Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Football League… made in England!!

Football League… made in England
Πολλές φορές έχουμε τα παράπονά μας από το θέαμα στα ελληνικά ματς.

Τυχαία, όμως έχει πάρει στα αγγλικά το όνομά της η Football League;

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, Ηρακλής και Εθνικός Γαζώρου ήρθαν ισόπαλοι 3-3, σε ένα ματς που θύμισε… Premier League.

Στα άλλα δύο ματς, Πανσερραϊκός και Καλλονή επικράτησαν με σκορ 1-0 των Λάρισα και Παναιτωλικού αντίστοιχα, με τους ηττημένους να αστοχούν από ένα πέναλτι!

Μόνο… Ελλάδα δεν θύμισε το παιχνίδι του Ηρακλή με τον Εθνικό Γαζώρου στο Καυτανζόγλειο. «Ψυχρολουσία» έπιασε τους Θεσσαλονικείς, καθώς μόλις στο 4’ ο Αλεξάντροβιτς έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Ο Ηρακλής ανέβασε την απόδοση του και ο Χιονίδης στο 26’ έφερε το παιχνίδι στα ίσα με ωραίο πλασέ. Στο 43’ ο «Γηραιός» είχε την ευκαιρία να προηγηθεί, όμως ο Στεφανίδης σημάδεψε στο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι και πάλι με τον Χιονίδη μπήκαν μπροστά με σκορ 2-1 και πάλι με κεφαλιά του Χιονίδη. Το «show» των δύο παικτών (Χιονίδη – Αλεξάντροβιτς) συνεχίστηκε, καθώς ο τελευταίος ισοφάρισε σε 2-2. Ο Ηρακλής έμεινε με 10 παίκτες στο 82’ και ένα λεπτό αργότερα ο Κατσαβάκης έβαλε μπροστά τον Εθνικό Γαζώρου με 3-2. Οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη, με τον Παπαστεριανό να «γράφει» το τελικό 3-3, δίνοντας άρωμα… Premier League στην αναμέτρηση τόσο με τις ανατροπές, όσο και με τη… βροχή των γκολ.

Στις Σέρρες, ο Πανσερραϊκός υποδέχθηκε τη Λάρισα και οι δύο ομάδες κυνήγησαν το γκολ. Δευτερόλεπτα μόλις μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο νεοαποκτηθείς Σάμι Μπανγκουρά έκανε το 1-0 για τη γηπεδούχο ομάδα και έβαλε δύσκολα στους Λαρισαίους. Οι φιλοξενούμενοι στο 49΄είχαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν άμεσα, όμως ο Λουσινί απέκρουσε το πέναλτι του Νεμπεγλέρα και σίγουρα έγινε ο «ήρωας» της αναμέτρησης, καθώς το 1-0 υπέρ των Σερραίων διατηρήθηκε ως το τέλος.

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας, ο Παναιτωλικός ήταν ανώτερος, πίεζε για να πετύχει κάποιο τέρμα και να κάνει ποδαρικό με το… δεξί, όμως η Καλλονή είχε άλλα σχέδια. Αφού οι γηπεδούχοι στο Αγρίνιο έχαναν ευκαιρίες, με κορυφαία την άστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φαβάλι, ήρθε ο Μανούσος στο 85’ να «σκοτώσει» τον Παναιτωλικό, πετυχαίνοντας το γκολ για την Καλλονή, το οποίο ήταν αρκετό για να «αποδράσει» με το τρίποντο.



Παρασκευή 28/9

Πιερικός-Παναχαϊκή 0-0

Σαββάτο 29/9

Πανσερραϊκός-Λάρισα 1-0
(46' Μπανγκουρά)

Ηρακλής-Εθνικός Γαζώρου 3-3
(29', 46' Χιονίδης, 84' Παπαστεριανός - 4', 66' Αλεξάντροβιτς, 83' Κατσαβάκης)

Παναιτωλικός-Καλλονή 0-1
(85' Μανούσος)

Κυριακή 30/9

Δόξα Δράμας – Καλλιθέα 16:45
Ηρακλής Ψαχνών - Νίκη Βόλου
Αναγέννηση Επανομής – Φωκικός
Απόλλων Σμύρνης – Θρασύβουλος
Αναγέννηση Γιαννιτσών – Βύζας Μεγάρων
Ολυμπιακός Βόλου – Καβάλα
Ρεπό: Εργοτέλης

Η επόμενη αγωνιστική:

Εργοτέλης – Δόξα Δράμας
Καλλιθέα – Πανσερραϊκός
Λάρισα – Αναγέννηση Επανομής
Νίκη Βόλου – Απόλλων Σμύρνης
Φωκικός – Αναγέννηση Γιαννιτσών
Θρασύβουλος – Πιερικός
Βύζας Μεγάρων – Ολυμπιακός Βόλου
Παναχαϊκή – Ηρακλής
Καβάλα – Παναιτωλικός
Εθνικός Γαζώρου – Καλλονή
Ρεπό: Ηρακλής Ψαχνών

πηγή: sportfm.gr

Είναι «μπλε»…!!

Είναι «μπλε»…
… και θα παραμείνει έτσι! Ο λόγος για την κορυφή της Premier League η οποία ανήκει στην Τσέλσι και μετά την έκτη αγωνιστική. Εκμεταλλευόμενοι τα σοβαρά αμυντικά κενά της Άρσεναλ –που έχασε από τα πρώτα λεπτά λόγω τραυματισμού τον Ντιαμπί- οι «μπλε» επικράτησαν 2-1 μέσα στο «Emirates» και συνεχίζουν αήττητοι να οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος. Μεγάλες ευκαιρίες από Καθόρλα-Ζιρού στο τέλος για τους «κανονιέρηδες».

Το ματς δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τους γηπεδούχους, που είδαν πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης τον Ντιαμπί να γίνεται αλλαγή με πρόβλημα στο γόνατο. Τα χειρότερα όμως, ήρθαν λίγο αργότερα. Στο 20’ ο Μάτα (εκ των κορυφαίων μαζί με τον Αζάρ παίκτης της Τσέλσι) εκτέλεσε φάουλ, οι αμυντικοί της Άρσεναλ αδράνησαν, αλλά δεν συνέβη το ίδιο και με τον Φερνάντο Τόρες, ο οποίος με ωραίο γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Η αντίδραση της ομάδας του Βενγκέρ ήρθε προς το τέλος του ημιχρόνου, όταν κέρδισε μέτρα μέσα στο γήπεδο, κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Ζερβίνιο στο 42΄και έδειχνε πως αν δεν ερχόταν το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους, θα μπορούσε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ.

Ότι όμως, δεν κατόρθωσαν οι «κανονιέρηδες» το έκαναν οι αντίπαλοί τους. Από τα πόδια ξανά του Μάτα –και αφού υπήρξε κόντρα σε αμυντικό- η Τσέλσι έφτασε στο 2-1, αποτέλεσμα που της έδωσε τους τρεις βαθμούς που τη διατηρούν στην κορυφή της βαθμολογίας. Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε να βάλει και ο Τσεχ το χεράκι του, πραγματοποιώντας σπουδαία απόκρουση σε προσπάθεια του Καθόρλα. Στο τέλος του ματς, ξανά ο Ισπανός και στις καθυστερήσεις ο Ζιρού έχασαν ακόμη δύο ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν κι έτσι η Τσέλσι –έστω και με άγχος- βγήκε νικήτρια από το ντέρμπι.

πηγή: sportfm.gr

«Σεφτέ» με… γκολάρες!!

«Σεφτέ» με… γκολάρες
Η Κέρκυρα πήρε μεγάλη νίκη με 2-1 επί του ΟΦΗ και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, παίρνοντας ταυτόχρονα το πρώτη της «τρίποντο» στο πρωτάθλημα.

Δύο πανέμορφα γκολ από τους Αγρίτη και Γιάντση έδωσαν το προβάδισμα στους Φαίακες, που παρά το γκολ του Σόουζα και την αποβολή του Κοντοδήμου, κατάφεραν να κρατήσουν το αποτέλεσμα.

Από ένα ημίχρονο για τις δύο ομάδες με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να αξιοποιεί αποτελεσματικότερα την υπεροχή της στο δικό της πρώτο μισό.



Θα στοιχημάτιζε κανείς πως από την εικόνα των πρώτων 29 λεπτών, το ημίχρονο (τουλάχιστον) θα τελείωνε στο 0-0. Η Κέρκυρα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έμπαινε πιο εύκολα στην περιοχή του ΟΦΗ, χωρίς παρόλα αυτά να απειλήσει ουσιαστικά. Οι Κρητικοί από την άλλη είχαν παραχωρήσει (όπως συνηθίζουν) χώρο στους γηπεδούχους και περίμεναν να χτυπήσουν στην κόντρα. Ο τραυματισμός του Γιώργου Μπάρκογλου στο 26ο λεπτό φάνηκε πως θα μπορούσε να βγάλει εκτός ρυθμού τους γηπεδούχους, κάτι που διαψεύστηκε τρία λεπτά αργότερα.

Ο Ανέστης Αγρίτης με ένα πολύ όμορφο τέρμα έβαλε σε θέση οδηγού τους Φαίακες. Ο έμπειρος επιθετικός έκανε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ λίγο πιο δεξιά από το ημικύκλιο της περιοχής και «κρέμασε» τον Γουναρίδη. Τη σκυτάλη πήρε ο Δημήτρης Γιάντσης τρία λεπτά αργότερα με εξίσου όμορφο γκολ.

Ο 24χρονος επιθετικός κέρδισε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και με αριστερό κεραυνό από το ημικύκλιο, έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράει Γουναρίδη.

Ο ΟΦΗ έδειξε σοκαρισμένος αφού μέχρι την ολοκλήρωση του σαρανταπενταλέπτου δεν μπορούσε να βγει μπροστά και προσπαθούσε μόνο με κάποιες ανεπιτυχείς ατομικές προσπάθειες του Σίσιτς.

Οι δύο αλλαγές του Νίκου Αναστόπουλου με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (Ζορμπάς και Βιτώρος) βοήθησαν τους φιλοξενούμενους να ανέβουν στο γήπεδο και να μειώσουν με τον Σόουζα στο 57π λεπτό. Ο νεοεισελθών Ζορμπάς εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Σόουζα με ωραία γυριστή κεφαλιά μείωσε για τον ΟΦΗ.

Η ομάδα της Κρήτης ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων με την Κέρκυρα να συνεχίζει να πρεσάρει ψηλά στο γήπεδο. Η δεύτερη κίτρινη κάρτα που αντίκρισε ο Κοντοδήμος στο 77’, ανάγκασε τους παίκτες του Άκη Μάντζιου να οπισθοχωρήσουν. Στο 89’ χάθηκε η ευκαιρία του αγώνα για τους Κρητικούς.

Ο Περογαμβράκης βρήκε την μπάλα σε σέντρα από τα αριστερά, ο Αναστασόπουλος έδιωξε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή και στην εξέλιξη της φάσης ο Παπάζογλου δεν μπόρεσε σε κενή εστία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι).

Οι γηπεδούχοι άντεξαν και πήραν τελικά την πρώτη τους νίκη στην Σούπερ Λίγκα, «ξεκολλώντας» από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.





Κέρκυρα (Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Βενέτης, Καραλής, Ηλιάδης, Αγρίτης, Μπάρκογλου (26’ Γιάντσης, 81’ Αρμένης), Λεόν (70’ Χαμπλ), Έντερ, Κρητικός, Κοντοδήμος, Ζουμπουλάκης.

Αναπληρωματικοί: Στρατηλάτης, Παπαδήμας, Βασιλόγιαννης, Σιμώσης.

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Βερόν, Μπανούσης (74’ Περογαμβράκης), Χαριτωνίδης, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (46’ Ζορμπάς), Παπάζογλου, Ζαχαράκης, Ιωαννίδης (46’ Βιτώρος), Σόουζα, Σίσιτς.

πηγή: sportfm.gr

ΑΕΚ… για τα θηρία!!

ΑΕΚ… για τα θηρία!
Και τι θηρία!

Πάνθηρες!

Σαν τους εκπαιδευμένους του Ελευθερόπουλου που κατασπάραξαν μια ακόμα θλιβερή ΑΕΚ και με το 1-0 επανήλθαν σε πορεία… πρωταθλητισμού.

Ο νέος διαγωνισμός παιδικών λαθών της «Ένωσης» επέτρεψε στον Καμπάνταη (16’) να «σκοτώσει» την παλιά του ομάδα και να την κρατήσει -μόνη πλέον- στον πάτο της βαθμολογίας.

Τραγικοί οι «κιτρινόμαυροι», παραδόθηκαν πάλι στη μοίρα τους, ενώ τελείωσαν και με δέκα παίκτες το ματς λόγω αποβολής του Φούντα στο 87’.

Πώς έπαιξε

Αρκετές αλλαγές -τόσο στη διάταξη, όσο και στα πρόσωπα- έκανε στην ενδεκάδα της ΑΕΚ ο Βαγγέλης Βλάχος. Ο τεχνικός της «Ένωσης» λοιπόν άφησε εκτός αρχικού σχήματος τους Κορδέρο, Γκερέιρο και Φούντα και ξεκινώντας τον Γιάγκο ως «σκούπα» μπροστά από την άμυνα, εφάρμοσε ένα ιδιότυπο 4-3-3.

Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» παρατάχθηκαν ως εξής στον αγωνιστικό χώρο: Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Κοντοές, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής και Αρκούδας. Σε ρόλο καθαρόαιμου αμυντικού χαφ ήταν ο Γιάγκο, ως εσωτερικοί μέσοι οι Ρίκκα και Γροντής, στα άκρα οι Κουρέλλας (αριστερά) και Κατίδης (δεξιά) και προωθημένος ο Φουρτάδο.



Ότι η ΑΕΚ είναι αυτοκαταστροφική ομάδα είναι επιβεβαιωμένο… ανά τα έτη. Τέτοια έφεση όμως στο να βγάζει μόνη τα μάτια της πρώτη φορά παρουσιάζει. Τι κι αν η «Ένωση» λοιπόν μπήκε στο γήπεδο μοιάζοντας να έχει συνειδητοποιήσει την απουσία περιθωρίων; Τι κι αν έδειχνε έτοιμη να ελέγξει το ματς; Έφτανε μια ακόμα αλυσίδα λαθών από την άμυνα της (απ’ αυτή που τη στραγγάλισε και στα προηγούμενα παιχνίδια) ώστε ένα δικό της παιδί, ο Λεωνίδας Καμπάνταης, να την αναγκάσει πάλι να κυνηγάει.

Και καλά να κυνηγούσε με υπομονή. Με ψυχραιμία. Με πλάνο του προπονητή. Κανένα απ’ αυτά τα στοιχεία ωστόσο δεν… ανιχνεύτηκαν στην προσπάθειά της να ισοφαρίσει. Μόνο άναρχες κινήσεις. Ατομικές ενέργειες των (ορεξάτων παρόλα αυτά) Κουρέλλα και Γροντή. Και λάθη. Αμέτρητα λάθη. Τόσα πολλά που δεν επέτρεπαν στους «κιτρινόμαυρους» να απειλήσουν με κανέναν άλλο τρόπο τον εξαιρετικό Πανιώνιο από ένα ωραίο μακρινό σουτ του Κατίδη.

Με την επιστροφή από τ’ αποδυτήρια ο Βαγγέλης Βλάχος επιχείρησε «ηλεκτροσόκ» στην ομάδα του. Παραδεχόμενος ότι έκανε λάθος που δεν ξεκίνησε τους Γκερέιρο και Φούντα και βάζοντάς τους μαζί (αντί των Κουρέλλα και Μπουγαΐδη). Και παρόλο που ο… ασθενής άρχισε ν’ ανοίγει τα μάτια του (ανεβάζοντας την πίεση και κλείνοντας τον αντίπαλο στην περιοχή του) έδειχνε πως δύσκολα θα μπορούσε να συνέλθει.

Διότι τι σημασία είχε που ο προπονητής της ΑΕΚ επιβεβαίωσε πως μόνη του επιλογή σε παιχνίδι που έχει στραβώσει για τα καλά είναι να ρίχνει μέσα επιθετικούς (όπως τον Τσίτα, γυρίζοντας σε 4-4-2). Όπως ακριβώς και στο Ηράκλειο, η «Ένωση» είχε την μπάλα και… δεν ήξερε τι να την κάνει. Αφού λοιπόν ο κάκιστος Κατίδης την κακομεταχειρίστηκε μερικές ακόμα φορές και ο Φούντας πρόλαβε (πριν αποβληθεί στο 87’) να τη σουτάρει στην εναέρια ζωή της Νέας Σμύρνης, η λήξη βρήκε τον Πανιώνιο σε θέση… Τσάμπιονς Λιγκ και την ΑΕΚ διασωληνωμένη στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.











ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Κουλουχέρης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Ρόβας, Γουνδουλάκης, Μενδρινός (59’ Μιλοβάνοβιτς), Αραβίδης, Κολοβός, Καμπάνταης

Στον πάγκο έμειναν οι: Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Ανδράλας, Διαμαντάκος, Ντούνης

ΑΕΚ (Βαγγέλης Βλάχος): Αραμπατζής, Κοντοές, Μπουγαΐδης (46’ Φούντας), Κουτρουμπής, Αρκούδας, Γιάγκο, Ρίκκα (68’ Τσίτας), Κουρέλλας (46’ Γκερέιρο), Γροντής, Κατίδης, Φουρτάδο

Στον πάγκο έμειναν οι: Μακρυωνίτης Κορδέρο, Σταματής, Φέτσης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Καρατζίκας (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: Νέας Σμύρνης


πηγή: sportfm.gr

Άρσεναλ: Ο Βενγκέρ και ο Φέργκιουσον!!

Η Άρσεναλ αντιμετωπίζει την Τσέλσι για την έκτη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, με τον Αρσέν Βενγκέρ να θέλει τη νίκη όχι μόνο για να πάρει βαθμούς η επόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και για προσωπικό του θέμα.
Συγκεκριμένα, αν οι «κανονιέρηδες» που παίζουν με τους «ερυθρόλευκους» στο «Έμιρεϊτς» την Τετάρτη (3/10) για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, νικήσουν τους «μπλε», τότε ο Αλσατός προπονητής θα φτάσει τις 350 νίκες στο αγγλικό πρωτάθλημα με τους Λονδρέζους. Μόνο ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχει περισσότερες (504).



πηγή: onsports.gr
 

Μπάμπελ: «Δεν είμαστε όλοι... Μέσι»

Για την αγωνιστική του κατάσταση μίλησε ο Ράιαν Μπάμπελ του Άγιαξ, με τον Ολλανδό επιθετικό να τονίζει πως δεν είναι όλοι οι επιθετικοί σαν τον Λιονέλ Μέσι!
Ο 25χρονος επιθετικός επέστρεψε στην ομάδα που τον ανέδειξε, αφού στην Λίβερπουλ και αργότερα στην Χοφενχάιμ δεν κατάφερε να αποδείξει το τελέντο του.
«Τα καλύτερα χρόνια του ποδοσφαιριστή είναι από τα 25 μέχρι τα 29. Οπότε δε νομίζω πως έχει δείξει ποιος είμαι. Ακόμα και να θέλουμε να μοιάσουμε στον Μέσι, δε μπορούμε», είπε αρχικά ο Μπάμπελ.
«Ευχαριστήθηκα την παραμονή μου στην Γερμανία και με βοήθησε πολύ να βελτιωθώ. Ακόμα και η παρουσία μου στην Λίβερπουλ με βοήθησε. Δεν έχω μετανιώσει για κάτι», πρόσθεσε ο Ολλανδός.



πηγή: onsports.gr
 

«Καθάρισε» τη Ζενίτ ο Ν' Ντόι!!

Ούτε κόντρα στη Λοκομοτίβ Μόσχας δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς η Ζενίτ του Χουλκ, με τον Νταμ Ν' Ντόι να χρίζεται σκόρερ για την ομάδα του.
Ακόμα ένα στραβοπάτημα υπέστη η Ζενίτ Α. Πετρούπολης, αφού ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Λοκομοτίβ Μόσχας.
Ο Ντομένικο Κρισίτο άνοιξε το σκορ στο 14' με δυνατό σουτ για τους γηπεδούχους, ενώ ο πρώην επιθετικός της Κοπεγχάγης έφερε το παιχνίδι στα ίσια 12 λεπτά αργότερα με καταπληκτική ενέργεια!
Οι δύο ομάδες τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής των Ανιουκόφ (Ζενίτ) και Σίσκιν (Λοκομοτίβ).
Με αυτή την ισοπαλία η Ζενίτ έμεινε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 18 βαθμούς και η Λοκομοτίβ στην τρίτη με 20.
Δείτε το γκολ του Ν' Ντόι:







πηγή: onsports.gr
 

Τα 10 καλύτερα γκολ του Σεπτεμβρίου με… Ρεκόμπα!! (video)

Ο Άλβαρο Ρεκόμπα που στο παρελθόν έχει περάσει από την Ελλάδα, έχοντας φορέσει τη φανέλα του Πανιωνίου είναι στην πρώτη θέση με τα καλύτερα γκολ για το μήνα Σεπτέμβριο.
Ο μεσοεπιθετικός της Νασιονάλ από την Ουρουγουάη έχει ακόμα ένα τέρμα στα 10 πιο εντυπωσιακά και συγκεκριμένα στο νούμερο 6 και μάλιστα από τον ίδιο αγώνα. Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ακόμη τέρματα από τον Πάβελ Πογκρέμπνιακ, τον Φάμπιο Κουαλιαρέλα, τον Άλαν Τζαγκόεφ, αλλά και τον τερματοφύλακα της Τουλούζ, Αλί Αχαμάντα.
Δείτε το video:







πηγή: onsports.gr


MLS: Πρόκριση στα playoffs για Σπόρτινγκ! (videos)

Η Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι κατέβαλε με 2-0 τους Σικάγο Φάιρ του Φρανκ Κλόπας και εξασφάλισε την πρόκρισή της στα playoffs του MLS.
Ο Γκράχαμ Ζούσι σημείωσε αμφότερα τα τέρματα, ένα στο πρώτο ημίχρονο και ένα στο δεύτερο. Ο 25χρονος Αμερικανός μέσος άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό με σουτ σε πρώτο χρόνο έπειτα από κούρσα του Κέι Καμαρά στη δεξιά πλευρά. Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων και στην τελευταία φάση της αναμέτρησης διαμόρφωσε το 2-0.
Στο μεσοδιάστημα υπήρχε μονάχα μία ομάδα στο γήπεδο, καθώς ο τερματοφύλακας των πρωτοπόρων της ανατολικής περιφέρειας της βορειοαμερικανικής ποδοσφαιρικής λίγκας, Τζίμι Νίλσεν, απειλήθηκε ελάχιστα. Συγκεκριμένα ο Κρις Ρόλφε έχασε μεγάλη ευκαιρία στο πέμπτο λεπτό, αλλά στα υπόλοιπα 85 του αγώνα οι φωτιές… έσβησαν.
Παρακάτω οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
31
58
Σικάγο Φάιρ
30
53
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
30
50
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
30
50
Χιούστον Ντάιναμο
30
46
Κολόμπους Κρου
30
45
Μόντρεαλ Ίμπακτ
31
40
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
28
30
Α-Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
30
29
Α-Τορόντο
30
22
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Π-Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
30
60
Π-Λος Άντζελες Γκάλαξι
30
49
Π-Ρέαλ Σολτ Λέικ
30
49
Σιάτλ Σάουντερς
29
48
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
30
38
Ντάλας
30
36
Κολοράντο Ράπιντς
30
30
Πόρτλαντ Τίμπερς
30
29
Σίβας ΗΠΑ
29
28

Σημείωση: Οι πέντε πρώτοι από κάθε γκρουπ προκρίνονται στα playoffs.

Π-Έχουν προκριθεί στα playoffs.
Α-Έχουν αποκλειστεί από τα playoffs.









πηγή: onsports.gr