Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Τσομίδης: « Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αν δεν εκδικαστεί αύριο η υπόθεση»

Ο γνωστός νομικός και ειδικός στα θέματα του Άρη, Στάθης Τσομίδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου αναφέρθηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης της υπαγωγής των «κίτρινων» στο άρθρο 99 και τα εμπόδια που υπάρχουν.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τη φορολογική ενημερότητα που εξασφάλισε ο Άρης:
«Μπορεί και μέχρι σήμερα να πάρουμε και ασφαλιστική ενημερότητα μετά την φορολογική. Αυτή τη στιγμή η ΠΑΕ Άρης βρίσκεται κάτω από το άγρυπνο βλέμμα 7 δικηγόρων. αν αυτοί ξέρουν το αντικείμενο τοις, και σας διαβεβαιώ πως το ξέρουν καλά, δεν κάνουν θαύματα απλώς κάνουν νομικά. Κάποιοι δεν είναι ευχαριστημένοι από την ταχύτητα που γίνονται τα πράγματα και θεωρούν πως αυτή η διοίκηση, που δεν έχει κλείσει μήνα, δεν κάνει αυτά που πρέπει».
για να συμπληρώσει:

«Η ΠΑΕ Άρης, όπως όλες οι ΠΑΕ, πρέπει να έχουνε τρομακτικό νομικό επιτελείο γιατί τα θέματα που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι τόσο περίπλοκα και πρέπει να υπάρχουν ειδικοί για κάθε κομμάτι».

Για την υπαγωγή του Άρη στο άρθρο 99:
«Αυτή η συγκεκριμένη υπόθεση έχει αναβληθεί άλλη μια φορά μετά από απεργία. Κανείς δεν γνώριζε πως θα υπάρχει απεργία αύριο. Τίθεται υπό αίρεση η προσωρινή διαταγή. Έχουμε μια σύσκεψη και η δική μου γνώμη είναι πως πρέπει να επιδιώξουμε να πετύχουμε την εκδίκαση της υποθέσεως αύριο. Αυτό εξαρτάται από δύο πράγματα. Ένα είναι η στάση των συναδέλφων που έχουν κάνει παρεμβάσεις κατά της ΠΑΕ και οι στάσεις των συναδέλφων που έχουν κάνει παρεμβάσεις υπέρ της ΠΑΕ. Πρέπει να επιδιώξουμε μέσα στα επιχειρηματικά πλαίσια να γίνει το δικαστήριο αύριο. Αν δε γίνει θα έχουμε το θέμα του αν θα παραταθεί ή όχι η προσωρινή διαταγή. Υπάρχει κίνδυνος αν δεν εκδικαστεί αύριο η υπόθεση».

Για το αν θα πετύχει την υπαγωγή στο 99 σε περίπτωση που όλα πανε καλά:
«Εγώ είμαι από τους πρώτους που είπα πως ο Άρης έχει τα προσόντα για να υπαχθεί στη διαδικασία. Τώρα είμαι ακόμα πιο βέβαιος. Θεωρώ ότι ο Άρης μπορεί να υπαχθεί στο άρθρο 99. Σας το λεω από την επαγγελματική μου εμπειρία και επειδή ο φάκελος είναι κατά 95% ολοκληρωμένος».

Για το αν υπάρχει κάποιο εμπόδιο:
«Δεν υπάρχει μεγάλο εμπόδιο αλλά ο κίνδυνος κρύβεται στις μικρολεπτομέρειες και πιστεύω πως αυτές θα τις έχουμε εξαλείψει μέχρι αύριο το πρωί».



πηγή: metrosport.gr
 


Αποκτήθηκε και ο Νεμάνια Κάρταλ!

Ένας ακόμα 19χρονος αμυντικός ποδοσφαιριστής ο Μαυροβούνιος, Νεμάνια Κάρταλ, ήρθε σε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ και σήμερα ή αύριο υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα.

Ο παίκτης που είναι γεννημένος στις 11 Ιουλίου 1994, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ομάδας, θα πάει δανεικός σε άλλη ομάδα, προκειμένου να πάρει χρόνο συμμετοχής και παιχνίδια και το καλοκαίρι θα εκτιμηθεί αν είναι έτοιμος να επιστρέψει για τον ΠΑΟΚ. Ως Μαυροβούνιος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην ομάδα Κ 20, αλλά ούτε υπάρχει και κενή θέση στο ρόστερ της βασικής ομάδας.

Είναι χαρισματικός και ψηλός, παίζει στο κέντρο της άμυνας και έχει συμμετοχές στην Εθνική ομάδα Νέων του Μαυροβουνίου. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής μαζί με τον 19χρονο Σέρβο Ογκλέσια Ραντίνοβιτς, δοκιμάστηκαν επί ένα μήνα περίπου με την ομάδα, και έδειξε πολύ καλά στοιχεία οπότε αποφασίστηκε η απόκτησή του, σε αντίθεση με τον δεύτερο. Χθες, πέρασε και αυτός από ιατρικό έλεγχο όπου τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά και μετά την υπογραφή του, θα παραχωρηθεί δανεικός.


πηγή: metrosport.gr
 


Πρόβλημα με Πουλίδο!

Ο Ρούμπεν Πουλίδο ταλαιπωρείται από μία τενοντίτιδα με αποτέλεσμα να μην πάρει μέρος στη σημερινή προπόνηση και να είναι αμφίβολος για το παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον ΌΦΗ. Σήμερα δεν προπονήθηκε για να μην επιβαρυνθεί και η συμμετοχή του θα κριθεί στην αυριανή προπόνηση.


πηγή: metrosport.gr
 

Μποροβήλος: «Ας ελπίσουμε ότι θα τελειώσουμε με 18 ομάδες»

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το 1ο Διεθνές Συνέδριο Διοίκησης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που διοργανώνει η Super League την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου.


Για το συνέδριο που ετοιμάζει η Super League:

«Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών της Super League είναι το συνέδριο στο οποίο θα ανταλλάξουμε απόψεις με άλλες Λίγκες. Μια Λίγκα μπορεί να παραδειγματιστεί από άλλες όπως της Πρέμιερ Λιγκ, Πριμέρα Ντιβιζιόν και της Γαλλικής Λίγκας που θα παραβρεθούν. Είναι μια ευκαιρία να ανταλλάξουμε διάφορες απόψεις στον οικονομικό τομέα, στα τμήματα υποδομής, μάρκετινγκ και πολλά άλλα θέματα.

Προσπαθούμε μέσα από αυτές τις ενέργειες να ανταλλάξουμε απόψεις και να δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε και να «κλέψουμε» από τις άλλες Λίγκες ώστε να το εφαρμόσουμε».

Για τις δηλώσεις του Μώραλη ό,τι υπάρχει ο κίνδυνος να τελειώσει το πρωτάθλημα της Super League με λιγότερες ομάδες από αυτές που ξεκίνησε:

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί υπάρχουν ομάδες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Γίνεται προσπάθεια από τους διοικούντες των ομάδων αλλά αντιμετωπίζουν δυσβάστακτα οικονομικά προβλήματα. Έχει χτυπήσει και μεγάλες ομάδες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ανταγωνισμός. Ας ελπίσουμε ότι θα τελειώσουμε με 18 ομάδες».

Για τη θέση της Super League για την υπαγωγή του Άρη στο άρθρο 99:

«Εμείς αυτό που κάνουμε στο πλαίσιο της νομιμότητας είναι να βοηθήσουμε τις ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και το ελληνικό ποδόσφαιρο ώστε να έχει την ανταγωνιστικότητα που πρέπει. Πιστεύω ότι είναι να γίνει για τις ομάδες αυτές, θα γίνει ώστε να έχουν την καλύτερη αντιμετώπιση από εμάς».



πηγή: metrosport.gr
 


Πήρε εισιτήρια για Τρίπολη!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξασφάλισε εισιτήρια και για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης το μεθεπόμενο Σάββατο. Μετά από σχετική συνεννόηση, η αρκαδική ΠΑΕ θα δώσει 1.500 «κομμάτια», τα οποία και θα εξαντληθούν από τον κόσμο του Δικεφάλου, ο οποίος θα γεμίσει ασφυκτικά το πέταλο του πελοποννησιακού γηπέδου.


πηγή: metrosport.gr
 


Κρέσιτς: «Βήμα εμπρός για τον ΠΑΟΚ η απόκτηση του Σίλντενφελντ»

Ο πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Ντάριο Κρέσιτς, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου μίλησε για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του «δικεφάλου», Γκόρντον Σίλντενφελντ, αλλά και την εικόνα που έχει για τον φετινό ΠΑΟΚ.

Για τον Σίλντενφελντ:
«Είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για τον ΠΑΟΚ γιατί ο Σίλντενφελντ είναι ένας παίκτης μεγάλης ποιότητας και αξίας. Είχε προβλήματα στη Ντιναμό για αυτό δεν κατάφερε να παίξει εκεί αλλά για τον ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη επιτυχία».

Για το τι μπορεί να προσφέρει στον ΠΑΟΚ:
«Διαθέτει μεγάλη εμπειρία, έχει παίξει σε πολλές ευρωπαϊκές ομάδες και θα φανεί αυτό στα παιχνίδια στην Ευρώπη».

Σε σχέση με Κοντρέρας:
«Είναι και οι δύο πολύ καλοί παίκτες. Ο Κοντρέρας ήταν πράγματι πολύ καλός και για να καλύψει το κενό του, ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν έναν ισάξιο και νομίζω ο Σίλντενφελντ είναι η καλύτερη λύση».

Για τα στοιχεία που έχει ο Σίλντενφελντ:
«Είναι πολύ καλός και ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι. Παρά το ύψος του έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και ο ΠΑΟΚ κερδίζει στην περιοχή με την απόκτησή του».

Αν του τηλεφώνησε ο Σίλντενφελντ:
«Ναι μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε τι γνώμη μου. Του είπα πως δεν υπάρχουν πλέον τα προβλήματα που υπήρχαν στο παρελθόν, μίλησα με τα καλύτερα λόγια για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, τη Θεσσαλονίκη, την Τούμπα και του είπα να έρθει σίγουρα στον ΠΑΟΚ».

Για τον φετινό ΠΑΟΚ:
«Παρακολουθώ την πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Όταν ήμουν εγώ κερδίζαμε με 1-0, 2-1 αλλά τώρα βλέπω πως κερδίζουμε με 1-4, 3-0 και χαίρομαι που ο ΠΑΟΚ παει καλά».


πηγή: metrosport.gr