Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

ΜΟΥΝΤΙΑΛ: Στους «οχτώ» η Ουρουγουάη

Στην οχτάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου βρίσκεται από σήμερα η Ουρουγουάη που επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, κερδίζοντας 2-1 τη Νότια Κορέα. Στο 8΄ έπειτα από σέντρα του Φορλάν και λάθος εκτίμηση του Κορεάτη τερματοφύλακα, ο Σουάρες άνοιξε το σκορ. Στο 68΄ έπειτα από μπέρδεμα στην περιοχή, ο Λι Τσουνκ Γιάνγκ με κοντινή κεφαλιά ισοφάρισε 1-1. Το τελικό 2-1 έγραψε με υπέροχο γκολ ο Σουάρες που χάρισε την πρόκριση στην Ουρουγουάη.

"Θέλει ΠΑΟΚ ο Λουίς Χιμένες!"

Δημοσίευμα από την Ιταλία αναφέρει ότι ο ΠΑΟΚ προσέγγισε τον Λουίς Χιμένες που ανήκει στην Ίντερ και μάλιστα αναφέρει ότι ο Χιλιανός θέλει να πάει στον Δικέφαλο με την μορφή δανεισμού εξαιτίας και του Μάριο Μπερέτα.

Ο Χιμένες αγωνίστηκε φέτος στην Πάρμα ως δανεικός από την Ίντερ. Φήμες πέρσι στην Θεσσαλονίκη ανέφεραν πως οι "ασπρόμαυροι" πράγματι είχαν προσεγγίσει τον διεθνή Χιλιανό. Ωστόσο ο μισθός του ποδοσφαιριστή είναι πολύ υψηλός και κάνει αυτό το δημοσίευμα από την Ιταλία να μοιάζει μη αληθινό.

Βέβαια η "calciomercato" υποστηρίζει ότι στη "μάχη" του ΠΑΟΚ για τον Χιμένες είναι η όχι και τόσο πανίσχυρες οικονομικά Λέτσε και Τερνάνα που επίσης θέλουν τον παίκτη.

Άρης Συμφωνία με Αμπάρη που πάει Αυστρία

Στο αθλητικό κέντρο του Κίτσμπουλ της Αυστρίας όπου προετοιμάζεται ο Άρης για την νέα αγωνιστική περίοδο θα βρίσκεται από αύριο Κυριακή (27/06) ο Γιώργος Αμπάρης μετά την συμφωνία που επήλθε μαζί του.

Μία συμφωνία που ακολούθησε της λύσης του συμβολαίου του το απόγευμα του Σαββάτου με τον Αστέρα Τρίπολης όπου αγωνίστηκε τα τελευταία τρία χρόνια.

Το μόνο που απομένει για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Αμπάρη στον Άρη έχει να κάνει με την επικύρωση της λύσης του συμβολαίου του με τον Αστέρα Τρίπολης κάτι που αναμένεται να συμβεί το πιο πιθανό την Τρίτη.

Ωστόσο ο 28χρονος τερματοφύλακας από αύριο θα συμμετέχει στο πρόγραμμα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Το πιθανότερο είναι αυτό να συμβεί από το πρωί της Δευτέρας δεδομένου ότι δεν θα προλάβει την πρωινή προπόνηση ενώ για το απόγευμα είναι προγραμματισμένο το φιλικό παιχνίδι με την Ροσενχάιμ.

Ηρακλής Πάει για Κρέιτσι, Ντόχερτι και Σαϊτιώτη

Μετά την απόκτηση του πιστοποιητικού συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Super League η διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής έχει ρίξει όλο το βάρος της στην διαμόρφωση του ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλες αυτές τις τελευταίες μέρες δεν γίνονταν κινήσεις.
Δεδομένου ότι η "πρώτη" για την νέα αγωνιστική περίοδο είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τρίτη (29/06) με τον Γιόζεφ Μπουμπένκο να ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Θεσσαλονίκη ήδη οι πρώτες ανακοινώσεις μεταγραφών είναι θέμα ημερών αν όχι ωρών.

Αυτές έχουν για τον 24χρονο Τσέχο κεντρικό αμυντικό της Γιάμπλονετς Γίρι Κρέιτσι και τον 30χρονο διεθνή Ιρλανδό στόπερ της Νόριτς, Γκάρι Ντόχερτι με τους οποίους υπάρχει ήδη μία πρώτη συμφωνία και αυτό που απομένει είναι η ενεργοποίησή της.

Κι όσο για τα εντός συνόρων αυτός που βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας είναι ο έμπειρος επιθετικός, Γιώργος Σαϊτιώτης, που την περσινή αγωνιστική περίοδο φόρεσε την φανέλα του ΠΑΣ Γιάννενα.

Για τον λόγο εξάλλου αυτό σήμερα Σάββατο (26/06) το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Ηρακλής είχε συνάντηση στα γραφεία της Μίκρας με τον τεχνικό διευθυντή της Γιώργο Καπαγιαννίδη για τις κινήσεις που είναι να γίνουν βάση του μπάτζετ που θα οριστεί και σύμφωνα πάντα με τις εισηγήσεις του Μπουμπένκο.

Επίσης ένα ακόμη όνομα που βρίσκεται στην σχετική λίστα του Σλοβάκου τεχνικού του «Γηραιού» είναι και του συμπατριώτη του τερματοφύλακα Μίροσλαβ Φιλίπκο της Σλοβάτσκο με την οποία το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος του μήνα.

Τουρκία Πρόταση της Μπουρσασπόρ για Κοντρέρας

Δημοσιεύματα από την Τουρκία θέλουν την Μπουρσασπόρ να έχει καταθέσει πρόταση στην ομάδα του ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Πάμπλο Κοντρέρας.
Η ομάδα της Μπούρσα έκανε την έκπληξη στο πρωτάθλημα της Τουρκίας, αφού κατάφερε να σπάσει το κατεστημένο των Μπεσίκτας, Γαλατάσαραϊ και Φενέρμπαχτσε ( τι μας θυμίζει αυτό άραγε...) κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της τον τίτλο.

Όπως είναι λογικό η Μπουρσασπόρ θέλει να ενισχυθεί σημαντικά ενόψει της νέας σεζόν, καθώς θα αγωνιστεί και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δημοσιεύματα από την γειτονική χώρα, θέλουν την Μπούρσα να ψάχνει για έναν κεντρικό αμυντικό, με τον Αλέν Μπουμσονγκ να είναι ο πρώτος στόχος. Οι διαπραγματεύσεις ωστόσο με τον Γάλλο άσο δεν προχώρησαν και οι Τούρκοι έβαλαν σε εφαρμογή το Plan-b.

Έτσι λοιπόν, όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, η Μπουρσασπόρ έκανε πρόταση στον ΠΑΟΚ για τον Πάμπλο Κοντρέρας και μέσα στην εβδομάδα που μας έρχεται περιμένουν μια απάντηση.

Από την πλευρά του Δικέφαλου το Βορρά δεν έχουμε μέχρι στιγμής κάποια αντίδραση, κάτι που θα συμβεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Γαλλία Επίσημα ο Λοράν Μπλάν στους "τρικολόρ"

Ο Λοράν Μπλαν είναι και επίσημα ο αντικαταστάτης του Ρεϊμόν Ντομενέκ στον πάγκο της Γαλλίας, αφού το Σάββατο το πρωί υπέγραψε διετές συμβόλαιο.
Η κατάσταση της Γαλλίας το τελευταίο διάστημα δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Ως αποκορύφωμα ήρθε η καταστροφική συμμετοχή στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, με τους "πετεινούς" να τερματίζουν στην τελευταία θέση του ομίλου τους.

Έτσι λοιπόν η ομοσπονδία της Γαλλίας έψαχνε τον αντικαταστάτη του Ντομενέκ, με τον Λοράν Μπλαν να είναι το πρώτο φαβορί. Τελικά μετά από συζητήσεις αρκετών ημερών, ο πρώην τεχνικός της Μπορντό ανέλαβε τις τύχες της Γαλλίας υπογράφοντας για δυο χρόνια.

Μουντιάλ 2010 Ουρουγουάη - Νότιος Κορέα 2-1

Η Ουρουγουάη με πρωταγωνιστή τον Σουάρεζ που πέτυχε και τα δύο γκολ, νίκησε με 2-1 την Νότιο Κορέα και προκρίθηκε στους "8" του Μουντιάλ. Επόμενος αντίπαλος στις 2 Ιουλίου, ο νικητής του αγώνα ΗΠΑ - Γκάνα.
Η Ουρουγουάη είναι η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στη φάση των "8" μετά τη νίκη της επί της Νοτίου Κορέας με 2-1. Πρωταγωνιστής του αγώνα, ο επιθετικός του Άγιαξ, Σουάρεζ που με δύο γκολ καθάρισε το παιχνίδι για την χώρα του. Μάλιστα το δεύτερο γκολ, σίγουρα θα μπει στο τοπ 10 της διοργάνωσης.

Από την άλλη μεριά ήταν μια αξιόμαχη Νότιος Κορέα που πάλεψε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και έδειξε ότι δίκαια βρέθηκε στην φάση των "16". Αν ήταν και πιο συγκεντρωμένοι οι παίκτες του Τζουνγκ Μο στην τελική προσπάθεια ίσως να είχαν διαφορετική μοίρα.

Ουρουγουάη - Νότιος Κορέα 2-1

Γήπεδο:
Νέλσον Μαντέλα Μπέι Στάντιουμ (Πορτ Ελίζαμπεθ)

Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)

Βοηθοί: Χέντρικ Σάλβερ, Μίκε Πίκελ (Γερμανία)

Πρώτο ημίχρονο

Στα πρώτα 25' οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο τους με αποτέλεσμα, ο ρυθμός του αγώνα να ήταν εξαιρετικός και η μπάλα να πήγαινε πάνω κάτω. Η πρώτη καλή φάση έγινε μόλις στο 4' όταν η Ν. Κορέα κέρδισε φάουλ σε καλό σήμείο έξω από την περιοχή της Ουρουγουάης.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσου Γιουνγκ Παρκ , στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Μουσλέρα και άουτ. Η φάση αυτή αφύπνισε την ομάδα του Ταβάρεζ και η απάντηση ήρθε 4 λεπτά αργότερα.

Συγκεκριμένα ο Φορλάν έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο τερματοφύλακα της Νοτίου Κορέας Σουνγκ Ριόνγκ άφησε τη μπάλα να περάσει από μπροστά του, αλλά στο δεύτερο δοκάρι ήταν ο Σουάρεζ που με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.

Η Νότιος Κορέα, έδειξε να μην χάνει την αυτοσυγκέντρωση της και συνέχισε το παιχνίδι της σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Ανέβασε περισσότερο ταχύτητα και ανέλαβε την πρωτοβουλία του αγώνα, πιέζοντας για κάποιο γκολ. Παρόλα αυτά, η μοναδική φάση που μπορεί να σημειωθεί ήταν ένα σουτ του Τσου Γιουνγκ Παρκ στο 31', που πέρασε έξω από την εστία του Μουσλέρα.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους με τη Νότιο Κορέα να προσπαθεί να βγάλει κάποια φάση αλλά να μην μπορεί και η Ουρουγουάη να ψάχνει στην κόντρα να αυξήσει το σκορ υπέρ της. Μάλιστα σε μια αντεπίθεση της λίγο πριν το 45', η Ουρουγουάη ζητάει πέναλτι σε χέρι που έγινε μέσα στην περιοχή της Νοτίου Κορέας και έχει δίκιο καθώς το σουτ του Μ. Περέιρα σταμάτησε στο χέρι του Τζουνγκ Σου που δεν ήταν κολημένο.

Στην περίληψη του ημιχρόνου, εκτός από το γκολ που σημειώθηκε, αξίζει να αναφερθούμε στην απίστευτη ταχύτητα της Νοτίου Κορέας, με τους παίκτες του Τζουνγκ Μο να βγάζουν φοβερά τρεξίματα στους κενούς χώρους με αποτέλεσμα να νομίζεις ότι παίζουν με παίκτη παραπάνω! Από την άλλη μεριά, η Ουρουγουάη μετά το γκολ, έμεινε πίσω παίζοντας το παιχνίδι των αντεπιθεσεων χωρίς όμως αποτέλεσμα. Σίγουρα όμως η άμυνα της φαινόταν απροσπέλαστη.

Δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος (ξεκίνησε βροχή) και πάλι η Νότιος Κορέα ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στην προσπάθεια της να ισοφαρίσει το γκολ του Σουάρεζ. Η πρώτη μεγάλη ευκαρία ήρθε στο 51' από τον επιθετικό της Μονακό, Τσου Γιουνγκ Παρκ, που βρήκε την μπάλα μπροστά του, μετά από διώξιμο, μέσα στην περιοχή της Ουρουγουάης αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν απογοητευτικό.

Η πίεση συνεχίστηκε για την Ουρουγουάη και στο 58', σέντρα του Ντούρι από τα δεξία, ωραία κεφαλιά του Παρκ Τζι Σουνγκ αλλά ο Μουσλέρα μπλόκαρε την μπάλα. Η Νότιος Κορέα όμως δεν παράτησε λεπτό το ματς και στο 67' η πίεση έφερε αποτέλεσμα. Εκτέλεση φάουλ από τον Τσου Γιουνγκ Παρκ , η άμυνα της Ουρουγουάης δεν διώχνει σωστά η μπάλα πηγαίνει σε σημείο όπου βρίσκονται 2 παίκτες της Νοτίου Κορέας και σε συνδυασμό με την κακή έξοδο του Μουσλέρα, ο Τσουν Γιονγκ με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε κατακόρυφα με την "Σελέστε" να βγαίνει μπροστά (καιρός ήταν), αλλά την Ν. Κορέα να συνεχίζει στο τέμπο που είχε από το πρώτο λεπτό! Στο 71' ο Τσουν Γιονγκ έκανε το σουτ σε αντεπίθεση, αλλά ο Μουσλέρα μπλόκαρε και δύο λεπτά αργότερα δυνατό σουτ του Σουάρεζ αλλά ο Σουνγκ Ριόνγκ μπλόκαρε.

Σουάρεζ... και τι γκολ!

Ο αγώνας έχει φτάσει στο 80ο λεπτό με την Ουρουγουάη να εκτελεί κόρνερ, να διώχνει η άμυνα της Ν. Κορέας, αλλά η μπάλα να φτάνει στα πόδια του Σουάρεζ στην αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής και με μια προσποίηση περνάει τον αντίπαλο από τα δεξιά και πιάνει το σουτ με φάλτσα, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Σουνγκ Ριόνγκ δίνοντας το προβάδισμα και στο τέλος τη νίκη-πρόκριση στην χώρα του στους "8" του Μουντιάλ.

Η Νότιος Κορέα προσπάθησε να αντιδράσει και έκανε μια μεγάλη ευκαιρία στο 87', όταν ο Ντόνγκ Γκούκ βρέθηκε τετ α τετ με τον Μουσλέρα, σούταρε η μπάλα πέρασε κάτω από τον Ουρουγουανό γκολκίπερ πηγαίνοντας βασανιστικά προς την εστία αλλά εκεί βρέθηκε ο Λουγκάνο που σταμάτησε την πορεία της.

Μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση και η "Σελέστε" πέρασε στους "8" της διοργάνωσης, περιμένοντας το νικητή του ζευγαριού ΗΠΑ - Γκάνα που θα γίνει στις 21:30 το βράδυ.

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταβάρες): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκοντίν (Βικτορίνο 46'), Φουσίλε, Καβάνι, Α. Περέιρα (Λοντέιρο 74'), Πέρες, Μ. Περέιρα, Ρίος, Σουάρεζ (Α. Φερνάντεζ 84'), Φορλάν.

Νότια Κορέα (Τζουνγκ Μο): Σουνγκ Ριόνγκ, Γιονγκ-Χιούνγκ, Γι Σουνγκ Παρκ, Τσου Γιούνγκ, Γιουνγκ Πιό, Γιάε Σουνγκ (Ντονγκ Γκουκ 61'), Γιούνγκ Σου, Σουνγκ Γιένγκ (Κίουν 85'), Τσουνγκ Γιόνγκ, Ντούρι.

Κίτρινες: Τσου Γιoύνγκ 37', Τσουνγκ Γιόνγκ 68', Γιονγκ Τσουνγκ 83'
Κόκκινες:

Αξίζει να σημειωθεί...

Η ομάδα της Ουρουγουάης προκρίθηκε πρώτη στον όμιλο της, αφήνοντας τελευταία την Γαλλία (!) και δεύτερο το Mεξικό. Από την πλευρά τους οι Κορεάτες πέρασαν ως δεύτεροι, αφήνοντας την Ελλάδα στην τρίτη θέση, με την Αργεντινή να τερματίζει πρώτη.

Η προϊστορία ήταν με το μέρος της Ουρουγουάης, αφού σε πέντε αναμετρήσεις με την ομάδα της Ασίας μετρούσε τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία.

Ουρουγουάη - Ν. Κορέα 2-1

Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010 Σκληρή ανακοίνωσση όλων των φιλάθλων του ΟΦΗ κατά πολιτικών, Βαρδινογιάννη και Μάκη!

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσαν σήμερα όλοι οι σύνδεσμοι του ΟΦΗ, καθώς κι ο σύλλογος μετόχων για τα τελευταία γεγονότα. Η ανακοίνωση έχει τίτλο "Το ποδόσφαιρο στη χώρα των πολιτικών" κι έχει ως εξής:

"Ανθρωπάκια μικρόψυχα, παχύδερμα, ζητιάνοι των ψήφων μας. Άνθρωποι που δεν ξέρουν να χωρίσουν 2 βουγιών άχυρα. Εκλεγμένοι από ...

τον Ελληνικό λαό με στόχο να τον υπηρετούν και όχι να τον χωρίζουν ανα διαμερίσματα.

Την ώρα που σκοτωνόταν ενας συνάνθρωπός μας εσυ Βούγια έκανες παρέμβαση υπέρ του Ηρακλή. Παρέμβαση υπέρ της παρανομίας. Παρέμβαση για να εξυπηρετηθεί η εκλογική σου περιφέρεια και όχι το δίκιο και η νομιμότητα.

Στήσατε όλοι μαζί τον ΟΦΗ. Διατητές, παράγοντες και όλα τα λαμόγια που έστησαν ένα ολόκληρο νησί και μια πόλη στον τοίχο.

Ντροπή σας ρε.

Πειράζει που παλέψαμε για να γίνουμε ανεξάρτητοι; Πειράζει που διώξαμε τον Βαρδινογιάννη;

Πειράζει ρε δημοσιογράφε της πλάκας που θίξαμε τον κουμπάρο σου. Εσένα ντε. Τον τύπο με την Καγιέν, τον υπερασπιστή των Αδυνάτων και των κατατρεγμένων, του φτωχικού στα βόρεια προάστεια με το χαμόσπιτο. Εσένα που μαζι με τους υπόλοιπους δημιούργησαν την κατάσταση που εχει επέλθει στον Ηρακλή, της κουμπαριάς με την περίφημη οικογένεια που εμείς πολεμούσαμε τόσα χρόνια. Γιατί άραγε εμάς δεν μας άφησες παλιότερα να παραβρεθούμε στην εκπομπή σου για να εκθέσουμε τα δικά μας προβλήματα. Πού είναι ο φάκελος με τα στοιχεία της διπλοϊδιοκτησίας που σου είχαμε στείλει; Γιατί στην τελευταία σου εκπομπή δεν μας άφησες να παρέμβουμε έστω τηλεφωνικά για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας από τις λάσπες που μας πετούσαν;

Θα μας απαντήσει κανείς; Πόσο κοστίζει το τίμημα της ανεξαρτησίας; Πόσο αξίζει το τίμημα του να είμαστε μόνοι μας και καθαροί; Το έχουμε πληρώσει αρκετά μέχρι τώρα και στο τέλος θα κερδίσουμε και αυτή τη μάχη …

Πολιτικοί του Ηρακλείου μείνετε μακριά μας, πάντοτε έτσι και αλλιώς μακριά ήσασταν εκτός αν υπήρχαν φωτογραφίες και διαφήμιση. Εξαίρεση αποτελεί ο κ. Αυγενάκης που εξ αρχής στάθηκε μαζί μας. Μόνοι μας θα παλέψουμε και μόνοι μας θα κερδίσουμε ξανά αυτό που μας αφαίρεσαν με το ΣΤΗΜΕΝΟ παιχνίδι στις ΣΕΡΡΕΣ και τους κατευθυνόμενους διαιτητές και παρατηρητές στα play offs.

Προειδοποιούμε ότι το Ηράκλειο είναι μικρό και οι Κρητικοί δεν ξεχνούν…

Γερουλάνο, Βούγια και πρωθυπουργέ της κάθαρσης Παπανδρέου, για πείτε μας ποσο συνεισφέρει η ΚΡΗΤΗ στο ΑΕΠ; Πόσα λεφτά πέρνει η Ελλάδα από εμάς;

Μας θεωρείτε Έλληνες ή Έλληνες είναι μόνο αυτοί του Βατοπαιδίου, της SIEMENS, της κλεψιάς και της μίζας; Πόσο λιγότερο Έλληνες είμαστε εμείς;

Μόνοι μας και όλοι σας, και θα κερδίσουμε ξανά. Γιατί εμείς έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.


Προς ΠΑΕ ΟΦΗ: Ειστε υποχρεωμένοι να κυνηγήσετε το θέμα και ας μην παίξουν ποτέ στην Ευρώπη κανένας από τους καταστροφείς του ποδοσφαίρου. Έχετε ηθική υποχρέωση απέναντι στον εαυτό σας, την τσέπη σας αλλά ακόμα ακόμα και σε όλους αυτούς που από το υστέρημά τους στήριξαν την ομάδα.


ΠΟΝΤΙΕ ΠΙΛΑΒΙΕ πού είναι οι 2 καινούργιοι φάκελοι με τα στημένα;

Α. να μην το ξεχάσουμε. Ήδη οι εκπλήξεις από εμάς έρχονται και τότε θα δείτε γέλια.


Δεν κωλώσαμε ποτέ και δεν θα το κάνουμε ούτε και τώρα…"

Την ανακοίνωση υπουγράφουν οι:

SNAKES 4 HERAKLION CLUB
ΚΡΗΤΕΣ 4 ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΘΥΡΑ 4 - BLACK ARMY
Σ.Φ.Ο ΑΘΗΝΩΝ ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ
Σ.Φ.Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ SALONICA CLUB
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΦΗ
ΟΜΙΛΙΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΑΡΧΑΝΩΝ

"Η τρίτη θέση στον όμιλο είναι αποτυχία"

Φανερά απογοητευμένοι ήταν οι παίκτες της Ελβετίας, μετά τη λευκή ισοπαλία που παραχώρησαν στην Ονδούρα. Οι παίκτες του Οτμαρ Χίτσφελντ είχαν την ευκαιρία, με νίκη, να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως τελικά θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους με ...άδεια χέρια.

"Αποτύχαμε να προκριθούμε γιατί είχαμε πολλή πίεση. Επρεπε να σκοράρουμε δύο φορές, όμως δεν είχαμε αντοχή. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι, όχι μόνο εγώ, αλλά και οι παίκτες και το τεχνικό τιμ, όλοι", είπε ο προπονητής της ομάδας, Οτμαρ Χίτσφελντ, ενώ ο Στέφαν Γκρίχτινγκ ήταν πιο καυστικός.

"Η έξοδος από το τουρνουά μάς πληγώνει. Αποτύχαμε να σκοράρουμε σε πολλές ευκαιρίες. Η τρίτη θέση στον όμιλο είναι αποτυχία. Στόχος μας ήταν να φτάσουμε στη νοκ-άουτ φάση και δεν μπορούμε να κρυφτούμε. Οταν σκοράρεις μόνο ένα γκολ σε τρία παιχνίδια, είναι λογικό να μην σου φτάνει".

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Ονδούρας, Ρεϊνάλντο Ρουέντα, παρουσιάστηκε ευχαριστημένος από τον βαθμό της ισοπαλίας.

"Οι παίκτες ήξεραν τι σημασία είχε αυτό το παιχνίδι για την πατρίδα. Εδειξαν το θάρρος τους κι έδωσαν ό,τι είχαν, όμως δεν έπρεπε να περιμένουμε το τελευταίο παιχνίδι για να δείξουμε το ταλέντο μας. Επρεπε να παίξουμε έτσι από το πρώτο παιχνίδι", τόνισε χαρακτηριστικά.

Γιουβεντίνος ο Λανζαφάμε

Στη Γιουβέντους ανήκει πλέον ο Νταβίντε Λανζαφάμε, μετά την αγορά των δικαιωμάτων του από την Παλέρμο.Ο νεαρός Ιταλός επιθετικός αγωνίστηκε την εφετινή σεζόν με τη φανέλα της Πάρμα, ως δανεικός. Η Γιουβέντους είχε το 50% των δικαιωμάτων του παίκτη, μαζί με την Παλέρμο και οι εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε ανάγκασαν τους ιθύνοντες της ομάδας του Τορίνο να προχωρήσουν στην απόκτησή του. Ο ίδιος από την πλευρά του εμφανίστηκε απόλυτα ευχαριστημένος που θα συνεχίσει την καριέρα του στη «Μεγάλη Κυρία».

Χαρακτηριστικά, ο Ιταλός ποδοσφαιριστής τόνισε: «Είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για μένα. Συμφώνησα με τη Γιουβέντους και είμαι ανυπόμονος να ξεκινήσω την προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν. Πρόθεσή μου είναι να πάω καλά αυτή τη χρονιά με την ταπεινοφροσύνη που πάντα με διέκρινε».

«Δεν πάω πουθενά»

Λίγο μετά το το δημοσίευμα της «Record» που ουσιαστικά επιβεβαίωσε την παραμονή του Σεμπαστιάν Λέτο στον Παναθηναϊκό, ο ίδιος ο 24χρονος άσος τόνισε ότι είναι ικανοποιημένος στο «τριφύλλι». Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΠΡΑΣΙΝΗΣ», φίλοι του Λέτο επικοινώνησαν μαζί του όταν έμαθαν τις εξελίξεις με την Μπενφίκα. Και αυτός είπε: «Και τι έγινε; Ποιος είπε ότι σκεφτόμουν να φύγω από τον Παναθηναϊκό; Είμαι χαρούμενος στην ομάδα. Έχω βρει όλα όσα θέλω εδώ και είμαι ευτυχισμένος», τόνισε αρχικά ο Αργεντινός άσος του «τριφυλλιού».

Για να προσθέσει: «Την άλλη εβδομάδα επιστρέφω στην Ελλάδα και το μόνο που με νοιάζει είναι το ξεκίνημα της νέας σεζόν. Έχω μεγάλες προσδοκίες από αυτή τη χρονιά. Θέλω να κατακτήσω και άλλους τίτλους και ανυπομονώ να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ».


Ετοιμάζει πρόταση η Τζένοα

Το ενδιαφέρον της για τον Αλέξη Τζόρβα φέρεται διατεθειμένη να προχωρήσει η Τζένοα. Η ιταλική ομάδα είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση 1,5-1,8 εκατομμυρίων ευρώ για τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού καθώς δεν έχει ακόμα συμφωνήσει με τον πορτιέρο της Βερόνα, Στέφανο Σορεντίνο. Στο «τριφύλλι» είναι έτοιμοι να συζητήσουν μια ενδεχόμενη πρόταση κάτι που σημαίνει ότι αν φύγει ο Τζόρβας θα γίνουν κινήσεις για την απόκτηση βασικού τερματοφύλακα.