Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

"Ποιοι θα είμαστε του χρόνου εδώ;"

Ο Σταύρος Κόλκας σχολιάζει τους βραδινούς αγώνες των πλέι οφ και αποτυπώνει την άποψή του για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
"Ποιοι θα είμαστε του χρόνου εδώ;"
Σήμερα είναι κάπως αστεία τα πράγματα, γιατί πρέπει να πεισθούμε σε πρώτη φάση πως η ένσταση της ΑΕΚ δεν έγινε για το θεαθήναι. Θα πρέπει να αποδειχτεί ουσιαστικά εντός αγωνιστικού χώρου.
Επίσης, το αστείο ενισχύεται από το γεγονός πως ο Ολυμπιακός Βόλου εξασφαλίζει την έξοδό του στην Ευρώπη με ήττα από τον ΠΑΟΚ. Μεγάλη τρύπα της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος και πλήγμα –ακόμη ένα– για την αξιοπιστία της.
Ο ΠΑΟΚ κλείνει τη σεζόν με το σημερινό 54ο επίσημο παιχνίδι του. Με σίγουρους για αποχαιρετισμό τους Μάκη Χάβο και Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, αλλά και με την απορία όλων μας με την απάντηση στο ερώτημα «ποιοι από δαύτους θα είναι εδώ του χρόνου;».
Το πιο μειωτικό της όλης ιστορίας για το ποδόσφαιρο είναι η σιγουριά που αντιμετωπίζουμε όλοι μας την πρωτιά του Παναθηναϊκού στη διαδικασία. Μιας ομάδας που παίζει για ένα αποτέλεσμα εκτός έδρας, έστω κι αν είναι κεκλεισμένων των θυρών, έστω κι αν το συγκεκριμένο γήπεδο είναι και δικό του.
Διαβάζοντας τον Τύπο και τα αφιερώματα που γίνονται για τον Παναθηναϊκό, δεν αμφισβητεί κανένας το ενδεχόμενο πρωτιάς του σήμερα το απόγευμα. Ούτε ο Τύπος κρατάει τους τύπους.
Νομίζω πως αυτή η χρονιά ήταν γεμάτη ανισορροπία. Και σαν ΠΑΟΚ που δεν κατάφερε να διατηρήσει τον κυνισμό του μεγάλου δασκάλου Φερνάντο Σάντος, αλλά και ως ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο γέμισε νεόκοπους παράγοντες που έσερναν για προβολή και επιβολή των θέσεών τους με το στανιό.
Εννοείται πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να δούμε. Μοναδική ελπίδα όλων μας, η οικονομική κρίση. Μία κρίση που ίσως οδηγήσει τις ΠΑΕ σε μία πιο προσεκτική προσέγγιση της καθημερινότητάς τους, σε μία πιο σοφή δομή των ομάδων τους.
Μπορεί να πέσει το επίπεδο, αλλά αν αποβληθούν οι τάσεις νεοπλουτισμού ίσως στο τέλος τα πράγματα να είναι καλύτερα.
ΠΗΓΗ: exedra.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

kane mas k mia analisi sto pro etwn mats kalamarias-paok tote oute esis kratisate tous tipous giayto k ta moukalia sto tote skorer mietsel ante geia pos ta fernei i tatiania i zwi....