Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

FC: Πόσο Νταλάρες είστε;

FC: Πόσο Νταλάρες είστε;
Όταν στα τέλη της άνοιξης του 2010 αποφασίσαμε να τιτλοφορήσουμε τη στήλη αυτή «Στα χαρακώματα», είχαμε (με τον Κώστα Βαϊμάκη) κατά νου ότι η νοητή συνέχεια του τίτλου είναι «...με τη μ@λακία που μας δέρνει». Η αλήθεια είναι πως δεν φανταζόμασταν τις τεράστιες ποσότητες δημόσιας μ@λακίας που θα εκτοξεύονταν προς πάσα κατεύθυνση, αλλά να που συνέβη. Και τώρα έχουν σηκώσει τέτοιο κύμα που κοντεύει να μας πνίξει.
Σχολιάζει το Fight Club.
Την έκφραση «πόσο Νταλάρας είσαι;» την έχω ξεστομίσει κι εγώ ως έφηβος, όπως και πολλοί άλλοι, πριν καμιά 20αριά χρόνια, όταν και διαδόθηκε στο καθημερινό λεξιλόγιο ως εναλλακτική -δια της παρηχήσεως- γι’ αυτόν που ήθελε να βρίσει, χωρίς όμως να χρησιμοποιήσει τη γνωστή λέξη (βλ. επίσης «γ@μώ την πανακόλα μου» κ.ο.κ.). Με τα χρόνια έπαψα να τη χρησιμοποιώ, έχτισα όμως μέσα μου μια δυνατή αντιπάθεια για τον άνθρωπο Νταλάρα. Δεν μου έφταιγε φυσικά η (εκπληκτικά καλοκουρδισμένη) φωνή του, ούτε τα εκατοντάδες υπέροχα τραγούδια που είχε την τύχη να ερμηνεύσει. Όχι. Μου έφταιγε το ότι ήταν παντού όπου κοίταγα, στην αφίσα πίσω από κάθε γωνία που έστριβα, λες και είχε πάρει εργολαβία τον τίτλο της «φωνής της μεταπολίτευσης» και με χορηγό το κράτος (άλλοτε με τις ευλογίες του, άλλοτε με τα λεφτά του) σάρωνε ετσιθελικά το μουσικό μου πεδίο.

Από εκεί μέχρι τα προχθεσινά συμβάντα στη συναυλία του στο Ίλιον, μεσολαβεί το χάος. Μέσα στον νευρωτικό παραλογισμό των ημερών διάβασα και άκουσα πλήθος απλοϊκών και ισοπεδωτικών απόψεων, που εν πολλοίς συμφωνούσαν ή δικαιολογούσαν το γιαούρτωμα, την ρίψη καρέκλας και καφέδων στη σκηνή, τις γιούχες και ό,τι άλλο κατευθύνθηκε εναντίον του. Λίγο-πολύ το συμπέρασμα ήταν ότι ο Νταλάρας έπαθε ότι έπαθε α) δικαίως, β) διότι είχε ταχθεί υπέρ του μνημονίου, γ) διότι η γυναίκα του ήταν υφυπουργός (aka «οικογενειακό δίκαιο», γελάτε ελεύθερα), δ) διότι «τόσα χρόνια τα έπαιρνε χοντρά, ρε φίλε».

Ανάμεσα στα υπόλοιπα, υπέπεσε στην αντίληψή μου και το εκπληκτικό «Δεν ήξερε ότι σε έναν κόσμο που πεινά πρέπει να προσέχεις διπλά όταν μιλάς;». Μάλιστα... αν με το να βαφτίζουμε «πεινασμένους» ένα μάτσο άμυαλους τραμπούκους οι οποίοι εξαπολύουν μια απρόκλητη λεκτική και φυσική επίθεση εναντίον ενός ανθρώπου που βρισκόταν εκεί για να τραγουδήσει -και όχι για να χειραγωγήσει, να προκαλέσει, να νουθετήσει, να προσυλητίσει ή ό,τι άλλο σχετικό, σημαίνει ότι το πιστεύουμε και το δικαιολογούμε στο κεφάλι μας επειδή είμαστε ούτως ή άλλως «οργισμένοι», σόρι αλλά δεν θα ψωνίσω.

Τον τραγουδιστή δεν τον συμπαθώ και δεν θα τον συμπαθήσω ποτέ, αλλά όσοι άκριτα νιώθουν ότι αυτό που έγινε ικανοποιεί τα ανθρωποφαγικά τους ένστικτα και σκέφτονται για τους δράστες «ν’ αγιάσει το χέρι τους», είναι απέναντί μου. Και περπατάνε σ’ ένα δρόμο που έχει τόση σχέση με τα βασικά του πολιτισμού όση λ.χ. και η απόλυτη ορθοφωνία του Νταλάρα με την αφόρητη (παρ)αφωνία του Βέρτη.


πηγή: sportfm.gr

«Ο Ολυμπιακός τον πρώτο λόγο»!

«Ο Ολυμπιακός τον πρώτο λόγο»
Τον Ολυμπιακό έχρισε φαβορί για τον τίτλο ο Νίκος Καρούλιας μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού πρόσθεσε πως οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι από τους Πειραιώτες πριν τα προβλήματα απουσιών, όμως ακόμη κι έτσι δήλωσε αισιόδοξος πως το «τριφύλλι» μπορεί να πάρει τα δύο επόμενα ντέρμπι και να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Καρούλιας στην εκπομπή «Insiders» και τον Βασίλη Σαμπράκο:

Για την εξέλιξη της υγείας και το διάστημα που θα μείνει εκτός:
«Αναμενόμενο, γιατί η χονδροπάθεια μπορεί να αποδειχθεί το χειρότερο πρόβλημα για έναν αθλητή. Άλλα προβλήματα, όπως ο μηνίσκος, αποκαθίστανται, αλλά αυτό... Θυμηθείτε τον Ολισαντέμπε. Δεν ξέρω γιατί δεν το πήραν από την αρχή σοβαρά στην ομάδα, ελπίζω να περάσει με θεραπεία. Ο Φερέιρα έχει μεγάλο πρόβλημα επειδή δεν υπάρχουν αντικαταστάτες όσων λείπουν. Αυτό πλήρωσε ο Παναθηναϊκός. Με τον ΠΑΟΚ δεν είχε παίκτη μπροστά. Ήταν ένα μικρό θαύμα από τον Φερέιρα αυτό που είχε γίνει μέχρι τώρα. Δεν έχουμε το βάθος του πάγκου του Ολυμπιακού. Εάν κατορθώσει –γιατί μπορεί να τα καταφέρει- να κάνει δύο νίκες θα πάρει και το πρωτάθλημα. Ο τεχνικός έχει δείξει πως από ψυχολογία παίρνει 9.5 με άριστα το 10. Είναι μια δύσκολη κατάσταση για την ομάδα, αλλά στη δεύτερη θέση θα γίνει μ ια γροθιά, θα συσπειρωθεί περισσότερο».

Για το πώς μπορεί να καλυφθεί η απουσία του Αργεντινού:
«Ο Τοτσέ έπρεπε να ξεκινήσει με τον ΠΑΟΚ γιατί χρειαζόταν η δύναμή του. Το έξυπνο τρικ με τον Λέτο ήταν καταπληκτικό αλλά χωρίς αυτόν έπρεπε να αλλάξει. Ο Χριστοδουλόπουλος δεν είναι τόσο δυνατός, χρειάζεται χώρο. Για τα δύο επόμενα ματς πρέπει να παίξει καλά ο Κατσουράνης αλλά και ο Σιμάο που είναι δύναμη για την ομάδα φέτος. Χρειάζεται όμως και παίκτης μέσα στην περιοχή».

Για τη μάχη του τίτλου:
«Ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο. Σαν ενδεκάδες και χωρίς απουσίες κι έτσι όπως είχε φτιάξει την ομάδα ο Φερέιρα, ήταν ισοδύναμοι ίσως και καλύτερος Παναθηναϊκός. Τώρα έχει σαφές προβάδισμα ο Ολυμπιακός, αυτό είναι γεγονός».

Τι θα ‘λεγαν ο Χαλκιάς και ο Σαλπιγγίδης!!

«Δεν υπάρχει αθλητική δημοσιογραφία στην Ελλάδα», «δηλαδή εσείς καμαρώνετε για αυτά που γράφουν αυτοί, που είναι συνάδελφοί σας;», «το ίδιο σάπιος είναι ο αθλητικός Τύπος με τον υπόλοιπο, τα αφήνετε όλα αυτά να συμβαίνουν και δεν κάνετε τίποτα», «βάζετε τον κόσμο να γυρίσει αυτή την εποχή εναντίον μας, αβίαστα, δίχως να ψάξετε, δίχως καν να αντιληφθείτε τι έχει συμβεί στην ομάδα». Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Τι θα ‘λεγαν ο Χαλκιάς και ο Σαλπιγγίδης
Πόσες φορές έχουμε συναντηθεί, οι αθλητικοί δημοσιογράφοι, με αυτά τα χαστούκια που δεχόμαστε από ποδοσφαιριστές και προπονητές.
Γιατί δεν τα ακούτε όλα αυτά δημοσίως από τους πρωταγωνιστές; «Γιατί; Αν μιλήσω θα πάψουν αυτοί να είναι κομπλεξικοί και να βγάζουν το κόμπλεξ τους πάνω μου; Θα πάψουν να πουλάνε εξυπηρέτηση ή να κάνουν εμπόριο με τα συναισθήματα των φανατικών; Θα φύγει η κακία από μέσα τους αν πω κάτι; Το μόνο που θα πετύχω είναι ότι κάποιοι πάλι θα αλλοιώσουν τα λόγια μου, θα τα χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν, θα τα πουν ή θα τα γράψουν όπως θέλουν, και τελικά θα έχω παραπάνω μπελάδες».
Αυτή την απάντηση εισπράττουμε, μέσες άκρες, από τους πρωταγωνιστές που συχνά γίνονται στόχοι, ή χρησιμοποιούνται ως πιόνια σε mediaκά παιχνίδια.
Στην περίπτωση του Κώστα Χαλκιά και του Δημήτρη Σαλπιγγίδη όμως υπήρξε αντίδραση από αρκετές φωνές και αρκετά πληκτρολόγια των media. Φωνές που ακούστηκαν στερεοφωνικά. Το κρίμα είναι ότι αυτές οι φωνές δεν ενώθηκαν με τις φωνές των πρωταγωνιστών, αυτών των οποίων ο λόγος έχει μεγαλύτερη δύναμη, μεγαλύτερη βαρύτητα, μεγαλύτερη ένταση.
Είναι κρίμα που οι αθλητές δεν πολεμούν με τη φωνή και τον λόγο τους για να αλλάξουν το καθεστώς της κριτικής που δέχονται και της αντιμετώπισης που τυγχάνουν από τα media. Είναι κρίμα που δεν συνασπίζονται για να αμυνθούν όταν γίνονται στόχοι τέτοιων επιθέσεων.
Ντρεπόμαστε γι’ αυτούς που βάζουν τέτοιο δηλητήριο στη σχέση πάθους του ποδοσφαιρόφιλου με το άθλημα και την ομάδα του. Και στεναχωριόμαστε πολλοί και πολύ που οι πρωταγωνιστές, οι ποδοσφαιριστές δεν αποφασίζουν, δεν τολμούν να κάνουν τον διαχωρισμό, για να ξεχωρίσουν τα χλωρά απ’ τα ξερά και να δώσουν μαζί με τα χλωρά τον αγώνα για πιο πολιτισμένο και ανθρώπινο ποδόσφαιρο. Τους κατανοούμε όμως. Δεν θέλουν να μπλέξουν, επειδή κανείς δεν έχει καταφέρει να τους πείσει ότι είναι δυνατόν να αλλάξουμε όλοι μαζί τον τόπο που ζούμε.
ΠΗΓΗ: Sport-fm.gr

110 χρονια σε ένα video!!

Τεράστια ιστορία, απίστευτοι τίτλοι, παίκτες θρύλοι. Η Ρεάλ Μαδρίτης έφτιαξε video στο οποίο χώρεσε όλες τις μεγάλες στιγμές από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.
Συναλλαγές ETF στο Plus500™. Δωρεάν Live Τιμές, 200€ Μπόνους!
110 χρονια σε ένα video!
Το video ξεκινάει με ξενάγηση στο μουσείο της Ρεάλ Μαδρίτης και γίνεται στάση στο σημείο που βρίσκονται οι 9 κούπες του κυπέλλου πρωταθλητριών, επίδοση που την καθιστά Βασίλισσα της Ευρώπης. Γίνεται αναφορά στην 5ετία 1956-61 όταν και κατέκτησε 5 σερί τρόπαια, ενώ στη συνέχεια περνάμε στο 1998 και την κούπα με τον Μιγιάτοβιτς κόντρα στην Γιουβέντους. Στις 23 Δεκεμβρίου του 2000 ο Φλορεντίνο Πέρεθ μαζί με τον θρύλο, Αλφρέδο Ντι Στέφανο έλαβαν από τον πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ για λογιαριασμό της Ρεάλ το βραβείο για την κορυφαία ομάδα του 20ου αιώνα.

Τα 31 πρωταθλήματα στην Ισπανία είναι επίδοση που την φέρνει πρώτη σε εγχώριους τίτλους, με την «πεντάδα του γύπα» (Εμίλιο Μπουτραγκένιο) να κατακτά πέντε διαδοχικές το διάστημα 1985-90. Οι αναφορές δεν λείπουν στον θρυλικό πρόεδρο, Σαντιάγο Μπερναμπέου, από τον οποίο πήρε το όνομά του το γήπεδο, στον μεγάλο Φέρεντς Πούσκας αλλά και στον Φρανθίσκο Χέντο, ο οποίος ήταν ο μοναδικός που σήκωσε και τις 6 πρώτες κούπες κυπέλλου πρωταθλητριών με τη λευκή φανέλα.

Η Ρεάλ θυμήθηκε και τον Χουανίτο, τον οποίο οι aficionados -μετά τον θάνατό του- θυμούνται σε κάθε αγώνα στο 7ο λεπτό, αριθμός που ήταν αυτός της φανέλας του, όπως και τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών, Ραούλ, αλλά και τους Ζιντάν, Φίγκο, Μπέκαμ και Ρονάλντο.

Περισσότεροι από 800 παίκτες έχουν φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ και την έφεραν εκεί που είναι σήμερα. Το video κλείνει με τον τελευταίο τίτλο που έχει προστεθεί στο μουσείο, αυτόν του Copa del Rey μετά την επικράτηση στον τελικό κόντρα στην Μπαρτσελόνα με γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο...



πηγή: sportdog.gr

"ΣΤΡ ΠΖ...Κλάους"!

Ο Στέφανος Αθανασιάδης παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης στο Μαυροδένδρι μαζί με τον Κώστα Ιωσηφίδη σήμερα το πρωί, όμως απ` ότι φαίνεται δεν θα τον στερηθεί ο Λάσλο Μπόλονι το ερχόμενο Σάββατο.
"ΣΤΡ ΠΖ...Κλάους"!
Ο 24χρονός γηγενής φορ του ΠΑΟΚ, αποχώρησε από το στρατόπεδο το μεσημέρι εκμεταλλευόμενος πως πρόκειται για διεθνή ποδοσφαιριστή και μάλιστα προπονήθηκε το απόγευμα, μαζί με τέσσερις – πέντε συμπαίκτες του που δουλεύουν πάνω σε συγκεκριμένες αδυναμίες.
Ο Αθανασιάδης αναμένεται να προπονηθεί συνεχώς μέχρι τον αγώνα του Σαββάτου και θα αγωνιστεί κανονικά.
Πηγή: paok24.gr

"Τιμωρία έδρας προβλέπεται μόνο για τον Παναθηναϊκό;"

Με αφορμή το γεγονός πως ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας δεν παρενέβη για τα όσα έγιναν στο ματς του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό με ανακοίνωση αναρωτιούνται "μόνο ο Παναθηναϊκός τιμωρείται;"
"Τιμωρία έδρας προβλέπεται μόνο για τον Παναθηναϊκό;"
Αναλυτικά:
«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι εις βάρος της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ασκήθηκε εκ μέρους του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια στη Λειβαδιά βάσει και δημοσιευμάτων και με αυτήν την αφορμή θα θέλαμε να διατυπώσουμε ορισμένα ερωτήματα:
• Τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ξυλοδαρμό ποδοσφαιριστή από φίλαθλο μέσα στη φυσούνα έφτασαν στο γραφείο του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα;
• Η δήλωση του προπονητή του Ολυμπιακού, κ. Βαλβέρδε ότι «μια τεράστια πέτρα» πέρασε δίπλα από τον ίδιο και ποδοσφαιριστή της ομάδας του (!) έφτασε στο γραφείο του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα;
• Τα δημοσιεύματα και οι φωτογραφίες που περιγράφουν ρίψη καπνογόνων και εισβολή φιλάθλων εντός του αγωνιστικού χώρου έφτασαν στο γραφείο του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα;
• Το ποδόσφαιρο το δυσφημούν περισσότερο οι κρίσεις της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ για τη διαιτησία ή οι ύβρεις και ο προπηλακισμός διαιτητών από ποδοσφαιριστές, όπως καταγράφηκαν από τηλεοπτική κάμερα; Παραμπιπτόντως, το εν λόγω οπτικοακουστικό υλικό έχει φτάσει στο γραφείο του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα;
• Τελικά, μόνο οι φίλαθλοι, τα στελέχη και ο προπονητής του Παναθηναϊκού προβαίνουν σε πειθαρχικά κολάσιμες ενέργειες που οδηγούν σε συνεχείς διώξεις και τιμωρίες εις βάρος της ομάδας μας;
• Τιμωρία έδρας προβλέπεται μόνο για τον Παναθηναϊκό;
Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθεί η εντύπωση ότι από την πλευρά της αθλητικής δικαιοσύνης τηρούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά αναφορικά με τις πειθαρχικές διώξεις καλούμε τους αρμόδιους φορείς να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους»

Ζιγκερίδης: «Τα συνολικά χρέη είναι 28 εκ. ευρώ!»

Το μέλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Δημήτρης Ζιγκερίδης, τοποθετήθηκε για το τι μέλλει γενέσθαι στα οικονομικά της ΠΑΕ, μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Revolution».

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Ζιγκερίδης αναφέρθηκε στο που πήγαν τα έσοδα αλλά και στα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης: «Για το που πήγαν τα 85 εκ υπάρχουν ισολογισμοί που έχουν κατατεθεί τις προηγούμενες χρονιές. Η ουσία είναι ότι η εξυγίανση δεν πέτυχε και θα έπρεπε να υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα. Υπήρχαν αστοχίες στην προηγούμενη διοίκηση, αλλά για παράδειγμα στο θέμα των υποδομών υπήρχε μια ανάπτυξη. Πάντως δεν δούλεψε με τα αναμενόμενα έσοδα και ανοίχτηκε παραπάνω. Βέβαια και η αυξημένη φορολογία στα συμβόλαια επηρέασε ,αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία».

Για τα χρέη στα φορολογικά δικαστήρια και τις προσαυξήσεις. «Αυτά τα χρέη είναι της διοίκησης Γούμενου και είναι 9,5 εκ και έχει κάνει προσφυγή η ΠΑΕ για να αποδοθούν ευθύνες στον κ. Γούμενο. Βέβαια η ευθύνη βάση νόμου πάει στην εταιρία, αλλά θα δούμε τι θα γίνει με τις προσφυγές. Με βάση ττον νόμου του Ορφανού το ποσό που οφείλεται επί Γούμενου φτάνουν από 9,5 έως 12 εκ. Δεν παίζει όμως ρόλο το ποσό καθώς είμαστε στα δικαστήρια για την υπόθεση του Γούμενου και αν κερδίσουμε την υπόθεση τα χρέη θα πέσουν στα 18 εκ. Πάντως τα συνολικά χρέη, μαζί με τα παγωμένα φτάνει τα 28 εκ. ευρώ».

Για τα λάθη που έχουν γίνει στις μεταγραφές και τις υποθέσεις Κουτσιανικούλη- Φιλομένο: «Γενικά στις μεταγραφές έχουν γίνει κάποια λάθη. Αλλά δεν γίνεται να αποδώσουμε όλες τις ευθύνες στη διοίκηση για αυτό. Ο Κουτσιανικούλης έβγαλε μάτια στον Εργοτέλη και σκόραρε απέναντι στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν μπόρεσε να αποδώσει τα αναμενόμενα στον ΠΑΟΚ. Για τον Κουτσιανικούλη δαπανήθηκαν γύρω στα 2 εκ. και για τον Φιλομένο έχουμε ακόμη οφειλές, ενώ το συνολικό κόστος της μεταγραφής, μαζί με τους φόρους, φτάνει το 1,5 εκ. ευρώ! Βέβαια η φορολογία που είναι 45% ανέβασε το ποσό γι? αυτό είναι τόσο μεγάλο».

Για τα χρέη που πλήρωσε και τα χρέη που άφησε η διοίκηση του Ζαγοράκη: «Μετά την διοίκηση Γούμενου, ο Ζαγοράκης πλήρωσε από την προηγούμενη διοίκησης 8 εκ. σε τρίτους. Τα χρέη που άφησε ο Ζαγοράκης είναι 10-12 εκ. ευρώ, αλλά συγκεκριμένο ποσό θα πούμε τον Μάιο» και συνέχισε για την πολιτική που θα ακολουθήσει η διοίκηση Βρύζα:

«Η διοίκηση Ζαγοράκη είχε προχωρήσει ήδη σε κάποιες μειώσεις. Εμείς ως διοίκηση Βρύζα προχωράμε στον ισοσκελισμό όλων των ποσών. Του χρόνου ο στόχος που θέλουμε να πετύχουμε είναι να βγάλουμε κέρδος, για να καλύψουμε παλιότερα χρέη. Πιστεύω ότι η προσπάθεια με τις μειώσεις που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο θα έπρεπε να ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο».

Για τα ληξιπρόθεσμα χρέη: «Όταν λέμε ότι θα χρειαστούν 5 εκ. λέμε ότι θα διακανονιστούν. Είναι απαιτητά, αλλά μπορούμε να μεταθέσουμε τον χρόνο αποπληρωμής τους. Τα 12,5 εκ. της διοίκησης Ζαγοράκη δεν είναι απόλυτο ποσό, μπορεί να φτάσουν τα 10 γιατί αναμένονται και κάποια έσοδα από τη διοίκηση του.

Για το αν έχει πληρωθεί ο Ζαγοράκης: «Ο Ζαγοράκης τα δεδουλευμένα του από τη διοίκηση Γούμενου τα έλαβε. Ο Ζαγοράκης πήρε νομίζω 220.000, αλλά δεν υπάρχει η απόδοση γι? αυτές τις αναλήψεις αλλιώς θα είχε τακτοποιηθεί το θέμα. Ενώ όσον αφορά την αμοιβή του κατά την προεδρία του, αυτή πήγαινε για μεταγραφές της ομάδας»

Για το κόστος της αναμόρφωσης των θυρών 7 και για το προπονητικό κέντρο. «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω επακριβώς το ποσό. Το θέμα είναι ότι δόθηκε ένα σημαντικό ποσό. Περίπου 1,3 εκ ευρώ για την Μεσήμβρια. Επίσης το κόστος αποκατάστασης της Τούμπας κόστισε πολύ, αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε άδεια από την ΟΥΕΦΑ».

Για τις αμοιβές του Βρύζα και του Κωσταντινίδη: «Οι αμοιβές των Κωσταντινίδη και Βρύζα είναι 7000 ο Βρύζας και 3500 ο Κωσταντινίδης καθαρά. Όμως το ποσό με τη φορολογία ανεβαίνει και άλλο».

Για την βιωσιμότητα της ΠΑΕ: Η φετινή οικονομική χρήση θα είναι πολύ βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι. Πέρυσι υπήρχαν πολλές παρατηρήσεις από τον ορκωτό λογιστή για τις υποθέσεις συμβολαίων. Θα πρέπει να συνεχίσουμε με μειωμένο μπάτζετ. Πρέπει από σήμερα να υπολογίσουμε ότι θα πορευθεί με λιγότερα εισητήρια διαρκείας, λόγω και της υπάρχουσας οικονομικής κατάστασης. Ο ΠΑΟΚ μπορεί βεβαίως να είναι βιώσιμος.

Για το πώς θα εξοφλήσει το ποσό των 5,5 εκ. ευρώ η ΠΑΕ: «Υπάρχει δυνατότητα τα ληξιπρόθεσμα χρέη που φτάνουν τα 5,5 εκ. να διακανονιστούν τον Ιούνιο και ήδη το δουλεύουμε ως διοίκηση. Αν συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση θα τα καταφέρουμε. Υπάρχουν πάντως τρία ενδεχόμενα όσον αφορά την εξόφληση του ποσού. Ή θα βοηθήσει ο κόσμος, ή κάποιος επενδυτής, ή θα πουλήσουμε κάποιο μεγάλο όνομα. Η σωτηρία του ΠΑΟΚ είναι πάνω από την αξία οποιουδήποτε παίκτη».

Για την ύπαρξη επαφών με επενδυτές: «Όπως είπε και χθες ο πρόεδρος υπάρχουν επαφές για επενδυτές που θα μπορέσουν να βοηθήσουν οικονομικά. Υπάρχουν τρία ενδεχόμενα. Ή θα βοηθήσει ο κόσμος, ή κάποιος επενδυτής, ή θα πουλήσουμε κάποιο μεγάλο όνομα. Η σωτηρία του ΠΑΟΚ είναι πάνω από την αξία οπουδήποτε παίκτη.

πηγή: metrosport.gr

Κάραγκερ: «Πίστεψα πως δεν θα ξαναπαίζαμε σε τελικό»

«Διψασμένος» για νέες διακρίσεις δήλωσε ο Τζέιμι Κάραγκερ. Ο αμυντικός της Λίβερπουλ έφτασε σε σημείο να πιστεύει πως η ομάδα του δεν θα ξανά παίξει σε κάποιο τελικό και δεν θα διεκδικούσε άλλα τρόπαια.

«Υπήρξαν στιγμές που πίστεψα ότι πραγματικά δεν θα παίζαμε ποτέ ξανά σε τελικούς και δεν θα διεκδικούσαμε τρόπαια. Θέλω να κερδίσω κι άλλους τίτλους πριν βάλω τέλος στην καριέρα μου. Είμαι σχεδόν… απεγνωσμένος να φτάσω στον τελικό του Λιγκ Καπ αλλά και σε έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης! Ξέρω πως ό,τι κι αν γίνει στο πρωτάθλημα έχουμε μια θέση στο επόμενο Γιουρόπα Λιγκ και θέλω πάρα πολύ να διεκδικήσουμε και αυτό το τρόπαιο».

πηγή: metrosport.gr

Πασσαλής: «Αντίπαλος του Άρη η ΑΕΚ»!

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Πέτρος Πασσαλής, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» προκειμένου να σχολιάσει την αγωνιστική εικόνα των «κιτρίνων» τόσο στο παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ, όσο και γενικά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Σχολιάζοντας την εικόνα του Άρη στο ματς με την ΑΕΚ ανέφερε: «Το σημαντικό είναι πως η ομάδα δείχνει πως μαθαίνει να κερδίζει ακόμη κι όταν δεν είναι σε καλή κατάσταση. Ο Άρης ήταν κακός στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ανέβηκε με τις αλλαγές του κυρίου Μασάδο».

Μιλώντας για την δεκτικότητα των ποδοσφαιριστών στην οποία αναφέρθηκε ο Μασάδο, υπογράμμισε: «Συμφωνώ ότι οι ριζικές αλλαγές θα δημιουργούσαν κινδύνους εν μέσω πρωταθλήματος, αλλά όπως και να ?χει σίγουρα ένας παίκτης για να παίξει σε υψηλό επίπεδο θα πρέπει να είναι δεκτικός και να μπορεί να εφαρμόζει στο γήπεδο αυτά που του ζητάει ο προπονητής του. Πάντα όμως, κάποιες παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν είτε σε σχήμα είτε σε ψυχολογία. Αν ένας προπονητής «κερδίσει» τους παίκτες του, τότε έχει πολλές πιθανότητες να πετύχει τους στόχους της ομάδας».

Τέλος, κάνοντας τα δικά του… προγνωστικά για το προσεχές μέλλον επεσήμανε: «Αυτό που χρειάζεται ο Άρης είναι η διάρκεια στην απόδοση του και θεωρώ πως έχει για αντίπαλο την ΑΕΚ για τα πλέι-οφ. Η αποχή από τις προπονήσεις για μια-δυο μέρες, δεν επηρεάζει κανέναν ποδοσφαιριστή. Αυτό που σίγουρα επηρεάζει είναι η γενικότερη ανασφάλεια που επικρατεί για το οικονομικό σε όλες τις ομάδες, όχι μόνο στον Άρη».

πηγή: metrosport.gr

Ραγδαίες εξελίξεις στη Ρέιντζερς!!

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στη Ρέιντζερς, με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας να απαντούν αρνητικά στην πρόταση των διαχειριστών, η οποία αφορούσε μείωση έως και 75% στις αμοιβές τους.

Ήδη οι Γκρεγκ Γουάιτ και Μέρβαν Τσέλικ αποτελούν από το μεσημέρι της Τρίτης παρελθόν από το ρόστερ των «προτεσταντών» καθώς αρνήθηκαν οποιαδήποτε μείωση. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του «Skysports», ακόμα τρεις ποδοσφαιριστές της ομάδας αναμένεται να αποχωρήσουν άμεσα.

πηγή: metrosport.gr

Δεν παίζουν με ΠΑΣ, Φωτάκης, Μαλεζάς και Γκαρσία!!

Τρεις σημαντικές απώλειες θα έχει ο Λάσλο Μπόλονι στα επόμενα ματς. Ο λόγος για τους Στέλιο Μαλεζά, Πάμπλο Γκαρσία και Γιώργο Φωτάκη, για τους οποίους έγινε γνωστό την Τρίτη σε ποια ματς θα εκτίσουν την ποινή τους.
Δεν παίζουν με ΠΑΣ, Φωτάκης, Μαλεζάς και Γκαρσία
Ο Ρουμάνος αποφάσισε ο πρώτος να εκτίσει την ποινή του εναντίον του Αστέρα Τρίπολης και του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Φωτάκης εναντίον της Κέρκυρας και του ΠΑΣ Γιάννινα και ο Πάμπλο Γκαρσία εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα.
Ολοι οι παίκτες δηλαδή θα απουσιάσουν από το εντός έδρας παιχνίδι με την ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη.

πηγή: sportdog.gr

Έγιναν επεισόδια στη... Δανία!! (ΒΙΝΤΕΟ)

H εντύπωση που είχαμε για τους φιλήσυχους Δανούς φιλάθλους πήγε... περίπατο, καθώς άρχισαν και στη χώρα της Σκανδιναβίας τα έκτροπα στα γήπεδα!
Έγιναν επεισόδια στη... Δανία!! (ΒΙΝΤΕΟ)
Στο ματς της Άαλμποργκ με την Κοπεγχάγη, οι οπαδοί των γηπεδούχων άναψαν καπνογόνα, με αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί για 8 λεπτά (όπως γίνεται εδώ, δηλαδή...), ενώ μόλις στο 93` ο Ντάμ Εντόι έκανε το 0-1, ένας οπαδός της Άαλμποργκ εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και άρχισε να κυνηγάει τον Κλαουντεμίρ της Κοπεγχάγης!
Πάντως, οι καθυστερήσεις βγήκαν σε καλό στους γηπεδούχους καθώς ισοφάρισαν στο... 98` με τον Χελένιους!
πηγή: sportdog.gr




Προπόνηση δεν έκαναν, έκαναν βάρη!!

Αφού χάθηκε η προπόνηση οι παίκτες του Αρη αποφάσισαν να ακολουθήσουν πρόγραμμα με βάρη ώστε να διατηρήσουν τη φυσική τους κατάσταση.
Προπόνηση δεν έκαναν, έκαναν βάρη
Η πολύωρη συζήτηση στα αποδυτήρια του Ρυσίου δεν επέτρεψε στην ομάδα να προπονηθεί αυτό όμως δεν εμπόδισε τη πλειοψηφία των παικτών να αφιερώσει κάποιες ώρες ώστε να ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα κυρίως με βάρη σε γυμναστήριο.
Η κίνηση αυτή δείχνει πως οι πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών αισθάνεται απόλυτα την ευθύνη που υπάρχει ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Άλλωστε η προετοιμασία για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, σε τακτικό επίπεδο, θα ξεκινήσει αργά μέσα στην εβδομάδα και οι πρώτες μέρες αφιερώνονται στη σωστή αποκατάσταση και στη διατήρηση της φυσικής κατάστασης.
Πηγή: allaboutaris.com

Πώς και πώς τα περιμένουν στον ΟΦΗ...!!

Ένα μέρος της προκαταβολής της συμφωνίας με τον ΟΠΑΠ περιμένουν στον ΟΦΗ ώστε η ομάδα να συνεχίσει να μπαλώνει κάποιες τρύπες.
Πώς και πώς τα περιμένουν στον ΟΦΗ...
Για τον ΟΦΗ η συμφωνία αυτή, η οποία θα είναι 2ετής θα αποφέρει 400.000 ευρώ τον χρόνο. Στον ΟΦΗ αυτό που περιμένουν είναι η δέσμευση που έχουν πάρει από τον οργανισμό, ώστε να τους καταβληθεί ένα μέρος των χρημάτων. Αυτό το ποσό ανέρχεται κοντά στις 170.000 ευρώ και στον ΟΦΗ περιμένουν αυτό το πόσο, ένα μέρος δηλαδή της ετήσιας χορηγίας , ώστε να καλυφθούν κάποιες υποχρεώσεις του ποδοσφαιρικού τμήματος που τρέχουν.
Αυτό το ποσό θα διευκολύνει την περισυλλογή υπογραφών από πρώην παίκτες της ομάδας που έχουν κάνει προσφυγές και έτσι ο ΟΦΗ θα τακτοποιεί τις όποιες εκκρεμότητες που έχει για τον φάκελο της αδειοδότησης, ενώ μέρος των χρημάτων αναμένεται να πάει προς τους παίκτες που ήδη βρίσκονται στο ρόστερ της ομάδας.
Πηγή: gentikoule.gr

Διαψεύδουν στον Ηρακλή!!

Ο Ηρακλής εξέδωσε ανακοίνωση, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς παικτών του Εθνικού Γαζώρου ότι ξυλοκοπήθηκαν στα αποδυτήρια του Καυτανζογλείου από "μπράβους" των "κυανολεύκων".
Διαψεύδουν στον Ηρακλή
Αναλυτικά:
"Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει πως οι διάφορες καταγγελίες των ποδοσφαιριστών του Εθνικού Γαζώρου οι οποίοι επικαλέστηκαν ότι δέχτηκαν προπηλακισμούς στα αποδυτήρια του Καυτανζογλείου, ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας τους. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ έχει αποδείξει στα 104 χρόνια ιστορίας του το φιλόξενο πνεύμα που τον διακρίνει σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχε και απέναντι σε όλες τις ομάδες που βρέθηκαν στο δρόμο του. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ είναι σωματείο που το χαρακτηρίζει η ευπρέπεια στη συμπεριφορά και ο σεβασμός στον αντίπαλο.
Καλό θα είναι οι ποδοσφαιριστές του Γαζώρου εφόσον θέλουν να καταγγείλουν τα δήθεν περιστατικά να το κάνουν με ονόματα και όχι με δηλώσεις και αερολογίες στα ΜΜΕ, σπιλώνοντας το όνομα του ΗΡΑΚΛΗ και δημιουργώντας θέμα εκ του μη όντος. Η προσπάθεια που κάνουν κάποιοι κατηγορώντας αδίκως τον ΗΡΑΚΛΗ έχει ως αποτέλεσμα το αντίθετο από που προσδοκούν, γιατί ο ΗΡΑΚΛΗΣ τα διαπιστευτήρια φιλοξενίας τα έχει δώσει κατά επανάληψη στο παρελθόν και έχουν αναγνωριστεί επανειλημμένως".

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι. Τρίτη σήμερα με 2 επαναληπτικούς αγώνες για το Champions League. Πιστεύω ότι μετά το 4-0 του Μιλάνου, η Άρσεναλ θα αναγκαστεί να παίξει από την αρχή επιθετικά, η άμυνα της δεν πείθει, οπότε ανοιχτό παιχνίδι θα είναι και το over θα επιβεβαιωθεί. Στο άλλο ματς, πιστεύω ότι η Ζενίτ θα παίξει αντεπιθέσεις, η Μπενφίκα τελευταία κάνει «κοιλιά», οπότε θα πάω με εκατέρωθεν γκολ. Τέλος από Γαλλία έχουμε εξ’αναβολής ματς Εβιάν-Μαρσέϊγ, οι φιλοξενούμενοι έχουν αρκετές απουσίες, οι γηπεδούχοι στην έδρα τους σκοράρουν οπότε και εδώ θα πάω με το G/G.



Avanti να δούμε τι έχουμε (σε ελεύθερη επιλογή):




 

ΕΒΙΑΝ-ΜΑΡΣΕΪΓ G/G (1,83)
ΑΡΣΕΝΑΛ-ΜΙΛΑΝ OVER(2,5) (1,61)
ΜΠΕΝΦΙΚΑ-ΖΕΝΙΤ G/G (1,85)

Οι αποδόσεις είναι της Goalbet.com (στην εικόνα Rafaella Fico)

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!

Στο «Βιθέντε Καλντερόν» ο τελικός Ισπανίας!!

Στο «Βιθέντε Καλντερόν» ο τελικός Ισπανίας
Μετά από σύσκεψη διάρκειας τριών ωρών η απόφαση λήφθηκε… Ο τελικός του Κυπέλλου Ισπανίας ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Αθλέτικ Μπιλμπάο θα διεξαχθεί στις 25 Μαϊου στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Μετά από την άρνηση της Ρεάλ Μαδρίτης να παραχωρήσει το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», αλλά και την απόρριψη του «Μεστάγια», το οποίο είχε φιλοξενήσει τον περσινό τελικό, στην σχετική ψηφοφορία που έγινε σήμερα τα δύο υποψήφια γήπεδα, ήταν αυτό της Ατλέτικο Μαδρίτης και το Ολυμπιακό Στάδιο της Σεβίλλης, «Λα Καρτούχα».

Το γήπεδο της Μαδρίτης συγκέντρωσε 20 ψήφους έναντι εκείνου της Σεβίλλης που πήρε 14. Η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, επίσης, άλλαξε, μεταφέροντας την πέντε ημέρες αργότερα, δηλαδή, από τις 20 Μαϊου στις 25 του ίδιου μήνα.

Ο λόγος της αλλαγής αυτής, φυσικά, ήταν το ενδεχόμενο παρουσίας της Μπάρτσελόνα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για τις 19 Μαίου.

πηγή: sportfm.gr

Διέψευσε τα περί Τσέλσι ο Ρέντναπ!!

Διέψευσε τα περί Τσέλσι ο Ρέντναπ
Τα δημοσιεύματα που τον θέλουν ως πιθανό αντικαταστάτη του Αντρέ Βίλας-Μπόας στην Τσέλσι, διέψευσε ο προπονητής της Τότεναμ, Χάρι Ρέντναπ.

Σε ερώτημα που του τέθηκε για το αν θα τον ενδιέφερε μια μετακίνηση στους «μπλε» δήλωσε: «Δεν είναι στα πλάνα μου. Είναι μια θέση-όνειρο για κάθε προπονητή, αλλά εάν πήγαινα στην Τσέλσι δεν θα μπορούσα ποτέ να επιστρέψω στην Τότεναμ».

Ο Ρέντναπ διέψευσε τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να είχε πει ότι στην Τσέλσι κανείς δεν μπορεί να πετύχει λόγω των υπερβολικών απαιτήσεων του προέδρου της και συμπλήρωσε πως «με αυτό τον σύλλογο μπορείς να κατακτήσεις το πρωτάθλημα καθώς διαθέτει παίκτες με πολύ υψηλό επίπεδο».

Πηγή: www.england365.gr

Η Μπενφίκα είπε όχι σε 111 εκατομμύρια ευρώ!!

Η Μπενφίκα είπε όχι σε 111 εκατομμύρια ευρώ!
Την περίοδο που άλλες σε όλη την Ευρώπη αναζητούν τα εκατομμύρια στα ταμεία τους αλλά δεν τα βρίσκουν η Μπενφικα απάντησε αρνητικά σε πρόταση που δέχθηκε για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τους αγώνες της για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Βάσει και ανακοίνωσης που εξέδωσε ο πορτογαλικός σύλλογος, η προσφορά που είχε από την Olivedesportos αφορούσε για επέκταση του συμβολαίου που έχουν και οι δύο πλευρές, το οποίο λήγει τον Ιούνιο του 2013.

Η πρόταση που έγινε στη διοίκηση της Μπενφίκα αφορούσε τα τηλεοπτικά δικαιώματα από την 1 Ιουλίου 2013 μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2018, με την ομάδα να λάμβανε 111 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η πορτογαλική ομάδα διευκρινίζει ότι αποφασίσθηκε να μην υπογραφεί το νέο συμβόλαιο μετά από μεγάλη σκέψη για την πρόταση που κατατέθηκε.

πηγή: sportfm.gr

Μισός στην Τούμπα!!

Μισός στην Τούμπα
Το παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης με τον ΠΑΟΚ είναι αυτό που υπάρχει, πλέον, στις σκέψεις των ανθρώπων των Αρκάδων. Ο Σάκης Τσιώλης και οι παίκτες του, σκέφτονται την αναμέτρηση που ακολουθεί, όπως βέβαια και το επερχόμενο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ατρόμητο.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι όμως ο Τσιώλης έχει πολλές απουσίες να αντιμετωπίσει καθώς υπάρχουν… τιμωρίες. Μάλιστα αν λάβουμε υπόψη μας τα όσα είπε ο έμπειρος τεχνικός και σύμφωνα με τα οποία θα δοθούν ευκαιρίες και σε παίκτες που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής, από την στιγμή που επετεύχθη ο στόχος της σωτηρίας, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν πολλές αλλαγές.

Εκτός θα είναι σίγουρα ο Χακόμπο, ενώ κάρτες συμπλήρωσαν και οι Πουλίδο και Ουσέρο. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός έφτασε τις επτά και θα απουσιάσει από δύο παιχνίδια, ενώ ο πολυσύνθετος αμυντικός μέσος, τις τέσσερις. Και οι δύο δεν θα ταξιδέψουν στην Θεσσαλονίκη.

Την Τρίτη όσοι έπαιξαν κόντρα στον Εργοτέλη είχαν ρεπό, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.

πηγή: sportfm.gr

Τουλάχιστον 3 εβδομάδες εκτός ο Λέτο!!

Τουλάχιστον 3 εβδομάδες εκτός ο Λέτο
Τις πληροφορίες που ήθελαν να χάνει ο Σεμπαστιάν Λέτο τα δύο ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό επιβεβαίωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι πράσινοι έκαναν γνωστό ότι ο Αργεντινός θα συνεχίσει ειδική θεραπεία για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, ένα διάστημα κατά το οποίο ο παίκτης θα παραμείνει στην Ιταλία.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟ:
Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ενημερώνει ότι έπειτα από την ολοκλήρωση των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο Σεμπάστιαν Λέτο σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στη Μπολόνια, παρουσία και με τη συνεργασία του επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ομάδας, κ. Π. Κουλουμέντα, και η νέα γνωμάτευση που προέκυψε είναι ότι η ενδεδειγμένη αντιμετώπιση των ενοχλήσεων στο γόνατο του αθλητή είναι η συνέχιση της συντηρητικής θεραπείας που ακολουθούσε και κατά το διάστημα που προηγήθηκε στην Παιανία. Ο χρόνος που θα απαιτηθεί μέχρι την αποκατάσταση του αθλητή εκτιμάται ότι θα είναι τουλάχιστον τρεις εβδομάδες. Με στόχο την καλύτερη δυνατή πορεία της αποκατάστασης αποφασίστηκε από κοινού ο ποδοσφαιριστής να παραμείνει κατά τη διάρκεια της θεραπείας του στο κέντρο αποκατάστασης στην Ιταλία.

πηγή: sportfm.gr

Δύο παροπλισμένοι κι ένας στα χακί!!

Δύο παροπλισμένοι κι ένας στα χακί
Με τον γνωστό αγχωτικό τρόπο συνεχίστηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Αφού Μαλεζάς και Λάζαρ αποχώρησαν με (μικρο)προβλήματα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ, ωστόσο δεν εμπνέεται ανησυχία για την κατάστασή τους. Στα χακί ο Αθανασιάδης.

Ο διεθνής αμυντικός δεν ακολούθησε την προπόνηση, καθώς έχει μαζέψει υγρό το γόνατό του, ενώ το γεγονός ότι έχει δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του (συμπλήρωσε κάρτες) με τους Αρκάδες θα του επιτρέψει να ξεκουραστεί καθώς είναι ο παίκτης με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής την φετινή περίοδο.

Όσο για τον Ρουμάνο μέσο, κι αυτός έχει κληθεί να σηκώσει βαρύ φορτίο από το ξεκίνημα της σεζόν, όμως οι ενοχλήσεις που αισθάνθηκε στον οπίσθιο μηριαίο δεν προκαλούν -σε πρώτη φάση τουλάχιστον- ανησυχία.

Από τη Νέα Μεσημβρία απουσίαζε δικαιολογημένα ο Στέφανος Αθανασιάδης, ο οποίος παρουσιάστηκε στην στρατιωτική μονάδα του Μαυροδενδρίου Κοζάνης, ωστόσο μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας για διεθνείς αθλητές δεν θα χρειαστεί να λείψει από τις υποχρεώσεις του «Δικέφαλου».

* Φιλικό με αντίπαλο τον Αγροτικό Αστέρα (16:00) στον Εύοσμο και όχι προπόνηση περιλαμβάνει το αυριανό πρόγραμμα.

** Αναλυτικά που θα εκτίσουν τις ποινές τους όσοι συμπλήρωσαν κάρτες: Φωτάκης (με Κέρκυρα και ΠΑΣ Γιάννινα), Πάμπλο Γκαρσία (ΠΑΣ Γιάννινα), Μαλεζάς (με Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα).

πηγή: sportfm.gr

MVP ο Χαλκιάς, Best Goal o Χολέβας!!

MVP ο Χαλκιάς, Best Goal o Χολέβας
Ο Κώστας Χαλκιάς αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας με ποσοστό 76,09% στην ψηφοφορία που διενεργεί η διοργανώτρια αρχή σε συνεργασία με τον ΟΠΑΠ και τη NOVA. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ επιβραβεύτηκε για την εξαιρετική εμφάνιση του στη νίκη της ομάδας του επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Κορυφαίο γκολ με ποσοστό 49,26%, αναδείχθηκε αυτό του Χοσέ Χολέβας, με το οποίο προηγήθηκε ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP:

Κώστας Χαλκιάς(ΠΑΟΚ) 76,90%
Χίμο Ναβάρο (Αστέρας Τρίπολης) 12,81%
Τζαμάλ Αμπντούν (Ολυμπιακός) 10,29%

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal:

Χοσέ Χολέμπας (Ολυμπιακός) 49,26%
Σισέρο Σουμπίνιο (Λεβαδειακός) 40,05%
Κώστας Μήτρογλου (Ατρόμητος Αθ.) 10,69%

Δεν παίζουν με Άρη, Σαριέγκι και "Κατσούρ"

Τις υπηρεσίες του Κώστα Κατσουράνη και του Γιόσου Σαριέγκι δεν θα έχει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Άρη στο ΟΑΚΑ. Η πράσινη ΠΑΕ ενημέρωσε για τις αναμετρήσεις που θα εκτίσουν οι δύο παίκτες τις ποινές από τις κίτρινες κάρτες που συμπλήρωσαν.
Δεν παίζουν με Άρη, Σαριέγκι και "Κατσούρ"
Έτσι ο αρχηγός του τριφυλλιού, θα εκτίσει την μια αγωνιστική από τις τέσσερις κίτρινες κάρτες στο παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής με τους κίτρινους.
Αντίστοιχα, ο Κώστας Κατσουράνης θα απουσιάζει και από αυτό με τον ΟΦΗ για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, καθώς συμπλήρωσε 7 κίτρινες κάρτες.

πηγή: sportdog.gr

Στα πράσα 26χρονη δασκάλα με 16χρονο μαθητή της!!

Μία 26χρονη δασκάλα από τις ΗΠΑ, συνελήφθη για αποπλάνηση ενός 16χρονου μαθητή της.
Στα πράσα 26χρονη δασκάλα με 16χρονο μαθητή της!
Συγκεκριμένα η νεαρή γυναίκα κατηγορείται ότι έκανε σεξ με το μαθητή της μέσα στο αυτοκίνητό της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές, οι δυο τους είχαν ανταλλάξει περισσότερα από 12.000 γραπτά μηνύματα μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες!

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του μαθητή, μία μέρα η δασκάλα του ζήτησε να μείνουν μετά το σχόλασμα στο σχολείο με σκοπό να συζητήσουν τα σχέδια του για τις σπουδές του.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η "περιπέτεια"του νεαρού με τη δασκάλα του... Σημειώνεται ότι την εκδοχή αυτή αρνείται κατηγορηματικά η δασκάλα.
Πηγή: tromaktiko

Το χρονικό του συμβιβασμού!!

Το πρόβλημα με τις οφειλές δεν επέτρεψε στο να υπάρξει η απαραίτητη ηρεμία το τελευταίο διάστημα.
Το χρονικό του συμβιβασμού
Βάσει των κινήσεων που έγιναν από τη διοίκηση και της καλής διάθεσης των ποδοσφαιριστών, ήρθε η συμφωνία.
Η ύπαρξη του προβλήματος με δεδομένη την ανησυχία για το αγωνιστικό μέλλον της ομάδας έκανε τους ανθρώπους του Άρη να δράσουν άμεσα ώστε να μη διαταραχθεί περαιτέρω η ηρεμία στην ομάδα.
Χθες από το απόγευμα μέχρι το βράδυ ο πρόεδρος της ΠΑΕ είχε ραντεβού με κάθε ένα ποδοσφαιριστή του ρόστερ ώστε να του αναλύσει πλήρως της κατάσταση και να του προτείνει διακανονισμό.
Μάλιστα μετά το τέλος των επαφών του προέδρου, ο team manager, Αγαπητός Αμπελάς είχε συνεχόμενες επικοινωνίες με ποδοσφαιριστές ώστε να τους τονίσει την κρισιμότητα της κατάστασης και πως θα πρέπει να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.
Μετά τα χθεσινά, το ραντεβού ανανεώθηκε σήμερα το πρωί στο Ρύσιο και αφορούσε κυρίως στο να συζητηθούν όλα όσα άκουσαν από τον Θανάση Αθανασιάδη ο καθένας ξεχωριστά και να παρθεί μία συνολική απόφαση που δεν θα αφήνει κανένα ανικανοποίητο. Πρόθεση ήταν να αντιληφθούν όλοι οι ποδοσφαιριστές του ρόστερ πως έχει η κατάσταση – και ενόψει της αδειοδότησης – χωρίς κανένα ψεγάδι. Ακόμα και ερώτηση για το αν έχουν όλοι ικανοποιηθεί από τους διακανονισμούς έγινε ώστε κανείς να μην έχει παράπονο.

Ο Αγαπητός Αμπελάς είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους παίκτες και σήμερα, τονίζοντας για μία ακόμα φορά σε πόσο κομβικό σημείο βρίσκεται η χρονιά τη στιγμή μάλιστα που ξεκινά μία μάχη για το πιστοποιητικό συμμετοχής.

Η προπόνηση δεν έγινε γιατί η κουβέντα στα αποδυτήρια διήρκησε αρκετή ώρα (περίπου 2 ώρες) και ήθελαν μετά το τέλος να εκδοθεί  η εν λόγω ανακοίνωση για να ξεκαθαριστούν πλήρως οι προθέσεις τους. Από την πλευρά των παικτών μετά τα χθεσινά τετ α τετ επικρατεί ικανοποίηση σχετικά με το πλάνο αποπληρωμών που έχει ο καθένας στα χέρια του ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τη διοίκηση της ΠΑΕ αφού παίρνει μία σημαντική ανάσα και αποκτά συμμάχους στον αγώνα για την αδειοδότηση.

Το ζήτημα βέβαια είναι και αγωνιστικά να μην υπάρξει πρόβλημα κάτι για το οποίο είναι βέβαιοι οι παίκτες που σημειώνουν ότι η απουσία από δυο προπονήσεις - οι περισσότεροι βέβαια ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα- ειδικά αυτές που είναι πιο χαλαρές στο ξεκίνημα της εβδομάδας δεν θα τους επηρεάσει στο ματς με τον ΟΣΦΠ.
πηγή: allaboutaris.com

Τον απέβαλε στο... φορείο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο ματς της Τεμπλέβ με την Κουεβί, ερασιτεχνικών ομάδων στο Βέλγιο, ένας διαιτητής απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον ποδοσφαιριστή Ζυλιάν Λακόμπτ, θεωρώντας πώς έκανε... θέατρο, ενώ είχε μπει το φορείο!
Τον απέβαλε στο... φορείο! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Λακόμτ συγκρούστηκε στον αέρα με έναν αντίπαλο του και παρότι υπέστη σοβαρές κακώσεις στον αυχένα και διάσειση, ο διαιτητής δεν φάνηκε να συγκινείται!


 πηγή: sportdog.gr






Από την Τσέλσι στην Ίντερ;

Η Ίντερ φέρεται να έχει ήδη προσεγγίσει τους μάνατζερ του Αντρέ Βίλας Μπόας, προκειμένου να αναλάβει ο Πορτογάλος την ομάδα από το προσεχές καλοκαίρι, όπως αποκαλύπτει το goal.com.
Από την Τσέλσι στην Ίντερ;
Ο Πορτογάλος απολύθηκε από την Τσέλσι και οι φήμες τον θέλουν να συνεχίζει την καριέρα του στην Ιταλία, με τις Ρόμα και Ίντερ να φέρονται ως τα φαβορί. Το goal.com αποκάλυψε αρχικά ότι υπήρξε συνάντηση του Φράνκο Μπαλντίνι με τον Βίλας Μπόας - με τη διοίκηση, όμως να ανακοινώνει και πάλι δημόσια τη στήριξή της στον Λουίς Ενρίκε - όμως στη συνέχεια φαίνεται ότι και οι νερατζούρι προσέγγισαν τους μάνατζερ του Πορτογάλου.
Η συζήτηση αφορά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον 34χρονο το προσεχές καλοκαίρι και όχι άμεσα και για την υπογραφή διετούς συμβολαίου με ετήσιες απολαβές που θα φτάνουν τα 3 εκατ. ευρώ. Το όνομα του Πορτογάλου ακούγεται εδώ και κάποιες εβδομάδες για τους Μιλανέζους, με τον Μοράτι να τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση και μένει να δούμε τις επόμενες ημέρες αν οι δύο πλευρές θα φτάσουν σε συμφωνία.
Πηγή: gazzetta.gr
 

«Εκανα λάθος που πήγα σε στριπτιζάδικο»!

Ο Μάριο Μπαλοτέλι παραδέχθηκε πως έκανε λάθος και δεν έπρεπε να ήταν σε στριπτιζάδικο (!) τις πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής.
«Εκανα λάθος που πήγα σε στριπτιζάδικο»!
Η Μάντσεστερ Σίτι επέβαλε πρόστιμο 300.000 ευρώ στον Ιταλό παίκτη, που ισοδυναμεί με μισθούς δύο εβδομάδων. Παρόλα αυτά ο 21χρονος Ιταλός αγωνίστηκε στο ματς του Σαββάτου εναντίον της Μπόλτον και σκόραρε στη νίκη με 2-0.
Όταν ο Μπαλοτέλι ρωτήθηκε αν σκοπεύει να παντρευτεί τη φιλενάδα του, μοντέλο Ραφαέλα Φίκο, είπε: «Αυτό για εμένα δεν θα γίνει πολύ σύντομα».
«Όταν βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο, ίσως να είναι η στιγμή. Η Ραφαέλα είναι ότι καλύτερο που συνέβη. Με ηρεμεί, με καταλαβαίνει όταν κάνω κάτι χάλια.
«Πως το πήρε που πήγα σε στριπτιζάδικο; Βασικά θα εκνευριζόμουν αν πήγαινε σε στριπτιζάδικο για άνδρες με τις φίλες της.
«Δεν έχω κάνει κάτι κακό στο στριπτιτζάδικο, ακόμα κι αν έκανα λάθος που πήγα εκεί δύο ημέρες πριν από ένα παιχνίδι. Δεν ξέρω ακόμα για το πρόστιμο. Πρέπει να μιλήσω με τον Μαντσίνι».
Από την πλευρά της η Ραφαέλα, η φιλενάδα του Μπαλοτέλι, είπε: «Είναι πολύ νωρίς για να παντρευτούμε, είμαστε ακόμα πολύ νέοι. Είναι σημαντικό ο ένας να τελειώσει τη δουλειά του. Μετά, γιατί όχι; Μπορεί να πάει σε ένα στριπτιτζάδικο, αν δεν κάνει κάτι κακό, με τους φίλους, αλλά πρέπει να πω ότι στο τέλος έρχεται πάντα πίσω σε μένα γιατί είμαι η αγαπημένη του».
Ο 21χρονος επιθετικός σχολιάζοντας τον αποκλεισμό του από την εθνική Ιταλίας, είπε: «Ήμουν πολύ απογοητευμένος. Συχνά λέω στα αποδυτήρια: Μπαρτσελόνα; Ρεάλ Μαδρίτης; Για μένα η πιο συναρπαστική φανέλα είναι της εθνικής ομάδας μου, για το συναίσθημα που θέλω να εκπροσωπώ την Ιταλία».
Πηγή: shootandgoal.com

Τα βρίσκουν με Τόχα;

Πολύ κοντά σε συμφωνία βρίσκεται η ΠΑΕ ΑΡΗΣ με τον Κάρλος Τόχα μετά το ραντεβού του με τον πρόεδρο, Θανάση Αθανασιάδη.
Τα βρίσκουν με Τόχα;
Η προσφυγή που κατέθεσε ο Χουάν Τόχα αφορά κυρίως στη διασφάλιση των χρημάτων που έχει να παίρνει. Όλα αυτά τη στιγμή που βλέποντας τον ρόλο του στο ρόστερ να διαφοροποιείται, άκουσε την πρόταση που είχε να του κάνει ο Θανάσης Αθανασιάδης. Τα δεδομένα οδηγούν προς συμφωνία των δύο πλευρών, με τον Τόχα να δέχεται τον διακανονισμό που του έχει προταθεί και να αποσύρει την προσφυγή.
Εξάλλου δεν υφίσταται θέμα για καταγγελία του παίκτη προς οποιαδήποτε αρχή σχετικά με δημοσιεύματα τα οποία ήρθαν στο φως. Άλλωστε το τι κάνει στην προσωπική του ζωή δεν αφορά τους Κίτρινους και υπάρχουν πιο σημαντικά θέματα στις σχέσεις του παίκτη με την ομάδα που θα μπορούσαν να απασχολήσουν σε σχέση με το ποια συνοδό επιλέγει.
Πηγή: allaboutaris.com

Απλά μαθήματα ποδοσφαιρικής οικονομίας!!

Ευτυχώς που δεν ζει ο Καρλ Μαρξ. Κι ο Έγκελς. Κι ο Λένιν! Θα είχαν σχίσει τα βιβλία τους. Στη πυρά θα τα είχαν παραδώσει. Ακόμη και οι θεωρητικοί του καπιταλισμού, οι υποστηρικτές του θα απορούσαν με τη λειτουργία του… συστήματος.
Απλά μαθήματα ποδοσφαιρικής οικονομίας
Γράφει ο Άγγελος Μενδρινός...
Τα πράγματα είναι απλά. Ο Αντρέ Βίλας Μπόας θα πάρει για εννιά μήνες δουλειάς στη Τσέλσι 15 εκ. ευρώ και η Τσέλσι με τη σειρά της για να έχει για εννιά μήνες προπονητή τον Βίλας Μπόας και να τη βγάλει εκτός στόχων του πλήρωσε 30 εκ. ευρώ!
Προσοχή, δεν μιλάμε για φιστίκια, αλλά για ευρώ. Όμως και για… φιστίκια να μιλούσαμε πάλι με 30 εκ. κομμάτια το μεροκάματο θα το έβγαζε ο παραγωγός.
Η οικονομία του ποδοσφαίρου έχει μπει εδώ και καιρό στο κόκκινο. Ο Βίλας Μπόας, η σωστότερα η συμπεριφορά του Ρομάν Αμπράμοβιτς δείχνει ότι το σύγχρονο ποδόσφαιρο αντέχει ακόμα τις… τρέλες. Τα λάθη εδώ δεν πληρώνονται ακριβά, αλλά πανάκριβα.
Τι ονειρεύεται ο Ρώσος μεγιστάνας; Να δει την Τσέλσι, το καμάρι του, νικήτρια σε ένα τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Και για να το πετύχει έστρωσε με λεφτά, πολλά λεφτά το δρόμο σε κορυφαίους προπονητές. Έ, λοιπόν μόνο μία φορά πήγε η Τσέλσι στον τελικό, το 2008 στη Μόσχα με τον… φτηνότερο προπονητή που είχε ποτέ. Τον Ισραηλινό Αβραάμ Γκραντ!
Είναι από τα παιχνίδια που παίζει η ζωή!
Ο Αμπράμοβιτς «χρύσωσε» τον Ζοζέ Μουρίνιο, χρύσωσε και πάλι τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι, πλήρωνε εις διπλούν τον Γκας Χίτινγκ (πλήρωνε τον μισθό του και στην εθνική Ρωσίας), έδωσε πολλά χρήματα στον Κάρλο Ανσελότι και τίναξε τη μπάνκα στον αέρα με τον Αντρέ Βίλας Μπόας.
Κι από εκεί που… ψώνιζε προπονητές από το πάνω ράφι πήγε στις λύσεις ανάγκης. Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο είναι ότι πιο… φτηνό μπορούσε να βρει στην αγορά, αλλά τουλάχιστον ξέρει την ομάδα.
Λένε πολλοί. Σιγά τα λεφτά για τον Αμπράμοβιτς! Δεν είναι έτσι. Όπως ξοδεύει για την υστεροφημία του, για το ψώνιο του ή ότι άλλο θέλει να υποθέσει κανείς, άλλο τόσο θέλει να κερδίζει.
Ακριβώς επειδή πληρώνει θέλει τίτλους. Κι όσο δεν έρχονται οι τίτλοι αρχίζουν τα προβλήματα. Τρώγονται οι προπονητές. Το πρεστίζ είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είναι μόνο τα λεφτά της ΟΥΕΦΑ, αλλά και η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω.
Και δεν υπάρχει πιο λαμπερή εικόνα από μια ομάδα κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ.
Είναι ένα κλειστό κλαμπ. Σ’ αυτό παρά τα χρήματα δεν έχει καταφέρει να βάλει την Τσέλσι ο Αμπράμοβιτς. Λέτε να τα καταφέρει με τον επόμενο; Και πόσο θα του κοστίσει;
Πηγή: pamesports.gr

Θετικά μηνύματα από το Οικονομικών!!

Ο Αντώνης Ζαμπέτας βρέθηκε στην Αθήνα για το ζήτημα των δόσεων. Στην πρωτεύουσα ταξίδεψε και ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης για να έχει μία σειρά επαφών σχετικά με το γνωστό θέμα της ρύθμισης των δόσεων προς την εφορία.
Θετικά μηνύματα από το Οικονομικών
Το παρόν στην Αθήνα και στο Υπουργείο Οικονομικών έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, Αντώνης Ζαμπέτας. Πληροφορίες του AllAboutARIS αναφέρουν ότι υπάρχει θετική εξέλιξη στο θέμα της ρύθμισης, αν και δεν είναι αναμενόμενες από την ΠΑΕ δόσεις, αφορά σε περισσότερες από τις 17 που ίσχυαν μέχρι το τέλος του 2011 και είχα `στραγγαλίσει` οικονομικά του Κίτρινους.
Αξίζει να αναφερθεί πως οι κινήσεις αυτές δεν έγιναν στα πλαίσια της ομαδικής ρύθμισης για όλες τις ΠΑΕ αλλά σ` αυτά του ισχύοντος νόμου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με την καταβολή ενός μεγάλου βέβαια ποσού ο ΑΡΗΣ θα αποκτήσει και πάλι τη φορολογική του ενημερότητα.
Εξάλλου το μεγάλο στοίχημα για όλες τις ΠΑΕ είναι ο διακανονισμός των 60 δόσεων για την αποπληρωμή.
Πηγή: allaboutaris.com

Άρσεναλ για Ντελ Πιέρο!!

Ο Ιταλικός Τύπος αναφέρει, ότι ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του στην Άρσεναλ!
Άρσεναλ για Ντελ Πιέρο!
Το συμβόλαιο του ''Μέγα Αλέξανδρου'' με την Γιουβέντους λήγει το καλοκαίρι μετά από 19 χρόνια στο ιταλικό ποδόσφαιρο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ''Tuttusport'' ο Ντελ Πιέρο είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του στην Άρσεναλ.
Εκτός του ότι θα δώσει πολύτιμη βοήθεια με τις εμπειρίες του στο αγωνιστικό σκέλος της ομάδας, θα βοηθήσει και τους νεαρούς παίκτες της ομάδας.

πηγή: sportdog.gr

Δίωξη για το "κομάντο"!

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την ανακοίνωση κατά του διαιτητή Βοσκάκη μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Οι πιθανές "καμπάνες".
Δίωξη για το "κομάντο"!
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετά την αναμέτρηση της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση για τη διαιτησία του Βοσκάκη. Σε αυτή έκανε λόγο μέσα σε άλλα για "πονηρή διαιτησία" χαρακτηρίζοντας τον ρέφερι του αγώνα "κομάντο"!

Όμως, η ανακοίνωση των "πράσινων" είχε ως αποτέλεσμα να ασκηθεί από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Πετρόπουλο πειθαρχική δίωξη στο "τριφύλλι". Η ποινή μπορεί να είναι επίπληξη ή στη χειρότερη κάποιο χρηματικό πρόστιμο.
Θυμίζουμε ότι για την Πέμπτη έχει κληθεί σε απολογία και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα για τις δηλώσεις μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ.
Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΠΟ:

"Σας ενημερώνουμε ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε:

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Πανιώνιος για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25παρ.1 και 4 του ΠΚ της ΕΠΟ (αγώνας Πανιώνιος-Ατρόμητος Αθηνών, 3/3/2012).

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25παρ.1 και 4 του ΠΚ της ΕΠΟ (αγώνας Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, 4/3/2012)".

Τι χρειάζεται η ΓΓΑ χωρίς ...αθλητισμό;

Η απόφαση να χαριστεί το παλιό στάδιο Καραϊσκάκη στον Ολυμπιακό προέβλεπε την κατασκευή ενός σταδίου για τις ανάγκες του κλασικού αθλητισμού κάπου στην ίδια περιοχή, στο Ν. Φάληρο δηλαδή ή στο Μοσχάτο. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Τι χρειάζεται η ΓΓΑ χωρίς ...αθλητισμό;
Το στάδιο αυτό δεν έγινε ποτέ και ο στίβος βρέθηκε χωρίς ένα δικό του χώρο. Χθες ο γγΑ κ. Μπιτσαξής ανακοίνωσε ότι διαλύονται οι αθλητικοί χώροι στον Αγ. Κοσμά, στους οποίους περιλαμβάνεται προπονητήριο για τους αθλητές του κλασικού αθλητισμού, οι ξενώνες όπου διαμένουν αθλητές, αλλά και τα γήπεδα προπόνησης των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου.
Ο γγΑ δεν είπε τίποτε για το αν προβλέπεται η μεταφορά αυτών των εγκαταστάσεων και είμαι σίγουρος ότι δεν τόλμησε να θέσει τέτοιο θέμα. Πράγμα που σημαίνει ότι ένας αθλητικός «πνεύμονας» που χρησιμοποιήθηκε για πολλά χρόνια από επίσημους αθλητές αλλά και κάθε ηλικίας αθλούμενους εξαφανίζεται. Προχωράει, λοιπόν, η συρρίκνωση του αθλητισμού της χώρας με ταχύτατους ρυθμούς, χωρίς να συγκινείται κανείς.
Ηδη ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, ο κ. Σεβαστής, δήλωσε ότι η αρχαιότερη ομοσπονδία της χώρας είναι στα πρόθυρα του «λουκέτου». Ο κ. Διαθεσόπουλος, πρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας, τρέχει και παρακαλάει για να εξασφαλιστεί η λειτουργία των κολυμβητηρίων, που κλείνουν το ένα μετά το άλλο.
Το πρωτάθλημα της υδατοσφαίρισης εξελίσσεται σε παρωδία, με τις επαρχιακές ομάδες να μετακινούνται από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη για να παίζουν ως... γηπεδούχες! Εαν φτάσαμε στο σημείο από τα δισεκατομμύρια που εισπράττει ο ΟΠΑΠ να μην περισσεύουν ούτε τα χρήματα που απαιτούνται για τη στοιχειώδη επιβίωση του αθλητισμού, τότε δεν χρειάζονται πλέον ούτε οι αθλητικές εγκαταστάσεις ούτε κι αυτή η ΓΓΑ.
Πηγή: Goal

Κοινή απόφαση για Λέτο!!

Σκεφτείτε να μην είχε ο Ολυμπιακός τον Τζιμπούρ ή τον Μιραλάς από τις 15 Ιανουαρίου και για το υπόλοιπο πρωτάθλημα. Ή να μην είχε η ΑΕΚ τον Λεονάρντο και τον Λυμπερόπουλο. Ο ΠΑΟΚ τον Αθανασιάδη ή τον Σαλπιγγίδη. Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.
Κοινή απόφαση για Λέτο
Ε, ο Παναθηναϊκός δεν έχει τον Λέτο και όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα ρισκάρει να τον έχει έστω και για τα 90 λεπτά του ντέρμπι των ντέρμπι στις 18 Μαρτίου. Κι αυτό γιατί όταν οι ενοχλήσεις στο γόνατο συνεχίζονται ποιος μπορεί να πάρει την ευθύνη χρησιμοποίησης του Αργεντινού στον κρίσιμο αγώνα;
Το πρόβλημα της χονδροπάθειας στο γόνατο του Λέτο αποφασίστηκε να αντιμετωπιστεί με θεραπευτική αγωγή. Ο Παναθηναϊκός μέτραγε ήδη τις σοβαρές απώλειες των Νίνη και Χριστοδουλόπουλου και δεν ήθελε να βάλει κι άλλο παίκτη του στο χειρουργείο.
Φαντάζομαι πως και ο ίδιος ο Λέτο ήθελε να το αποφύγει και να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους μετά από λίγη ξεκούραση. Ωστόσο και ο παίκτης, αλλά και το ιατρικό τημ του Παναθηναϊκού δείχνουν να υποτίμησαν το πρόβλημα.
Μόλις ο Λέτο αρχίσει να πιέζει τον εαυτό του σε ένα πιο βαρύ πρόγραμμα, οι ενοχλήσεις επανέρχονται. Η επίσκεψη σε έναν ή και περισσότερους γιατρούς στο εξωτερικό είναι επιβεβλημένη.
Η απόφαση που θα ληφθεί πρέπει να είναι κοινή. Ο Παναθηναϊκός υπολόγιζε στη… δαιμονισμένη φόρμα του Λέτο από την αρχή της σεζόν για την κατάκτηση του τίτλου.
Και μετά, ανεξάρτητα από το αν θα έπαιρνε ή όχι τον τίτλο, επιθυμούσε να γίνει ο 2ος Σισέ, σε ένα ακόμα δύσκολο οικονομικά καλοκαίρι για την ομάδα.
Σήμερα, ο Παναθηναϊκός έχει πέσει μέσα στον αρχικό (μισό) υπολογισμό για τη σημαντική βοήθεια που πήρε από τον Αργεντινό, αλλά όσο αυτός πονάει στο γόνατο είναι αδύνατο να ελπίζει στο άλλο σπουδαίο κομμάτι, αυτό της πώλησής του αλά Σισέ!
Οι πράσινοι, που είναι μέσα στο κόλπο του πρωταθλήματος, βλέπουν το πιο ισχυρό χαρτί της ομάδας να είναι έξω από το παιχνίδι. Το να μη μπορεί να βοηθήσει ο Λέτο στα ματς-φωτιά που υπάρχουν στο πρόγραμμα είναι σκληρό, αλλά ανθρώπινο.
Αν όμως, ο Λέτο υποχρεωθεί να μπει και στο χειρουργείο για να λυθεί το πρόβλημά του, τότε και ο ίδιος ο παίκτης ξέρει ότι δύσκολα θα κάνει την μεγάλη μεταγραφή για ένα καλύτερο πρωτάθλημα, όπως επιθυμούσε.
Μια τέτοια κίνηση θα τον έθετε αυτόματα εκτός μάχης για περίπου 5 μήνες, οπότε η επιστροφή του θα προσδιοριζόταν για τον Αύγουστο. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση η υγεία του αθλητή είναι αδιαπραγμάτευτη.
Πηγή: pamesports.gr