Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Νταμπίζας: «Έρχονται και χειρότερα»


dabizas_larisa

Ο παλαίμαχος διεθνής Έλληνας ποδοσφαιριστής, με καριέρα και στο εξωτερικό, Νίκος Νταμπίζας, μίλησε στο «Αθλητικό Μετρόπολις» για την πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη και για την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Νταμπίζας, μιλώντας στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», αναφέρθηκε και στην βράβευσή του από τον ΠΣΑΤ.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για την ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ δείχνει μεγαλύτερο σθένος στους αγώνες της Ευρώπης. Αυτό γιατί στο ελληνικό πρωτάθλημα καλείται να «φορέσει» το κοστούμι του φαβορί, ενώ στο Europa League αγωνίζεται με τη λογική να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Επίσης τον βοηθάει ο τρόπος παιχνιδιού των ευρωπαϊκών ομάδων, καθώς ανοίγονται και έτσι βρίσκει ανοιχτές άμυνες. Αντίθετα, στην Ελλάδα αντιμετωπίζει κλειστές άμυνες. Ο ΠΑΟΚ αξίζει συγχαρητήρια για τον νικηφόρο αγώνα με την Τότεναμ που είναι μία μεγάλη ομάδα με τεράστιο «μπατζετ». Ακόμα περισσότερο γιατί κατάφερε να κερδίσει, παρά τις ειδικές συνθήκες, λόγω της αποβολής του Σταφυλλίδη. Ο κόσμος όμως πρέπει να καταλάβει πως προέχει η οικονομική διαχείριση. Δεν γίνεται να παίρνεις ένα διπλό στο Λονδίνο και μετά να γίνεται ένα άνοιγμα που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο το σύλλογο».
Για την άσχημη κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Χωρίς να θέλω να είμαι αρνητικός, πιστεύω πως θα έρθουν και χειρότερες μέρες για το ποδόσφαιρο στη χώρα μας. Πλέον βλέπουμε προβλέψιμο και μη ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με της μεγάλες ομάδες να περνάνε εύκολα από τις μικρομεσαίες. Οι καταστάσεις αναμένονται πιο δύσκολες. Πρέπει ο κόσμος να αφήσει τους εγωισμούς και να καταλάβει πως οι αγωνιστικές απαιτήσεις της ομάδας είναι ανάλογη με τις οικονομικές δυνατότητες που έχει. Μία ομάδα χρειάζεται να έχει ως στόχο να βλαέι κάποιες βάσεις για να είναι βιώσιμη στο μέλλον και όχι να καταφέρει να βρεθεί στη τρίτη θέση στο τρέχον πρωτάθλημα».
Για την βράβευσή του από τον ΠΣΑΤ, αλλά και τα προσωπικά του σχέδια: «Θέλω να πω πως θα συνεχίσω να βρίσκομαι στο χώρο του ποδοσφαίρου, είτε ως προπονητής, είτε ως τεχνικός διευθυντής σε μία ομάδα. Πιστεύω έχω την «πολυτέλεια» να έχω αρκετές επιλογές, και θα προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ τις γνώσεις μου στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Όσο για την βράβευσή μου, είμαι πολύ χαρούμενος που επιβραβεύθηκε η 23χρονη διαδρομή μου στο ποδόσφαιρο».
Τέλος, σε ερώτηση αν ένας ποδοσφαιριστής είναι εύκολο να γίνει προπονητής: «Αυτό δεν ισχύει. Όποιος το πιστεύει είναι αδαής. Είναι πολύ πιο δύσκολο να διαχειριστείς μία ομάδα ατόμων. Είναι διαφορετικό να «κόβεις» έναν επιθετικό ή να βάζεις με ευκολία γκολ, από το να προπονείς μία ομάδα.
πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: