Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Πρώτος μάγκας ο Σαλπιγγίδης!!

«Ντου από Παντού» για τον Σαλπιγγίδη που ουσιαστικά κράτησε μόνος του στο παιχνίδι των προκριματικών τσάμπιονς λιγκ τον ΠΑΟΚ με το «Χ» στην Λεωφόρο. Έχεις ακούσει…, και τι δεν έχεις ακούσει τις προηγούμενες μέρες. Μετά τον τελικό η ζωή σου έχει γίνει ένα μαρτύριο. Βράζει ο τόπος γύρω σου.
Και μπαίνεις να παίξεις ξανά. Απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, σαν αλλαγή. Δεν είναι λογικό τα πόδια σου να λυγίζουν; Τι θα κάνεις αν σου κάτσει κι άλλη μια ευκαιρία, σαν κι αυτές που έχασες στο ΟΑΚΑ στον τελικό κυπέλλου; Κι αν δεν σκοράρεις ξανά; Τι θα σου σέρνουν;
Στην θέση
Εγώ δεν στέκομαι στην εξέδρα και τι κάνει κάθε φορά. Είτε είναι κερκίδα γηπεδούχων, είτε φιλοξενούμενων, είτε σε κάποιο ουδέτερο. Πιάνω τον παίκτη. Έρχομαι στην θέση του ποδοσφαιριστή. Του επαγγελματία.
Και σου κάθεται η πρώτη ευκαιρία και την κλωτσάς… Πάλι το’ χασες. Πώς νιώθεις; Τι σκέφτεσαι εκείνη την ώρα; Πώς να σηκώσεις αυτό το βάρος, όταν ξέρεις τι σου σέρνουνε κάποιοι αυτή τη στιγμή;
Στάθηκε όρθιος
Είναι ή δεν είναι ο πρώτος μάγκας ο Σαλπιγγίδης που βρήκε το κουράγιο να είναι εκεί που πρέπει για να βάλει το γκολ της ισοφάρισης; Είχε το ψυχικό σθένος, δηλαδή, να σταθεί όρθιος απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, άδικα φυσικά, σε βάρος του. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά να μην κωλώσει ούτε από την πρώτη χαμένη ευκαιρία στην Λεωφόρο. Πάλεψε σαν θηρίο.
Επαναπαύθηκε ο Παναθηναϊκός
Αν δεν ήταν ο Σαλπιγγίδης, ποιος θα σκόραρε; Ο ΠΑΟΚ μέχρι το 68’ δεν είχε φτιάξει ούτε μισή φάση από το 1-0 και μετά. Ανορθόδοξα έπαιζε. Ο Παναθηναϊκός είχε επαναπαυθεί, κρατώντας σφιχτά το τρίποντο. Με το που μπήκε ο Σαλπιγγίδης, όμως, ανακατεύθηκε η τράπουλα και ο ΠΑΟΚ ξύπνησε.
Δύσκολα «σπάει»
Έκανε το τετ-α-τετ ο Σαλπιγγίδης, είχε το γκολ, μετά έκανε ένα τάκλιν στην άμυνα σώζοντας την ομάδα του από μια επίφοβη κατάσταση, είχε μια ολοκληρωμένη παρουσία κι έδειξε πάλι ότι είναι παίκτης με σκληρό μέταλλο. Δύσκολα λυγίζει. Δύσκολα «σπάει». Έχει πείσμα μεγάλο.
Φούντωσε για τα καλά
Ο ΠΑΟΚ μ’ αυτό το γκολ διεκδικεί πια στα ίσια την πρωτιά, ξεπέρασε την ψυχρολουσία του κυπέλλου και πλέον αν κερδίσει τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα έχει το προβάδισμα. Οι πράσινοι στο β’ μέρος δεν ήταν καλοί κι έτσι όπως έπαιζαν φαινόταν ότι μπορεί να βρεθούν προ εκπλήξεων.
Όπως και να έχει, η μάχη των πλέι οφ φούντωσε πλέον για τα καλά. Όλοι έχουν τύχη. Και οι τέσσερις. Ο ΠΑΟΚ, όμως, μετά απ’ αυτό το 1-1 έχει πάρει και ηθικό πλέον. 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: