Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Ο Σίρλε πήρε… φωτιά απ’ τη φωτοβολίδα!!


Ο Σίρλε πήρε… φωτιά απ’ τη φωτοβολίδα! (video)

Πω, πω, ένας Σίρλε! Με χατ τρικ του Γερμανού, η Βόλφσμπουργκ πέρασε εμφατικά (0-4) από το -σχεδόν καταδικασμένο πια- Αννόβερο, σε ένα ματς όπου φωτοβολίδα προσγειώθηκε στον πάγκο των φιλοξενούμενων!

Ένας Αντρέ Σίρλε… φωτιά!

Σαν εκείνη που παραλίγο να πιάσει στον πάγκο της ομάδας του, όταν οπαδοί του Αννόβερου πέταξαν φωτοβολίδα, λίγο πριν ξεκινήσει το παιχνίδι!

Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός της Βόλφσμπουργκ πέτυχε χατ τρικ και η Βόλφσμπουργκ, με άλλο ένα γκολ του Ντράξλερ, έφυγε κάνοντας… πάρτι από το Αννόβερο, επικρατώντας 4-0.

Ο Σίρλε βρήκε δίχτυα στο 36’, στο 59’ και στο 62’, ενώ επτά λεπτά αργότερα, στο 69’, η έτερη… παικτάρα τον φιλοξενούμενων, Ντράξλερ, ολοκλήρωσε τον θρίαμβο για τους φιλοξενούμενους, στο -μόνο στα χαρτιά- ντέρμπι.

Οι «λύκοι», έτσι, επέστρεψαν στις νίκες, μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα κόντρα σε Χέρτα Βερολίνο και Μπάγερν Μονάχου και συνεχίζουν να βρίσκονται στο «κόλπο» της Ευρώπης, ενώ οι γηπεδούχοι παρέμειναν με μία νίκη στα τελευταία 12 παιχνίδια τους στην Bundesliga και στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ο Σίρλε, δε, πέτυχε το πρώτο του χατ τρικ μετά από εκείνο που είχε κάνει όντας παίκτης της Τσέλσι, την 1η Μαρτίου 2004 κόντρα στη Φούλαμ!

Στο άλλο ματς, που άνοιξε την αυλαία της 24ης αγωνιστικής στη Γερμανία, Ίνγκολσταντ και Κολωνία ήρθαν ισόπαλες 1-1. Ο Χίντερσερ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 36', αλλά ο Μονέστ ισοφάρισε για την Κολωνία στο 72'. Δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία για την Ίνγκολστατ, ενώ η Κολωνία πήρε βαθμό μετά από καιρό. Αμφότερες παρέμειναν κοντά στο όνειρο της Ευρώπης.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Τρίτη, 1/3 (21:00)

Ανόβερο-Βόλφσμπουργκ 0-4
(36', 59', 62' Σίρλε, 69' Ντράξλερ)

Ίνγκολσταντ-Κολωνία 1-1
(36' Χίντερσερ - 72' Μοντέστ)

Τετάρτη, 2/3 (21:00)

Μπάγερν Μονάχου-Μάιντς
Σάλκε-Αμβούργο
Λεβερκούζεν-Βέρντερ Βρέμης
Γκλάντμπαχ-Στουτγκάρδη
Χέρτα Βερολίνου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Χόφενχαϊμ-Άουγκσμπουργκ
Ντάρμσταντ-Ντόρτμουντ

Η επόμενη αγωνιστική (25η)

Σάββατο, 5/3 (16:30)

Βόλφσμπουργκ-Γκλάντμπαχ
Στουτγκάρδη-Χόφενχαϊμ
Άουγκσμπουργκ-Λεβερκούζεν
Βέρντερ Βρέμης-Ανόβερο
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ίνγκολσταντ
Κολωνία-Σάλκε
Ντόρτμουντ-Μπάγερν Μονάχου (19:30

Κυριακή, 6/3

Μάιντς-Ντάρμσταντ 16:30
Αμβούργο-Χέρτα Βερολίνου 18:30 *Πηγή: sport-fm.gr*

Με στιλ στον τελικό η Μίλαν!!


Με στιλ στον τελικό η Μίλαν

Η Μίλαν καθάρισε εύκολα την Αλεσάντρια (5-0), πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου με συνολικό σκορ 6-0 και περιμένει τον αντίπαλό της (λογικά η Γιουβέντους) για να διεκδικήσει τον τίτλο 13(!) χρόνια μετά.

Την ευκαιρία να διεκδικήσει την έκτη κούπα της ιστορίας της θα έχει η Μίλαν έπειτα από 13 χρόνια, καθώς επικράτησε 5-0 της Αλεσάντρια στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ιταλίας και με συνολικό σκορ 6-0, προκρίθηκε στον τελικό. Ντοπιέτα από Μενέζ και Ρομανιόλι, σκόραρε και ο Μπαλοτέλι.

Η Αλεσάντρια, ομάδα της τρίτης κατηγορίας που είχε τη συμπαράσταση 13 χιλιάδων οπαδών της στο Σαν Σίρο, λίγο έλειψε να ξαφνιάσει τη Μίλαν. Αφού, λοιπόν, ο Χόντα στο 7’ δεν κατάφερε να σκοράρει σε κενή εστία για τους «ροσονέρι», ένα λεπτό αργότερα ο Φισνάλερ δεν κατάφερε να νικήσει τον Αμπιάτι από θέση τετ-α-τετ. Στο 13’ δε, είχε και δεύτερη ευκαιρία να προηγηθεί αλλά ο τερματοφύλακας της Μίλαν νίκησε και τον Τσέλιακ.

Οι γηπεδούχοι μόλις σοβαρεύτηκαν, δεν δυσκολεύτηκαν να καθαρίσουν το ματς μέσα σε ένα εικοσάλεπτο. Η διαφορά, κυρίως, στην ποιότητα ούτως ή άλλως ήταν χαώδης. Αρχικά, στο 20’, ο Χόντα με πολύ ωραία μπαλιά έβγαλε τον Μενέζ σε θέση τετ-α-τετ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ και τέσσερα λεπτά μετά, ο Μενέζ πήρε την πρώτη κεφαλιά μετά το κόρνερ του Χόντα και ο Ρομανιόλι δεν αστόχησε εξ επαφής. Το 3-0 έκανε στο 39’ και πάλι ο Μενέζ, έπειτα από ασίστ του Πόλι, το τελικό 4-0 έκανε με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ο Ρομανιόλι (80’) και ο Μπαλοτέλι στο 90ο λεπτό, διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Πλέον, η Μίλαν περιμένει το αποτέλεσμα του αυριανού δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στην Ίντερ και την Γιουβέντους για να μάθει τον αντίπαλό της στον τελικό. Όχι, βέβαια, ότι δεν τον ξέρει ήδη, αφού οι «μπιανκονέρι» είχαν επικρατήσει με 3-0 στο πρώτο ματς και μόνο με «θαύμα» θα αποκλειστούν.

Τα γκολ της αναμέτρησης



Ημιτελικά Κυπέλλου Ιταλίας

Πρώτα ματς

Αλεσάντρια-Μίλαν 0-1
(43’ Μπαλοτέλι πέν.)

Γιουβέντους-Ίντερ 3-0
(36’ πέν, 63’ Μοράτα, 83’ Ντιμπάλα)

Επαναληπτικοί
Μίλαν-Αλεσάντρια 4-0
(20’, 39’ Μενέζ, 24’, 80’ Ρομανιόλι, 90’ Μπαλοτέλι)

Τετάρτη 2/3
Ίντερ-Γιουβέντους (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Έλεγχος από τη Βουλή για την πρόσκληση VIP!!


Έλεγχος από τη Βουλή για την πρόσκληση VIP!

Ότι υπάρχει τεράστια διαφορά στη λειτουργία των δημοκρατικών διαδικασιών και του κοινοβουλευτικού ελέγχου ανάμεσα στην Αγγλία και την Ελλάδα δεν περιμέναμε να το μάθουμε μέσα από το ποδόσφαιρο.

Ότι υπάρχει τεράστια διαφορά στη λειτουργία των δημοκρατικών διαδικασιών και του κοινοβουλευτικού ελέγχου ανάμεσα στην Αγγλία και την Ελλάδα δεν περιμέναμε να το μάθουμε μέσα από το ποδόσφαιρο. Όμως ένα ακόμη γεγονός που συνέβη με αφορμή τον τελικό του Λιγκ Καπ ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ μας κάνει να μελαγχολήσουμε!

Η επιτροπή κοινοβουλευτικού ελέγχου στη Βρετανία λοιπόν ζήτησε από τον «σκιώδη» υπουργό οικονομικών Τζον ΜακΝτάουελ που ανήκει στο εργατικό κόμμα να εξηγήσει πως βρέθηκε στο «Γουέμπλεϊ» την Κυριακή για τον τελικό στις θέσεις VIP και αν ήταν με πρόσκληση η παρουσία του ή αν αγοράστηκε το εισιτήριο που κόστιζε μαζί με το πακέτο φιλοξενίας στις σουίτες 330 λίρες!

Αν ισχυριστεί πως το αγόρασε θα πρέπει να προσκομίσει στοιχεία πιστωτικής κάρτας για το πως ακριβώς τον πλήρωσε αλλιώς θα θεωρηθεί παροχή που ξεπερνά το αποδεκτό όριο που μπορεί να προσφερθεί σε μέλος του κοινοβουλίου και θα πρέπει να το είχε δηλώσει εκ των προτέρων στο πλαίσιο του ελέγχου που γίνεται στα δημόσια πρόσωπα! Αν αποδειχτεί πως δεν το έκανε απλά κινδυνεύει με επίπληξη για πρώτη φορά αλλά θα πρέπει για ένα χρόνο να μην δώσει άλλη αφορμή παραβίασης του κοινοβουλευτικού καταστατικού!

Στην Ελλάδα των δεκάδων πολιτικών μαϊντανών στις σουίτες και στα επίσημα θα γινόταν ποτέ ανάλογος έλεγχος; Τι συζητάμε τώρα...

Πηγή: England365.gr

Έμεινε με το… παράπονο ο Ρανιέρι!!


Έμεινε με το… παράπονο ο Ρανιέρι

Στον «δράκο» του παραμυθιού της Λέστερ μπορεί να μετατραπεί η Γουέστ Μπρομ! Παρόλο που γύρισε το ματς και πίεσε στο τέλος η ομάδα του Ρανιέρι έμεινε στο 2-2 που επιτρέπει στην Τότεναμ να πιάσει κορυφή

Την γκέλα που τόσο φοβούνταν οι φίλοι της και προέβλεπαν ότι θα κάνει οι «εχθροί» της (αν μπορεί να έχει εχθρούς μια τόσο ωραία ποδοσφαιρική ιστορία) έκανε η Λέστερ.

Η ψυχωμένη ομάδα του Ρανιέρι γύρισε το παιχνίδι με τη Γουέστ Μπρομ, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα -όχι όμως και τη νίκη που θα εξασφάλιζε τη μοναξιά της στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League (2-2).

Οι «αλεπούδες» δεν πτοήθηκαν από την ψυχρολουσία που προκάλεσε ο Ροντόν (11’) και ανέτρεψαν πριν το ημίχρονο την κατάσταση με τυχερό γκολ του Ντρινκγουότερ (30’) και κοντινό πλασέ του Κινγκ από άψογη «τακουνιά» του Μαχρέζ. Ωστόσο, ένα φάουλ βγαλμένο από τα όνειρα του Γκρεγκ Γκάρντνερ αποκατέστησε την ισορροπία και φόρτωσε τόσο βάρος στα πόδια των παικτών του Ρανιέρι, ώστε να μην καταφέρουν να αξιοποιήσουν την ασφυκτική πίεση μέχρι το τέλος με το νικητήριο γκολ.

Έτσι, επιτρέπει στην Τότεναμ -εφόσον περάσει από τη δύσκολη έδρα της Γούεστ Χαμ- να την πιάσει στην πρώτη θέση και στην Άρσεναλ (αν επικρατήσει της Σουόνσι) να την πλησιάσεις στους τρεις βαθμούς.



Ενώ όμως η Λέστερ σκόνταφτε, η Τσέλσι εξακολουθούσε να… τρέχει προς την Ευρώπη. Με τον Κένεντι να πετυχαίνει το γρηγορότερο φετινό γκολ στην Premier League και τον Ντιέγκο Κόστα να «κλειδώνει» τη νίκη στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (2-1), οι «μπλε» καθάρισαν τη ντεφορμέ Νόριτς και μένοντας αήττητοι για 12 αγώνες, συνέχισαν την αντεπίθεση προς την πεντάδα.



Κατά τ’ άλλα, η Έβερτον επέστρεψε στις νίκες βυθίζοντας κι άλλο την Άστον Βίλα (3-1), ενώ η Σαουθάμπτον υπέκυπτε στην ανωτερότητα της Μπόρνμουθ, κάνοντας δεύτερη κολλητή ήττα με 2-0. Όσο για τις «μαυρόγατες» της Σάντερλαντ, επιβεβαίωσαν ότι είναι… επτάψυχες, αφού ο Γουίκαμ ανέτρεψε μόνος του (με δυο γκολ) το προβάδισμα του Εντόι, αλλά ο Μπορίνι έσωσε στο 90’ τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2).







Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

Τρίτη, 1/3

Νόριτς-Τσέλσι 1-2
(68’ Ρέντμοντ - 1’ Κένεντι, 45’+1’ Κόστα)

Σάντερλαντ-Κρίσταλ Πάλας 2-2
(36’ Εντόι, 90’ Μπορίνι - 61’, 67’ Γουίκαμ)

Άστον Βίλα-Έβερτον 1-3
(79’ Γκεστέντ - 5’ Μόρι, 30’ Λένον, 60’ Λουκάκου)

Μπόρνμουθ-Σαουθάμπτον 2-0
(31’ Κουκ, 79’ Αφόμπε)

Λέστερ-Γουέστ Μπρομ 2-2
(30’ Ντρινκγουότερ, 45’+1’ Κινγκ - 11’ Ροντόν, 50’ Γκάρντνερ)

Τετάρτη, 2/3 (21:45)

Άρσεναλ-Σουόνσι
Γουέστ Χαμ-Τότεναμ
Στόουκ-Νιούκαστλ
Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουότφορντ

Η επόμενη αγωνιστική (29η)

Σάββατο, 5/2 (17:00)

Τότεναμ-Άρσεναλ (14:45)
Σαουθάμπτον-Σάντερλαντ
Σουόνσι-Νόριτς
Τσέλσι-Στόουκ
Μάντσεστερ Σίτι-Άστον Βίλα
Νιούκαστλ-Μπόρνμουθ
Έβερτον-Γουέστ Χαμ
Γουότφορντ-Λέστερ (19:30)

Κυριακή, 6/2

Κρίσταλ Πάλας-Λίβερπουλ (15:30)
Γουέστ Μπρόμιτς-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο… μικρός Ρομπέρτο μαθαίνει μπάλα στην Ατλέτικο!! (pics/video)


Ο… μικρός Ρομπέρτο μαθαίνει μπάλα στην Ατλέτικο! (pics/video)

Στα χνάρια του… μπαμπά Ρομπέρτο κινείται ο 4χρονος Ένζο, ο οποίος ξεκίνησε την επαφή του με το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Ατλέτικο Μαδρίτης. Δείτε το μήνυμα του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Κανείς δεν ξέρει πώς μπορεί να καταλήξει, αλλά, σίγουρα, η ποδοσφαιρική καριέρα του μικρού Ένζο ξεκινάει από το ίδιο σημείο με αυτή του Ρομπέρτο. Από τις ακαδημίες της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού δημοσίευσε μια φωτογραφία του 4χρονου γιου του από την προπόνηση των ακαδημιών του ισπανικού συλλόγου, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Ακολουθεί τα βήματα του μπαμπά; Όταν ήμουν δέκα χρονών με πέταξαν σ’ αυτό το γήπεδο. Τώρα ο μικρός μου πατάει σ’ αυτό. Τι όμορφες αναμνήσεις».





Βίντεο με τον πιτσιρικά στο γήπεδο δημοσίευσε και η Μάρτα 


Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης ★★★★Marta Dominguez★★★★ (@martadg13) στις




*Πηγή: sport-fm.gr*

Βλέπει Ρεάλ και… αφηνιάζει!! (video)


Βλέπει Ρεάλ και… αφηνιάζει! (video)

Με κεκτημένη ταχύτητα από τη… σφαλιάρα στη συμπολίτισσα Ρεάλ, η Ατλέτικο επικράτησε και της… άλλης Ρεάλ, αλλά Σοσιεδάδ, και παρέμεινε στο κυνήγι της Μπαρτσελόνα!

Ένα είναι σίγουρο: Η Ατλέτικο θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της!

Μετά τη σπουδαία νίκη τους μέσα στο «Μπερναμπέου» επί της μισητής συμπολίτισσας Ρεάλ, οι «ροχιμπλάνκος» επικράτησαν και… της άλλης Ρεάλ, Σοσιεδάδ, με σκορ 3-0 και παρότι βρίσκονται… ακόμα στο -5 από την Μπαρτσελόνα, απέδειξαν πως θα τα δώσουν όλα ως το τέλος για τον τίτλο!

Οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί, και με ένα αυτογκόλ του Ρέγες μόλις στο 8’ άνοιξαν το σκορ, ενώ έφτασαν στο ευρύ τελικό σκορ με τέρματα των Νίγκεθ (46’) και Γκριεζμάν (από πέναλτι, στο 61’), ευχαριστώντας, έτσι, τον κόσμο τους, που τους αποθέωσε για το τεράστιο «διπλό» επί της «βασίλισσας».

Στον αντίποδα, η Ρεάλ Σοσιεδάδ δεν κατάφερε να προβάλλει αντίσταση και παρέμεινε στο -7 από τα… σαλόνια της Ευρώπης.



Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

Τρίτη 1 Μαρτίου

Ατλέτικο Μαδρίτης-Σοσιεδάδ 3-0
(8' αυτ. Ρέγες, 46' Νίγκεθ, 61' πεν. Γκριεζμάν)

Λας Πάλμας-Χετάφε 4-0
(7' Χοσέ, 28' πεν. Βιέρα, 49', 83' Τάνα)

Τετάρτη 2 Μαρτίου

Μπιλμπάο-Λα Κορούνια (21:00)
Θέλτα-Βιγιαρεάλ
Μάλαγα-Βαλένθια
Σεβίλλη-Εϊμπάρ
Λεβάντε-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Πέμπτη 3 Μαρτίου

Γρανάδα-Σπόρτινγκ Χιχόν (21:00)
Εσπανιόλ-Μπέτις (21:30)
Ράγιο Βαγεκάνο-Μπαρτσελόνα (22:00)

Η επόμενη (29η) αγωνιστική

Παρασκευή 11 Μαρτίου

Μάλαγα-Σπόρτινγκ Χιχόν (21:30)

Σάββατο 12 Μαρτίου

Μπαρτσελόνα-Χετάφε (17:00)
Θέλτα-Σοσιεδάδ (19:15)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Λα Κορούνια (21;30)
Ράγιο Βαγεκάνο-Εϊμπάρ (23:05)

Κυριακή 13 Μαρτίου

Λεβάντε-Βαλένθια (13:00)
Σεβίλλη-Βιγιαρεάλ (17:00)
Μπιλμπάο-Μπέτις (19:15)
Λας Πάλμας-Ρεάλ Μαδρίτης (21:30)

Δεύτερα 14 Μαρτίου

Γρανάδα-Εσπανιόλ (21:30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εκτίουν με Καλλονή Μιχαήλ και Ακόστα!


Εκτίουν με Καλλονή Μιχαήλ και Ακόστα

Με την Καλλονή δηλώθηκαν να εκτίσουν τις τιμωρίες του, Μιχαήλ και Ακόστα, ενώ ο Κοζορώνης θα απουσιάσει από την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό.

Κόντρα στην Καλλονή αποφασίστηκε από το τεχνικό επιτελείο του ΠΑΣ Γιάννινα να εκτίσουν τις τιμωρίες τους, οι Αλέξης Μιχαήλ και Νόε Ακόστα. Οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν συμπληρώσει 4 κίτρινες κάρτες και θα απουσιάσουν από το ευκολότερο παιχνίδι της ομάδας, ενώ για τον ίδιο λόγο δεν θα παίξει κόντρα στον Παναιτωλικό, ο Χρυσοβαλάντης Κοζορώνης.

Κατά τα άλλα, ο Γιάννης Πετράκης δεν έδωσε σήμερα ρεπό στους ποδοσφαιριστές του καθώς ο ΠΑΣ αντιμετωπίζει το Σάββατο τον Παναιτωλικό. Από την προπόνηση απουσίαζαν με ειδική άδεια οι Τσουκαλάς, Ακόστα, Πασχαλάκης, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες πήραν μέρος κανονικά.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τέτοιο γκολ δεν είχε βάλει ο Φιλ Νέβιλ…!! (video)


Τέτοιο γκολ δεν είχε βάλει ο Φιλ Νέβιλ… (video)

Ο Φιλ Νέβιλ είχε μία πολύ πλούσια καριέρα τόσο στα γήπεδα της Αγγλίας, όσο και με την εθνική ομάδα. Όμως, το γκολ δεν ήταν το… φόρτε του, κάτι που φαίνεται να το ‘χει καλά ο γιος του Χάρβεϊ Τζέιμς!

Ένα από τα καλύτερα γκολ στο πρωτάθλημα Νέων της Ισπανίας σημείωσε ο γιος του Φιλ Νέβιλ. Ο Χάρβεϊ Τζέιμς, ο οποίος αγωνίζεται με τους «μικρούς» της Βαλένθια, κατάφερε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ!

Δείτε τον:



*Πηγή: sport-fm.gr*

Χαμόγελα για την «Αγιά-Σοφιά» στην ΑΕΚ!!


Χαμόγελα για την «Αγιά-Σοφιά» στην ΑΕΚ

Την αισιοδοξία ότι δρομολογούνται εξελίξεις για το γήπεδο της ΑΕΚ επιβεβαίωσε η συνάντηση στο ΥΠΑΠΕΝ. Το καλό κλίμα της συζήτησης ενισχύει την πίστη ότι είναι θέμα χρόνου η έγκριση της ΜΠΕ.

Τη διάθεση συνεργασίας μεταξύ της ΑΕΚ και του ΥΠΑΠΕΝ επιβεβαίωσε η συνάντηση των δυο πλευρών το απόγευμα της Τρίτης.

Η συζήτηση που έκαναν (επί τεχνικών θεμάτων) οι εκπρόσωποι της «Δικέφαλος 1924» και τα στελέχη της πολεοδομικής υπηρεσίας έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Η πλευρά της «Ένωσης» ξεκίνησε να παρέχει και προφορικά τις διευκρινίσεις που είχαν ζητηθεί (μέσω των παρατηρήσεων στο στάδιο της διαβούλευσης) και είχαν σταλεί και εγγράφως προ ημερών.

Κατόπιν τούτου θεωρείται ότι θα προχωρήσουν απρόσκοπτα οι διαδικασίες, με την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που θα ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση της οικοδομικής άδειας και το ξεκίνημα των έργων.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δικαιώθηκε από το CAS η ΑΕΛ!


Δικαιώθηκε από το CAS η ΑΕΛ

Η ΠΑΕ ΑΕΛ δικαιώθηκε από το CAS στην υπόθεση της καταγγελίας του ποδοσφαιριστή Tοάμα, ο οποίος ζητούσε να του καταβληθεί το ποσό των 156.570 ευρώ, ευχαριστώντας παράλληλα τον Σοφοκλή Πιλάβιο.

Το ανώτατο ευρωπαϊκό δικαστήριο, CAS, δικαίωσε την ΠΑΕ ΑΕΛ στην καταγγελία του ποδοσφαιριστή Τοάμα, ο οποίος αγωνιζόταν στην ομάδα επί ιδιοκτησίας Κώστα Πηλαδακη και είχε δικαιωθεί ώστε να του καταβληθεί το ποσό των 156.570 ευρώ. Ωστόσο, το CAS ακύρωσε την απόφασή του, δικαιώνοντας την ΑΕΛ, η οποία με τη σειρά της ευχαρίστησε τον Σοφοκλή Πιλάβιο για τις νομικές υπηρεσίες που προσέφερε επί του συγκεκριμένου θέματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) στη Λωζάνη της Ελβετίας δικαίωσε την ΠΑΕ μας στην υπόθεση της καταγγελίας του ποδοσφαιριστή Τοάμα, ο οποίος ενώ αγωνίστηκε στην ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, ιδιοκτησίας Κώστα Πηλαδάκη, είχε καταφέρει με απόφαση της FIFA να καταδικάσει τη νέα ΠΑΕ ΑΕΛ επί ιδιοκτησίας Πλεξίδα, να του καταβάλει το ποσό των 156.570€, εκμεταλλευόμενος του ότι η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ δεν αδειοδοτήσε την ΠΑΕ ΑΕΛ ιδιοκτησίας Πλεξίδα, με την αιτιολογία ότι αποτελεί συνέχεια της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ιδιοκτησίας Κώστα Πηλαδάκη, γιατί αυτή δεν είχε διαγραφεί από το ΓΕΜΗ.

Το CAS δέχτηκε τους νομικούς ισχυρισμούς του νομικού επιτελείου της ΠΑΕ ΑΕΛ και ακύρωσε την απόφαση της FIFA, με το νομικό σκεπτικό ότι η νέα ΠΑΕ ΑΕΛ ιδιοκτησίας σήμερα της εταιρίας Ανίκητο Άλογο δεν έχει καμία σχέση με την ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ιδιοκτησίας Κώστα Πηλαδάκη, είναι διαφορετική νομική προσωπικότητα και σε καμία περίπτωση δεν είναι υπόχρεη να πληρώσει χρέη της παλιάς ΠΑΕ ΑΕΛ 1964.

Αυτή η απόφαση μαζί με την απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης που δημοσιεύσαμε χτες δημιουργεί ένα δεδικασμένο τόσο για την Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, όσο και για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αφού το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο του κόσμου, το CAS, δέχθηκε ότι καμία σχέση δεν έχει η νέα ΠΑΕ ΑΕΛ με την παλιά ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ιδιοκτησίας Κώστα Πηλαδάκη και αποτελεί διαφορετική νομική προσωπικότητα.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ θέλει να ευχαριστήσει τον ειδικό επί διεθνών αθλητικών θεμάτων δικηγόρο κ. Σοφοκλή Πιλάβιο, πρώην Πρόεδρο της ΕΠΟ, για τις εξαίρετες νομικές υπηρεσίες που προσέφερε επί του συγκεκριμένου θέματος».

Πρόεδρος ομάδας «ξάπλωσε» με μπουνιά διαιτητή! (video)

Σκηνές «απείρου κάλους» στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Σερβίας, καθώς μετά την ήττα από τη Σλόγκα, ο πρόεδρος της Βοϊβοντίνα γρονθοκόπησε το διαιτητή και εκείνος έπεσε αναίσθητος στο παρκέ!

Πρόεδρος ομάδας «ξάπλωσε» με μπουνιά διαιτητή (video)Ως οπαδός και όχι ως πρόεδρος ομάδας ενήργησε ο Ιγκόρ Κοβάτσεβιτς μετά την ήττα από τη Σλόγκα, για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Σερβίας, καθώς μερικά λεπτά αφότου έληξε το ματς, ο «ισχυρός άνδρας» της Βοϊβοντίνα γρονθοκόπησε στο πρόσωπο έναν από τους διαιτητές, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να πέσει αναίσθητος στο παρκέ.

Σύμφωνα με τον Τύπο της Σερβίας, ο Κοβάτσεβιτς, εκτός από βαρύ χρηματικό πρόστιμο, απειλείται με φυλάκιση από έξι μήνες έως πέντε χρόνια, αλλά και με αποκλεισμό από καθετί που έχει σχέση με τον αθλητισμό για ένα έως πέντε χρόνια.

Δείτε το βίντεο:



*Πηγή: sport-fm.gr*

Αλαφούζος για όλα!!


Αλαφούζος για όλα!

Απαντήσεις σε όλα τα θέματα του Παναθηναϊκού και μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση από τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού θα δώσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης.

Βγαίνει μπροστά ο Γιάννης Αλαφούζος.

Σε μια δύσκολη περίοδο για τον Παναθηναϊκό, ο πρόεδρός του αποφάσισε να τοποθετηθεί δημόσια για όλα τα θέματα που απασχολούν τον σύλλογο.

Γι’ αυτό τον λόγο αποφάσισε να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης (12:30), προκειμένου να απαντήσει σε κάθε ερώτημα για τη ομάδα και (κρίνοντας από αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν) να στείλει μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σύμβουλος ΕΠΣ Έβρου στον ΣΠΟΡ FM: «Κάποιοι τους φτύνουν και νομίζουν ότι ψιχαλίζει…»!


Σύμβουλος ΕΠΣ Έβρου στον ΣΠΟΡ FM: «Κάποιοι τους φτύνουν και νομίζουν ότι ψιχαλίζει…»!

Ο κ. Τσότρας αποκάλυψε πως εκβιάζονται διαιτητές, ενώ είπε για την ΕΠΟ: «Κάποιοι τους φτύνουν και νομίζουν ότι ψιχαλίζει»! «Συνεχίζουμε να παίρνουμε λεφτά από τους διαιτητές», είπε ο κ. Κασκαντίρης!

Στην αποκάλυψη πως οι διαιτητές συνεχίζουν να πληρώνουν κανονικά τη… συνδρομή τους, παρά τον νόμο Κοντονή, που έχει τεθεί σε ισχύ εδώ και επτά μήνες(!) και έχει καταργήσει την υποχρέωση αυτή των ρέφερι, προχώρησε ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, Δήμος Κασκαντίρης, με δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στον Κυριάκο Θωμαΐδη!

«Σύνδεσμος Αθηνών και Ένωση έχουν ομονοήσει. Υπάρχει συναίνεση του συνδέσμου», είπε ο κ. Κασκαντίρης, και απάντησε σε σχετική ερώτηση: «Δεν ξέρω αν υπάρχει έγγραφη συναίνεση. Θα μπορούσαμε να πούμε πως συνεχίζει να υφίσταται από… κανόνα εθιμικού δικαίου. Αν υπάρχει τέτοιος νόμος, πρέπει να εφαρμοστεί…».

Την ίδια στιγμή, δε, στον «αέρα» του ΣΠΟΡ FM φιλοξενήθηκε και ο σύμβουλος της ΕΠΣ Έβρου, Βασίλης Τσότρας, ο οποίος αποκάλυψε πως «εκβιάζονται διαιτητές προκειμένου να παραιτηθούν από τους συνδέσμους τους, ώστε να συνεχίσουν να σφυρίζουν»!

«Πληρώνουν τα ποσοστά τους κανονικά στις Ενώσεις και μάλιστα, δεν έμπαιναν τα λεφτά στον προϋπολογισμό, αλλά στα… διάφορα έσοδα. Υπάρχουν έγγραφες καταγγελίες ότι αν δεν διαγραφώ από τον σύλλογο, δεν θα ξαναπαίξω! Δεν μπορεί η Ένωση να παίρνει χρήματα σύμφωνα με τον νόμο Κοντονή», πρόσθεσε.

Τέλος, για το γεγονός ότι αρκούσαν οι καταγγελίες για την τιμωρία των Μπλάτερ και Πλατινί, κάτι που δεν συμβαίνει εδώ, παρά τις καταγγελίες για την ΕΠΟ, τόνισε: «Στο εξωτερικό λειτουργούν οι νόμοι. Εδώ, κάποιοι τους φτύνουν και νομίζουν ότι ψιχαλίζει… Το κακό ξεκινάει από το ότι στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχουν μπει άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό. Είμαστε εργάτες του ποδοσφαίρου. Δεν έχουμε μπει για να βγάλουμε λεφτά. Να μείνουμε οι ποδοσφαιράνθρωποι, να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο, που νομοτελειακά πάει για καταστροφή»!

Με τρεις απουσίες στο Μιλάνο η Γιουβέντους!


Με τρεις απουσίες στο Μιλάνο η Γιουβέντους

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματιών Κιελίνι και Εβρά, ενώ άφησε στο Τορίνο τον Μάντζουκιτς για λόγους ξεκούρασης. Εκτεταμένο ροτέισον ετοιμάζει ο Ιταλός τεχνικός.

Με πολλές αλλαγές αλλά και τρεις σημαντικές απουσίες, θα παραταχθεί αύριο Τετάρτη η Γιουβέντους στο Μιλάνο κόντρα στην Ίντερ. Σκοπός των «μπιανκονέρι», να υπερασπιστούν το υπέρ τους 3-0 του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου Ιταλίας και να σφραγίσουν την πρόκρισή της στον τελικό.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματιών Κιελίνι και Εβρά, ενώ άφησε στο Τορίνο τον Μάντζουκιτς για λόγους ξεκούρασης. Παράλληλα, ο Ιταλός τεχνικός αναμένεται -όπως αναφέρουν τα ιταλικά Μέσα- να κάνει εκτεταμένο ροτέισον, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς ποδοσφαιριστές που δεν έχουν παίξει αρκετά μέσα στη σεζόν.

Η επικρατέστερη ενδεκάδα (με διάταξη 4-3-1-2) είναι η εξής: Νέτο - Παντόιν, Μπονούτσι, Ριγκάνι, Άλεξ Σάντρο - Στουράρο, Ερνάνες - Ασαμόα - Τζάτζα, Μοράτα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επικό Fail τερματοφύλακα στο ασιατικό Champions League!! (video)


Επικό Fail τερματοφύλακα στο ασιατικό Champions League (video)

Πως μπορείς να γίνεις από ήρωας για την ομάδα σου, ένα «μαύρο πρόβατο»; Η απάντηση από τον τερματοφύλακα της βιετναμέζικης Μπινχ Τουόνγκ στο ματς με την Τόκυο FC.

Μάλλον βρήκαμε τον… βασιλιά των Fail γι’ αυτό το μήνα!

Στο ματς του ασιατικού Champions League, ο Μπούι Ταν Τρουόνγκ κατάφερε να πάει την ομάδα του από τον παράδεισο στην… κόλαση μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα!

Ο τερματοφύλακας της Μπινχ Τουόνγκ έπιασε πέναλτι κρατώντας το 1-1 κόντρα στην Τόκυο FC, με την μπάλα να βγαίνει κόρνερ.

Πολύ ωραία μέχρι εκεί…

Όμως, ο Μπούι Ταν Τρουόνγκ αμέσως «κρέμασε» την ομάδα του, καθώς αντί να απομακρύνει την μπάλα με τη γροθιά του, στην εκτέλεση του κόρνερ, κατάφερε –γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να τη στείλει στα δίχτυα της εστίας του με το κεφάλι!

Απολαύστε τον:



*Πηγή: sport-fm.gr*

Ιωάννης Μελισσανίδης: «Είμαι φανατικός ΠΑΟΚτσής, σοκαριστήκαμε όλοι με τον Ιβάν»


Ιωάννης Μελισσανίδης: «Είμαι φανατικός ΠΑΟΚτσής, σοκαριστήκαμε όλοι με τον Ιβάν»

Με… ΠΑΟΚτσήδικη τρέλα, όπως χαρακτηριστικά είπε, μίλησε στο «Metropolis» ο Ιωάννης Μελισσανίδης, σχολιάζοντας την συνάντησή του με τον Ιβάν Σαββίδη και τα σοκαριστικά λόγια του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ.

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης και μίλησε για τις εντυπώσεις που του άφησε ο Ιβάν Σαββίδης από την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη.

Ο Ελληνας Ολυμπιονίκης είναι μόνιμος κάτοικος Νέος Υόρκης τα τελευταία χρόνια και δήλωσε... φανατικός Μακεδόνας, Πόντιος και ΠΑΟΚτσής, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της συνάντησης της ομογένειας με τον Ιβάν Σαββίδη.

Στην ερώτηση για το τι τον έφερε στο πλευρό του Ιβάν Σαββίδη, είπε: «Στη Νέα Υόρκη διεξήχθη η Παγκόσμια Συνάντηση της Ποντιακής Νεολαίας. Ο Ιβάν Σαββίδης και εγώ είμαστε Πόντιοι. Είμαι Πόντιος Μακεδόνας μέχρι το κόκκαλο. Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συνάντησης της Ποντιακής Νεολαίας και της ετήσιας συνάντησης των ποντίων κομνηνών της Νέας Υόρκης, ο τοπικός σύλλογος του ΠΑΟΚ τίμησε τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ. Εμείς οι αθλητές του κλασσικού αθλητισμού και δη Ολυμπιονίκες είμαστε “γαλανόλευκοι”, αλλά επειδή όπως ξέρετε κουβαλάω μεγάλη τρέλα εγώ είμαι και ασπρόμαυρος».

Για το πώς άκουσε τον μεγαλομέτοχο της ομάδας, Ιβάν Σαββίδη, δήλωσε: «Τον άκουσα από κοντά και συνομιλήσαμε τετ-α-τετ. Είναι πολύ πιθανό σε ένα με ενάμιση μήνα να βρεθούμε και στη Ρωσία αν όλα πάνε καλά. Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων στις διοικητικές θέσεις αλλά και τη θέση του προέδρου… Είναι αυτοί που λένε λόγια για να τα πουν, λόγια ρευστά για να ακούσουν αυτοί που οι άλλοι θέλουν να ακούσουν και αυτοί που λένε λίγα λόγια και σταράτα. Ο Σαββίδης ανήκει στη δεύτερη κατηγορία».

Για το αν τον γνώριζε ως Ολυμπιονίκη, ανέφερε: «Ναι με γνώριζε και ήταν ευγενέστατος όχι μόνο απέναντι μου, αλλά είναι άνθρωπος ο οποίος από τη φύση του έχει μια ευγένεια και μια σοβαρότητα. Αυτά που είπε ήταν πολύ μεστά και μετρημένα. Εκεί βέβαια που όλοι σοκαριστήκαμε και αιφνιδιαστήκαμε ήταν όταν είπε “Να με θάψουν με τη στολή του ΠΑΟΚ”. Εκεί σηκωθήκαμε όλοι και τον χειροκροτήσαμε. Από ότι έχω καταλάβει, αγαπάει πραγματικά τον ΠΑΟΚ και είναι εκεί όχι μόνο για επιχειρηματικούς λόγους».

Για το αν του είπε να έρθει στην Τούμπα για να δουν μαζί παιχνίδι του ΠΑΟΚ, σχολίασε: «Εγώ σε ένα μήνα και κάτι θα είμαι πίσω στην Ελλάδα με το καλό. Οπότε πιστεύω για ένα παιχνίδι, αν τελικά αυτό δεν είναι ο τελικός του κυπέλλου, θα είμαι εκεί πέρα».


Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: sport-fm.gr*

Χωρίς Γιόβετιτς για το θαύμα η Ίντερ!!


Χωρίς Γιόβετιτς για το θαύμα η Ίντερ

Μόνο με... θαύμα θα καταφέρει η Ίντερ να αποκλείσει την Γιουβέντους, στον επαναληπτικό ημιτελικού του 3-0 του πρώτου ματς. Δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Στέφαν Γιόβετιτς ο Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Χωρίς τον Στέφαν Γιόβετιτς θα παραταχθεί η Ίντερ στον αυριανό δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ιταλίας κόντρα στην Γιουβέντους. Η απουσία του Μαυροβούνιου άσσου, δυσχαιρένει ακόμη περισσότερο το πολύ δύσκολο έργο των Νερατζούρι, καθώς μόνο με... θαύμα θα καταφέρουν να περάσουν στον τελικό, αφού πρέπει να ανατρέψουν το 3-0 του πρώτου αγώνα.

Στα θετικά για τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, πάντως, ότι τόσο ο Άλεξ Τέγες όσο και ο Γκάρι Μεδέλ, θα αγωνιστούν κανονικά απέναντι στη «Μεγάλη Κυρία», αφού παρότι αποχώρησαν με προβλήματα από το μεταξύ τους ματς την Κυριακή για το πρωτάθλημα, σήμερα προπονήθηκαν κανονικά.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κασάμι: «Έπαθα πολιτισμικό σοκ»!


Κασάμι: «Έπαθα πολιτισμικό σοκ»!

Για το σοκ που υπέστη τον πρώτο καιρό στην Ελλάδα όταν έκανε τις συγκρίσεις με την Premier League, μίλησε ο Παϊτίμ Κασάμι, που αναφέρθηκε –μεταξύ άλλων- και στο μέλλον του στον Ολυμπιακό.

Η επιστροφή –κάποια στιγμή- στην Premier League παραμένει το όνειρο του Παϊτίμ Κασάμι, όπως τόνισε ο ίδιος σε συνέντευξή του.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως στην παρούσα φάση σκέφτεται μόνο τον Ολυμπιακό με τον οποίο έχει συμβόλαιο μέχρι το 2018 και τη συμμετοχή του με την εθνική Ελβετίας στο προσεχές EURO.

Επιπλέον, ο μέσος των «ερυθρλεύκων» αναφέρθηκε στο «πολιτισμό σοκ» της πρώτης επαφής του με το ελληνικό ποδόσφαιρο και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη μετέπειτα εμπειρία του απαντώντας παράλληλα σε εκείνους που χαρακτήρισαν την επιλογή του «πισωγύρισμα».

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο «www.20min.ch»:

Είσαι ακόμη κουρασμένος από το πάρτι για το πρωτάθλημα;
«Ποιο πάρτι; Την Τετάρτη παίζουμε ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και είναι ένα σημαντικό ματς. Δεν υπάρχει καιρός για πάρτι».

Η ομάδα σου το 2015 πήρε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Φέτος πάτε ξανά για το νταμπλ, όμως πολλοί έχουν ένσταση για το μέγεθος της επιτυχίας αφού πρόκειται για την Ελλάδα…
«Ένας τίτλος είναι πάντα ένας τίτλος και πρέπει να τον κερδίσεις. Δεν παίζει ρόλο η χώρα. Και στην Ελβετία συμβαίνει τα τελευταία χρόνια κάτι αντίστοιχο με τη Βασιλεία που έχει κατακτήσει τα έξι τελευταία πρωταθλήματα και πάει για το έβδομο. Ξέρω πως πολλοί υποστηρίζουν πως στην Ελλάδα το πρωτάθλημα είναι εύκολο, αλλά δεν είναι αλήθεια. Ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός ή ο Πανιώνιος είναι ανταγωνιστικές. Ειδικά στα ντέρμπι, ο κόσμος αντιδρά σε περίπτωση ήττας».

Όπως έγινε και με την ΑΕΚ παρά το ότι είστε τόσο μπροστά στη βαθμολογία;
«Ακριβώς! Οι φίλαθλοι αντιδρούν έντονα όταν χάνουμε κάποιο ντέρμπι».

Έχουμε δει ακόμη και περιστατικά με φωτοβολίδες σε γήπεδο εναντίον σου. Όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα έχεις δεύτερες σκέψεις;
«Όταν μετακόμισα στην Ελλάδα από την Premier League, βίωσα ένα πολιτισμικό σοκ. Δεν ήταν εύκολα. Όμως στην ομάδα γίνονται σοβαρές επενδύσεις και γίνεται προσπάθεια να είμαστε επιτυχημένοι και να διαφημίζουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Φέτος στο Champions League πήραμε 9 βαθμούς, αλλά μείναμε εκτός συνέχειας».

Έχεις αγωνιστεί 18 χρονών στη Serie A, αργότερα στην Premier League. Μήπως η Ελλάδα αποτελεί πισωγύρισμα στην καριέρα σου;
«Αν κάποιοι το βλέπουν έτσι, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Για μένα ήταν μια καλή κίνηση. Παίζω συχνά, αγωνίζομαι στο Champions League, πράγμα που για μένα είναι σημαντικό και είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με σπουδαίους συμπαίκτες όπως ο Καμπιάσο, ο Αμπιντάλ και ο Αφελάι. Έμαθα πολλά και μάζεψα εμπειρίες. Μετά από πολλές μετακινήσεις, βρήκα μια σταθερότητα και βελτιώθηκα.

Τι ρόλο παίζει η παρουσία του Κριστιάν Καρεμπέ ως συμβούλου στρατηγικής και δεξιού χεριού του προέδρου, Βαγγέλη Μαρινάκη;
«Ο Κριστιάν έχει πολύ σημαντικό ρόλο και συμβολή. Συζητάμε πολύ συχνά και με έχει βοηθήσει σε διάφορα πράγματα. Μου λέει πού και πώς μπορώ να βελτιωθώ, ενώ η παρουσία του έπαιξε ρόλο και μετά το περιστατικό με τη φωτοβολίδα. Νιώθω πως μπορώ πάντα να τον συμβουλευτώ σε οτιδήποτε αφορά το μέλλον μου».

Το συμβόλαιό του λήγει το 2018. Νιώθεις εντάξει στον Ολυμπιακό;
«Έχω παίξει 60 παιχνίδια, εγχώρια και διεθνή. Νιώθω πολύ καλά στην Αθήνα. Το όνειρό μου παραμένει –κάποια στιγμή- η Premier League. Θα δούμε. Το μόνο που σκέφτομαι τώρα είναι το EURO του καλοκαιριού. Αυτό είναι το σημαντικό επόμενο βήμα. Τα υπόλοιπα θα τα αποφασίσω όταν φτάσει η ώρα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σάββατο το μεγάλο ντέρμπι της Football League!!


Σάββατο το μεγάλο ντέρμπι της Football League

Το Σάββατο 5 Μαρτίου και ώρα 18:30 θα διεξαχθεί το μεγάλο ντέρμπι της Football League, ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Απόλλωνα Σμύρνης, στο AEL FC Arena.

Το μεγάλο ντέρμπι κορυφής της 22ης αγωνιστικής της Football League, ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Απόλλωνα Σμύρνης στο AEL FC Arena, θα διεξαχθει το ερχόμενο Σάββατο 5 Μαρτίου (18:30, OTE Sports). Στο άλλο σημαντικό παιχνίδι της αγωνιστικής, η Κέρκυρα θα υποδεχθεί τα Τρίκαλα την Κυριακή 6 Μαρτίου (15:00, OTE Sports).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Σάββατο 5 Μαρτίου


Αχαρναϊκός-Κισσαμικός (15:00)
ΑΕΛ-Απόλλων Σμύρνης (18:30, OTE Sports)

Κυριακή 6 Μαρτίου

Κέρκυρα-Τρίκαλα (15:00, OTE Sports)
Αναγέννηση Καρδίτσας-Πανελευσινιακός (15:00)
Παναχαϊκή-Πανσερραϊκός (15:00)*
Αγροτικός Αστέρας-Χανιά (15:00)

Δευτέρα 7 Μαρτίου

Καλλιθέα-Ζάκυνθος (18:00, OTE Sports)

*Δεν έχει οριστεί έδρα που θα διεξαχθεί ο αγώνας

Τα παιχνίδια Παναιγιάλειος-Εργοτέλης και Λαμία-Ολυμπιακός Βόλου, δεν θα διεξαχθούν λόγω αδυναμίας των φιλοξενουμένων να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

ΕΣΑΚΕ: «Στο FIBA Champions League οι ελληνικές ομάδες»


ΕΣΑΚΕ: «Στο FIBA Champions League οι ελληνικές ομάδες»

Τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στο FIBA Champions League και παράλληλα τη συμμετοχή του ως μέτοχος στη νέα εταιρία που θα συσταθεί, ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ.

Πλέον είναι επίσημο!

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ, ύστερα από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στο FIBA Champions League, ενώ παράλληλα ο Σύνδεσμος θα συμμετάσχει ως μέτοχος στη νέα υπό σύσταση εταιρία.

Ήταν ήδη γνωστό, πως οι ΑΕΚ, Άρης και ΠΑΟΚ έδωσαν το «παρών» στη συνάντηση που έγινε στο Μόναχο –αρχές Φεβρουαρίου- και αφορούσε τη νέα διοργάνωση, ενώ βάσει καταστατικού ο τρίτος και ο τέταρτος της Α1 θα παίρνει απευθείας το εισιτήριο για το Champions League, με τον πέμπτο να το διεκδικεί μέσω της προκριματικής φάσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στη σημερινή συνεδρίασή του αποφάσισε τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στο FIBA Champions League, καθώς, επίσης, και τη συμμετοχή του ΕΣΑΚΕ ως μετόχου στη νέα υπό σύσταση εταιρεία».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κοινωνική εργασία και αποκλεισμός απ’ τα γήπεδα σε Κύπριο οπαδό για ρατσιστικό πανό!


Κοινωνική εργασία και αποκλεισμός απ’ τα γήπεδα σε Κύπριο οπαδό για ρατσιστικό πανό

Ένοχος για υπόθεση βίας στα γήπεδα κρίθηκε 21χρονος οπαδός του ΑΠΟΕΛ, λόγω του πανό που είχε αναρτήσει με το σύνθημα «Refugees go home», σε ματς κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας.

Με 75 ώρες κοινωνικής εργασίας για δύο χρόνια και αποκλεισμό από τα γήπεδα –μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης- τιμωρήθηκε 21χρονος οπαδός του ΑΠΟΕΛ, λόγω πανό με ρατσιστικό σύνθημα που είχε αναρτήσει.

Η αστυνομία της Κύπρου εντόπισε τον νεαρό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του γηπέδου της Λάρνακας, απ’ το ματς της 12ης Σεπτεμβρίου του 2015, καθώς ανήρτησε πανό με το σύνθημα «Refugees Go Home» (δηλ. πρόσφυγες πηγαίνετε στα σπίτια σας).

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:
«Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε σήμερα ποινή 75 ωρών κοινωνικής εργασίας για δύο χρόνια, σε 21χρονο, αφού τον έκρινε ένοχο σε υπόθεση που αφορά βία στα γήπεδα. (τοποθέτηση πανό με ρατσιστικό σύνθημα)».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παίζεται το «κεφάλι» του Μαντσίνι στην Ίντερ!!


Παίζεται το «κεφάλι» του Μαντσίνι στην Ίντερ

Ο ιδιοκτήτης της Ίντερ, Έρικ Τοχίρ, διαμήνυσε σε παίκτες και Ρομπέρτο Μαντσίνι, ότι όλοι από εδώ και πέρα κρίνονται για τη νέα σεζόν, ενώ απαίτησε 4 νίκες στα ερχόμενα 5 ματς.

Η τραγική κατάσταση και η πτωτική πορεία στην οποία βρίσκεται η Ίντερ στον δεύτερο γύρο, έχει βγάλει έξω από τα ρούχα του τον Έρικ Τοχίρ. Ο ιδιοκτήτης των Νερατζούρι, θέλησε να τρίξει τα… δόντια στους ποδοσφαιριστές του και κυρίως στον Ρομπέρτο Μαντσίνι, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα..

Ο Ινδονήσιος επιχειρηματίας μίλησε στον Ιταλό προπονητή, το «κεφάλι» του οποίου… παίζεται στα ερχόμενα ματς και εάν θέλει να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας και την επόμενη σεζόν, κάτι το οποίο φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, πρέπει να αποδείξει ότι το αξίζει. Ο Τοχίρ, λοιπόν, ανέφερε σε Μαντσίνι και ποδοσφαιριστές ότι μέχρι το τέλος της σεζόν θα κριθούν όλοι, ενώ απαίτησε να κερδίσουν τα τέσσερα από τα πέντε επόμενα παιχνίδια.
*Πηγή: sport-fm.gr*

ΜΕΓΑΛΗ κίνηση από τη Γαλατά!!


ΜΕΓΑΛΗ κίνηση από τη Γαλατά!

Σε μία πολύ σημαντική κίνηση προέβη η Γαλατασαράι, καθώς στο πλαίσιο του προγράμματος «One Team» υπέγραψε μονοήμερο συμβόλαιο με τον 9χρονο φίλο της Γιουσούφ Οκούρ, που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση.

Το κοινωνικό και ανθρώπινο πρόσωπό της έδειξε η Γαλατασαράι. Όπως ανακοίνωσε η τουρκική ομάδα, την Τρίτη (1/3) υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας μίας ημέρας με τον 9χρονο φίλο της Γιουσούφ Οκούρ, ο οποίος πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωλίγκας «One Team».

Ο μικρός Γιουσούφ ήταν το πρωί στα γραφεία της «τσιμπόμ» προκειμένου να επισημοποιήσει τη συνεργασία του, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε τόσο στο γήπεδο του μπάσκετ «Αμπντί Ιπεκτσί», όσο και στο ποδοσφαιρικό «Τουρκ Τέλεκομ Αρίνα».

Μάλιστα, το βράδυ της Τρίτης (1/3) ο 9χρονος θα παρουσιαστεί στο κοινό του «Αμπντί Ιπεκτσί», λίγα λεπτά πριν το τζάμπολ στο ματς με την Πινάρ Καρσίγιακα στη ρεβάνς για τους «16» του Eurocup.

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έκανε τα 100 μέτρα σε 9.45 ο Γκάτλιν!!


Έκανε τα 100 μέτρα σε 9.45 ο Γκάτλιν!

Στον πιο γρήγορο χρόνο που έχει μετρηθεί ποτέ, για την ακρίβεια 9 δεύτερα και 45 εκατοστά, έτρεξε τα 100 μ. ο Τζέισον Γκάτλιν, ωστόσο δεν πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ αφού έγινε με πολύ... σπρώξιμο!

Όνειρο κάθε σπρίντερ είναι να καταφέρει –σε πρώτη φάση- να νικήσει τον Μπολτ και ίσως μετά από πολλά χρόνια, όταν πιθανότατα ο Τζαμαϊκανός θα έχει ήδη αποσυρθεί, να του πάρει το μυθικό παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα.

Εκείνο το απίστευτο 9.58 παραμένει απλησίαστο, τουλάχιστον υπό κανονικές συνθήκες. Και αυτό, διότι ο Αμερικανός Τζέισον Γκάτλιν κατόρθωσε να το ξεπεράσει παίρνοντας έξτρα ώθηση όχι από παράνομες ουσίες (για χρήση των οποίων είχε τιμωρηθεί παλιότερα με τετραετή αποκλεισμό) αλλά από μια… τουρμπίνα!

Για να είμαστε πιο ακριβείς, ο 34χρονος σπρίντερ ξεκίνησε να τρέχει έχοντας πίσω του έναν τεράστιο ανεμιστήρα που του χάρισε πολλή βοήθεια, ειδικά στα πρώτα μέτρα. Κάπως έτσι, έτρεξε την απόσταση σε 9.45, χρόνο πολύ βελτιωμένο σε σχέση με το 9.74 που αποτελεί και το ατομικό ρεκόρ του.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντε Κολό: «Δεν ξεχάσαμε τι έγινε πέρυσι με τον Ολυμπιακό…»


Ντε Κολό: «Δεν ξεχάσαμε τι έγινε πέρυσι με τον Ολυμπιακό…»

Ο περσινός αποκλεισμός στον ημιτελικό του Final 4, αλλά και οι πρόσφατες αποτυχίες κόντρα στον Ολυμπιακό, αποτέλεσαν οδηγό για την ΤΣΣΚΑ στη νίκη επί των «ερυθρόλευκων», σύμφωνα με τον Νάντο Ντε Κολό.

Περισσότερο πείσμα, αλλά και… σοφία γέμισε τους παίκτες της ΤΣΣΚΑ ο περσινός αποκλεισμός στον ημιτελικό του Final 4 από τον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο Νάντο Ντε Κολό σε ερώτηση για τη νίκη επί των «ερυθρόλευκων» στη Μόσχα.

«Πάντα είναι δύσκολα τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Παίζουν πολύ καλή άμυνα και είναι δυνατοί. Πιστεύω πως ήμασταν απόλυτα έτοιμοι για ένα τέτοιο παιχνίδι. Φυσικά, θυμόμαστε την περσινή σεζόν και το τι είχε γίνει γενικά στο παρελθόν όταν παίζαμε εναντίον τους. Νομίζω μάθαμε αρκετά και έτσι παίξαμε καλύτερα. Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν πολλά στο παρκέ και όταν παίζουμε ομαδική άμυνα, έχουμε ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση στην επίθεση. Ο καθένας μπορεί να σκοράρει. Αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο του παιχνιδιού μας: ο καθένας μπορεί να είναι επικίνδυνος στην επίθεση», ήταν η απάντηση του Γάλλου γκαρντ στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας και σε σχετική ερώτηση για τη νίκη επί του Ολυμπιακού.
*Πηγή: sport-fm.gr*

ΠΑΟΚ: «Αποφύγετε οποιαδήποτε συμπεριφορά θα οδηγήσει σε διακοπή»


ΠΑΟΚ: «Αποφύγετε οποιαδήποτε συμπεριφορά θα οδηγήσει σε διακοπή»

Έκκληση στον κόσμο της να συμπεριφερθεί κόσμια στον αυριανό πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, απηύθυνε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω ανακοίνωσής της.

Έκκληση στους οπαδούς του, να αποφύγουν οποιαδήποτε συμπεριφορά μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή του αγώνα, απηύθυνε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Στον αυριανό ημιτελικό του Κυπέλλου, σε μια μεγάλη πρόκληση για την ομάδα μας, δίνουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό.

Υποστηρίξτε την ομάδα, δώστε ώθηση στους ποδοσφαιριστές με τα συνθήματα και τη φωνή σας, αποφύγετε οποιαδήποτε συμπεριφορά θα μπορούσε να οδηγήσει σε διακοπή του ρυθμού ή του ίδιου του αγώνα.

Μην πετάτε αντικείμενα, πυρσούς ή κροτίδες στο γήπεδο.

Ας μη δώσουμε το δικαίωμα σε κανέναν να μας τιμωρήσει και να μας στερήσει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας».

«Θέλει Πιάνιτς, Ναϊνγκολάν στην Τσέλσι ο Κόντε»


«Θέλει Πιάνιτς, Ναϊνγκολάν στην Τσέλσι ο Κόντε»

Μπορεί η συμφωνία του Αντόνιο Κόντε με την Τσέλσι, να μην έχει επισημοποιηθεί ακόμη, ωστόσο οι «Times» αναφέρουν πως έχει ήδη πει στον Αμπράμοβιτς ότι οι δύο πρώτοι του στόχοι είναι από τη Serie A.

Δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμη, ωστόσο άπαντες είναι σίγουροι πως ο Αντόνιο Κόντε θα αναλάβει τη νέα σεζόν την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι. Μάλιστα, οι «Times» ξεκίνησαν ήδη τα μεταγραφικά σενάρια και παρουσιάζουν σε αποκλειστικό τους δημοσίευμα πως οι δύο πρώτοι στόχοι του Ιταλού προπονητή, αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στο Καμπιονάτο.

Ο λόγος για δύο ποδοσφαιριστές της Ρόμα, τον Μιράλεμ Πιάνιτς και τον Ράτζα Ναϊνγκολάν, για τους οποίους αναφέρθηκε σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ακόμη και στις συζητήσεις που είχε με τον Αμπράμοβιτς για να κλείσει το «deal».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χάνει Παναθηναϊκό ο Νέντοβιτς!!


Χάνει Παναθηναϊκό ο Νέντοβιτς!

Μία πολύ σημαντική απώλεια θα έχει η Ουνικάχα Μάλαγα στο ματς με τον Παναθηναϊκό, καθώς νοκ άουτ τέθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς!

Η Ουνικάχα Μάλαγα διανύει πολύ κακό… φεγγάρι το τελευταίο διάστημα, καθώς από τη μία έχει μείνει πίσω στο ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ από την άλλη έχει ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης στους «8» της Ευρωλίγκας.

Ωστόσο, ενόψει του κρίσιμου ματς με τον Παναθηναϊκό προέκυψε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα στον Ζοάν Πλάθα και αυτό ακούει στο όνομα Νεμάνια Νέντοβιτς.

Ο Σέρβος γκαρντ τραυματίστηκε στη μέση στην αναμέτρηση με τη Μούρθια και την Τρίτη (1/3) δεν ήταν σε θέση να προπονηθεί, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δωδεκάδας κόντρα στο «τριφύλλι»!
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Μπήκε» ο Σάντσεθ!!


«Μπήκε» ο Σάντσεθ!

Δύο μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στα Γιάννενα, ο Σάντσεθ επέστρεψε κανονικά την Παρασκευή στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού! «Μπήκε» και ο Κοτσόλης, μέρος της προπόνησης έβγαλε ο Πέτριτς.

Πλατιά χαμόγελα για τον Αντρέα Στραματσόνι στην προπόνηση της Παρασκευής (1/3), καθώς ο Ιταλός προπονητής του Παναθηναϊκού είδε τον Σάντσεθ να επιστρέφει μετά από δύο μήνες στις προπονήσεις της ομάδας και να βγάζει κανονικά το πρόγραμμα!

Ο Ισπανός στόπερ είχε τραυματιστεί σοβαρά στον βραχίονα στις 7 Ιανουαρίου στα Γιάννενα, μόλις στο 8’ της αναμέτρησης για το Κύπελλο, όταν συγκρούστηκε με τον Στέφανο Κοτσόλη, με αποτέλεσμα να πάθει ζημιά στον βραχίονα και να υποβληθεί σε εγχείρηση.

Από εκεί και πέρα, και ο Κοτσόλης συμμετείχε στη σημερινή προπόνηση, μέρος της οποίας, δε, έβγαλε και ο Πέτριτς.

Το πρόγραμμα των «πράσινων» περιελάμβανε ζέσταμα, παιχνίδι με μπάλα, ανοίγματα, τακτική και παιχνίδι σε μικρό χώρο, ενώ ο Νάνο απουσίασε με άδεια, ο Μπουμάλ ακολούθησε θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Μπεργκ έκανε πρόγραμμα αποφόρτισης.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα προπονηθούν ξανά αύριο στις 11 το πρωί.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βγήκε μπροστά για Ρονάλντο ο Ζιντάν!!


Βγήκε μπροστά για Ρονάλντο ο Ζιντάν

Ο Ζινεντίν Ζιντάν σχολίασε για πρώτη φορά τις δηλώσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο μετά την ήττα απ’ την Ατλέτικο, τονίζοντας πως το περιστατικό θεωρείται λήξαν. «Τον υποστηρίζουμε όλοι», τόνισε.

Οι δηλώσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο μετά την ήττα της Ρεάλ απ’ την Ατλέτικο στο ντέρμπι της Μαδρίτης, ξεσήκωσαν διαμαρτυρίες. Ο Ζινεντίν Ζιντάν, όμως, δεν φαίνεται να συμφωνεί με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, υποστηρίζοντας τον Πορτογάλο άσο.

«Ο Κριστιάνο μίλησε με όλους. Και με εμένα και με όλους τους άλλους. Δεν είναι κάτι νέο», σχολίασε αρχικά και συνέχισε: «Ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι ο Κριστιάνο και τον υποστηρίζουμε όλοι. Το περιστατικό θεωρείται λήξαν. Αυτό που είναι σημαντικό τώρα είναι να προχωρήσουμε. Μ’ αυτό πρέπει να ασχοληθούμε. Όλοι μαζί, εδώ μέσα, όχι εκτός», ανέφερε.

Όσο για την ήττα απ’ την Ατλέτικο, είπε: «Όπως πάντα, ο προπονητής πρέπει να μιλήσει με όλους τους παίκτες μετά το παιχνίδι, αρχικά ομαδικά και μετά ατομικά. Χάσαμε ένα παιχνίδι, τίποτα περισσότερο. πρέπει να συγκεντρωθούμε σ’ αυτό που ακολουθεί. Είναι δύσκολο, αλλά δεν μπορούμε να κολλήσουμε στο παρελθόν».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πέτριτς: «Ο Στραματσόνι θέλει να ανανεώσω»


Πέτριτς: «Ο Στραματσόνι θέλει να ανανεώσω»

Στην αποκάλυψη ότι ο Αντρέα Στραματσόνι του έχει πει πως θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιό του και να μείνει και την ερχόμενη σεζόν στην ομάδα, προχώρησε ο Πέτριτς σε δηλώσεις του σε μέσο της Γερμανίας.

Δημοσίευμα της Γερμανίας, ανέφερε τις πρωινές ώρες πως ο Μλάντεν Πέτριτς μοιάζει πολύ πιθανό τη νέα σεζόν να βρεθεί στο τεχνικό τιμ του αγαπημένου του Αμβούργου. Ωστόσο, ο ίδιος, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «mopo.de», που είχε γράψει το εν λόγω ρεπορτάζ, προχώρησε σε μια αποκάλυψη, λέγοντας πως ο Αντρέα Στραματσόνι θέλει να τον κρατήσει στον Παναθηναϊκό και την επόμενη σεζόν.

«Έχω στο μυαλό μου, ότι αυτή η σεζόν μπορεί να είναι η τελευταία μου. Ο νέος προπονητής μας, όμως, ο Αντρέα Στραματσόνι, θέλει να ανανεώσω. Αναρωτιέμαι τι είναι καλύτερο για εμένα», είπε αρχικά ο Πέτρις και συνέχισε: «Όταν κάτι τελειώνει, τελειώνει. Όλοι οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές με συμβουλεύουν να παίξω όσο περισσότερο μπορώ, γιατί αλλιώς θα το μετανιώσω».

Τέλος, ανέφερε πως εάν επιλέξει να δουλέψει, θα μείνει στη Γερμανία ή στην Ελβετία: «Το ερώτημα είναι εάν θα δουλέψω στην Ελβετία ή την Γερμανία. Εάν επιλέξω την Γερμανία, τότε θα εγκατασταθούμε στο Αμβούργο. Ξέρουμε την πόλη πολύ καλά».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο Υπουργείο η ΑΕΚ, προχωρά η έγκριση για την «Αγιά-Σοφιά»!

Επαφές για να ολοκληρωθεί επιτέλους η διαδικασία έγκρισης της ΜΠΕ για την «Αγιά-Σοφιά» κάνει η ΑΕΚ. Εκπρόσωποι της «Δικέφαλος 1924» βρέθηκαν στο Υπουργείο. «Θέλουμε να βοηθήσουμε», είπε ο Σκουρλέτης.

Στο Υπουργείο η ΑΕΚ, προχωρά η έγκριση για την «Αγιά-Σοφιά»Βάσιμη αισιοδοξία ότι το θέμα της «Αγιά-Σοφιάς» μπαίνει επιτέλους στην τελική του ευθεία υπάρχει στην ΑΕΚ.

Αφότου έπεσαν οι τόνοι ανάμεσα στην «Ένωση» και το Υπουργείο, ξεκίνησε και εμπράκτως η συνεργασία που συμφώνησαν οι δυο πλευρές για να ξεπεραστούν οι τελευταίοι σκόπελοι αναφορικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Έτσι, εκπρόσωποι της «Δικέφαλος 1924» βρέθηκαν την Τρίτη στο ΥΠΑΠΕΝ και συναντήθηκαν με στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας, προκειμένου να συζητήσουν επί τεχνικών ζητημάτων.

Υπάρχει πίστη λοιπόν στην ΑΕΚ ότι αυτές οι επαφές θα δρομολογήσουν εξελίξεις και ότι τις προσεχείς ημέρες θα εγκριθεί οριστικά η μελέτη. Κάτι που σημαίνει ότι θα έχει ολοκληρωθεί το τελευταίο στάδιο της διαδικασίας, αφού θα συμπεριληφθεί στον φάκελο που θα κατατεθεί στην Πολεοδομία για να εκδοθεί η οικοδομική άδεια.

Την αισιοδοξία, δε, ότι θα προχωρήσει το θέμα και δεν θα υπάρξουν νέες κωλυσιεργίες ενισχύουν και δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ (πριν τη συνάντηση των δυο πλευρών στο Υπουργείο) και είπε:

«Κανείς δε λέει να μη γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ. Και εννοώ στη συγκεκριμένη περιοχή. Είμαστε αυτή τη στιγμή στο σημείο της αξιολόγησης και των διαβουλεύσεων επί των προτάσεων της ΑΕΚ. Μάλιστα σήμερα, αν δεν κάνω λάθος, έχει προγραμματιστεί ραντεβού ανάμεσα στην εταιρία που έχει αναλάβει το έργο κατασκευής του γηπέδου για λογαριασμό της ΠΑΕ ΑΕΚ και υπευθύνων των Υπουργείου. Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν. Η έκδοση της περιβαλλοντικής μελέτη είναι το πρώτο βήμα…

Ακολουθεί η οικοδομική άδεια, στη συνέχεια η χρηματοδότηση και τα έργα υπογειοποίησης του δρόμου που βρίσκεται πίσω από το γήπεδο. Όπως προβλέπει η μελέτη. Είναι πολλά τα ζητήματα. Δεν είναι εύκολο. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε. Να μην περνάει η στρεβλή εντύπωση ότι εμείς δεν θέλουμε ή καθυστερούμε για οποιοδήποτε λόγο το γήπεδο της ΑΕΚ. Χρειάζονται σταθερά βήματα. Αντιλαμβάνομαι ότι η γραφειοκρατία είναι μεγάλη, αλλά να μη φτάσουμε και στο άλλο άκρο να παραβιάσουμε τους ισχύοντες κανόνες».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αλλαγή σελίδας και στην ΕΠΣ Γρεβενών, στα δικαστήρια η αντιπολίτευση στη Χαλκιδική!!


Αλλαγή σελίδας και στην ΕΠΣ Γρεβενών, στα δικαστήρια η αντιπολίτευση στη Χαλκιδική!

Νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών ο πρώην δήμαρχος της πόλης, Δημοσθένης Κουπτσίδης. Δεν… το κουνάει ο Βούλγαρης στη Χαλκιδική, τον πάει στα δικαστήρια η πανίσχυρη αντιπολίτευση!

Άλλη μία Ένωση άλλαξε σελίδα την Τρίτη (1/3), καθώς ο πρώην δήμαρχος της πόλης, Δημοσθένης Κουπτσίδης, είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών!

Στις εκλογές της Δευτέρα, ο κ. Κουπτσίδης πήρε 13 ψήφους από όλα τα μέλη του νέου Δ.Σ. και αντικαθιστά, έτσι, τον Γιώργο Κοσματόπουλο, που υποστήριζε τις διοικήσεις Σαρρή και Γκιρτζίκη στην ΕΠΟ…

Μπροστά, δε, στη διαφαινόμενη ήττα του, δεν κατέβηκε καν στις εκλογές!

Από εκεί και πέρα, παρά τη συντριβή του στην πρόσφατη Γ.Σ. της Ένωσης και τη συνεχιζόμενη κατακραυγή, ο -ακόμα- πρόεδρος της ΕΠΣ Χαλκιδικής, Αργύρης Βούλγαρης, αρνείται να αποχωρήσει και ας του έχουν υποβάλει πρόταση μομφής 53 από τα 62 σωματεία της Χαλκιδικής!

Ωστόσο, αν ο Βούλγαρης επιμείνει και δεν πάει άμεσα σε Γενική Συνέλευση, η πανίσχυρη αντιπολίτευση του Σαρηγιαννίδη θα τον πάει στα δικαστήρια!

Και όλα αυτά, φυσικά, ενόψει των κρίσιμων εκλογών της ΕΠΟ τον ερχόμενο Οκτώβρη…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Λαβέτσι: «Απέρριψα Τσέλσι, Γιουνάιτεντ και Ίντερ»


Λαβέτσι: «Απέρριψα Τσέλσι, Γιουνάιτεντ και Ίντερ»

Το πλάνο, οι προκλήσεις και φυσικά τα χρήματα, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επιλογή του Εζέκιελ Λαβέτσι, που ανέφερε επίσης, πως απέρριψε προτάσεις από Τσέλσι, Γιουνάιτεντ και Ίντερ.

Το πλάνο, η κουλτούρα, οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει στην Κίνα, όπως φυσικά και τα χρήματα, έπαιξαν σημαντικό ρόλο σητν επιλογή του Εζέκιελ Λαβέτσι να αφήσει την Παρί Σεν Ζερμέν για την Χεμπέι Τσάινα Φόρτσουν, όπως ανέφερε σε κανάλι της Γαλλίας.

«Θα μπορούσα να είχα υπογράψει στην Ίντερ, στην Τσέλσι ή στην Γιουνάιτεντ», ανέφερε αρχικά στο «Canal+» ο Αργεντινός επιθετικός και συνέχισε: «Έκανα, όμως, την επιλογή να πάω στην Κίνα. Είναι μια σημαντική επιλογή για την καριέρα μου, είμαι σίγουρος ότι θα αντιμετωπίσω πολλές προκλήσεις εκεί πέρα. Μου αρέσει το πλάνο που έχει η ομάδα. Γι' αυτό τον λόγο πείστηκα να πάω στο Χεμπέι, όπως βέβαια έπαιξαν ρόλο και τα χρήματα».

«Είμαι, επίσης, ενθουσιασμένος από την κινέζικη κουλτούρα. Άρα το να έρθω να παίξω εδώ είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα εμπειρία», ολοκλήρωσε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το πλάνο Σίλβα για την Τούμπα!


Το πλάνο Σίλβα για την Τούμπα

Έτσι θα παρατάξει τον Ολυμπιακό ο Μάρκο Σίλβα στον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με τη σημερινή προπόνηση την προετοιμασία του για το μεγάλο αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Μάρκο Σίλβα έχει αποφασίσει για την εντεκάδα με την οποία θα παρατάξει την ομάδα του απέναντι στον “δικέφαλο” του Βορρά.

Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι η βασική εντεκάδα του Ολυμπιακού θα είναι Καπίνο, δεξί μπακ ο Ελαμπντελαουί, στόπερ ο Σιόβας με τον Μποτία (αν κι υπάρχουν πιθανότητες και για τον Ντα Κόστα) ενώ στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής των “ερυθρόλευκων” θα είναι ο Σαλίνο, καθώς ο Μαζουάκου έμεινε εκτός αποστολής.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα είναι ο Μιλιβόγεβιτς (σαν αμυντικό χαφ) και δίπλα του θα παίξει ο Εστέμπαν Καμπιάσο. Ρόλο επιτελικού μέσου θα έχει ο Φορτούνης, απ' τον οποίο περιμένουν πολλά στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού οι “ερυθρόλευκοι”. Ο Νταβίντ Φουστέρ φαίνεται να κερδίζει θέση βασικού μετά την καλή του εμφάνιση στον αγώνα με τη Βέροια και ο Ισπανός αναμένεται να παίξει στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Στην άλλη πλευρά θα είναι πιθανότατα ο Σεμπά ενώ σέντερ φορ θ' αγωνιστεί ο Ιντέγε.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με σημαντικές απουσίες, καθώς Ντουρμάζ, Πάρντο, Μαζουάκου και Ζντίελαρ είναι νοκ όαυτ λόγω τραυματισμών. *Πηγή: sport-fm.gr*

Υπέγραψε ο Βελίτσκοβιτς!!


Υπέγραψε ο Βελίτσκοβιτς!

Παίκτης της Πάρτιζαν είναι και με τη βούλα ο Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς, ο οποίος επέστρεψε στην ομάδα της Σερβίας ύστερα από το 2009, όταν και την είχε αφήσει για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η επιστροφή του Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς στην Πάρτιζαν είναι γεγονός. Αφού ο έμπειρος φόργουορντ έλυσε και τυπικά τη συνεργασία του με την Τραμπζονσπόρ, υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν με τη σερβική ομάδα.

Ο 29χρονος φόργουορντ επιστρέφει, λοιπόν, σε γνώριμα λημέρια καθώς εκεί «ανδρώθηκε» μπασκετικά, αγωνιζόμενος για μία πενταετία (2004-2009).

«Είμαι πολύ χαρούμενος που γυρίζω στο Βελιγράδι και στην ομάδα που ανδρώθηκα. Το κριτήριο για να έρθω ήταν η επιθυμία μου να παίξω ξανά μπροστά σ’ αυτό το κοινό, αλλά και για την αγάπη που έχω για την Πάρτιζαν», δήλωσε ο Βελίτσκοβιτς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Με Κλάους κόντρα στον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ!!


Με Κλάους κόντρα στον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ!

Κανονικά στην αποστολή του ΠΑΟΚ για τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό συμπεριλήφθηκε ο Κλάους Αθανασιάδης. Δεν πρόλαβε ο Ροντρίγκες.

Μισή… χαρά πήρε ο Ίγκορ Τούντορ ενόψει του ημιτελικού του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό, αφού επέστρεψε στη δράση μόνο ο ένας απ’ τους δύο παίκτες που περίμενε.

Στα ευχάριστα ο Κλάους Αθανασιάδης συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή του «δικέφαλου», καθώς έβγαλε όλο το πρόγραμμα της τελευταίας προπόνησης. Εκτός, όμως, έμεινε ο Γκάρι Ροντρίγκες, αφού θεωρήθηκε ρίσκο η συμμετοχή του στο παιχνίδι μετά το διπλό του τραυματισμό.

Οι 20 ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είναι οι: Βελλίδης, Σιαμπάνης, Μαλεζάς, Χατζηισαΐας, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κίτσιου, Λέοβατς, Κοροβέσης, Χαρίσης, Κάτσε, Τσίμιροτ, Τζιόλης, Σάμπο, Αντόνις, Μυστακίδης, Πέλκας, Κάκκο, Μακ, Αθανασιάδης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποθεώνει Περπέρογλου ο ισπανικός Τύπος!! (pic)


Αποθεώνει Περπέρογλου ο ισπανικός Τύπος! (pic)

Μέλι στάζει για τον Στράτο Περπέρογλου ο Τύπος της Ισπανίας, με τη «Sport» να κάνει ένα ολόκληρο αφιέρωμα στον Έλληνα φόργουορντ χαρακτηρίζοντάς τον ως την «ασφάλεια ζωής» της Μπαρτσελόνα.

Ο Στράτος Περπέρογλου δεν πήγε στην Μπαρτσελόνα για να γίνει ο νέος ηγέτης της, αλλά ούτε και να είναι ο πρώτος της σκόρερ.

Ωστόσο, πολύ αθόρυβα, αλλά παράλληλα και πολύ ουσιαστικά, ο Έλληνας φόργουορντ έχει βοηθήσει τα μέγιστα τους Καταλανούς αυτούς τους μήνες που βρίσκεται και μάλιστα ήταν ο παίκτης-κλειδί τους στο κρίσιμο διάστημα που πέρασε, τον Φεβρουάριο.

Για το λόγο αυτό, η «Sport» φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της ένα αφιέρωμα για τον «Πέρπε», τον οποίο χαρακτηρίζει στο τίτλο της «Ασφάλεια ζωής», ενώ σ’ αυτό ανάφερε μεταξύ άλλων:

«Ο Στράτος Περπέρογλου έχει εξελιχθεί στην ασφάλεια ζωής της Μπαρτσελόνα. Ο 31χρονος Έλληνας στην πρώτη του σεζόν στην ομάδα, έχει προσαρμοστεί γρήγορα και έχει γίνει ένας παίκτης-εμπιστοσύνης για τον Τσάβι Πασκουάλ. Και όχι μόνο λόγω της εμπειρίας του, αλλά και με τα νούμερά του που συνεισφέρει κάθε βράδυ με τη φανέλα της Μπάρτσα».

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Καρέλης: «Έφαγα δύο τσιγάρα»


Καρέλης: «Έφαγα δύο τσιγάρα»

Απολαυστική συνέντευξη του Νίκου Καρέλη στον βελγικό Τύπου μιλά για τα παιδικά του χρόνια.

Στα παιδικά του χρόνια, την αρχή της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής αλλά και ως κολυμβητής αναφέρθηκε ο Νίκος Καρέλης σε συνέντευξή του στον βελγικό Τύπο.

«Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο σε ηλικία έξι ετών. Στα τέσσερα μου ήδη είχα χτυπήσει την πόρτα του Εργοτέλη, αλλά δεν έπαιζα πολύ.

Έτσι αποφάσισα για ένα-δύο χρόνια να ασχοληθώ με το κολύμπι. Ο προπονητής μου ήθελε να γίνω πρωταθλητής και με έβαζε να βουτάω από βατήρες ύψους πέντε και δέκα μέτρων. Όταν επέστρεψα σπίτι άρχισα να κλαίω. Δεν ξέρω γιατί αντέδρασα τόσο απότομα, αλλά θυμάμαι να λέω στη μητέρα μου πως 'θέλω να παίξω ξανά ποδόσφαιρο», ανέφερε –αρχικά- και συνέχισε μιλώντας για τα...νιάτα του.

«Σκαρφάλωνα στα δέντρα, ενώ ως παιδί έφαγα δύο φορές τσιγάρα. Πρέπει να ήμουν πέντε ή έξι χρονών. Θυμάμαι κατέληξα στο νοσοκομείο προκειμένου να αφαιρέσουν τα τσιγάρα από το στομάχι μου. Μεταφέρθηκα και τρίτη φορά στο νοσοκομείο όταν προηγουμένως η μητέρα μου έδωσε αντιβίωση σε μένα και την αδερφή μου προκειμένου να ξεπεράσουμε μία ασθένεια. Τη στιγμή που έδινε το σιρόπι με το κουτάλι στην αδερφή μου, εγώ πήρα κρυφά το μπουκαλάκι και το ήπια βλέποντας τηλεόραση».
Τέλος μίλησε για την θητεία του στο ρωσικό ποδόσφαιρο.

«Ήταν καλό που συνέβη στα 19 μου γιατί συνειδητοποίησα πως έπρεπε να δουλέψω ακόμη πιο σκληρά για να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής σε έναν μεγάλο σύλλογο. Περισσότερα κέρδισα στη Ρωσία παρά έχασα.

Η θερμοκρασία στη Ρωσία κατά μέσο όρο ήταν στους -20 βαθμούς C. Κάποιες φορές κυμαίνονταν μεταξύ -15 και -10. Μόλις δύο συμπαίκτες μου μιλούσαν αγγλικά στην ομάδα και στα μαγαζιά δυσκολευόσουν να αγοράσεις ακόμη και νερό εάν δεν μιλούσες ρωσικά.
Τους πρώτους μήνες μιλούσα από το Facebook με τους φίλους, όμως η Ρωσία βρίσκεται τρεις ώρες μπροστά από την Ελλάδα και έπρεπε να περιμένω μετά τα μεσάνυχτα μέχρι να συνομιλήσουμε.

Στο ξεκίνημα ήμουν μόνος μου εκεί. Αργότερα ήρθε και ο αδερφός μου. Προσπαθούσα τους πρώτους μήνες να μαγειρεύω και αποφάσισα να μάθω ρωσικά. Έκανα μαθήματα κάθε μέρα για τρεις μήνες. Τα ρωσικά μου σύμφωνα με τον συμπαίκτη μου Ρουσλάν Μαλινόφσκι είναι καλά».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπάρκας: «Νικήσαμε την ΑΕΚ, γιατί να μην το ξανακάνουμε»


Μπάρκας: «Νικήσαμε την ΑΕΚ, γιατί να μην το ξανακάνουμε»

Η πρόσφατη νίκη επί της ΑΕΚ είναι το όπλο του Ατρόμητου ενόψει των ημιτελικών Κυπέλλου, σύμφωνα με όσα είπε ο Βασίλης Μπάρκας στον ΣΠΟΡ FM 94,6. «Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε», τόνισε.

Την αισιοδοξία του για την πορεία του Ατρόμητου στο Κύπελλο εξέφρασε ο Βασίλης Μπάρκας, τονίζοντας τις ελπίδες που έχει να επικρατήσει της ΑΕΚ στα ημιτελικά και να βρεθεί στον τελικό.

Ο τερματοφύλακας των Περιστεριωτών μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την μέχρι τώρα πορεία τις ομάδας του και τις αλλαγές που έφερε η έλευση του Τραϊανού Δέλλα, ενώ αναφέρθηκε και τους προσωπικούς του στόχους.

Αναλυτικά όσα είπε στους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα:
Για το αν πίστευε ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσει βασικός με τη φανέλα του Ατρόμητου: «Ήταν κάποιος απ’ τους στόχους μου και δούλεψα πολύ γι’ αυτό. Ήθελα να δείξω τι αξίζω για να πάρω και θέση βασικού. Έγινε κι αυτό, οπότε συνεχίζουμε. Είμαι δέκα χρόνια στον Ατρόμητο, πέρασα απ’ όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και περίμενα την ευκαιρία μου».

Για το ενδιαφέρον που έχει δείξει στο πρόσωπό του ο Μίχαελ Σκίμπε για την Εθνική: «Ακούω αρκετά και περιμένω. Είμαι στέλεχος της Εθνικής Ελπίδων, σίγουρα στόχος μου είναι να παίξω και στην Εθνική ανδρών».

Για το αν αισθάνεται έτοιμος να καθιερωθεί στην 11άδα του Ατρόμητου: «Αν δεν αισθανόμουν έτοιμος, δεν θα ήμουν ούτε στον πάγκο. Ο τερματοφύλακας θέλει εμπειρίες. Σιγά-σιγά, παιχνίδι με το παιχνίδι θα έρθουν όλα».

Για τον κόσμο του Ατρόμητου: «Δεν θα έλεγα ότι είναι απαιτητικός. Έμαθε να βλέπει ψηλά τον Ατρόμητο και έτσι πρέπει να είναι. Φέτος δεν είναι απ’ τις καλύτερες χρονιές μας. Θέλουμε να πάμε καλά στο Κύπελλο, να πάμε στον τελικό και, γιατί όχι, να το σηκώσουμε».

Για τον ημιτελικό κόντρα στην ΑΕΚ: «Είναι ματς που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Είναι δύο ματς, ο καλύτερος να περάσει. Νικήσαμε την ΑΕΚ στο Περιστέρι. Γιατί να μην το ξανακάνουμε».

Για την πρόσφατη νίκη επί της ΑΕΚ: «Δεν είχαμε κάποια ιδιαίτερα προβλήματα, ήμασταν αρκετά καλοί. Σκοράραμε και πήραμε τη νίκη. Δεν είχαμε κάτι συγκεκριμένο να προσέξουμε. Θα παίξουμε δύο ματς, με απόλυτη συγκέντρωση και πάθος, για να περάσουμε».

Για το αν σκέφτεται το εξωτερικό: «Στόχος μου είναι το εξωτερικό, το σκέφτομαι από μικρός. Θέλω να πάω έτοιμος. Δεν θέλω να πάω και να επιστρέψω σε ένα χρόνο. Θέλω να πάω και να μείνω»

Για τον φετινό Ατρόμητο: «Δώσαμε βάση στην Ευρώπη και περάσαμε στην επόμενη φάση. Δεν ξέρω αν έγινε η καλύτερη προετοιμασία για το πρωτάθλημα. Ήρθαν κάποια αρνητικά αποτελέσματα και μας έριξαν την ψυχολογία. Η έλευση του Τραϊανού Δέλλα το άλλαξε αυτό. Τα αποτελέσματα δεν έχουν έρθει όπως τα περιμέναμε, αλλά σιγά-σιγά φτιάχνει η ομάδα και θα έρθουν και τα αποτελέσματα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Άνταμς: «Σκληρός ο Ολυμπιακός και πολλά σφυρίγματα δεν δίνονται»


Άνταμς: «Σκληρός ο Ολυμπιακός και πολλά σφυρίγματα δεν δίνονται»

Ένας ακόμη αντίπαλος του Ολυμπιακού προσπαθεί να δημιουργήσει… κλίμα. Ο λόγος για τον Ντάριους Άνταμς της Λαμποράλ Κούτσα που εν όψει του αγώνα στο ΣΕΦ άφησε αιχμές για ανοχή των διαιτητών.

Σκληρό αντίπαλο, ενίοτε και με την ανοχή των διαιτητών, χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ο Ντάριους Άνταμς εν όψει της επίσκεψής του με τη Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ την Παρασκευή (4/3).

«Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι και να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη. Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ σκληρή ομάδα και ο προπονητής μας είπε πως πρέπει να παίξουμε κι εμείς έτσι, σαν άντρες. Ξέρουμε πως κάποια σφυρίγματα δεν θα δοθούν γι’ αυτό κι εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε. Θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, πιστοί στο πλάνο μας και να είμαστε επιθετικοί στην άμυνα και απειλητικοί στην επίθεση», δήλωσε ο Αμερικανός γκαρντ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πέτριτς για… κόουτς στο Αμβούργο!!


Πέτριτς για… κόουτς στο Αμβούργο!

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει σημερινό δημοσίευμα ιστοσελίδας, η οποία ασχολείται με θέματα που αφορούν την ομάδα του Αμβούργου.

Στο αγαπημένο του Αμβούργο είναι πιθανό να επιστρέψει ο Μλάντεν Πέτριτς στο φινάλε της σεζόν! Όχι όμως ως ποδοσφαιριστής, αλλά ως προπονητής!

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας mopo.de, η οποία ασχολείται ιδιαίτερα με τα θέματα που αφορούν την ομάδα του Αμβούργου.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ ο νυν παίκτης του Παναθηναϊκού φέρεται να έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει την ενεργό δράση και να γίνει κόουτς.

Ο Κροάτης επιθετικός λατρεύεται ακόμη στο Αμβούργο όπου έπαιξε από το 2008 μέχρι το 2012. Και, όπως γράφουν οι Γερμανοί, δεν αποκλείεται να επιχειρήσει να επιστρέψει εκεί από άλλη θέση.

Προφανώς δεν πρόκειται να γίνει αμέσως πρώτος προπονητής, αλλά ίσως να ενταχθεί στο τεχνικό τιμ του συλλόγου ή να ξεκινήσει τη νέα καριέρα του από τη δεύτερη ομάδα του Αμβούργου.

Στον Παναθηναϊκό, πάντως, δεν προβλέπεται να συνεχίσει τη νέα περίοδο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπουονανότε: «Έτοιμος όποτε μου ζητηθεί»


Μπουονανότε: «Έτοιμος όποτε μου ζητηθεί»

Χαρούμενος για την παρουσία του στην ΑΕΚ παρότι δεν αγωνίζεται πολύ και έτοιμος να βοηθήσει όποτε του ζητηθεί δήλωσε ο Ντιέγκο Μπουονανότε στο match programe του ημιτελικού κυπέλλου με τον Ατρόμητο.

Ήρθε με τις καλύτερες περγαμηνές στην ΑΕΚ, άρχισε εξαιρετικά, αλλά για μεγάλο διάστημα ήταν εκτός πλάνων του πρώην προπονητή, Τραϊανού Δέλλα αλλά και του νυν, Γκουστάβο Πογιέτ. Ο λόγος για τον Ντιέγκο Μπουονανότε, ο οποίος μίλησε στο match programe που ετοίμασε η ΠΑΕ ενόψει του πρώτου ημιτελικού του κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά, ο Αργεντινός άσος, τόνισε:

«Είμαι ικανοποιημένος εδώ, είμαι χαρούμενος με την παρουσία μου και είμαι ευτυχισμένος στην ομάδα της ΑΕΚ. Σίγουρα στη διάρκεια μίας ολόκληρης σεζόν ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να έχει τα πάνω και τα κάτω του, αλλά αυτό είναι αναπόφευκτο. Από εκεί και πέρα, τον τελευταίο καιρό στο πρωτάθλημα δεν έχω πολύ χρόνο συμμετοχής, αλλά είμαι έτοιμος μόλις μου δοθεί η ευκαιρία από τον προπονητή μου να την αξιοποιήσω και για εμένα αλλά και για το καλό της ομάδας».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τζόρτζεβιτς: «Το καλύτερο για την πέμπτη σερί νίκη»


Τζόρτζεβιτς: «Το καλύτερο για την πέμπτη σερί νίκη»

Κάθε άλλο παρά εύκολη είναι η αποστολή του Παναθηναϊκού στη Μάλαγα, για το παιχνίδι με την Ουνικάχα, σύμφωνα με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Αντώνη Φώτση.

Το σύνθημα για την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του Παναθηναϊκού, στο Top16 της Ευρωλίγκας, έδωσε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ενόψει της αναμέτρησης με την Ουνικάχα Μάλαγα.

«Πάντα είναι δύσκολο να παίζεις στη Μάλαγα. Είναι καλοί, παίζουν με ένταση και ενέργεια, ειδικά στην έδρα τους, ενώ τους αρέσει να τρέχουν. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να αντιδράσουμε, να παίξουμε δυνατά και έξυπνα, αλλά και να δώσουμε το καλύτερο που μπορούμε για την πέμπτη σερί νίκη στο Top16», δήλωσε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Φώτσης είπε: «Σίγουρα, θα πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά και τα 40 λεπτά, καθώς εάν τους επιτρέψουμε να τρέξουν, έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν το σκορ. Ειδικά στην έδρα τους, τους αρέσει να τρέχουν και να σουτάρουν πολλά τρίποντα. Είναι πολύ καλοί και γι’ αυτό θα πρέπει να παίξουμε καλά και στις δύο πλευρές του παρκέ».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρωτιά με Ρόσμπεργκ για Mercedes!!


Πρωτιά με Ρόσμπεργκ για Mercedes

Χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά μαλακή γόμα, η Mercedes πρώτευσε στα πρωινά δοκιμαστικά στην πίστα της Βαρκελώνης με τον Νίκο Ρόσμπεργκ.

Λιγότερες από τρεις εβδομάδες απέμειναν για την έναρξη του πρωταθλήματος Formula 1 και οι ομάδες άρχισαν σήμερα το πρώτο σκέλος των τελευταίων ανεπίσημων δοκιμών τους στην πίστα της Καταλονίας.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ με Mercedes ήταν ο ταχύτερος με Mercedes, που έτρεξε για πρώτη φορά με μαλακή γόμα και κατέγραψε για ακόμη μια φορά τους περισσότερους γύρους, 82 τον αριθμό. Ο Γερμανός έκανε καλύτερο γύρο στα 1:23,022, ενώ ακολούθησε ο Κίμι Ραϊκόνεν με Ferrari και χρόνο 1:24,836 με μέση γόμα.

Αισθητή πρόοδο παρουσίασε η McLaren του Φερνάντο Αλόνσο που ήταν τρίτος με 2,2’’ διαφορά από τον Ρόσμπεργκ καταγράφοντας 50 γύρους. Πάντως το μονοθέσιο του Ισπανού στο φινάλε του πρώτου σκέλους έμεινε στην πίστα έξω από το pit lane με αποτέλεσμα να υψωθεί κόκκινη σημαία.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η Ίντερ, από επίδοξη πρωταθλήτρια…!!


Η Ίντερ, από επίδοξη πρωταθλήτρια…

Από διεκδικήτρια του scudetto στην Ιταλία, κάνοντας έναν εντυπωσιακό πρώτο γύρο, η Ίντερ έχει θέσει σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό εισιτήριο για δεύτερη σερί χρονιά. Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος…

Η φετινή χρονιά της Ίντερ με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι στην τεχνική ηγεσία δεν ξεκίνησε με τυμπανοκρουσίες και βαρύγδουπα λόγια. Και πως θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, όταν η σεζόν 2014-15 με τον ίδιο προπονητή, έκλεισε με τραγικό τρόπο, αφού έμεινε εκτός Ευρώπης για δεύτερη(!) φορά την τελευταία τριετία.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Οι «νερατζούρι» ξεκίνησαν εντυπωσιακά τη σεζόν και με πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, βρίσκονταν στην κορυφή και οδηγούσαν την κούρσα. Ακολούθησε ένας κακός Οκτώβριος με τρεις ισοπαλίες σε τέσσερα ματς, με αποτέλεσμα, το τέλος του μήνα να βρει την ομάδα του Μιλάνου στη δεύτερη θέση με συγκάτοικο τη Νάπολι, που είχε… πάρει μπροστά και την Φιορεντίνα! Η κορυφή ανήκε στη Ρόμα, που είχε ξεκινήσει το ίδιο φουριόζα και βρισκόταν στο +2 από τους διώκτες της! Την ίδια ώρα, η Γιουβέντους, κάνοντας μια από τις χειρότερες εκκινήσεις της ιστορίας της, βολόδερνε κάτω από τη μέση της βαθμολογίας, απέχοντας 12(!) ολόκληρους βαθμούς από την κορυφή.

inner

Οι περισσότεροι εκτιμούσαν ότι φέτος η μάχη για τον τίτλο θα ήταν πιο έντονη και σε αυτήν δεν θα υπήρχε το όνομα της Γιουβέντους, που είχε πάρει με… περίπατο τα προηγούμενα τέσσερα πρωταθλήματα. Βάσει βαθμολογίας δεν είχαν άδικο να το πιστεύουν, αλλά στην πράξη αποδείχθηκαν άλλα. Το επόμενο δίμηνο, η πορεία των τεσσάρων διεκδικητών ήταν σχεδόν ίδια και με απώλειες βαθμών, άλλες εντός και άλλες εκτός προγράμματος.

Την ίδια ώρα, η Γιουβέντους αποφάσισε να… ξυπνήσει! Κάποια στιγμή θα γινόταν… Με σερί εννιά συνεχόμενων νικών μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, κάλυψε τη διαφορά και «φώναξε» σε όλους ότι δεν θα παραδώσει τόσο εύκολα τα σκήπτρα! Μετά το πέρας των 19 αγωνιστικών, δηλαδή στους δρόμου τα μισά, πρωταθλήτρια χειμώνα με 41 βαθμούς αναδείχθηκε η Νάπολι, έχοντας δύο παραπάνω από Γιουβέντους και Ίντερ και τρεις από τη Φιορεντίνα, που συμπλήρωνε την τετράδα, μιας και η Ρόμα έκανε «κοιλιά» τον Δεκέμβριο και βρέθηκε στο -9 από το ρετιρέ!

Ο δεύτερος γύρος, εξελίσσεται σε μια εντελώς διαφορετική… ιστορία! Η «Μεγάλη Κυρία» συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε και με επτά νίκες και μια ισοπαλία, όχι μόνο οδηγεί την κούρσα, αλλά έχει αποκτήσει… αέρα τριών βαθμών από τη Νάπολι, που είναι πλέον η μοναδική ομάδα που την καταδιώκει. Όμως, οι «παρτενοπέι» μέσα στον Φεβρουάριο έδειξαν σημάδια κόπωσης, έχοντας μια νίκη σε τέσσερα ματς, ενώ ήρθε και ο αποκλεισμός στη φάση των «32» του Europa League. Η Φιορεντίνα με τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και μια ήττα βρίσκεται στο -8, όπως και η Ρόμα και πρωταρχικός στόχος των δύο ομάδων είναι η κατάκτηση της τρίτης θέσης, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

inner

Θεωρητικά, αυτός είναι και ο στόχος της Ίντερ του Ρομπέρτο Μαντσίνι, που παίζει και φέτος με τα νεύρα των οπαδών της! Οι «νερατζούρι» δεν έχουν… βαρεθεί να μετρούν απώλειες στον δεύτερο γύρο, αφού με απολογισμό δύο νικών, τριών ισοπαλιών και ισάριθμων ηττών, κατάφεραν να μείνουν τόσο γρήγορα εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Μέσα σε 50 ημέρες και οχτώ αγωνιστικές, έχουν καταφέρει να βρεθούν στο -13 από την κορυφή, αφού έχουν συγκομιδή 9 βαθμών έναντι 22 της Γιουβέντους, με την οποία ισοβαθμούσαν στο τέλος του πρώτου.

Από την Γιουβέντους, από την οποία ηττήθηκε με 2-0 το βράδυ της Κυριακής (28/02) και την οποία υποδέχεται αύριο (02/03) στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου. Αν δεν συντελεστεί κάποιο μικρό θαύμα, οι «νερατζούρι» θα χάσουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το πρώτο τους τρόπαιο από το 2011, αφού καλούνται να ανατρέψουν το σε βάρος τους 3-0 του πρώτου αγώνα. Πάλι καλά που η έτερη φιναλίστ αναμένεται να είναι η Μίλαν.

inner

Εν κατακλείδι, όσο ελπιδοφόρα ξεκίνησε η χρονιά, τόσο αρνητικά εξελίσσεται. Από διεκδικήτρια του scudetto μετά από έξι χρόνια, όταν κατέκτησε το τελευταίο με τον Ζοσέ Μουρίνιο στην τεχνική ηγεσία, η Ίντερ βρίσκεται στην πέμπτη θέση και έχει θέσει σε κίνδυνο ακόμη και το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μπορεί να μην απειλείται από την Μίλαν (βρίσκεται στο -1 και θα πάρει το εισιτήριο για το Europa League, ακόμη και ως φιναλίστ του τελικού Κυπέλλου) και το +7 από την Σασουόλο να προκαλεί σχετική ασφάλεια, αλλά ποιος βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι η κατρακύλα δεν θα συνεχιστεί;

Αν χάσει και αυτόν τον στόχο, θα πρόκειται περί κατορθώματος, αλλά πέρα κι απ’ όλα θα είναι άλλη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ίντερ, αφού θα μείνει εντός… συνόρων για τρίτη φορά την τελευταία τετραετία! Και αυτό δεν θα την τιμάει καθόλου! Αλλά ακόμη κι αν αυτό δεν συμβεί, δεν νοείται για το μέγεθος αυτού του συλλόγου να… αγκομαχάει προκειμένου να συμμετάσχει στα ευρωπαϊκά κύπελλα!
*Πηγή: sport-fm.gr*