Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

«Μανόλο, μείνε»

Το πλάνο του για την ΑΕΚ της επόμενης χρονιάς αναμένεται να παρουσιάσει αύριο στον Μανόλο Χιμένεθ ο Σταύρος Αδαμίδης, σε συνάντηση που θα έχει μαζί του, ζητώντας του παράλληλα να παραμείνει στον πάγκο της. Τη νίκη θέλει σήμερα κόντρα στον Παναθηναϊκό η «Ένωση», ώστε να τον προσπεράσει και να περιμένει την απόφαση της ένστασης, για να μάθει αν θα παίζει στο Champions ή το Europa League.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ θα προσπαθήσει να πείσει τον Ισπανό προπονητή να πάρει στα χέρια του τον «Δικέφαλο», παρουσιάζοντάς του ένα ειλικρινές και ρεαλιστικό πλάνο για την επόμενη σεζόν. Άλλωστε από την πλευρά του, ο ισχυρός άνδρας των «κιτρινόμαυρων» ξέρει ότι οι οικονομικές δυνατότητες του συλλόγου είναι περιορισμένες, αλλά στο θέμα του τεχνικού είναι διατεθειμένος να κάνει την υπέρβαση και να δώσει το κάτι παραπάνω.

Από την πλευρά του ο Χιμένεθ δεν πρόκειται να βιαστεί να απαντήσει στον Αδαμίδη, αφού μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ΑΕΚ, θα προτιμήσει να σκεφτεί με ηρεμία την πατρίδα του πριν αποφασίσει, όπως αποκαλύπτει η Sportday. Ο Ισπανός τεχνικός είναι ευχαριστημένος από τη βελτίωση που βλέπει στην «Ένωση» εσχάτως, ενώ δεν τον νοιάζει τόσο το μπάτζετ που θα έχει, αρκεί να ξέρει ότι θα μπορέσει να δουλέψει απερίσπαστος και να φτιάξει αυτό που θέλει. Στα συν για τους «κιτρινόμαυρους» είναι και το γεγονός ότι ο Χιμένεθ δεν έχει στα χέρια του κάποια πρόταση από την πατρίδα του. Αν υπάρξει ανταγωνιστικό ρόστερ και γίνει ξεκάθαρο στους οπαδούς της ΑΕΚ το νέο πλάνο της ομάδας, τότε υπάρχουν αρκετές πιθανότητες ο Χιμένεθ να κάθεται και του χρόνου στον πάγκο της ομάδας.

Για το «τρίποντο» και… βλέπουμε

Τη νίκη έχει μοναδικό στόχο η ΑΕΚ στη σημερινή αναμέτρησή της με τον Παναθηναϊκό, στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ, για την έκτη και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ. Η «Ένωση» με τους τρεις βαθμούς της νίκης θα προσπεράσει τους «πράσινους» και αν δικαιωθεί στην ένσταση που έχει καταθέσει για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου, τότε θα περάσει αυτή πρώτη, αφήνοντας πίσω της Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Αν δεν καταφέρει ωστόσο να καταλάβει την πρωτιά, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League της επόμενης περιόδου, δεν την απασχολεί η θέση που τερματίσει στους αγώνες διαβάθμισης, αφού θα προκριθεί στο Europa League ως κάτοχος του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Μανόλο Χιμένεθ δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τιμωρημένων Δέλλα και Μίτσελ, όπως και των τραυματιών Γεωργέα, Λυμπερόπουλου, αλλά και του «κομμένου» Μπλάνκο. Οι Καφές και Μανωλάς συμπεριλήφθησαν στην αποστολή, αλλά η συμμετοχή τους θα κριθεί σήμερα, αφού και οι δύο προέρχονται από τραυματισμούς.

Η πιθανότερη σύνθεση, στο 4-4-2 με το οποίο θα παραταχθεί η «Ένωση», είναι με τους Σάχα, Μανωλά, Ματέος, Ντρπιτς, Καράμπελα, Ντιοπ, Λαγό, Μάκο, Γκερέιρο, Μπαχά, Σκόκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: