Τρίτη 3 Μαΐου 2011

«Η αρπαγή της ωραίας Ελένης»

Το πρώην μέλος της διοίκησης της ΚΑΕ, Κώστας Πανάκας, με δηλώσεις του στο «Libero 107,4», αναφέρθηκε στην απόφαση του Μπάνε Πρέλεβιτς να μπει στη διοίκηση της ΠΑΕ.
 Για την απόφαση του Πρέλεβιτς:


«Κατ’ αρχήν δεν το πίστευα. Ελεγα ότι αν είναι αλήθεια θα φτωχύνει το μπάσκετ του ΠΑΟΚ αλλά θα πλουτίσει το ποδόσφαιρο. Το μπάσκετ είναι πιο αδύναμο σε πρόσωπα, αλλά ισχυροποιείται ακόμα περισσότερο η ΠΑΕ που με τον Ζαγοράκη έχει ήδη ηγέτη και προχωράει».

Για το ότι επέλεξε να εμπλακεί στο ποδόσφαιρο από το μπάσκετ: «Είμαι σίγουρος ότι το μπάσκετ του ΠΑΟΚ μπορούσε από οποιαδήποτε θέση να το βοηθήσει ο Μπάνε πάρα πολύ. Είναι πάρα πολύ έξυπνος, δε μασάει, έχει ψυχή. Ο Μπάνε ως αθλητής και ο Μπάνε ως άνθρωπος δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Καταλαβαίνω ότι οι νέες γενιές δεν τον έχουν ζήσει ως αθλητή και η αγάπη εμάς των παλαιότερων είναι πολύ μεγάλη. Παίρνει πολύ μεγάλη δύναμη η ΠΑΕ με τον Πρέλεβιτς».

Για την απόρριψη της πρότασης του Πρέλεβιτς για την ΚΑΕ από τον Α.Σ.: «Δεν είναι ώρα για ευχολόγια. Το μπάσκετ του ΠΑΟΚ θα φτωχύνει πάρα πολύ. Ενα πολύ δυνατό χαρτί έφυγε. Θα τα καταφέρει εκεί που πηγαίνει. Θα αναλάβει έναν τομέα και είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρει. Σαν άνθρωπος είναι οξυδερκής. Ηταν διαφορετικά τα δεδομένα πριν τρία χρόνια από ότι σήμερα. Ηταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση και ο Α.Σ. ΠΑΟΚ απάντησε ότι η πρόταση Πρέλεβιτς ήταν ημιτελής. Δεν απορρίφθηκε το πρόσωπο αλλά η πρόταση».

Για τον ρόλο του Πρέλεβιτς στην ΠΑΕ: «Σίγουρα θα έχει ρόλο. Ποτέ δεν κάνει κάτι τυχαία. Σίγουρα έχει μιλήσει με τον πρόεδροι. Δε μπαίνει για να μπει. Μίλησα μαζί του στο τηλέφωνο αλλά δε μου είπα κάτι συγκεκριμένο. Νομίζω ότι θα τα καταφέρει αρκετά καλά. Νομίζω ότι θα πάει στο καθαρά διοικητικό κομμάτι και εκεί μπορεί να τα καταφέρει».

Για το αν μπορεί να προσελκύσει επιχειρηματίες ο Πρέλεβιτς: Πολλές φορές και μία μόνο γνωριμία αρκεί. Η δυναμική του ποδοσφαίρου είναι πολλαπλάσια από αυτήν του μπάσκετ. Μπορεί ένας άνθρωπος να μη θέλει να επενδύσει στο μπάσκετ. Στο ποδόσφαιρο είναι διαφορετικά τα πράγματα σε όλα τα επίπεδα. Μπορεί μία επαφή να κάνει τη διαφορά. Δεν ξέρω αν έχει κάνει κάτι τέτοιο ο Μπάνε. Θλίβομαι γιατί το πόστο του τζένεραλ μάνατζερ στο μπασκετικό ΠΑΟΚ ήταν το ιδανικό για αυτόν. Είναι η αρπαγή της Ωραίας Ελένης από τον Ζαγοράκη...»

Δεν υπάρχουν σχόλια: