Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ο πρώτος "ερυθρόλευκος" τερματοφύλακας που βρήκε δίχτυα!

"ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ": Ο πρώτος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού που σκόραρε. Σε ποιο παιχνίδι ο γκολκίπερ των "ερυθρόλευκων" έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Ο πρώτος "ερυθρόλευκος" τερματοφύλακας που βρήκε δίχτυα
Στις 15 Δεκεμβρίου του 1976, ημέρα Τετάρτη ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Καλλιθέα στο στάδιο Καραϊσκάκη. Στο 53΄ κι ενώ οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνται με 4-1, κερδίζουν πέναλτι.

Έπειτα από σέντρα του Κρητικόπουλου ο Νούσης μέσα στην περιοχή απώθησε βίαια τον Σταυρόπουλο και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Μετά από απαίτηση των φιλάθλων που φώναζαν ρυθμικά το όνομα του Λευτέρη Πουπάκη, ο τότε προπονητής των Πειραιωτών, Λες Σάννον υπάκουσε τον κόσμο και άφησε τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού να εκτελέσει το πέναλτι.
Ο Πουπάκης έστησε την μπάλα στη λευκή βούλα και νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα Κυριαζή σκοράροντας στην εστία που βρισκόταν προς την μεριά της Καστέλας.

Έτσι ανήμερα της ονομαστικής του εορτής κέρασε τον κόσμο. Ο ταλαντούχος πορτιέρο με το τέρμα που πέτυχε έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού που σκόραρε. Πήρε έτσι τη ρεβάνς για το χαμένο πέναλτι στον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ δύο χρόνια νωρίτερα. Τότε είχε αστοχήσει από τα 11 μέτρα, είχε αποκρούσει και πέναλτι του Κούδα, ενώ το τρόπαιο κατέκτησε τελικά ο «Δικέφαλος του Βορρά».

Στο παιχνίδι με την Καλλιθέα ο Ολυμπιακός κέρδισε τελικά 7-1 καθώς πέτυχαν στη συνέχεια από ένα γκολ οι Κρητικόπουλος και Δεληκάρης.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: