Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Μπήκαν στο κάστρο οι οχτροί...!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για το παιχνίδι Κυπέλλου του Παναθηναϊκού με τον Πλατανιά και το ντεμπούτο του Φάμπρι στον πάγκο των «πράσινων».

Μπήκαν στο κάστρο οι οχτροί...
Και μεθυσμένος να' σουν, ματσάρα δεν την λες. Αυτό που είδαμε στο ΟΑΚΑ ήταν μια «παγωμένη» διαδικασία έστω κι αν ήταν το πρώτο ματς. Ο Παναθηναϊκός νίκησε, αλλά το γκολ του Πλατανιά τον χάλασε. Άλλες εποχές, ακόμη και με 2-1, δεν θα υπήρχε αμφιβολία για το αν θα περάσει στη ρεβάνς ο ΠΑΟ.

Τώρα, με τα χάλια που βρίσκεται, το άγχος πολλαπλασιάζεται. Σημεία των καιρών. Δεν θα έπρεπε πάντως να καταλήξει σε αυτό το ισχνό προβάδισμα το «τριφύλλι». Δεν έπαιξε άσχημα τηρουμένων των συνθηκών. Άξιζε κάτι καλύτερο, δικαιούταν ένα πέναλτι, αλλά όταν ίσχυσε και πάλι ο νόμος του Μέρφι: «Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει». Πήγε με το γκολ - πέναλτι των Κρητικών. Λέει, επίσης: «Το κρυμμένο ελάττωμα δεν παραμένει ποτέ κρυμμένο». Το είδαμε με την άμυνα. Δε βαριέσαι, Έχει ο Θεός.

Από την άλλη, ήταν ο πρώτος αγώνας με τον Φάμπρι στον πάγκο. Τι είδαμε διαφορετικό; Τίποτα ουσιαστικό. Τι να προλάβει να αλλάξει ο Ισπανός;

Ούτε 24 ώρες δεν ήταν στην Αθήνα, μισή προπόνηση έκανε. Μισή ομάδα του έχει μείνει, τι να πει και τι να περάσει στους παίκτες του. Είπε για το κάστρο που δεν πρέπει να μπει ο αντίπαλος, αλλά μια φορά πάτησε περιοχή ο Πλατανιάς, πήρε πέναλτι και έκανε ντέρμπι τον επαναληπτικό. Στο τέλος του ματς, είπε ότι θέλει να αλλάξει την ομάδα και να χτίσει κάτι διαφορετικό. Με ποιους;

Όταν κάθε μέρα φεύγει κι ένας, μεταγραφές δεν γίνονται και το κλίμα είναι στα όρια της παράνοιας τι να περιμένεις; Στο τέλος, πάλι καλά που νίκησε ο Παναθηναϊκός. Το κύπελλο είναι ένας μεγάλος στόχος που δεν έχει χαθεί. Είναι ζωντανός και ο ΠΑΟ οφείλει να τον κυνηγήσει. Μπορεί να σώσει μια χαμένη χρονιά και να αλλάξει κάπως τις εντυπώσεις στο φινάλε. Ο Φάμπρι ακόμη δεν ξέρει που έχει έρθει. Δεν είναι αυτός το πρόβλημα. « Έλα» του είπαν και ήρθε.

Αυτός φταίει; Ότι μπορεί θα κάνει. Το θέμα είναι τι ζητάς από τον προπονητή. Κυρίως όμως σε τι περιβάλλον τον αφήνεις να δουλέψεις. Όταν βασιλεύει η γκρίνια, η απογοήτευση, το ξενέρωμα, η φαγωμάρα και η ουσιαστική ισοπέδωση των πάντων τότε δεν μπορείς να περιμένεις πολλά. Για τα συστήματα και την τακτική επίσης μπορείς να πεις αρκετά. Αρέσει η άμυνα στον Φάμπρι. Αυτό έμαθε να παίζει τόσα χρόνια στις μικρές κατηγορίες της Ισπανίας. Να μη φάμε γκολ και μετά βλέπουμε. Έτσι όπως είναι ο Παναθηναϊκός δεν είναι λανθασμένη λογική. Σουρωτήρι είναι σε κάθε ματς. Το είδαμε και κόντρα στον Πλατανιά. Προλαβαίνει να το διορθώσει; Καιρός υπάρχει.

Διάθεση; Είναι κι αυτό ένα ερώτημα. Όχι μόνο αγωνιστικά. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο μέσα στο γήπεδο. Είναι κι έξω από αυτό. Το κάστρο που λέει ο Φάμπρι δεν είναι μόνο η περιοχή του Καρνέζη. Όλος ο σύλλογος είναι.

Και τα κάστρα πέφτουν από μέσα...



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: