Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ένα μεγαλοπρεπές «αντίο» στον Γκάρι (pics)

Πηγή: theplayer.gr

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η καριέρα του Γκάρι Νέβιλ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» μπορεί να έχασαν σε φιλικό με 2-1 από τη Γιουβέντους, αλλά το γεγονός ότι η ομάδα του ’92 ενώθηκε και πάλι σημαίνει πολλά…

Για την ιστορία, η «γηραιά κυρία» επικράτησε με 2-1 χάρη σε γκολ των Πέπε και Τζιαντονάλντο, παρά το γεγονός ότι ο Γουέιν Ρούνεϊ είχε ανοίξει το σκορ στο 19ο λεπτό.

Το «Όλντ Τράφορντ» ήταν κατάμεστο και χειροκρότησε τον Γκάρι Νέβιλ που έγραψε τη δική του ιστορία στη μεγάλη ιστορία της Γιουνάιτεντ, αλλά δεν πρέπει να παραβλέψουμε πως η επιστροφή του Ντέιβιντ Μπέκαμ έκλεψε σε μεγάλο βαθμό την παράσταση. Άξιο αναφοράς είναι πως ο Ρίο Φέρντιναντ μετά το τέλος του αγώνα έγραψε στο Twitter του πως «Ο Μπέκαμ χειροκροτήθηκε περισσότερο και από τον Γκάρι!».

Κι επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, δείτε φωτογραφίες από το ιστορικό παιχνίδι:













Η αρχική ενδεκάδα της Μάντσεστερ:
Κιούστσακ, Φιλ Νεβιλ, Ο’Σέι, Μπράουν, Γκάρι Νέβιλ, Γκιγκς, Μπατ, Σκόουλς, Μπέκαμ, Ρούνεϊ, Όουεν

Δείτε τι δήλωσαν παλαιοί και πρόσφατοι συμπαίκτες του μεγάλου Γκάρι:

Ρόι Κιν: «Όταν ο Γκάρι μπήκε για πρώτη φορά στα αποδυτήρια στα 18 του χρόνια, έμοιαζε περισσότερο με 38άρη- μετρούσαν τα λόγια του. Όλοι λένε ότι γκρίνιαζα πολύ, αλλά ο Νεβ ήταν χειρότερος! Νομίζω από τους καλύτερους επαγγελματίες και χαρακτήρες που γνώρισα. Για τον Γκάρι το σήμα της Γιουνάιτεντ σήμαινε πολλά και το έδειχνε, κάτι που εκτίμησε ιδιαίτερα ο κόσμος».

Άντι Κόουλ: «Σπουδαίος τύπος. Γκρίνιαζε συνεχώς, αλλά πάντα στο σωστό τάιμινγκ και με γνώμονα το καλό της ομάδας. Μας κρατούσε σε εγρήγορση. Ήταν ένας εκπληκτικός άνθρωπος, με μεγάλη αίσθηση του χιούμορ και όπως φάνηκε όλα αυτά τα χρόνια, ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής για τη Γιουνάιτεντ και την εθνική Αγγλίας».

Ντουάιτ Γιορκ: «Είχε μέταλλο νικητή. Όταν έφυγε πια ο Ρόι (Κιν) είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να πάρει το χρίσμα του ηγέτη στην ομάδα. Η περίπτωση του Γκάρι είναι παρόμοια με εκείνη του Ντένις Έργουϊν. Έπαιζε συχνά και είχε σταθερά καλή απόδοση, χωρίς να τραβάει πάνω του τα φλας. Χρειάζεται τέτοιους παίκτες για να κατακτάς τίτλους».

Πατρίς Εβρά: «Με βοήθησε απίστευτα από την πρώτη ημέρα που πάτησα το πόδι μου στο Μάντσεστερ. Από το να βρω σπίτι, μέχρι να μου δείξει τις εγκαταστάσεις της ομάδας. Μιλούσε πολύ, λες κι είχε καταπιεί ραδιόφωνο (γέλια)! Παρόλα αυτά, είμαι πολύ χαρούμενος που είχα την τύχη να αγωνιστώ μαζί του, γιατί ήταν εξαιρετικός επαγγελματίας, έπαιζε με ψυχή και αγαπούσε παράφορα τη Γιουνάιτεντ».

Μια μεγάλη στιγμή: Γκάρι Νέβιλ και Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο:


Δεν υπάρχουν σχόλια: