Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Μαγικά από Μπόλονι…

Μακάρι αυτή η ήττα από τον Ολυμπιακό να ήταν και ότι χειρότερο συνέβη σε αυτή την Κυριακάτικη βραδιά στην Τούμπα. Μαζί με το ματς αυτό ο ΠΑΟΚ έχασε και άλλα πράγματα, που μάλλον είναι πιο σημαντικά. Γράφει ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου.
Μαγικά από Μπόλονι…
Γιατί έχασε ο ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό; Πολλοί και διάφοροι οι λόγοι.
1) Το παιχνίδι χάθηκε γιατί ο αντίπαλος ξεκίνησε πολύ δυνατά και τελικά προηγήθηκε. Πολύ σημαντική λεπτομέρεια για τον φετινό ΠΑΟΚ, ποιος θα προηγηθεί. Ένας ΠΑΟΚ ο οποίος είναι καλός να μένει πίσω και να κλείνεται, επιδιώκοντας τις αντεπιθέσεις. Κάτι που σήμερα βόλεψε τον Ολυμπιακό.
2) Ο Ολυμπιακός κέρδισε γιατί στις πέντε φάσεις του έβαλε δύο γκολ, ενώ ο ΠΑΟΚ σε ανάλογες περιπτώσεις δεν το πέτυχε. (Τόσο απλά είναι τα πράγματα).
3) Ο ΠΑΟΚ έχασε γιατί τον «βρήκε» γκαντεμιά από την προθέρμανση, γιατί μέχρι το 40΄ έκανε τρεις αναγκαστικές αλλαγές, γεγονός που έριξε το ηθικό όλης της ομάδας.
4) Ο ΠΑΟΚ έχασε γιατί ο Λίνο… πέφτει (και πόσο να αντέξει;) γιατί ο Γκαρσία θα κάνει και λάθη, γιατί ο Σαλπιγγίδης είναι σε κάμψη, γιατί ο Σταφυλίδης έχει πολλά ακόμη να μάθει, γιατί ο Γεωργιάδης πρέπει να δείξει ότι μπορεί να διασπάσει και οργανωμένες άμυνες, μια και στο ποδόσφαιρο δεν γίνεται πάντα να είσαι διακριθείς όταν σου δίνουν χώρο και να χάνεσαι όταν ο αντίπαλος στήνεται πίσω.
5) Ο Ολυμπιακός κέρδισε γιατί ενώ εκείνος μπορούσε να έχει εκτός αποστολής τον Ντιόγκο και τον Φετφατζίδη, την ώρα που στον πάγκο του έμεναν Τοροσίδης, Μακούν, Πάντελιτς, Χολέμπας και… λοιποί, ο ΠΑΟΚ τελείωσε τον αγώνα με -12 από αυτούς που είχε τον Δεκέμβριο. Θέλετε να τους θυμίσω;
6) Ο διαιτητής ήταν φανερό ότι ήθελε να παίξει καλά και να προστατεύσει αυτόν που μέσα σε λίγες εβδομάδες έχει «φάει» Κύρκο, Κωνσταντινέα, ακόμη και τον Βασσάρα, «έφαγε» με συνοπτικές διαδικασίες και… κάποιον βοηθό Τρύφωνα επειδή δεν του άρεσε. Δηλαδή εσείς τι θα κάνατε στην θέση του; Δεν διαμόρφωσε αποτέλεσε ο Γιάχος, άλλα έδωσε σφυρίγματα στον Ολυμπιακό και έπρεπε να αποβάλει Αμπντούν και Τζιμπούρ, όπως μπορούσε να αποβάλει και Γκαρσία, Σταφυλίδη.
(Αλήθεια πάντως είναι ότι η πρώτη μεγάλη απόφαση αφορά την αποβολή του Αμπντούν και εκεί ο Γιάχος κάνει λάθος από πρόθεση. Γιατί το είδε, το σφύριξε και φυσικά… κώλωσε να βγάλει κάρτα).
Έγινε, ότι έγινε… Ας μην μείνουμε άλλο πίσω. Στο κάτω-κάτω όλοι θα πρέπει να έχουν ήδη καταλάβει πιο είναι τώρα το… ταβάνι του ΠΑΟΚ. Ο πήχης έπεσε, όπως και η ποιότητα, η ομάδα είναι πλέον σε μεγαλύτερη απόσταση απ’ ότι ήταν πριν ένα μήνα ή πριν ένα χρόνο από τον Ολυμπιακό.
Το θέμα είναι τώρα τι γίνεται; Μαγικά πρέπει να κάνει ο Μπόλονι ώστε ο ΠΑΟΚ να μείνει όρθιος με τόσες απουσίες, σε ένα διάστημα όπου παίζει με ΟΦΗ – Ουντινέζε – Άρη – Ουντινέζε – Παναθηναϊκό. Δύσκολα τα πράγματα. Αυτή όμως είναι η πραγματικότητα. Δύσκολη πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Ο ΠΑΟΚ είναι ισχυρό αουτσάϊντερ με την Ουντινέζε και από εκεί και πέρα ΔΕΝ έχει τόσο εύκολο έργο για να παραμείνει μακριά από ΟΦΗ, Ξάνθη, Ατρόμητο, ίσως και τον Άρη. Θα είναι ήρεμος μόνο αν κερδίσει ΟΦΗ και Άρη. Όλα αυτά με τους ίδιους και ίδιους παίκτες που απέμειναν και είναι υγιείς. Γιατί κακό δεν είναι μόνο ότι είχε τρεις τραυματίες και σήμερα χτύπησαν άλλοι τέσσερις συν ένας που αποβλήθηκε… Κακό είναι ότι επιβαρύνονται πάρα πολύ και αυτοί που παίζουν.
Σήμερα ο προπονητής θα μπορούσε να δηλώσει απογοητευμένος. Δεν το έκανε και έδειξε ότι πραγματικά άλλαξε. Θα το παλέψει… Αυτό είναι το πιο ευχάριστο.
* Φυσικά και κανείς ΔΕΝ πρέπει να κάνει κριτική στο ότι έπεσαν 20 κροτίδες μέσα στο γήπεδο, στο ότι έπεσαν δεκάδες αντικείμενα, στο ότι μετά έγινε ντου στα αποδυτήρια, στο ότι τραυματίστηκε μία γυναίκα από φωτοβολίδα… Ο κόσμος έχει πάντα δίκιο…. Εξάλλου, ο λαός δίνει πολλά εκατομμύρια κάθε χρόνο, ας «φάει» και η ΠΑΕ κανένα πρόστιμο η μία – δύο αγωνιστικές τιμωρίας…
* Ο Ολυμπιακός αν χάσει με κόκκινη Τζιμπούρ, Αμπντούν, Μανιάτη, Αβρράμ, Ιμπαγάσα, έχει να τους αντικαταστήσει. Ούτε που νοιάζονται… Ο ΠΑΟΚ αν έχανε και άλλους με κόκκινη (όπως θα μπορούσε) με ποιον θα έπαιζε στην συνέχεια; Θα τους πει κανείς να ηρεμήσουν ή θα πρέπει να ετοιμαστούν σιγά σιγά Βρύζας και Κωνσταντινίδης για κανένα… ποιοτικό 15λεπτο;
* Φυσικά και ήξεραν στην ομάδα ότι το ρόστερ μπορεί και να… γονατίσει. Ήξεραν τι μπορεί να γίνει με τα πολλά παιχνίδια και τις λιγότερες λύσεις. Αποφάσισαν όμως ότι δεν έπρεπε να… ανοίξουν το άνοιγμα. Είναι δεδομένο (και το έχω ξαναγράψει) ότι αυτοί που κατηγορούσαν πως δεν έγινε εξυγίανση, τώρα θα κατηγορούν γιατί δεν έγιναν μεταγραφές…
* Το επόμενο blog θα αφορά το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει ο Ζήσης Βρύζας στην θητεία του. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον…
Πηγή: paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: