Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Έτσι, μάλιστα!!

Αυτή ναι, ήταν Ουντινέζε που αξίζει κάτι παραπάνω απ’ το να βολοδέρνει στη μέση της Serie A. Οι «φριουλάνι» πέρασαν σαν κύριοι απ’ το Λιβόρνο κι επικρατώντας 2-1, κέρδισαν έδαφος στη βαθμολογία.

Έτσι, μάλιστα! (video)
Το πρόγραμμα ήταν δύσκολο. Κι η Ουντινέζε των τελευταίων αγωνιστικών όμως ήταν προβληματική. Στο Λιβόρνο όμως η ομάδα του Φραντσέσκο Γκουιντολίν έδειξε χαρακτήρα.

Και παρόλο που δεν χάρηκε για πολύ το προβάδισμα που της έδωσε στο 11’ ο πιτσιρικάς Λόπες (ο Σιλιγκάρντι ισοφάρισε στο 32’) κατάφερε ν’ αποδράσει με γκολ του Ορτό στο 65’.

Έτσι, χρησιμοποίησε το τελικό 2-1 για ν’ απομακρυνθεί κατά πολύ από πιθανούς μπελάδες και διατήρησε… βυθισμένη σ’ αυτούς την αντίπαλό της, που συνέχισε για έκτη αγωνιστική ν’ αγνοεί τη γεύση της νίκης.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Σάββατο 21/12

Λιβόρνο-Ουντινέζε 1-2
(32’ Σιλιγκάρντι - 11’ Λόπες, 65’ Ορτό)

Κάλιαρι-Νάπολι (21.45)

Κυριακή 22/12 (16:00)

Μπολόνια-Τζένοα (13.30)
Αταλάντα-Γιουβέντους
Βερόνα-Λάτσιο
Ρόμα-Κατάνια
Σαμπντόρια-Πάρμα
Σασουόλο-Φιορεντίνα
Τορίνο-Κιέβο
Ίντερ-Μίλαν (21.45)

Η επόμενη αγωνιστική (18η)

Δευτέρα, 6/1 (21:45)

Μίλαν-Αταλάντα
Κατάνια-Μπολόνια
Κιέβο-Κάλιαρι
Φιορεντίνα-Λιβόρνο
Τζένοα-Σασουόλο
Γιουβέντους-Ρόμα
Λάτσιο-Ίντερ
Νάπολι-Σαμπντόρια
Πάρμα-Τορίνο
Ουντινέζε-Βερόνα Πηγή: sport-fm.gr

Ποιο ντέρμπι;

Η Χέρενφεν έκανε ότι ήθελε απέναντι Άλκμααρ, της οποίας επικράτησε με το βαρύ 5-1, εκτός έδρας. Παράλληλα μείωσε στον πόντο την διαφορά της από την τέταρτη Φέγενορντ.

Ποιο ντέρμπι;
Το λες και… πάρτι. Στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Eredivisie, η Άλκμααρ υποδεχόταν την Χέρενφεν. Ωστόσο, αλλιώς τα περίμεναν οι γηπεδούχοι και αλλιώς τους εξελίχθηκαν τα πράγματα.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν έναν… περίπατο επικρατώντας 5-1. Έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Χακίμ Ζίγετς, ο οποίος σκόραρε τρεις φορές, τα «νούφαρα» έφυγαν με μια σπουδαία νίκη από την ΑΖ Arena και μείωσαν στον πόντο από την τέταρτη Φέγενορντ.

Ο Μπασατσίκογλου άνοιξε το σκορ στο 12’, για να έρθει ο Ολλανδός επιθετικός στο 20’ να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Ο Γιόχανσον ξαναέβαλε την Άλκμααρ στο παιχνίδι στο 40’, ωστόσο πέντε λεπτά αργότερα και πάλι ο Ζίγετς έκανε το 3-1. Ο Φινμπόγκασον έκανε το 4-1, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα και πάλι ο Ολλανδός επιθετικός, σημειώνοντας παράλληλα και το τρίτο προσωπικό του τέρμα.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 20/12

Βάαλβαϊκ-Τβέντε 1-1
(42’ Σνο - 80’ Κασταΐνιος)

Σάββατο, 21/12

Άλκμααρ-Χέρενφεν 1-5
(40’ Γιόχανσον – 12’ Μπασατσίκογλου, 20’, 45’, 73’ Ζίγετς, 69’ Φινμπόγκασον)

Μπρέντα-Καμπούρ (20:45)
Χέρακλες-Φίτεσε (20:45)
Φέγενορντ-Τσβόλε (21:45)

Κυριακή, 22/12

Ρόντα-Άγιαξ (13:30)
Γκόου Αχέντ Ιγκλς-Ουτρέχτη (15:30)
Γκρόνινγκεν-Ναϊμέγκεν (15:30)
Αϊντχόφεν-Ντεν Χάαγκ (17:30)

Η επόμενη αγωνιστική (19η)

Παρασκευή, 17/1

Τβέντε-Χέρακλες (21:00)

Σάββατο, 18/1

Άλκμααρ-Μπρέντα (19:45)
Βάαλβαϊκ-Γκρόνινγκεν (20:45)
Τσβόλε-Φίτεσε (20:45)
Χέρενφεν-Ρόντα (21:45)

Κυριακή, 19/1

Ναϊμέγκεν-Ντεν Χάαγκ (13:30)
Καμπούρ-Γκόου Αχεντ Ιγκλς (15:30)
Ουτρέχτη-Φέγενορντ (15:30)
Άγιαξ-Αϊντχόφεν (15:30) Πηγή: sport-fm.gr

Τα… σπάει!!

Δεν σταματάει πουθενά ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» δεν αρκέστηκαν να αναδειχθούν και τυπικά πρωταθλητές χειμώνα, αλλά συνέχισαν να σπάνε όλα ρεκόρ, επικρατώντας 5-0 του Απόλλωνα.

Τα… σπάει!
Ο Ολυμπιακός σαρώνει τα πάντα στο διάβα του. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 5-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη και «έσπασαν» ακόμα δύο ρεκόρ.

Πραγματοποίησαν ον καλύτερο πρώτο γύρο πρωταθλήματος στην ιστορία του, με 16 νίκες και μία ισοπαλία, ενώ παράλληλα έμειναν αήττητοι για 30ο εκτός έδρας παιχνίδι, καταρρίπτοντας το ρεκόρ της ομάδας του Νίκου Γουλανδρή. Παράλληλα, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Λεβαδειακό, θα είναι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου, μετά το τέλος του πρώτου γύρου.

Στο αγωνιστικό μέρος, τα γρήγορα γκολ των Φουστέρ (26’), Μανωλά (31’) και Σάμαρη (41’) έκριναν από νωρίς την αναμέτρηση, για να έρθουν δύο ακόμα γκολ από τον Χαβιέ Σαβιόλα (63’, 80’) και να διαμορφώσουν το τελικό 5-0.

Δοκάρι με τον Σάμαρη οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι ολοκληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο ένα πολύ κοπιαστικό πρώτο μισό της σεζόν. Με δέκα από το 53’ οι γηπεδούχοι, λόγω αποβολής του Πέτρου Κανακούδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το ματς:


Απλός, λιτός και απέριττος. Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος τον Ολυμπιακό του πρώτου ημιχρόνου της Ριζούπολης. Χωρίς να πιάσει ιδιαίτερα ψηλά επίπεδα απόδοσης, κυκλοφόρησε καλά τη μπάλα και εκμεταλλεύτηκε, σχεδόν, όλες τις στημένες μπάλες που κέρδισε γύρω από την περιοχή του Τζόρβα. Ο Φουστέρ άνοιξε το σκορ, ο Μανωλάς, πιστός στο ραντεβού του με τα αντίπαλα δίχτυα έκανε το 2-0, για να κάνει το 3-0 ο Σάμαρης με ένα υπέροχο γκολ.

Από πολύ νωρίς, οι παίκτες του Μίτσελ διαμόρφωσαν από νωρίς το σκορ και, σχεδόν, έδωσαν σύνθημα… διακοπών. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να είναι στη θέση του οδηγού, να μην έχει απειληθεί ιδιαίτερα και να έχει κλειδώσει με το «καλημέρα» της αναμέτρησης ένα ακόμα τρίποντο, στο τέλος του πρώτου γύρου.

Έχοντας «καθαρίσει» το παιχνίδι από το πρώτο μέρος, ο Ολυμπιακός επέλεξε ένα πιο… χαμηλό τέμπο στο δεύτερο. Σωστή κυκλοφορία της μπάλας, χωρίς τον Τσόρι που έμεινε στα αποδυτήρια, αλλά με τον Σαβιόλα, ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Τζόρβα και γκολ, μετά από λίγα λεπτά από τον Αργεντινό, συνέθεταν την εικόνα του δεύτερου μέρους. Πριν από το τέρμα του «κούνελου», ο Μανιάτης είχε σημαδέψει το δοκάρι της αθηναϊκής ομάδας.

Ένα ακόμα γκολ από τον Σαβιόλα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0, μετά από πολύ ωραίο συνδυασμό των Κάμπελ και Ολαϊτάν. Ωστόσο όλα ξεκίνησαν από τα πόδια του Ιμπαγάσα, ο οποίος πέρασε στο ματς στο 65’ και «γλύκανε» το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων». Το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης έδωσε το σύνθημα για… διακοπές στο στρατόπεδο των Πειραιωτών, οι οποίοι παράλληλα έσπασαν και δύο ακόμα ρεκόρ.

Πραγματοποίησαν τον καλύτερο πρώτο γύρο πρωταθλήματος στην ιστορία του, με 16 νίκες και μία ισοπαλία, ενώ παράλληλα έμειναν αήττητοι για 30ο εκτός έδρας παιχνίδι, καταρρίπτοντας το ρεκόρ της ομάδας του Νίκου Γουλανδρή. Παράλληλα, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Λεβαδειακό, θα είναι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου, μετά το τέλος του πρώτου γύρου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Απόλλων Σμύρνης (Λόρι Σάντσες): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Δεληζήσης, Αλβάρες, Κόρμπος, Τσοκάνης, Χατζηζήσης, Γκουέλα, Μπάρκογλου (57’ Τσιλιγκίρης), Πετρόπουλος.

Στον πάγκο: Γουμάγιας, Διαμάντης, Τσεμπερίδης, Δημογιάννης, Έγκον.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Τόρες, Μπονγκ, Μανωλάς, Σιόβας, Σάμαρης (57’ Μανιάτης), Μασάντο (65’ Ιμπαγάσα), Κάμπελ, Ντομίνγκεζ (46’ Σαβιόλα), Φουστέρ, Ολαϊτάν.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Παπάζογλου, Σαλίνο, Σέποβιτς.

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Βοηθοί: Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου), Ποντίκης (Πρέβεζας)
Γήπεδο: Ριζούπολη Πηγή: sport-fm.gr

Έτοιμη για το… τέταρτο η Μπάγερν!!

Η Μπάγερν αντιμετωπίζει την Καζαμπλάνκα στο Μαρακές διεκδικώντας τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας του πλανήτη στον αποψινό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

Έτοιμη για το… τέταρτο η Μπάγερν
Μια ανάσα χωρίζει την Μπάγερν από την ολοκλήρωση μίας ονειρεμένης χρονιάς με τον… δέοντα τρόπο. Οι Βαυαροί αντιμετωπίζουν απόψε (21:30) την Καζαμπλάνκα στο Μαρακές στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων και σε περίπτωση νίκης θα κάνουν τέσσερα τα τρόπαια που σήκωσαν μέσα στο 2013 μετά το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Γερμανίας, καθώς και το Champions League.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, που θα παραταχθεί χωρίς τους τραυματίες Ρόμπεν, Σβαϊνστάιγκερ και Μπαντστούμπερ, προσδοκά την τρίτη κατάκτηση του τίτλου της κορυφαίας ομάδας του πλανήτη, καθώς είχε πανηγυρίσει το Διηπειρωτικό Κύπελλο το 1976 και το 2001. Στον ημιτελικό απέκλεισε την κινεζική Γκουανγκζού, πρωταθλήτρια Ασίας, με 3-0. Η Καζαμπλάνκα, που συμμετέχει στη διοργάνωση ως οικοδέσποινα, απέκλεισε στα προημιτελικά την Όκλαντ Σίτι, πρωταθλήτρια Ωκεανίας, με 2-1, ενώ στα ημιτελικά έκανε την έκπληξη αποκλείοντας την κάτοχο του Κόπα Λιμπερταδόρες, Ατλέτικο Μινέιρο, με 3-1.

Στα εννιά προηγούμενα χρόνια του θεσμού με την τωρινή του μορφή, πέντε φορές έχει κατακτήσει τον τίτλο ομάδα από την Ευρώπη και τέσσερις από τη Βραζιλία.

Πιθανές συνθέσεις:

Μπάγερν (Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Λαμ, Τιάγκο, Κρόος, Μίλερ, Ριμπερί, Γκέτσε.

Καζαμπλάνκα (Μπενζατρί): Άσκρι, Ελ Χασέμι, Μετουάλι, Καρουσί, Ούλχαϊ, Γκουεΐ, Χτίμπι, Γιατζούρ, Χαφίντι, Εράκι, Μπενλαμαλέμ. Πηγή: sport-fm.gr

Ακόμα στο… υπόγειο!!

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι Πάσος Φερέιρα και Ρίο Άβε κόλλησαν στο μηδέν (0-0) με συνέπεια οι γηπεδούχοι να μένουν τελευταίοι μαζί με την Ολανένσε στο βαθμολογικό πίνακα της Πορτογαλίας.

Ακόμα στο… υπόγειο
Ένα άσχημο και άκαρπο παραγωγικά παιχνίδι εξελίχθηκε ανάμεσα στην Πάσος Φερέιρα και την Ρίο Άβε, με τις δυο ομάδες να μένουν στο 0-0.

Οι γηπεδούχοι ήθελαν να πάρουν τους τρείς βαθμούς για να ξεκολλήσουν από τον πάτο της βαθμολογίας αλλά το 0-0 με την Ρίο Άβε τους κράτησε για άλλη μια αγωνιστική χαμηλά. Στις τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη η ομάδα του Ντεγκρά.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Πάσος έμεινε στους 9 βαθμούς, έφτασε την Ολανένσε και την Αρούκα (που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο) και η Ρίο Άβε ανέβηκε προσωρινά στην 9η θέση με 17 βαθμούς.

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

Πέμπτη 19/12

Μαρίτιμο-Μπράγκα 2-2
(35' Περέιρα, 38' Ντερλέι - 43' Άλαν, 81' Πάρντο)

Παρασκευή 20/12

Πόρτο-Ολανένσε 4-0
(30' Μανγκαλά, 53' Μαρτίνεζ, 82' Εντουάρντο, 84' Ερέρα)

Σετούμπαλ-Μπενφίκα 0-2
(54’ Ροντρίγκο, 69’ πεν Λίμα)

Σάββατο 21/12

Πάσος Φερέιρα-Ρίο Άβε 0-0

Γκιμαράες-Ακαδέμικα
Σπόρτινγκ-Νασιονάλ Μαδέιρα

Κυριακή 22/12

Ζιλ Βιθέντε-Αρούκα
Μπελενένσες-Εστορίλ

Επόμενη αγωνιστική

Κυριακή 12/01

Αρούκα-Μπελενένσες (18:00)
Ακαδέμικα-Πάσος Φερέιρα (18:00)
Εστορίλ-Σπόρτινγκ (18:00)
Νασιονάλ Μαδέιρα-Ζιλ Βιθέντε (18:00)
Μπενφίκα-Πόρτο (18:00)
Ρίο Άβε-Μαρίτιμο (18:00)
Ολανένσε-Σετουμπάλ (18:00)
Μπράγκα-Γκιμαράες (18:00) Πηγή: sport-fm.gr

Και από του χρόνου… Ευρώπη!!

Η Σεντ Ετιέν νίκησε 2-0 τη Ναντ στο «Ζοφρουά Γκισάρ», έκλεισε θετικά το 2013 και από τη νέα χρονιά θα παλέψει με νύχια και με δόντια για την έξοδό της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Και από του χρόνου… Ευρώπη
Με θετικό πρόσημο έκλεισε το 2013 η Σεντ Ετιέν. Η ομάδα του Γκαλτιέ «λύγισε» στο «Ζοφρουά Γκισάρ» τη Νάντ με σκορ 2-0, στον πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής, την ξεπέρασε στη βαθμολογία και πλέον κοιτάζει τις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Οι γηπεδούχοι έγιναν από νωρίς το αφεντικό της αναμέτρησης, καθώς ο Κοργκνέ στο 24΄έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Η Ναντ το πάλεψε στο δεύτερο ημίχρονο αλλά παρά την πίεσή της δεν κατάφερε να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Τελικά, στο 83’ ο Ερντίνγκ έκανε το 2-0 «κλειδώνοντας» τη νίκη για τη Σεντ Ετιέν.

Έτσι, η ομάδα του Γκαλτιέ ανέβηκε στην 4η θέση με 30 βαθμούς και ισοβαθμεί με την Μπορντό, που έχει ματς λιγότερο. Στον αντίποδα η Ναντ έμεινε στους 29.

Αναλυτικά η 19η αγωνιστική

Παρασκευή(20/12)

Μονακό- Βαλενσιέν 1-2
(84' Ροντρίγκεζ - 30' Αμπιντάλ αυτ., 58' Ντεκουρτιό)

Σάββατο(21/12)

Σεντ Ετιέν- Ναντ 2-0
(24΄Κοργκνέ, 83' Έρντινγκ)

Μπαστιά-Μονπελιέ(21:00)
Νις-Εβιάν(21:00)
Ρεμς-Αζαξιό(21:00)
Σοσό-Ρεν(21:00)
Τουλούζ-Γκινγκαμπ(21:00)

Κυριακή(22/12)

Μαρσέιγ-Μπορντό(15:00)
Λοριάν-Λιόν(18:00)
Παρί Σεν Ζερμέν-Λιλ(22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (20η)

Παρασκευή(10/1)

Μονπελιέ-Μονακό(20:30)

Σάββατο(11/1)

Αζαξιό-Παρί Σεν Ζερμέν(18:00)
Μπορντό-Τουλούζ(21:00)
Γκινγκάμπ-Σεντ Ετιέν(21:00)
Λιόν-Σοσό(21:00)
Ρεν-Νις(21:00)
Βελενσιέν-Μπαστιά(21:00)

Κυριακή(12/1)

Ναντ-Λοριάν(15:00)
Εβιάν-Μαρσέιγ(18:00)
Λιλ-Ρεμς(22:00)
Πηγή: sport-fm.gr

Θέλετε και πρωτάθλημα;

Ούτε όταν… λείπει η Μπάγερν δεν μπορούν να τη φτάσουν Λεβερκούζεν και Ντόρτμουντ. Για τη 17η αγωνιστική έχασαν από Βέρντερ και Χέρτα αντίστοιχα φέρνοντας τους Βαυαρούς ακόμη πιο κοντά στον τίτλο.

Θέλετε και πρωτάθλημα;
Το ταξίδι της Μπάγερν στο Μαρόκο για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων πρόσφερε σε Λεβερκούζεν και Ντόρτμουντ την ευκαιρία να την πλησιάσουν, έστω και με παιχνίδι περισσότερο. Αμ δε! Για τη 17η αγωνιστική, τελευταία του πρώτου γύρου και πριν τη χειμερινή διακοπή αμφότερες ηττήθηκαν.

Η μεν Λεβερκούζεν (με τον Κώστα Σταφυλίδη εκτός αποστολής) έχασε με 1-0 από τη Βέρντερ στη Βρέμη και παρέμεινε στο -7 από τους Βαυαρούς, η δε Μπορούσια (με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να παίζει σε όλο το ματς) ηττήθηκε με 2-1 στη Βεστφαλία από τη Χέρτα και πλέον κινδυνεύει να βρεθεί εκτός τετράδας.

Η Μάιντς με δύο γκολ του Οκαζάκι πέρασε με 3-2 από το Αμβούργο, η Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ νίκησε με 1-0 τη Χόφενχαϊμ, αλλά παρέμεινε 17η, αφού η 16η Φράιμπουργκ επιβλήθηκε του Ανόβερου με 2-1.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 20/12

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Άουγκσμπουργκ 1-1
(42' Ρόζεναλ - 33' Μπομπαντίγια)

Σάββατο 21/12 (16:30)

Ντόρτμουντ-Χέρτα Βερολίνου 1-2
(7’ Ρόις-23’ Ράμος, 45’ Αλαγκουί)

Βέρντερ Βρέμης-Λεβερκούζεν 1-0
(74’ Γκαρσία)

Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Χόφενχαϊμ 1-0
(29’ πεν. Ερλ)

Φράιμπουργκ-Ανόβερο 2-1
(25’, 36’ Μεχμέντι-93' Μπιτενκούρ)

Αμβούργο-Μάιντς 2-3
(21’ Τσαλχάνογλου, 79’ Φαν Ντερ Φάαρτ-47’, 92’ Οκαζάκι, 50’ Μίλερ)

Νυρεμβέργη-Σάλκε (19:30)

Κυριακή, 22/12

Γκλάντμπαχ-Βόλφσμπουργκ (16:30)

Στουτγκάρδη-Μπάγερν Μονάχου (29/1, 21:00)

Η επόμενη αγωνιστική (18η)

Παρασκευή, 24/1

Γκλάντμπαχ-Μπάγερν Μονάχου (21:30)

Σάββατο 25/1 (16:30)

Ντόρτμουντ-Άουγκσμπουργκ
Φράιμπουργκ-Λεβερκούζεν
Νυρεμβέργη-Χόφενχαϊμ
Βόλφσμπουργκ-Ανόβερο
Στουτγκάρδη-Μάιντς
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χέρτα Βερολίνου (19:30)

Κυριακή, 26/1

Βέρντερ Βρέμης-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ (16:30)
Αμβούργο-Σάλκε (18:30)Πηγή: sport-fm.gr

«Βύθισε» το... υποβρύχιο!!

Μεγάλο διπλό μέσα στο Μαδριγάλ πέτυχε η Σεβίλλη που επικράτησε 2-1 της Βιγιαρεάλ και πλησίασε στις ευρωπαϊκές θέσεις της Πριμέρα Ντιβιζιόν!

«Βύθισε» το... υποβρύχιο! (video)
Σεβίλλη... από τα παλιά! Οι Ανδαλουσιάνοι δεν... φοβήθηκαν την εξαιρετική φέτος Βιγιαρεάλ, πήγαν μέσα στο Μαδριγάλ και επιστρέφουν στη βάση τους με τους τρεις βαθμούς, χάρη στο υπέρ τους 2-1!

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον... παλιόφιλο της ΑΕΚ, τον Χουάν Κάλα στο 24’, ενώ στο 71’ ο Μπάχα έβαλε τις γερές βάσεις για το διπλό, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του. Ο σκόρερ του πρώτου γκολ αποβλήθηκε στο 86’ και το «κίτρινο υποβρύχιο» βρήκε την ευκαιρία να μειώσει με πέναλτι του Πέρμπετ δύο λεπτά μετά, αλλά ήταν το μόνο που κατάφερε για το τελικό 2-1.

Στην έβδομη θέση οι θριαμβευτές με 26 βαθμούς, παρέμειναν στην πέμπτη οι ηττημένοι με δύο πόντους περισσότερους.

Αναλυτικά η 17η αγωνιστική:

Παρασκευή 20/12

Έλτσε – Μάλαγα 0-1
(6' Καμάτσο)

Σάββατο 21/12

Βιγιαρεάλ – Σεβίλλη 1-2

Μπέτις – Αλμερία 19:00
Ατλέτικο Μαδρίτης – Λεβάντε 21:00
Γρανάδα – Σοσιεδάδ 23:00

Κυριακή 22/12

Εσπανιόλ – Βαγιαδολίδ 13:00
Χετάφε – Μπαρτσελόνα 18:00
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βαγεκάνο 20:00
Θέλτα – Οσασούνα 22:00
Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης 22:00

Η επόμενη αγωνιστική:

Αλμερία-Γρανάδα
Μπαρτσελόνα-Έλτσε
Μάλαγα-Ατλέτικο Μαδρίτης
Οσασούνα-Εσπανιόλ
Ράγιο Βαγεκάν0ο-Βιγιαρεάλ
Ρεάλ Μαδρίτης-Θέλτα
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μπιλμπάο
Σεβίλλη-Χετάφε Βαλένθια-Λεβάντε
Βαγιαδολίδ-ΜπέτιςΠηγή: sport-fm.gr

Ο... Ναπολεόνι με τα δώρα!!

Ο Ατρόμητος δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στον Πανθρακικό, όμως ο Ναπολεόνι με την είσοδό του στο ματς «μοίρασε» δύο ασίστ σε Καραμάνο και «Παπ» και η χρονιά στο Περιστέρι έκλεισε γεμάτη χαμόγελα, 3-1.

Ο... Ναπολεόνι με τα δώρα
Με νίκες αποχαιρέτησε το 2013 ο Ατρόμητος. Οι Περιστεριώτες νίκησαν στο «σπίτι» τους 3-1 τον μαχητικό Πανθρακικό, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, αποχαιρετώντας τη χρονιά με θετικό πρόσημο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Παράσχου ο Στέφανος Ναπολεόνι, που με δύο ασίστ σε Καραμάνο και Παπαδόπουλο «έβγαλε» τα κάστανα από τη φωτιά και χάρισε το τελευταίο «τρίποντο» της χρονιάς.

Oι παίκτες του Παράσχου σε ένα σημείο που έδειχναν να μην έχουν λύσεις απέναντι στην εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία των φιλοξενούμενων, πήραν το προβάδισμα στο 24’ με το πρώτο τέρμα του Καραμάνου στο φετινό πρωτάθλημα. Οι παίκτες του Μάντζιου πάλεψαν και έφτασαν στην ισοφάριση με αντεπίθεση για σεμινάριο από Κάσες και Ιγκόρ στο 59’, με τον Βραζιλιάνο να τελειώνει υποδειγματικά τη φάση.

Εκεί που τα πράγματα έδειχναν να δυσκολεύουν ήρθε ο Στέφανο Ναπολεόνι από τον πάγκο και στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα έδωσε στο πιάτο το δεύτερο γκολ στον Καραμάνο (74’). Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και πάλι από μπαλιά του Ιταλού στο 78ο λεπτό.


Το ματς:




Καλύτερα μπήκε στο παιχνίδι η ομάδα του Γιώργου Παράσχου. Οι παίκτες του Ατρόμητου από τα πρώτα λεπτά έκαναν σαφείς τις διαθέσεις τους για να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, που θα τους έλυνε τα πόδια και θα έδιωχνε το άγχος. Ο Πανθρακικός, ωστόσο, έχοντας εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία και γρήγορες αντεπιθέσεις ήταν αυτός που κατάφερε να γίνει πιο επικίνδυνος.

Εκεί που οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να ελέγχουν τον ρυθμό στο ματς ο Καραμάνος (23΄) άλλαξε τις ισορροπίες και χάρισε στον Ατρόμητο το προβάδισμα, σε ένα σημείο όπου η ομάδα του έδειχνε πως δεν είχε λύσεις. Μετά το γκολ, οι παίκτες του Μάντζιου έδειξαν να αποσυντονίζονται, αλλά ούτε και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν το τέρμα που θα τους έφερνε από νωρίς «αγκαλιά» με τη νίκη.

Πολύ καλό ξεκίνημα έκαναν οι παίκτες του Μάντζιου στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα της Κομοτηνής έκλεισε άψογα όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Τσενάμο και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης. Τελικά, ο στόχος για τον Πανθρακικό δεν άργησε να επιτευχθεί αφού ο Κάσες με τον Ίγκορ με αντεπίθεση που θα ζήλευαν πολλές ομάδες έπιασαν στον ύπνο την άμυνα του Ατρόμητου με τον Βραζιλιάνο να κάνει το 1-1.

Το ματς έδειχνε να παίρνει άσχημη τροπή για την ομάδα του Παράσχου, που ήταν ακίνδυνη επιθετικά. Όμως η είσοδος του Ναπολεόνι άλλαξε την κατάσταση και με το «καλησπέρα» ο Ιταλός σέρβιρε το 2-1 στον Καραμάνο στο 74ο λεπτό. Τα κέφια του Ναπολεόνι δεν σταμάτησαν εκεί και με ακόμη μία ασίστ και τελείωμα του Παπαδόπουλου στο 79’ οι Περιστεριώτες σφράγισαν πιο εύκολα απ’ ότι περίμεναν την τελευταία νίκη τους για το 2013.

Οι συνθέσεις:




Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Νάστος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Καραμάνος, Ουμπίντες, Δημούτσος, Γεωργίου (68’ Μπρίτο, 74 Ναπολεόνι), Παπαδόπουλος (81’ Πίτου Γκαρσία)

Στον πάγκο: Σηφάκης, Φυτανίδης, Μπάλλας, Φάμπιο

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο, Ιγκόρ, Χρήστου, Κάσες (72’ Τζάνης), Ζος, Μπαϊκαρά, Ρομέου, Λαδάκης (81’ Εμπόου), Σαρακατσάνος (81’ Χασομέρης)

Στον πάγκο: Αθανασιάδης, Τριανταφύλλου, Μακρυδημήτρης, Καθάριος

Διαιτητής: Α. Γιάχος
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου Πηγή: sport-fm.gr

Επεισόδια στη Ριζούπολη!!

Τεταμένο το κλίμα στην Ριζούπολη, λίγη ώρα πριν την αναμέτρηση του Απόλλωνα Σμύρνης με τον Ολυμπιακό. Άγνωστοι επιτέθηκαν στον κύριο όγκο των οπαδών των «ερυθρόλευκων», όταν έφτασε στο γήπεδο.

Επεισόδια στη Ριζούπολη
Επεισόδια στη Ριζούπολη. Λίγο μετά τις 17:45 ο κύριος όγκος των οπαδών του Ολυμπιακού έφτασε στο γήπεδο, στον σταθμό του ΗΣΑΠ, την στιγμή που άγνωστοι τους επιτέθηκαν από τα γύρω στενά.

Για λίγη ώρα, οι γύρω δρόμοι από το γήπεδο μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, με την αστυνομία να κάνει και χρήση χημικών και δακρυγόνων.

Το «σκηνικό» κράτησε περίπου 15 λεπτά, οι «άγνωστοι» απομακρύνθηκαν και οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπήκαν στο πέταλο, απ’ όπου θα παρακολουθήσουν και την αναμέτρηση της ομάδας τους με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Πηγή: sport-fm.gr

«Αιώνια» alley-hoop στο Top 10!! (video)

Διαμαντίδης και Σπανούλης δημιουργούν με τους Γκιστ και Λοτζέσκι να καρφώνουν στο Top 10 της δέκατης αγωνιστικής της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας.

«Αιώνια» alley-hoop στο Top 10 (video)
Ελληνικής έμπνευσης και Αμερικανικής εκτέλεσης φάσης περιλαμβάνει το τελευταίο Top 10 της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας. Στο νούμερο «5» ο Δημήτρης Διαμαντίδης συνεργάζεται άψογα με τον Τζέιμς Γκιστ και στο νούμερο «8» ο Βασίλης Σπανούλης με τον Ματ Λοτζέσκι σε δύο καταπληκτικά alley-hoop.

Στην κορυφή βρίσκεται το απίθανο καλάθι του Τζέισον Γκρέιντζερ, που χάρισε στην εκπνοή τη νίκη-πρόκριση στη Μάλαγα επί της Σιένα στην Ιταλία.



Πηγή: sport-fm.gr

Θάμπωσε, προκάλεσε ερωτηματικά, «έφυγε»!!

«Σκυλίσια Μέρα» με την κορυφαία σπρίντερ βάσει επιδόσεων, που, όμως, έφυγε τόσο άδοξα από την ζωή… Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στο προσκήνιο η Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόινερ εντυπωσίασε. Με εκπληκτικές επιδόσεις κι εντυπωσιακό στυλ. Άρχισε, όμως, να γεννά κι ερωτηματικά. Πώς είναι δυνατόν αυτή η γυναίκα να τρέχει τόσο γρήγορα;
Η Γκρίφιθ ήρθε σαν σήμερα στην ζωή, το 1959 στο Λος Άντζελες. Το 1988 στους ολυμπιακούς αγώνες της Σεούλ μάγεψε. Με την φαντεζί εμφάνισή της και τα «τρελά» ρεκόρ της. Κέρδισε τρία χρυσά κι ένα ασημένιο.
Στα 100 μ. με 10.54, ενώ στα 200 έκανε παγκόσμιο ρεκόρ με 21.34. Το παγκόσμιο ρεκόρ 10.49, ωστόσο, αντέχει μέχρι και σήμερα και το είχε κάνει τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς. Ακατάρριπτη παραμένει και η επίδοσή της στα 200 μ.
Οι φήμες για χρήση απαγορευμένων ουσιών έδιναν κι έπαιρναν από τότε. Ακόμα και για αυξητική ορμόνη, σύμφωνα με καταγγελίες. Ωστόσο, ουδέποτε βρέθηκε θετική σε κάποιον έλεγχο ντόπινγκ.
Το 1988, ο χρυσός ολυμπιονίκης του Λος Άντζελες, Χοακίμ Κρούζ, υποστήριξε πως οι επιδόσεις της πρέπει να προέρχονται από χρήση στεροειδών ή άλλων αναβολικών ουσιών. Εντύπωση είχε κάνει η ξαφνική έκρηξη των ρεκόρ της το 1988, αφού μέχρι τότε είχε χρόνο μόλις 10.91 στα 100 μ. και 21,96 στα 200 μ.
Η Γκρίφιθ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση στην τοπ φόρμα της, όμως τα άσχημα νέα δεν άργησαν να έρθουν. Στις 21 Σεπτεμβρίου του 1998 σε ηλικία 38 ετών πέθανε κατά τη διάρκεια του ύπνου της. Δίχως, ωστόσο, να ξεκαθαριστεί η ακριβής αιτία θανάτου, ενισχύοντας έτσι τις φήμες.
Κατά την διάρκεια της νεκροψίας, εξάλλου, δεν έγιναν εξετάσεις για ανίχνευση στεροειδών. Η οικογένειά της έκανε λόγο για γενετικό πρόβλημα στον εγκέφαλο. Γνωστοποιήθηκε, μάλιστα, πως νωρίτερα είχε υποστεί άλλα τρία εγκεφαλικά και τουλάχιστον ένα καρδιακό επεισόδιο.
Όσο μυστήριο έκρυβε σαν εμφάνιση, όσο μυστήριο ήταν οι επιδόσεις της, άλλο τόσο μυστήριο ουσιαστικά παραμένει και ο θάνατός της…
Πηγή: sportdog.gr

Μία πολυεθνική για την ΑΕΚ!

Πρόταση από πολυεθνική φέρεται να έχει στα χέρια του ο Δημήτρης Μελισσανίδης για την ονοματοδοσία του γηπέδου της ΑΕΚ. Ικανοποιημένος ο «τίγρης», που όμως περιμένει και άλλες προσφορές.

Μία πολυεθνική για την ΑΕΚ
Ένα σημαντικό μέρος από τα υπολειπόμενα περίπου 15 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ θα προέλθουν από την ονοματοδοσία του γηπέδου. Και φαίνεται πως το θέμα αυτό βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, καθώς σύμφωνα με την «Ώρα των Σπορ», ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει ήδη στα χέρια του πρόταση από πολυεθνική εταιρεία, η οποία μάλιστα φέρεται να τον ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό.

Πάντως ο «τίγρης» δεν έχει απαντήσει ακόμη και δεν θα βιαστεί να το κάνει, καθώς περιμένει κι άλλες προσφορές. Στις αρχές Ιανουαρίου περιμένει από τη γερμανική εταιρεία Sport Five να του φέρει προτάσεις τόσο για την εμπορική ονομασία της «Αγια-Σοφιάς», όσο και για την εμπορική εκμετάλλευση των χώρων του νέου γηπέδου, ενώ έχουν γίνει συζητήσεις και με άλλες δύο εταιρείες. Το θέμα της ονοματοδοσίας αναμένεται να κλείσει μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2014.

Στο μεσοδιάστημα, «τρέχουν» οι υπόλοιπες υποθέσεις για να αρχίσουν τα έργα το συντομότερο δυνατό. Μέχρι να… βγει το 2013 θα έχουν ολοκληρωθεί οι αγορές των οικοπέδων που προορίζονται για το πάρκινγκ και θα συμπληρωθούν στο φάκελο του έργου. Παράλληλα μέσα στις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται ο οικονομικός και νομικός έλεγχος της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», που έχει συσταθεί για το γήπεδο, προκειμένου να προχωρήσει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Αυτή θα γίνει προσπάθεια να τονωθεί με νέα καμπάνια που θα αρχίσει τον Ιανουάριο.
Πηγή: sport-fm.gr

Ανατροπή με Τάτο!

Στον Άρη παρουσιάζεται αποφασισμένος να παραμείνει ο Ανδρέας Τάτος, ο οποίος έχει μιλήσει ήδη με τον Σούλη Παπαδόπουλο. Προσπάθεια ανύψωσης του ηθικού των «κίτρινων» από τον έμπειρο τεχνικό.

Ανατροπή με Τάτο
Πρώτη… μεταγραφή του Άρη αποτελεί ο Ανδρέας Τάτος, όπως αποκαλύπτει σήμερα η στήλη «Τρελός του χωριού».

Ο 24χρονος μέσος έχει παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού στους Θεσσαλονικείς από τον Ολυμπιακό και η κατάσταση που επικρατούσε στην ομάδα δεν τον ευχαριστούσε.

Η έλευση του Σούλη Παπαδόπουλου, με τον οποίο είχε τετ-α-τετ άλλαξε τα δεδομένα για την παρουσία του διεθνούς άσου, ο οποίος είχε ακουστεί πως απασχολεί τον ΑΠΟΕΛ.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε στους παίκτες πως πιστεύει στην παραμονή, διαφορετικά δεν θα είχε αναλάβει την ομάδα και περιμένει και οι παίκτες να πιστέψουν και εκείνοι στις ικανότητές τους.

Από εκεί και πέρα, μίλησε ιδιαιτέρως με τους δύο Ισπανούς, Αγάνθο και Πουλίδο, που δεν είχαν τις καλύτερες σχέσεις με τον Μιλίνκοβιτς.
Πηγή: sport-fm.gr

«Βλέπει» Ραζάκ από Ανζί και Κουρμπέλη!!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ φέρεται να βρίσκεται ο Αμπντούλ Ράζακ της Ανζί, την ίδια ώρα έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία για τον Δημήτρη Κουρμπέλη του Αστέρα Τρίπολης.

«Βλέπει» Ραζάκ από Ανζί και Κουρμπέλη
Την περίπτωση του Αμπντούλ Ράζακ έχουν ξεχωρίσει στον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Τύπος της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Metrosport» υποστηρίζει ότι ο Ιβοριανός χαφ – που μπορεί να αγωνιστεί ως αμυντικός μέσος σε λίγο πιο προωθημένο ρόλο – βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των Θεσσαλονικέων.

Ο 21χρονος παίκτης, ο οποίος είναι διεθνής με την Ακτή Ελεφαντοστού, αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού από την Μάντσεστερ Σίτι στη Ανζί και ο «Δικέφαλος του Βορρά» σκοπεύει να μπει «σφήνα» για να τον αποκτήσει, ποντάροντας στο γεγονός ότι ο παίκτης θέλει να συμπεριληφθεί στην αποστολή της εθνικής του ομάδα για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ο Ράζακ ξεκίνησε από τις ίδιες Ακαδημίες με τον Γιάγια και τον Κόλο Τουρέ και το 2011 αποκτήθηκε από τους «πολίτες». Από εκεί και πέρα, έχει έξι συμμετοχές στον σύλλογο του Μάντσεστερ, έχει δοθεί δανεικός σε Πόρτσμουθ (3 εμφανίσεις), στην Μπράιτον (6 συμμετοχές), Τσάρλτον (2 εμφανίσεις) και Ανζί (7 συμμετοχές).

Από εκεί και πέρα, στην Τρίπολη υποστηρίζουν ότι στο «κόλπο» της απόκτησης του Δημήρτη Κουρμπέλη του Αστέρα έχει μπει ο ΠΑΟΚ, με ιθύνοντες του συλλόγου να έχουν έρθει σε επαφή με τους Αρκάδες και τους ενημέρωσαν για το ενδιαφέρον τους για τον νεαρό αμυντικό.

Ενδιαφέρον για τον 21χρονο παίκτη είχε εκφράσει το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες ότι τον θέλει στην ΑΕΚ και ο Δημήτρης Μελισσανίδης.Πηγή: sport-fm.gr

«Μακάρι να μείνει ο Άρης στη Superleague»

Χωρίς κανένα παράπονο για την αποχώρησή του από τον πάγκο του Άρη φεύγει ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς, ο οποίος ελπίζει να παραμείνει η ομάδα στη Σούπερ Λίγκα και ευχαρίστησε όσους στάθηκαν στο πλευρό του.

«Μακάρι να μείνει ο Άρης στη Superleague»
Την ελπίδα να παραμείνει ο Άρης στη Σούπερ Λίγκα εξέφρασε ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς, μιλώντας στη Nova μία ημέρα μετά τη λύση της συνεργασίας του με τους «κίτρινους».

Ο Σέρβος τόνισε πως τα αποτελέσματα δεν βοήθησαν στο να φανεί η δουλειά που είχε γίνει από εκείνον και τους παίκτες των Θεσσαλονικέων, κάτι που περιμένει να συμβεί στο άμεσο μέλλον.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 45χρονος προπονητής στο Novasports

Αδοξο τέλος;

«Ηταν τιμή μου που δούλεψα σε μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Αρης! Εχει έναν φοβερό κόσμο που ποτέ δεν τον εγκαταλείπει. Ηξερα σε τι συνθήκες ερχόμουν και γι αυτό δούλεψα πάρα πολύ, έδωσα τον εαυτό μου για κάτι να πετύχουμε κάτι καλό. Δυστυχώς, έγινε αυτό που έγινε, καθώς που η δουλειά που κάναμε δεν φάνηκε μέσω των αποτελεσμάτων».

Ο λόγος που φεύγετε έχει να κάνει με την αλλαγή της διοίκησης;

«Είναι γεγονός ότι αν φύγει μία διοίκηση και έρθει κάποια άλλη φέρνει δικό της προπονητή και αυτό είναι κάτι που βλέπουμε και ζούμε στο ποδόσφαιρο».

Θεωρείτε πως ο κ. Σκόρδας είχε πάρει την απόφασή του, αναφορικά με το πρόσωπό σας;

«Δεν γνωρίζω τον κύριο τόσο καλά και δεν θέλω να σχολιάσω».

Τι κρατάτε από τον Αρη;

«Σε μένα θα μείνει η υποστήριξη από τον Αρειανό κόσμο, αυτό που έζησα στην οικογένεια του Αρη αυτούς τους τέσσερις μήνες. Οπου βρέθηκα, όλοι με υποστήριξαν, ακόμη και παλιοί παράγοντες, όπως ο κ. Αρης Στεφανίδης ο οποίος ήταν πάντα μαζί μας και στις ήττες και στις νίκες».

Αφήνετε κάτι στη μέση;

«Είχαμε δυσκολίες και αυτό πάνω-κάτω το ξέρουν όλοι, αλλά έχοντας σεβασμό σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Αρης, δεν είναι σωστό να σχολιάσω αυτά που σκέφτομαι. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο, την οικογένεια Στεφανίδη, περισσότερο απ΄ όλους τον Super 3 που είναι ο πιο δυνατός και καλύτερος σύνδεσμος του Αρη! Καλή επιτυχία, μέσα απ΄ την καρδιά μου και στους παίκτες, αλλά και στην καινούρια τεχνική ηγεσία. Να πετύχουν στο έργο τους και να σώσουν το σωματείο».

Μπορεί να σωθεί ο Αρης;

«Δεν θα σχολιάσω αυτό το ερώτημα, παρά μόνο να πω πως θέλω μ΄ όλη μου την καρδιά να μείνει ο Αρης στη Superleague».

Γυρνώντας στη Σερβία θα δηλώνετε και λίγο Αρης;

«Ο Αρης θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Μπορώ να πω μάλιστα πως έγινα Αρειανός! Και στο λαό του Αρη δεν μπορείς να πεις ψέματα, διότι βλέπουν ποιος δίνει τα πάντα και ποιος όχι. Ξέρει να εκτιμά την προσπάθεια».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λόντσαρ στο Novasports

Ζόραν, είχες όνειρα επιστρέφοντας στον Αρη, μετά από χρόνια, τα οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκαν..

«Δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκαν. Ισως, αυτά τα όνειρα γίνονταν πραγματικότητα, αν είχαμε λίγο περισσότερο χρόνο και δυστυχώς τελειώσαμε έτσι, όμως αυτό δεν σημαίνει πως παύω να είμαι Αρειανός».

Εγινε κάτι λάθος;

«Θα κάνω την ανάλυση για να δω τι πήγε λάθος και αυτό είναι κάτι που σίγουρα στο μέλλον θα με βοηθήσει. Το μόνο βέβαιο είναι πως δεν είχα κακή πρόθεση. Ότι έκανα, το έκανα με όλη μου την καρδιά, διότι εγώ τον Αρη τον πονάω αλλιώς».

Πάντως το όνειρο του να παίξεις και αργότερα να προπονήσεις τον Αρη, πραγματοποιήθηκε.

«Ετσι είναι, αλλά δεν ήξερα ότι αυτό θα κρατήσει μόνο τέσσερις μήνες. Εφερα έναν άνθρωπο (σ.σ Μιλίνκοβιτς) ο οποίος είμαι σίγουρος πως μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα. Είναι μεγάλο όνομα στη Σερβία. Ημουν σίγουρος πως αν σταθεροποιούνταν φέτος η ομάδα, του χρόνου θα έκανε ψηλότερο βήμα. Και στον τρίτο χρόνο θα βγαίναμε Ευρώπη και γιατί όχι Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό ήταν το σχέδιό μου».

Δώσε τον επίλογο..

«Καταρχήν, κανένα παράπονο για κανέναν! Οσο κι αν μαλώνουμε στον Αρη, δεν παύει να είμαστε Αρειανοί. Απλά εύχομαι να σταματήσει όλο αυτό με τις φασαρίες, γιατί η ομάδα θέλει υποστήριξη. Εγώ πάντα θα είμαι στο πλευρό του Αρη και ποτέ δεν θα πάψω να ενδιαφέρομαι γι αυτόν. Θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που μας υποστήριξαν, αλλά και αυτούς που δεν μας υποστήριξαν, διότι ίσως μας δείξανε κάποιο δρόμο».

Δεν παίζει με Απόλλωνα ο Βάις!

Χωρίς τον Βλάντιμιρ Βάις θα αγωνιστεί απόψε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Απόλλωνα Αθηνών, όπως ανακοίνωσε ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός μέσω του Twitter.

Δεν παίζει με Απόλλωνα ο Βάις
Θέση στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού με τον Νταβίντ Φουστέρ διεκδικούσε ο Βλάντιμιρ Φάις, όμως όλα δείχνουν ότι ο Ισπανός χαφ θα αγωνιστεί ως βασικός στο σημερινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα Αθηνών στη Ριζούπολη.

Αυτό οφείλεται σε έναν τραυματισμό που έχει ο Σλοβάκος άσος και τον αναγκάζει να απουσιάσει από το συγκεκριμένο ματς, όπως ανακοίνωσε και ο ίδιος στο Twitter.

«Είμαι λυπημένος, επειδή δεν μπορώ να παίξω απόψε λόγω ενός μυϊκού τραυματισμού. Καλή επιτυχία στους συμπαίκτες μου για απόψε!», έγραψε ο διεθνής μεσοεπιθετικός.

Δείτε τι έγραψε ο Βάις
Vladimir Weiss         @VladiW7
Sad i cant be involved tonight coz of a muscle injury.. Good luck to my boys tonight!


Πηγή: sport-fm.gr

Ετοιμάζει βαλίτσες για Βέροια!

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο ο Νίκος Κατσικοκέρης να φύγει από τον Πανθρακικό και να ενταχθεί στο ρόστερ της Βέροιας τον Γενάρη, όπως αναφέρει η SportDay.

Ετοιμάζει βαλίτσες για Βέροια
Πολύ κοντά στην αποχώρησή του από τον Πανθρακικό φέρεται να βρίσκεται ο Νίκος Κατσικοκέρης, όπως αποκαλύπτει η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 25χρονος επιθετικός παρουσιάζεται να έχει έτοιμη την ποδοσφαιρική του στέγη, με τη Βέροια που είχε ενδιαφερθεί το καλοκαίρι για την απόκτησή του – να είναι η επόμενη ομάδα του.

Τη φετινή σεζόν ο Έλληνας φορ έχει παίξει σε 3 ματς ως αλλαγή, έχοντας συνολικό χρόνο συμμετοχής μόλις 24 λεπτά!

Από εκεί και πέρα, οι Ακρίτες θέλουν να δώσουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα στο σημερινό αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Ο Ακης Μάντζιος απένειμε τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές του για την άμεση επιστροφή στα τρίποντα, κόντρα στην Καλλονή, ενώ επισήμανε πως είναι σημαντικό να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους Περιστεριώτες, για να κλείσουν τη χρονιά με τον πλέον ιδανικό τρόπο. Πηγή: sport-fm.gr

«Χτίζει» πάνω τους!

Στην επέκταση των συμβολαίων των Λαγού και Ρισβάνη προχωρά ο Παναθηναϊκός. Για βασικός με την Ξάνθη ο δεύτερος. Τη Δευτέρα στα χέρια του Γιαννακόπουλου τα στοιχεία της ΠΑΕ.

«Χτίζει» πάνω τους
Ο Παναθηναϊκός έκανε αναγκαστικά στροφή στα παιδιά από τις ακαδημίες του φέτος και δικαιώνεται, αφού οι περισσότεροι ανταποκρίνονται στις προσδοκίες. Θέλοντας να επιβραβεύσει τους διακριθέντες, αλλά και να τους δεσμεύσει αποθαρρύνοντας μνηστήρες που θα θελήσουν να τους «αρπάξουν» ακόμη και χωρίς αντίτιμο, οι «πράσινοι» έχουν σαν προτεραιότητα την επέκταση των συμβολαίων του Τάσου Λαγού και του Σπύρου Ρισβάνη.

Ο 21χρονος μέσος δεσμεύεται ως το καλοκαίρι και ήδη έχουν γίνει επαφές, με την (πιθανότατα αίσια) κατάληξή τους να αναμένεται μετά τις γιορτές και τον παίκτη να υπογράψει για τρία ή τέσσερα χρόνια. Σύντομα θα κληθεί για συζητήσεις και ο 19χρονος στόπερ, παρότι έχει συμβόλαιο ως το 2016. Ανάλογες κινήσεις θα γίνουν και για τους Αναστασόπουλο, Δώνη και τα άλλα παιδιά της ομάδας που προέρχονται από τις ακαδημίες.

Για βασικός ο Ρισβάνης

Ο Ρισβάνης αναμένεται να πάρει τη θέση του τιμωρημένου Κουτρουμπή στο κέντρο άμυνας του Παναθηναϊκού στο ματς της Κυριακής με τη Skoda Ξάνθη, αφού ο Σίλντενφελντ προπονήθηκε μεν χθες κανονικά, αλλά προέρχεται από μυϊκό τραυματισμό και λογικά θα μείνει στον πάγκο. Αντί του επίσης τιμωρημένου Λαγού πιθανότατα θα παίξει ο Πράνιτς. Στις άλλες θέσεις δεν αναμένονται εκπλήξεις: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Αμπεΐντ, Ζέκα, Κλωναρίδης και Καρέλης θα είναι οι υπόλοιποι εννιά. Εκτός πλάνων είναι ο Μπεργκ, ενώ ίσως μπει στην αποστολή ο Μπαϊράμι.

*Ο Γιάννης Αναστασίου μοίρασε χθες στους παίκτες του γούρια και συμβολικά δώρα για το 2014.

Παίρνει τα στοιχεία ο Γιαννακόπουλος

Συνεχίστηκαν και χθες οι επαφές μεταξύ των δικηγόρων του Γιάννη Αλαφούζου και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Πιθανότατα τη Δευτέρα ο τελευταίος θα έχει στα χέρια του τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ, προκειμένου να τα επεξεργαστεί με τον Κινέζο «συμπαίκτη» του και να αποφασίσουν αν θα αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών ή όχι. Πηγή: sport-fm.gr

Έχει συμφωνήσει με δύο χαφ!

Στην τελική ευθεία βρίσκονται δύο υποθέσεις που αφορούν την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής του ΠΑΟΚ, όπως αναφέρει σήμερα η SportDay.

Έχει συμφωνήσει με δύο χαφ
Τα τυπικά φαίνεται πως έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση δύο μεταγραφών στον ΠΑΟΚ που αφορούν την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής της ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, οι διοικούντες την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ φέρονται να είναι κοντά σε συμφωνία με έναν αμυντικό χαφ και έναν επιτελικό μέσο.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι ιθύνοντες του συλλόγου δεν ψάχνονται πλέον για αυτές τις δύο θέσεις, αφού έχουν καταλήξει στους παίκτες που επιθυμούν, με τον Χουμπ Στέφενς να έχει ανάψει το «πράσινο φως» και ίσως μετά τους αγώνες του Σαββατοκύριακου να υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Άλλωστε, ο Ολλανδός τεχνικός είχε τονίσει αρκετές φορές πως η ενίσχυση του ΠΑΟΚ πρέπει να ξεκινήσει από αυτές τις θέσεις και αυτό που ήθελε γίνεται πράξη από τη διοίκηση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί το παραμικρό για τα ονόματα των ποδοσφαιριστών, όμως δεν πρόκειται για ελεύθερους ή άγνωστες περιπτώσεις, αλλά για παίκτες που μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα.

Όσον αφορά τώρα την απόκτηση κάποιου στόπερ, ο Στέφενς δεν δείχνει να «καίγεται», παρότι ο Βίτορ θα μείνει εκτός για έναν ακόμη μήνα και θα κληθεί να καλύψει το κενό εκ των έσω με τον Τζαβέλλα.

Το θέμα του επιθετικού, παράλληλα, παραμένει ιδιαίτερα δύσκολο, αφού δεν μπορεί να βρεθεί στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ένας παίκτης με διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα του Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη.

Για εκείνους που ενδέχεται να αποχωρήσουν, στη συγκεκριμένη κατηγορία ανήκουν (πιθανότατα) ο Γκαρσία, ο Λόρενς, ο Λόπεθ, ενώ παραμένει ανοιχτό του Νέτσιντ.Πηγή: sport-fm.gr

Φήμες για Αυλωνίτη, κοντά σε Πελέ!

Παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ο Τάσος Αυλωνίτης, ενώ οι Πειραιώτες ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν και τη μεταγραφή του Πελέ.

Φήμες για Αυλωνίτη, κοντά σε Πελέ
Πολλές φορές η διοίκηση του Ολυμπιακού και ο Μίτσελ έχουν διαψεύσει ότι θα υπάρξουν μεταγραφές την περίοδο του Ιανουαρίου.

Υπάρχουν, όμως, κάποια ανοιχτά θέματα, τα οποία είναι πιθανό να έχουν ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ των Πειραιωτών.

Πρώτα από όλα θα υπάρξουν κάποιες αποχωρήσεις, όπως εκείνη του Μετζανί που δεν πρόκειται να επιστρέψει στους «ερυθρόλευκους».

Παράλληλα, αυξάνονται οι πιθανότητες να επιστρέψει με τη μορφή δανεισμού στη Μπαστιά ο Γιαταμπαρέ, ενώ είναι πολύ πιθανό να προκύψει και θέμα Εντινγκά.

Εφόσον αποχωρήσουν οι συγκεκριμένοι παίκτες, τότε μπορεί να ενσωματωθεί άμεσα στον Ολυμπιακό ο Πελέ, όπως επιθυμούσε ο ίδιος. Στην Κρήτη αναφέρουν πως οι παράγοντες του Εργοτέλη, Δασκαλάκης και Ράλλης, βρέθηκαν στην Αθήνα και συμφώνησαν με τους νταμπλούχους Ελλάδας έναντι 400.000 ευρώ.

Μάλιστα, ο Πορτογάλος μέσος δεν συμμετείχε στη χθεσινή προπόνηση – με τη δικαιολογία ότι είναι τραυματίας – και σύμφωνα με δημοσιεύματα ήταν και εκείνος στην πρωτεύουσα και υποβλήθηκε στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Μάλιστα, στην Ελλάδα επρόκειτο να βρίσκεται από χθες η Ρωσίδα μάνατζερ του παίκτη για να ολοκληρωθεί και επίσημα η μετακίνηση του πελάτη της.

Εν τω μεταξύ, από χθες το βράδυ έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι ο Τάσος Αυλωνίτης είναι παίκτης του Ολυμπιακού! Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ είχε διαψεύσει στο παρελθόν τις συγκεκριμένες πληροφορίες, ενώ και χθες δεν προέκυπτε κάτι τέτοιο. Ωστόσο, από το «κυανέρυθρο» στρατόπεδο έλεγαν πως ο παίκτης έχει συμφωνήσει για τα επόμενα τρία χρόνια!

Παράλληλα, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσθήκης ενός ακόμη φορ μέσα στον Γενάρη. Έχει ακουστεί ότι είναι πιθανό να επιστρέψει ο Διαμαντάκος ή να έρθει άλλος εξελίξιμος παίκτης από το εξωτερικό, ενώ υπάρχει η φήμη πως μπορεί να πάει από τώρα στου Ρέντη ο Κολοβός. Πηγή: sport-fm.gr

Το… άκυρο στην Μπενφίκα για Μήτρογλου!!

Έτοιμη να καταθέσει πρόταση ύψους 6 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Κώστα Μήτρογλου τον Γενάρη ήταν η Μπενφίκα, όμως η διοίκηση του Ολυμπιακού της… έκοψε την όρεξη!

Το… άκυρο στην Μπενφίκα για Μήτρογλου
Το «πάνω χέρι» για την πώληση του Κώστα Μήτρογλου έχει πλέον η διοίκηση του Ολυμπιακού, ύστερα από την επέκταση του συμβολαίου του διεθνούς επιθετικού μέχρι το 2017.

Η συμφωνία ήταν συμφέρουσα και για τις δύο πλευρές, ενώ – όπως αποκαλύπτει η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay – υπάρχει μία ομάδα που έμεινε με την… γλύκα, αφού σκόπευε τον Γενάρη να κινηθεί για την απόκτηση του 25χρονου άσου.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως η Μπενφίκα είχε έτοιμη πρόταση για τον «πιστολέρο» για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και άγγιζε τα 6 εκατ. ευρώ.

Οι εξελίξεις, όμως, ανέτρεψαν τα σχέδια των Πορτογάλων, οι οποίοι δεν μπορούν να κάνουν δικό τους τον Μήτρογλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η διοίκηση των Πειραιωτών δεν σκοπεύει να αποτελέσουν εμπόδιο στο μέλλον του «Μητρο-γκολ», όμως θέλουν να έρθει μία πρόταση που να ικανοποιεί και τους ίδιους και να ανταποκρίνεται στην αξία που εκτιμούν πως έχει ο διεθνής άσος. Πηγή: sport-fm.gr

Ρεκόρ και… καλές γιορτές!!

Με νίκη κόντρα στον Απόλλωνα μέσα στη Ριζούπολη και σημειώνοντας τρία νέα ρεκόρ ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει το 2013 ο Ολυμπιακός.

Ρεκόρ και… καλές γιορτές
Πολλά είναι τα κίνητρα για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να φτάσουν απόψε στο «τρίποντο» κόντρα στον Απόλλωνα Αθηνών μέσα στη Ριζούπολη (19:30, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Αυτή τη στιγμή οι γηπεδούχοι «τρέχουν» το καλύτερο φετινό σερί τους, παραμένοντας αήττητοι τέσσερις αγωνιστικές και η νίκη στο σημερινό παιχνίδι απέναντι στην «ελαφρά ταξιαρχία» είναι σημαντική, εκτός από τη διατήρηση της βαθμολογικής διαφοράς από τον ΠΑΟΚ, για να πετύχουν τρία ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» είναι αήττητοι για 29 αγώνες μακριά από την έδρα τους, έχοντας ισοφαρίσει την επίδοση της διετίας 1972/74, και αν δεν ηττηθούν από την ομάδα του Λόρι Σάντσες, τότε θα πρόκειται για την καλύτερη επίδοση στο ελληνικό ποδόσφαιρο με 30 ματς χωρίς ήττα!

Παράλληλα, εφόσον κερδίσουν τον Απόλλωνα, τότε η διαφορά από τον ΠΑΟΚ θα παραμείνει τουλάχιστον στο +10 και θα καταρρίψουν εκείνη που είχε ο Παναθηναϊκός την περίοδο 1994/95, με το +9 από τον δεύτερο -τότε- ΟΦΗ.

Επίσης, οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα έχουν καταφέρει να κάνουν το καλύτερο σερί από το ξεκίνημα ενός πρωταθλήματος, έχοντας αυτή τη στιγμή 15 νίκες και μία ισοπαλία. Ήδη έχουν ισοφαρίσει την επίδοση του Παναθηναϊκού της σεζόν 1962/63. Την ίδια στιγμή, θα έχουν καταφέρει να κάνουν τον καλύτερο πρώτο γύρο που έχει κάνει ποτέ ομάδα στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο Μίτσελ τόνισε: «Θέλουμε να τελειώσουμε τη χρονιά όπως πρέπει, να φύγουμε χαμογελαστοί για τις γιορτές. Και είναι και τα ρεκόρ. Εχουμε την ευκαιρία και πρέπει να τα σπάσουμε».

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ισπανός τεχνικός σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τους παίκτες που θεωρεί πιο φορμαρισμένους μετά τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά - θα έχει τους Σαλίνο, Μανωλά, Σιόβα και Τόρες.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Σάμαρης με τον Μασάντο, αν και ο πρώτος έχει ανάγκη από ξεκούραση και είναι για πρώτη φορά στην αποστολή ο Μανιάτης. Στην επίθεση «βασικοί» θα πρέπει να θεωρούνται ο Σαβιόλα και ο Ολαϊτάν, ενώ στα άκρα θα παίξουν ο Κάμπελ και o Φουστέρ, αφού ο Βάις έγραψε στο Twitter πως είναι τραυματίας.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγερι, Μπονγκ, Ντομίνγκες, Ιμπαγάσα, Παπάζογλου και Σέποβιτς. Εκτός έμειναν οι Μήτρογλου, Γιαταμπαρέ, Εντινγκά και Βάις.

Προϊστορία

Από το 1986 έχει να νικήσει ο Απόλλων τον Ολυμπιακό στη Ριζούπολη! Σε 37 αγώνες, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 28 νίκες, επτά ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες. Πηγή: sport-fm.gr

Blackjack!!

Οι γιορτές το... τραβάνε το χαρτάκι τους! Κι ο ΟΦΗ... τζόγαρε εξαιρετικά απέναντι στον Παναιτωλικό, κάνοντας την ανατροπή (2-1) και φτάνοντας τους 21 βαθμούς στο τέλος του πρώτου γύρου.

Blackjack!
Τέτοιες μέρες είναι ό,τι πεις για «χαρτιά»! Και φαίνεται πως ο ΟΦΗ είναι... μέσα στο κλίμα!

Οι Κρητικοί αν και βρέθηκαν να χάνουν νωρίς από τον Παναιτωλικό, χάρη στο τέρμα του Καμαρά (7’), κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή, με τους Όγιος (23’) και Παπάζογλου (66’) να υπογράφουν το 2-1!

Έτσι, οι «μελανόλευκοι» που είχαν τον Σα Πίντο στις εξέδρες, έφτασαν στους 21 πόντους στο τέλος του πρώτου γύρου, με την πέμπτη τους φετινή επιτυχία, όσους έχουν και τα «καναρίνια» που σε ακόμα ένα εκτός έδρας ματς δεν πήραν τίποτα.

Το ματς


Ο Παναιτωλικός πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό! Μόλις στο 7’ ο Ανρί Καμαρά έκανε εκπληκτική ενέργεια, πέρασε όλους τους αμυντικούς του ΟΦΗ –που η αλήθεια είναι δεν αντέδρασαν σωστά- και με εύστοχο πλασέ έκανε το 1-0, «παγώνοντας» το Γεντί Κουλέ! Και δεν ήθελε πολύ να γίνει η μεγάλη «ζημιά» για τους Κρητικούς, όταν ο Μπόγιοβιτς αστόχησε από κοντά στο 20’. Και σιγά-σιγά οι παίκτες του Σα Πίντο άρχισαν να παίρνουν τα πάνω τους!

Κι όταν λέμε σιγά-σιγά, κάντε το άμεσα! Διότι στο 23’ ο Όγιος βγήκε από τα δεξιά, έπιασε πολύ ωραία το διαγώνιο σουτ και δίχως να αφήσει περιθώριο αντίδρασης στον Στεφανάκο έγραψε το 1-1 και έδωσε εκ νέου ενδιαφέρον στο ματς. Το γκολ αυτό έδωσε άλλο... αέρα στους Κρητικούς που συνέχισαν να πιέζουν τους Αγρινιώτες που είχαν χάσει μέτρα στο γήπεδο. Ωστόσο το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε, δίχως άλλη διαφοροποίηση στο σκορ, αφού τα σουτ από πλευράς γηπεδούχων δεν έβρισκαν στόχο.

Ο ΟΦΗ μπήκε αποφασισμένος στο δεύτερο μέρος να κάνει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη. Αφού λοιπόν οι παίκτες του δοκίμαζαν το πόδι τους από μακριά και δεν έβρισκαν στόχο, η πίεση συνέχισε να αυξάνεται, με τον Παναιτωλικό να ‘χει περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και να μην δείχνει ικανός να απειλήσει. Και τελικά οι Κρητικοί δικαιώθηκαν! Στο 66’ ο Μπούρμπος πέρασε από τα δεξιά, την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Παπάζογλου κι εκείνος δεν έκανε το λάθος, κάνοντας το 2-1 υπέρ των γηπεδούχων, μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο τους!

Και πριν περάσει ένα λεπτό, οι Κρητικοί θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει», αλλά ο Στεφανάκος είπε «όχι» στο τετ-α-τετ με τον Μακουκούλα. Ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού κρατούσε την ομάδα του μέσα στο... κόλπο, αφού σταματούσε όλες τις προσπάθειες των αντιπάλων του για να διευρύνουν το σκορ. Και ίσως να μπορούσε η ομάδα του Χάβου να πάρει ένα βαθμό από το... πουθενά, αλλά ο Μιλιάζες κράτησε το 2-1 μετά από προβολή του Καμαρά στο 81’, σκορ που έμεινε ως το φινάλε!


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντεζ, Τριποτσέρης, Ζόρο, Περογαμβράκης (65’ Μακουκούλα), Παπάζογλου, Κάλαϊτζιτς (65’ Λαμπρόπουλος), Ζε Εντουάρντο, Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιάζες, Όγιος (72’ Βερόν)

Στον πάγκο: Δασκαλάκης, Δαμιανάκης, Μπανούσης, Στάθης

Παναιτωλικός (Χάβος): Στεφανάκος, Γκάλο, Γκόλιας (86’ Σφακιανάκης), Μελισσάς, Μπικέι, Γοδόι, Σίλβα Τζούνιορ (75’ Παπουτσογιαννόπουλος), Μπακάκης, Θεοδωρίδης, Καμαρά, Μπόγιοβιτς (86’ Πασάς)

Στον πάγκο: Ράφαελ, Καλί, Δάρλας, Καλογέρης Πηγή: sport-fm.gr

Εκτόξευση Πέισερς, στα ρηχά ο Γιάννης!!

Οι Πέισερς συνέτριψαν τους Ρόκετς με 114-81, ενώ η δεύτερη συνεχής παρουσία του Αντετοκούνμπο στην πεντάδα των Μπακς δεν ήταν ανάλογα πετυχημένη με την πρώτη.

Εκτόξευση Πέισερς, στα ρηχά ο Γιάννης
Μετά από δύο σερί ήττες, οι Πέισερς… αγρίεψαν και ξέσπασαν πάνω στους Ρόκετς συντρίβοντας τους αντιπάλους τους με 114-81. Ο Πολ Τζορτζ με 24 πόντους και 9 ριμπάουντ ήταν ο πρωταγωνιστής για την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ, ωστόσο το «κλειδί» της νίκης ήταν η άμυνα, που κράτησε τον Τζέιμς Χάρντεν στους 12 πόντους με 3/14 σουτ. Ο Ντάνι Γκρέιντζερ έκανε την πρώτη του φετινή εμφάνιση μετά από σοβαρό τραυματισμό που τον κράτησε εκτός για καιρό έχοντας 5 πόντους (1/7 σουτ), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 τάπα σε 22 λεπτά.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άρχισε για δεύτερο συνεχές ματς στην πεντάδα των Μπακς, αλλά η ομάδα του έχασε ξανά στην παράταση, αυτή τη φορά με 114-111 από τους Καβαλίερς. Ο 19χρονος φόργουορντ αυτή τη φορά δεν βρέθηκε σε πολύ καλή βραδιά και σε 23 λεπτά συμμετοχής είχε 6 πόντους (1/2 βολές, 1/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα) και 1 ασίστ.

Οι Λέικερς τα κατάφεραν μια χαρά στο πρώτο ματς μετά το νέο τραυματισμό του Κόμπι Μπράιαντ νικώντας με 104-91 τους Τίμπεργουλβς. Ο Πάου Γκασόλ με 21 πόντους, 13 ριμπάουντ και 8 ασίστ οδήγησε την ομάδα του στη νίκη.

Το Μαϊάμι επικράτησε εύκολα των Κινγκς με 122-103 με 25 πόντους του Κρις Μπος αλλά τον Λεμπρόν Τζέιμς (18π., 8 ασίστ, 6 ριμπ.) να προσφέρει τη φάση του αγώνα καρφώνοντας κυριολεκτικά… πάνω από τον Μπεν Μάκλεμορ.

Οι Σίξερς νίκησαν με 121-120 στην παράταση τους Νετς με τον Έβαν Τέρνερ να πετυχαίνει το νικητήριο καλάθι στην εκπνοή κι αφού η μπάλα αναπήδησε τρεις φορές στη στεφάνη προτού καταλήξει… μέσα.

Οι Σανς ανέτρεψαν διαφορά 21 πόντων και πέρασαν με 103-99 από το Ντένβερ απέναντι στους Νάγκετς, ενώ οι Μπόμπκατς έκαναν την έκπληξη με 116-106 στο Ντιτρόιτ πετυχαίνοντας 41 πόντους έναντι 17 στην τελευταία περίοδο.

Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη έγινε στο Ντάλας, όπου οι Ράπτορς νίκησαν 109-108 τους Μάβερικς στην παράταση, παρά τους 23 πόντους που είχε ο Χοσέ Καλντερόν απέναντι στην παλιά του ομάδα.

Αναλυτικά:

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Μιλγουόκι Μπακς 114-111 (κ.α. 96-96) Ίρβινγκ 39, Τζακ 17, Μάιλς 15, Κλαρκ 14, Τόμπσον 10 (15 ριμπ.), Βαρεζάο 5 (13 ριμπ.)-Μέιο 20, Χένσον 18 (10 ριμπ.), Νάιτ 17 (14 ριμπ.), Μίντλετον 14, Ρίντναουρ 11, Ούντο 10.

Φιλαδέλφεια 76ερς-Μπρούκλιν Νετς 121-120 (κ.α. 108-108) Τέρνερ 290 (10 ριμπ.), Γιανγκ 25, Ρότεν 19, Κάρτερ-Ουίλιαμς 15 (10 ασίστ), Χόους 10, Άλεν 10-Άντερσον 26, Πιρς 24 (10 ριμπ.), Λόπεζ 22, Τελέτοβιτς 18, Ουίλιαμς 17 (14 ασίστ), Λίβινγκστον 4 (11 ασίστ).

Ατλάντα Χοκς-Γιούτα Τζαζ 118-85 Ουίλιαμς 25, Χόρφορντ 23, Μίλσαπ 14 (10 ριμπ.), Σκοτ 11-Μπερκς 13, Καντέρ 13 (13 ριμπ.), Χέιγουορντ 11, Έβανς 10.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Σάρλοτ Μπόμπκατς 106-116 Τζένινγκς 26, Σμιθ 18, Ντράμοντ 14 (15 ριμπ.), Μονρό 13, Χάρελσον 12, Σίνγκλερ 10-Γουόκερ 34, Τζέφερσον 24 (14 ριμπ.), Χέντερσον 22, Σέσιονς 10, Γκόρντον 10.

Μαϊάμι Χιτ-Σακραμέντο Κινγκς 122-103 Μπος 25, Ουέιντ 20, Τζέιμς 18, Άλεν 18, Τσάλμερς 16-Κάζινς 27, Μάκλεμορ 20, Γκέι 14, Τόμπσον 11, Τόμας 11.

Ιντιάνα Πέισερς-Χιούστον Ρόκετς 114-81 Τζορτζ 24, Στίβενσον 16, Σκόλα 13, Χιλ 12, Γουέστ 12, Μαϊνμί 10-Χάουαρντ 19 (12 ριμπ.), Πάρσονς 14, Χάρντεν 12, Τζόουνς 10.

Ντάλας Μάβερικς-Τορόντο Ράπτορς 108-109 (κ.α. 101-101) Καλντερόν 23, Νοβίτσκι 22, Έλις 21 (11 ασίστ), Μάριον 14, Ράιτ 13-Λάουρι 20, Βαλαντσιούνας 18 (13 ριμπ.), Ρος 15, Τζόνσον 15, ΝτεΡόζαν 15, Βάσκες 14.

Ντένβερ Νάγκετς-Φίνιξ Σανς 99-103 Τσάντλερ 15, Φόι 14, Χίκσον 13 (14 ριμπ.), Λόσον 13, Φαρίντ 10, Άρθουρ 10-Μαρκίφ Μόρις 25, Γκριν 19, Ντράγκιτς 17, Μάρκους Μόρις 14, Μπλέντσο 10.

Λος Άντζελες Λέικερς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 104-91
Γκασόλ 21 (13 ριμπ.), Γιανγκ 25, Χένρι 21, Μικς 17-Λοβ 25 (13 ριμπ.), Πέκοβιτς 22 (13 ριμπ.), Μάρτιν 14.


Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

E, όχι κι εύκολα…!

Μια αναμέτρηση του πρώτου με τον τελευταίο θα ήταν θεωρητικά εύκολη υπόθεση. Όχι όμως για τη Σέλτικ, που τα βρήκε πιο… σκούρα από ότι δείχνει το τελικό 2-0 κόντρα στη Χαρτς, στη 17η αγωνιστική Σκωτίας

E, όχι κι εύκολα…
Η Σέλτικ συνεχίζει να προπορεύεται στο πρωτάθλημα Σκωτίας κρατώντας ακλόνητο το νικηφόρο σερί που διατηρεί για πέντε αγωνιστικές, όμως όχι τόσο εύκολα όσο φαίνεται…

Η Χαρτς έκανε τους Κέλτες να «ιδρώσουν» για να επικρατήσουν στην 16η αγωνιστική, έχοντας… ρέντα κάτω απ’ τα δοκάρια, με τον Τζέιμι ΜακΝτόναλντ να μην αφήνει τα περιθώρια στην Σέλτικ να προηγηθεί.

Όλα αυτά μέχρι το 64’ όταν ο Κόμονς τον «σκότωσε», με δυνατό σουτ, ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Φόρεστ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, που κράτησε τη Χαρτς στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με -3 βαθμούς και την Σέλτικ να μένει πρώτος, ανακτώντας διαφορά δέκα βαθμών απ’ τη δεύτερη Ινβερνές.

Αναλυτικά η 17η αγωνιστική:
Σάββατο 21 Δεκεμβρίου - 17.00

Σέλτικ-Χαρτς 2-0
(64’ Κόμονς, 90+3’ Φόρεστ)

Ινβερνές-Αμπερντίν (19.30)
Νταντί-Ρος Κάουντι
Χιμπέρνιαν-Σεντ Τζόνστον
Κιλμάρνοκ-Πάρτικ Θιστλ
Μάδεργουελ-Σεντ Μίρεν

Η επόμενη αγωνιστική (18η):
Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου

Αμπερντίν-Μάδεργουελ
Χαρτς-Κιλμάρνοκ
Πάρτικ Θιστλ– Ινβερνές
Ρος Κάουντι – Χιμπέρνιαν
Σεντ Τζόνστον – Σέλτικ
Σεντ Μίρεν – ΝταντίΠηγή: sport-fm.gr

Θα το πάρει μόνος του!!

Νέες επιβεβαιώσεις ότι παίρνει και… μόνος, αν χρειαστεί, τον τίτλο προσέφερε ο Λουίς Σουάρες! Πετυχαίνοντας άλλο ένα ζευγάρι γκολ, ο Ουρουγουανός έδωσε νίκη (3-1 την Κάρντιφ) και κορυφή στη Λίβερπουλ!

Θα το πάρει μόνος του!
Έχει αρχίσει να γίνεται… άνισο για τις άλλες ομάδες. Και απόλυτα ξεκάθαρο ότι αντίδοτο στον «φαρμακερό» Λουίς Σουάρες δεν υπάρχει! Μια μέρα αφότου ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Λίβερπουλ, ο Ουρουγουανός ανανέωσε με νέο… πακέτο γκολ τη σχέση του με τα δίχτυα!

Σκοράροντας λοιπόν στο 25’ και το 45’ του αγώνα με την Κάρντιφ, δεν οδήγησε απλά τους «κόκκινους» στην τέταρτη σερί νίκη τους με 3-1 (το άλλο γκολ ενδιάμεσα πέτυχε ο Στέρλινγκ). Δεν συνέχισε μονάχα να σπάει κάθε ρεκόρ, φτάνοντας τα 19 γκολ σε 12 παιχνίδια φέτος στην Premier League.

Αλλά έστειλε την ομάδα του στην κορυφή της βαθμολογίας -να παρακολουθήσει με άνεση το ντέρμπι Άρσεναλ-Τσέλσι και να γνωρίζει ότι καμία απ’ τις δυο δεν διαθέτει τέτοιο «πυρηνικό όπλο» στη μάχη για τον τίτλο.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Σάββατο, 21/12 (17:00)

Λίβερπουλ-Κάρντιφ 3-1
(25', 45' Σουάρες, 42' Στέρλινγκ - 58' Ματς)

Κρίσταλ Πάλας-Νιούκαστλ
Φούλαμ-Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ
Στόουκ-Άστον Βίλα
Σάντερλαντ-Νόριτς
Γουέστ Μπρομ-Χαλ

Κυριακή, 22/12

Σαουθάμπτον-Τότεναμ (15:30)
Σουόνσι-Έβερτον (18:00)

Δευτέρα, 23/12

Άρσεναλ-Τσέλσι (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (18η)

Πέμπτη, 26/12 (17:00)

Χαλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14:45)
Άστον Βίλα-Κρίσταλ Πάλας
Κάρντιφ-Σαουθάμπτον
Τσέλσι-Σουόνσι
Έβερτον-Σάντερλαντ
Νιούκαστλ-Στόουκ
Νόριτς-Φούλαμ
Τότεναμ-Γουέστ Μπρομ
Γουέστ Χαμ-Άρσεναλ
Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ (19:30) Πηγή: sport-fm.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι. Σάββατο σήμερα με πολλά ματς, αλλά επειδή δεν έχω πολύ χρόνο για ανάλυση παρακάτω είναι οι επιλογές μου.

Πρόταση (σε μονά αποδεκτά ή σε δυάδες):

ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ-ΝΑΝΤ   G/G(2,10)
ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ-ΣΑΛΚΕ   G/G(1.57)
ΚΑΛΙΑΡΙ-ΝΑΠΟΛΙ   2 (2.10)



Οι αποδόσεις είναι της Βet365.gr  (στη εικόνα  Olivia Munn)

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!  

Θέλουν τον Μπέκαμ στη Βολιβία!!

Η πρωταθλήτρια Βολιβίας, Μπόλιβαρ προσπαθεί να πείσει τον Ντέιβιντ Μπέκαμ να επιστρέψει για χάρη της στην ενεργό δράση!

Θέλουν τον Μπέκαμ στη Βολιβία!
Λέτε να ξαναδούμε τον Ντέιβιντ Μπέκαμ εν δράσει;

Σύμφωνα με την «Mirror», η πρωταθλήτρια της Βολιβίας, Μπολιβάρ κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου να πείσει τον 38χρονο Άγγλο να ξαναφορέσει τα ρούχα της... δουλειάς και να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, Μαρσέλο Κλορ έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Μπέκαμ, αφού είναι αυτός που τον βοηθά στο νέο ξεκίνημα που επιχειρεί στο MLS με τη σύσταση ποδοσφαιρικής ομάδας!

Πάνω εκεί πατά, λοιπόν, ο «ισχυρός άνδρας» της λατινοαμερικάνικης ομάδας προκειμένου να πείσει τον πρώην αρχηγό της Αγγλίας. Μάλιστα δεν θέλει και να τον... κουράσει, αφού λέγεται πως μια πιθανή επιστροφή του θα αφορά μόνο τους αγώνες του Κόπα Λιμπερταδόρες!Πηγή: sport-fm.gr

Ευχή και κατάρα οι (μέχρι) 11 μάχες αιωνίων...!!

Ευχή και κατάρα οι (μέχρι) 11 μάχες αιωνίων...Μία φορά έχουν παίξει μέχρι τώρα στη σεζόν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός και δεν τους... προλαβαίνουμε. Μαλώνουν σαν τα κοκόρια σε κάθε ευκαιρία... Αλλά μέσα στο γήπεδο, ξέρουν να αποζημιώνουν τους λάτρεις του μπάσκετ.
Γράφει ο Σπύρος Καβαλιέράτος. Είναι ευχή και κατάρα για το μπάσκετ στην Ελλάδα αυτό που τελικά θα συμβεί φέτος. Μάξιμουμ άλλες δέκα φορές θα δούμε τους "αιώνιους" να παλεύουν μεταξύ τους στο υπόλοιπο της σεζόν. Μίνιμουμ; Αλλες επτά φορές. Στα... σίγουρα, δηλαδή, θα αναμετρηθούν συνολικά 8 φορές. Μία στο Κύπελλο τη Δευτέρα, μία στην κανονική περίοδο της Α1, δύο στην Ευρωλίγκα, τρεις στους τελικούς της Α1. Μπορεί 9 ή 10, αν η τελική σειρά φτάσει στα πέντε ματς. Ή ακόμα και στις 11, αν υπάρξει και σύγκρουση στο φάιναλ φορ στο Μιλάνο. Στις 8 φορές έχει ξαναφτάσει το κοντέρ, 9,10 ή 11 ποτέ.
Είναι, λοιπόν, ξεκάθαρο ότι για τους επόμενους πέντε μήνες οι αναμετρήσεις Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός θα φέρουν το μπάσκετ στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Κυρίως λόγω της Ευρωλίγκας, αφού άλλωστε οι δύο αιώνιοι θα έχουν να ανταγωνιστούν και άλλες έξι δυνατές ομάδες και θα κάθε εβδομάδα θα δίνουν τη μάχη τους... Με στόχο την πρόκριση, το πλεονέκτημα έδρας ή ακόμα και να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλον.
Είναι συνεπώς ευχή για το ελληνικό μπάσκετ αυτό που θα συμβεί, κυρίως σε αγωνιστικό επίπεδο. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός παραμένουν στο πιο υψηλό επίπεδο και η μάχη τους θα δώσει άλλο χρώμα. Αλλωστε για πρώτη φορά θα βρεθούν σε όμιλο με 8 ομάδες στην Ευρωλίγκα, σε ένα γκρουπ με 14 αγωνιστικές.
Το θέμα όμως είναι η ευχή να μην γίνει κατάρα. Να μην διασυρθούμε διεθνώς, να μην ξεφύγει η κατάσταση, να μην γίνει η Ευρωλίγκα άλλο ένα πεδίο μάχης. Γιατί εντός συνόρων το έχουμε συνηθίσει, δεν είναι το ίδιο να γίνουμε ρεζίλι πανευρωπαϊκώς.
Μπορεί να ανταποκριθούν οι δύο οργανισμοί σε αυτή την πρόκληση; Μπορούν να διαχειριστούν τόσες πολλές μεταξύ τους αναμετρήσεις; Αν, πάντως, το κάνουν στην Ευρωλίγκα και δεν το κάνουν εντός συνόρων, δεν θα είναι πρόοδος, θα είναι ακόμα μεγαλύτερος διασυρμός. Γιατί αν στην Ευρωλίγκα είναι όλα καλά και στην Ελλάδα όλα ανάποδα, το πρέπει θα έχει νικήσει το θέλω. Και κανονικά οι δύο ομάδες πρέπει να θέλουν να είναι όλα καλά και όχι να θέλουν να... πρέπει, για να είναι σωστές.
Τουλάχιστον γι αυτούς που δεν αμφιβάλουμε είναι για τους αθλητές. Αυτοί σίγουρα θα μας κάνουν υπερήφανους.
Πηγή: www.superbasket.gr