Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Καπετάνος: « Διαβάζει τον αντίπαλο ο Μασάδο»

Ενας από τους πρωταγωνιστές της νίκης του Αρη στη Ξάνθη, ήταν αναμφίβολα, ο Κώστας Καπετάνος. Ο έλληνας μέσος, αποτέλεσε ένα από τα βασικά εργαλεία του «ρόμβου» του Μασάδο στο συγκεκριμένο παιχνίδι.  
Αρχικά, πάντως, σχολίασε τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την Κυριακή το βράδυ  στα Πηγάδια: «Όταν παίζεις ένα αγώνα επιδιώκεις να έχεις τις καλύτερες συνθήκες. Χθες έριχνε καταρρακτώδη βροχή όπως και τις τρεις προηγούμενες μέρες, απ' ότι τουλάχιστον μας έλεγαν και τα παιδιά. Χθες ήταν κάτι το πρωτοφανές. Ειδικά στην πρώτη διακοπή αρκετοί φοβήθηκαν γιατί έριχνε και αρκετούς κεραυνούς. Τέλος καλό όλα καλά αφού πήραμε τη νίκη. Μέσα στην εβδομάδα δουλέψαμε για αυτό το παιχνίδι. Ξέραμε την πορεία της Ξάνθης που είναι πολύ σταθερή από το ξεκίνημα της σεζόν. Στα τελευταία παιχνίδια έχουμε βρει τον ρυθμό μας. Ξέραμε ότι πρέπει να κερδίσουμε. Είχαμε το μυαλό μας στο παιχνίδι κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».
Ο Καπετάνος, μιλώντας στο «Αθλητικό Μετρόπολις» της Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε ακόμη  στις αλλαγές που έχει φέρει ο νέος τεχνικός σε σχέση με τον Πρόμπιερζ: «Ο κ. Πρόμπιερζ προσπάθησε να βάλει πολύ πειθαρχία στην ομάδα αλλά δεν κατάφερε να ενώσει τους παίκτες. Όταν αφήνεις εκτός τον Πρίττα που είναι τόσα χρόνια στην ομάδα, τον Καστίγιο, τον Παπαστεριανό που είναι πολύ καλός παίκτης, έκανε τους παίκτες να απομακρυνθούν. Ο κ. Μασάδο είναι ένα καλός προπονητής και ήρεμος. Η ομάδα πλέον έχει καλύτερο δέσιμο, βγάζει αυτοματισμούς - φαίνεται - γιατί υπάρχει καλό κλίμα στα αποδυτήρια η δουλειά μας είναι πιο ευχάριστη και αυτό φαίνεται και στο παιχνίδι».
Σχετικά με την αλλαγή της ψυχολογίας: «Η ομάδα δουλεύει για να είναι έτοιμη κάθε Κυριακή αλλά η ψυχολογία είναι το παν. Έχουμε θετικά αποτελέσματα, έχουμε ανεβάσει ρυθμό και όταν εσύ τον επιβάλεις ανεβαίνεις και στη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο κ. Μασάδο είναι ένας πολύ ήρεμος άνθρωπος, διαβάζει πολύ καλά τον αντίπαλο και βάζει τους κατάλληλους παίκτες. Δίνει ελευθερία στους μπροστινούς παίκτες, προσέχουμε πολύ την άμυνα. Από κάθε παίκτη παίρνει αυτό που μπορεί. Τις τελευταίες 2 εβδομάδες έχει περάσει την δικιά του τακτική και τις δικές του ασκήσεις και είμαστε όλοι αφοσιωμένοι σε αυτό».
Ερωτηθείς ειδικότερα για τους Καστίγιο και Ουμπίντες: «Τους έχει δώσει ελευθερία και στον Νέρι, που χρειαζόταν ψυχολογία και την πήρε με την έλευση του κ. Μασάδο. Ο Ούμπι είναι ένας παίκτης, είναι από τους καλύτερους στην ομάδα, έχει πάρει τα πάνω του και είναι πολύ θετικό για τον Άρη».
Για τις αιτίες που το ξεκίνημα στη σεζόν δεν ήταν αυτό που περίμεναν όλοι: «Στην αρχή η ομάδα δεν έδειξε τον κανονικό της εαυτό γιατί ξεκίνησε νωρίς προετοιμασία και με τη διακοπή δεν βρήκαμε ρυθμό. Από τα συνεχόμενα παιχνίδια βρήκαμε ρυθμό και καταφέραμε να έρθουμε κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη και όλα θα εξαρτηθούν από εμάς. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε αρκετούς βαθμούς και από τα ντέρμπι».
Για το άμεσο μέλλον και αν θα έχει συνέχεια το σερί: «Πριν από 4-5 παιχνίδι βλέπαμε τις κάτω τις ομάδες. Με ένα καλό σερί αποτελεσμάτων και όλες οι ομάδες μας βλέπουν σαν Άρη. Δείχνουμε πλέον το καλό μας πρόσωπο και όλοι πιστεύουν ότι έχουν ένα καλό αντίπαλο για τα πλέι οφ».
Αναφερόμενος στην γενικότερη εικόνα του πρωταθλήματος: «Δεν είναι και από τα καλύτερα πρωταθλήματα. Οι δύο ομάδες, Δράμα και Λιβαδειά, μπήκαν πιο αργά και δίνουν παιχνίδια Τετάρτη - Κυριακή. Λέγανε τα παιδιά ότι είναι κουρασμένα. Το πρωτάθλημα έπρεπε να αρχίσει με όλες τις ομάδες. Δεν έχουν ρυθμό όλες οι ομάδες. Τώρα έχουμε βρει όλοι ρυθμό και μακάρι να τελειώσουν όλα καλά. Αρνητική εντύπωση δε μπορώ να πω πως μου έκανε κάποια ομάδα. Όλες οι άλλες οι ομάδες έχουν την ίδια δυναμική».
Κλείνoντας, σχολίασε την ομάδα της Ξάνθης: «Η Ξάνθη χθες φοβήθηκε γιατί έπαιζε με τον  Άρη. Σε άλλα παιχνίδια μπαίνουν πιο αποφασισμένοι αλλά εχθές μπήκαμε εμείς πιο αποφασισμένοι για να πάρουμε τη νίκη. Από τη στιγμή που τα έχουμε καταφέρει πρέπει να κρατηθούμε και πρέπει να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς».novasports gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: