Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Με διάθεση και συγκέντρωση ο Ολυμπιακός!!

Συγκέντρωση και διάθεση τα κύρια χαρακτηριστικά της άνετης επικράτησης του Ολυμπιακού. Διαβάστε την ανάλυση του αγώνα της Λιβαδειάς.

Με διάθεση και συγκέντρωση ο Ολυμπιακός!
Ο Ολυμπιακός επικράτησε με ευκολία απέναντι στον Λεβαδειακό, πετυχαίνοντας 4 γκολ εκ των οποίων τα τρία στο πρώτο ημίχρονο. Όπως και στο κυριακάτικο παιχνίδι εναντίον της Κέρκυρας, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έδειξαν την απαιτούμενη διάθεση και συγκέντρωση ώστε να κερδίσουν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Η ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων φαίνεται να έχει ισοσκελίσει τις αρκετές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών, με τους Πειραιώτες να είναι προσηλωμένοι στην κούρσα του πρωταθλήματος.
Η τακτική του Παράσχου
Σχετικά με τις τακτικές που ακολουθήθηκαν στον σημερινό αγώνα, τόσο ο Παράσχος όσο και ο Βαλβέρδε δεν παρουσίασαν κάτι διαφορετικό από ότι αναμέναμε. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με 4 αμυντικούς, 5 μέσους και έναν επιθετικό χωρίς να προσπαθούν να πιέσουν τα στόπερ του Ολυμπιακού (Αβραάμ και Παπάζογλου) και γενικότερα την πρώτη πάσα του Μέγιερι προς τους συμπαίχτες του. Η χρησιμοποίηση του «βαρύ» επιθετικού Ζουρούδη από πλευράς Λεβαδειακού και η τοποθέτηση των γηπεδούχων στο μισό γήπεδο δεν θα μπορούσαν άλλωστε να εφαρμόσουν πίεση στα στόπερ των αντιπάλων τους.
Η αμυντική τετράδα του Λεβαδειακού, αποτελούμενη από τους Κουτσόπουλο, Λισγάρα, Ιωάννου και Μαχαίρα ξεκίνησε αρκετά ψηλά, ίσως σε μια προσπάθεια να κρατήσει την συνοχή της ομάδας στο χώρο του κέντρου και να ανακόψει τις πάσες στο επιθετικό σημείο αναφοράς του Ολυμπιακού, τον Μάρκο Πάντελιτς. Γρήγορα όμως οι ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύτηκαν τους κενούς χώρους στα πλάγια και με τις κινήσεις των Μιραλάς, Μόνχε και Φετφατζίδη μπόρεσαν να βρεθούν στην περιοχή του Κυριακίδη ουκ ολίγες φορές στο πρώτο εικοσάλεπτο.
Η τακτική του Βαλβέρδε
Ο Ισπανός τεχνικός δεδομένου των απουσιών στο χώρο του κέντρου, προτίμησε και πάλι το πετυχημένο δίδυμο των Μοντέστο-Μανιάτη. Στα πλάγια της επίθεσης ξεκίνησε τους Μόνχε και Φετφατζίδη τοποθετώντας τον Μιραλάς σε έναν εντελώς ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Πάντελιτς με σαφείς όμως οδηγίες να ανοίγεται στα πλάγια και να δίνει ουσιαστικά στήριγμα είτε στον Μόνχε είτε στον Φετφατζίδη. Ο Βέλγος εκτός από τα τρία γκολ που σημείωσε τελικά στο παιχνίδι, αποτέλεσε τον κύριο «πονοκέφαλο» της άμυνας του Λεβαδειακού, κινούμενος με την ταχύτητά του στους ελεύθερους χώρους σε όλο το πλάτος του γηπέδου.
Διαβάστε την υπόλοιπη ανάλυση στο overlap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: