Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Είναι «μπλε»…!!

Είναι «μπλε»…
… και θα παραμείνει έτσι! Ο λόγος για την κορυφή της Premier League η οποία ανήκει στην Τσέλσι και μετά την έκτη αγωνιστική. Εκμεταλλευόμενοι τα σοβαρά αμυντικά κενά της Άρσεναλ –που έχασε από τα πρώτα λεπτά λόγω τραυματισμού τον Ντιαμπί- οι «μπλε» επικράτησαν 2-1 μέσα στο «Emirates» και συνεχίζουν αήττητοι να οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος. Μεγάλες ευκαιρίες από Καθόρλα-Ζιρού στο τέλος για τους «κανονιέρηδες».

Το ματς δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τους γηπεδούχους, που είδαν πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης τον Ντιαμπί να γίνεται αλλαγή με πρόβλημα στο γόνατο. Τα χειρότερα όμως, ήρθαν λίγο αργότερα. Στο 20’ ο Μάτα (εκ των κορυφαίων μαζί με τον Αζάρ παίκτης της Τσέλσι) εκτέλεσε φάουλ, οι αμυντικοί της Άρσεναλ αδράνησαν, αλλά δεν συνέβη το ίδιο και με τον Φερνάντο Τόρες, ο οποίος με ωραίο γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Η αντίδραση της ομάδας του Βενγκέρ ήρθε προς το τέλος του ημιχρόνου, όταν κέρδισε μέτρα μέσα στο γήπεδο, κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Ζερβίνιο στο 42΄και έδειχνε πως αν δεν ερχόταν το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους, θα μπορούσε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ.

Ότι όμως, δεν κατόρθωσαν οι «κανονιέρηδες» το έκαναν οι αντίπαλοί τους. Από τα πόδια ξανά του Μάτα –και αφού υπήρξε κόντρα σε αμυντικό- η Τσέλσι έφτασε στο 2-1, αποτέλεσμα που της έδωσε τους τρεις βαθμούς που τη διατηρούν στην κορυφή της βαθμολογίας. Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε να βάλει και ο Τσεχ το χεράκι του, πραγματοποιώντας σπουδαία απόκρουση σε προσπάθεια του Καθόρλα. Στο τέλος του ματς, ξανά ο Ισπανός και στις καθυστερήσεις ο Ζιρού έχασαν ακόμη δύο ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν κι έτσι η Τσέλσι –έστω και με άγχος- βγήκε νικήτρια από το ντέρμπι.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: