Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Η παγίδα της ευδαιμονίας!!

Ο Βασίλης Σκουντής γράφει για την ευδαιμονία του α' ημιχρόνου που φάνηκε να παρασύρει τον ΠΑΟ και για τον Βουγιούκα που ήταν τρεις σέντερ σε συσκευασία ενός!

Η παγίδα της ευδαιμονίας!
Το ερώτημα που τέθηκε στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου του χθεσινού αγώνα στη Μόσχα ήταν απλό: πού θα κατέληγε η καταιγίδα που είχε φέρει τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 49-47;
Στο τέλος της ημέρας (που μάλιστα στη Μόσχα τελειώνει νωρίτερα) εκτός από τη διαφορά της ώρας υπήρξε και η διαφορά στο σκορ: 16 πόντοι, προϊόν ενός εικοσαλέπτου στο οποίο οι μεν πρωταθλητές Ευρώπης αδίκησαν τον εαυτό τους, οι δε επίδοξοι διάδοχοι τους δικαίωσαν τις δικές τους υψηλές προσδοκίες.
Μια καθαρή επικράτηση, χωρίς τον Κιριλένκο και τον Βορόντσεβιτς, απέναντι σε μια ομάδα που δεν παραδίδεται εύκολα, ε, είναι ένα παράσημο στη στολή των (αήττητων επί εννέα συναπτά ματς) Μοσχοβιτών.
Παραδόξως για την εξυπνάδα και την πείρα του ο Παναθηναϊκός χθες φάνηκε να παρασύρεται από την επιθετική ευδαιμονία του πρώτου ημιχρόνου και τα φόρτωσε στον κόκορα! Ολιγώρησε στην άμυνά του, δέχτηκε έντεκα (στα 23) τρίποντα, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου στην εκπνοή από τον Σισκάουσκας και γενικώς στα μετόπισθεν του παρέδωσε γην και ύδωρ. Σαν να μην έφτανε, ωστόσο, η αμυντική αβελτηρία του, άρχισε να χάνει λάδια και στην επίθεση, με αποτέλεσμα να χρειαστεί εξήμισι λεπτά για να σημειώσει το πρώτο καλάθι του εντός παιδιάς στην τέταρτη περίοδο, ενώ ήδη οι Ρώσοι οργίαζαν.
Εν τέλει η μέρα δεν φαινόταν από το πρωί: στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός σκόραρε με το πάσο του και συν τοις άλλοις έδειξε χαρακτήρα με αποτέλεσμα να ανακάμπτει κάθε φορά που η ΤΣΣΚΑ πατούσε το γκάζι. Οταν βρέθηκε δέκα πόντους πίσω (26-16), απάντησε με ένα σερί 10-0 για το 26-26, αλλά σε μια ανάλογη περίπτωση στην τρίτη περίοδο κώλωσε: τότε οι Ρώσοι έτρεξαν με τη σειρά τους ένα σερί 14-0 με το οποίο πήγαν στο 61-49 και έβαλαν τα θεμέλια της επικράτησής τους.
Την ώρα που οι γηπεδούχοι βάραγαν στο ψαχνό από τα 6.75 μ. και έβγαζαν 23 ασίστ στον τελικό λογαριασμό τους, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε έλλειμμα στην περιφέρεια, τόσο στη δημιουργία όσο και στην εκτέλεση.
Ο Ομπράντοβιτς δοκίμασε να αλλάξει τον ρουν της ιστορίας με διάφορα σχήματα και τακτικές, αλλά ήταν μια από αυτές τις βραδιές που όλα απέβαιναν μάταια. Ολα, πλην της εμφάνισης του Βουγιούκα, που ήταν τρεις σέντερ σε συσκευασία ενός, καθότι ο Μπατίστ και ο Μάριτς θα θυμούνται αυτό το ταξίδι μονάχα από τις βίζες στα διαβατήριά τους!
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: