Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Pregame: Μπαρτσελόνα-Ρεάλ (21:45)

Με στόχο το ένα από τα δύο εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό του «Γουέμπλεϊ», Μπαρτσελόνα και Ρεάλ αναμετρώνται στο «Καμπ Νου», στη ρεβάνς του 0-2 της Μαδρίτης. Οι Αθλητικοί Ψίθυροι, σας βάζουν στο κλίμα της σπουδαίας αναμέτρησης από νωρίς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων, με αυτή της Ρεάλ να έχει δύο μεγάλες εκπλήξεις, καθώς προτιμήθηκε ο Ιγκουαΐν αντί του Αντεμπαγιόρ και ο Κακά αντί του Οζίλ:

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Βαλντές, Άλβες, Μασκεράνο, Πικέ, Πουγιόλ, Τσάβι, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Βίγια, Πέδρο, Μέσι

Ρεάλ Μαδρίτης (4-2-3-1): Κασίγιας, Αρμπελόα, Καρβάλιο, Αλμπιόλ, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο, Ντιαρά, Ντι Μαρία, Κακά, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγκουαΐν



Πολύ δυνατή βροχή έχει ξεσπάσει αυτή την ώρα στη Βαρκελώνη. Όλα δείχνουν πως θα συνεχιστεί και την ώρα του ημιτελικού. Το βρεγμένο τερέν θα δημιουργήσει προβλήματα στους πολλούς τεχνίτες των δύο ομάδων.



Η αποστολή της Μπαρτσελόνα έφτασε στο γήπεδο περίπου 2 ώρες πριν το ματς.



Τις... ευχές του Σεσκ Φάμπρεγας έχουν οι παίκτες της Μπαρτσελόνα, με τον άσο της Άρσεναλ να αναρτά αφιέρωση για τον Ζεράρδ Πικέ στον λογαριασμό του στο Twitter, η οποία έγραφε: «Καλή επιτυχία αύριο μικρέ».
  

Ο Μουρίνιο θα παρακολουθήσει τον ημιτελικό από το ξενοδοχείο 

Ο Πιερλουίτζι Κολίνα θα είναι στο «Καμπ Νου»

Γνωρίζετε ότι:

* Το αποψινό ματς με τη Ρεάλ, θα είναι το 220ο στο Champions League για την Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα», έχουν 125 νίκες, 52 ισοπαλίες και 42 ήττες.

* Οι δύο ομάδες, παίζουν για όγδοη φορά αντίπαλες στο θεσμό, με τους Καταλανούς να μετρούν τρεις νίκες και τους Μαδριλένους δύο. Επίσης, δύο ματς έχουν λήξει ισόπαλα. 

* Ο Λιονέλ Μέσι, χρειάζεται μόλις ένα τέρμα για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ρουντ Φαν Νιστελρόι. Ο Ολλανδός είχε σημειώσει 12 γκολ σε μία χρονιά στο Champions League, με τον Αργεντινό να έχει πετύχει έντεκα φέτος.

* Για τους «μερένχες» οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Καρίμ Μπενζεμά έχουν από έξι τέρματα έκαστος.    

«Αστείο να ζητούν την αποχώρηση Βενγκέρ»

Ο Αρσέν Βενγκέρ δέχεται σκληρή κριτική για το γεγονός πως η Άρσεναλ όπως όλα δείχνουν θα μείνει χωρίς τρόπαιο, ο Βόιτσεχ Στσέζνι θεωρεί γελοίες τις φωνές περί... αποχώρησης του Αλσατού τεχνικού.

«Είναι γελοίο. Ρωτήστε όποιον παίκτη της Άρσεναλ θέλετε. Όλοι τον στηρίζουν. Έχτισε αυτή την ομάδα από το τίποτα, είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο. Δεν καταλαβαίνω γιατί να θέλει κανείς να αποχωρήσει. Η σεζόν ήταν απογοητευτική, αλλά ο καθένας μας στην ομάδα έχει ευθύνη για τα λάθη που έγιναν.

Δεν γίνεται να τα ρίχνεις όλα σε έναν. Διαθέτουμε μια νεανική ομάδα. Έχουμε χρόνο μπροστά μας για να κερδίσουμε τίτλους. Ας κάνουμε λοιπόν υπομονή- του χρόνου θα πρέπει να δείξουμε έτοιμοι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα», είπε χαρακτηριστικά ο Στσέζνι, ο οποίος κέρδισε με τις εμφανίσεις του φέτος, την θέση του βασικού.

Στο «Γεντί Κουλέ» το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα!!

Στο «Γεντί Κουλέ» θα διεξαχθεί ο αγώνας του ΟΦΗ με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 34ης και τελευταίας ημέρας για την κανονική περίοδο στη Β` Εθνική (Football League) που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαΐου. Την απόφαση πήρε σήμερα το ΔΣ της ΠΑΕ ΟΦΗ, αφού πρώτα έλαβε τη διαβεβαίωση από τα επιτελεία των οργανωμένων φιλάθλων ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μη σημειωθεί το παραμικρό παρατράγουδο.
 

«Άκυρο το Κύπελλο»

Ο Γρηγόρης Ψαριανός χαρακτήρισε άκυρο το Κύπελλο της ΑΕΚ λόγω των επεισοδίων που έγιναν στον τελικό και προτείνει λύσεις για να περιοριστεί το πρόβλημα της βίας.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς στον «Αθήνα 9,84»:

Για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ:

«Από πού μπήκαν μέσα δεκαπέντε πολεμικά όπλα, με φωτοβολίδες του Ναυτικού; Από πού μπήκαν μέσα εξακόσια βεγγαλικά; Αφού μας έκαναν σωματική έρευνα, υποτίθεται. Αφού οι αστυνομικοί ψάχνουν στα γήπεδα. Και κάτι άλλο, τα ΜΑΤ και η αστυνομία δεν έχουν καμία δουλειά στα γήπεδα. Τα γήπεδα είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις των ανωνύμων εταιριών».

Για τις ευθύνες που υπάρχουν:

«Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στις ΠΑΕ και τους προέδρους τους και στην πολιτεία. Η πολιτεία, ο υπουργός, ο κ. Φλωρίδης, ο κ. Λιάνης, ο κ. Ιωαννίδης, ο κ. Ορφανός, ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Νικητιάδης, ο κ. Γερουλάνος, όσοι διετέλεσαν υπουργοί Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα είναι ηθικοί αυτουργοί για τους φόνους και τους νεκρούς που θα έχουμε στα επόμενα επεισόδια, σημειώστε το.

Μέσα σε δύο εβδομάδες το έχεις καθαρίσει αυτό το ζήτημα. Πρώτον, διακόπτεις το πρωτάθλημα επ' αόριστον. Τώρα, όχι το εξετάζουμε από του χρόνου. Τώρα! Δεύτερον, δεν γίνεται απονομή Κυπέλλου για το 2011. Το Κύπελλο που πήρε η ΑΕΚ είναι άκυρο. Το παιχνίδι δεν τελείωσε, έχει ακόμα οκτώ λεπτά.

Ας κάνουν κεκλεισμένων των θυρών τα υπόλοιπα οκτώ λεπτά και μετά να γίνει η απονομή. Κανονικά, τώρα, πρέπει να πει ο υπουργός "διακόπτεται το πρωτάθλημα. Δεν πάνε ελληνικές ομάδες στα ευρωπαϊκά κύπελλα" -για φέτος τουλάχιστον- "και θα δούμε αν θα ξαναρχίσει του χρόνου».

Για τις κινήσεις που θα κάνει:

«Έχω το βίντεο του τελικού κι έχω μαζέψει τα παιχνίδια Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός,Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, πριν από ενάμιση μήνα στην Τούμπα, άλλα τέσσερα, πέντε και μερικά από τη Β΄ Εθνική. Και έχω αυτό το υλικό, θα μαζέψω δέκα υπογραφές βουλευτών και πεντακοσίων πολιτών -εκατό, συμβολικά- και θα τα στείλουμε στα γραφεία της UEFA.

Και θα πούμε "αφού η ελληνική πολιτεία είναι κότα και δεν τολμάει να πάρει τα μέτρα που πρέπει να πάρει -και μπορεί να τα πάρει "χτες", όχι απόψε-, ζητάμε εμείς και σας παρακαλούμε, για να μη θρηνήσουμε νεκρούς και για να μη θρηνήσετε κι εσείς νεκρούς από τις ομάδες της Ευρώπης που θα έρθουν εδώ να παίξουν, να αποκλειστούν, επ' αόριστον, οι ελληνικές ομάδες από τα ευρωπαϊκά κύπελλα"».
Πηγή: gazzeta.gr

Δυσκολεύει του Ακουιλάνι!!

Ο Αλμπέρτο Ακουιλάνι δύσκολα θα παραμείνει στην Γιουβέντους, καθώς ο Μπέπε Μαρότα τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις με τη Λίβερπουλ για τη μείωση της ρήτρας κατέληξαν σε αδιέξοδο.

Η Γιουβέντους απέκτησε τον Αλμπέρτο Ακουιλάνι με τη μορφή δανεισμού από την Λίβερπουλ το περασμένο καλοκαίρι και με οψιόν αγοράς του για το τέλος της σεζόν, η οποία ανέρχεται σε 18 εκατ. ευρώ. Ο Ιταλός μέσος έχει μεν ικανοποιήσει τους ιθύνοντες της ομάδας, όμως το ποσό που απαιτείται για την απόκτησή του κρίνεται αρκετά υψηλό από τον τεχνικό διευθυντή της Γιούβε Μπέπε Μαρότα.

Ο Ιταλός παράγοντας αποκάλυψε ότι η Μεγάλη Κυρία επιθυμεί να διατηρήσει τον Ακουιλάνι στις τάξεις της, όμως δεν πρόκειται να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του, καθώς οι διαπραγματεύσεις με την αγγλική ομάδα για τη μείωση της ρήτρας κατέληξαν σε αδιέξοδο...

«Η συμφωνία περιλαμβάνει ρήτρα αγορά των δικαιωμάτων του παίκτη, την οποία έχουμε δικαίωμα να ενεργοποιήσουμε μέχρι τις 15 Μαΐου. Προσπαθήσαμε να βρούμε μία λύση με τη Λίβερπουλ, ώστε η ρήτρα να μειωθεί, όμως δεν καταφέραμε να συμφωνήσουμε. Μπορώ να πω ότι η Γιουβέντους δεν πρόκειται να πληρώσει αυτό το ποσό», τόνισε ο Μπέπε Μαρότα.

Χωρίς οπαδούς στο ΟΑΚΑ ο Βόλος!!

Ο Ολυμπιακός Βόλου θα πάει στο ΟΑΚΑ για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ στην πρεμιέρα των πλέι οφ δίχως τους φιλάθλους του, καθώς η Αστυνομία δεν έδωσε τη συγκατάθεσή της.
Μπορεί η ΑΕΚ να είχε συμφωνήσει στο να δώσει εισιτήρια στον Ολυμπιακό Βόλου, όμως η Αστυνομία έβαλε… φρένο στη μετακίνησή τους, αφού δεν έδωσε τη συγκατάθεσή της. Έτσι, οι Θεσσαλοί θα μεταβούν στο Ολυμπιακό Στάδιο δίχως να έχουν τη στήριξη των φιλάθλων τους και κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και στην αναμέτρηση του Πανθεσσαλικού στο δεύτερο γύρο.

«Χυλόπιτα» Ασάνοβιτς σε Καβάλα!!

Ο Αλιόσα Ασάνοβιτς βρέθηκε ένα βήμα πριν την συνεργασία του με την Καβάλα, ωστόσο με δηλώσεις του τόνισε πως αρνήθηκε την πρόταση και θα συνεχίσει στο πλευρό του Μπίλιτς.

«Διαπραγματεύτηκα και οι συνομιλίες ήταν σοβαρές, αλλά μετά την επιστροφή στην Κροατία αποφάσισε αποφάσισα ότι δεν θέλω να φύγω από το πλευρό του Μπίλιτς, ο οποίος μου έχει δώσει μια μεγάλη ευκαιρία. Επιπλέον, δεν θα είχα την ηθική δύναμη να αφήσω αυτό τον υπέροχο κόσμο και τους πολύ καλούς παίκτες, διότι είμαι βέβαιος ότι πληρούν τις προϋποθέσεις για το Euro 2012» τόνισε ο Ασάνοβιτς, ο οποίος τόνισε πως την Παρασκευή θα ανακοινώσει στην Καβάλα την απόφασή του. Ο Κροάτης πάντως ξέχασε πως υπάρχει και το διαδίκτυο…

«Γραφικό το ποδόσφαιρο»!

Ο Αλέξανδρος Τζόρβας συμμετείχε στον διαδυκτιακό μαραθώνιο του newstoday.grγια το «Χαμόγελο του παιδιού» αλλά δεν παρέλειψε να… κατακεραυνώσει τα όσα τραγελαφικά γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο!
Φορώντας για δύο σερί χρονιές τα γάντια του βασικού κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού έχει ζήσει πολύ όμορφες στιγμές, όπως η περυσινή κατάκτηση του νταμπλ, αλλά έχει βιώσει και καταστάσεις που παραπέμπουν σε πρωτάθλημα της ζούγκλας! Δεν είναι λίγες οι φορές, άλλωστε, που έχει δηλώσει πως θέλει να φύγει από το μίζερο ελληνικό ποδόσφαιρο και να ανοίξει μια νέα σελίδα στην καριέρα του, αγωνιζόμενος στο εξωτερικό.
Ο Αλέξανδρος Τζόρβας συμμετείχε στον μαραθώνιο του newstoday.grγια το «Χαμόγελο του παιδιού» και στον live διάλογο που είχε πέταξε τα… καρφιά του σχετικά με το αστείο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο διεθνής πορτιέρο είπε μεταξύ άλλων ότι «το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι γραφικό. Η πολιτεία δεν κάνει τίποτα για να προστατέψει το άθλημα και όπως πάμε εγώ ελπίζω να μην θρηνήσουμε θύματα».

Όλοι στην διάθεση του Χάβου

Ο Μάκης Χάβος είδε με ικανοποίηση στην σημερινή προπόνηση όλους τους ποδοσφαιριστές του να δηλώνουν «παρών», όντας ετοιμοπόλεμοι για το πρώτο παιχνίδι του μίνι πρωταθλήματος των play off.
Ο Μπρούνο Τσιρίλο ξεπέρασε το πρόβλημα που είχε στο αχίλλειο τένοντα και προπονήθηκε κανονικά, θέτοντας τον εαυτό του στη διάθεση του προπονητή του για τον αγώνα της Κυριακής (8/5) με τον Παναθηναϊκό.
Ο μοναδικός που συνεχίζει να κάνει ατομικό πρόγραμμα είναι ο Μίρκο Σαβίνι και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν θα προλάβει το ντέρμπι της Κυριακής (8/5).
Τέλος, η σημερινή προπόνηση περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής με τον τεχνικό του «Δικεφάλου» να δείχνει ότι έχει καταλήξει στο 4-2-3-1.

Βάζει τα... μεγάλα μέσα η UEFA

Οι... γκρίνιες της Ρεάλ Μαδρίτης για τη διαιτησία στον πρώτο ημιτελικό με τη Μπαρτσελόνα για το Champions League ανάγκασαν την UEFA να πάρει... δραστικά μέτρα στη ρεβάνς και γι` αυτό το λόγο στο Καμπ Νου για να επιβλέψει το ματς θα βρεθεί ο Πιερλουίτζι Κολίνα!

Ο πολύπειρος επικεφαλής των διαιτητών τη UEFA θα παρακολουθήσει από κοντά τον Φρανκ ντε Μπλέκερε σε μία προσπάθεια να αποφευχθούν οι διαμαρτυρίες που ακολούθησαν το πρώτο ματς.

Αυτή που είχε διαμαρτυρηθεί ήταν κυρίως η Ρεάλ Μαδρίτης για την αποβολή του Πέπε, αλλά και του Ζοσέ Μουρίνιο.

Να σημειωθεί ότι στις αρχές της εβδομάδας ο Κολίνα είχε χαρακτηρίσει τους ισχυρισμούς του Μουρίνιο ότι στην UEFA υπάρχει ευνοϊκή μεταχείριση της Μπαρτσελόνα ως «γελοίες».

Και πάλι... μπάλα στον Άρη με ελεύθερη είσοδο

Επιστροφή στη δράση για τον Άρη μετά 17 μέρες! Επίσημα η χρονιά τελείωσε στα Πηγάδια στις 17 Απριλίου, στον αγώνα με την Ξάνθη, αλλά ο Σάκης Τσιώλης ζήτησε να γίνουν κάποια φιλικά παιχνίδια προκειμένου να βγάλει οριστικά συμπεράσματα για το υλικό της ομάδας ενόψει της νέας περιόδου.

 Η... εξεταστική των κίτρινων ξεκινάει από το απόγευμα της Τετάρτης στις 6 το απόγευμα κόντρα στη Βέροια στο πρώτο από τα τρία φιλικά που θα δώσουν μέχρι τις 13 Μαΐου.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι θα γίνει χωρίς εισιτήριο, με ελεύθερη είσοδο για τους φιλάθλους, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν την ομάδα τους, έστω και με αρκετές απουσίες. Για όσους φίλους της ομάδας θέλουν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι θα είναι ανοικτές οι θύρες 7 και 9.

Κόντρα στη Βέροια σίγουρα δεν θα αγωνιστούν οι τραυματίες Σηφάκης, Πρίττας και ο κλινήρης Ρονάλντο Γκιάρο.

Ο Άρης θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια το ερχόμενο Σάββατο 7 Μαΐου την Κέρκυρα στο "Κλεάνθης Βικελίδης", ενώ την Παρασκευή 13 Μαΐου θα υποδεχθεί εκ νέου την Ξάνθη, σε ένα παιχνίδι που θα γίνει στην μνήμη του Ολουμπάγιο Αντεφέμι. Στο παιχνίδι θα υπάρχει γενική είσοδος 10 ευρώ κι όλα τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ της οικογένειας του νιγηριανού ποδοσφαιριστή.

Μέχρι το 2012 στη Μπάγερν ο Μπουτ!!

Το συμβόλαιό του με τη Μπάγερν Μονάχου για άλλον έναν χρόνο επέκτεινε την Τρίτη ο Χανς-Γιόργκ Μπουτ, την ίδια ώρα που ο Τόμας Κραφτ ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την ομάδα στο τέλος της σεζόν.

Οι «Βαυαροί» έχουν παραδεχτεί ότι θα κυνηγήσουν τη μεταγραφή του Μάνουελ Νόιερ, αλλά θέλουν να κρατήσουν τον Μπουτ για άλλη μία χρονιά.

«Θα δουλέψω σκληρά για μία θέση στη Μπάγερν, είτε είναι εδώ ο Μάνουελ Νόιερ είτε όχι. Τον θεωρώ τον καλύτερο τερματοφύλακα στη Γερμανία, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι ακόμα εδώ.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μιλάμε για σενάρια, θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα. Είμαι σίγουρος ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα για άλλον έναν χρόνο. Νιώθω ότι είμαι σε κορυφαία φόρμα, αλλιώς δεν θα ανανέωνα το συμβόλαιό μου», δήλωσε ο Μπουτ.

Ο 37χρονος Μπουτ ήταν κοντά στην έξοδο, έχοντας χάσει από τον Γενάρη και τη θέση του από τον Κραφτ μέχρι τη φυγή του Λουίς φαν Χάαλ, αλλά έπειτα από εισήγηση του Γιούπ Χάινκες που θα αναλάβει τα ηνία από τη νέα σεζόν, του έγινε πρόταση για επέκταση του συμβολαίου του.

«Ο Γιόργκ Μπουτ είναι ένας τερματοφύλακας πρώτης κλάσης και είμαι πολύ χαρούμενος που θα μείνει μαζί μας για άλλον έναν χρόνο», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος τους συλλόγου, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε.

Τιμωρία τριών αγωνιστικών σε Ντε Ρόσι και Περότα!!

Βαρύς έπεσε ο "πέλεκυς" του αθλητικού δικαστή της ιταλικής λίγκας, Τζιανπάολο Τόζελ, στους μέσους της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Ρόσι και Σιμόνε Περότα. 

Αμφότεροι οι διεθνείς άσοι των "τζιαλορόσι" αποβλήθηκαν στην εκτός έδρας αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής με τη Μπάρι, ο πρώτος για μια αγκωνιά στον Σιμόνε Μπεντιβόλιο και ο δεύτερος για μια γροθιά σε αντίπαλο, και τιμωρήθηκαν αμφότεροι με τρεις αγωνιστικές.
 

Παππάς: «Δεν θα είμαι πλέον μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ»

Πηγή: theplayer.gr

Με νέες αιχμές εναντίον της ομάδας Νικολαϊδη (της οποίας ήταν μέλος) και πετώντας με μια μεγαλοπρεπή…πάσα το μπαλάκι στον κόσμο, ο Πέτρος Παππάς ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την θέση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΚ. Μέσω του επίσημου σαιτ της ομάδας και απευθυνόμενος στους φιλάθλους, ο Παππάς προανήγγειλε πρωτοποριακό πλάνο συμμετοχής των οπαδών στα διοικητικά της Ένωσης.

Και τόνισε μάλιστα, πως θα δωρίσει σ’ αυτή την προσπάθεια το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών του. Μ’ αυτόν τον τρόπο ο Παππάς δεν βγαίνει μεν από το μετοχικό σχήμα, αλλά παύει να έχει την ευθύνη του μεγαλομετόχου. Ευθύνη που περνάει αποκλειστικά στον Νίκο Νοτιά, αλλά στο μοντέλο λαϊκής βάσης που προωθούν οι Supporters σε συνεργασία με τον Σταύρο Αδαμίδη. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΑΕΚ αναμένεται να προχωρήσει την Πέμπτη ή την Παρασκευή σε σχετικές ανακοινώσεις. Βεβαίως με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται πλέον και η αντίδραση του έτερου μεγαλομετόχου Νίκου Νοτιά.

Αναλυτικά η δήλωση του Πέτρου Παππά:

«Πριν από 14 μήνες, όταν η οικονομική κατάσταση της ΑΕΚ είχε φτάσει σε οριακό σημείο, οι πρώην διοικούντες είχαν εγκαταλείψει την προσπάθεια από καιρό και ενώ δεν φαινόταν καμία εναλλακτική πρόταση στον ορίζοντα, παρ' ότι κατείχα μόνο το 10% των μετοχών της ομάδας πήρα την απόφαση να σταθώ δίπλα στον Νίκο Νοτιά για να δώσω μια ύστατη πνοή ζωής στο εγχείρημα που ξεκίνησε με τόση ελπίδα το 2004.

Μέσα σε αυτό το διάστημα με μεγάλη οικονομική αλλά και προσωπική θυσία, κλείνοντας τα αυτιά μου σε αυτούς που κατηγορούσαν και έβριζαν χωρίς να γνωρίζουν και με την αμέριστη συμπαράσταση της Διοίκησης του Σταύρου Αδαμίδη νομίζω ότι βοήθησα κι εγώ να πετύχουμε αρκετά πράγματα. Πρώτο και σημαντικό, να πάρουμε έναν τίτλο μετά από 9 χρόνια ξηρασίας.

Δεύτερον, να έχουμε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια φθάσει το όνειρο του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας βήματα μόνο πριν την νομική του ολοκλήρωση. Τρίτο, να προπονείται η ομάδα σε ένα προπονητικό Ευρωπαϊκών προδιαγραφών χάρη στον Νίκο Νοτιά αλλά και στην επιμονή της Διοίκησής μας. Τέταρτο, βάλαμε τάξη στα οικονομικά , κάτι που είναι εκ των ουκ άνευ μόλις τεθεί σε ισχύ το Financial Fair Play της UEFA σε δύο χρόνια από τώρα, εάν βέβαια θέλουμε να υπάρχει ΑΕΚ και στο μέλλον. Πέμπτο, να είμαστε ακόμα μέσα στο παιχνίδι της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά των ομίλων του Champions League και στην οικονομική εξυγίανση. Έκτο, να είμαστε σε καλύτερη οικονομική θέση από εκείνη που ήμασταν όταν αποχώρησε ο Ντέμης Νικολαΐδης το 2008 και ο Νίκος Θανόπουλος το 2010.

Δυστυχώς σήμερα οι συνθήκες είναι αντίξοες σε όλα τα επίπεδα η χώρα μας βρίσκεται σε δυσχερέστατη οικονομική κατάσταση και οι περισσότερες ιδιωτικές επενδύσεις υποφέρουν. Εγώ προσωπικά εξήντλησα τα περιθώριά μου, έκανα ό,τι μπορούσα να κάνω και με το παραπάνω. Ελπίζω πια και άλλοι ΑΕΚτζήδες, ανεξαρτήτως οικονομικής επιφάνειας, να πιστέψουν και να στηρίξουν όσο έχω στηρίξει εγώ την ομάδα μας.

Σύντομα θα παρουσιαστεί ένα άρτια δομημένο σχέδιο συμμετοχής του κόσμου της ΑΕΚ στα διοικητικά της δρώμενα, ένα πρωτοποριακό πλάνο που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Θεωρώ ότι προσφέρει την μόνη υγιή ελπίδα για οικονομική ανάταση και εξυγίανση της ΑΕΚ.  Προτίθεμαι να δωρίσω ένα μεγάλο μέρος των μετοχών μου για την αρχή αυτής της προσπάθειας. Χρειάζεται όμως και η δυναμική συμμετοχή του κόσμου της ΑΕΚ διότι χωρίς αυτόν δεν πάμε πουθενά.

Από την πλευρά μου , αν και δεν θα λειτουργώ πλέον ως ένας εκ των βασικών μετόχων της ομάδας, θα στηρίξω την προσπάθεια εξυγίανσης στο μέτρο που μπορώ και ελπίζω το ίδιο να κάνουν και όσοι θέλουν να αποδείξουν έμπρακτα την αγάπη τους για την ομάδα μας.

Εύχομαι από βάθος καρδιάς τα καλύτερα για την ομάδα μας. Είμαστε προς το τέλος μιας αγωνιστικής χρονιάς που μπορεί να αποδειχθεί η πιο πετυχημένη από το 2002. Η πρώτη θέση στα  play off είναι ο επόμενος στόχος και πρέπει να τα δώσουμε όλα για την επίτευξή του διότι αποτελεί τον πλέον σίγουρο δρόμο μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου για την αναγέννηση της ΑΕΚΑΡΑΣ που όλοι ονειρευόμαστε».

Παπαϊωάννου: «Με κέρδισε ο Αθανασιάδης»

Στο επίσημο ραδιόφωνο του Άρη φιλοξενήθηκε το μέλος της "ΓΕΝΕΣΙΣ", Ντίμης Παπαϊωάννου, ο οποίος θα είναι στο ψηφοδέλτιο του νυν προέδρου της ΠΑΕ, Θανάση Αθανασιάδη, για τις επερχόμενες εκλογές της Λέσχης.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Ντίμης Παπαϊωάννου είπε τα εξής: "Άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά και ειδικά του Άρη, καλό θα είναι περισσότερο να δουλεύουν παρά να μιλούν. Αυτό συμβαίνει και στη διοίκηση της ΠΑΕ. Είναι από τα στοιχεία που μου αρέσει στον κ. Αθανασιάδη ο οποίος ακολουθεί μια πολύ σωστή πολιτική".

Σχετικά με την απόφαση του να συμμετάσχει στο ψηφοδελτίου του προέδρου της ΠΑΕ Άρη, Θανάση Αθανασιάδη, ανέφερε:

"Είχα αποφασίσει, μετά από δεκαοκτώ χρόνια που ήμουν παράγοντας, να μην ασχοληθώ άλλο. Είχα κουραστεί πραγματικά. Η αγάπη μου όμως για τον Άρη μου άλλαξε τη γνώμη, ειδικά μετά και από τις συζητήσεις που έχω κάνει με τον πρόεδρο της ΠΑΕ. Η πρόταση που μου έκανε να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του ήταν πραγματικά τιμή για μένα. Ποτέ δεν έφυγα μακριά από τον Άρη. Πάντα ήμουν κοντά στον σύλλογο. Μαζί με τον Ηλία Πόππη είδαμε ότι μπορούμε να βάλουμε ένα «λιθαράκι» στην προσπάθεια της διοίκησης της ποδοσφαιρικής ομάδας. Αποτελείται από ανθρώπους που ξεκίνησαν από την κερκίδα ως φίλαθλοι και κατέληξαν να ασχολούνται με τα θέματα της ομάδας. Ο πρόεδρος πραγματικά με έπεισε. Είδα ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες της εποχής μας. Εύχομαι να ενώσουμε τις δυνάμεις και να κάνουμε τον καλύτερο για τον Άρη. Μέσα από τη δουλειά και τις πολλές ώρες καθημερινής δουλειάς, έχει μεγάλη σημασία να βγαίνει το απαιτούμενο έργο. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το έργο της διοίκησης του Άρη.
Καλό είναι πάντα να συμμετέχουν σε τέτοια εγχειρήματα καινούργιοι άνθρωποι οι οποίοι θα μπορούν να πουν τη γνώμη τους και να βοηθήσουν όσο μπορούν και μακάρι σε δύο χρόνια να υπάρξουν καινούργιοι άνθρωποι ώστε η προσπάθεια που γίνεται να είναι πιο ξεκούραστη για όλους. Το σημαντικό είναι αυτές τις δύσκολες εποχές ο Άρης να αποτελείται από σωστούς ανθρώπους".

Όσον αφορά τους λόγους που τον οδήγησαν τον ίδιο και τον Ηλία Πόππη να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο του προέδρου της ΠΑΕ Άρης, Θανάση Αθανασιάδη, ανέφερε:
"Εμείς πραγματικά αγαπάμε αυτό που κάνουμε και όλο αυτό βγαίνει από τις ατελείωτες ώρες δουλειάς. Δεν είναι εύκολο να διοικείς μια ομάδα σαν τον Άρη όταν οι εποχές που διανύουμε είναι οικονομικά δύσκολες. Παρόλα αυτά όμως ο Άρης έχει συσπείρωση. Υπάρχει μια διοίκηση που είναι τίμια και δουλεύει ακατάπαυστα. Οι αποφάσεις παίρνονται κοινά και όλοι αγωνίζονται για το καλό της ομάδας. Αυτοί είναι οι λόγοι που με έπεισαν να συμμετέχω στην προσπάθεια της διοίκησης. Ο Άρης είναι πρωτοποριακός. Αυτό φαίνεται από τις ιδέες που υπάρχουν και φυσικά από τη Λέσχη Φίλων Άρη. Δεν ασχολείται κανένας με την καρεκλά. Όλους τους ενδιαφέρει μόνο το καλύτερο του Συλλόγου και μακάρι να υπάρξει και άλλο σχήμα στις εκλογές γιατί αυτό δείχνει υγεία".
Ερωτηθείς για τη "ΓΕΝΕΣΙΣ", της οποίας είναι και μέλος, η οποία ανέλαβε την ομάδα μπάσκετ του Άρη το 2003, σχολίασε: "Είμαστε μια παρέα που είμαστε φίλοι και έχουμε ένα κοινό σκοπό, τον Άρη. Για αυτό είναι πετυχημένο μοντέλο. Μακάρι αυτό να μεταφερθεί και την ΠΑΕ η οποία είναι κοντά στο να το καταφέρει".

Για την ανακοίνωση-στήριξη της ΚΑΕ προς τον ίδιο αλλά και τον Ηλία Πόππη δήλωσε: "Αυτή η κίνηση δείχνει πόσο κοντά είμαστε με όλες τις διοικήσεις του Άρη. Είναι πολύ σημαντικό και δείχνει ότι είμαστε ενωμένοι".

Σχετικά με τα διάφορα αρνητικά σχόλια που ακούγονται από διάφορες πλευρές για τη διοίκηση της ομάδας και τη συμμετοχή του ίδιου στο ψηφοδέλτιο του Θανάση Αθανσιάδη, σχολίασε: "Δεν θέλω να μπω σε αυτήν τη διαδικασία. Όσα ακούγονται είναι από ένα άνθρωπο που έχει προσφέρει και αυτός στον Άρη και αναφέρομαι στον κ. Λάμπρο Σκόρδα. Τον ξέρω πολλά χρόνια. Έχει την άποψη του και υπάρχει μια κόντρα του με τη διοίκηση. Δεν θέλω να την σχολιάσω, αλλά σίγουρα θέλω να τονίσω πως δεν πιέστηκα να συμμετέχω όπως είπε. Αν είναι δυνατόν να πιεστεί κάποιος για να μπει σε ένα διοικητικό σχήμα. Θέλω να συνεργαστώ με αυτή τη διοίκηση γιατί ταιριάζουν τα χνώτα μας. Μόνο αυτό με ενδιαφέρει. Είναι αγνοί άνθρωποι, είναι τίμιοι και προσφέρουν στον Άρη. Αυτό θα κάνω και εγώ για να βοηθήσουμε όλοι μαζί την ομάδα".
Τέλος ο Ντίμης Παπαϊωάννου κλείνοντας τη συζήτηση ανέφερε:
"Είναι πολύ σημαντικό στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση να υπάρχει όσο πιο πολύς κόσμος γίνεται. Ο Άρης ανήκει στον λαό του άρα αυτός μπορεί να κάνει τα πάντα. Τα 8.500 μέλη βέβαια δεν αντιπροσωπεύουν το μεγαλείο του λαού του Άρη. Η Λέσχη όμως δουλεύει καλά σε αυτό τον τομέα και ο αριθμός αυτός συνεχώς αυξάνεται».

Παρέμβαση Δαμιανίδη: «Όλοι δίπλα τους»

Παρέμβαση στην εκπομπή πραγματοποίησε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ Άρης, Γιάννης Δαμιανίδης, ο οποίος, αναφερόμενος στους Ντίμη Παπαϊωάννου και Ηλία Πόππη, δήλωσε: "Η χαρά που νιώθω προσωπικά αλλά και όλο το ΔΣ της ΚΑΕ Άρης είναι πολύ μεγάλη. Όταν το 2003 ξεκινήσαμε τη 'ΓΕΝΕΣΙΣ', ήμασταν όλοι φίλαθλοι του Άρη και πάνω από όλα είχαμε την ομάδα. Τα λόγια που είπε ο Ντίμης Παπαϊωάννου πρέπει όλοι οι φίλαθλοι του Άρη να τα λάβουν σοβαρά υπόψη τους. Είναι λόγια και σκέψεις που πρέπει να έχουν μέσα τους Όλα αυτά καταλήγουν σε ένα κοινό σκοπό που είναι το μεγαλείο του Συλλόγου που λέγεται Άρης. Αυτοί που προσπαθούν περισσότερο ή λιγότερο, όλοι το κάνουν για το καλό του Συλλόγου. Ο Άρης έχει παράγοντες που μπορεί να βασιστεί και οι οποίοι έχουν το θάρρος της γνώμης γιατί πολύ απλά δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από την ομάδα
Να ευχηθώ με πολύ μεγάλη χαρά ότι το καλύτερο. Ο Ντίμης Παπαϊωάννου και ο Ηλίας Πόππης είναι άνθρωποι που χρειάζονται τη συμπαράσταση όλων των φιλάθλων του Άρη. Έχουν διοικητική εμπειρία και πάνω από όλα έχουν μέσα τους συναίσθημα του να είναι Άρης.
Πρέπει να τους δοθεί πίστωση χρόνου. Είμαστε όλοι κοντά τους γιατί κανένας δεν περισσεύει σε αυτό το Σύλλογο. Αισθάνονται τον Άρη σαν το σπίτι τους και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστούν".

Σουάρες: «Στόχος μας το Europa League και η κατάκτηση του»

Στην αναγκαιότητα της κατάληψης της πέμπτης θέσης της Premier League από τη Λίβερπουλ, στάθηκε ο Λουίς Σουάρες, σε δηλώσεις που παραχώρησε σε βρετανικά Μέσα.

Ο Ουρουγουανός «δαίμονας» των «reds», υποστήριξε πως ο αντικειμενικός στόχος της ομάδας του Μερσεϊσάιντ, είναι η έξοδος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, δηλαδή στο Europa αλλά και η κατάκτηση του κυπέλλου από τη Λίβερπουλ. 

«Πρέπει να περάσουμε την Τότεναμ και να πάρουμε εμείς την πέμπτη θέση που οδηγεί στο Europa League. Εφόσον τα καταφέρουμε, πρέπει να κάνουμε μία καλή πορεία και να το κατακτήσουμε. Αυτό αρμόζει σε μία ομάδα του μεγάθους της Λίβερπουλ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα δύο πλάνα του Φερέιρα για Τούμπα

Στην προπόνηση της Τρίτης ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δοκίμασε δύο ενδεκάδες ενόψει του δύσκολου αγώνα της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Στο πρώτο σχήμα ο Κατσουράνης τοποθετήθηκε στο κέντρο της άμυνα δίπλα στον Σαριέγκι με τους Γιώργο Ιωαννίδη και Λουκά Βύντρα στα άκρα αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, με τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια.  

Αμυντικό χαφ ήταν  Ζιλμπερτο με τους Νίνη και Καραγκούνη μπροστά του σε πιο δημιουργικούς ρόλους. Την τριάδα της επίθεσης αποτελούσαν ο Σισέ στην κορυφή, ο Μαρίνος δεξιά και ο Χριστοδουλόπουλος αριστερά. Το δεύτερο πλάνο που έχει στο μυαλό του ο 65χρονος τεχνικός και το έδειξε λίγο στην προπόνηση, θέλει τον Κατσουράνη να αγωνίζεται στην κλασική του θέση στην μεσαία γραμμή και τον Μαρίνο να φεύγει από την επίθεση και να γυρίζει στην άμυνα. 

Πάντα στην διάταξη 4-3-3  ο Τζόρβας θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Στέργος Μαρίνος δεξί μπακ, ο Γιώργος Ιωαννίδης αριστερό και το δίδυμό των στόπερ θα συνθέτουν οι Βύντρα και Σαριέγκι. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής θα βρίσκονται οι Ζιλμπέρο Κατσουράνης και Καραγκούνης. Δεξιά προς τα αριστερά Νίνης Σισέ και Χριστοδουλόπουλος. 

Το πιθανότερο είναι να δούμε την ενδεκάδα με τον Κατσουράνη στόπερ και λόγω της εμπειρίας του 32χρονου διεθνή άσου αλλά και γιατί ο Φερέιρα θέλει να έχει στα άκρα της άμυνας δύο «κανονικούς» αμυντικούς για να αναχαιτίσουν τον Βιεϊρίνια και όποιον άλλο παίξει από την άλλη μεριά του ΠΑΟΚ. Οι δοκιμές θα συνεχιστούν μέχρι το Σάββατο το πρωί, όπου ο Πορτογάλος τεχνικός θα περιμένει με αγωνία να δει την κατάσταση του Σπυρόπουλου.

Νέτο: «Οι... παλιοί νιώθουμε την ευθύνη»

Ήταν σίγουρα μια ξεχωριστή χρονιά για τον Ντάρσι Νέτο... Πρώτος σκόρερ του Άρη με οκτώ γκολ, αλλά και μέσα στην καλύτερη 18άδα του πρωταθλήματος, μετά από ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε από την συνδρομητική τηλεόραση.
Ο Βραζιλιάνος αμυντικός που βραβεύτηκε ως ένας από τους καλύτερους... μέσους παραδέχθηκε μιλώντας στο επίσημο ραδιόφωνο του συλλόγου ότι: «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος για την βράβευση αυτή, η οποία ήρθε μέσα από σκληρή δουλειά και κόπο. Σίγουρα πολύ σημαντική ήταν η συμβολή του τεχνικού τιμ και των συμπαικτών μου. Θα ήθελα ακόμη να ευχαριστήσω τον κόσμο που με ψήφισε». 

Σχετικά με το ότι αγωνίζεται το τελευταίο διάστημα στη μεσαία γραμμή, ανέφερε:

«Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει γενικά να βρίσκομαι στον αγωνιστικό χώρο, όπως σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Η χρονιά εξελίχθηκε πολύ καλά για μένα σε αυτή τη θέση. Δεν θα είχα πρόβλημα να συνεχίσω αγωνιζόμενος στη μεσαία γραμμή, εφόσον αυτή η θέση μου δίνει τη δυνατότητα να βάζω γκολ κα να βοηθάω την ομάδα μου».
Όσον αφορά την αρνητική κριτική και το πώς ο ίδιος την εισπράττει, σημείωσε: «Δεν έχω να δώσω κάποια απάντηση σε αυτούς που ασκούν κατά καιρούς κριτική με άσχημο τρόπο. Γνωρίζω πως όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά για μένα και δεν κάνω μια καλή εμφάνιση, υπάρχουν πάντα κάποιοι καλοθελητές , που βγαίνουν και λένε για παράδειγμα πως δεν έχω όρεξη να παίζω . Από την άλλη σε μια καλή μου εμφάνιση οι ίδιοι θα μου δώσουν συγχαρητήρια. Είμαι αφοσιωμένος στην δουλειά μου και στόχο έχω, σε συνεργασία με τους συμπαίκτες μου, να βοηθάω την ομάδα μου» 
 
Για την προσωπική του απόδοση και την πορεία της ομάδας, υπογράμμισε: 
«Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Δεν έχει καμία ουσία το να κοιτάζω την δική μου προσπάθεια, εάν το σύνολο δεν έχει πετύχει τους στόχους του. Θέλαμε πολύ η ομάδα να φτάσει ψηλά, να αγωνιστεί στα play offs και να αγωνιστεί την επόμενη χρονιά στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ελπίζω τα φετινά λάθη να μας γίνουν μάθημα και να μην τα επαναλάβουμε ώστε να μπορέσουμε την επόμενη σεζόν να διεκδικήσουμε με αξίωση τη θέση μας στην Ευρώπη. Μόνος του κάποιος δεν κάνει τίποτα. Η ουσία είναι να αναδεικνύεσαι μέσα από την ομάδα».

Όσον αφορά το γεγονός ότι αποτελεί έναν από τους παλαιότερους παίκτες του Άρης, σχολίασε: «Σίγουρα αυτό με κάνει να νιώθω μεγάλη ευθύνη. Η ομάδα έχει έναν Έλληνα προπονητή που δουλεύει σκληρά, και διαθέτει πολλούς έλληνες παίκτες που γνωρίζουν καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάθε καλοκαίρι παρατηρώ ότι η ομάδα κάνει καλό σχεδιασμό, προσέχει πολύ στις μεταγραφές. Δυστυχώς κάποιοι παίκτες δεν μπόρεσαν να εγκλιματιστούν και να δέσουν με την ομάδα. Στο σημείο αυτό νομίζω ότι θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο στο φετινό πρωτάθλημα και η δική μας εμπειρία. Θα πρέπει ως παλιότεροι παίκτες να βοηθήσουμε του νεότερους να ενταχθούν πλήρως στο σύνολο κα να βοηθήσουμε την ομάδα να επιτύχει τους στόχους της».
 
Αναφορικά με τους προσωπικούς στόχους και τις φιλοδοξίες του, δήλωσε: «Έχω χάσει ήδη δυο τελικούς με την ομάδα κόντρα σε Ολυμπιακό και σε Παναθηναϊκό. Αυτό μου προκαλεί πίκρα. Για να νιώσω ολοκληρωμένος σαν ποδοσφαιριστής αυτό που θέλω είναι η κατάκτηση ενός τίτλου με τον Άρη. Νομίζω πως φέτος μπορούμε να το πετύχουμε. Δεν ξέρω τι τίτλος θα είναι αυτός, απλά θέλω ένα τίτλο. Το μόνο που θα υποσχεθώ στον κόσμο είναι σκληρή δουλειά από όλους μας. Πιστεύω πως με τον νέο προπονητή, που εργάζεται σκληρά, θα κάνουμε ένα καλό σύνολο, το οποίο θα διεκδικήσει ένα τίτλο». 
Τέλος ο Ντάρσι Νέτο έκλεισε τη συζήτηση λέγοντας: «Από δω και στο εξής θα ολοκληρώσουμε τις προπονήσεις μας και θα εκμεταλλευτούμε το κενό διάστημα προκειμένου ξεκουραστούμε και να επιστρέψουμε δυνατότεροι. Θα φύγω στην πατρίδα μου με μεγάλη πικρία, καθώς θα ήθελα πολύ να μείνω εδώ και να συνεχίσει η ομάδα να αγωνίζεται».

Δεν τα βρήκαν Σπαρτάκ Μόσχας-Ρανιέρι!!

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκαν οι συζητήσεις της Σπαρτάκ Μόσχας με τον Κλαούντιο Ρανιέρι για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας λόγω της διαφοράς που προέκυψε στο οικονομικό σκέλος, σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα.

Οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφού στις 18 Απριλίου ο Βαλερί Καρπίν παραιτήθηκε από την θέση του προπονητή, ωστόσο όπως αναφέρει η εφημερίδα «Sport-Express», οι οικονομικές απαιτήσεις του Ιταλού τεχνικού κρίθηκαν υπερβολικές.

Μετά το «ναυάγιο», η διοίκηση της Σπαρτάκ Μόσχας συνεχίζει την αναζήτηση με το όνομα του πρώην προπονητή της Γιουβέντους και της εθνικής Ιταλίας, Μαρτσέλο Λίπι, να ακούγεται έντονα.

Φιέστα με σαμπάνια και…πριμ!!

Το πάρτι για την κατάκτηση του κυπέλλου ξεκίνησε από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, συνεχίστηκε σε νυχτερινά μαγαζιά και κατέληξε στα… Σπάτα. Έστω και με δυο μέρες μετά τον τελικό. Οι παίκτες επέστρεψαν σήμερα στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων μετά το διήμερο ρεπό που πήραν ως επιβράβευση για την κούπα. Και τους περίμενε μια έκπληξη. 

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ Σταύρος Αδαμίδης τους υποδέχθηκε με σαμπάνια αλλά και με…πριμ. Βλέπετε, το Σάββατο μέσα στο μεθύσι της χαράς για την κατάκτηση του τροπαίου, δεν έγινε καμία αναφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα. Σήμερα όμως, ο Αδαμίδης έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως όλοι οι παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ της ΑΕΚ, θα πάρουν μερίδιο από το πριμ των 350χιλιάδων Ευρώ, ασχέτως αν έπαιξαν στον τελικό ή αν βρισκόντουσαν στον πάγκο και ανεξάρτητα με την σχετική πρόβλεψη που υπάρχει στο κάθε συμβόλαιο. 

Άλλωστε ο πρόεδρος της ΠΑΕ μοίρασε συγχαρητήρια τα οποία δεν αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο την νίκη στον τελικό, αλλά συνολικά για την πορεία της ομάδας στον θεσμό. «Αυτό το κύπελλο είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα. Και αξίζετε συγχαρητήρια όχι μόνο για την νίκη σας στον τελικό, αλλά για όλη την πορεία σας στην διοργάνωση. Τώρα ο στόχος μας είναι να κατακτήσουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Και σ’ αυτόν τον στόχο πρέπει να επικεντρωθούμε» ήταν τα λόγια του προέδρου της ΑΕΚ.

Πωλήσεις και... Τσάμπιονς Λιγκ!!

Τη δημιουργία μίας ομάδας ικανή να ανταγωνιστεί τα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως οι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, και να διεκδικήσει με αξιώσεις το επόμενο τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ υποσχέθηκε στους οπαδούς της ο Αντριάνο Γκαλιάνι.

Ο αντιπρόεδρος των «ροσονέρι» έθεσε ως βασικό στόχο την συμμετοχή της ομάδας στην κορυφαία τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση της επόμενης σεζόν ο οποίος, ωστόσο, θα κατακτηθεί, μόνο αν γίνουν κάποιες «θυσίες».

 «Σίγουρα κάποιοι παίκτες μας θα πωληθούν για χάρη του Τσάμπιονς Λιγκ, που είναι ο πρωταρχικός μας στόχος», δήλωσε ο Γκαλιάνι και πρόσθεσε: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να μειώσουμε την ομάδα μας, καθώς οι 31 παίκτες είναι πάρα πολλοί. Πρέπει να γίνουν 25 ή έστω 26».

Εκτός από την μείωση του ρόστερ, στη Μίλαν σκοπεύουν να ανοίξουν σύντομα τον φάκελο με τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που λήγουν το προσεχές καλοκαίρι.
«Δεν έχουμε μιλήσει με κανέναν από τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν. Θα το κάνουμε μόλις κατακτήσουμε τον στόχο μας (σ.σ. πρωτάθλημα). Όσον αφορά τον Ζέεντορφ, θα πρέπει να περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή».

Οι «ροσονέρι» χρειάζονται μόλις ένα βαθμό στις τελευταίες αγωνιστικές για να «σφραγίσει» τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή.

Στη δημοσιότητα οι διώξεις σε ΑΕΚ, Ατρόμητο, Δώνη!!

«Καίει» τους ΑΕΚ, Ατρόμητο ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ Εμμανουήλ Αντωνακάκης. Οι διώξεις δόθηκαν στη δημοσιότητα και είναι για ευρείας κλίμακας επεισόδια. Σε αυτές γίνεται αναφορά σε «ντου» οπαδών της ΑΕΚ χωρίς έλεγχο, πριν από την έναρξη του τελικού αλλά και για τραυματισμό 29 αστυνομικών! Ο αριθμός είναι πρωτόγνωρος. Ο Δώνης κινδυνεύει με ποινή απαγόρευσης εισόδου, επειδή χαρακτήρισε μπουρδέλο το κράτος και το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Αναλυτικά:
 
Άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος των :

1) Γεωργίου Δώνη, προπονητή της ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ και

2) ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, νομίμως εκπροσωπουμένης

Εγκαλούνται πειθαρχικά, διότι στην Αθήνα, στις 30 Απριλίου 2011, εδυσφήμησαν το άθλημα του ποδοσφαίρου προβαίνοντας δημόσια σε δυσμενείς κρίσεις σε βάρος της ΕΠΟ, της διοργανώτριας των αγώνων και θεσμοθετημένων οργάνων διαιτησίας και δη διαιτητών, προκαλώντας έτσι στο φίλαθλο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση εκ μέρους του κοινού παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα.
Ειδικότερα, κατά τον ανωτέρω τόπο και χρόνο, μετά τη λήξη του τελικού αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος μεταξύ της δεύτερης εγκαλουμένης Π.Α.Ε. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ με την Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., που διεξήχθη στο στάδιο Ο.Α.Κ.Α., ο πρώτος των εγκαλουμένων Γεώργιος Δώνης, εδήλωσε σε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια και δημοσιογράφους διαφόρων εφημερίδων, οι οποίες και τα εδημοσίευσαν, τα ακόλουθα: «Ο τελικός ήταν παρωδία, αθλιότητα. Στημένο και σκηνοθετημένο έργο ήταν αυτό σήμερα. Το ελληνικό κράτος είναι μπουρδέλο. Μπουρδέλο το ελληνικό κράτος, μπουρδέλο και
το ποδόσφαιρο».

Η παραπάνω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2, 3 και 4 στοιχ. ζ’ και άρθρο 25 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο.
 
 
 
 
Άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος των :

1) ΠΑΕ ΑΕΚ, νομίμως εκπροσωπουμένης και

2) ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, νομίμως εκπροσωπουμένης

Εγκαλούνται πειθαρχικά, διότι στην Αθήνα, στις 30 Απριλίου 2011, φίλαθλοί τους εδημιούργησαν στον εν γένει χώρο του γηπέδου – Σταδίου Ο.Α.Κ.Α. ευρείας κλίμακας επεισόδια, για την καταστολή των οποίων αναγκάστηκε η Αστυνομική Αρχή να πάρει επιχειρησιακά μέτρα πέραν των ήδη ληφθέντων και ανακοινωθέντων στις Π.Α.Ε. κατά τις συσκέψεις ασφαλείας συνήθων αστυνομικών μέτρων και από τα οποία επεισόδια προξενήθηκαν σοβαρές σωματικές βλάβες σε πρόσωπα και εκτεταμένες φθορές ξένης περιουσίας.

Ειδικότερα: Κατά τον ανωτέρω τόπο και χρόνο, πριν, κατά και μετά τη λήξη του μεταξύ των εγκαλουμένων ΠΑΕ τελικού αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος, που διεξαγόταν στο στάδιο Ο.Α.Κ.Α.: Πριν από την έναρξη του αγώνα πεντακόσιοι (500) περίπου φίλαθλοι της ΑΕΚ, αφού απώθησαν και εξουδετέρωσαν το προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας επιτέθηκαν με πέτρες, σιδηρολοστούς, μπουκάλια, φωτοβολίδες, κροτίδες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που ήταν ανεπτυγμένες εξωτερικά των θυρών 1 και 35 του σταδίου και επέτυχαν να εισέλθουν
μέσα στις κερκίδες του σταδίου χωρίς εισιτήρια και χωρίς να υποστούν τον κεκανονισμένο έλεγχο. Οι δε αστυνομικές δυνάμεις, για να ανακόψουν την είσοδο και άλλων φιλάθλων που εστερούντο εισιτηρίων και έφεραν μαζί τους απαγορευμένα αντικείμενα, αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση χημικών μέσων και δη δακρυγόνων.

Ακολούθως και λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, εκατόν πενήντα (150) περίπου φίλαθλοι της ΑΕΚ, προερχόμενοι από τις θύρες 1 και 35, εισήλθαν εντός του ταρτάν του σταδίου και κινήθηκαν απειλητικά προς τις κερκίδες των φιλάθλων του Ατρομήτου και επιτέθηκαν κατ’ αυτών, καθώς επίσης και κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες κατόρθωσαν τελικά να τους απωθήσουν . Κατά διάφορα δε χρονικά σημεία του αγώνα, μεγάλος αριθμός φιλάθλων της ΑΕΚ, προερχόμενοι από τις παραπάνω θύρες 1 και 35, παραβιάζοντας τα σιδερένια κιγκλιδώματα, εισήρχοντο
στο ταρτάν του σταδίου και παρέμειναν μάλιστα σ’ αυτό καθ’ όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ εισήρχοντο και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την κατ’ επανάληψη διακοπή του αγώνα. Στη συνέχεια και ενώ ο αγώνας δεν είχε λήξει, αλλά ευρίσκετο στη φάση των καθυστερήσεων, χίλιοι (1000) περίπου οπαδοί της ΑΕΚ εισήλθαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου και επιτέθηκαν με σφοδρότητα κατά των ποδοσφαιριστών του Ατρομήτου, καθώς επίσης και κατά του διαιτητή Τάσου Κάκου, τον οποίον κτύπησαν στο
κεφάλι και στο πόδι, κινήθηκαν δε με απειλητικές διαθέσεις προς τις κερκίδες που ευρίσκοντο μέλη των οικογενειών των ποδοσφαιριστών του Ατρομήτου, εναντίον των οποίων εκτόξευαν φωτοβολίδες και βεγγαλικά. Χρησιμοποιούντες δε καθίσματα, που είχαν αποσπάσει από τις κερκίδες  και διαφημιστικές πινακίδες που αποξήλωσαν, συγκρούστηκαν με σφοδρότητα και με τις αστυνομικές δυνάμεις που ευρίσκοντο μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Τέλος, στην προσπάθεια των αστυνομικών δυνάμεων να αποτρέψουν την είσοδο μέσα στον αγωνιστικό χώρο οπαδών του Ατρομήτου, εδέχθησαν επίθεση από τους τελευταίους με πέτρες, ξύλινα κοντάρια και φωτοβολίδες, ενώ άλλοι οπαδοί της ίδιας ομάδας, κατά την αποχώρησή τους από τις θύρες 13 και 19 επιτέθηκαν με πέτρες και μεταλλικά αντικείμενα κατά των επιτηρούντων την αποχώρησή των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες (αστυνομικές δυνάμεις) για να τους αποκρούσουν αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση χημικών μέσων και δακρυγόνων.

Από τα παραπάνω επεισόδια τραυματίστηκαν είκοσι εννέα (29) αστυνομικοί, εκ των οποίων οι πέντε (5) σοβαρά και παρέμειναν για νοσηλεία στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Επίσης καταστράφηκαν μεγάλος αριθμός καθισμάτων στις κερκίδες του σταδίου, οι διαφημιστικές πινακίδες, κιγκλιδώματα, τα δίκτυα των δύο εστιών και υπέστησαν φθορές ο χλοοτάπητας του αγωνιστικού χώρου, ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο και μία μοτοσυκλέτα της Αστυνομίας, 4 ασπίδες, 2 κράνη, 2 προσωπίδες αερίων, 4 ζεύγη επικαλαμίδων και 3 στολές αστυνομικών οργάνων.

Η παραπάνω δε πράξη τελέσθηκε καθ’ υποτροπή.

Η παραπάνω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις του άρθρου 15 παρ. 5 κεφ. Α’ και Β’ και παρ. 6 του ίδιου άρθρου, σε συνδ. με άρθρα 26 παρ. 3 και 31 παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.
 

Σάινθ: Ευκαιρία για Ρεάλ!!

Ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την κατάκτηση της Ευρωλίγκα χαρακτήρισε ο Λόλο Σάινθ τη συμμετοχή της Ρεάλ στο final 4. Παράλληλα ο πρώην τεχνικός ηγέτης των Μαδριλένων αποθέωσε τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. "Κατά τη γνώμη μου η Ρεάλ έχει την καλύτερη ομάδα. Οι τρεις άλλες ομάδες δεν είναι αχτύπητες, ενώ λείπει η Μπαρτσελόνα που θα είχε το πλεονέκτημα της έδρας. Παρουσιάζεται έτσι μια πολύ καλή ευκαιρία στη Ρεάλ για να κατακτήσει ξανά την Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός για μένα είναι ο κύριος αντίπαλος λόγω Ομπράντοβιτς και εμπειρίας, αν και δεν έδειξε σταθερότητα φέτος. Φυσικά, σ’ ένα φάιναλ φορ όλα μπορούν να συμβούν και δεν υπάρχουν φαβορί" υπογράμμισε ο Σάινθ. 

Κοντά στην πάταξη του γονιδιακού ντόπινγκ οι επιστήμονες!!

Τη στιγμή που το γονιδιακό ντόπινγκ δείχνει να παίρνει μεγάλη έκταση στον αθλητισμό παγκοσμίως, οι απαραίτητοι έλεγχοι για την εξακρίβωσή του είναι πλέον κοντά με την πρόοδο των δύο πρόσφατων επιστημονικών ερευνών που αποδεικνύουν ότι ένας αθλητής θα μπορούσε να προδοθεί από το αίμα του. 

Την πρώτη έρευνα που στηρίζεται σε εξετάσεις αίματος για την ανίχνευση γονιδιακού ντόπινγκ πραγματοποίησαν Γερμανοί επιστήμονες και τη δεύτερη, Γάλλοι και Αμερικανοί συνάδελφοί τους. 

«Η συζήτηση ήταν εξοργιστική κάποια στιγμή. Μας είπαν στον Παγκόσμιο Οργανισμό κατά του Ντόπινγκ (WADA) ότι ποτέ δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε βιοψίες μυών για την ανίχνευση του γονιδιακού ντόπινγκ», δήλωσε ο επιστημονικός διευθυντής του WADA, Ολιβιέ Ραμπίν και πρόσθεσε: «Εμείς, αυτό το γνωρίζαμε από την αρχή και γι' αυτό θελήσαμε να εφαρμόσουμε μεθοδολογίες που σχετίζονται με το αίμα».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εμπειρογνώμονες κατά του ντόπινγκ συνειδητοποίησαν γρήγορα ότι η πρόοδος της γονιδιακής θεραπείας, προκάλεσε επίσης το ενδιαφέρον ορισμένων ατόμων στον αθλητισμό. Και αυτό αφού οι ίδιες μέθοδοι της ενέσιμης θεραπείας σε έναν ασθενή για να διορθώσει ένα ελαττωματικό γονίδιο, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν καταχρηστικά από έναν αθλητή για να πολλαπλασιάσει την παραγωγή από το σώμα του αυξητικών ή άλλων ορμονών, προκειμένου να αυξηθεί η ικανότητα αντοχής του. 

 Η μέθοδος είναι ήδη πολύ επικίνδυνη και περίπλοκη και απαιτεί αρκετές προϋποθέσεις εφαρμογής της, ενώ εκείνοι που θα μπορούσαν να μπουν στον πειρασμό να τροποποιήσουν τη γενετική κληρονομιά τους, δεν θα έχουν πλέον καμία εγγύηση για την ατιμωρησία τους. 

«Οι δύο μελέτες είναι σαφώς μια σημαντική ανακάλυψη για την πιθανή ανίχνευση του γονιδιακού ντόπινγκ», είπε ο Ολιβιέ Ραμπίν και τις οποίες ο WADA χρηματοδοτεί για να φθάσουν σε όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα.

Μέχρι τώρα οι έρευνες και των δύο επιστημονικών ομάδων έχουν επικεντρωθεί σε ποντίκια και πίθηκους και μάλιστα με πολύ καλά αποτελέσματα, αφού μπορούν να ανιχνεύσουν με το αίμα γονιδιακό ντόπινγκ για πολλούς μήνες μετά τη χρήση του. 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ επιθυμεί να αναδείξει αυτές τις δύο μεθόδους, προκειμένου να μπορεί με μια απλή εξέταση αίματος να πατάξει το γονιδιακό ντόπινγκ, που όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει τη μεγάλη πληγή του αθλητισμού για τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γαλλικό πρακτορείο

Δεν προπονήθηκε ο Ρούνεϊ!!

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς ο Γουέιν Ρούνεϊ δεν κατάφερε να προπονηθεί την Τρίτη, αν και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δήλωσε ότι ο παίκτης θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στον δεύτερο ημιτελικό με τη Σάλκε για το Champions League την Τετάρτη.

«Δεν προπονήθηκε σήμερα το πρωί λόγω τραβήγματος στον μηρό. Θα είναι ΟΚ για αύριο», δήλωσε ο προπονητής των «Κόκκινων Διαβόλων» στη συνέντευξη Τύπου.

Η αγγλική ομάδα έχει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Γουέμπλεϊ μετά την εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί της Σάλκε στο πρώτο ματς.

Έτσι, ο Φέργκιουσον σκέφτεται να ξεκουράσει κάποιους παίκτες ενόψει και του καθοριστικού ντέρμπι με την Τσέλσι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να βασιστεί στους Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και Μάικλ Όουεν.

Σούμποτιτς: «Με σοβαρότητα…»

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Άρη για το αυριανό παιχνίδι με το Μαρούσι, στην Αθήνα. Ένα παιχνίδι που έχει αποκτήσει την συγκεκριμένη λογική και χαρακτήρα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης μετά την ήττα του περασμένου Σαββάτου που την έχει φέρει με την πλάτη στον τοίχο.
Κι αυτό γιατί νέα ήττα αύριο για το σύνολο του Λευτέρη Σούμποτιτς θα ισοδυναμεί με αποκλεισμό από τη συνέχεια των φετινών πλέι οφ και συνάμα ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων.
Ο τεχνικός της ομάδας του Άρη. Λευτέρης Σούμποτιτς στην δήλωσή του στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ για την αναμέτρηση στο κλειστό του Αγίου Θωμά τόνισε: «Ο αυριανός αγώνας είναι ο σημαντικότερος της σεζόν γι΄ αυτό πάμε στην Αθήνα αποφασισμένοι να κερδίσουμε και να στείλουμε τη σειρά σε τρίτο παιχνίδι που θα γίνει στην έδρα μας. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και κυρίως συγκεντρωμένοι στο ματς και να μην αφήσουμε το Μαρούσι να επιβάλλει το ρυθμό του όπως έγινε στο προηγούμενο παιχνίδι.
Δεν μας αντιπροσωπεύει η εικόνα που δείξαμε το Σάββατο, είμαστε καλοί στις προπονήσεις και αυτό που μένει είναι να το δείξουμε στο γήπεδο. Είμαστε Άρης και πρέπει να παλέψουμε για την πρόκριση».
Από την πλευρά του ο διεθνής πλέι μέικερ του Άρη, Κώστας Σλούκας, επισήμανε: «Όπως ανέφερα και μετά το τέλος της αναμέτρησης το Σάββατο πάμε να παίξουμε έναν αγώνα χωρίς αύριο. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο ώστε να πάρουμε τη νίκη και να επιστρέψουμε το ερχόμενο Σάββατο στο Αλεξάνδρειο για να πάρουμε την πρόκριση.
Έχουμε πεισμώσει με την προηγούμενη εμφάνισή μας καθώς δεν αντιπροσωπεύει την ομάδα μας και εμάς τους ίδιους. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, να παλεύουμε σε κάθε φάση για να κερδίσουμε».
Τέλος, η αποστολή του Άρη είναι να ταξιδεύσει για την Αθήνα το απόγευμα στις 18:30.

Μπέκαμ: «Μπορώ για ακόμη 3 χρόνια»

Τα 36 του χρόνια «έκλεισε» χθες ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ο οποίος αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο στην αναμέτρηση των Λος Άντζελες Γκάλαξι με το Ντάλας.
Ο Άγγλος μέσος σε δηλώσεις του, τόνισε ότι δεν σκέφτεται ακόμα την απόσυρσή του από τους αγωνιστικούς χώρους, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο μπορεί να αγωνιστεί για ακόμα τρία χρόνια: «Όσο θα αισθάνομαι υγιής και σε φόρμα, θα συνεχίζω να αγωνίζομαι. Αυτή τη στιγμή νιώθω τέλεια για παράδειγμα. Νιώθω ότι μπορώ να αγωνίζομαι για ακόμα τρία χρόνια. Είχα έναν άσχημο τραυματισμό την προηγούμενη χρονιά και έχω δουλέψει σκληρά για να διατηρήσω την φυσική μου κατάσταση», είπε ο σούπερ σταρ των Λος Άντζελες Γκάλαξι.

Ζουρνατζίδης: «Μας ξένισε η απόφαση της αστυνομίας»

Ο Τέλης Ζουρνατζίδης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την αυριανή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στη Καβάλα και όχι μόνο.
Ο τιμ μάνατζερ της ομάδας του Δικεφάλου, για την απόφαση της αστυνομίας, να μην επιτρέψει στους οπαδούς του ΠΑΟΚ να ταξιδέψουν οργανωμένα στη Καβάλα, ανέφερε:
«Ήταν μια απόφαση που μας παραξένεψε, γιατί πολύ πρόσφατα βρέθηκαν φίλαθλοι μας στο γήπεδο και δεν συνέβη το παραμικρό. Ήταν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα και βοήθησε το παιχνίδι στην εικόνα του. Άλλωστε οι σχέσεις των ομάδων είναι πολύ καλές. Μας ξένισε η απόφαση της αστυνομίας. Είναι πολλοί οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στη Καβάλα, αγαπούν την ομάδα και μεμονωμένα αν θελήσει κανείς θα πάει στο γήπεδο».
Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα:

«Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, ξεπεράσαμε το πρώτο παιχνίδι που πάντα είναι δύσκολο, ιδιαίτερα για τον γηπεδούχο, οι προπονητές και τα παιδιά δούλεψαν πολύ καλά και όλοι αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία το αυριανό παιχνίδι».
Για την εμπλοκή του Μπάνε Πρέλεβιτς στη ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δήλωσε:

«Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και η απόφαση του Μπάνε να μπει στην ΠΑΕ είναι κάτι θετικό, διότι δείχνει την ενότητα όλων των τμημάτων. Άλλωστε επιφανείς και καλοί ΠΑΟΚτσήδες δεν περισσεύουν και θα χαιρόμαστε διπλά τώρα που ο Μπάνε μπαίνει στα κοινά της ΠΑΕ. Η εμπειρία των ανθρώπων από τον αθλητισμό και το μέγεθος της καριέρας τους στον ΠΑΟΚ, τους επιτρέπει να βοηθούν από οποιοδήποτε πόστο».
Όσο για την απόφαση του ΑΣΕΑΔ να απορρίψει την έφεση του Άρη, τόνισε:
«Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ κράτησε χαμηλά τους τόνους, αντιμετώπισε ψύχραιμα το θέμα, πάντα εμείς σεβόμαστε τα δικαιοδοτικά όργανα του ΕΣΑΚΕ και τη δικαιοσύνη».

«Είμαστε εδώ για να δουλέψουμε σκληρά»

Τελευταίος αποχώρησε από τα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Πάνος Ρούτης - Ραπτόπουλος, που μαζί με τον Μπάνε Πρέλεβιτς και τον Θανάση Ραπτόπουλο θα στελεχώσουν από εδώ και στο εξής τη διοίκηση Ζαγοράκη.
 Πηγή φωτό: olapaok.gr
"Κάναμε μία πρώτη συνάντηση, απομένει να κάνουμε την τελική συζητήση για τους ρόλους που θα αναλάβουμε. Προχωράμε όλοι μαζί, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τον ΠΑΟΚ", τόνισε στις πρώτες δηλώσεις του μιλώντας στη συνέχεια για την προηγούμενη ενασχόλησή του με τον "Δικέφαλο":
"Πριν 10 χρόνια είχα ασχοληθεί με τα διοικητικά δεν είχα μπει, όμως,. στο διοικητικό συμβούλιο. Απλά βοηθούσε σε κάποια πράγματα. Το τότε με το τώρα δεν έχει καμία σχέση. Σημασία έχει ότι είμαστε εδώ για να δουλέψουμε σκληρά και να κάνουμε ό,τι μπορούμε."
Πρόσθεσε τέλος: "Παραμένω πάνω απ' όλα οπαδός του ΠΑΟΚ. Έτσι ήμουν, έτσι είμαι και έτσι θα συνεχίσω."
Πηγή: olapaok.gr

«Σκατομ..κα, καραγκιόζη, βγες έξω να σε γ…»!

Πρωτοφανές φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε στην Βουλή κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας. «Πρωταγωνιστής» ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Μεϊμαράκης, ο οποίος καταφέρθηκε με ακατονόμαστες εκφράσεις κατά του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ι. Κοραντή.
«Σκατομ..κα, καραγκιόζη, βγες έξω να σε γ…»!
Προσερχόμενος την Τρίτη στην συνεδρίαση, ο κ. Κοραντής στράφηκε προς τον κ. Μεϊμαράκη για να του πει «καλημέρα» και ο πρώην υπουργός του φέρεται να του απάντησε οργισμένος: «Μου λες και καλημέρα εμένα ρε αλήτη, περιθωριακέ, εσύ που θες να με πας στο ειδικό δικαστήριο;».
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ εμβρόντητος παρακολουθούσε τον κ. Μεϊμαράκη να τον καθυβρίζει, ενώ οι παριστάμενοι βουλευτές «πάγωσαν».
Ο πρώην υπουργός της ΝΔ ακούστηκε να λέει εκτός μικροφώνου: «Σκατομαλ…, καραγκιόζη, έλα έξω, βγες έξω να σε γ…», ενώ ο κ. Κοραντής τον κοιτούσε κάνοντας τον σταυρό του!
Πηγή: in.gr

«Ευχαριστούμε τους οργανωμένους που δεν θρηνήσαμε θύματα»!!

Με ανακοίνωσή του ο Ερασιτέχνης Ατρόμητος συγχαίρει την ομάδα που πήγε στον τελικό, τους φιλάθλους της, αλλά και τον κόσμο της ΑΕΚ που αποδοκίμασε τους… βάνδαλους.
«Ευχαριστούμε τους οργανωμένους που δεν θρηνήσαμε θύματα»
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ατρομήτου:
"Στον επίλογο του τελικού αγώνα ποδοσφαίρου Κυπέλλου Ελλάδος, ανάμεσα στον ΑΤΡΟΜΗΤΟ και την ΑΕΚ, μετά την πύρρειο νίκη της ΑΕΚ και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν και αποτέλεσαν (για άλλη μια φορά, για πόσες ακόμη δυστυχώς;) το θέατρο του ποδοσφαιρικού παραλόγου, αναρωτιόμαστε:
Ως πότε το ευ αγωνίζεσθαι θα μετατρέπεται σε αυτοσκοπό για τη νίκη-με όλα τα μέσα, θεμιτά και αθέμιτα; Ως πότε θα μετατρέπονται οι πιο σημαντικές στιγμές ενός υπέροχα συγκλονιστικού αθλήματος, του ποδοσφαίρου σε αρένα και πεδίο μάχης; Ποιος, επιτέλους, υπεύθυνος από την πολιτεία θα εξηγήσει γιατί όλη αυτή η υποκρισία; Κι ευτυχώς που δε θρηνήσαμε αθώα θύματα, κάποιους  οπαδούς , κάποια νέα παιδιά που πήγαν να καμαρώσουν την ομάδα τους και δεν άφησαν  την τελευταία τους πνοή εντελώς άδικα και άδοξα στο γήπεδο.
Ποια δικαιολογία θα κατασκεύαζαν τότε οι φορείς που διοργανώνουν ποδοσφαιρικούς αγώνες; Ποιος θα μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια τους γονείς του νεκρού;
Καταγγέλλουμε την κατάντια του αθλήματος.
Συγχαίρουμε την ομάδα μας για την παρουσία της στον τελικό κυπέλλου. Συγχαίρουμε όλους τους Περιστεριώτισες/ τες για την υποστήριξή τους στον  ΑΤΡΟΜΗΤΟ μας! Ευχαριστούμε όλους τους οπαδούς μας και ιδιαίτερα, τους ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ, που κατάφεραν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και δε θρηνήσαμε θύματα.
Συστρατευόμαστε  με τους οπαδούς της ιστορικής Α.Ε.Κ. που καταδίκασαν τα θλιβερά γεγονότα της 30ης Απριλίου 2011 για την εξάλειψη της βίας από τα ελληνικά γήπεδα.

Η ομάδας της γειτονιάς στον πρώτο της αγώνα κυπέλλου στην ιστορίας της έδωσε πολιτισμένο και φίλαθλο παρόν στο Ο.Α.Κ.Α! Η ομάδα της γειτονιάς με  88 χρόνια ιστορίας, δηλώνει ότι θλίβεται για την  κρίση του ελληνικού ποδοσφαίρου και ότι υποστηρίζει με όλη της την ευγένεια και τον πολιτισμό το φίλαθλο πνεύμα.
Εμείς, ως  ΕΛΛΗΝΕΣ και ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ λέμε ΟΧΙ στη νίκη με κάθε μέσο, ΟΧΙ στη νίκη  αυτοσκοπό.  Εμείς, ως διοίκηση του ΑΠΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, καταδικάζουμε τη βία στους αθλητικούς χώρους. Λέμε ΝΑΙ στην ΕΛΛΑΔΑ που γέννησε τους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ             ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΑΤΑΤΑΝΕΣ".

Της... το κάγκελο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Επεισόδια και χουλιγκανισμοί δε γίνονται μόνο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο! Το... ξύλο της αρκούδας έπεσε και σε αγώνα μπαράζ τοπικού πρωταθλήματος στην Αιτωλοακαρνανία!
Της... το κάγκελο! (ΒΙΝΤΕΟ)
To απόγευμα του Σαββάτου έγινε... χαμός στο Καινούριο Αιτωλοακαρνανίας, λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης ανάμεσα στον Νέο Θέρμιο Απόλλωνα και τον Μεδεών Κατούνας.
Η ομάδα της Κατούνας βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 1-0 στο ματς των πλέι οφ για την άνοδο στην A1 κατηγορία της ΕΠΣΝΑ, όταν μια κόκκινη κάρτα που δόθηκε έγινε η αφορμή για τα... έκτροπα που ακολούθησαν. Δείτε το σχετικό βίντεο με τα όσα διαδραματίστηκαν, όπως τα κατέγραψε η κάμερα του ΑΧΕΛΩΟΣ TV!
 

«Μου πέρασε από το μυαλό να μη γίνει η απονομή»…

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, μιλώντας στον RealFM τόνισε ότι του πέρασε από το μυαλό να μην κάνει την απονομή στον τελικό Κυπέλλου.
«Μου πέρασε από το μυαλό να μη γίνει η απονομή»…
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι όλοι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της βίας.
Αναλυτικά:
Την ώρα που τελείωσε ο Τελικός Κυπέλλου κι επρόκειτο να απονείμετε το Κύπελλο δεν πέρασε από το μυαλό σας η σκέψη να σηκωθείτε και να φύγετε και να μην κάνετε την απονομή;

«Είναι πολύ καλή η ερώτησή σας. Σαφώς μου πέρασε. Όμως σκέφτηκα ότι έπρεπε να σεβαστούμε τους 22 και περισσότερους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν μέσα στο γήπεδο, που διένυσαν όλη αυτή τη χρονιά για να πάρουν το "χρυσό" ή "αργυρό" μετάλλιο, τους υγιείς φιλάθλους που ήταν η πλειοψηφία μέσα στο γήπεδο και τα εκατοντάδες παιδιά που ήθελαν να δουν τη μία ή την άλλη ομάδα να παίρνει το Κύπελλο».
Είναι μία απάντηση αυτή και τη δέχομαι. Δεύτερη ερώτηση: Πόσες φορές το τελευταίο διάστημα έχετε κάνει τη σκέψη να παραιτηθείτε από την προεδρία της ΕΠΟ, παρακολουθώντας το όσα συμβαίνουν. Στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, στο ΑΕΚ-Ατρόμητος, αλλά και σε δεκάδες άλλους αγώνες. Μην ξεχνάμε ότι και ποδοσφαιριστές της ίδιας ομάδας έχουν κυνηγήσει παίκτες της δικής τους ομάδας μέσα στα γήπεδα το τελευταίο διάστημα.
«Είναι λογικό σε μία θητεία ενός ανθρώπου να υπάρχουν κάποιες απογοητεύσεις, που μερικές φορές τον οδηγούν σε διάφορες σκέψεις. Όμως η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που γίνονται στην Ομοσπονδία, που ίσως και λόγω μη σωστής επικοινωνίας δικής μας δεν προβάλλονται, που με κάνουν να θέλω να παλέψω εγώ και το Δ.Σ. για το καλύτερο του ελληνικού ποδοσφαίρου».
Όταν αναλάβατε την ΕΠΟ, εγώ διαβάζοντας το βιογραφικό σας, αλλά κι επειδή γνωρίζω την προηγούμενη δράση σας, είπα επιτέλους ένας τεχνοκράτης, ένας σοβαρός άνθρωπος, μετρημένος άνθρωπός, υψηλού ήθους, σε μία θέση από την οποία παρέλασαν διάφορες αποτυχημένες ηγεσίες στο παρελθόν, για να μην χρησιμοποιήσω και άλλους βαρύτερους χαρακτηρισμούς για ορισμένες θητείες προέδρων της ΕΠΟ. Η αίσθησή μου είναι ότι αυτή η χρονιά αναδεικνύεται σε μία από τις χειρότερες χρονιές του ελληνικού ποδοσφαίρου και θέλω να ακούσω ποια είναι η απάντησή σας.
«Η απάντησή μου είναι η εξής: θα ήθελα καταρχήν να δούμε αν πρέπει να απομονώνουμε το ποδόσφαιρο από το πού γενικά πάει η χώρα και η κοινωνία μας. Αν το απομονώσουμε, τότε θα συμφωνήσω μαζί σας ότι δεν είναι μία καλή χρονιά. Όμως αν δείτε τι γίνεται γενικά, θα καταλάβετε ότι δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο αυτό που φταίει για όλα».
Λέτε ότι κοινωνικές αιτίες οδηγούν σε αυτά τα ξεσπάσματα;
«Φυσικά. Και κοινωνικές αιτίες. Η οικονομική κρίση, η κοινωνική κρίση και η κρίση σε όλα τα επίπεδα».
Ο Υπουργός Πολισμού και Αθλητισμού κ. Γερουλάνος είπε χθες ότι του κάνει πολλή μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι αυτά τα γεγονότα δεν να έχουμε όταν αντιμετωπίζουμε ξένες ομάδες για τις ξένες διοργανώσεις.
«Έχει απόλυτο δίκιο, δεν τα αντιμετωπίζουμε».
Επομένως, δεν είναι μόνο κοινωνικά τα αίτια, φταίει και ατιμωρησία. Φταίει το χαλαρό πλαίσιο που υπάρχει στο ελληνικό Πρωτάθλημα.
«Φέτος είχαμε τις περισσότερες τιμωρίας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αν δείτε πόσες φορές τιμωρήθηκε η κάθε ομάδα: τιμωρήθηκε 3 τρεις φορές κεκλεισμένων ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ δύο, ο ΠΑΟΚ δύο, ο Ολυμπιακός μία. Όποιος έκανε επεισόδια τιμωρήθηκε. Τώρα, καταλαβαίνω ότι το αίσθημα του κόσμου είναι ότι αν γίνονται τέτοιου είδους επεισόδια πρέπει να. κλείσει το ποδόσφαιρο και το καταλαβαίνω αυτό».
Μήπως οι τιμωρίες δεν ήταν αρκετά αυστηρές; Μήπως, δηλαδή, χρειαζόμαστε «θατσερικά» μέτρα, κύριε πρόεδρε, εδώ πλέον που φτάσαμε;
«Αν είναι θέση της πολιτείας, εγώ να το συζητήσω. Δεν θεωρώ όμως, ότι φτάσαμε έως εκεί. Από κει και πέρα, πρέπει να δούμε τι μπορεί να κάνουμε ακόμη μόνοι μας. Αλλά, ο καθένας πρέπει να πάρει μια ευθύνη. Δεν γίνεται να λέμε ότι για όλα φταίει η Ομοσπονδία. Ο κάθε φορέας. Οι παράγοντες ομάδων, έχετε ακούσει τι δηλώσεις κάνουν, έχετε δει πως πυροδοτούν το κλίμα, έχετε δει τις σχέσεις τους με τους φιλάθλους τους; Φίλαθλοι, σύνδεσμοι, πολιτεία, νόμοι, αστυνομία, όλοι αυτοί δεν πρέπει να συνεργαστούμε; Το έχουμε πει εκατό φορές. Και τι μένει; Ότι η ΕΠΟ δεν έκανε αρκετά αυστηρό πειθαρχικό δίκαιο. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα της βίας, κύριε Χατζηνικολάου».
Τι θα κάνετε, πώς θα το αντιμετωπίσετε; Εγώ διάβασα χθες τα άρθρα δύο συναδέλφων μου στο διαδίκτυο, του Τριανταφυλλόπουλου και του Ευαγγελάτου και ξέρετε τι είπαν και οι δύο; Αυτό που είπα κι εγώ. Ότι δεν θέλουμε να ξαναπάμε στο γήπεδο. Αυτό πρέπει να σας προβληματίζει ιδιαιτέρως, ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας.
«Με προβληματίζει εντονότατα. Με προβληματίζει όμως και η κατάσταση σε αγώνες Εθνικών Ομάδων που εμφανίζονται από το πουθενά οργανώσεις εθνικιστικές. Ζούμε μια δικτατορία του χουλιγκανισμού και δεν μπορεί μόνη της η ΕΠΟ να την αντιμετωπίσει».
Οι Αγγλοι το έλυσαν το θέμα αυτό, τουλάχιστον μέσα στο γήπεδο.
«Ναι, βέβαια, υπάρχουν όμως και διαφορετικοί νόμοι. Εμείς έχουμε μόνο σεκιούριτι, των οποίων ποια είναι η δυνατότητά τους, ποια η νομοθετική τους περιβολή; Εμείς έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις και γι΄ αυτό. Πρέπει να πάρουν κάποια δύναμη, ας πιστοποιηθούν από όποιον φορέα θέλει η πολιτεία».
Πάντως εδώ αναδεικνύεται και η μεγάλη βρώμα με τα στημένα παιχνίδια και τα στημένα στοιχήματα. Την εισαγγελική έρευνα την παρακολουθείτε;
«Βεβαίως. Και όχι μόνο την παρακολουθώ, αλλά και συνδράμω όσο μπορώ. Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, με δική μου πρωτοβουλία ήρθαν τέσσερις άνθρωποι χωρίς δικαστική συνδρομή -γιατί αυτό θα απαιτούσε δύο χρόνια τουλάχιστον- και κατέθεσαν σε μυστική αποστολή στο αεροδρόμιο πριν από δύο μήνες. Νομίζω ότι αυτό το θέμα πηγαίνει πάρα πολύ καλά και έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη».
Εσείς τι σκοπεύετε να κάνετε το επόμενο διάστημα; Τι θα κάνει η ΕΠΟ, θα πάρει ορισμένες πρωτοβουλίες; Ξέρω ότι ο κ. Γερουλάνος ευθέως είπε ότι αν δεν πάρετε πρωτοβουλίες το πρωτάθλημα δεν θα γίνει την επόμενη χρονιά.
«Εγώ τα ακούω όλα, χωρίς, βέβαια, να μου αρέσουν οι ακραίες λύσεις. Θα κάνουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε, να διορθώσουμε ορισμένα από τα κανονιστικά μας θέματα. Βασικό, εκεί που πιστεύω ότι υπάρχει έλλειμμα, είναι το θέμα διακοπής ενός αγώνα. Στο θέμα αυτό θα δουλέψουμε πάρα πολύ. Από κει και πέρα, για το πώς μπαίνουν μέσα οι άνθρωποι αυτοί και το τι κουβαλάνε, η ΕΠΟ τι μπορεί να κάνει; Για τα βεγγαλικά, αν αυξήσουμε την τιμωρία, πάλι το πρόβλημα θα υπάρχει. Ποιος φταίει για αυτό, η ΕΠΟ;».
Κατά τη γνώμη μου το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
«Ας πει, λοιπόν, κάποιος ότι έχω κι εγώ μια ευθύνη, κι ας κάνει κάτι. Γιατί εγώ και η ΕΠΟ είμαστε οι μόνοι που λέμε, ναι, έχουμε μερίδιο ευθύνης και προσπαθούμε κάθε καλοκαίρι να κάνουμε κάτι, με τις μικρές μας δυνάμεις. Από κει και πέρα, όμως, υπάρχουν άλλοι δέκα φορείς. Περιμέναμε έναν νόμο δύο χρόνια. Ερχεται τώρα ο νόμος, να δούμε τι λέει. Επίσης, τι γίνεται με το θέμα των συνδέσμων; Η ΕΠΟ φταίει για αυτό;».
Τι προτείνετε γι΄ αυτό;
«Εμείς έχουμε κάνει πάρα πολλές προτάσεις και τις έχουμε καταθέσει. Ακόμα και κώδικα δεοντολογίας φιλάθλων έχουμε καταθέσει. Στην ΕΠΟ γίνεται πάρα πολλή δουλεία, απλώς δεν μας ακούει κανείς. Είπατε για τα στημένα. Κατά κάποιο τρόπο θεωρήθηκε ότι το πρόβλημα ξεκίνησε από τότε που έγινα εγώ πρόεδρος, από το 2009 και μετά. Στημένα δεν υπήρχαν πριν; Απλά, βοήθησε η ΕΠΟ κι εγώ προσωπικά να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Πάνω σε αυτό κάναμε πέντε συγκεκριμένες προτάσεις. Για παράδειγμα να συστηθεί από όλους μαζί, το κράτος, την ΕΠΟ, τον ΟΠΑΠ μια ανεξάρτητη αρχή ή επιτροπή. Πέντε άνθρωποι, οι οποίοι να επιλαμβάνονται επί θεμάτων πολύ σοβαρών. Έτσι γίνεται δουλειά πρακτικά».
Για παράδειγμα, στο ματς Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός που έγιναν τα γνωστά επεισόδια, τι τιμωρίες επιβλήθηκαν;
«Επεβλήθη στον Ολυμπιακό μία αγωνιστική. Θέλετε τη γνώμη μου;».
Φυσικά τη θέλω, εσείς παίρνετε αποφάσεις.
«Οχι, αποφάσεις δεν παίρνει ο πρόεδρος της ΕΠΟ σ΄ αυτό. Σε συνεννόηση με την πολιτεία οι πειθαρχικές επιτροπές της ΕΠΟ αποτελούνται από δικαστικούς. Είναι μικτό το σύστημα, αποτελείται από έναν δικηγόρο και δύο δικαστικούς. Δηλαδή, η πλειοψηφία ανήκει στους δικαστικούς. Ο οργανισμός δικαστηρίων δεν επιτρέπει σε τακτικούς δικαστές να συμμετέχουν σε μικτά όργανα, άρα αναγκαζόμαστε εμείς νομικά να απευθυνθούμε σε συνταξιούχους. Συνταξιούχοι δικαστές είναι αυτοί που δικάζουν. Μου ζητάτε να κρίνω μια δικαστική απόφαση. Δεν το κάνω».
Οι τιμωρίες που έχουν επιβληθεί έως τώρα στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι αστείες, κατά τη γνώμη μου.
«Μπορεί να έχετε δίκιο».

Οι Metallica στο F1 Rocks!!

Η φημισμένη μπάντα θα παίξει ζωντανά στο περιθώριο του Ινδικού Grand Prix...
Οι Metallica στο F1 Rocks!
Σκηνές ροκ θα έχουμε στο περιθώριο του παρθενικού Grand Prix της Formula 1 στην Ινδία. Όχι, δεν έχουμε κάποια κρυστάλλινη σφαίρα για να προβλέψουμε όσα τυχόν συμβούν εντός πίστας αλλά αναφερόμαστε στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα γίνουν τις ημέρες του αγώνα στο Νέο Δελχί.
Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε πως οι Metallica θα αποτελέσουν το ισχυρό χαρτί του F1 Rocks του συγκεκριμένου αγώνα, με τη συμμετοχή τους να επιβεβαιώνεται πριν από μερικές ώρες. Η αγαπημένη μπάντα θα παίξει ζωντανά την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου ενώ έχουν προγραμματίσει άλλη μία εμφάνιση στην ασιατική χώρα, στη Bangalore δύο ημέρες μετά.
«Σε αυτό το στάδιο του παιχνιδιού, υπάρχουν πολύ λίγα μέρη στον κόσμο που δεν έχουμε μεταφέρει τον εξοπλισμό και την ομάδα μας άρα αυτή η ανακοίνωση συναυλίας είναι ξεχωριστή για εμάς. Για πρώτη φορά θα επισκεφτούμε την Ινδία, για δύο συναυλίες! Καιρός ήταν, δεν νομίζετε;», ανέφερε σχετικό μήνυμα στην επίσημη ηλεκτρονική διεύθυνση του συγκροτήματος από το Los Angeles.
Πηγή: msfree.gr

Φιλικό με το Εκουαδόρ στη Ν.Υόρκη για την Εθνική!!

Φιλικό με το Εκουαδόρ θα δώσει στη Νέα Υόρκη η Εθνική Ελλάδας στο γήπεδο City Field Stadium στις 7/6.
Φιλικό με το Εκουαδόρ στη Ν.Υόρκη για την Εθνική
Αυτή θα είναι και η τελευταία αγωνιστική υποχρέωση της Εθνικής για την τρέχουσα σεζόν.

Tι έκανες ρε κάφρε;; (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτό που έκανε ο Κέβιν ΜακΝόουτον της Κάρντιφ στο ματς με τη Μίντλεσμπρο είναι από τις μεγαλύτερες... καφρίλες που έχουμε δει φέτος σε γήπεδο...
Tι έκανες ρε κάφρε;; (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο "παλλικαράς" ΜακΝόουτον έσπρωξε με βία (!) τη βοηθό Σάιαν Μάσεϊ, η οποία μάλλον δεν κατάλαβε ότι το χτύπημα ήταν εσκεμμένο...










Φώτο ημέρας!!

Ρομπέρτα Μαντσίνο!! Η εκρηκτική Ιταλίδα ασχολείται φανατικά με το skydiving. Η Ρομπέρτα έχει κάνει τουλάχιστον 5.000 φορές ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο από το 2001 και μάλιστα, έχει ψηφιστεί από το περιοδικό «men’s Fitness» ως η πιο σέξι αθλήτρια στον κόσμο….!! Η αδρεναλίνη στα ύψη!!

Το Video της ημέρας!!

Δείτε την γκολάρα που έβαλε ο Ρόμαν Μαρτίνεζ της Τίγκρε στο ματς με την Ολίμπο!
Φοβερή "λόμπα" γκολ!
"Λόμπα" έξω από την περιοχή!












"Ζωντανός θρύλος ο Φαν ντερ Σαρ"!!

To εγκώμιο του τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έντβιν Φαν ντερ Σαρ, έπλεξε ο Αντρέι Αρσάβιν.

"Ζωντανός θρύλος ο Φαν ντερ Σαρ"
«Ο Έντβιν αποτελεί ζωντανό θρύλο. Είναι πραγματικά σπουδαίος γκολκίπερ και δίκαια οι οπαδοί τον θαυμάζουν ως είδωλο. Από τη στιγμή που ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει, οφείλουμε να το σεβαστούμε και να τον χειροκροτήσουμε. Η απόφαση είναι αποκλειστικά δική του», τόνισε.
 

Τώρα που έμαθαν το κόλπο...!!

Στους δρόμους αποφάσισαν να βγουν οι οπαδοί του ΟΦΗ, όπως οι αντίστοιχοι του Ηρακλή, μετά την απόρριψη του φακέλου αδειοδότησης απο την αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ.
Τώρα που έμαθαν το κόλπο...
Η ανακοίνωση τους-κάλεσμά, αναφέρει:
"ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Φίλοι Ομιλίτες,
Για μια ακόμη φορά η Ελληνική Αθλητική Δικαιοσύνη αποφασίζει με δύο μέτρα και με δύο σταθμά. Τα κριτήρια στα οποία βασίζονται οι αποφάσεις για την αδειοδότηση των ομάδων για την Super League τα αλλάζουν κατά το δοκούν και είναι ανάλογα των παρεμβάσεων και των πιέσεων που δέχεται από εξωθεσμικούς φορείς.
Έτσι, ενώ αποφασίζει εν μία νυκτί να εκδοθούν άδειες συμμετοχής σε ομάδες που χρωστάνε υπέρογκα ποσά και σε ομάδες που οι παίκτες τους αγωνίζονταν με μηδενικά συμβόλαια, ταυτόχρονα δεν δίνει άδεια στον ΟΦΗ μας, υποδαυλίζοντας ουσιαστικά την δυνατότητά του για την ίδια του την επιβίωση.
Επειδή λοιπόν δεν ζητάμε κάτι παραπάνω από το αυτονόητο, ίση δηλαδή αντιμετώπιση, ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΜΑΪΟΥ KAI ΩΡΑ 19:30 ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ.
Υ.Γ. Για μια ακόμη φορά καλούμε τους πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες της Κρήτης να στηρίξουν τον αγώνα της ομάδας μας για ίση αντιμετώπιση. Ο ΟΦΗ είναι κομμάτι της Κρήτης μας, ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ. Δε θα μείνουμε απλοί παρατηρητές στο ίδιο έργο σε περίπτωση άνισης αντιμετώπισης.
SNAKES 4 HERAKLION CLUB
KΡΗΤΕΣ 4 ''ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ'"
Σ.Φ. ΟΦΗ ΑΘΗΝΩΝ ''ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ''
Σ.Φ. ΟΦΗ SALONICA CLUB
Σ.Φ. ΟΦΗ ΑΡΧΑΝΕΣ CLUB".

Ετοιμάζουν διετές συμβόλαιο!!

Δεδομένη πρέπει να θεωρηθεί η παραμονή του Κοτσόλη στην Παιανία, είτε μείνει είτε (πολύ περισσότερο) αποχωρήσει από την ομάδα ο Τζόρβας.
Ετοιμάζουν διετές συμβόλαιο
Οι "πράσινοι", μάλιστα, σχεδιάζουν να προσφέρουν συμβόλαιο διετούς διάρκειας στον πεπειραμένο τερματοφύλακα, καθώς ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αλλά και ο Βασίλης Αλεξούδης έχουν πειστεί από την πρώτη στιγμή ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της ομάδας.
Τώρα αν η νέα σεζόν θα τον βρει βασικό ή στον πάγκο, είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από το αν θα βρει ομάδα ή όχι ο Τζόρβας...