Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Φοβερά πράγματα ο Γκέκας!

"Σκυλίσια Μέρα" με μια μεγάλη στιγμή στην καριέρα του Φάνη Γκέκα πριν από μια εφταετία ακριβώς. Ήταν 5 Μαϊου 2007, όταν ο Φάνης Γκέκας σκόραρε στο θριαμβευτικό 3-0 της Μπόχουμ εκτός έδρας επί του Αμβούργου.
Με αυτό το γκολ ο Έλληνας διεθνής έφτανε τα 20 και ανακηρυσσόταν 1ος σκόρερ στην Μπουντεσλίγκα, στην πρώτη του σεζόν στο γερμανικό πρωτάθλημα. 
Με τη λήξη της σεζόν κι έχοντας αγωνιστεί σε 32 ματς έπαιρνε μεταγραφή για την Μπάγερ Λεβερκούζεν.
Ο Γκέκας άφησε πίσω του στον πίνακα των σκόρερ παίκτες όπως ο Κλόζε και ο Μακάι, ενώ ήταν σημαντική η συμβολή του για την άνετη σωτηρία της Μπόχουμ
Πολύ καλά λόγια είπαν για τον Έλληνα παίκτη εκείνη την εποχή ο Ρούντι Φέλερ και ο Στέφαν Κουντς, οι οποίο τον εκθείασαν. 
Ο Γκέκας, μάλιστα, συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία ενδεκάδα του πρωταθλήματος, ενώ ψηφίστηκε ως δεύτερος καλύτερος παίκτης της Μπουντεσλίγκα πίσω από τον Ντιέγκο της Βέρντερ Βρέμης.
Πηγή: sportdog.gr

«Μεμονωμένα τα επεισόδια στην Τούμπα»

Στη θέση ότι δεν υπήρξαν σωματικές βλάβες των παικτών του Ολυμπιακού στήριξε την απολογία του ο ΠΑΟΚ για τον ημιτελικό του Κυπέλλου, ισχυριζόμενος πως τα επεισόδια έπρεπε να χαρακτηριστούν μεμονωμένα.

«Μεμονωμένα τα επεισόδια στην Τούμπα»
Εκδικάστηκε σήμερα η έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την βαριά καμπάνα που του επέβαλλε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ (-3 βαθμοί, 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, 50.000 ευρώ πρόστιμο), μετά τα επεισόδια στην Τούμπα, στον δεύτερο επαναληπτικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Στην απολογία τους, οι Θεσσαλονικείς υποστήριξαν πως δεν υπήρξε σωματική βλάβη στους παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδας, με τον δικηγόρο του συλλόγου, Αχιλλέα Μαυρομάτη να τονίζει συγκεκριμένα πως: «Δεν υπάρχει καμία σωματική βλάβη, είναι αυθαίρετο αυτό, στο σκεπτικό της απόφασης η πειθαρχική επιτροπή ανακαλύπτει σωματικές βλάβες σε δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Είναι άλλο πράγμα η βιαιοπραγία και άλλο η σωματική βλάβη. Έχουμε είσοδο φιλάθλων χωρίς βιαιοπραγίες, πρόκειται για μεμονωμένα επεισόδια».

Είναι προφανές πως στον Δικέφαλο του βορρά θεωρούν πολύ... βαριά την αφαίρεση των τριών βαθμών κι αυτήν προσπαθούν να γλιτώσουν. Γι' αυτό κι ο έτερος δικηγόρος της ΠΑΕ, Λάμπρος Μπίρδας επικεντρώθηκε σε αυτό το κομμάτι, ισχυριζόμενος πως οι εκθέσεις δεν είναι επιβαρυντικές για τον ΠΑΟΚ και ουσιαστικά... δεν προκύπτει το -3. «Σε καμία έκθεση δεν αναφέρεται τραυματισμός. Η βιαιοπραγία από τον τραυματισμό αντιμετωπίζεται διαφορετικά από τον πειθαρχικό κώδικα. Πρέπει να έχουν συμβεί σωρευτικά και οι τρεις προϋποθέσεις (μεγάλος αριθμός εμπλεκομένων, σωματική βλάβη, επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου). για να μας αφαιρεθούν βαθμοί».

Στη διαδικασία το «παρών» έδωσε κι ο Ζήσης Βρύζας, ο οποίος στο ερώτημα γιατί δεν συμβαίνουν ανάλογα περιστατικά σε ματς της Ευρώπης, απάντησε πως: «Στο ματς του Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ είχε αδικηθεί κι έτσι ο κόσμος πήγε προκατειλημμένος και με έξαρση στην Τούμπα».

Η απόφαση αναμένεται μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης.

Θέλει εισιτήρια για Περιστέρι ο ΠΑΟΚ, «όχι» είπε η Αστυνομία!!

Εισιτήρια από τον Ατρόμητο για το ματς της Κυριακής ζήτησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, παρά τα επεισόδια στη Λεωφόρο. Θετικά απάντησαν οι Περιστεριώτες, αλλά ήταν αρνητική η εισήγηση της Αστυνομίας.

Θέλει εισιτήρια για Περιστέρι ο ΠΑΟΚ, «όχι» είπε η Αστυνομία
Εισιτήρια για το παιχνίδι Ατρόμητος-ΠΑΟΚ, το οποίο είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή (11/5, 20:30) ζήτησε ο «Δικέφαλος του Βορρά», κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης για τη λήψη των μέτρων ασφαλείας, παρά τα επεισόδια που έγιναν την χθες στη Λεωφόρο.

Ο σύλλογος του Περιστερίου έκανε δεκτό το αίτημα των φιλοξενούμενων, για τον αγώνα της 4ης αγωνιστικής των play-offs της Superleague, όμως η εισήγηση της Αστυνομίας ήταν αρνητική. Πηγή: sport-fm.gr

«Να βοηθήσουμε όλοι»

orfanidis1
Στον Arena FM 89,4 μίλησε το πρώην μέλος της διοίκησης του Άρη, Τάσος Ορφανίδης, για την κατάσταση που επικρατεί στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο αλλά και για την σημερινή(5/5) συνάντηση που αναμένεται να βγουν σημαντικές αποφάσεις για την επόμενη μέρα της ομάδας.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89,4:
«Δύσκολες στιγμές για τον Άρη και δύσκολες αποφάσεις».
Για το αν πιστεύει ότι θα βρεθεί λύση: «Θέλω να είμαι αισιόδοξος, άμα βοηθήσουμε όλοι, με τις δυνάμεις του ο καθένας, πιστεύω ότι θα βρεθεί μια λύση».
Για την σημερινή(5/5) συγκέντρωση: «Θα είμαι παρόν, από τη στιγμή που με κάλεσε ο Άρης, και ο κ. Ψιφίδης γιατί να μην είμαι παρόν. Αυτή την στιγμή είμαστε κάποιοι επιχειρηματίες και κάποιοι φίλαθλοι της ομάδας που θέλουμε να βοηθήσουμε. Πρέπει να ακούσουμε τι σχεδιασμό και τι προγραμματισμό έχει κάνει ο κ.Ψιφίδης και από εκεί και πέρα ο καθένας με τις δυνατότητες που έχει, να βοηθήσει.
Ο κ.Ψιφίδης προσπάθησε και προσπαθεί να βρει μια φόρμουλα για να βγει ο Άρης από αυτή την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί».
Για το αν θα συμμετάσχει στην διοίκηση: «Στην διοίκηση όχι. Περάσαμε από εκεί , κριθήκαμε, για άλλους κάναμε καλό ,για άλλους κακό, πάντως όλοι είχαμε την καλή διάθεση να βοηθήσουμε τον Άρη. Όλα αυτά πάντως ανήκουνε στο παρελθόν, πλέον πρέπει να στηρίξουμε τους ανθρώπους που θα μπουν μπροστά».
Για το θέμα του επενδυτή: «Είναι 100% ένα από τα βασικά προβλήματα του Άρη. Μακάρι να βρεθεί επενδυτής  που θα τελειώσει όλη αυτή την ιστορία».
Για τον Λάμπρο Σκόρδα και τις μηνύσεις που έκανε: «Αυτό δεν είναι άξιο λόγου να συζητηθεί. Είμαι και εγώ μέσα στους «35» που μήνυσε ο Σκόρδας, το θέμα είναι ότι ξέχασε να βάλει και το δικό του όνομα… Ο Άρης επί των ημερών του έχει μπει… μέσα για τα καλά. Πρέπει να κάνει μήνυση και στον εαυτό του. Οι ισχυρισμοί του είναι πραγματικά για γέλια».
Πηγή: arenafm.gr

Τσαρούχας: «Ποτέ δεν αρνήθηκα βοήθεια στον Άρη»

tsarouxasnikos
Ο πρώην πρόεδρος των κιτρινόμαυρων Νίκος Τσαρούχας, τοποθετήθηκε στην ιστοσελίδα της συνδρομητικής τηλεόρασης αναφορικά με την βοήθεια που του ζητήθηκε και στην συμμετοχή του στην σημερινή (05/05) συνάντηση των παραγόντων του Άρη.
Αναλυτικά ανέφερε:
«Ποτέ δεν αρνήθηκα τη βοήθεια στον Άρη και ούτε τώρα πρόκειται να αρνηθώ», είπε αρχικά  και συνέχισε: « Όμως περιμένω να ακούσω, όπως περιμένω να δω και ένα συγκεκριμένο πλάνο από τους διοικούντες την ομάδα. Καταλαβαίνω ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να στηρίξουν την προσπάθεια που απαιτείται, όπως, πλέον, δεν την έχω ούτε εγώ. Δεν είμαι, πια, ο παλιός Τσαρούχας! Η κρίση έχει χτυπήσει κι εμένα, όμως ότι μπορώ θα κάνω. Γνώμη μου είναι πως ο Αρης πρέπει να αγωνιστεί τη νέα χρονιά στη Β΄ Εθνική. Ξέρω ότι αυτό προϋποθέτει κάποια χρήματα και κάποιες δράσεις από όλους».
Καταλήγοντας, ο κ. Τσαρούχας, τόνισε: « Πάω στη συνάντηση με αισιοδοξία και μακάρι απ΄ τη συζήτηση που θα κάνουμε να βγει κάτι καλό για τον Αρη μας!».
Πηγή: arenafm.gr

Υπέρ Πιστόριους ο πρώτος που έφτασε στον τόπο της δολοφονίας!

Ο Γιόχαν Στάντερ, άνθρωπος που έφτασε πρώτος στο σημείο μετά τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ, κατέθεσε πως πιστεύει ότι ο Όσκαρ Πιστόριους την πυροβόλησε θεωρώντας πως επρόκειτο για διαρρήκτη.

Υπέρ Πιστόριους ο πρώτος που έφτασε στον τόπο της δολοφονίας
Μετά από δύο εβδομάδες, η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ άρχισε ξανά, με τους μάρτυρες υπεράσπισης να παίρνουν σειρά.

Ο Γιόχαν Στάντερ, προσωπικός φίλος και γείτονας του Νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη, ήταν ο πρώτος που έφτασε στο χώρο μετά τον τραγικό θάνατο του μοντέλου. Και με βάση όσα κατέθεσε, φάνηκε να πιστεύει τον ισχυρισμό του Πιστόριους πως πυροβόλησε τη σύντροφό του καθώς την πέρασε για διαρρήκτη, σε αντίθεση με όσα αναφέρουν οι κατήγοροι περί εγκλήματος πάθους και ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως.

«Με πήρε τηλέφωνο στις 3:18 και μου είπε: ‘Σε παρακαλώ, έλα στο σπίτι μου. Πυροβόλησα τη Ρίβα. Την πέρασα για διαρρήκτη. Έλα γρήγορα’. Όταν έφτασα, ο Όσκαρ την κρατούσε στα χέρια του. Έκλαιγε, προσευχόταν, ήταν συντετριμμένος… Είναι δύσκολο να περιγράψω την κατάστασή του», τόνισε στο δικαστήριο.

«Ήταν αφοσιωμένος στο να σώσει τη ζωή της, καθώς έβαλε το δάχτυλό του στο στόμα της και την παρακαλούσε να μείνει ζωντανή. Είδα την αλήθεια εκείνη την ώρα και αυτό νιώθω», πρόσθεσε.Πηγή: sport-fm.gr

Καλογερόπουλος στην Τρίπολη, Κουκουλάκης στην Τούμπα!

Ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός για την 3η αγωνιστική των play-offs της Σούπερ Λιγκ. Στο ΠΑΟΚ-Ατρόμητος θα σφυρίξει ο Μιχάλης Κουκουλάκης

Καλογερόπουλος στην Τρίπολη, Κουκουλάκης στην Τούμπα
Ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος του συνδέσμου Αθηνών ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός για την 3η αγωνιστική των play-offs της Σούπερ Λίγκας. Στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ατρόμητος θα σφυρίξει ο Μιχάλης Κουκουλάκης από τον σύνδεσμο Ηρακλείου.

Αναλυτικά:

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος (07/05, 18:15)

Διαιτητής: Μιχαήλ Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Α’ Βοηθός: Δημήτριος Τάτσης (Ηπείρου)
Β’ Βοηθός: Κωνσταντίνος Ποντίκης (Πρέβεζας)
4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Παρατηρητής: Φραγκίσκος Σωμαρακάκης (Αθηνών)

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός (07/05, 20:30)

Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Α’ Βοηθός: Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας)
Β’ Βοηθός: Χασάν Κούλα (Ξάνθης)
4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (Φθιώτιδος)
Παρατηρητής: Γεώργιος Σταθόπουλος (Αχαΐας)Πηγή: sport-fm.gr

Ραντεβού το 2060!!

Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα τεθεί, πρώτη φορά και επίσημα, στη Σύνοδο του Eurogroup της Δευτέρας. Η ελληνική πλευρά αναμένεται να ζητήσει παράταση του χρόνου αποπληρωμής έως το έτος 2060.

Ραντεβού το 2060!
Το ζήτημα απομείωσης του δημόσιου χρέους της Ελλάδας θα θέσει κι επίσημα στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Η πρόταση που θα καταθέσει ο κ. Στουρνάρας περιλαμβάνει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων, και μετατροπή του επιτοκίου δανεισμού από σταθερό που είναι τώρα σε κυμαινόμενο.

Ωστόσο, παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι «η διαδικασία λήψης οριστικών αποφάσεων θα είναι μακρά».

Μάλιστα, επικαλούνται την περίοδο του Νοεμβρίου του 2012, όταν εξετάστηκε το σύνολο των δεδομένων πριν συναινέσουν οι εταίροι στην θέσπιση προϋποθέσεων, όπως η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Τη δεδομένη στιγμή με τις κάλπες των ευρωεκλογών να έρχονται, οι δανειστές δεν φαίνονται διατεθειμένοι να … χαλαρώσουν το σχοινί για την συγκυβέρνηση της Αθήνας.

Τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όσο και ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος, επικαλούμενοι το πλεόνασμα του 2013, προχώρησαν στην διανομή «κοινωνικού μερίσματος» σε κάποιους αναξιοπαθούντες, εν όψει των ευρωεκλογών.

Σε ό,τι αφορά την βιωσιμότητα του χρέους που εκτοξεύθηκε στο 173% του ΑΕΠ, οι κυβερνητικοί χειρισμοί προχωρούν με ρυθμό … χελώνας.


Παρά τις δεσμεύσεις του χειμώνα του 2012 που προαναφέραμε, οι εταίροι και δανειστές μας, σφυρίζουν αδιάφορα και η Αθήνα σιγοντάρει.


Σήμερα, στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, θα θέσει για πρώτη φορά επίσημα το ζήτημα του ελληνικού χρέους, καταθέτοντας δύο προτάσεις.

Όμως, καμία από αυτές τις δύο δεν θα αφορά τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους («κούρεμα»), αφού αντιδρά η Γερμανία, αλλά τις κάτωθι:

* Την μετατροπή των επιτοκίων δανεισμού από κυμαινόμενα σε σταθερά, και

* Την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων από τα 30 έτη που ισχύει τώρα, στα 50 ή στα 70 χρόνια …

«Κατά ριπάς» η Λίβερπουλ!

Την πίστη του ότι η Λίβερπουλ μπορεί να καλύψει το χάντικαπ της διαφοράς τερμάτων με τη Μάντσεστερ Σίτι και να στεφθεί πρωταθλήτρια, εξέφρασε ο Μπρένταν Ρότζερς.

«Κατά ριπάς» η Λίβερπουλ
Η Λίβερπουλ «ψάχνει» το πρώτο της πρωτάθλημα στην Αγγλία, μετά από 24 χρόνια, αλλά μετά την ήττα από την Τσέλσι, δεν κρατάει την τύχη στα χέρια της. Οι «κόκκινοι» ισοβαθμούν, πλέον, στην κορυφή με την Μάντσεστερ Σίτι και αν οι δύο ομάδες φέρουν τα ίδια αποτελέσματα μέχρι το τέλος, οι «πολίτες» θα είναι αυτοί που θα στεφθούν πρωταθλητές, καθώς έχουν καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Μπρένταν Ρότζερς δεν χάνει την πίστη του και εκτιμά ότι η ομάδα του μπορεί να καλύψει το χάντικαπ των 9 γκολ (οι «κόκκινοι» έχουν +50 και οι «πολίτες» +59). «Αυτός είναι ο στόχος μας και δεν υπάρχει κάτι άλλο. Μάλιστα, είναι κάτι που έχω ξαναδεί, όταν η Τσέλσι νίκησε με 8-0 την Γουίγκαν στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν 2009-10 και πήρε τον τίτλο», τόνισε και πρόσθεσε:

«Με αυτό που λέω, δεν δείχνω ασέβεια στη Νιουκάστλ, αλλά αν υπάρχει μια ομάδα που μπορεί να πετύχει πολλά γκολ είμαστε εμείς. Δεν είμαστε ομάδα του 1-0. Δείξαμε από την αρχή της σεζόν ότι μπορούμε να σκοράρουμε».

Αναφερόμενος στη Μάντσεστερ Σίτι, βασική αντίπαλο της Λίβερπουλ στη μάχη του τίτλου, τόνισε: «Η Σίτι έχει δύσκολη αποστολή. Η Άστον Βίλα παίζει εξαιρετικά τις αντεπιθέσεις και παρουσιάζεται καλύτερη εκτός έδρας, ενώ η Γουέστ Χαμ, αν βρεθεί στη μέρα της, είναι δύσκολος αντίπαλος. Η αντίπαλός μας χρειάζεται να κερδίσει όλα τα παιχνίδια, δηλαδή να κάνει πέντε σερί νίκες. Αυτό το έχει πετύχει μόλις μία φορά μέσα στη σεζόν και θα είναι κάτι καινούριο γι’ αυτούς».Πηγή: sport-fm.gr

Ξέσπασμα και μεγαλείο από τη μητέρα του οπαδού που πυροβολήθηκε!!

Η μητέρα του οπαδού της Νάπολι, που πυροβολήθηκε από άλλον της Ρόμα και παρότι φαίνεται να κερδίζει τη μάχη για τη ζωή του δύσκολα θα ξαναπερπατήσει, ξέσπασε, αλλά και συγχώρεσε το δράστη.

Ξέσπασμα και μεγαλείο από τη μητέρα του οπαδού που πυροβολήθηκε
Ο Τσίρο Εσπόζιτο εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Ρώμης μετά τον πυροβολισμό που δέχτηκε από οπαδό της Ρόμα καθώς κατευθυνόταν μαζί με άλλους φιλάθλους της Νάπολι στο «Ολίμπικο» για τον τελικό Κυπέλλου με τη Φιορεντίνα.

Ο 29χρονος υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση και φαίνεται να κερδίζει τη μάχη για τη ζωή του, ωστόσο δεν είναι αισιόδοξα τα μηνύματα για το αν θα καταφέρει να ξαναπερπατήσει.

Η μητέρα του, Αντονέλα, μέσα στον πόνο της υπερασπίστηκε τον γιο της ξεκαθαρίζοντας πως ήταν θύμα της τυφλής βίας κι όχι κάποιος χούλιγκαν, ενώ δήλωσε πως συγχωρεί το δράση.

«Ο γιος μου είναι ένα εξαιρετικό παιδί, που έπεσε σε ενέδρα. Δεν είναι ούτε κλέφτης, ούτε μέλος της Καμόρα, όπως έχουν πει κάποια ΜΜΕ. Είμαστε τίμιοι άνθρωποι», δήλωσε και πρόσθεσε: «Οι γιατροί μάς έχουν πει πως ο Τσίρο έχει λίγες πιθανότητες να ξαναπερπατήσει. Ήδη έχω συγχωρέσει τον άνθρωπο που τον πυροβόλησε, αλλά ακόμη δεν μπορώ να κατανοήσω πώς έκανε κάτι τέτοιο».Πηγή: sport-fm.gr

Προσκλητήριο για το «αύριο» του Άρη!

Με στόχο να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να σταθεί ο Άρης στη Football League θα πραγματοποιηθεί σήμερα συνάντηση των δηλωμένων φίλων επιχειρηματιών της ομάδας με την νέα διοίκηση της ΠΑΕ.

Προσκλητήριο για το «αύριο» του Άρη
Τουλάχιστον 700.000 χρειάζεται άμεσα η ΠΑΕ Άρης για να αντιμετωπίσει τις άμεσες υποχρεώσεις της, όπως υποστήριξε προσφάτως ο Παναγιώτης Στεφανίδης.

Οι Θεσσαλονικείς περιμένουν να βρουν έσοδα, εκτός από το τηλεοπτικό, τις ενδεχόμενες χορηγίες, την ενδεχόμενη έλευση κάποιου επενδυτή και από τη διάθεση των εισιτήριων από το «Κλεάνθης Βικελίδης», να μάθουν τη διάθεση που θα δείξουν οι αρειανοί επιχειρηματίες.

Για αυτό τον λόγο η νέα διοίκηση του συλλόγου συγκάλεσε προσκλητήριο για σήμερα το απόγευμα (στις 19:00), ώστε να ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους για την κατάσταση και τις ανάγκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο «κίτρινο» στρατόπεδο.

Οι κ.κ. Στεφανίδης και Ψηφίδης θα παρουσιάσουν αναλυτικά όλα τα δεδομένα, έχοντας πάντα σε πρώτο πλάνο τη συμμετοχή της ομάδας στη Football League.

Αποδέκτες της πρόσκλησης έχουν γίνει πάνω από δέκα επιφανείς αρειανοί επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων οι Γράντας, Δασυγένης, Παπαϊωάννου, Ορφανίδης, Τσαρούχας, Πόππης, Μπακούρας.

Όπως γράφει η SportDay, ο κ. Γράντας δεν θα παραστεί, αλλά έχει εξουσιοδοτήσει τον Παπαϊωάννου, ενώ δύσκολα θα παραβρεθεί και ο κ. Δασυγένης. Πηγή: sport-fm.gr

Να τη χαίρεσαι, Κριστιάνο! (pics-vid)

Την τιμητική τους έχουν σήμερα οι… Ειρήνες σε όλον τον κόσμο, όμως το μεγαλύτερο θύμα… Ειρήνης (Ιρίνας για την ακρίβεια) είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο και οι λόγοι είναι προφανείς.

Να τη χαίρεσαι, Κριστιάνο (pics-vid)
Την ονομαστική τους εορτή έχουν σήμερα οι απανταχού Ειρήνες και ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει πέσει… θύμα της Ιρίνα Σάικ τα τελευταία τρία χρόνια.

Το καταπληκτικό γκολ του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού μπορεί να μην αρκούσε στη Ρεάλ Μαδρίτης για κάτι παραπάνω από τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στη Βαλένθια και ο τίτλος να απομακρύνεται για τη «βασίλισσα», αλλά ποιος τον… λυπάται όταν επιστρέφει στο σπίτι του και τον περιμένει αυτό το πλάσμα;

Το δικό μας «δώρο» στους αναγνώστες είναι κάποιες αποκαλυπτικές φωτογραφίες που διαρρεύσαν στο διαδίκτυο από παρασκήνιο φωτογράφησης του μοντέλου από τη Ρωσία για λογαριασμό του Sports Illustrated.

Δείτε το σχετικό βίντεο και τις φωτογραφίες



inner

inner

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Θρήνος στο βρετανικό τένις!!

Έφυγε από τη ζωή στα 30 της χρόνια η Έλενα Μπαλτάτσα. Μόλις τον Ιανουάριο είχε διαγνωστεί πως πάσχει από καρκίνο στο ήπαρ.

Θρήνος στο βρετανικό τένις
Σε θλίψη βυθίστηκε ο βρετανικός αθλητισμός. Η Έλενα Μπαλτάτσα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 30 ετών, μετά από σύντομη μάχη με την επάρατη νόσο.

Μόλις τον περασμένο Ιανουάριο η τενίστρια που γεννήθηκε στην Ουκρανία αλλά μεγάλωσε στη Σκωτία είχε διαγνωστεί πως έπασχε από καρκίνο στο ήπαρ. Η ίδια αποκάλυψε το σοβαρό πρόβλημα υγείας της το Μάρτιο και το βράδυ της Κυριακής «έσβησε» αφήνοντας συντετριμμένο το σύζυγο και προπονητή της, Νίνο Σεβερίνο.

Η εκλιπούσα υπήρξε νούμερο 1 στη Μεγάλη Βρετανία, είχε κατακτήσει έντεκα τίτλους στο απλό, συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, έφτασε μέχρι το νούμερο 49 της παγκόσμιας κατάταξης (το 2009) και η καλύτερη παρουσία της σε Grand Slam ήταν μέχρι τον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον το 2002.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Και ο Ματέους για Εθνική!

Συνεχίζονται οι προτάσεις από μάνατζερ για τη θέση του προπονητή που θα αναλάβει την Εθνική στα προκριματικά του Euro 2016 της Γαλλίας με τελευταίο όνομα αυτό του Λόταρ Ματέους. Σε αναμονή για Ράμος.

Και ο Ματέους για Εθνική
Η λίστα των υποψήφιων νέων τεχνικών της «γαλανόλευκης» μεγαλώνει και ο συνολικός αριθμός των ονομάτων που έχουν προταθεί μπορεί να φτάνει σε... τριψήφιο αριθμό.

Η τελευταία πρόταση που έφτασε στα γραφεία της ΕΠΟ αφορά τον Λόταρ Ματέους. Ο 53χρονος Γερμανός προπονητής δεν εργάζεται κάπου αυτό το διάστημα και το τελευταίο πέρασμα του ήταν στην Εθνική Βουλγαρίας (σ.σ. 2010-2011). Η μεγάλη δόξα του γερμανικού ποδοσφαίρου έχει παραστάσεις από πάγκους Εθνικών ομάδων καθώς έχει εργαστεί τη διετία 2004-2006 και στην Ουγγαρία.

Πάντως, η περίπτωση του Λόταρ Ματέους δεν έχει πιθανότητες να προχωρήσει στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με την ομοσπονδία. Στην κορυφή της λίστας και για πολλούς, πρώτο φαβορί παραμένει ο Μάρκο Ταρντέλι, ενώ ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής περιμένει εντός της εβδομάδας, την απάντηση του Χουάντε Ράμος στην πρόταση για διετές συμβόλαιο με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Όλα δείχνουν ότι ο Ισπανός τεχνικός δεν θα συνεχίσει στο ουκρανικό πρωτάθλημα και την Ντνίπρο Ντνιπροπετρόφσκ, όμως η περίπτωση του έχει αρκετές δυσκολίες λόγω των υψηλών απαιτήσεων του. Το θέμα του αντικαταστάτη του Φερνάντο Σάντος αναμένεται να κλείσει το αργότερο μέχρι του τέλος του μήνα. Πηγή: sport-fm.gr

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους!!

Είχε διακοπεί στις 17 Απριλίου και πλέον παίρνουν τον λόγο οι συνήγοροι του Νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη.

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους
Έπειτα από διακοπή δύο εβδομάδων συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους που κατηγορείται για το φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ.

Το λόγο αναμένεται να πάρει η υπεράσπιση του παραολυμπιονίκη, ενώ θα κληθούν ακόμα περισσότεροι ειδικοί ως μάρτυρες καθώς οι συνήγοροί του προσπαθούν να κλονίσουν τον ισχυρισμό του δικαστηρίου πως ο Πιστόριους σκότωσε ηθελημένα τη Στέενκαμπ.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως την πυροβόλησε επειδή την μπέρδεψε με διαρρήκτη.

Η δίκη είχε διακοπεί στις 17 Απριλίου λόγω του Πάσχα.

Πηγή: newsbeast.gr

Αστέρας για… αστέρια!

Μέσα σε δύο αγωνιστικές ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να εξαλείψει τη διαφορά των δύο βαθμών που είχε από τις άλλες ομάδες στα πλέι οφ και μετά τη νίκη επί του Ατρομήτου ελπίζει να κουνήσει… σεντόνι.

Αστέρας για… αστέρια
Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις του Αστέρα Τρίπολης, μία ημέρα μετά τη νίκη (1-0) επί του Ατρομήτου στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Οι Αρκάδες είχαν μπει στη διαδικασία των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας χωρίς βαθμό, όμως μετά το πέρας της δεύτερης αγωνιστικής της διαδικασίας είναι στη δεύτερη θέση του ειδικού πίνακα κατάταξης και μπήκαν στο κόλπο της διεκδίκησης του «εισιτηρίου» που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Μάλιστα, η ομάδα του Στάικου Βεργέτη από εκεί που ήταν… αουτσάιντερ αλλάζει ρόλο στους προσεχείς αγώνες, καθώς Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ κινδυνεύουν με τιμωρία της έδρας τους για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν από την έναρξη της μεταξύ τους αναμέτρησης.

Αυτό μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του Αστέρα, καθώς την Τετάρτη υποδέχονται τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη και την επόμενη Κυριακή αντιμετωπίζουν τους «πράσινους» στην άδεια Λεωφόρο.

Έχοντας πάρει ισοπαλία (0-0) μέσα στην Τούμπα, στην 5η αγωνιστική των πλέι οφ οι Τριπολιτσιώτες θα υποδεχθούν τον ΠΑΟΚ και ελπίζουν να έχουν πάρει ό,τι καλύτερο μπορούν, καθώς ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα έχει κενό στην άμυνά του – λόγω της τιμωρίας που θα επιβληθεί στον Ινσαουράλδε και των αγωνιστικών προβλημάτων που «πονοκεφαλιάζουν» τον Γιώργο Γεωργιάδη.

Όλα αυτά κάνουν τους Αρκάδες να αισιοδοξούν πως μπορούν να πετύχουν το «θαύμα» και να καταλάβουν την πρώτη θέση στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, κερδίζοντας τη συμμετοχή τους για πρώτη φορά στην ιστορία τους στα προκριματικά του Champions League.

Εν όψει του προσεχούς αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο κ. Βεργέτης δεν μπορεί να υπολογίζει τον Ζιράν Εντό που αποβλήθηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον Ατρόμητο. Επίσης, ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις θα απουσιάσει σε ένα από τα επόμενα δύο παιχνίδια, καθώς συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες στο χθεσινό ματς. Πηγή: sport-fm.gr

Επαφές με Μονεμβασιώτη και τα… παρακάλια στον Βελλή!

Νέα κουβέντα με τον υποψήφιο αγοραστή της ΠΑΕ, κ. Μονεμβασιώτη, θα έχει ο Ερασιτέχνης Απόλλων, με τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας να φτάνουν στο σημείο να… παρακαλούν τον κ. Βελλή να μείνει.

Επαφές με Μονεμβασιώτη και τα… παρακάλια στον Βελλή
Κανονικά συνεχίστηκαν οι συζητήσεις ανάμεσα στον Ερασιτέχνη Απόλλωνα Σμύρνης και τον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, ο οποίος έχει εκφράσει ενδιαφέρον να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, με την Ριζούπολη να είναι βασικό θέμα συζήτησης.

Εντός της ημέρας είναι προγραμματισμένο να υπάρξει νέα επαφή κατά την οποία θα γίνουν γνωστές οι απαιτήσεις του Γυμναστικού Συλλόγου, προτού υπογραφεί (αν υπάρξει τέτοια εξέλιξη) το μνημόνιο συνεργασίας.

Η υπόθεση θα έχει ξεκαθαρίσει το αργότερο μέσα στα επόμενα 24ωρα, ώστε να μην καταντήσει… σίριαλ το συγκεκριμένο θέμα.

Πάντως, παραμένει υπαρκτό το ενδεχόμενο να επανέλθει στο προσκήνιο για τον Απόλλωνα ο Σταμάτης Βελλής.

Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΠΑΕ φέρεται να είχε συνάντηση με τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να… παρακαλέσουν τον γνωστό επιχειρηματία.Πηγή: sport-fm.gr

Κίνδυνος στο δρόμο για τα αστέρια!

Η δεύτερη ισοπαλία στα play offs, χθες με 1-1 κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά και τα επεισόδια που ίσως επιφέρουν βαριά τιμωρία, απειλούν να… εκτροχιάσουν την προσπάθεια του Παναθηναϊκού στα play offs.

Κίνδυνος στο δρόμο για τα αστέρια
Η εβδομάδα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου δεν εξελίχθηκε τόσο καλά για τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι τόσο η ισοπαλία με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ίσως ούτε κι αυτή που ακολούθησε χθες με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, αν και στις δύο περιπτώσεις οι «πράσινοι» προηγήθηκαν και τελικά περιορίστηκαν στο βαθμό… Αυτό που θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο την προσπάθεια του Παναθηναϊκού να εξασφαλίσει την παρουσία του στα προκριματικά του Champions League είναι η απειλή βαριάς τιμωρίας για τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν χθες και τα οποία έρχονται να προστεθούν στην ήδη βεβαρημένη θέση του μετά τα γεγονότα στον τελικό Κυπέλλου.

Στο φύλλο αγώνα γίνεται λόγος για ρίψη αντικειμένων, είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, ενώ όλα δείχνουν πως τα επεισόδια θα θεωρηθούν εκτεταμένα. Όλα αυτά οδηγούν σε ποινή αρκετών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, ακόμη και για αφαίρεση βαθμών (πιθανότατα από το επόμενο πρωτάθλημα, αν και θα κληθεί να αποφασίσει η Σούπερ Λίγκα), όπως επίσης και βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο, ενώ εφόσον έχει προηγηθεί τιμωρία για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου τα πρόστιμα διπλασιάζονται λόγω υποτροπής, ενώ το γήπεδο κλείνει για τέσσερις αγωνιστικές και η αφαίρεση βαθμών φτάνει στους πέντε βαθμούς.

Κρίσιμα τα ματς με Αστέρα

Ο Παναθηναϊκός πλέον στρέφει την προσοχή του στα δύο παιχνίδια με τον Αστέρα, αρχικά την Τετάρτη στην Τρίπολη και εν συνεχεία την Κυριακή στη Λεωφόρο. Οι Αρκάδες έχουν μπει δυναμικά στα play offs μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και τη νίκη επί του Ατρομήτου εξανεμίζοντας το μειονέκτημα που είχαν έναντι των υπολοίπων ομάδων.

Ο Γιάννης Αναστασίου θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Αμπέντ, αλλά μένει να φανεί αν θα είναι έτοιμοι ο Νάνο (έμεινε χθες εκτός λόγω ενοχλήσεων στον αστράγαλο) και ο Πέτριτς (αντικαταστάθηκε λόγω ενός σφιξίματος στο δικέφαλο). Οι «πράσινοι» εκτιμούν πως με τρεις σερί νίκες, τις δύο επί του Αστέρα και με Ατρόμητο εντός έδρας, θα έχουν το πάνω χέρι για την πρώτη θέση στα play offs, αν και είναι ορατός ο κίνδυνος να δώσουν τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια τους για τα play offs στο «σπίτι» τους χωρίς κόσμο. Πηγή: sport-fm.gr

«Κέρδισε» και… «έχασε»

Με σημαντικό αποτέλεσμα κατάφερε να φύγει ο ΠΑΟΚ από τη Λεωφόρο, όμως οι Θεσσαλονικείς θα τιμωρηθούν με νέα (πιο βαριά) τιμωρία για τα επεισόδια σημειώθηκαν πριν το ματς και θα χάσουν τον Ινσαουράλδε.

«Κέρδισε» και… «έχασε»
Μετά το τέλος της δεύτερης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρίσκεται στην πρώτη θέση του ειδικού πίνακα κατάταξης μετά την ισοπαλία (1-1) μέσα στη Λεωφόρο.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να πάρει σημαντικό βαθμό στην έδρα του Παναθηναϊκού, αποδεικνύοντας πως αφήνει σταδιακά στην άκρη την απώλεια του χαμένου Κυπέλλου Ελλάδας και τα όσα επακολούθησαν μετά τον τελικό του περασμένου Σαββάτου.

«Χρυσή» αποδείχθηκε για τους Θεσσαλονικείς η επιλογή του Γιώργου Γεωργιάδη να περάσει στο παιχνίδι τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε άριστα την ασίστ του Λίνο και κατάφερε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης.

Αν, μάλιστα, οι «ασπρόμαυροι» ήταν πιο προσεκτικοί, τότε θα μπορούσαν να είχαν αποδράσει ακόμα και με το… τρίποντο από την Αθήνα, αποκτώντας μεγαλύτερο προβάδισμα για τη συνέχεια των πλέι οφ.

Τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ, που κατά συνέπεια μπορεί να επηρεάσει και το αγωνιστικό, δεν είναι πολύ καλά.

Παρότι οι Αρχές έδωσαν την έγκρισή τους να βρεθούν 300 οπαδοί στη Λεωφόρου, πριν από την έναρξη του αγώνα υπήρξε ανταλλαγή φωτοβολίδων και ρίψη καθισμάτων μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.

Η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ έχει τιμωρηθεί ήδη για τα όσα είχαν γίνει στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό με αφαίρεση 3 βαθμών, 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Οι ιθύνοντες του συλλόγου δίνουν αγώνα από την ανακοίνωση της απόφασης να «γλιτώσουν» μέρος της τιμωρίας, όμως μετά από αυτά που έγιναν στο χθεσινό ματς με τον Παναθηναϊκό, υπάρχει ο κίνδυνος να χαρακτηριστεί η ομάδα υπότροπη και να διπλασιαστεί η ποινή!

Από την πλευρά του, ο Χουάν Ινσαουράλδε κινδυνεύει με ποινή τριών αγωνιστικών για την μπουνιά που έριξε στον Κουτρουμπή και γράφτηκε κανονικά στο φύλλο αγώνα από τον κ. Παππά. Πιθανότατα αυτή θα αρχίσει να «μετράει» από τον προσεχή αγώνα με τον Ατρόμητο στην (άδεια) Τούμπα. Πηγή: sport-fm.gr

Χαμένες ευκαιρίες!

Λιγοστοί από τους νεαρούς παίκτες της ΑΕΚ που έχουν πάρει ευκαιρίες πείθουν πως έχουν θέση υπό προϋποθέσεις στην ομάδα της Football League. Χωρίς φορ στο φινάλε η «Ένωση».

Χαμένες ευκαιρίες
Ένα από τα «μείον» της φετινής πορείας της ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική είναι ότι δεν κατάφερε να αναδείξει-πλην ελαχίστων εξαιρέσεων-νεαρούς παίκτες που θα ανελιχθούν μαζί της μέχρι και τη μεγάλη κατηγορία.

Η χθεσινή αναμέτρηση με το Αιγάλεω ήταν μία απόδειξη αυτού. Ο Τραϊανός Δέλλας αποφάσισε να δώσει ξανά ευκαιρίες σε αρκετούς νέους παίκτες της ομάδας, αλλά ελάχιστοι έδειξαν ότι αξίζουν να έχουν θέση στο ρόστερ της επόμενης περιόδου, που θα είναι σίγουρα πολύ πιο ποιοτικό από το φετινό μιας κι έχουν γίνει ήδη έντεκα μεταγραφές κι ακολουθούν άλλες 6-8.

Πέραν του 17χρονου γκολκίπερ Ντούνη, που το ντεμπούτο του ήταν ελπιδοφόρο, του 19χρονου Τζανετόπουλου που όχι τόσο χθες αλλά σε προηγούμενα παιχνίδια είχε παρουσιάσει κάποια θετικά στοιχεία, του 22χρονου Πεταυράκη που χθες ήταν τιμωρημένος αλλά έβγαλε με καλές εμφανίσεις το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν σαν δεξιός μπακ, καθώς και του 19χρονου Τσεβά που έδειξε την ικανότητά του στο σκοράρισμα όσες φορές χρησιμοποιήθηκε, οι υπόλοιποι μάλλον έχουν αφήσει αναξιοποίητες τις ευκαιρίες που έχουν πάρει. Από τον 23χρονο στόπερ Τσούπρο, τον 20χρονο δεξιό μπακ Αργυρίου και τον 23χρονο αριστερό μπακ Τσουμάγκα (που δεν έχει επανέλθει ακόμη στα επίπεδα απόδοσης πριν τον τραυματισμό του), μέχρι τους 20χρονους μεσοεπιθετικούς Μούργκα και Γροντή και τον 24χρονο Ράμα…

Πάντως ο Τραϊανός Δέλλας αναμένεται να συνεχίσει στην ίδια λογική και στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια δίνοντας χρόνο και σε άλλους παίκτες, μήπως και κάποιος καταφέρει να τον πείσει ότι αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία.

Χωρίς επιθετικό με Περαμαϊκό

Από σήμερα αρχίζει η προετοιμασία για το ματς της Κυριακής με τον Περαμαϊκό, που πιθανότατα θα γίνει στο γήπεδο του Περάματος χωρίς κόσμο, αφού αυτό της Προοδευτικής δεν παραχωρείται υπό το φόβο επεισοδίων. Στο παιχνίδι αυτό επανέρχεται ο Σταύρος Πεταυράκης, που εξέτισε την τιμωρία του, αλλά θα λείψει ο Άλεξ Ντακόλ που θα υποβληθεί σε επέμβαση στον ώμο την Τρίτη για να επιστρέψει εγκαίρως εν όψει της επόμενης περιόδου. Έτσι, δεδομένης της απουσίας του Μπρέτσεβιτς και πιθανότατα του Τσεβά, η «Ένωση» δεν θα έχει κλασικό φορ διαθέσιμο.Πηγή: sport-fm.gr

Ο Πουλίδο και οι… άλλοι!

Τα τυπικά φαίνεται πως έχουν απομείνει στον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Άλαν Πούλιδο. Ποια τα δεδομένα για τους υπόλοιπους παίκτες που φέρονται να απασχολούν τους Πειραιώτες.

Ο Πουλίδο και οι… άλλοι
Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ο Άλαν Πουλίδο.

Ο Μεξικανός χαφ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter πως αρχίζει να μαθαίνει ελληνικά και αυτό δείχνει πως η μεταγραφή τους στους Πειραιώτες βρίσκεται προ των πυλών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι πρωταθλητές Ελλάδας προσφέρουν τετραετές συμβόλαιο στον 23χρονο παίκτη, ο οποίος θα βάζει ετησίως 1 εκατ. ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Επίσης, ο μάνατζέρ του, Μαουρίσιο Γκαρσία ντε λα Βέγκα, ήταν στην Αθήνα και φέρεται να μίλησε ήδη με τη διοίκηση του συλλόγου και απομένουν κάποια διαδικαστικά θέματα, προτού οι «ερυθρόλευκοι» ανακοινώσουν την πρώτη τους μεταγραφή για την επόμενη σεζόν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πουλίδο κατάφερε να πετύχει 29 γκολ σε 49 αγώνες, ενώ μέσα στο 2014 μετράει 18 τέρματα σε 26 ματς. Επίσης, εκτός από τους Πειραιώτες - που είναι κοντά στην απόκτησή του - ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει σύλλογοι από την Αγγλία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν διάφορα ονόματα που έχουν έρθει στην (μεταγραφική) επικαιρότητα του Ολυμπιακού. Ο Παπακούλι Ντιόπ είχε απασχολήσει τους Πειραιώτες το περσινό καλοκαίρι, όμως και φέτος η περίπτωσή του εξετάζεται προσεκτικά από τους ιθύνοντες την ΠΑΕ. Αν η Λεβάντε δεν προβάλει μεγαλύτερες απαιτήσεις από 1,5 με 2 εκατ. ευρώ, τότε ο Σενεγαλέζος μέσος θα αγωνίζεται από του χρόνου στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Για τον Γκρατσιάνο Πελέ οι απαιτήσεις της Φέγενορντ και του Ιταλού στάικερ φτάνουν τα 5 εκατ. ευρώ και 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως, αντίστοιχα, χρήματα που κρίνονται υπερβολικά από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι θεωρούν ότι με τα ίδια χρήματα μπορούν να πάρουν κάποιο πιο μικρό σε ηλικία (ο Πελέ είναι 29 ετών), καλύτερο και με μεγαλύτερα περισσότερα εξέλιξης.

Όσον αφορά τώρα τον Τόμας Ινς, παρότι ο πατέρας του, Πολ Ινς, είχε βρεθεί στην Αθήνα και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη από τον Κριστιάν Καρεμπέ, από τη διοίκηση διαψεύεται πως υπάρχει ενδιαφέρον για τον 22χρονο εξτρέμ που μένει ελεύθερος από την Μπλάκπουλ.

Η περίπτωση του Πέδρο Λεόν, παρότι αρέσει αρκετά στον Μίτσελ, παραμένει δύσκολη για διάφορους λόγους, αφού η Χετάφε όλα δείχνουν πως θα παραμείνει στην Primera Division και ο ίδιος δεν φαίνεται πως θέλει να αφήσει την Ισπανία για να έρθει στην Ελλάδα.

Οι Πορτογάλοι επιμένουν ότι ο Αντρέ Κάστρο ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό, αλλά η Κασίμπασα παρουσιάζεται ικανοποιημένη από την προσφορά του και ο Πορτογάλος χαφ δεν αποτελεί τον… σούπερ στόχο για τη θέση που ψάχνονται οι ιθύνοντες του συλλόγου.

Οι πιθανότητες να αποκτηθεί ο Νάτσο Σκόκο παραμένουν ελάχιστες, καθώς η Σάντερλαντ διέθεσε αρκετά χρήματα για να τον αποκτήσει από την Ιντερνασιονάλ και – παρότι ο Αργεντινός δεν έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις του – οι Βρετανοί δείχνουν πως θέλουν να τον δουν και του χρόνου. Πηγή: sport-fm.gr

Κορυφή η Ρίβερ!

Οι μιγιονάριος νίκησαν δύσκολα 3-2 την Ρασίνγκ Κλουμπ κι έπιασαν στην κορυφή τη Χιμνάσια που κόλλησε στο 0-0 με τη Λανούς- Νίκη και για Μπόκα

Κορυφή η Ρίβερ
Με τον Καβενάγκι να σημειώνει δύο τέρματα, η Ρίβερ Πλέιτ, επικράτησε 3-2 της Ρασίνγκ Κλουμπ στο Μονουμεντάλ κι έπιασε στους 31 πόντους τη Χιμνάσια. Ο Καβενάγκι με πέναλτι άνοιξε το σκορ στο 25ο λεπτό, ο Βιγιάρ στο 38' ισοφάρισε, αλλά ο Καρμπονέρο λίγο πριν λήξει το ημίχρονο έκανε το 2-1. Ο Καβενάγκι ξαναχτύπησε στο 54' για το 3-1, για να μειώσει ο Άουτσε στο 73'.

Όλα αυτά λίγη ώρα μετά το 0-0 της Χιμνάσια με τη Λανούς που φέρνει πλέον την ομάδα της Λα Πλάτα, ισόβαθμη με την Ρίβερ. Η Μπόκα με δύο τέρματα του Μαρτίνες (48',61) και ένα του Χιλιότι στις καθυστερήσεις επικράτησε 3-1 της Ολ Μπόις εκτός έδρας, που ισοφάρισε σε 1-1 προσωρινά με το Καγιέρι. Η Άρσεναλ Σαραντί σε ένα δραματικό παιχνίδι επικράτησε 3-2 της Νιούελς. Ο Ετσεβερία έδωσε γρήγορο προβάδισμα στην γηπεδούχο, οι "λεπροί" με Μουνιόζ στο 21' και Μπερνάρντι στο 68' ισοφάρισαν, αλλά ο Ζελάγια στο 88' έδωσε τη νίκη με 3-2 στην Άρσεναλ. Πηγή: sport-fm.gr

Brasileirao: Κορυφή για τρεις!

Κορίνθιανς, Ιντερνασιονάλ, μαζί με την Κρουζέιρο, συγκατοικούν στην κορυφή της βαθμολογίας, με επτά πόντους μετά την 3η αγωνιστική

Brasileirao: Κορυφή για τρεις
Η Κορίνθιανς με γκολ του Γκερέρο στο 78ο λεπτό κατόρθωσε να πάρει τη νίκη απέναντι στη Σαπεκοένσε και να γίνει η 3η ομάδα που έφτασε τους επτά πόντους. Στο άλλο ματς που τελείωσε ξημερώματα Δευτέρας, η Γκοϊάς με γκολ του Ντέιβιντ επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Ατλέτικο Μινέιρο και βρίσκεται πίσω από τους πρωτοπόρους με έξι βαθμούς.

Στα ματς που έγιναν νωρίτερα, η Φλαμένγκο πέτυχε μεγάλη ανατροπή απέναντι στην Παλμέιρας με 4-2. Η «βερντάο» προηγήθηκε δύο φορές με τον Γουέσλεϊ στο 11’ και τον Ενρίκε στο 31’, ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει για την γηπεδούχο ο Παουλίνιο. Στο 50’ ο Αραούζο έκανε το 2-2, ενώ ο Αλεκσάντρο είχε τον τελευταίο λόγο και με δύο τέρματα, στο 61’ και στο 73’ έδωσε τη νίκη στη «Φλα». Η Ιντερνασιονάλ νίκησε με 2-1 με γκολ των Ντ΄Αλεσάντρο και Αρανγκουίθ στο πρώτο μέρος για να μειώσει ο Πάτρικ στο 73’.

Στο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες που είχαν νέους τεχνικούς η Κρισιούμα επικράτησε 1-0 της Φιγκεϊρένσε με γκολ του Σιλβίνιο στο 14’. Σπουδαία νίκη σημείωσε και η Μπαϊα 1-0 την Μποταφόγκο με γκολ του Μπιανούκι. Πηγή: sport-fm.gr

Κουλούρης: «Η ισοπαλία ήταν το λιγότερο»

Ως ένα ισοδύναμο παιχνίδι, χαρακτήρισε την αναμέτρηση στη Λεωφόρο, ο ταλαντούχος στράικερ του ΠΑΟΚ, Ευθύμης Κουλούρης

Κουλούρης: «Η ισοπαλία ήταν το λιγότερο»
Ο νεαρός επιθετικός, τόνισε πως για τον ΠΑΟΚ, το να πάρει την ισοπαλία στη Λεωφόρο ήταν το λιγότερο, ενώ μίλησε και για τα επεισόδια.

«Ήταν ένα ισοδύναμο ματς. Μπήκαμε πολύ καλά στο παιχνίδι και το χειρότερο που θα μπορούσαμε να πάρουμε από αυτό τον αγώνα είναι η ισοπαλία. Ανασυνταχθήκαμε μετά το γκολ που δεχθήκαμε και τώρα το μυαλό μας είναι στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο», ανέφερε αρχικά ο επιθετικός των «ασπρόμαυρων» ενώ αναφορικά με τα επεισόδια είπε:

«Είναι ένα δυσάρεστο γεγονός αυτό που γίνεται στην Ελλάδα. Πρέπει να αλλάξει αυτή η εικόνα και θα πρέπει να βλέπουμε καλύτερες σκηνές στο Ελληνικό ποδόσφαιρο».

Παρά το γεγονός πως παίζει στην πρώτη ομάδα, ο Ευθύμης Κουλούρης δεν παρέλειψε ν' αναφερθεί και στην κατάκτηση του τίτλου από την ομάδα των Νέων του Δικεφάλου «Ήταν μία ονειρική χρονιά για μας από την αρχή της σεζόν. Δουλέψαμε πολύ, συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, θα θέλαμε να είμαστε κι εμείς εκεί, αλλά το καθήκον μας είναι με την πρώτη ομάδα. Θα χαρούμε όλοι μαζί με τα παιδιά όταν θα γυρίσουμε στη Θεσσαλονίκη».

16 συλλήψεις+4 προσαγωγές στη Λεωφόρο!!

Aρκετές οι συλλήψεις και οι προσαγωγές, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τη λήξη του αγώνα στο "Απόστολος Νικολαϊδης"

16 συλλήψεις+4 προσαγωγές στη Λεωφόρο
Οπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου: «Κατά τη διάρκεια και μετά την λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟ-ΠΑΟΚ συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα 16 άτομα και προσήχθησαν άλλα 4».Πηγή: sport-fm.gr

Μπαράλες: «Μπήκαμε στο κόλπο για κάτι καλό»

Ικανοποιημένος, τόσο με την προσωπική του απόδοση, όσο και με αυτή της ομάδας, εμφανίστηκε μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο, ο Χερόνιμο Μπαράλες

Μπαράλες: «Μπήκαμε στο κόλπο για κάτι καλό»
Ο σκόρερ του Αστέρα, απέναντι στους Περιστεριώτες, αλλά και στο ματς με τον ΠΑΟΚ, επισήμανε πως η ομάδα του κάλυψε την διαφορά με αυτή τη νίκη και ονειρεύεται κάτι καλό στα πλέι-οφ, μιλώντας στην κάμερα της NOVA. «Δώσαμε το 100%των δυνατοτήτων μας, προσπαθήσαμε πολύ και παίξαμε καλά. Είναι πολύ καλό για μένα που σκόραρα, νιώθω πολύ καλά όταν σκοράρω. Το σημαντικό είναι ότι είχαμε θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο όπως και στο ματς με τον ΠΑΟΚ λίγες μέρες πριν. Μας μένουν πολλά και δύσκολα ματς και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι.
Ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι και κλειστό και ξέραμε ότι οποίος πετύχει πρώτος το γκολ θα είναι πολύ δύσκολο για τον άλλον να απαντήσει.
Καλύψαμε τη διαφορά και με τη νίκη αυτή μπαίνουμε στο παιχνίδι και μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι καλό. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό συγκεντρωμένοι στον στόχο μας».

Με τη σειρά του ο Γιώργος Ζησόπουλος τόνισε: «Νομίζω ότι η ομάδα που το ήθελε περισσότερο πήρε και τους τρεις βαθμούς. Σίγουρα όλοι θέλουν να προσφέρουν θέαμα αλλά αυτό που μετράει είναι οι βαθμοί. Στο τέλος από τους βαθμούς θα κριθεί τι έχει πετύχει ο καθένας. Εμείς ξεκινήσαμε με μηδέν βαθμούς πήγαμε στην Τούμπα πήραμε έναν πόντο θέλαμε σήμερα τη νίκη για να καλύψουμε το ντεζαβαντάζ που είχαμε το καταφέραμε τέλος καλό όλα καλά.
Το ματς ξέραμε ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

Το πιο… μάγκικο του εξάστερου!

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μέρα που ο Παναθηναϊκός κατακτούσε το πιο παλικαρίσιο από τα έξι τρόπαια Ευρωλίγκας, απέναντι στην Μπολόνια μέσα στο σπίτι της ανήμερα του Πάσχα.

Το πιο… μάγκικο του εξάστερου
Μπορεί το πρώτο να είναι αξέχαστο, μπορεί από τότε να έχουν ακολουθήσει άλλα πέντε, αλλά αν ρωτήσει κανείς τους φίλους του Παναθηναϊκού ποιο από τα έξι τρόπαια που έχει κατακτήσει η ομάδα τους στην Ευρωλίγκα ξεχωρίζουν, η απάντηση των περισσοτέρων θα είναι αυτή: εκείνο της Μπολόνια.

inner

Σήμερα συμπληρώνονται δώδεκα χρόνια από την ημέρα που οι «πράσινοι» νικώντας την Κίντερ Μπολόνια με 89-83 μέσα στο «σπίτι» της κατακτούσαν τον τρίτο τους ευρωπαϊκό τίτλο, ανήμερα του Πάσχα. Οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει 83-75 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στον ημιτελικό και μπροστά τους ορθωνόταν το υψηλό εμπόδιο των οικοδεσποτών. Μίας ομάδας με τον Έτορε Μεσίνα στον πάγκο της και γαλαξία αστέρων με παίκτες όπως οι Τζινόμπιλι, Σμόντις, Άντερσεν, Γιάριτς, Ριγκοντό, Γκρίφιθ αλλά και ο μετέπειτα πράσινος Μπετσίροβιτς.

inner

Ο Παναθηναϊκός με ηγέτη τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα, τον Λάζαρο Παπαδόπουλο να κάνει καταπληκτική δουλειά και τον Ιμπραήμ Κουτλουάι να πετυχαίνει ένα καθοριστικό τρίποντο λίγο πριν το τέλος κατάφερε να σκορπίσει τη σιγή στην κερκίδα των Ιταλών.

inner

Η χρονιά εκείνη δεν είχε εξελιχθεί με τον καλύτερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό, που χρειάστηκε την… αυτοκτονία του Ολυμπιακού (με ήττα στο ΣΕΦ από την Ολίμπια στον όμιλο με τις τρεις ελληνικές ομάδες) για να βρεθεί στο Final Four. Παράλληλα ένα μήνα πριν την Μπολόνια είχε αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό στο Final Four του Κυπέλλου και λίγες μέρες μετά αποκλείστηκε από τους «ερυθρόλευκους» στα ημιτελικά της Α1. Όμως ο θρίαμβος της Μπολόνια αρκούσε για να χαρακτηριστεί απόλυτα πετυχημένη η σεζόν.

inner

Κίντερ Μπολόνια (Μεσίνα): Τζινόμπιλι 27, Μπετσίροβιτς 4, Γκρέιντζερ 10, Φροζίνι, Άντερσεν 3, Ριγκοντό 3, Γκρίφιθ 2, Σμόντις 23, Γιάριτς 11.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 11, Καλαϊτζής, Ρότζερς 7, Μουλαομέροβιτς 6, Μποντιρόγκα 21, Μίντλετον 10, Κουτλουάι 22, Παπαδόπουλος 12, Σάντσεθ.


Πηγή: sport-fm.gr

H απάντηση του Σαλπιγγίδη και το εμπόδιο της αλητείας!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για την αγωνιστική απάντηση του επαγγελματία Σαλπιγγίδη, τη συνέχεια των πλέϊ-οφ και την αλητεία που οδηγεί προς το γκρεμό την μετακίνηση των οπαδών.
H καλύτερη απάντηση που μπορεί να δοθεί από έναν ποδοσφαιριστή δεν είναι στα λόγια- άλλωστε κάποιοι δεν διαθέτουν αυτό το χάρισμα του σωστού λόγου- αλλά στο γήπεδο. Αυτό, λοιπόν έκανε ο αποδιοπομπαίος τράγος για πολλούς οπαδούς του ΠΑΟΚ, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.
    Είτε αποχωρήσει- γράφτηκε ότι κοιτάζει προς το εξωτερικό- είτε παραμείνει, μέχρι την τελευταία στιγμή ο Σάλπι θα κάνει την δουλειά του, όπως ξέρει αυτός: επαγγελματικά και με το κεφάλι κάτω!
     Να, λοιπόν που ο… φέρω την ευθύνη για τον τελικό, σύμφωνα με κάποιους οπαδούς του ΠΑΟΚ, που του φόρτωσαν σχεδόν τα πάντα σε ένα ματς που έληξε 4-1 και με τον Αθανασιάδη παρόντα, κατάφερε να δώσει το φιλί της ζωής στην ομάδα του. Λίγο πριν, πιθανόν να τον είχαν διαολοστείλει άλλη μία φορά κάποιοι οπαδοί του ΠΑΟΚ βλέποντάς τον να σουτάρει πάνω στον Καπίνο στο τετ-α-τετ που είχαν. ΄Ισως μάλιστα, να είχαν ενοχληθεί και από τα χειροκροτήματα των οπαδών του Παναθηναϊκού προς το πρόσωπό του, μόλις μπήκε αλλαγή.
     Ο Σάλπι με τον τρόπο του έδωσε την καλύτερη απάντηση στους αμφισβητίες του, μέσα σε δύο αγωνιστικές στα πλέϊ-οφ. Ζήτησε και δεν συμπεριελήφθηκε στην αποστολή στο ματς με  τον Αστέρα, όπου η ομάδα του δεν βρήκε τις επιθετικές λύσεις, ενώ κόντρα στον ΠΑΟ στη Λεωφόρο ισοφάρισε στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε!
     Το σημαντικό για τον επιθετικό-γιατί ξέρω τι σκέφτεστε- είναι να βρίσκεται την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση. Και ο Σάλπι αυτό έκανε. Και το έκανε και λίγο πριν, όταν δεν πρόλαβε στο τσακ την ασθενή απόκρουση του Καπίνο (έκανε φάουλ στον κίπερ). Ηταν όμως εκεί, που έπρεπε, μέσα στην περιοχή. Εδωσε επιθετικό πνεύμα στον ΠΑΟΚ, μετά το γκολ γύρισε και έκοψε επίθεση του Παναθηναϊκού!
     Αυτός είναι ο Σαλπιγγίδης. Δεν δήλωσε ποτέ  ότι είναι… πολυβόλο, ή Ρονάλντο. Με τα πλεονεκτήματά του και τα μειονεκτήματά του, παλεύει να κάνει όσο μπορεί καλύτερα την δουλειά του στον ΠΑΟΚ και στην Εθνική ομάδα.
      Αφήνοντας όμως λίγο στην άκρη τον Σαλπιγγίδη, τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ και του Αστέρα με τον Ατρόμητο πήγαν ακριβώς όπως τα είχαμε «διαβάσει» από την πρώτη αγωνιστική.
      Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ πιο διαβασμένος από τον τελικό Κυπέλλου, πιο γεμάτος στο ρόστερ με Νάτχο, Αθανασιάδη και με τον Παναθηναϊκό να έχει χάσει το μάτι που… γυαλίζει και δυνάμεις. Το γνωστό πρέσινγκ του κράτησε μόλις λίγα λεπτά, ο Μπεργκ ήταν σε μέτρια βραδιά, ενώ ο Χουχούμης με τον Πέτριτς ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι Πράσινοι. Το σημαντικό κέρδος για τον ΠΑΟ είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που αναφέραμε.
Ο ΠΑΟΚ πολύ πιο επιθετικός, με τον Γεωργιάδη να ρισκάρει και να δικαιώνεται, ωστόσο έχει πολλά πράγματα να βελτιώσει, αφού έγιναν πολλά λάθη (όπως και από τον ΠΑΟ).
     Ο Αστέρας έχει μπει στο κόλπο της πρώτης θέσης στα πλέϊ-οφ για τα καλά. Δείχνει χαρακτήρα, η άμυνά του εξουδετέρωσε τον Ατρόμητο που δεν είχε ενέργεια, ενώ ξεμένει από λύσεις (ο Ταυλαρίδης έπαιξε με δεμένο κεφάλι και μάτωνε)! Το τρυκ με τον Παπαδόπουλο αλλαγή δεν απέδωσε και μπορεί να ξεκουράστηκε, αλλά έχασε τρεις βαθμούς η ομάδα του Περιστερίου.
     Η συνέχεια δεν θα είναι εύκολη για κανέναν. Ούτε για τον ΠΑΟΚ. Οποιος παραμείνει πιο φρέσκος, θα βγει πρώτος. Ίσως κριθεί και στις λεπτομέρειες.
  Αφήσαμε τέλος τα επεισόδια, οπαδών του ΠΑΟ με τον ΠΑΟΚ που ήταν μία ήττα για όσους θέλουν τις μετακινήσεις και δουλεύουν πάνω σε ένα υγιές αύριο. Αποδεικνύεται παρά την πολύ καλή αντίδραση στον τελικό Κυπέλλου, ότι θέλουμε ακόμη πολλή δουλειά πάνω σε αυτό τον τομέα. Ας παραδειγματιστούν από την κοινή και φιλική στάση των Αλαφούζου και Σαββίδη. Από τη συμπεριφορά των Γεωργιάδη και Αναστασίου.
Αν συνεχίσουν οι ακραίες αντιδράσεις δεν θα αργήσει η στιγμή που θα έχουμε κι εμείς πυροβολισμούς - όπως στον τελικό της Ιταλίας-, τραυματισμούς, ίσως και θύματα. Αν δεν απομακρυνθούν κάποιοι αλήτες, ας ζήσουμε με τη μονοτονία του ενός χρώματος στην εξέδρα, ειδάλλως, θα προχωρήσουμε με θύματα και τη μονοτονία των… άδειων καθισμάτων λόγω τιμωριών!
ΥΓ. Ο Ινσαουράλδε πόσους πρέπει να γρονθοκοπήσει για να τιμωρηθεί; Η διοίκηση του ΠΑΟΚ θέλει ποδοσφαιριστές με συμπεριφορά μπράβων;
Πηγή: gazzetta.gr

Οι Ιταλοί “σκοτώνονται” αλλά ζουν με την αλήθεια!

Μετά τον ιταλικό τελικό κυπέλλου, ο Βασίλης Σαμπράκος διαβάζει τον δημόσιο λόγο του ιταλικού ποδοσφαίρου και τον συγκρίνει με τον ελληνικό.  
Έζησα από μέσα τον ελληνικό τελικό του κυπέλλου. Κι έζησα από απόσταση, αλλά μελετώντας τον όσο το δυνατόν πιο στενά, τον ιταλικό τελικού του κυπέλλου, δηλαδή περίπου όπως έζησα τον ημιτελικό της Τούμπας. Θα ήταν πολύ εύκολο να συγκρίνω τις ελληνικές εικόνες του κυπέλλου, ημιτελικού και τελικού, με τις ιταλικές και να φτάσω στο ρηχό “είδατε, μη λέμε ότι συμβαίνουν μόνο εδώ αυτά, ορίστε…”, το οποίο μας κάνει όλους να νιώθουμε λίγο λιγότερο απολίτιστοι ποδοσφαιρικά και όχι μόνο. Ελάτε όμως να σκάψουμε παρέα για να πάμε την συζήτηση σε λίγο μεγαλύτερο βάθος.
Δεν χρειάστηκαν παρά μερικές ώρες, λιγότερες των 12 για να μιλήσει φωναχτά η ιταλική κοινωνία του ποδοσφαίρου για το σοκ που δέχθηκε. Κοιτάζεις τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και βλέπεις με μεγάλα γράμματα την παραδοχή ότι στο ιταλικό ποδόσφαιρο επικρατεί ένα χάος, ότι έχει πιάσει πάτο και πρέπει να ντρέπεται για αυτό. Δεν κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί, δεν μιλούν για “μεμονωμένα περιστατικά”, δεν κάνουν το κορόιδο. Τα media κάνουν το πρώτο βήμα, για να δηλώσουν την ντροπή τους για τον πολιτισμό και την αισθητική του ποδοσφαίρου που ζουν και παρακολουθούν.
Και μετά τα media αρχίζουν να τοποθετούνται ο ένας πίσω από τον άλλο όλες οι σημαντικές προσωπικότητες του ιταλικού ποδοσφαίρου, για να καταδικάσουν και να μιλήσουν για την ανάγκη να αλλάξει το ποδόσφαιρο. Και ναι, πρόκειται για λόγια, “για λόγια που όλοι θυμόμαστε να πούμε όταν συμβεί κάτι σοβαρό, αλλά ξεχνάμε να κάνουμε πράξεις εκ των υστέρων, όταν όλοι ξεχνάμε”, όπως σχολίασε σήμερα ο Αντόνιο Κόντε. Όμως στην Ιταλία έχουν κάνει τουλάχιστον την αρχή για την λύση του προβλήματος: το έχουν αναγνωρίσει. Το αναγνωρίζουν δίχως να κρύβονται και, πολύ περισσότερο, δίχως να παρουσιάζουν στους ποδοσφαιρόφιλους μια virtual εικόνα, δίχως να τους παραμυθιάζουν ότι όλα είναι φυσιολογικά και απλώς συμβαίνει πού και πού να πέφτει και καμιά πιστολιά ανάμεσα σε οπαδούς. Διαβάζεις τον Κοντε να λέει ότι “τα σήματα που στέλνει το ίδιο το ποδόσφαιρο προς την κοινωνία δεν είναι καλά, τα σήματα που στέλνουν οι αρχές του ποδοσφαίρου, αυτοί που φτιάχνουν τους κανονισμούς και έχουν την ευθύνη να τους εφαρμόζουν, οι αρχές του ποδοσφαίρου” και λες ορίστε, δεν κρύβεται, είναι ειλικρινής κι ας είναι ο πιο πετυχημένος της εποχής. Δεν συμπεριφέρεται σαν βολεμένος.
Στην Ιταλία ο ισχυρός πρόεδρος της εποχής, ο Αντρέα Ανιέλι εμφανίζεται στη Βουλή για να ζητήσει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους άλλους συλλόγους προκειμένου να αποκτήσουν σύντομα νέα γήπεδα. Και ανοίγει πρώτος την κουβέντα σχετικά με την αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων προκειμένου να ενισχυθούν και οι μικρότερες ομάδες ώστε να προκύψει κάποτε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.
Χρησιμοποιώ το ιταλικό παράδειγμα ακριβώς επειδή δεν είναι λαμπερό, και επειδή συχνά δεν έχει νόημα η σύγκριση της κατάστασης του ελληνικού ποδοσφαίρου με καταστάσεις που μοιάζουν, μπροστά μας, ονειρικές, σαν αυτές του αγγλικού και του γερμανικού ποδοσφαίρου της εποχής.
Είναι βέβαιο ότι οι Ιταλοί θα βρουν συντομότερα την άκρη, κι ας έζησαν το βράδυ του Σαββάτου στιγμές εξευτέλισης του ποδοσφαίρου, με τους αρχηγούς των ομάδων και τους επιτελείς των συλλόγων και των αρχών να παρακαλάνε τους τιφόζι να τους επιτρέψουν να αρχίσουν το ποδοσφαιρικό παιχνίδι, το οποίο ξεκίνησε με 45’ λεπτά καθυστέρηση. Κι ας έζησαν τον τρόμο στους δρόμους της Ρώμης λόγω του πανικού που έσπειρε η πληροφορία ότι κάπου έπεσαν πυροβολισμοί και υπήρξαν σοβαρά τραυματίες. Θα βρουν την άκρη οι Ιταλοί επειδή τους διακρίνει σε μια επίκαιρη στιγμή το προτέρημα της αυτογνωσίας. Δεν εθελοτυφλούν, δεν παραμυθιάζονται και δεν παραμυθιάζουν τον κόσμο τους. Κάνουν πολλά λάθη, αλλά αποφεύγουν το χειρότερο. Δηλαδή δεν μας μιμούνται.
Πηγή: gazzetta.gr

Οι ευκαιρίες και η Βασίλισσα!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τις δικαιολογημένες επιλογές Δέλλα και την επιστροφή της μπασκετικής ΑΕΚ!
Αναμφισβήτητα όσοι βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ αλλά και όσοι παρακολούθησαν το ματς από το σπίτι τους, ή επέλεξαν ένα καφέ στην Νέα Φιλαδέλφεια (ή την πόλη – περιοχή που βρίσκεστε), προφανώς θα κουράστηκαν και θα βαρέθηκαν από το πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης.

Η αλήθεια είναι πως το παιχνίδι της ΑΕΚ με αντίπαλο το Αιγάλεω θύμιζε περισσότερο φιλικό τεστ σε περίοδο καλοκαιρινής προετοιμασίας και όχι αγώνα για τη διάρκεια κανονικής σεζόν...
Εννοείται πως η επιλογή του Τραϊανού Δέλλα ήταν απόλυτα δικαιολογημένη και σωστή. Όπως και έτσι πρέπει να γίνει και έως το τέλος της σεζόν. Στις υπόλοιπες αγωνιστικές που απομένουν. Σημασία έχει ο τεχνικός της ΑΕΚ και οι υπόλοιποι στην ομάδα, να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα για την πλειονότητα των επιλογών που υπάρχουν στο ρόστερ.

Σίγουρα σε τέσσερα – πέντε ματς δεν γίνεται να υπάρξει ολοκληρωμένη άποψη για την αγωνιστική αξία του εκάστοτε ποδοσφαιριστή όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τόσο ο τεχνικός της ομάδας, όσο και οι εκτελεστικός και τεχνικός διευθυντής είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθούν κάθε έναν από αυτούς τους παίκτες σε καθημερινή βάση και σε φιλικά που έγιναν στα Σπάτα. Ταυτόχρονα η συντριπτική πλειοψηφία των επιλογών του «κιτρινόμαυρου» ρόστερ έχουν πάρει ευκαιρία.

Αν εστιάσουμε σε όσους αγωνίστηκαν στο ματς με το Αιγάλεω, με τεράστια επιείκεια απέναντι τους, ξεχώρισαν λίγοι. Το καλύτερο μαντάτο ήρθε από τη χρησιμοποίηση του Ντούνη. Ο νεαρός γκολκίπερ απέδειξε ότι όταν δουλεύεις σωστά (και ο Καμπόλης το κάνει) και έχεις αυτοπεποίθηση μπορείς να δικαιωθείς. Μπορεί να είχε μία άτυχη στιγμή με μία κακή έξοδο, όμως γενικά τα πήγε υπέροχα...

Σίγουρα (και) ο Ράμα ανήκει σ’ αυτούς που ξεχώρισα. Και όχι μόνο για το όμορφο τελείωμα στη φάση του γκολ αλλά κυρίως με τη συνολική του παρουσία. Ο Μούργκα αντίθετα μάλλον απογοήτευσε. Όπως και λόγω επιπολαιότητας ο Τσούπρος που ήταν πολύ καλός στο ματς αλλά με τις δυο (σωστές) κίτρινες και την (απόλυτα δικαιολογημένη) αποβολή του.

Το μεγάλο μαντάτο για την ΑΕΚ αφορά άλλο τμήμα της και όχι το ποδόσφαιρο... Αναφέρομαι στη μπασκετική ΑΕΚ που επέστρεψε εκεί που οφείλει να είναι εσαεί έπειτα από πολύ πόνο και πίκρα… Στην Α1 και πάλι και τώρα το πάθημα οφείλει να έχει γίνει μάθημα σε όλους...

Η ομάδα που όσο κουραστικό κι αν μοιάζει για κάποιους έμαθε στην Ελλάδα το συγκεκριμένο ομαδικό άθλημα πρέπει να στηριχθεί από όλους τους Ενωσίτες με όση δύναμη έχει ο καθένας... Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Και πρώτα απ’ όλους ο κόσμος οφείλει να βρεθεί στο πλευρό της, όχι όπως παλιά, οι κλασικοί οπαδοί που πάνε παντού (και όταν δεν τους γουστάρουμε τους κράζουμε) αλλά ΟΛΟ! Είναι υποχρέωση όλων... Και θα το θυμίζω όσο περισσότερο μπορώ. Ηταν μεγάλη ντροπή, ανάλογη με εκείνη του ποδοσφαίρου, όσα βιώσαμε στο μπάσκετ...

Εγινε το αυτονόητο για την ομάδα που πήγαινε τη δεκαετία του ’80 στο Παπαστράτειο και έπαιζε με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και αγωνιζόταν σε τετραπλάσιο αριθμό φίλων της απ’ ότι οι γηπεδούχοι, ή στον «Τάφο του Ινδού» όπου μετά την εκάστοτε νίκη της ΑΕΚ οι οπαδοί της στο μεγάλο πέταλο έστηναν πάρτι ενώ πολλοί απ’ αυτούς έμπαιναν στον αγωνιστικό χώρο για να το γιορτάσουν σαν στο σπίτι τους...

Η ΑΕΚ όμως πρέπει να στηριχθεί κι απ’ τη διοίκησή της για να είναι ανταγωνιστική και όχι... περαστική, ή απλά να υπάρχει στην Α1. Κι όποιος (και αν) δεν μπορεί να ψάξει να βρει την καλύτερη δυνατή επόμενη μέρα.

Υγ: Για τα μεταγραφικά θα έχουμε τον χρόνο να τα αναλύσουμε όλα. Εχουμε γράψει τα περισσότερα. Να δούμε αν θα πάει η ΑΕΚ σε άλλον προπονητή (που δεν υπάρχει λόγος αφού δεν δείχνουν σοβαρά να το ψάχνουν, αλλά περισσότερο επιφανειακά και οικονομικά) και για τους παίκτες που απομένουν να έρθουν (περισσότεροι από τέσσερις – πέντε) θα τα πούμε όλα...

Υγ2: Προβατας Σερρών... Τίγκα ΑΕΚ το μέρος. Πρόκειται για το ΑΕΚοχώρι και πραγματικά υποκλίνομαι! Γενικά ο Βορράς έχει μεγάλη δύναμη η ΑΕΚ, όμως για το συγκεκριμένο μέρος δεν το ήξερα και δεν το περίμενα. Κι όμως: τίγκα ΑΕΚ...
Πηγή: gazzetta.gr

H μεγάλη θυσία του Σαλπιγγίδη!

Ο Αποδυτηριάκιας γράφει στον sportdog για το... ντέρμπι της συμφοράς ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ και εξηγεί τους δύο λόγους για τους οποίους κέρδισε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ευτυχώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο για δύο λόγους. Πρώτον το ντέρμπυ της συμφοράς ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε μονάχα με 25 περίπου λεπτά καθυστέρηση. Μεγάλη επιτυχία. Θα μπορούσε και μετά από μιάμισυ ώρα.
Το δεύτερο θετικότατο στοιχείο ήταν ότι το ματσάκι τελειώσε χωρίς παρατράγουδα. Ούτε κι αυτό ήταν λίγο. Όσο αφορά τους δευτεραγωνιστές της παράστασης, τους ποδοσφαιριστές, οι πρώτοι ήταν πάλι οι θεατές, οι οπαδοί, οι φίλαθλοι, το θέαμα δεν ήταν το αναμενόμενο.
Πραγματικά, η αναμέτρηση της Λεωφόρου απείχε αρκετά από τον τελικό του κυπέλλου. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Παναθηναϊκό, ο οποίος όπως και στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, δεν είχε ούτε ενέργεια, ούτε φρεσκάδα, αλλά ούτε και καύλα για μπάλλα.
Πολλά λάθη ο Παναθηναϊκός απέναντι σ' έναν ΠΑΟΚ που προσπάθησε αλλά έκανε πολύ λίγα και τελικά ευτύχησε να ισοφαρίσει, διότι ο Σαλπιγγίδης, τελικά άλλαξε γνώμη. Δηλαδή;
Βρήκε την ευκαιρία για γκολ ο Σαλπιγγίδης στο 68, αλλά δεν ήθελε να σκοράρει. Για να δικαιώσει εκείνους τους παοκτσήδες που τον έχουν στη μπούκα. Αξιοθαύμαστη θυσία αυτή από τον Σαλπιγγίδη, να χάσει σκόπιμα το γκολ και έτσι να δικαιολογήσει τον οπαδικό πατριωτισμό όσων τον βρίζουν. Ήταν χοντρό να χάσει και το δεύτερο γκολ.

Λύθηκε το θέμα Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Τον έχεις στην ομάδα σου τον παίκτη για να σου παίζει. Για τι άλλο; Όχι για του μανουριάζεις. Μιλάμε για τον Σαλπιγγίδη. Τι κόλπο είναι αυτό, τι νοσηρός συναισθηματισμός να ρίχνεις μπινελίκια σε παικταρά που φοράει τη φανέλλα της ομάδας σου. Ακατανόητο.
Να σου πω κάτι; Ακόμα κι αν ο παίκτης έχει δώσει δικαιώματα, όσο βρίσκεται στο γήπεδο, κάνεις τουμπεκί. Γιατί; Δεν συμφέρει την ομάδα. Δεν σκοτώνεις μόνο το ηθικό του ίδιου του Σαλπιγγίδη, αρνητικά επηρεάζεται όλη η ομάδα. Με ποιους έχουμε να κάνουμε, σκέπτονται οι ποδοσφαιριστές, οι συμπαίκτες του Σαλπιγγίδη.
Τέλος πάντων, βρέθηκε η λύση. Προς το παρόν δεν τίθεται θέμα διαζυγίου. Ο Σαλπιγγίδης θα παίζει εκτός έδρας και στα ματς της Θεσσαλονίκης θα βλέπει το παιχνίδι από την τηλεόραση. Όσοι παοκτσήδες θέλουν να τον βρίζουν θα υποχρεώνονται να πηγαίνουν εκτός έδρας.

Πηγή: sportdog.gr

Πρώτος μάγκας ο Σαλπιγγίδης!!

«Ντου από Παντού» για τον Σαλπιγγίδη που ουσιαστικά κράτησε μόνος του στο παιχνίδι των προκριματικών τσάμπιονς λιγκ τον ΠΑΟΚ με το «Χ» στην Λεωφόρο. Έχεις ακούσει…, και τι δεν έχεις ακούσει τις προηγούμενες μέρες. Μετά τον τελικό η ζωή σου έχει γίνει ένα μαρτύριο. Βράζει ο τόπος γύρω σου.
Και μπαίνεις να παίξεις ξανά. Απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, σαν αλλαγή. Δεν είναι λογικό τα πόδια σου να λυγίζουν; Τι θα κάνεις αν σου κάτσει κι άλλη μια ευκαιρία, σαν κι αυτές που έχασες στο ΟΑΚΑ στον τελικό κυπέλλου; Κι αν δεν σκοράρεις ξανά; Τι θα σου σέρνουν;
Στην θέση
Εγώ δεν στέκομαι στην εξέδρα και τι κάνει κάθε φορά. Είτε είναι κερκίδα γηπεδούχων, είτε φιλοξενούμενων, είτε σε κάποιο ουδέτερο. Πιάνω τον παίκτη. Έρχομαι στην θέση του ποδοσφαιριστή. Του επαγγελματία.
Και σου κάθεται η πρώτη ευκαιρία και την κλωτσάς… Πάλι το’ χασες. Πώς νιώθεις; Τι σκέφτεσαι εκείνη την ώρα; Πώς να σηκώσεις αυτό το βάρος, όταν ξέρεις τι σου σέρνουνε κάποιοι αυτή τη στιγμή;
Στάθηκε όρθιος
Είναι ή δεν είναι ο πρώτος μάγκας ο Σαλπιγγίδης που βρήκε το κουράγιο να είναι εκεί που πρέπει για να βάλει το γκολ της ισοφάρισης; Είχε το ψυχικό σθένος, δηλαδή, να σταθεί όρθιος απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, άδικα φυσικά, σε βάρος του. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά να μην κωλώσει ούτε από την πρώτη χαμένη ευκαιρία στην Λεωφόρο. Πάλεψε σαν θηρίο.
Επαναπαύθηκε ο Παναθηναϊκός
Αν δεν ήταν ο Σαλπιγγίδης, ποιος θα σκόραρε; Ο ΠΑΟΚ μέχρι το 68’ δεν είχε φτιάξει ούτε μισή φάση από το 1-0 και μετά. Ανορθόδοξα έπαιζε. Ο Παναθηναϊκός είχε επαναπαυθεί, κρατώντας σφιχτά το τρίποντο. Με το που μπήκε ο Σαλπιγγίδης, όμως, ανακατεύθηκε η τράπουλα και ο ΠΑΟΚ ξύπνησε.
Δύσκολα «σπάει»
Έκανε το τετ-α-τετ ο Σαλπιγγίδης, είχε το γκολ, μετά έκανε ένα τάκλιν στην άμυνα σώζοντας την ομάδα του από μια επίφοβη κατάσταση, είχε μια ολοκληρωμένη παρουσία κι έδειξε πάλι ότι είναι παίκτης με σκληρό μέταλλο. Δύσκολα λυγίζει. Δύσκολα «σπάει». Έχει πείσμα μεγάλο.
Φούντωσε για τα καλά
Ο ΠΑΟΚ μ’ αυτό το γκολ διεκδικεί πια στα ίσια την πρωτιά, ξεπέρασε την ψυχρολουσία του κυπέλλου και πλέον αν κερδίσει τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα έχει το προβάδισμα. Οι πράσινοι στο β’ μέρος δεν ήταν καλοί κι έτσι όπως έπαιζαν φαινόταν ότι μπορεί να βρεθούν προ εκπλήξεων.
Όπως και να έχει, η μάχη των πλέι οφ φούντωσε πλέον για τα καλά. Όλοι έχουν τύχη. Και οι τέσσερις. Ο ΠΑΟΚ, όμως, μετά απ’ αυτό το 1-1 έχει πάρει και ηθικό πλέον. 
Πηγή: sportdog.gr

Το ροντέο του 1ου και η... ευγένεια του 2ου ημιχρόνου!

Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για την ισοαλία-δώρο του Παναθηναϊκού στον ΠΑΟΚ και τις σβηστές μηχανές των πρασίνων στο τέλοςΈχει τελικά κάθε δικαίωμα να νοιώθει απογοητευμένος ο Παναθηναϊκός από τις δύο πρώτες αγωνιστικές των πλέι-οφ. Κι αυτό γιατί σε δύο παιχνίδια που ξεκίνησαν γι' αυτόν πρίμα και με αποτελέσματα στα άλλα παιχνίδια που του έρχονταν γάντι για να ξεμπερδέψει με την πρωτιά από σήμερα κιόλας, κατάφερε τελικά να μείνει βαθμολογικά στα σχοινιά έχοντας ανεβάσει στην... αφετηρία και τον Αστέρα Τρίπολης και αφήνοντας ζωντανό τον ΠΑΟΚ. Κι αν στο Περιστέρι ήταν κάπου δικαιολογημένη και νορμάλ η εμφάνισή του, με τον ΠΑΟΚ σήμερα κυριολεκτικά έκανε δώρο την ισοπαλία στους μαυρόασπρους. Ακριβώς στο οριακό γι' αυτούς σημείο που με ήττα θα αποχαιρετούσαν και βαθμολογικά αλλά κυρίως ψυχολογικά την υπόθεση πρωτιά στα πλει-οφ.
Είχε ιδιαιτερότητες το συγκεκριμένο παιχνίδι.
Πριν καν αρχίσει.
Εκεί που η αυτοσυγκέντρωση, τα πλάνα και η αρχική ψυχολογία και ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων, πήγαν περίπατο μέχρι να αποφασίσουν οι... μην πω τώρα και των δύο ομάδων να... επιστρέψουν να ξεκινήσει το παιχνίδι.
Κι η πλάκα είναι ότι το παιχνίδι ξεκίνησε ακριβώς έτσι όπως ήταν η ατμόσφαιρα στο γήπεδο πριν το σφύριγμα της έναρξης από τον διαιτητή.
Κανονικό... ροντέο δηλαδή.
Με τις δύο ομάδες να έχουν βγει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στο παιχνίδι, Πίεση ψηλά και ότι γίνει. Πίεση ψηλά, με αποτέλεσμα ελάχιστα μαρκαρίσματα στο χώρο το κέντρου και έτσι οι άμυνες εκτεθειμένες στις αντεπιθέσεις και ανοργάνωτες εντελώς.
Στο διάστημα αυτό λοιπόν και ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο είχαμε πανομοιότυπες φάσεις και για τις δύο ομάδες. Επιθετικοί που πήδαγαν αμαρκάριστοι για κεφαλιές μέσα από την μικρή περιοχή και πλαγιοκοπήσεις που πέρναγαν σαν σφαίρες με όποιο "πόδι" προλάβαινε να μπει, να ήταν ικανό να κάνει την ζημιά.
Στο διάστημα αυτό η κάθε ομάδα είχε τα ατού και τα ντεσαβαντάζ της.
Για τον ΠΑΟΚ, το ντεσαβαντάζ του σ' αυτό το καταιγιστικό ρυθμό, ήταν το ότι η πραγματικά ποιοτική της πλευρά, αυτή δηλαδή των Λίνο και Στοχ υστερούσε απελπιστικά σε ταχύτητα λόγω ηλικίας, ενώ η άλλη πλευρά που ήταν εντελώς αφύλακτη και είχε δυνάμεις δηλαδή αυτή του Σκόνδρα κατά κύριο λόγο, υστερούσε σε ποιότητα.
Για τον Παναθηναϊκό στο διάστημα αυτό, το ντεσαβαντάζ του ήταν το ότι με το κέντρο που είχε -Ζέκα,Πράνιτς, Πέτρις, οι επιστροφές και οι βοήθειες στους πλάγιους μπακ ήταν απελπιστικά λίγες, ενώ το ατού του ήταν ότι στις κρίσιμες φάσεις η ποιότητα των δημιουργών και εκτελεστών του ήταν ασύγκριτα υπέρτερη του ΠΑΟΚ.
Αυτό ακριβώς μέτρησε τελικά και έτσι ο Παναθηναϊκός με το πανέμορφο γκολ του Πέτριτς προηγήθηκε στο σκορ. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά η συμπεριφορά του ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο, έδειχνε ότι όπως και στον τελικό η υπόθεση νικητής είχε κριθεί σε ένα μεγάλο ποσοστό.
Όλα αυτά ήρθαν να διαψευστούν από την συμπεριφορά των δύο ομάδων στο δεύτερο ημίχρονο. Ή πιο σωστά από την συμπεριφορά του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο, γιατί μέχρι το 75΄ περίπου η συμπεριφορά του ΠΑΟΚ δεν είχε αλλάξει ιδιαίτερα σε σχέση με αυτή του πρώτου ημιχρόνου.
Αντίθετα ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που λες και έσβησε εντελώς μηχανές με αποτέλεσμα από κάποιο σημείο και μετά το παιχνίδι να... φωνάζει ότι η βραδιά δεν θα τελείωνε τόσο απλά για τους πράσινους.
Ήταν ένα διάστημα στο οποίο ο Παναθηναϊκός με την απόδοσή του ήταν σαν να πρόσφερε ευγενικά την δυνατότητα για ισοφάριση στον ΠΑΟΚ, ο οποίος μια-δυο-τρεις τελικά την.. αποδέχθηκε με το εντελώς ελεύθερο γκολ του Σαλπιγγίδη που διαμόρφωσε το τελικό 1-1 και έβαλε φωτιά στην βαθμολογία των πλέι-οφ.
Είναι σίγουρο ότι ο Αναστασίου και οι παίκτες του που έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να διαχειρίζονται τέτοιου είδους μπλα-άουτ σαν κι αυτό του δεύτερου ημιχρόνου, θα αναζητήσουν και θα βρουν τι δεν πήγε καλά.
Από κει και πέρα το θέμα για τον Παναθηναϊκό είναι, ότι τα δύο παιχνίδια με τον θεωρητικά πιο εύκολο αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης, ξαφνικά απέκτησαν ενδιαφέρον και ιδιαίτερο μάλιστα για τον αντίπαλό του, μετά την νίκη του επί του Ατρομήτου.
Η συνέχεια λοιπόν στην... σκηνή.
Πηγή: sportdog.gr

Ο κύκλος των χαμένων... ευκαιριών!

Ο Κώστας Κετσετζόγλου γράφει για τους παίκτες της ΑΕΚ που δεν μπορούν να φορέσουν την φανέλα και για αυτούς που είναι για το... 5χ5, ενώ εξηγεί γιατί οι μεταγραφές θα περάσουν τελικά τις 18. Να ξεκινήσουμε από τα ευχάριστα. Το πρώτο είναι ότι το παιχνίδι... τελείωσε. Παρότι όλη μου την ζωή η μακράν πιο αγαπημένη μου συνήθεια είναι να βλέπω την ΑΕΚ μερικές φορές δεν αντέχεται.
Το δεύτερο ευχάριστο είναι ο Ντούνης. Παιδί 17 χρονών και λίγων μηνών, στην θέση που μπορεί η καριέρα να ξεκινήσει και στα 25, ακόμη και στα 30 αν θυμηθούμε τον κηπουρό και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Πειραιά, κι όμως έδειξε πιο τερματοφύλακας από τους άλλους δύο έμπειρους που είχε η ΑΕΚ φέτος. Πρώτη εμφάνιση ήταν, μην τρελαθούμε κιόλας, υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά αλλά το παιδί έδειξε ότι το έχει. Το που θα φτάσει θα κριθεί κυρίως από αυτόν αλλά και από τον τρόπο που θα τον διαχειριστεί η ΑΕΚ. Αποψη μου είναι πως καλό θα είναι να μείνει άλλο ένα χρόνο στην ομάδα μέχρι να ενηλικιωθεί και να ολοκληρωθεί σαν τερματοφύλακας και μετά να πάει κάπου δανεικός με προοπτική να παίξει. Ηδη πάντως εκτός του ότι δείχνει πιο τερματοφύλακας από τους άλλους είναι σε ένα πράγμα σίγουρα καλύτερος. Με την μπάλα στα πόδια. Χαρακτηριστικό που παίζει μεγάλο ρόλο ιδίως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και ένα πράγμα που, για παράδειγμα, για τον Βούρα είναι το μεγαλύτερο του μειονέκτημα.
Αλλο ευχάριστο δεν υπήρχε στο παιχνίδι με το Αιγάλεω. Το ότι η ΑΕΚ έριξε και τυπικά το Αιγάλεω στο... τοπικό δεν λέει τίποτα. Ούτε η νίκη βέβαια από την στιγμή που πλέον η σαιζόν έχει τελειώσει και η ομάδα έχει ανέβει και μαθηματικά. Ο Δέλλας έδωσε ευκαιρίες και σύμφωνα με αυτά που είδαμε δεν την έπιασε κανείς από τα μαλλιά που λένε.
Εκτός από τον Ντούνη για τον οποίον τα είπαμε κανείς άλλος. Μεγαλύτερος χαμένος ο Τσούπρος για τον οποίο η παρουσία του στην περυσινή σαιζόν είχε αφήσει κάποιες ελπίδες που όμως εξανεμίστηκαν φέτος με αποκορύφωμα το χθεσινό. Με την γελοία αποβολή το παιδί έδειξε εκτός από λίγος για επίπεδο ΑΕΚ και επικίνδυνος. Λυπάμαι που γίνομαι τόσο σκληρός αλλά τόσο η πρώτη κίτρινη με το τράβηγμα μπλούζας που έχω να δω από το... 82 όταν ο Τζεντίλε προσπαθούσε να σταματήσει τον πιτσιρικά τότε Μαραντόνα με όλους τους τρόπους όσο, και κυρίως, η δεύτερη που σε άλλη κατηγορία και άλλο παιχνίδι θα μπορούσε να είναι και απευθείας κόκκινη νομίζω πως ήταν το θλιβερό κύκνειο άσμα ενός παιδιού που τελικά τα προσόντα του ήταν μόνο αυτά που φαίνονται με γυμνό μάτι. Τα... σωματικά. Από εκεί και πέρα ο Αργυρίου πολύ επηρρεασμένος από την απουσία και ο Τσουμάγκας, δυστυχώς, σε κάθε αγώνα και χειρότερος.
Ο Ράμα καλός για... 5Χ5 και αγώνες επίδειξης δεξιοτεχνίας με την μπάλα αλλά μέχρι εκεί. Παρότι έβαλε και το γκολ έδειξε για άλλη μια φορά πως δεν είναι για επίπεδο ΑΕΚ. Ο Ανταμ ίσως καταφέρει από συνδυασμό... αποτελεσμάτων να μείνει ως πέμπτος στόπερ αλλά απέχει πολλά χιλιόμετρα από το να αποτελέσει λύση επιπέδου ΑΕΚ έστω και από τον πάγκο. Και το κακό με αυτή την ΑΕΚ είναι ότι δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει πολύ.
Ο Μούργκα σήμερα που ξεκίνησε έδειξε πως δεν είναι για να... ξεκινάει. Τις δυο φορές που είχε μπει αλλάγή είχε δείξει πιο ενθαρρυντικά στοιχεία. Οι ευκαιρίες που έχει πάρει είναι τόσο λίγες που λόγω σωματικών προσόντων αξίζει ίσως και ακόμη παραπάνω.
Τους άλλους τους ξέρουμε. Και ξέρουμε με βεβαιότητα και κάτι άλλο. Πως οι μεταγραφές τελικά θα περάσουν τις 18.
Πηγή: sportdog.gr

Πήρε πόντο ή έχασε βαθμούς;

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που δεν πήρε ξανά ό,τι άξιζε, για τον διαιτητή και τα φάουλ που έδινε στον Παναθηναϊκό, αλλά και για τους οπαδούς που έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Μετά τα όσα γίνονται στον Δικέφαλο του Βορρά από την ημέρα του τελικού και μετά, η ομάδα του Γεωργιάδη πραγματοποιεί μία δεύτερη καλή εμφάνιση στα πλέι οφ, αλλά και πάλι δεν παίρνει ότι δικαιούται.
Αυτό το 1-1 με τον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να σκορπάει πολλά χαμόγελα για τον ΠΑΟΚ, αφού εδώ που έφθασε η χρονιά ΜΟΝΟ το αποτέλεσμα μετράει και ο ΠΑΟΚ στα δύο ματς δεν έχει κερδίσει, έστω και αν ήταν καλύτερος των αντιπάλων του.

Τέτοιο ξεκίνημα είχε να κάνει χρόνια σε εκτός έδρας ντέρμπι ο ΠΑΟΚ, που μπήκε μέσα στην Λεωφόρο και επί 20 λεπτά «ζάλισε» τον Παναθηναϊκό. Πώς ο Βούκιτς (ειδικά αυτός) έχασε την ανενόχλητη κεφαλιά μόνο ο Θεός ξέρει.

Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ στα στημένα (απέναντι στον Παναθηναϊκό) το ήξερε ακόμη και ο Παππάς (υπάρχει πρόθεση σε πολλά από αυτά που έκανε για να δώσει φάουλ εκτός περιοχής υπέρ των γηπεδούχων) και το 1-0 σίγουρα «έριξε» την ψυχολογία των φιλοξενούμενων.

Και όμως ο ΠΑΟΚ δεν κινδύνευσε τόσο στο κακό του διάστημα και στην επανάληψη μετά την αναμενόμενη αλλαγή (Σαλπιγγίδης δεξιά και Νάτχο στον άξονα) ο Δικέφαλος και «πάτησε» καλύτερα και οργανώθηκε και δημιούργησε ( και η δεύτερη μεγάλη φάση του ματς είναι για ΠΑΟΚ με Σαλπιγγίδη) και ισοφάρισε πανάξια με τον Λίνο να δημιουργεί και τον Σαλπιγγίδη να εκτελεί.
(Πλάκα έχει το ότι: Αν ο Σαλπιγγίδης ξεκινούσε θα ρωτούσαν οι μονίμως αρνητικοί γιατί τον έβαλε με τόσο κακή ψυχολογία και τώρα θα ρωτάνε γιατί... δεν ξεκίνησε).

Τα πλέι οφ έχουν πάρει φωτιά και είναι πλέον σίγουρο ότι θα κερδίσει την πρωτιά αυτός που θα αντέξει και σωματικά και ψυχολογικά.

* Οι οπαδοί ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού  μάλλον έχασαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν και πάλι εισιτήρια σε μεταξύ τους παιχνίδια.   

* Η γκρινιάρα η Θεσσαλονίκη αναρωτιέται: «Ο Παναθηναϊκός και ο κάθε… Αθηναίος  Παναθηναϊκός μπορεί να έχει Αθηναίο διαιτητή σε ματς με τον ΠΑΟΚ. Αυτό πλέον είναι καθεστώς και δεν «μιλάει» κανείς. Ένας Χριστιανός μπορεί να μας ενημερώσει γιατί ΠΟΤΕ δεν παίζει τον ΠΑΟΚ σε τέτοιου είδους αγώνες (αλλά και σε άλλους) Θεσσαλονικιός διαιτητής; Γιατί απαγορεύεται; Γιατί υπάρχει εντοπιότητα μόνο στην Θεσσαλονίκη εδώ και… δεκάδες χρόνια;» Ξέρω… ξέρω. Είμαστε κομπλεξικοί. Ατράνταχτο επιχείρημα!

* Κάθε φορά που διαπιστώνεις ότι πολλοί από όσους σχολιάζουν ούτε καν που διαβάζουν τα blog, σε πιάνει απελπισία. Για όσους «χάρηκαν» ή συμφώνησαν, ή ειρωνεύτηκαν, ή ήρθαν να προσθέσουν κάτι στον περασμένο κείμενο με τίτλο… «Ιβάν άλλαξέ τα όλα» απλά να σημειώσουμε ότι αυτό ΔΕΝ είναι το δικό μας σκεπτικό, δεν είναι αυτό που τονίζουμε ή ζητάμε…
Είναι κάτι που… «πουλούσαν» και «πουλάνε» πολλοί και διάφοροι λαϊκίζοντας… μια και αυτό θέλει να «ακούσει» και να διαβάσει ο κόσμος.  Εμείς τονίζουμε ότι αν… δεν αλλάξει φιλοσοφία και πολιτική ο ίδιος ο Σαββίδης επάνω στο ποδόσφαιρο, όσους και να αντικαταστήσει ομάδα δεν θα γίνει. Μην ξεχνάμε ότι πριν ενάμισι χρόνο που επικρατούσε το ίδιο σκηνικό, ο Σαββίδης έφερε κάποιον «μάγο» Τσιστιακόφ που… θα τα άλλαζε όλα. Και είδαμε τι έγινε στο τέλος…
Πηγή: sportdog.gr

Κύκλοι ΠΑΟΚ: Προκλήθηκε ο Ινσαουράλδε!

Χωρίς να βγαίνει από επίσημα χείλη, η άποψη που διατυπώνει η ΠΑΕ, είναι πως ο Αργεντινός προκλήθηκε έντονα από τον Κουτρουμπή, κατά την έξοδο τους από τον αγωνιστικό χώρο

Κύκλοι ΠΑΟΚ: Προκλήθηκε ο Ινσαουράλδε
Σύμφωνα με την πλευρά του ΠΑΟΚ, ο Αργεντινός έγινε έξαλλος, με την συμπεριφορά του κεντρικού αμυντικού των "πρασίνων". Όπως ισχυρίζονται στον "Δικέφαλο", ο Έλληνας αμυντικός του "τριφυλλιού", έδειχνε τα γεννητικά του όργανα στον Ινσαουράλδε, κατά την αποχώρηση των δύο ομάδων, ενώ τον κορόιδευε για τον τελικό του Κυπέλλου. Αυτές οι ενέργειες του Κουτρουμπή, έκαναν έξαλλο τον Αργεντινό για ν' αντιδράσει με αυτόν τον τρόπο. Όπως αναφέραμε πάντως και στο κείμενο σχετικά με το φύλλο αγώνα, ο Παππάς, έχει καταγράψει το επεισόδιο, μετά την αφήγηση του βοηθού του.
Πηγή: sport-fm.gr

Μέντες: «Πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός»

Ο έμπειρος μέσος του Παναθηναϊκού, στάθηκε ιδιαίτερα στις δηλώσεις του, στα επεισόδια, ενώ υπογράμμισε πως ο αγώνας με τον Αστέρα είναι εξαιρετικά κρίσιμος

Μέντες: «Πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός»
Ο Μέντες ντα Σίλβα υπογράμμισε πως η ομάδα του ξεκίνησε καλά τον αγώνα, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το παιχνίδι της.
Αρχικά αναφερόμενος στα επεισόδια τόνισε: «Δεν ξέρω ποιος άρχισε τα επεισόδια, πιστεύω ότι είναι σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο στο μέλλον να σέβονται οι μεν τους δε. Είναι ποδόσφαιρο και είναι όμορφο να βρίσκονται οπαδοί και των δύο ομάδων στο γήπεδο, ξαναλέω όμως ότι δεν ξέρω ποιος άρχισε τα επεισόδια, αλλά αυτό δεν ήταν όμορφο, πρέπει να υπάρχει σεβασμός» και πρόσθεσε: «Σίγουρα φοβήθηκα γιατί θα ήθελα ο καθένας να βγει από αυτό τον αγώνα χωρίς πρόβλημα, βλέποντας όμως όσα γινόντουσαν δεν ήμουν σίγουρος».

Για το ματς: «Αρχίσαμε καλά, κάναμε το 1-0 και είχαμε την ευκαιρία για το 2-0 όμως δεν τα καταφέραμε. Ο αντίπαλος βελτίωσε την απόδοση του και κατάφερε να ισοφαρίσει. Εμείς δεν κάναμε το παιχνίδι μας, δεν παίξαμε όπως μπορούσαμε».

Για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης: «Είναι κρίσιμος αγώνας, γιατί κόντρα σε Ατρόμητο και ΠΑΟΚ έχουμε χάσει 4 βαθμούς και πρέπει να προσπαθήσουμε να πάρουμε τους βαθμούς που θέλουμε στους αγώνες που ακολουθούν. Η αναμέτρηση στη Τρίπολη είναι πολύ δύσκολη, σεβόμαστε τον Αστέρα ειδικά μετά τη νίκη που έκανε κόντρα στον Ατρόμητο. Περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο αγώνα, όμως είναι καλό για μας ότι στους δύο επόμενους αγώνες μπορούμε να πάρουμε διαφορά στη βαθμολογία».

«Κόλαφος» το Φύλλο Αγώνα, για ΠΑΟ-ΠΑΟΚ!

Ο ρέφερι Ανδρέας Παππάς, έχει καταγράψει όλα τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο "Απόστολος Νικολαϊδης" και το φύλλο αγώνος είναι άκρως επιβαρυντικό και για τις δύο ομάδες

«Κόλαφος» το Φύλλο Αγώνα, για ΠΑΟ-ΠΑΟΚ
Συγκεκριμένα ο Αθηναίος διαιτητής, έχει γράψει πως με την είσοδο τους στο γήπεδο, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, εκτόξευσαν φωτοβολίδες προς την πλευρά των φίλων του Παναθηναϊκού και πως οι τελευταίοι ανταπέδωσαν. Ακόμα αναφέρει πως έγινε εισβολή από 30 οπαδούς των "πρασίνων" στον αγωνιστικό χώρο και από άλλες θύρες με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της έναρξης του αγώνα για 24 λεπτά.

Επιπλέον κάνει αναφορά στο μπουκάλι που χτύπησε τον Γιάννη Σκόνδρα, αλλά δεν τον τραυμάτισε, ενώ κάνει εκτενή καταγραφή για το επεισόδιο με τον Ινσαουράλδε και την γροθιά στον Κουτρουμπή μετά την λήξη του αγώνα και όπως έμπαιναν οι ποδοσοαφαιριστές στην φυσούνα, περιστατικό για το οποίο ενημερώθηκε από τον βοηθό του.
Πηγή: sport-fm.gr

Ποιος «τελικός»;

Οι Σπερς διέσυραν με 119-96 τους Μάβερικς στον έβδομο και καθοριστικό αγώνα ανάμεσά τους και προκρίθηκαν στα ημιτελικά της Δύσης, όπου θα συναντήσουν τους Μπλέιζερς. Κορυφαίος ο Πάρκερ.

Ποιος «τελικός»;
Πιο εύκολα κι από ό,τι θα περίμενε ο πιο αισιόδοξος φίλος τους, οι Σπερς σάρωσαν τους Μάβερικς με 119-96 στον έβδομο και τελευταίο μεταξύ τους αγώνα που έγινε στο Σαν Αντόνιο εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά της Δύσης, όπου με πλεονέκτημα έδρας θα αναμετρηθούν με τους Μπλέιζερς.

Ο Τόνι Πάρκερ οργίασε με 32 πόντους για τα «σπιρούνια», που έχτισαν μεγάλη διαφορά στο πρώτο μέρος, είδαν το Ντάλας να πλησιάζει στους 14 στην τρίτη περίοδο, αλλά αντέδρασαν άμεσα κι έφτασαν ακόμη και στο +31. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι με 22 πόντους πάλεψε περισσότερο από τους κατώτερους της περίστασης «Μαβς».

Δωδεκάλεπτα: 35-23, 68-46, 94-68, 119-96.

Σπερς (Πόποβιτς): Πάρκερ 32, Τζινόμπιλι 20, Γκριν 16, Ντάνκαν 15, Λέοναρντ 15, Ντιαό 8, Μιλς 7, Μπελινέλι 5, Σπλίτερ 1, Μπέινς, Τζόζεφ, Έιρς, Μπόνερ.

Μάβερικς (Καρλάιλ): Νοβίτσκι 22, Χάρις 17, Έλις 12, Κάρτερ 10, Μπλερ 8, Έλινγκτον 8, Ράιτ 6, Μάριον 5, Καλντερόν 4, Ντάλεμπερτ 2, Κράουντερ 2, Λάρκιν, Τζέιμς.
Πηγή: sport-fm.gr

Ας μιλήσουμε για την Πριμέρα! (καλύτερα...)

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τις τελευταίες αγωνιστικές του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ας μιλήσουμε για την Πριμέρα (καλύτερα...)
Nα μιλήσουμε για το ΠΑΟ-ΠΑΟΚ; Καλό ματς, δίκαιο αποτέλεσμα, όλα ανοικτά. Αυτά. Για τα επεισόδια; Τι δεν περιμέναμε; Γίναμε ξαφνικά Ευρώπη; Ανοιξαν και παλι τα «σύνορα» και επετράπη η μετακίνηση οπαδών. Ολα καλά; Μπα! Οτι έχουμε δει χρόνια τώρα σε γήπεδα με οπαδούς και των δυο ομάδων έγινε και τώρα.

Ξύλο, επεισόδια, φωτιές, φωτοβολίδες. Μια ωραία ατμόσφαιρα. Πέσαμε από τα σύννεφα; Οχι δα. Το είπε και ο Αναστασίου. Δεν έχουμε την παιδεία για τέτοιες καταστάσεις. Να μιλήσουμε λοιπόν για την Πριμέρα Ντιβιζιόν; Μια χαρά είναι εκεί οι άνθρωποι. Εχουν κι αυτοί τα προβλήματα τους, αλλά βλέπουν κάτι διαφορετικό.

Τι να λέμε, τώρα; Πως την... πατήσαμε με τα «αναπάντεχα» επεισόδια και να τα καταδικάσουμε; Ας δούμε και ας ευχαριστηθούμε το πως η Μπαρτσελόνα χθες βράδι έκλαιγε τη μοίρα της μετά το 2-2 με τη Χετάφε και μια μέρα μετά λέει ότι έχει ελπίδες για τον τίτλο. Εχασε η Ατλέτικο στο Λεβάντε, στο 92' σώθηκε η Ρεάλ.

Εκεί που οι εφημερίδες στη Βαρκελώνη βγήκαν με τίτλους «αντίο πρωτάθλημα», «έκλεισε ο κύκλος αυτής της ομάδας», «τελειώσαμε» και όλα τα σχετικά, τώρα γράφουν για τις πιθανότητες να στεφθεί πρωταθλήτρια η Μπάρτσα. Θα ήταν στο χέρι της αν η Ρεάλ δεν ισοφάριζε στο τέλος.

Οι Μαδριλένοι με τρία στα τρία (Βαγιαδολίδ, Θέλτα, Εσπανιόλ) παίρνουν τον τίτλο αν η Ατλέτικο χάσει είτε από τη Μάλαγα είτε στη... Βαρκελώνη. Η Ατλέτικο παίρνει τον τίτλο με νίκη επί της Μάλαγα και «Χ» στο »Καμπ Νόου». Τι θα κάνει η Μπάρτσα αν με ισοπαλία δίνει τον τίτλο στην Ατλέτικο και τον αφαιρεί από τη Ρεάλ; Μη ρωτάτε πολλά. Μπήκε σχετικό γκάλοπ στη «Σπορτ» της Βαρκελώνης.

Το 82% «διατάζει» γκέλα της Μπάρτσα με την Ατλέτικο για να μην πάρει τον τίτλο η Ρεάλ. Θα ξέρουμε τι θα κάνουν οι Καταλανοί μετά τα δυο επόμενα ματς της Ρεάλ. Το εξ αναβολής με τη Βαγιαδολίδ και αυτό με τη Θέλτα. Αν πάνε με τη Ρεάλ να παίρνει τον τίτλο σε περίπτωση νίκης της Μπαρτσελόνα, ξέρετε από τώρα τι θα γίνει;

Οτι θα γινόταν σε κάθε τέτοια περίπτωση με εμπλεκόμενους «αιώνιους» αντιπάλους. Οπως και να έχει οι επόμενες δυο εβδομάδες στην Ισπανία θα είναι πολύ ωραίες. Απολαυστικές. Οπως γίνεται στην Αγγλία με την επικείμενη ισοβαθμία Σίτι με Λίβερπουλ και τον τίτλο να κρίνεται στη διαφορά τερμάτων...Πηγή: sport-fm.gr

Πέτριτς: «Δεν ήμασταν 100% συγκεντρωμένοι»

Καλύτερος ήταν ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό συγκριτικά με την απόδοση που είχε στον τελικό του Κυπέλλου, όπως δήλωσε ο Μλάντεν Πέτριτς και έκανε λόγο για έλλειψη συγκέντρωση από την ομάδα του.

Πέτριτς: «Δεν ήμασταν 100% συγκεντρωμένοι»
Ο Μλάντεν Πέτριτς πέτυχε κόντρα στον ΠΑΟΚ το παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, κάτι που τον έκανε χαρούμενο, όμως δεν συνδυάστηκε και με καλό αποτέλεσμα για την ομάδα του. Ο Κροάτης τόνισε πως δεν ήταν εντελώς συγκεντρωμένη οι «πράσινοι», προσπαθώντας να δώσει εξήγηση για την ισοπαλία με τον «Δικέφαλο του Βορρά».

«Είμαι πολύ χαρούμενος που σκόραρα, θα ήθελα όμως να πάρουμε και τη νίκη. Δεν τα καταφέραμε.Ο αντίπαλος ήταν καλύτερος σήμερα σε σχέση με τον τελικό. Εμείς δεν ήμασταν 100% συγκεντρωμένοι, δεχθήκαμε ένα γκολ προς το τέλος και δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε», σχολίασε ο 33χρονος επιθετικός, ο οποίος αποκτήθηκε τον Ιανουάριο.

Αναφερόμενος στη συνέχεια των play-offs, τόνισε: «Δεν θέλω να μιλάω για φαβορί. Σίγουρα αν είχαμε κερδίσει θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη θέση. Μπορούμε όμως να κατακτήσουμε την πρώτη θέση».