Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Ζιγκερίδης: «Τα συνολικά χρέη είναι 28 εκ. ευρώ!»

Το μέλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Δημήτρης Ζιγκερίδης, τοποθετήθηκε για το τι μέλλει γενέσθαι στα οικονομικά της ΠΑΕ, μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Revolution».

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Ζιγκερίδης αναφέρθηκε στο που πήγαν τα έσοδα αλλά και στα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης: «Για το που πήγαν τα 85 εκ υπάρχουν ισολογισμοί που έχουν κατατεθεί τις προηγούμενες χρονιές. Η ουσία είναι ότι η εξυγίανση δεν πέτυχε και θα έπρεπε να υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα. Υπήρχαν αστοχίες στην προηγούμενη διοίκηση, αλλά για παράδειγμα στο θέμα των υποδομών υπήρχε μια ανάπτυξη. Πάντως δεν δούλεψε με τα αναμενόμενα έσοδα και ανοίχτηκε παραπάνω. Βέβαια και η αυξημένη φορολογία στα συμβόλαια επηρέασε ,αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία».

Για τα χρέη στα φορολογικά δικαστήρια και τις προσαυξήσεις. «Αυτά τα χρέη είναι της διοίκησης Γούμενου και είναι 9,5 εκ και έχει κάνει προσφυγή η ΠΑΕ για να αποδοθούν ευθύνες στον κ. Γούμενο. Βέβαια η ευθύνη βάση νόμου πάει στην εταιρία, αλλά θα δούμε τι θα γίνει με τις προσφυγές. Με βάση ττον νόμου του Ορφανού το ποσό που οφείλεται επί Γούμενου φτάνουν από 9,5 έως 12 εκ. Δεν παίζει όμως ρόλο το ποσό καθώς είμαστε στα δικαστήρια για την υπόθεση του Γούμενου και αν κερδίσουμε την υπόθεση τα χρέη θα πέσουν στα 18 εκ. Πάντως τα συνολικά χρέη, μαζί με τα παγωμένα φτάνει τα 28 εκ. ευρώ».

Για τα λάθη που έχουν γίνει στις μεταγραφές και τις υποθέσεις Κουτσιανικούλη- Φιλομένο: «Γενικά στις μεταγραφές έχουν γίνει κάποια λάθη. Αλλά δεν γίνεται να αποδώσουμε όλες τις ευθύνες στη διοίκηση για αυτό. Ο Κουτσιανικούλης έβγαλε μάτια στον Εργοτέλη και σκόραρε απέναντι στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν μπόρεσε να αποδώσει τα αναμενόμενα στον ΠΑΟΚ. Για τον Κουτσιανικούλη δαπανήθηκαν γύρω στα 2 εκ. και για τον Φιλομένο έχουμε ακόμη οφειλές, ενώ το συνολικό κόστος της μεταγραφής, μαζί με τους φόρους, φτάνει το 1,5 εκ. ευρώ! Βέβαια η φορολογία που είναι 45% ανέβασε το ποσό γι? αυτό είναι τόσο μεγάλο».

Για τα χρέη που πλήρωσε και τα χρέη που άφησε η διοίκηση του Ζαγοράκη: «Μετά την διοίκηση Γούμενου, ο Ζαγοράκης πλήρωσε από την προηγούμενη διοίκησης 8 εκ. σε τρίτους. Τα χρέη που άφησε ο Ζαγοράκης είναι 10-12 εκ. ευρώ, αλλά συγκεκριμένο ποσό θα πούμε τον Μάιο» και συνέχισε για την πολιτική που θα ακολουθήσει η διοίκηση Βρύζα:

«Η διοίκηση Ζαγοράκη είχε προχωρήσει ήδη σε κάποιες μειώσεις. Εμείς ως διοίκηση Βρύζα προχωράμε στον ισοσκελισμό όλων των ποσών. Του χρόνου ο στόχος που θέλουμε να πετύχουμε είναι να βγάλουμε κέρδος, για να καλύψουμε παλιότερα χρέη. Πιστεύω ότι η προσπάθεια με τις μειώσεις που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο θα έπρεπε να ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο».

Για τα ληξιπρόθεσμα χρέη: «Όταν λέμε ότι θα χρειαστούν 5 εκ. λέμε ότι θα διακανονιστούν. Είναι απαιτητά, αλλά μπορούμε να μεταθέσουμε τον χρόνο αποπληρωμής τους. Τα 12,5 εκ. της διοίκησης Ζαγοράκη δεν είναι απόλυτο ποσό, μπορεί να φτάσουν τα 10 γιατί αναμένονται και κάποια έσοδα από τη διοίκηση του.

Για το αν έχει πληρωθεί ο Ζαγοράκης: «Ο Ζαγοράκης τα δεδουλευμένα του από τη διοίκηση Γούμενου τα έλαβε. Ο Ζαγοράκης πήρε νομίζω 220.000, αλλά δεν υπάρχει η απόδοση γι? αυτές τις αναλήψεις αλλιώς θα είχε τακτοποιηθεί το θέμα. Ενώ όσον αφορά την αμοιβή του κατά την προεδρία του, αυτή πήγαινε για μεταγραφές της ομάδας»

Για το κόστος της αναμόρφωσης των θυρών 7 και για το προπονητικό κέντρο. «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω επακριβώς το ποσό. Το θέμα είναι ότι δόθηκε ένα σημαντικό ποσό. Περίπου 1,3 εκ ευρώ για την Μεσήμβρια. Επίσης το κόστος αποκατάστασης της Τούμπας κόστισε πολύ, αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε άδεια από την ΟΥΕΦΑ».

Για τις αμοιβές του Βρύζα και του Κωσταντινίδη: «Οι αμοιβές των Κωσταντινίδη και Βρύζα είναι 7000 ο Βρύζας και 3500 ο Κωσταντινίδης καθαρά. Όμως το ποσό με τη φορολογία ανεβαίνει και άλλο».

Για την βιωσιμότητα της ΠΑΕ: Η φετινή οικονομική χρήση θα είναι πολύ βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι. Πέρυσι υπήρχαν πολλές παρατηρήσεις από τον ορκωτό λογιστή για τις υποθέσεις συμβολαίων. Θα πρέπει να συνεχίσουμε με μειωμένο μπάτζετ. Πρέπει από σήμερα να υπολογίσουμε ότι θα πορευθεί με λιγότερα εισητήρια διαρκείας, λόγω και της υπάρχουσας οικονομικής κατάστασης. Ο ΠΑΟΚ μπορεί βεβαίως να είναι βιώσιμος.

Για το πώς θα εξοφλήσει το ποσό των 5,5 εκ. ευρώ η ΠΑΕ: «Υπάρχει δυνατότητα τα ληξιπρόθεσμα χρέη που φτάνουν τα 5,5 εκ. να διακανονιστούν τον Ιούνιο και ήδη το δουλεύουμε ως διοίκηση. Αν συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση θα τα καταφέρουμε. Υπάρχουν πάντως τρία ενδεχόμενα όσον αφορά την εξόφληση του ποσού. Ή θα βοηθήσει ο κόσμος, ή κάποιος επενδυτής, ή θα πουλήσουμε κάποιο μεγάλο όνομα. Η σωτηρία του ΠΑΟΚ είναι πάνω από την αξία οποιουδήποτε παίκτη».

Για την ύπαρξη επαφών με επενδυτές: «Όπως είπε και χθες ο πρόεδρος υπάρχουν επαφές για επενδυτές που θα μπορέσουν να βοηθήσουν οικονομικά. Υπάρχουν τρία ενδεχόμενα. Ή θα βοηθήσει ο κόσμος, ή κάποιος επενδυτής, ή θα πουλήσουμε κάποιο μεγάλο όνομα. Η σωτηρία του ΠΑΟΚ είναι πάνω από την αξία οπουδήποτε παίκτη.

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: