Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ποντόλσκι: «Έχω υπογράψει τετραετές συμβόλαιο»

Ποντόλσκι: «Έχω υπογράψει τετραετές συμβόλαιο»
Αρκετά νωρίς για να βγάζουν οι οπαδοί της Άρσεναλ συμπεράσματα για την αξία του, όπως δήλωσε ο Λούκας Ποντόλσκι στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». «Μετά από μόλις πέντε ή έξι παιχνίδια δεν μπορείς να λες “είναι ο καλύτερος παίκτης και η Άρσεναλ μοιάζει φανταστική”. Δεν μου αρέσει κάτι τέτοιο», ήταν η σχετική τοποθέτηση του Γερμανού επιθετικού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λούκας Ποντόλσκι στη «Daily Mail»

Για τα εγκωμιαστικά σχόλια που ακούει

«Μετά από μόλις πέντε ή έξι παιχνίδια δεν μπορείς να λες “είναι ο καλύτερος παίκτης και η Άρσεναλ μοιάζει φανταστική”. Δεν μου αρέσει κάτι τέτοιο. Μετά από 20 αγώνες και έχοντας χάσει σε έξι από αυτούς, μπορεί κάποιος να πει ότι η Άρσεναλ είναι χάλια και ο Ποντόλσκι είναι κακός ποδοσφαιριστής. Χρειάζεται να περιμένουμε. Υπέγραψα για τέσσερα χρόνια, όχι μόνο για πέντε ή έξι αγώνες»

Για τα αγγλικά του

«Μάθαινα τη γλώσσα μόνος μου σε ξενοδοχεία σε εκτός έδρας ταξίδια και με την εθνική ομάδα. Είχα αρκετό ελεύθερο χρόνο»

Για το Γερμανία - Αγγλία 4-1 στο Μουντιάλ 2010

«Συγγνώμη Αγγλία… Η Γερμανία ήταν καλύτερη ομάδα εκείνη την μέρα. Η Αγγλία ήταν δυνατή ομάδα, είχε αρκετό πάθος και δύναμη, όμως νομίζω ότι εμείς παίξαμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Ωστόσο, τώρα που το σκέφτομαι η Μπάγερν Μονάχου ήταν καλύτερη, όμως η Τσέλσι κατέκτησε το Champions League. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο…».

Για τα παιδικά του χρόνια

«Το σπίτι μου ήταν κοντά σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. Κάθε μέρα έπαιζα σε αυτό το γήπεδο, επειδή ήταν ένα λεπτό απόσταση από το σπίτι μου. Βλέπεις τα κτίρια όταν πηγαίνεις για το γήπεδο. Όταν ήρθα από την Πολωνία δεν υπήρχε τίποτα. Η μητέρα και ο πατέρας μου δούλευαν. Είχαν μόνο ένα κρεβάτι για να κοιμούνται. Μία κουζίνα και αυτό ήταν το σπίτι.

Χρειάστηκε να παλέψουν. Ήμουν τυχερός που υπήρχε αυτό το σπίτι κοντά στο σπίτι, κάπου όπου μπορούσα να παίξω ποδόσφαιρο. Ήταν δύσκολα τα πράγματα για την οικογένειά μου. Ο πατέρας μου δούλευε, η μητέρα μου δούλευε. Μερικές φορές ήμουν μόνος στο σπίτι μετά το σχολείο. Η αδερφή μου ίσως να μαγείρευε κάποιες φορές ή να ήταν έξω για ψώνια. Ωστόσο, πήγαινα πάντα να παίξω ποδόσφαιρο με φίλους
».

Για τον πατέρα του, Βάλντερμαρ, που ήταν παίκτης της πρώτης κατηγορίας στην Πολωνία

«Θυμάμαι ότι τον έβλεπα. Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ήθελα να τρέχω γύρω από το γήπεδο».

Για την μητέρα του, Κριστίνα, πήρε την ταχύτητα και τη δύναμή της

«Ήταν μία σπουδαία αθλήτρια του χάντμπολ και έπαιζε για την εθνική ομάδα της χώρας».




πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: