Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Διπλό στο "Ούλεβι" με Σαραβάκο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις 6 Μαρτίου 1985 ο Παναθηναϊκός έκανε το πιο μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Θυμηθείτε πώς...
Διπλό στο "Ούλεβι" με Σαραβάκο! (ΒΙΝΤΕΟ)
Με ένα πέναλτι που κέρδισε ο Θανάσης Δημόπουλος στο 50’ και εκτέλεσε εύστοχα ο Δημήτρης Σαραβάκος, ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 την Γκέτεμποργκ στο "Ούλεβι" στον πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης!
Μία πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη, μια και η Γκέτεμποργκ δεν είχε σχέση με την παρηκμασμένη ομάδα που ξέρουμε σήμερα. Το 1982 είχε κατακτήσει το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, επιτυχία που επανέλαβε και το 1987!
Τη δεύτερη φορά με προπονητή τον Γκούντερ Μπένγκτσον, ο οποίος αντιμετώπισε σαν σήμερα τον Παναθηναϊκό, λίγα χρόνια προτού βρεθεί στον πάγκο του!
Η πρόκριση ισοδυναμούσε με άθλο για τον Παναθηναϊκό και αυτό αποδείχθηκε στη ρεβάνς, στην οποία η ελληνική ομάδα «μάτωσε» για να φέρει ισοπαλία με 2-2 και να πάρει την πρόκριση. Αλλά και στο ματς της Σουηδίας, το οποίο διεξήχθη σαν σήμερα, το έργο των παικτών του Γιάτσεκ Γκμοχ μόνο εύκολο δεν ήταν.
Η τακτική του Πολωνού τεχνικού ήταν καθαρά αμυντική και το γκολ επιδιώχθηκε με αντεπιθέσεις. Και τελικά ήρθε, χαρίζοντας στους "πράσινους" μια ιστορική νίκη, παρότι στα τελευταία λεπτά αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κώστα Ταράση.
Μετά τη λήξη του αγώνα αποβλήθηκε και ο τερματοφύλακας της Γκέτεμποργκ, Τόμας Βέρνερσον, για ανάρμοστη συμπεριφορά προς τον διαιτητή στην καταπακτή του γηπέδου που οδηγούσε στα αποδυτήρια. Αφορμή στάθηκε η φάση του πέναλτι, αλλά όσο δίκιο κι αν είχε ο Σουηδός, μάλλον κακό έκανε στην ομάδα του, αφού έχασε τη ρεβάνς...
Γκέτεμποργκ - Παναθηναϊκός 0-1 (50’ πέν. Σαραβάκος)
Γκέτεμποργκ (Γκούντερ Μπένγκτσον): Βέρνερσον, Τορντ Χόλμγκρεν, Λάρσον, Κούλμπεργκ, Φρέντρικσον, Έκστρεμ (70’ Ρ. Νίλσον), Κάρλσον, Πέτερσον, Τόμι Χόλμγκρεν (78’ Γιόχανσον), Γκρεν, Τ. Νίλσον.
Παναθηναϊκός (Γιάτσεκ Γκμοχ): Λαφτσής, Ταράσης, Καρούλιας, Κυράστας, Ζάετς, Βονόρτας, Σαραβάκος (89’ Κάβουρας), Αντωνίου, Μαυρίδης, Γεροθόδωρος, Θ. Δημόπουλος.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: