναι στο ίδιο επίπεδο. Και να λείπει κάποιος, δεν παρουσιάζονται διαφορές στην ομάδα».
Για τη λειτουργία στην άμυνα ο έμπειρος στόπερ είπε: «Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Εγώ δεν ξέρω τον κ. Σάντος, ούτε τον τρόπο που δούλευε στην ομάδα. Ό,τι πει ο κ. Μπερέτα, αυτό προσπαθούμε να μάθουμε. Όλα είναι καινούργια για όλους μας. Προσπαθούμε να μπούμε στη φιλοσοφία του προπονητή μας».
Για τον πιθανό αντίπαλο του Δικεφάλου, σχολίασε «Δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι σε τέτοιο επίπεδο. Δεν υπάρχουν διαφορές στις ομάδες. Δεν ξέρουμε πόσον καιρό έχει δουλέψει στην προετοιμασία Μπράγκα ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Μέχρι το πρώτο ματς, πιστεύω ότι θα είναι όλα καλά στην ομάδα μας. Σιγά-σιγά θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε, ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο».
Για το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας επισήμανε: «Είναι ανάλογα με το πόσο γρήγορα θα είμαστε «φρέσκοι» εμείς οι παίκτες. Έχουμε στο μυαλό μας ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες πρέπει να μάθουμε ό,τι θέλει ο προπονητής από εμάς. Έχουμε την Ευρώπη μπροστά μας και θέλουμε να περάσουμε, αν είναι δυνατό, στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».
Όσο για την προοπτική να αγωνιστεί με τον ΠΑΟΚ σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ζουέλα τόνισε: «Έχω μεγάλη φιλοδοξία. Όταν μου είπε μάνατζερ μου να μεταγραφώ στον ΠΑΟΚ, είπα σε ένα λεπτό «ναι». Δεν ήρθα στην ομάδα για τα λεφτά. Αν ήθελα περισσότερα λεφτά, θα έμενα στη Ρωσία. Με τον ΠΑΟΚ, όμως, θέλω να διακριθώ σε κορυφαίο επίπεδο».

Ελλάδα... μακριά για Ζίκο!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/cb574b713256af5132fa4b79bb2a1a27_L.jpg?1279089174?1279089174?1279089174Τις χειρότερες μέρες της ζωής του πέρασε στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό ο Ζίκο όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του σε βραζιλιάνικο τηλεοπτικό δίκτυο, ενώ ο πρώην τεχνικός των «ερυθρόλευκων» τόνισε ότι έφυγε από τον Πειραιά λόγω οικογενειακών προβλημάτων! Όπου σταθεί και όπου... βρεθεί στάζει... χολή για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο, αποτρέποντας οποιονδήποτε ξένο που γνωρίζει να έρθει να αγωνιστεί στην χώρα μας.
Ο Ζίκο... ξαναχτύπησε κάνοντας εκ νέου δήλώσεις στο βραζιλιάνικο ESPN σχετικά με την εμπειρία που αποκόμισε από τον Ολυμπιακό και το ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ χαρακτήρισε την παραμονή του στην Ελλάδα... τραυματική:

«Στην Ελλάδα έπρεπε να πάω σε μία συνέντευξη Τύπου με ασφάλεια δέκα ανδρών. Το τελικό χτύπημα ήταν όταν ενημερώθηκα ότι απολύθηκα από τον Ολυμπιακό με δικαστικό κλητήρα που ήρθε σπίτι μου. Ήταν τραυματική η εμπειρία μου και δεν θα ήθελα να την ακολουθήσουν και άλλοι», τόνισε ο «λευκός Πελέ», ο οποίος πάντως δεν αναφέρθηκε καθόλου στα όσα ακούγονταν για... προπονήσεις παιδικής χαράς που έκανε στην ομάδα του Ολυμπιακού, ενώ όταν ρωτήθηκε για τους λόγους που έφυγε είπε τα... εξής:

«Έφυγα λόγω οικογενειακών προβλήματων, δεν με απέλυσαν», υποστήριξε ο Βραζιλιάνος, στέλνοντας τους Έλληνες φιλάθλους στο... ψυχιατρείο!

Αποθεώθηκαν οι παίκτες της Ουρουγουάης

http://1.1.1.1/bmi/www.sport.gr/files/news/2010-07-14/1279109597_uruguay_250x.jpgΗ πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου έπειτα από 40 χρόνια ήταν αρκετή για να βγάλει στους δρόμους τους φιλάθλους της Ουρουγουάης που αποθέωσαν τους παίκτες του Οσκαρ Ταμπάρεθ.

Ο πρόεδρος της χώρας, Χοσέ Μουχίκα, τίμησε τους τέταρτους στον κόσμο διεθνείς, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο νικητής της Χρυσής Μπάλας του θεσμού, Ντιέγκο Φορλάν, και χιλιάδες οπαδοί, ντυμένοι στο γαλάζιο του ουρανού αψήφησαν το κρύο και γέμισαν τους δρόμους του Μοντεβίδεο για να αποθεώσουν την Εθνική.

"Μας δώσατε μαθήματα κουράγιου και την ελπίδα να ονειρευόμαστε", είπε στους παίκτες ο Μουχίκα, που δήλωσε ότι ποτέ η χώρα δεν ήταν τόσο ενωμένη σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Χαβίτο: "Παρά την ήττα τα συμπεράσματα είναι θετικά"

http://1.1.1.1/bmi/www.contra.gr/images/m/XAVITOFILIKO1307_m.jpgΤην ανωτερότητα της Μπενφίκα παραδέχθηκαν στις δηλώσεις τους οι παίκτες του Αρη, ενώ τόνισαν τα καλά στοιχεία που έδειξε η ομάδα παρά την ήττα.Συγκεκριμένα, ο Χαβίτο δήλωσε: "Παρά την ήττα τα συμπεράσματα είναι θετικά. Πήγαμε στα αποδυτήρια με ισοπαλία σε ένα διάστημα όπου είχαμε λυμένα πόδια και θα μπορούσαμε να σκοράρουμε κάποια ακόμα γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, η Μπενφίκα εκμεταλλεύτηκε την κούρασή μας και νίκησε. Ήμασταν όμως άτυχοι στα δύο πρώτα γκολ όπου ήρθαν από φάουλ, με την μπάλα να αλλάζει πορεία. Εγώ αυτό που θέλω είναι να βοηθάω την ομάδα να κερδίσει και με τον καιρό είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε καλύτεροι".

Από την πλευρά του, ο Σέρχιο Κόκε είπε: "Η αλήθεια είναι ότι παίξαμε με μία ομάδα πολύ δυνατή, που θα παίξει στο Champions League και με πολύ καλές μονάδες που θα μπορούσαν να παίξουν σε οποιαδήποτε ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο τους κοιτάξαμε στα ίσα αλλά στη συνέχεια τα πόδια μας έγιναν βαριά και αυτό μας στοίχισε. Αυτό που μας απασχολεί είναι να παίζουμε ποδόσφαιρο και μέσα από τα λάθη και τη δουλειά να διορθωνόμαστε για την συνέχεια. Νιώθω δυνατός και με καλύτερη ταχύτητα και στόχος μας είναι στην διάρκεια της χρονιάς να έχουμε μία άψογη συνεργασία όλοι μας".

Διπλό "χτύπημα" με Βουγιούκα και Καϊμακόγλου


Ο Καϊμακόγλου πέτυχε 19 πόντους στο ματς με τον  Ολυμπιακό Μετά την απώλεια των Νίκολα Πέκοβιτς και Βασίλη Σπανούλη, ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος να καλύψει τα κενά στο ρόστερ του. Οι "πράσινοι" λοιπόν τα βρήκαν σε όλα με τον Κώστα Καϊμακόγλου και τον Ιαν Βουγιούκα και το αργότερο μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθεί η απόκτησή τους.

Ο Καϊμακόγλου, ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με το Μαρούσι με το οποίο πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν. Μάλιστα τρεις φορές αναδείχθηκε MVP της αγωνιστικής και συγκεκριμένα της 10ης της 12ης και της 15ης, καθώς και MVP του μήνα Ιανουαρίου. Γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου του 1983, έχει ύψος 2,05 μ. και αγωνίζεται στις θέσεις "3" και "4".

Από την άλλη ο Βουγιούκας πέρσι αγωνίστηκε στον Πανελλήνιο με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό. Έμεινε ελεύθερος από τους "ερυθρόλευκους" και είχε τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί μόνος του τη μεταγραφή. Ο ομογενής σέντερ είναι 25 ετών, έχει ύψος 2.11 μ. και θα συμμετάσχει στην προετοιμασία της Εθνικής για το επερχόμενο Μουντομπάσκετ.

Σκόκο: "Είμαι παίκτης της ΑΕΚ"


Ο Σκόκο με αντίπαλο τον Βιτόλο Λίγο μετά την ολοκλήρωση του πρώτου φιλικού ενόψει της νέας σεζόν, ο Νάτσο Σκόκο μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου που παρακολουθούν την προετοιμασία της ΑΕΚ, τόνισε αναφερόμενος στο μέλλον του ότι αυτή τη στιγμή είναι παίκτης της "Ένωσης" και δεν σκέφτεται τίποτα άλλο. Αφησε όμως ανοικτό το παράθυρο της μεταγραφής του...

