Τρίτη 3 Μαΐου 2011

"Δεν υπάρχουν σοβαροί έλεγχοι..."

Την αδυναμία σοβαρών και εξονυχιστικών ελέγχων στον τελικό Κυπέλλου περιέγραψε σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεση του ενώπιον του Αντισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιου Κανελόπουλου ο Αττικάρχης της Αστυνομίας, ανοίγοντας έτσι τον κύκλο των μαρτυρικών καταθέσεων για τα σοβαρά επεισόδια.
"Δεν υπάρχουν σοβαροί έλεγχοι..."
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο ίδιος διέθεσε όσες δυνάμεις μπορούσε για τον επίμαχο αγώνα, διαπιστώνει όμως ότι υπάρχει αδυναμία εκτεταμένων ελέγχων στα γήπεδα, γεγονός για το οποίο δεν ευθύνεται μόνο η Αστυνομία.
Γι' αυτό το λόγο άλλωστε ο Εισαγγελικός Λειτουργός αναμένεται τις επόμενες μέρες να καλέσει για κατάθεση τον έναν εκ των δύο διευθυντών του ΟΑΚΑ όπως επίσης και στελέχη της ΕΠΟ, τα οποία συμβάλλονται με ιδιωτικές εταιρείες security, εργαζόμενοι των οποίων βρίσκονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια του αγώνα.
Καταθέσεις όμως θα δώσουν και οι Αστυνομικοί που ήταν παρόντες, αφού είναι οι μόνοι που μπορούν να περιγράψουν με ακρίβεια πως ξεκίνησαν τα επεισόδια.
Εισαγγελικές πηγές πάντως τόνιζαν με νόημα ότι το πρόβλημα είναι πολύπλευρο και πως ένας σημαντικός παράγοντας για την πρόκληση των επεισοδίων είναι οι χαλαροί νόμοι, αυτό που αποκαλούν οι ίδιες πηγές «ποινική ατιμωρησία».
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: