Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Αν έχεις Καβάνι διάβαινε!

Με τον Έντισον Καβάνι να είναι σε εκπληκτική μέρα, να πετυχαίνει τρία γκολ και τη Νάπολι να αποδίδει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, οι «παρτενοπέι» επικράτησαν 3-0 της Γιουβέντους στην 19η αγωνιστική της Serie A.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός με δύο γρήγορα τέρματα έβαλε στη θέση του οδηγού τους γηπεδούχους. Αρχικά άνοιξε το σκορ στο 20’ και έξι λεπτά αργότερα διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα και της ομάδας του. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε και πάλι ο Καβάνι στο 53’.

Οι Ναπολιτάνοι θα μπορούσαν να έχουν ανεβάσει τον δείκτη του σκορ ψηλότερα, όμως δεν ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια. Πλέον με την νίκη τους αυτή ανεβαίνουν στην δεύτερη θέση πίσω από την Μίλαν.

Η συγγνώμη του Μπάμπελ

Από τη στιγμή που είδε ότι το θέμα με την μονταρισμένη φωτογραφία του Χάουαρντ Γουέμπ που ανάρτησε στο διαδίκτυο, πήρε διαστάσεις, ο Ράιαν Μπάμπελ έσπευσε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την κίνησή του
Η ήττα (1-0) από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο αποκλεισμός της Λίβερπουλ από τη συνέχεια του Κυπέλλου Αγγλίας, ήρθε με τρόπο που δεν αποδέχτηκαν οι «κόκκινοι». Το πέναλτι που καταλογίστηκε υπέρ των «κόκκινων διαβόλων» στα πρώτα λεπτά του αγώνα στο «Ολντ Τράφορντ» και η αποβολή του Στίβεν Τζέραρντ με τη συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου της αναμέτρησης, είναι οι λόγοι για τους οποίους εκφράζονται έντονα παράπονα για τα «σφυρίγματα» του Γουεμπ από τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ.
Μάλιστα, ο Ράιαν Μπάμπελ λίγες ώρες μετά τη λήξη του αγώνα στο Μάντσεστερ, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter εικόνα του Άγγλου διαιτητή με φανέλα της Γιουνάιτεντ, προκειμένου να εκφράσει τον θυμό του για τον έμπειρο ρέφερι. Μόλις ενημερώθηκε ότι αυτή η κίνηση θα ήταν ικανή να του προκαλέσει μπελάδες, αφού η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα εξέταζε το θέμα και πιθανότατα θα του επέβαλε ποινή, ο Ολλανδός άσος ζήτησε δημόσια συγγνώμη. «Αν το πήρατε στα σοβαρά, ζητάω συγγνώμη. Ήταν απλά μια αντίδραση μετά την ήττα σε ένα σημαντικό παιχνίδι. Συγγνώμη Χάουαρντ Γουέμπ» ήταν όσα έγραψε στο twitter.

Viva Κριστιάνο

Φοβερό παιχνίδι διεξήχθη στο Μπερναμπέου ανάμεσα στη Ρεάλ και τη Βιγιαρεάλ με νικητές τους γηπεδούχους με 4-2.

Εκπληκτικός ο Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος πέτυχε τρία γκολ και έδωσε την ασιστ του τέταρτου γκολ στον Κακά, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ μετά την επανεμφάνισή του.

Εξαιρετική για άλλη μια φορά η Βιγιαρεάλ που δεν άντεξε όμως την πίεση της «βασίλισσας».

Αψιμαχίες μεταξύ των δύο πάγκων από προκλήσεις του Μουρίνιο στα γκολ των γηπεδούχων.

Παιχνίδι που θα θυμούνται καιρό και οι δύο ομάδες έγινε στο Μπερναμπέου. Δύο φορές προηγήθηκε η Βιγιαρεάλ, ισάριθμες ισοφάρισε ο Κριστιάνο στο πρώτο ημίχρονο. Το «κίτρινο υποβρύχιο» προηγήθηκε με γκολ του Κάνι στο 7΄, για να ισοφαρίσει ο Ρονάλντο στο 10΄. Οι φιλοξενούμενοι ξαναμπήκαν μπροστά με γκολ του Ρούμπεν στο 18΄ και άπλωσαν το παιχνίδι τους πολύ καλά. Το παιχνίδι κύλισε με την Βιγιαρεάλ να είναι πιο επικίνδυνη. Ο Κριστιάνο όμως ισοφάρισε στο 45΄ και έστειλε τις δύο ομάδες στα ίσα για το ημίχρονο.

Οι συμβουλές του Μουρίνιο και το γκολ του Κριστιάνο στο 45΄,ήταν αγχολυτικά για τη Ρεάλ στην ανάπαυλα. Στο δεύτερο μέρος η πίεση της Ρεάλ ήταν ασφυκτική, ο Μπενζεμά όμως έχανε τα …άχαστα και το άγχος ξαναεμφανίστηκε στις εξέδρες και το χορτάρι. Φοβερές μονομαχίες, νεύρα, κλωτσιές και ρυθμός συγκλονιστικός στο παιχνίδι. Μια εντελώς αμφίρροπη αναμέτρηση με την Ρεάλ να πιέζει και τη Βιγιαρεάλ να φεύγει με αξιώσεις στην αντεπίθεση. Μέχρι εκεί, όλα καλά. Το ταλέντο του Κριστιάνο «μίλησε» κάπου εκεί, αφού με ένα εκπληκτικό γκολ στο 80΄ έβαλε μπροστά τους «μερένχες». Απίστευτο ξέσπασμα του Μουρίνιο, που αφιέρωνε το γκολ στον πάγκο της Βιγιαρεάλ…

Στην επόμενη επίθεση, ο Κριστιάνο πήρε τη μπάλα, έκανε επέλαση και πάσαρε στον Κακά ο οποίος με μονοκόμματο σουτ έκανε το 4-2 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Εκεί, ο Μουρίνιο ξέφυγε τελείως. Πήγε μπροστά από τον πάγκο των φιλοξενούμενων και παρότρυνε τους οπαδούς της ομάδας που κάθονταν εκεί να πανηγυρίσουν πιο έντονα… Ένας παίκτης από τον πάγκο των φιλοξενούμενων πήγε να του ρίξει μπουκάλι και τα πνεύματα άναψαν για τα καλά… Μέχρι το τέλος του παιχνιδιού δεν άλλαξε κάτι μέσα στο τερέν, αφού το ενδιαφέρον είχε μεταφερθεί στις κοκορομαχίες μεταξύ των δύο πάγκων.

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής

Σάββατο 08/01

Μάλαγα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-1
(81’ Ντεμιτσέλις – 90’+2’ Χαβιέ Μαρτίνεζ)

Σοσιεδάδ-Σεβίλλη 2-3
(23’ Ρίβας, 44’ Λιορέντε – 25’, 65’ Κανουτέ, 63’ Φαμπιάνο)

Λα Κορούνια-Μπαρτσελόνα 0-4
(26' Βίγια, 51' Μέσι, 80' Ινιέστα, 81' Πέδρο)

Κυριακή 09/01 (18:00)

Εσπανιόλ-Σαραγόσα 4-0
(8΄Οσβάλντο, 30΄,87΄Γκαρσία, 34΄Βάσκεζ)

Μαγιόρκα-Αλμερία 4-1
(14΄Ραμίς, 37΄Βίκτορ, 67΄Λόπεζ, 88΄Περέιρα - 66΄ Κρουσάτ)

Οσασούνα-Χετάφε 0-0

Σαντατέρ-Σπόρτινγκ Χιχόν 1-1
(30΄Γκρέγκορι - 90΄ Κάστρο)

Ρεάλ Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ 4-2
(10΄,45΄,80΄ Κριστιάνο Ρινάλντο, 82΄Κακα-7΄Κάνι, 18΄Ρούμπεν)
Λεβάντε-Βαλένθια (22:00)

Δευτέρα 10/01 (22:00)

Έρκουλες-Ατλέτικο Μαδρίτης

Χάβος: «Μετράει η νίκη», Βλάχος: «Τεράστιος ΠΑΟΚ»

Μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αστέρα Τρίπολης, ο Μάκης Χάβος, δήλωσε: «Αυτό που μετράει είναι ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς, χωρίς όμως να είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από εμφάνιση της ομάδας. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε ένα καλό 20λεπτό και καλή κατοχή μπάλας, χωρίς να μας απειλήσει ο αντίπαλος και θεωρώ πολύ σημαντικό για εμάς ότι κρατήσαμε το «μηδέν» στην άμυνα».
Για τον Σαβίνι είπε: «Είναι αριστερός μπακ. αλλά χρησιμοποιήθηκε ως κεντρικός αμυντικός και τα πήγε καλά, είμαι ευχαριστημένος».
Για τους παίκτες που θα φύγουν: «Έχουμε αποδείξει ότι τους υπολογίζουμε όλους άσχετα εάν υπάρχει σκέψη για να φύγουν».
Ο Βαγγέλης Βλάχος μίλησε με ύμνους για τον ΠΑΟΚ: «Κάναμε πολύ καλή εμφάνιση, αλλά αυτό φυσικά δεν έφτανε απέναντι στην ταυτότητα, τη δυναμική του αντιπάλου και αυτό τον υπέροχο κόσμο που είναι ο 12ος παίκτης του ΠΑΟΚ. Έχω πει ότι ελληνικό ποδόσφαιρο χωρίς δυνατό ΠΑΟΚ και δυνατή Θεσσαλονίκη, δεν υπάρχει και πιστεύω ότι εάν γίνουν σωστές κινήσεις ο ΠΑΟΚ θα ξαναγίνει τεράστιος και πρωταγωνιστής για πρωτάθλημα».
Έξω από την Τούμπα περίμεναν για να χειροκροτήσουν τον Σαλπιγγίδη αρκετοί φίλαθλοι του ΠΑΟΚ και ο σκόρερ, τόνισε: «Το γκολ που έβαλα ήταν σημαδιακό, αφού είναι το 100ό στην καριέρα μου, εύχομαι να βάλω όσα περισσότερα μπορώ, αν και πλέον στο ποδόσφαιρο μετράει η νίκη και όχι ποιός θα σκοράρει».

Κέρκυρα-Ολυμπιακός 0-2

Με επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια του Ολυμπιακού να φύγει με το τρίποντο από την έδρα της Κέρκυρας και να ανακτήσει διαφορά πέντε πόντων από τον δεύτερο Παναθηναϊκό!

Νίκησαν 2-0 οι «ερυθρόλευκοι» με τα γκολ των Τσίγκα (αυτ.) και Μιραλάς. Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης (32' Δ. Ιωάννου), Στολτίδης, Μίχος, Καλαντζής (73' Γιάντσης), Τσίγκας, Μαϊστόροβιτς, Χαμπλ, Κοντοδήμος, Γκουστάβο (66' Η. Ιωάννου), Επστάιν.

Στον πάγκο: Φλαβίνιο, Λαμπρόπουλος, Μακρυδημήτρης.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα (85' Νέμεθ), Πάντελιτς, Μιραλάς (78' Φετφατζίδης), Μπράβο, Φουστέρ, Παπαδόπουλος Α., Τοροσίδης, Ριέρα (80' Χολέμπας).

Στον πάγκο: Νικοπολίδης, Ζαϊρί, Νέμεθ, Γ. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης.

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Γούκος (Ηπείρου), Αργυρός (Αθηνών)
Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας

Επεισόδια και τραυματίες

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγες ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης του Ολυμπιακού στην Κέρκυρα, ανάμεσα σε φίλους των «ερυθρολεύκων» και της ΑΕΚ.

Επεισόδια και τραυματίες
Οι οπαδοί των δύο ομάδων συγκρούστηκαν έξω από σύνδεσμο του «Δικεφάλου», με αποτέλεσμα τέσσερις τραυματίες και αρκετές συλλήψεις…

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι οπαδοί των Πειραιωτών δοκίμασαν να μπουν αργότερα και χωρίς εισιτήριο στο γήπεδο , αλλά δεν τους άφησαν οι άνθρωποι της Κέρκυρας.

Ντόρτια από Εσπανιόλ και Μαγιόρκα!

Με τεσσάρες προχώρησαν στην 18η αγωνιστική της Primera Division οι Εσπανιόλ και η Μαγιόρκα.
Η ομάδα της Βαρκελώνης νίκησε 4-0 τη Σαραγόσα με γκολ των Οσβάλντο (8`), Λουίς Γκαρσία (30` πεν.), Αλβάρεζ (33`) και Σέρχιο Γκαρσία (86`).
Η Μαγιόρκα συνέτριψε με 4-1 την Αλμερία με γκολ των Ραμίς (11`), Βίκτορ (36`), Ενσουέ (67`) και Περέιρα (88`), ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε μειώσει ο Κρούσατ στο 66`.
 

ΑΕΚ στις Σέρρες (3-1)

Ο παλιός Λύμπε έβαλε δύο γκολ, ο παλιός Γεωργέας κέρδισε ένα πέναλτι, ο παλιός καλός Μπλάνκο άνοιξε το σκορ και η νέα (μετά Τζιμπούρ) ΑΕΚ ήταν ωραία στις Σέρρες (3-1). Δείτε τα γκολ.
Μία παλιά καλή ΑΕΚ παρακολούθησαν οι Έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι το απόγευμα της Κυριακής στις Σέρρες. Μετά τον κακό χαμό που δημιουργήθηκε με τον Τζιμπούρ και τη λευκή ισοπαλία με την Κέρκυρα, η «Ένωση» κατάφερε να αποδείξει για μία ακόμα φορά ότι είναι διπρόσωπη, επικρατώντας 3-1 του Πανσερραϊκού.
Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ ευτύχησαν να προηγηθούν από νωρίς (9’) με το γκολ του Μπλάνκο, ενώ στο 37’ ο Λυμπερόπουλος διπλασίασε τα τέρματα των «κιτρινόμαυρων». Ο Πανσερραϊκός μείωσε με τη γκολάρα του Γεωργιάδη ένα λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Λυμπερόπουλος.
Πανσερραϊκός (Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Άλβαρεζ, Παντελιάδης, Γεωργιάδης, Παπάζογλου, Κάστρο, Σουμπίνιο (80' Τάντις), Μπέλιτς, Νταλέ, Μαβένε, Λεοζίνιο (72' Λεοζίνιο)
16:38
ΑΕΚ (Χιμένεθ): Σάχα, Μανωλά, Γκερέιρο, Μάκο, Καράμπελα, Μπλάνκο (87' Λεονάρντο), Λαγό, Γεωργέα, Σκόκο (92' Έντερ), Λυμπερόπουλο, Δέλλα.

«Καθάρισε» o «Σάλπι»

Παίζοντας για ένα μισάωρο (30-45 και 45-60) καλό ποδόσφαιρο, ο ΠΑΟΚ με το 100ό γκολ του «Σάλπι» στη Super League νίκησε 1-0 τον Αστέρα.
Χωρίς να είναι τίποτα το εντυπωσιακό, ο «Δικέφαλος» επανήλθε στις νίκες με το αγαπημένο του 1-0 και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήλεγχε το ματς.
«Κλειδί» του αγώνα ήταν η αλλαγή του συστήματος από τον Χάβο γύρω στο 30` από το 4-2-3-1 σε 4-4-2 με Σάλπι και Κλάους μπροστά, οπότε και ήρθε και το γκολ με την κεφαλιά του 29χρονου φορ.
Από κει και πέρα, ο ΠΑΟΚ είχε άλλες δυο καλές ευκαιρίες μαζεμένες στην αρχή του δευτέρου μέρους και αυτό ήταν. Ο Αστέρας ηττήθηκε δίκαια, καθώς αν και ισορρόπησε, δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά.
Oι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Τσιρίλο, Σαβίνι, Σνάουτσνερ, Λίνο, Γκαρσία, Φωτάκης, Τσουκαλάς, Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης (85` Koυτσιανικούλης), Σαλπιγγίδης (92` Παπάζογλου)
Αστέρας Τρίπολης: Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Μπαστία, Καρέρα (64` Τσαμπούρης), Μπαρτολίνι, Φορτούνης, Ουντότζι (80` Μπακασέτας), Ορόθκο, Φράνκου, Λαδάκης (73` Mάρτινς)
Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)
Κίτρινες: Τσουκαλάς, Γκαρσία, Σνάουτσνερ/Φορτούνης
 

Κόκε: Είμαι καλά στον Άρη, αλλά αν βρω ένα μεγαλύτερο κλαμπ.............

Για την παρουσία στον Άρη, τον κόσμο της ομάδας, αλλά και για τους στόχους… εκτός Θεσσαλονίκης μίλησε σε γαλλική ιστοσελίδα ο φορ των «κιτρίνων», Σέρχιο Κόκε. Ο Σέρχιο Κόκε μίλησε στο footmercato

- Για την παρουσία του στον Άρη
«Είμαι πέντε χρόνια στην Ελλάδα και όλα πάνε μια χαρά. Αισθάνομαι πολύ καλά, ο κόσμος είναι υπέροχο, μου άρεσε η ομάδα και υπέγραψα διετές συμβόλαιο».

- Για το μέλλον του
«Αισθάνομαι υπέροχα, αλλά αν βρω ένα μεγαλύτερο κλαμπ. Υπήρχαν προσφορές, αλλά ο Αρης αρνήθηκε. Η ομάδα δεν μπορεί να φανταστεί πως θα είναι χωρίς εμένα. Οι οπαδοί με αγαπούν και δεν θα με αφήσουν να φύγω. Δεν θα καταλάβουν αν φύγω. Δεν μπορώ να εξηγήσω, αλλά και να σας δώσω να φανταστείτε πως ο κόσμος με αγαπά. Είναι περίπλοκο το να φύγω, αλλά είναι αλήθεια πως μετά από πέντε χρόνια παρουσίας εδώ, θα ήταν καλή μια αλλαγή…»

 - Για το ελληνικό πρωτάθλημα
«Υπάρχουν δυο ομάδες με μεγάλη οικονομική δύναμη. Έχουν πολύ καλούς παίκτες και είναι αρκετά ψηλά. Στη συνέχεια υπάρχει ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ που μας ανταγωνίζονται για την 3η θέση. Εμείς όμως συνεχίζουμε στο Γιουρόπα Λιγκ και αυτό είναι υπέροχο».

- Για τον κόσμο
«Είναι φανταστικός ο κόσμος και η ατμόσφαιρα στην Ελλάδα είναι εξαιρετική. Τα 25.000 άτομα σε ένα γήπεδο αντιστοιχούν σε 55.000 στη Μασσαλία. Είναι κάτι τρελό αυτό που συμβαίνει…»

 - Για την αίτηση ελληνικής υπηκοότητας
«Θα πρέπει να περιμένουμε άλλα έξι μήνες, αλλά τίποτα δεν έχει ακόμα αποφασιστεί».

 - Για την άσχημη πορεία του στη Μαρσέιγ
«Στη Μασσαλία ήταν περίπλοκα. Ήμουν πάρα πολύ νέος και τα πήγα πολύ χάλια».

Ουζουνίδης: «Βάλαμε το γκολ στο καλύτερο σημείο»

Ο προπονητής του Ηρακλή, Μαρίνος Ουζουνίδης μετά τη νίκη με 1-0 επί του Ατρόμητου, τόνισε:
«Βάλαμε το γκολ στο καλύτερο σημείο του αγώνα, λίγο πριν τη λήξη του α΄ μέρους και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια και φυσικά τη ν΄θικη, που είναι πολύ σημαντική για τη συνέχεια».
Για το κύπελλο: «Πρέπει να ξεκουραστούμε όσο πιο πολύ μπορούμε, σε αυτές τις τρεις ημέρες που έχουμε, για να παρουσιαστούμε δυνατοί στην Κέρκυρα και να κερδίσουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου, κάτι που το θέλουμε όλοι μας».

Με Κωστένογλου για τη σωτηρία

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Λάρισα, ωστόσο μαθηματικά τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα και, ως γνωστόν, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…

Γι’ αυτό και ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Κώστας Πηλαδάκης, προκειμένου να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες να παραμείνει η ομάδα στη Super League αποφάσισε να παραδώσει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου σε κάποιον ο οποίος θα είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας. Και το όνομα αυτού… Νίκος Κωστένογλου!

Ο Καβαλιώτης τεχνικός θα βρεθεί απόψε στη Λάρισα και από αύριο αναμένεται να πιάσει δουλειά. Το μόνο που απομένει είναι να ανακοινωθεί και να κάνει τις πρώτες του δηλώσεις ως τεχνικός των «βυσσινί», κάτι που αναμένεται να γίνει αύριο.

Ο Κωστένογλου ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από την ΑΕΚ και τη σεζόν 2008-09 ανέλαβε τον Αστέρα Τρίπολης. Από την ομάδα της Αρκαδίας αποχώρησε το καλοκαίρι εκείνης της σεζόν και από τότε δεν έχει συνεργαστεί με κάποιον άλλον σύλλογο. Όπως είχε αποκαλύψει στην πιο πρόσφατη συνέντευξή του , σε όλο αυτό το διάστημα είχε δεχθεί προτάσεις από ομάδες της Σούπερ Λίγκας, αλλά τις είχε απορρίψει…

Οι διοικούντες την ΑΕΛ μετά την ήττα από την Καβάλα έλυσαν την συνεργασία τους με τον Γιορν Άντερσεν καθώς θεώρησαν ότι σε αυτή τη φάση στον πάγκο της ΑΕΛ θα έπρεπε να βρίσκεται ένας προπονητής ο οποίος θα είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, θα έχει όρεξη να δουλέψει και θα πιστεύει τόσο στις ικανότητές του όσο και στης ομάδας που πλέον ελπίζει σε ένα θαύμα.

Νταλγκλίς: «Ο διαιτητής καθόρισε το αποτέλεσμα»

Στις αποφάσεις του διαιτητή της αναμέτρησης, Χάουαρντ Γουέμπ, στάθηκε μετά το τέλος του ντέρμπι Κυπέλλου ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ, ο Κένι Νταλγκλίς κάνοντας λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος.

Ο τεχνικός των «κόκκινων» δήλωσε ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει παράβαση στη φάση του πρώτου λεπτού, ενώ αναφέρθηκε και στην αποβολή του Τζέραρντ. «Οι δύο αποφάσεις του διαιτητή ήταν αυτές που καθόρισαν το αποτέλεσμα. Αν ωστόσο, εξετάσει κάποιος τις λεπτομέρειες του παιχνιδιού, θα αντιληφθεί πως οι ποδοσφαιριστές μου έδωσαν μάχη μέχρι τέλους» τόνισε αρχικά ο νέος προπονητής της Λίβερπουλ και συνέχισε, αναφερόμενος στη φάση του πέναλτι που έδωσε το προβάδισμα στη Γιουνάιτεντ, αλλά και την αποβολή του Τζέραρντ:

«Δεν πιστεύω ότι ήταν πέναλτι. Γίνεται κάποιος που έχει αποβληθεί να αποχωρεί τώρα από το γήπεδο; Ο Γουέμπ ήταν μακριά από τη φάση και σφύριξε την παράβαση και μαζί την αποβολή του Τζέραρντ, όταν οι παίκτες μου είχαν συνεχίσει το παιχνίδι. Ήταν εξ αρχής δύσκολη η αποστολή μας καθώς αγωνιζόμασταν απέναντι στους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος και όταν βρίσκεσαι από νωρίς πίσω στο σκορ και μένεις με παίκτη λιγότερο, οφείλεις να δείξεις αφοσίωση και ψυχή και αυτό έκαναν οι ποδοσφαιριστές μου».

Η αγωνιστική της ανατροπής!

Με ανατροπή του σκορ στα πέντε από τα εννέα παιχνίδια η 19η αγωνιστική ήταν αναμφίβολα η πιο συγκλονιστική στην Ιταλία. Στο Σαν Σίρο η Μίλαν με την Ουντινέζε «χόρτασαν» τους θεατές αφού ήρθαν ισόπαλες 4-4 σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Δύο γκολ ο Πάτο, από ένα οι Σίλβα, Ιμπραϊμοβιτς, ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραραν οι Ντι Νατάλε (2), Σάντσεζ και Ντένις.

Ανατροπή και για την Ίντερ, η οποία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Κατάνια με τέρμα του Γκόμεζ, ο Καμπιάσο ανέτρεψε το σκηνικό με δύο προσωπικά του τέρματα.

Ίδιο σκηνικό και στο «Αρτέμιο Φράνκι», όπου η Μπρέσια προηγήθηκε 2-0 στο πρώτο ημίχρονο με τέρματα των Ντιαμάντι και Κόρντοβα, και οι παίκτες του Μιχαϊλοβιτς με γκολ των Τζιλαρντίνο, Σαντάνα, Λιάτζιτς επικράτησαν 3-2. Το πρόγραμμα της (19ης) αγωνιστικής:

Κυριακή 9/1

Σαμπντόρια-Ρόμα 2-1
(58’ Μπότζι πεν., 83’ Γκουμπέρτι – 18’ Βούτσινιτς)

Μίλαν-Ουντινέζε 4-4
(45’, 85’ Πάτο, 78’ Σίλβα, 93’ Ιμπραϊμοβιτς – 35’,66’ Ντι Νατάλε, 53’ Σάντσεζ, 89’ Ντένις)

Μπάρι-Μπολόνια 0-2
(39’ Έκνταλ, 69’ Ντι Βάιο)

Κατάνια-Ίντερ 1-2
(71’ Γκόμεζ – 75’,79’ Καμπιάσο,)

Τσεζένα-Τζένοα 0-0

Κιέβο-Παλέρμο 0-0

Φιορεντίνα-Μπρέσια 3-2
(72’ Τζιλαρντίνο, 86’ Σαντάνα, 88’ Λιάτζιτς - 30’ Ντιαμάντι, 45’ Κόρντοβα)

Λάτσιο-Λέτσε 1-2
(47’ Μάουρι – 39’ Μουσλέρα αυτ., 72’ Γκροσμούλερ)

Πάρμα-Κάλιαρι 1-2
(53’ Τζιοβίνκο - 22’,32’ Ακουαφρέσκα)

Με χειρουργική ακρίβεια...

Ούτε λεπτό δεν πρόλαβε να χαρεί στον πάγκο της Λίβερπουλ ο νέος τεχνικός Κένι Νταλγκλίς. Το πέναλτι-εφεύρεση του Γουέμπ στα 35’’ αγώνα στο «Όλντ Τράφορντ» έδωσε την ευκαιρία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κάνει το 1-0 με τον Γκιγκς, αποτέλεσμα που διατήρησε μέχρι και το φινάλε παίρνοντας την πρόκριση για τον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας. Από το 32’ με παίκτη λιγότερο οι «κόκκινοι» λόγω αυστηρής αποβολής του Τζέραρντ.

Μείωσε στον πόντο και περιμένει…

Μια προσωπική ενέργεια του Μπαϊκαρά και ένα ωραίο γκολ ήταν αυτό που έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» στην εστία του Μαράμα, ο οποίος μέχρι το 59’ έμοιαζε ανίκητος. Οι γηπεδούχοι, στο τελευταίο παιχνίδι του Γιάννη Νταλακούρα, έχασαν πολλές με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Θεοδωρίδη, ο οποίος στο 9’ έχασε πέναλτι, ενώ στο 35’ είχε δοκάρι. Ο έμπειρος μέσος, πήρε το αίμα του πίσω και με εκπληκτικό σουτ στο 81’ και διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων.

Κοντά στο γκολ έφτασαν και οι φιλοξενούμενοι όμως το σουτ του Δημήτρη στο 71’ κατέληψε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο ίδιος παίκτης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Πλέον τα «καναρίνια» μείωσαν στον έναν βαθμό από τον ΠΑΣ και περιμένουν στραβοπάτημα των Ηπειρωτών την Δευτέρα με τον ΟΦΗ.

Εκπληκτικό παιχνίδι έγινε και στην Φυλή. Η Καλλιθέα προηγήθηκε 0-2 στο πρώτο ημίχρονο με τέρματα των Καραδήμου και Μαρουκάκη, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν χάρη σε γκολ των Κατσίκη και Ζαχαρόπουλου με πέναλτι. Η ολική ανατροπή έγινε στο 89’ με γκολ του Μουστόγιαννη.

Σπουδαία νίκη έκανε ο Εθνικός στον Εύοσμο, κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα. Ο Περέιρα, ο οποίος μετά από καιρό ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα πέτυχε το γκολ μόλις στο 8’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

Παράλληλα ανατροπή έκανε ο Λεβαδειακός, ο οποίος αν και στο πρώτο ημίχρονο βρισκόταν πίσω στο σκορ απο τον Ιωνικό, χάρη σε τέρμα του Ντε Φαρία στην εκπνοή του ημιχρόνου, ανέτρεψε το σκορ χάρη σε γκολ των Μπάρκογλου (46’) με πέναλτι και Ντιμπαλά (64’).

Στα Τρίκαλα η ομάδα του Γιώργου Βαζάκα, επικράτησε 1-0 χάρη σε τέρμα του Κοντογουλίδη στο 85’. Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής ολοκληρώνεται με τις αναμετρήσεις Πιερικός – Πανθρακικός (18:00) και το μεγάλο ντέρμπι ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ (19:00).

Η (17η) αγωνιστική:

Κυριακή 9/1:

Αγροτικός Αστέρας – Εθνικός 0-1
(8’ Περέιρα πεν.)

Δόξα Δράμας – Αναγέννηση Καρδίτσας 4-0
(21’ Ρούτσης, 63’, 84’ Μαρκόφσκι, 73’ Καρακώστας)

Λεβαδειακός – Ιωνικός 2-1
(46’ Μπάρκογλου πεν., 64’ Ντιμπαλά - 45’ Ντε Φαρία)

Παναιτωλικός – Ηλιούπολη 2-0
(59’ Μπαϊκαρά, 84’ Θεοδωρίδης)

Θρασύβουλος – Καλλιθέα 3-2
(58’ Κατσίκης, 61’ Ζαχαρόπουλος πεν., 89’ Μουστόγιαννης - 3’ Καραδήμος, 26’ Μαρουκάκης)

Τρίκαλα – Διαγόρας 1-0
(85' Κοντογουλίδης)

Βέροια – Εθνικός Αστέρας 2-0
(50’, 76’ Καλογέρης)

Δευτέρα 10/1

Πιερικός – Πανθρακικός 18:00
ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ 19:00

Πετκάκης: «Θέλω Ευρώπη»

Την επιθυμία να αγωνιστεί με την Καβάλα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εξέφρασε ο Δημήτρης Πετκάκης. Ο δεξιός μπακ των «αργοναυτών» αναφέρθηκε στη νίκη 1-0 επί της Λάρισας, καθώς επίσης και στην έως τώρα πορεία της ομάδας του στο εφετινό πρωτάθλημα. Ο Πετκάκης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM». Αναλυτικά δήλωσε:
Για τη νίκη επί της Λάρισας: "Η βαθμολογική θέση της Λάρισας είναι χαμηλά και ξέραμε ότι οι αντίπαλοί μας θα προσπαθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις. Εμείς ήμασταν για καιρό χωρίς νίκη και θέλαμε πολύ τους τρεις βαθμούς. Φάνηκαν η αγωνιστικότητα και το πάθος που είχαμε και ήμαστε ανώτεροι καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα".
Για το πρωτάθλημα: "Φέτος έτσι όπως πάει το πρωτάθλημα όλες οι ομάδες είναι κοντά. Με δυο επιτυχίες μπορεί να βρεθείς ψηλά στη βαθμολογία και το αντίθετο. Συνέχεια πρέπει να προσπαθείς για το καλύτερο για να πετύχεις τους στόχους που έχεις από την αρχή της χρονιάς".
Για το γεγονός πως υπάρχουν πολλοί ξένοι στο ρόστερ της Καβάλας: "Όταν σε μια ομάδα είναι αρκετοί οι ξένοι είναι δύσκολο στην αρχή. Είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε όλο τον κόσμο. Παίζουν ρόλο πράγματα όπως ο συντονισμός με όλο το προπονητικό τιμ. Από πέρσι φάνηκε ότι οι ξένοι παίκτες προσαρμόζονται γρήγορα στην ομάδα της Καβάλας. Γι' αυτό και η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο".
Για τους προσωπικούς του στόχους: "Έχω συμβόλαιο με την Καβάλα μέχρι το καλοκαίρι. Οι στόχοι μου είναι και οι στόχοι της ομάδας. Θέλω να βγούμε στην Ευρώπη".

Ο ΠΑΟΚ τον έχασε για ένα δωμάτιο!

Χτυπάνε το κεφάλι τους στον ΠΑΟΚ που έχασαν μέσα από τα χέρια τους τον Γεωργιάδη του Πανσερραϊκού, για ασήμαντο λόγο!
Ο διαβολάκος Γεωργιάδης στον έναν δικέφαλο, τον ΠΑΟΚ, έκανε ζημιά. Για να δούμε σήμερα τι θα γίνει με τον άλλον δικέφαλο, την ΑΕΚ. Αυτός, πάντως, που πρέπει να κτυπάει το κεφάλι του είναι ο ΠΑΟΚ. Που έχασε τον παίκτη, ξέρετε γιατί;
Επειδή το 2004 που ήταν στις ακαδημίες δεν περίσσευε δωμάτιο στους ξενώνες του δικεφάλου του Βορρά στη Νέα Ευκαρπία για τον τότε 16χρονο Γεωργιάδη. Έπρεπε, δηλαδή, ένα παιδάκι να νοικιάσει σπίτι για να μπορεί να προπονείται με τους άλλους πιτσιρικάδες.
Κι έτσι μάζεψε τα μπογαλάκια του κι έφυγε. Τόση μπάλα βλέπανε τοτε στον ΠΑΟΚ. Και ο Σάντος, που πίνουν νερό στο όνομα του Πορτογάλου στην Θεσσαλονίκη, λίγα χρόνια αργότερα τον κάλεσε στην Εθνική ομάδα!
Και επίσης τώρα βρίσκεται στο μεταγραφικό «στόχαστρο» του Ολυμπιακού, ως πόθος του Βαλβέρδε, αλλά και της ΑΕΚ. Αυτά είναι καμία φορά τα παιχνίδια της μοίρας…

Ο Ηρακλής κέρδισε με 1-0 τον Ατρόμητο

Ο Ηρακλής κέρδισε με 1-0 τον Ατρόμητο στη Θεσσαλονίκη και «σκαρφάλωσε» στη μέση του πίνακα. Καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά τους έλειψε το γκολ.
Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη πέτυχε ένα τέρμα στο τέλος του πρώτου μέρους, όταν ο Ιάκομπ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα  του Μιχαηλίδη (1-0, 46’). Αυτό ήταν το πρώτο γικολ του Ρουμάνου στο φετινό πρωτάθλημα.
Σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, παρότι ο Ατρόμητος στο δεύτερο ημίχρονο βελτίωσε την εικόνα του και προσπάθησε πολύ για να πετύχει κάποιο γκολ. Καμαρά, Περόνε και Μπρίτο προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να αλλάξουν το τελικό αποτέλεσμα, παρότι προς το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες των φιλοξενούμενων τα έδωσαν όλα για να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας.
Οι συνθέσεις:
Ηρακλής: Ελευθερόπουλο, Αραμπατζή, Λίμα, Χοσέμι, Κατσικά, Ντάνι, Παπαστεριανό, Σίσιτς, Γκαρσία, Μάρα, Γιάκομπ.
Ατρόμητος: Μιχαηλίδη, Νάστο, Μελισσά, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Νεμπεγλέρα, Σαγκανόφσκι, Καραγκούνη, Σφακιανάκη, Τάτο, Καμαρά.

Στην 6άδα μέσω Πλατείας!

Μεγάλη νίκη επι του απογοητευτικού Πανιωνίου στην Νέα Σμύρνη πέτυχε η Ξάνθη με 2-0 με γκολ των Κατόνγκο και Μπόατενγκ από το πρώτο μέρος. Στην 6άδα οι Θρακιώτες, σε... επικίνδυνες αποστολές οι Κυανέρυθροι. Οι συνθέσεις

Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Μπέλιτς, Λάτκα, Ριέρα, Μπάλαμπαν, Βαρό, Κούκετς (35' Σκούρτης), Κουμορτζί (62' Γουνδουλάκης), Σάμαρης (32' Ομο), Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς.

Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος): Λυμπερόπουλος, Μπόατενγκ (67' Βασιλακάκης), Φλίσκας, Κωστούλας, Βάλλας, Μαρσελίνιο (55' Αντεφέμι), Πόι (82' Κιντάνα), Σουάνης, Μπέρτος, Τζάγκι, Κατόνγκο.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Πάνου (Αιτ/νίας), Φραγκιαδάκης (Δωδ/νήσου)

«Τσάμπα μάγκας… »

Έτσι χαρακτήρισε τον Αχιλλέα Μπέο ο Στράτος Γιδόπουλος, με τους δύο άνδρες να έχουν δικαστήριο στις 17 του μήνα.
«Ο Αχιλλέας Μπέος έχει ξεφύγει τελείως,. Βρίζει τη Νίκη χωρίς λόγο. Μετά κάνει μια θεαματική πιρουέτα και την παραδέχεται τη Νίκη. Βρίζει εμένα, όλη την Ελλάδα. Δεν θα πέσω στο επίπεδό του. Στις 17 του μήνα έχουμε το δικαστήριο.
Πρέπει να έρθει στο δικαστήριο και να αποδείξει αυτά που λέει. Αν το κάνει αυτό θα του βγάλω το καπέλο. Όχι όμως να βρει κανένα τέχνασμα για να πάρει ξανά αναβολή. Τότε θα είναι τσάμπα μάγκας. Κάθε φορά που τον ρωτάνε για την ομάδα του ασχολείται με τη Νίκη», είπε μεταξύ άλλων στο «SentraFM» ο Σ. Γιδόπουλος.

0-0 στο Παγκρήτιο

Από τη μία είχαμε τον Εργοτέλη που έχει μόλις 2 ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, από την άλλη τον Ολυμπιακό Βόλου που είχε 9 και τις έκανε… 10 μετά το 0-0 στο Παγκρήτιο. Οι Κρητικοί πάντως φωνάζουν για πέναλτι στον Μπούντιμιρ στο 91`.
Το πρώτο μέρος ήταν η χαρά του… τερματοφύλακα. Μηδέν σε όλα, πλην ενός σουτ του Μόνχε στο 42` που έβγαλε σε κόρνερ ο Δασκαλάκης.
Στο δεύτερο δεν είδαμε κάνα… υπερθέαμα, αλλά τουλάχιστον άναψαν κάπως τα αίματα! Στο 58` αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Ολίσε για εκτός φάσης χτύπημα στον Αλβάρεζ.
Από `κει και πέρα, ο Εργοτέλης είχε κάποιες καλές φάσεις (50` Φραγκουλάκης, 69` Μπέτο, οι κυριότερες), ενώ ο Βόλος απείλησε στο 78` αλλά το 1-2 του Μαρτίν με τον Μόνχε δεν είχε ευτυχή κατάληξη.
Πάντως, οι Κρητικοί έχουν να λένε πως είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς, όταν στο 81` ο Γιακούποβιτς έβγαλε δύσκολα την κεφαλιά του Μπούντιμιρ. Οι Βολιώτες απάντησαν με τον Σολάκη στο 84`, με τον Δασκαλάκη να διώχνει με τα πόδια!
Οι συνθέσεις:
Εργοτέλης: Δασκαλάκης, Βίσιο, Ρομάνο, ΣίλβαΤζούνιορ, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε, Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης, Μπούντιμιρ, Βερπακόφσκις.
Ολυμπιακός Βόλους: Γιακούποβιτς, Ζαραδούκα, Ντολεζάι, Καπετάνο, Ρίκκα, Ρόκκα, Αλβάρεζ, Μάρτιν, Σανκαρέ, Μόνχε, Σελεζί.

«Θα μιλήσουμε με Χαβίτο»

Tην πρόθεση της διοίκησης να ανανεώσει το συμβόλαιο του Χαβίτο αποκάλυψε ο πρόεδρος του Άρη Θανάσης Αθανασιάδης.

Σύσσωμη η οικογένεια του Άρη (ΠΑΕ, ΚΑΕ, Ερασιτέχνης, Λέσχη Φίλων Άρη) συμμετείχε στην κοπή της πίτας των «κίτρινων», που έγινε στο «Αλεξάνδρειο». Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Θανάσης Αθανασιάδης μίλησε για το θέμα του Χαβίτο και το ματς με τον Παναθηναϊκό.

«Ο Χαβίτο δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον ΄Αρη. Τις επόμενες μέρες θα μιλήσουμε με τον παίκτη για να ανανεώσουμε το συμβόλαιό του, όπως έχουμε κάνει μια φορά στο παρελθόν, πάντα με κορωνίδα το συμφέρον της ομάδας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

Αναφερόμενος στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ο Αθανασιάδης είπε πως «πάντα μετά από κάθε μάχη, συμμετρικά αναλύουμε τα πλην και τα συν βγάζοντας το τελικό συμπέρασμα που θα μας βοηθήσει για τα επόμενα παιχνίδια».

Για την ανάγκη να αποκτήσει ο Άρης ένα νέο γήπεδο μίλησε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Νίκος Παπαδόπουλος. «Έχει παγώσει εδώ και καιρό το θέμα του γηπέδου και πρέπει να το φέρουμε ξανά στο προσκήνιο. Το «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι  μικρό για τον Άρη» τόνισε.

Στα μεταγραφικά, η εβδομάδα που αρχίζει θα είναι γεμάτη εξελίξεων. Ο Έντσο Καλίντσκι αναμένεται να γίνει το δεύτερο απόκτημα των «κίτρινων». Ο παίκτης φθάνει τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να περάσει ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει.

Ο Εντού είναι «κλεισμένος» από τον Άρη, που περιμένει όμως τον Καμίλ Γκροσίτσκι ενώ επιχειρεί μπάσιμο και για τον 27χρονο φορ της Σοσό, Βάσλαβ Σβέρκος τον οποίο διεκδικεί και ο Πανσερραϊκός.

Περιμένουν το «ναι» του Κάμπορα!

Την απάντηση του Χαβιέ Κάμπορα περιμένουν στον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες έχουν καταθέσει πρόταση στον Αργεντινό επιθετικό και την Δευτέρα περιμένουν την απάντησή του. Στην Τρίπολη υπάρχει αισιοδοξία πως ο Κάμπορα θα απαντήσει θετικά και θα ενισχύσει πάρα πολύ τους Αρκάδες.

Είναι δεδομένο πως ένας παίκτης σαν τον πρώην φορ του Άρη μπορεί να δώσει πολύτιμες λύσεις στον Βαγγέλη Βλάχο στα επόμενα δύσκολα παιχνίδια.

Το πρόβλημα με την ειδική ρήτρα που υπάρχει από τον Άρη φαίνεται να ξεπερνιέται. Σε περίπτωση που ο Κάμπορα απαντήσει θετικά, τότε σύντομα θα βρεθεί στην Τρίπολη για να ξεκινήσει προπονήσεις με την νέα του ομάδα. Αν όμως απαντήσει αρνητικά, τότε η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου θα πρέπει να στραφεί σε άλλες λύσεις.

«Δεν έχω σκεφτεί να φύγω»

Τις φήμες που τον θέλουν να φεύγει από την Λίβερπουλ, αρνήθηκε ο Φερνάντο Τόρες, τονίζοντας πως τώρα η ομάδα πρέπει να μείνει ενωμένη. Ο 26χρονος επιθετικός έχει συμβόλαιο με τους «κόκκινους» μέχρι το 2013, έχοντας ωστόσο οψιόν για επέκταση της συνεργασίας για ακόμη ένα χρόνο.

«Τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Θέλουμε να κερδίζουμε στους αγώνες για να βελτιώσουμε τη θέση μας στον βαθμολογικό πίνακα. Αυτός είναι ο σκοπός μας και απαιτώ την πλήρη υποστήριξη από τους φίλους μας για να το κάνουμε αυτό», ήταν τα λόγια του Τόρες, ο οποίος συμπλήρωσε,

«Το μυαλό μου είναι στη Λίβερπουλ και στο πως θα τη βοηθήσω για να σώσουμε τη σεζόν. Είμαι επαγγελματίας και πάντα προσηλωμένος στα καθήκοντά μου. Δεν έχω σκεφτεί να φύγω, αν και αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από τον σύλλογο», τόνισε ο Ισπανός.

Πού να ‘σαι τώρα?

Γεννημένος στις 9 Οκτωβρίου 1976 στη Μελβούρνη, ο Μιχάλης Πανόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Χέιντελεμπεργκ Γιουνάιτεντ και προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα το 1993.
Δύο χρόνια μετά, το καλοκαίρι του 1995, ο Πανόπουλος πήρε μεταγραφή για τον Αρη. Με την κιτρινόμαυρη φανέλα αγωνίστηκε επί τέσσερις σεζόν, αριθμώντας 55 συμμετοχές και σημειώνοντας οκτώ γκολ. Το ’99 ο Πανόπουλος πήγε δανεικός στη… σκωτσέζικη Νταντί Γιουνάιτεντ.
Από εκεί, το καλοκαίρι του ’99, τον απέκτησε η Πόρτσμουθ δίνοντας 1 εκατ. λίρες στον Αρη! Στους «πομπές» έμεινε για δύο χρόνια και… κάτι, με απολογισμό 6 γκολ σε 54 ματς.
Ακολούθως, επέστρεψε στη Σκωτία για λογαριασμό της Ντανφέρμλιν, το 2003 γύρισε στον Αρη αλλά εντέλει δεν έπαιξε λεπτό και αποχώρησε.Το 2003 ο Πανόπουλος έπαιξε με την ομάδα της Σάουθ Μέλμπουρν στην Αυστραλία ενώ την περίοδο 2004-05 φόρεσε τη φανέλα της Κέρκυρας, παίζοντας όμως σε ελάχιστα ματς και αποδεσμεύθηκε το 2006 (με τους «Φαίακες» πλέον στη Β’ Εθνική).
Υστερα από μια μικρή διακοπή, το 2007 πήγε στους Οουκλέι Κάνονς. Προπονητής στην εν λόγω ομάδα ήταν ο Τζόνι Αναστασιάδης(παλιός άσος του ΠΑΟΚ) και από το 2009 ο Πανόπουλος απέκτησε τον διπλό ρόλο του παίκτη και βοηθού του Τζόνι.
Σε καριέρα 12 ετών ο Πανόπουλος έχει αγωνιστεί σε πάνω από 35 αγώνες. Για τους απανταχού fans και πιστούς, ο Πανόπουλος έχει γκρουπ θαυμαστών στο facebook.
Σημειωτέον πως χρίστηκε διεθνής με την εθνική Ελπίδων της Ελλάδας, εξ ου και δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Αυστραλίας. Επιμελεια Koubanezos

Κουαλιαρέλα: «Τη χειρότερη στιγμή ο τραυματισμός»

Τη συναισθηματική του φόρτιση για το γεγονός ότι θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης μέχρι το τέλος της σεζόν εξέφρασε σε Ιταλούς δημοσιογράφους ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα.

Ο επιθετικός της Γιουβέντους υπέστη ρήξη χιαστών στο δεξί του γόνατο κατά τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στην Πάρμα, με ην απουσία του από τα γήπεδα να οριοθετείται στους έξι μήνες.

«Πονάει περισσότερο το γεγονός ότι ο τραυματισμός ήρθε τη στιγμή που ήμουν σε μεγάλη φόρμα. Έχω νευριάσει πάρα πολύ που δεν μπορώ να βοηθήσω τη Γιουβέντους σε αυτό το χρονικό σημείο» ήταν τα λόγια του 27χρονου φορ στην “Tuttosport”.

Αναφερόμενος για στην επιστροφή του ο Κουαλιαρέλα τόνισε: «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να επιστρέψω ακόμα πιο δυνατός».

Μήλον της έριδος ο Λουκάκου

Στο στόχαστρο (και) της Λίβερπουλ είναι ο Ρομέλου Λουκάκου της Άντερλεχτ, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα των βρετανικών ΜΜΕ.
Οι «Ρεντς» μπήκαν στο παιχνίδι για τον 17χρονο Βέλγο στράικερ της Άντερλεχτ ο οποίος είναι και στο στόχαστρο των Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι, Γιουβέντους και Μάντσεστερ Σίτι. Η διοίκηση της βρετανικής ομάδας ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση ύψους 20 εκ. ευρώ για τον νεαρό άσο.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως όπως αναφέρει η «Mirror», η Άντερλεχτ επιζητά παραπάνω χρήματα για τον Λουκάκου.

«Μαγικό» σερί και νίκη των Μπουλς επί των Σέλτικς

Με πρωταγωνιστή τον Ντέρικ Ρόουζ, οι Μπουλς νίκησαν 90-79 τους Σέλτικς, ενώ οι Μάτζικ διεύρυναν το νικηφόρο τους σερί σε 9 παιχνίδια.

Ο Ρόουζ σταμάτησε στους 36 πόντους, ενώ ο Μπούζερ πρόσθεσε άλλους 22 στη νίκη των Ταύρων του επί των Σέλτικς. Για τους φιλοξενούμενους πρωταγωνιστής ήταν ο Πιρς με 21 πόντους, ενώ ο Άλνε πέτυχε 19.

Σημαντική νίκη πέτυχαν και οι Ορλάντο Μάτζικ, που νίκησαν τους Μάβερικς με 117-107 στο Ντάλας, φτάνοντας στην 9η συνεχόμενη νίκη τους.

Ο Ντουάιτ Χάουαρντ με 23 πόντους έμοιαζε ασταμάτητος, ενώ τη συγκεκριμένη βραδιά δύσκολα θα ξεχάσει ο Τούρκογλου που σημείωσε 13 πόντους και είχε 17 ασίστ!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Νιου Τζέρσεϊ Νετς-Μιλγουόκι Μπακς 92-115

Χάμφρις 22, Φάρμαρ 20 (10 ασίστ), Φέιβορς 12, Βούγιατσιτς 11, Ούντο 11-Ντάγκλας-Ρόμπερτς 24, Ιλιάσοβα 22 (13 ριμπ.), Μαγκέτι 20, Μπόικινς 17, Σάλμονς 12.

Ατλάντα Χοκς-Ιντιάνα Πέισερς 108-93

Σμιθ 27 (10 ριμπ.), Τζόνσον 24, Κρόφορντ 20, Χόρφορντ 14 (10 ριμπ.), Μπίμπι 15-Γκρέιντζερ 16, Κόλισον 13, Χάνσμπρο 10, Τζορτζ 10.

Σάρλοτ Μπόμπκατς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 104-89

Τζάκσον 21 (10 ριμπ.), Όγκουστιν 20 (9 ασίστ), Χέντερσον 19 (9 ριμπ.), Ντιαό 11 (10 ριμπ.)-Χάινριχ 18, Γουόλ 16 (11 ασίστ), Θόρντον 13, Μπλάτσε 10.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Φιλαδέλφεια 76ερς 112-109

Πρινς 23, Στάκεϊ 20, Μονρό 16 (13 ριμπ.), Ντέι 15, ΜακΓκρέιντι 9, Χάμιλτον 8-Τέρνερ 19, Μπραντ 17 (14 ριμπ.), Χόλιντεϊ 15 (12 ασίστ), Ουίλιαμς 14, Γιανγκ 12, Μικς 11, Σπέιτς 10.

Σικάγο Μπουλς-Μπόστον Σέλτικς 90-79

Ρόουζ 36, Μπούζερ 22 (10 ριμπ.), Μπρούερ 10, Ντενγκ 9 (9 ριμπ.), Τόμας 6-Πιρς 21, Άλεν 19, Ρόντο 13 (8 ασίστ), Ντέιβις 11, Ζ. Ο’ Νιλ 6.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Μέμφις Γκρίζλις 109-100

Ντουράντ 40, Γουέστμπρουκ 22 (11 ασίστ), Γκριν 15, Ιμπάκα 9, Χάρντεν 9-Ράντολφ 27 (16 ριμπ.), Γκέι 20, Μέιο 11, Κόνλεϊ 10, Άλεν 9, Βάσκες 9.

Ντάλας Μάβερικς-Ορλάντο Μάτζικ 107-117

Στίβενσον 24, Μάριον 18, Τέρι 16 (9 ασίστ), Μπαρέα 9, Κάρντιναλ 9-Χάουαρντ 23 (13 ριμπ.), Ρίτσαρντσον 20, Νέλσον 16, Τούρκογλου 13 (17 ασίστ), Αρίνας 14, Μπας 11, Άντερσον 11.

Χιούστον Ρόκετς-Γιούτα Τζαζ 99-103 (κ.α. 89-89)

Σκόλα 24 (10 ριμπ.), Μάρτιν 20, Μπατιέ 10, Μίλερ 9, Χιλ 8-Μίλσαπ 27 (10 ριμπ.), Τζέφερσον 24 (13 ριμπ.), Μάιλς 16, Ουίλιαμς 14 (15 ασίστ).

111 χρόνια Λάτσιο Ο αετός, η Ελλάδα, οι φασίστες και όσα δεν ξέρατε για τον ιταλικό σύλλογο

Την Κυριακή (9/1) η Λάτσιο σβήνει 111 κεράκια και το «ΒΗΜΑonline» παρουσιάζει δέκα πράγματα που (πιθανώς) δεν ξέρατε για τον σύλλογο της Ρώμης, τους τίτλους, τα μεταγραφικά ρεκόρ, τους ακροδεξιούς οπαδούς της ομάδας και τη συμμετοχή της στο σκάνδαλο «Totocalcio» στα τέλη της δεκαετίας του 1970.
1. Η Societa Podistica ιδρύθηκε στις 9 Ιανουαρίου του 1900 επιλέγοντας τα γαλανόλευκα χρώματα της σημαίας της Ελλάδας, πατρίδας των Ολυμπιακών Αγώνων και του αθλητισμού! Σύμβολό της είναι ο αετός. Τον βασιλιά των αιθέρων επέλεξε ο εκ των ιδρυτών της Λουίτζι Μπιτζιαρέλι επειδή ήταν (μεταξύ άλλων και) έμβλημα του Δία.
2. Ο πρώτος μεγάλος ποδοσφαιρικός ήρωας της Λάτσιο ήταν ο Σίλβιο Πιόλα. Ενας επιθετικός που σημείωσε 148 γκολ σε 227 συμμετοχές από το 1934 ως το 1943. Εκτός από το γεγονός ότι μετέτρεψε τη Λάτσιο σε πρωταγωνίστρια του ιταλικού πρωταθλήματος, ο Πιόλα έγινε «αθάνατος» για το ιταλικό ποδόσφαιρο χάρη στα δύο γκολ που σημείωσε στον τελικό του Μουντιάλ 1938 απέναντι στην Ουγγαρία (4-2).
3. Η Ιστορία είναι γεμάτη από θανάτους χωρίς νόημα. Ο Λουτσιάνο Ρε Τσεκόνι, επονομαζόμενος «Ξανθός Αγγελος», ήταν ένα από τα αστέρια της Λάτσιο και από τους πρωταγωνιστές της κατάκτησης του πρώτου Σκουντέτο της ιστορίας της το 1974. Στις 18 Ιανουαρίου 1977, ο διεθνής ιταλός ποδοσφαιριστής και ο συμπαίκτης του Πιέρο Γκεντίν μπήκαν σ’ ένα κοσμηματοπωλείο για να ψωνίσουν και θέλησε να κάνει μια φάρσα φωνάζοντας «χέρια ψηλά, ληστεία». Είχε σηκώσει το ζιβάγκο, είχε το χέρι στην τσέπη σχηματίζοντας ένα όπλο και ξεγέλασε τον κοσμηματοπόλη Μπρούνο Ταμποκίνι. Η εποχή ήταν «περίεργη» και ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού χωρίς να το σκεφτεί τράβηξε όπλο και πυροβόλησε ξαπλώνοντας τον άσο της Λάτσιο στο πάτωμα. Ισα που πρόλαβε να ψελλίσει «ήταν μόνο ένα αστείο, ένα αστείο…». Απεβίωσε λίγη ώρα αργότερα σε ηλικία 28 ετών!
4. Η συμμετοχή αρκετών ποδοσφαιριστών της Λάτσιο στο σκάνδαλο στημένων αγώνων οδήγησε την ιταλική ομάδα στη δεύτερη κατηγορία την περίοδο 1980-81. Η «μαύρη τρύπα» στην ιστορία του συλλόγου διήρκησε τρία χρόνια, μέχρι να ξαναβρει τον δρόμο προς τα μεγάλα σαλόνια του Καμπιονάτο. Οι πρωταγωνιστές εκείνου του σκανδάλου όμως, ουδέποτε συμμορφώθηκαν. «Οι οπαδοί θέλουν να ζήσουν την ψευδαίσθηση. Ουδόλως τους ενδιαφέρει τι συμβαίνει στην πραγματικότητα» δήλωσε ο Μαουρίτσιο Μοντέζι μερικά χρόνια αργότερα.
5. Πώς μεταφράζεται το «διαλύθηκε εις τα εξ ων συνετέθη» στα ιταλικά; Την περίοδο 1998-99 η Λάτσιο έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ της ιστορίας της στις μεταγραφές αποκτώντας τους Ιβάν ντε λα Πένια (14,5 εκατ. ευρώ), Ντέγιαν Στάνκοβιτς (15 εκατ. ευρώ), Σίνισα Μιχάιλοβιτς (17 εκατ. ευρώ), Μαρσέλο Σάλας (17,5 εκατ. ευρώ) και Κριστιάν Βιέρι (25 εκατ. ευρώ), καθώς και τους «φτηνούς» Φερνάντο Κόουτο (3,4 εκατ. ευρώ), Σέρτζιο Κονσεϊσάο (9 εκατ. ευρώ). Την επόμενη χρονιά προσπάθησε να ισορροπήσει οικονομικά πουλώντας τον Βιέρι (45 εκατ. ευρώ), ωστόσο ξόδεψε άμεσα 30 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν. Αποτέλεσμα των μεταγραφών ήταν αφενός το νταμπλ του 2000 και αφετέρου η οικονομική καταστροφή...
6. Αποκορύφωμα των μεταγραφικών υπερβολών της Λάτσιο ήταν το καλοκαίρι του 2000. Τότε ο ιδιοκτήτης της κ. Σέρτζιο Κρανιότι απέκτησε αντί 55 εκατ. ευρώ τον Αργεντινό Ερνάν Κρέσπο από την Πάρμα πραγματοποιώντας την ακριβότερη μεταγραφή όλων των εποχών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Το ρεκόρ κράτησε μόλις μερικές εβδομάδες, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης έβαλε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσει τη ρήτρα του Πορτογάλου Λουίς Φίγκο (60 εκατ. ευρώ) στην Μπαρτσελόνα.
7. Για άλλους συλλόγους οι οργανωμένοι οπαδοί αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι. Για τη Λάτσιο συνήθως αποτελούν στίγμα που την ντροπιάζει διεθνώς. Οι οπαδοί των «Λατσιάλι» δυσκολεύονται να ξεπεράσουν το κατόρθωμα του 1999, αλλά το παλεύουν. Τότε, σε ντέρμπι εναντίον της Ρόμα, είχαν αναρτήσει πανό 18 μέτρων στο οποίο έγραφαν το εμετικό: «Το Αουσβιτς είναι η πατρίδα σας, οι φούρνοι το σπίτι σας»! Αντίστοιχα ρατσιστικά ξεσπάσματα υπήρξαν και πιο πρόσφατα με πιο χαρακτηριστικό τον οργανωμένο φασιστικό χαιρετισμό κατά τη διάρκεια αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ (με αντίπαλο τη Βέρντερ Βρέμης) τη στιγμή που από τα μεγάφωνα του γηπέδου μεταδιδόταν μήνυμα κατά του ρατσισμού, ενώ στα 90 λεπτά του ματς ο μαύρος επιθετικός της γερμανικής ομάδας Μπουμπακάρ Σανόγκο γινόταν αντικείμενο χλευασμού με πιθηκισμούς από την εξέδρα των Λατσιάλι...
8. Οι «Irriducibili» είναι ο σκληρός πυρήνας των οργανωμένων οπαδών της Λάτσιο, οι οποίοι θεωρούνται από τους πιο σκληρούς στην Ευρώπη. Αρχηγός τους είναι ο διαβόητος Φαμπρίτσιο Τόφολο, του οποίου η φήμη εκτοξεύτηκε το 2006 όταν χτύπησε έναν αστυνομικό, του απαγορεύθηκε η είσοδος στα γήπεδα, φυλακίστηκε και έναν χρόνο αργότερα άγνωστοι τον πυροβόλησαν στα πόδια! Ενας από τους καλύτερους φίλους του είναι ο Πάολο ντι Κάνιο. Ο άλλοτε διεθνής ποδοσφαιριστής απηύθυνε στους φίλους του οπαδούς της Λάτσιο τον κλασικό ναζιστικό χαιρετισμό έπειτα από τη λήξη του ντέρμπι με τη Ρόμα τον Ιανουάριο του 2005. Το ότι ήταν εθνικιστής ο Ντι Κάνιο δεν ήταν μυστικό, καθώς σε τηλεοπτική συνέντευξή του είπε ότι «είμαι φασίστας, όχι ρατσιστής. Δεν κατάλαβα, απαγορεύεται να δηλώνω ότι είμαι ακροδεξιός;»
9. Το τηλεοπτικό δίκτυο «Canale 5» της Mediaset, εταιρεία ιδιοκτησίας του ιταλού πρωθυπουργού και ιδιοκτήτη της Μίλαν κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι, βρέθηκε στο στόχαστρο των οπαδών της Λάτσιο πριν από μερικούς μήνες. Στην εκπομπή «Chi ha incastrato Peter Pan?» (ποιος φυλάκισε τον Πίτερ Παν;) όπου φιλοξενούνται ταλαντούχα παιδιά, ο παρουσιαστής ζήτησε από τον 5χρονο Λορέντζο να επιδείξει τις δυνατότητές του στη ραπ μουσική βάζοντάς του ως υπόκρουση τον ύμνο της Λάτσιο. Ο πιτσιρικάς, προφανώς οπαδός της αιώνιας αντιπάλου Ρόμα, γούρλωσε τα μάτια του και... διέταξε τους συντελεστές της εκπομπής: «Λάτσιο; Σταματήστε το. Σταματήστε το, τώρα» φώναζε και διέκοψε το χορευτικό σόου του.Αυτή βέβαια, είναι η ευχάριστη πλευρά της ποδοσφαιρικής διαμάχης των φίλων της Λάτσιο και της Ρόμα. Κορύφωση του μίσους τους ήταν το 1979, όταν ένας οπαδός των Λατσιάλι έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του ντέρμπι «Capitolino» όταν μια φωτοβολίδα εξερράγη στο πρόσωπό του.
10. Το κερασάκι της... τούρτας για τα 111α γενέθλια της Λάτσιο είναι οι τίτλοι που κατέκτησε στην υπεραιωνόβια ιστορία της:
- Κύπελλο Κυπελλούχων (1999)
- Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (1999)
- Πρωταθλήτρια Ιταλίας (1974 και 2000)
- Κυπελλούχος Ιταλίας (1958, 1998, 2000, 2004 και 2009)
- Σούπερ Καπ Ιταλίας (1998, 2000 και 2009)
- Κόπα ντελε Αλπι (1971)
- Πρωταθλήτρια β' κατηγορίας (1969).Πηγη Το Bημα.

«Ήρθε για απόσυρση… »

Ο καυστικός Τάκης Λουκανίδης σχολίασε ότι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ήρθε στην Ελλάδα για να τελειώσει την καριέρα του. «Είναι δυνατόν να μην έχει πετύχει ένα γκολ;».
Οι δηλώσεις στο "SentraFM":
Για την απόδοση του Σίντνεϊ Γκοβού:
«Εγώ που κατηγόρησα τον Γκοβού μπορώ να πω ότι χτες ήταν καλός. Είναι πολύ βελτιωμένος. Τον τιμά αυτό. Χτες έδειξε καλά στοιχεία».
Για τους Πατέρα και Βγενόπουλο:
«Ήταν χαρά μας όταν μπήκαν στον Παναθηναϊκό. Δυστυχώς δεν άντεξαν και δεν ήθελαν να συνεχίσουν».
Για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα:
«Δυο χρόνια είναι στην ομάδα και δεν έχει βάλει γκολ. Είναι δυνατόν να λέμε ότι ήρθε να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό πρωτάθλημα; Δυστυχώς έρχονται εδώ για να τελειώσουν την καριέρα τους».

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ κατά διαιτησίας

Παρά τη νίκη της ομάδας μπάσκετ επί του Περιστερίου, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση κατά των διαιτητών:
«Το τελευταίο διάστημα είναι όλο και πιο έντονη η προσπάθεια να είναι πρωταγωνιστές στα παιχνίδια της ομάδας μας άλλοι και όχι οι καλαθοσφαιριστές. Σε αυτό ακριβώς το κακόγουστο έργο γίναμε μάρτυρες και σήμερα. Σε ένα ήρεμο παιχνίδι, οι διαιτητές έγιναν και πάλι πρωταγωνιστές και με τις αποφάσεις τους εκνεύρισαν και εξόργισαν παίκτες, προπονητές, φιλάθλους. ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
Ακόμη πιο εξοργιστική είναι όμως η προκατάληψη που έδειξαν και πάλι απέναντι στον αρχηγό της ομάδας μας Λάζαρο Παπαδόπουλο. Κι αυτή την συμπεριφορά την πληρώνει ο ΠΑΟΚ, την πληρώνει το μπάσκετ, την πληρώνουμε όλοι μας. Και είναι απολύτως βέβαιο ότι αυτές οι συμπεριφορές, είναι αυτές που απαξίωσαν το μπάσκετ, είναι αυτές που θα διώξουν τελικά από τα γήπεδα και αυτούς τους λίγους και υγειώς σκεπτόμενους φιλάθλους που και σήμερα μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Απαιτούμε ίση μεταχείριση, αλλά πάνω από όλα σεβασμό και στέλνουμε ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτές οι καταστάσεις δεν μας πτοούν, αλλά μας δυναμώνουν».

Ο Χαβίτο σκέφτεται τον Ολυμπιακό;

Μετά τη λήξη του αγώνα ΠΑΟ-Άρη ρωτήθηκε ο Χαβίτο για το ενδεχόμενο μεταγραφής του στον Ολυμπιακό, το χαρακτήρισε μεγάλξη ευκαιρία να παίξει σε μια… μεγάλη ομάδα και ανέφερε ότι ακόμη δεν έχουν πέσει υπογραφές. Εκ του Νόμου έχει το δικαίωμα πλέον να μιλάει με άλλες ομάδες για το καλοκαίρι, αλλά επειδή η διοίκηση του Άρη πρέπει να ξεκαθαρίσει επιτέλους αυτό το θέμα, υπάφρχει φημολογία ότι ο Χαβίτο θα κληθεί σε συζήτηση για να διευκρινιστούν οι προθέσεις του.
Αυτό πρέπει να γίνει, γιατί εάν ο Χαβίτο έχει κλείσει από τώρα στον Ολυμπιακό για το καλοκαίρι είναι λογικό και σίγουρο ότι το μυαλό του θα είναι εκεί και όχι στον Άρη που έχει υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Μέσα στην εβδομάδα ξεκαθαρίζει το θέμα Χαβίτο και όπως έγραψε το metrosport τον παίκτη τον θέλει ο Βαλβέρδε, όχι ο επίσημος Ολυμπιακός.

Ο ΠΑΟΚ με απουσίες κατά Αστέρα σήμερα στην Τούμπα

Πάρα πολλά προβλήματα έχει να αντιμετωπίσει ο Μάκης Χάβος για το σημερινό αγώνα (17:15) του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, αφού θα απουτσιάσουν ούτε λίγο ούτε πολύ, επτά βασικοί παίκτες.
Ο Κοντρέρας είναι τιμωρημένος, ο Ίβιτς, ο Μαλεζάς και ο Μουσλίμοβίτς, τραυματίες, ο Βιτόλο εγχειρισμένος, ο Μπουσαϊντί επίσης τραυματίας αλλά και στην έξοδο, όπως και ο Ζουέλα.
Με αυτά τα δεδομένα ο Χαλκιάς θα είναι κάτω από τα γκολπόστ, δεξιά ο Σνάουτσνερ, αριστερά ο Λίνο στην άμυνα και ως κεντρικό δίδυμο οι Σαβίνι, Τσιρίλο. Στη μεσαία γραμμή ο Γκαρσία μαζί με τον Τσουκαλά, δεξιά ο Φωτάκης και αριστερά ο Βιεϊρίνια, ενώ στην κορυφή οι Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.
Στην αποστολή του ΠΑΟΚ μετέχουν οι: Χαλκιάς, Kρέσιτς, Αθανασιάδης, Γεωργίου, Κουτσιανικούλης, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Σακελλαρίου, Σαλπιγγίδης, Τσουκαλάς, Φωτάκης, Τσιρίλο, Φιλομένο, Γκαρσία, Κάτσε, Λίνο, Σαβίνι, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια.

«Να γινόμαστε καλύτεροι»

Στη βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας του Παναθηναϊκού στάθηκε ο Σωτήρης Νίνης σε δηλώσεις που έκανε στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6 μετά από το τέλος του αγώνα με τον Άρη. «Θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι», τόνισε ο διεθνής μεσοεπιθετικός ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

-Για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άρη:
«Ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα. Αξίζαμε τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε περισσότερες ευκαιρίες σε σύγκριση με το δεύτερο ημίχρονο. Κατά τη γνώμη μου εμείς θέλαμε περισσότερο το παιχνίδι και παίξαμε λίγο καλύτερο από τον Άρη ο οποίος στάθηκε αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο. Μας δυσκόλεψε σε κάποια σημεία του παιχνιδιού, αλλά –γενικότερα- ήμασταν καλύτεροι και πήραμε δίκαια τη νίκη».

-Για τα σημάδια βελτίωσης που δείχνει ο Παναθηναϊκός:
«Παιχνίδι με παιχνίδι παρουσιαζόμαστε καλύτεροι. Και στο προηγούμενο ματς με την Ξάνθη ήμασταν καλοί, το ίδιο και τώρα με τον Άρη. Το ζητούμενο είναι να συνεχίσουμε εξίσου καλά. Αυτό που θέλουμε για τη συνέχεια είναι ο Παναθηναϊκός να είναι καλός αγωνιστικά και να παίρνουμε θετικά αποτελέσματα ώστε να είμαστε κοντά στην κορυφή και να παραμείνουμε σε τροχιά τίτλου. Είναι πολύ σημαντικό να έρχονται οι νίκες καθώς αποκτάμε και αυτοπεποίθηση. Στο εξής, τα παιχνίδια είναι δύσκολα και κομβικά».

-Για τον νέο ρόλο που του έχει δώσει στον αγωνιστικό χώρο ο Φερέιρα:
«Ο ρόλος που έχω πλέον μέσα στο γήπεδο είναι απαιτητικός. Δεν είναι εύκολο να μάθω τη καινούργια θέση στην οποία καλούμαι να αγωνιστώ αλλά σίγουρα προσπαθώ, έχοντας και τη βοήθεια του προπονητή και των συμπαικτών μου. Έχω δίπλα μου τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και τον Κώστα Κατσουράνη που γνωρίζουν καλά τη θέση και κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Γενικά το σημαντικό για μένα είναι να παίρνουμε με την ομάδα νίκες και όχι η δική μου απόδοση ή μία ατομική μου προσπάθεια να γίνεται γκολ».

-Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος:
«Θέλουμε να παίζουμε καλύτερα, να παίρνουμε τους βαθμούς γιατί θέλουμε να διατηρούμαστε κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας. Είναι πλέον δύσκολα όλα τα παιχνίδια».

-Για τον Φερέιρα:
«Δυστυχώς στην Ελλάδα τα πράγματα και τα δεδομένα για τους προπονητές αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη. Η καλύτερη απάντηση που μπορεί να δώσει ένας προπονητής είναι μέσω των αποτελεσμάτων που φέρνει η ομάδα του. Μέχρι στιγμής ο κύριος Φερέιρα κάνει πολύ καλή δουλειά και μας βοηθάει πολύ»

Προς Φιορεντίνα οδεύει ο Μίλερ

Πρόταση στη Ρέιντζερς για την απόκτηση του Κένι Μίλερ υποστηρίζει το “Sport Italia” πως έχει κάνει η Φιορεντίνα. Το συμβόλαιο του Σκωτσέζου επιθετικού με τους Προτεστάντες εκπνέει το ερχόμενο καλοκαίρι, γεγονός που σημαίνει πως ο 32χρονος στράικερ έχει το δικαίωμα να υπογράψει με όποια ομάδα θέλει.

Ο Μίλερ απέρριψε πρόταση της Μπέρμιγχαμ, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, και θα ενσωματωθεί στους «βιόλα» ως αντικαταστάτης του Άντριαν Μούτου, με τη Ρέιντζερς να παίρνει ένα ποσό για την αποδέσμευσή του.

Αντσελότι: «Καμία έκπληξη αν απολυθώ»

Συνειδητοποιημένος για το γεγονός ότι μπορεί να χάσει τη θέση του στον πάγκο της Τσέλσι παρουσιάστηκε ο Κάρλο Αντσελότι. Οι «μπλε» υποδέχονται σήμερα την Ίπσουιτς για το Κύπελλο Αγγλίας, με τον Τύπο του Νησιού να υποστηρίζει πως ενδεχόμενος αποκλεισμός ίσως αποβεί… μοιραίος για τον 52χρονο προπονητή.

«Δεν θα μου προξενούσε έκπληξη εάν έχανα τη δουλειά μου, αφού έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Για μερικούς μάλιστα αποτελεί έκπληξη που βρίσκομαι ακόμα στον πάγκο της Τσέλσι» είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τον αγώνα κόντρα στην Ίπσουιτς ο Ιταλός τεχνικός.

Ερωτηθείς για τη σχέση του με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς επεσήμανε: «Έχω καλή σχέση με τον ιδιοκτήτη της ομάδας και αυτό πάντα έχει σημασία. Βοηθάει σε τέτοιες καταστάσεις που σε αμφισβητεί ο κόσμος. Πρέπει να κοιτάξουμε την αλήθεια κατάματα, αφού έχουμε πολύ καιρό από τότε που πήραμε καλό αποτέλεσμα».

Παρελθόν ο Άντερσεν

Στην πατρίδα του βρίσκεται ο Γιορν Άντερσεν, με την διοίκηση της Λάρισας να αναμένεται να ανακοινώσει κι επίσημα την απόλυσή του εντός της ημέρας. Νέος τεχνικός θα είναι όπως όλα δείχνουν ο Νίκος Κωστένογλου, ο οποίος καλείται να βγάλει τους «βυσσινί» από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται.

Ο Νίκος Κωστένογλου, αν τελικά αποκτηθεί, θα αποτελέσει τον τρίτο προπονητή της ΑΕΛ για τη φετινή περίοδο, μετά τους Παπακώστα και Άντερσεν.

Μένει με λιγότερα ο Ελ Ζαρ

Σειρά επαφών με τους εκπροσώπους του Ελ Ζαρ έχει προγραμματίσει ο Παντελής Κωνσταντινίδης προκειμένου να συζητήσουν την αναπροσαρμογή των οικονομικών δεδομένων της συμφωνίας με τον παίκτη.Σύμφωνα με ρεπορτάζ του olapaok.gr, θα προταθεί επαναπροσδιορισμός των όρων του συμβολαίου συνεργασίας των δύο πλευρών. Ο Ελ Ζαρ φέρεται να είναι θετικός στο να συνεχίσει να αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι, οπότε και ολοκληρώνεται ο δανεισμός του από την Λίβερπουλ, με λιγότερα χρήματα απ' όσα αρχικά είχε συμφωνήσει, καθώς αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει ακόμη προσφέρει τα αναμενόμενα, ενώ κατανοεί τις οικονομικές δυσκολίες της ΠΑΕ.

Η αμοιβή του Ελ Ζαρ από τον ΠΑΟΚ για τον ένα χρόνο συνεργασίας είχε προσδιοριστεί στις 250.000 ευρώ.

Τα πάντα ωστόσο αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μετά την επαφή των δύο πλευρών, μέσα στην εβδομάδα.

Τάκης: "Ο Πεντράθα κέρδισε πολλές μάχες στα γήπεδα, αλλά έχασε την πιο κρίσιμη"

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Γιάννης Τάκης, μίλησε στον “Sentra 103,3”, με αφορμή το τραγικό γεγονός του θανάτου, του Άνχελ Πεντράθα. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον θάνατο του Μιγκέλ Άνχελ Πεντράθα:
“Ο Πεντράθα κέρδισε πολλές μάχες στα γήπεδα, αλλά έχασε την πιο κρίσιμη. Ήταν πολύ συμπαθής και εξαίρετος άνθρωπος. Έχουμε ζητήσει ενός λεπτού σιγή στο ματς με τον Ατρόμητο”.

Για την πορεία του Ηρακλή:
“Το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος. Στην πορεία χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και κάποιους βαθμούς που θα μπορούσαμε να κατακτήσουμε. Έχουμε έναν γύρο για να σταθούμε στα πόδια μας και να ενισχύσουμε την ομάδα μας. Περάσαμε ένα δύσκολο καλοκαίρι. Λόγω των καταστάσεων αργήσαμε να κάνουμε αυτό που έπρεπε και τώρα φαίνεται στο γήπεδο”.

Για τις μεταγραφές του Ηρακλή:
“Έχουμε κάνει μια κίνηση και την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθούν οι υπόλοιπες που θα είναι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και της οικονομικής μας κατάστασης”.

Για τα οικονομικά του Ηρακλή:
“Ζούμε σε μια κοινωνία που πρέπει να κοιτάει πιο προσεκτικά τα οικονομικά. Αυτό κάνουμε στον Ηρακλή. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο δρόμο και προσπαθούμε να φέρουμε ισορροπία στα οικονομικά της ομάδας για να λειτουργεί με αξιοπρέπεια. Φέτος επενδυτής στον Ηρακλή είναι ο κόσμος του. Είμαστε μια διοίκηση πρωτοδικείου. Προσπαθούμε να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο ώστε να κάνουμε την ομάδα θελκτική σε υποψήφιους επενδυτές”.

Για το ενδεχόμενο πώλησης του Βέλλιου:
“Έχουν γίνει συζητήσεις με τον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε κοντά ή μακριά. Θα χρειαστεί να τα ξαναπούμε κι αν είναι προς το συμφέρον της ομάδας θα προχωρήσουμε”.

Για το σημερινό ματς με τον Ατρόμητο:
“Είναι ματς έξι βαθμών. Ο Ατρόμητος μας “ταλαιπωρεί” τα τελευταία χρόνια στο Καυτανζόγλειο. Θέλουμε να κάνουμε πραγματική έδρα το Καυτανζόγλειο για να μη χάνουμε εύκολα βαθμούς”.

Για το πρωτάθλημα:
“Ο πρώτος γύρος ήταν ενδιαφέρων και ισορροπημένος. Είναι καλό αυτό για τους φιλάθλους”.

«Πού είσαι Λάρι Μπερντ, να δεις;»

Οι Σέλτικς ξεπέρασαν τις τρεις χιλ. νίκες στο ΝΒΑ και είναι μόλις η δεύτερη ομάδα στην ιστορία, μετά τους Λέικερς, που το κατάφεραν.Η νίκη επί των Ράπτορς με 122-102, με πρωταγωνιστική τον "ρούκι" Λουκ Χαρανγκόντι, έχει μείνει, πλέον, στην ιστορία του συλλόγου...

«Για δες ποιος μιλάει…»

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί», λέει ο ΠΑΟ ως απάντηση στην αριθμητική του Ολυμπιακού για τα σφυρίγματα Δαλούκα-Σταθόπουλου. Πάλι στα χαρακώματα οι «αιώνιοι» για τη διαιτησίαΟι «πράσινοι» δεν άφησαν ασχολίαστη την αριθμητικη του Βαγγελη Μαρινακη για το πόσους βαθμούς θα έπρεπε να έχει ο Παναθηναϊκός στα δύο ματς με τον Άρη και απάντησαν ανεπίσημα στη θέση του Ολυμπιακού.

Από τον Παναθηναϊκό λένε ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί», ενώ θυμίζουν περιπτώσεις που έχουν ευνοηθεί φέτος οι Πειραιώτες.

Όπως το πέναλτι που δεν δόθηκε στη Λάρισα, την πρόσφατη άδικη αποβολή του Σολτάνι στο ματς με τον Ηρακλή και το «πάμε παικταρά μου» του διαιτητή Κωνσταντινέα στον Τοροσίδη.

Όπως φαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στους δύο «αιωνίους», που έχει ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς, για τη διαιτησία συνεχίζεται με τις ανεπίσημες θέσεις και από τις δύο πλευρές να δίνουν και να παίρνουν.
 

Του ‘σπασε τα μούτρα επειδή ...προκρίθηκαν

Το να κερδίσεις μια ομάδα Premier League και να την αποκλείσεις από τη συνέχεια του Κυπέλλου Αγγλίας δεν είναι και κάτι που συμβαίνει καθημερινά. Για τον λόγο αυτό, μετά το τέλος του αγώνα της Στιβενέιτζ με τη Νιούκαστλ, ο οποίος έληξε με σκορ 3-1 υπέρ των γηπεδούχων, μπήκαν οι οπαδοί τους στον αγωνιστικό χώρο για να το πανηγυρίσουν με τους παίκτες-ήρωες πλέον της πόλης.

Ένας από αυτούς όμως, ο οποίος μάλλον θα είχε παίξει Νιούκαστλ στο στοίχημα ή είχε προσωπικά με τον Σκοτ Λάιρντ, βρήκε την ευκαιρία και έριξε ένα κροσέ στον αμυντικό της Στιβενέιτζ, ξαπλώνοντάς τον φαρδύ-πλατύ στο χορτάρι. Μετά μάλιστα απομακρύνθηκε …πανηγυρίζοντας για να γλιτώσει και το λιντσάρισμα.

Οι λόγοι της επίθεσης παραμένουν ανεξιχνίαστοι, ωστόσο ήδη γίνονται έρευνες από την ομάδα και την ομοσπονδία για να βρεθεί ο δράστης και να τιμωρηθεί κατάλληλα.

Ο Χίτλερ μπορεί να πανηγυρίζει: Ο Χότζον έφυγε

Ο Ρόι Χότζον αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Λίβερπουλ και οι οπαδοί της ομάδας μπορούν πλέον να ονειρεύονται μια καλύτερη συνέχεια με τον Κένι Νταλγκλίς. Βέβαια, οι προθέσεις των φίλων των «κόκκινων» εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν ξεκάθαρες…

Ήθελαν την αποχώρηση του Χότζον και μάλιστα, προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να το εκφράσουν. Ένας από αυτούς είχε καταφύγει σε μια ξεχωριστή επιλογή για να δείξει την αντίθεσή του με την επιμονή των διοικούντων να διατηρούν τον Χότζον στον πάγκο της Λίβερπουλ. Πώς;

Είχε μοντάρει ένα βίντεο από μια κινηματογραφική ταινία, στην οποία, ο Χίτλερ(!) αντιδρούσε όταν μάθαινε ότι ο Χότζον ήταν ακόμη προπονητής της Λίβερπουλ.

Το εντυπωσιακό; Η προφητική ατάκα του… Χίτλερ! «Πάρτε μου τηλέφωνο τον Κένι (Νταλγκλίς)»…

Αγαπάς τη Γκρέμιο; Απόδειξη!

Σχεδόν σίγουρο πρέπει να θεωρείται το «διαζύγιο» του Ροναλντίνιο με τη Μίλαν, αν και ο Βραζιλιάνος ακόμη δεν έχει αποφασίσει που θα συνεχίσει την καριέρα του. Ωστόσο, έντονη ήταν η κριτική που άσκησε ο Πελέ στον Ρόνι για τις αποφάσεις του, αλλά και για τα κίνητρά του.

Στο παιχνίδι της διεκδίκησης του Ροναλντίνιο βρίσκονται πολλές ομάδες με τη Γκρέμιο ωστόσο να απομακρύνεται, την ώρα που η Φλαμένγκο δείχνει να έχει προβάδισμα.

«Αν πραγματικά αγαπά τη Γκρέμιο, θα πρέπει να παίξει για αυτήν την ομάδα χωρίς να πληρώνεται. Αυτή είναι η γνώμη μου. Εγώ έπαιξα μια ολόκληρη σεζόν (1974) χωρίς να έχω απολαβές. Η Σάντος αντιμετώπιζε προβλήματα και εγώ έδωσα το μισθό μου για να τη βοηθήσω», ήταν τα λόγια του Πελέ, ο οποίος εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τις αποφάσεις του Ροναλντίνιο,

«Ωστόσο, δεν θα πάει στην ομάδα που θέλει επειδή τους αγαπά, επειδή θέλει να δείξει στους Βραζιλιάνους πως ακόμη μπορεί να παίξει. Θα παίξει για όποιον του δίνει τα περισσότερα και αυτό νομίζω πως είναι λάθος», συμπλήρωσε ο Πελέ.

Συγκλονισμένοι με Πεντράθα

Την βαθιά τους οδύνη για τον θάνατο του Άνχελ Πεντράθα εξέφρασαν οι άνθρωποι της ΠΑΕ Ηρακλής με ανακοίνωση που εξέδωσαν. Μάλιστα, οι διοικούντες τον «Γηραιό» έκαναν σχετικό αίτημα στη Σούπερ Λίγκα για να τηρηθεί ενός λεπτού σιγής πριν από το σημερινό παιχνίδι της ομάδας με τον Ατρόμητο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής:

«Ολοι στον ποδοσφαιρικό ΗΡΑΚΛΗ εκφράζουν τη συντριβή τους και τη βαθιά οδύνη τους στο άκουσμα της τραγικής είδησης για την απώλεια του Angel Pedraza. Ο χώρος του ποδοσφαίρου έχασε ένα σπουδαίο και αξιοπρεπέστατο άνθρωπο, τόσο νωρίς, τόσο αδόκητα, τόσο τραγικά. Τα ειλικρινή συλλυπητήρια όλων στην ομάδα στο οικείο περιβάλλον του Angel, που θα θυμόμαστε πάντοτε ως εξαιρετική παρουσία.

«Ξεσκαρτάρει» η Σίτι

Το υπερμέγεθες ρόστερ που έχει η Μάντσεστερ Σίτι θέλει να συρρικνώσει ο Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Μέσα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα φύγουν, σύμφωνα με την “Sunday Mirror”, αρκετοί ποδοσφαιριστές από τους "πολίτες", είτε ως δανεικοί μέχρι το τέλος της σεζόν, είτε με κανονικές μεταγραφές.

Οι Άστον Βίλα και Φούλαμ «κυνηγούν» τον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, τη στιγμή που ο Σάντα Κρουζ βρίσκεται μια «ανάσα» από τη Λάτσιο. Η Γουέστ Χαμ θέλει τον Γουέιν Μπριτζ μέχρι το καλοκαίρι και πρέπει να κάνει καλύτερη προσφορά από την Άστον Βίλα για να τον αποκτήσει, ενώ η επιθυμία της Λίβερπουλ για να πάρει στο «Άνφιλντ» τον Σον Ράιτ-Φίλιπς ίσως δεν υφίσταται πλέον μετά την απομάκρυνση του Ρόι Χότζον από τον πάγκο της.

Βρέθηκε ο αντι-Κουμορτζί

Ο Λεάντρο θα είναι ο αντικαταστάτης του Μπερνάρ Κουμορτζί στον Πανιώνιο. Ο πολιτογραφημένος Ούγγρος μέσος της Ομόνοιας είναι η επιλογή του Τάκη Λεμονή για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής, εφόσον ολοκληρωθεί η μετακίνηση του Γκανέζου μέσου στον Ολυμπιακό. Ο Λεμονής γνωρίζει τον Βραζιλιάνο παίκτη από την κοινή τους θητεία στην κυπριακή ομάδα και πιστεύει πως μπορεί να δώσει λύσεις στη μεσαία γραμμή των «κυανέρυθρων»
Ο 28χρονος παίκτης μπορεί να αγωνιστεί μεγάλη ευκολία τόσο ως κεντρικός χαφ, όσο και ως πλάγιος μέσος, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί στην καριέρα του και ως αριστερό μπακ. Ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι, όμως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τον υπολογίζει για το βασικό σχήμα της κυπριακής ομάδας και δε θέλει σε καμία περίπτωση να παραχωρηθεί τη δεδομένη χρονική στιγμή. Οι ιθύνοντες του Πανιωνίου φέρονται να έχουν έρθει σε επαφή με τον ποδοσφαιριστή, προκειμένου να έρθουν σε συμφωνία μαζί του και στην συνέχεια να πιέσουν τη διοίκηση της Ομόνοιας να δώσει την συγκατάθεσή της για την ολοκλήρωση της μετεγγραφής.

Πυρ και μανία με Σταθόπουλο

Ενοχλημένοι από το ακυρωθέν γκολ  στο ματς με τον Παναθηναϊκό οι ιθύνοντες του Άρη. Ο Γιάννης Κόντης τόνισε χαρακτηριστικά πως το γκολ που σημείωσαν οι «κίτρινοι» στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης ήταν πεντακάθαρο και πως απορεί για την απόφαση του ρέφερι της αναμέτρησης.
Χαρακτηριστικά, ο εκτελεστικός διευθυντής του Άρη δήλωσε: «Ήταν ένα πεντακάθαρο γκολ. Στον συγκεκριμένο διαιτητή έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και απορώ πως του ξέφυγε η φάση αυτή. Είναι κανονικό γκολ και αξίζαμε να πάρουμε κάτι καλύτερο».
Από εκεί και πέρα, οι ιθύνοντες του Άρη στρέφουν την πρσοχοή τους στη μετεγγραφική ενίσχυση της ομάδας. Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς θα τεθούν επί τάπητος όλα τα μετεγγραφικά ζητήμα της ομάδας. Στόχος των "κίτρινων" είναι να αποκτηθεί άμεσα ένας παίκτης για την επίθεση, ενώ θα γίνουν προσπάθειες για την απόκτηση και ενός κεντρικού χαφ.

Φαβορί ο Κωστένογλου

Ο Νίκος Κωστένογλου είναι ο επικρατέστερος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Λάρισας. Η νέα ήττα στο πρωτάθλημα έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τους «βυσσινί», οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα του υποβιβασμού. Η διοίκηση της ΑΕΛ μελετάει ήδη λύσεις για να βγει η ομάδα από το αγωνιστικό αδιέξοδο και πιστεύει πως μια ακόμα αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, ίσως αποβεί καθοριστική στην προσπάθεια για παραμονή.
Ο Γιόν Άντερσεν δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να παρουσιάσει κάποιο έργο στον πάγκο της Λάρισας και τα έως τώρα αποτελέσματα της ομάδας με τον Νορβηγό στην τεχνική ηγεσία είναι απογοητευτικά. Ο Κώστας Πηλαδάκης φέρεται να σκέφτεται την επιλογή του Νίκου Κωστένογλου, ο οποίος δε δεσμεύεται με συμβόλαιο και δε θα έλεγε «όχι» σε μια ενδεχόμενη πρόταση από τη Λάρισα.
Οι δυο πλευρές φέρονται να έχουν ήδη έρθει σε επαφή, ενώ παράλληλα εξετάστηκαν και οι περιπτώσεις των Γιώργου Παράσχου και Νίκου Νιόπλια. Και οι δυο ήταν αρνητικοί στο ενδεχόμενο ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας τη δεδομένη χρονική στιγμή. Αυτό που απομένει είναι να λυθεί η συνεργασίας της Λάρισας με τον Άντερσεν και στην συνέχεια να υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις για τον αντικαταστάτη του.