Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Ο «Λάζος» και ο Στίνσον

lazos.jpgΜετά την απόφαση του Άρη να πουλήσει τον Κώστα Παπανικολάου και να ρίξει αρκετό χρήμα στα ταμεία του άλλαξαν αρκετά οι ισορροπίες στους Θεσσαλονικείς. Η αποδέσμευση του πολυτιμότερου παίκτη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων κατάφερε να καλύψει το οικονομικό άνοιγμα των προηγούμενων ετών, αλλά και να αφήσει αρκετό αποθεματικό. Και αυτό αναμένεται να διοχετευθεί προς πάσα κατεύθυνση που θα κριθεί σκόπιμη από τη διοίκηση του Άρη και τον Αντρέα Ματσόν. Προτεραιότητα αποτελεί ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ενώ ο Άρης φαίνεται ότι θα κινηθεί και για πλέι μέικερ, αφού το μέλλον του Κέρτις Στίνσον είναι αβέβαιο.



Ο 29χρονος σέντερ έχει συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ο Ετόρε Μεσίνα έχει διευκρινίσει από την πρώτη μέρα της παρουσίας του στην Ισπανία ότι δεν επιθυμεί να παραμείνει στο ρόστερ της «βασίλισσας» ο «Λάζος». Την ίδια άποψη έχει ο «Εκτορας» και για τους Μάρκο Τόμας και Τζερεμάια Μάσεϊ.

Ο Άρης λοιπόν θα επιδιώξει να εντάξει στο ρόστερ του τον Παπαδόπουλο, χωρίς όμως να καταβάλει ούτε ένα ευρώ στη Ρεάλ, αφού αναμένεται να μείνει ελέυθερος. Η «βασίλισσα» είναι διατεθειμένη να τον αφήσει και ο Λάζαρος θα συναινέσει μόλις συμφωνήσει με κάποια ομάδα. Οι απαιτήσεις όμως του 29χρονου σέντερ έχουν πέσει κατά πολύ, αφού πριν από λίγο καιρό ο Άρης είχε ενδιαφερθεί εκ νέου για αυτόν και τότε είχε ζητήσει ετήσιες απολαβές λίγο πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Αντιθέτως, τώρα οι διαπραγματεύσεις του Παπαδόπουλου με τον Άρη είναι σε άλλη οικονομική βάση, σχεδόν στα μισά χρήματα. Βέβαια, δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε και τη λύση του Τζερεμάια Μάσεϊ, την οποία ο Άρης δεν αποκλείει.

Βέβαια, εκτός της περίπτωσης απόκτησης ψηλού ο Άρης ενδιαφέρεται και για πλέι μέικερ. Η αιτία έχει να κάνει με την δυσαρέσκεια των «κιτρίνων» για τον Κέρτις Στίνσον. Ο Αμερικάνος πόιντ γκάρντ δεν ικανοποιεί καθόλου, οπότε αναμένεται να κινηθεί ο Άρης για αντικαταστάτη του. Άλλωστε να θυμηθούμε και το προ διετίας πέρασμα του από την Ελλάδα δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη αυτή η εξέλιξη, αφού και τότε είχε διωχθεί μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου από τον Κολοσσό.

Στα μεταγραφικά ζητήματα του Άρη εκκρεμεί ακόμη η περίπτωση του Δημήτρη Τσαλδάρη, ο οποίος εξετάζει και την πρόταση της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης.

Αποχαιρέτησε με ήττα η Εθνική μας ομάδα


Ο Τζούριτς σε προσπάθειά του κόντρα στην Πολωνία Με τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες της Β' φάσης, αποχαιρέτησε η εθνική μας ομάδα βόλεϊ το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Τουρκίας. Την Πέμπτη, το συγκρότημα του Δημήτρη Καζάζη έχασε 3-0 σετ από την Πολωνία, κατέλαβε την τέταρτη θέση στον Ε' όμιλο και έμεινε εκτός εξάδας.

Τα σετ: 25-22, 28-26, 25-20

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Διάψευση για πώληση της ΠΑΕ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Κωσταντίνος Τσακίρης θέλει να... αποχωρήσει από τον Πανιώνιο. Κάτι, άλλωστε, που έχει παραδεχτεί κι ο ίδιος. Πάντως οι «κυανέρυθροι» διέψευσαν τα σενάρια που ήθελαν τον ισχυρό άνδρα της ομάδας να συζητάει με επιχειρηματία για την πώληση του 50%.

Ο Πανιώνιος τα τελευταία χρόνια μπορεί να έχει βρει την... διοικητική του ηρεμία με τον Τσακίρη, ωστόσο ο μεγαλομέτοχος της ομάδας είναι... απαυδισμένος με το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν θέλει να συνεχίσει στα κοινά των Νεοσμυρνιωτών.

Γι αυτό τον λόγο έχει δηλώσει πολλές φορές ότι θέλει να αποχωρήσει. Πάντως τα σενάρια που ήθελαν να συζητάει με επιχειρηματία για την πώληση του 50% διαψεύστηκαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, από τους Νεοσμυρνιώτες...

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: «Χτύπημα» με Λεοζίνιο!

Την μεταγραφή της τελευταίας ημέρας έκανε ο Πανσερραϊκός που απέκτησε σήμερα τον Λεοζίνιο! Ο Βραζιλιάνος που αγωνίστηκε πέρυσι στον Απόλλων Καλαμαριάς και έφθασε μία ανάσα από τον ΟΦΗ, υπέγραψε σήμερα στην ομάδα των Σερρών.

Μπενάκερ: «Ένα μάτσο ερασιτέχνες»

leo_beenhakker.jpgΤα... έχωσε για τα καλά ο Λίο Μπενάκερ στην ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Πολωνίας χαρακτηρίζοντας... εραιστέχνες όσους την αποτελούν. Ο πρώην τεχνικός της ομάδας έμαθε από τον... αέρα την απόλυσή του, αφού ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ήταν τρία μέτρα δίπλα του όταν ανακοίνωσε από τηλεοπτικό κανάλι την απομάκρυνση του Μπενάκερ. Μπορεί να έγινε αναδίπλωση σήμερα το πρωί, ωστόσο ο έμπειρος τεχνικός τονίζει πως δεν γυρίζει πίσω.


«Έχω ζήσει τρελά πράγματα κατά τη διάρκεια της μακράς σταδιοδρομίας μου, αλλά η πολωνική Ομοσπονδία είναι αρκετά... μπροστά. Δεν είχαμε καμία ευκαιρία εναντίον της Σλοβενίας και αξίζαμε την ήττα. Ωστόσο, τα πράγματα που ακολούθησαν ήταν τρελά. Έδωσα μια συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι, και ο πρόεδρος, Γκρέγκο Λάτο ανακοίνωνε την απομάκρυνσή μου τρία μέτρα πιο πέρα σε άλλο κανάλι. Δεν μου μίλησαν καθόλου πριν την ανακοίνωση» σχολίασε στην ολλανδική ιστοσελίδα «Voetbal International».
Ο Λίο Μπενάκερ συνέχισε να πετά βέλη στον πρόεδρο αναφέροντας πως όσα είχε πει ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ «Ήρθε μερικές ώρες αργότερα και ήταν ξεκάθαρο πως είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Ζήτησε συγγνώμη για τα όσα είχε πει και με κάλεσε το πρωί να μιλήσουμε. Αποδεικνύεται πως μετά από όλα αυτά δεν είχα απολυθεί. Εγώ όμως δεν επιστρέφω. Λυπάμαι για τους παίκτες, είναι όλοι φανταστικοί άνθρωποι, αλλά οι άνθρωποι γύρω από την εθνική ομάδα είναι ένα μάτσο ερασιτέχνες».

Νίκησε και περιμένει...

germany_euro09.jpgΜια ακόμη νίκη, την 4η συνολικά και 3η συνεχόμενη στη β' φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, σημείωσε η Γερμανία. Τα «πάντσερ» επικράτησαν με 3-1 της Σλοβακίας και περιμένουν πλέον το αποτέλεσμα του αγώνα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Πολωνία, προκειμένου να μάθουν αν θα βρίσκονται στην εξάδα της διοργάνωσης.

Παρόλο που οι Σλοβάκοι απείλησαν στο πρώτο σετ, δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των Γερμανών, που είχαν ως κορυφαίος τον Κρομ, αλλά και τον Γκρόζερ. Με αυτό το αποτέλεσμα, το συγκρότημα του Λοζανό έμεινε ζωντανό για μια θέση στην 6άδα, που δίνει την απευθείας πρόκριση στην επόμενη διοργάνωση.

Μοναδικό αρνητικό σενάριο για τη Γερμανία θα είναι σε περίπτωση που η Ελλάδα νικήσει με 3-0 τους Πολωνούς, οπότε θα καταλάβει μία εκ της 7ης ή 8ης θέσης. Σε περίπτωση που η Εθνική μας νικήσει με 3-1, τότε θα μετρήσει η διαφορά συνολικών πόντων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.

Οι Γερμανοί έχουν 8 βαθμούς στον Ε΄ όμιλο και συνολικούς πόντους -5 (461-466). Η Ελλάδα πριν τον αγώνα με την Πολωνία έχει 6 βαθμούς και συνολικούς πόντους -19 (367-386).

Η Σλοβακία από την πλευρά της με μία νίκη σε 6 αγώνες θα περιοριστεί στην 11η ή την 12η θέση του Ευρωπαϊκού.

Οι πόντοι της Γερμανίας προήλθαν: 10 άσοι, 53 επιθέσεις, 11 μπλοκ, 22 λάθη αντιπάλων και της Σλοβακίας: 1, 44, 10, 29.
Διαιτητές: Πατιάινεν (Φιλανδία), Γιοβάνοβιτς (Σερβία).

Τα σετ: 25-22, 21-25, 25-16, 25-21
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Λοζανό): Σβάρτζ 12π. (9/22), Αντρέ 7 (7/11), Βιέμπελ 4, Σοπς 4, Γκούνθορ 5, Π.Στούρβαλντ / Τίλε (λ. – 76% υπ.), Τίσερ 1, Μπέμε 8, Κρομ 15 (10/14, 4 άσοι), Γκρόζερ 18 (14/29, 3 άσοι).
ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Ζανίνι): Μάσνι 1π., Κόχουτ 3, Ογκουρτσακ 14 (11/20), Νέμετς 2, Κμετ 5, Ντίβις (5/14) / Κούμπς (λ.- 57% υπ.,), Ζάτκο, Σόπκο 5, Πιοβάρτσι 7.

Τρίβει τα χέρια του ο Σάντος


Ο Τσιρίλο στην προπόνηση του ΠΑΟΚ Αλχημείες ήταν αναγκασμένος να κάνει ο Φερνάντο Σάντος προκειμένου να καλύψει σημαντικά κενά στην άμυνα. Στο παιχνίδι με το Λεβαδειακό είχε χρησιμοποιηθεί ως δεξιός οπισθοφύλακας ο αμυντικός χαφ Αμπουμπακαρί. Στα δύο παιχνίδια με τη Χέρενφεν ο Ιταλός αριστερός οπισθοφύλακας Μίρκο Σαβίνι είχε αγωνιστεί ως δεξί μπακ, ενώ ο αμυντικός χαφ Πάμπλο Γκαρσία είχε παίξει αριστερό χαφ, όπου δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της θέσης.
Κάποια στιγμή, ο Σαβίνι αγωνίστηκε και στόπερ, σε ένα φιλικό με τον Πανσεραϊκό.

Τώρα, η πρόωρη επιστροφή του Μπρούνο Τσιρίλο, η προσθήκη του Μουν καθώς και η αποθεραπεία των Σορλέν, Κονσεϊσάο, Γκαρσία και Αραμπατζή έχει αλλάξει άρδην το σκηνικό.

Βέβαια, στη λίστα των τραυματιών, θα βρούμε τους Κοντρέρας, Σνάουτσνερ και Μπιζέρα και φυσικά για ένα ακόμη παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ δεν θα παραταχθεί πλήρης.

Αυτή τη φορά ο Σάντος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει, από τη μεσαία γραμμή και μπροστά, από όλες τις δυνατές επιλογές. Είναι πλέον διαθέσιμες μετά από την επιστροφή στις προπονήσεις των Σορλέν, Γκαρσία και Κονσεϊσάο.

Θεωρητικά ο Χαλκιάς και η αμυντική τετράδα έχουν ξεχωρίσει, καθώς απόντων των Κοντρέρας, Σνάουτσνερ και Μπιζέρα τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα: ο Τσιρίλο με τον Μαλεζά θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο έχοντας το Λίνο αριστερά και το Μουν δεξιά.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ πιθανότατα θα επιλέξει τέσσερις χαφ και δύο επιθετικούς και προτιμήσει ένα σύστημα "4-4-2". Ο Βιτόλο φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο. Παίζεται να ξεκινήσει στην 11άδα ο Γκαρσία, ο οποίος ήταν και τραυματίας και έχασε κάποιες προπονήσεις μέχρι τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας.
Θέση διεκδικούν ο Ίβιτς και ο Φωτάκης. Δεξιά και αριστερά υπάρχουν ο Κονσεϊσάο, ο Σορλέν, ο Κουτσιανικούλης και ο Βιερίνια οι οποίοι διεκδικούν δύο θέσεις. Τέλος στην επίθεση ο Μουσλίμοβιτς πρέπει να θεωρείται σίγουρος, αλλά ο παρτενέρ του δεν είναι βέβαιος. Μπορεί να παίξει ο Βιεϊρίνια δεύτερος επιθετικός ή αν ο Πορτογάλος παίξει στα πλάγια, τότε μπορεί να ξεκινήσει και ο Φιλομένο.

Από την Πέμπτη επιστρέφουν οι διεθνείς (Χαλκιάς, Φωτάκης, Μουσλίμοβιτς και Κουτσιανικούλης).

Ο Μπιζέρα προπονείται ατομικά, ενώ οι Σνάουτσνερ και Κοντρέρας ακολουθούν πρόγραμμα ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο.

Ο Φερνάντο Σάντος επισκέφτηκε τη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης. "Δεν είχε τύχει να ξαναέρθω στην Έκθεση και πραγματικά έχω μείνει εντυπωσιασμένος από το ενδιαφέρον του κόσμου, καθώς βλέπω όλα τα περίπτερα γεμάτα", επισήμανε αρχικά. "Είναι σημαντικό για μία πόλη όπως η Θεσσαλονίκη να φιλοξενεί τέτοιες εκδηλώσεις καθώς προβάλλεται η πόλη διεθνώς. Από την πλευρά του ΠΑΟΚ είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχει η ομάδα σε μία τόσο σημαντική έκθεση, προβάλλοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε όλο τον κόσμο το προϊόν της. Ο ΠΑΟΚ είναι είναι μία μεγάλη ομάδα και είναι πολύ σημαντικό να δίνει το παρών του σε κάθε μεγάλη εκδήλωση όπως είναι αυτή η διεθνή έκθεση", πρόσθεσε ο τεχνικός ο Δικεφάλου.
Όσο για το προσεχές ματς της ομάδας του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα στην Τρίπολη; "Ξεκινήσαμε με νίκη το πρωτάθλημα και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε. Εμείς θα πάμε για το διπλό στην Τρίπολη, όπως πηγαίνουμε για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι", τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Ο Μπολτ στη Θεσσαλονίκη


Ο Μπολτ πανηγυρίζει το παγκόσμιο ρεκόρ του στο Βερολίνο Εφθασε νωρίς το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ο Γιουσέιν Μπολτ. Ο μεγάλος σταρ του παγκόσμιου στίβου κατά την άφιξή του δεν έκανε δηλώσεις. Ωστόσο φάνηκε ευδιάθετος, παρά την κούραση του ταξιδιού και έτοιμος να κάνει κάποια μεγάλη επίδοση στο γρήγορο για πολλούς ταρτάν του Καυτανζογλείου το βράδυ της Κυριακής. Αμέσως επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και οδηγήθηκε στο ξενοδοχείο του όπου θα διαμείνει μέχρι και την Δευτέρα.

Στις 7 το απόγευμα θα επισκεφθεί κεντρικό κατάστημα της Θεσσαλονίκης της χορηγού εταιρείας και θα μοιράσει δεκάδες αυτόγραφα, ενώ αναμένεται να κάνει και τις πρώτες του δηλώσεις στη Θεσσαλονίκη.

Παναθηναϊκός και Γιούρκας ξανά μαζί!


Ο Γιούρκας Σειταρίδης Και εκεί που όλα έδειχναν να είναι ήρεμα, ο Παναθηναϊκός την ύστατη ώρα των μεταγραφών (που αφορούν ελεύθερους παίκτες) έκανε το μεγάλο μπαμ! Η μεγάλη επιστροφή είναι γεγονός μιας και ο Γιούρκας Σεϊταρίδης γυρίζει στην Παιανία μετά από 5 χρόνια!

Με άκρα μυστικότητα οι «πράσινοι» ήρθαν σε επαφή με τον 28χρονο δεξιό μπακ και έδωσαν τα χέρια. Η μεταγραφή είναι δεδομένη, μια και ο ποδοσφαιριστής ήδη υποβλήθηκε στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα αγωνίζεται με το «τριφύλλι» στο στήθος!

Η ανακοίνωση της "πράσινης" ΠΑΕ
"Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας τεσσάρων ετών με τον ποδοσφαιριστή Γιούρκα Σεϊταρίδη".

Το απόλυτο εντός έδρας θέλει ο Μαζίνιο


Ο Νέτο με τη φανέλα του Αρη "Δεν πρέπει να χάσουμε ούτε ένα βαθμό στην έδρα μας" τόνισε ο Μαζίνιο στους παίκτες σε έντονο ύφος και ήταν ξεκάθαρος ζητώντας να παίξουν για να πάρουν βαθμούς επιτυχίας από αγώνες ντέρμπι. Όπως είναι αυτός με τον Παναθηναϊκό στις 20 του μήνα.

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του Αρη να δουλέψουν σκληρά προκειμένου να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Μάλιστα, στους επόμενους τρεις αγώνες με ΠΑΣ Γιάννινα (εντός), Παναθηναϊκό (εκτός) και Ξάνθη (εντός), ο Βραζιλιάνος προπονητής ζήτησε το απόλυτο.

Ο Μαζίνιο δεν μπορεί να υπολογίζει στη χρησιμοποίηση των τραυματιών Σάκη Πρίττα (διάστρεμμα στην ποδοκνημική) και Χρήστου Βανγκέλι (αποκόλληση έσω πλαγίου), οι οποίοι ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα.

Αμφίβολοι είναι και οι διεθνείς, λόγω της καταπόνησής τους, Αμπρέου και Γκαρσία, πλην του Μιχάλη Σηφάκη που θα πρέπει να ξεπεράσει την κούραση των μετακινήσεων με την Εθνική.

Ο Βολιβιανός είχε ελαφρές ενοχλήσεις από σύγκρουση με αντίπαλο στο παιχνίδι με την Παραγουάη. Σε περίπτωση που οι παραπάνω διεθνείς παίκτες δεν είναι σε θέση να αγωνιστούν κόντρα στον ΠΑΣ, ο προπονητής των "κίτρινων" προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει τον Κάμπορα.

Συνολικά, ο Μαζίνιο θα παίξει με τον Φερνάντεζ παρτενέρ του Νάφτι και τους Κάμπορα και Κάλβο να διατηρούν τις θέσεις τους στο αρχικό σχήμα, όπως συνέβη στο παιχνίδι με τον Ηρακλή.

Πρώτα το διαβατήριο και μετά οι συζητήσεις με τον Νέτο

Το συμβόλαιο του Ντάρσι Νέτο λήγει τον Ιούνιο και ήδη έγιναν οι πρώτες διερευνητικές επαφές μεταξύ του ποδοσφαιριστή και της διοίκησης της ΠΑΕ. Αυτό που προέχει είναι ο Νέτο να αποκτήσει κοινοτικό διαβατήριο (σ.σ. ιταλικό) και όταν το θέμα ξεκαθαρίσει, τότε θα μπει ο Αρης στη λογική λεπτομερέστερων συζητήσεων. Μέσα στις επόμενες ημέρες, ο Νέτο αναμένεται να ταξιδέψει στην Ιταλία, προκειμένου να διευθετήσει το θέμα του κοινοτικού του διαβατηρίου, καθώς οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και το μόνο που απομένει είναι το ταξίδι του στη γειτονική χώρα.

Ο Νέτο στις πρώτες του συζητήσεις ζήτησε αύξηση των αποδοχών του που συνολικά ξεπερνούν τις 450.000 ευρώ ετησίως. Στον Αρη δεν το συζητούν για τόσα πολλά.

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η πρωινή προπόνηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρυσίου. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και πάλι οι Πρίττας και Βανγκέλι. Όσον αφορά τους διεθνείς, ο Μιχάλης Σηφάκης επέστρεψε την Πέμπτη στην Θεσσαλονίκη, ο Νάτσο Γκαρσία αναμένεται το πρωί της Παρασκευής, ενώ ο Σεμπάστιαν Αμπρέου αναμένεται την Παρασκευή περίπου στις 15:30.

Ανακοινώνεται ο Παπανικολάου


Πλησιάζει στον Ολυμπιακό ο Παπανικολάου Ο Ολυμπιακός τα έχει βρει σε όλα με τον Αρη για την πώληση του Κώστα Παπανικολάου και πλέον το θέμα είναι τυπικό. Από μέρα σε μέρα αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της απόκτησης του, ενώ οι προπονητές του Ολυμπιακού τον περιμένουν από την Δευτέρα στο Καρπενήσι για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία.

Οι πληροφορίες σχετικά με την συμφωνία των δύο πλευρών αναφέρουν πως ο Αρης θα βάλει στα ταμεία του 950,000 ευρώ κι ο παίκτης θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο έναντι 1,3 εκατομμυρίου ευρώ συνολικά. Πιθανότατα η ανακοίνωση της συνεργασίας θα βγει την Παρασκευή.

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΠΡΟΤΑΣΟΦ:ΜΕ ΨΥΧΗ!


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Ο προπονητής του Ηρακλή Ολεγκ Προτάσοφ μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης για τον αγώνα του Ηρακλή με την ΑΕΚ στη Αθήνα. Μεταξύ των άλλων σημείωσε πώς: «Είμαστε έτοιμοι για κάποιες αλλαγές της ΑΕΚ. Ξέρουμε πως παίζει ότι γίνονται αλλαγές στην ομάδα. Δεν νομίζω ότι θα μπορέσουν να μας προσφέρει κάτι καινούργιο η ΑΕΚ. Πρέπει να μπούμε με ψυχή στο γήπεδο. Και στα δυο παιχνίδια το κάναμε. Αν και στο τελευταίο παιχνίδι, δεν μπήκαμε καλά, αλλά μετά τη διακοπή το κάναμε. Να μπούμε με ψυχή και να ήμαστε ψύχραιμοι. Η ΑΕΚ έχει καλούς παίκτες που μπορεί να σου κάνουν τη ζημιά. Να ήμαστε σοβαροί μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής. Κάναμε προπόνηση στην διακοπή με κάποια φιλικά παιχνίδια. Δώσαμε ματς για να πάρουμε παιχνίδια στα πόδια μας. Σας έλεγα και μετά το περιστατικό με αγώνα με τον Άρη, εμείς θέλουμε να παίξουμε μπάλα, και όποιος θέλει να έρθει να μας βρει. Είναι σαν οικογένεια. Ομάδα και φίλαθλοι είναι σαν παντρεμένοι. Όποιος μας βλέπει από έξω λέει τι οικογένεια είναι αυτή. Εδώ πρέπει σαν οικογένεια να τα βρούμε. Αυτή είναι η γνώμη μου. Κακά τα ψέματα εμείς πιστεύουμε πως όλα θα πάνε καλά στη οικογένεια του Ηρακλή. Στα παιχνίδια παίζουν ρόλο τα αποτελέσματα.» Αναφερομενος στα παιχνιδια των προκριματικών του Μουντιάλ ο τεχνικός του Ηρακλή ειπε: « Στην Ουκρανια δεν πήγαν καλά τα πράγματα. Με απλά λόγια θα πάνε στο Μουντιάλ αυτός που είναι καλύτερος. Οποιος αξίζει να πάει στο Μουντιάλ. Να πω κάτι για τη Ελληνική ομάδα, δεν είναι σωστό αυτή τη ώρα.»

Σύντομα στην Λέσχη η πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ


Σύντομα στην Λέσχη η πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ

Έναν μικρό απολογισμό των όσων έχουν γίνει μέχρι σήμερα αλλά και ένα σχέδιο για τις προοπτικές του αύριο ανέπτυξε η διοίκηση της Λέσχης φίλων Άρη. Ο Γιάννης Γρανούζης, ο Αλέξανδρος Νικολαίδης και ο Τάσος Δεσύπρης ήταν αυτοί που εκπροσώπησαν την Λέσχη. Ο πρόεδρος κ. Γρανούζης μίλησε αρχικά για τα όσα συνέβησαν μέχρι σήμερα. Για τις έκδηλώσεις της Λέσχης και τις ενέργεις που έχει κάνει, όπως τα μπάνερ σε επιλεγμένα σημεία της πόλης με την συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκη, τα φυλλάδια που μοιράστηκαν σε πολλά σημεία της Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια των φιλικών αγώνων, τις αιμοδοσίες που έχουν γίνει και άλλες ενέργειες της Λέσχης. Ο κ. Γρανούζης προανήγγειλε την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης έξω από το «Κλεάνθης Βικελίδης¨ και το «Άλεξάνδρειο», την διεργασία δύο ακόμη αιμοδοσιών στην διάρκεια της χρονιάς, ενώ αναφέρθηκε και στο περίπτερο που έχει η Λέσχη στην ΔΕΘ, απ΄ όπου μοίρασε και 30.000 αφίσες της ομάδας του Άρη. Παράλληλα ο κ. Γρανούζης επισήμανε ότι είναι έτοιμος από την πλευρά της Λέσχης το business plan, ώστε η Λέσχη να μπορεί να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Άρης, ενώ προανήγγειλε και την βοήθεια στην προσπάθεια που κάνει η ΚΑΕ, επισημαίνοντας ότι θα υπάρξει έκτακτη γ.σ. για να πάρει το «οκ» και όλων των μελών. Παράλληλα κάθε Δευτέρα θα υπάρχει συγκέντρωση των μελών της Λέσχης, όπως συνέβαινε και πέρυσι, ενώ ο Γιάννης Γρανούζης έκανε λόγο και για το σχέδιο εξάπλωσης της ιδέας της Λέσχης καθώς όπως είπε: «Κάθε 15-20 ημέρες θα πηγαίνουμε σε μία πόλη, όπου θα παρουσιάζουμε τις σκέψεις μας και ουσιαστικά θα μεταφέρουμε και την ιστορία του συλλόγου καθώς θα υπάρχουν κάποια σλάιτς ενώ θα είναι μαζί μας και βετεράνοι ποδοσφαιριστές αλλά και αθλητές του μπάσκετ».

Δικαιωμένος ο Νικολαίδης

Ο αντιπρόεδρος της Λέσχης, Αλέξανδρος Νικολαίδης δήλωσε δικαιωμένος για την επιλογή του να ασχοληθεί ενεργά με την ιδέα της Λέσχης καθώς όπως τόνισε: «Η ιδέα αυτή έχει εξαπλωθεί και καθιερώνεται». Ό κ. Νικολαίδης επισήμανε ότι έχουν ήδη σταλεί οι κάρτες στα τακτοποιημένα μέλη που κατά την πλειοψηφία τους δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένα από την δουλειά που γίνεται, μέσω ενός ερωτηματολογίου που δόθηκε. Ο κ. Νικολαίδης αναφέρθηκε και στην συνεργασία με την «Υγεία» για την ιατρική περίθαλψη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ενώ έκανε λόγο και για αρκετές ακόμη ενέργειες που θα γίνουν.

Δεσύπρης: «Είμαστε απόλυτα έτοιμοι για την πλειοψηφία των μετοχών»

Ο Τάσος Δεσύπρης που ήταν εξαρχής μέλος της Λέσχης και πίστεψε βέβαια στην ιδέα της Λέσχης τόνισε μεταξύ άλλων: «Γνωρίζετε όλοι ότι η Λέσχη έχει ένα ποσοστό που αγγίζει το 28% στις μετοχές της ΠΑΕ Άρης. Μεταβιβάστηκαν ποσοστά από τα δέκα φυσικά πρόσωπα πριν τριών από το 9% που κατείχαν. Πληρώθηκε φόρος για τον οποίο πλήρωσε για τον καθένα ξεχωριστά η Λέσχη. Πληρώσαμε την ΦΑΕ ξεχωριστά για τον κάθε μέτοχο. Άμεση προτεραιότητα μας είναι να ξεκινήσουμε όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται κι αυτό θα γίνει από την επόμενη εβδομάδα, να καταρτιστεί ο φάκελος για να πάρει και τα υπόλοιπα των ποσοστών των δέκα φυσικών προσώπων. Είμαι εγώ, ο κ. Γρανούζης, ο κ. Σκόρδας, ο κ. Γρόλλιος κ.τ.λ. Μετά την κίνηση αυτή θα έχουμε το 51% των μετοχών και θα είναι κυρίαρχη η Λέσχη στον σύλλογο με ότι αυτό συνεπάγεται».

* Επίσης έγινε λόγος για την εκπροσώπηση της Λέσχης Φίλων Άρη στο συνέδριο της Βαρκελώνης, όπου υπήρξε παρουσία κορυφαίων συλλόγων, ενώ ο κ. Δεσύπρης αναφέρθηκε στην δουλειά που έγινε στην Μπαρτσελόνα όλα αυτά τα χρόνια.
* Ο κ. Γρανούζης ξεκαθάρισε ότι: «Δεν υπάρχει όριο στα μέλη. όσοι είναι οι φίλαθλοι του Άρη πρέπει να είναι και τα μέλη της Λέσχης. Κάτι ανάλογο υπάρχει και σε άλλες ομάδες όπως η Μπόκα. Αυτή την στιγμή έχουμε περίπου 5.000 μέλη. Κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια για να καταλάβουν όλοι ότι ο μόνιμος χορηγός είναι ο κόσμος που θα βοηθήσει να μην προκύψουν προβλήματα στο μέλλον». Ο κ. Δεσύπρης τόνισε από την πλευρά του ότι: «Η Λέσχη θα δώσει χρήματα του απλού φιλάθλου και μέλος της Λέσχης για τις μετοχές της ΠΑΕ Άρης».
* Για το θέμα του γηπέδου, ο Γιάννης Γρανούζης απάντησε: «Οι ενέργειες του ενιαίου Άρη είναι πολύ πιο δυνατές από το αν λειτουργούσε ο καθένας μόνος του. Συνεπώς και εμείς ενώνουμε την φωνή μας με τον ενιαίο Άρη. Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις του κ. Ιωαννίδη αλλά και του δημάρχου Θέρμης κ. Παπαδόπουλο, το θέμα προχωράει. Κάνουμε και εμείς ότι ενέργειες πρέπει για να προχωρήσει αυτό το θέμα».Πηγη Metrosport

Κήρυξη εθνικής αργίας στην Παραγουάη

paraguai_lugo.jpgΠανηγυρικό κλίμα επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Παραγουάη μετά την μεγάλη νίκη επί της Αργεντινής για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο πρόεδρος της χώρας, Φερνάντο Λούγο μάλιστα, κήρυξε την Πέμπτη, ημέρα εθνικής αργίας, καθώς όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα σημερινά σχόλια του Τύπου της χώρας. «Η χαρά της Παραγουάης δεν έχει τέλος. Μην κλαις για μένα Αργεντινή. Ποιος Μαραντόνα; Έχουμε ήδη προκριθεί. Και εσύ;», αναφέρει τοπική εφημερίδα ενώ μία άλλη έχει φωτογραφία του Μαραντόνα με την εξής λεζάντα: «Κλάψε, κλάψε, Μαραντόνα».

Κολέ: «Εντυπωσιασμένος από Ελλάδα»

collet_france1.jpgΤις καλύτερες των... εντυπώσεων έχει αποκομίσει ο τεχνικός της Εθνικής Γαλλίας, Βενσάν Κολέ, από την παρουσία της Εθνικής Ελλάδας στα πολωνικά παρκέ. Οι «τρικολόρ» θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Εθνική Ελλάδας την προσεχή Τρίτη (7.15μ.μ), στο πλαίσιο της β΄φάσης των ομίλων της διοργάνωσης, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό των Γάλλων να παραδέχεται την σαφή ανωτερότητα της «επίσημης αγαπημένης», ενόψει της επικείμενης αναμέτρησης.


Ο προπονητής της Εθνικής Γαλλίας, ο οποία τερμάτισε στην κορυφή του β' ομίλου, κατέθεσε αρχικά την άποψή του, για το συγκρότημα του Γιόνας Καζλάουσκας: «Η Ελλάδα είναι η ομάδα που μου έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση μέχρι στιγμής. Πιστεύω πως είναι φαβορί», ενω συνέχισε αναφερόμενος στις βλέψεις της ομάδας του, στην συνέχεια της διοργάνωσης: «Σαν πρώτο στόχο έχουμε να νικήσουμε την ΠΓΔΜ, προκειμένου να εξασφαλίσουμε μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου και να αγωνιστούμε στα προημιτελικά την Πέμπτη κι όχι την Παρασκευή.

Στόχος μας σε κάθε ματς είναι φυσικά η νίκη, αλλά παράλληλα και η βελτίωσή μας. Μπορεί να σημειώσαμε τρεις νίκες στον πρώτο γύρο, αλλά έχουμε πολλά πράγματα να βελτιώσουμε στο παιχνίδι μας. Έχουμε αδυναμίες και πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτές, γιατί με τις εμφανίσεις αυτές δεν μπορούμε να φτάσουμε στην τετράδα».

Πουλάει τον μισό Πανιώνιο ο Τσακίρης

tsakiris_nea.jpgΈτοιμος να βάλει και άλλον άνθρωπο στα διοικητικά του Πανιωνίου είναι ο Κωνσταντίνος Τσακίρης. Ο πρόεδρος των «κυανέρυθρων» συζητάει με γνωστό εφοπλιστή το τελευταίο διάστημα για να πουλήσει το 50% της ΠΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay». Ο πρόεδρος των «κυανέρυθρων» φέρεται να συζητά να πουλήσει το συγκεκριμένο ποσοστό σε κάποιον γνωστό εφοπλιστή, με τον οποίο βρίσκεται σε επαφή τις τελευταίες εβδομάδες. Μάλιστα, ο Κωνσταντίνος Τσακίρης έχει παραδώσει στον υποψήφιο αγοραστή φάκελο που περιλαμβάνει τους ισολογισμούς των τελευταίων ετών, το τωρινό μισθολόγιο της ΠΑΕ και ό,τι άλλο του έχει ζητηθεί.

Ο συγκεκριμένος εφοπλιστής έχει ζητήσει να διατηρηθεί η ανωνυμία του, αφού δεν έχει ανάγκη τη δημοσιότητα και γενικώς είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων και αποφεύγει τα ΜΜΕ.

Ανέλαβε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Ράμος

ramos2.jpgΣτη ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα συνεχίσει τη προπονητική του καριέρα ο Χουάντε Ράμος. Ο Ισπανός τεχνικός συμφώνησε σε όλα με τη ρωσική ομάδα ως το Δεκέμβριο και θα πάρει τη θέση του Βραζιλιάνου Ζίκο, και θα έχει την ευκαιρία να τη καθοδηγήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ζίκο απομακρύνθηκε μετά την όχι και τόσο καλή πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, αφού μετά από 20 αγωνιστικές βρίσκεται στη τέταρτη θέση έχοντας δέκα βαθμούς λιγότερους από την πρωτοπόρο Ρούμπιν Καζάν.

«Είμαι χαρούμενος γιατί η ΤΣΣΚΑ είναι ένας ιστορικός σύλλογος. Ήρθα για να βοηθήσω, ιδιαίτερα στο Champions League, όπου στόχος της ομάδας είναι η πρόκριση στη φάση των ‘16’΄», τόνισε ο πρώην τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ειπε..........................

"Περιμένω σε μια εβδομάδα έναν… αρραβώνα"

Νίκος Θανόπουλος

(...ο πρόεδρος της ΑΕΚ, αναφερόμενος στο ενδιαφέρον κύπριων επενδυτών για να μπουν στην ΠΑΕ)

Ψιθυροι......................

  • Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε θετικό και το β' δείγμα της αθλήτριας του στίβου Αθηνάς Κοψιά, στην οποία είχαν ανιχνευθεί απαγορευμένες ουσίες σε έλεγχο που είχε υποβληθεί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.
  • Την πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής του διάγει ο Λεονάρντο, καθώς μετά το γάμο του με την αγαπημένη του Καμίλα και την μεταγραφή που πήρε στην ομάδα της καρδιάς του την ΑΕΚ, ο βραζιλιάνος έγινε και... χαζομπαμπάς, καθώς την Τετάρτη (9/9) η σύζυγός του έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, βάρους 3 κιλών.
  • Μπορεί κάποιοι να τον προορίζουν για τον πάγκο της μεγάλης Εθνικής, όταν με το καλό πάει για… μόνιμη ξεκούραση ο Οτο Ρεχάγκελ, όμως πληροφορίες θέλουν τον Νίκο Νιόπλια να έχει ξεκινήσει ταχύρυθμα μαθήματα αγγλικών, προκειμένου να διαδεχθεί, ενδεχομένως και μεσούσης της περιόδου, αλλοδαπό τεχνικό σε ομάδα του τέως ΠΟΚ…

Η πρωταθλήτρια φιλοξενεί την πρωτοπόρο


Φάση από τον αγώνα Μπόχουμ - Λεβερκούζεν Από την πρωταθλήτρια Βόλφσμπουργκ φιλοξενείται η πρωτοπόρος της Μπουντεσλίγκα, Μπάγερ Λεβερκούζεν, ενώ το Αμβούργο που συγκατοικεί με την ομάδα του Φάνη Γκέκα στην κορυφή, υποδέχεται την Στουτγκάρδη. Ντέρμπι ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Μπάγερν περιλαμβάνει το μενού της 5ης αγωνιστικής.


Σάββατο

16:30 Μπορούσια Ντόρτμουντ-Μπάγερν Μονάχου

16:30 Χοφενχάιμ-Μπόχουμ

16:30 Βόλφσμπουργκ-Μπάγερ Λεβερκούζεν

16:30 Φράιμπουργκ-Αϊντραχτ

16:30 Μάινζ 05-Χέρτα Βερολίνου

16:30 Νυρεμβέργη-Γκλάντμπαχ

19:30 Αμβούργο-Στουτγκάρδη

Κυριακή

16:30 Βέρντερ Βρέμης-Αννόβερο

18:30 Κολονία-Σάλκε

Στο Πριγκηπάτο δοκιμάζεται η Παρί


Το ΄"Λουϊ ΙΙ", έδρα της Μονακό Το παιχνίδι της Μονακό με την Παρί Σεν Ζερμέν είναι αυτό που κλέβει την παράσταση στην Πέμπτη αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος. Λιόν και Μπορντό που ισοβαθμούν με τους πρωτευουσιάνους στην κορυφή, υποδέχονται τις Γκρενόμπλ και Λοριάν, αντίστοιχα.

Σάββατο

20:00 Λε Μαν-Μαρσέιγ

20:00 Λιλ-Σοσό

20:00 Λιόν-Λοριάν

20:00 Μονπελιέ-Λανς

20:00 Νανσί-Τουλούζ

20:00 Βαλανσιέν-Μπουλόν-Σουρ-Μερ

22:00 Μπορντό-Γκρενόμπλ

Κυριακή

18:00 Οσέρ-Νις

18:00 Ρεν-Σεντ Ετιέν

22:00 Μονακό-Παρί Σεν Ζερμέν

Ντέρμπι για τις ομάδες του Μάντσεστερ


Ο Αντμεπαγιόρ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι Δύο σπουδαία παιχνίδι περιλαμβάνει το μενού της πέμπτης αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Οι Αντεμπαγιόρ, Κόλο Τουρέ υποδέχονται στο στάδιο της πόλης του Μάντσεστερ την πρώην τους ομάδα, την Αρσεναλ, ενώ η Γιουνάιτεντ φιλοξενείται από την πρωτοπόρο Τότεναμ.

Σάββατο

17:00 Λίβερπουλ-Μπέρνλι

17:00 Μάντσεστερ Σίτι-Αρσεναλ

17:00 Πόρτσμουθ-Μπόλτον

17:00 Στόουκ-Τσέλσι

17:00 Σάντερλαντ-Χαλ

17:00 Μπλάκμπερν-Γουλβς

17:00 Γουϊγκαν-Γουέστ Χαμ

19:30 Τότεναμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Κυριακή

14:00 Μπέρμινχαμ-Αστον Βίλα

18:15 Φούλαμ-Εβερτον

Γιώργος Καραγκούνης: «Ψυχραιμία παιδιά»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ψυχραιμία συνέστησε ο Γιώργος Καραγκούνης μιλώντας σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό για την ισοπαλία της Εθνικής Ελλάδας με τη Μολδαβία (1-1) στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ 2010, αποτέλεσμα που δυσκόλεψε την προσπάθεια για πρόκριση στην τελική φάση.

«Χρειάζεται ψυχραιμία. Έχουμε μπροστά μας δύο κρίσιμα παιχνίδια τα οποία πρέπει να κερδίσουμε. Το αποτέλεσμα με τη Μολδαβία δεν ήταν καλό, ωστόσο δεν νομίζω πως είναι σωστό να τα ισοπεδώνουμε όλα», ανέφερε αρχικά στον «Sentra fm 103,3» ο διεθνής άσος του Παναθηναϊκού.

«Δεν νομίζω πως κάποιος δεν θέλει να πάει στο Μουντιάλ», ήταν η χαρακτηριστική του απάντηση όταν ρωτήθηκε αν ο Ότο Ρεχάγκελ έχει ακόμα πάθος για να προπονεί την Εθνική.

ΑΓΓΛΙΑ - Τέρι: "Με έφτυσε ο Κλάσνιτς!"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στην αποκάλυψη πως ο Ιβάν Κλάσνιτς τον έφτυσε κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα ανάμεσα σε Αγγλία και Κροατία, προέβη ο Τζόν Τέρι.

Ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας δήλωσε ότι όταν ο επιθετικός της Μπόλτον μπήκε στο παιχνίδι ως αλλαγή, ήταν εκνευρισμένος, ο Τέρι προσπάθησε να τον ηρεμίσει και ο Κλάσνιτς τον έφτυσε!

«Αυτή δεν είναι σωστή συμπεριφορά. Μπήκε στο παιχνίδι με νεύρα. Είναι ο μοναδικός παίκτης που με έχει φτύσει. Ήταν πολύ άσχημο αλλά δεν θα το αφήσς να χαλάσει αυτή την καλή βραδιά για την Αγγλία», σχολίασε ο διεθνής Άγγλος αμυντικός

ΗΡΑΚΛΗΣ: Οργανωμένοι κατά παραγόντων


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μετά την απόφαση της διοίκησης της ΠΑΕ Ηρακλής να μην παραστεί στην σύσκεψη για τα μέτρα τάξης του αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και να μην ζητήσει εισιτήρια για τα εκτός έδρας παιχνίδια η αντίδραση των οργανωμένων ήταν σίγουρη.

Αργά χθες το βράδυ και μετά το πέρας της συνέλευσης των συνδέσμων εκδόθηκε μία ανακοίνωση η οποία κινείται στο ίδιο μήκος κύμματος με αυτή της ΠΑΕ και αναφέρει την διακοπή των συνδέσμων με την διοίκηση που αφορούσε κυρίως στη χορήγηση των εισιτηρίων... Αναλυτικά:

«Ανακοίνωση συνδέσμων Ηρακλή

Οι σύνδεσμοι του Ηρακλή, ενωμένοι όσο ποτέ, αποφασίσαμε από κοινού να σταματήσουμε από σήμερα 9/9 (σ.σ. χθες) τη διάθεση εισιτηρίων διαρκείας της ΠΑΕ Ηρακλής όπως επίσης και τη διάθεση εισιτηρίων για τους εντός και εκτός έδρας αγώνες του Ηρακλή. Οι σύνδεσμοι δεν ήταν και δε θα γίνουν ποτέ εκδοτήρια εισιτηρίων.

Δυσκολευτήκαμε πολύ να πάρουμε αυτή την απόφαση, η οποία δεν είναι τιμωρία αλλά απόφαση προβληματισμού απέναντι στην κίνηση της διοίκησης να αφήσει τον Ηρακλή μόνο του στο ΟΑΚΑ. Ελπίζουμε οι υγειώς σκεπτόμενοι διοικούντες να απομονώσουν τους μεμονωμένους παραγοντικούς κύκλους που βρίσκουν χώρο δράσης εντός του Ηρακλή και να ανακαλέσουν τάχιστα την απόφαση τους έτσι ώστε να ανακαλέσουμε και εμείς τη δική μας.Δηλώνουμε ότι η στήριξη μας προς την ομάδα δε θα καμφθεί από αυτά τα γεγονότα, καθώς επίσης και ότι πλέον με περισσότερη αποφασιστικότητα θα διαφυλάξουμε τα συμφέροντα της.

Υ.γ1: Γιατί να λέμε βίαια τα νερά ενός ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;

Υ.γ2: Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε όλα τα πέταλα της Γης

Μετά τιμής: ΣΦΗ Αθήνας, ΑΠΑΤΣΗ, ΣΦΗΕ Λαγκαδά, ΣΦΗ Τριανδρίας, Blue Boys, ΣΦΗΣΕ, Αυτόνομη Θύρα 10- Χαλκιδικής- Κιλκίς- Καβάλας- Κοζάνης- Τριλόφου- Βαλμάδας- Στρατωνίου + μη οργανωμένοι οπαδοί που δώσαν το παρών».

Εθνική αργία στην Παραγουάη ελέω... Μαραντόνα!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η Παραγουάη εξασφάλισε με την νίκη της με 1-0 επί της Αργεντινής την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ 2010 και όλη η χώρα θυμίζει "μεθυσμένη πολιτεία" από τα ξημερώματα της Πέμπτης...


Για αυτό φρόντισε ο πρόεδρος της Παραγουάης, Φερνάντο Λούγο, ο οποίος κήρυξε την Πέμπτη ημέρα εθνικής αργίας, όπου θα παραμείνουν κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία για να μπορέσουν οι φίλαθλοι να χαρούν με την ψυχή την σπουδαία αυτή επιτυχία.

Η χαρά τους αυτή μάλιστα φαίνεται πως είναι διπλή, κάτι που μαρτυρούν οι τίτλοι που έχουν αφιερώσει τα ΜΜΕ της χώρας για την Αργεντινή του Ντιέγκο Μαραντόνα.

"Η χαρά της Παραουγάης δεν έχει τέλος. Μην κλαις για μένα Αργεντινή. Ποιος Μαραντόνα. Έχουμε ήδη προκριθεί. Και εσύ;"αναφέρει χαρακτηριστικά τοπική εφημερίδα ενώ μία άλλη έχει φωτογραφία του τεχνικού της "αλμπισελέστε" με την εξής λεζάντα: "Κλάψε, κλάψε, Μαραντόνα".

Συμπαράσταση του «Super 3» στον Σισέ!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μήνυμα συμπαράστασης στον Τζιμπρίλ Σισέ έστειλε, μέσω της ιστοσελίδας του, ο σύνδεσμος οργανωμένων φιλάθλων του Άρη, «Super3»! Οι φίλοι του Άρη καταδίκασαν τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο Γάλλος επιθετικός του Παναθηναϊκού στο Βόλο και όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «ο ρατσισμός είναι καρκίνωμα που πρέπει να ξεριζωθεί συθέμελα»!

Το μήνυμα του «Super 3»

«Θα έρθει η ώρα που θα θερίσουμε τις θύελλες. Ο ποδοσφαιρικός ρατσισμός που καλλιεργείται στην Ελλάδα είναι το ίδιο κατάπτυστος όσο και οι εμπνευστές του και τα τσιράκια τους. Καρκίνωμα που πρέπει να ξεριζωθεί συθέμελα.

Κατρακύλας συνέχεια για το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε «φιλικό» παιχνίδι σύσσωμη η κερκίδα γηπεδούχων έβριζε ποδοσφαιριστή μόνο και μόνο γιατί ήταν …έγχρωμος.

Έτσι είναι όμως. Αυτή είναι η φυσική εξέλιξη των καταστάσεων που οι μαϊντανοί του ποδοσφαίρου, οι επιτήδειοι κονδυλοφόροι και οι μισθοφόροι παράγοντες φροντίζουν να δημιουργούν και κυρίως να συντηρούν. Και το σίγουρο είναι ότι τα χειρότερα έρχονται.

Πριν από τρία χρόνια ξεκίνησε, και δυστυχώς τεχνηέντως συντηρείται, μια βλακώδης, απύθμενης ηλιθιότητας και πρωτοφανούς καφρίλας διάκριση μεταξύ Ελλήνων και ξένων ποδοσφαιριστών.

Επίκεντρο της… κριτικής φυσικά για ακόμη μια φορά ήταν ο ΑΡΗΣ. «Με τρεις μόνο Έλληνες» διατυμπάνιζαν οι παντογνώστες αυτόκλητοι σωτήρες και οι εντεταλμένοι δημοσιογραφίσκοι και τηλεκριτικοί.

Την επόμενη χρονιά, όταν πλέον και οι χαϊδεμένες ομάδες των ΜΜΕ και δυνάστες του Ελληνικού ποδοσφαίρου αγωνίζονταν με 2 ή 3 Έλληνες ο πήχης έπεσε. «Με ένα μόνο Έλληνα ο ΑΡΗΣ» διαλαλούσαν οι ντελάληδες περιφρουρητές του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου η βλακεία έχει γίνει εισιτήριο καταξίωσης, το παρασκήνιο είναι ρυθμιστής όλων των καταστάσεων και η αυθαιρεσία καθημερινότητα, τα φαινόμενα ρατσιστικής συμπεριφοράς θα αρχίζουν ν’ ανθίζουν.

Και το κακό είναι ότι αυτό θα γίνει με τις ευλογίες διάφορων ΜΜΕ και τις παραινέσεις των δημοσιογράφων και των παραγόντων του Ελληνικού ποδοσφαίρου που υποκινούν, συντηρούν και ενθαρρύνουν διακρίσεις του τύπου “Έλληνες” και “ξένοι”».

«Σβήνει» τα ρεκόρ του Θουμπιθαρέτα ο Κασίγιας


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ένα απ’ τα ρεκόρ του Άντονι Θουμπιθαρέτα «έκλεψε» χθες ο Ίκερ Κασίγιας. Στη νίκη της Ισπανίας επί της Εσθονίας (3-0), κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία των Φούριας Ρόχας για 57ο παιχνίδι σε 98 συμμετοχές (ο παλαίμαχος κίπερ της Μπαρτσελόνα το είχε πετύχει σε 56). Παράλληλα, κυνηγάει το ρεκόρ συμμετοχών του Θουμπιθαρέτα (σ.σ. 126) και όπως φαίνεται θα προστεθεί και αυτό στη συλλογή του, αφού είναι μόλις 28 ετών. Τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται στην τρίτη θέση πίσω από τον Ραούλ, ενώ θέλει πέντε συμμετοχές για να τον προσπεράσει.

Ο «φύλακας άγγελος» της Ρεάλ Μαδρίτης θα δώσει το επόμενο καλοκαίρι στη Νότια Αφρική για τρίτη φορά το «παρών» σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, και έχει ελπίδες να ισοφαρίσει την επίδοση του Θουμπιθαρέτα με συμμετοχή σε τέσσερις τελικές φάσεις Μουντιάλ, δεδομένου ότι το 2014 θα βαδίζει στο 33ο έτος της ηλικίας του.

Τέλος ο Μπενάκερ από την Πολωνία


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την απομάκρυνση του Λίο Μπενάκερ από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Πολωνίας, ανακοίνωσε η ομοσπονδία της χώρας.

Ο Ολλανδός τεχνικός πλήρωσε το μάρμαρο για την κακή πορεία της ομάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2010 και η ήττα με 0-3 από τη Σλοβενία την Τετάρτη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον 67χρονο προπονητή.

Ο Μπενάκερ βρισκόταν τρία χρόνια στο τιμόνι της Εθνικής Πολωνίας η οποία πλέον είδε τις ελπίδες της για πρόκριση στα τελικά να έχουν μειωθεί καθώς βρίσκεται στην πέμπτη θέση του 3ου ομίλου με 11 βαθμούς.

Αμανατίδης: «Θέλει αλλαγές η Εθνική»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Γιάννης Αμανατίδης είναι από αυτούς που δεν κρύβονται και με τις δηλώσεις του προκαλεί προβληματισμό. Ο φορ της Αϊντραχτ ήταν ξεκάθαρος και άφησε πολλές αιχμές κατά παντός... υπευθύνου για το κάζο της Ελλάδας στη Μολδαβία, ενώ τόνισε πως στην Εθνική πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές.

Αναλυτικά είπε: «Χρειάζονται αλλαγές στην Εθνική. Από τη στιγμή που δε σκοράρουμε και αποτύχαμε στο στόχο μας, στα ματς με Ελβετία και Μολδαβία, πρέπει να αναλύσουμε τι φταίει. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να αλλάξουμε. Θα πρέπει να καθίσουμε αρκετές ώρες για να αναλύσουμε τι φταίει και η Εθνική δεν πάει καλά».

Oμως και ο Τάκης Φύσσας ήταν λάβρος στις δηλώσεις του: ««Πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα, να δούμε κατάματα την αλήθεια. Υπάρχουν ένα-δύο πράγματα που με έχουν ενοχλήσει στη θέση που βρίσκομαι, αλλά τα κρατάω για μένα. Πρέπει οπωσδήποτε να λυθούν μέχρι τον Οκτώβρη. Δεν θέλω να βγάλετε συμπεράσματα, είναι θέματα που αφορούν τη λειτουργία της ομάδας. Ήταν ένα παιχνίδι που δυστυχώς για μας εξελίχθηκε άσχημα. Είχαμε την πρωτοβουλία, παίξαμε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, βγήκαμε από τα πλάγια, ευτυχήσαμε να σκοράρουμε, αλλά από τα μέσα του δευτέρου μέρους και μετά δείξαμε σημάδια αποπροσανατολισμού.

Δώσαμε την ευκαιρία στους Μολδαβούς να ισοφαρίσουν και το γκολ αυτό ήταν καταδικαστικό. Ήμασταν άτυχοι στο τέλος, αλλά δεν είμαστε ευχαριστημένοι και με τους εαυτούς μας. Κάτι φταίει. Πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο. Σίγουρα ήμασταν άτυχοι και στα δύο ματς που δώσαμε, αδικηθήκαμε στο ματς της Ελβετίας, αλλά κάπου φταίξαμε και εμείς. Οι διεθνείς είναι έμπειροι παίκτες και πρέπει να ηρεμήσουμε όλοι και να προετοιμαστούμε για τα ματς του Οκτωβρίου».

Α.Μαντσίνι: "Προκλητικές οι δηλώσεις Ίμπρα"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δήλωσε πριν λίγα 24ωρα ότι ήταν αυτός που έκανε την Ίντερ -με την έλευσή του στο Μιλάνο το 2006- να κερδίσει τίτλους μετά από 17 ολόκληρα χρόνια, και όπως ήταν αναπόφευκτο η "απάντηση" από το στρατόπεδο των πρωταθλητών Ιταλίας δεν άργησε να έρθει.

"Δράστης" ήταν ο Αμαντίνο Μανσίνι, ο οποίος στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε την Πέμπτη στην εφημερίδα "Corriere dello Sport", χαρακτήρισε προκλητικές τις δηλώσεις του νυν άσου της Μπαρτσελόνα, ο οποίος μάλιστα την ερχόμενη Τετάρτη θα τεθεί αντίπαλος των "νερατσούρι" στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

"Έχει κάνει σημαντικά πράγματα με εμάς και έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα, όμως αυτές οι δηλώσεις μου φαίνονται λίγο προκλητικές και υπερβολικές.

Ο καθένας έχει το δικαίωμα της γνώμης του και πρέπει να το σεβόμαστε αυτό, όμως τα πράγματα δεν είναι όπως τα λέει: η Ίντερ υπήρχε για 100 χρόνια και είχε κερδίσει τρόπαια πριν την άφιξή του", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βραζιλιάνος άσος, ο οποίος αποκάλυψε και το παρασκήνιο της παραμονής του στην Ίντερ και τη μη μετακίνησή του την τελευταία ημέρα των μεταγραφών σε μία εκ των Ρόμα η Τζένοα.

"Στη Ρόμα υπάρχει ένα περιβάλλον όπου ήμουν καλά για 6 χρόνια, ενώ προερχόμουν από μία σεζόν που δεν είχα παίξει στην Ίντερ. Το σκέφτηκα να επιστρέψω όμως τα πράγματα πήγαν όπως πήγαν.

Την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, την 31η Αυγούστου και μέρα Δευτέρα, ήταν όλα έτοιμα με τη Τζένοα: είχα μιλήσει με τον Φαμπρίτσιο Πρετσιόζι και υπήρχε συμφωνία για δανεισμό.

Ήταν χαρούμενη και η σύζυγός μου Βανέσα γιατί τουλάχιστον θα είχα περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Το απόγευμα όμως, μίλησα με τον Μουρίνιο και στο τέλος αυτής της ειλικρινής συνομιλίας παρέμεινα.

Ήταν εκείνος που με έπεισε και τώρα αντιμετωπίζω αυτή τη σεζόν με μεγαλύτερη ηρεμία. Εύχομαι να ζήσω μία διαφορετική χρονιά από την περυσινή.

Έχω διάθεση να επανέλθω και να ξαναγίνω ο Μανσίνι που γνωρίζετε, εκείνος της Ρόμα. Για μένα ξεκινά μία νέα ζωή".

Σε ερώτηση τέλος για το αν θα επιστρέψει στην "αιώνια πόλη" για να φορέσει εκ νέου τη φανέλα των "τζαλορόσι" μετά το τέλος της παρουσίας του στην Ίντερ, ο Βραζιλιάνος ακραίος χαφ δήλωσε:

"Σε τρία χρόνια θα είμαι "γηραιός" (32 ετών) και, αν και έχω ακόμα σπίτι στη Ρώμη και η πόλη αυτή παραμένει στην καρδιά μου, θα μπορούσα να γυρίσω στη Βραζιλία".

Ρονάλντο: «Παίζεις άσχημα και… κερδίζεις!»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την άποψη του ότι δεν χρειάζεται μια ομάδα να εντυπωσιάζει με την απόδοσή της για να πάρει τη νίκη εξέφρασε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μετά την επικράτηση (1-0) της Πορτογαλίας στην έδρα της Ουγγαρίας. Οι Ίβηρες στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τη Δανία (1-1) πραγματοποίησαν 34 σουτ στην εστία του Σόρενσεν, αλλά μόνο η κεφαλιά του Λίεντσον κατέληξε στο... πλεκτό. Αυτή τη φορά, όμως, η ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ, παρότι έκανε τέσσερις ευκαιρίες, πήρε αυτό που χρειαζόταν. Τους τρεις βαθμούς!

«Κόντρα στη Δανία είχαμε 30 ευκαιρίες και δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε. Μερικές φορές παίζεις άσχημο ποδόσφαιρο και κερδίζεις, όπως συνέβη απόψε (σ.σ.: χθες) που δεν κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι», δήλωσε ο 25χρονος μεσοεπιθετικός και πρόσθεσε: «Πρέπει να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε. Υποχρέωσή μας ήταν να κερδίσουμε και οι συμπαίκτες μου είναι ευχαριστημένοι, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Έκλεισε Κασάρ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Έτοιμος να πραγματοποιήσει τη 18η μεταγραφή του είναι ο Πανθρακικός. Η ομάδα της Κομοτηνής ήρθε σε συμφωνία με τον Πάμπλο Κασάρ. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός αναμένεται να έρθει σήμερα στην Ελλάδα για να περάσει από ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις. Στη συνέχεια Ο 31χρονος στόπερ θα υπογράψει το συμβόλαιο του που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μονοετές. Ο Κασάρ αγωνιζόταν τα τρία τελευταία χρόνια στην Αλαβές ενώ έχει παίξει για εννέα χρόνια στη Ράσινγκ Σανταντέρ. Η μεταγραφή αυτή θα είναι η τελευταία για την ομάδα του Αλμπέρ Καρτιέ.

Ποιος είναι ο Κασάρ

Εθνικότητα: Ισπανός
Ημερομηνία γέννησης: 17/09/1978
Θέση: Αμυντικός
Ύψος: 1,85 μ.
Βάρος: 77 κ.

Η καριέρα του

Σεζόν Σύλλογος Συμμετοχές (Γκολ)

1997/98 Ρασίνγκ Σανταντέρ Β – (-)
1998/99 Ρασίνγκ Σανταντέρ 1 (-)
1999/2000 Ρασίνγκ Σανταντέρ 1 (-)
2000/01 Ρασίνγκ Σανταντέρ Β
2001/02 Ρασίνγκ Σανταντέρ Β
2002/03 Ρασίνγκ Σανταντέρ 10 (3)
2003/04 Ρασίνγκ Σανταντέρ 32 (1)
2004/05 (α) Ρασίνγκ Σανταντέρ 14 (-)
2005 (β) Ρασίνγκ Σανταντέρ
2006 (α) Βαγιαδολίδ
2006 (β)/07 Αλαβές
2007/08 Αλαβές 28 (3)
2008/09 Αλαβές 13 (1)

Μπλάτερ:"Να αφαιρούνται βαθμοί από τις ομάδες"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.


Σκληρά μέτρα με την αφαίρεση βαθμών από ομάδες, πρότεινε ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ Σεπ Μπλάτερ με αφορμή την τελευταία υπόθεση της Τσέλσι με τον Γκαέλ Κακουτά που είχε ως αποτέλεσμα να της επιβληθεί ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για δύο περιόδους.

Με αυτό τον τρόπο θεωρεί ότι θα αποτρέψουν άλλες ομάδες να προβούν σε ανάλογες ενέργειες ενώ πρότεινε ανάλογη τιμωρία και σε περιπτώσεις επεισοδίων αλλά και κρουσμάτων ρατσισμού.

"Είναι τόσο σωστό όταν μιλάμε να αφαιρέσουμε βαθμούς. Κάποια στιγμή υπήρξε θέμα στην Ελβετία γιατί οι δύο ομάδες που ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας, η Βασιλεία και η Ζυρίχη δεν είχαν καλή συμπεριφορά.Τελικά τιμωρήθηκαν με αγώνες χωρίς θεατές και ρώτησαν την γνώμη μου.

Η γνώμη μου είναι το να δώσει ένα αγώνα χωρίς θεατές, είναι σαν να τιμωρείς το ποδόσφαιρο. Δεν τιμωρείς τους συλλόγους", είπε πιο χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:"Είπα ότι εγώ θα αφαιρούσα ένα βαθμό από κάθε ομάδα και μετά τα σταματούσε και δεν θα υπήρχαν προβλήματα. Το καλύτερο είναι η αφαίρεση βαθμών.

Για παράδειγμα για ρατσισμό υπάρχει πρόστιμο 100.000 ή 200.000 λιρών και πάντα βρίσκεται κάποιος να το πληρώσει. Όμως αν αφαιρεθούν βαθμοί θα είναι ένα παράδειγμα. Οι εθνικές ομοσπονδίες πρέπει να βρουν το θάρρος να το κάνουν αυτό για να σταματήσει. Πρέπει να τους ακουμπήσουν εκεί που πονάνε. Αφαίρεση βαθμών και μετά θα σταματήσει".

Τέλος για την τελευταία υπόθεση με την Τσέλσι και τον Κακουτά, είπε:"Μπορώ να πω ότι υπάρχουν ομάδες που κοιτούν τα βιβλία τους και άλλες που ήδη έχουν ανακοινώσει ότι κάποιος παίκτης δεν έχει συμβόλαιο μαζί τους, είναι ακόμη ερασιτέχνης για να είναι σίγουρες ότι βρίσκονται κάτω από το καθεστώς που ισχύει για τους νεαρούς παίκτες".

ΠΑΟΚ: Γεμίζει το «οπλοστάσιο»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Φερνάντο Σάντος πονοκεφάλιαζε λόγω των πολλών προβλημάτων, κατάσταση που έχει αλλάξει άρδην. Ο Πορτογάλος τεχνικός ενόψει της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης βλέπει την ομάδα του να είναι σχεδόν πλήρης.

Η πρόωρη επιστροφή του Μπρούνο Τσιρίλο, η προσθήκη του Μπράις Μουν καθώς και η αποθεραπεία των Σορλέν, Κονσεϊσάο, Γκαρσία και Αραμπατζή κάνει τον προπονητή του ΠΑΟΚ να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.Εκτός δράσης παραμένουν ακόμα οι Κοντρέρας, Σνάουτσνερ και Μπιζέρα.

Κόντρα στην ομάδα της Τρίπολης αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Χαλκιάς. Ο Τσιρίλο με τον Μαλεζά θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο έχοντας το Λίνο αριστερά και το Μουν δεξιά.

Στο κέντρο, ο Βιτόλο φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο. Στην κορυφή του ρόμβου θέση διεκδικούν ο Ίβιτς και ο Φωτάκης. Δεξιά και αριστερά υπάρχουν ο Κονσεϊσάο, ο Σορλέν, ο Κουτσιανικούλης και ο Βιερίνια (αν δεν παίξει στην κορυφή της επίθεσης) οι οποίοι διεκδικούν δύο θέσεις.

Τέλος στην επίθεση ο Μουσλίμοβιτς πρέπει να θεωρείται σίγουρος, αλλά ο παρτενέρ του δεν είναι βέβαιως. Μπορεί να παίξει ο Βιεϊρίνια δεύτερος επιθετικός ή αν ο Πορτογάλος παίξει στα πλάγια, τότε μπορεί να ξεκινήσει και ο Φιλομένο.

Σκέφτεται το τέλος ο Γκούμας


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

«Κρεμά» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Γιάννης Γκούμας. Ο 34χρονος άσος, που έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, είναι έτοιμος να βάλει τέλος στην καριέρα του. Ο Γκούμας, παρά τις προτάσεις που είχε, δεν υπέγραψε σε κάποια ομάδα και αναμένεται σύντομα να ανακοινώσει την απόφαση του.

Ο Γκούμας δέχθηκε προτάσεις από τον Πανιώνιο, τη Λάρισα και έναν σύλλογο από την Κύπρο, ωστόσο απάντησε αρνητικά αφού δεν ήθελε να αγωνιστεί σε άλλη ελληνική ομάδα. Τι θα κάνει όμως τώρα; «Με τη ληξη της καριέρας σου η πόρτα του Παναθηναϊκού θα είναι ανοιχτή…», του είχαν αναφέρει από τη διοίκηση των «πρασίνων».

Ο Γκούμας γεννήθηκε στο χωριό Αμπελώνας Λάρισας στις 24 Μαΐου 1975. Ο Αμπελωνιακός ήταν η ομάδα στην οποία άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα, και σε νεαρή ηλικία ξεχώρισε ιδιαιτέρως για τις επιδόσεις του στην επιθετική γραμμή της ομάδας. Οι πολύ καλές εμφανίσεις του προσέλκυσαν την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό με τον δεύτερο να κερδίζει την μάχη της απόκτησης του το καλοκαίρι του 1994.

Το πρώτο του παιχνίδι με την πράσινη φανέλα ήταν στις 15 Απριλίου 1995, όταν αντικατέστησε τον Χουάν Χοσέ Μπορέλι στο 77ο λεπτό στην εκτός έδρας νίκη του «τριφυλλιού» με 3-0 επί του Λεβαδειακού. Πέρασαν 15 χρόνια (παρά 24 ημέρες) όταν φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα με το τριφύλλι στις 22 Μαρτίου 2009 (στην εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης).

Στον Παναθηναϊκό καθιερώθηκε στη θέση του κεντρικού αμυντικού, από τον προπονητή Βασίλη Δανιήλ. Παρ' ολ' αυτά συχνά έδινε λύσεις και στο σκοράρισμα, λόγω της προηγούμενης εμπειρίας του ως σέντερ-φορ.

Ήταν διεθνής με την Εθνική Ελλάδος (45 συμμετοχές) συμμετέχοντας μάλιστα και στο Euro 2004, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης. Στον Παναθηναϊκό συνολικά σκόραρε 38 φορές.

Το καλοκαίρι του 2009 λύθηκε το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό καθώς δεν συμπεριλαμβανόταν στα πλάνα του προπονητή Χενκ Τεν Κάτε. Από την λύση του συμβολαίου του εισέπραξε 250.000 Ευρώ, ως αποζημίωση.

Έχει αναδειχθεί Πρωταθλητής Ελλάδος 3 φορές (1995, 1996, 2004), δύο φορές κυπελλούχος (1995, 2004) ενώ ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2004.

Νέα γκέλα για Αργεντινή

Σε περιπέτειες έχει μπει για τα καλά πια η Αργεντινή σχετικά με την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010. Μετά την εντός έδρας ήττα από την Βραζιλία, η ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα ηττήθηκε και από την Παραγουάη με 0-1 και έπεσε στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αντίθετα, με νίκη συνέχισε η Βραζιλία, 4-2 τη Χιλή, με χατ τρικ του Νιλμάρ και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα στην βασική ενδεκάδα.

Οι παίκτες του Μαραντόνα ήθελαν τη νίκη, ώστε να ξεχάσουν την ήττα από την Βραζιλία και να ανέβουν στη βαθμολογία. Οι παίκτες της Παραγουάης, ωστόσο, έδειξαν μεγάλο πάθος και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ του Νέλσον Βαλντές στο 28`.

Με αυτή τη νίκη οι παραγουανοί εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, καθώς έχουν 30 βαθμούς και βρίσκονται μία θέση πίσω από την πρωτοπόρο Βραζιλία. Χιλή και Εκουαδόρ ακολουθούν στην 3η και 4η θέση, ενώ η Αργεντινή με 22 βαθμούς είναι πέμπτη.

Από τον όμιλο περνάνε οι τέσσερις πρώτες ομάδες, ενώ η πέμπτη θα παίξει αγώνα μπαράζ με τον τέταρτο της Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής. Στις δύο αγωνιστικές που απομένουν η Αργεντινή έχει να παίξει με Περού εντός έδρας και Ουρουγουάη εκτός.

Αντίθετα με την Αργεντινή η Βραζιλία δείχνει να έχει βρει το ρυθμό της και σημείωσε μία ακόμη νίκη, αυτή τη φορά με 4-2 επί της Χιλής. Ο Νιλμάρ έκανε χατ-τρικ για την σελεσάο, ενώ το τέταρτο γκολ πέτυχε ο Ζούλιο Μπαπτίστα. Για την Χιλή σκόραρε ο Ουμπέρτο Σουάζο. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα του Παναθηναϊκού βρέθηκε και πάλι στη βασική ενδεκάδα με το περιβραχιόνι του αρχηγού και είχε πολύ καλή απόδοση.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ: Τα αποτελέσματα στη CONCACAF

Σε αγώνες για την 8η ημέρα της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2010, στο πλαίσιο της Ζώνης Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Τρινιτάντ-ΗΠΑ 0-1

Μεξικό-Ονδούρα 1-0

Ελ Σαλβαδόρ-Κόστα Ρίκα 1-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Αγ Ν Ι Η ΓΚΟΛ Β

1. ΗΠΑ 8 5 1 2 14 9 16

2. Mεξικό 8 5 0 3 12 9 15

3. Ονδούρα 8 4 1 3 14 8 13

4. Κόστα Ρίκα 8 4 0 4 9 13 12

5. Eλ Σαλβαδόρ 8 2 2 4 8 10 8

6. Tρινιτάντ 8 1 2 5 8 16 5

***Οι τρεις πρώτες ομάδες προκρίνονται απευθείας στα τελικά του Μουντιάλ, ενώ η τέταρτη θα δώσει αγώνα μπαράζ με την 5η στην βαθμολογία των προκριματικών στη ζώνη της Νότιας

πηγή metrosport

Νέμεθ μέχρι το 2011

nemeth.jpgΟ Κριστιάν Νέμεθ έχει κλέψει τις εντυπώσεις και επιθυμία του Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι ο Ούγγρος επιθετικός να παραμείνει στην ΑΕΚ για ένα επιπλέον χρόνο, μέχρι το καλοκαίρι του 2011. Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ένωσης στους δημοσιογράφους, θα βρεθεί στο Λίβερπουλ όταν η ομάδα θα αγωνιστεί με την Έβερτον. Προσπάθειες για να αποκτηθεί από τώρα ο Ζόνας κάνει ο Δικέφαλος.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Θανόπουλος, επιδίωξή του είναι να υπάρξει συνάντηση με τον προπονητή της Λίβερπουλ, Ράφα Μπενίτεθ προκειμένου να συζητήσουν για ποδοσφαιριστές και ειδικά για τον Κριστιάν Νέμεθ ώστε να παρατείνουν το δανεισμό του για άλλο έναν χρόνο.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απόκτηση του Ζόνας από την Γκρέμιο και υπάρχει αισιοδοξία πως ο 25χρονος φορ θα αποκτηθεί από τώρα. H Ένωση προσφέρει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ και μία εταιρία μάνατζερ άλλα τόσα. Ο ίδιος ο Βραζιλιάνος επιθυμεί να έρθει στην ΑΕΚ και μοναδικός κίνδυνος που φαίνεται στον ορίζονται είναι να προκύψει ένας ανταγωνιστής για την απόκτησή του.

9ος όμιλος: "Οράνιε" δώρο στη Νορβηγία


Οι παίκτες της Εθνικής Ολλανδίας πανηγυρίζουν το γκολ του Ελία Η Σκωτία χρειαζόταν απλά έναν βαθμό στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα του 9ου ομίλου με την Ολλανδία για να διεκδικήσει μέσω των αγώνων μπαράζ την πρόκρισή της στην τελική φάση του Μουντιάλ. Όμως ο Ελία στο 82' χάρισε τη νίκη στους "οράνιε" και η Νορβηγία που... παραμόνευε εκμεταλλεύτηκε το ανέλπιστο δώρο.

Νορβηγία και Σκωτία ισοβάθμισαν στη δεύτερη θέση του ομίλου, αλλά επειδή η ομάδα του Έγκιλ Όλσεν είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων (+2 έναντι -5), πήρε το "εισιτήριο" για τα μπαράζ.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:
  • Νορβηγία - Π.Γ.Δ.Μ. 2-1
    (2' Χέλσταντ, 25' Ρίισε - 79' Γκρντσάροφ)

  • Σκωτία - Ολλανδία 0-1
    (82' Ελία)
  • 8ος όμιλος: Αγκαλιά με την πρόκριση η Ιταλία


    Οι παίκτες της Ιταλίας πανηγυρίζουν το γκολ του Γκρόσο Η Ιταλία επικράτησε με 2-0 της Βουλγαρίας στο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής και είναι πλέον αγκαλιά με την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου καθώς βρίσκεται στο +4 από τη δεύτερη Ιρλανδία (η οποία ωστόσο την φιλοξενεί στις 10 Οκτωβρίου).

    Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Κύπρος αναδείχθηκε ισόπαλη εκτός έδρας με 1-1 με το Μαυροβούνιο σε ένα αδιάφορο από βαθμολογικής άποψης παιχνίδι.

    Tα αποτελέσματα και οι σκόρερ:
  • Μαυροβούνιο - Κύπρος 1-1
    (59' πεν. Βούτσινιτς - 65' Οκκάς)

  • Ιταλία - Βουλγαρία 2-0
    (11' Γκρόσο, 40' Ιακουίντα)
  • 7ος όμιλος: Σε θέση ισχύος η Σερβία


    Ο Ροζέτι αποβάλλει τον Γιορίς μόλις στο 9ο λεπτό Μετά από ένα αμφίρροπο παιχνίδι, Σερβία και Γαλλία αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1. Οι "τρικολόρ" έμειναν με δέκα παίκτες μόλις στο 9' αφού ο τερματοφύλακάς τους Γιορίς είδε την κόκκινη κάρτα. Τέσσερα λεπτά αργότερα (13') ο Μιλίγιας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το σκορ υπέρ των γηπεδούχων, όμως ο Ανρί κράτησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του μέσα στο παιχνίδι της απευθείας πρόκρισης, αφού στο 31' έφερε το ματς στα ίσα. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν και αυτοί το ματς με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Λάζοβιτς στο 90'. Με την ισοπαλία αυτή, η Σερβία διατήρησε το +4 από την διώκτριά της Γαλλία δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε...

    Ισόπαλη με το ίδιο μάλιστα σκορ (1-1) έληξε και η αναμέτρηση της Ρουμανίας με την Αυστρία. Οι γηπεδούχοι "κόβωντας" τους δύο βαθμούς από τους αντιπάλους τους, ουσιαστικά του ψαλίδισαν τις ελπίδες να διεκδικήσουν τη δεύτερη θέση από τη Γαλλία.

    Tη χαρά της νίκης γεύτηκαν και πάλι μετά από πολλά χρόνια τα Νησιά Φερόε. Επικράτησαν με 2-1 της Λιθουανίας και έφτασαν τους 4 βαθμούς στον όμιλο (είχαν πάρει ισοπαλία από τους Αυστριακούς εντός έδρας), Παρόλα αυτά παρέμειναν στην τελευταία θέση του ομίλου.

    Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:
  • Φερόε Νήσοι - Λιθουανία 2-1
    (15' Όλσεν, 35' Χάνσεν - 23' Ντανιλεβίτσιους)

  • Ρουμανία - Αυστρία 1-1
    (54' Μπουκούρ - 82' Σχίεμερ)

  • Σερβία - Γαλλία 1-1
    (13' πεν. Μιλίγιας - 31' Ανρί)
  • 5ος όμιλος: Η Βοσνία το πάνω χέρι


    Σκόραρε ο Χοβσεπιάν Η Τουρκία αν και προηγήθηκε μέσα στη Βοσνία, δεν κατάφερε να κατακτήσει τη νίκη και έτσι οι ελπίδες της για πρόκριση ψαλιδιστήκαν περισσότερο. Οι γηπεδούχοι με την ισοπαλία που κατέκτησαν (1-1) διατήρησαν τους τέσσερις βαθμούς από τη γείτονα χώρα μας και έτσι διατήρησαν τα όνειρα για τη συμμετοχή τους στην τελική φάση. Ο Εμρέ άνοιξε το σκορ στο τέταρτο λεπτό, ωστόσο ο Σαλίχοβιτς στο 25' διαμόρφωσε το τελικό 1-1.Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς του ΠΑΟΚ ξεκίνησε το παιχνίδι και αντικαταστάθηκε στο 68'.

    Οκτώ στα οκτώ για την Ισπανία

    Η Ισπανία νίκησε την Εσθονία με 3-0 και διατήρησε το απόλυτο σε οκτώ παιχνίδια, διευρύνοντας παράλληλα τη διαφορά από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη στους οκτώ βαθμούς. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει ήδη προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το 1-0 έκανε στο 33 ο Φάμπρεγκας, ενώ τα υπόλοιπα δύο τέρματα επιτεύχθηκαν στα τελευταία οκτώ λεπτά, με τους Καθόρλα, Μάτα να βρίσκουν δίχτυα στο 82' και στο 90' αντίστοιχα.


    Πρώτη νίκη για την Αρμενία

    Η Αρμενία ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι ουραγών του πέμπτου ομίλου, καθώς επικράτησε του Βελγίου με 2-0. Αυτό ήταν το πρώτο τρίποντο των γηπεδούχων στα προκριματικά του παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνει το καλοκαίρι στη Νότια Αφρική. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Βελγίου στην ιστορία του από την Αρμενία εκτός έδρας, καθώς σε πέντε παιχνίδια -επίσημα και φιλικά- μετρούσε ισάριθμες νίκες.

    Η Αρμενία στο 23'πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Γκοχάι, ο οποίος εννιά λεπτά αργότερα έδωσε τη θέση του στον Γιαβρουιάν, ενώ το 2-0 έγραψε ο Χοβσεπιάν στο 51'. Το μόνο που κατάφερε να κάνει το Βέλγιο ήταν να μειώσει σε 2-1 στις καθυστερήσεις με τον Βαν Μπούιτεν.

    Αρμενία - Βέλγιο 2-1
    (23' Γκοχάι, 51' Χοβσεπιάν - 90' Βαν Μπούιτεν)

    Βοσνία - Ερζεγοβίνη - Τουρκία 1-1
    (25' Σαλίχοβιτς - 4' Εμρέ)

    Ισπανία - Εσθονία 3-0
    (33' Φάμπρεγκας, 82' Καθόρλα, 90' Μάτα)

    4ος όμιλος: Και τώρα δύο τους...


    Τίχινεν και Ριτζμπέργκερ σε φάση από το παιχνίδι Λιχτενσταιν-Φινλανδία Η Γερμανία νίκησε εύκολα το Αζερμπαϊτζάν με 4-0 και παρέμεινε στην πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου. Πλέον πάει την επόμενη αγωνιστική στη Ρωσία στο ντέρμπι κορυφής για δύο αποτελέσματα, όπου θα της εξασφαλίσουν τη συμμετοχή στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι διαιτητής ήταν ο Τάσος Κάκος, ο οποίος δεν τα πήγε καλά αποβάλλοντας άδικα τον Αμπάσοβ στο 50'.

    Στο 14' ο Μπάλακ με πέναλτι πέτυχε το 1-0, σκορ που ήταν και το τελικό για το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κλόζε πέτυχε δύο γκολ (55, 66'), αλλά κυνήγησε το χατ τρικ για να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας της Γερμανίας. Πλέον ισοβαθμεί στην κορυφή με Κλίνσμαν και Φέλερ που έχουν σκοράρει 47 φορές. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Ποντόλσκι στο 71'.

    Πέρασε από την Ουαλία η Ρωσία

    Η Ρωσία έκανε το καθήκον της και νίκησε στην Ουαλία εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση και παράλληλα έχει την ευκαιρία να σφραγίσει το εισιτήριο για τη Νότια Αφρική. Το σύνολο του Χίντινγκ άνοιξε το σκορ στο 36' με τον Σέμσοφ, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 54' με τον Κόλινς. Στα τελευταία λεπτά η Ρωσία πέτυχε δύο γκολ με τους Ιγκνιάσεβιτς (72'), Πβλιουτσένκο (90') και πήρε το τρίποντο που αναζητούσε.


    Αυτοκτόνησε η Φινλανδία

    Από τη στιγμή που η Φινλανδία δεν μπόρεσε να νικήσει το Λιχτενστάιν (1-1) τότε δεν δικαιούται να κάνει όνειρα για πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Σκανδιναβοί έχασαν και μαθηματικά το τρένο για τη Νότια Αφρική.

    Ο Λιτμάνεν με πέναλτι στο 73' έδειξε να σώνει την παρτίδα φια τους φιλοξενούμενους, αλλά το Λιχνενστάιν δύο λεπτά αργότερα με τον Πολβερίνο ισοφάρισαν σε 1-1. Αυτό ήταν και το δεύτερο τέρμα και ο δεύτερος βαθμός του Λιχνενστάιν στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.



    Λιχτενστάιν - Φινλανδία 20:30
    (73' Πολβερίνο - 75' Λιτμάνεν πεν.)

    Γερμανία - Αζερμπαϊτζάν 4-0
    (14' πεν. Μπάλακ, 55', 66' Κλόζε, 71' Ποντόλσκι)

    Ουαλία - Ρωσία 1-3
    (54' Κόλινς - 36 Σέμσοβ, 72' Ιγκνιάσεβιτς, 90' Πβλιουτσένκο )

    3ος όμιλος: Η Τσεχία διέλυσε το Σαν Μαρίνο


    Ο Μίλαν Μπάρος σκοράρει σε βάρος της Δανίας Η Τσεχία επικράτησε του Σαν Μαρίνο με 7-0 και πλησίασε στους δύο βαθμούς τη Βόρειο Ιρλανδία, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση του ομίλου. Οι νικητές χρειάζονται μία σειρά από ευνοϊκά για εκείνους αποτελέσματα για να συνεχίζει να ελπίζει για την πρόκριση στα τελικά. Για το Σαν Μαρίνο αυτή ήταν η ένατη του ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια στα προκριματικά του παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Γίρανεκ που σύμφωνα με δημοσιεύματα αποτελεί μεταγραφικό στόχο του παναθηναϊκού δεν αγωνίστηκε καθόλου.

    Ο Ρουί Μπάρος άνοιξε το σκορ για την Τσεχία στο 28' λεπτό, ενώ ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα, ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τόσο τα τέρματα της ομάδος του, όσο και τα προσωπικά του, "καθαρίζοντας" έτσι από νωρίς τη νίκη για τους γηπεδούχους. Ωστόσο ο άσος της Γαλατασάραι δεν έμεινε εκεί και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ολοκλήρωσε το χατ τρικ ευστοχώντας από την άσπρη βούλα. Αυτό ήταν και το 2000ο τέρμα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

    Ο Σβέρκος ήταν ο παίκτης που πήρε τη σκυτάλη στο σκοράρισμα από τον Μπάρος ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0 στο 47', ωστόσο το σόου του Μπάρος συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, όπου στο 66' σημείωσε το τέταρτο του τέρμα. Το 6-0 έγραψε ο Νέσιντ τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης και στις καθυστερήσεις ο Σβέρκος διαμόρφωσε το 7-0.

    Κοντά στην πρόκριση η Σλοβακία

    Η Σλοβακία ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής με τη Βόρεια Ιρλανδία και βρίσκεται μία ανάσα από τη συμμετοχή της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού διεύρυνε τη διαφορά από τους υπόλοιπους στους πέντε πόντους. Μπορεί την επόμενη αγωνιστική στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Σλοβενία να πανηγυρίσει και την πρόκριση.

    Σέστακ και Ολόσκο ήταν οι παίκτες που σκόραραν και βοήθησαν την ομάδα τους για να περάσουν νικηφόρα από την Βόρειος Ιρλανδία.

    Νίκησε και ελπίζει η Σλοβενία

    Η Σλοβενία ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Πολωνίας και την πέταξε εκτός διεκδίκησης μίας θέσης που οδηγεί στη Νότια Αφρική, ενώ παράλληλα έπιασε στη δεύτερη θέση τη Βόρειος Ιρλανδία. Γα τους ηττημένους αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι ο Ζεβλάκοφ του Ολυμπιακός και ο Γερέιρο της ΑΕΚ. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Ντέντιτς, Νοβάκοβιτς και Μπίρσα.


  • Τσεχία - Σαν Μαρίνο 7-0
    (28', 44' 45' πεν., 66' Μπάρος, 47' 90' Σβέρκος, 86' Νεσίντ)

  • Βόρειος Ιρλανδία - Σλοβακία 0-2
    (15' Σέστακ, 67' Ολόσκο)

  • Σλοβενία - Πολωνία 3-0
    (13' Ντέντιτς, 45' Νοβάκοβιτς, 63' Μπίρσα)
  • 2ος όμιλος: Ισοπαλία στη Λετονία, επτά γκολ το Ισραήλ


    Ο Μπαρντά πανηγυρίζει Η Λετονία μπορεί να μην κατάφεραν να νικήσουν την Ελβετία, ωστόσο παραμένουν στο κυνήγι της πρόκρισης μετά και την απίστευτη γκέλα της Ελλάδας στην Μολδαβία. Η Ελβετία με την ισοπαλία διατηρήθηκε στην πρώτη θέση και μάλιστα με τρεις βαθμούς διαφορά από την Εθνική μας και τη σημερινή της αντίπαλο. Αυτό το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον Ντέρντιγιοκ, ο οποίος στο 80' ισοφάρισε σε 2-2. Οι Ελβετοί αρχικά είχαν προηγηθεί με τον Φρέι, αλλά οι Λετονοί στο 62' και στο 75' πήραν κεφάλι στο σκορ με Καάουνα και Ασταφγιέβς.

    Επτάσφαιρο το Ισραήλ

    Το Ισραήλ ξέσπασε πάνω στο Λουξεμβούργο, το οποίο και φιλοδώρησε με επτά γκολ (7-0), ωστόσο οι ελπίδες του για πρόκριση παραμένουν ελάχιστες. Ο Μπαρντά ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, καθώς πέτυχε τχατ τρικ.

    Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με τον Μπαρντά να έχει πετύχει χατ τρικ (9', 21', 44') και τον Μπαρουσιάν να έχει βρει και αυτό το δρόμο προς τα δίχτυα στο 15'. Οι Ισραηλινοί συνέχισαν να... πυροβολούν και στο 58' ο Γκολάν σημείωσε το 5-0, ενώ ο Σαχάρ ήταν ο παίκτης που έκλεισε το σκορ στο πετυχαίνοντας δύο γκολ (63', 84').


    Ισραήλ - Λουξεμβούργο 7-0
    (9', 21', 44' Μπαρντά, 15' Μπαρουσιάν, 58' Γκολάν, 63' 84' Σαχάρ)

    Λετονία - Ελβετία 2-2
    (62' Καουνα, 75' Ασταφγιέβς - 43' Φρέι, 80' Ντέρντιγιοκ)

    1ος όμιλος: Εχασε την ευκαιρία η Δανία...


    Μέλμπεργκ και Μαϊστόροβιτς σε φάση από τον αγώνα Μάλτα-Σουηδία Η Δανία έχασε την ευκαιρία να σφραγίσει από σήμερα το εισιτήριο για τη Νότια Αφρική, καθώς παραχώρησε ισοπαλία στην Αλβανία με 1-1. Πλέον μπαίνει σε περιπέτειες για την πρωτιά, αφού την επόμενη αγωνιστική φιλοξενεί τη Σουηδία που ακολουθεί στο βαθμολογικό πίνακα. Ο Μπέντνερ στο 40' έβαλε τους φιλοξενούμενους οδηγούς στο σκορ, αλλά ο Μπογντάνι στο 51' πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης για τους Αλβανούς.

    Νίκη της Σουηδίας με μαλτέζικη βοήθεια

    Λίγο έλλειψε να γίνει η έκπληξη στην Μάλτα, καθώς οι γηπεδούχοι κράτησαν τη Σουηδία χωρίς γκολ μέχρι το 81'. Η παρέα των Μέλμπεργκ, Μαϊστόροβιτς, οι οποίοι αγωνίστηκαν σε όλο το παιχνίδι, κατέκτησε το τρίποντο (1-0), χάρη στο αυτογκόλ που πέτυχε ο Αζοπάρντι. Ο μαλτέζος αμυντικός προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακα της ομάδος του, αλλά τελικά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανακουφίζοντας τους Σουηδούς, που πέρασαν στη δεύτερη θέση με 16 βαθμούς.

    Η άμυνα έδωσε τη νίκη στην Πορτογαλία

    Ενας γκολ του Πέπε μόλις στο ένατο λεπτό έδωσε τη νίκη στην Πορτογαλία και παράλληλα τη διατήρησε σε τροχιά πρόκρισης, αφού με νίκη της Δανίας επί της Σουηδίας μπορεί να περάσει και στη δεύτερη θέση που. Πλέον ισοβαθμεί στην Τρίτη θέση με την Ουγγαρία με 13 βαθμούς, με τις δύο ομάδας να βρίσκονται ξανά αντιμέτωπες την επόμενη αγωνιστική στην Πορτογαλία.


  • Μάλτα - Σουηδία 0-1
    (81' Αζοπάρντι αυτογκόλ)

  • Αλβανία - Δανία 1-1
    (51' Μπογντάνι - 40' Μπέντνερ)

  • Ουγγαρία - Πορτογαλία 0-1
  • 6ος όμιλος: Πρόκριση με το απόλυτο για την Αγγλία


    Ο Φρανκ Λάμπαρντ πανηγυρίζει το ένα από τα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στην Κροατία Η Αγγλία του Φάμπιο Καπέλο πέτυχε την όγδοη νίκη της σε ισάριθμα ματς καθώς επικράτησε με 5-1 της Κροατίας και εξασφάλισε με πανηγυρικό τρόπο την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010. Έβγαλαν τα... μάτια τους οι Ουκρανοί στη Λευκορωσία (0-0), αλλά ακόμα ελπίζουν για τη δεύτερη θέση.

    Τα "λιοντάρια" μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο 20' είχαν "καθαρίσει" το παιχνίδι. Ο Φρανκ Λάμπαρντ άνοιξε το σκορ στο 7' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και ο Στίβεν Τζέραρντ στο 17' διπλασίασε τα γκολ της Αγγλίας. Ο μέσος της Τσέλσι διπλασίασε τα τέρματά του στο 59' και οκτώ λεπτά αργότερα (67') ήταν η σειρά του μέσου της Λίβερπουλ να κάνει δύο τα προσωπικά του γκολ. Ο Εντουάρντο μείωσε στο 72' σε 4-1, αλλά στο 78' ο Ρούνι, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης διαμορφώνοντας το τελικό 5-1!

    Στη Λευκορωσία η Ουκρανία ήθελε τη νίκη η οποία θα την έφερνε σε θέση ισχύος στο πλαίσιο της κατάκτησης της δεύτερης θέσης, όμως ο Σεφτσένκο και η παρέα του δεν κατάφεραν να βρούνε δίχτυα και έμειναν στο "στείρο" 0-0.

    Στο τελευταίο ματς της αγωνιστικής το Καζακστάν υποχρέωσε την Ανδόρα στην ένατη ήττα της σε ισάριθμα ματς στον 6ο όμιλο επικρατώντας εκτός έδρας με 3-1...

    Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:
  • Λευκορωσία - Ουκρανία 0-0

  • Ανδόρα - Καζακστάν 1-3
    (69' Σόνεγιε - 15', 34', Κιζνιτσένκο, 28' Μπαλτίεφ)

  • Αγγλία - Κροατία 5-1
    (7' πεν., 59' Λάμπαρντ, 17', 67' Τζέραρντ, 78' Ρούνι - 72' Εντουάρντο)
  • Με την πλάτη στον τοίχο

    ellas-letonia.jpgΑυτοκτόνησε η Εθνική ομάδα μέσα στη Μολδαβία. Το εντός έδρας ματς που ακολουθεί στις 10 Οκτωβρίου με την Λετονία, είναι καθοριστικό για την Ελλάδα και την πρόκρισή της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής. Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ μετά το καταστροφικό τρίμερο και τους χαμένους βαθμούς στους αγώνες με Ελβετία και Μολδαβία στοχεύει στα πλέον στα πλέι οφ.

    Η Ελλάδα χρειάζεται τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας στο ματς που ακολουθεί με την Λετονία, προκειμένου να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στα πλέι οφ πρόκρισης για το Μουντιάλ του 2010. Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα η Εθνική θα είναι πάνω από τη Νορβηγία στη βαθμολογία με τους καλύτερους δεύτερους, η οποία ολοκλήρωσε με δέκα βαθμούς τα προκριματικά.

    Ωστόσο, η ΦΙΦΑ δεν έχει διευκρινίσει ακόμα επίσημα για τα αν και ποια κριτήρια θα υπάρξουν στην κλήρωση της 19ης Οκτωβρίου από την οποία θα προκύψουν τα τέσσερα ζευγάρια των πλέι οφ. Αυτό που ισχύει τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ότι όλοι μπορούν να παίξουν με όλους, χωρίς περιορισμούς.

    Παρόλα αυτά δύο σενάρια παίζουν» για τον διαχωρισμό των οκτώ δεύτερων σε γκρουπ τεσσάρων ισχυρών και τεσσάρων ανίσχυρων. Το πρώτο είναι ο διαχωρισμός των ομάδων σε συνάρτηση με την βαθμολογία τους στην προκριματική φάση. Η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή 10 βαθμούς και βρίσκεται στην έκτη θέση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρει πάση θυσία τους τρεις βαθμούς με τη Λετονία για να ανέβει στη σχετική βαθμολογία. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν συμπεριλαμβάνονται βάσει του κανονισμού οι βαθμοί με την τελευταία ομάδα του ομίλου για κάθε ομάδα.

    Ομάδα/Αγώνες/Γκολ/Βαθμοί

    1.Ρωσία 7 16-4 18
    2.Γαλλία 7 9-8 12
    3.Σλοβενία 7 8-4 11
    4.Κροατία 7 11-12 11
    5.Βοσνία 6 15-7 10
    6.Ελλάδα 6 9-6 10
    7.Νορβηγία 8 9-7 10
    8.Ιρλανδία 6 6-4 10
    9.Σουηδία 6 4-3 9

    Το δεύτερο σενάριο έχει να κάνει με τον διαχωρισμό των χωρών ανάλογα με την γενική κατάταξη της ΦΙΦΑ. Αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αφού τον επόμενο μήνα η βαθμολογία μπορεί να έχει διαφοροποιήσεις. Η κατάταξη των δεύτερων των ομίλων για τον μήνα Σεπτέμβριο έχει ως εξής:

    Ομάδα/Θέση/Βαθμοί

    1.Ρωσία 6η 1129
    2.Κροατία 9η 1101
    3.Γαλλία 10η 1040
    4.Ελλάδα 12η 971
    5.Ιρλανδία 38η 743
    6.Νορβηγία 43η 709
    7.Βοσνία 46η 682
    8.Σλοβενία 54η 576


    Φρούδες ελπίδες για πρωτιά

    Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι υπάρχει και το σενάριο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης η οποία μαθηματική δεν έχει χαθεί. Για να συμβεί κάτι τέτοιο όμως θα πρέπει Η Ελλάδα να κερδίσει τα δύο τελευταία εντός έδρας ματς με Λετονία και Λουξεμβούργο και η Ελβετία να πάρει μέχρι δύο βαθμούς κόντρα σε Λουξεμβούργο (εκτός) και Ισραήλ (εντός).

    Στην περίπτωση που η Εθνική ομάδα ισοβαθμήσει στην 1η θέση με την Ελβετία, αυτό που θα μετρήσει είναι η διαφορά των τερμάτων (η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή +6, ενώ Ελβετία έχει +7). Αν η διαφορά τερμάτων είναι ίση, τότε θα μετρήσει η καλύτερη επίθεση. Αν και εκεί δεν υπερτερήσουμε, τότε μένουμε δεύτεροι καθώς θα υπολογιστούν οι μεταξύ μας αγώνες, που έχουμε χάσει και τους δύο.

    Μαραντόνα: «Δεν φεύγω»

    maradona_apogoiteusi.jpgΗ Αργεντινή γνώρισε άλλη μία ήττα, αυτή τη φορά από τη Παραγουάη και πλέον κινδυνεύει πολύ σοβαρά με αποκλεισμό, αφού βρίσκεται στη 5η θέση που οδηγεί στα μπαράζ, αλλά υπάρχει κίνδυνος και γι αυτή. Πάντως, ο Ντιέγκο Μαραντόνα επανέλαβε για άλλη μία φορά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παραιτηθεί και θα παλέψει μέχρι το τέλος, ενώ τόνισε ότι η «αλμπιτσελέστε» θα προκριθεί στο μουντιάλ.

    «Δε φεύγω. Ακούω την κριτική σας από 15 χρονών. Σήμερα είμαι 48 και θα συνεχίσω να πολεμάω. Η κριτική αυτή δε με αγγίζει, θα συνεχίσω να πολεμάω», ανέφερε αρχικά ο Ντιέγκο για να προσθέσει στη συνέχεια:

    «Θα μιλήσουμε ως ομάδα για να εντοπίσουμε τα λάθη και χάσαμε αυτούς τους σημαντικούς αγώνες. Θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε όπως πάντα. Θα μιλήσω με το υπόλοιπο προπονητικό τιμ για το αν έπρεπε χρησιμοποιήσουμε κάποιους παίκτες η να μη χρησιμοποιήσουμε κάποιους άλλους. Αλλά αυτό είναι μια ιδιωτική συζήτηση που θα κάνω με τους βοηθούς μου και μετά θα μιλήσω στους παίκτες μου».

    Τέλος ο Μαραντόνα θυμήθηκε πως το 1994 η ομάδα είχε ξαναβρεθεί στα μπαράζ με την Αυστραλία, αλλά στο τέλος τα κατάφερε να προκριθεί στο Μουντιάλ, έστω και μέσω μπαράζ απέναντι στην Αυστραλία. «Δεν υπάρχει λόγος να δραματοποιούμε την κατάσταση. Το΄94 χρειάστηκε να ταξιδέψουμε 24 ώρες προκειμένου να παίξουμε σε ένα αγώνα. Κανείς δεν πέθανε λόγω του παιχνιδιού και στο τέλος βρεθήκαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είμαστε ακόμα ζωντανοί»