Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

HOTEL... Aρης


Ο Θανάσης Αθανασιάδης Η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης να χορηγήσει οικοδομική άδεια στην ΠΑΕ Αρης για την ανέγερση ξενοδοχείου στο Νέο Ρύσιο ανάβει το «πράσινο φως» για ένα σημαντικό έργο που αποτελεί επένδυση για τους «κίτρινους».

Η ΠΑΕ Αρης σχεδιάζει την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας στο οικόπεδο του Νέου Ρύσιου, όπου στεγάζεται το προπονητήριο της ομάδας. Συγκεκριμένα, στην ιδιόκτητη έκταση των 18,5 στρεμμάτων της η ΠΑΕ εκπόνησε μελέτη για την κατασκευή ενός αθλητικού ξενώνα 4 αστέρων με 26 δωμάτια (52 κλίνες) συνολικού εμβαδού 2.850 μέτρων, στο οποίο περιλαμβάνονται και αθλητικές εγκαταστάσεις και βοηθητικοί χώροι.

Πρωτοβουλία ανέλαβε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης, Θανάσης Αθανασιάδης σε συνεργασία με το τεχνικό γραφείο του, το οποίο θα επιμεληθεί μελέτης για την ανέγερση του αθλητικού ξενώνα. Κατατέθηκε το οικοδομικό σχέδιο, βάση του οποίου η Νομαρχία Θεσσαλονίκης ενέκρινε την άδεια για την κατασκευή του.

Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο κατασκευής του ξενοδοχείου, στο οποίο δεν αποκλείονται πάντως μετατροπές και αλλαγές, εφόσον προχωρήσει στην τελική ευθεία η υλοποίηση του, προβλέπονταν ένα κτίσμα που θα εκτίνεται σε τρεις ορόφους (υπόγειο, ημιυπόγειο και πρώτος όροφος), καθώς και πάρκινγκ με ικανοποιητικό αριθμό θέσεων για τις ανάγκες της ομάδας και των ενοίκων. Πέρα από τα 26 δίκλινα δωμάτια, το κτίριο θα φιλοξενεί ακόμη, δύο εστιατόρια, καφετέρια και στο υπόγειο του αποδυτήρια, πισίνα, γυμναστήριο, σάουνα, φυσιοθεραπευτήριο, ιατρείο, αποθηκευτικούς χώρους κ.α. Παράλληλα θα προβλέπονται γραφεία για τον προπονητή και τη διοίκηση, σαλόνια, χώροι υποδοχής κ.α. που θα φιλοξενούνται στον ισόγειο.

Το επόμενο βήμα είναι η αναζήτηση των απαιτούμενων κεφαλαίων για την κατασκευή, κάτι που δεν ευνοούν ιδιαίτερα οι δύσκολες οικονομικές συγκυρίες αυτή την εποχή στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: