Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Οι ημερομηνίες των «Ευρωπαίων»

Νωρίς νωρίς ξεκινάν τα… βάσανα για τους εκπρόσωπους μας στα ευρωπαϊκά κύπελλα τη σεζόν 2011-12.
Οι ημερομηνίες των «Ευρωπαίων»
Αναλυτικά:
Ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του από τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, δηλαδή στις 26 ή 27 Ιουλίου με τις ρεβάνς να είναι στις 2 ή 3 Αυγούστου.
Αν οι «πράσινοι» προκριθούν, τα πλέι οφ για την πρόκριση στους ομίλους διεξάγονται στις 16/17 Αυγούστου και 23/24 του ίδιου μήνα.
Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι στη χειρότερη θέση από όλους! Οι Βολιώτες ξεκινάν στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League, δηλαδή στις 14 Ιουλίου με τη ρεβάνς να είναι στις 21 Ιουλίου.
Εφόσον οι Βολιώτες προκριθούν, μαζί με τον ΠΑΟΚ θα μετέχουν στον 3ο προκριματικό γύρο στις 28 Ιουλίου και 4 Αυγούστου.
Τέλος, τα πλέι οφ για την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης, στα οποία παίρνει σίγουρα μέρος η ΑΕΚ είναι στις 18 και 25 Αυγούστου.

Χάβος: «Το μέλλον μου το ξέρει ο Θεός»

Ο Μάκης Χάβος είχε ένα ευχαριστώ για τον καθένα μέσα στον ΠΑΟΚ. Ο προπονητής του δικέφαλου αφού ευχαρίστησε τους πάντες για τη συνεργασία που είχε μαζί τους, τόνισε, όμως, ότι αυτή η τοποθέτησή του δεν αποτελεί το αντίο του από τον πάγκο, μια και θα μιλήσει με τον Θοδωρή Ζαγοράκη για το μέλλον του.

Στην αρχή των δηλώσεων του ο Χάβος είπε:

«Σήμερα φτάσαμε στο τέλος ενός μαραθωνίου. Το αν η χρονιά είναι αποτυχημένη ή πετυχημένη το αφήνω σε εσάς και στον κόσμο. Δώσαμε 55 παιχνίδια φέτος, πράγμα πρωτόγνωρο για την ιστορία του συλλόγου. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε. Θέλω να ευχαριστήσω, επίσης, τους συνεργάτες μου και το υπαλληλικό προσωπικό του ΠΑΟΚ για όσα κάναμε. Τέλος, δεν μπορώ να ξεχάσω τον πρόεδρο της ομάδας, που μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω στον ΠΑΟΚ.

Έκανα λάθη, αλλά αλάνθαστος είναι μόνο ο Θεός. Ό,τι έκανα το έκανα για το καλό της ομάδας. Κρατάω τα πάντα από την πορεία μου στον ΠΑΟΚ. Είναι δώρο Θεού να είσαι προπονητής στον ΠΑΟΚ».

- Για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό τόνισε: «Δεν θέλω να μιλήσω για το ματς με τον Παναθηναϊκό. Θα πω πράγματα που αργότερα θα μετανιώσω».

 - Για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ: «Το μέλλον το ξέρει ο Θεός. Θα μιλήσω με τον πρόεδρο και θα δούμε. Δεν θέλω να πω κάτι για το μέλλον μου».The Player

Μπλάνκο: «Η διοίκηση δεν με σεβάστηκε»

Την πεποίθηση του να εγκαταλείψει τη χώρα μας εξέφρασε ο Ίσμαελ Μπλάνκο σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Nova. Ο Αργεντινός, δήλωσε πως θέλει να φύγει από την Ελλάδα, μετά την αρνητική κατάληξη που είχε η ανανέωση του συμβολαίου του με την «Ένωση». 

Για τις επαφές που είχε με τη διοίκηση της ΑΕΚ:

«Στην πρώτη επαφή που είχα με τη διοίκηση, μού πρότειναν λιγότερα χρήματα από όσα έπαιρνα. Μέσα μου σκέφτηκα τότε, η ΑΕΚ δε με θέλει. Ήταν άδικο για όλα όσα είχα προσφέρει στην ομάδα. Για τις δύο διαδοχικές χρονιές που ήμουν πρώτος σκόρερ, αλλά και για όλα τα υπόλοιπα».

Για την πίεση από τον κόσμο:

«Στις επόμενες επαφές σιγά-σιγά ανέβαζαν την προσφορά τους, αλλά αυτό συνέβη μόνο επειδή τους πίεζε ο κόσμος. Η διοίκηση υποστήριζε ότι έλεγα ψέματα και πιστεύω ότι ποτέ δε μου έκανε σοβαρή προσέγγιση. Την τελευταία πρόταση μου την έκαναν μόνο και μόνο επειδή πίεζε ο κόσμος. Μόνο γι' αυτό, ειδάλλως δεν θα την έκαναν».

«Δεν με σεβάστηκαν-Φεύγω λυπημένος-Δεν μένω στην Ελλάδα»

«Για την προσφορά μου στο σύλλογο, πιστεύω ότι με την πρόταση αυτή έδειξαν πως δε με σέβονται. Τώρα φεύγω από την ΑΕΚ λυπημένος από τον τρόπο που με ανάγκασαν να φύγω. Την τελευταία χρονιά πάντα είχα τη δυνατότητα να φύγω αλλά απέρριπτα τις προτάσεις. Τώρα πρέπει να φύγω, αλλά δεν θα μείνω στην Ελλάδα. Αυτό το έχω αποφασίσει. Θα πάω σε ομάδα του εξωτερικού».

«Πέρασα δύσκολα»

«Τον τελευταίο καιρό πέρασα πολύ άσχημα αλλά ευτυχώς ο ψυχολόγος που μου έφερε ο Μανόλο (σ.σ. Χιμένεθ), ο κ. Μιγκέλ, με βοήθησε πολύ να ανέβω ψυχολογικά. Εδώ και περίπου δύο χρόνια κάποιες εφημερίδες γράφουν κακά πράγματα για μένα. Ήθελαν να με διώξουν από την ομάδα με οποιονδήποτε τρόπο. Έγραφαν ότι δεν ήμουν χρήσιμος, ότι δεν υπάρχω σαν όνομα κι ότι δεν μπορώ να πάω σε άλλη ομάδα. Τώρα που τα θυμάμαι, γελάω».

Για τον Παναθηναϊκό:

«Δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα και θέλω να είμαι σαφής. Δεν έχω και ούτε είχα καμία επαφή με τον Παναθηναϊκό ή άλλη ελληνική ομάδα. Πάντα είχα στο μυαλό μου να συνεχίσω να παίζω στην ΑΕΚ. Τώρα φεύγω και σίγουρα θα αγωνιστώ σε ομάδα του εξωτερικού. Ελπίζω μόνο κάποια στιγμή να επιστρέψω».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην ΑΕΚ:

«Θέλω να επιστρέψω στην ΑΕΚ για το όνομα της ομάδας και για όλα όσα μου έδωσε. Μακάρι να επιστρέψω και μακάρι η «πόρτα» της ομάδας να είναι ανοιχτή».

Πρόταση από Ντουμπάι:

«Η μοναδική συγκεκριμένη πρόταση που έχω είναι από μια ομάδα στο Ντουμπάϊ. Μου τη μετέφερε ο εκπρόσωπος μου, αλλά αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σήμερα. Όλα αλλάζουν και δεν έχω κάποια πρόταση συγκεκριμένη για να βάλω την υπογραφή μου».The Player

«Να πας σε αυτούς»!

Το μίσος των οπαδών του ΠΑΟΚ προς τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη φαίνεται πως δεν έχει τέλος και αναθερμαίνεται συνεχώς. Όπως ακριβώς εκφράστηκε στο τελευταίο ματς του «δικεφάλου του βορρά» στην Τούμπα για τα πλέι-οφ, κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου…
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, την περασμένη Κυριακή στην ήττα (1-0) της ομάδας του Μάκη Χάβου από τον Παναθηναϊκό, τη στιγμή της αλλαγής του, καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο του «τριφυλλιού» και αυτός το ανταπέδωσε, αφού ουδέποτε έκρυψε την αμοιβαία εκτίμηση με τον κόσμο των «πράσινων».
Το εν λόγω γεγονός δεν έγινε αποδεκτό από τους φίλους του ΠΑΟΚ, οι οποίο εξέφρασαν την κόντρα τους με τον ποδοσφαιριστή, αναρτώντας πανό στο γήπεδο της Τούμπας στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου, γράφοντας: «Να πας σε αυτούς που χειροκροτάς»…Sporday.gr

Νέα στοιχεία από τον δικηγόρο του Μπουλούτ

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο εκπρόσωπος του Ερόλ Μπουλούτ, Γιάννης Μαρακάκης, αναφορικά με το θέμα των οφειλών του Ολυμπιακού Βόλου προς τον Τούρκο παίκτη. Ο γνωστός νομικό τόνισε πως «εμείς με την αγωγή μας ζητάμε τα χρήματα που οφείλονται και φτάνουν τις 130.000 ευρώ. Το πρόβλημα που προέκυψε σήμερα ήταν ότι οφείλονται χρήματα και από το συμβόλαιο που είναι κατατιθεμένο στην ΕΠΟ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Μαρακάκης στον Athletic Radio 104,2 και τον Γιώργο Κορτσιδάκη:

Για τις οφειλές προς τον Μπουλούτ: «Το ότι ο κύριος Μπουλούτ δεν έχει κάνει καταγγελία στην επιτροπή αδειοδότησης δεν αναιρεί το γεγονός ότι έχει προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια διεκδικώντας τα χρήματα που του οφείλονται. Αυτό το περιστατικό είναι δίχως προηγούμενο. Αυτά που έχουμε δει στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχουν ξαναγίνει».

Για το πώς προκύπτουν αυτές οι οφειλές: «Τα οφειλόμενα στον κύριο Μπουλούτ προέκυψε από ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που έχει υπογραφεί στην αγγλική γλώσσα και το οποίο δεν έχει κατατεθεί στην ΕΠΟ. Υπάρχει πληθώρα αποφάσεων για ποδοσφαιριστές με ιδιωτικά συμφωνητικά που δεν έχουν κατατεθεί στην ΕΠΟ. Οι οφειλές αναλογούν στα χρήματα για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο του 2010 και φτάνουν ένα τριψήφιο ποσό».

Για τα «διπλά συμβόλαια» από την πλευρά του Ολυμπιακού Βόλου: «Τα διπλά συμβόλαια είναι γνωστά στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Άλλο συμβόλαιο έχει κατατεθεί στην ΕΠΟ και άλλο συμβόλαιο έχει υπογραφεί με τον ποδοσφαιριστή».

Για την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια: «Η ΕΠΟ παραπέμπει τέτοιες υποθέσεις στα πολιτικά δικαστήρια. Εμείς εμπιστευτήκαμε στην ελληνική δικαιοσύνη όπου έχει αναβληθεί η υπόθεση και θα εκδικαστεί το προσεχές φθινόπωρο».

Για την μη προσφυγή στην ΦΙΦΑ: «Δεν προσφύγαμε στην ΦΙΦΑ επειδή υπάρχει ήδη μια αντιδικία με άλλη ομάδα γιατί ήταν κοινή μας επιλογή».

Για την στάση της ΕΠΟ: «Η ΕΠΟ δεν γνώριζε ότι οφείλονται χρήματα στον κύριο Μπουλούτ από τον Ολυμπιακό Βόλου. Είναι σημαντικό αυτό που σας λέω γιατί σήμερα μιλώντας με τον κύριο Δημητρίου ακούστηκε ένα παράπονο ότι η ΕΠΟ γνώριζε τις οφειλές και δεν έκανε τίποτα».

Για τυχόν παρέμβαση της ΕΠΟ: «Επειδή η νομιμότητα είναι της μόδας δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Τα διπλά συμβόλαια είναι γνωστά και υπάρχει η νομολογία που αναφέρει ότι δεν κρίνονται έγκυρα από την ΕΠΟ. Αναγνωρίζει τις υπογραφές όμως δεν έχει την πρόθεση να δικαιοδοτήσει έναντι αυτών των υπογραφών».

Για το τι θα γίνει από εδώ και στο εξής: «Ή ο παίκτης δεν έχει εξοφληθεί ή τα παραστατικά που κατατέθηκαν είναι μη νόμιμα. Θεωρώ ότι μάλλον δεν υπάρχει λάθος και ο Ερόλ έχει δίκιο. Αν και εφόσον επαληθευτούν αυτά που ισχυρίζεται ο παίκτες, τότε το πρωί της Πέμπτης θα κάνουμε καταγγελία».

Για την τελική έκβαση της υπόθεσης: «Κανείς δεν φανταζόταν ότι έπειτα από 1,5 χρόνο θα λειτουργούσε σωστά το «γρανάζι» του νόμου. Ο δικός μου ο ρόλος είναι κυρίως πυροσβεστικός. Ο Μπουλούτ είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει να δώσει αρκετά στο ποδόσφαιρο. Είχα δώσει περιθώριο ένα χρονικό διάστημα ώστε να λυθεί εξωαγωνιστικά το θέμα. Όμως δεν έγινε αυτό. Αφήσαμε την υπόθεση να εκδικαστεί στα δικαστήρια. Δεν είδαμε διάθεση από την πλευρά του σωματείου ώστε να λυθεί η υπόθεση».

Σενάρια για Ρόμα και Τοροσίδη

Ιταλικό δημοσίευμα αναφέρει πως η Ρόμα έχει στο μεταγραφικό της στόχαστρο τον Βασίλη Τοροσίδη. Ο 26χρονος διεθνής άσος δεσμεύεται με συμβόλαιο από τον Ολυμπιακό μέχρι το 2013 (κι όχι μέχρι το 2015 όπως αναφέρουν οι Ιταλοί) και σε αυτό προβλέπεται ρήτρα παραχώρησης ύψους 7 εκατ. ευρώ.

Η φημολογία περί ενδιαφέροντος της Ρόμα για τον Βασίλη Τοροσίδη δεν είναι καινούρια. Πρόσφατα κάποια σενάρια ήθελαν την υπόθεση να σχετίζεται και με το δεδομένο ενδιαφέρον των πρωταθλητών Ελλάδος να αποκτήσουν τον Νταβίντ Πισάρο.

Η Τζέσικα βρήκε τον… σοφέρ της!

Ο Λουτσιάνο Μπερνάρντι μπορεί να μην κατάφερε κάτι σπουδαίο στην καριέρα του ως οδηγός αγώνων ράλι, ωστόσο μόλις αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, κέρδισε το μεγαλύτερο βραβείο. Την… καυτή Τζέσικα Τσίριο.

Η Τζέσικα βρήκε τον… σοφέρ της! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
Σύμφωνα με τα μέσα της Αργεντινής και της Ρουμανίας, οι δύο τους κάνουν… αρκετή παρέα το τελευταίο διάστημα και όπως φαίνεται αποτελούν το νέο ειδύλλιο της σόουμπιζ. «Είμαστε πάρα πολύ καλά. Είναι γλυκιά και πολύ καλό άτομο. Το μόνο που περιπλέκει την κατάσταση είναι το γεγονός πως εγώ μένω στην Κόρδοβα και αυτή στο Μπουένος Άιρε. Δεν πρόκειται να τρέξω ξανά. Είχα πολλά προβλήματα με την εξεύρεση χορηγών αλλά και κάποια τεχνικά».εκμυστηρεύθηκε ο πιλότος, που μετά την αποχώρησή του από τους αγώνες αποφάσισε να αφοσιωθεί στην μεταφορική του εταιρεία και την Τζέσικα.

Η Τσίριο κατάγεται από την Αργεντινή, γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1982 στο Μπουένος Άιρες και έχει κάνει μία σπουδαία καριέρα ως μοντέλο. Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πάρα πολλές εμφανίσεις στην ιταλική τηλεόραση, αλλά και σε σόου της Αργεντινής. Για τους πιο… ψαγμένους, η Τζέσικα έχει αναλογίες 90-60-92 και ύψος 1.77, ενώ μέχρι πρόσφατα διατηρούσε δεσμό με τον Εζεκίελ Λαβέτσι.

Το «αντίο» του Ζιλμπέρτο

Την τελευταία του εμφάνιση στο ελληνικό πρωτάθλημα και στον Παναθηναϊκό έκανε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα στο ματς με την ΑΕΚ. Ο Βραζιλιάνος αποχαιρέτησε και το ΟΑΚΑ στο φινάλε…

Το «αντίο» του Ζιλμπέρτο
Ο άσος του Παναθηναϊκός αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης και τη νίκη του «τριφυλλιού» πήγε στο κέντρο του σταδίου και αγκαλιάστηκε με όλους τους συμπαίκτες του.

Από την πλευρά της ΑΕΚ πήγε και τον αγκάλιασε ο Σεμπάστιαν Σάχα.

Γύρος θριάμβου για "Μούσλι"

Αμέσως μετά την λήξη του αγώνα με τον Ολυμπιακού Βόλου, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αποθέωσαν τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, ενώ πολλοί μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να τον αγκαλιάσουν και να τον φιλήσουν.
Γύρος θριάμβου για "Μούσλι"
Ο 30χρονος φορ εμφανώς συγκινημένος έκανε τον γύρο του θριάμβου στην Τούμπα χαιρετώντας τους φίλους της ομάδας που φώναζαν το όνομα του.

Ντάριο Κρέσιτς-"Μια χαρά σεζόν ήταν"

"Πετυχημένη", χαρακτήρισε τη φετινή σεζόν για τον ΠΑΟΚ ο Ντάριο Κρέσιτς μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου.
"Μια χαρά σεζόν ήταν"
"Ηταν μια πετυχημένη χρονιά, παίξαμε καλά παιχνίδια", δήλωσε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, ο οποίος αναφερόμενος στην νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου τόνισε: "Αποδείξαμε με αυτή την νίκη τι μπορούμε να κάνουμε και δείξαμε πως μπορούμε να κάνουμε σχεδόν τα πάντα με οποιονδήποτε αντίπαλο μέσα στην έδρα μας".

Το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League κέρδισε ο Παναθηναϊκός

Ο Σισέ το πήρε πάνω του και με δύο γκολ οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο 2-0 επί της ΑΕΚ, την πρωτιά στα πλέι-οφ και τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Στα πλέι-οφ του Europa League η Ένωση.
Πρώτος ο Μοϊκανός! (ΒΙΝΤΕΟ)
Το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League κέρδισε ο Παναθηναϊκός στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ. Οι «πράσινοι», με δύο γκολ του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος Τζιμπρίλ Σισέ, επικράτησαν 0-2 της ΑΕΚ, στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ! Μετά το αποτέλεσμα αυτό ότι και να γίνει με την ένσταση της ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός θα είναι πρώτος, ο ΠΑΟΚ δεύτερος, η "Ένωση" τρίτη και ο Ολυμπιακός Βόλου τέταρτος. Οι "κιτρινόμαυροι" το καλό εισιτήριο του Εuropa League, ως Κυπελλούχοι Ελλάδας.
Η ΑΕΚ αντιμετώπισε πολλές απουσίες και προβλήματα, ενώ ο Μανόλο Χιμένεθ παρουσίασε μία 11άδα ανάγκης με πολλές εκπλήξεις. Απέκλεισε τον τραυματία Μανωλά καθώς και τους… κουρασμένους Ντιόπ, Λεονάρντο. Και μέσα ποιοι έμειναν να παίξουν; Ο Ντρπιτς στα στόπερ, ο Νταντόμο αριστερό μπακ και ο Γκέντσογλου κόφτης στη μεσαία γραμμή.
Οπότε ήταν φυσικό από την έναρξη του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός να έχει τον πρώτο λόγο, αφού οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να έχουν πετάξει λευκή πετσέτα…
Ωστόσο, η ΑΕΚ άντεξε στο πρώτο ημίχρονο. Οι «πράσινοι» έχασαν σωρεία ευκαιριών με Κατσουράνη, Λέτο και Σισέ. Ο Γάλλος πάντως έδειχνε να μην έχει μπει στο παιχνίδι. Βρήκαν βέβαια μπροστά τους και έναν καταπληκτικό Σάχα, ο οποίος κατέβασε ρολλά απομακρύνοντας πολλούς κινδύνους. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν 2 καλές στιγμές αλλά δεν ήταν αρκετές για να μπορέσουν να ανοίξουν το σκορ. Έτσι το ημίχρονο έληξε 0-0 και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα της Τούμπας εκείνη την στιγμή, ο ΠΑΟ έμενε εκτός Champions League.
Στην επανάληψη γύρισε η τύχη για τους «πράσινους». Ο Σισέ από την αστοχία του πρώτου μέρους, βρήκε δύο φορές δίχτυα (58’, 67’) φέρνοντας τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ με δύο γκολ, σε διάστημα λίγων λεπτών και πρώτο στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ.
Στα λεπτά που απέμειναν ο αγώνας έπεσε ρυθμό αφού το δεύτερο εισιτήριο για την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση είχε πλέον περάσει σε… πράσινα χέρια. Το μόνο πράγμα που απέμενε για να επιβεβαιωθεί αυτό, ήταν το τελευταίο σφύριγμα του Τριτσώνη, το οποίο δόθηκε ύστερα από 3 λεπτά καθυστερήσεις και το τελικό σκορ να γράφει 0-2 υπέρ των φιλοξενούμενων…ι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Χιμένεθ): Σαχά, Καφές (71' Έντερ), Ματέος, Νταντόμο, Μάκος, Καράμπελας, Λαγός (79' Γκερέιρο), Ντρπιτς, Σκόκο, Μπαχά, Γκεντσόγλου (64' Κλωναρίδης).
Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Κοτσόλης, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Νίνης (64' Καραγκούνης), Σισέ, Λέτο, Ζιλμπέρτο, Μαρίνος, Βύντρα (46' Χριστοδουλόπουλος), Κατσουράνης.

Αποθέωση για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στο 5-1

Αποθέωση για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στο 5-1 με  τον Ολυμπιακού Βόλου. Σάλπι (2), Βιεϊρίνια (MVP σεζόν), Αρίας, Μούσλι (στο αντίο του) τα γκολ. Στον 3ο προκριματικό γύρο της Europa League ο ΠΑΟΚ, στον 2ο ο Ολυμπιακός Βόλου που πανηγυρίζει παρά την 5άρα.

5-1: Χωρίς αντίπαλο, χωρίς αντίκρισμα κι όμως γιορτή!
Όταν μια αδιάφορη ομάδα (για να έμενε ο Βόλος εκτός Ευρώπης έπρεπε να βγει 1η η ΑΕΚ στα πλέι οφ), τρώει γκολ στο… 12ο δευτερόλεπτο και στο 12ο λεπτό, τότε τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.
Ο Βιεϊρίνια πάντως απέδειξε το γιατί ψηφίστηκε ο MVP του ΠΑΟΚ φέτος. Από τα πόδια του Πορτογάλου ξεκίνησε το 1-0 του Σαλπιγγίδη, ενώ στο 12` με ένα καταπληκτικό σουτ από τα 30μ. έκανε το 2-0 κι όλοι πλέον σκέφτονταν το ΟΑΚΑ.
Στα αξιοσημείωτα οι δύο (!) αναγκαστικές αλλαγές των γηπεδούχων στο πρώτο 30λεπτο. Ο Μπαλάφας τραυματίστηκε στο 20` και μπήκε ο Σαβίνι, ενώ στο 30` ένιωσε ενοχλήσεις ο Χαλκιάς και μπήκε ο Κρέσιτς.
Το 3-0 έγινε από τον Αρίας στο 39` από το γύρισμα του Σνάουτσνερ, με τον Κολομβιανό να κάνει σεφτέ, ενώ στο 51` πάλι ο «Σάλπι» έκανε το 4-0.
Ο Χάβος έβαλε τον Μουσλίμοβιτς για να τον αποθεώσει η Τούμπα στην τελευταία του εμφάνιση και ο Βόσνιος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έκανε το 5-0 στο 67`. «Μια φορά ΠΑΟΚ, για πάντα ΠΑΟΚ», έγραφε μπροστά η φανέλα του «Μούσλι».
Το ότι ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 2-0 στο ΟΑΚΑ εκείνη τη στιγμή, «καθαρίζοντας» την υπόθεση Τσάμπιονς Λιγκ δεν χάλασε τη γιορτή στην Τούμπα από τους 18.000 ΠΑΟΚτσήδες, αν και δεν έλειψαν τα συνθήματα κατά της Αθήνας και της Βουλής.
Ο Σαβίνι έκανε πέναλτι στον Σολάκη στο 82` και αποβλήθηκε, ενώ ο Μαρτίν έκανε το τελικό 5-1. Ο Βόλος τελειωσε και αυτός με 10 λόγω αποβολής του Σολάκη Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΟΚ (Χάβος): Χαλκιάς(30' Κρέσιτς), Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Μπαλάφας(19' Σαβίνι), Λίνο, Βιτόλο, Αρίας, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης.
Ολυμπιακός Βόλου (Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Ντολεζάι, Ρόκκας, Ζαραδούκας(46' Ακόστα), Γκότοβος, Αλβάρεζ(62 Ζέρης), Νέμεθ(40' Σέλεζι), Μπρέσκα, Μόνχε, Σολάκης, Μαρτίν.
Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)Πηγη sportdog gr

«Φίλαθλοι, καθίστε φρόνιμα, υπάρχουν κάμερες!»

Ρε παιδιά, κεκλεισμένων των θυρών δεν είναι ο αγώνας ΑΕΚ-ΠΑΟ εξαιτίας της τιμωρία των «κιτρινόμαυρων» για τα επεισόδια του τελικού με τον Ατρόμητο; Γιατί βγάζουν ανακοίνωση που ουσιαστικά απευθύνεται στα άδεια καθίσματα;
«Φίλαθλοι, καθίστε φρόνιμα, υπάρχουν κάμερες!»
Πριν από λίγο υπήρξε στο ΟΑΚΑ ανακοίνωση ότι το ΟΑΚΑ εποπτεύεται από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Σε κεκλεισμένων των θυρών αγώνα!
Είναι με τα καλά τους, ή ο… κάποιος είναι μεθυσμένος;
Σαν να λέει στα άδεια καθίσματα: «Φίλαθλοι, καθίστε φρόνιμα, υπάρχουν κάμερες!»
Πηγή: sportdog.gr

Τώρα το πήρες χαμπάρι, Ζεσουάλδο;

Μάλλον, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα το έχει πάρει απόφαση να φύγει από τον Παναθηναϊκό, διαφορετικά δεν εξηγούνται τα όσα δήλωσε σε εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου δρομολογίου από τη Λισαβόνα στην Αθήνα της αεροπορικής εταιρείας TAP.
Τώρα το πήρες χαμπάρι, Ζεσουάλδο;
«Το ματς αυτό είναι με την ΑΕΚ είναι όλα ή τίποτα. Μια νίκη μπορεί να σώσει την χρονιά, κατά την οποία ο Παναθηναϊκός δεν είχε πρόεδρο, τεχνικό διευθυντή και χωρίς ηγεσία. Κάτι που πρέπει να έχει κάθε ομάδα", είπε ο Πορτογάλος τεχνικός του Τριφυλλιού...
Πηγή: gazzetta.gr

«Να πας σε αυτούς που χειροκροτάς»!!

Μάλλον η Θύρα 4 δεν είδε με… καλό μάτι το χειροκρότημα που ανταπέδωσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στους οπαδούς του Παναθηναϊκού στο αγώνα του ΟΑΚΑ και εξέφρασε την αντίδραση της στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου.
«Να πας σε αυτούς που χειροκροτάς»!
Στη θύρα των οργανωμένων του ΠΑΟΚ έχει αναρτηθεί πανό που αναγράφει " Να πας σε αυτούς που χειροκροτάς"…
Η λέξη «αυτούς» είναι γραμμένη με πράσινα γράμματα εννοώντας -φυσικά- τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Ενδεκάδα… αυτοκτονίας!!

Είναι να απορεί κανείς γιατί η ΑΕΚ έκανε ένσταση όταν βλέπει την 11άδα που παρέταξε ο Μανόλο Χιμένεθ στο τελευταίο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Εκτός αποστολής Μανωλάς, Ντιόπ, Λεονάρντο. Μέσα οι Ντρπιτς και Νταντόμο…
Ενδεκάδα… αυτοκτονίας
Ήταν γνωστό ότι η ΑΕΚ είχε πολλά προβλήματα για το βραδινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Κανείς δεν θα περίμενε όμως ότι θα αποκλείονταν από την αποστολή βασικοί παίκτες. Ο Μανωλάς νοκ άουτ καθότι τραυματίας, Ντιόπ και Λεονάρντο παρουσίασαν σημάδια κόπωσης και είναι απορίας άξιον πως θα παίξει η «Ένωση»
Ακούστε 11άδα: Σάχα, Καφές, Ματέος, Νταντόμο, Μάκος, Καράμπελας, Λαγός, Ντρπιτς, Σκόκο, Μπαχά, Γκέντζογλου.
Δηλαδή Ντρπιτς-Ματέος στόπερ, στα αριστερά της άμυνας ο Νταντόμο, δεξιά θα παίξει ο αξιόμαχος Καράμπελας ελέω της απουσίας του Γεωργέα. Στη μεσαία γραμμή σε ρόλο κόφτη θα παίξει κατά πάσα πιθανότητα ο Γκέντσογλου, στα αριστερά ο Λαγός και δεξιά ο Μάκος με τον Καφέ επιτελικό μέσο. Επιθετικό δίδυμο θα είναι ο Σκόκο με τον Μπαχά.
11άδα για ήττα δηλαδή. Είναι να απορεί κανείς γιατί η ΑΕΚ έκανε ένσταση για το παιχνίδι του Βόλου και την είσοδο του τιμωρημένου Μπέου στα αποδυτήρια…
Εκτός και αν ο Χιμένεθ είναι τόσο διαβασμένος που μας εκπλήξει. Αλλά χλωμό φαίνεται αυτό το σενάριο…

«Αποφάσισε μέχρι την Κυριακή…»

Παράταση μέχρι την Κυριακή πήρε ο Γιώργος Δώνης από τον πρόεδρο του Ατρομήτου, Γιώργο Σπανό, ώστε να τον ενημερώσει αν θα μείνει στην ομάδα ή όχι.
«Αποφάσισε μέχρι την Κυριακή…»
Αρχικά, ο πρόεδρος της ομάδας του Περιστερίου είχε δώσει χρονικό περιθώριο στον Έλληνα προπονητή να απαντήσει μέχρι τις 25 Μαϊου, ωστόσο τελικά θα υπάρξει μία μικρή παράταση λόγω… πλέι οφ.

Ο Δώνης περιμένει να τελειώσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού, ώστε να συζητήσει με τους «πράσινους» και να δει αν πραγματικά υπάρχουν πιθανότητες να πάει στην Παιανία.
Ο Ατρόμητος όμως δεν θα περιμένει… αιώνια. Ο Σπανός θέλει μέχρι την Δευτέρα, όταν και θα δώσει συνέντευξη Τύπου για τα εισιτήρια διαρκείας της νέας σεζόν, να μπορεί να πει ποιος θα είναι ο προπονητής της ομάδας.

«Ο Αστέρας Τρίπολης ποτέ δεν έχει σταθεί εμπόδιο σε κανέναν»

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Άρη για τον Ροζέριο Μάρτινς μίλησε ο πρόεδρος των Αρκάδων, Γιώργος Μποροβήλος.
«Ο Αστέρας Τρίπολης ποτέ δεν έχει σταθεί εμπόδιο σε κανέναν»
Με δηλώσεις του στο novasports.gr ο Μποροβήλος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει γίνει πρόταση στην ομάδα, όμως τόνισε πως εφόσον έρθει προσφορά δεν πρόκειται να σταθούν εμπόδιο στον παίκτη.
« Γνωρίζω πως για τον ποδοσφαιριστή έχει πολύ καλή άποψη ο κ. Τσιώλης με τον οποίο άλλωστε έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν. Όμως τόσο εγώ, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης του Αστέρα δεν έχουν δεχτεί κρούση, είτε επίσημη, είτε ανεπίσημη για τον Ροτζέριο. Επομένως τι να πούμε παραπάνω για ένα θέμα που μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει; Απλά να σας υπενθυμίσω ότι ο παίκτης έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με τον Αστέρα».
Στο υποθετικό σενάριο πρότασης του Άρη για τον αθλητή, ο κ. Μποροβήλος, απαντά: « Ο Αστέρας Τρίπολης ποτέ δεν έχει σταθεί εμπόδιο σε κανέναν. Εάν γίνει πρόταση τη συζητάμε παρά το ότι ίσως με την παρουσία μας στη Superleague αυξάνονται οι αγωνιστικές μας υποχρεώσεις. Αλλά το ένα θέμα, δεν έχει σχέση με το άλλο. Με την ευκαιρία όμως θα ήθελα να σας υπενθυμίσω και κάτι ακόμη: Στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του Αστέρα στη μεγάλη κατηγορία, ουδέποτε η ομάδα εισέπραξε έστω και ένα ευρώ (!) από ποδοσφαιριστή. Αυτό δείχνει πως ο Αστέρας δεν έχει ανάγκη από τέτοιου είδους κινήσεις. Παρ' όλα αυτά εδώ είμαστε.», κατέληξε με νόημα.

«Aδέρφια ξυπνήσαμε…»

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα στην πλατεία Συντάγματος η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώθηκε μέσω του facebook. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το ειρηνικό πλήθος διαμαρτύρεται ειρηνικά χωρίς οποιαδήποτε παρέμβαση από τα ΜΑΤ.
«Aδέρφια ξυπνήσαμε…»
Διαβάστε LIVE τι γίνεται στο κέντρο της Αθήνας με ένα κλικ στο newstoday.gr όπου υπάρχει και livestreaming.

Στην Ιταλία τα δίνουν τα 6 εκ. Στην Ελλάδα;

Στην Ιταλία ή την Ελλάδα θα παίζω του χρόνου", λέει ο Νέλσον Βαλντές, ο οποίος πριν λίγες μέρες κοστολογούσε μέτος των δικαιωμάτων του του στα 6 εκ. ευρώ. Λέτε να τα δώσει ο Μαρινάκης;
Στην Ιταλία τα δίνουν τα 6 εκ. Στην Ελλάδα; (BINTEO)
Με νέες δηλώσεις από την πατρίδα του, την Παραγουάη, όπου αφίχθη σήμερα για ολιγοήμερες διακοπές, ο Νέλσον Βαλντές το είπε ξεκάθαρα ότι «έχω δελεαστικές προτάσεις από Ελλάδα και Ιταλία».
Παρακάμπτοντας τα περί Ιταλίας και Ελλάδας, καθώς ο ίδιος έχει πει ότι θέλει να πάει σε ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ (εκτός αν τον θέλουν Ίντερ, Μίλαν, Νάπολι ή Ουντινέζε, οπότε πάσο…), το θέμα είναι στο «μαρούλι»…
«Η Έρκουλες με κοστολογεί οκτώ εκατομμύρια ευρώ ή έξι για ένα μέρος των δικαιωμάτων μου. Άλλο πράγμα βέβαια το τι ζητάει η Έρκουλες και άλλο πράγμα το τι μπορούν να προσφέρουν οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι», είχε δηλώσει πριν από λίγες μέρες ο Παραγουανός φορ.
Για τα 8 κουβέντα να… μη γίνεται, τα 6 τα οποία ζητάει, σύμφωνα με τον Βαλντές πάντα, για ένα μέρος των δικαιωμάτων του η Έρκουλες, ο Ολυμπιακός προτίθεται να τα δώσει;
Μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα οι πρωταθλητές έκαναν… «χρυσό» τον Μιραλάς, δίνοντας του 1,3 εκ. ευρώ το χρόνο και έπεται και συνέχεια…
Είναι λογικό πως ο Ολυμπιακός σε αυτά τα ποσά δεν πρόκειται να πάει. Επομένως, δύο είναι τα σενάρια. Ένα είναι το… απίθανο, να τον αφήσει δηλαδή ελεύθερο η Έρκουλες, που υποβιβάστηκε και το άλλο, να «κατέβουν» οι Ισπανοί σε… συζητήσιμα ποσά.
Διαφορετικά, όσο «δελεαστική» και να είναι για τον Βαλντέζ η πρόταση του Ολυμπιακού, αν δεν… δελεαστεί η Έρκουλες, «γάμος» δεν πρόκειται να γίνει.
Πηγή: sportdog.gr

Τα… σκάει χοντρά για Πιζάρο η Φενέρ!!

«Σφήνα» στη μάχη της απόκτησης του Νταβίντ Πιζάρο, που αποτελεί μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού, μπήκε η Φενέρμπαχτσε.
Τα… σκάει χοντρά για Πιζάρο η Φενέρ!
Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Τουρκία, τα οποία αναπαράχθηκαν σε Ιταλία και Χιλή, η «Φενέρ» ενδιαφέρεται έντονα για την απόκτηση του μέσου των «τζιαλορόσι» και ετοιμάζει πρόταση ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ, ενώ στο παίκτη προσφέρει κλειστό τριετές συμβόλαιο.

Αναφορά στα δημοσιεύματα γίνεται και στο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού…

O Γκαρσία δίνει το τρόπαιο στις γυναίκες!!

Ο Πάμπλο Γκαρσία θα κάνει την απονομή του κυπέλλου του πρωταθλήματος στην πρωταθλήτρια γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο!
O Γκαρσία δίνει το τρόπαιο στις γυναίκες
Οι αθλήτριες της γυναικείας ομάδας, που κατέκτησαν το έκτο συνεχόμενο πρωτάθλημα της Α κατηγορίας, θα πάρουν λοιπόν το τρόπαιο από τα χέρια του Ουρουγουανού, πριν την έναρξη του αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός Βόλου, σε λίγες ώρες στην Τούμπα.
"Μπήκε σαν ιδέα να κάνει την απονομή ο Γκαρσία, άρεσε στις παίκτριες, είναι ποδοσφαιριστής που εμπνέει και αποφασίστηκε να κάνει αυτός την απονομή", τόνισε ο έφορος της ομάδας, Γιώργος Προύσαλης μιλώντας στο "Αθλητικό Μετρόπολις".
Πηγή: paok24.gr

Τρελλαδίτσα μου (ΒΙΝΤΕΟ)

O Γιώργος Μητσικώστας σχολιάζει την ελληνική επικαιρότητα, μέσα από ένα απολαυστικό βίντεο. Πρωταγωνιστές; Αυτιάς, Τράγκας, το Νησί, οι Supporters, ο Σαββόπουλος και όπως πάντα... ο Νίκος Αλέφαντος.
Τρελλαδίτσα μου (ΒΙΝΤΕΟ)
Δείτε το 17ο επεισόδιο του Mhtsi-Mouse που δημοσιεύτηκε στο contra.gr…












17o Eπεισόδιο Mitsi Mouse (Web Episode) by Mitsi-mouse

Ένσταση με ακαδημαϊκή βοήθεια!!!

Με τρεις δικηγόρους εκ των οποίων ο ένας είναι λέκτορας στην Νομική Σχολή και σύμβουλος του Υπουργείο Δικαιοσύνης θα υποστηρίξει η ΠΑΕ ΑΕΚ αύριο τις θέσεις της για να δικαιωθεί στην ένσταση.
Ένσταση με ακαδημαϊκή βοήθεια!
Στην ΑΕΚ πιστεύουν πολύ στην δικαίωση τους αναφορικά με την ένσταση που κατέθεσαν χθες για το κύρος του αγώνα Ολυμπιακού Βόλου – ΑΕΚ και την παρουσία του τιμωρημένου Αχιλλέα Μπέου σε χώρους που δεν του επιτρεπόταν. Η ΠΑΕ θα πάει αύριο στην εκδίκαση της ένστασης στην Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκα με τρεις δικηγόρους να την υπερασπιστούν. Τον Χάρη Γρηγορίου, τον Γιώργο Παναγόπουλο και τον Γιάννη Ανδρουλάκη. Ο τελευταίος μάλιστα είναι λέκτορας του ποινικού δικαίου στην Νομική Σχολή και σύμβουλος του Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Στην ΠΑΕ ΑΕΚ κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις για να διαφυλαχθεί η διαδικασία αύριο στην Σούπερ Λίγκα, ενώ οι άνθρωποι της πιστεύουν ότι οποιαδήποτε άλλη απόφαση εκτός της δικαίωσης της ΑΕΚ θα αποτελεί διακωμώδηση της Πειθαρχική Επιτροπής και αυτό διότι δεν θα τηρούνται οι νόμοι και οι κανονισμοί από τον οποιονδήποτε.
ΠΗΓΗ: aek365.gr

Αύξηση Μ.Κ. στη Sportday, “γκάζια” στον Alpha!!

Τον υπερδιπλασιασμό του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας αποφάσισαν οι μέτοχοι της Sportday. Η Φόρμουλα 1 από το Μόντε Κάρλο στον Alpha την Κυριακή.
Αύξηση Μ.Κ. στη Sportday, “γκάζια” στον Alpha
Τα... έσπρωξαν οι μέτοχοι στη Sportday
Τον υπερδιπλασιασμό του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας αποφάσισαν οι μέτοχοι της Sportday, που με αυτόν τον τρόπο δείχνουν εμπράκτως τη στήριξη τους στην εφημερίδα.

Μάλιστα η αύξηση έγινε με καταβολή μετρητών, προκειμένου η εφημερίδα να έχει ρευστότητα, μια λέξη... άγνωστη τον τελευταίο καιρό στα Ελληνικά ΜΜΕ.

Γκαζιές Alpha – Alpha από το Μόντε Κάρλο!

Αυτό το Σαββατοκύριακο, όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα στο Μόντε Κάρλο. Καθώς το GP θα μεταδοθεί σε 185 χώρες, πάνω από 850 εκ. τηλεθεατές σ’ όλο τον κόσμο αναμένεται να παρακολουθήσουν τις κόντρες των κορυφαίων πιλότων.

Οι στενοί δρόμοι, το ολισθηρό οδόστρωμα, οι μπαριέρες που καιροφυλακτούν και τα πολύ μαλακά ελαστικά της Pirelli που θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά, συνθέτουν το πιο απρόβλεπτο σκηνικό στο πιο λαμπερό περιβάλλον.

Στη μαρίνα συνωστίζονται τα μεγαλύτερα σκάφη του κόσμου, στην πλατεία μπροστά από το καζίνο βλέπει κανείς τα πιο όμορφα κορίτσια (κλικ φωτο για μεγέθυνση!) και τα πιο ποθητά σπορ αυτοκίνητα, ενώ στα μπαλκόνια των ξενοδοχείων συγκεντρώνεται όλο το διεθνές τζετ σετ.
Η εκπομπή F1 Countdown θα ξεκινήσει στις 14:00 με τα κυριότερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών και θα συνεχιστεί με πολύ παρασκήνιο απ’ το τι συμβαίνει στο Πριγκιπάτο πέρα από την αγωνιστική δράση. Κυριακή 29 Μαΐου 2011 στον Alpha.

Φήμες για απολύσεις στο στούντιο ΑΤΑ

Φήμες ακούγονται τις τελευταίες ώρες ότι γίνονται απολύσεις στο στούντιο παραγωγής ΑΤΑ του ΔΟΛ, όπως έγραψε το enimerosi24.gr . Η κατακόρυφη μείωση των παραγωγών για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν έχει ως αποτέλεσμα τις περικοπές στην εταιρεία της οποίας να αναφέρουμε το άνοιγμα κυμαίνεται σε μερικά εκατομμύρια ευρώ.
ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr

"Ποιοι θα είμαστε του χρόνου εδώ;"

Ο Σταύρος Κόλκας σχολιάζει τους βραδινούς αγώνες των πλέι οφ και αποτυπώνει την άποψή του για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
"Ποιοι θα είμαστε του χρόνου εδώ;"
Σήμερα είναι κάπως αστεία τα πράγματα, γιατί πρέπει να πεισθούμε σε πρώτη φάση πως η ένσταση της ΑΕΚ δεν έγινε για το θεαθήναι. Θα πρέπει να αποδειχτεί ουσιαστικά εντός αγωνιστικού χώρου.
Επίσης, το αστείο ενισχύεται από το γεγονός πως ο Ολυμπιακός Βόλου εξασφαλίζει την έξοδό του στην Ευρώπη με ήττα από τον ΠΑΟΚ. Μεγάλη τρύπα της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος και πλήγμα –ακόμη ένα– για την αξιοπιστία της.
Ο ΠΑΟΚ κλείνει τη σεζόν με το σημερινό 54ο επίσημο παιχνίδι του. Με σίγουρους για αποχαιρετισμό τους Μάκη Χάβο και Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, αλλά και με την απορία όλων μας με την απάντηση στο ερώτημα «ποιοι από δαύτους θα είναι εδώ του χρόνου;».
Το πιο μειωτικό της όλης ιστορίας για το ποδόσφαιρο είναι η σιγουριά που αντιμετωπίζουμε όλοι μας την πρωτιά του Παναθηναϊκού στη διαδικασία. Μιας ομάδας που παίζει για ένα αποτέλεσμα εκτός έδρας, έστω κι αν είναι κεκλεισμένων των θυρών, έστω κι αν το συγκεκριμένο γήπεδο είναι και δικό του.
Διαβάζοντας τον Τύπο και τα αφιερώματα που γίνονται για τον Παναθηναϊκό, δεν αμφισβητεί κανένας το ενδεχόμενο πρωτιάς του σήμερα το απόγευμα. Ούτε ο Τύπος κρατάει τους τύπους.
Νομίζω πως αυτή η χρονιά ήταν γεμάτη ανισορροπία. Και σαν ΠΑΟΚ που δεν κατάφερε να διατηρήσει τον κυνισμό του μεγάλου δασκάλου Φερνάντο Σάντος, αλλά και ως ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο γέμισε νεόκοπους παράγοντες που έσερναν για προβολή και επιβολή των θέσεών τους με το στανιό.
Εννοείται πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να δούμε. Μοναδική ελπίδα όλων μας, η οικονομική κρίση. Μία κρίση που ίσως οδηγήσει τις ΠΑΕ σε μία πιο προσεκτική προσέγγιση της καθημερινότητάς τους, σε μία πιο σοφή δομή των ομάδων τους.
Μπορεί να πέσει το επίπεδο, αλλά αν αποβληθούν οι τάσεις νεοπλουτισμού ίσως στο τέλος τα πράγματα να είναι καλύτερα.
ΠΗΓΗ: exedra.gr

Επέστρεψε και προπονήθηκε ο Μάρσαλ!!

Με το «βαρύ» πυροβολικό του, τον Ρόουλ Μάρσαλ, μάχιμο θα υποδεχτεί αύριο, στον πρώτο μικρό τελικό των πλέι οφ, τον Άρη ο ΠΑΟΚ (19.00, Αθλητικό Metropolis 9,55 των FM).
Ο Αμερικανός φόργουορντ αφίχθη σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, από τις ΗΠΑ όπου μετέβη προ ημερών για τη γέννηση του γιού του και από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» μετακινήθηκε στο κλειστό της Πυλαίας για να συμμετέχει στην προπόνηση της ομάδας. Έβγαλε το πρόγραμμα και έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση του Σούλη Μαρκόπουλου. Στα πλάνα του τεχνικού του «Δικεφάλου» υπολογίζεται και ο τραυματίας εσχάτως, Γιώργος Δέδας, ο οποίος περισσότερο προληπτικά δε χρησιμοποιήθηκε στο τελευταίο ματς της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό.

«Έχω πολλές προτάσεις…»

Ο Φράνκο Κοστάντζο, που αποτελεί βασικό μεταγφραφικό στόχο του Ολυμπιακού, παίζει απόψε το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της Βασιλείας και σύμφωνα με δηλώσεις του, από αύριο θα ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του…
«Έχω πολλές προτάσεις…»
«Έχω πολλές προτάσεις και θα αποφασίσω μαζί με την οικογένειά μου. Θέλω να παίξω σε ένα φιλόδοξο κλαμπ που όμως να αρέσει και στους δικούς μου.

Θα παραμείνω στην Ευρώπη, όμως την απόφασή μου θα την πάρω μετά το σημερινό ματς ελπίζοντας πως θα έχω πάρει το πρωτάθλημα
» τόνισε ο Αργεντινός τερματοφύλακας.

Καζίνο Δικεφάλ με τον Σταύρο Αδαμίδη!!

Το "Κουρκούτι" σχολιάζει με τον δικό του τρόπο την ένσταση που κατέθεσε η ΑΕΚ κατά της εγκυρότητας του αγώνα στον Βόλο, εξαιτίας της εισβολής του Αχιλλέα Μπέου στα αποδυτήρια ενώ ήταν τιμωρημένος…
Καζίνο Δικεφάλ με τον Σταύρο Αδαμίδη
Δείτε τη φωτογραφία που φιλοτέχνησε ο μετρ του φωτογραφικού μοντάζ στο Sport24. Η απόλυτη ατάκα: «όποιος κερδίζει στα χαρτιά πηγαίνει στο καζίνο».

«Δε θα ασχοληθώ με κάποιον τον οποίο ξυλοφόρτωνε η γυναίκα του»

Ο Γιάννης Καϋμενάκης, ο εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, σχολίασε με αυτόν τον τρόπο την επίθεση που δέχτηκε από τον Αλέξη Κούγια στα γραφεία της ΕΠΟ…
«Δε θα ασχοληθώ με κάποιον τον οποίο ξυλοφόρτωνε η γυναίκα του»
«Δε θα δώσω το παραμικρό δικαίωμα σε κάποιον που του έχω κάνει μήνυση. Επίσης, δε θα ασχοληθώ με κάποιον τον οποίο ξυλοφόρτωνε η γυναίκα του, όπως ο ίδιος δήλωνε στα κανάλια! Ασχολούμαι μόνο με σοβαρούς και επιτυχημένους ανθρώπους», δήλωσε στο «arcadia-sports.gr».
Πηγή: arcadia-sports.gr
 

«Θα καταργούσαν την ΕΠΟ για λάθος ενός ανθρώπου;»

Τις ευθύνες στον Γιάννη Τάκη έριξε ο Σάββας Κωφίδης για την πλαστή ενημερότητα του Ηρακλή.
«Θα καταργούσαν την ΕΠΟ για λάθος ενός ανθρώπου;»

Έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ, ο παλαίμαχος άσος και πρώην προπονητής του Ηρακλή, διερωτήθηκε: «Αν ένας παράγοντας της ΕΠΟ έκανε ένα λάθος, θα καταργούσαμε την ΕΠΟ;».

Από την πλευρά του αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Μιχάλης Γεράνης, είπε: «Επτά ομάδες της Σούπερ Λίγκας και 40 παιχνίδια εμπλέκονται στα στημένα. Είμαστε καθαροί, θα είναι σκάνδαλο αν δεν σωθούμε».
Πηγή: sportdog.gr

Η εξοργιστική κατάντια των εκλογών της ΕΣΗΕΑ!!

O Βασίλης Σαμπράκος σχολιάζει στο blog του τις εκλογές που διενεργούνται στο συνδικαλιστικό όργανο των… δημοσιογράφων.
Η εξοργιστική κατάντια των εκλογών της ΕΣΗΕΑ
Είναι, το λιγότερο, εξοργιστικό όλο αυτό που συμβαίνει στα κινητά τηλέφωνα των επαγγελματιών δημοσιογράφων τις τελευταίες μέρες. Δεκάδες υποψήφιοι για τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ βομβαρδίζουν τα κινητά μας με προεκλογικά μηνύματα, υποσχέσεις και ποιήματα. Διότι αυτή, η διοίκηση της Ενωσης των δημοσιογράφων μας έχει αντιμετωπίσει σαν θύματα που κάναμε το λάθος να της δώσουμε τα προσωπικά στοιχεία μας, τα οποία έχει παραδώσει σε όλους αυτούς.
Πού βρίσκουν όλοι αυτοί τα λεφτά για να κάνουν τέτοια προεκλογική εκστρατεία; Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να με εξοργίζουν με τα μηνύματά τους την ώρα που μάχομαι να προστατέψω τη δουλειά μου, την οποία όλοι αυτοί, οι συνδικαλιστές, άφησαν απροστάτευτη επί δεκαετίες; Ποια ήταν η τελευταία φορά που ένας, έστω ένας από όλους αυτούς πέρασε από το γραφείο μου ή μου τηλεφώνησε για να με ρωτήσει πώς τα βγάζουμε πέρα στην «Εξέδρα»; Ποιος έδωσε σε αυτούς τους ανθρώπους το δικαίωμα να μοιράζουν τον αριθμό του τηλεφώνου μου σε κάθε τυχαίο που απέκτησε το προνόμιο να μπουκάρει στη ζωή μου ετσιθελικά και παράνομα;
Ντρεπόμουν δεκαετίες τώρα για όλο αυτό που συμβαίνει στον χώρο του συνδικαλισμού των επαγγελματιών δημοσιογράφων. Πλέον είμαι εξοργισμένος. Και, όπως καλά έχω διαπιστώσει τις τελευταίες ημέρες, το ίδιο συμβαίνει με τη συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων μου, τους οποίους καθημερινά συναναστρέφομαι.
Ολο αυτό που κάνουν αυτοί οι υποψήφιοι αποδεικνύει περίτρανα ότι οι δημοσιογράφοι είμαστε στον κόσμο μας. Στη γυάλα μας. Εδώ ο κόσμος χάνεται κι αυτοί στέλνουν sms. Ντροπή!
ΠΗΓΗ: sambrakos.blogspot.com

«Αν είναι δυνατόν…»!

Αγανακτισμένος από τη (μια ακόμη) αναβολή στη δίκη του Μάκη Ψωμιάδη παρουσιάστηκε ο δικηγόρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Χάρης Οικονομόπουλος.
«Αν είναι δυνατόν…»!
«Αν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που δεν είναι καν πολιτικό ή θεσμικό πρόσωπο να μη δικάζεται για τα αδικήματά του εδώ και 11 χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά στον «NOVAΣπορ FM» o Oικονομόπουλος.
Αναλυτικά:
«Σε μια χώρα που ούτε ένας ληστής δημοσίου χρήματος από αυτούς που έφεραν την Ελλάδα ως εδώ δεν έχει περάσει ούτε μια μέρα φυλακή, όταν κάθε λογής Χριστοφοράκοι και Καραβέλες πίνουν ακόμα στην υγειά των κορόιδων, σε μια χώρα που Τσουκάτος, Μαντέλης, και κάθε λογής υποβρυχιάκηδες εθνικοί προμηθευτές και οι όμοιοί τους μέσα κι έξω από την Βουλή την βγάζουν διαρκώς καθαρή, στην χώρα του πολιτικού κουκουλώματος, η αρνησιδικία των κάθε λογής “Ψωμιάδηδων” δείχνει την ευθύνη KAI της δικαιοσύνης για την κατάντια της χώρας».
Μιλάμε για συμπεριφορές που επαναλαμβάνονται μέχρι σήμερα και σε άλλη ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας. Στην ΠΑΕ Καβάλα διαβάζω πληρωμές με σακούλες σκουπιδιών. Εκεί διαβάζω ότι η λογίστρια που κατηγορείται στην υπόθεση τη δική μας δραστηριοποιείται ξανά. Εκεί ακούω για συμβόλαια-μούφες.
Από το 1821 μέχρι σήμερα δεν καταφέραμε να φτιάξουμε κράτος. Είναι σημαντικό να υπάρχει ασφάλεια και δικαιοσύνη. Τον Στρος Καν τον έριξαν σε ένα κελί από τη μαρτυρία ενός και μόνο ανθρώπου. Όσο εξοργιστικό είναι αυτό, άλλο τόσο είναι και αυτό που συμβαίνει στη δική μας περίπτωση. Αν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που δεν είναι καν πολιτικό ή θεσμικό πρόσωπο να μη δικάζεται για τα αδικήματά του εδώ και 11 χρόνια».

Δε νομίζω, Τάκη...!!

"Στιγμιαίο λάθος" χαρακτήρισε ο Γιάννης Τάκης το πλαστό έγγραφο του Ηρακλή, αλλά τον εκθέτει το ...DNA της ενημερότητας. Η επιτροπή δεν αποφάσισε "λόγω σοβαρότητας της υπόθεσης"!
Δε νομίζω, Τάκη...
Την ευθύνη για την... ταλαιπωρία του Ηρακλή με την πλαστή φορολογική ενημερότητα και τον υποβιβασμό του στην Φούτμπολ Λιγκ, σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λιγκ, ανέλαβε ο Γιάννης Τάκης κατά την εκδίκαση της έφεσης του «Γηραιού» στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της έφεσης, διαβάστηκε από τους δικηγόρους του Ηρακλή το υπόμνημα που έστειλε σήμερα το πρωί ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ και σύμφωνα με το οποίο αναλαμβάνει την αποκλειστική ευθύνη για ό,τι έχει συμβεί.

«Δεν γίνεται για τυχόν λάθη και παραλείψεις ενός ανθρώπου να την πληρώνει ένας σύλλογος. Μια όποια στιγμιαία λανθασμένη επιλογή μου, δεν μπορεί να αποτελέσει λόγο αφανισμού της ομάδας», αναφέρει -μεταξύ άλλων ο Τάκης στο υπόμνημα, το οποίο σύμφωνα με τους Θεσσαλονικείς αναμένεται να βοηθήσει τον «Γηραιό» στην προσπάθεια που δίνει για την δικαίωση.

Στο ίδιο μήκος κύματος πάντως κινήθηκε και η υπερασπιστική γραμμή του Ηρακλή, που υποστήριξε ότι πρέπει να παραγραφεί το αδίκημα, πως ήταν μεμονωμέμο και πως έγινε μία φορά τον περασμένο Ιανουάριο και όχι κατ' εξακολούθηση. Επίσης ζήτησε, αν τιμωρηθεί ο Ηρακλής να τιμωρηθεί με το άρθρο 20 που αφορά την πλαστογραφία και έχει ποινές μόνο για τα φυσικά πρόσωπα.

Υπέρ του Ηρακλή τάχθηκαν και τρεις ομάδες από την Φούτμπολ Λιγκ, Πανθρακικός, Δόξα Δράμας και Λεβαδειακός, που θέλουν τώρα την παραμονή του «Γηραιού», για να μην μείνει ο Αστέρας Τρίπολης στην κατηγορία και να τον… ρίξουν βέβαια μετά λόγω της αδειοδότησης.
Η απόφαση αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας, καθώς ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, κ. Λεοντής, έδωσε προθεσμία στις ομάδες να καταθέσουν υπομνήματα μέχρι την Τρίτη 31 Μαΐου. Αυτό έγινε λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης την οποία θέλει να μελετήσει με μεγαλύτερη προσοχή...
Πηγή: sportdog.gr

Άλλη Εντελώς… Κατάθεση!!

Τους αριθμούς των τραπεζικών λογαριασμών όπου οι ΑΕΚτζήδες θα μπορούν να καταθέσουν τα χρήματά τους ανακοίνωσαν οι Supporters.
Άλλη Εντελώς… Κατάθεση!
Όπως λέει το αεκτζήδικο σλόγαν ΑΕΚ είναι μία Άλλη Εντελώς Κατάσταση και με μία παράφραση αυτή η είναι μία Άλλη Εντελώς Κατάθεση…
Διαβάστε το ενημερωτικό δελτίο των Supporters και τους αριθμούς των τραπεζικών λογαριασμών:
Αγαπητοί φίλοι,
Στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε προκειμένου να βοηθήσουμε την αγαπημένη μας ομάδα και μετά την χθεσινή παρουσίαση του πλάνου μας, όπου μπορείτε να δείτε αναλυτικά στην επίσημη ιστοσελίδα μας www.aeksupporters.gr, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω :
Από σήμερα είναι σε λειτουργία οι δύο τραπεζικοί λογαριασμοί όπου μπορείτε να καταθέτετε τα χρήματά σας :
1.EUROBANK αρ. λογαριασμού: 0026 0063 49 0200524510
IBAN : GR 1002600630000490200524510

2. ALPHA BANK αρ. λογαριασμού: 116 002002 014743
IBAN : GR 20014011 6011600200 201474

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνιση, με τους εξής τρόπους :
Τηλ. : 210 6673650
Φαξ : 210 6673897
mail : info@aeksupporters.gr


Σας ευχαριστούμε
AEK Supporters Club

Αισιοδοξία στον Ηρακλή!!

Αισιόδοξοι αποχώρησαν από τα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδή τα μέλη της νομικής υπηρεσίας του Ηρακλή, μετά την έφεση που κατέθεσαν για την υπόθεση της πλαστής φορολογικής ενημερότητας.

Αισιοδοξία στον Ηρακλή!
Μάλιστα, ο Δημήτρης Βαγιάκος εξερχόμενος από τα γραφεία δήλωσε:«Η υπόθεση εξελίχθηκε καλά. Στο εφετείο η διαδικασία πάντα είναι σύντομη. Έστω και ένας από τους λόγους, για τους οποίους θεωρούμε ότι η πρωτόδικη απόφαση ήταν άδικη, να γίνει δεκτός, είναι αρκετό για εμάς. Με βάση την χθεσινή απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου, ο Αστέρας Τρίπολης δεν είχε έννομο συμφέρον να προχωρήσει στην καταγγελία. Μέχρι την Τρίτη θα καταθέσουμε υπομνήματα και λογικά την Τετάρτη θα έχουμε την απόφαση».
Από την πλευρά του, ο Αλέξης Αδαμίδης δήλωσε ότι: «Με περηφάνια και αξιοπρέπεια παραθέσαμε τα επιχειρήματά μας. Με καθαρά νομικά κριτήρια, θα δικαιωθούμε».

«Αποκλεισμένοι» στην Κατεχάκη οι Ηρακληδείς!!

Όχι δεν έπεσε χιόνι στην Αθήνα, απλά η αστυνομία απέκλεισε τους φιλάθλους του Ηρακλή 200 μετρά από τα γραφεία της ΕΠΟ, όπου η «κυανόλευκη» ΠΑΕ κατάθεσε έφεση για την πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα…
«Αποκλεισμένοι» στην Κατεχάκη οι Ηρακληδείς!
Σύμφωνα με πηγές, οι φίλαθλοι του «γηραιού» ταξίδεψαν οδικώς από τη Θεσσαλονίκη και γύρω στις 16:38 αποκλείστηκαν από την αστυνομία στη λεωφόρο Κατεχάκη, ενώ οι περίπου πενήντα του Athens Club έχουν οδηγηθεί σε μία απόσταση διακοσίων μέτρων από τα γραφεία της ΕΠΟ.

Το «αντίο» του «Μούσλι» από το Facebook!!

O Zλάταν Μουσλίμοβιτς αποχαιρέτησε τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ μέσω της σελίδας του στο Facebook και συγκεκριμένα με μια ανάρτηση στον «τοίχο» του.
Το «αντίο» του «Μούσλι» από το Facebook
«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους οπαδούς του ΠΑΟΚ σε όλον τον κόσμο για αυτά τα τρία υπέροχα χρόνια που πέρασα και ήμουν στην ευχάριστη θέση να είμαι ένας από εσάς. Όπως πάντα λέω, μια φορά ΠΑΟΚ για πάντα ΠΑΟΚ!! Θα σας έχω για πάντα στην καρδιά μου!! Ένας από εσάς (ΠΑΟΚΑΡΑ)», έγραψε ο Βόσνιος φορ.
Αξιοσημείωτο είναι πως ο «Μούσλι» υπογράφει το μήνυμα του με το όνομα… Αλάνι 11!
Πηγή: olapaok.gr
 

Ο Μέσι... χαζεύει τον Πουγιόλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πουγιόλ πήγε να τα βάλει με τον Μέσι στην προπόνηση της Μπαρτσελόνα και... εκτέθηκε!
Ο Μέσι... χαζεύει τον Πουγιόλ! (ΒΙΝΤΕΟ)











«Δεν έχει άμεση συμμετοχή ο μέτοχος»

Ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ένωσης Φίλων Α.Ε.Κ., Κυριάκος Χήνας, αναφέρθηκε στην κίνηση των Supporters, την άμεση συμμετοχή του απλού μετόχου, για το μοντέλο που ακολουθείται στην Ισπανία με την Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην «Ενωση 1924» και απάντησε για τον χαρακτηρισμό “μεικτού μοντέλου λαϊκής βάσης και ελίτ”:

«Δεν έχει άμεση συμμετοχή ο μέτοχος»
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον "Sentra 103,3":
“Θεωρώ ότι σε ώρες πολύ κρίσιμες για την Α.Ε.Κ. είναι ολέθριο να λειτουργούν οπαδόμετρα. Τώρα δοκιμάζονται άλλα πράγματα, είναι τα ανακλαστικά ενότητας και υπεύθυνων προτάσεων από τους “Ενωσίτες”. Γι' αυτό, λοιπόν, είναι αξιοσημείωτη η πρωτοβουλία των Supporters, γιατί στηρίζεται στη συμμετοχή του απλού φιλάθλου, έναν προσανατολισμό που υπηρετούμε εδώ και πολλούς μήνες, με σαφείς προτάσεις στις γενικές συνελεύσεις της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., με άρθρα στον Τύπο και στο διαδίκτυο και με ημερίδες σε κεντρικά ξενοδοχεία και σε μαζικούς χώρους.
Όμως θεωρώ ότι αναγκαία αυτή η ενότητα όχι μόνο δεν αποκλείει το διάλογο, αλλά επιβάλλει μια κριτική για να βελτιωθούν οι αδυναμίες που έχει η πρόταση των Supporters. Αδυναμίες οι οποίες είναι πολλές και δομικές. Καλείται ο απλός “Ενωσίτης” να συμμετάσχει με κατώτερο όριο 200 ευρώ, σε μια περίοδο οριακής δοκιμασίας των οικονομικών, γιατί είναι πολύ μεγάλο το ποσό αυτό για τα απλά λαϊκά στρώματα. Παράλληλα δεν δίνεται η ευκαιρία στο απλό μέλος να συμμετέχει σε μια σειρά προσπαθειών που την ονομάζουμε “Εταιρική Διακυβέρνηση”.
Δηλαδή στον άμεσο έλεγχο των οικονομικών της Π.Α.Ε., στην εκλογή του απλού μέλους, έστω και με μια μετοχή στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας. Όλοι αυτοί θα συμμετέχουν στην εταιρία Supporters και όχι στην Π.Α.Ε. ΑΕΚ. Είναι δυο διαφορετικά τμήματα αυτά, έμμεσα είναι τα αντανακλαστικά τους και δεν είναι καθόλου άμεση η συμμετοχή και η πρόσβαση του απλού μετόχου στην Π.Α.Ε. ΑΕΚ”.
Για την άμεση συμμετοχή του απλού μετόχου και για το αν θα έδινε μεγαλύτερο κίνητρο συμμετοχής, απ' ότι υπάρχει τώρα:
“Βεβαίως και τη συμμετοχή του σε όλα τα επίπεδα συναπόφασης και λειτουργίας και πάνω απ' όλα να του παρέχεται η ευκαιρία να ψηφίζει για το παραμικρό θέμα το οποίο ανοίγει η Π.Α.Ε. Αυτό σημαίνει “κοινωνικοποιημένη Π.Α.Ε.”. Ο όρος λαϊκή βάση έχει ξεθυμάνει, έχει χρωματιστεί αρνητικά από τις μέχρι τώρα προσπάθειες. Χρησιμοποιούμε τον όρο κοινωνικοποιημένη Π.Α.Ε., γιατί ο κάθε απλός άνθρωπος, με αυτό που συγκινεί την ψυχή του, με το όραμα μιας άλλης Α.Ε.Κ., μπορεί να συμμετάσχει σε κάθε επίπεδο εξουσίας και συναπόφασης”.
Για το γεγονός ότι το μοντέλο που ακολουθεί είναι όμοιο με εκείνο που υπάρχει στην Ισπανία, και συγκεκριμένα στην Ρεαλ και στη Μπαρτσελόνα:
«Απολύτως, αρκεί να μην το συκοφαντήσουμε και το σπιλώσουμε, ότι δήθεν πάμε να γίνουμε Μπαρτσελόνα. Πάμε να υιοθετήσουμε το μοντέλο της Μπαρτσελόνα, ένα μοντέλο που είναι εξαιρετικά ρεαλιστικό και εφικτό, γιατί ο απλός μέτοχος μετέχει άμεσα και ρεαλιστικά στην εταιρία της Α.Ε.Κ. και όχι σε μια άλλη εταιρία, η οποία θα συμμετέχει έμμεσα και ανακλαστικά στην εταιρία της Α.Ε.Κ.”.
Για τα προβλήματα δυσλειτουργίας που ο ίδιος εντοπίζει στην πρόταση των Supporters:
“Πολλοί περισσότεροι θα έρχονταν και θα αναπτυσσόταν μια άλλη δυναμική αν ήταν 50 ευρώ η συμμετοχή και ένα μαζικό λαϊκό κίνημα θα απέτρεπε κάποιους ανθρώπους που θα επιβουλεύονταν το κακό της Α.Ε.Κ., αλλά και με τα μικρά οικονομικά αυτά μέσα θα δημιουργούνταν ένα οικονομικό υπόβαθρο για του χρόνου. Διότι ένα ακόμη χαρακτηριστικό της σχετικής ασυνέπειας είναι αυτό, να συγκεντρωθεί τώρα ένα ποσό και καλούνται οι μέτοχοι να καταβάλουν και του χρόνου το ποσό των 200 ευρώ και τον άλλο χρόνο ακόμη ένα ποσό των 200 ευρώ.
Δηλαδή τα 200 ευρώ είναι ετήσια συνδρομή, δεν είναι εφάπαξ καταβολή, όπως λέμε εμείς. Με 200 ευρώ κανονικά θα έπρεπε να αγοράζεις μετοχές που θα σε ακολουθούν δια βίου. Όμως αυτό δεν γίνεται τώρα, γιατί πρέπει με 200 ευρώ να ανανεώσεις τη συνδρομή. Αυτό είναι εμφανής δυσλειτουργία. Γενικότερα, μάλλον πρόκειται για μια αριστοκρατική κίνηση που έχει χαρακτηριστικά φεουδαρχίας. Δεν ξανοίγεται στην απλή λαϊκή βάση, σε αυτό που πραγματικά οραματίζεται η κάθε ευγενική ψυχή του “Ενωσίτη. Αυτό είναι ένα μειονέκτημα ”.
Για το αν συμφωνεί με τον χαρακτηρισμό “μεικτού μοντέλου λαϊκής βάσης και ελίτ”:
“Είναι σεβαστό. Είναι μια άλλη άποψη την οποία σεβόμαστε. Αν σε μια κοινωνία πλουραλιστική θεωρούμε ότι αυτό που λέμε εμείς είναι το σωστό, είναι όλεθρος, είναι καταστροφική. Ασφαλώς σεβόμαστε μια άλλη διαφορετική άποψη, αλλά διαφωνούμε πλήρως ως προς τη δομή που ξεκινάει όλο αυτό το μοντέλο. Ευτυχώς που βρέθηκε μια εύπορη ομάδα ανθρώπων να κινήσει μια διαδικασία, αυτό είναι παρήγορο σε μέρες όπου ο κάθε άνθρωπος ιδιωτεύει ασπόνδυλα.
Αυτό είναι μια σημαντική προσπάθεια. Βέβαια θα περιμέναμε από αυτούς τους ανθρώπους, πρώτα απ' όλα, να βοηθήσουν με 20.000 ευρώ την ΚΑΕ Α.Ε.Κ. όταν κινδύνευε να πέσει και κινδυνεύει ακόμη, και στα ερασιτεχνικά τμήματα. Θα έπρεπε πρώτα εκεί να κατευθυνθεί η βοήθεια, γιατί αυτή είναι η αληθινή καρδιά και ψυχή της Α.Ε.Κ..
Από λυτρωτές-σωτήρες έχουμε δει επανειλημμένα δείγματα απύθμενης αλαζονείας, ενός αυταρχισμού που τελικά υπονόμευσαν το αξιακό μέγεθος της Α.Ε.Κ., όπως το είδαμε ως κατάληξη. Καλύτερα, λοιπόν, αυτό που συγκινεί την ψυχή του απλού “Ενωσίτη”, η συμμετοχή του δηλαδή σε κάθε επίπεδο συναπόφασης θα δώσει πραγματικά το μέγεθος της αληθινής Α.Ε.Κ.
Κρατάει ένα επίπεδο ήθους και αξιοπρέπειας το οποίο δεν διασφαλίζεται πάντα με τους μεγιστάνες του πλούτου. Βλέπουμε να φτάνουνε σε μια ευρεία γκάμα συμπεριφορών από αφέλεια, μέχρι γραφικότητα και μέχρι ανήθικη συμπεριφορά, επειδή εκμεταλλεύονται την παντοδυναμία της κοινωνικής και ταξικής θέσης τους”.
Για τη συμμετοχή του στη δημιουργία της “Ένωσης 1924”:
“Ήταν ιδανική στιγμή για να φτάσει η ΑΕΚ στο μέγεθος που της αξίζει. Δυστυχώς η “Ένωση 1924” συνεθλίβη συμβιβαζόμενη, με πρακτικές και με πρόσωπα στα οποία δεν έπρεπε να υποκύψει. Γι' αυτό και έχασε, αλλιώς θα τροφοδοτούνταν μια άλλη εξέλιξη και θα ήταν πρωτοπόρο για τα ελληνικά δεδομένα, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά και για όλο τον ελληνικό αθλητισμό και για κοινωνικούς συμβιβασμούς, αυτό το λαϊκό μόρφωμα που θα έπαιρνε στα χέρια του το τεράστιο μέγεθος της Α.Ε.Κ.”.
Για την κουλτούρα του Έλληνα οπαδού, αλλά και τις δυνατότητες διοίκησης των συλλόγων που πρέπει να προωθήσει η Πολιτεία:
“Για τον ιδιόκτητη “πατερούλη” έχει απαντήσει ήδη ο πρεσβύτερος Γεώργιος Παπανδρέου, ο οποίος είπε “δεν κάνουμε επιλογή τυράννων, αρνούμεθα την τυραννία”. Αλλά για το μοντέλο και την κουλτούρα των λαών, η οποία δεν είναι ένα συγκεκριμένο προϊόν το οποίο έρχεται ή δεν υπάρχει, αποκτάται από μια δυναμική που την τροφοδοτείς εσύ.
Εσύ πείθεις τις λαϊκές μάζες να σταθούν κοντά σου ή τις απαξιώνεις στον καναπέ τους. Αν καταφέρουμε να εμπνεύσουμε μια συγκεκριμένη πεποίθηση, ότι αυτή η υπόθεση μας αφορά, γιατί εμείς μετέχουμε, εμείς ψηφίζουμε, εμείς αποφασίζουμε, από εμάς εξαρτάται αυτό που αγαπάμε, τότε πολλοί θα στρατευτούν σε ένα όμορφο εγχείρημα, το οποίο θα έχει κατάληξη αυτό που όλοι ονειρευόμαστε. Έτσι ήρθε στους λαούς αυτούς.
Δεν τους ήρθε με επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος η συμμετοχική δημοκρατία στις αθλητικές ομάδες τους. Είδαν ότι στην πράξη αυτοί αποφάσιζαν για το όραμα που έχουν μέσα στο μυαλό και στην ψυχή τους και ο θεσμός τους έδωσε τη δυνατότητα να το υλοποιήσουν. Αυτό ζητούμε και εμείς από την πολιτεία, να δώσει τη δυνατότητα σε όλες τις ομάδες ή σε όποιες θέλουν να μην είναι πλέον σύμφωνα με αυτό το αρχαιοκρατικό μοντέλο της πατρογονικής εξουσίας. Να δώσουν το δικαίωμα σε κάθε Π.Α.Ε. να διοικηθεί με όποιον τρόπο επιθυμεί και τα αποτελέσματα θα τα δούμε, κυρίως στη νοοτροπία και στην ψυχοσύνθεση του πολίτη”.

"Ψάξτε Βόλο-Πανιώνιο και θα βρείτε "μαϊμού" ενημερότητες"!

Καταγγελίες για τον Πανιώνιο και τον Ολυμπιακό Βόλου έκανε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο ο Αλέξης Κούγιας.
"Ψάξτε Βόλο-Πανιώνιο και θα βρείτε "μαϊμού" ενημερότητες"!
"Aν ψάξουν διαχρονικά τον Βόλο και τον Πανιώνιο, θα βρούν πολλές "μαϊμού" φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες", δήλωσε στον FM100 ο πρόεδρος της Παναχαϊκής

Φοβερό... αυτογκόλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το αυτογκόλ που μπήκε στον αγώνα της Ινστιτούτο με την CAI στην Primera B στην Αργεντινή βάζει υποψηφιότητα για το... καλύτερο της σεζόν!
Φοβερό... αυτογκόλ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Απολαύστε το!












Το Video της ημέρας!!

Στον αγώνα της Γιβάσκιλα με την KuPs (!) στη Φινλανδία, ο Γιάρι Βιρτάσεν έβαλε ένα φοβερό γκολ-βολέ από τα 40 μέτρα!
Μια γκολάρα από τη... Φινλανδία! (ΒΙΝΤΕΟ)