Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Αγκάνθο: «Ελπίζω να επεκτείνω το σερί!»

Νταβίδ Αγκάνθο. Ο άνθρωπος-γκολ του Άρη τις τελευταίες δύο αγωνιστικές. Ο παίκτης που έχει πάρει «εργολαβία» το σκοράρισμα των κιτρίνων, «ξελασπώνοντας» την ομάδα κόντρα σε ΑΕΚ και Κέρκυρα. Το ίδιο θέλει να πράξει και στο «el classicο» με τον ΠΑΟΚ! Ο Ισπανός στράϊκερ, μίλησε στην κάμερα του Novasports, για το ντέρμπι που συγκλονίζει τη Θεσσαλονίκη, ελπίζοντας πως θα καταφέρει να επεκτείνει το σερί που «τρέχει»..          
-Η άποψή σου για το κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης;
« Εχω ακούσει πάρα πολλά πράγματα για το συγκεκριμένο παιχνίδι, όμως έχω ψάξει κι από μόνος μου κι έχω δει πολλά βίντεο στο διαδίκτυο από το συγκεκριμένο παιχνίδι, ενώ μίλησα και με συμπαίκτες που έχουν ξαναπαίξει. Επομένως έχω πάρα πολύ όρεξη να συμμετάσχω κι εγώ. Όπως πάρα πολύ όρεξη έχει κι η ομάδα. Προερχόμαστε από μια καλή στιγμή, ένα θετικό αποτέλεσμα στην Αθήνα με την ΑΕΚ, παρά την εμφάνιση και μια νίκη εντός έδρας που μας έδωσε και τους τρεις πρώτους βαθμούς. Θεωρώ, λοιπόν, ότι θα γίνει ένα όμορφο παιχνίδι και πως η ομάδα βρίσκεται στην κατάλληλη στιγμή για να αντιμετωπίσει τον αντίπαλο».
-Τι σου έχουν πει οι συμπαίκτες σου;
«Μου έχουνε μιλήσει για ένα πάρα πολύ δυνατό παιχνίδι το οποίο είναι εξίσου σημαντικό τόσο για τη δική μας ομάδα, όσο και για την αντίπαλη. Ένα παιχνίδι το οποίο βιώνει πάρα πολύ έντονα όλη η πόλη. Και αυτό είναι κάτι το οποίο αρχίζω και το νιώθω, όταν κυκλοφορώ στη Θεσσαλονίκη! Μου έχουνε πει ότι είναι ο άμεσος αντίπαλος της ομάδας, ότι είναι πολύ σημαντική μια νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ, γιατί αποκτάς ψυχολογία και γιατί δίνει χαρά στους οπαδούς μας, λόγω της ίδιας πόλης. Θα δώσουμε χαρά, λοιπόν, στους οπαδούς μας, εφόσον καταφέρουμε και αποσπάσουμε το θετικό αποτέλεσμα».
-Ολοι περιμένουν από εσένα, ένα τρίτο γκολ! Σε «βαραίνει» καθόλου το γεγονός αυτό;
« Όχι, δεν μου δημιουργεί κάποια ιδιαίτερη πίεση. Εγώ είμαι επιθετικός, πρέπει να πετυχαίνω γκολ, αλλά το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Η ομάδα πρέπει να βελτιωθεί και να το δείχνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ετυχε να είμαι εγώ αυτός ο οποίος έβαλε τα γκολ. Αν συνεχίσουμε να παίζουμε σωστά θα βάλουμε κι άλλα γκολ και από άλλους συμπαίκτες μου. Υπάρχει ο Καπετάνος, ο Γιαννιώτας, παίκτες που έρχονται από την πίσω γραμμή και μπορούν να σημειώσουν γκολ. Πρέπει, λοιπόν, να έρχονται καλές εμφανίσεις, να γίνεται ομαδική δουλειά η οποία θα ανταμείβεται και από τον κόσμο, χωρίς να έχει σημασία τι κάνω εγώ προσωπικά».
-Το ότι έχεις πετύχει αυτά τα δύο γκολ και το ότι εξαιτίας αυτών των τερμάτων σε αγάπησε ο κόσμος, σε βοηθά να προσαρμοστείς γρηγορότερα;
« Σίγουρα είμαι χαρούμενος που έχω πετύχει αυτά τα δύο γκολ. Για να πετύχεις δύο γκολ σε δύο παιχνίδια, πρέπει και η ομάδα να σε ακολουθεί και να έχεις την τύχη με το μέρος σου. Οσον αφορά το πώς θα εγκατασταθώ και το πώς θα εγκλιματιστώ στη πόλη, για μένα είναι μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία. Μια διαφορετική πόλη, μια διαφορετική γλώσσα και ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο. Οι συμπαίκτες μου, τώρα μαθαίνουν τις δικές μου κινήσεις κι εγώ τώρα μαθαίνω την ομάδα. Όταν θα βρούμε τα πατήματά μας, μέσα στον αγωνιστικό χώρο, σίγουρα θα υπάρχουν πολύ πιο όμορφα αποτελέσματα!».
-Μπορείς να υποσχεθείς ένα γκολ στο ντέρμπι;
«Όχι, δεν θα υποσχεθώ γκολ.  Ποτέ δεν το έχω κάνει. Υπόσχομαι όμως δουλειά, δοτικότητα, μαχητικότητα. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά μου και αυτά επιδιώκω να κάνω μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Να τα δίνω όλα, δηλαδή! Οσον αφορά το γκολ, είναι σερί. Μπορεί να κάνεις πολλές ευκαιρίες και να μη θέλει να μπει η μπάλα, μπορεί όμως και με λίγες ευκαιρίες να κάνεις γκολ. Εγώ, έχω την τύχη με το μέρος μου αυτή τη στιγμή, έχω ένα καλό σερί και ελπίζω να το επεκτείνω. Μπορώ να υποσχεθώ, λοιπόν, πως η ομάδα θα δώσει το 100%, θα δώσει μια δυνατή μάχη και θέλω οι οπαδοί μας να μείνουνε ικανοποιημένοι από τη δική μας εικόνα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα».                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια: