Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

«Η νίκη έφερε ηρεμία…»

Ο Γιώργος Γεωργιάδης μίλησε στη NOVA για τον αγώνα που πέρασε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, αλλά και για την αναμέτρηση που ακολουθεί με την Ξάνθη.
«Η νίκη έφερε ηρεμία…»
«Ξεκουράστηκα πριν από τον αγώνα δυο - τρεις ημέρες, πήρα λίγο χρόνο συμμετοχής . είχα ένα πρόβλημα στους κοιλιακούς, εντάξει τώρα είμαι καλύτερα, έκατσα άλλες δυο ημέρες στις αρχές της εβδομάδας κι από την Τετάρτη μπήκα κανονικά, νιώθω καλά και πιστεύω πως μπορώ να βοηθήσω την ομάδα».
Όσον αφορά τον αγώνα που πέρασε με τον Αστέρα, ο Γεωργιάδης τόνισε: «Το πρώτο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Και καλώς ή κακώς η ομάδα κέρδισε . όχι καλώς ή κακώς . καλώς ή κακώς ήρθε έτσι όπως ήρθε το αποτέλεσμα και σίγουρα για μας ήταν πολύ σημαντικό στον τομέα της ψυχολογίας γιατί χρειαζόμασταν μετά από δυο ήττες και στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα να έρθει πρώτα απ« όλα η ηρεμία στ» αποδυτήρια και να μπορεί η ομάδα να είναι καλά και να κοιτάζει πιο καλά το μέλλον».
Σε ερώτηση τι δεν πάει καλά στην ομάδα που πάντα δέχεται πρώτη γκολ, ο Γεωργιάδης ανέφερε:
«Αμα αυτό συνεχιστεί και γίνει για πολλά παιχνίδια σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Τώρα . όταν είναι αρχή ακόμη μπορεί να είναι και κακή τύχη. Εμείς το δουλεύουμε και στις προπονήσεις, βλέπουμε και τα λάθη μας στο βίντεο, προσπαθούμε να τα διορθώσουμε. Θέλω να πιστεύω ότι θα τα διορθώσουμε γιατί είναι κρίμα όταν ειδικά στο πρώτο ημίχρονο με τον Αστέρα Τρίπολης, στο πρώτο . 25λεπτο δεν έχουμε απειληθεί καθόλου και με μια ευκαιρία της αντίπαλης ομάδας «τρώμε» το γκολ. Εντάξει . είμαστε μια νέα ομάδα κι αυτό μας επηρεάζει αρνητικά κι είδαμε ότι μετά το γκολ του Αστέρα η ομάδα ένα 10λεπτο ήταν λίγο στα . «χαμένα». Εμείς θα προσπαθήσουμε να το «δουλέψουμε» αυτό, να μην «τρώμε» τα εύκολα γκολ γιατί ξέρουμε ότι αν δε δεχτούμε γκολ στην επίθεση πάντα μπορούμε να βάλουμε - τουλάχιστον - ένα γκολ».
Για τον τρόπο που ήρθε η προηγούμενη νίκη τόνισε: «Εντάξει . η ομάδα δεν έπαιξε τόσο καλά αλλά πιστεύω ότι το πιο σημαντικό ήταν η νίκη. Τώρα εμείς θα πάμε στην Ξάνθη, είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί για μας όλα τα ματς είναι ντέρμπι και πιστεύω αν πιάσουμε την απόδοση που μπορούμε θα κερδίσουμε».
Για το πώς ο ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει την Ξάνθη, ο Γεωργιάδης τόνισε: «Να είμαστε σοβαροί, συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας κι αν κάνουμε αυτά που μας λέει ο προπονητής μας θα κερδίσουμε», κατέληξε ο νεαρός μέσος».

Ευχαριστώ σε «Sir Takis»!

Ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τον Τάκη Λεμονή και τους συνεργάτες του εξέδωσε η ΠΑΕ Πανιώνιος, καθώς συμφώνησαν μαζί τους για τον διακανονισμό των οφειλών.
Ευχαριστώ σε «Sir Takis»!
Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ ανακοινώνει τον διακανονισμό των οφειλών προς τον προπονητή Τάκη Λεμονή και τους συνεργάτες του και τους ευχαριστεί για την κατανόηση.»

«Αστεία σενάρια για αφαίρεση βαθμών...»

Ως «αστεία» χαρακτήρισε τα σενάρια περί αφαίρεσης 30 βαθμών από τον ΟΦΗ ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ, Μανώλης Φωτάκης, ο οποίος μάλιστα τόνισε με νόημα πως εάν αυτό συμβεί, τότε οι ποδοσφαιριστές της κρητικής ομάδας δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν τα χρήματα τους!
«Αστεία σενάρια για αφαίρεση βαθμών...»
Αναλυτικά, ο κ. Φωτάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2:
Για την καταγγελία της σύμβασης από τον Κίμωνα Ευαγγελάτο: «Ο κύριος Ευαγγελάτος προσπαθεί να διασφαλίσει τους εντολείς του και ο ΟΦΗ βρίσκεται στην σέντρα δίχως να έχει υπαιτιότητα. Όπως ενημερώθηκα από την Σούπερ Λιγκ, δεν έχουν δοθεί χρήματα σε καμία ομάδα.
Ενημερωθήκαμε από τον κύριο Ευαγγελάτο ότι επισπεύδει την ενεργοποίηση των ποινών για τους παίκτες που υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις. Η τότε διοίκηση με τον κύριο Κορωνάκη και με τις φιλότιμες προσπάθειές, του αλλά και του κύριου Τουγλή, είχε καταφέρει να πετύχει μια συμφωνία με τους ποδοσφαιριστές και τον κύριο Ευαγγελάτο».
Για το ενδεχόμενο αφαίρεσης βαθμών από τον ΟΦΗ: «Θεωρώ αστεία τα σενάρια περί αφαίρεσης βαθμών του ΟΦΗ. Και αξίζει να αναφέρουμε κάτι. Ότι αν υπάρχει μια στο εκατομμύριο να συμβεί αυτό, τότε οι ποδοσφαιριστές δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν τα χρήματα τους. Ξεκαθαρίζω ότι η ΠΑΕ ΟΦΗ δεν θέλει σε καμία περίπτωση να καταστρατηγηθούν τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστών».
Για το αν γίνεται κάτι σκοπίμως: «Δε θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει κάποια σκοπιμότητα. Απλά πιστεύω ότι η άλλη πλευρά επιθυμεί να διασφαλίσει τα χρήματα της. Αυτή η ιστορία είναι μονόδρομος. Είναι δεδομένο ότι τα χρήματα θα πάνε στους ποδοσφαιριστές. Ο ΟΦΗ και νομικά έχει αποξενωθεί από τα χρήματα και δεν μπορεί να τα πάρει».
Για την σύμβαση εκχώρησης των χρημάτων: «Η υπόθεση έχει και μια λογική. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αν ζημιωθεί ο ΟΦΗ τότε θα συμβεί το ίδιο και με τους ποδοσφαιριστές. Ο ΟΦΗ δεν θέλει να στερήσει από κανέναν τα χρήματα του. Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές θα πάρουν τα χρήματα τους. Θα πω κάτι απλό.
Περίμενε κανένας πριν από 5-6 χρόνια ότι τώρα η χώρα μας θα έφτανε σε αυτό το σημείο; Ότι πολλές οικογένειες θα αντιμετώπιζαν πρόβλημα επιβίωσης; Ο ΟΦΗ κάνει μια τιτάνια προσπάθεια για να ορθοποδήσει και δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι ζητούν το κεφάλι του επί πίνακι. Ο ΟΦΗ δεν ξεγέλασε κανέναν και η διοίκηση καταβάλει μεγάλες προσπάθειες, όπως το ίδιο γινόταν και με τις προηγούμενες διοικήσεις».
Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΦΗ: «Είναι σε εξέλιξη μια προσπάθεια εξυγίανσης. Το μπάτζετ μειώθηκε, όλοι είμαστε μια γροθιά και μας ενώνει ο σκοπός της εξυγίανσης. Εγώ πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και θα έρθουν καλύτερες ημέρες για τον ΟΦΗ».

Τον... μάτιασαν τον Φάνη!!

Μάλλον γκαντεμιά έφεραν στον Φάνη Γκέκα τα σενάρια περί ενδιαφέροντος του Παναθηναϊκού για την απόκτησή του.
Τον... μάτιασαν τον Φάνη!
Ο άσος της Λεβάντε όχι μόνο έχασε λόγω τραυματισμού την αναμέτρηση με τη Χέλσινγκμποργκ για το Γιουρόπα Λιγκ, αλλά όπως έγινε γνωστό δεν προλάβει ούτε την αναμέτρηση του πρωταθλήματος την Κυριακή κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Ο Λαρισαίος επιθετικός ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο αριστερό πόδι και δεν κατάφερε ούτε την Παρασκευή να προπονηθεί κανονικά.

πηγή: sportdog.gr   

Tι είπε ο Σαράτσης για την UMBRO!!

Το μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Στέφανος Σαράτσης με δηλώσεις του αναφέρθηκε στην περίπτωση της Umbro, αλλά και για τις συζητήσεις με ξενοδοχεία όπου θα διαμένει η αποστολή του "Δικεφάλου"
Tι είπε ο Σαράτσης για την UMBRO
Στην αρχική του τοποθέτηση στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» είπε: «Εγώ είμαι υπερήφανος για την δουλειά μου (σ.σ. είναι ιδιοκτήτης ταβέρνας). Καλύτερα έτσι, παρά να με κατηγορούν ότι είμαι ανεπάγγελτος. Έχω οικογένεια, έχω μία τίμια δουλειά Σημειωτέον, μόλις έφαγε όλη η ομάδα και αναχώρησε για την Ξάνθη».
Πρόσθεσε ότι: «Μάθαμε να ασχολούμαστε περισσότερο με τα εξωαγωνιστικά θέματα και όχι με τον πραγματικό αγώνα μέσα στο γήπεδο. Βάζουμε το εγώ μας πάνω από την ομάδα. Η αλήθεια είναι πως δυσκολεύτηκα να βγω στον αέρα, δεν είναι καλό παραμονές ενός αγώνα».
Για το θέμα της συμφωνίας με την UMBRO επεσήμανε: «Θα ήθελα να δείξουμε επιείκεια σε αυτό το ζήτημα γιατί ακόμη δεν έχουν υπογραφεί τα συμβόλαια και δεν θέλουμε να λειτουργήσουμε σε βάρος της ομάδας. Θεωρώ ότι όλοι πασχίζουμε για το καλό της ομάδας. Όπως ξέρετε οι συμφωνίες για τον ιματισμό κλείνονται περίπου τον Νοέμβριο για να υπάρχει χρόνος να ετοιμαστεί το υλικό. Μέχρι τον Φεβρουάριο εμείς δεν είχαμε κάνει τίποτα!
Αφού η ομάδα δεν είχε συμφωνία εγώ έψαχνα. Η adidas ζήτησε 250.000 ευρώ, η NIKE δεν δέχτηκε καν να μιλήσει μαζί μας. Έτσι, με τον κ. Κατσαρή προχωρήσαμε με την UMBRO. Ταξίδεψα στην Αθήνα με την κ. Λίλλη και την κ. Θεοδοσιάδου. Ποτέ δεν ήμουν μόνος μου, πάντα είχα κάποιον μαζί μου. Ήταν θετικοί οι της UMBRO. Μετά ξανακατέβηκα και μου είπαν ΟΚ, θα σας ντύσουμε χωρίς να μας δώσετε ούτε ένα ευρώ.
Αυτό που τους ζήτησα ήταν μία χαμηλή τιμή στην φανέλα γιατί υπάρχει οικονομική δυσκολία στον κόσμο. Τον Απρίλιο η ομάδα έκανε μία δεξίωση στους χορηγούς. Εκεί ήρθαν και οι άνθρωποι της UMBRO. Τότε είχε προσληφθεί, όμως, ο εμπορικός διευθυντής. Από εκείνη την στιγμή εγώ δεν είχα καμία επαφή. Μετά από έξι μήνες ακόμη δεν έχουμε υπογράψει την συμφωνία. Αν είναι δυνατόν».
Για το δημοσίευμα που θέλει μέλος της διοίκησης να προσπάθησε να κλείσει συμφωνία με ξενοδοχείο προς ίδιον όφελος σχολίασε: «Δεν έκλεισα καμία συμφωνία με κανένα ξενοδοχείο. Η ομάδα πέρσι χρεώθηκε 130.000 ευρώ για διαμονή. Εμένα υποχρέωση μου ήταν αν μπορώ να γλιτώσω ακόμη και 10 ευρώ μετά, φυσικά, από αποφάσεις του Δ.Σ.
Έκανα επαφές με ξενοδοχείο για να πέσει το κόστος. Καταφέραμε να ρίξουμε την τιμή στα 35.000 ευρώ. Δεν ξέρω ποιος είχε κάνει την προηγούμενη συμφωνία. Προς τιμήν του ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου μόλις είδε την προσφορά από το άλλο ξενοδοχείο έριξε τα χρήματα στα ίδια επίπεδα».
Μεταξύ άλλων, ακόμη, ανέφερε: «Εκτός του προέδρου κανείς άλλος στην διοίκηση δεν πληρώνεται. Ο Τουρσουνίδης είναι σύμβουλος των Ακαδημιών και εργάζεται για το καλό της ομάδας».

Πήρε κίτρινη για την πιπίλα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Θυμάστε τον Ισμαέλ Μπλάνκο που είχε "κιτρινιστεί", επειδή είχε φορέσει τη μάσκα του Ζορό; Πού να δείτε τι έπαθε ο Μπαφετιμπί Γκομίς που πήρε κίτρινη επειδή πανηγύρισε με... πιπίλα στο στόμα!



πηγή: sportdog.gr   






ليون     2 : 1    سبارتا براغ από kooralive

«Πολιτική απόφαση για την αναδιάρθρωση»

Ο νομικός εκπρόσωπος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis», όπου αναφέρθηκε στην αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, αλλά και στην επένδυση του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ.
«Πολιτική απόφαση για την αναδιάρθρωση»
Αναλυτικά:
Αρχικά για την αναδιάρθρωση και τα πολιτικά συμφέροντα επεσήμανε: «Θα ήθελα να πω το εξής: «Ό,τι λέμε τώρα έχει φιλολογικό ενδιαφέρον. Υπήρξε κεντρική πολιτική απόφαση για την αναδιάρθρωση. Σημασία έχει ότι εφόσον τέθηκαν οι προϋποθέσεις που είχαν θέσει η οι ομάδες της Football League οι τρεις ομάδες θα συμμετέχουν. Θα υπάρξει κλήρωση σήμερα ή αναβολή της κλήρωσης για τη Δευτέρα. Όλα έχουν να κάνουν με το πολιτικό όφελος, ορισμένων προσώπων και κομμάτων και με τα οικονομικά δεδομένα των ομάδων».
Και πρόσθεσε: «Μιλάμε για ένα κράτος που έχει χάσει την οποιαδήποτε σχέση με τη νομιμότητα. Στο ποδόσφαιρο τουλάχιστον από το 1996 δεν έχει επικρατήσει η νομιμότητα σε φυσικά πρόσωπα και νομικά όργανα. Τα πρόσωπα στην ΕΠΟ, την ΕΠΑΕ παλιότερα, στη Superleague και στη Football League δεν μπορούν να διεκδικούν δάφνες και τιμές«.
Σε ερώτηση γιατί οι ευκατάστατοι άνθρωποι που ασχολήθηκαν με τον χώρο του ποδοσφαίρου δεν κατάφεραν να το ανορθώσουν απάντησε: «Το θέμα είναι ότι οι μεγάλοι επιχειρηματίες, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν ασχολήθηκαν γιατί το αγαπούσαν. Το ποδόσφαιρο είναι για τον φτωχό πολίτη. Οι πλούσιοι κατάλαβαν τη δύναμη του ποδοσφαίρου και με τον τρόπο που λειτουργεί το κράτος διεκδικούσαν πολλαπλά οφέλη. Ποτέ κανείς από αυτούς που αγόρασαν μετοχές ΠΑΕ δεν το έκαναν αυτοπροσώπως. Όλες αυτές ήταν πολιτικές επιλογές. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν την πίεση του κόσμου και τους έλεγαν πάρε τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό κ.ο.κ για να τους γίνουν εξυπηρετήσεις. Φτάσαμε στο αποτέλεσμα του σήμερα».
Για την πτώση του ελληνικού ποδοσφαίρου που έχει αντίκτυπο και στην εικόνα των ομάδων στην Ευρώπη: «Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να νικήσει μια μέτρια ομάδα της Γερμανίας. Ο Παναθηναϊκός διασύρθηκε από μια Μάριμπορ που είναι το ίδιο με την Παναχαϊκή της καλής εποχής».
Στη συνέχεια είπε: «Κάνουν μεταγραφές στοιχηματικές εταιρίες στην Ελλάδα. Μου πρότειναν τον πρώτο σκόρερ της Μαλαισίας του οποίου τα δικαιώματα ανήκουν σε στοιχηματική εταιρία.
Για τους χειρισμούς του Σοφοκλή Πιλάβιου στο θέμα του Ηρακλή, της Καβάλας και του Ολ. Βόλου: «Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΟ έκανε χαρτί που προσπαθεί να κοροϊδέψει τους προέδρους της ΠΑΕ της Football League. Είπε ότι για αυτό ευθύνονταν η Πολιτεία. Τα όσα έλεγε ο Μπέος και ο Ψωμιάδης στις κασέτες δεν ήταν τίποτα για τον κύριο Πιλάβιο. Επίσης λέει ότι με κρατική παρέμβαση έπεσε και ο Ηρακλής, ενώ ο ίδιος τον έριξε. Υπήρξαν τεράστια συμφέροντα για να σωθεί ο Αστέρας Τρίπολης. Ανάλογα με το τι μας συμφέρει εφαρμόζονται οι νόμοι. Ή ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο γιατί σου αρέσει, ή γιατί έχεις μια οικονομική δυνατότητα ή γιατί είσαι ένας αριβίστας. Κανείς δεν ευαισθητοποιείται. Ούτε ο πρωθυπουργός ούτε οι αρμόδιοι υφυπουργοί για το τι συμβαίνει. Θα υπάρξουν τώρα και ευχαριστίες στον κύριο Ιωαννίδη, στον κύριο Μαργαρίτη και στους υπόλοιπους πολιτικούς για ό,τι έκαναν».
Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Είναι πολιτικός από ό,τι φαίνεται και επιτυχημένος επιχειρηματίας. Αφού έχει τη δυνατότητα να δίνει 10 εκατ. ευρώ είναι θετικό. Ο τρόπος που χειρίστηκε το θέμα ήταν νόμιμος και οι διαπραγματεύσεις με τον ΑΣ ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικές. Ήρθε διαβασμένος» και συνεχίζοντας για την επιλογή του Ζήση Βρύζα είπε:
«Η επιλογή του Ζήση Βρύζα είναι καλή. Έχει ένα καλό μορφωτικό επίπεδο σε σχέση με άλλους όπως ο Νικολαΐδης. Διαφέρει από τους άλλους».
Στο τέλος για τα κριτήρια με τα οποία θα αξιολογηθεί ο Σαββίδης τόνισε: «Αν σκοπός του κυρίου Σαββίδη είναι να κάνει μόνο μια επιχείρησης θα αποτύχει. Αν θελήσει να κάνει ομάδα και να επενδύσει στο γήπεδο θα είναι καλό, ενώ αν βάλει και λίγο συναίσθημα θα είναι το τέλειο. Με τρία κριτήρια θα αξιολογήσεις τον Σαββίδη. Αν μειωθούν τα χρέη, αν βελτιωθεί η ομάδα και διεκδικεί το πρωτάθλημα, κάνοντας παράλληλα μια καλή πορεία στην Ευρώπη και αν ενισχύσει το Παοκτσίδικο συναίσθημα. Έτσι θα είναι απόλυτα επιτυχημένος. Αν η Τούμπα μείνει άδεια θα είναι αποτυχημένος».

«Η Μάδεργουελ καλύτερη από την Μάριμπορ»!

Το «έχω δει πολύ την Μάριμπορ, είναι μια ομάδα χειρότερη από την Μάδεργουελ», που είπε στην ομιλία του πριν από το παιχνίδι της Σλοβενίας, είναι μια καθαρή απόδειξη που τεκμηριώνει τον ισχυρισμό ότι ο Ζεσουάλντο Φερέιρα δεν λειτουργεί αυτή την εποχή με καθαρό κεφάλι. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
«Η Μάδεργουελ καλύτερη από την Μάριμπορ»!
Διότι πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι ένας προπονητής καριέρας 35 ετών είδε αυτές τις δύο ομάδες και συμπέρανε ότι η Μάδεργουελ είναι πιο επικίνδυνη από την Μάριμπορ;

Φαίνεται, όπως άλλωστε φαινόταν και πριν, ότι η σημερινή διοίκηση του Παναθηναϊκού σκοπεύει να στηρίξει τον Πορτογάλο προπονητή. Δεν είναι της παρούσης να αναλύσει κανείς τους λόγους και να εκτιμήσει αν έχει μια κατανοητή βάση ένας συλλογισμός που οδηγεί σε αυτή την επιλογή.

Αν συνεχίσει , δηλαδή αν ο ίδιος δεν φτάσει σε συμπέρασμα ότι η δουλειά του δεν φέρνει αποτελέσματα, ο Φερέιρα θα χρειαστεί πολλά για να αλλάξει τη σημερινή ζωή του Παναθηναϊκού. Δεν είναι μόνο οι αλλαγές σε πρόσωπα και οι ευκαιρίες στους νεαρούς Ελληνες να αποδείξουν ότι με αυτούς ο ΠΑΟ θα έχει καλύτερη προοπτική συγκριτικά με το παρόν που του δίνουν ο σημερινός Ζέκα, ο σημερινός Κουίνσι, ο σημερινός Βελάσκες, ο χθεσινός Μπουμσόνγκ, ο σημερινός Βιτόλο, ο διαχρονικός Τοτσέ κλπ., έως ότου κάποιοι εξ αυτών συνέλθουν και κάποιοι αποχωρήσουν. Κυρίως είναι η δουλειά. Η δουλειά που δεν κάνει και η επικοινωνία που δεν υπάρχει.

Οι Ελληνες ποδοσφαιριστές έχουν φτάσει να φοβούνται να του μιλήσουν. Οι ξένοι δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία αυτή, πιθανόν επειδή δεν αντιλαμβάνονται ότι τους αναλογεί αυτός ο ρόλος. Ολοι τους, ή τουλάχιστον οι περισσότεροι, προβληματίζονται που δεν βλέπουν καμιά αλλαγή, καμιά αντίδραση, καμιά νέα προσπάθεια στις, μονότονες εδώ και καιρό, προπονήσεις. Παρατηρούν έναν προπονητή, του οποίου η δουλειά δεν τους πείθει ότι βασίζει σε ένα σχέδιο την «ξέρω τι φταίει, θα το αλλάξω» πίστη που εκδηλώνει στις συζητήσεις με τη διοίκηση.

Το χειρότερο και πιο ανησυχητικό για τον Φερέιρα δεν είναι ότι χάνει τα ματς, ή ότι μένει εκτεθειμένος με τον δημόσιο λόγο του, ο οποίος δεν έχει απαντήσεις γι’ αυτό που παρακολουθούμε. Είναι κυρίως ότι χάνει και την ψυχική επαφή και, κυρίως αυτή, την εμπιστοσύνη των ποδοσφαιριστών προς το σχέδιό (;) του. Προπονητής χωρίς τους παίκτες ομάδα δεν έφτιαξε ποτέ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, όσο καλός κι αν ήταν.
Πηγή: sportfm.gr

Δεν παίζω, δεν πληρώνω!!

Ο Κώστας Καίσαρης περνάει στα γρήγορα την τριάρα στο Μάριμπορ και επιλαμβάνεται του οικονομικού θέματος στον Παναθηναϊκό.
Δεν παίζω, δεν πληρώνω!
Παράγκα στο Μάριμπορ. Εγκληματική οργάνωση και στην ΟΥΕΦΑ. Ο ευρωπαίος Σιδηρόπουλος, ο Ιρλανδός χασάπης Άλαν Κέλι κατέσφαξε τον Παναθιηναϊκό. Ανύπαρκτο το πέναλτι με το οποίο έγινε το 3-0. Μαϊμού η 2η κίτρινη-κόκκινη, στον Σπυρόπουλο.
Ο Γιάννης Αλαφούζος, όμως, δεν πρόκειται να το βάλει κάτω. Θα δώσει τη μάχη του, μέχρι το τέλος. Και σε διπλό ταμπλό μάλιστα. Μέχρι να συντρίψει και το ελληνικό και το ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό κατεστημένο.
Κακά τα ψέματα. Μόνο στη πλάκα μπορείς να πάρεις αυτό το καλαμπούρι που ακούει στο όνομα ποδοσφαιρική ομάδα Παναθηναϊκός. Με ένα ηγέτη, που νομίζει ότι θα επιβληθεί με τις διαμαρτυρίες και τις ανακοινώσεις, ένα προπονητή που για να λύσει το πρόβλημα του γκολ κατέβασε την ομάδα στο Μάριμπορ χωρίς σέντερ φορ, με τους (απλήρωτους από πέρσι, να μη το ξεχνάμε) ποδοσφαιριστές να μπαίνουν στο γήπεδο και να περπατάνε.
Πέρα όμως από τα αγωνιστικά, εξίσου σοβαρά είναι και τα οικονομικάζ ητήματα. Ναι μεν δεν μπαίνουν (ακόμα) στην πρώτη γραμμή της "πράσινης" επικαιρότητας, αλλά είναι επίσης δισεπίλυτα
Ο κύριος Γιάννης, ναι μεν, μπήκε μπροστά για να τον σώσει από το Πρωτοδικείο και τα συμπαραμαρτούντα, αλλά έβαλε τον πήχη ψηλά. Πάρα πολύ ψηλά. Ούτε ο Σεργκέι Μπούμκα, δεν θα μπορούσε να κάνει με επιτυχία αυτό το τεράστιο άλμα που τείνει πλέον προς το κενό.
Σχετκά πρόσφατα, δεν έχουν παρέλθει καν τρεις μήνες (στις 26 Ιουνίου ήταν), ο κύριος Γιάννης είχε ανακοινώσει τους στόχους της Συμμαχία: "Με βάση επιστημονικής έρευνας από τους 1.000.000 και πλέον οπαδούς που έχει ο Παναθηναϊκός, οι 100.000 είναι πρόθυμοι να εισφέρουν κάθε χρόνο. Περίπου 1.000 ευρώ έκαστος. Υπολογίζουμε, λοιπόν, 30.000.000 ευρώ για εφέτος. Μέχρι το τέλος Ιουλίου δέκα εκατομμύρια ευρώ. "
Αν μιλάγαμε, λοιπόν, για άλτη του άλματος επί κοντώ με τον πήχη στα 40.000 μέλη και τα 10 εκατομμύρια, τον πέρασε αλλά από κάτω.
Σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου, τα μέλη είναι 8.398 μέλη (το πρωί της Παρασκευής). Το μπαγιόκο, το μπαμπάκι, όπως το λένε στην Πτολεμαΐδα, μόλις και μετά βίας στα 2.242.700 εκατομμύρια ευρώ. Δεν φτάνουνε, δηλαδή, ούτε για ζήτω. Ούτε για το 51% της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου, ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ, για να πάρει η Συματχία πέρα από την κατάσταση και τη ΠΑΕ στα χέρια. Εξ ου και η παράταση που θα δοθεί στην καταληκτική ημερομηνία της 31ης Σεπτεμβρίου. Μπας και βρεθεί το ένα εκατομμύριο που λείπει.
Κι επειδή από τον κόσμο, πλέον, σε καθημερινή βάση μαζεύονται φραγκοδίφραγκα ο κύριος Γιάννης θα απευθυνθεί σε επώνυμους Παναθηναϊκούς. Για παράδειγμα ουδείς από τους παλαιούς μετόχους΄έχει δείξει ενδιαφέρον να συνεισφέρει. Επειδή, όμως, κανείς δεν έχασε με το να προσπαθεί ο κύριος Γιάννης χτύπησε την πόρτα του Ανδρέα Βγενόπουλου. Με μίνιμουμ στόχο τα τρία κατοστάρικα. Όπως λέει και μια παροιμία στις Φιλιππίνες, που έλκει την καταγωγή ο Ηλίας Ψινάκης, "από ολότελα, καλή κι η Παναγιώτενα".
Άλλωστε με βάση πληροφορίες από τις ίιδιες πηγές ο κυριος Βγενόπουλος είπε στον κύριο Γιάννη ότι είναι στο πλευρό του και τον στηρίζει. Προς το παρόν, όμως, μόνο με το στόμα. Και το αν και κατά πόσο θα βάλει το χέρι στη τσέπη οψόμεθα.
Το οικονομικό θέμα, όμως, στον Παναθηναϊκό κάθε άλλο παρά θεωρητικό είναι. Έχει και πρακτική σημασία. Μέχρι τις 10 του Σεπτεμβρίου, θα έπρεπε να είχαν εξοφληθεί οι ποδοσφαιριστές για τα ποσά που ανατρέχουν στην περυσινή περίοδο. Σύνολο 3 εκατομμύρια Γιούρο. Με την ΟΥΕΦΑ να έχει στείλει για το Γιουρόπα Λιγκ 2.1 εκατομμύρια, λείπουν εννιά κατοστάρικα. Που θα πρέπει να εξευρεθούν άμεσα. Ταυτόχρονα θα πρέπει να αρχίσουν να πληρώνονται και οι τρέχουσες δόσεις των συμβολαίων. Όπως και τα γενικότερα έξοδα, φόροι, ασφαλιστικές εισφορές, "τρίτοι", λειτουργικές δαπάνες κτλ
Πληροφορίες αναφέρουν ότι έστω και κουτσά-στραβά λεφτά υπάρχουν μέχρι το τέλος του έτους. Στην καλύτερη περίπτωση από εκεί και πέρα το τριφύλλι θα αρχίσει να κιτρινίζει, αφού ο Παναθηναϊκός θα μοιάζει κατά πολύ στην ΑΕΚ. Λύσεις πάντα αναζητούνται και ενδεχόμενα βρίσκονται. Όπως η δυνατότητα να προεξοφληθεί το τηλεοπτικό συμβόλαιο της επόμενης περιόδου. Όπως έχουν ήδη προεισπραχθεί χρήματα αυτής της σεζόν από τον ΟΠΑΠ. Δεν θα πρέπει επίσης να αγνοούμε ότι σιγά-σιγά θα αρχίζουν να σκάνε και τα "κερατιάτικα" της πολυμετοχικότητας. Τα συνολικά χρέη των 20 εκατομμυρίων ευρώ, που τμηματικά θα γίνονται απαραίτητα.
Να σημειώσουμε εδώ ότι τα 2.2 εκατομμύρια ευρώ της Συμμαχίας που έχουν συγκεντρωθεί, είναι "λογιστικά" λεφτά. Δεν υπάρχουν στο ταμείο, αφού έχουν δοθεί για να βουλώσουν τρύπες.. Το σύνολο των υποχρεώσεων της σεζόν 2012-13 είναι στα 15 εκατομμύρια ευρώ και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα τα έσοδα στην καλύτερη των περιπτώσεων θα φτάσουν στο ένα δεκάρικο. Μιλάμε, δηλαδή, για ένα έλλειμμα μίνιμουμ της τάξεως των 5 εκατομμυρίων ευρώ.
Με τους κακεντρεχείς να λένε ότι για αυτούς τους λόγους εξετάζεται το ενδεχόμενο να προταθεί στον σχεδόν αιωνόβιο πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Αχιλλέα Μακρόπουλου, η θέση του προέδρου της ΠΑΕ. Δίκην "αυτοφοράκια", δηλαδή, αφού έχει υπερβεί το όριο ηλικίας και δεν μπορούν να του καταλογισθούν ποινικές ευθύνες για ενδεχόμενα χρέη στην Εφορία.
Ζητήματα που σιγά σιγά θα αρχίσουν να προκύπτουν στον Παναθηναϊκό κι όπως γίνεται αντιληπτό δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπισθούν με ανακοινώσεις. Όταν οφείλεις χρήματα δεν μπορείς να αντιπαρέλθεις με αναφορές σε "εγκληματικές οργανώσεις" και ανακοινώσεις όπως για τον Σιδηρόπουλο και τον Αρετοπούλη. Εκτός αν, όπως υποστηρίζουν κάποιοι νοσταλγοί του παρελθόντος στον Παναθηναϊκό, η ομάδα ενταχθεί στο κίνημα του "δεν πληρώνω".
Πηγή: sport24.gr

Πάτσης: «Ανοικτή ακρόαση ο Ιωαννίδης...»

Ο πρόεδρος της Νίκης Βόλου, Ανδρέας Πάτσης υποστήριξε ότι ο Γιάννης Ιωαννίδης παρακολουθούσε με ανοικτή ακρόαση τα ΔΣ της Football League.
Σε δήλωσή του στη ραδιοφωνική «Έφεση στον ΣΚΑΪ» ο Πάτσης ανέφερε σχετικά με την αναδιάρθρωση: «Ο υφυπουργός αθλητισμού είχε ανοικτή ακρόαση των συνεδριάσεων της Football League. Η αναδιάρθρωση έγινε, γιατί το ήθελε ο ίδιος και στερείται νομιμότητας».
Στην ίδια εκπομπή ο διδάκτωρ αθλητικού δικαίου, Ανδρέας Μαλάτος είπε: «Η αναδιάρθρωση γίνεται χωρίς να υπάρχει απόφαση. Παραβιάζεται ο νόμος 2725/99 και δεν μιλάει κανείς»!

Ο ΠΑΟΚ και ο Άρης θέλουν, η Πολιτεία όχι...!

Αν και οι ΠΑΟΚ, Άρης συμφώνησαν για την παρουσία φιλοξενούμενων στα μεταξύ τους ματς, η Πολιτεία είναι αρνητική.
Ο ΠΑΟΚ αποδέχτηκε το αίτημα του Άρη για παρουσία οπαδών του στο ντέρμπι της Τούμπας για την 5η αγωνιστική, με την προϋπόθεση το ίδιο να συμβεί και στη ρεβάνς. Ωστόσο, παρά τη συμφωνία, όλα δείχνουν ότι τα δύο παιχνίδια θα γίνουν μόνο με γηπεδούχους.
Αμφότερες οι ΠΑΕ γνωρίζουν ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η ΓΓΑ θα ανακοινώσει ότι απαγορεύει τη μετακίνηση των οπαδών του Άρη στην Τούμπα, κάτι που θα ισχύσει και στον δεύτερο γύρο.



πηγή: onsports.gr
 

ΠΑΟΚ: Αυθημερόν στα Τρίκαλα!!

Τα Τρίκαλα BC είναι ο επόμενος αντίπαλος του ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.
Η προετοιμασία των Θεσσαλονικιών ολοκληρώθηκε σήμερα (21/09) με προπόνηση στο κλειστό της Πυλαίας, με το Σούλη Μαρκόπουλο να βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, εν όψει του αυριανού (22/09) αγώνα. Η αποστολή θα ταξιδέψει αυθημερόν για τη θεσσαλική πόλη, ξεκινώντας νωρίς το πρωί, και θα την ακολουθήσουν οι Χάτσερ, Κασελάκης, Χαραλαμπίδης, Μακ Γκραθ, Θεοδωράκος, Τσαϊρέλης, Δέδας, Μαργαρίτης, Παπαδόπουλος, Καλλές, Λιάπης και Αμπαράς. Το τζάμπολ είναι προγραμματισμένο για τις 17.00 και στο πλευρό του ΠΑΟΚ αναμένεται να βρεθούν και φίλαθλοί του, όπως άλλωστε έγινε και στον πρώτο αγώνα Κυπέλλου, κόντρα στην Ελευσίνα, στο κλειστό της Γούβας.



πηγή: onsports.gr