Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Οι δύο όψεις του νομίσματος!

Μόνο εύκολες δεν είναι οι μέρες που ζούμε. Τα ταμεία των περισσοτέρων ΚΑΕ είναι για κλάματα και οι «αλχημείες» δίνουν και παίρνουν.
Οι δύο όψεις του νομίσματος!
Το Μαρούσι βρίσκεται στην τελευταία θέση, θεωρείται αδύνατο να «ξεκολλήσει» απ' εκεί κι αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον υποβιβασμό τα πάντα έχουν τελειώσει.
Υπό αυτές τις συνθήκες είναι ορατός ο κίνδυνος της αλλοίωσης του πρωταθλήματος. Ο ΕΣΑΚΕ κινήθηκε προς τη σωστή κατεύθυνση για να αποτρέψει αυτή την ιστορία ξεκαθαρίζοντας ότι οι ομάδες θα πρέπει να τελειώσουν τη χρονιά με τον ίδιο αριθμό ξένων που ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο. Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει πρόστιμο 20.000 ευρώ.
Απ' εκεί και πέρα όμως τίθεται ένα σημαντικό ζήτημα το οποίο και θα αναπτύξουμε στη συνέχεια. Πρωτίστως ουδείς μπορεί να παραβλέψει την «υγεία» που έβγαλε ο Ηλυσιακός χθες κατόπιν της απόφασης να μην παραχωρήσει τον Χάρντινγκ Νάνα στη γερμανική ομάδα που είχε καταθέσει πρόταση. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η πρόταση ήταν πολύ καλή. Θα μπορούσε για παράδειγμα ο Ηλυσιακός παραχωρώντας τον Νάνα να εξοικονομήσει ένα σημαντικό ποσό και να τον αντικαταστήσει με έναν παίκτη που θα είχε μηνιαίο συμβόλαιο. Και σ' αυτή την περίπτωση κερδισμένος θα ήταν. Το να βρεις αυτή τη στιγμή έναν παίκτη με 3.000 δολάρια το μήνα δεν είναι δύσκολο...
Ομως ο Ηλυσιακός κοίταξε μπροστά... Προς τα πλέι οφ, συγκεκριμένα, τουλάχιστον αυτό μαρτυρά η ενέργεια των ανθρώπων του. Η συμμετοχή στα πλέι οφ- για όσους δεν καταλαβαίνουν- σημαίνει έναν μήνα παραπάνω στη μισθοδοσία και βέβαια πριμ πρόκρισης που περιλαμβάνονται στα συμβόλαια. Είναι ένα ζήτημα αυτό... Αν πάντως ο Παντελής Γαμπιεράκης έχει υπολογίσει ότι «αντέχει», τότε του αξίζουν πολλά «μπράβο»!
Απ' εκεί και πέρα όμως, με δεδομένη την οικονομική στενότητα, ποιος μπορεί να «καταδικάσει» τις ομάδες που πιθανότατα θα στραφούν στη λογική «παραχωρώ παίκτη που ήδη έχω και παίρνω Αμερικανό με το μήνα» από τη στιγμή κατά την οποία εκείνος που θα αποκτηθεί τουλάχιστον θα... πληρώνεται; Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να συνυπολογίζουμε τις συνθήκες.
Οπως κι αν έχει, πάντως, η στάση του Ηλυσιακού είναι αξιέπαινη.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: