Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Ποιος Πογιέτ, ο Δέλλας…!!

Ο Μιχάλης Τσόχος χαμογελά με την αποθέωση του νέου τεχνικού της ΑΕΚ και στέκεται στην ομάδα που είναι δημιούργημα του Τράι. Στο Υ.Γ. απαντά στα σχόλια κάποιων αναγνωστών…
Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό, θυμίζω ότι είχα γράψει για το μεγάλο λάθος του Τραϊανού Δέλλα σε εκείνο το ματς και τον θρίαμβο που προσέφερε στο πιάτο του Ολυμπιακού. Θυμίζω επίσης για όσους δεν έχουν χρόνο να διαβάσουν εδώ, εκείνο το κομμάτι, ότι είχα τονίσει ότι το λάθος κοουτσάρισμα σε ένα ματς δεν αναιρεί την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει ο Δέλλας και ότι θα ήταν λάθος να φύγει από την ΑΕΚ…
ADVERTISEMENT
Τα σημειώνω αυτά για να είμαστε ξεκάθαροι, γιατί ορισμένες φορές στα σχόλια σας, τα οποία πάντα βλέπω, αλλά επιλέγω να μην σχολιάζω, γιατί είναι ο δικός σας χώρος, συχνά παραποιείται την αλήθεια. Περισσότερο όμως για αυτό στο Υ.Γ.
Η συνταγή του Δέλλα…
Επιστρέφω στην ΑΕΚ και την εικόνα της στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Και σε αυτό το ματς, όπως και στην πεντάρα με τον Ηρακλή και στη νίκη στην Ξάνθη για το Κύπελλο, είτε ο Μανωλάς στα δύο πρώτα, είτε ο Πογιέτ στο ντέρμπι πορεύτηκαν με την συνταγή Δέλλα. Ούτε σύστημα άλλαξαν, ούτε λογική, ούτε σχεδόν πρόσωπα. Ο παικταράς Αρθο που δεν έβαζε ο Δέλλας δεν έπαιξε λεπτό, ο σούπερ Μπουονανότε έμεινε και στα τρία ματς στον πάγκο και χρησιμοποιήθηκε μόνο ως αλλαγή κ.ο.κ.
Αλλά το αφήνω αυτό στην άκρη και έρχομαι στο κομβικό σημείο. Στην αλλαγή του Κορδέρο στο ντέρμπι. Ο Πογιέτ αποθεώθηκε για αυτή την επιλογή του, η οποία κλείδωσε το ματς. Αλήθεια είναι ότι η επιλογή να μπει ο Κορδέρο ήταν σωστή. Σωστή για να παίξει η ΑΕΚ για το 0-0! Και το πήρε, το 0-0, κόντρα στον χειρότερο Παναθηναϊκό των τελευταίων ετών.
Ο Δέλλας δεν έχω ιδέα αν θα την είχε κάνει αυτή την αλλαγή, αλλά λέω ότι αν την έκανε και έμενε στο 0-0 το σχόλιο θα ήταν. «Επαιξε επιθετικά στο Καραϊσκάκη για να γυρίσει το ματς και στη Λεωφόρο με τον χειρότερο Παναθηναϊκό κλείστηκε πίσω για το 0-0…». Αν δε μετά τη λήξη του ματς, είχε κάνει και την δήλωση «να είχα κι’ έναν επιθετικό στο ρόστερ να κάνω μία αλλαγή…» θα του είχαν… κρεμάσει κουδούνια, πρώτα οι… φίλοι και τα media που ειδικεύονται στην ΑΕΚ και μετά όλοι οι υπόλοιποι.
Η ΑΕΚ του Δέλλα καλύτερη από ΠΑΟ και ΠΑΟΚ…
Η σημερινή ΑΕΚ είναι μία καλύτερα δουλεμένη ομάδα και από τον Παναθηναϊκό και από τον ΠΑΟΚ. Και γι’ αυτό παρά το πολύ δύσκολο πρόγραμμα στις πρώτες εννιά αγωνιστικές και με τα τρία ντέρμπι εκτός (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός) είναι πιο πάνω από τον ΠΑΟΚ και μόλις δύο βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό που μέχρι τώρα είχε το ευκολότερο πρόγραμμα από όλους.
Για αυτό παρά το γεγονός ότι το συνολικό μπάτζετ του ΠΑΟΚ είναι υπερδιπλάσιο και του Παναθηναϊκού διπλάσιο, οι διαφορές τους με την ΑΕΚ δεν φαίνονται πουθενά… Θα έβαζα στοίχημα ότι η ΑΕΚ με τον Δέλλα στον πάγκο της στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θα έβγαινε δεύτερη, αλλά προφανώς δεν υπάρχει νόημα. Ο Δέλλας για τα μέτρα του ρόστερ της ΑΕΚ και όχι της φανέλας της, έφτιαξε μία πολύ ωραία ομάδα, που έχει σχέδιο, ξέρει τι θέλει στο γήπεδο και έχει γερές βάσεις. Ας του το αναγνωρίσουμε λοιπόν τώρα, όσο η ΑΕΚ είναι η δική του ΑΕΚ, διότι αύριο μεθαύριο είναι πιθανό να είναι μία άλλη ομάδα.
Είναι καλή επιλογή ο Πογιέτ!
Προσοχή όμως για να μην παρεξηγηθώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι υποστηρίζω ότι ο προπονητής Πογιέτ δεν είναι καλός, ή ότι είναι χειρότερος του Δέλλα. Λέω ότι η ξενομανία στην Ελλάδα είναι κάτι πρωτοφανές…
Ο Πογιέτ εδώ είμαστε και θα βλέπουμε πως θα δουλέψει. Είναι ένας ικανός άνθρωπος, που στην Μπράιτον έκανε εξαιρετική δουλειά και κακώς απολύθηκε (αλά Δέλλας) και στην Σάντερλαντ έκανε ένα τρομερό πρώτο εξάμηνο που έμοιαζε με θαύμα, αλλά μπερδεύτηκε αρκετά την επόμενη σεζόν. Και εκεί πάντως πάλι κακώς έφυγε αφού θα έπρεπε να του δοθεί περισσότερος χρόνος. Η δική του Σάντερλαντ δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή πολύ χειρότερη…
Και επειδή λόγω του ΟΤΕ TV και των μεταδόσεων μου στην Πρέμιερ Λιγκ, τον έζησα αρκετά, έχω καλή εικόνα για αυτόν. Είναι ένας προπονητής που δουλεύει πολύ, που δεν είναι δογματικός, που ψάχνει την ομάδα του, που συμμετέχει κατά την διάρκεια των αγώνων με τις αλλαγές του και τις παρεμβάσεις του στην τακτική του ματς. Παθιάζεται πολύ, έχει έντονες αντιδράσεις και στις καλές και στις κακές στιγμές της ομάδας και αυτό συνήθως αρέσει στους Ελληνες οπαδούς. Γενικά είναι ένας προπονητής που σου κινεί το ενδιαφέρον να τον μελετήσεις, να τον ψάξεις να ασχοληθείς μαζί του. Η ΑΕΚ έκανε μία καλή επιλογή που ακόμη κι’ αν δεν της βγει, δεν έχεις και πάρα πολλά να της προσάψεις. Θα έλεγα μάλιστα ότι μου κάνει εντύπωση που ήρθε στην Ελλάδα, αφού εκτιμώ ότι δεν το είχε κάψει το χαρτί του στην Πρέμιερ Λιγκ και σύντομα μπορεί να έβρισκε δουλειά εκεί και συνεπώς υπό αυτή την έννοια είναι μάλλον επιτυχία της ΑΕΚ που τον έκλεισε…
Υ.Γ. Στο κείμενο μου για τον Παναθηναϊκό και τον Αναστασίου, αρκετοί με κατηγορούσατε ότι όλα αυτά έπρεπε να τα γράφω το καλοκαίρι, τότε που έλεγα τον Εσιέν παικτάρα και τον Αναστασίου προπονηταρά. Για να μην ξεχνιόμαστε λοιπόν, το καλοκαίρι έγραφα…
Πρώτον πριν καν πάρει ο Παναθηναϊκός τον Εσιέν, τότε που απλώς τον ήθελε, είχα γράψει κείμενο με τίτλο «Αιντε θύμα, άιντε ψώνιο». Οσο για τον Αναστασίου το καλοκαίρι το πήγαινα κι’ ένα βήμα παραπέρα. Ελεγα ότι τα έχει κάνει μούσκεμα, ότι δεν βλέπω πώς θα τα διορθώσει και ότι ακόμη κι’ αν πάρει το πρωτάθλημα δεν παύει να είναι αποτυχημένος γιατί έχει μικρύνει αφάνταστα τον Παναθηναϊκό της Ευρώπης...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τα προβλήματα «δένουν» τις ομάδες, όχι οι προσθήκες!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για τον Παναθηναϊκό που μπορεί πράγματι να χρειάζεται έναν παίκτη στη θέση «5», αλλά αυτή τη στιγμή πράττει το σωστό, δείχνοντας σοβαρότητα και επιμονή στο πλάνο.
Όταν αντιμετωπίζεις προβλήματα υπάρχει ο εύκολος και ο δύσκολος δρόμος. Ο εύκολος είναι αυτός που επιλέγουν αρκετοί προπονητές, της αντικατάστασης ενός παίκτη ή της ενίσχυσης με κάποιο περίσσευμα στην αγορά, περισσότερο για να βγάλουν την ευθύνη από πάνω τους και να πουν «έκανα ό,τι μπορούσα». Ο δύσκολος δρόμος είναι να το παλέψεις μέχρι εκεί που δεν πάει, ειδικά όταν έχεις κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου κι έχεις «αγοράσει» χρόνο με τις επιτυχίες σου.
ADVERTISEMENT
Στη δεύτερη κατηγορία έχω την αίσθηση πως ανήκει ο Τζόρτζεβιτς, όπως ανήκε και ο Ομπράντοβιτς στην εποχή της Αυτοκρατορίας. Τότε που έκανε αλλαγές με το σταγονόμετρο και προτιμούσε που λέει ο λόγος να πετάξει στο παρκέ τον Ιτούδη, παρά να πάρει παίκτη για να αντικαταστήσει  τον Ντέλκ.
Να’ στε σίγουροι πως ο Τζόρτζεβιτς ξέρει καλύτερα από μένα και από ‘σας το πρόβλημα με τον «αθλητικό σέντερ» που φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού. Αλλωστε ο άνθρωπος το παραδέχτηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο gazzetta.gr και τον Αντώνη Καλκαβούρα.
Αυτό όμως που τον κάνει διαφορετικό, πιστό ενδεχομένως στις σερβικές αρχές, είναι η υπομονή και η επιμονή να στηρίξει το πλάνο, να δουλέψει την αδυναμία και να εξαντλήσει τις πιθανότητες προτού το πάρει απόφαση.
Προσωπικά θεωρώ πως τη δεδομένη χρονική στιγμή και χωρίς την πίεση του αποτελέσματος, η επιλογή του Παναθηναϊκού να συνεχίσει ως έχει, με τα όποια προβλήματα, είναι δείγμα σοβαρότητας, εμπιστοσύνης στην ομάδα και αυτοπεποίθησης που πρέπει να νιώθει ο προπονητής σε κάθε δύσκολη κατάσταση.
Είναι δείγμα πως ακόμη κι αν ξέρουμε ότι έχουμε πρόβλημα (δεδομένα υπάρχει), είμαστε αποφασισμένοι να το παλέψουμε όσο δεν πάει, προτού πάμε στην εύκολη λύση της προσθήκης. Δεν μπορεί μια ομάδα με μια θλάση κι ένα διάστρεμμα να πηγαίνει κατευθείαν σε αλλαγή στο ρόστερ, ειδικά όταν βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν, δεν ακολουθούν τελικοί και υπάρχει πολύς δρόμος για κουβέντα στο άμεσο μέλλον.
Και μπορεί αυτή η λογική να μην αρέσει πολλές φορές στον κόσμο, ωστόσο είναι δείγμα σοβαρότητας, αλλά πάνω απ’ όλα δείγμα αρχών που έχει ο Τζόρτζεβιτς. Και συνήθως οι μεγάλες ομάδες «χτίζονται» πρώτα από τις αρχές και μετά από τις προσθήκες.
Από ‘κει και πέρα, όσον αφορά στο… τσουνάμι των μικρών στον αγώνα με τον Κολοσσό, δεν ήταν τίποτα παραπάνω από το φυσιολογικό που οφείλει να κάνει ένας προπονητής που πρέπει να χωρέσει τρία καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Προσωπικά θεωρώ πως ο Τζόρτζεβιτς δεν θα κριθεί από το πόσο χρόνο θα παίζουν οι μικροί, αλλά το πώς θα τους βελτιώσει στην πορεία του χρόνου.
Αλλωστε, σημασία δεν έχει το πόσο παίζει κάποιος, αλλά το πώς παίζει, τι ρόλο έχει ακόμη κι όταν δεν παίζει και πόσο βελτιώνεται μέσα από τις επιτυχίες και τις αποτυχίες του. Περισσότερο απ’ όλα μ’ άρεσε η ατάκα του Τζόρτζεβιτς, μετά το ματς, πως «ο Χαραλαμπόπουλος είναι στο rotation», δείχνοντας μ’ αυτό τον τρόπο πως υπολογίζει άμεσα τον νεαρό, μέσω της διαδικασίας της ομαλούς μετάβασης.
Και «ομαλή μετάβαση» δεν είναι να ξεκινάει πεντάδα ή να παίζει 30λεπτα, ούτε να μπαίνει στο παρκέ στο 35’ για να ξεκουράσει απλά και μόνο τους βασικούς. Ο Χαραλαμπόπουλος θεωρείται ενεργός και μάχιμος παίκτης της 12άδας και κάθε (καλό) δευτερόλεπτο συμμετοχής του αυξάνει πιθανότητες να παίξει περισσότερο στο επόμενο ματς. Αυτό πρέπει να είναι το κίνητρό του, όταν η διαδικασία γίνεται ομαλά...
Υ.Γ.: Μόνο εγώ αισθάνομαι πως ο ΠΑΟΚ είναι η τελευταία ευκαιρία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη; Δεν ξέρω κατά πόσο ταιριάζει στη φιλοσοφία και το πλάνο του Μαρκόπουλου, αλλά είμαι σίγουρος πως ταιριάζει στην αγωνιστική κατάσταση του «Σόφο» που θα έχει μια δίμηνη ευκαιρία για να επιστρέψει σε τοπ επίπεδο. Αν την πετάξει κι αυτή στα σκουπίδια, τότε ο δρόμος θα είναι χωρίς επιστροφή.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο ΠΑΟΚ και τα ηρεμιστικά…!!

O Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα όσα έχει ζήσει ο κόσμος του ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα...
Κάπως έτσι εξηγούνται όλα με τους ΠΑΟΚτσήδες… Μία ξεχωριστή κάστα ανθρώπων που έμαθαν να ζουν με την ατυχία-αποτυχία, με την δοκιμασία που τους επιφυλάσσει η ποδοσφαιρική, η μπασκετική και η… γενική τους μοίρα. Ο κόσμος του… «μία χαρά και δέκα λύπες», που αντί να μειώνεται βέβαια, όλο και αυξάνεται εντός και εκτός Ελλάδας.
ADVERTISEMENT
Τις τελευταίες ημέρες γίνονται πράγματα και θαύματα. Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε ατυχία…
 
Αφού όλοι έζησαν αυτή την μοναδική στιγμή εκτέλεσης πέναλτι του Μπερμπάτοφ στο Καυταντζόγλειο (ναι του τύπου που έχει καλύτερα ποσοστά στα πέναλτι και από Μαραντόνα και από Μέσι και από Ρονάλντο) εκεί όπου όλο το σύμπαν συνωμότησε για να μην κερδίσει εύκολα ο ΠΑΟΚ, εκεί όπου το αποτέλεσμα άλλαξε ως δια μαγείας μέσα σε 45 δευτερόλεπτα και οδήγησε σε επικρίσεις κατά του προπονητή(!) του Άρνεσεν(!!) του Σαββίδη(!!) του φροντιστή, του γενικού αρχηγού ακολουθούν και αρκετά ακόμη…
 
Να πάμε στο μπάσκετ εκεί όπου: Παίζει ο ΠΑΟΚ με τον πανίσχυρο Ολυμπιακό, έχοντας ως πιο ψηλό παίκτη έναν αθλητή ισοϋψή του Όλσεν!! Και παρά τα -11 ριμπάουντ, αλλά και την μεγάλη διαφορά ποιότητας, ο ΠΑΟΚ κάνει ματσάρα, δεν κάνει λάθος με τίποτα, παίζει με τρομακτική ένταση επί 40 λεπτά, έχει άπειρες ασίστ, τον Κακαρούδη πρώτο σκόρερ και μετά από πολλές περιπέτειες, έρχεται η τελευταία φάση, όπου εκτελεί βολές ο Βασιλειάδης!
 
Εκεί… και γκάλοπ να γίνει μεταξύ Πρέλεβιτς (στα καλά του) και Βασιλειάδη, με… «ποιον αισθάνεστε πιο σίγουροι σε εκτέλεση βολών» το 80% θα απαντήσει… «Βασιλειάδης». Και όμως την έχασε…
 
Αφού την έχασε βέβαια, δεν υπήρχε θέμα τι θα ακολουθήσει. ΠΑΟΚ είσαι… την ξέρεις την μοίρα σου. Και στο μπάσκετ! Όπου μπορείς να χάσεις με κάθε πιθανό τρόπο, όσους πόντους είσαι μπροστά, όσα λεπτά ή δευτερόλεπτα κι’ αν απομένουν…
 
Αυτό που έμεινε λοιπόν είναι να δούμε τον Κουρνέτα στο βόλεϊ να πασάρει και να… καρφώνεται στο φιλέ στο 15-14 του πέμπτου σετ σε έναν τελικό και τον Αλβανό να εκτελεί πέναλτι-τίτλου στο χάντμπολ και αντί δίχτυ να «πετυχαίνει» τον διαιτητή που στέκεται τρία μέτρα πλάγια! 
 
Τι άλλο μπορεί να γίνει;
 
Αλλά ΠΑΟΚ είσαι… Και στο ποδόσφαιρο!
 
Όπου… περνάει ένα καλοκαίρι με όρκους και υποσχέσεις για υπομονή, με…. γονατιστούς ΠΑΟΚτσήδες να παρακαλάνε για πλάνο, για μόνιμο προπονητή, για αρχές, για ρόλους, για δομή και για… κανονικότητα σε κάθε κατάσταση! Κι’ αφού περνούν τέσσερις μήνες με μία ομάδα που φτιάχνεται, αφού αλλάζει ρόστερ τον Αύγουστο, μία ομάδα που παίρνει προκρίσεις παίζοντας από τις 16 Ιουλίου στην Ευρώπη, για μία ομάδα που αρέσει, που επικρατεί σε κάθε τομέα απέναντι σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, που έχει ταυτότητα και παράγει ποδόσφαιρο που γίνεται αποδεκτό από κάθε ουδέτερο παρατηρητή, αλλά και αντίπαλο, αφού γίνονται όλα αυτά και φυσικά έρχονται μερικά αρνητικά αποτελέσματα, ζούμε την 2η μέρα του Νοεμβρίου όπου… για κάποιο λόγο (δεν είναι της ώρας το πώς και το γιατί) η ΠΑΕ ΠΑΟΚ φθάνει στο σημείο να διαψεύδει σενάρια(!) για το ότι το μέλλον του προπονητή κρίνεται στα επόμενα παιχνίδια! Είναι κι’ αυτό θέμα!! «Έπρεπε» να γίνει! Και όμως…
 
Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ με όλο τον περίγυρος που τον συνοδεύει…
 
Γι’ αυτό… υπομονή και τα ηρεμιστικά με το… μέτρο!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Γλίτωσε το "εγκεφαλικό", αλλά αγνοεί την άμυνα!!

Ο Αντώνης Καλκαβούρας επιχειρεί τον καθιερωμένο απολογισμό της αγωνιστικής και καταγράφει το πρόβλημα του εφετινού Ολυμπιακού. Το "πράσινο" νέο... αίμα, η σταθεροποίηση της ΑΕΚ, ο συνεπής Άρης, οι "βόμβες" της "ουράς" και ο "χαβάς" της Κηφισιάς!
Όταν πριν από δύο εβδομάδες, εξέφραζα την άποψη ότι το 2/2 του Παναθηναϊκού στα ντέρμπι ή αν θέλετε το 0/2 του Ολυμπιακού κόντρα στον "αιώνιο αντίπαλό" του, μετράει λιγότερο από ποτέ, το έκανα γιατί πολύ απλά, αν εξαιρέσουμε το Κύπελλο, που και πέρυσι κατακτήθηκε από το "τριφύλλι" ή χάθηκε από τους μετέπειτα πρωταθλητές, ούτε οι "πράσινοι" βρίσκονται σε κάποια πλεονεκτική θέση ενόψει της πρωτιάς στην κανονική περίοδο, ούτε οι Πειραιώτες έχουν χάσει κάποιο σημαντικό έδαφος... Τα ίδια δεδομένα ισχύουν μέχρι και σήμερα... Αυτό που επίσης εξακολουθεί να ισχύει, όμως, είναι ότι οι δευτεραθλητές Ευρώπης συνεχίζουν να παρουσιάζουν μία αλλοπρόσαλλη και άγνωστη - με βάση τα περυσινά αγωνιστικά τους χαρακτηριστικά - εικόνα μέσα στο γήπεδο, σύμφωνα με την οποία, μόνο πειστικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν οι δύο διαδοχικές "αποδράσεις" τους από το Μιλάνο και την Πυλαία, που επανέφεραν την νηνεμία στο λιμάνι...
ADVERTISEMENT
Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, που αρνούμενος να χάσει, επέστρεψε από το -9 του 35ου λεπτού κόντρα στον ΠΑΟΚ, πήγε το ματς στην παράταση στην εκπνοή (Χάκετ 19π., 10ρ. & 3ασ.) και τελικά έφυγε από την Θεσσαλονίκη με το "ροζ" φύλλο αγώνα (104-99), έκανε το 3-1 και βάσει προγράμματος, ίσως να μην ξαναχάσει μέχρι τη "ρεβάνς" του 2ου γύρου με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο. Αφού γλίτωσε από τον Κακαρούδη (18π.) και τον Μάρκοβιτς (17π., 7ρ.), θεωρητικά έως τα τέλη του Γενάρη, θα έχει βρει ρυθμό, θα έχει αποκτήσει καλύτερη "χημεία" και δύσκολα θα έχει "σκοντάψει", έχοντας ως πιο δύσκολα παιχνίδια, τις επισκέψεις της ΑΕΚ και του Άρη στο ΣΕΦ, μέσα στον Δεκέμβριο και τα ταξίδια σε Κρήτη (Ρέθυμνο) και Ρόδο (Κολοσσό) στην αυγή του 2016. Το θέμα των πρωταθλητών, όμως, δεν είναι αν θα στραβοπατήσουν ξανά, αλλά αν θα αποκτήσουν ξανά τον αμυντικογενή χαρακτήρα που είχαν πέρυσι κι αν θα παίξουν καλύτερο μπάσκετ... Γιατί μέχρι τώρα κι έχοντας μετρήσει συνολικά 8 επίσημους αγώνες, δείχνουν πολύ μακριά τον καλό τους εαυτό, στην άμυνα, ενώ η απόδοση κάποιων παικτών φανερώνει, είτε ότι δεν έχουν αφομοιώσει τον ρόλο τους, είτε ότι αποτελούν επιλογές που δεν κολλάνε με την φιλοσοφία της ομάδας.

Με τον βεβαρυμένο αλλά επίμονο και μαχητή Σπανούλη, να είναι πρωτόγνωρα άστοχος (5/23 τριπ. και 6/10 βολ.), πρώτος στα λάθη (μ.ο. 4,0), αλλά και καλύτερος δημιουργός του πρωταθλήματος (1ος στις ασίστ με μ.ο. 6,5), η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, έχει την καλύτερη επίθεση στην Α1 Κατηγορία (μ.ο. 87,5π.), είναι η πιο εύστοχη στα δίποντα (64,5%), είναι 2η στα ριμπάουντ και τις ασίστ, όμως σουτάρει με πολύ χαμηλό ποσοστό (63,6%) στις βολές (13η) και το κυριότερο, έχει ξεχάσει στην περυσινή σεζόν τον βασικότερο λόγο για τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα: την καλή της άμυνα! Οι Πειραιώτες δέχονται κατά μέσο όρο 69,5 πόντους και βρίσκονται στην 5η θέση (!) της σχετικής κατηγορίας, ενώ στην Ευρώπη το παθητικό τους βρίσκεται ακόμη πιο κάτω (μ.ο. 74,5π.). Στα θετικά συγκαταλέγεται το ότι η απουσία του Οθέλο Χάντερ (κάκωση στον αστράγαλο) δεν προβλέπεται μακρά, αν και ο Αμερικανός πάουερ-φόργουορντ θα λείψει σίγουρα και μάλιστα πολύ στους επόμενους δύο αγώνες της ομάδες στην Ευρωλίγκα, που είναι κόντρα σε δύο αθλητικές ομάδες (Λιμόζ και Εφές Αναντολού).  
Οι "συγκάτοικοι" στην κορυφή και στο ΟΑΚΑ
Η νίκη της ΑΕΚ στην Αμαλιάδα μπορεί να μη λογίζεται ως σπουδαίο κατόρθωμα από τους απαιτητικούς φιλάθλους της ομάδας, πιστέψτε με, όμως, για μία εντελώς καινούρια ομάδα που ακόμη ψάχνεται και δίνει δύο παιχνίδια την εβδομάδα, δεν είναι για να περνάει στα ψιλά. Με ηγέτη τον εξωπραγματικό Μαυροκεφαλίδη (1ος σκόρερ με μ.ο. 20,7π., 4ος πιο εύστοχος στα δίποντα με 70% και 5ος ριμπάουντερ του πρωταθλήματος με μ.ο. 7,5ρ.), που ταίριαξε απίστευτα στο νέο του περιβάλλον, η "Ένωση" έχει την καλύτερη άμυνα στην Α1, είναι πρώτη στα ριμπάουντ και τα κοψίματα και το κυριότερο μαθαίνει ταχέως και χωρίς απώλειες (4-0), να κερδίζει τα "πονηρά" παιχνίδια που θα της δώσουν "bonus" στην κατάκτηση της 3ης θέσης. Αν είναι λίγο τυχερή και βρει έναν αξιόπιστο σέντερ για να αντικαταστήσει τον Ανοσίκε (μ.ο. 1,3π. & 3,3ρ.), τότε όταν έρθει η ώρα, ίσως να είναι έτοιμη να κοντράρει τον συγκάτοικό της Παναθηναϊκό, στο πρώτο μεταξύ τους ντέρμπι, ως γηπεδούχος στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι δύο νίκες του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και το "διπλό" επί του Άρη, έδιωξαν μακριά το λογικό πρώτο άγχος του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Παρά τις απουσίες και τα έξτρα προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν, ο Σέρβος τεχνικός έχει ποιοτικό και βαθύ ρόστερ και τηρουμένων των συνθηκών, "ρίχνει στη φωτιά" ολοένα και περισσότερο τους ταλαντούχους πιτσιρικάδες της ομάδας. Με το Ρέθυμνο, ο Χαραλαμπόπουλος έπαιξε 15 λεπτά και ήταν αλάνθαστος (7π., 1ρ., 1ασ.), ενώ με τον Κολοσσό (107-66), ο "Σάλε" δεν δίστασε να παίξει σχεδόν ολόκληρο το τελευταίο δεκάλεπτο, με τον αρχηγό της Εθνικής Εφήβων (11π., 4ρ., 3ασ.), τον Παπαγιάννη (10π., 3ρ., 2κλ.), τον Λούντζη (6π., 3ασ. με 2/3 τριπ.) και το "new entry" μειράκιο (Παπαδάκης), που κέρδισε τις εντυπώσεις με τρίποντο στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Σε γενικές γραμμές, οι "πράσινοι" (4-0) βγάζουν πολλά ελεύθερα σουτ και σουτάρουν με το διαστημικό 45,2% στα τρίποντα (Διαμαντίδης 8/11), είναι πρώτοι στις ασίστ (23,0) και τα κλεψίματα (11,0) και αν είναι συγκεντρωμένοι, θα έχουν την πολυτέλεια να ασχοληθούν άφοβα μόνο με την Ευρωλίγκα, μέχρι το πρώτο ματς του 2016.
Η συνέπεια και η "αντίδραση"!
Η δύσκολη απόδραση  (76-68) του Άρη από το Λαύριο, οφείλεται και στην κούραση από το ταξίδι στο μακρινό Καζάν, αλλά και στην απρόσμενη - η αλήθεια είναι μαχητικότητα - με την οποία "εισέβαλαν" οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη στα μεγάλα "σαλόνια" του ελληνικού μπάσκετ. Καταδεικνύει όμως, τον χαρακτήρα που χτίζει η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη από παιχνίδι σε παιχνίδι (3-1), που εκμεταλλεύεται στο έπακρο, τα εξαιρετικά αθλητικά προσόντα των τεσσάρων σταθερά παραγωγικών Αμερικανών της, το βαθύ ρόστερ και την εμπειρία των Ελλήνων και κοινοτικών παικτών της. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το πολύ κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, την στήριξη του κόσμου και την πολύ εύρυθμη λειτουργία της ΚΑΕ, κάτι που οφείλεται στο νέο "αέρα" που έχει δημιουργήσει η παρουσία του νέου ιδιοκτήτη, Νίκου Λάσκαρη.

Μία κακή εμφάνιση στον αγώνα με το Λαύριο, σε συνδυασμό μία άδικη απόφαση (στο lay-up του Μαυροειδή), όπως φάνηκε στο replay, στέρησε από την Κηφισιά (3-1) την σπάνια ευκαιρία να συγκατοικεί, αήττητη, στην κορυφή της βαθμολογίας με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Παρ' ότι, η κωμικοτραγική απόφαση του "μπακάλη" αθλητικού δικαστή (ο οποίος κατακύρωσε το καλάθι που ακύρωσαν οι διαιτητές και απλά πρόσθεσε δύο πόντους στους Κηφισιώτες, χωρίς να υπολογίσει πόσο "αλλοιώνεται" η μορφή ενός αγώνα από την στέρηση δύο σημαντικών και καθαρών πόντων), σκόρπισε απογοήτευση στους ανθρώπους και τους παίκτες της ομάδας των βορείων προαστίων, το συγκρότημα του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν πτοήθηκε. Αντιθέτως, έδειξε χαρακτήρα και πέτυχε την 5η συνεχόμενη νίκη (76-73)  στην ιστορία του επί των Τρικάλων. Με "όπλα" το καθαρό μυαλό του Γκίκα, τη σιγουριά που παρέχει στη ρακέτα ο Μαυροειδής (13π. & 12ρ.) και το σκορ που προσφέρουν οι Αμερικανοί της ομάδας, η Κηφισιά βρίσκεται αθόρυβα στην 2η θέση, παρ' ότι έχει το δεύτερο χειρότερο ποσοστό του πρωταθλήματος στα δίποντα (45,8%)!
Οι φυσιολογικές ήττες και η πρόβλεψη...
Το -41 του Κολοσσού στο ΟΑΚΑ, δεν θα πρέπει να προβληματίζει τον Άρη Λυκογιάννη, που μέχρι στιγμής έχει χάσει μόνο από τους "αιώνιους" στο πρωτάθλημα κι έχει δύο πειστικές νίκες (2-2).
Τα ίδια πάνω-κάτω ισχύουν και για τον Κόροιβο (2-2), που αν εξαιρέσει κανείς την εντός έδρας "γκέλα" της πρεμιέρας με τα Τρίκαλα, μετράει δύο σερί "διπλά" σε Πάτρα και Καβάλα, ενώ κόντρα στην ΑΕΚ, παρά την μεγάλη αστοχία του (32,5% στα διπ.), ήταν ανταγωνιστικός, "γύρισε" το ματς και απείλησε την "Ένωση", αφήνοντας καλές εντυπώσεις. Μεγάλο credit στον Παναγιώτη Βασιλόπουλο (19π., 7ρ., 3ασ. & 3κλ.), που κάθε αγωνιστική παρουσιάζει σταθερή βελτίωση και σιγά-σιγά δείχνει ότι θα "ξορκίσει" την ατυχία που του στέρησε τρία ποιοτικά χρόνια μπάσκετ, στην πιο παραγωγική ηλικία!
Για την ομάδα της Θεσσαλίας, δυστυχώς, τα είχαμε προβλέψει... Η αποχώρηση του Βίλιαμσον, που έφτιαχνε όλο το παιχνίδι των Τρικάλων (2-2), δεν βοήθησε την ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη να "χτίσει" πάνω στο αρχικό 2/2 και τώρα έχει μπροστά της μία δύσκολη τριάδα αγώνων (Άρη εκτός, Ολυμπιακό ενός και Ρέθυμνο εντός), πριν το πολύ κρίσιμο ματς της 28ης Νοεμβρίου, οπότε και φιλοξενεί τον Κολοσσό. Το ότι οι Θεσσαλοί υποπίπτουν στα περισσότερα λάθη στο πρωτάθλημα (μ.ο. 17,2) και σουτάρουν με το χειρότερο ποσοστό στις βολές (61,3%), σίγουρα δεν βοηθάει...
Ο Μέξας, η "πρώτη" του Αρκαδικού και ο κρητικός προβληματισμός!
Η περίπτωση του Απόλλωνα είναι από τις σπάνιες που μία ομάδα με τρεις κολλητές ήττες, κάνει εντυπωσιακή ολική επαναφορά και “σεφτέ” στις νίκες (1-3) στην έδρα αντιπάλου με τους ίδιους στόχους (91-72), στο πρώτο παιχνίδι μετά την αλλαγή προπονητή. Το ντεμπούτο του Κώστα Μέξα στον πάγκο των Αχαιών, αποδεικνύει ότι οι πολύ θετικές κριτικές που τον συνοδεύουν από τη θητεία στον ΚΑΟ Δράμας δεν είναι τυχαίες. Αν χτίσει πάνω σ' αυτήν την επιτυχία, μόνο καλύτερες μέρες μπορεί να έχει η ομάδα του.
Η ιστορική πρώτη νίκη (75-70) του Αρκαδικού (1-3)στην Α1 Κατηγορία επί του Ρεθύμνου, διασκέδασε τις εντυπώσεις από τις διαδοχικές “συντριβές” από Άρη και Ολυμπιακού και αποτέλεσε μία σημαντική τονωτική ένεση για τη συνέχεια, ειδικότερα και λόγω της προσθήκης του Βασίλη Καββαδά (11π., 2ρ.), που στην πρώτη του εμφάνιση με τους Αρκάδες, έδειξε ότι θα βοηθήσει πολύ την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη.
Η 3η εφετινή ήττα (68-76) του Λαυρίου (1-3), κρίθηκε κι αυτή στις λεπτομέρειες και ήρθε στα τελευταία λεπτά, κάτι που καταδεικνύει τον ιδιαίτερο μαχητικό χαρακτήρα που έχει περάσει ο Χρήστος Σερέλης στους παίκτες. Από το ρόστερ των νεοφώτιστων, λείπει η ποιότητα, ωστόσο μέχρι στιγμής, το “κενό” αυτό αναπληρώνεται από την αμυντική προσήλωση και την εν γένει μεγάλη και μέχρι στιγμής επιτυχημένη προσπάθεια που καταβάλουν οι Λαυριώτες για να παρουσιάσουν ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο.
Το Ρέθυμνο (1-3) είναι, ίσως, η πιο δυσάρεστη έκπληξη μετά τις πρώτες 4 αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα στην πρεμιέρα, μετράει τρεις σερί αποτυχημένες εμφανίσεις, οι δύο μάλιστα κόντρα σε ομάδες με λιγότερο ποιοτικό ρόστερ και απλά το καλό πρώτο ημίχρονο κόντρα στον Παναθηναϊκό, δεν χρυσώνει το χάπι για τον Θανάση Σκουρτόπουλο και τους παίκτες του. Στις επόμενες πέντε αγωνιστικές, που οι Κρητικοί υποδέχονται ΠΑΟΚ και Τρίκαλα και Καβάλα και πηγαίνουν σε Αμαλιάδα και Λαύριο, θα φανεί σε μεγάλο βαθμό αν οι Cretan Kings είναι ομάδα για την πρώτη 6άδα ή αν θα μπλέξει στην μάχη της παραμονής στην Α1 Κατηγορία.
Αλήθεια πως σχεδίασαν την ομάδα στον ΠΑΟΚ;
Για τον ΠΑΟΚ, η χθεσινοβραδινή εμφάνιση, εκτός από τεράστια χαμένη ευκαιρία, συνιστά μία σημαντική ένεση ηθικού για τη συνέχεια, που - παρά την προσθήκη του παίκτη-ερωτηματικό Σοφοκλή Σχορτσανίτη - δεν προβλέπεται ιδιαίτερα ευοίωνη! Αναρωτιέμαι με ποια λογική στελεχώθηκε το ρόστερ και σε ποιες βάσεις στηρίχθηκε ο σχεδιασμός μίας ομάδας, που στους τρεις πρώτους μήνες της σεζόν, καλείται να δώσει 10 ευρωπαϊκούς αγώνες με τουλάχιστον τέσσερα δύσκολα ταξίδια... Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο "δικέφαλος του Βορρά" παίζει το ερχόμενο Σάββατο (07/11) στο Ρέθυμνο για να αποφύγει το 0/5 στο πρωτάθλημα, αλλά σε τι κατάσταση θα φτάσει μετά από μία δύσκολη και επίπονη αποστολή στο μακρινό Σάρατοβ για τον αγώνα με την Αβντοντόρ για το Eurocup.

*Πηγή: gazzetta.gr*

ΑΕΚ και ΠΑΟ μαζί, όσο ο Ολυμπιακός…!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τα νούμερα σχετικά με την προσέλευση του κόσμου στο φετινό πρωτάθλημα.
ΦΤΑΝΟΥΜΕ στο ένα τρίτο της σεζόν. Κι έχει ένα νόημα να δούμε κάποια συμπεράσματα από τον πίνακα των εισιτηρίων στο πρωτάθλημα.
ADVERTISEMENT
Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος με μέσο όρο 21.345 εισιτήρια ανά ματς, έχοντας παίξει στο Καραϊσκάκη μόνο ένα εμπορικό παιχνίδι, με την ΑΕΚ (30.056).
ΑΕΚ και Παναθηναϊκός μαζί, έχουν το μέσο όρο του Ολυμπιακού! Η ΑΕΚ 12.987 κι ο Παναθηναϊκός 9.122. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε μάλιστα αισθητά το μέσο όρο του λόγω του ντέρμπι με την ΑΕΚ (15.640), που ακόμη είναι η μοναδική ομάδα χωρίς ντέρμπι στο γήπεδό της.
Ο ΠΑΟΚ δεν είναι πολύ μακριά από τον Ολυμπιακό, με μέσο όρο 18.889 εισιτήρια, έχοντας όμως παίξει στην Τούμπα και τα τρία ντέρμπι! Εντυπωσιακή, ωστόσο, η διαφορά εισιτηρίων που έκοψε με τους τρεις μεγάλους του κέντρου! Με Ολυμπιακό 25.674, με ΑΕΚ 21.199 και με Παναθηναϊκό 15.374! Μία παρατήρηση που λέει πολλά…
Όπως λέει πολλά κι ότι πάνω από 20.000 εισιτήρια εκτός από τα τρία ντέρμπι (Ολυμπιακός-ΑΕΚ, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ), έχουν διατεθεί μόνο στην φετνη πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, με τον Πανιώνιο (21.807).
Στην ΑΕΚ πήγαιναν σταθερά 15.000 άνθρωποι στο ΟΑΚΑ. Ούτε περισσότεροι, ούτε λιγότεροι! Και με Πλατανιά και με Γιάννινα και με Ατρόμητο. Μετά το 0-4 από τον Ολυμπιακό, όμως, οι 15.000 έγιναν 6.171 με τον Ηρακλή.
Στον Παναθηναϊκό υπήρξε και μικρότερο νούμερο: 5.566 με το Λεβαδειακό.
Αντίθετα, το χειρότερο ρεκόρ του Ολυμπιακού είναι με τον Πλατανιά: 16.269, δηλαδή τρεις φορές περισσότερα.
Σε ποια έδρα ομάδας πέραν των μεγάλων πήγε αρκετός κόσμος; Στο Καυταντζόγελιο, Ηρακλής-ΠΑΟΚ 10.043.
Τα εισιτήρια γενικά στο πρωτάθλημα σίγουρα δεν είναι πολλά, αλλά ας έχουμε υπόψιν μας ότι παίζει μεγάλο ρόλο κι η απαγόρευση των μετακινήσεων οπαδών φιλοξενούμενης ομάδας στα περισσότερα παιχνίδια…
Ας προσέξουμε, τέλος, ότι τα δύο παιχνίδια στα οποία πήγε ο περισσότερος κόσμος στο γήπεδο ήταν τα δύο ντέρμπι που έπαιξε ο Ολυμπιακός, με την ΑΕΚ μέσα και τον ΠΑΟΚ έξω. Ο Ολυμπιακός είναι το επίκεντρο…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κύριο Αναστασίου!!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Γιάννη Αναστασίου, την μεγάλη του προσφορά, το τέλος που ήταν αναπόφευκτο, με... ολίγον από Παούνοβιτς!  
Η ιστορία ότι γράφει δεν ξεγράφει. Ο Γιάννης Αναστασίου παρέλαβε το καλοκαίρι του 2013 καμμένη γη. Παρέλαβε έναν Παναθηναϊκό εκτός Ευρώπης, μια ομάδα χωρίς την παραμικρή οργάνωση και συνοχή, μέσα κι έξω από το γήπεδο. Με το μικρότερο μπάτζετ στην ιστορία του συλλόγου, δημιούργησε μαζί με τον Νίκο Νταμπίζα, ένα εξαιρετικό σύνολο, έκανε τον Παναθηναϊκό ξανά ελκυστικό και το σημαντικότερο όλων χάρισε έναν τίτλο στον σύλλογο μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Το Κύπελλο Ελλάδος. Έδωσε το πιο δυνατό «χαστούκι» στο σύστημα με το 3-0 μέσα στο Καραϊσκάκη, έβαλε το κλαμπ ξανά στον ευρωπαϊκό χάρτη με την είσοδο στους ομίλους του Europa League αν και δεν επέστρεψε τον... Panathinaikos και σε κανένα από τα δύο καλοκαίρια δεν μπόρεσε να κάνει εφικτή υπέρβαση κόντρα σε Σταντάρ και Μπριζ.
ADVERTISEMENT
Την δεύτερη χρονιά διεκδίκησε το πρωτάθλημα στα ίσια αλλά στην Ελλάδα μετρά μοναχά ο νόμος του ισχυρού, ο νόμος της ζούγκλας. Ότι πήρε μέσα στο γήπεδο με το 2-1 επί του Ολυμπιακού στην Λεωφόρο, του το αφαίρεσαν στα χαρτιά και ποτέ δεν θα μάθουμε τι θα γινόταν αν αυτό το πρωτάθλημα παιζόταν στα ίσια. Στην Ελλάδα έγιναν «μάγκες» κάτι τύποι σαν τον Περέιρα, πήρε πρωτάθλημα ο Mατζουράκης και πραγματικά είναι τεράστιο κρίμα δουλευταράδες και άνθρωποι του ποδοσφαίρου σαν τον Γιάννη Αναστασίου να μην μπορούν να δουλέψουν κάτω από υγιείς συνθήκες ανταγωνισμού.
Ο Αναστασίου φεύγοντας αφήνει μια ομάδα δουλεμένη από την αρχή μέχρι το τέλος. Δεν γίνεται εδώ και δύο χρόνια ΟΛΟΙ να αποθεώνουν την δουλειά του στο «τριφύλλι» και φέτος στην τρίτη σεζόν να σταμάτησε να δουλεύει και να μεταδίδει σωστά αυτά που θέλει να βλέπει μέσα στο γήπεδο. Η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών, των παιδιών που το ζουν από «μέσα», θεωρούσε και θεωρεί πως το θέμα είναι πρωτίστως ψυχολογικό. Πως μετά τον αποκλεισμό από την Καμπάλα και τα όσα ακολούθησαν, το σοκ ήταν τόσο ισχυρό που η τεράστια πίεση τους... κατάπιε! Δεν είναι μυστικό, πως ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει μια ομάδα χωρίς αυτοπεποίθηση, χωρίς τσαγανό, χωρίς τον ποδοσφαιρικό τσαμπουκά και την κυριαρχία που είχε την προηγούμενη διετία.
Ο Αναστασίου, ένας ΚΥΡΙΟΣ και στρατιώτης του Παναθηναϊκός, από το πουθενά, χωρίς χρήματα, δούλεψε, βελτίωσε και ανέδειξε ποδοσφαιριστές που αύριο-μεθαύριο θα γεμίσουν τα ταμεία της ΠΑΕ.
*Πήρε τον Καρέλη από τα αζήτητα της Άμκαρ, τον έφερε στον Παναθηναϊκό, τον δούλεψε και πλέον ο Έλληνας επιθετικός βρίσκεται στα μπλοκάκια αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων. Η Γκενκ προσέφερε 3.5 εκατομμύρια το περασμένο καλοκαίρι. Για έναν ποδοσφαιριστή που αποκτήθηκε ως ελεύθερος και στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν είχε κάνει την παραμικρή διαφορά με την φανέλα του Εργοτέλη.
*Εισηγήθηκε την απόκτηση τους Μάρκους Μπεργκ και εξέλιξε τον Σουηδό στράικερ, τον καλύτερο επιθετικό στην Σούπερ Λίγκα την τελευταία διετία. Μέσα από την δουλειά στον Παναθηναϊκό, ο Σουηδός επέστρεψε στην Εθνική και στα γραφεία της ΠΑΕ έφτασαν προτάσεις μέχρι και 6 εκατομμύρια ευρώ για την πώλησή του.
*Ανέδειξε τον Τάσο Λαγό, τον έχρισε αρχηγό, τον βελτίωσε σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα ο νεαρός μέσος του Παναθηναϊκού να κληθεί στην Εθνική Ελλάδος και να αποτελεί «κεφάλαιο» για τον σύλλογο.
Σε αυτά τα δυόμισι χρόνια, ο Έλληνας τεχνικός έδωσε πολλά και πήρε περισσότερα. «Έφτιαξε» το ονομά του(προτάσεις από το Βέλγιο), έμαθε από τα λάθη του, «μεγάλωσε» προπονητικά στον Παναθηναϊκό. Έφυγε με ένα τεράστιο γαμώτο, για τον τρόπο που εξελίχθηκε η φετινή σεζόν, για το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να γυρίσει άμεσα το χαρτί. Ήταν πέρα για πέρα άδικο να του συμπεριφέρονται λες και είναι ο... Αλέφαντος, αλλά στην Ελλάδα της απόλυτης ισοπέδωσης μην περιμένουμε πολλά.
Ευθύνες έχει τεράστιες για την φετινή χρονιά και τις πλήρωσε με την αποχώρησή του. Δεν είναι ο μόνος, φυσικά, αλλά αυτή είναι μια άλλη κουβέντα. Ο Αναστασίου, πάντως, τα δικά του λάθη, τον αποκλεισμό από την Καμπάλα, το δικό του μερίδιο ευθύνης τα πλήρωσε.
Η ζωή συνεχίζεται και πραγματικά μέσα από την καρδιά μου ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Γιάννη Αναστασίου για όσα προσέφερε, για τις «μάχες» που έδωσε υπερασπιζόμενος το τριφύλλι, για εκείνο το 3-0 μέσα στο Φάληρο, για την 4άρα στον τελικό του Κυπέλλου, για την ΥΓΕΙΑ που ζήσαμε δύο χρόνια στην Λεωφόρο από το καλό ποδόσφαιρο που έπαιζε η ομάδα του. Δεν πρέπει να είμαστε αχάριστοι με ανθρώπους που έχουν προσφέρει. Έτσι είναι το πόδόσφαιρο, αν σε πάρει η κατηφόρα δεν έχει επιστροφή και μπορεί η μεγαλύτερη αγάπη να εξελιχθεί σε τεράστια οργή. Να είναι πάντα υγιής και το ξέρει πως οι καλοί δεν χάνονται. Μακάρι οι δρόμοι του με τον Παναθηναϊκό να συναντηθούν ξανά στο μέλλον. Εις το επανιδείν κόουτς...
Κλείνοντας, να πούμε και δύο λόγια για τον Βέλικο Παούνοβιτς. Τον νεαρό τεχνικό, παγκόσμιο πρωταθλητή με την Σερβία U-20, ο οποίος βρίσκεται σε προχωρήμενες συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό, όπως πρώτα διαβάσατε στο gazzetta.gr τα μεσάνυχτα της Τρίτης και στην συνέχεια στα υπόλοιπα σάιτ που για ακόμη μια φορά... ξέχασαν την πηγή.
H επιλογή του Αλαφούζου είναι μια επιλογή «Αναστασίου 2013» με πιο γεμάτο βιογραφικό. Ένας νεαρός τεχνικός, με όραμα, φιλοδοξίες που θα βλέπει τον Παναθηναϊκό σαν σκαλοπάτι για μια μεγάλη καριέρα. Ο ''Πάου'' σε σχέση με τον Αναστασίου, έχει μια τεράστια επιτυχία ως ομοσπονδιακός τεχνικός αλλά ακριβώς τις ίδιες μηδενικές παραστάσεις από πάγκους συλλόγων με τον Έλληνα τεχνικό.
Είναι ένα «στοίχημα» που έχει πιθανότητες να «βγει», έχει ένα background εξαιρετικό για το νεαρό της ηλικίας του και τα υπόλοιπα θα τα κρίνουμε στο γήπεδο. Φυσικά, όποιος και να έρθει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Θα είναι ΛΑΘΟΣ να κριθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς. Η φετινή σεζόν είναι ειδικών συνθηκών. Ας του δώσουν την ευκαιρία να δουλέψει, να μάθει την ομάδα, να μπει στο κλίμα και από το ερχόμενο καλοκαίρι να μπει σε διαδικασία κρίσης...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Περσίδης: «Συνολική προσπάθεια όλων των Απολλωνιστών»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Αβραάμ Περσίδης και αναφέρθηκε στην κίνηση, της οποίας ηγείται για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Χθες το βράδυ ο Ερασιτέχνης προκήρυξε ένα ανοιχτό συμβούλιο για το αν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Απόλλων Καλαμαριάς. Υπάρχουν κάποιες διεργασίες που γίνονται από φιλάθλους και φορείς εδώ και 15 περίπου ημέρες. Εμένα μου ζητήθηκε να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας με στόχο να γίνει μια προσπάθεια να σώσουμε την ομάδα. Αύριο η ομάδα δίνει ένα σημαντικό παιχνίδι με τον Άρη. Καλό είναι να πάμε ομαλά αυτήν την εβδομάδα που έχουμε κρίσιμα ματς με Άρη και Καβάλα. Από τη Δευτέρα που θα γίνει η γ.σ. αν πάνε όλα καλά θα μπορούμε να πούμε και λεπτομέρειες».

Για την στήριξη της προσπάθειας: «Υπάρχουν επιχειρηματίες της πόλης, φίλαθλοι και φορείς που στηρίζουν. Ο Απόλλων Πόντου, η θύρα 2 δυτικών συνοικιών, οι παλαίμαχοι και  ο δήμος. Ο κ. Μπακογλίδης είπε ότι θα στηρίξει μια υγιή προσπάθεια για τον Απόλλωνα. Βλεπετε ότι όλοι είναι σύμφωνοι».

Για το μέλλον του Ιωακειμίδη: «Αυτό θα κριθεί στη γ.σ. Εγώ δεν μπορώ να προδικάσω το ο,τιδήποτε. Γι’ αυτό γίνεται η γ.σ.. Θα ακουστούν όλοι στη γ.σ. και τα μέλη θα ψηφίσουν και θα αποφασίσουν».

Για την μεγάλη παρουσία κόσμου στο χθεσινό δ.σ.: «Υπάρχει γενικός ξεσηκωμός. Απολλωνιστές και από άλλες περιοχές παίρνουν τηλέφωνα και λένε ότι θα στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια. Με έναν δεν γίνεται δουλειά. Δεν είμαι ούτε εφοπλιστής, ούτε κάποιος μεγιστάνας που να μπορώ μόνος μου να βγάλω το κάρο από τη λάσπη. Θα γίνει με συνολική δουλειά όλης της πόλης και όλων των Απολλωνιστών».
*Πηγή: metrosport.gr*

«Να είναι σίγουρος ο κόσμος πως θα πάμε τον Ηρακλή εκεί που πρέπει»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηρακλής Σπύρος Παπαθανασάκης.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη χθεσινή νίκη επί του Ατρομήτου: «Το θέλαμε πάρα πολύ το ματς, γιατί έπρεπε να κερδίσουμε. Δεν είχα στενοχώρια πριν το ματς γιατί ξέρω πού πάει ο Ηρακλής. Θα δημιουργήσουμε μια πολύ καλή ομάδα και έναν δυνατό Ηρακλή για πάντα. Είτε κερδίζουμε, είτε χάνουμε ξέρω πού πάμε. Θα γίνουμε καλύτεροι. Θα έρθουν και άσχημα αποτελέσματα. Το πρόβλημα είναι ορισμένοι που λένε ψέμματα και δημιουργούν το φόβο στον κόσμο. Και ο φόβος σε κάνει να χάνεις την πίστη του. Έχω πίστη στην ομάδα και τον κόσμο μας. Όταν άκουγα τα παιδιά να τραγουδούν στην κερκίδα, σιγουρεύτηκα ότι θα κερδίσουμε. Η ατμόσφαιρα ήταν σαν πέρσι που όλοι ήταν κοντά στην ομάδα».

Για το πλάνο του για τον Ηρακλή: «Αγαπώ τον Ηρακλή και θα τον υποστηρίζω για πάντα. Μπορεί να χρειαστούν δύο χρόνια για να φτάσουμε τον Ηρακλή εκεί που θέλουμε, όμως, ο κόσμος να είναι σίγουρος ότι αυτό θα γίνει. Έχουμε ένα πλάνο και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Μπορεί να μην αρχίσαμε το πρωτάθλημα, όπως θα θέλαμε, όμως, θα τα φτιάξουμε όλα. Και πέρσι στην αρχή είχαμε κάποια προβλήματα, όμως, σιγά σιγά τα διορθώσαμε».

Για τις μεταγραφές που θα γίνουν: «Θέλουμε να δυναμώσουμε την ομάδα με παίκτες που θα κάνουν την διαφορά. Όμως, αυτό δεν πρέπει να αποσπά την προσοχή των ποδοσφαιριστών».

Για το Νίκο Παπαδόπουλο: «Με τον Παπαδόπουλο μιλάμε κάθε μέρα. Προχωράμε μαζί και τον υποστηρίζω. Θέλω με όλη μου την καρδιά να συνεχίζουμε να πορευόμαστε μαζί. Είναι ένας νέος προπονητής και Έλληνας και ξέρει το ποδόσφαιρο. Εύχομαι να είμαστε μαζί πολλά χρόνια. Θα κάνω αυτό που είναι καλό για τον Ηρακλή».

Για το αν ο Ηρακλής χρειαζόταν και άλλες μεταγραφές το καλοκαίρι: «Μπορεί να είναι αλήθεια, όμως, είδατε ότι χθες τα παιδιά έπαιξαν καλά. Θα την κάνουμε σίγουρα πιο δυνατή την ομάδα. Ήρθαμε από τη Football League και δεν είναι τόσο εύκολα στην αρχή. Ξέρω τι χρειαζόμαστε, έχουμε ένα πλάνο. Όλες οι ομάδες ξεκινούν από τις ακαδημίες. Όσοι ξέρουν από ποδόσφαιρο καταλαβαίνουν. Ξέρουμε τι κάνουμε. Επενδύουμε στη Μίκρα. Ο κόσμος θέλει την πρώτη θέση, όμως, όλα γίνονται σιγά σιγά. Πρώτα βάζουμε τις βάσεις και τη νέα σεζόν θα δει ο κόσμος τι ομάδα θα έχουμε».

Για τη θέση με την οποία θα είναι ικανοποιημένος: «Δεν παίζει ρόλο η θέση. Θα είμαι ικανοποιημένος αν η ομάδα πάρει μπρος, τα παιδιά γίνουν καλύτεροι και έρθουν νέοι παίκτες από τις ακαδημίες. Θα ήθελα κι εγώ να είμαι πρώτος και να πάω κάτω στην Αθήνα να τους… καθαρίσω όλους. Όμως, πρέπει όλα να γίνουν σιγά σιγά. Είμαστε μια μάχη δέκα γύρων και είμαστε στον πρώτο γύρο. Πρέπει να πάμε ως το τέλος και να κερδίσουμε αυτή τη μάχη».

Για την αναζήτηση τεχνικού διευθυντή: «Μιλάμε με τον προπονητή, με τον κ. Σεντελίδη και τώρα που δεν πήγαιναν καλά τα πράγματα μιλούσαμε πιο πολύ. Ξέρουμε τι χρειαζόμαστε, έχουμε κάνει μια λίστα, δουλεύουμε και δεν έχουμε σταματήσει».

Για τις χορηγίες: «Μιλάμε με αρκετές εταιρείες. Τώρα ήρθαμε από τη Football League και είναι δύσκολο. Έχουμε τις επόμενες ημέρες ένα ταξίδι στην Γαλλία για να μιλήσουμε με μια εταιρεία και να συνεργαστούμε. Μιλάμε με πολύ κόσμο και θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Και αυτό θα γίνει βήμα, βήμα. Ο Ηρακλής ήταν πολλά χρόνια στα χαμηλά και είναι σαν να ξεκινάμε τώρα».

Για το χαμένο πέναλτι του Ατρομήτου: «Κοίταξα τον ουρανό και παρακάλεσα το Θεό. Το έκανα και στο Κύπελλο με τον Πανιώνιο και έπιασε. Έχουμε τέσσερις καλούς τερματοφύλακες».

Κλείνοντας, έστειλε μήνυμα στον κόσμο του Ηρακλή: «Αγαπώ την ομάδα και θα κάνω ότι μπορώ γι’ αυτή. Εάν έχουμε πίστη και βοηθήσουμε τα παιδιά δίνοντάς τους δύναμη, μπορούμε τα πάντα σε αυτή τη ζωή. Αυτοί που βάζουν λόγια πρέπει να είναι μακριά από τον κόσμο και ο κόσμος να μην τους ακούει».
*Πηγή: metrosport.gr*

«Δεν περίμενε ο Ολυμπιακός να ζητήσουμε εισιτήρια…»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ Ηρακλής, Μάκης Σαρλής και μίλησε για τα εισιτήρια που ζήτησαν από τον Ολυμπιακό για το επερχόμενο παιχνίδι στην Αθήνα.
Αναλυτικά όσα είπε στον ArenaFM 89.4:
«Ο Ολυμπιακός αιφνιδιάστηκε γιατί δεν ήξερε ότι θα ζητήσουμε εισιτήρια, βγήκαν για λίγη ώρα έξω, κάνανε την δικιά τους σύσκεψη και αποφασίσανε να μας δώσουνε. Αν δεν κερδίζαμε χθες δεν πιστεύαμε ότι θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Το θέμα είναι να μπορείς να τα πουλήσεις κιόλας 1500 εισιτήρια. Πλέον η απόφαση είναι του κ.Κοντονή. Δεν μας ενδιαφέρει το μεμονωμένο, μας ενδιαφέρει μόνο η οργανωμένη εκδρομή. Η απόφαση λογικά μέχρι την Τετάρτη θα βγει».
Για το χθεσινό παιχνίδι: «Ο κόσμος χθες ήταν παθιασμένος, γυάλιζε το μάτι τους. Και η ομάδα ήταν πολύ καλή ,καλά τρεξίματα, γενικότερα πολύ καλή παρουσία, ο πρόεδρος είναι σαν εμάς, άρρωστος με την ομάδα. Το ζει το παιχνίδι και με το παραπάνω».
*Πηγή: arenafm.gr*

Γιατί ο Αλαφούζος υποχρεώθηκε να τελειώσει τον Αναστασίου!!

Μόλις προχθές νέος βοηθός προπονητή στον Παναθηναϊκό ανέλαβε ο Μέντες. Επειδή ο Αναστασίου δεν μπορούσε να βλέπει τον Βονόρτα. Τον είχαν πιάσει τα δαιμόνια του. Να αποκοπεί ο Παναθηναϊκός εντελώς από τον Ρότσα και την γυναίκα του.Τέλος πάντων, όταν μόλις προχθές έγινε ένα ακόμα χατήρι του Ολλανδού είναι δυνατόν να έπαιζε θέμα απόλυσής του; Σε καμμία περίπτωση. Βέβαια, ο αποδυτηριάκιας το έγραψε μετά το 3-1 του ΠΑΟΚ. Ότι ο Αναστασίου θα φύγει, θα γίνει παρελθόν όταν πια δεν θα μπορεί να παραμείνει. Επειδή ο κόσμος, εκείνη η αιώνια μειοψηφία που πάντα εκφράζει τη σιωπηλή πλειοψηφία, δεν τον ήθελε άλλο.

Έτσι που λες με τον Βονόρτα. Όταν στον Παναθηναϊκό καθαρίσουν σκάουτ, δηλαδή του κάνουν μεταγραφή στην ανεργία.

Υπ' όψιν ότι όταν ανέλαβε στον Παναθηναϊκό, θυμίζω ότι η είδηση είχε πρωτοβγεί στον αέρα από τον αποδυτηριάκια, όπως όλοι οι προπονητές θα έστηνε το δικό του συνεργείο, με τους συνεργάτες δικής του επιλογής. Σύμφωνοι, του είχε πει ο Αλαφούζος, όμως θα κάνεις μια εξαίρεση. Στο team να είναι και ο Βονόρτας.

Στα φρέσκα κουλούρια. Ποιος τον έφαγε τον Αναστασίου; Όχι, βέβαια, ο Βονόρτας, ούτε ο Αλαφούζος. Ο πρόεδρος υποχρεώθηκε να «παραιτήσει» τον προπονητή. Για να μην πάνε πακέτο οι δυο τους.

Ο λαός τον έστειλε τον Αναστασίου. Ο πολιορκητικός κριός του λαού, η μειοψηφία εκείνη που απαιτεί περισσότερα, που δεν συμβιβάζεται με κακές εμφανίσεις, που θέλει την ομάδα πρώτη. Στην πραγματικότητα, λοιπόν, ο κόσμος του Παναθηναϊκού έδωσε την εντολή στον Αλαφούζο να τελειώνει με τον Αναστασίου.
.................................
 


Η ΕΠΟ δίνει τον Σκίμπε για υπηρεσιακό προπονητή στο Παναθηναίκό, διάβασε στο apodytiriakias.gr  

Ξένο προπονητή, λέει, αναζητεί ο Παναθηναϊκός. Και τον αναζητεί στο εξωτερικό. Δεν τους κάνει ο Γερμανός Σκίμπε, που πολύ πρόσφατα ανέλαβε την εθνική ομάδα; Ταμάμ είναι ο άνθρωπος. Και πρόβλημα κανένα από πλευράς ΕΠΟ. Και άσε τον Αλαφούζο να λέει τα δικά του, ότι η ομοσπονδία βάζει συνεχώς τρικλοποδιές στον Παναθηναϊκό.
Μιλάμε σοβαρά. Δεν είναι ασύνηθες ο ομοσπονδιακός προπονητής να έχει παράλληλα και μια ομάδα πρωταθλήματος. Έχει συμβεί και στην Ελλάδα. Στην εθνική, άλλωστε, η δουλειά δεν είναι καθημερινή. Κι αν είναι αφορά εργασία γραφείου, όχι γηπέδου.
Ο Αλαφούζος, λοιπόν, αρκεί να κάνει το σχετικό αίτημα στην ΕΠΟ. Αν, βέβαια, εκτιμάει ότι ο Μιχαλάκης είναι αντάξιος αντικαταστάτης του Γιαννάκη. Δίνω την πληροφορία ότι ο Γκιρτζίκης δεν έχει καμμία αντίρρηση αν ο Μίκαελ Σκίμπε επιθυμεί να δουλέψει και στον Παναθηναϊκό μέχρι τέλους σαιζόν.


*Πηγή: sportdog.gr*

Δύσκολα με Χάποελ ο Σαρικόπουλος!!

Πολύ δύσκολα φαίνεται πως θα αγωνιστεί ο Ζήσης Σαρικόπουλος στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Χάποελ Ιερουσαλήμ, καθώς δεν κατάφερε να προπονηθεί σε φουλ ρυθμούς ούτε την Τρίτη (3/11).

Δύσκολα με Χάποελ ο Σαρικόπουλος
Ελάχιστες ελπίδες έχει ο Ζήσης Σαρικόπουλος για να αγωνιστεί στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Ο Έλληνας σέντερ έβγαλε μέρος του προγράμματος στην προπόνηση της Τρίτης (3/11), καθώς δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τη θλάση που τον ταλαιπωρεί από το ματς απέναντι στη Νίζνι Νόβγκοροντ την περασμένη εβδομάδα. Βέβαια, ο Ντράγκαν Σάκοτα προτίθεται να τον περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή, ωστόσο στην παρούσα φάση κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του.

Επίσης, το «παρών» στην τελευταία προπόνηση της «Ένωσης» ενόψει του ματς κόντρα στους Ισραηλινούς έδωσε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Σταύρος Δουβής. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αποχαιρέτησε ο Γρηγορίου!

Στις εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου του Ατρόμητου βρέθηκε σήμερα για τελευταία φορά ο Μιχάλης Γρηγορίου και οι συνεργάτες του και αποχαιρέτησαν διοίκηση και παίκτες.

Αποχαιρέτησε ο Γρηγορίου
Τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο του Ατρόμητου αποδείχθηκε για τον Μιχάλη Γρηγορίου αυτό κόντρα στον Ηρακλή, καθώς η νέα ήττα έτρεξε τις εξελίξεις και τελικά ο 41χρονος αποτελεί από σήμερα το μεσημέρι παρελθόν και επίσημα.

Το αποτέλεσμα αυτό δεν εξέπληξε κανέναν, αφού ήταν απόλυτα αναμενόμενο μετά τον απολογισμό των τριών νικών σε εννιά ματς.

Ο πρώην προπονητής της ομάδας, λοιπόν, βρέθηκε σήμερα μαζί με τους συνεργάτες του για τελευταία φορά στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ατρόμητου στο Μαζαράκη και παρέμεινε εκεί περίπου 1,5 ώρα.

Χαιρέτησε όλους τους παίκτες της ομάδας, τους ευχαρίστησε για τη μεταξύ τους συνεργασία αυτούς τους τέσσερις μήνες ενώ και οι ποδοσφαιριστές από την πλευρά τους τον αποχαιρέτησαν, ευχαριστώντας τον για τη συμπεριφορά του και τη βοήθειά του αυτό το διάστημα.

Το κλίμα μεταξύ των δύο «μετώπων» ήταν και παραμένει πολύ καλό, αφού δεν υπήρχε κάποιο θέμα επί της ουσίας με τη συντριπτική πλειοψηφία των παικτών, όπως παραμένουν άριστες και οι σχέσεις ανάμεσα στον Γιώργο Σπανό και τον Γιάννη Αγγελόπουλο με τον μέχρι πρότινος προπονητή της ομάδας, με τον τελευταίο να μην έχει κανένα κακό λόγο για τη διοίκηση, παρά το «διαζύγιο». *Πηγή: sport-fm.gr*

Ξανά τραυματίας ο Φαλκάο!


Από μυϊκό τραυματισμό (χωρίς να γίνεται γνωστό τι ακριβώς) ταλαιπωρείται ο Φαλκάο, όπως αποκάλυψε ο Ζοσέ Μουρίνιο που πρόσθεσε πως θα μείνει εκτός δράσης «για μερικές εβδομάδες».

Ξανά τραυματίας ο Φαλκάο
Είναι τόσα πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει φέτος ο Μουρίνιο στην Τσέλσι και τόσο πενιχρή η συνεισφορά του Φαλκάο στην ομάδα που είναι λογικό οτιδήποτε σχετικό με αυτόν να περνά σε δεύτερη μοίρα από τον «Ξεχωριστό».

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο τεχνικός των «μπλε» για το ματς με την Ντιναμό Κιέβου, αναφέρθηκε και στον Κολομβιανό ποδοσφαιριστή βγάζοντας την είδηση με το σταγονόμετρο.

«Είναι τραυματίας. Έχει μυϊκό πρόβλημα και θα απουσιάσει για μερικές εβδομάδες», αρκέστηκε να πει στους δημοσιογράφους ο Πορτογάλος προπονητής. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σίλβα: «Η πρόκριση δεν κρίνεται αύριο»!


Σημαντικό, αλλά όχι κι αυτό που θα δώσει την πρόκριση στον Ολυμπιακό, είναι το ματς απέναντι στην Ντ.Ζάγκρεμπ για τον Μάρκο Σίλβα. Ποια είναι η λέξη που δεν θέλει να ακούει ο Πορτογάλος στα αποδυτήρια

Σίλβα: «Η πρόκριση δεν κρίνεται αύριο»!
Την εμπιστοσύνη του στους παίκτες του αλλά και στην δουλειά που έκαναν στην προετοιμασία για το ματς κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ εξέφρασε ο Μάρκο Σίλβα. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς, τόνισε πως το παιχνίδι με την Άρσεναλ (το τελευταίο) κι όχι αυτό κόντρα στους Κροάτες είναι αυτό που θα κρίνει την πρόκριση.

Από εκεί και πέρα, δήλωσε πως δεν θέλει να ακούει την λέξη «φόβος» στα αποδυτήρια και ότι η ομάδα του πρέπει να δείξει την ανωτερότητά της στον αγωνιστικό χώρο. Παράλληλα, όσον αφορά τα πλάνα του για το αρχικό σχήμα των ερυθρόλευκων και τις αλλαγές σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος στην Βέροια, ο Σίλβα δεν θέλησε να... ανοίξει τα χαρτιά του.

Αναλυτικά:


Είναι ο αγώνας της χρονιάς για την ομάδα σας και αν ναι, πώς έχετε προετοιμάσει τους παίκτες σας για αυτό το παιχνίδι;

«Ο τρόπος που προετοιμάζουμε τα παιχνίδια είναι ίδιος και δεν αλλάζει τώρα τίποτα. Ούτε η προπόνηση αλλάζει, ούτε τίποτα άλλο. Πάντα κάνουμε τα ίδια πράγματα για κάθε αγώνα. Δίνουμε την ίδια σημασία. Για το αν το ματς είναι καθοριστικό, δεν πιστεύω ότι είναι. Αν κάποιο παιχνίδι καθορίσει το μέλλον μας, αυτό είναι το τελευταίο στον όμιλο. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο το παιχνίδι με την Ντιναμό. Και επίσης ότι είναι σημαντικό και αυξάνει τις φιλοδοξίες μας για να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Δεν θα κριθεί αύριο η πρόκριση. Το τελευταίο παιχνίδι είναι το καθοριστικό».

Είναι κλειδί αύριο το να μπορέσει ο Ολυμπιακός να προηγηθεί; Από το 2007 δεν έχει χάσει η ομάδα ποτέ στο Καραϊσκάκη όταν έχει προηγηθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.
«Πάντα είναι σημαντικό, πάντα βοηθάει μία ομάδα το να σκοράρει πρώτη. Είναι κάτι θετικό. Όμως δεν είναι καθοριστικό. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για να βάλουμε ένα γκολ. Αν το καταφέρουμε θα είναι καλό. Αν δεν το καταφέρουμε και σκοράρει πρώτος ο αντίπαλος, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και να έχουμε την ψυχολογική δύναμη να το γυρίσουμε. Όπως είπατε σε τόσα παιχνίδια που έχει προηγηθεί η ομάδα, είναι δύσκολο να χάσει. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για το οτιδήποτε και πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον αγώνα όπως θα εξελιχθεί».
Η ομάδα σας κερδίζει συνεχώς. Φοβάστε κάτι από τον αντίπαλο ή τα πάντα θα εξαρτηθούν από την δική σας απόδοση;

«Ο φόβος είναι μία λέξη που δεν χρησιμοποιώ ποτέ. Είναι μία λέξη που δεν θέλω ποτέ να χρησιμοποιηθεί από την ομάδα μας στα αποδυτήρια. Δεν φοβόμαστε κάτι. Ούτε όμως εξαρτώνται και τα πάντα από εμάς. Βρισκόμαστε στο Τσάμπιονς Λιγκ, ξέρουμε ότι ο αντίπαλος για να έχει φτάσει εδώ σίγουρα θα έχει κάτι καλό. Αυτό που θα έχει σημασία είναι να είμαστε καλύτεροι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Δεν σημαίνει ότι επειδή κερδίζουμε συνέχεια, θα κερδίσουμε οπωσδήποτε. Αυτό που έχει σημασία είναι να δείξουμε ότι είμαστε ανώτεροι από τον αντίπαλο».

Θα θέλατε να μας πείτε αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τον Ερνάνι; Κι επίσης έχετε στο μυαλό σας να χρησιμοποιήσετε κάτι που δοκιμάσατε στην Βέροια, με τον Ιντέγε στα άκρα και τον Φινμπόγκασον στην κορυφή;
«Για αυτά τα δύο ερωτήματα θα πρέπει να περιμένουμε ως αύριο και σε σχέση με το αν ο Ερνάνι θα ξεκινήσει ή αν θα παίξουμε με δύο επιθετικούς. Όπως πάντα οι ποδοσφαιριστές θα το μάθουν πρώτα και μετά θα το πληροφορηθούν οι υπόλοιποι».

Στο πρώτο ματς χτυπήσατε την κατάλληλη στιγμή. Πώς φαντάζεστε το αυριανό ματς; Τι χρησιμοποιείτε για να κρατάτε την ένταση και στο παιχνίδι, και παραμονή των αγώνων;

«Σε σχέση με την ένταση που είπατε, δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα σε αυτό το ματς με οποιοδήποτε άλλο. Ακόμα και στο προηγούμενο ματς του πρωταθλήματος ή του Τσάμπιονς Λιγκ, αντιμετωπίσαμε τα πράγματα με τον ιδιο τρόπο. Δν πρόκειται να αλλάξω κάτι. Για το παιχνίδι το αυριανό, πραγματικά στο Ζάγκρεμπ σταθήκαμε πολύ καλά παρόλο που αντιμετωπίζαμε μία ομάδα που δεν είχε χάσει για 50 σερί παιχνίδια. Το γεγονός ότι σπάσαμε εμείς αυτό το σερί λέει πολλά για την επιτυχία μας και πόσο δύσκολο ήταν να γίνει. Είναι μία ομάδα που θα μας βάλει δυσκολίες. Μας δυσκόλεψε και εκεί κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Είναι πολύ καλή στις αντεπιθέσεις και εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αντέξουμε για να κάνουμε ζημιά μεγαλύτερη απ' ό,τι εκείνη. Προετοιμάσαμε το παιχνίδι με τον καλύτερο τρόπο τότε, αλλά πιστεύω ότι θα δούμε ένα διαφορετικό παιχνίδι. Εμείς θα δείξουμε από την αρχή τις προθέσεις μας, να επιτεθούμε, να βάλουμε ένα γκολ και να κερδίσουμε τον αγώνα».

Άστα-να πάνε…!!

Την… πάτησε η Ατλέτικο. Η ψυχωμένη Αστάνα δεν «λύγισε» με τίποτα στο Καζακστάν και οι Μαδριλένοι, που κόλλησαν στο 0-0, έχασαν μοναδική ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν την κατάστασή στον όμιλο.

Άστα-να πάνε…
Μοναδική ευκαιρία να κάνει καθοριστικό βήμα πρόκρισης έχασε η Ατλέτικο στο Καζακστάν. Η Αστάνα αποδείχτηκε σκληρό καρύδι για τους παίκτες του Σιμεόνε που δεν κατάφεραν να φύγουν με τους τρεις βαθμούς, 0-0.

Το ματς για την 4η αγωνιστική του 3ου ομίλου ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό. Οι γηπεδούχοι με τον κόσμο να γεμίζει το γήπεδο και να τους ενισχύει δεν φοβήθηκαν τους «ροχιμπλάνκος» και δεν κλείστηκαν στα καρέ τους. Οι Ισπανοί, αν και μπήκαν κάπως νωθρά, βρήκαν χώρους και απείλησαν, ενώ λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου είχαν δοκάρι με τον Κόκε.

Στο δεύτερο 45λεπτο, η Αστάνα έχασε μέτρα στο γήπεδο, αφού και η ισοπαλία της έφτανε και της… περίσσευε. Έτσι, η Ατλέτικο έκανε μόνη της παιχνίδι με την μπάλα να βρίσκεται συνεχώς έξω από την περιοχή του Έριτς. Πάντως η ουσιαστική πίεση της ομάδας του Σιμεόνε ήρθε στο τελευταίο τέταρτο, όπου ο Καράσκο στάθηκε άτυχος όταν σημάδεψε το δοκάρι με φαλτσαριστό σουτ. Από εκεί και πέρα το «ταμπούρι» δούλεψε εξαιρετικά για τους γηπεδούχους, που κράτησαν το «μηδέν» και πανηγύρισαν έξαλλα τον βαθμό.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:
Αστάνα-Ατλέτικο 0-0

Μπενφίκα-Γαλατασαράι (21.45)

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου:
1.Ατλέτικο Μαδρίτης 7
2.Μπενφίκα 6
3.Γαλατασαράι 4
4.Αστάνα 2

Η επόμενη αγωνιστική (5η): Τρίτη 25/11
Αστάνα-Μπενφίκα (17.00)
Ατλέτικο-Γαλατασαράι (21.45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ξύλο με τραυματία μεταξύ Ουκρανών και Σουηδών!!

Άναψαν τα… αίματα λίγες ώρες πριν τη σέντρα του Σαχτάρ-Μάλμε, στο Λβιβ, καθώς σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε Ουκρανούς και Σουηδούς οπαδούς, όπου ένας εξ αυτών τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά.

Ξύλο με τραυματία μεταξύ Ουκρανών και Σουηδών
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο του Λβιβ, λίγες ώρες πριν τη σέντρα της αναμέτρησης Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μάλμε, ανάμεσα σε «θερμόαιμους» οπαδούς των δύο ομάδων. Συγκεκριμένα, περίπου 70 Σουηδοί και 50 Ουκρανοί συνεπλάκησαν για αρκετή ώρα, με αποτέλεσμα ένας οπαδός των Σκανδιναβών να τραυματιστεί, ευτυχώς ελαφρά.

Στο χώρο των επεισοδίων προκλήθηκαν αρκετές υλικές ζημιές, ενώ η ουκρανική αστυνομία προχώρησε σε δέκα συλλήψεις συνολικά και από τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το συμβάν έλαβε χώρα σε ένα μπαρ της πόλης και αφού εκείνο έγινε «καλοκαιρινό», τότε οι μεθυσμένοι οπαδοί είπαν να… συνεχίσουν και από αυτό.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποστολίδης: «Για εμάς τους Πόντιους είναι νεκρό κρέας ο Φίλης»


Απάντηση στο Νίκο Φίλη έδωσε μέσω του ΣΠΟΡ FM ο πρόεδρος των Ποντίων Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας τον υπουργό Παιδείας «νεκρό κρέας» και «σάπιο κομμάτι στο αιματοβαμμένο κορμί του ελληνισμού».

Αποστολίδης: «Για εμάς τους Πόντιους είναι νεκρό κρέας ο Φίλης»
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η δήλωση του Νίκου Φίλη με την οποία αμφισβήτησε πως υπήρξε Γενοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους.

Θέση στο θέμα πήρε μέσω του ΣΠΟΡ FM και ο πρόεδρος των Ποντίων Ελλάδας, Χαράλαμπος Αποστολίδης, ο οποίος χρησιμοποίησε σκληρότατους χαρακτηρισμούς σε βάρος του υπουργού Παιδείας, καλώντας παράλληλα τον Αλέξη Τσίπρα να τον στείλει σπίτι του.

Διαβάστε αποσπάσματα από όσα είπε ο κ. Αποστολίδης, ο οποίος υπήρξε παλιότερα και γενικός γραμματέας του ΠΑΟΚ, στην εκπομπή
«Έφεση της Τρίτης» και τον Κυριάκο Θωμαΐδη:

«Είναι αγράμματος και αστοιχείωτος που δεν δικαιούται να έχει επιστημονική άποψη. Τον έδιωξα από το Πάντειο, δεν τελείωσε καν το πρώτο έτος. Από το 1997 με 83% η κοινότητα των επιστημόνων διεθνολόγων είπε πως πρόκειται για Γενοκτονία όχι μόνο των Ποντίων, αλλά γενικότερα στη Μικρά Ασία, ενώ έγιναν και συστάσεις στην Τουρκία.

Ο άνθρωπος αυτός δεν ξέρει ποιος είναι εύπορος και πηγαίνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό, ούτε τα μακαρόνια από το κρέας για το ΦΠΑ δεν μπορεί να ξεχωρίσει.

Την ώρα που αιμορραγεί η Ελλάδα τέτοια στόματα να τα αφήσει στο σπίτι τους ο πρωθυπουργός. Να ανοίξουμε τα ελληνικά λεξικά και να διαβάσουν τι είναι Εφιάλτης και Κερκόπορτα. Εκεί δίπλα βάζουμε το πορτρέτο του μαζί με τους συνωστισμούς της Ρεπούση. Για μας είναι ένα νεκρό κρέας, ένα άχρηστο σάπιο κομμάτι στο αιματοβαμμένο κορμί του ελληνισμού. Με παίρνουν από τις Βρυξέλλες και μου λένε πως η τουρκική διπλωματία το δέχτηκε ως μάννα εξ ουρανού. Από τον υπουργό Παιδείας! Ας ρώταγε τους συμβούλους του. Ας μου κάνει μήνυση, τον προκαλώ. Η επιστημονική κοινότητα έχει αποφανθεί.

Και οι πράξεις εθνοκάθαρσης αποτελούν Γενοκτονία. Ακόμη και να μην μπορεί μια εθνότητα να τεκνοποιήσει… Και αυτό Γενοκτονία είναι

Δεν τελείωσε καν την Πάντειο και τις Πολιτικές Επιστήμες. Βεβήλωσε τη μνήμη των νεκρών μας και τον Ελληνισμό. Τα έβαλε με 1,5 εκατ. Ποντίους. Καλούμε τον πρωθυπουργό να τον στείλει από εκεί που ήρθε.

Δεν φαντάζομαι πως είχε πρόθεση γιατί είναι τόσο άσχετος που κανείς δεν θα τον εμπιστευόταν. Είναι ανακόλουθος. Είπε πως είναι προσωπική του γνώμη και ας το λύσει κάποιο επιστημονικό φόρουμ. Μα το έχει λύσει κύριε Φίλη. Έκανε στρατευμένη δημοσιογραφία σε ένα Μέσο. Είναι ώρα να πάει σπίτι του, δεν τον ανεχόμαστε. Το είχα πει και στον κύριο Κουβέλη για την Ρεπούση. Δεν με άκουσε. Να τον διώξει ο πρωθυπουργός γιατί θα του κάνει ζημιά και δεν του αξίζει να του κάνει ζημιά».

Ομάρ: «Δεν έχει σημασία τι λένε»

Χαμηλά η μπάλα απ’ τον Ομάρ Ελαμπντελαουί ο οποίος δεν μπαίνει στο… τρυπάκι της Ντιναμό που χρίζει φαβορί τον Ολυμπιακό ενόψει του αυριανού αγώνα και περιμένει μια ακόμα «γιορτή» στο Καραϊσκάκη!
Ομάρ: «Δεν έχει σημασία τι λένε»Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου

«Είμαστε έτοιμοι. Κάθε ματς είναι σημαντικό και το αντιμετωπίζουμε το ίδιο. Θα το προσεγγίσουμε όπως κάθε αγώνα. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι, προσηλωμένοι στον στόχο και βλέπουμε το ματς με την ίδια σοβαρότητα όπως τα προηγούμενα».

Για το αν ο Ολυμπιακός είναι φαβορί, όπως ισχυρίζονται οι άνθρωποι της Ντιναμό: «Δεν έχει σημασία το τι λένε. Πρέπει εμείς να είμαστε επικεντρωμένοι και να είναι ένα καλό ματς για εμάς. Όπως είπα και πριν θα το προσεγγίσουμε το ματς με τον ίδιο τρόπο. Είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας και ξέρουμε πως τίποτα δεν έρχεται με κόπο».

«Το ματς στο Ζάγκρεμπ ήταν σκληρό και δύσκολο. Θα είναι σίγουρα το ίδιο σκληρό και εάν όχι πιο δυνατό και δύσκολο το αυριανό στο Καραϊσκάκης. Είναι πολλά τα ματς, αλλά εγώ προσωπικά νιώθω καλά και έτοιμος να βοηθήσω τον Ολυμπιακό»!

Για την επιστροφή στο Γ. Καραϊσκάκης: «Θα είναι και μία γιορτή. Είναι σημαντικό που προερχόμαστε από δύο εκτός έδρας νίκες. Στο σπίτι μας είμαστε δυνατοί και προετοιμαζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο για να φτάσουμε σε νέα νίκη».

«Ο υπόκοσμος του ποδοσφαίρου έχει κατακλύσει και τη δικαιοσύνη»

Για την ποινική έρευνα για τον αντεισαγγελέα εφετών κ. Πούλιο και τον εφέτη Αθηνών κ. Τζιμπλάκη για την υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM ο δικηγόρος, Γιώργος Παναγόπουλος.

«Ο υπόκοσμος του ποδοσφαίρου έχει κατακλύσει και τη δικαιοσύνη»

Ο κ. Παναγόπουλος έκανε λόγο για «θλιβερές καταστάσεις», τόνισε ότι «ο υπόκοσμος του ποδοσφαίρου έχει κατακλύσει και τη δικαιοσύνη», ενώ αναφέρθηκε και στη… φοβία που υπάρχει από τους αρμόδιους φορείς να αλλάξει η κατάσταση.


Ο γνωστός δικηγόρος και αντιπρόεδρος του ΙΔΕΑΔ, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM και τον Κυριάκο Θωμαϊδη για:
-Την ποινική έρευνα για τον αντεισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Πούλιο και τον εφέτη Αθηνών Γιάννη Τζιμπλάκη για την υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011, όπως τη διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη:
«Όταν είσαι νομικός ή δημοσιογράφος τα δέχεσαι όλα. Όταν, όμως, είσαι φίλαθλος σοκάρεσαι. Εχει πει κάποια πράγματα ένας άνθρωπος, έχει προφυλακιστεί και δεν είναι ο εγκέφαλος και ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Αντί να προστατευτεί και να οδηγηθούμε στον μίτο της Αριάδνης, μέσω του Αχιλλέα Μπέου, έχουμε μπλεχτεί, με τους δικαστές να ψάχνουν τους άλλους δικαστές».

-Την αθλητική δικαιοσύνη: «Ακόμα και άγιοι να είναι όσοι μπαίνουν στην ΕΠΟ αλλοιώνονται. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν άφησαν την καλύτερη ιστορία πίσω τους. Υπάρχει αναξιοπιστία και στην αθλητική δικαιοσύνη, που υπηρέτησαν κάποτε και αθλητικοί δικαστές. Αλλοι έγραψαν με χρυσά γράμματα, άλλοι πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Δεν είναι όλοι οι τακτικοί δικαστέ άγιοι. Ο δικαστής πρέπει να εξοπλιστεί με τα εχέγγυα εκείνα για να είναι αντικειμενικός, να είναι εκτός ΕΠΟ και να είναι αμερόληπτος».

-Τα όσα συμβαίνουν στο ποδοσφαιρικό παρασκήνιο: «Είναι θλιβερά τα όσα γίνονται. Μετά τα μέλη επιτροπών κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση, ο κόσμος χάνει την εμπιστοσύνη του γίνεται χαλασμός κυρίου. Όταν τα ακούς όλα αυτά, καταλαβαίνεις ότι ο υπόκοσμος του ποδοσφαίρου έχει κατακλύσει και τη δικαιοσύνη. Ποιος θα καθαρίσει τον κόπο του αυγείου; Οι υπόδικοι διαλέγουν τακτικούς δικαστές! Η δικαιοσύνη τι κάνει; Περιμένω από κ. Κοντονή να δω τι θα κάνουν; Εδώ μιλάμε για κανονισμούς που δεν υπάρχουν. Ο νόμος έλεγε για τις προσθήκες στα τέλη Αυγούστου και φτάσαμε τέλη Νοεμβρίου και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτε. Τι να κάνω την κάρτα φιλάθλου, όταν πολιτεία ξεγυμνώνεται καθημερινά και όλοι είναι ελεύθεροι δουλεύουν κανονικά. Ένα μέτρο αν είχε λάβει και το βλέπαμε χειροπιαστό, αν τα λόγια δεν μεταφράζονται σε έργα είναι ανούσια».


-Το αν θα αλλάξει κάτι:
«Φοβούνται οι διαιτητές, αλλά και οι δικαστές. Αν ζούμε σε καθεστώς φόβου, τότε τι συζητάμε για ποδόσφαιρο και τα λοιπά; Γιατί να έχουμε ομοσπονδίες τότε κλπ; Ο ένας κοροϊδεύει τον άλλον. Είναι κοροϊδία. Αν δεν σπάσεις αυγά, δεν κάνεις ομελέτα».

«Ξεψαχνίζονται» οι δικαστικοί του Koriopolis!!

Για τα καλά στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπαίνουν οι δικαστικοί που ενεπλάκησαν στο βούλευμα για το «Koriopolis». Κατ’ εντολή Αρείου Πάγου και υπουργού, ξεψαχνίζονται οι ενέργειες Τζιμπλάκη-Πούλιου

«Ξεψαχνίζονται» οι δικαστικοί του Koriopolis
Στην ενδελεχή διερεύνηση των ενεργειών του Γιάννη Τζιμπλάκη και του Παναγιώτη Πούλιου στην υπόθεση «Koriopolis» προχωρά η Δικαιοσύνη.

Τόσο ο Εφέτης που έκανε την εισήγηση στο δικαστικό συμβούλιο, όσο και ο Αντιεισαγγελέας, που συμμετείχε στο Συμβούλιο Εφετών που εξέδωσε το βούλευμα, μπαίνουν κι επισήμως πλέον στο «μικροσκόπιο».

Έπειτα από καταγγελίες που έγιναν για τους χειρισμούς των δυο δικαστικών στην υπόθεση και μετά τη σχετική αναφορά που έκανε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Αχιλλέας Μπέος, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, διέταξε ποινική προκαταρκτική εξέταση. Κάτι που συνέβη ώστε να διακριβωθούν τυχόν ποινικά αδικήματα στις ενέργειες των δυο δικαστικών.

Παράλληλα, ο προϊστάμενος της Επιθεώρησης των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργιών και αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Νικόλαος Λεοντής, διέταξε πειθαρχική έρευνα για τον εφέτη Τζιμπλάκη, μετά από καταγγελίες που διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον υπουργό Δικαιοσύνης σε θέματα Διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Μπορεί λοιπόν η Ευτέρπη Κουτζαμάνη να θεωρεί ότι το βούλευμα για το ποιοι θα παραπεμφθούν σε δίκη δεν μπορεί να ανατραπεί, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το τι θα συμβεί τελικά, σε περίπτωση που η έρευνα που η ίδια έχει διατάξει, αποδείξει ποινικά αδικήματα στη διαδικασία της έκδοσής του. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Το ΣτΕ απεφάνθη για το γήπεδο της ΑΕΚ»


Σε έμμεση παραδοχή ότι το Υπουργείο θα σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ για την «Αγιά-Σοφιά» και θα προχωρήσει τις διαδικασίες για την οικοδομική άδεια προχώρησε ο αναπληρωτής Υπουργός, Γιάννης Τσιρώνης.

«Το ΣτΕ απεφάνθη για το γήπεδο της ΑΕΚ»

Μετά τη θετική γνωμοδότηση της Γενικής Γραμματείας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, ο αναπληρωτής Υπουργός ΠΑΠΕΝ άφησε να εννοηθεί ότι η δικαίωση της «Ένωσης» στο ΣτΕ δεν μπορεί να μη γίνει σεβαστή από το υπουργείο.

Μιλώντας λοιπόν στο «Βήμα FM», απάντησε σε σχετική ερώτηση:

«Για μένα, στο βαθμό που η υπόθεση πήγε στο ΣτΕ και απεφάνθη, από τη δική μας τουλάχιστον μεριά περιμένουμε τα τελικά σχέδια, για να δούμε αν είναι συμβατά με τη νομοθεσία. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μ’ εμάς. Αν δεν δω αυτό που θα έρθει στο υπουργείο μας να πάρει έγκριση, θέλω να είμαι φειδωλός. Θα το δω και θα σας πω αν είναι ή δεν είναι συμβατό. Εμείς δεν καθυστερούμε κάτι από την πλευρά μας και δεν είναι θέμα διστακτικότητας. Δεν είναι στα χέρια του υπουργείου αυτή τη στιγμή η υπόθεση».

Στο πλευρό του Κοντονή ο Φιλιππούσης!!


Ο δημοσιογράφος, Ιάκωβος Φιλιππούσης παίρνει θέση στο γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή.

Στο πλευρό του Κοντονή ο Φιλιππούσης!

Ηδη, από σήμερα ο Φιλιππούσης βρέθηκε στα γραφεία της ΓΓΑ και μπαίνει απ’ ευθείας στα βαθιά, ως νέος διευθυντής στο γραφείο του Υφυπουργού. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρίφτης: «Δεν θα σημαίνει τίποτα η νίκη στο Καζάν, αν…»

Καμία απολύτως σημασία δεν θα έχει η νίκη επί της Ούνιξ Καζάν, εφόσον ο Άρης δεν καταφέρει να επικρατήσει της Στεάουα Βουκουρεστίου, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Πρίφτης.

Πρίφτης: «Δεν θα σημαίνει τίποτα η νίκη στο Καζάν, αν…»
Κάθε άλλο παρά εύκολο θεωρεί ο Δημήτρης Πρίφτης το παιχνίδι του Άρη με την Στεάουα Βουκουρεστίου, με τον προπονητή των «κίτρινων» να δηλώνει πως η νίκη κόντρα στους Ρουμάνους είναι μονόδρομος, προκειμένου να πάρει ακόμη μεγαλύτερη αξία το ροζ φύλλο μέσα στο Καζάν επί της Ούνιξ.

«Αντιμετωπίζουμε μία καλή ομάδα και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και τα σαράντα λεπτά. Στο Eurocup πήραμε μία μεγάλη νίκη στην έδρα της Ούνιξ Καζάν, αλλά αυτό το αποτέλεσμα δεν θα σημαίνει τίποτα εάν δεν νικήσουμε την Στεάουα. Ήταν μία κουραστική εβδομάδα, καθώς ήμασταν εκτός Θεσσαλονίκης για επτά ημέρες. Αλλά, παρά την κούραση, οι παίκτες θα πρέπει να είναι έτοιμοι για να ένα δύσκολο παιχνίδι», δήλωσε ο Δημήτρης Πρίφτης.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Σίμτσακ, είπε: «Έχουμε επικεντρωθεί στο ματς κόντρα στην Στεάουα. Είναι σημαντικό που μετράμε ένα σερί πέντε νικών, αλλά δεν πρέπει να επαναπαυτούμε. Η φετινή σεζόν είναι κάτι σαν μαραθώνιος, με δύο αγώνες κάθε εβδομάδα. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Μέσα από τα παιχνίδια και τις προπονήσεις η ομάδα θα πρέπει να γίνεται δυνατή. Σίγουρα υπάρχει κούραση, αλλά βρίσκεις ρυθμό».

«Ζούμε με δανεικά, μας κάνουν εξώσεις»!

Κραυγή αγωνίας των παικτών της Παναχαϊκής που αποκάλυψαν πως είναι απλήρωτοι από τη νέα διοίκηση εδώ και τέσσερις μήνες, πως επιβιώνουν με δανεικά και πως όσο θ' αντέχουν, θα παλεύουν για την ομάδα!

«Ζούμε με δανεικά, μας κάνουν εξώσεις»!
Μπορεί πριν λίγο καιρό να έγινε αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς με την αποχώρηση Κούγια, ωστόσο φαίνεται πως τα προβλήματα παραμένουν στην Παναχαϊκή. Οι παίκτες της ομάδας αποκάλυψαν πως είναι απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες, πως ζουν με δανεικά, πως «απειλούνται» με εξώσεις και δεσμεύονται στον κόσμο -τον οποίο και ήθελαν να ενημερώσουν με την κοινή ανακοίνωση- πως όσο ακόμα θα αντέχουν, θα τα δίνουν όλα για το καλό του συλλόγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση παικτών

«Εμείς οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ Παναχαϊκή, γνωρίζοντας την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος το καλοκαίρι και κατανοώντας τα όποια προβλήματα δημιουργούνταν στην ομάδα από την αλλαγή, τόσο σε οργανωτικό όσο και σε οικονομικό σκέλος, βάλαμε το συμφέρον της ομάδας πάνω από όλα και κάναμε υπομονή.

Μετά από 4 μήνες προσπάθειας, συνεχίζει να υπάρχει η ίδια κατάσταση, με αποτέλεσμα να γίνονται εξώσεις σε ποδοσφαιριστές από τα σπίτια τους και να ζούμε με δανεικά για να μπορούμε να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις της ομάδας και να επιβιώνουμε.

Με την παρούσα ανακοίνωση, θέλουμε να γνωρίζουν την αγανάκτησή μας ο φίλαθλος κόσμος της Παναχαϊκής και της πόλης.

Ποια είναι η πραγματική αλήθεια: Σεβόμενοι την ομάδα και την ιστορία της, αλλά και τον κόσμο που αγαπάει την ομάδα, οι ποδοσφαιριστές ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ότι θα βρισκόμαστε κανονικά στο γήπεδο, όπου είναι η πραγματική θέση μας, ώστε να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό, ΟΣΟ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ»!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ύμνοι Βλάνταν Ίβιτς για Παούνοβιτς!!

Την καλύτερη άποψη έχει ο Βλάνταν Ίβιτς για τον προπονητή που θέλει ο Παναθηναϊκός. Ποια χαρακτηριστικά του Βέλικο Παούνοβις ξεχωρίζουν.

Ύμνοι Βλάνταν Ίβιτς για Παούνοβιτς!
Σε συνέντευξή του στη σερβική εφημερίδα «Politica» στις 24 Ιουνίου, ο νυν τεχνικός της K20 του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ίβιτς, μόνο καλά λόγια είχε να πει για τον προπονητή που είναι πολύ κοντά στο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού.

Ο Βλάνταν Ίβιτς μίλησε για την επιτυχία του Βέλικο Παούνοβις με την ομάδα U20 της Σερβίας στο Μουντιάλ, τονίζοντας την αλλαγή νοοτροπίας που έφερε στην ομάδα ενώ δεν δίστασε να τον συγκρίνει με τον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς και τον Σλάβισα Γιοκάνοβιτς. «Αυτοί είναι προπονητές με χαρακτήρα» είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά:

«Δεν αποτελεί έκπληξη η επιτυχία στο Μουντιάλ U20. Η Σερβία έχει μία νέα γενιά προπονητών που πετυχαίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα: τον Παούνοβιτς, τον Μιχαΐλοβιτς, τον Γιοκάνοβιτς. Ο Βέλικο Παούνοβιτς έκανε καταπληκτική δουλειά με την εθνική ομάδα U20. Γι’ αυτό δεν αποτελεί έκπληξη για εμένα η μεγάλη επιτυχία μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Κι ας ήταν λίγοι εκείνοι που περίμεναν ότι θα παρουσιαζόταν τόσο μεγάλη η Σερβία σε αυτή τη διοργάνωση.

Ο Παούνοβιτς έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία καταπληκτική ατμόσφαιρα και όλοι λειτουργούν με ομαδικό πνεύμα. Ο Βέλικο πέτυχε να αλλάξει τη νοοτροπία της ομάδας και αυτό συνιστά μία πολύ σημαντική πρόοδο. Γιατί αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του σερβικού ποδοσφαίρου. Ενώ έχουμε σπουδαίους παίκτες, αυτοί δεν λειτουργούν ως ομάδα. Πρέπει αυτή η νοοτροπία να αποτελέσει οδηγό και για την Εθνική Ανδρών. Να υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο και επιθυμία.

Έχουμε εξαιρετικούς νέους Σέρβους προπονητές. Δείτε πόσο μεγάλη επιτυχία έκανε ο Παούνοβιτς με την U20. Δείτε πόσο καλή δουλειά έκανε ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς και στην Εθνική Σερβίας, αλλά και στη Σαμπντόρια όπου έβαλε νέες παραμέτρους στο ποδόσφαιρο. Δεν πήγε τυχαία στη Μίλαν. Και ο Σλάβισα Γιοκάνοβιτς ανέβασε τη Γουότφορντ στην Πρέμιερ Λιγκ. Αυτοί είναι προπονητές με χαρακτήρα».

Η Ξάνθη και τα προβλήματά της!!

Παρά τα γνωστά προβλήματα με τους τραυματισμούς των Βασιλακάκη και Καρυπίδη, η SKODA Ξάνθη θέλει να δώσει συνέχεια στις νίκες και μετά το «τρίποντο» με τον Παναιτωλικό αντιμετωπίζει την Καλλονή.

Η Ξάνθη και τα προβλήματά της
Την προετοιμασία της για το παιχνίδι με την Καλλονή ξεκίνησε η SKODA Ξάνθη μετά το ρεπό που είχαν οι ποδοσφαιριστές τη Δευτέρα.
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε την ομάδα να παίρνει μια πολύ σημαντική νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό την προηγούμενη αγωνιστική και θέλει να υπάρξει συνέχεια στα καλά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα.

Βέβαια, για άλλη μία εβδομάδα είναι υποχρεωμένος να καταστρώσει το πλάνο του χωρίς να υπολογίζει στους τραυματίες Βασιλακάκη και Καρυπίδη οι οποίοι ακόμη δεν είναι σε θέση να προσφέρουν.

Οι δύο παίκτες συνεχίζουν τα προγράμματα αποθεραπείας που ακολουθούν, ενώ οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές μετά το αερόβιο τρέξιμο έκαναν ασκήσεις νευρομυϊκού συντονισμού, ασκήσεις τακτικής και παιχνίδια σε μικρούς αγωνιστικούς χώρους. *Πηγή: sport-fm.gr*

MVP made in Cuba!!

Αποφασισμένος να δώσει άρωμα… Κούβας στη Volleyleague φαίνεται ο Ρολάντο Τσεπέντα, ο οποίος αναδείχτηκε MVP της 2ης αγωνιστικής –και 1ης που παίχτηκε, μετά τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ στον Τάφο του Ινδού.
MVP made in Cuba
Πολυτιμότερος παίκτης της πρώτης αγωνιστικής που παίχτηκε στη Volleyleague –και δεύτερη βάσει προγράμματος, αφού η κανονική πρεμιέρα αναβλήθηκε- αναδείχτηκε ο Ρολάντο Αμπρέου Τσεπέντα.

Ο νεοαποκτηθείς Κουβανός του ΠΑΟΚ έδωσε ηχηρά το στίγμα του στο πρώτο του παιχνίδι επί ελληνικού εδάφους, συμβάλλοντας καταλυτικά στη νίκη του δικέφαλου επί του Παναθηναϊκού στον Τάφο του Ινδού.


Στο ματς της Κυψέλης ο Κουβανός διαγώνιος σε τέσσερα σετ σημείωσε 28 πόντους, με ποσοστό αποτελεσματικότητας στην επίθεση 57%, 24 στις 42 τελειωμένες επιθέσεις και μάλιστα οι αποτελεσματικές στα κρίσιμα σημεία του αγώνα, 3 μπλοκ και 1 άσσο σε 15 σερβίς που επιχείρησε.

Ο Κουβανός Ρολάντο Αμπρέου Τσεπέντα είναι γεννημένος στις 13 Μαρτίου 1989, έχει ύψος 1.98 και φοράει τη φανέλα με το Νο 8.

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΗΣ 2ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ VOLLEY LEAGUE «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ»

MVP: Τσεπέντα Ρολάντο Αμπρέου (ΠΑΟΚ)

Bασική 7αδα της 2ης αγωνιστικής:
Πασαδόρος: Κουρνέτας Βασίλης (ΠΑΟΚ)
Λίμπερο: Δαρίδης Θεολόγος (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
Διαγώνιος: Τσεπέντα Ρολάντο Αμπρέου (ΠΑΟΚ)
Ακραίοι: Κάλντγουελ Κάντι Μίκαελ (Φοίνικας Σύρου), Χιμένες Χαβιέ Έρνεστ Σκουλ (ΠΑΟΚ)
Κεντρικοί: Φέργκουσον Μπάιρον Φρεντερικ (Φοίνικας Σύρου), Παντακίδης Γιάννης (ΠΑΟΚ)

Δεύτερη 7αδα της 2ης αγωνιστικής:
Πασαδόρος: Κώστας Στιβαχτής (Ολυμπιακός)
Λίμπερο: Στεφάνου Γιώργος (ΑΟΠ Κηφισιάς)
Διαγώνιος: Κάιο Άλβες Ρόχα Φάμπιο (Παμβοχαϊκός)
Ακραίοι: Έγκλεσκαλνς Έρμανς (Ολυμπιακός), Κώστας Δαλακούρας (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
Κεντρικοί: Τουράνιανιν Πέταρ (Εθνικός Αλεξανδρούπολης), Παπαδόπουλος Γιώργος (ΓΑΣ Παμβοχαϊκός) *Πηγή: sport-fm.gr*