Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

O "Kωστέ" θαύματα, ο Τσάκας μαγικά!!

Επειδή στο twitter αρκετοί φίλοι, σχολιάζοντας τα θετικά "τιτιβίσματά" μου, κατά τη διάρκεια του ματς της ΑΕΚ με τη Στουρμ Γκρατς, μου τόνιζαν ότι δεν πρέπει να ξεχνώ την δυναμικότητα της αυστριακής ομάδας, ξεκινώ από αυτό. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.

O "Kωστέ" θαύματα, ο Τσάκας μαγικά!
Ναι, η Στουρμ είναι μία πολύ κακή και αδύναμη ομάδα και δεν το ξεχνώ.
Όπως δεν ξεχνώ τι έκανε την δεύτερη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ η ίδια κακή και αδύναμη ομάδα απέναντι στην ΑΕΚ.
Όπως δεν ξεχνώ και ποια ΑΕΚ παρέταξε στο Γκρατς ο Κωστένογλου.
Την ΑΕΚ που δεν είχε στη σύνθεσή της τον Βάργκας, τον Δέλλα, τον Λυμπερόπουλο, τον Χοσέ Κάρλος, τον Μπέλεκ, τον Λεονάρντο, τον Καφέ, τον Γεωργέα, τον Γκούντγιονσεν, τον Αραμπατζή και ποιος ξέρει και ποιους ακόμη ξεχνώ.
Αυτή η ΑΕΚ, λοιπόν, του Μπουγαΐδη, του Κλωναρίδη, του Μπερνς, του Σιαλμά έσωσε το ευρωπαϊκό γόητρο της ομάδας μη επιτρέποντας της να τερματίσει με το ταπεινωτικό 0 τον όμιλο. Αυτή η ΑΕΚ που φτιάχνει ο Κωστένογλου έκανε «διπλό» στην Ευρώπη, όποιος κι’ αν ήταν ο αντίπαλος. Και έχω την αίσθηση ότι αυτή η ΑΕΚ του Κωστένογλου αν εμφανιζόταν έτσι από την αρχή της σεζόν, ίσως και να διεκδικούσε την πρόκριση από τους Ρώσους της Λοκομοτίβ.
Τέλος πάντων, μικρή σημασία έχουν τα «αν» στο ποδόσφαιρο. Μεγαλύτερη έχουν τα αποτελέσματα. Και το σπουδαίο αποτέλεσμα της ΑΕΚ στο Γκρατς είναι αποτέλεσμα της δουλειάς του Κωστένογλου, όπως άλλωστε και η συνολική εικόνα της ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα. Μία ΑΕΚ που συνεχώς κερδίζει, άλλοτε εύκολα, άλλοτε δύσκολα, άλλοτε με πολλές απουσίες, άλλοτε με λιγοστές παρουσίες όπως στο Γκρατς.
Ειλικρινά δεν ξέρω μέχρι που θα το πάει και μέχρι που θα το φτάσει ο Κωστένογλου το πράγμα στη φετινή ΑΕΚ. Ξέρω, όμως, ότι τόσο γρήγορη βελτίωση της εικόνας μίας ομάδας και τόσο θεαματική μεταμόρφωση της αποτελεσματικότητάς της έχουμε να δούμε πολλά χρόνια σε ελληνική ομάδα. Μέσα σε ελάχιστους μήνες, χωρίς να αλλάξει τίποτα στο ρόστερ της ΑΕΚ, άλλαξαν εντυπωσιακά προς το καλύτερο όλα τα υπόλοιπα. Και αυτό δεν μπορεί παρά να είναι έργο του προπονητή της.
Ο οποίος μπορεί να μην είναι λαοφιλής, μπορεί να μην είναι «εμπορικός» για τον Τύπο, αλλά επιβεβαιώνει για δεύτερη φορά στην ΑΕΚ ότι είναι δουλευταράς και ικανός. Σε αυτόν κυρίως οφείλεται και ότι η ΑΕΚ δεν βίωσε μία κάκιστη στιγμή για την ευρωπαϊκή ιστορία της, διότι τέτοια και χειρότερη θα ήταν για την «Ενωση» να τερματίσει έναν ευρωπαϊκό όμιλο με μηδέν βαθμούς και έξι ήττες σε έξι ματς.
ΥΓ. Θα ήθελα πολύ να σχολιάσω και τα όσα συμβαίνουν στον ΠΑΟ, αλλά επειδή είναι προφανές ότι το τοπίο παραμένει τελείως θολό, θα περιμένω πρώτα να πει επιτέλους την άποψή του ο Τζίγκερ, έστω και με τον γνωστό τρόπο των διαρροών… Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ο Τσάκας είναι ένας μικρός μάγος. Εμφανίζει και εξαφανίζει εκατομμυριούχους Πρίγκιπες πιο εύκολα κι’ από όσο εμφάνιζε κλεισμένους παίκτες…
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: