Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Δίνει 35 εκατ. για Ιγουαΐν η Τσέλσι!!

Ετοιμη να τα σκάσει χοντρά για να αποκτήσει τον Αργεντινό επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης είναι η Τσέλσι σύμφωνα με βρετανικά ρεπορτάζ.

Δίνει 35 εκατ. για Ιγουαΐν η Τσέλσι
Ο «Πιπίτα» είναι δεύτερη επιλογή, μετά τον Καρίμ Μπενζεμά στα σημαντικά ματς των Μερένγκες και τα σενάρια θέλουν την Τσέλσι να τον έχει στο μάτι αφού ο Ανελκά, ήδη αποτελεί παρελθόν και ο Ντρογκμπά θα λείψει για σημαντικό διάστημα για το Copa Africa. Ο τεχνικός των Μπλε, Αντρέ Βίλας-Μπόας τόνισε ότι θέλει να διατηρήσει τον Τόρες υπό τις οδηγίες του, όμως όπως φαίνεται θέλει να ενισχύσει την επιθετική γραμμή του με έναν φρέσκο παίκτη από τον επόμενο χρόνο.
πηγή: sportdog.gr

Επίθεση σε σύνδεσμο του Παναθηναϊκού!!

Μία ομάδα από περίπου 20 άτομα, που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες, επιτέθηκε σε σύνδεσμο του Παναθηναϊκού, στην οδό Αχαρνών στον Άγιο Νικόλαο.

Φωτο αρχείου
Οι μοτοσυκλετιστές πέταξαν μία βόμβα μολότοφ, προκαλώντας ζημιές τόσο στον σύνδεσμο των “πρασίνων”, όσο και στο κτήριο στο οποίο στεγάζεται, αλλά και στα οχήματα που ήταν σταθμευμένα

Να τονίσουμε πως ευτυχώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπήρξαν τραυματίες.
*Η φωτογραφία είναι αρχείου
Πηγή: NewsIt.gr

«Εκπληκτικό το επίτευγμα του ΑΠΟΕΛ»!

Ο τεχνικός της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, σε σχόλιο του στο Εurosport, με το οποίο συνεργάζεται, εξέφρασε την μεγάλη του έκπληξη του που ο ΑΠΟΕΛ τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου τους στο Champions League.

«Εκπληκτικό το επίτευγμα του ΑΠΟΕΛ»!
"Ο ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας είναι κατά πολύ η έκπληξη του Τσάμπιονς Λιγκ για μένα, κυρίως γιατί κατάφεραν να τερματίσουν στην κορυφή του ομίλου τους.Είναι πραγματικά εκπληκτικό, αυτό που έχει καταφέρει, και είμαι πολύ περίεργος να ανακαλύψω αυτή την ομάδα. Δεν την έχω παρακολουθήσει να παίζουν τόσο πολύ αυτή τη σεζόν", σχολίασε χαρακτηριστικά ο Βενγκέρ.

Σε μπελάδες η Παναχαϊκή λόγω χρεών σε... σούπερ μάρκετ!!!

Την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της Παναχαϊκής αποφάσισε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού λόγω οφειλών προς την εταιρεία Θανόπουλος ΑΕ, εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των πολυκαταστημάτων τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το σπίτι, κοινώς έχει… αλυσίδα σούπερ μάρκετ!

Σε μπελάδες η Παναχαϊκή λόγω χρεών σε... σούπερ μάρκετ!
Εκτός της πατρινής ομάδας, η ΕΕΑ έβγαλε αποφάσεις και για τους Μακεδονικό, Ρόδο.
Αναλυτικά οι αποφάσεις της ΕΕΑ
«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κατά τη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε:
1. Την κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών των ΠΑΕ:
Παναχαϊκή για οφειλή προς την εταιρία Θανόπουλος ΑΕ,
Μακεδονικός, για οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές, Χασομέρη, Χασάνογλου, Κοσμίδη, Μιλκούδη.
Ρόδος, για οφειλές στους ποδοσφαιριστές, Σωτήρχου, Αμπελά, Κοντομοίρη, Κακλαμάνο».
Να σημειωθεί πως οι ομάδες πρέπει να εξοφλήσουν τις οφειλές τους και μέσα σε 15 ημέρες να υποβάλλουν στην ΕΕΑ νέα εγγυητική επιστολή ίση με το 10% του προϋπολογισμού τους.
Ταυτόχρονα μετά τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΕΑ χορηγήθηκε α) άδεια για κατοχή ποσοστού 99%, του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Οικονόμος, στον Ιωάννη Τόλιο.

και β) άδεια κατοχής του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Πλατανιάς στους: Αδελφοί Σμυρλάκη Ο.Ε., Ένωση Τραίνων Δ-Κ Α.Ε., Εργομπετόν ΑΒΕΤΕ, Κοκολοδημητράκης Α.Ε., Κρομμυδάκης Α.Ε. (10%), Μπουλταδάκης Γ-Ν Α.Ε., Παπασηφάκη-Κανατάκη Ο.Ε. Πόρτο Πλατανιάς Α.Ε. 11,11%, Τζωρτζάκης Ε. και ΣΙΑ Ε.Ε.
Πηγή: sentra-goal.gr

Τελεσίγραφο παικτών προς τη διοίκησητης ΑΕΛ...!!

Πληροφορίες από τη Λάρισα, αναφέρουν πως νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης και σε ξενοδοχείο της θεσσαλικής πόλης, υπήρξε κατ' ιδίαν συνάντηση του προπονητή της ΑΕΛ, Κρις Κόουλμαν, με τον γενικό αρχηγό της ομάδας, Μίμη Τσακμακίδη, με αντικείμενο συζήτησης τις οικονομικές οφειλές προς το αγωνιστικό τμήμα...

Τελεσίγραφο παικτών προς τη διοίκησητης ΑΕΛ...
Η κουβέντα εστιάστηκε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, καθώς μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν απ' τον Ουαλό τεχνικό προς το στέλεχος της ΠΑΕ, τα ονόματα 7-8 ποδοσφαιριστών (εκ των οποίων αρκετοί βασικοί), οι οποίοι φέρονται να έχουν θέσει ως χρονικό όριο προς την διοίκηση την αναμέτρηση της Τετάρτης με τον Παναιτωλικό, προκειμένου να καλυφθούν σε κάποιο βαθμό. Διεμήνυσαν, δε, πως σε διαφορετική περίπτωση θα επανεξετάσουν τη στάση τους και τη σχέση τους με την ομάδα...
Πηγή: mikriliga.com

Δεν πάει Κόπα Άφρικα ο Κουίνσι!

Πανηγυρισμούς... προκάλεσε στην Παιανία η είδηση πως ο τεχνικός της Εθνικής Γκάνας δεν κάλεσε στην αποστολή για το Κόπα Άφρικα (21/1-12/2 στην Γκαμπόν) τον Κουίνσι!

Δεν πάει Κόπα Άφρικα ο Κουίνσι!
Έτσι, ο Παναθηναϊκός δεν θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Γκανέζου επιθετικού στην καρδιά του χειμώνα, κάτι που σαφώς θα πρέπει να ικανοποιεί τον Ζεσουάλδο Φερέιρα.
Σε περίπτωση που ο Κούινσι καλούταν στην εθνική ομάδα της Γκάνας θα έπρεπε να μεταβεί στη Νότια Αφρική στις 7 Ιανουαρίου καθώς οι «black stars» θα κάνουν εκεί προετοιμασία ως τις 19 Ιανουαρίου. Με άλλα λόγια, ο Φερέιρα θα στερούταν τον 25χρόνο άσο για ένα διάστημα που θα ξεπερνούσε τον ένα μην σε περίπτωση που η Γκάνα έφτανε ως τον τελικό του Κόπα Αφρικα.
Ο Στεβάνοβιτς κάλεσε συνολικά 25 παίκτες. Στην συνέχεια η αποστολή της Γκάνας θα μειωθεί σε 23 παίκτες. Εκτός από τον Κουίνσι εκτός αποστολής έμεινα οι Μίκαελ Εσιέν της Τσέλσι και ο βασικός γκολκίπερ Ρίτσαρντ Κίνγκσον. Αντίθετα ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και νυν της Ντνίπρο, Ντέρεκ Μπόατενγκ συμπεριλήφθηκε στις κλήσεις του Στεβάνοβιτς.
Πηγή: sentra-goal.gr

Επέστρεψε ο Χαρμάνης!!

Το κοινό συμφέρον για το καλό του Ολυμπιακού Βόλου έφερε στην... πόρτα της ομάδας και πάλι τον Θανάση Χαρμάνη, καθώς η βολιώτικη ΠΑΕ αποφάσισε να του αναθέσει εκ νέου τη νομική εκπροσώπηση του συλλόγου στο CAS.

Επέστρεψε ο Χαρμάνης
Ο κ. Χαρμάνης μάλιστα θα βρεθεί στην Λωζάννη στις 16 Δεκεμβρίου, όπου μαζί με τον έτερο δικηγόρο στην Ελβετία, τον Μιχάλη Μιτζικό, θα υπερασπιστούν τον Ολυμπιακό Βόλου στην προσφυγή που κατέθεσε κατά της UEFA στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο, με αφορμή την αποβολή του από το Europa League.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αναφέρει:
«Με γνώμονα πάντα το συμφέρον της ομάδας, η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ αποφάσισε να αναθέσει την υπεράσπιση της υπόθεσης στις 16.12.2011 στο CAS στον μέχρι πρότινος νομικό σύμβουλο της ΠΑΕ κ. Αθανάσιο Χαρμάνη λόγω της βαθιάς γνώσης των επιχειρημάτων που θα προταθούν.
Μετά την ευγενή αποδοχή της πρότασης από το κ. Χαρμάνη, η ΠΑΕ θα εκπροσωπηθεί από τους νομικούς συμβούλους κ.κ. Μιχάλη Μιτζικό και Αθανάσιο Χαρμάνη»

Πηγή: volosfans.com

Η Ούνιξ ισοφάρισε το ρεκόρ του Ολυμπιακού!!

Ο Ολυμπιακός είχε από τον περσινό πρώτο προημιτελικό με τη Σιένα το ρεκόρ της δεύτερης καλύτερης άμυνας στην ιστορία της Ευρωλίγκας με το 89-41. Ούνικς Καζάν και Πρόκομ ισοφάρισαν την επίδοσή του (68-41).

Η Ούνιξ ισοφάρισε το ρεκόρ του Ολυμπιακού
Η αναμέτρηση δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για την Πρόκομ, αλλά... βαριόταν περισσότερο απ' όσο έπρεπε. Η Ούνικς ήθελε τη νίκη για να κλειδώσει τουλάχιστον την 3η θέση στον δ' όμιλο και της έδωσε ένα καλό μάθημα, όπως και μία θέση στα αρνητικά ρεκόρ στη διοργάνωση.
Οι μόλις 41 πόντοι της ισοφάρισαν την περσινή τραγική επίδοση της Σιένα στο ΣΕΦ (89-41), αν και θα μπορούσε κάλλιστα να ισοφαρίσει το 89-35 του ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Κρκα που κρατά από το 2003.
Μία αγωνιστική πριν από το τέλος της πρώτης φάσης η Ούνικς πήγε στο 6-3 κι η Πρόκομ στο 1-8.
Τα δεκάλεπτα: 19-6, 35-11, 54-27, 68-41
Πηγή: gazzetta.gr

"Δεν είμαι ο... Χάρι Πότερ"!

Ο τεχνικός του Άρη, Μίχαλ Πρόμπιερζ, σε δηλώσεις του αποποιήθηκε τον ρόλο του... μάγου Χάρι Πότερ, λέγοντας στη NOVA πως "αν ήμουν ο Χάρι Πότερ, θα δούλευα κάπου αλλού και όχι εδώ"!

"Δεν είμαι ο... Χάρι Πότερ"!
Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού του Άρη:
«Πολλές φορές στο ποδόσφαιρο, δέχεσαι χτυπήματα που δεν τα περιμένεις. Αλλά έτσι είναι. Όταν δουλεύεις στο ποδόσφαιρο, πρέπει να έχεις και την ανάλογη υπομονή. Αν ήμουνα ο Χάρι Πότερ θα δούλευα κάπου αλλού και όχι εδώ! Για μένα αυτό που μετράει είναι η δουλειά και έτσι θα συνεχίσουμε».
Ο κ. Πρόμπιερζ δεν θεωρεί πως μόνο οι αλλαγές προσώπων, μπορούν να δώσουν τη λύση στο πρόβλημα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχει να κάνει μόνο με τα πρόσωπα, ποιοι θα μπούνε, ποιοι θα βγούνε. Είναι και κάποια άλλα πράγματα που πρέπει να αλλαχθούν. Τη δεδομένη στιγμή, λοιπόν, πρέπει να δουλέψουμε με τους παίκτες που έχουμε στη διάθεσή μας, διότι μ΄ αυτούς πρέπει να πορευτούμε.».
Ο 39χρονος Πολωνός, εκφράζει με κάθε τρόπο την αισιοδοξία του γι αυτή την ομάδα: «Εάν δεν πίστευα στην ομάδα και εάν δεν ήμουν αισιόδοξος, δεν θα βρισκόμουν αυτή τη στιγμή εδώ. Και δεν είμαι τύπος που μόνο μιλάει και παρουσιάζεται στα ΜΜΕ. Το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι το πώς θα βελτιώσω την ομάδα και δεν σημαίνει πως πάντα όταν γελάμε έχουμε και την καλή ψυχολογία».

Μένει μέχρι το 2020 ο Σίλβα!!

Το τελευταίο πράγμα που έχει στο μυαλό του είναι μια μεταγραφή Μπαρτσελόνα ο Τιάγκο Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος στόπερ τόνισε ότι θέλει να μείνει στην Μίλαν για τα επόμενα 9 χρόνια.

Μένει μέχρι το 2020 ο Σίλβα!
Οντας έναν από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς στον κόσμο, το όνομά του έχει παίξει ουκ ολίγες φορές για την Μπαρτσελόνα, η οποία έχει ξεμείνει στη συγκεκριμένη θέση. Ο Τιάγκο Σίλβα όμως έδειξε να μην επιθυμεί κάτι τέτοιο και έστειλε μήνυμα ανανέωσης μέχρι το 2020! «Τα πλάνα μου είναι να μείνω εδώ έως το 2016 όταν και λήγει το συμβόλαιό μου και μετά θέλω να το ανανεώσω για ακόμα τέσσερα χρόνια. Ελπίζω ότι ο αντιπρόεδρος της Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι, θα δει αυτή τη συνέντευξη για να ξέρει τα επόμενα βήματα που θα κάνει». Ο 27χρονος, πρώην παίκτης των Ζουβεντούδε, Πόρτο και Ντιναμό Μόσχας αποκτήθηκε την σεζόν 2009-10 από την Φλουμινένσε και φέτος έχει σκοράρει δύο φορές σε 19 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.
πηγή: sportdog.gr

Παράπονα "Αναστό" για τη διαιτησία!!

Ο Νίκος Αναστόπουλος σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης χορηγού εταιρείας, τόνισε πως ο ΟΦΗ έχει αδικηθεί φέτος, αν και όπως τόνισε ο ίδιος "δεν μιλάω συχνά για τη διαιτησία".

Παράπονα "Αναστό" για τη διαιτησία
«Δεν μιλάω συχνά για την διαιτησία, αλλά αυτό που γίνεται τελευταία ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Η ομάδα μας έχει αδικηθεί και θέλω να πιστεύω ότι την Κυριακή θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δεν είναι δουλειά μου η διαιτησία. Δεν με απασχολούσε όταν ήμουν ποδοσφαιριστής και το ίδιο και τώρα που είμαι προπονητής.
Ωστόσο, υπάρχουν παιχνίδια τελευταία που όχι μόνο δεν μας δίνεται το πέναλτι και η αποβολή αντιπάλου παίκτη, αλλά παίζουμε και με παίκτη λιγότερο. Επειδή την Κυριακή έχουμε ένα κρίσιμο παιχνίδι, θα πρέπει η διαιτησία να σταθεί στο ύψος της, για να μην έχουμε παρατράγουδα. Το λέω γιατί τελευταία παρουσιάζονται τέτοιου είδους συμπτώματα».
Σε ό,τι αφορά το προσεχές παιχνίδι με την Κέρκυρα, τόνισε: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά εμείς έχουμε δείξει και αποδείξει ότι ειδικά μέσα στο Ηράκλειο, έχουμε τον πρώτο λόγο. Θα κοιτάξουμε να είμαστε έτοιμοι από όλες τις πλευρές. Ειδικά στο γήπεδο μας έχουμε τον πρώτο λόγο, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε από την αρχή του αγώνα.
Δεν έχει σημασία, πόσους βαθμούς θα πάρουμε στον πρώτο γύρο, αλλά με πόσους θα τερματίσουμε στο τέλος της σεζόν. Εμείς κοιτάμε μόνο το παιχνίδι με την Κέρκυρα. Όταν τελειώσει ο πρώτος γύρος θα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Εμάς ο στόχος δεν είναι ο πρώτος γύρος. Ο στόχος είναι αυτός που έχουμε βάλει με τον κ. Μαχλά από την αρχή της σεζόν»

"Aτόπημα του Βασσάρα, αν το είπε για Λέτο"...!!

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου κάλεσε τον Κύρο Βασσάρα να ξεκαθαρίσει την θέση του, σχετικά με τα όσα είπε στο σεμινάριο των διαιτητών για τον Σεμπάστιαν Λέτο, όπου ο αρχιδιαιτητής φέρεται να τόνισε "προσοχή, ο συγκεκριμένος βουτάει διαρκώς για να κερδίσει φάουλ και πέναλτι. Δεν το έκανε μόνο στην Ξάνθη, το έχει επαναλάβει σε πολλά ματς"...

"Aτόπημα του Βασσάρα, αν το είπε για Λέτο"...
Ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» και μέλος του Δ.Σ, ξεκίνησε το σχόλιό του στο leoforos.gr, λέγοντας: «Δεν γίνεται ένας παράγοντας της ελληνικής διαιτησίας να βγαίνει και να λέει αυτά τα πράγματα. Δεν είναι σωστό. Αν αυτά που γράφτηκαν στις εφημερίδες, οτι δηλαδή έδειξε στο σεμινάριο την φάση του Λέτο στην Ξάνθη και έλεγε πως ήταν λάθος η υπόδειξη του διαιτητή Παπά, είναι αλήθεια, πρόκειται για μεγάλο ατόπημα».
Όσο για το τί θα πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, ο Βασίλης Κωνσταντίνου έδωσε δύο επιλογές στον Κύρο Βασσάρα: «Θα πρέπει σήμερα κιόλας να βγει και να γνωστοποιήσει την παραίτησή του. Δεν μπορεί ένας αρχιδιαιτητής που υποτίθεται οτι θα δείχνει την ίδια ευαισθησία σε όλες τις ομάδες να παίρνει τέτοια θέση. Αν όμως τα δημοσιεύματα αυτά δεν ευσταθούν, τότε θα πρέπει να βγει και να διαψεύσει. Θα πρέπει να καταλάβει οτι τέτοιες κινήσεις μόνο καλό δεν κάνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το αντίθετο, δυναμιτίζουν περισσότερο το κλίμα».
Πηγή: leoforos.gr

Τέλος το... Europa για Σιόν!!

Τα όνειρα της Σιόν για συμμετοχή στο Europa League σταμάτησαν στο CAS, αφού το διεθνές δικαστήριο έδωσε τη... νίκη στην UEFA. Οι Ελβετοί θα πληρώσουν και τα... έξοδα!

Τέλος το... Europa για Σιόν!
Οι νίκες στα πολιτικά δικαστήρια της Ελβετίας δεν είχαν... συνέχεια και φυσικά δεν βοήθησαν τη Σιόν να παίξει στην Ευρώπη. Η απόφαση του CAS να δικαιώσει την UEFA και να κόψει τον δρόμο στην ομάδα του Κονσταντίν βάζει ουσιαστικά τέλος στην «κόντρα». Οι ιθύνοντες της Σιόν τονίζουν πως περίμεναν τη συγκεκριμένη απόφαση, θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, πηγαίνοντας το θέμα στο Ανώτατο δικαστήριο στην Ελβετία. Αξίζει πάντως να σημειωθεί, πως εκτός από την... ήττα, ο σύλλογος θα πληρώσει 40.000 φράγκα, για τα δικαστικά έξοδα.
 
Πηγή: Gazzetta.gr
 

Παίζει... μπαλίτσα ο Αλέγκρι!!

Ο τεχνικός της Μίλαν είχε διαψεύσει νωρίτερα ότι έχει σχέση με την Μπάρμπαρα Ντ' Ουσο, όμως δεν μπορεί να κάνει το ίδιο και για τη σχέση του με τη μοντέλα, Γκλόρια Πατρίτσι.

Παίζει... μπαλίτσα ο Αλέγκρι!
Οι πρωταθλητές Ιταλίας προσπαθούν να διατηρήσουν το στέμμα τους στην Serie A και την ίδια στιγμή, ο προπονητής τους... διδάσκει τακτική. Ο φακός έπιασε τον 44χρονο να παίζει μπάλα στο Μιλάνο με την Γκλόρια Πατρίτσι, μοντέλο από το Βαρέζε, λίγες μέρες μετά την αποτυχία των Ροσονέρι στην Μπολόνια. Ο Αλέγκρι πέρασε το πρωινό με την playmate του 2009 με την οποία σύμφωνα με τους Ιταλούς έχει ξεκινήσει «ιστορία» εδώ και λίγο καιρό.
πηγή: sportdog.gr

Δεν τήρησες το fair-play; Αποβάλλεσαι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Εναν... δικό του κανονισμό εφηύρε ο διαιτητής της αναμέτρησης Μπάχια-Φιγκεϊρένσε για το πρωτάθλημα U20 στη Βραζιλία, καθώς βλέποντας τον επιθετικό των φιλοξενουμένων να σκοράρει μη τηρώντας το fair play τον έστειλε στα αποδυτήρια!

Δεν τήρησες το φερ-πλέι; Αποβάλλεσαι! (ΒΙΝΤΕΟ)
Στο 31' η αναμέτρηση επανάρχισε με το ελεύθερο του διαιτητή, αλλά ο παίκτης, ενεργώντας αντίθετα προς το φερ-πλέι, έριξε την μπάλα μπροστά και με σπριντ έπιασε απροετοίμαστη την άμυνα της Μπάχια πετυχαίνοντας το γκολ.
Τα νεύρα των αντιπάλων ήταν πολλά και έτρεχαν από πίσω τον επιθετικό της Φιγκεϊρένσε, ο οποίος έδειχνε να συνειδητοποιεί πως έκανε λάθος. Ωστόσο, αυτό δεν απέτρεψε τον διαιτητή από τον αποβάλει το νεαρό με απευθείας κόκκινη κάρτα.
Για την ιστορία η Φιγκεϊρένσε κέρδισε το ματς με 4-1.
πηγή: sportdog.gr(κλικ πάνω στην εικόνα)

"Τρέχει" το νομοσχέδιο ο Γερουλάνος!!

Για πάρτη των... κελεμπίων ο Παύλος Γερουλάνος είπε πως θα δεν θα καθυστερήσει το νομοσχέδιο για τους ξένους επενδυτές.

"Τρέχει" το νομοσχέδιο ο Γερουλάνος
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου στον Flash...

-Δημοσιογράφος: Έχω τη χαρά να έχω συνοδοιπόρο αυτό το πρωινό τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο. Λοιπόν, εμείς έχουμε συνηθίσει σ΄ αυτές τις άγριες ώρες και βάρβαρες, αλλά δεν ξέρω αν εσείς, είστε και αθλητικός τύπος, πρωινός για να μπορείτε να αντέξετε αυτή την βαρβαρότητα της ώρας.

-Υπουργός: Καταρχήν καλημέρα και από μένα. Η ώρα δεν είναι τόσο βάρβαρη διότι έχω δύο παιδιά τα οποία αν θέλω να τα δω, πρέπει να τα προλάβω πριν από το σχολείο, οπότε είναι η καλύτερη ώρα να έχεις λίγο ηρεμία μαζί τους και μετά να προλάβεις κι ένα γυμναστήριο είναι ότι καλύτερο.

-Δημοσιογράφος: Και της άθλησης λοιπόν. Μας εισαγάγετε κ. υπουργέ έτσι στην πρώτη μας ερώτηση. Τι θα γίνει τώρα. Ο Τσάκας περιμένει ένα νόμο για να υπάρχει η δυνατότητα να επενδύσουν.

-Υπουργός: Για να έρθει ο πρίγκιπας (γέλια).

-Δημοσιογράφος: Για να έρθει ο πρίγκιπας. Σοβαρά μιλάω τώρα, υπάρχει η διάθεση για μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση ;

-Υπουργός: Και βέβαια υπάρχει, διότι έχουμε εδώ ένα νομοσχέδιο το οποίο δεν θα έπρεπε να ισχύει σε οποιαδήποτε κοινοτική χώρα, που λέει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ξένος ιδιοκτήτης ελληνικής ομάδας. Αυτό που μας ενδιαφέρει, δεν είναι ποια θα είναι η εθνικότητα του ιδιοκτήτη, αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι ο άνθρωπος που θα έρθει να έχει τα κονδύλια, να έχει μία υπόσταση όποια και αν είναι αυτή και όπως υποτίθεται ότι μέχρι σήμερα ελεγχόταν ένας Έλληνας, μπορεί να ελεγχθεί και ένας ξένος. Άρα, η διάθεση είναι να μπορεί να υπάρχει ξένος στον οποίο ανήκει η ομάδα και από αυτή την άποψη λοιπόν η αγωνία αυτή νομίζω ότι μπορεί να .

-Δημοσιογράφος: Είναι άλλωστε μία επένδυση, έτσι;

-Υπουργός:
Βεβαίως επένδυση είναι . Άπαξ και μιλάς για επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τότε πρέπει να θεωρείς ότι κάτι τέτοιο είναι μία επένδυση και άρα το να λες ότι εγώ δεν δέχομαι ξένους είναι λάθος.

-Δημοσιογράφος: Γιατί το καθυστερείτε όμως κ. υπουργέ και ο κ. Τσάκας πάει από εβδομάδα σε εβδομάδα, από μέρα σε μέρα για να φέρει τα 17.000.000 του πρίγκιπα;

-Υπουργός: Καταρχήν δεν το καθυστερούμε αυτό. Αυτό έχει μπει μέσα σε ένα προγραμματισμό που έρχεται με το νομοσχέδιο για τον αθλητισμό. Είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει μία σειρά από διατάξεις που κυρίως αφορούν την κάθαρση στο ποδόσφαιρο, αφορούν τους στημένους αγώνες, αφορούν το ντόπινγκ, αφορούν τη βία. Είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο το έχουμε δουλέψει και με το Προστασίας του Πολίτη και με το υπουργείο Οικονομικών, είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο κοιτάει να βάλει μία τάξη στα πράγματα τα οποία συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο μέχρι σήμερα και το λέω αυτό, γιατί όλα αυτά τα φαινόμενα τα οποία βλέπουμε τώρα, έχουν εντελώς αλλάξει από τότε που αν θέλετε δημιουργήθηκαν. Στην αρχή η βία ήταν ένα φαινόμενο που ήταν κάποιοι «φίλοι» στη διπλανή εξέδρα που τσακωνόντουσαν. Σήμερα πια, το θέμα της βίας έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Το ίδιο και το ντόπινγκ. Το ντόπινγκ παλιά, ήταν μία προσπάθεια να γίνεις λίγο καλύτερος. Τώρα είναι μία βιομηχανία η οποία στηρίζεται από τεράστια συμφέροντα και αν δεν την αντιμετωπίσει κανείς στην καρδιά της, δεν πρόκειται να κάνει δουλειά.

-Δημοσιογράφος: Και ασκείται πολιτική και μέσω του ντόπινγκ σε μεγάλες διοργανώσεις. Μην ξεχνάμε τα παρατράγουδα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 εδώ έτσι;

-Υπουργός: Μην το συζητάτε! Είναι απαράδεκτα αυτά τα οποία συμβαίνουν και το θέμα των στημένων αγώνων. Παλιά το στήσιμο ενός αγώνα, ήταν υπόθεση ενός παίκτη ή ενός διαιτητή. Τώρα από πίσω από αυτά είναι τεράστια συμφέροντα, τα οποία ουσιαστικά χειραγωγούν το ποδόσφαιρο και δεν μπορεί να χαρεί ο κόσμος αυτό το οποίο βλέπει, επειδή συνέχεια αναρωτιέται ποια συμφέροντα από πίσω, έχουν οδηγήσει στο όποιο αποτέλεσμα. Και γι αυτό χρειάζεται ένα νομικό πλαίσιο, όπως χρειάζεται και οι διωκτικές αρχές να έχουν καινούργια εργαλεία για να μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτά τα φαινόμενα.

-Δημοσιογράφος: Σκέφτεστε γιατί μπήκαμε σε ένα θέμα το οποίο έχει την προσοχή πάρα πολλών ιδιαίτερα με το στοίχημα, σκέφτεστε προκειμένου να αποφευχθούν ζητήματα στησίματος αγώνων κ.λπ. να επαναπροσδιορίσετε, το εάν θα συμμετέχουν ομάδες στο ΣΤΟΙΧΗΜΑ το ελληνικό ή όχι, ή νομίζετε ότι είναι μία συζήτηση άνευ ουσίας γιατί έτσι όπως εξελίσσεται το ΣΤΟΙΧΗΜΑ και παγκοσμιοποιείται, είναι τουλάχιστον ανώφελο το να αποκλείσεις ομάδες.

-Υπουργός: Τώρα πια, αυτά τα φαινόμενα έχουν πάρει διαστάσεις και βλέπει κανείς ας πούμε να βάζουν στοιχήματα στην Ταϊλάνδη σε σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Χαρακτηριστικά ο Πλατινί έλεγε ότι αν δεις μία ελβετική ομάδα να την αγοράζει ένας Ασιάτης επιχειρηματίας, αρχίζεις και αναρωτιέσαι αν το ενδιαφέρον του είναι για το ελβετικό ποδόσφαιρο ή αν κάτι άλλο κοιτάει να δει και γι αυτό και η ΟΥΕΦΑ κοιτάει πάρα πολύ προσεκτικά αυτά τα φαινόμενα, διότι καταλαβαίνει ότι και εκείνη έχει μπλέξει μέσα σε ένα ολόκληρο σύστημα. Χρειάζονται καινούργια εργαλεία δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, αλλά το να κάνεις ευκαιριακά τέτοια πράγματα δεν θα φέρει αποτελέσματα. Θέλει πραγματικά διαφορετική αντιμετώπιση. Πρέπει να ξέρουμε ότι από εδώ και πέρα πίσω από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα είναι συμφέροντα τα οποία δεν τα βλέπουμε μέσα στο γήπεδο, τα βλέπουμε εκτός γηπέδου και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με εντελώς καινούργια εργαλεία.

-Δημοσιογράφος:
Ποτέ δεν συζητώ τα ποδοσφαιρικά, ακόμα και όταν νικάει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (γέλια), ωστόσο γίνεται μία πολύ μεγάλη κουβέντα το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των στημένων αγώνων και την κάθαρση που επιχειρείται να γίνει, εάν υπάρχουν τα εχέγγυα και τα όργανα που θα φέρουν σε πέρας μια τέτοια διαδικασία . Βλέπουμε π.χ. ότι αίφνης ενώ έχει μπει σε μία διαδικασία ας το πούμε κάθαρσης με τη δικαιοσύνη και στα πολιτικά δικαστήρια και στα αθλητικά, αίφνης να απομακρύνονται δικαστικοί από την ΕΠΟ οι αθλητικοί δικαστές και να μπαίνουν στη θέση τους άνθρωποι που δεν έχουν μία δικαστική εμπειρία ή μια δικαστική πορεία. Κατά πόσο μπορεί το κράτος, μια κυβέρνηση να επέμβει σ΄ αυτές τις πρωτοβουλίες, ή τις κινήσεις της ΕΠΟ, το περίφημο αυτό αυτοδιοίκητο;

-Υπουργός: Όπως οτιδήποτε άλλο στην ελληνική κοινωνία από θεσμούς έχουμε άφθονους, έχουμε περισσότερους από ότι μπορούμε να διαχειριστούμε. Το πρόβλημά μας είναι να λειτουργήσουν αυτοί οι θεσμοί και στο ποδόσφαιρο υπάρχουν οι θεσμοί που λέμε, υπάρχει η Πολιτεία, υπάρχει η ΕΠΟ, υπάρχει η αθλητική δικαιοσύνη, υπάρχει η τακτική δικαιοσύνη, υπάρχουν μία σειρά από εργαλεία τα οποία πρέπει να λειτουργούν συγχρονισμένα για να μπορέσει να υπάρξει οποιαδήποτε κάθαρση και είναι διπλό το στοίχημα εδώ: Και να γίνει κάθαρση σε αυτό που έχουμε σήμερα αλλά και να διατηρηθεί ένα υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Λοιπόν αυτοί είναι οι φορείς που πρέπει να παίξουν μπάλα μεταξύ τους και αυτό είναι το οποίο προσπαθούμε να κάνουμε από τη μεριά της Πολιτείας. Εμείς έχουμε το μεγάλο μέρος της ευθύνης, δική μας δουλειά είναι να καταφέρουμε όλοι αυτοί οι οργανισμοί που ο καθένας έχει την αυτονομία του να συντονιστούν γύρω από κοινούς στόχους. Μέχρι εδώ, έχουν γίνει πολλά μεγάλα βήματα, βήματα τα οποία δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ. Σας θυμίζω ότι πάνω από 13 ομάδες έχουν υποβιβαστεί τουλάχιστον μία κατηγορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, άμεσα σε ένα χρόνο . Αυτά τα πράγματα δεν έχουν ξαναγίνει, αυτό το οποίο όμως παρακολουθούμε, είναι πως κάνουν και οι άλλοι τη δουλειά τους. Μέχρι σήμερα, εμείς λόγω της αμφισβήτησης των διαδικασιών που είχε η SUPERLEAGUE, κόψαμε, κόπηκαν τα λεφτά του ΟΠΑΠ προς τη διοργάνωση επειδή είπαμε, ότι αυτό το οποίο θέλουμε να δούμε είναι ένα καθαρό ποδόσφαιρο. Αυτά τα εργαλεία είχαμε, αυτά και χρησιμοποιήσαμε. Το ίδιο κάναμε και σε ότι αφορά το καινούργιο νομοσχέδιο, θα περάσουμε διατάξεις οι οποίες θα στριμώχνουν τα πράγματα πάρα πολύ. Η ΕΠΟ έχει περάσει ένα πιο αυστηρό αθλητικό δίκαιο. Σιγά-σιγά δηλαδή γίνεται ένα πλέγμα γύρω από το οποίο όλα αυτά τα φαινόμενα θα μπορούσαν αν συνεχίσει να υπάρχει βούληση και συντονισμός όλων των φορέων να εξαλειφθούν. Αυτό που κοιτάμε τώρα είναι ότι έχουν γίνει τα πρώτα βήματα . Εγώ δεν θέλω να κρίνω από συγκεκριμένα γεγονότα, αν και εμένα με θορυβούν πάρα πολύ. Με θορυβούν αλλαγές πλεύσης που βλέπω στον ορίζοντα. Αυτό όμως που πρέπει να ξέρει η SUPERLEAGUE και η όποια SUPERLEAGUE είναι ότι, αν δούμε ότι επιστρέφουν στα φαινόμενα που είχαν παλιά, θα συνεχίσει η διακοπή της χρηματοδότησης και τότε θα έχουμε.

-Δημοσιογράφος: Δηλαδή ως ένα εργαλείο πίεσης λειτουργεί ουσιαστικά η διακοπή χρηματοδότησης η οποία είναι αναγκαία..
-Υπουργός: Μα η Πολιτεία έχει κάποια εργαλεία στα χέρια της, τα οποία πρέπει να τα χρησιμοποιεί προς μία κατεύθυνση και να μείνει συνεπής σε αυτό το πράγμα. Δεν έχεις άλλο εργαλείο, αν μπεις μέσα στο ποδόσφαιρο και πεις ότι εγώ αυτό που βλέπω δεν μου αρέσει οπότε θα το κάνω εγώ, τότε αφαιρείς το ελληνικό ποδόσφαιρο από τις διεθνείς διοργανώσεις και εκεί πραγματικά κάνεις πολύ μεγαλύτερη ζημιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο από ότι μπορούμε να κάνουμε τώρα, που σιγά-σιγά βλέπουμε σημάδια βελτίωσης και υπογραμμίζω σημάδια. Δεν έχουμε δει ούτε κάθαρση, ούτε τελική βελτίωση, αλλά βλέπουμε τα πρώτα βήματα. Λοιπόν, πάνω σε αυτή την πορεία εμείς θα συνεχίσουμε και θα πιέσουμε για να συνεχίσουν και όλοι οι άλλοι φορείς προς αυτή την κατεύθυνση.

"Ο ΟΦΗ είναι ανοικτός προς όποιον ενδιαφέρεται να βοηθήσει"

Ο Νίκος Μαχλάς επανέλαβε ότι ο ΟΦΗ είναι ανοικτός σε προτάσεις για όποιον ενδιαφέρεται να επενδύσει στην ομάδα καλώντας τους ενδιαφερόμενους να δώσουν το παρόν στην Γ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Δεκεμβρίου.

"Ο ΟΦΗ είναι ανοικτός προς όποιον ενδιαφέρεται να βοηθήσει"
«Ο ΟΦΗ είναι 35 χρόνια στην Α’ Εθνική, έχει δώσει πολλές χαρές. Σε ό,τι αφορά τα διοικητικά που με ρωτάτε στις 30 του μήνα υπάρχει η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ και εκεί πέρα μπορούν να βοηθήσουν όσοι θέλουν και όσοι επιθυμούν να προσφέρουν», είπε ο πρόεδρος του ΟΦΗ που υπογράμμισε ότι «η ομάδα είναι ανοικτή προς όποιον ενδιαφέρεται, κανείς δεν βρίσκεται σε καίριες θέσεις για τον εαυτό του αλλά για το καλό του συλλόγου. Με αυτό το σκεπτικό πορεύεται η ΠΑΕ ΟΦΗ και εύχομαι στα προβλήματα που περνούν όλες οι ΠΑΕ να μπορέσουν να δοθούν λύσεις, αυτό όμως θα γίνει αν προσπαθήσουμε όλοι».
Πηγή: gentikoule.gr

Τα λέμε Μπαγκαγιόκο!!

Παρελθόν από τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι πλέον ο Μαμαντού Μπαγκαγιόκο, ο οποίος έλυσε την συνεργασία του με και αποχαιρέτησε την ομάδα.

Τα λέμε Μπαγκαγιόκο
«Εύχομαι στον ΠΑΣ Γιάννινα ότι καλύτερο και να υλοποιήσει τους στόχους του. Δυστυχώς έτσι είναι η ζωή, το ποδόσφαιρο έτσι είναι, ωστόσο φεύγω με τις καλύτερες αναμνήσεις από την ομάδα. Ευχαριστώ τον κ. Χριστοβασίλη αλλά και όλους ανθρώπους του ΠΑΣ για την συνεργασία που είχαμε», ήταν τα λόγια του παίκτη.
Φυσικά και η ομάδα εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Μαμαντού Μπαγκαγιόκο.
Ο Μπαγκαγιόκο ο οποίος αποκτήθηκε την τελευταία ημέρα της μεταγραφική περιόδου, αγωνίστηκε σε ένα μόλις επίσημο παιχνίδι σεαυτό με τον Πανιώνιο στο Εθνικό Στάδιο "Ζωσιμάδες".
Η ΠΑΕ εύχεται στον παίκτη καλή συνέχεια στον επόμενο σταθμό της ποδοσφαιρικής του καριέρας».
πηγή: sportdog.gr

Γιουνάιτεντ για Κράσιτς!!

Την περίπτωση του Μίλος Κράσιτς της Γιουβέντους για δανεικό τον Ιανουάριο σκέφτονται στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σύμφωνα με ρεπορτάζ του εξωτερικού.

Γιουνάιτεντ για Κράσιτς
Οπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του εξωτερικού, ο Σέρβος μεσοεπιθετικός, που αντιμετωπίζει προβλήματα και έχει χάσει τη θέση του στην ομάδα του Κόντε, βρίσκεται στο στόχαστρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Κόκκινοι Διάβολοι έχουν πληγεί από τραυματισμούς φέτος καθώς ήδη οι Χαβιέρ Ερνάντες, Μάικλ Οουεν, Τομ Κλέβερλι, Νεμάνια Βίντιτς και Ντάρεν Φλέτσερ έχουν τεθεί εκτός με τραυματισμό και ενδιαφέρονται να πάρουν δανεικό τον διεθνή άσο. Ο 27χρονος, που μπορεί να παίξει στην Ευρώπη αφού η Γιούβε παίζει μόνο στην Ιταλία φέτος, μπορεί να είναι μία λύση για τον Αλεξ Φέργκιουσον σε πρωτάθλημα και Europa League.
πηγή: sportdog.gr

Καλόφωνος-Αυγέρης αναλαμβάνουν τα σικέ ματς!!

Γιώργος Καλόφωνος και Γιώργος Αυγέρης είναι τα ονόματα των δύο ειδικών εφετών ανακριτών που αναλαμβάνουν τη δικογραφία των στημένων αγώνων.

Καλόφωνος-Αυγέρης αναλαμβάνουν τα σικέ ματς
Εποπτεύων εισαγγελέας θα είναι ο Χρ.Μπαρδάκης. Αποκλειστικής απασχόλησης. Όχι όπως ο Γ.Κασίμης που του ανέθεσαν άλλες 122 δικογραφίες (συν οι έδρες)!
Πηγή: dikisports.blogspot.com

"Συμβασιούχος" στην Ρόμα ο Κακιούζης!!

Ελεύθερος από την Κρεμόνα έμεινε ο Μιχάλης Κακιούζη και η Ρόμα τον «άρπαξε» για ένα μήνα και... βλέπουμε.

"Συμβασιούχος" στην Ρόμα ο Κακιούζης
Το κενό του Ντάσιτς ήθελαν να καλύψουν στην Ρόμα, οπότε πήγαν σε μία σίγουροι λύση έστω και με συμβόλαιο... δοκιμής. Η Λοτομάτικα έκανε δικό της τον Μιχάλη Κακιούζη και αν τους «πείσει» τότε η συνεργασία τους θα ανανεωθεί μέχρι το καλοκαίρι.
πηγή: sportdog.gr

Σήμερα ο Αρειος Πάγος κρίνει τα σικέ ματς!!

Σήμερα στον Αρειο Πάγο είναι μεγάλη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο! Συνεδριάζει η Ολομέλεια των Εφετών προκειμένου να αποφασίσει αν θα αλλάξει χέρια ο φάκελος του σκανδάλου των στημένων αγώνων. Γράφει ο Κυριάκος Θωμαΐδης.

Σήμερα ο Αρειος Πάγος κρίνει τα σικέ ματς!
Το θέμα έθεσε πρώτος ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες και την πρόταση στην Ολομέλεια θα κάνει ο έμπειρος εφέτης Θεοχάρης Μπίρμπος. Θα εισηγηθεί δηλαδή αν χρειάζεται πράγματι Ειδικός Εφέτης Ανακριτής για την υπόθεση που ταλανίζει ακόμα το ποδόσφαιρό μας.
Συζητούσαμε χθες στα ερτζιανά με τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι για την υπόθεση αυτή απαιτούνται τρεις ειδικοί εφέτες ανακριτές. «Η σπουδαιότητα του ζητήματος ήταν εξ αρχής γνωστή και είναι εύλογο το ερώτημα γιατί επί έξι μήνες ο φάκελος παρέμενε σε έναν απλό ανακριτή», τόνισε ο πρόεδρος της Παναχαϊκής. Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο 9ος τακτικός ανακριτής Γιώργος Κασίμης έκανε πολύ καλά τη δουλειά του, χωρίς εργαλεία και με μία μόνο γραμματέα.
Είναι αλήθεια ότι η ανάκριση βάδισε μέσα από τις παθογένειες της ελληνικής Δικαιοσύνης. Ο κ. Κασίμης δεν έχει καν Ιντερνετ στο γραφείο του! Δηλαδή ο διώκτης του διαδικτυακού στοιχήματος πρέπει να πάει σπίτι του για να ερευνήσει τα στοιχεία της δικογραφίας...
Παράλληλα χρειάστηκε να ταξιδέψει στη Χάγη για να πάρει στοιχεία από την Europol (Ευρωπαϊκή Αστυνομία) και την Eurojust (Ευρωπαϊκή Εισαγγελία), με το ελληνικό Δημόσιο να του αρνείται να του καταβάλει τα έξοδα. Αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει την παλαιότερη ιδιότητά του (εργάστηκε επί πενταετία στις Βρυξέλλες και είχε επαγγελματικές επαφές με τους δύο ευρωπαϊκούς φορείς) για να πληρώσει τα έξοδα η Eurojust!
Παρά τις δυσχέρειες ο ανακριτής προχώρησε αρκετά θέματα. Συνεργάστηκε με το ΣΔΟΕ, την UEFA και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Καταπολέμησης της Απάτης, ώστε να διαλευκάνει τα σκοτεινά σημεία της δικογραφίας. Μάλιστα την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε το έγγραφο Τέντε προς την Ολομέλεια Εφετών, ο κ. Κασίμης έδινε εντολή σε δύο πραγματογνώμονες να απομαγνητοφωνήσουν τις 39.000 συνομιλίες που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ.
Οταν θέσαμε το ζήτημα στη ραδιοφωνική συνέντευξη με τον Αλέξη Κούγια, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής τόνισε: «Αν πάρουν το φάκελο τώρα –έπειτα από έξι μήνες– από τον ανακριτή θα αφήσουν μια σκιά για το έργο του κ. Κασίμη. Παρότι ο συγκεκριμένος ανακριτής έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να περαιώσει το έργο του και λειτούργησε με σωστό δικονομικά τρόπο».
Είναι αλήθεια ότι η ανάκριση για τα στημένα παιχνίδια είχε πολύ μεγάλες δυσκολίες, καθώς υπάρχουν τέσσερις προφυλακισμένοι και είναι ιδιαιτέρως προβληματική η απόδειξη της νομιμοποίησης των εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Το γεγονός ότι δεν υπήρχε μαρτυρία ποδοσφαιριστή για στημένο ματς δυσχέραινε ακόμη περισσότερο τη δουλειά του ανακριτή, ο οποίος έψαχνε στοιχεία από επτά ευρωπαϊκές χώρες με δεδομένο ότι δεν υφίσταται δικαστική συνδρομή από κράτη της Ασίας.
Σε κάθε περίπτωση είτε αλλάξει ο ανακριτής είτε παραμείνει, η στήλη θεωρεί αυτονόητη την ταχύτατη περαίωση της δικογραφίας ώστε να γίνουν οι δίκες μέσα στο 2012 και να πειστεί η φίλαθλη κοινή γνώμη ότι η κάθαρση από την ποινική δικαιοσύνη προχωράει.
Πηγή: Εξέδρα

Σε δύο εφέτες ανακριτές τα στημένα!!

Οριστικά παρελθόν από την ενασχόληση του με το σκάνδαλο των στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αποτελεί ο 9ος τακτικός ανακριτής, Γιώργος Κασίμης.

Σε δύο εφέτες ανακριτές τα στημένα!
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου Εφετών αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση της την Πέμπτη 15/12, ότι λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, αυτή θα ανατεθεί, όχι σε έναν, αλλά σε δύο εφέτες ανακριτές!
Συνεδρίασε, όπως αναμενόταν, την Πέμπτη η Ολομέλεια του Συμβουλίου Εφετών και αποφάσισε αυτό ακριβώς που είχε προαναγγελθεί εδώ και μέρες. Συγκεκριμένα, το ανακριτικό έργο της υπόθεσης των στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφαιρείται από τον 9ο τακτικό ανακριτή, Γιώργο Κασίμη και ανατίθεται σε ανώτερο λειτουργό, δηλαδή σε εφέτη ανακριτή!
Μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και επειδή κρίθηκε πως παρουσιάζει τεράστιο κοινωνικό ενδιαφέρον, ενώ η έκβασή της αφορά το δημόσιο συμφέρον γενικότερα, αποφασίστηκε να ανατεθεί όχι σε έναν, αλλά σε δύο εφέτες ανακριτές, των οποίων τα ονόματα θα γίνουν σύντομα γνωστά.
Η απόφαση για την παύση του Γιώργου Κασίμη, ήρθε έπειτα από σχετική ψηφοφορία, όπου περίπου το 70% της Ολομέλειας του Συμβουλίου Εφετών ψήφισε υπέρ της ανάληψης της υπόθεσης από εφέτες ανακριτές.
Η εξέλιξη αυτή «παγώνει», αλλά όχι για πολύ, την πορεία της υπόθεσης. Τα δύο νέα πρόσωπα που θα αναλάβουν το ανακριτικό έργο και την εξεύρεση όσων περισσότερων στοιχείων και μαρτυριών είναι εφικτό, θα χρειαστεί να ενημερωθούν από τον κ. Κασίμη για τα όσα έχουν προηγηθεί, για το τι έχει πράξει εκείνος μέχρι στιγμής και το πού βρισκόμαστε τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Δεν αποκλείεται, μάλιστα, εντός του Ιανουαρίου να ξεκινήσουν οι κλήσεις σε απολογία των 63 ποινικά διωκόμενων, ενώ σε αναμονή βρίσκεται και η απομαγνητοφώνηση των 39.000 συνομιλιών που έμεναν μέχρι τώρα στο συρτάρι.
Πηγή: sportfm.gr

Τερματοφυλακάρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πέτερ Ένκελμαν, ο Φινλανδός γκολκίπερ της Σεντ Τζόνστον, στο ματς με την Αμπερντίν καταδίκασε την ομάδα του σε ήττα σε 2-1 με ένα... φοβερό γκολ που δέχτηκε!

Τερματοφυλακάρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε!"

Αυτή η απάντηση προκύπτει από την Ισπανία και τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, όσον αφορά το ενδεχόμενο να αποκτήσουν τον Φερνάντο Τόρες.

"Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε!"
Ο Ισπανός φορ δεν βρίσκεται στα πλάνα του Βίλας Μπόας και ήδη οι άνθρωποι τις Τσέλσι έχουν ενημερώσει πως βρίσκεται στους υπό παραχώρηση παίκτες.
Το μυαλό πολλών πήγε στις δύο κορυφαίες ομάδες της πατρίδας του, αλλά από ό,τι φαίνεται το μέλλον του Ισπανού δεν βρίσκεται στην Ιβηρική χερσόνησο...
πηγή: sportdog.gr

Καζναφέρης για αριστερός μπακ;

Ετοιμάζει αλλαγές ο Πρόμπιερζ την Κυριακή, θέλοντας να δείξει στους παίκτες του ότι δεν αστειευόταν με το τελεσίγραφο που τους έστειλε προχθές στα αποδυτήρια.

Καζναφέρης για αριστερός μπακ;
Σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις, ο Πολωνός τεχνικός σκέφτεται τον Κώστα Καζναφέρη για το αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Μίσελ, διατηρώντας τον Παπαστεριανό δεξιά.
Από 'κει και πέρα, στο κέντρο της άμυνας θα επιστρέψει ο Λαζαρίδης, αντί του τραυματία Σανκαρέ, δίπλα στον Ντίκο. Υπάρχει, ωστόσο, και το εξής σενάριο που ναι μεν συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες, αλλά δεν πρέπει να αποκλειστεί κιόλας: Να χρησιμοποιηθεί ο Λαζαρίδης αριστερός μπακ (θέση που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν) και να παίξει ο Παπαζαχαρίας στα στόπερ μαζί με τον Ντίκο. Ακραίο σενάριο, αλλά…
Ανακατατάξεις αναμένονται και στην επίθεση. Ο Νέτο θα επιστρέψει σε ρόλο δεξιού εξτρέμ, αντί του Γιανιώτα, και ο Ουμπίντες θα διατηρηθεί αριστερά. Ερωτηματικό αποτελεί ποιος θα παίξει πίσω από τον Τσέζαρεκ. Ο Σολτάνι θα καθίσει στον πάγκο και οι επιλογές του Πρόμπιερζ είναι ο Καστίγιο με τον Καπετάνο…
Πηγή: allaboutaris.com