Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Όλα δείχνουν πρωταθλήτρια την Ρεάλ!!

Όλα δείχνουν πρωταθλήτρια την Ρεάλ
Τους έξι λόγους που δείχνουν πως η Ρεάλ θα πάρει το ισπανικό πρωτάθλημα, αναλύει η Marca.

Το δημοφιλέστερο Μέσο της Ιβηρικής χώρας είναι σίγουρο πως η «βασίλισσα» δεν χάνει αυτόν τον τίτλο, διαβάστε το γιατί...

1) Το πολύ πιο βολικό πρόγραμμα
Αν και στο ποδόσφαιρο κανείς δεν μπορεί να ξέρει την αγωνιστική κατάσταση κάθε Κυριακής, το πρόγραμμα των επόμενων δέκα αγωνιστικών είναι πολύ πιο προσιτό για την Ρεάλ από αυτό της Μπαρτσελόνα. Ενόσω η ομάδα του Μουρίνιο έχει να δώσει παιχνίδια με τις Σανταντέρ, Ράγιο Βαγιεκάνο, Σοσιεδάδ και Μπέτις, οι Καταλανοί αντιμετωπίζουν ομάδες τύπου Ατλέτικο, Βαλένθια, Οσασούνα και Σεβίλλη.

2) Οι λύσεις του πάγκου και το βάθος του ρόστερ
Σε ένα πρωτάθλημα 38 αγωνιστικών, πάντοτε το βάθος του ρόστερ κρίνει πολλά και ειδικά εάν οι αναπληρωματικοί, δίνουν τις λύσεις όταν τις χρειάζεσαι. Και ο Μουρίνιο έχει πάρει πολλές από ποδοσφαιριστές όπως ο Καγεχόν, Κακά, Ιγκουαίν, Γκρανέρο και Βαράν όποτε χρειάστηκαν, εν αντιθέσει με τον Γκουαρντιόλα που όταν του λείπουν κάποιοι ποδοσφαιριστές, βραχυκυκλώνει άσχημα.

3) Η απίστευτη επίδοση της επίθεσης
Τις περισσότερες φορές, η επίθεση δίνει το πρωτάθλημα στην Ισπανία. Και φέτος, η Ρεάλ σκοράρει ακατάπαυστα. Αφού έχει πετύχει 71 γκολ σε 21 παιχνίδια(3,4 μ.ο) και με αυτούς τους υπολογισμούς μπορεί να φτάσει κοντά στα 130 γκολ σε μία περίοδο! Η Μπαρτσελόνα βάζει 2.9 γκολ κατά μέσο όρο, δηλαδή μισό γκολ λιγότερο ανά ματς.

4) Περισσότερη «δίψα» για πρωτάθλημα
Είναι γεγονός πως η Μπαρτσελόνα δείχνει πολλές φορές σημάδια κορεσμού μια και τα τελευταία τρία χρόνια έχει κατακτήσει τα πάντα. Αντιθέτως, οι παίκτες της Ρεάλ βγάζουν ένα απίστευτο εγωισμό, με την καλή έννοια, και έχουν περισσότερη δίψα για αυτό το πρωτάθλημα.

5) Η διαφορά των εφτά βαθμών
Αν και τα στατιστικά δεν παίζουν μπάλα, μόλις μία φορά στην ιστορία η Ρεάλ με εφτά βαθμούς διαφορά έχασε το πρωτάθλημα. Ήταν τότε, με τον Κειρόζ στον πάγκο την σεζόν 2003-04 που η βασίλισσα είχε οχτώ βαθμούς διαφορά και έχασε τον τίτλο από την Βαλένθια.

6) Ο Μουρίνιο…
Ο Πορτογάλος, ποτέ στην καριέρα του δεν έχει χάσει πλεονέκτημα βαθμών σε πρωτάθλημα.

πηγή: sportfm.gr

Εκτίουν με Πανιώνιο και ΟΦΗ!!

Εκτίουν με Πανιώνιο και ΟΦΗ
Στις αναμετρήσεις με Πανιώνιο και ΟΦΗ θα εκτίσουν τις ποινές από τις κίτρινες κάρτες που συμπλήρωσαν οι Τζεμπούρ και Ιμπαγάσα, αντίστοιχα.

Στο χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ οι δύο ερυθρόλευκοι ποδοσφαιριστές «έπιασαν» το όριο των τεσσάρων καρτών. Σήμερα ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε τα παιχνίδια που δεν θα τους έχει στη διάθεσή του.

Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο που δεν θα παίξει ο Τζεμπούρ διεξάγεται στο Καραϊσκάκη για την 22η αγωνιστική.

Αντίστοιχα, για την 23η αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα παίξει εκτός έδρας με τον ΟΦΗ.

Και τρίτη αναβολή στο Κύπελλο Γαλλίας!!

Και τρίτη αναβολή στο Κύπελλο Γαλλίας
Τρία παιχνίδια αναβλήθηκαν για τους «16» του Κυπέλλου Γαλλίας λόγω του παγετού που έχει πλήξει τη χώρα.

Οι αγώνες Ντιζόν-Παρί Σεν Ζερμέν και Μπουργκ-Μαρσέιγ, που ήταν προγραμματισμένα για Τρίτη και Τετάρτη αντίστοιχα μετατέθηκαν για τις 15 Φεβρουαρίου, ενώ η αναμέτρηση Κεβιγί-Ορλεάν μετατέθηκε από την Τρίτη για τις 21 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως μέσα στο Σαββατοκύριακο υπήρξαν τρεις αναβολές και για το γαλλικό πρωτάθλημα.

πηγή: sportfm.gr

Σε ποια φάση βρίσκεται το σχέδιο Ντέμη…!

Σε ποια φάση βρίσκεται το σχέδιο Ντέμη…
Το σχέδιο του Ντέμη Νικολαΐδη, όπως το έδωσε ο ίδιος στη δημοσιότητα, είναι απολύτως απλό και κατανοητό.

Η ΑΕΚ (με βάση και τα έσοδα που προσδοκά ως το τέλος της φετινής σεζόν) έχει ένα έλλειμμα της τάξης των 7 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, για να μπορέσει να πάρει την άδεια από την UEFA θα πρέπει να βγάλει από επάνω της και τον βραχνά του δανείου της Morgan Stanley το οποίο βαραίνει λογιστικά τα ταμεία της ΑΕΚ με περισσότερα από 7 εκατ. ευρώ.

Του Μιχάλη Τσόχου

Οι μέτοχοι λοιπόν, ως όφειλαν, θα έπρεπε να καθαρίσουν τις ζημιές που οι ίδιοι προκάλεσαν βάζοντας στην ΠΑΕ 7 εκατ. ευρώ και παίρνοντας στις πλάτες του το περίφημο δάνειο. Ο Νικολαΐδης κατάλαβε από την πρώτη στιγμή ότι τέτοια πρόθεση από τους μετόχους δεν υπήρχε. Δεν υπήρχε, δηλαδή, περίπτωση να έβαζαν 7 εκατ. ευρώ σε ρευστό και να κάλυπταν και το δάνειο της Morgan Stanley.

Κατέληξε λοιπόν σε ένα δεύτερο εναλλακτικό σχέδιο, το οποίο και έδωσε στην δημοσιότητα. Με αυτό το δεύτερο οι μέτοχοι πρέπει να βάλουν 4 εκατ. σε ρευστό και τα άλλα 3 εκατ. ευρώ θα τα βάλουν κάποιοι «δανειστές» και όχι επενδυτές στην ΠΑΕ. Για να βάλουν όμως οι δύο δανειστές αυτά τα 3 εκατ. ευρώ, θέτουν βασικούς όρους. Ο πρώτος είναι να βάλουν οι μέτοχοι τα 4 εκατ. ευρώ και να πάρουν επάνω τους το δάνειο. Γιατί τον βάζουν αυτόν τον όρο; Μα γιατί μόνο έτσι η ΑΕΚ θα πάρει άδεια από την UEFA και συνεπώς θα είναι βιώσιμη ως ΠΑΕ. Διότι διαφορετικά, γιατί να δανείσουν μία ΠΑΕ που δεν θα είναι βιώσιμη;

Ο δεύτερος όρος που θέτουν ως δανειστές είναι ο τρόπος με τον οποίο θα πάρουν πίσω τα χρήματα τους. Ο ένας από τους δύο δανειστές που θα βάλει το 1 εκατ. ευρώ δέχεται να το πάρει πίσω όταν η ΠΑΕ ΑΕΚ θα πάρει χρήματα από τον Μάκη Ψωμιάδη. Ο δεύτερος που θα βάλει 2 εκατ. ευρώ ζητά να τα εισπράξει από μελλοντικά έσοδα της ΑΕΚ. Για την ακρίβεια, ζητά είτε να πάρει τα 2 εκατ. ευρώ πίσω είτε από το τηλεοπτικό συμβόλαιο της επόμενης χρονιάς, είτε από κάποιον χορηγό της επόμενης χρονιάς, είτε ενδεχομένως και από τις εισπράξεις από τις πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας της επόμενης χρονιάς.

Που βρισκόμαστε με βάση αυτό το σχέδιο; Πολύ κοντά στο να ολοκληρωθεί, αλλά και πολύ μακριά από το να ολοκληρωθεί. Από τις πρώτες συζητήσεις, δεν προέκυπτε ότι οι μέτοχοι είναι διατεθειμένοι να βάλουν περισσότερα από 2,5 εκατ. ευρώ. Ο Ντέμης εξηγούσε ότι με αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα, πολύ απλά τους είπε ότι αυτά τα λεφτά δεν φτάνουν.

Όταν εξηγούσε ότι σε ρευστό χρειάζονται απαραιτήτως 7 εκατ. ευρώ, διαπίστωσε ότι όσο και αν οι μέτοχοι το καταλάβαιναν, αποκλείεται να έφταναν στο σημείο να βάλουν αυτά τα χρήματα. Γι’ αυτό ακριβώς πρότεινε αυτή τη μέση λύση. «Επτά δεν βάζετε, βάλτε τουλάχιστον τέσσερα και θα βρεθούν και κάποιοι που θα δανείσουν τρία» είναι η τελική πρόταση του Νικολαΐδη.

Τα όσα είπε χθες ο Ντέμης τα ξέρουν οι μέτοχοι από πρώτο χέρι και βέβαια ήταν ενήμεροι ότι ο Νικολαΐδης θα τα μεταφέρει μέσου του Τύπου και στον κόσμο της ΑΕΚ. Το μπαλάκι είναι πλέον στα χέρια τους. Αυτό που σίγουρα ζήτησαν οι μέτοχοι είναι ότι αν τελικά μαζέψουν αυτά τα 4 εκατ. ευρώ και βγάλουν από τις πλάτες της ΑΕΚ και το βάρος της Morgan Stanley, μην τους είδατε μην τους απαντήσατε! Αλλά αυτό νομίζω ότι δεν ενοχλεί κανέναν εφόσον πρώτα έχουν βάλει αυτά τα χρήματα.

Αν και εφόσον αυτό το τελευταίο σχέδιο του Νικολαΐδη προχωρήσει, η ΑΕΚ διασφαλίζει τα απαραίτητα μέχρι το καλοκαίρι και παίρνει την άδεια. Πώς θα λειτουργήσει από το καλοκαίρι και έπειτα είναι θέμα που αφορά αυτούς που θα έρθουν: Είτε το «Θεμέλιο 21», είτε κάποιον επενδυτή, είτε οποιονδήποτε τελοσπάντων αναλάβει να τρέξει την ΑΕΚ. Πάντως είναι και αυτό ένα εξίσου σοβαρό θέμα που παραμένει τελείως θολό ως τώρα.

Υ.Γ. Τα όσα έγιναν γνωστά για το άνοιγμα της ΠΑΕ ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια είναι σοκαριστικά. Το θέμα δεν είναι μόνο ιστορικής σημασίας, όπως θέλουν να το παρουσιάσουν κάποιοι. Αν η ΠΑΕ ΑΕΚ από την ημέρα που έφυγε ο Νικολαΐδης ως σήμερα έχει άνοιγμα που αγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ, δεν μιλάμε για κακοδιαχείριση, αλλά για έγκλημα!

πηγή: sportfm.gr

«Οπωσδήποτε να νικήσουμε τον Άρη»

«Οπωσδήποτε να νικήσουμε τον Άρη»
Μόνο της νίκη έχουν στο μυαλό τους οι παίκτες της Βιλερμπάν κόντρα στον Άρη, για την τέταρτη αγωνιστική του Last 16 του Eurocup, σύμφωνα με τον Πολ Λακόμπ.

Τόσο ο Γάλλος γκαρντ, όσο και ο προπονητής των «πρασίνων», Πιερ Βενσάν, θέλουν οπωσδήποτε τη ρεβάνς της ήττας στο Αλεξάνδρειο.

«Ήταν μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη κόντρα στη Νανσί, η οποία θα μας κάνει πολύ καλό», είπε αρχικά ο Πολ Λακόμπ και πρόσθεσε: «Στο Eurocup ξέραμε πως η πρόκριση θα ήταν περίπλοκη. Δεν θέλουμε να τελειώσουμε τη διοργάνωση με κατεβασμένα κεφάλια (σ.σ. δεν έχει νίκη ακόμα), γι’ αυτό θα πρέπει να νικήσουμε οπωσδήποτε τον Άρη».

Αναφορικά με τη ρεβάνς της ήττας (77-70) στο Αλεξάνδρειο, ο προπονητής της Βιλερμπάν, Πιερ Βενσάν, είπε: «Στο πρώτο παιχνίδι, ήμασταν πολύ κακοί στις ελεύθερες βολές. Ο Άρης δεν είχε στη διάθεσή του έναν Αμερικανό πλέι μέικερ, αλλά ήταν μία καλή ομάδα με ενέργεια αλλά και μεγάλη όρεξη για τη νίκη. Εκείνοι είχαν την πίεση, αλλά παρόλα αυτά έκαναν ένα καλό ματς. Μας απομένουν ακόμα τρία παιχνίδια. Από τη στιγμή που είμαστε “ζωντανοί” και έχουμε ελπίδες, θα κάνουμε τα πάντα».

Bαριά... καμπάνα σε Σισέ!!

Bαριά... καμπάνα σε Σισέ!
Ακριβά πλήρωσε ο Τζιμπρίλ Σισέ το ξέσπασμά του στην αναμέτρηση της ΚΠΡ με τη Γουλβς, που είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του στο 34΄! Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία τιμώρησε τον Γάλλο επιθετικό με τρεις αγωνιστικές!

Όλα αυτά ως αποτέλεσμα της… τραβηγμένης ενέργειάς του να πιάσει από τον λαιμό τον αντίπαλό του, Τζόνσον, μετά από το σκληρό μαρκάρισμα του δεύτερου.

Από τη μεριά του, ο Σισέ έσπευσε να απολογηθεί για την πράξη του, μέσω του Twitter, στηρίζοντας το γεγονός στο φόβο που ένιωσε από το μαρκάρισμα για ενδεχόμενο νέο σοβαρό τραυματισμό!

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Μαρκ Χιούζ θα στερηθεί τις υπηρεσίες του 30χρονου στράικερ από τα επόμενα παιχνίδια κόντρα σε Μπλάκμπερν, Φούλαμ και Έβερτον.

Πηγή: www.england365.gr

Ο Ευρωπαίος... Αρης!!

Ο Ευρωπαίος... Αρης
Ο Χρήστος Συλλίδης γράφει για το σπουδαίο διπλό του Αρη στην Ξάνθη και την αγωνιστική αναγέννηση των «κιτρίνων», που δίνει το σύνθημα για την αντεπίθεση με φόντο την πεντάδα.

Ο πανηγυρισμός των παικτών στο δεύτερο γκολ του Αρη στα Πηγάδια είναι ενδεικτικός για το πως έχει αλλάξει -δραματικά προς το καλύτερο- η κατάσταση στους «κίτρινους».
 
Ο Καστίγιο «γράφει» το 2-0, πηγαίνει στον πάγκο, «χορογραφεί» με μερικούς συμπαίκτες του και στη συνέχεια περίπου 25 άτομα γίνονται ένα «κουβάρι». Μια εικόνα που αποπνέει υγεία και πίστη για την τελική αντεπίθεση που έχει εξαπολύσει ο Αρης τις τελευταίες 6 αγωνιστικές που παραμένει αήττητος (4 νίκες και 2 ισοπαλίες).
 
Αυτό ακριβώς έχει αλλάξει στον Αρη και τον έχει μετατρέψει από μια ομάδα που πάλεψε με νύχια και δόντια σε ένα ολόκληρο γύρο να πάρει δύο νίκες, σε ένα σύνολο που παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, συνδυάζοντάς με νίκες. Αυτό ακριβώς έκαναν οι παίκτες του Μασάδο και στα Πηγάδια, επικρατώντας πεντακάθαρα επί ενός από τους βασικούς αντιπάλους του. Κερδίζοντας όχι μόνο την πολύ καλή φετινή Ξάνθη, αλλά και τις απίστευτες καιρικές συνθήκες που δεν επέτρεπαν να παιχτεί κανονικό ποδόσφαιρο. 
 
Το σημαντικό για τους «κίτρινους» είναι πως πλέον βρίσκονται τέσσερις βαθμούς από την 5η θέση, έχοντας 6 παιχνίδια από τα τελευταία 10 στην έδρα τους. Εκεί δηλαδή, στο «Κλεάνθης Βικελίδης» που θα κριθεί εν πολλοίς και αν θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν την τελική τους αντεπίθεση στο πρωτάθλημα.


πηγή: sday.gr

Ανέλαβε τη Σεβίλλη ο Μίτσελ!

Ανέλαβε τη Σεβίλλη ο Μίτσελ
Ο Μίτσελ είναι ο νέος προπονητής της Σεβίλλης. Ο Ισπανός τεχνικός, το πλήρες όνομα του οποίου είναι Χοσέ Μιγκέλ Γκονζάλεθ Μαρτίν ντελ Κάμπο, θα αντικαταστήσει τον Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ, ο οποίος απολύθηκε μετά τη χθεσινή εντός έδρας ήττα από τη Βιγιαρεάλ (1-2), που έφερε το σύλλογο της Ανδαλουσίας στην ενδέκατη θέση, μόλις τέσσερις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά και έξι πίσω από τις θέσεις του Champions League.

Το συμβόλαιο του Μίτσελ, που τελευταία είχε εργαστεί στη Χετάφε (2009-2011) και πρόσφατα είχε βρεθεί κοντά στη Σαραγόσα, διαρκεί μέχρι το τέλος της σεζόν και θα ανανεωθεί αυτόματα εφόσον η Σεβίλλη προκριθεί στο Champions League.

πηγή: sportfm.gr

«Άσφαιρος» ο Γκέκας, ήττα για Σαμσουνσπόρ!!

«Άσφαιρος» ο Γκέκας, ήττα για Σαμσουνσπόρ
Ο Φάνης Γκέκας δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στο εξαιρετικό του ξεκίνημα στην καριέρα του στη Σαμσουνσπόρ. Για την 25η αγωνιστική η ομάδα του ηττήθηκε με 2-1 στην έδρα της Καρντεμίρ Καραμπούκσπορ και ο Λαρισαίος φορ, που μετρούσε έξι γκολ στα πρώτα πέντε του ματς με την ομάδα της Σαμψούντας και αγωνίστηκε ξανά σε όλο το ματς, δεν σκόραρε.

Η Σαμσουνσπόρ βρίσκεται σε πολύ δύσκολη βαθμολογική θέση, καθώς είναι προτελευταία με 20 βαθμούς, έξι μακριά από την ασφαλή 15η θέση, ενώ η Καρντεμίρ Καραμπούκσπορ έφτασε τους 24 βαθμούς.

πηγή: sportfm.gr

Μετ` εμποδίων...

Ο Λάσλο Μπόλονι έδωσε σήμερα ρεπό στους παίκτες του, αλλά από την Τρίτη θα ξεκινήσει την... προβληματική προετοιμασία για τον αγώνα με τον ΟΦΗ που θα γίνει Σάββατο.

Μετ` εμποδίων...
Ο Ρουμάνος τεχνικός θέλει να δει αν ο Σνάουτσνερ θα προλάβει να παίξει, ενώ από εκεί και πέρα, οι μοναδικοί χαφ που του έχουν μείνει είναι οι Πάμπλο Γκαρσία, Βλάνταν Ίβιτς και Σταύρος Τσουκαλάς.
Σίγουρα θα επιστρατεύσει Πέλκα και Παναγιωτούδη ή έναν από τους δύο, ενώ και στην επίθεση είναι άγνωστο το αν θα προτιμήσει μία τριάδα με Γεωργιάδη δεξιά, Ρομπέρ αριστερά και Σαλπιγγίδη στη κορυφή ή αφήσει τον Γάλλο εκτός και ρίξει στη μάχη έναν εκ των Γιάννου, Παπάζογλου και Νιμανί...

Σοκ με τα νούμερα των ζημιών στην ΑΕΚ

Ζημιές 6.078.000 ευρώ προέκυψαν στην περίοδο Ντέμη ( 2004-2008) με το μοντέλο που επέλεξαν οι μέτοχοι, ανάμεσα τους και ο Πέτρος Παππάς, για να υπολογιστούν οι ζημιές κάθε περιόδου και ζημιές 49.600.000 ευρώ (!!) την περίοδο Θανόπουλου - Αδαμίδη (2008-2012).
Σοκ με τα νούμερα των ζημιών στην ΑΕΚ

Σοκάρουν πραγματικά του νούμερα που προέκυψαν από το «ξεψάχνισμα» των ισολογισμών που έκαναν οι μέτοχοι στις τρεις συναντήσεις που είχαν. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι μέτοχοι είχαν την βοήθεια του ορκωτού λογιστή της ΑΕΚ ενώ είναι δεδομένο πως παρευρέθει στην συνάντηση και ο κ. Πουλάκος οικονομικός διευθυντής της διοίκησης Αδαμίδη. Συγκεκριμένα όπως προέκυψε από τον έλεγχο των ισολογισμών και χωρίς να υπολογίζονται οι διακανονισμοί ή οι δόσεις για άρθρο 44 και εφορία οι ζημιές της περιόδου Ντέμη (2004-2008) ήταν 16.078.000 (όπως αναγράφονται στους ισολογισμούς αν αφαιρεθούν κέρδη που δεν είναι πραγματικά π.χ Άρθρο 44 - Ψωμιάδης) ενώ στην περίοδο 2008-2012 (Θανόπουλος - Αδαμίδης) οι ζημιές όπως εμφανίζονται στους προϋπολογισμούς (χωρίς να υπολογίζονται χρήματα που δόθηκαν για εφορία και 44) φτάνουν, με απλή αφαίρεση των εσόδων από τα έξοδα, τα 49.600.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως στο μοντέλο που επέλεξαν οι μέτοχοι για να φανούν οι ζημιές της κάθε περιόδου αφαιρέθηκαν από τις ζημιές της περιόδου Ντέμη τα 10.180.000 ευρώ που μπήκαν στα ταμεία της ΠΑΕ από τις πωλήσεις παικτών που ήρθαν στην ΑΕΚ την περίοδο 2004-2008. Στις πωλήσεις υπολογίζεται και ο Κατσουράνης επειδή όταν ανέλαβε ο Ντέμης ήταν ελεύθερος με προσφυγή και υπέγραψε νέο συμβόλαιο.
ΠΗΓΗ: aek365.gr

Μια σφαλιάρα, τρεις αγωνιστικές...

Ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών για το χαστούκι που έριξε στον Αρόνικα της Νάπολι και θα απουσιάσει από το κρίσιμο ντέρμπι τίτλου με την Γιουβέντους!
Μια σφαλιάρα, τρεις αγωνιστικές...

Οι γυναίκες κάνουν σεξ για 237 λόγους

Έχετε αναρωτηθεί για ποιους λόγους οι γυναίκες κάνουν σεξ; Νομίζετε πως ξέρετε την απάντηση; Μην είστε σίγουροι.
Το νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε στη Βρετανία με τίτλο «Γιατί οι γυναίκες κάνουν σεξ» προσφέρει όχι ένα, ούτε δύο αλλά 237 λόγους για τον οποίο οι γυναίκες κάνουν σεξ. Και μαντέψτε, η αγάπη δεν είναι μέσα σ’ αυτούς!
Το βιβλίο φέρει την υπογραφή δύο κλινικών ψυχολόγων, της Σίντι Μέστον και του Ντέιβιντ Μπας, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποίησαν ρώτησαν πάνω από 1000 γυναίκες σχετικά με τον λόγο για τον οποίο συνεβρίσκονται ερωτικά με ένα άνδρα.
Όπως προέκυψε από τις απαντήσεις, οι γυναίκες κάνουν σεξ για φυσικούς, συναισθηματικούς και χρησιμοθηρικούς λόγους. Και η αγάπη; Η απάντηση δυστυχώς δεν είναι καταφατική.
«Ποτέ δεν περιμέναμε τέτοια διασπορά στις απαντήσεις», δηλώνουν οι συγγραφείς. «Ακούγαμε απαντήσεις που ξεκινούσαν από αγνό αλτρουϊσμό και τελείωναν στο απόλυτο κακό. Τι εννοούμε κακό; Να κάνεις σεξ για να μεταδόσεις αφροδισιακά νοσήματα».
«Οι άνθρωποι πίστευαν ότι η απάντηση στο ερώτημα ήταν προφανής: να περνάμε καλά, να νιώσουμε ηδονή. Κανείς όμως δεν είχε μιλήσει πραγματικά για τους λόγους που οδηγούν τις γυναίκες στο κρεβάτι: εκδίκηση στον πρώην σύντροφο, ναρκωτικά, αυτοπεποίθηση, ανασφάλεια, είναι μερικές μόνο από τις αιτίες», συμπληρώνουν.
«Πρέπει να σπάσουμε τη στερεοτυπική εικόνα που θέλει τις γυναίκες να κάνουν σεξ λόγω έρωτα και τους άντρες απλά για απόλαυση. Η απάντηση είναι απλή: οργασμός, οργασμός, οργασμός»
Οι δύο ψυχολόγοι τονίζουν πως υπάρχουν και άλλοι λόγοι που οδηγούν τις γυναίκες στο να κάνουν σέξ, όπως ιατρικοί αφού φαίνεται πως πολλές γυναίκες κάνουν σεξ για να ξεπεράσουν τις ημικρανίες, αφού οι ενδομορφίνες που εκλύονται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης δρουν ως… παυσίπονα!
Άλλες γυναίκες πάλι χρησιμοποιούν το σεξ για να απορρίψουν τον σύντροφό τους ή για να νιώσουν ελκυστικές ενώ άλλες απλά γιατί θέλουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο και θέλουν να τουμπάρουν τον άντρα τους. Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί συνδέουν την ψυχική δομή και σύσταση της κάθε γυναίκας στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το σεξ καθώς και με τα βιώματά της.
Πηγή: kamarinia.gr

Μάγκικο και... βραζιλιάνικο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο ματς της Ιράτι με τη Λοντρίνα για το πρωτάθλημα Παραναένσε της Βραζιλίας, ο Αλεξάντρε Ολιβέιρα έβαλε ένα καταπληκτικό γκολ με ανάποδο "ψαλίδι"!
Μάγκικο και... βραζιλιάνικο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τσαϊρέλης: «Η καρδιά θα μιλήσει»

Στη άμυνα και στην… καρδιά των παικτών του Άρη εξαρτάται το θετικό αποτέλεσμα στην εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Βιλερμπάν, για την τέταρτη αγωνιστική του Last 16 του Eurocup, σύμφωνα με τον Δημήτρη Τσαϊρέλη.

Από την πλευρά του, ο Ρόναλντ Ντέιβις τόνισε πως η νίκη είναι μονόδρομος για τους «κίτρινους», προκειμένου να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.


«Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, καμία σχέση με αυτό που παίξαμε εδώ. Πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση να μπούμε δυνατά. Κάθε παιχνίδι εκτός έδρας είναι δύσκολο. Πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για να κατακτήσουμε τη νίκη», είπε αρχικά ο Μιχάλης Τσαϊρέλης.

Αναφορικά με το που θα κριθεί η αναμέτρηση, ο Έλληνας σέντερ είπε: «Το κλειδί θα είναι η άμυνα. Αυτές οι ομάδες τρέχουν πολύ… είναι πολύ γρήγορες. Είμαστε σε καλή κατάσταση παρά το γεγονός ότι δεν παίζουμε το καλύτερο μπάσκετ και θα θέλαμε να παίζουμε. Πιστεύω ότι θα φτάσουμε εκεί που μπορούμε. Εδώ θα φανεί πόσο το θέλουμε. Έχουμε πολλά ταξίδια, δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις. Η καρδιά θα μιλήσει!».

Από την πλευρά του, ο Ρόναλντ Ντέιβις δήλωσε: «Θα πάμε εκεί ως ομάδα να παίξουμε σκληρά, με την ίδια ένταση, καλή άμυνα και με καρδιά. Μπορούμε να πάμε εκεί και απλά να παίξουμε. Μπορεί να είναι το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής παιχνίδι αλλά πρέπει να ανταπεξέλθουμε παρά την πίεση. Να έρθουμε μετά στο Αλεξάνδρειο και να παίξουμε για την πρόκρισή μας».

Όσον αφορά την προσωπική του απόδοση, ο Αμερικανός είπε: «Δεν υπόσχομαι και να λέω μεγάλα λόγια ότι θα βάλω πολλούς πόντους. Εγώ μπορώ να υποσχεθώ ότι θα τα δώσω όλα και θα παίξω με καρδιά ώστε να καταφέρω να βοηθήσω την ομάδα μου να πάρει τη νίκη».

Στο στόχαστρο των Κλίπερς ο Σμιθ

Για την απόκτηση του Σμιθ αναμένεται να κινηθούν τις προσεχείς ημέρες οι Λος Άντζελες Κλίπερς. Ο Αμερικανός παίκτης συνεχίζει την καριέρα του στο κινεζικό πρωτάθλημα, όμως φέρεται έτοιμος να επιστρέψει στο ΝΒΑ.
Οι Κλίπερς είναι έτοιμοι να του προσφέρουν νέο συμβόλαιο συνεργασίας, ενώ έχουν εντάξει στη μετεγγραφική τους λίστα, έναν ακόμα πρώην παίκτη των Ντένβερ Νάγκετς, τον Κένιον Μάρτιν. Οι Κλίπερς αναμένεται να προσφέρουν στον Σμιθ 2,5 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εφημερίδα «LA Times»

Καπετάνος: « Διαβάζει τον αντίπαλο ο Μασάδο»

Ενας από τους πρωταγωνιστές της νίκης του Αρη στη Ξάνθη, ήταν αναμφίβολα, ο Κώστας Καπετάνος. Ο έλληνας μέσος, αποτέλεσε ένα από τα βασικά εργαλεία του «ρόμβου» του Μασάδο στο συγκεκριμένο παιχνίδι.  
Αρχικά, πάντως, σχολίασε τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την Κυριακή το βράδυ  στα Πηγάδια: «Όταν παίζεις ένα αγώνα επιδιώκεις να έχεις τις καλύτερες συνθήκες. Χθες έριχνε καταρρακτώδη βροχή όπως και τις τρεις προηγούμενες μέρες, απ' ότι τουλάχιστον μας έλεγαν και τα παιδιά. Χθες ήταν κάτι το πρωτοφανές. Ειδικά στην πρώτη διακοπή αρκετοί φοβήθηκαν γιατί έριχνε και αρκετούς κεραυνούς. Τέλος καλό όλα καλά αφού πήραμε τη νίκη. Μέσα στην εβδομάδα δουλέψαμε για αυτό το παιχνίδι. Ξέραμε την πορεία της Ξάνθης που είναι πολύ σταθερή από το ξεκίνημα της σεζόν. Στα τελευταία παιχνίδια έχουμε βρει τον ρυθμό μας. Ξέραμε ότι πρέπει να κερδίσουμε. Είχαμε το μυαλό μας στο παιχνίδι κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».
Ο Καπετάνος, μιλώντας στο «Αθλητικό Μετρόπολις» της Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε ακόμη  στις αλλαγές που έχει φέρει ο νέος τεχνικός σε σχέση με τον Πρόμπιερζ: «Ο κ. Πρόμπιερζ προσπάθησε να βάλει πολύ πειθαρχία στην ομάδα αλλά δεν κατάφερε να ενώσει τους παίκτες. Όταν αφήνεις εκτός τον Πρίττα που είναι τόσα χρόνια στην ομάδα, τον Καστίγιο, τον Παπαστεριανό που είναι πολύ καλός παίκτης, έκανε τους παίκτες να απομακρυνθούν. Ο κ. Μασάδο είναι ένα καλός προπονητής και ήρεμος. Η ομάδα πλέον έχει καλύτερο δέσιμο, βγάζει αυτοματισμούς - φαίνεται - γιατί υπάρχει καλό κλίμα στα αποδυτήρια η δουλειά μας είναι πιο ευχάριστη και αυτό φαίνεται και στο παιχνίδι».
Σχετικά με την αλλαγή της ψυχολογίας: «Η ομάδα δουλεύει για να είναι έτοιμη κάθε Κυριακή αλλά η ψυχολογία είναι το παν. Έχουμε θετικά αποτελέσματα, έχουμε ανεβάσει ρυθμό και όταν εσύ τον επιβάλεις ανεβαίνεις και στη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο κ. Μασάδο είναι ένας πολύ ήρεμος άνθρωπος, διαβάζει πολύ καλά τον αντίπαλο και βάζει τους κατάλληλους παίκτες. Δίνει ελευθερία στους μπροστινούς παίκτες, προσέχουμε πολύ την άμυνα. Από κάθε παίκτη παίρνει αυτό που μπορεί. Τις τελευταίες 2 εβδομάδες έχει περάσει την δικιά του τακτική και τις δικές του ασκήσεις και είμαστε όλοι αφοσιωμένοι σε αυτό».
Ερωτηθείς ειδικότερα για τους Καστίγιο και Ουμπίντες: «Τους έχει δώσει ελευθερία και στον Νέρι, που χρειαζόταν ψυχολογία και την πήρε με την έλευση του κ. Μασάδο. Ο Ούμπι είναι ένας παίκτης, είναι από τους καλύτερους στην ομάδα, έχει πάρει τα πάνω του και είναι πολύ θετικό για τον Άρη».
Για τις αιτίες που το ξεκίνημα στη σεζόν δεν ήταν αυτό που περίμεναν όλοι: «Στην αρχή η ομάδα δεν έδειξε τον κανονικό της εαυτό γιατί ξεκίνησε νωρίς προετοιμασία και με τη διακοπή δεν βρήκαμε ρυθμό. Από τα συνεχόμενα παιχνίδια βρήκαμε ρυθμό και καταφέραμε να έρθουμε κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη και όλα θα εξαρτηθούν από εμάς. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε αρκετούς βαθμούς και από τα ντέρμπι».
Για το άμεσο μέλλον και αν θα έχει συνέχεια το σερί: «Πριν από 4-5 παιχνίδι βλέπαμε τις κάτω τις ομάδες. Με ένα καλό σερί αποτελεσμάτων και όλες οι ομάδες μας βλέπουν σαν Άρη. Δείχνουμε πλέον το καλό μας πρόσωπο και όλοι πιστεύουν ότι έχουν ένα καλό αντίπαλο για τα πλέι οφ».
Αναφερόμενος στην γενικότερη εικόνα του πρωταθλήματος: «Δεν είναι και από τα καλύτερα πρωταθλήματα. Οι δύο ομάδες, Δράμα και Λιβαδειά, μπήκαν πιο αργά και δίνουν παιχνίδια Τετάρτη - Κυριακή. Λέγανε τα παιδιά ότι είναι κουρασμένα. Το πρωτάθλημα έπρεπε να αρχίσει με όλες τις ομάδες. Δεν έχουν ρυθμό όλες οι ομάδες. Τώρα έχουμε βρει όλοι ρυθμό και μακάρι να τελειώσουν όλα καλά. Αρνητική εντύπωση δε μπορώ να πω πως μου έκανε κάποια ομάδα. Όλες οι άλλες οι ομάδες έχουν την ίδια δυναμική».
Κλείνoντας, σχολίασε την ομάδα της Ξάνθης: «Η Ξάνθη χθες φοβήθηκε γιατί έπαιζε με τον  Άρη. Σε άλλα παιχνίδια μπαίνουν πιο αποφασισμένοι αλλά εχθές μπήκαμε εμείς πιο αποφασισμένοι για να πάρουμε τη νίκη. Από τη στιγμή που τα έχουμε καταφέρει πρέπει να κρατηθούμε και πρέπει να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς».novasports gr

Ο θάνατός σου… η ζωή μου!

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά εννέα συνολικά φορές τη φετινή περίοδο οι δύο αιώνιοι… αλληλοσκοτώνονται! Όσες είναι ακριβώς και οι «γκέλες» τους συνολικά!
Τι εννοούμε: Κάθε φορά που ένας εκ των Ολυμπιακού ή Παναθηναϊκού χάνει βαθμούς, ο άλλος παίρνει το τρίποντο και αυξομειώνει τη μεταξύ τους διαφορά. Ό,τι δηλαδή έγινε και την Κυριακή! Ο Ολυμπιακός πέρασε σαν «σίφουνας» από την Τούμπα, νικώντας 2-0 τον ΠΑΟΚ και εκμεταλλεύτηκε την απρόσμενη ήττα του «τριφυλλιού» στη Λιβαδειά από το Σάββατο!
 
Όπως γράψαμε και παραπάνω, κάθε φορά που ο ένας πετά βαθμούς, ο άλλος εύκολα ή δύσκολα πανηγυρίζει στο δικό του παιχνίδι! Σε καμία αγωνιστική τη φετινή περίοδο δεν έχουν «γκελάρει» και οι δύο! Το άκρως αντίθετο, δηλαδή, με τα προηγούμενα χρόνια που συχνά- πυκνά βρισκόταν κάποια από τις δύο ομάδες που θα… απαξιούσε να πάρει πόντους, τη στιγμή που ο αντίπαλος τους έχανε στο δικό του παιχνίδι!
 
Ακόμα και στο μεταξύ τους παιχνίδι στον πρώτο γύρο το ίδιο συνέβη! Το ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης» έληξε ισόπαλο 1-1. Οι δύο αιώνιοι πήραν από ένα πόντο και… όλα καλά!
 
Αυτό, άλλωστε, είναι και το στοιχείο που κρατά ακόμα ψηλά το ενδιαφέρον  του φίλαθλου κοινού για τον τελικό νικητή της Σούπερ Λίγκας.
 
Το sday.gr αναζήτησε και σας παρουσιάζει όλες τις «γκέλες» των αιωνίων:
 
3η αγωνιστική: ΟΣΦΠ- Ξάνθη 2-1 και Ατρόμητος- ΠΑΟ 1-1
6η αγωνιστική: ΑΕΚ- ΟΣΦΠ 1-1 και Ξάνθη- ΠΑΟ 2-3
8η αγωνιστική: ΟΣΦΠ- ΟΦΗ 2-2 και ΠΑΟΚ- ΠΑΟ 1-3
11η αγωνιστική: Αστ. Τρίπολης- ΟΣΦΠ 2-0 και ΠΑΟ- ΟΦΗ 3-1
12η αγωνιστική: ΟΣΦΠ- Παναιτωλικός 2-0 και Άρης- ΠΑΟ 3-1
15η αγωνιστική: ΟΣΦΠ- Ατρόμητος 1-0 και Παναιτωλικός- ΠΑΟ 1-1
16η αγωνιστική: Δόξα Δράμας- Ολυμπιακός 0-0 και ΠΑΟ- Κέρκυρα 1-0
18η αγωνιστική: Ξάνθη- ΟΣΦΠ 1-0 και ΠΑΟ- Ατρόμητος 1-0
20η αγωνιστική: ΠΑΟΚ- ΟΣΦΠ 0-2 και Λεβαδειακός- ΠΑΟ 1-0.sportday gr

Στον τάκο η Τούμπα

Τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα πριν, κατά και μετά το ντέρμπι ΠΑΟΚ- ΟΣΦΠ δεν περνούν απαρατήρητα, αλλά θα διερευνηθούν περαιτέρω από τις αρχές και θα υπάρχει συνέχεια.
Ο αθλητικός εισαγγελέας που ήταν στην Τούμπα κατέγραψε διάφορα γεγονότα και σχημάτισε τρεις δικογραφίες. Η πρώτη αφορά τον τραυματισμό στο πόδι της φιλάθλου του ΠΑΟΚ στη θύρα 8 από ναυτική φωτοβολίδα και ήδη αναζητείται ο κάτοχος του πιστολιού που την εκτόξευσε, μέσω του βίντεο που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία. 
 
Η δεύτερη δικογραφία έχει να κάνει με τα επεισόδια που έγιναν έξω από τα αποδυτήρια της Τούμπας μετά το τέλος του αγώνα, όπου εκτός από υλικές ζημιές υπήρχαν και τραυματισμοί αστυνομικών. Η τρίτη δικογραφία σχετίζεται με οπαδό που συνελήφθη μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο οποίος αντιμετωπίζει μια σειρά από κατηγορίες. 
 
Με βάση όλα τα παραπάνω ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με τιμωρία, παρότι η διοίκησή του έκανε ότι μπορούσε για να αποτρέψει τα επεισόδια. Προσπάθεια που απέσπασε ακόμα και τους κολακευτικούς επαίνους, του β΄ αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββα Θεοδωρίδη, ο οποίος αποχωρώντας το βράδυ της Κυριακής από την Τούμπα είπε: «Ευχαριστούμε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη φιλοξενία. Ολα κύλησαν άψογα. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα ως Ολυμπιακός κι αυτό οφείλεται στην προσπάθεια της διοίκησής του».  sportday gr
 

3.600 ΠΑΟΚτσήδες στο Φρίουλι!

Το βράδυ της 16ης Φεβρουαρίου το Φρίουλι θα θυμίζει ολίγον από… Τούμπα!
Η ιταλική αστυνομία άναψε το «πράσινο» φως για τη χορήγηση επιπλέον 2.000 εισιτηρίων από τη Φιορεντίνα στον ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση του Γιουρόπα Λιγκ κι αυτό σημαίνει ότι την άλλη Πέμπτη θα υπάρχουν τουλάχιστον 3.600 φίλαθλοι του «Δικεφάλου» στο Φρίουλι. 
 
Το αίτημα του ΠΑΟΚ για τη χορήγηση επιπλέον εισιτηρίων έγινε δεκτό μια και η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη και είναι δεδομένο ότι οι πάνω από 3.600 οπαδοί του ΠΑΟΚ που θα βρίσκονται στις εξέδρες μπορούν να… αναστατώσουν το Φρίουλι και να σπρώξουν την ομάδα τους σε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα αφήνει ανοικτή την πρόκριση. 
 
Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πώς ακόμα και ο αριθμός των 2.000 επιπλέων εισιτηρίων που παραχωρήθηκαν δεν είναι αρκετά για να καλύψουν τη ζήτηση. Στις λίστες που έχει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το συγκεκριμένο παιχνίδι υπάρχουν πάνω από 5.000 φίλαθλοι της ομάδας που περιμένουν να πάρουν εισιτήριο. 
 
Υπ΄ αυτές τις συνθήκες και με δεδομένο ότι τα εισιτήρια δεν φτάνουν για όλους, αναμένεται να γίνει μάχη για τα… μαγικά χαρτάκια όταν τις προσεχείς μέρες οι Ιταλοί στείλουν τα εισιτήρια στη Θεσσαλονίκη. 
 
Οι υπόλοιποι θα εξυπηρετηθούν (ήδη γίνονται κινήσεις και για άλλα εισιτήρια), από Ελληνες, κυρίως φοιτητές, που ζουν στο Ούντινε ή σε κοντινή απόσταση από αυτό.

Όταν εξαρτάσαι από τον «Ιμπρα»…

Φαινόμενο. Είναι. Μια ισχυρή καταιγίδα μπορεί να προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές, αλλά είναι δύσκολο να μην θαυμάσεις τη λάμψη των αστραπών που πέφτουν κατά τη διάρκειά της.
Μια… καταιγίδα είναι και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ευχή και κατάρα να τον έχεις στο ρόστερ σου.
Ας αφήσουμε στην άκρη το ιδιόρρυθμο του χαρακτήρα του. Την αυτοβιογραφία του στην οποία έχει… στολίσει τους Γκουαρντιόλα και Μέσι και τα πόσα άλλα… Ας επικεντρωθούμε στο αγωνιστικό. Μία ΟΜΑΔΑ δεν πρέπει να έχει στις τάξεις τον Σουηδό επιθετικό. Ο τελευταίος θεωρεί εαυτόν μεγαλύτερο σαν μέγεθος από οποιονδήποτε σύλλογο.
Πιστεύει ότι είναι ο… Θεός. Κάτι που νομίζει πως του επιτρέπει να παίρνει έναν… υπνάκο στον 7ο, να… εξαφανίζεται δηλαδή σε κάποια παιχνίδια και οι υπόλοιποι να πρέπει να λένε: «Ε, δεν μπορεί συνέχεια αυτός»!
Για να αποδώσει (και το ξέρει και ο ίδιος αυτός), πρέπει όλοι οι συμπαίκτες του να… προσαρμόζονται πάνω του. Ρίσκο, για μια ομάδα όπως η Μίλαν. Η τελευταία το πήρε και είχε τους λόγους της.
Έπρεπε πέρυσι να επιστρέψει στην κορυφή της Ιταλίας. Επτά χόνια φαγούρας ήταν πολλά. Ο «Ιμπρα» παίρνει κάθε χρόνο πρωτάθλημα, εδώ και οκτώ χρόνια στις ομάδες που αγωνίζεται. Τυχαίο δεν μπορεί να είναι. Μπορείς να στηρίζεσαι πάνω του όμως;
Η σφαλιάρα στον Αρόνικα, στο παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στη Νάπολι, θα τον αφήσει εκτός Σέριε Α για τρεις αγωνιστικές. Μέσα σε αυτές η Μίλαν παίζει με Ουντινέζε και Γιουβέντους. Κι αν οι φίλοι των «ροσονέρι» κουράστηκαν από τις βεντετισμούς του 30χρονου στράικερ, βαρέθηκαν από τον τουπέ του και την αλαζονεία του, πρέπει να το ξανασκεφτούν. Διότι είναι τέτοια η δομή της Μίλαν, που χωρίς τον Ιμπρα» δύσκολα θα τα βγάλουν πέρα.
Στα έξι παιχνίδια που δεν σκόραρε ο Ιμπραΐμοβιτς φέτος, η Μίλαν πήρε όλους κι όλους επτά βαθμούς. Συγκομιδή ομάδας που παλεύει να μείνει στην κατηγορία και όχι επίδοξης πρωταθλήτριας. Ο Σουηδός έχει σκοράρει σε δώδεκα από τα 18 παιχνίδια (15 γκολ στο σύνολο) που αγωνίστηκε. Δηλαδή στο 67%. Ενδεικτικό της εξάρτησης ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη Ρεάλ λόγου χάρη έχει 60% και ο Μέσι στην Μπαρτσελόνα 55%, κατά αντιστοιχία ποσοστού. Ο Ιμπραΐμοβιτς έχει σκοράρει οκτώ περισσότερα γκολ από οποιανδήποτε άλλο συμπαίκτη του. Και το κακό για τους «ροσονέρι» είναι πως οι Πάτο – Ρομπίνιο, οι οποίο πέρυσι έδωσαν 14 γκολ, φέτος έχουν δέκα λιγότερα, ο Κασάνο είναι off, οπότε τι μένει; Ο Μάξι Λόπες. Βαρύ το φορτίο για έναν νεοφερμένο. Η Μίλαν -και ο τεχνικός της, Μάσιμο Αλέγκρι-, θα κληθεί να αποδείξει ότι μπορεί χωρίς τον «Ιμπρα Κατάμπρα». Αν τα καταφέρει, τότε εκτός από την προσωπική της εκτίμηση ως ομάδα (και ως κόουτς ο έτερος), τότε θα… κερδίσει και τον Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος θα καταλάβει (έστω και προσωρινά) ότι δεν είναι ο κόσμος όλος. Αν όχι, τότε θα του δώσει «λευκή επιταγή» κι ότι βρέξει ας κατεβάσει… 
 

«Ματωμένη Κυριακή» – Το ποδόσφαιρο είναι παραπάνω από απλό παιχνίδι

Πριν από λίγες μέρες συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από την περιβόητη «Ματωμένη Κυριακή», που σφράγισε μία ολόκληρη εποχή στη Βόρειο Ιρλανδία και χαράχτηκε ως ορόσημο στην παγκόσμια ιστορία. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
«Ματωμένη Κυριακή» – Το ποδόσφαιρο είναι παραπάνω από απλό παιχνίδι
Ταυτόχρονα, η εξέλιξη των γεγονότων είχε σημασία στο πώς ο αθλητισμός λειτούργησε ως καταλύτης στο να αμβλυνθούν οι αντιθέσεις και να καλυφτεί ένα χάσμα γενεών.
Όλα είχαν αφετηρία το απόγευμα της 30ης Ιανουαρίου του 1972, όταν στο Ντέρι της Βορείου Ιρλανδίας καθολικοί διαδηλωτές έκαναν πορεία διαμαρτυρίας για τον νόμο που η κυβέρνηση των Συντηρητικών, του Έντουαρντ Χιθ, είχε θέσει σε ενέργεια και προέβλεπε την φυλάκιση -χωρίς δίκη- όσων ενέχονταν σε τρομοκρατικές ενέργειες!
Κάτι που τότε τελικά δεν πέρασε, αλλά επειδή η ιστορία έχει την τάση να επαναλαμβάνεται (κατά τη ρήση του Μαρξ), με τη τρομοκρατολαγνεία που επικράτησε την τελευταία δεκαετία, ήρθε ξανά στην επιφάνεια και επιβλήθηκε χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις!
Τι συνέβη εκείνο το μαρτυρικό απόγευμα; Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η πορεία, οι Βρετανοί κομάντος της πρώτης μοίρας αλεξιπτωτιστών άνοιξαν πυρ για ανεξακρίβωτους λόγους. Ο τελικός απολογισμός τραγικός, με 13 νεκρούς και άλλον έναν σε κώμα που προστέθηκε στην λίστα των θυμάτων λίγες εβδομάδες αργότερα.
Η «Ματωμένη Κυριακή» (Sunday Bloody Sunday), η οποία απαθανατίστηκε στους στίχους του τραγουδιού των U2, παραμένει ως σημείο αναφοράς στον πόλεμο προτεσταντών και καθολικών που διαιρεί την Ιρλανδία εδώ και έξι αιώνες. Με τις ευθύνες, ουσιαστικά, να μην αποδόθηκαν ποτέ, το Ντέρι ζει και αναπνέει για τη στιγμή που θα μπορέσει να ενώσει και πάλι τους πολίτες της Ιρλανδίας, αφού το κατάφερε προσωρινά έστω στο επίπεδο του ποδοσφαίρου.
Η πόλη, στα δυτικά της Βόρειου Ιρλανδίας, είναι από τις λίγες στην πλευρά αυτή του φράχτη που οι καθολικοί υπερτερούν αριθμητικά (70%-30%).
Η ομάδα Ντέρι Σίτι δημιουργήθηκε το 1928 και αποτέλεσε πάντα το ειρηνικό στοιχείο συνύπαρξης των πολιτών. Στο Μπράντιγουελ, που είναι το γήπεδο, από τότε οι οπαδοί πήγαιναν και έφευγαν μαζί, ξεχνώντας τα τόσα πράγματα που τους χώριζαν. Η Ντέρι ήταν η τρίτη δύναμη της χώρας, πίσω από την Λίνφιλντ (ομάδα των προτεσταντών) και την Σέλτικ Μπέλφαστ (ομάδα των καθολικών, που διαλύθηκε όμως το 1948 μετά από τρομερά επεισόδια σε ντέρμπι μεταξύ τους).
Η Ντέρι έγινε, με τα χρόνια, η μόνη αντίπαλος της Λίνφιλντ και, μάλιστα, ήταν η πρώτη βορειοϊρλανδική ομάδα που πέρασε στο δεύτερο γύρο στα κύπελλα Ευρώπης.
Το Ντέρι χωρίζεται σε δύο περιοχές. Το {Bogside} που είναι η καθολική πλευρά και το Waterside που είναι των προτεσταντών. Μέχρι το 1969, χρονιά που ξέσπασαν οι μεγάλες ταραχές στο Ulster του Μπέλφαστ και οι Βρετανοί με εντολή του πρωθυπουργού Χάρολντ Ουίλσον έστειλαν στρατό, η συνύπαρξη ήταν δεδομένη και ειρηνική.
Το Bogside σήκωσε τη σημαία της αντίστασης κατά του «βρετανικού στρατού κατοχής», όπως τον αποκαλούσαν, και στην είσοδο της πόλης μπήκε η πινακίδα «Καλώς ήλθατε στο ελεύθερο Ντέρι»!
Ο στρατός και η αστυνομία δεν μπορούσαν, πλέον, να εισχωρήσουν στην περιοχή και αργά ή γρήγορα η κόντρα θα έφτανε, αναπόφευκτα, και στο ποδόσφαιρο. Η Ντέρι δεν μπορούσε να παίξει κανονικά τα παιχνίδια της και χρησιμοποίησε πολλές φορές το γειτονικό Κολερέιν, ως έδρα.
Το 1972, το πούλμαν της Κρουσέιντερς -ομάδας ακραιφνών προτεσταντών- δέχτηκε επίθεση και κάηκε μόλις πήγε να πλησιάσει το γήπεδο και η Ντέρι τιμωρήθηκε. Τα παιχνίδια της αναβλήθηκαν και μετά τη «Ματωμένη Κυριακή» ήταν πια αδύνατο να συμβιώσουν οι δύο πλευρές. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βορείου Ιρλανδίας απέβαλε τη Ντέρι επ’ αόριστον και μέχρι το 1984 η ομάδα προσπαθούσε να επανέλθει. Όταν είδε και απόειδε έκανε αίτηση στην ομοσπονδία της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και από το 1986 μετέχει στο πρωτάθλημα των Νοτίων – αποτελώντας μοναδική γεωγραφικά περίπτωση.
Αν και ανήκει στον Βορρά αγωνίζεται στον Νότο, σε άλλη χώρα και σε άλλο πρωτάθλημα! Αυτό, όμως, βοήθησε αφάνταστα την περιοχή να ξαναβρεί τους παλιούς ρυθμούς της. Ο κόσμος ενώθηκε και πάλι, προτεστάντες άρχισαν να ξαναμιλούν με τους καθολικούς, η πόλη αναπτύχθηκε. Τρεις και πλέον δεκαετίες από την Βloody Sunday, μπορεί να μην πλήρωσαν ποτέ οι υπεύθυνοι, όμως τα νέα παιδιά μπορούν ξανά να είναι μαζί και να παίζουν χωρίς να χρειάζονται… θρησκευτική άδεια! Οι παιδικοί σταθμοί άρχισαν να ξαναδέχονται χωρίς ειδικά χαρτιά όλα τα νήπια,τα μπαρ έχουν πελάτες και των δύο συνοικιών και όλα ξαναβρήκαν τον ρυθμό τους!
Η Ντέρι Σίτι δεν είναι Λίβερπουλ (η οποία, παρεμπιπτόντως, είναι η ομάδα με τους περισσότερους υποστηρικτές στη πόλη) ούτε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (που έχει το δικό της φανατικό κοινό στη περιοχή) ούτε πρόκειται ποτέ να κατακτήσει τίτλους σε διεθνές επίπεδο, όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ, η Μπάγερν.
Ωστόσο, αυτό που πέτυχε ήταν να ενώσει ένα τεράστιο χάσμα. Για να αποδειχτεί ότι το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί απλά ένα παιχνίδι, αλλά ένα τεράστιο κοινωνικό φαινόμενο!
ΠΗΓΗ: aixmi.gr

"Σαν το Koρωπί ο ΠΑΟΚ"

Ο αντί-Ολυμπιακός, όπως δήλωσε, Αντώνης Μαυρέας εμφανίστηκε απογοητευμένος από την απόδοση του ΠΑΟΚ κόντρα στους «ερυθρόλευκους» και νόμιζε πως ο «Δικέφαλος» ήταν το... Κορωπί.
"Σαν το Koρωπί ο ΠΑΟΚ"
Ο παλιός παίκτης του ΠΑΟΚ, Αντώνης Μαυρέας, μίλησε στον «Sport103 fm» για το χθεσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό λέγοντας: «Νόμιζα ότι ο Ολυμπιακός έπαιζε με το… Κορωπί. Δεν είδα κανένα πάθος, καμία διάθεση στους παίκτες μας» τόνισε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρόσθεσε: «Εμείς παλιά, σε τέτοια ματς, βγάζαμε τη ψυχή μας, καταθέταμε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Χάρηκα τόσο πολύ για τη νίκη επί της ΑΕΚ, όμως χθες απογοητεύτηκα! Ειδικά εγώ, που είμαι αντι-ολυμπιακός, στενοχωρήθηκα αρκετά».
Για την αλλαγή στην προεδρία είπε: «Ο Βρύζας θα δώσει μπουνιά στο… μαχαίρι. Είναι πιο μάχιμος, πιο δυνατός, πιο… λύκος από τον Ζαγοράκη».

"Μην αγχώνεστε", λέει ο Κόντης

Το ταξίδι των ανθρώπων του Άρη στο εξωτερικό, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τη Δευτέρα, αναβλήθηκε, αλλά ο Γιάννης Κόντης με δηλώσεις του στον "Aris FM", υποβάθμισε το ζήτημα, λέγοντας πως ο κόσμος δεν πρέπει να αγχώνεται...

"Μην αγχώνεστε", λέει ο Κόντης
«Είναι μια βλακεία που βγαίνει από τον καθένα που θέλει να δείξει ότι ξέρει κάτι και το παίρνουν και οι υπόλοιποι. Είναι πράγματα που δημιουργούν άγχος στον κόσμο και είναι κακό να γράφονται. Πρέπει να βγαίνει η αλήθεια και ότι είναι προς συμφέρον της ομάδας», τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ...

Οι δύο όψεις του νομίσματος!

Μόνο εύκολες δεν είναι οι μέρες που ζούμε. Τα ταμεία των περισσοτέρων ΚΑΕ είναι για κλάματα και οι «αλχημείες» δίνουν και παίρνουν.
Οι δύο όψεις του νομίσματος!
Το Μαρούσι βρίσκεται στην τελευταία θέση, θεωρείται αδύνατο να «ξεκολλήσει» απ' εκεί κι αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον υποβιβασμό τα πάντα έχουν τελειώσει.
Υπό αυτές τις συνθήκες είναι ορατός ο κίνδυνος της αλλοίωσης του πρωταθλήματος. Ο ΕΣΑΚΕ κινήθηκε προς τη σωστή κατεύθυνση για να αποτρέψει αυτή την ιστορία ξεκαθαρίζοντας ότι οι ομάδες θα πρέπει να τελειώσουν τη χρονιά με τον ίδιο αριθμό ξένων που ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο. Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει πρόστιμο 20.000 ευρώ.
Απ' εκεί και πέρα όμως τίθεται ένα σημαντικό ζήτημα το οποίο και θα αναπτύξουμε στη συνέχεια. Πρωτίστως ουδείς μπορεί να παραβλέψει την «υγεία» που έβγαλε ο Ηλυσιακός χθες κατόπιν της απόφασης να μην παραχωρήσει τον Χάρντινγκ Νάνα στη γερμανική ομάδα που είχε καταθέσει πρόταση. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η πρόταση ήταν πολύ καλή. Θα μπορούσε για παράδειγμα ο Ηλυσιακός παραχωρώντας τον Νάνα να εξοικονομήσει ένα σημαντικό ποσό και να τον αντικαταστήσει με έναν παίκτη που θα είχε μηνιαίο συμβόλαιο. Και σ' αυτή την περίπτωση κερδισμένος θα ήταν. Το να βρεις αυτή τη στιγμή έναν παίκτη με 3.000 δολάρια το μήνα δεν είναι δύσκολο...
Ομως ο Ηλυσιακός κοίταξε μπροστά... Προς τα πλέι οφ, συγκεκριμένα, τουλάχιστον αυτό μαρτυρά η ενέργεια των ανθρώπων του. Η συμμετοχή στα πλέι οφ- για όσους δεν καταλαβαίνουν- σημαίνει έναν μήνα παραπάνω στη μισθοδοσία και βέβαια πριμ πρόκρισης που περιλαμβάνονται στα συμβόλαια. Είναι ένα ζήτημα αυτό... Αν πάντως ο Παντελής Γαμπιεράκης έχει υπολογίσει ότι «αντέχει», τότε του αξίζουν πολλά «μπράβο»!
Απ' εκεί και πέρα όμως, με δεδομένη την οικονομική στενότητα, ποιος μπορεί να «καταδικάσει» τις ομάδες που πιθανότατα θα στραφούν στη λογική «παραχωρώ παίκτη που ήδη έχω και παίρνω Αμερικανό με το μήνα» από τη στιγμή κατά την οποία εκείνος που θα αποκτηθεί τουλάχιστον θα... πληρώνεται; Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να συνυπολογίζουμε τις συνθήκες.
Οπως κι αν έχει, πάντως, η στάση του Ηλυσιακού είναι αξιέπαινη.
Πηγή: Goal

Νίκος Αλέφαντος -Οι χαλύβδινοι, οι σχολασμένοι και… καλώς τα παιδιά!



