Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Cristiano… saves!!

Ο Χριστός σώζει, αλλά το ίδιο κάνει -για τη Ρεάλ- κι ο Κριστιάνο! Ένα απίστευτο τακουνάκι του Πορτογάλου απέτρεψε ήττα απ’ τη Βαλένθια (2-2) και διατήρησε… ηφαίστειο την κορυφή της Primera Division!

Cristiano… saves! (video)
Τον Κασίγιας έχουν βαφτίσει «Saint Iker», αλλά σ’ άλλον θα πρέπει να… ανάψει κεράκι η Ρεάλ Μαδρίτης αν τελικά γίνει η ανατροπή και πάρει το φετινό πρωτάθλημα.
Σχεδόν σε νεκρό χρόνο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε ασύλληπτο γκολ με τακουνάκι και σώζοντας τη «βασίλισσα» από καταστροφή με τη Βαλένθια (2-2), την κράτησε γερά στη μάχη για τον τίτλο.

Η ψυχωμένη ομάδα του Χουάν Αντόνιο Πίτσι έκοψε την ανάσα του «Μπερναμπέου» παίρνοντας δυο φορές προβάδισμα. Πρώτα με τον Ματιέ στο 44’ (με κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ) και μετά με τον Παρέχο στο 65’ -λίγα μόλις λεπτά αφότου ο Ράμος είχε ισοφαρίσει (επίσης με κεφαλιά).

Κι ενώ έδειχνε ότι θα βάλει «μπουρλότο» στην κορυφή και θα κάνει φαβορί για τον τίτλο την… Μπαρτσελόνα (σε περίπτωση ήττας της Ρεάλ της αρκούσαν δυο νίκες για να το σηκώσει) εμφανίστηκε ο Ρονάλντο!

Ή για την ακρίβεια εμφανίστηκε το… τακούνι του! Για να γράψει στις καθυστερήσεις το τελικό σκορ και να δώσει έναν πόντο που μπορεί ν’ αποδειχθεί χρυσάφι στο τέλος.

Έστω κι αν μόνη κερδισμένη της αγωνιστικής -παρόλο που έχασε- αποδεικνύεται η Ατλέτικο, μιας και της αρκεί πλέον να πάρει το εντός έδρας ματς με τη Μάλαγα και απλά να μη χάσει στο «Καμπ Νου» στο φινάλε για να σηκώσει την κούπα.

Την ίδια ώρα η Μπαρτσελόνα θα περιμένει άλλη μια γκέλα της Ρεάλ στα τρία παιχνίδια που έχει μέχρι την τελευταία στροφή (εκτός έδρας με Βαγιαδολίδ και Θέλτα και εντός με Εσπανιόλ) για να μπορέσει, σε περίπτωση που εκείνη πάρει τα ματς με Έλτσε και Ατλέτικο, να κάνει την ανατροπή.

Όσο για την ίδια τη «βασίλισσα», θα προσπαθήσει αρχικά να περάσει στη δεύτερη θέση (με νίκη την Τρίτη στο εξ αναβολής παιχνίδι στην έδρα της Βαγιαδολίδ). Ωστόσο είναι πολύ πιθανό πλέον ότι για να στεφθεί πρωταθλήτρια θα χρειάζεται τη βοήθεια της… Μπαρτσελόνα -και μάλιστα όχι με ισοπαλία, αλλά νίκη επί της Ατλέτικο.




Τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 2/5

Ράγιο Βαγεκάνο-Μπιλμπάο 0-3
(20' Σαν Χοσέ, 30' Ντε Μάρκος, 74' Ερέρα)

Σάββατο, 3/5

Μπαρτσελόνα-Χετάφε 2-2
(23' Μέσι, 67' Αλέξις - 37', 92' Λαφίτα)

Μάλαγα-Έλτσε 0-1
(11' Γκάρι Ροντρίγκεζ)

Οσασούνα-Θέλτα 0-2
(20', 34' Νολίτο)

Βαγιαδολίδ-Εσπανιόλ 1-0
(20' Ρουκάβινα)

Κυριακή, 4/5

Αλμερία-Μπέτις 2-2
(52’ Όσκαρ Ντίας, 77’ Βιδάλ - 60 Ροντρίγκες, 71’ Σεβίγια)

Λεβάντε-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0
(7’ αυτ. Φελίπε Λουίς, 69’ Μπαράλ)

Σεβίλλη-Βιγιαρεάλ 0-0

Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια 2-2
(44' Ματιέ, 65’ Παρέχο - 59’ Ράμος, 90’+2’ Ρονάλντο)

Δευτέρα, 5/5

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Γρανάδα (23:00)

Η επόμενη αγωνιστική (37η)

Κυριακή, 11/5 (21:00)

Μπιλμπάο-Ρεάλ Σοσιεδάδ
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μάλαγα
Μπέτις-Βαγιαδολίδ
Θέλτα-Ρεάλ Μαδρίτης
Έλτσε-Μπαρτσελόνα
Εσπανιόλ-Οσασούνα
Χετάφε-Σεβίλλη
Γρανάδα-Αλμερία
Λεβάντε-Βαλένθια
Βιγιαρεάλ-Ράγιο Βαγεκάνο

*Θα προηγηθεί την Τρίτη, 7/5, το εξ αναβολής παιχνίδι Βαγιαδολίδ-Ρεάλ Μαδρίτης. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: