Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Tenorio-Στοίχημα...Με φούλ τού διπλού...

Επιμέλεια-Tenorio.



Xαιρετώ όλα τα φιλαράκια.


Kαλά μας πήγε η μεσοβδόμαδη ενασχολησή μας, ένα καί μοναδικό σημείο επιλέξαμε το οποίο καί πέρασε, το διπλό της Internacional.

Γιά ακόμη μία φορά καλά έκανα καί δεν έμπλεξα με της Ευρωπαικές διορανώσεις , καθώς για μία ακόμη φορά πολύς κόσμος κλαίει τα λεφτουδάκια του με κάτι ύποπτες ,παντελώς άγνωστες ,καί αμφιβόλου αξίας ομάδες.Εμπάση περιπτώση, ο καθένας έχει τα γούστα του, καί το δικό τού τρόπο καί στύλ παιχνιδιού.


Πάμε ευθύς αμέσως τώρα στα αγαπημένα μας πρωταθλήματα ,να δούμε τι έχουμε γιά σήμερα.


Vasby - Orgryte (2)

Όσο συνεχίζει να μην κερδίζει η Vasby τα πράμματα πλέον γίνονται πολύ δύσκολα όσο αφορά την αποφυγή τού υποβιβασμού.Δεν είναι σε καλή κατάσταση αυτή την περίοδο, αλλά θα μού πεί κάποιος καί πότε ήταν.! Σε 16 παιχνίδια μετρά μόλις 3 νίκες, 3 ισοπαλίες, καί 10 ήττες.Ενώ διαθέτει καί την δεύτερη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας με παθητικό 29 τέρματα.Αξιοσημείωτο είναι ότι η Väsby με εξαίρεση ένα παιχνίδι, έχει δεχτεί γκόλ σε όλα τ'άλλα.Αν το πάρουμε στατιστικά ,δέχεται σχεδόν 2 γκόλ ανά μέσο όρο σε κάθε αγώνα.Αδύναμη ομάδα χωρίς ιδιαίτερες περγαμηνές ,θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία αν καταφέρει καί σωθεί.

Aπρόσμενη ήττα μέσα στην έδρα της γιά την Orgryte, η οποία ηττήθηκε με σκόρ 0-1 από την ομάδα της Jonkoping.Δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση καί σε γενικές γραμμές έχασε δίκαια.Δυνατή ομάδα η Örgryte αν αναλογιστεί κανείς πως έχει μόλις 2 ήττες σε 16 παιχνίδια.Μελανό σημείο ότι έχει έφεση στα ισόπαλα αποτελέσματα , καθώς μετρά ούτε λίγο ούτε πολύ, 8 ισοπαλίες.Πολύ καλή η παρουσία της στα εκτός έδρας, καθώς μετρά 4 νίκες, 3 ισοπαλίες, καί μία μόλις ήττα.Διαθέτει την τρίτη καλύτερη επίθεση ,καί την τρίτη επίσης καλύτερη άμυνα της κατηγορίας.Με σημερινή νίκη η Örgryte, πλησιάζει πάρα πολύ το γκρούπ των ομάδων πού προπορεύονται.

Η Örgryte είναι ανώτερη ομάδα καί έχει το προβάδισμα γιά την νίκη.

Θα ρισκάρω στο διπλό της Orgryte σε απόδοση (2.05)


Aalesund - Valerenga (2)

Σε καθοδική αγωνιστική πορεία βρίσκεται τον τελευταίο καιρό η Aalesund.Ξεκίνησε πολύ καλά το πρωτάθλημα ,έκανε πολύ καλές εμφανίσεις η οποίες συνοδεύτηκαν καί από καλά αποτελέματα.Για αυτό βρίσκεται καί αρκετά ψηλά στο πίνακα στην 5η θέση με 27 βαθμούς.Εσχάτως όμως δείχνει να μην έχει την φρεσκάδα πού την χαρακτήριζε πρίν από μερικές αγωνιστικές, μιάς καί στα τελευταία της 8 παιχνίδια , μετρά μόλις 2 νίκες, καί 5 ήττες καθώς καί μία ισοπαλία.

Σε πολύ μεγάλα κέφια η Valerenga παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο φιλοδώρησε με 5 τέρματα την ομάδα της Kongsvinger.Σε καταπληκτική κατάσταση οί φιλοξενούμενοι προέρχονται από 5 σερί νίκες με την επιθεσή της να πετά φωτιές.καθώς έχει πετύχει 22 γκόλ στα τελευταία 7 παιχνίδια.Βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας καί κοιτάζει γιά πίο ψηλά αφού είναι μόλις 3 πόντους από την πρώτη Rozenborg.

Σαφώς σε πολύ καλύτερη κατάσταση τον τελευταίο διάστημα η Vålerenga, έχει σαφές προβάδισμα απέναντι σε μιά ναί μέν καλή ομάδα, αλλά η οποία δεν είναι σε καλό αγωνιστικό φεγγάρι αυτή την στιγμή.

Θα προτιμήσω το διπλό φορμαρισμένης Valerenga σε απόδοση (2.30)


Sion - Basel (2)

Με το δεξί ξεκίνησε το πρωτάθλημα η Sion , η οποία πέρασε με σκόρ 0-2 μέσα από την έδρα της Bellitzona.Δυσκολεύτηκε αρκετά γιά να κατακτήσει το τρίποντο, καθώς καί τα δύο γκόλ τα πέτυχε μετά το 70ο λεπτό τού αγώνα.Πάντως γενικά με την εικόνα πού είχε στο παιχνίδι, άξιζε τελικά να πάρει την νίκη. Απέχει από τις προπονήσεις της ομάδας, ο περσυνός αρχισκόρερ της, Emil Benza πού όπως δείχνουν τα πράμματα μάλλον θα αποτελέσει παρελθόν γιά την ομάδα.

Με το δεξί επίσης ξεκίνησε καί η Basel την φετινή σαιζόν, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με αντίπαλο την Zürich νίκησε με σκόρ 3-2.Μεγάλη αγωνία, έντονες συγκινήσεις, ανατροπές, πολλά γκόλ, (πέντε στο σύνολο), συνέθεσαν έτσι ώστε να γίνει ένα θεαματικό παιχνίδι.Βρέθηκε να χάνει στο ξεκίνημα τού αγώνα με 0-1, αλλά στην συνέχεια ανέβασε την αποδοσή της καί τελικά κατάφερε να ανατρέψει το παιχνίδι πετυχαίνοντας 3 τέρματα.Σε πολύ καλή μέρα ο επιθετικός Fray πού εκτός από τα δύο γκόλ πού είχε στο ενεργητικό του, ήταν ο καλύτερος παίκτης της Basel.

Η Basel είναι ανώτερη ομάδα καί με πολύ καλύτερο υλικό από την Sion.Οί φιλοξενούμενοι είναι αγωνιστικά τουλάχιστον μιά κλάση ανώτερη καί είναι ικανοί να κάνουν δεύτερη σερί νίκη.

Θα επιλέξω το διπλό της Basel σε απόδοση (2.00) το οποίο θα ήθελα να τονίσω πως δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική εταιρία στοιχημάτων.


Oster - Norrkoping (2)

Tίποτα το πολύ εξαιρετικό η Oster η οποία είναι μιά ομάδα χαμηλών δυνατοτήτων.Μετρά 5 μόλις νίκες σε 16 παιχνίδια εώς τώρα στο πρωτάθλημα, καί διαθέτει την δεύτερη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας με 26 γκόλ παθητικό.Εντός έδρας δυσκολεύται να φτάσει στο τρίποντο καθώς προέρχεται από 3 σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα , ενώ σε 6 παιχνίδια έχει μόλις 2 νίκες. 2 ισοπαλίες καί 4 ήττες.Στα εντός έδρας παιχνίδια, διαθέτει από τα χειρότερα ρεκόρ της κατηγορίας επιθετικά, με μόλις 7 τέρματα ενεργετικό.

Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας φιγουράρει η Norrkoping, η οποία την περασμένη αγωνιστική φιλοδώρησε με μιά μεγαλοπρεπέστατη 4άρα εκτός έδρας την άμοιρη ομάδα της Trollhättan.Βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση καί σκοράρει με πολύ μεγάλη άνεση.Το είχα επισημάνη άλλωστε σε προηγούμενο κείμενο, πώς η Norrköping πετυχαίνει στατιστικά 2 γκόλ ανά παιχνίδι.Κατέχει την καλύτερη επίθεση με 32 τέρματα ενεργητικό.

Σε 5 αναμετρήσεις ανεξαρτήτως έδρας, η Norrköping με αντίπαλο την Öster μετρά 4 νίκες

Σκούρα αναμένεται να τα βρεί η Öster απέναντι στην επίθεση πολυβόλο της Norrköping

Θα επιλέξω το διπλό της πρωτοπόρου Norrkoping σε απόδοση (2.00)


Esbjerg - Kobenhavn (2)

Πολλές αδυναμίες εμφάνισε η Esbjerg στο πρώτο της παιχνίδι στην έναρξη τού πρωταθλήματος. Πολλά κενά επίσης καί στην άμυνα , εκτός από τα 3 γκόλ πού δέχτηκε από την ομάδα της Odence θα μπορούσε κάλλιστα να είχε αρπάξει καί κανά δυό ακόμη τεμάχια.Γενικά με την εικόνα της έδειξε πως δεν είναι ακόμη έτοιμη.Πτωτική πορεία διανύει τα τελευταία χρόνια η Esbjerg καί η αλήθεια είναι πως δεν είναι η σταθερή καλή ομάδα των προηγούμενων ετών.

Nτεμπούτο με νίκη για την πρωταθλήτρια Kobenhavn η οποία αν καί βρέθηκε πίσω στο σκόρ με 1-0 απο την Sonteriske, κατάφερε τελικά να πάρει την νίκη με αντεπίθεση διαρκείας καί να φέρει το παιχνίδι στο 1-3. Η κατάκτηση τού πρωταθλήματος καί φέτος ,είναι βέβαια ο στόχος της København καθώς είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα στη Δανία.

Θα επιλέξω το διπλό της πρωταθλήτριας Kobenhavn σε απόδοση (1.90).Επίσης αλλό ένα σημείο πού έχει χαώδης διαφορά θα 'ελεγα με την Ελληνική εταιρία (1,65) σε σχέση με το εξωτερικό.


Ανακεφαλαιόνωντας, οί επιλογές μου σε σε σύστημα με ζητούμενα : Orgryte - Valerenga - Basel - Norrkoping - Kobenhavn


Καλά να είστε, υγεία νά ' χουμε, καλά να περνάμε, τα σέβη μου...