Ο Νίκος Αλέφαντος αναλύει τη νίκη του Ολυμπιακού, τη γκέλα των… σχολασμένων, αποθεώνει παίκτες-Βαλβέρδε και συνεχίζει να φωνάζει: «Αν το χάσει θα είναι αυτοκτονία»!Κάθε φορά μιλάω στον Σινάνογλου αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, χωρίς να έχω δει καν αθλητικές εκπομπές, χωρίς να έχω διαβάσει αθλητικές εφημερίδες. Ήταν βραδιά Βαλβέρδε σήμερα!
Είδα έναν Ολυμπιακό στα πρώτα 20 λεπτά συγκλονιστικό! Ήταν εμφάνιση πρωταθλητών, ήταν έτσι όπως τον θέλω επιτέλους. Δεν έχει ξαναπαίξει τέτοιο ματς ο Ολυμπιακός φέτος στο πρωτάθλημα. Μόνο στην Ευρώπη έπαιξε έτσι 3 ματς. Ο Ολυμπιακός έδειξε στην Τούμπα τις δυνατότητές του. Και όπως είχα πει στην προηγούμενη στήλη, παρά την απαισιοδοξία που υπήρχε στους Ολυμπιακούς, ο Παναθηναϊκός θα έκανε γκέλες. Ήμουν σίγουρος και το έλεγα, δεν με έπειθε αυτός ο Παναθηναϊκός. Ζητούσα μάλιστα μεταγραφές τονίζοντας ότι θα χτυπάνε το κεφάλι τους στον Ολυμπιακό αν παρατήσουν το πρωτάθλημα διότι θα βλέπουν τον Παναθηναϊκό να κάνει γκέλες.
• Ο Ολυμπιακός μπήκε στην Τούμπα πολύ γρήγορος, αποφασιστικός, χαλύβδινος, όλοι οι παίκτες. Όλοι οι παίκτες. Μπήκαν σαν σίφουνες στο πρώτο 20λεπτο, μέχρι να καθαρίσουν το ματς. Μετά έπαιξαν έξυπνα να το κρατήσουν κλειδωμένο. Στο τέλος μπορούσαν να κάνουν και το 0-3.
• Ο Ολυμπιακός ήταν διαβασμένος εκπληκτικά. Τακτικώς είδα έναν Ολυμπιακό και ευχαριστήθηκε η ψυχή μου. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τον ΠΑΟΚ ότι του έτυχαν τραυματισμοί μέσα στο ματς, διότι στα πρώτα λεπτά που είχε ο ΠΑΟΚ τους τραυματίες του μέσα, έχασε τα αυγά και τα πασχάλια, τον διέλυσε ο Ολυμπιακός!
• Μου άρεσε η τακτική με ορισμένες λεπτομέρειες που είδα, όπως το ότι ο Βαλβέρδε κράτησε τα μπακ του Ολυμπιακού πίσω, να μην ανεβαίνουν καθόλου. Έτσι έπρεπε, διότι ο ΠΑΟΚ πλαγιοκοπεί, η δύναμή του επιθετικά είναι στα άκρα. Τους εξαφάνισε ο Ολυμπιακός, τους έκανε σκόνη, Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης, Λίνο, δεν υπήρχαν!
• Επίσης είδα ένα μπλόκο εκπληκτικό στα χαφ του ΠΑΟΚ, στον Λαζάρ, στον Γκαρσία και στον Φωτάκη. Με πρέσινγκ επιτέλους δυνατό στο κέντρο. Διελύθησαν οι του ΠΑΟΚ. Με έναν Ιμπαγάσα σκύλο, τρομερό, τα έκανε όλα ο π…, έφτιαχνε, οργάνωνε, έβγαζε πονηρές μπαλιές, αλλά και έτρεχε, μάρκαρε! Με έναν Μανιάτη επίσης χαλύβδινο στο κέντρο.
Με έναν Μιραλάς χορευτή, παίκταρο, σαϊτα, καθάρισε το ματς, ψάχνανε να τον βρουν, έκανε γλέντια. Με έναν Τζιμπούρ που μου άρεσε πολύ, μεστός, γρήγορος, παθιασμένος, με φρεσκάδα. Και με έναν Αμπντούν που με δικαίωσε όταν είχα πει στη στήλη ότι καλά κάνει και επιμένει ο Βαλβέρδε στον Αμπντούν διότι έχει προσόντα, μπορεί να αναστηθεί, είναι διεισδυτικός, έχει τεχνική και ταχύτητα. Ο Αμπντούν στην Τούμπα έκανε το καλύτερό του ματς στον Ολυμπιακό, θύμισε τον περσινό Αμπντούν στην Καβάλα. Αντοχή, ψυχή, τσαμπουκάς, όχι μόνο τεχνική, αλλά και φοβερός στα ανασταλτικά του καθήκοντα! Συγκλονιστικός και πίσω από τη μπάλα σάς λέω.
• Μπήκε ένας τρομερός Ολυμπιακός και τους είπε «καλώς τα παιδιά, καλώς σας βρήκαμε, 2-0 στην έδρα σας με το καλημέρα»!
Και οι αλλαγές του Βαλβέρδε μου άρεσαν. Σωστά έβγαλε τον Μιραλάς, για να τον προστατεύσει, διότι έτρωγε πολύ κλοτσίδι και είχε εμπλακεί σε καυγάδες, κινδύνευε είτε να φάει κόκκινη είτε να τραυματιστεί. Σωστά έβαλε τον Τοροσίδη όταν χτύπησε ο Ιμπαγάσα, και πέρασε στα χαφ τον Μοντέστο μαζί με τον Ορμπάιθ και τον Μανιάτη, να κλειδώσει το ματς. Εκνευρίστηκε ο ΠΑΟΚ επειδή τους είχε μπλοκάρει εντελώς ο Ολυμπιακός και το έριξαν στην κλοτσιά. Ο Ολυμπιακός όμως δεν κώλωσε, όλα τα παιδιά ήταν καταπληκτικά σε ψυχή και σε κούρσες. Με κάτω τη μπάλα.  
Θα επαναλάβω αυτό που έχω πει αρκετές φορές ότι μόνο αν αυτοκτονήσει ο Ολυμπιακός θα χάσει το πρωτάθλημα. Το κεφάλι κάτω τώρα, μην αρχίσουν τις γκέλες πάλι, τέτοιες εμφανίσεις χρειάζεται. Θα τους καθαρίσει όλους, θα νικήσει και τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Στο χέρι του Ολυμπιακού είναι ο τίτλος τώρα, πάρε όλα τα ματς και παίρνεις το πρωτάθλημα.
• Ήταν βραδιά Βαλβέρδε, έσπασε και την αποτυχία που είχε στην Τούμπα με 3 ήττες και 1 ισοπαλία σε 4 ματς εκεί. Επιτέλους νίκησε και ήταν τεράστια νίκη. Σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού στη Λιβαδειά.
• Ένας Παναθηναϊκός δραματικός! Έλα μωρέ, ο Ολυμπιακός με τις γκέλες του έκανε τον Παναθηναϊκό πρωτοπόρο. Έλειπε ο Λέτο και σχολάσανε. Ο Κλέιτον ήταν του 5 και ξεχασμένος, φέτος βελτιώθηκε και πήγε στο 6. Ψοφιμάκος. Ο Τοτσέ είναι για την Καλλιθέα! Ας έχει βάλει κάποια γκολ. Για την Καλλιθέα είναι, Αλέφαντος μιλάει. Ο Ζέκα κρέμασε εδώ και καιρό, ξεφούσκωσε, είναι σαν παικτάκος. Τον Πετρόπουλο πάλι έβαλε ο Φερέιρα, έλεος, δεν υπάρχει σέντερ φορ Πετρόπουλος στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός θα τιναχτεί στον αέρα.
• Ο Καστίγιο συνεχίζει να παίρνει στην πλάτη του τον Άρη, αξίζει ένα μπράβο στον Μιχαλήτσιο που τον έβαλε σέντερ φορ, όπως τον έβαζα εγώ και είχε γίνει άλλος παίκτης τότε.
• Και βέβαια, άξιος συγχαρητηρίων ο Αναστόπουλος που κάνει τρομερή σεζόν παρά τα προβλήματα στον ΟΦΗ, τον έχει πάει 5ο και πάει για Ευρώπη.
Ο Καζίμ γρήγορος είναι, εκρηκτικός μου φάνηκε, και παιδαράς. Εθνική Τουρκίας παίζει, δεν είναι λίγο. Και ξεφύγαμε λίγο ρε παιδί μου από την Ισπανία και την Σερβία στις μεταγραφές, ξεφύγαμε από Ιμπάνιεθ και Κοβάσεβιτς. Πρέπει να περιμένουμε πάντως για να δούμε τι θα προσφέρει ο Καζίμ, μην βιαζόμαστε. Το πρώτο του ματς ήταν σε καυτή και δύσκολη έδρα.   sportdog gr

Οι ...ματάρες της Ριγκόν! (ΦΩΤΟ)

Μιλάμε η γυναίκα έχει κάτι... ''ματάρες" κόλαση! Απολαύστε την Ριγκόν και τα μάτια της...

Οι ...ματάρες της Ριγκόν! (ΦΩΤΟ)
Πηγή: www.sportygossip.com

Η γκαντεμιά και ο μέτριος κύριος Γιάχος

Ηταν από τα βράδια που απλά δεν σε θέλει. Ο ΠΑΟΚ κακός δεν ήταν, αλλά πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό την έλλειψη ενός καθαρού δεξιού μέσου και την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται τελευταία ο Πάμπλο Γκαρσία. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Η γκαντεμιά και ο μέτριος κύριος Γιάχος
Ενα λάθος του Ουρουγουανού έφερε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού, ενώ η απειρία του Σταφυλίδη στοίχισε το δεύτερο, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να κυνηγάνε ένα παιχνίδι κόντρα σε μια καλή ομάδα κι έναν διαιτητή που την προστάτευε.
Ο ΠΑΟΚ δικαιούνταν να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά σε εκείνο το διάστημα ο Γιάχος του φέρθηκε… άψογα. Σίγουρα αυτό που είπε ο Μπόλονι στη συνέντευξη Τύπου είναι η αλήθεια. Σε ένα παιχνίδι που έχανες 2-0 στο 18’, δεν μπορείς να ασχοληθείς με αυτόν τον τύπο – παρότι η διαιτησία του ήταν χυδαία.
Ο Δικέφαλος ισορρόπησε το παιχνίδι, έφτασε σε καθαρές ευκαιρίες, δεν του δόθηκε πέναλτι, δεν αποβλήθηκε ο Αμπντούν όπως και θα έπρεπε και τελικά δεν κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι. Ο Βαλβέρδε βλέποντας πως η ομάδα του δεν πατάει και αυτή καλά στο γήπεδο έδωσε εντολή για προσεκτική αμυντική προσέγγιση στο δεύτερο ημίχρονο. Και αφού ο ΠΑΟΚ ξόδεψε τις δύο φάσεις με Σαλπιγγίδη και Ιβιτς, ήρθε και η αποβολή του Λαζάρ για να μπει το κερασάκι στην τούρτα της κακοτυχίας του ΠΑΟΚ.
Τώρα γιατί αποβλήθηκε ο Ρουμάνος και όχι ο Τζιμπούρ που κάνει μαγκιές σε όποιον κυκλοφορεί στον αγωνιστικό χώρο και στα πέριξ του, πρέπει να ερωτηθεί ο κύριος Γιάχος, ένας κλασικός τύπος με μηδενική προσωπικότητα, ένας ακόμη μέτριος στη ζωή μας. Ο ΠΑΟΚ θα περάσει δύσκολες αγωνιστικά στιγμές, αλλά έχει μάθει να παλεύει υπό αντίξοες συνθήκες εδώ και καιρό. Και θα τη βρει την άκρη γιατί είναι ομάδα με ψυχή.
Πηγή: Εξέδρα

Έρχεται νέο σοκ από την εφορία

Αυξημένοι φόροι έως και 1.500% για τα περσινά εισοδήματα
Φορο-σοκ επιφυλάσσει φέτος η εφορία σε εκατομμύρια φορολογούμενους. Οι φόροι που θα κληθούν να πληρώσουν για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2011 με την εκκαθάριση των νέων φορολογικών δηλώσεων εκτοξεύονται στα ύψη, αφού αυξάνονται ακόμη και πάνω από 1.500% σε σύγκριση με τα εισοδήματα του 2010, ενώ οι φορολογούμενοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και οι οικογένειες με παιδιά πλήττονται περισσότερο.
Ο φορολογικός λογαριασμός είναι ασήκωτος για τα νοικοκυριά μετά τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000 ευρώ, την αύξηση των συντελεστών φόρου για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, τις αυξήσεις ακόμη και πάνω από 100% στα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες και αυτοκίνητα, το «μαχαίρι» στις εκπτώσεις δαπανών για ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ιατρικές επισκέψεις και νοσήλια, αλλά και η κατάργηση του «μπόνους» 10% για τους φορολογούμενους που συγκέντρωναν περισσότερες αποδείξεις.
Ο αριθμός των φορολογούμενων που θα λάβουν φέτος εκκαθαριστικό σημείωμα με επιστροφή φόρου θα είναι ελάχιστος, καθώς, όπως αναφέρει το «Έθνος», οι αλλαγές που έχουν γίνει στη φορολογία εισοδήματος φέρνουν μεγάλες επιβαρύνσεις για όλους.
Ο χρόνος για την υποβολή των νέων φορολογικών δηλώσεων άρχισε να μετράει αντίστροφα και ήδη το νέο έντυπο Ε1 είναι έτοιμο να αποσταλεί στους φορολογούμενους.
Τα έντυπα των νέων δηλώσεων θα πρέπει να υποβληθούν υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, μέσω του ΤΑΧΙSnet, από όσους φορολογούμενους απέκτησαν εντός του 2011 εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις, ελευθέρια επαγγέλματα, γεωργικές εκμεταλλεύσεις, ακίνητα και κινητές αξίες.
Οι φορολογούμενοι που απέκτησαν εισοδήματα προερχόμενα αποκλειστικά από μισθούς και συντάξεις μπορούν να υποβάλουν τη δήλωση είτε ηλεκτρονικά είτε σε έντυπη μορφή.
Πηγή: Newsbeast.gr

Φωτο ημερας

Σκόνταψε ο ΠΑΟ στην ΛιβαδειάΣκόνταψε ο ΠΑΟ στην Λιβαδειά

Η γέννηση του θρύλου Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Σαν σήμερα, στις 6 Φεβρουαρίου του 1958, ξεκληρίστηκε μια ομάδα και γεννήθηκε ένας θρύλος. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η αποστολή επέστρεφε στην Αγγλία από το Βελιγράδι έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, μετά το 3-3 απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα

Το σταματημένο ρολόι στο «Ολντ Τράφορντ» δείχνει ακριβώς τι είχε συμβεί πριν από ακριβώς 54 χρόνια. Ο χρόνος σταμάτησε για πάντα στις 3:04, στις 6 Φεβρουαρίου του 1958 για 23 ανθρώπους, στην αεροπορική τραγωδία που ξεκλήρισε μία ομάδα, αλλά «γέννησε» έναν θρύλο που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Το δικινητήριο αεροπλάνο τύπου «Ελίζαμπεθ» σταμάτησε στο χιονισμένο Μόναχο για ανεφοδιασμό. Απέτυχε δύο φορές να απογειωθεί και στην τρίτη απόπειρα έπεσε πανω  σε σπίτια, τυλίχθηκε στις φλόγες και ο απολογισμός ήταν τραγικός.

Νεκροί ανασύρθηκαν 7 παίκτες: Ο αριστερός μπακ και αρχηγός Ρότζερ Μπερν, ο Τζεφ Μπεντ, ο Έντι Κόλμαν, ο Μαρκ Τζόουνς, ο  Ντέιβιντ Πεγκ, ο Τόμι Τέιλορ, ο Λάιαμ «Μπίλι» Γουίλαν.  Επίσης, ο γραμματέας του συλλόγου Γουόλτερ Κρίκμερ, οι προπονητές Μπερτ Γουόλι και Τομ Κάρι, καθώς και 8 δημοσιογράφοι-σχολιαστές, μεταξύ των οποίων η παλιά δόξα της Μάντσεστερ Σίτι και της Εθνικής Αγγλίας, Φρανκ Σουίφτ.
Δύο εβδομάδες μετά υπέκυψε στα τραύματά του και ο 21χρονος Ντάνκαν Έντουαρντς. Ο Ματ Μπάσμπι, προπονητής της ομάδας, στάθηκε τυχερός, αφού μετά από 63 μέρες νοσηλείας κέρδισε τη μάχη και επέστρεψε γρήγορα στις επάλξεις.

Άγιο είχαν...

Κιγκλίδωμα εξέδρας υποχώρησε σε γήπεδο της Ισπανίας χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα. Το περιστατικό συνέβη
στην αναμέτρηση της Λούγκο με την Οβιέδο (2-2) για την 3η κατηγορία. Στο γκολ της Οβιέδο οι περίπου 2.000 φίλοι της ομάδας συνωστίστηκαν στην άκρη της κερκίδας.

Το κιγκλίδωμα δεν άντεξε το βάρος και υποχώρησε αλλά το ύψος της εξέδρας ήταν χαμηλό και υπήρξαν μόνο μικροτραυματισμοί ανάμεσα στους οπαδούς οι οποίοι για καλή τους τύχη βρέθηκαν σωριασμένοι στο χορτάρι.

Ασταμάτητο Μαϊάμι

Σημειώνοντας την 10η νίκη τους στους τελευταίους 12 αγώνες οι Μαϊάμι Χιτ επιβλήθηκαν 95-89 των Τορόντο Ράπτορς.
Ο Λεμπρόν Τζέιμς και ο Ντουέιν Ουέιντ με 30 και 25 πόντους αντίστοιχα τράβηξαν το σκορ για τους νικητές ενώ
ο Κρις Μπος είχε 12 πόντους και 8 ριμπάουντ απέναντι στην παλιά του ομάδα.

Ο Κέβιν Γκαρνέτ έκανε ένα ακόμη σπουδαίο ματς και με 24 πόντους και 9 ριμπάουντ οδήγησε τους Μπόστον Σέλτικς στη νίκη 98-80 επί των Μεμφις Γκρίζλις. Είχε αξιους συμπαραστάτες τον Πολ Πιρς, που πρόσθεσε 21 πόντους και τον Ραζόν Ρόντο, που μοίρασε 14 ασίστ.

Αναλυτικά οι αγώνες που έγιναν την Κυριακή στο ΝΒΑ

Σέλτικς- Γκρίζλις 98-80

Σέλτικς (13-10): Γκαρνέτ 24 (9 ριμπ.), Πιρς 21, Άλεν 12, Γουίλκοξ 12, Τζόνσον 10, Ρόντο 5 (14 ασίστ, 5 ριμπ.), Πιετρούς 6, Ο' Νιλ 4, Μουρ 2, Μπράντλεϊ 2.
Γκρίζλις (12-12): Γκέι 21, Μέιο 15, Κάνιγχαμ 10, Γιανγκ 10, Χαντάντι 9, Γκασόλ 7, Κόνλεϊ 4, Σπέιτς 4.
Μαϊάμι- Ράπτορς 95-89

Χιτ (18-6): Τζέιμς 30 (9 ριμπ.), Ουέιντ 25, Μπος 12 (8 ριμπ.), Τσάλμερς 11, Χάσλεμ 8 (9 ριμπ.), Κόουλ 4, Μίλερ 3, Άντονι 2.
Ράπτορς (8-17): ΝτεΡόζαν 25, Κλέιζα 17, Μπέιλες 17, Ντέιβις 8, Καλντερόν 8, Γκρέι 4, Τζ. Τζόνσον 4, Α. Τζόνσον 2, Μπαρμπόσα 2, Φορμπς 2.

Ο καιρος σημερα

Βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει η ΕΜΥ για την Δευτέρα (6/2). Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το βράδυ στο ανατολικό Αιγαίο.

Ακόμη έντονες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι αναμένεται να φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ. Στην Αττική θα υπάρχουν  νεφώσεις και βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες με εξασθένηση των ανέμων τη νύχτα.

Οι άνεμοι θα πνέουν 7 με 8 μποφόρ, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από έως 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με βροχές και στη Θεσσαλονίκη με καταιγίδες το βράδυ πιθανόν ισχυρές και χιόνι στα ορεινά και ημιορεινά. Η θερμοκρασία από 3 έως 7 βαθμούς.

Διπλό σωτηρίας του Άρη στην Πάτρα, Χριστόπουλος κατά πάντων

Με τον Γιάννη Κυριακίδη να κάνει ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι ο Άρης έφθασε στην δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα και με 3-1 σετ (26-24, 21-25, 25-15, 25-22) υποχρέωσε την ΕΑ Πατρών στο έκτο ματς χωρίς νίκη. Ο Άρης πλέον έχει την ασφάλεια των 17 βαθμών ενώ οι Πατρινοί παραμένοντας στους 11 φλερτάρουν πιο έντονα απο ποτέ με την διαδικασία των πλέϊ άουτ. Κορυφαίος παίκτης του αγώνα ήταν ο ακραίος του Άρη Γιάννης Κυριακίδης ο οποίος με 24 πόντους, 5 άσσους,. 3 μπλοκ και 16/26 επιθέσεις έκανε ένα απο τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια. Οι Πατρινοί εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την διαιτησία ενώ ο κόουτς Γιώργος Χριστόπουλος με δηλώσεις του άφησε πολλά υπονοούμενα για την διοίκηση της ομάδας του θεωρώντας την υπαίτια για την θέση στην οποία βρίσκεται η ΕΑΠ.

«Δεν μας σέβονται οι διαιτητές και είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά τους προς την ΕΑ Πατρών», είπε αρχικά ο Γιώργος Χριστόπουλος και συνέχισε: «Εγώ θα μείνω μέχρι τέλους εδώ κι αλλοίμονο σε αυτούς που άφησαν την ομάδα. Είμαστε σε δύσκολη κατάσταση, φταίμε κι εμείς, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε να μείνουμε στην κατηγορία». Από την πλευρά του ο Γιώργος Γιάτσης τόνισε: «Στα κρίσιμα σημεία ήμασταν αυτοί που έπρεπε, κλείσαμε σωστά τα επιθετικά ατού της ΕΑΠ και πήραμε μια σπουδαία νίκη, αλλά δεν τελείωσε τίποτα και συνεχίζουμε»

ΕΑΠ (Χριστόπουλος): Παπαδόπουλος Π. 3 (3/12 επ., 59% υπ. - 53% άριστες), Βούγιοβιτς 4, Παπαδόπουλος Τζ. 13 (11/13 επ., 2 μπλοκ), Γιούρισιτς 10 (6/12 επ., 4 μπλοκ), Ασπιώτης 15 (14/30 επ..), Μίλεφ 8 (6/16 επ., 53% υπ. - 28% άριστες), Καραγιάννης -λ 58% υπ. - 35% άριστες) / Αχιλλεόπουλος, Πατρινός 1, Πατακιάρας

Άρης (Γιάτσης): Κυριακίδης 24 (16/26 επ., 5 άσοι, 3 μπλοκ, 33% υπ. - 28% άριστες), Κοντογιάννης 6 (5/9 επ., 1 μπλοκ), Μποϊκοβιτς 2, Κιόσης 6 (4/8, 2 μπλοκ), Τζελάτης 23 (21/42 επ., 1 άσσος), Ριζόπουλος 14 (12/17 επ., 82% υπ. - 47% άριστες), Μπαμπαλιούτας -λ (62% υπ. - 26% άριστες) / Παλέντζας, Κυπριανός, Χαριτωνίδης, Μαυροβουνιώτης novasports gr

Ποια Τσέλσι και ποια Γιουνάιτεντ; Η Ρόμα...

Πιστός στη Ρόμα φαίνεται πως θα μείνει ο Ντε Ρόσι, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου δεν σκέφτεται τις προτάσεις από το Νησί...
Ποια Τσέλσι και ποια Γιουνάιτεντ; Η Ρόμα...
Ο 28χρονος άσος θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία και τους "τζιαλορόσι", έχοντας μάλιστα στο μυαλό του να υπογράψει ένα συμβόλαιο μεγάλης χρονικής διάρκειας με τη Ρόμα...

"Φούντωσαν" τα σενάρια για Μανωλά και Ολυμπιακό

Όλο και φουντώνει η φημολογία που θέλει τον Ολυμπιακό να αποτελεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του Κώστα Μανωλά.


"Φούντωσαν" τα σενάρια για Μανωλά και Ολυμπιακό
Όσο περνούν οι ημέρες τόσο εντείνεται η φημολογία που θέλει τον Κώστα Μανωλά να βρίσκεται προ των πυλών της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό.
Το συμβόλαιο του διεθνούς αμυντικού της ΑΕΚ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, με την πλευρά του 21χρονου στόπερ να καλοβλέπει την περίπτωση των πρωταθλητών Ελλάδας.
Με δεδομένη την επιθυμία της διοίκησης του Βαγγέλη Μαρινάκη να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο τίποτε δεν θα πρέπει να αποκλειστεί. katimagiko gr