Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Πάμπλο Γκαρσία-«Ο Σάντος πρέπει να μείνει»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/9c96bb6aff802da07219d1d8a11b6b88_L.jpg?1273809395?1273809395?1273809395Υπέρ της παραμονής του Φερνάντο Σάντος στο «τιμόνι» του ΠΑΟΚ τάχθηκε ο μέσος του «Δικεφάλου» του Βορρά, Πάμπλο Γκαρσία, ενώ χαρακτήρισε «άνανδρη» την επίθεση που δέχτηκε ο φροντιστής του μακεδονικού συλλόγου στο «Γ. Καραϊσκάκης». Στην εφημερίδα «Goal» μίλησε ο Πάμπλο Γκαρσία, όπου αναφέρθηκε στα «κλειδιά» της φετινής επιτυχίας του ΠΑΟΚ, την …δική του μεταμόρφωση προς το καλύτερο εντός αγωνιστικού χώρου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα όσα τραγικά έλαβαν χώρα μετά τη νίκη τουΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Αναλυτικά η συνέντευξη του …«Παυλάρα» στο «Goal»:

Γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο διαιτητής σφυρίζει τη λήξη της αναμέτρησης. Είστε οι θριαμβευτές και ο ΠΑΟΚ βλέπει πλέον ξεκάθαρα τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ποια είναι η λέξη που περιγράφει αυτό που ένιωσες;

«Χαρά... Αγαλλίαση... Το απόλαυσα όσο τίποτε λόγω και της κόντρας που υπάρχει με τον Ολυμπιακό αλλά και για το περιστατικό με τον Γιασέρ πριν από το παιχνίδι. Με αυτή τη νίκη αποδείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε όποιον να ‘ναι. Αυτό το συναίσθημα είναι μια μεγάλη κατάκτηση και είναι και η παρακαταθήκη για του χρόνου».

Στάθηκες στο περιστατικό με τον Γιασέρ...

«Ναι, διότι είναι άνανδρο να πηγαίνουν δυο τρία άτομα πάνω σε έναν. Στο ένας εναντίον ενός μετράς τις δυνάμεις σου, αλλά τρεις με έναν....».

Πριν από αρκετό καιρό είχες πει ότι στα ντέρμπι στην Αθήνα ο ΠΑΟΚ δεν θα πρέπει να κατεβαίνει λόγω κυρίως των διαιτητών. Από τότε ήρθανε νίκες μέσα στην Αθήνα. Τι άλλαξε; Ο ΠΑΟΚ; Οι διαιτητές;

«Κανονικά δεν θα έπρεπε να μιλήσω για τη διαιτησία σήμερα. Ομως ό,τι φάουλ δινότανε, το έδινε σε αυτούς. Είχαμε κουραστεί να χάνουμε από αυτές τις ομάδες. Είχαμε δίψα, ψυχή, είχαμε τα πάντα για να κερδίσουμε τέτοια παιχνίδια».

Ο ΠΑΟΚ έφτασε μέχρι την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όχι όμως στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τι έλειπε από την ομάδα;

«Νομίζω πως αν είχαμε σωστή διαιτησία με τον Αρη θα είχαμε κερδίσει, και αν το είχαμε κάνει εκεί, θα ήμασταν εμείς πρωταθλητές».

Φέτος είδαμε έναν Γκαρσία σαφώς βελτιωμένο. Είναι υπερβολικό να πει κανείς ότι ήταν μια από τις καλύτερες σεζόν στη καριέρα σου;

«Φέτος είχα ρυθμό, δεν είχα τραυματισμούς και έπαιξα αρκετά. Προσπάθησα να βελτιωθώ στο θέμα των καρτών σε σχέση με πέρυσι. Πέρασα δύσκολες προσωπικές στιγμές με το θάνατο της μητέρας μου. Υπήρχαν παιχνίδια που όσο και αν το πάλεψα, το μυαλό μου ήταν εκεί. Φέτος βάλαμε τα δυνατά μας όλοι στην ομάδα. Μπορεί να μην κάναμε παιχνίδια θεαματικά, αλλά είχαμε ψυχή και κότσια, γι’ αυτό και πετύχαμε».

Πάνω σε αυτό που λες για τις κάρτες σου... Υπήρχαν φάσεις φέτος, που αν γίνονταν πέρυσι ήμουν σίγουρος ότι θα έκανες κάτι και θα έβλεπες κόκκινη. Φέτος δέχτηκες ένα χτύπημα στο ντέρμπι με τον Αρη, σηκώθηκες απότομα και? απομάκρυνες τους συμπαίκτες σου...

«Πρέπει να έχεις καθαρό μυαλό? Είχαμε σημαντικά παιχνίδια και αν γινόταν κάτι κακό θα το πληρώναμε. Εξάλλου, μόνο όταν χτυπάω σοβαρά μένω κάτω. Θέατρο δεν κάνω ποτέ...».

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ σε αποθεώνουν όπου βρεθείς κι όπου σταθείς. Πολλοί έχουν κάνει ίδιο τατουάζ με εσένα, το περιβόητο «επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς»...

«Αλήθεια; Εντυπωσιακό... Δεν έχω λόγια...Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του προσωπικότητα. Αυτή η λατρεία με κάνει περήφανο σαν άνθρωπο. Ηρθα στην Ελλάδα νιώθοντας γερασμένος και εδώ ανανεώθηκα, ξανάνιωσα».

Δηλαδή, σε δυο χρόνια θα ετοιμάζεσαι για ένα ακόμα συμβόλαιο ως παίκτης;

«Δεν μ’ αρέσει να μιλάω για το μέλλον. Τώρα είμαστε εδώ και πίνουμε καφέ και αύριο μπορεί να ''παίζουμε άρπα στα σύννεφα''? Ετσι το λέμε στην Ουρουγουάη αν κάποιος πεθάνει. Ούτε αγχώνομαι ούτε στενοχωριέμαι για το μέλλον. Αν δω ότι δεν μπορώ, θα σταματήσω».

Πριν από λίγο καιρό τοποθετήθηκες δημόσια υπέρ της παραμονής του Λίνο. Θα έκανες το ίδιο και για τον Σάντος;

«Και βέβαια... Είναι ένας σοβαρός άνθρωπος, γνωρίζει τον ΠΑΟΚκαι την ομάδα. Ξέρει ποιοι είμαστε, τι μπορούμε να αποδώσουμε, όπως και εμείς ξέρουμε τι θέλει από εμάς. Μακάρι να μπορεί να παραμείνει και να μείνει η ομάδα όπως είναι, να κρατήσει αυτή τη βάση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: