Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Ομπάμα υπέρ Τζέιμς στο Σικάγο

Η φετινή χρονιά έλαβε τέλος για τον ΛεΜπρον Τζέιμς και για πολλούς η χθεσινοβραδινή ήταν η τελευταία εμφάνισή του ως Καβαλίερ. Ένας από αυτούς είναι κι ο Μπάραμ Ομπάμα, που θέλει να τον δει με τη φανέλα των Μπουλς! «Δεν του αρέσει να προϊδεάζει για κάτι, αλλά ως φίλαθλος του Σικάγο ο πρόεδρος θεωρεί πως ο ΛεΜπρον θα έδειχνε ωραίος με φανέλα των Μπουλς» είπε ο Ντέιβιντ Άξελροντ, ανώτατος σύμβουλος του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Μπάρακ Ομπάμα, πριν κερδίσει το δικαίωμα να κάθεται στην προεδρική καρέκλα του Οβάλ γραφεία, ήταν γερουσιαστής στην πολιτεία του Ιλινόι, στην οποία βρίσκεται η πόλη του Σικάγο.

«Πέταξε» η Νικόλ!

Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση της Νικόλ Κυριακοπούλου στη Ντόχα, στην πρεμιέρα της σειράς «Diamond League» της IAAF. «Έλαμψαν» οι αστέρες του στίβου και μαζί η Ελληνίδα, που σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ. Στην επιστροφή της στην πρωτεύουσα του Κατάρ δύο μήνες μετά το Παγκόσμιο κλειστού στίβου, η Νικόλ Κυριακοπούλου δεν είχε το ίδιο άγχος, που ήταν η αιτία να μείνει στα «χαμηλά» στον τελικό του επί κοντώ. Αυτή τη φορά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έδειξε τις πραγματικές δυνατότητές της και με άλμα στα 4.55μ ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ που κατέχει η Αφροδίτη Σκαφίδα από τον Ιούνιο του 2008, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε το όριο για το Ευρωπαϊκό της Βαρκελώνης.

Η Κυριακοπούλου κατέλαβε την 6η θέση στο αγώνισμα με επιτυχημένες προσπάθειες στα 4.10μ, 4.30μ, 4.45μ και 4.55μ, ενώ είχε τρεις αποτυχημένες στα 4.60μ. Την πρώτη θέση με την καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο πήρε η Γερμανίδα Σίλκε Σπίγκελμπεργκ, η οποία είχε επίδοση στα 4.70μ.

Μουντιάλ, -28 μέρες...

Το σαββατοκύριακο τελειώνει η δράση στα ευρωπαϊκά γήπεδα και πλην όσων εμπλέκονται στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Ίντερ και Μπάγερν, οι υπόλοιποι έχουν ήδη στρέψει την προσοχή τους στο Π.Κ.Στην Γαλλία, ο Ραϊμόν Ντομενέκ είναι συνηθισμένος στο να εκπλήσσει και σύμφωνα με το AFP είναι έτοιμος να… απαλλαχθεί από τους έξι εκ των 30 που ανακοίνωσε την Τρίτη, πριν καν ξεκινήσει η προετοιμασία των «bleus»… Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον δεν μοιάζει και τόσο προσηλωμένος στην προσπάθεια της Ακτής Ελεφαντοστού, καθώς την Παρασκευή άνοιξε ξανά την πόρτα στην… Λάτσιο, με την οποία γνώρισε μεγάλες στιγμές στις αρχές του αιώνα. Όσο για το Μεξικό, έχει ήδη δώσει τέσσερα φιλικά προετοιμασίας και εξακολουθεί να διατηρεί απαραβίαστη την εστία του.

«Κόβει» έξι μέχρι την Δευτέρα ο Ντομενέκ!

Ο εκκεντρικός (κατά άλλους απλά αλλοπρόσαλλος) χαρακτήρας του Ραϊμόν Ντομενέκ, έχει κάνει αισθητή την επιρροή του στην τρέχουσα επικαιρότητα και φυσικά θα μας απασχολήσει για όσο καιρό οι Γάλλοι θα παραμένουν στην διοργάνωση. Άλλωστε, όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι στήθηκαν την Τρίτη το βράδυ στις τηλεοράσεις τους για να μάθουν τους «23» των «τρικολόρ» για το Μουντιάλ και έμειναν να μετρούν επτά παραπάνω, δηλαδή τους «30» της προεπιλογής, μετά από ξαφνική απόφαση του Γάλλου εκλέκτορα.

Και πιθανότατα αυτή δεν ήταν η μοναδική έκπληξη που επιφυλάσσει ο Ντομενέκ. Σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων (AFP), ο 58χρονος τεχνικός ετοιμάζεται να μειώσει των αριθμό των παικτών που θα διεκδικήσουν μια θέση στο Π.Κ στους «24» μέχρι την Δευτέρα! Τόσους θα χρειαστεί ο Ραϊμόν Ντομενέκ στην προετοιμασία που ξεκινά την ίδια μέρα στο Τινιές. Οι Γάλλοι υποστηρίζουν πως ο Ντομενέκ θα κρατήσει standby έναν παίκτη, ώστε να καταλήξει σχετικά με τον Γουίλιαμ Γκαλάς της Άρσεναλ, για τον οποίο υπάρχουν ερωτηματικά αναφορικά με την ετοιμότητα του.

Συνεπώς, η ώρα της κρίσης για τον Τζιμπρίλ Σισέ και τους υπόλοιπους «αβέβαιους» της προεπιλογής, πλησιάζει…

Που πας ακόμα δεν ήρθες;

Σε γυρολόγο πολυτελείας έχει εξελιχθεί ο Σβεν Γκόραν Έρικσον. Από το προηγούμενο Π.Κ μέχρι το προσεχές, ο Σουηδός έχει αλλάξει τέσσερις ομάδες, αφού μετά την λήξη της συνεργασίας του με την Εθνική Αγγλίας, έκανε διάλειμμα για μια σεζόν, επέστρεψε στο Νησί για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι, μετά ανέλαβε την Εθνική Μεξικού και πλέον θα οδηγήσει την Ακτή Ελεφαντοστού στο Μουντιάλ της αφρικανικής ηπείρου. Ωστόσο, ούτε και εκεί φαίνεται πως θα βρει την Ιθάκη του αφού από το μυαλό του δεν έχει φύγει η… Λάτσιο με την οποία κατέκτησε το σκουντέτο το 2000.

«Θα θυμάμαι για πάντα το πρωτάθλημα με την Λάτσιο. Δεν είναι εύκολο να κατακτήσεις το πρωτάθλημα στην Ιταλία αν δεν είσαι η Γιουβέντους, ή η Μίλαν. Θέλω να στείλω τις ευχές μου στην Λάτσιο, την παρακολουθώ ακόμα και τώρα και βρίσκεται στην καρδιά μου», είπε αρχικά στην Corriere dello Sport o Έρικσον και αυτό ήταν μόνο η αρχή. «Περί επιστροφής; Γιατί όχι. Βεβαίως. Θα ήθελα να επιστρέψω στην Ιταλία. Η ζωή είναι καλή, το κλίμα επίσης. Και θα ήταν υπέροχο να ασχοληθώ ξανά ποδοσφαιρικά με την Λάτσιο», τόνισε ο Σουηδός, που δεν φαίνεται να καλύπτεται από την πρόκληση του να συνεχίσει στους «ελέφαντες» και μετά το Π.Κ…

Το Μεξικό δεν τρώει γκολ…

Τα φιλικά ανά τον κόσμο συνεχίζονται και η δράση θα κορυφωθεί με την ολοκλήρωση της προετοιμασίας των 32 φιναλίστ για το Π.Κ. Το Μεξικό που αγωνίζεται στην πρεμιέρα του Μουντιάλ απέναντι στην Νότια Αφρική έχει ήδη δώσει τέσσερα στην αμερικάνικη τουρνέ που πραγματοποιεί αυτόν τον καιρό. Κοινός παρανομαστής: Το ότι δεν έχει δεχτεί γκολ σε κανένα από αυτά...

Στο πιο πρόσφατο, ο Χαβιέ Αγκίρε είδε την ομάδα του να επικρατεί με 1-0 της Εθνικής ομάδας της Ανγκόλα που δεν έχει προκριθεί στο Π.Κ. Το παιχνίδι έγινε στο «Ρέλιαντ Στέιντιουμ» του Χιούστον και το παρακολούθησαν 70 χιλιάδες θεατές. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης το πέτυχε στο 52’ ο Αντρές Γουαρδάδο της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια ενώ σε όλη την διάρκεια αγωνίστηκε ο περίφημος Κουατεμόκ Μπλάνκο που παλεύει για να εξασφαλίσει θέση στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, παρότι έχει «πατήσει» τα 37

Ανοίγει η αυλαία στα ημιτελικά των πλέι οφ

Στο ΟΑΚΑ ανοίγει το Σάββατο η αυλαία της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 ανδρώνΟ Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Πανελλήνιο (18:45, ΣΚΑΪ) και θέλει να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα έδρας που διατηρεί, προκειμένου να εξασφαλίσει, μια και καλή, την πρόκριση στον τελικό.

Οι «πράσινοι» δεν έχουν προβλήματα ενόψει της αναμέτρησης με τους Κυψελιώτες. Έτσι ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Από τη μεριά των «ολυμπιονικών» ο Ηλίας Ζούρος «πονοκεφαλιάζει» με τη συμμετοχή του Αλέξανδρου Πέτρουλα, ενώ δεν υπολογίζει στον Κρις Οουενς, που ταλαιπωρείται από διάστρεμμα και έχει χάσει προπονήσεις.

Την Κυριακή τη σκυτάλη στους ημιτελικούς των πλέι οφ παίρνει ο αγώνας του ΣΕΦ. Εκεί για τρίτη διαδοχική χρονιά ο γηπεδούχος Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος με το Μαρούσι (17:00, ΣΚΑΪ).

Όσον αφορά τα αγωνιστικά ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν θα έχει στη διάθεση του τον Τζος Τσίλντρες, ο οποίος έχει υποστεί θλάση στο δικέφαλο, ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης είναι αμφίβολος μετά το διάστρεμμα που υπέστη στη προπόνηση της Πέμπτη. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει η αισιοδοξία ότι ο Καρδιτσιώτης σέντερ θα τα καταφέρει και θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο σύνολο του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Από τη πλευρά του Αμαρουσίου, δυο είναι τα προβλήματα που έχει στο μυαλό του ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Οι «κιτρινόμαυροι» θα παραταχθούν στο παρκέ του ΣΕΦ με... λαβωμένη την φροντ λάιν τους. Ο Τζάρεντ Χόμαν έχει γαστρεντερίτιδα και είναι αμφίβολος ενώ ο Στέφαν Αριγκμπάμπου ανέβασε πυρετό. Αμφότεροι απείχαν από τις προπονήσεις, αλλά ο δεύτερος παρουσιάζει περισσότερες πιθανότητες για να αγωνιστεί.

Θρίλερ παντού!

Συγκλονιστικό αναμένεται το φινάλε της «Πριμέρα Ντιβιζιόν» που ολοκληρώνεται το επόμενο διήμερο, με μάχες και βαθμολογικές επιδιώξεις σε κάθε επίπεδο.Είναι χαρακτηριστικό, πως το μοναδικό αδιάφορο ματς είναι αυτό του «Σαν Μαμές» ανάμεσα στην Μπιλμπάο και την Λα Κορούνια, δύο ομάδων που υπέστησαν αγωνιστική καθίζηση στο τελευταίο τρίτο του πρωταθλήματος και απέτυχαν στον στόχο της ευρωπαϊκής εξόδου.

Από εκεί και πέρα όμως, η αδρεναλίνη αναμένεται να ανεβεί στα υπόλοιπα εννέα παιχνίδια στα οποία κρίνονται τίτλος, τέταρτη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, έκτη θέση και έξοδος στο Γιουρόπα Λιγκ καθώς και οι τρεις τελευταίες θέσεις που δίνουν το… άχαρο εισιτήριο για την Σεγούντα Ντιβιζιόν.

Ο τίτλος ήταν εξαρχής υπόθεση της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ. Οι Καταλανοί έκαναν το αποφασιστικό βήμα με την νίκη τους στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» την περασμένη αγωνιστική και πλέον βρίσκονται μια νίκη μακριά από την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος. Αντίπαλος τους είναι στο «Καμπ Νου» η Ρεάλ Βαγιαδολίδ που «καίγεται» από την πλευρά της καθώς ενδεχόμενη ήττα της θα ισούται πιθανότατα με υποβιβασμό! Τιμωρημένοι είναι οι Τσάβι και Μάξουελ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ινιέστα που επέστρεψε αυτήν την βδομάδα στις προπονήσεις μετά από περισσότερο από ένα μήνα αποχής.

Η Ρεάλ υπολείπεται ενός βαθμού των Καταλανών, άρα δεν κρατά την τύχη στα χέρια της στο ματς του «Ροσαλέδα» με την Μάλαγα, την μία εκ των πέντε ομάδων που παίζουν την παραμονή τους την τελευταία αγωνιστική. Στην πιο δύσκολη θέση βρίσκεται η ουραγός Χερέθ για την οποία κάθε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης στο «Ρέινο ντε Ναβάρο» της Παμπλόνα, είναι καταδικαστικό. Τις ίδιες επιδιώξεις, αν και σε καλύτερη μοίρα από την Χερέθ, έχει η Σανταντέρ που υποδέχεται την Χιχόν στο «Σαρδινέρο» και η Τενερίφη που παίζει με την σίγουρη τρίτη Βαλένθια στο «Μεστάγια».

Ακόμα δύο μέτωπα παραμένουν ανοικτά ως το τέλος. Η Σεβίλλη έχει το προβάδισμα για την τέταρτη θέση και παίζει το Σάββατο στο «Μεντιτερανέο» με την Αλμερία ενώ πιο εύκολο είναι το έργο της ομάδας που την καταδιώκει, της Μαγιόρκα, που παίζει στις Βαλεαρίδες με την -κάκιστη εκτός έδρας και χωρίς κίνητρο- Εσπανιόλ. Το μαδριλένικο ντέρμπι ανάμεσα σε Ατλέτικο και Χετάφε δεν έχει μεγάλη σημασία για την τροπαιούχο του Γιουρόπα Λιγκ, έχει όμως για την ομάδα του Μίτσελ που διατηρεί τους ίδιους βαθμούς (υπερτερεί όμως στην ισοβαθμία) με την Βιγιαρεάλ, στην μάχη της έκτης θέσης. Οι «αμαρίγιος» φιλοξενούνται την τελευταία αγωνιστική από την Σαραγόσα, που έχει εξασφαλίσει την παραμονή της και δεν «καίγεται»…

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 38ης (τελευταίας) αγωνιστικής της «Πριμέρα Ντιβιζιόν»:

Σάββατο 15/05

19:00 Αθλέτικ Μπιλμπάο-Λα Κορούνια
21:00 Ατλέτικο Μαδρίτης-Χετάφε
21:00 Σαραγόσα-Βιγιαρεάλ
23:00 Αλμερία-Σεβίλλη
23:00 Μαγιόρκα-Εσπανιόλ

Κυριακή, 16/05

20:00 Μπαρτσελόνα-Βαγιαδολίδ
20:00 Μάλαγα-Ρεάλ Μαδρίτης
20:00 Οσασούνα-Χερέθ
20:00 Σανταντέρ-Χιχόν
20:00 Βαλένθια-Τενερίφη

Ίντερ, ή μήπως… Ρόμα;

Στην τελευταία του στροφή μπαίνει το σαββατοκύριακο το Καμπιονάτο και η αγωνία για το ποιος θα κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα κορυφώνεται…Ίντερ και Ρόμα μονομαχούν για το σκουντέτο όπως έκαναν και πριν λίγες μέρες για το Κόπα Ιτάλια και αφήνουν σε δεύτερη, τρίτη ή και τέταρτη μοίρα, το ντέρμπι του «Σαν Σίρο» ανάμεσα σε Μίλαν και Γιουβέντους, το οποίο την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν έχει την παραμικρή σημασία πέρα από το γόητρο των δύο μεγάλων ιταλικών ομάδων. Οι «ροσονέρι» αποχαιρετούν τον Λεονάρντο με τον οποίο έλυσαν την συνεργασία τους την Παρασκευή και έχουν καπαρώσει την τρίτη θέση αφού υπερτερούν και στην ισοβαθμία της Σαμπντόρια. Σε παρόμοια θέση βρίσκεται και η Γιουβέντους, που περισσότερο από το σαββατιάτικο ματς ενδιαφέρεται πρωτίστως να βρει νέο τεχνικό, με τον Λουίτζι Ντελ Νέρι της Σαμπντόρια να είναι το φαβορί για να διαδεχτεί τον Αλμπέρτο Τζακερόνι

Τα βλέμματα συγκεντρώνονται κυρίως στην Τοσκάνη, εκεί όπου η φημολογία των τελευταίων ημερών αναφέρει πως η υποβιβασμένη Σιένα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να στερήσει το πέμπτο συνεχόμενο σκουντέτο από την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο. Η Ίντερ έχει δύο βαθμούς παραπάνω από την Ρόμα, αλλά μειονεκτεί στην ισοβαθμία, κάτι που σημαίνει πως θέλει μόνο νίκη για να είναι απόλυτα σίγουρη πως κατακτά τον τίτλο. Οι «νερατζούρι» δεν θα έχουν στην διάθεση τους τον τραυματία Κόρδομπα και παίζουν σε μια εβδομάδα δύο τίτλους, αφού το επόμενο Σάββατο θα δώσουν το «παρών» στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, στην Μαδρίτη με αντίπαλο την Μπάγερν.

Η Ρόμα έχει ελπίδες (ποντάροντας στις αγαστές σχέσεις της Ροζέλα Σένσι με τον ομόλογο της στην Σιένα, Μάσιμο Μετσαρόμα, ο οποίος έχει τάξει το πριμ σωτηρίας σε περίπτωση νίκης επί της Ίντερ) αλλά για να φτάσει στο όνειρο θα πρέπει από την πλευρά την να νικήσει την αδιάφορη Κιέβο στην Βερόνα. Απών για την ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι θα είναι ο τιμωρημένος Γιον Άρνε Ρίισε ενώ τραυματίες για τους γηπεδούχους είναι οι Μορένο, Πίντσι και Μαντέλι.

Το υπόλοιπο ενδιαφέρον της τελευταίας αγωνιστικής της Ιταλίας, βρίσκεται στον αγώνα που δίνουν Σαμπντόρια και Παλέρμο για την κατάκτηση της 4ης θέσης. Οι «μπλουτσερκιάτι» έχουν προβάδισμα δύο βαθμών μετά την ισοπαλία που απέσπασαν την περασμένη Κυριακή στο «Ρέντσο Μπαρμπέρα» και παίζουν στην Γένοβα με την ισχυρή αλλά αδιάφορη Νάπολι, από την οποία θα λείψει ο τιμωρημένος Λαβέτσι. Δίχως τον τραυματία Φαμπρίτσιο Μίκολι που θα χάσει όλη την καλοκαιρινή προετοιμασία, η Παλέρμο παίζει στο Μπέργκαμο με την απογοητευμένη Αταλάντα, περιμένοντας και μια βοήθεια από την πλευρά των «παρτενοπέι» για να αγγίξει κάτι που έμοιαζε με θαύμα στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος…

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 38ης (τελευταίας) αγωνιστικής της Serie A:

Σάββατο 15/05

21:45 Μίλαν-Γιουβέντους
21:45 Λάτσιο-Ουντινέζε

Κυριακή 16/05

16:00 Κατάνια-Τζένοα
16:00 Κιέβο-Ρόμα
16:00 Αταλάντα-Παλέρμο
16:00 Σιένα-Ίντερ
16:00 Κάλιαρι-Μπολόνια
16:00 Πάρμα-Λιβόρνο
16:00 Σαμπντόρια-Νάπολι
16:00 Μπάρι-Φιορεντίνα

Ο Τιερί Ανρί πηγαίνει Αμερική

http://www.contra.gr/images/m/mls_m.jpgΟ Τιερί Ανρί θα είναι – κατά τα φαινόμενα – ο επόμενος μεγάλος αστέρας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που θα δανείσει λίγο μέρος της ποδοσφαιρικής γοητείας του στο αμερικανικό ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Αγγλία, ο Γάλλος επιθετικός της Μπαρτσελόνα υπέγραψε προσύμφωνο συνεργασίας με τους New York Red Bulls.

Βάσει αυτής της συμφωνίας, ο 33χρονος Ανρί θα αγωνιστεί το καλοκαίρι στο MLS, το αμερικανικό δηλαδή πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζεται και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Οι Red Bulls πρόσφατα εγκαινίασαν το γήπεδό τους, το πρώτο αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο στη Νέα Υόρκη, και πηγαίνουν πολύ καλά στο πρωτάθλημα.

Το φλερτ, πάντως, με τον Τιερί Ανρί δεν είναι καινούργιο. Οι Αμερικανοί τον είχαν προσεγγίσει πριν από ένα χρόνο και τότε, ο Γάλλος έδειξε να μην αποκλείει μία τέτοια μετακόμιση. Πέρυσι αρνήθηκε καθώς η χρονιά με την Μπαρτσελόνα φαινόταν δύσκολη και κουραστική. Μετά από τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής που είχε, όμως, φαίνεται πως κάμπτονται και οι τελευταίοι ενδοιασμοί που (λογικά) είχε. Η απογοήτευσή του, άλλωστε, μπορεί να γιατρευτεί στο αποκαλούμενο «κέντρο του κόσμου».

Κάλεσμα με χαμόγελα από Κατσαμπή και Κράβαρικ

http://www.sport24.gr/ast/cov/ka/kats_2007_10_1_21_23_45_b.jpgΜε χαμόγελα και φορώντας ο ένας την φανέλα του άλλου, ο αρχηγος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ηρακλή, Τάσος Κατσαμπής και ο αντίστοιχος της ομάδας βόλεϊ, Αντρέι Κράβαρικ, συναντήθηκαν στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει για την οικονομική στήριξη της "κυανόλευκης" ΠΑΕ. "Κάνω έκκληση μέσα από την καρδιά μου ο καθένας να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί. Χρειάζεται να αφήσουμε όλοι τους εγωισμούς μας και ο κόσμος ότι τον έχει κάνει να απομακρυνθεί", στην αρχική του τοποθέτηση ο Τάσος Κατσαμπής φορώντας την φανέλα του Αντρέι Κράβαρικ.Στην συνέχεια ο αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ηρακλή είπε: "Πρέπει να έρθουν όλοι κοντά στον Ηρακλή και να βοηθήσουν όπως μπορούν. Λυπάμαι που το λέω, αυτήν την στιγμή ο Ηρακλής είναι σε δύσκολη θέση.

Έχει έρθει, όμως, πλέον στα χέρια του κόσμου του και αυτό με κάνει αισιόδοξο. Κοιτάζουμε μπροστά με οδηγό τον κόσμο μας. Η ομάδα θα ξαναβρεί τη χαμένη αίγλη της, θα αποκτήσουμε ξανά τον σεβασμό και θα έρθουν και πάλι επιτυχίες".

Κι όσο για τον ίδιο; Ο Κατσαμπής σημείωσε: "Είμαι στρατιώτης του Ηρακλή. Για να κάνεις μια ομάδα πρέπει να έχεις έναν κορμό και να κάνεις προσθήκες, όχι πολλές, ώστε να φτιαχτεί ένα σύνολο που να μπορεί να κοιτά στα μάτια τους υπόλοιπους συλλόγους.

Τα τελευταία χρόνια αυτό δε συνέβη στον Ηρακλή. Γίνονταν πολλές μεταγραφές, περισσότερο για εντυπωσιασμό. Έτσι δε γίνεται ομάδα, αυτή είναι η γνώμη μου και έτσι βλέπω ότι γίνεται σε άλλες ομάδες".

Από την πλευρά του ο Κράβαρικ τόνισε: "Βρισκόμαστε εδώ για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όλοι οι φίλοι της ομάδας να πάει καλύτερα το ποδόσφαιρο. Οι βολεϊμπολίστες είμαστε μια αλυσίδα στην οικογένεια του Ηρακλή, περιμένουμε και εμείς καλά αποτελέσματα από το ποδόσφαιρο.

Θυμάμαι πηγαίναμε σε ποδοσφαιρικά παιχνίδια για την Ευρώπη και φωνάζαμε. Αυτές οι μέρες θέλουμε να έρθουν πίσω. Σαν αρχηγός του βόλεϊ θα βοηθήσω και προσωπικά. Πιστεύω πως αυτή η προσπάθεια θα έχει αποτέλεσμα, θα ανεβάσουμε το ποδόσφαιρο εκεί που ήταν κάποτε
".

Η φωτογκριμάτσα του Πάμπλο Γκαρσία

http://www.sport24.gr//ast/cov/fr/freddosfilakia_b.jpg

Άλλοι έχουν φωτογένεια.

Άλλοι δεν έχουν φωτογένεια.

Ε, ο Γκαρσία έχει φωτογκριμάτσα. Πηγη gazzetta.gr

Μπούρμπος: «Ποτέ δεν είχε πρόθεση να δημιουργήσω πρόβλημα»

Μπούρμπος: «Ποτέ δεν είχε πρόθεση να δημιουργήσω πρόβλημα»

Ο Χρήστος Μπούρμπος μίλησε σήμερα στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή Revolution για το θέμα που έχει να κάνει με την οφειλή του Ηρακλή προς το πρόσωπο του. Ο νυν ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ τόνισε: «Είχα καταθέσει μία προσφυγή και είχε επιδικαστεί από τον Σεπτέμβριο ένα ποσό. Το θέμα όμως διαπίστωσα ότι είχε αφεθεί πλήρως. Δεν με είχε ενημερώσει κανείς, μέχρι προχθές που με πήρε ο πρόεδρος της νέας διοίκησης του Ηρακλή για να μου μιλήσει για την κατάσταση. Μου είπε πως είναι τα πράγματα, μου δόθηκε ένα ποσό και το θέμα τελείωσε εκεί. Δεν είχε καμία πρόθεση να προξενήσω ζημιά στον Ηρακλή. Σε καμία περίπτωση».

Ο Μπούρμπος ξεκαθάρισε πως: «από τον Σεπτέμβριο, δεν με πήρε ούτε ένας άνθρωπος τηλέφωνο. Να μου πει έστω κάτι για το θέμα. Το θέμα κυλούσε και το διαχειριζόταν ο δικηγόρος μου. Τώρα, ανέλαβαν κάποιοι άνθρωποι τον Ηρακλή και ήταν οι μοναδικοί που ήρθαν σε επαφή μαζί μου. Ο κ. Τάκης μου εξήγησε το πώς σκέφτεται η διοίκηση. Ήταν ο μοναδικός που μου μίλησε και το θέμα λύθηκε σε λίγα λεπτά. Θα είμαστε σε επικοινωνία όπως μου υποσχέθηκε για οτιδήποτε. Δεν έγινε μόνο με εμένα αυτό. Με πολλά παιδιά συνέβη. Δεν μπήκε κανείς τόσο καιρό στην διαδικασία να μιλήσει με τους παίκτες και γι΄ αυτό ίσως έφθασε εδώ η κατάσταση».

Για το αν μίλησε με τον Ηλία Πουρσανίδη τόνισε: «Όχι. Ήταν αυτός που με έφερε στην ομάδα του Ηρακλή αλλά μετά δεν είχαμε την παραμικρή επικοινωνία. Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω γι΄ αυτό».

Για το αν φανταζόταν ότι θα καταλήξουν έτσι τα πράγματα στον Ηρακλή, όταν ήρθε στην ομάδα υπογράμμισε: «Όταν ήρθα στην ομάδα πίστευα ότι θα γίνει μία καινούρια αρχή. Ήταν στην ομάδα άνθρωποι νέοι και φιλόδοξοι. Δεν περίμενα σε καμία περίπτωση ότι θα φθάσουμε στα άκρα. Το δυσάρεστο είναι ότι και τώρα βλέπω ότι καταθέτουν προσφυγές ποδοσφαιριστές του Ηρακλή για να μείνουν ελεύθεροι. Θέλουν να φύγουν δηλαδή από αυτή την ομάδα και αυτό είναι πολύ αρνητικό για μία ομάδα όπως ο Ηρακλής. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα φθάσει εκεί».

Για το πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής είπε: «Είναι απρόβλεπτο το πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής. Στηρίζεται καθαρά στη δύναμη. Εμείς δεν ευτυχήσαμε να βρεθούμε στις δύο πρώτες θέσεις και έτσι θα μπούμε στην διαδικασία των play-off. Είναι μία επικίνδυνη διαδικασία, όμως πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και θα βγάλουμε τον ΟΦΗ στη μεγάλη κατηγορία. Είναι μία ιστορική ομάδα με πολύ κόσμο και σαφέστατα αξίζει να βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία».

Τσιρίλο: «Εγώ και ο Γκαρσία δε φοβόμαστε κανέναν»

Τσιρίλο: «Εγώ και ο Γκαρσία δε φοβόμαστε κανέναν»

Στο Αθλητικό Metropolis μίλησε ο Μπρούνο Τσιρίλο για την επιτυχία του ΠΑΟΚ να βγει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. «Είμαι χαρούμενος και περήφανος για την πολύ καλή χρονιά που κάναμε. Καρποφόρησαν οι κόποι μας» δήλωσε αρχικά ο Ιταλός στόπερ και συνέχισε: «Δεν είναι δουλειά μόνο των πλέι οφ. Θα έλεγα ότι τώρα κορυφώθηκε όλη αυτή η δουλειά που κάναμε». Όσο για το μεγάλο «όπλο» του ΠΑΟΚ, την απροσπέλαστη άμυνα, επισήμανε: «Δεν είναι δουλειά ενός ή δύο ατόμων. Είναι συνολική και με διάρκεια σε όλη τη χρονιά, σε βάθος χρόνου».

Για το τι συνέβη στη φυσούνα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό ανέφερε: «Δε σημαίνει τίποτα, ήταν η κορύφωση της έντασης που υπήρχε, ειδικά από αυτούς, καθώς χάσανε δύο φορές από την ίδια ομάδα μέσα σε τέσσερις μέρες. Μπήκαμε τελευταίοι γιατί πανηγυρίζαμε με τον Πάμπλο Γκαρσία μέσα στο γήπεδο. Δε θα μπορούσε κανείς να μας κάνει τίποτα, από την άποψη ότι είμαστε δύο άτομα με ισχυρό ταμπεραμέντο. Δε φοβόμαστε κανέναν, αυτό μπορώ να σας το διαβεβαιώσω».

Για την υποδοχή στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» από 7.000 φιλάθλους του ΠΑΟΚ, επισήμανε: «Είναι κάτι αξέχαστο, ήταν μια απίστευτη εμπειρία, δε θα το ξεχάσω σε όλη μου τη ζωή».

Για τα όργανα που έπαιξε στα μπουζούκια, στο γλέντι της ομάδας τα ξημερώματα της Πέμπτης, υπογράμμισε: «Βασικά χρειαζόταν κάτι τέτοιο, ξεσπάσαμε, το χαρήκαμε πάρα πολύ, ξεφορτώθηκε όλη η ένταση που υπήρχε».
Για τον Φερνάντο Σάντος τόνισε: «Είναι η δεύτερη χρονιά που δουλεύω με τον κ. Σάντος, τον είχα και στην ΑΕΚ, τρέφω τεράστια εκτίμηση προς το πρόσωπό του όπως όλοι. Πιστεύω ότι θα είναι μεγάλη επιτυχία να μείνει και την επόμενη σεζόν στην ομάδα του ΠΑΟΚ».
Για την επόμενη σεζόν ο Τσιρίλο είπε: «Του χρόνου θα έχουμε πολύ ωραία πράγματα. Η ομάδα θα μπει και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Από τη στιγμή που φέτος ήμασταν τόσο κοντά στο πρωτάθλημα, μπορούμε και του χρόνου να το διεκδικήσουμε και γιατί όχι να το κατακτήσουμε».
Για τον MVP του ΠΑΟΚ στη σεζόν που ολοκληρώνεται, ο Ιταλός αμυντικός σημείωσε: «Θα ήταν υποτιμητικό για τους υπόλοιπους να ξεχωρίσω κάποιον. Πρωταγωνιστής ήταν η ίδια η ομάδα, θέλω όλους να τους χειροκροτήσω. Αν έπρεπε να διαλέξω αναγκαστικά κάποιον θα έλεγα τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, που είναι και σε μια ηλικία που του δίνει δικαίωμα να ονειρεύεται μια μεγάλη καριέρα».

Τέλος ο Λεονάρντο για τη Μίλαν


Zόρια για τον Λεονάρντο και την Μίλαν Παρελθόν για τη Μίλαν αποτελεί ο Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος, ένα χρόνο μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των "ροσονέρι", έλυσε κοινή συναινέσει τη συνεργασία του, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

"Λύσαμε κοινή συναινέσει τη συνεργασία μας", ήταν η δήλωση του Λεονάρντο, ο οποίος πριν από λίγο καιρό είχε ανακοινώσει ότι οι σχέσεις του με τον ιδιοκτήτη του συλλόγου και πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δεν είναι και οι καλύτερες.

Συνάντηση κορυφής...


Θα τα πουν ξανά Αδαμίδης, Μπάγεβιτς, Δημητριάδης... Μία μέρα μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, θα υπάρξει στα γραφεία της ΑΕΚ συνάντηση κορυφής, έτσι ώστε να αποφασιστούν οι κινήσεις της ομάδας για τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Αδαμίδης, Γκρέταρσον, Δημητριάδης και Μπάγεβιτς θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, αν και δεν είναι σίγουρο ότι ο τελευταίος θα παραμείνει στο τιμόνι της "Ενωσης" και την επόμενη σεζόν.

Οι τέσσερις άνδρες θα αποφασίσουν ποιοι παίκτες θα αποτελέσουν παρελθόν για την ΑΕΚ το καλοκαίρι, ποιοι παίκτες θα προωθηθούν στην πρώτη ομάδα, ενώ θα χαραχθεί η πορεία στο μεταγραφικό σαφάρι του καλοκαιριού.

Εκτός και οι Νικοπολίδης, Λεονάρντο


Ο Νικοπολίδης στην προπόνηση του Ολυμπιακού "Ηταν στραβό το κλήμα... το έφαγε και ο γάιδαρος", λέει ο λαός και κάλλιστα θα μπορούν να το πουν και στον Ολυμπιακό, καθώς τα προβλήματα εν όψει του αγώνα με τον Αρη ολοένα και αυξάνονται. Οι "ερυθρόλευκοι" θα παραταχθούν χωρίς δέκα ποδοσφαιριστές.

Συγκεκριμένα στη λίστα των τραυματιών προστέθηκαν και οι Νικοπολίδης, Λεονάρντο, οι οποίοι αποκλείστηκαν από την αποστολή από την αναμέτρηση με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα ο Βραζιλιάνος θα μείνει εκτός δράσης για έξι βδομάδες, καθώς διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κάταγμα κοπώσεως. Αν τελικά παραμείνει στην ομάδα, τότε μπορεί και να χάσει τις πρώτες μέρες τις προετοιμασίας, αν ο Ολυμπιακός δεν καταφέρει να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στα πλέι οφ.

Κανονικά με την ομάδα προπονήθηκε ο Ντιόγκο, ενώ ο Ζαϊρί ακολούθησε πρόγραμμα που περιλάμβανε ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο και τρέξιμο στο γήπεδο. Θεραπεία έκανε ο Ντάτολο, όπως και ο Λούα Λούα, λόγω ενόχλησης στην δεξιά ποδοκνημική. Θεραπεία έκαναν επίσης ο Τοροσίδης, λόγω ενοχλήσεων στην αριστερή ποδοκνημική, και ο Νικοπολίδης, λόγω οσφυαλγίας. Στην προπόνηση δεν έλαβε μέρος ο Λεονάρντο, ο οποίος έχει ενόχληση στην δεξιά κνήμη και θα υποβληθεί σε εξετάσεις.

Η αποστολή του Ολυμπιακού για τον αγώνα με τον Αρη: Κόβατς, Πάρντο, Πάντος, Ντομί, Ρ. Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Ντουντού, Στολτίδης, Όσκαρ, Λεντέσμα, Γ. Παπαδόπουλος, Βαλεριάνος, Βασιλόγιαννης, Φετφατζίδης, Μήτρογλου, Ντάρμπισιρ και Λούα Λούα.

HOTEL... Aρης


Ο Θανάσης Αθανασιάδης Η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης να χορηγήσει οικοδομική άδεια στην ΠΑΕ Αρης για την ανέγερση ξενοδοχείου στο Νέο Ρύσιο ανάβει το «πράσινο φως» για ένα σημαντικό έργο που αποτελεί επένδυση για τους «κίτρινους».

Η ΠΑΕ Αρης σχεδιάζει την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας στο οικόπεδο του Νέου Ρύσιου, όπου στεγάζεται το προπονητήριο της ομάδας. Συγκεκριμένα, στην ιδιόκτητη έκταση των 18,5 στρεμμάτων της η ΠΑΕ εκπόνησε μελέτη για την κατασκευή ενός αθλητικού ξενώνα 4 αστέρων με 26 δωμάτια (52 κλίνες) συνολικού εμβαδού 2.850 μέτρων, στο οποίο περιλαμβάνονται και αθλητικές εγκαταστάσεις και βοηθητικοί χώροι.

Πρωτοβουλία ανέλαβε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης, Θανάσης Αθανασιάδης σε συνεργασία με το τεχνικό γραφείο του, το οποίο θα επιμεληθεί μελέτης για την ανέγερση του αθλητικού ξενώνα. Κατατέθηκε το οικοδομικό σχέδιο, βάση του οποίου η Νομαρχία Θεσσαλονίκης ενέκρινε την άδεια για την κατασκευή του.

Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο κατασκευής του ξενοδοχείου, στο οποίο δεν αποκλείονται πάντως μετατροπές και αλλαγές, εφόσον προχωρήσει στην τελική ευθεία η υλοποίηση του, προβλέπονταν ένα κτίσμα που θα εκτίνεται σε τρεις ορόφους (υπόγειο, ημιυπόγειο και πρώτος όροφος), καθώς και πάρκινγκ με ικανοποιητικό αριθμό θέσεων για τις ανάγκες της ομάδας και των ενοίκων. Πέρα από τα 26 δίκλινα δωμάτια, το κτίριο θα φιλοξενεί ακόμη, δύο εστιατόρια, καφετέρια και στο υπόγειο του αποδυτήρια, πισίνα, γυμναστήριο, σάουνα, φυσιοθεραπευτήριο, ιατρείο, αποθηκευτικούς χώρους κ.α. Παράλληλα θα προβλέπονται γραφεία για τον προπονητή και τη διοίκηση, σαλόνια, χώροι υποδοχής κ.α. που θα φιλοξενούνται στον ισόγειο.

Το επόμενο βήμα είναι η αναζήτηση των απαιτούμενων κεφαλαίων για την κατασκευή, κάτι που δεν ευνοούν ιδιαίτερα οι δύσκολες οικονομικές συγκυρίες αυτή την εποχή στην αγορά.

Ο Ζαγοράκης στο επίκεντρο...

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/58ad9621c7fe969a2f2b820272e6e3ed_L.jpg?1273825286?1273825286?1273825286Παρουσία του Θόδωρου Ζαγοράκη διεξήχθη η σημερινή προπόνηση τουΠΑΟΚ με τον πρόεδρο της ΠΑΕ να δέχεται τα πειράγματα των παικτών και τα συγχαρητήρια των φιλάθλων.

Ο πρόεδρος του Δικεφάλου βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής, ξένοιαστος και χαλαρός από την στιγμή που έχει επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος. Ο Θόδωρος Ζαγοράκης συνομίλησε με μέλη της διοίκησης και του αγωνιστικού τμήματος και δέχθηκε τα συγχαρητήρια του κόσμου που βρέθηκαν από νωρίς στην Σουρωτή για να αποθεώσει τους παίκτες, αλλά και τον Σάντος.

Ο «Ζαγορ» άκουγε τις ευχές των φιλάθλων: «Πρόεδρε να χαρείς την επιτυχία». Η απάντηση του ισχυρού άνδρα του Δικεφάλου ήταν αφοπλιστική: «Μακάρι να την χαρούμε όλοι μαζί». Εντωμεταξύ ιδιαίτερα σημαντική θα είναι η συνέντευξη τύπου που θα δώσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά και το τέλος των πλέι οφ. Πιθανότατα αυτό να γίνει στο τέλος του μήνα με τον Ζαγοράκη να αναφέρεται στη τριετία που έκλεισε, στο θέμα του Φερνάντο Σάντος, στην μεταγραφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη αλλά και στους επόμενους στόχους του συλλόγου.

Την επόμενη εβδομάδα παραδίδει τη λίστα ο Κούπερ

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_B31n86WhV8.jpgΣτη διάρκεια της επόμενες εβδομάδας είναι πολύ πιθανό να συναντηθεί με τη διοίκηση του Άρη ο Έκτορ Ραούλ ΚούπερΟ λόγος της συνάντησης των δύο πλευρών αφορά τις εισηγήσεις του Αργεντινού τεχνικού ενόψει της νέας περιόδου, αφού η οργάνωση της ομάδας θα δοθεί εν λευκώ στον πεπειραμένο προπονητή.

Ο Κούπερ θα παραδώσει τη λίστα με τα ονόματα των παικτών που θεωρεί ότι δεν μπορεί να βασιστεί πάνω τους ενόψει της νέας περιόδου και οι πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλές εκπλήξεις...

Επιβεβαιώνει και ο Αντσελότι για Τόρες


Περιμένει μεταγραφές ο Τόρες Την Πέμπτη ο Ντρογκμπά έκανε δηλώσεις με τις οποίες εξέφραζε την επιθυμία του να αγωνιστεί μαζί με τον Τόρες στην επίθεση της Τσέλσι. Την Παρασκευή ο Αντσελότι πήγε ένα βήμα παραπάνω και αποκάλυψε ότι οι πρωταθλητές Αγγλίας αναμένεται να καταθέσουν πρόταση 50 εκ. ευρώ για τον Ισπανό.

Τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τη Λίβερπουλ ίσως αποδειχθεί η αχίλλειος πτέρνα των "κόκκινων" και το παραθυράκι που ψάχνει η Τσέλσι για να μπορέσει να εντάξει στο δυναμικό της τον Τόρες.

Η κάτοχος με την πρωταθλήτρια


Οι παίκτες της Βέρντερ πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Κυπέλλου  Γερμανίας Βέρντερ Βρέμης και Μπάγερν Μονάχου θα αναμετρηθούν το Σάββατο στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου για τον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας. Η περσινή κάτοχος του τροπαίου κοντράρεται με τη φετινή πρωταθλήτρια για τον τελευταίο τίτλο της σεζόν.

Πέρσι η Βέρντερ Βρέμης με τον Τζιόλη στη σύνθεση της είχε επικρατήσει με 1-0 της Λεβερκούζεν, στην οποία αγωνιζόταν ο Χαριστέας. Οι δύο παίκτες είχαν αγωνιστεί στα τελευταία λεπτά ως αλλαγή και ήταν η πρώτη στην ιστορία των τελικών του Κυπέλλου Γερμανία.

Η Βέρντερ θα επιδιώξει να βάλει στην τροπαιοθήκη της για έβδομη φορά το Κύπελλο, ενώ η Μπάγερν Μονάχου 15η. Οι πρωταθλητές αν καταφέρουν να νικήσουν στον τελικό, τότε στις 22 Μαϊου θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν το τρεπλ, αφού βρίσκονται και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Καταλήγει στον Ντελ Νέρι η Γιουβέντους


Ο Λουίτζι Ντελ Νέρι... Πριν λίγες βδομάδες ο ιταλικός Τύπους ανέφερε ότι ο Ράφα Μπενίτεθ έχει συμφωνήσει με τη Γιουβέντους, ωστόσο τώρα τα γυρίζει και σύμφωνα με τα όσα γράφει η "Gazzetta dello sport" ο νέος τεχνικός της "γηραιάς κυρίας" θα είναι ο Λουϊτζι Ντελ Νέρι που κάθισε φέτος στον πάγκο της Σαμπντόρια.

Ο σύλλογος της ομάδα τους Τορίνου δεν μπορούσε να περιμένει άλλο την απάντηση του Ισπανού τεχνικού της Λίβερπουλ και αποφάσισε να στραφεί στη λύση του 60χρονου προπονητή της Σαμπντόρια, ο οποίος στο παρελθόν έχει αναλάβει τις τύχες συνολικά 14 ομάδων με κυριότερους σταθμούς της καριέρας του την Πόρτο και τη Ρόμα.

Μιλάει με Λάμπαρντ η Ρεάλ


Λάμπαρντ και Μουρίνιο πανηγυρίζουν Στο κυνήγι της απόκτησης του Φρανκ Λάμπαρντ βρίσκεται η Ρεάλ μαδρίτης, σύμφωνα με δημοσίευμα με τη "Marca". Ο Ζοζέ Μουρίνιο όπως όλα δείχνουν θα αναλάβει τις τύχες της "βασίλισσας" και έχει ζητήσει τον Αγγλο άσο, ο οποίος έχει ακόμα με την Τσέλσι δύο χρόνια συμβόλαιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διοίκηση της Ρεάλ Μδρίτης βρίσκεται σε επαφές με τον ατζέντη του Φρανκ Λάμπαρντ, ενώ μεγάλο ρόλο αναμένεται να παίξει και ο Ζοζέ Μουρίνιο. Ο 32χρονος άσος αποτελεί ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Πορτογάλου τεχνικού, ενώ και ο ίδιος ο παίκτης τρέφε απεριόριστο σεβασμό για τον πρώην προπονητή το.

Δεν σταμάτησε ποτέ να ονειρεύεται

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/9c96bb6aff802da07219d1d8a11b6b88_L.jpg?1273821754?1273821754?1273821754

«Ρε συ, μπορούμε να παίζουμε του χρόνου στο Τσαμπιόνι στο Καραϊσκάκη; Εδρα μας ρε παιδί μου, πώς το λένε» η πρώτη απορία ενός ΠΑΟΚτσή, παλιού φίλου της στήλης, ντροπαλού με τα e-mails αλλά με έφεση στα τηλέφωνα.

«Α, και πού ‘σαι; Επειδή έχει πέσει πολύ κλάμα στον Πειραιά, να τους αγοράσω κάνα Μέλμπεργκ να βρουν και ρευστό; Πώς θα πάρουν παίκτες να παίζουν με την Κουταΐσι και τη Ρέικιαβικ, ντάλα Ιούλη;». Σωστός ο Αλέκος.

Οπως και σωστός ο ΠΑΟΚ. Εν αντιθέσει με πέρυσι, που πλήρωσε τα λάθη και τη φοβία του Σάντος, φέτος ο προπονητής του κατάλαβε ότι δεν πρέπει να φοβάται. Αυτό το αγωνιστικό ξεψάρωμα δεν ξέρω αν μεταδόθηκε από τον Πορτογάλο στους παίκτες ή οι παίκτες έπεισαν, με την απόδοσή τους, τον Σάντος να μην τα κάνει πάνω του στα ματς στο Λεκανοπέδιο.

Σημασία δεν έχει το πώς, άλλωστε. Ούτε το πότε. Εχει το τι έγινε.

Και, για να μην ξεχνιόμαστε, είναι η δικαίωση ενός λαού που γέμιζε την Τούμπα για να βλέπει τον ΠΑΟΚ να χάνει από Λάρισα, Αστέρα και ένα κάρο μικρομεσαίους, ενός λαού που έβαλε λεφτά από το υστέρημά του όταν του ζητήθηκε, που αγόρασε διαρκείας αν και δεν είχε πειστεί πως θα έπιανε τόπο η επένδυσή του, που στήριξε τον Ζαγοράκη όσο δεν πήγαινε και, κυρίως, που δεν σταμάτησε ποτέ να ονειρεύεται.

«Μπορείς να πεις πως είμαι ένας ονειροπόλος, αλλά δεν είμαι ο μόνος» έλεγε ο Τζον Λένον.

Είχε και τύχη… Τον να βάζεις σε ένα ματς τον Κοντρέρας στα δεξιά, τον Σαβίνι στόπερ, τον να βάζεις τον Φιλομένο που δεν πίστεψες ποτέ, τον να παίζει μπροστά ο Ίβιτς, όλα αυτά δείχνουν έναν ώριμο πλέον Σάντος (και ξέρετε τι… αγάπη του έχω).

Ο ΠΑΟΚ λογικά, με τους αντιπάλους που θα έχει, δεν θα είναι στους ομίλους του Champions League αλλά τουλάχιστον το πρώτο λιθαράκι μπήκε.Επιμελεια Koubanezos

Επί τάπητος προγραμματισμός, μεταγραφές, αποδεσμεύσεις, χορηγίες

Επί τάπητος προγραμματισμός, μεταγραφές,  αποδεσμεύσεις, χορηγίες

Η καλή η διοίκηση στη …φουρτούνα φαίνεται.
Και αυτό που περνάει ο Άρης τις τελευταίες μέρες στη σύντομη αλλά και δύσκολη δοκιμασία των πλέϊ-οφ, μοιάζει περισσότερο με φουρτούνα, τρικυμία, ή κατ΄ άλλους και με μια δυσάρεστη περιπέτεια.
Το θέμα είναι ότι η ομάδα έχασε μια πολλή καλή ευκαιρία -μέσω των πλεϊ-οφ-
να κάνει την υπέρβαση και το προχωρημένο της όνειρο πραγματικότητα, εξαιτίας κυρίως της μειωμένης προσπάθειας και της μέτριας απόδοσης που είχε στα περισσότερα από τα ματς που έδωσε.
Εξίσου όμως σημαντικό είναι και το γεγονός ότι στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια οι «κίτρινοι» μπορούν να «σώσουν την παρτίδα» αρκεί να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο κόντρα στον Ολυμπιακό(εκτός έδρας) και στον ΠΑΟΚ(εντός).
Γι΄ αυτό το λόγο, απαιτείται πρωτίστως ηρεμία, αυτοσυγκέντρωση και προσήλωση στο καθήκον και στο «κυνήγημα» του επόμενου στόχου, του μεγάλου δηλαδή κινήτρου που απορρέει από το όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στην τελική κατάταξη της βαθμολογίας.

Καυτό εικοσαήμερο για όλους

Κατά κοινή ομολογία οι επόμενες είκοσι μέρες αποτελούν κριτήριο για τη μετέπειτα πορεία του Άρη και φυσικά το βασικό πυλώνα πάνω στον οποίο θα στηριχτούν οι επιτελείς της Αλκμήνης για να κτίσουν τη νέα ομάδα.
Προς στιγμήν, πέρα από τις σκέψεις, τις προτάσεις , τις διαβουλεύσεις αλλά και όλα τα ενδεχόμενα που έχουν να κάνουν με την επόμενη μέρα , δεν υπάρχει καμία απόφαση και κανένα συγκεκριμένο βήμα.
Τα τελικά βήματα θα δρομολογηθούν αμέσως μετά τους δύο αγώνες των πλέϊ-οφ.
Εκείνο που θέλουν και θα επιδιώξουν να περάσουν και στους ποδοσφαιριστές οι διοικούντες δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από την ύστατη προσπάθεια που πρέπει να κάνουν άπαντες για να οδηγήσουν την ομάδα όσο ψηλότερα γίνεται.
Δεν αποκλείεται για το λόγο αυτό να βρεθεί σε μια από τις προσεχείς προπονήσεις το διοικητικό τιμ, υπό τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Θανάση Αθανασιάδη, για ένα θερμό και αντρίκειο τετ α τετ και φυσικά για τον επαναπροσδιορισμό του ενός και μοναδικού στόχου.
Ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός υπάρχουν αλλά… μπορούν να περιμένουν μερικά ακόμη εικοσιτετράωρα. Άλλωστε , τίποτα δεν είναι σε θέση να προχωρήσει προς στιγμήν , αφού κανείς δεν γνωρίζει που και πότε θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του ο Άρης την επόμενη σεζόν.
Τα πρώτα θέματα στην ημερήσια διάταξη είναι αναμφίβολα το πώς και πού θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας(που είναι το άλφα και το ωμέγα για μια ομάδα), η μεταγραφική ενίσχυση , οι αποδεσμεύσεις και το σημαντικό κομμάτι που αφορά τις χορηγίες. Πηγη Μετροσπορ

Ενημέρωση από Ζαγοράκη

Ενημέρωση από Ζαγοράκη

Το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, σε λίγες μόνο μέρες, που σηματοδοτεί το κλείσιμο μιάς πολύ γόνιμης και παραγωγικής τριετίας για τον ΠΑΟΚ, με αναβάθμιση των στόχων της ασπρόμαυρης ομάδας και υλοποίηση νέων ακόμα σημαντικότερων αγωνιστικών βλέψεων, φέρνει την διοίκηση της ΠΑΕ και τον πρόεδρο της Θοδωρή Ζαγοράκη μπροστά στην πάγια δέσμευση του να ενημερώσει τον κόσμο του ΠΑΟΚ με μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που αναμένεται να δοθεί σύντομα, με το κλείσιμο των αγώνων των πλέϊ-οφ.
Αυτό αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα και στην επικοινωνία που θα γίνει μέσω αυτής της συνέντευξης ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα αναφερθεί όχι τόσο σ’ αυτό που πέτυχε η ομάδα και που ήταν η απόλυτη δικαίωση του, όσο κυρίως στον επαναπροσδιορισμό των στόχων της ομάδας για τα επόμενα τρία χρόνια.
Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να γίνουν ευρύτερα γνωστές οι οικονομικές λεπτομέρειες πάνω στις οποίες θα κινηθεί η ομάδα, οι αγωνιστικές προδιαγραφές και τα επί μέρους ζητήματα τεχνικής και αγωνιστικής υφής που ακόμα είναι στο στάδιο της επεξεργασίας.

Θέμα Σάντος

Μέχρι την συνέντευξη αυτή που θα γίνει σύντομα, ως το τέλος του μήνα προσδιορίζεται, θα έχει λυθεί το εκκρεμές ακόμα ζήτημα Σάντος με την ευτυχή προοπτική της ανανέωσης της συνεργασίας του πορτογάλου τεχνικού. Αυτό είναι μια δεδομένη επιθυμία του Θοδωρή Ζαγοράκη και όλης της διοίκησης της ΠΑΕ αλλά για να οριστικοποιηθεί θα πρέπει να λυθούν οι μίνιμουμ ασφαλιστικές δικλείδες που ζήτησε ο κ. Σάντος στον τομέα της ουσιαστικής ενίσχυσης της ομάδας, ώστε να γίνει εκ του ασφαλούς και η προσπάθεια πρόκρισης της ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και η υπέρβαση που αξιώνει ο κάθε ΠΑΟΚτσής, με την διεκδίκηση του πρωταθλήματος στην ερχόμενη περίοδο, αφού όπως φάνηκε ήδη η ομάδα είναι στην τροχιά αυτή.

Ο Σαλπιγγίδης

Ο Σαλπιγγίδης είναι και πάλι κάτοικος Θεσσαλονίκης από προχθές και η ανακοίνωση της μεταγραφής του στον ΠΑΟΚ είναι θέμα ημερών. Όπως μάλιστα διευκρίνισε ο ατζέντης του, αυτό θα γίνει με το κλείσιμο των πλέϊ-οφ που σημαίνει πως στις 20 Μαϊου ή ως τότε λογικά θα γίνει επίσημα γνωστή η μεγάλη αυτή μεταγραφική ενίσχυση του διεθνή άσου, που ξαναγυρίζει στην ομάδα που ανδρώθηκε και αναδείχτηκε μαζί της.
Ο 29χρονος φορ θα αποτελέσει το πρώτο και μεγάλο όνομα της περιεκτικής αλλά ουσιαστικής ενδυνάμωσης του ρόστερ της ομάδας. Θα ακολουθήσουν άλλα τρία τέσσερα σημαντικά ονόματα με τα οποία ήδη έχει γίνει επαφή από τον ΠΑΟΚ ώστε να προχωρήσουν σύντομα οι μεταγραφικοί σχεδιασμοί που έχουν κάνει από κοινού διοίκηση και προπονητής.

Θέλει ο Μανιάτης

Μεταξύ των επόμενων μετά τον Σαλπιγγίδη στόχων υπάρχουν ονόματα δυνατά για να πυροδοτήσουν τον ΠΑΟΚ της επόμενης τριετίας. Τον ΠΑΟΚ που στηριγμένος από τον οβολό και την συνδρομή του ανώνυμου φίλου του, θα παραμείνει εκτός τροχιάς του ασφυκτικού οικονομικού ελέγχου από κάθε εξάρτηση. Όμως το βήμα αυτής της ενίσχυσης είναι κρίσιμο και λεπτό καθώς θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να συνδυαστεί και με την ραγδαία αύξηση των οικονομικών ευεργετημάτων που συνδυάζει μια πιθανή πρόκριση σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Στα ονόματα των υποψήφιων στόχων που έχουν προσεγγιστεί από τον ΠΑΟΚ, είναι και ο πλάγιος αμυντικός του Πανιωνίου Γιάννης Μανιάτης, ένας παίκτης με πλούσιες προδιαγραφές, που εξέφρασε την θέληση να συνεχίσει στον Δικέφαλο, αν και έχει συμβόλαιο ενός ακόμα χρόνου με την ομάδα του. Από το περιβάλλον του παίκτη στην Αθήνα διαρρέει η πληροφορία πως ο Μανιάτης, είναι πολύ θερμός με την ιδέα πως μπορεί στην καινούργια σαιζόν να φοράει την ασπρόμαυρη φανέλα και αυτό το γνωρίζουν οι παροικούντες στην Πλατεία.
Βέβαια για να γίνει πράξη η αμοιβαία επιθυμία παίκτη και ΠΑΟΚ, θα πρέπει να προσφερθεί κι ένα σεβαστό ποσό στην ομάδα των Αθηνών καθώς ο παίκτης δεν είναι ελεύθερος αλλά κι αυτό μπορεί να γίνει για να αποκτήσει μια ισχυρή μονάδα από την πλευρά αυτή.

Οι άλλοι δυο

Αλλοι δυο παίκτες υψηλής κλάσης και μεγάλου ποδοσφαιρικού εκτοπίσματος που είναι στην ατζέντα του τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ και στις φανερές επιθυμίες του Ζήση Βρύζα, είναι ο χαφ του Αρη Νταρίο Φερνάντεζ και ο κεντρικός αμυντικός της Καβάλας, Φερέϊρα Ντουγκλάο. Ο πρώτος σαν ανασταλτικός χαφ, μπορεί να αποτελέσει μια επί πλέον λύση στην κορυφαία γραμμή χαφ του πρωταθλήματος, ενώ ο δεύτερος ήταν η αποκάλυψη της τελευταίας σαιζόν, με εμφανίσεις που έθελξαν και έκαναν τον Μάκη Ψωμιάδη να νιώθει κάτοχος του πιο ταλαντούχου αμυντικού ποδοσφαιριστή που όλες οι ομάδες της χώρας θα ήθελαν να έχουν στο ρόστερ τους.
Σ’ αυτούς τους άξονες θα κινηθεί μεταγραφικά ο ΠΑΟΚ που οφείλει σε σύντομο διάστημα να κάνει τις επιλογές του και να κινηθεί μεθοδικά και σύντομα ώστε στο τέλος Ιουλίου να είναι πανέτοιμος για την πρώτη μεγάλη πρόκληση που ανοίγεται μπροστά του. Την υπέρβαση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.Πηγη Μετροσπορ

Πάμπλο Γκαρσία-«Ο Σάντος πρέπει να μείνει»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/9c96bb6aff802da07219d1d8a11b6b88_L.jpg?1273809395?1273809395?1273809395Υπέρ της παραμονής του Φερνάντο Σάντος στο «τιμόνι» του ΠΑΟΚ τάχθηκε ο μέσος του «Δικεφάλου» του Βορρά, Πάμπλο Γκαρσία, ενώ χαρακτήρισε «άνανδρη» την επίθεση που δέχτηκε ο φροντιστής του μακεδονικού συλλόγου στο «Γ. Καραϊσκάκης». Στην εφημερίδα «Goal» μίλησε ο Πάμπλο Γκαρσία, όπου αναφέρθηκε στα «κλειδιά» της φετινής επιτυχίας του ΠΑΟΚ, την …δική του μεταμόρφωση προς το καλύτερο εντός αγωνιστικού χώρου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα όσα τραγικά έλαβαν χώρα μετά τη νίκη τουΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Αναλυτικά η συνέντευξη του …«Παυλάρα» στο «Goal»:

Γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο διαιτητής σφυρίζει τη λήξη της αναμέτρησης. Είστε οι θριαμβευτές και ο ΠΑΟΚ βλέπει πλέον ξεκάθαρα τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ποια είναι η λέξη που περιγράφει αυτό που ένιωσες;

«Χαρά... Αγαλλίαση... Το απόλαυσα όσο τίποτε λόγω και της κόντρας που υπάρχει με τον Ολυμπιακό αλλά και για το περιστατικό με τον Γιασέρ πριν από το παιχνίδι. Με αυτή τη νίκη αποδείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε όποιον να ‘ναι. Αυτό το συναίσθημα είναι μια μεγάλη κατάκτηση και είναι και η παρακαταθήκη για του χρόνου».

Στάθηκες στο περιστατικό με τον Γιασέρ...

«Ναι, διότι είναι άνανδρο να πηγαίνουν δυο τρία άτομα πάνω σε έναν. Στο ένας εναντίον ενός μετράς τις δυνάμεις σου, αλλά τρεις με έναν....».

Πριν από αρκετό καιρό είχες πει ότι στα ντέρμπι στην Αθήνα ο ΠΑΟΚ δεν θα πρέπει να κατεβαίνει λόγω κυρίως των διαιτητών. Από τότε ήρθανε νίκες μέσα στην Αθήνα. Τι άλλαξε; Ο ΠΑΟΚ; Οι διαιτητές;

«Κανονικά δεν θα έπρεπε να μιλήσω για τη διαιτησία σήμερα. Ομως ό,τι φάουλ δινότανε, το έδινε σε αυτούς. Είχαμε κουραστεί να χάνουμε από αυτές τις ομάδες. Είχαμε δίψα, ψυχή, είχαμε τα πάντα για να κερδίσουμε τέτοια παιχνίδια».

Ο ΠΑΟΚ έφτασε μέχρι την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όχι όμως στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τι έλειπε από την ομάδα;

«Νομίζω πως αν είχαμε σωστή διαιτησία με τον Αρη θα είχαμε κερδίσει, και αν το είχαμε κάνει εκεί, θα ήμασταν εμείς πρωταθλητές».

Φέτος είδαμε έναν Γκαρσία σαφώς βελτιωμένο. Είναι υπερβολικό να πει κανείς ότι ήταν μια από τις καλύτερες σεζόν στη καριέρα σου;

«Φέτος είχα ρυθμό, δεν είχα τραυματισμούς και έπαιξα αρκετά. Προσπάθησα να βελτιωθώ στο θέμα των καρτών σε σχέση με πέρυσι. Πέρασα δύσκολες προσωπικές στιγμές με το θάνατο της μητέρας μου. Υπήρχαν παιχνίδια που όσο και αν το πάλεψα, το μυαλό μου ήταν εκεί. Φέτος βάλαμε τα δυνατά μας όλοι στην ομάδα. Μπορεί να μην κάναμε παιχνίδια θεαματικά, αλλά είχαμε ψυχή και κότσια, γι’ αυτό και πετύχαμε».

Πάνω σε αυτό που λες για τις κάρτες σου... Υπήρχαν φάσεις φέτος, που αν γίνονταν πέρυσι ήμουν σίγουρος ότι θα έκανες κάτι και θα έβλεπες κόκκινη. Φέτος δέχτηκες ένα χτύπημα στο ντέρμπι με τον Αρη, σηκώθηκες απότομα και? απομάκρυνες τους συμπαίκτες σου...

«Πρέπει να έχεις καθαρό μυαλό? Είχαμε σημαντικά παιχνίδια και αν γινόταν κάτι κακό θα το πληρώναμε. Εξάλλου, μόνο όταν χτυπάω σοβαρά μένω κάτω. Θέατρο δεν κάνω ποτέ...».

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ σε αποθεώνουν όπου βρεθείς κι όπου σταθείς. Πολλοί έχουν κάνει ίδιο τατουάζ με εσένα, το περιβόητο «επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς»...

«Αλήθεια; Εντυπωσιακό... Δεν έχω λόγια...Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του προσωπικότητα. Αυτή η λατρεία με κάνει περήφανο σαν άνθρωπο. Ηρθα στην Ελλάδα νιώθοντας γερασμένος και εδώ ανανεώθηκα, ξανάνιωσα».

Δηλαδή, σε δυο χρόνια θα ετοιμάζεσαι για ένα ακόμα συμβόλαιο ως παίκτης;

«Δεν μ’ αρέσει να μιλάω για το μέλλον. Τώρα είμαστε εδώ και πίνουμε καφέ και αύριο μπορεί να ''παίζουμε άρπα στα σύννεφα''? Ετσι το λέμε στην Ουρουγουάη αν κάποιος πεθάνει. Ούτε αγχώνομαι ούτε στενοχωριέμαι για το μέλλον. Αν δω ότι δεν μπορώ, θα σταματήσω».

Πριν από λίγο καιρό τοποθετήθηκες δημόσια υπέρ της παραμονής του Λίνο. Θα έκανες το ίδιο και για τον Σάντος;

«Και βέβαια... Είναι ένας σοβαρός άνθρωπος, γνωρίζει τον ΠΑΟΚκαι την ομάδα. Ξέρει ποιοι είμαστε, τι μπορούμε να αποδώσουμε, όπως και εμείς ξέρουμε τι θέλει από εμάς. Μακάρι να μπορεί να παραμείνει και να μείνει η ομάδα όπως είναι, να κρατήσει αυτή τη βάση».

Μπαράζ: Προβάδισμα παραμονής για Νυρεμβέργη

http://www.contra.gr/images/m/nurnberg_130510_m.jpgΤο πρώτο βήμα για την παραμονή στην Bundesliga πραγματοποίησε η Νυρεμβέργη, η οποία επικράτησε εντός έδρας της Αουγκσμπουργκ στον αγώνα μπαράζ με 1-0.ο παιχνίδι ήταν κατά διαστήματα μονόπλευρο, με τους παίκτες του Ντίτερ Χέκινγκ να φτάνουν συχνά με αξιώσεις στην εστία του Ζίμον Γεντς, αλλά να αποτυγχάνουν να νικήσουν τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων. Στο 67ο λεπτό, μάλιστα, ο πρώτος σκόρερ της Νυρεμβέργης φέτος, Αλμπερτ Μπουνιάκου, είδε τον Γεντς να διώχνει το πέναλτί του και να κρατά το μηδέν. Εν τέλει η λύση ήρθε από τον Κρίστιαν Αϊγκλερ στο 84' με κεφαλιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αγγελος Χαριστέας παρακολούθησε την αναμέτρηση από τον πάγκο. Ο επαναληπτικός είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή στην έδρα του συγκροτήματος του Γιος Λουχουκάι.

Οι Celtics έστειλαν τους Cavs πρόωρες διακοπές

http://www.contra.gr/images/m/cavs_celtics_rondo01_m.jpgΜπορεί να "μάγεψε" κατά τη διάρκεια της σεζόν με τις εκπληκτικές ομολογουμένως εμφανίσεις του, όμως ο LeBron James -περί ου ο λόγος- δεν κατάφερε να οδηγήσει τους Cavaliers στον τελικό της ανατολικής περιφέρειας, αφού οι Celtics έδειξαν να έχουν διαφορετική άποψη.Τα ξημερώματα της Παρασκευής έμελλε να γραφτεί το τελευταίο "επεισόδιο" στη σειρά των αγώνων μεταξύ Βοστόνης και Κλίβελαντ με τους Celtics να φτάνουν μπροστά στο κοινό τους τις 4 νίκες (4-2 τελικό σκορ) επικρατώντας με 94-85 και να παίρνουν έτσι το εισιτήριο για τον τελικό της περιφέρειας, εκεί όπου απέναντι στο Orlando θα διεκδικήσουν μια θέση για τον μεγάλο τελικό του NBA.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Rajon Rondo με 21 πόντους στο ενεργητικό, ο οποίος μάζεψε ακόμη 3 ριμπάουντ ενώ μοίρασε και 12 ασίστ.

Από τους Cavs LeBron James, δεν πλησίασε τα στάνταρ σκοραρίσματος που είθισται να κινείται και περιορίστηκε στους 27 πόντους, μαζεύοντας ωστόσο 19 ριμπάουντ (!) ενώ έδωσε και 10 ασίστ.

Μουντιάλ 2010 Η ιδανική 11άδα απόντων

http://www.sport24.gr/ast/cov/id/ideal_b.jpgΗ ισπανική "Marca" παρουσίασε την ιδανική ενδεκάδα απόντων από το Μουντιάλ, αλλά και την ιδανική αποστολή, αν και πολυάριθμη Πρόκειται για παίκτες που η εθνική τους ομάδα έχει προκριθεί στα τελικά της διοργάνωσης και όχι για αυτούς που η χώρα τους δεν θα πάρει μέρος, όπως π.χ. ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με την Σουηδία.

Στην ιδανική ενδεκάδα λοιπόν οι Ισπανοί έχουν επιλέξει τον τερματοφύλακα της Αλμερία, Ντιέγκο Άλβες, ο οποίος έκανε εξαιρετική χρονιά φέτος, ενώ στην άμυνα τους Μαρσέλο, Μπριτζ, Ζανέτι και Γκαμπριέλ Μιλίτο.

Αμυντικά χαφ είναι οι Καμπιάσο και Βιεϊρά και μπροστά τους δύο σπουδαίοι Βραζιλιάνοι επιτελικοί μέσοι, οι Ντιέγκο και Ροναλντίνιο.

Το επιθετικό δίδυμο αποτελούν οι Πάτο και Μπενζεμά, με τον τελευταίο να αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη έκπληξη από όλες.

Από εκεί και πέρα έχουν επιλεγεί 36 παίκτες στην αποστολή, οι οποίοι δεν είχαν πρόβλημα τραυματισμού, απλά δεν ήταν στα πλάνα των προπονητών.

Για αυτόν τον λόγο δεν υπάρχει ο Ντέβιντ Μπέκαμ ανάμεσά τους, αλλά υπάρχει ο Βραζιλιάνος, Φιλίπε Λουΐς της Ντεπορτίβο, ο οποίος πρόσφατα γύρισε μετά από πολύμηνη απουσία και ο Άγγλος, Μπόμπι Ζαμόρα, ο οποίος σήμερα αποκάλυψε πως ο ίδιος ζήτησε από τον Καπέλο να μην τον πάρει, έτσι ώστε να μπει στο χειρουργείο.

Υπάρχει βέβαια και μία ξεχωριστή περίπτωση, αυτή του Γουέιν Μπριτζ, ο οποίος δεν θέλει να είναι στην ίδια ομάδα με τον Τζον Τέρι, ενώ οι Μαρσέλο και Ροναλντίνιο είναι στους αναπληρωματικούς της Βραζιλίας.

Αναλυτικά η αποστολή:

Τερματοφύλακες
Ντιέγκο Άλβες (Αλμερία), Παλόπ (Σεβίλλη), Μουνούα (Μάλαγα), Ρενάν (Χερέθ), Ρόμπινσον (Μπλάκμπερν)

Αμυντικοί
Μαρσέλο (Ρεάλ), Ζανέτι (Ίντερ), Μπριτζ (Μάν.Σίτι), Γκαμπριέλ Μιλίτο (Μπαρτσελόνα), Εμάνιουελσον (Άγιαξ), Τρεμουλινάς (Μπορντό), Φιλίπε Λουΐς (Ντεπορτίβο)

Μέσοι
Καμπιάσο (Ίντερ), Γκάγκο (Ρεάλ), Βιεϊρά (Μάν.Σίτι), Ντιέγκο (Γιουβέντους), Ροναλντίνιο (Μίλαν), Ρέγες (Ατλέτικο), Γκούτι (Ρεάλ), Κασάνο (Σαμπντόρια), Τότι (Ρόμα, Νασρί (Άρσεναλ), Χάγκριβς (Μάν.Γιουνάιτεντ), Μπανέγκα (Βαλένθια), Κριστιάν Ροντρίγκες (Πόρτο), Ζοάο Μουτίνιο (Σπόρτινγκ), Κουαρέσμα (Ίντερ)

Επιθετικοί
Μπενζεμά (Ρεάλ), Πάτο (Μίλαν), Φαν Νίστελροοϊ (Αμβούργο), Ζαμόρα (Φούλαμ), Τόνι (Ρόμα), Αμάουρι (Γιουβέντους), Μίκολι (Παλέρμο), Αντριάνο (Φλαμένγκο), Νέιμαρ (Σάντος)

Α1 Αρης Με αμείωτους ρυθμούς οι τέσσερις

http://www.sport24.gr/ast/cov/sk/skordilis_b.jpgΜε αμείωτους ρυθμούς συνεχίστηκαν και το απόγευμα της Πέμπτης οι προπονήσεις των νεαρών παικτών του Άρη υπό τις οδηγίες του βοηθού προπονητή, Στέφανου Δέδα, και του γυμναστή της ομάδας, Γιώργου Ζωγράφου.Οι παίκτες που μετέχουν στην προετοιμασία είναι οι Γάϊος Σκορδίλης, Χρήστος Παπανικολάου, Σπύρος Μούρτος και Λίνος Χρυσικόπουλος.

Κι όσο για τον Μιχάλη Τσαϊρέλη ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, λόγω ενός προβλήματος στον προσαγωγό, και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα.

Η εκδήλωση των Παλαιμάχων
Με επιτυχία και με συμμετοχή προσωπικοτήτων της οικογένειας του Άρη και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (12/05) στο Αθλητικό Μουσείο Θεσσαλονίκης εκδήλωση που οργάνωσαν οι Παλαίμαχοι Καλαθοσφαιριστές της ομάδας.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε τη διάλεξη του Προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Παναγιώτη Σταματόπουλου, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους Παλαίμαχους Καλαθοσφαιριστές του Άρη, με θέμα «Η έκφραση του Αθλητισμού στην εποχή μας» κι έπειτα έγινε επίδειξη του αθλήματος από τους αθλητές της άρσης βαρών της Παραολυμπιακής ομάδας.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης τιμήθηκαν με αναμνηστικά από τους Παλαίμαχους οι οικογένειες των εκλιπόντων καλαθοσφαιριστών του Άρη. Οι τιμώμενες οικογένειες ήταν οι: Αντωνάκη, Παπαδάκη, Φλόκα, Ρόκου, Μπουσβάρου, Διονυσόπουλου, Βαγιάνου, Κουρτέση, Λαδά, Ταλιαδώρου, Δασκάλου και Σπάρταλη, Δεβετζή.

Πριν απονεμηθούν τα αναμνηστικά στις οικογένειες των συναθλητών που έφυγαν από τη ζωή έγινε μια μικρή παρουσίαση για τον καθένα από αυτούς από τον Αντιπρόεδρο των Παλαίμαχων Καλαθοσφαιριστών, Γιώργο Τσιτούρα. Αναμνηστικά επίσης δόθηκαν από τον Πρόεδρο των Παλαίμαχων, Αστέριο Γούσιο, τόσο στον Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Παναγιώτη Σταματόπουλου, όσο και στον δημοσιογράφο που προλόγισε την εκδήλωση Φίλιππο Συρίγο.

Την ΚΑΕ Άρης εκπροσώπησε ο πρόεδρός της, Γιάννης Δαμιανίδης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Παναγιώτη Σταματόπουλου, στον οποίο μετέφερε ότι και η ΚΑΕ Άρης θα είναι αρωγός σε οποιαδήποτε μελλοντική προσπάθειά τους.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι συντονιστής της εκδήλωσης ήταν για ακόμα μια φορά ο Γενικός Γραμματέας των Παλαίμαχων Καλαθοσφαιριστών του Άρη ο Πέτρος Ράσογλου.

Ηρακλής Διευθέτηση με Μπούρμπο

http://www.sport24.gr/ast/cov/bo/bourbos1004_b.jpgΈνα ακόμη πρόβλημα παρουσιάστηκε την Τετάρτη στον δρόμο της Διοίκησης Πρωτοδικείου της ΠΑΕ Ηρακλής και είχε να κάνει με τον πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας Χρήστο Μπούρμπο διευθετήθηκε μία μέρα μετά σήμερα Πέμπτη (13/05). Αύριο εξάλλου είναι προγραμματισμένη επίσκεψη σε Super League και ΕΠΟ.Tο θέμα του Μπούρμπου και είχε να κάνει με το αίτημά του για αφαίρεση βαθμών από την ομάδα της Θεσσαλονίκης διευθετήθηκε μετά από επαφή που υπήρξε με τον δικηγόρο του, Λάκη Σημαιοφορίδη, αλλά και καταβολή της πρώτης δόσης των οφειλομένων του. Επίσης στην διάρκεια της ημέρας διευθέτηση μέρους των όσων έχουν λαμβάνειν ίσχυσε και με τους Στέλιο Ηλιάδη και Γιώργο Μπαντή.

Για αύριο Παρασκευή (14/05) εξάλλου είναι προγραμματισμένη κοινή συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της ποδοσφαιρικής ομάδας, Τάσου Κατσαμπή, και του αρχηγού της ομάδας βόλεϊ, Αντρέι Κράβαρικ, στις 14:00, στην αίθουσα Τύπου των Εγκαταστάσεων της ΠΑΕ στην Μίκρα. Αντικείμενο αυτής θα είναι η προσπάθεια ενίσχυσης του «κυανόλευκου» ποδοσφαίρου.

Σε μία μέρα πάντως όπου είναι προγραμματισμένο ταξίδι στην Αθήνα από πλευράς του προέδρου της ΠΑΕ Ηρακλής, Ιωάννη Τάκη, με τον διοικητικό σύμβουλό της και υπεύθυνο οικονομικών, Αλέξη Κεσόπουλο, με σκοπό επίσκεψη στα γραφεία της Super League και της ΕΠΟ. Από την μια υπάρχει ραντεβού με τον γενικό διευθυντή της λίγκας, Πατρίκ Κομνηνό, και από την άλλη στην Ομοσπονδία θα έχει να κάνει με επαφή με τους αρμοδίους της Επιτροπής Αδειοδότησης.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι η είδηση από την χθεσινή σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Ηρακλής είχε να κάνει από το αποτέλεσμα της τηλεφωνικής επικοινωνία που υπήρξε με τον πρώην Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Δήμο Πολύκαρπο, όπου ανέλαβε το κομμάτι της συλλογής υπογραφών από όλους όσους έχουν λαμβάνειν από την ΠΑΕ.

Το δυσκολότερο κομμάτι δηλαδή για τη συμπλήρωση του φακέλου που θα στείλει η ΠΑΕ στην αρμόδια επιτροπή για να λάβει την άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Super League με αντίπαλο πάντως τον χρόνο μιας και τα περιθώρια είναι στενά προς αποφυγή των χειροτέρων.

Έτοιμος για Καμπιονάτο ο Μερίνο

http://www.sport24.gr/ast/cov/me/merino_2010_5_14_8_52_22_b.jpgΣτο Καμπιονάτο και την Μπάρι όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ρομπέρτο Μερίνο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος σε Μέσα της πατρίδας του. Ο πρώην άσος του Ατρόμητου πέρασε μια δύσκολη περίοδο στην ζωή του, εξαιτίας ενός οικογενειακού προβλήματος, όμως το ξεπέρασε και πλέον είναι έτοιμος να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο.

Την σεζόν που μας πέρασε αγωνίστηκε στην Σαλερνιτάνα, ομάδα της 3ης κατηγορίας στην Ιταλία, όμως όπως δήλωσε ο ίδιος, είναι μια ανάσα από τη μεταγραφή του στην Μπάρι που παίζει στο Καμπιονάτο.

"Θα είναι ένα πολύ όμορφο όνειρο τόσο για εμένα όσο και για τον πατέρα μου. Θέλω να κάνω μια νέα αρχή και παίζοντας στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για την καριέρα μου.

Πιστεύω πως το πολύ μέχρι την άλλη εβδομάδα όλα θα ξεκαθαρίσουν. Εκτός από την Μπολόνια, μιλάω ακόμα και με τις Μπολόνια και Λιβόρνο. Όμως η πρόταση της Μπάρι είναι υπαρκτή και έχει μεγάλο προβάδισμα".

Σκληρό «πόκερ» με Μετίν

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/754e0e7bb174b690065ebad3d3309c4f_L.jpg?943912800?943912800?943912800Σε διαδικασία για γερά νεύρα εξελίσεται το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Τουμέρ Μετίν στη Λάρισα. Νέο «Όχι» από πλευράς παίκτη. Απαντάει σήμερα ο Τούρκος στράικερ.

Τι και αν μίλησαν ξανά; Η σχέση Τουμέρ Μετίν και Λάρισας είναι «αμοιβαία» και θα παραμείνει έτσι. Χθες το βράδι μετά το πέρας της παρουσίασης του νέου γηπέδου της ΑΕΛ υπήρξαν νέες συζητήσεις των ανθρώπων της ΑΕΛ με τους μάνατζερ του Τούρκου επιθετικού.

Ο πρόεδρος της ομάδας Κώστας Πηλαδάκης κατέθεσε βελτιωμένη πρόταση στον 35χρονο άσο, η οποία ωστόσο δεν ικανοποίησε τον Τούρκο πάικτη, με το ραντεβού των δύο ανδρών να ανανεώνεται για σήμερα σε νέο ραντεβού που όπως όλα δείχνουν θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Η δικαίωση του Ντιέγκο Φορλάν

http://www.sport.gr/files/news/2010-05-13/1273776437_forlan_250x.jpgΣτα 31 του παίζει καλύτερα απ’ ό,τι στα 20 ή στα 25 και είναι πιο περιζήτητος από ποτέ… Μετά τη μετακόμισή του στην Ισπανία, το 2004, γίνεται κάθε χρόνο και αποτελεσματικότερος, με αποκορύφωμα τα δύο γκολ που χάρισαν στην Ατλέτικο Μαδρίτης το Europa League και στον ίδιο -επιπλέον- τον τίτλο του καλύτερου παίκτη του τελικού.

Φωτο Ημέρας

Απογειώθηκε... για Champions League ο ΠΑΟΚ!

Ειπε........

"Κανείς δεν δίνει άδεια στον Ιβάν να μιλήσει!"

(Απάντηση του Μίλκοβιτς, όταν τον ενημέρωσαν ότι η διοίκηση έχει δώσει σχετική άδεια για να μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου)

Ψιθυροι

  • Απίστευτη στιχομυθία ανάμεσα σε δημοσιογράφο που εργάζεται σε ερυθρόλευκο Μέσο και τον Νικόλα Πατέρα, σε... πηγαδάκι που στήθηκε στην Ευελπίδων. "Τι μπορώ να κάνω για να απαλύνω τον πόνο σου;", ρώτησε με αρκετή δόση χιούμορ ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού για να του απαντήσει ο δημοσιογράφος: "Πάρε τον Ολυμπιακό"!
  • Εντός έδρας... έπαιζε ο Εντίνιο, που έδωσε ρεσιτάλ στα μπουζούκια, αφού πήρε το μικρόφωνο από τον Ανδρέα Στάμο και τραγούδησε σε άπταιστα ελληνικά το τραγούδι "Εξαιρέσεις"! Πού έμαθε ελληνικά; Ελάτε τώρα, τόσες... πρόβες έχει κάνει σε νυχτερινά κέντρα...
  • Στο νυχτερινό κέντρο "Μαμούνια" υπό τους ήχους του Ανδρέα Στάμου και της Ελεάνας Παπαϊωάννου γλέντησαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ την έξοδο της ομάδας στα προκριματικά του Champions League. Παρόντες όλοι οι παίκτες, πλην του Πάμπλο Γκαρσία, αλλά και ο Φερνάντο Σάντος! Αισθητή ήταν η απουσία του Θοδωρή Ζαγοράκη.
  • Ο πιο γνωστός Πάτερ-οπαδός ήταν παρών στην υποδοχή ηρώων που επιφύλασσαν οι ΠΑΟΚτσήδες στην αποστολή της ομάδας τους στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Ο παπά-Χρήστος Μήτσιος με κασκόλ δεμένο στο κεφάλι αποθέωσε τους παίκτες και τον Σάντος!

Γιορτή για την άνοδο οι οπαδοί της Κέρκυρας

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/6d6ff41fb4e0658174d2d5e266243252_L.jpg?943912800?943912800?943912800Οι οργανωμένοι οπαδοί του ΑΟ Κέρκυρα συνεχίζουν τις πανηγυρικές εκδηλώσεις για την άνοδο της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ.

Έτσι, ο Σύνδεσμος Φιλάθλων “VOURLIGANS CLUB”, που είχε τη δική του συμβολή στην επιτυχία, οργανώνει μεγάλη γιορτή, στην οποία φυσικά είναι προσκεκλημένοι όλοι οι Κερκυραίοι φίλαθλοι.

Η εκδήλωση θα γίνει αύριο Σάββατο (15 Μαϊου), στις 20:00, στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου, στην πλατεία Θεόφιλου Φρόνιμου.

Η Διοίκηση του Συνδέσμου δουλεύει πυρετωδώς για αυτή τη γιορτή, η οποία οργανώνεται με κάθε λεπτομέρεια. Πέραν της μικροφωνικής εγκατάστασης και της μουσικής, θα υπάρχουν άφθονα αναψυκτικά, μπύρες και σουβλάκια, δωρεάν για όλους.

Όπως πληροφορηθήκαμε, μεταξύ άλλων το παρόν θα δώσει ένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΠΑΕ, δηλαδή είτε ο Σπύρος Καλογιάννης είτε ο Γιώργος Λιμπάντσης. Επίσης, θα παραστούν και άνθρωποι του ΝΑΟΚ, καθώς ο Όμιλος θέλει να ευχαριστήσει τους “VOURLIGANS” για την πολύτιμη βοήθεια προς την ομάδα, που αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα πόλο της Α2’ ανδρών.

Φέργκιουσον: «Θα επιστρέψουμε»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/671df95de28f9f72a8c127918092284a_L.jpg?1273804725?1273804725?1273804725Την επιστροφή στη κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, σε βραχυπρόθεσμο χρόνο για τους «μπέμπηδες», έθεσε ως στόχο, ο προπονητής της Γιουνάιτεντ Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. «Θα επιστρέψουμε», δήλωσε σχετικά.

ο Σκοτσέζος τεχνικός παραδέχθηκε ότι η φετινή χρονιά ήταν απογοητευτική, προσθέτοντας όμως:

«Η εμπειρία μου με έχει διδάξει, ότι δεν μπορείς να κερδίζεις τα πάντα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να συνέρχεσαι από την ήττα και να προσπαθείς να πάρεις και πάλι το πάνω χέρι την επόμενη χρονιά. Είναι πρόκληση. Πριν από μερικά χρόνια ήταν η Άρσεναλ, τώρα η Τσέλσι και κάθε φορά καταφέραμε να ανεβάσουμε και πάλι τον πήχη και το ίδιο θα κάνουμε και την επόμενη χρονιά».

Παράλληλα, στα 68 του χρόνια, ο χρόνος δεν του έχει… αφήσει κάποιο σημάδι κούρασης τουναντίον μάλιστα:

«Είμαι στην κατάλληλη ομάδα. Είμαι εύκολο να αποκτάς κίνητρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, λόγω των εξαιρετικών παικτών που είχαμε αυτά τα χρόνια. Εκτός, όμως, από αυτό, έχω πάντα την προσδοκία για κάτι καλύτερο. Κάθε φορά που πετυχαίνεις κάτι, δημιουργείται η προσδοκία για κάτι ακόμη και αυτό είναι δύσκολο. Είναι, όμως, πρόκληση, την οποία αν δεν δεχθείς, δεν πρόκειται να επιβιώσεις. Και εγώ πάντα δέχομαι τις προκλήσεις».

Βοηθός του Καπέλο ο Μπέκαμ!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/4626b7302299148829ce4be522001ab8_L.jpg?1273803793?1273803793?1273803793Τον Ντέιβιντ Μπέκαμ θέλει να πάρει στο τεχνικό επιτελείο του στην εθνική Αγγλίας, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φάμπιο Καπέλο, για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Sun». Ο άσος των Λος Άντζελες Γκάλαξι τραυματίστηκε στο αχίλλειο τένοντα κατά την περίοδο του δανεισμού του στη Μίλαν και έτσι θα χάσει το Μουντιάλ που αρχίζει σε μερικές μέρες. Ο Καπέλο ωστόσο, τον υπολογίζει καθώς τον θεωρεί ιδανικό να βοηθήσει την ομάδα στα αποδυτήρια.

Ο Μπέκαμ δεν πρόκειται να ταξιδέψει με την υπόλοιπη ομάδα στην Αυστρία όπου τα λιοντάρια» θα κάνουν την προετοιμασία τους εν όψει Μουντιάλ. Αντ΄ αυτού θα αναχωρήσει για τη Νότιο Αφρική στις 2 Ιουνίου. Μάλιστα, η αγγλική ομοσπονδία σκοπεύει να του αναθέσει ρόλο στην προσπάθεια της χώρας για ανάληψη του Μουντιάλ του 2018.

Σήμερα η συνάντηση!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/fb37977cadbd13f873fa2c375f9b86f4_L.jpg?1273806045?1273806045?1273806045Εντός της ημέρας θα γίνει η κρίσιμη συνάντηση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την επόμενη μέρα της ομάδας. Το πολυαναμένομενο ραντεβού έκλεισαν αργά χθες το βράδυ μεταξύ τους.

Επί τάπητος στη συζήτηση θα πέσουν όλα τα ζητήματα που «καίνε» τον Παναθηναϊκό αλλά και το μέλλον της ομάδας. Οι Νικόλας Πατέρας, Παύλος Γιαννακόπουλος και Ανδρέας Βγενόπουλος έκλεισαν για σήμερα τη συνάντηση αλλά στον αέρα υπάρχουν πολλά ερωτηματικό. Το πιο αξιοσημείωτο είναι ποιοι θα δώσουν το παρών. Ήδη έχουν ακουστεί πολλές φήμες για αρκετές απουσίες.

Επί τάπητος στη συζήτηση θα πέσουν όλα τα ζητήματα που «καίνε» τον Παναθηναϊκό αλλά και το μέλλον της ομάδας. Οι Νικόλας Πατέρας, Παύλος Γιαννακόπουλος και Ανδρέας Βγενόπουλος έκλεισαν για σήμερα τη συνάντηση αλλά στον αέρα υπάρχουν πολλά ερωτηματικό. Το πιο αξιοσημείωτο είναι ποιοι θα δώσουν το παρών. Ήδη έχουν ακουστεί πολλές φήμες για αρκετές απουσίες ενώ θα έχει τεράστια σημασία αν λείψει κάποιος.

Από τα βασικά ζητήματα του ραντεβού είναι το ποιοι και με τι ποσό θα συμμετάσχουν τελικά στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, η οποία ουσιαστικά έχει αποφασιστεί στο τελευταίο Δ.Σ. της ΠΑΕ.

Ακόμα ένα θέμα που... καίει είναι του προεδρικού θώκου. Θα παραμείνει ή όχι ο Νικόλας Πατέρας στην προεδρία του τριφυλλιού; Αν όχι, ποιος θα είναι αυτός που θα τον διαδεχτεί; Αν βέβαια, τεθεί τέτοιο ζήτημα.

Επίσης, ο Κώστας Αντωνίου δεν γνωρίζει αν συνεχίσει να είναι ο διευθυντής ποδοσφαίρου των πρασίνων με το θέμα του παλαίμαχου άσου να βρίσκεται μέσα στις συζητήσεις των μετόχων. Το ίδιο ισχύει και με την περίπτωση του Νίκου Νιόπλια αλλά και με το μπάτζετ της νέας σεζόν. Πάντως, εκτενέστερη κουβέντα για αυτά τα αγωνιστικά θέματα θα υπάρξει στο Διοικητικό Συμβούλιο που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Αποχώρησε συγκινημένος ο Μασάρα


Ο Μασάρα πανηγυρίζει το γκολ επί της Καστοριάς Η συνεργασία του Ατρόμητου με τον Κάρλος Μασάρα, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη. Ο παίκτης επισκέφτηκε για τελευταία φορά το προπονητικό κέντρο και εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τους ανθρώπους του συλλόγου, την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές για την κοινή τους πορεία.

"Θέλω να απευθύνω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση που με στήριξε στα δύο αυτά χρόνια και ειδικά φέτος λόγω του τραυματισμού μου. Πέρασα δύο πολύ όμορφα χρόνια στον Ατρόμητο. Είναι ένα πολύ καλό σωματείο με καλούς ανθρώπους που μου φέρθηκαν άψογα και εύχομαι να πάει πολύ καλά στην καινούργια σεζόν και να πετύχει τους στόχους που έχει βάλει", είπε αρχικά.

Στην συνέχεια πρόσθεσε: "Κι εγώ με την σειρά μου αποχωρώ ικανοποιημένος γιατί συνέβαλα με την παρουσία μου στη περσινή αγωνιστική σεζόν στην άνοδο της ομάδας και στην κατηγορία που της αξίζει. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την τεχνική ηγεσία που παρότι δεν μπόρεσα να βοηθήσω λόγω του τραυματισμού μου, με στήριξε και βέβαια τους φιλάθλους του Ατρόμητου που με αγάπησαν αλλά και τους αγάπησα".

Στο μεταξύ, συνεχίζεται με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς η διάθεση των νέων καρτών διαρκείας από το Γραφείο Διαχείρισης Εισιτηρίων που λειτουργεί καθημερινά από τις 12.30 μέχρι τις 20.30 και κάθε Σάββατο από τις 10.00 μέχρι τις 14.00.

"Σπρώχνουν" Χριστοφή


Ο Χριστοφή πανηγυρίζει Η συνάντηση που έγινε ανάμεσα στον Κώστα Αντωνίου και τους ανθρώπους της Ομόνοιας στην Κύπρο, έχει ξεκινήσει ένα όργιο φημών αναφορικά με τον Χριστοφή. Τον νεαρό μεσοεπιθετικό των "πράσινων" της Λευκωσίας. Η αλήθεια είναι πως συζήτηση για τον ποδοσφαιριστή έγινε. Κυρίως από τους ανθρώπους της Ομόνοιας. Η οποία ως γνωστόν θέλει να εντάξει στο δυναμικό της τον Νασίφ Μόρις.

Γι' αυτό και έριξε στο τραπέζι το όνομα του Κύπριου ποδοσφαιριστή, τον οποίο και πρότεινε ουσιαστικά στον Παναθηναϊκό. Έτσι, τα Κυπριακά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο ακόμη και για πρόταση 400.000 ευρώ του "τριφυλλιού" για τον παίκτη, συν 20% μεταπώληση , συν έναν ακόμη παίκτη ως αντάλλαγμα, δεν ευσταθούν.

Αλλωστε, αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να προχωρήσει σε αγορά οποιουδήποτε παίκτη, αν δεν ξεκαθαρίσει πρώτα η επόμενη μέρα της ΠΑΕ. Η διοίκηση και το ύψος του μπάτζετ δηλαδή.

Στο χειρουργείο ο Αραούχο


Ο Αραούχο ποζάρει με τη φανέλα της ΑΕΚ Την πόρτα του χειρουργείου θα περάσει την Παρασκευή ο Κάρλος Αραούχο. Ο αργεντινός αμυντικός της "ΑΕΚ" έχει υποστεί κάταγμα στεφοειδούς και θα χρειαστεί επέμβαση για να διορθώσει το πρόβλημα στον καρπό. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν υπολόγιζε τον ποδοσφαιριστή, καθώς έχει συμπληρώσει επτά κάρτες και θα απουσίαζε όπως και να έχει από τα εναπομείναντα παιχνίδια της Ενωσης.

Στην προπόνηση της Πέμπτης όσοι αγωνίστηκαν την Τετάρτη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" πραγματοποίησαν χαλάρωμα, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες γυμνάστηκαν κανονικά. Ο Γιουσούφ Χέρσι αναμένεται να φύγει για την Ολλανδία, αφού ταλαιπωρείται από ισχυαλγία και δεν υπολογίζεται για τους αγώνες με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Ασκήσεις στην πισίνα έκανε ο Μιχάλης Παυλής.

Την Παρασκευή η προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 17.30.

Βαρύ κλίμα, πολλά προβλήματα


Σε... απόγνωση βρίσκεται ο Μπάντοβιτς Μέσα σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε η χθεσινη προπόνηση του Ολυμπιακού. Η ομάδα για πρώτη φορά από το 1997 που κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα επί προεδρίας Σ.Κόκκαλη, έμεινε εκτός διεκδίκησης της εισόδου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ κι αυτό έχει παρενέργειες προς κάθε κατεύθυνση.

Η διοίκηση δέχεται πυρά και ταυτόχρονα καλείται να ανταπεξέλθει σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, αφού από τη μια μεριά απαιτούνται μεγάλα ποσά για την ενίσχυση της ομάδας και από την άλλη υπάρχει η απώλεια των εσόδων από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ισως το θέμα της τεχνικής ηγεσίας να είναι το πρώτο που θα τεθεί επί τάπητος, με τον Σωκράτη Κόκκαλη να δέχεται πιέσεις από πολλές πλευρές για να επαναφέρει στη θέση του τον λαοφιλή Ερνέστο Βαλβέρδε. Παράλληλα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνει "εκκαθάριση" στο ρόστερ και πολλά από τα συμβόλαια που λήγουν στο τέλος του Ιουνίου δεν θα ανανεωθούν.

Αλλά και στου Ρέντη επικρατεί εκνευρισμός, με τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς να αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο ρόλο του προπονητή, αφού ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον πως η παρουσία του πλέον στην τεχνική ηγεσία είναι καθαρά διεκπεραιωτική. Μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν και οι δύο τελευταίοι αγώνες για τα πλέι οφ, με τον Ολυμπιακό να πρέπει να βάλει τέλος στον αγωνιστικό κατήφορο που έχει πάρει, για να μην πάθει και χειρότερα.

Ομως θα πρέπει να ξεπεράσει τα εμπόδια των αγώνων με τον Αρη στο γήπεδο Καραϊσκάκη και με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και θα υπάρξουν αρκετές απουσίες λόγω καρτών ή τραυματισμών. Ούτως ή άλλως ο Ζαϊρϊ (έκανε ατομικό πρόγραμμα), ο Ντιόγκο (επίσης ατομικό πρόγραμμα), ο Ντάτολο (θεραπεία) και φυσικά ο Γκαλέτι δεν υπολογίζονται.

Από εκεί και πέρα, ο Μαρέσκα λόγω καρτών θα χάσει και τα δύο ματς, ο Μέλμπεργκ θα τιμωρηθεί με μία έως τρεις αγωνιστικές για την αποβολή του και σίγουρα θα απουσιάσει από το επόμενο ματς, ο Τοροσίδης έχει δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του στο ματς με τον Αρη, ενώ από αυτό με την ΑΕΚ θα απουσιάσουν λόγω καρτών οι Ντουντού και Λούα Λούα.

Διέψευσε ο Πατέρας


Ο Νικόλας Πατέρας στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Καβάλα Λίγο πριν τη συνάντηση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα του "τριφυλλιού". Όσον αφορά το διοικητικό κομμάτι τουλάχιστον. Τα σενάρια πολλά. Ένα από αυτά φιλοξένησε η εφημερίδα "ΠΡΑΣΙΝΗ". Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Νικόλας Πατέρας και ο Ανδρέας Βγενόπουλος είναι έτοιμοι να προτείνουν την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, έναντι 50 εκατ. Ευρώ. Χρήματα που δεν είναι σίγουρο πόσο ακριβώς ποσοστό θα τους αποφέρουν, αλλά σαφώς θα καθιστούν αυτούς μεγαλομετόχους, αν φυσικά δεχτεί η οικογένεια Βαρδινογιάννη.

"Διχαστικό κλίμα"

’μεση ήταν η αντίδραση του Νικόλα Πατέρα στο σενάριο αυτό. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα των "πράσινων" ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε τέθηκε τέτοιο θέμα, ενώ μίλησε για διχαστικό κλίμα που δημιουργείται ανάμεσα στους μετόχους και τους φιλάθλους:
"Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "η Πράσινη" που υποτίθεται ότι "αποκαλύπτει" ως πρόθεσή μου την αγορά, από κοινού με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, της πλειοψηφίας των μετοχών της ΠΑΕ επιθυμώ να επισημάνω τα ακόλουθα:

  • Ποτέ ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν εξέφρασε την πρόθεση να πουλήσει την ΠΑΕ.

  • Ουδέποτε εγώ ή ο Ανδρέας Βγενόπουλος εκδηλώσαμε την πρόθεση να αγοράσουμε την ΠΑΕ από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

  • Κανείς από την εφημερίδα δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί μου προκειμένου να διασταυρώσει αν ισχύει η ψευδέστατη αυτή πληροφορία πριν τη δημοσιεύσουν.
    Τέτοια αποπροσανατολιστικά δημοσιεύματα όχι μόνο δεν βοηθάνε στην κατεύθυνση της συσπείρωσης της οικογένειας του Παναθηναϊκού για το μέλλον, αλλά αντίθετα, καλλιεργούν εκ νέου διχαστικό κλίμα και καχυποψία ανάμεσα στους μετόχους και τους φιλάθλους.

    Η οικογένεια Βαρδινογιάννη δήλωσε, στο ΔΣ της 1ης Μαρτίου ότι θα συμμετέχει στην επόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και ουδέποτε εκδήλωσε την πρόθεση να πουλήσει την ΠΑΕ. Συνεπώς, γεννιούνται σοβαρά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα τέτοιων δημοσιευμάτων έπειτα μάλιστα από την επίτευξη των στόχων μας (Πρωτάθλημα και Κύπελλο) και λίγο πριν τη διεξαγωγή του Διοικητικού Συμβουλίου, στο οποίο θα ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του Παναθηναϊκού".
  • Πολλά τα προβλήματα με ΑΕΚ


    Ο Χιλιανός αμυντικός του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Κοντρέρας Όπως έγινε γνωστό οι ποδοσφαιριστές δεν θα αποσυρθούν σε ξενοδοχείο της προηγούμενη του αγώνα της Κυριακής, αλλά θα πάνε κατευθείαν στο γήπεδο από τα σπίτια τους.

    Επίσης, για τον αγώνα της Κυριακής ο Δικέφαλος έχει σαφή και σοβαρά προβλήματα. Οι κάρτες των Κοντρέρας και Φιλομένο, τους αφήνουν εκτός ομάδας, όπως επίσης και η ποινή που θα εκτίσει ο Σορλέν δημιουργούν, άμεσο πρόβλημα στην ομάδα το οποίο όμως δεν πανικοβάλει τον έτσι κι αλλιώς ψυχρό και ψύχραιμο Σάντος. Ο Σνάουτσνερ στην δεξιά πτέρυγα της άμυνας, ο Μουσλίμοβιτς στην γνωστή θέση του φορ και ο Εντίνιο ή ο Κουτσιανικούλης αντί του Γάλλου, έχουν τις δυνατότητες να καλύψουν τις απουσίες των συμπαικτών τους και να δώσουν αυτό που χρειάζεται η ομάδα, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της περιόδου, το αποχαιρετιστήριο προς τους οπαδούς, που θα μετατραπεί σε γιορτή.

    Φεύγουν οι διεθνείς

    Χαλκιάς και Κοντρέρας φεύγουν νωρίτερα... Πήραν άδεια από τον Σάντος για να αποχωρήσουν από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας παρά το γεγονός ότι απομένουν δύο ακόμη αναμετρήσεις.

    Ο Χαλκιάς θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας. Δεν αποκλείεται το ίδιο να συμβεί και με τον Μαλεζά που συμμετέχει της προετοιμασίας. Ο Κοντρέρας θα αναχωρήσει αύριο για τη Χιλή, όπου τον περιμένουν για να προετοιμαστεί ενόψει του Μουντιάλ.

    Το... παλάτι του κάμπου!

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/56e7d9ff97e5ccd572f5a612310e7f0f_L.jpg?1273772804?1273772804?1273772804Η Λάρισα σε μια εντυπωσιακή και... τρισδιάστατη εκδήλωση παρουσίασε το νέο της γήπεδο, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο στο τέλος του φθινοπώρου. Η παρουσίαση του νέου σπιτιού της ΑΕΛ είχε αρκετά βίντεο με αξέχαστες στιγμές από το Αλκαζάρ αλλά και αναλυτικό... ρεπορτάζ από το νέο γήπεδο, με φωτογραφίες για την πρόοδο των έργων. Μάλιστα μία από αυτές έδειχνε κάποια από τις 38 σουίτες που είναι... όλα τα λεφτά

    Το... σπίτι της θεσσαλικής ομάδας θα έχει χωρητικότητα 16.118 θέσεων, ενώ θα περιλαμβάνει ακόμη επτά χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα εμπορικών χρήσεων, 100 θέσεις πάρκινγκ, ένα εστιατόριο, 13 κυλικεία, 24 θύρες, καθώς και 38 εντυπωσιακές σουίτες.

    Το συνολικό του κόστος άγγιξε τα 45 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο καλύφθηκε με ομολογιακό δάνειο π από την MARFIN.

    Ο πρόεδρος των «βυσσινί», Κώστας Πηλαδάκης, δήλωσε: «Εγώ δεν ικανοποιούμαι από τις μέχρι τώρα επιτυχίες. Το όραμά μου είναι να δω την ομάδα μεγάλη, πρωταγωνίστρια, να σπάει το μονοπώλιο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης».

    Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το νέο γήπεδο θα μπορεί να φιλοξενήσει την ΑΕΛ τον Νοέμβριο, ενώ από Δευτέρα ξεκινάει διαγωνισμός για την ονοματοδοσία του γηπέδου.

    Νίκη για τα "πάντσερ"


    Ο Κακάου πανηγυρίζει τα δύο γκολ που πέτυχε με την Εθνική  Γερμανίας Νικηφόρο ήταν το πρώτο φιλικό προετοιμασίας που έδωσε η εθνική Γερμανίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής. Το σύνολο του Γιοακίμ Λεβ, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του τον Μίκαελ Μπάλακ της Τσέλσι, καθώς και τους παίκτες της Μπάγερν Μονάχου και της Βέρντερ Βρέμης, κατέβαλε την αντίσταση της Μάλτας στο "Τίβολι" του Aαχεν με 3-0.

    Δύο τέρματα για τη "νατσιονάλμανσαφτ" σημείωσε ο Κακάου (16', 58'), ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Σικλούνα με αυτογκόλ (61').

    Πήρε το πάνω χέρι η Γκενκ


    Οι παίκτες της Γκενκ πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Σεντ Τρουιντέν Η Γκενκ εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και επικράτησε της Σεντ Τρουιντέν με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι μπαράζ για την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι με το τέρμα που πέτυχαν διατηρούν ζωντανές τις ελπίδες τους για να κατακτήσουν αυτοί το πολυπόθητο εισιτήριο.

    Στο 20' ο Ονγκουνζίμι έβαλε την Γκενκ οδηγό στο σκορ, αλλά ο Σιντιμπέ (40') φρόντισε να στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες με 1-1. Στο 59' ο Καμούς "λύτρωσε" τους γηπεδούχους, οι οποίοι πλέον έχουν το πάνω χέρι για την έξοδο για το Γιουρόπα Λιγκ.

    Οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους την Κυριακή στο παιχνίδι που θα γίνει στην έδρα της Σεντ Τρουιντέν.

    Φάμπρεγας: "Μόνο στη Μπαρτσελόνα"


    Ο αρχηγός της Αρσεναλ, Σεσκ Φάμπρεγας Μία είναι η σκέψη του Σεσκ Φάμπρεγας σε περίπτωση που φύγει από την Αρσεναλ. Να συνεχίσει στην ομάδα που αναδείχθηκε ποδοσφαιρικά, τη Μπαρτσελόνα. Το ενδεχόμενο να παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης, έστω κι αν υπάρξει κάποια καλή προσφορά, αποκλείστηκε από τον διεθνή μέσο.

    "Εάν φύγω από την Αρσεναλ θα είναι μόνο για να παίξω στη Μπαρτσελόνα. Δεν γνωρίζω πότε θα συμβεί αυτό. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος στην ομάδα μου και δεν βιάζομαι να φύγω", τόνισε ο ταλαντούχος παίκτης, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης από ένα τραυματισμό στο γόνατο και σήμερα βρέθηκε στη Βαρκελώνη.

    "Θα ήθελα να ξέρω για το μέλλον μου πριν το Μουντιάλ, διότι το να παίζεις σε μία τέτοια διοργάνωση και να σε απασχολεί κάτι άλλο δεν είναι καθόλου καλό", κατέληξε ο 23χρονος ποδοσφαιριστής, που έφυγε από την Μπαρτσελόνα σε ηλικία μόλις 16 ετών για το Λονδίνο.