"Δεν κοιτάμε το αποτέλεσμα, αφού είναι ένα φιλικό προετοιμασίας. Πριν από το παιχνίδι είχαμε πει ότι όλοι θέλαμε να παίξουμε καλά. Τελικά, το καταφέραμε, είχαμε την κατοχή της μπάλας, τον έλεγχο του ρυθμού και φεύγουμε ικανοποιημένοι από το πρώτο μας φιλικό", τόνισε αρχικά ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός.

Ερωτούμενος για το αν περίμενε να δει τόσο καλή εικόνα από την ομάδα του στο πρώτο φιλικό, είπε: "Στο πρώτο παιχνίδι της περιόδου, περιμένεις να κάνεις κάποια λάθη, ώστε να βελτιωθείς, αλλά και να δεις το επίπεδο της συνεργασίας ανάμεσα στις γραμμές της ομάδας. Τα πήγαμε καλά, συνεχίζουμε και ελπίζουμε να μην κάνουμε μια χρονιά όπως η περσινή".

Στη συνέχεια και αφού πρώτα εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με τους νέους του συμπαίκτες, πρόσθεσε ότι στόχος είναι να υπάρχει ολοένα και μεγαλύτερη βελτίωση στη συνέχεια. Όταν αμέσως μετά ρωτήθηκε για το μέλλον του στην ΑΕΚ απάντησε: "Αυτή τη στιγμή είμαι συγκεντρωμένος στην ΑΕΚ. Έχω ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο και αυτό που θέλω είναι να κάνω μια καλή χρονιά και να βοηθήσω την ομάδα μου. Είμαι παίκτης της ΑΕΚ και είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος. Δεν ξέρουμε, βέβαια, τι θα γίνει στο μέλλον, σε περίπτωση που έρθει μια προσφορά που θα ικανοποιήσει και την ΑΕΚ και μένα".

Για προεδρία ο «Ζαγόρ»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/5d8e694aff223064d2d3917dcec84c18_L.jpg?1279080649?1279080649?1279080649Καθόλου απίθανο δεν είναι το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Θοδωρή Ζαγοράκη στις εκλογές για την προεδρία της Superleague, αφού ο «ισχυρός» άντρας του «Δικεφάλου» εξετάζει σοβαρά αυτή την περίπτωση μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Οι εκλογές για την προεδρία της Superleague θα διεξαχθούν τις επόμενες μέρες και εκτός από το δεδομένο της μη υποψηφιότητας του πρόεδρου του Πανιωνίου, Κωνσταντίνου Τσακίρη, ίσως προκύψει άλλο ένα... νέο δεδομένο.
Αυτό της υποψηφιότητας του Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος εξετάζει σοβαρά την περίπτωση να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Διοργανώτριας Αρχής, δεχόμενος μάλιστα πιέσεις από αρκετούς παράγοντες άλλων ομάδων, οι οποίοι θα ήθελαν τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ και στον προεδρικό «θώκο» της Superleague.

Ο Ζαγοράκης μετά τις τελευταίες εξελίξεις θέλει να ενημερωθεί σχετικά, να μάθει πως έχουν τα πράγματα και αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι καθόλου αντίθετος σε ένα παρόμοιο ενδεχόμενο αν υπάρχουν προοπτικές για να καλύψει τη συγκεκριμένη θέση.

Επίσης πρέπει να τονιστεί ότι σε περίπτωση που θέσει υποψηφιότητα ο «Ζαγόρ», είναι πολλές οι πιθανότητες να εκλεγεί ομόφωνα και να τύχει συνολικής αποδοχής από τους υπόλοιπους συλλόγους της Superleague.

Φωτο Ημερας

undefined
Εντυπωσιακή η Βούλα Παπαχρήστου και με το νέο λουκ στο μαλλί...

Ψιθυροι..........

  • O Σεμπάστιαν Λέτο και ο Γκάμπριελ Ροντρίγκες παρακολούθησαν το βράδυ της Δευτέρας (12/7) στο Ηρώδειο τη συναυλία-παράσταση του βραζιλιάνου μουσικοσυνθέτη Καετάνο Βελοσο.
  • Με αφορμή την ήττα της Ολλανδίας στον τελικό του Μουντιάλ, το "Goal.com" έκανε ένα αφιέρωμα στους... losers των τελικών. Η αγγλική ιστοσελίδα συγκαταλέγει τον Αρη ανάμεσα στις ομάδες οι οποίες, παρόλο που έχουν παρουσίες σε αρκετούς τελικούς (Κυπέλλου εν προκειμένω), δεν μπορούν να πανηγυρίσουν στο τέλος την κατάκτηση του τροπαίου. Στην λίστα βρίσκονται ακόμη, η Γιουβέντους για τους χαμένους τελικούς στο Τσάμπιονς Λιγκ το 1997, το 1998 και το 2003, η Εθνική Ουγγαρίας με τις δύο αποτυχίες σε Παγκόσμια Κύπελλα το 1938 και το 1954, η αγγλική Λιντς που έχανε σε τελικούς αγγλικών διοργανώσεων από την περίοδο 1961 ως το 1974 (!), αλλά και οι Ρεν, Μπενφίκα.
  • Είναι γνωστό πως ο Ντρου Νίκολας θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό, αλλά οι πράσινοι δεν έχουν βγάλει επίσημη ανακοίνωση. Ο αμερικανός άσος, πάντως, το ανακοίνωσε μέσω facebook: "Back in Athens for two more years", αναφέρει στο προφίλ του.
  • Για ποτό στο Θησείο βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας (12/7) ο μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Βασιλόπουλος συνοδευόμενος από... αιθέρια ύπαρξη.

Ο Μουρίνιο πάτησε Μαδρίτη με γεμάτη την ατζέντα του

http://1.1.1.2/bmi/www.contra.gr/images/m/jose_130710_m.jpgΜία ημέρα μετά την επιστροφή της εθνικής Ισπανίας στη χώρα μία άλλη σημαντική άφιξη έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο “Μπαράχας” της Μαδρίτης. Μετά από μία περίοδο διακοπών ο Ζοσέ Μουρίνιο έφθασε στην ισπανική πρωτεύουσα για να πιάσει δουλειά στη “βασίλισσα” της Ευρώπης.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει αρκετά θέματα να επιλύσει, ωστόσο είναι κάποια τα οποία έχουν ήδη πάρει το δρόμο τους. Εν αρχή οι αποδεσμεύσεις των Ραούλ, Γκούτι, Ντρέντε. Όλοι τους δεν υπολογίζονται για τη νέα χρονιά. Ο πρώτος δείχνει να έχει συμφωνήσει με τη Σάλκε, ο δεύτερος “φλερτάρει” εδώ και καιρό με την Μπεσίκτας, αλλά τίποτα δεν είναι οριστικό, ενώ ο Ολλανδός μέσος θα μετακομίσει στη Λισαβόνα για να παίξει στη Σπόρτινγκ.

Στο θέμα των παικτών που θα μετακομίσουν στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” θεωρείται βέβαιο ότι θα γίνει τελική κίνηση για τον Ντάγκλας Μαϊκόν. Η Ίντερ θέλει 29.000.000 ευρώ για να τον παραχωρήσει, ωστόσο η επιθυμία του Μουρίνιο να δει τον παίκτη με τη λευκή φανέλα ίσως κάμψει τις αντιστάσεις του προέδρου, Φλορεντίνο Πέρεθ.
Από εκεί και πέρα και μετά από άκρατη ονοματολοχία για τον κεντρικό μέσο ο Σάμι Κεντίρα της Στουτγάρδης φαίνεται ότι κερδίζει τη “μάχη”, ειδικά μετά τις εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής. Μπορεί στη γερμανική ομάδα να διαψεύδουν την ύπαρξη επίσημης πρότασης, αλλά οι Μαδριλένοι ξέρουν πότε θα...χτυπήσουν. Άλλωστε το συμβόλαιο του διεθνούς Γερμανού εκπνέει την επόμενη χρονιά και η ομάδα του κινδυνεύει να τον χάσει το Δεκέμβριο χωρίς να πάρει ευρώ. Τέλος, ο Μουρίνιο καλείται να πάρει απόφαση και για τον Πέδρο Λεόν, ο οποίος έχει συμφωνήσει να κάνει την εσωτερική μετακίνηση (από τη Χετάφε στη Ρεάλ).

Φλέγοντα είναι και τα θέματα που αφορούν τις ανανεώσεις παικτών. Ο Πέπε πέρασε μία δύσκολη χρονιά (λόγω του τραυματισμού στο γόνατο), με αποτέλεσμα να χάσει το μεγαλύτερο κομμάτι αυτής. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε σταμάτησαν και οι διαπραγματεύσεις για την επέκταση του συμβολαίου του που άρχισαν τον Οκτώβριο του 2009. Στην ομάδα θα παραμείνει και ο Γέρζι Ντούντεκ, με τον Πολωνό να αποδέχεται το ρόλο του μόνιμου...δεύτερου πίσω από τον Ίκερ Κασίγιας.

Ένα κομμάτι που θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερο βάρος ο νέος τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης είναι αυτό της ομαλής ένταξης των διεθνών παικτών στο προπονητικό πρόγραμμα. Η “βασίλισσα” έχει 11 παίκτες που έδωσαν το “παρών” στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, εκ των οποίων ξεχωρίζουν οι πρωταθλητές κόσμου, Κασίγιας, Ράμος, Τσάμπι Αλόνσο, Αλμπιόλ και Αρμπελόα. Στο ίδιο επίπεδο με τους παραπάνω βρίσκεται και ο Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ, ο οποίος αντιμετώπισε τους συμπαίκτες του στον τελικό του Γιοχάνεσμπουργκ.

Οι έξι προαναφερθέντες θα βρουν την υπόλοιπη ομάδα στην περιοδεία που θα κάνει στις ΗΠΑ. Εκεί θα μεταβούν επίσης οι Ντι Μαρία, Ιγκουαϊν, Κακά και Ρονάλντο, οι οποίοι αποχαιρέτησαν νωρίτερα τα γήπεδα της Νότιας Αφρικής. Για το τέλος αφήσαμε τον νεοαποκτηθέντα Σέρχιο Κανάλες, ο οποίος έχει υποχρεώσεις με την εθνική U-19 στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Όσον αφορά τα φιλικά παιχνίδια, πέντε εξ' αυτών είναι σίγουρα (Σαν Χοσέ, Λος Άντζελες, Μπάγερν Μονάχου, Σταντάρ Λιέγης, Χέρκουλες) ενώ ο Μουρίνιο έχει ζητήσει να κλειστούν άλλα τρία. Το πρώτο αφορά το τρόπαιο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” και τα άλλα δύο είναι πολύ πιθανό να διεξαχθούν και πάλι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού (ίσως στο Μεξικό).

Η φιέστα των ολλανδών

http://1.1.1.4/bmi/www.sport.gr/files/news/2010-07-14/1279066097_kuyt_250x.jpgΜπορεί η εθνική Ολλανδίας να ηττήθηκε από την Ισπανία στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και να τερμάτισε στην 2η θέση της διοργάνωσης, αυτό όμως δεν εμπόδισε τους οπαδούς των οράνιε να τους ετοιμάσουν μία θριαμβευτική υποδοχή στο Αμστερνταμ.

Οι ποδοσφαιριστές της αποστολής επισκέφθηκαν αρχικά τον πρωθυπουργό της χώρας, Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε, και τη βασίλισσα Βεατρίκη. Ο Μπαλκενέντε τους συνεχάρη για την επιτυχία τους και δήλωσε χαρακτηριστικά: Ας μην περιμένουμε άλλα 32 χρόνια για τελικό.

Επιπλέον, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ, και ο αρχηγός των οράνιε, Τζιοβάνι Φαν Μπρόνχορστ, χρίστηκαν ιππότες, γεγονός που αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη και για τους δύο.

Στη συνέχεια, η αποστολή κατευθύνθηκε στο κέντρο της πόλης και επιβιβάστηκαν σε σκάφη με τα οποία έκαναν βόλτα στα κανάλια του Αμστερνταμ. Περίπου 500.000 οπαδοί έδωσαν το παρών, αποθεώνοντας τους παίκτες και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ τους, αντιμετωπίζοντάς τους, όπως έλεγαν, σαν Πρωταθλητές.

"Μπορεί η Ισπανία να στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, αλλά εμείς έχουμε το καλύτερο κοινό στον κόσμο", δήλωσε ο Αριεν Ρόμπεν, ενώ ο Φαν Μπρόνχορστ πρόσθεσε: "Δεν φέραμε το Κύπελλο αλλά μας δίνουν την αίσθηση ότι είμαστε πρωταθλητές".

Ξεκαθαρίζει το μέλλον του Μαραντόνα


Ο τεχνικός της Εθνικής Αργεντινής, Ντιέγκο Αρμάντο  Μαραντόνα Την Τετάρτη θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση ως προς το τι μέλλει γενέσθαι με τον Ντιέγκο Μαραντόνα και την ενασχόλησή του με την εθνική ομάδα της Αργεντινής. Ο τεχνικός της "αλμπισελέστε" θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Χούλιο Γκροντόνα, προκειμένου να τον ενημερώσει αν ενδιαφέρεται να συνεχίσει τα καθήκοντα του ομοσπονδιακού εκλέκτορα.

Από την πλευρά της, η ομοσπονδία θα προσφέρει στον Μαραντόνα τη δυνατότητα να παραμείνει στη θέση του, αφού πρόκειται για μια πολιτική, την οποία ακολουθεί εδώ και χρόνια: ο κύκλος να κλείνει με το προσεχές Κόπα Αμέρικα, που ταυτόχρονα ανοίγει ένα νέο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκροντόνα δεν έχει απολύσει, τουλάχιστον έως τώρα, κάποιον προπονητή.

Προβάδισμα πρόκρισης για την Ομόνοια


Οι παίκτες της Ομόνοιας πανηγυρίζουν ένα από τα δύο  γκολ του Κωνσταντίνου Σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση στον Γ' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε η Ομόνοια, η οποία νίκησε 3-0 τη Ρένοβα στο "Αντώνης Παπαδόπουλος", στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τον Β' προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Τα τέρματα για την ομάδα του Τάκη Λεμονή, η οποία είχε δοκάρι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Εφραίμ, σημείωσαν οι Κωνσταντίνου (7' πέναλτι, 62') και Ντάβιντσον (28').

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο από την ΠΓΔΜ αγωνίστηκε στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ιγκνιατόφσκι στο 6ο λεπτό.

Oμόνοια (Λεμονής): Γιωργαλλίδης, Ντάβιντσον, Καρυπίδης, Βέντσελ, Σπούνγκιν (46Εφραίμ), Κασέκε, Γραμμόζης (83Παναγή), Λεάντρο, Μακρίδης, Αλωνεύτης (80Εσπασαντίν), Κωνσταντίνου
Ρένοβα (Κοστόβ): Ελέζι, Μεμέντι, Εμίνι (81Γκαφούρι), Μπαχράμι (67Φετάι), Αλί (90Γιανέφσκι), Νούχι, Στεπανόφσκι, Στατόφσκι, Γκάσι, Ιγνατόφσκι, Στογιάνοφ

Λύγισαν και το Μαυροβούνιο


Κώστας Σλούκας Δύσκολη νίκη 83-79 στην παράταση πέτυχε η Εθνική Νέων Ανδρών επί του Μαυροβουνίου (καν. αγ. 72-72) για τη 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου, στην φάση των "12" του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στο Ζάγκρεμπ. Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα, οι οποίοι βρέθηκαν ακόμη και στο -10 (41-51) στα μισά της 3ης περιόδου, κατάφεραν να παραμείνουν αήττητοι σε 5 αγώνες στη διοργάνωση και προελαύνουν προς την επόμενη φάση.

Το ομαδικό πνεύμα, το πάθος στην άμυνα και η ευστοχία από τη γραμμή του φάουλ (27/34 βολές) ήταν τα "κλειδιά" της νίκης της Εθνικής και η "απάντηση" στα 9 εύστοχα τρίποντα των Μαυροβούνιων. Πρώτος σκόρερ ήταν και πάλι ο Νίκος Παππάς με 22 πόντους, ο οποίος έστειλε τον αγώνα σε παράταση χάρη σε 2/2 βολές. Καταλυτικός στην έκβαση του αγώνα ήταν ο Σλούκας με σπουδαία εμφάνιση στον έξτρα χρόνο, διάστημα στο οποίο βοήθησαν οι Σαρικόπουλος και Παπανικολάου. Με 17 πόντους ο Κασελάκης ήταν στυλοβάτης στην κανονική διάρκεια, όπως και ο Γεωργάκης με 13 πόντους.

Ο -πρώτος σκόρερ της ομάδας του Μαυροβουνίου- Μιχαϊλοβιτς με 4/4 βολές στα τελευταία δεύτερα της κανονικής διάρκειας έδωσε "αέρα" δύο πόντων στον αντίπαλο της Εθνικής (70-72), αλλά ο Νίκος Παππάς δεν είχε πει την τελευταία λέξη του. Ο παίκτης του Κολοσσού κέρδισε φάουλ από τον Ντουκάνοβιτς, ευστόχησε και στις 2 βολές, 2" πριν από τη λήξη, και έστειλε τον αγώνα σε έξτρα πεντάλεπτο. Στην παράταση, Σλούκας και Παππάς πήραν στις πλάτες τους το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, την ώρα που με τρίποντα ο Στογιάνοβιτς έδινε προβάδισμα στο Μαυροβούνιο (77-79).

Ο Κώστας Παπανικολάου μετέτρεψε σε... μοιραίο τον -MVP του Μαυροβουνίου- Μιχαϊλοβιτς, αφού κέρδισε το φάουλ και ευστοχώντας σε 2/2 βολές ισοφάρισε σε 79-79. Στην επόμενη φάση ο Ζήσης Σαρικόπουλος μετέτρεψε σε καλάθι άστοχο λέι απ του Σλούκα, με τον τελευταίο να κερδίζει φάουλ από τον Στογιάνοβιτς και να διαμορφώνει το τελικό 83-79.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 32-31, 48-53, 72-72 (καν. αγ.), 83-79 (παρ.)

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Μίσσας): Κατσίβελης, Γεωργάκης 13, Μάντζαρης 4, Παπανικολάου 6, Σλούκας 13 (2), Γιάνκοβιτς 4 (1), Παππάς 22 (1), Κασελάκης 17 (2), Σαρικόπουλος 4.
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Στογιάνοβιτς 12 (4), Σαμοϊλοβιτς, Ράντοβιτς 14 (1), Λόντσοβιτς 3 (1), Μιχαϊλοβιτς 25, Λιούιτς 5 (1), Ντουκάνοβιτς 5, Σουτούλιβιτς 6, Λόπιτσιτς, Ντούμπλιεβιτς 9 (1), Νταμιάνοβιτς

Ανοιχτή ενημέρωση της ΠΑΕ Ηρακλής

Ανοιχτή ενημέρωση της ΠΑΕ Ηρακλής

Σε ανοιχτή ενημέρωση του κόσμου, θα προχωρήσει η διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής σημερα στις 20:00 στο Κατσάνειο. Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Το Δ.Σ. της ΠΑΕ απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους Ηρακλειδείς να παραβρεθούν στη συγκέντρωση ενημέρωσης, προκειμένου να ενημερωθούν για όλα, όσα έχουν να κάνουν με τον ποδοσφαιρικό ΗΡΑΚΛΗ, ο οποίος έχει την ανάγκη συμπαράστασής μας όσο ποτέ. Ολοι, λοιπόν σημερα, στις 20:00, στο Κατσάνειο…». Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν στην σημερινή προπόνηση ο Τάσος Κατσαμπής και ο Γιώργος Κατσικάς.

Γκιάρο: "Τον σεβασμό τον κερδίζεις"


Ο Ρονάλντο Γκιάρο με αντίπαλο τον Αγκάλι Ο Ρονάλντο Γκιάρο είχε την... τιμητική του σε συνένετυξη που παραχώρησε στους απεσταλμένους δημοσιογράφους, στην Ελβετία, όπου προετοιμάζεται ο Aρη. Ο Βραζιλιάνος παρότι έχει κλείσει τα 36 του χρόνια δεν σκέφτεται σοβαρά να σταματήσει την καριέρα του.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε:

- Οι μέρες της προετοιμασίας είναι πλέον αρκετές. Δουλεύοντας με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ποιες είναι οι διαφορές που μπορείς να διακρίνεις; "Ο κάθε προπονητής έχει το δικό του τρόπο δουλειάς, έτσι και ο Έκτορ Κούπερ. Με τις δικές του σκέψεις και το δικό του τρόπο λοιπόν κάνουμε και εμείς την προετοιμασία μας. Το στάδιο της προετοιμασίας κατά κύριο λόγο βασίστηκε στον τομέα της φυσικής κατάστασης και πλέον αρχίζει η τακτική".

- Βρεθήκατε στην Αυστρία για το πρώτο διάστημα της προετοιμασίας. Πλέον βρίσκεστε στην Ελβετία για το δεύτερο. Αν κρίνουμε από τις προπονήσεις αλλά και την παρουσία του Aρη στις φιλικές αναμετρήσεις, ποια είναι η άποψή σου για τη δουλειά που έχει γίνει; "Από το φιλικό παιχνίδι με την Μπενφίκα και έπειτα, θεωρώ πως τα συμπεράσματα που θα έχουμε θα είναι ακόμη πιο χρήσιμα. Στα προηγούμενα παιχνίδια τα πόδια μας ήταν αρκετά βαριά και αυτό φάνηκε, συν του ότι η ομάδα δεν ήταν "δεμένη" μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα πλέον θα πρέπει να τρέξει, να πάρει παιχνίδια και από το παιχνίδι με την Μπενφίκα και μετά, να βρει τον αγωνιστικό της ρυθμό".

- Η χρονιά ξεκινάει για εσάς στις 29 Ιουλίου για το Γιουρόπα Λιγκ. Πιστεύεις ότι ο Aρης θα είναι 100% έτοιμος μέχρι τότε; "Το να δώσεις ποσοστά αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο. Οι ποδοσφαιριστές δουλεύουμε για να μπορέσουμε να είμαστε 100% έτοιμοι μέχρι το πρώτο μας παιχνίδι και είμαι σίγουρος ότι μέχρι τότε η ομάδα θα παρουσιαστεί και από άποψη φυσικής κατάστασης, αλλά και από τακτικής όσο το δυνατόν πιο έτοιμη".

- Οι οπαδοί σε ξεχωρίζουν γιατί είσαι ένας από τους ποδοσφαιριστές που προσφέρουν και παίζουν για τη φανέλα. Πώς εισπράττεις την εκτίμηση του κόσμου προς το πρόσωπό σου; "Ο σεβασμός κερδίζεται μέσα από τη δουλειά του καθενός. Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής εδώ και 15 χρόνια. Πολλοί θεωρούν ότι είμαι απόμακρος και ψυχρός, αλλά έτσι ήμουν όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό που ήθελα και προσπαθούσα να κάνω πάντα ήταν να κερδίζω το σεβασμό από τη δουλειά μου, έτσι κάνω και τώρα".

- Την περασμένη χρονιά αγωνίστηκες βασικός, έχοντας δίπλα σου τον Κριστιάν Νασούτι. Φέτος δε θα έχεις τον Αργεντινό για παρτενέρ, αλλά έναν εκ των Λαζαρίδη, Οριόλ, Παπαζαχαρία ή Κουλουχέρη. Πόσο διαφορετική θα είναι η συνεργασία σου μ' αυτούς; "Όπως κάθε ποδοσφαιριστής έχει το δικό του στιλ παιχνίδιού, έτσι και ο Νασούτι. Η αλήθεια είναι ότι αργήσαμε να συνεργαστούμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η μετέπειτα συνεργασία μας ήταν εξαιρετική. Αν κληθώ να αγωνιστώ φέτος μαζί με τα καινούργια αποκτήματα, θεωρώ ότι μέσα από τη δουλειά θα γνωριστούμε καλύτερα στο γήπεδο και θα υπάρξει μία εξίσου καλή συνεργασία".

- Με βάση την εμπειρία σου, ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά του νέου Aρη; "Δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος για να δώσω το στίγμα του νέου Aρη. Δουλεύουμε με βάση τις οδηγίες που παίρνουμε. Έχουμε δουλέψει σημεία στα οποία μας ζητάει ο προπονητής να πιέσουμε ψηλά, να είναι η ομάδα πιο αμυντικά στημένη. Γενικά αυτό έχει να κάνει με τις στιγμές του παιχνιδιού, αλλά και το πώς θα παρουσιάζεται ο αντίπαλος".

- Ήσουν ο πρώτος ποδοσφαιριστής για φέτος που ανανέωσες τη συνεργασία σου με την ομάδα. Ποιο ήταν το στοιχείο που σε οδήγησε σ' αυτή την απόφαση και ποιος είναι ο στόχος σου; "Προσωπικός μου στόχος είναι να παίξω ποδόσφαιρο αυτή τη χρονιά και άλλη μία. Έχω δύο ακόμη χρόνια να προσφέρω τις υπηρεσίες μου, αλλά σίγουρα αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα κυλήσει η φετινή χρονιά. Αν -Θεού θέλοντος- δεν υπάρξει κάποιος τραυματισμός, σκέφτομαι να συνεχίσω για έναν ακόμη χρόνο. Ο λόγος που έμεινα στον Aρη είναι ο απόλυτος εγκλιματισμός μου με την ομάδα, αλλά και τη Θεσσαλονίκη, που είναι μία όμορφη πόλη με καλή ζωή και μας προσφέρει σ' εμένα και στην οικογένειά μου ηρεμία. Είμαι 35 χρονών και πιστεύω ότι ο κάθε ποδοσφαιριστής που πλησιάζει αυτά τα χρόνια θα πρέπει να σκέφτεται να μένει σε ένα σύλλογο για αρκετά χρόνια".

- Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κρεμάσεις τα παπούτσια σου στον Aρη; "Υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από αυτή τη χρονιά".

- Ο Aρης θα αντιμετωπίσει σε ένα σπουδαίο φιλικό παιχνίδι την Μπενφίκα, τη φανέλα της οποίας φόρεσες για πέντε χρόνια. Υπάρχουν συναισθήματα για τον Ρονάλντο Γκιάρο, έχοντας για αντίπαλο την πρώην ομάδα του; "Μπορεί η Μπενφίκα να ήταν ένας σημαντικός σταθμός στην καριέρα μου, αλλά δεν υπάρχουν ιδιαίτερα συναισθήματα. Ήταν μία ομάδα που με βοήθησε στην εξέλιξη της καριέρας μου. Υπήρχε οργάνωση σε όλους τους τομείς και μου δόθηκε η δυνατότητα να αγωνιστώ σε μία ομάδα με μεγάλο όνομα στην Ευρώπη. Έχω διαττηρήσει φιλικές σχέσεις. Σίγουρα κρατάω κάποιες καλές εικόνες, αλλά το βλέπω σαν ένα ακόμη παιχνίδι".

- Στο αεροδρόμιο της Γενεύης σε περίμεναν αρκετοί Πορτογάλοι δημοσιογράφοι. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και τώρα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την καριέρα σου. "Είναι φυσιολογικό αυτό, διότι και από τον Aρη να φύγω, θα υπάρχει ενδιαφέρον για τα νέα μου. Αυτό είναι παιχνίδι του ρεπορτάζ. Δεν κρύβω πάντως ότι τα χρόνια μου στην Μπενφίκα ήταν πολύ όμορφα".