Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Από Μάρτη… καλοκαίρι!!


Από Μάρτη… καλοκαίρι

Ο Άρης αγωνιστικά πρέπει να θεωρεί ήδη τον εαυτό του μέλος της επόμενης Football League.

Ο Άρης αγωνιστικά πρέπει να θεωρεί ήδη τον εαυτό του μέλος της επόμενης Football League. Η μαθηματική επικύρωση θα έρθει στα επόμενα 2-3 παιχνίδια και ειδικά εφόσον η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου ξεπεράσει ανώδυνα τα δυο πιο δύσκολα παιχνίδια που έχει ως το τέλος με Νέστο την Κυριακή και Απόλλωνα Καλαμαριάς εκτός αμέσως μετά.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Από Μάρτη καλοκαίρι δηλαδή για τους κίτρινους. Χρόνος απεριόριστος ώστε να οργανωθεί σε όλα τα επίπεδα και να επιστρέψει στις επαγγελματικές με… θόρυβο και όπως αρμόζει.

Για τον Θόδωρο Καρυπίδη το προσεχές τρίμηνο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο αφού στο διάστημα αυτό θα κληθεί να «απαλλαγεί» από την Βέροια, να εξασφαλίσει ότι ο Άρης θα μπορέσει να αγωνιστεί στη Football League, δίχως εμπόδια από ΕΕΑ και ΕΠΟ, να τρέξει στο βαθμό που θα του επιτρέπει ο… Σκόρδας την εκκαθάριση ώστε να έχει ένα διαπραγματευτικό ατού, και φυσικά όταν θα έρθει η ώρα της ΑΜΚ για τη νέα να έχει το… ρευστό στο χέρι για να πείσει τον δύσπιστο- και δικαιολογημένα- ως ένα βαθμό κόσμο της ομάδας ότι πληροί το μίνιμουμ των προϋποθέσεων να ηγηθεί του Άρη στην πορεία για την Σούπερ Λιγκ. Α, και να μην ξεχνιόμαστε να αποκαλύψει με ονόματα και διευθύνσεις αν υφίσταται και ποιος είναι ο αμερικανός επενδυτής με τον οποίο είπε ο ίδιος ότι είναι σε επαφές για συμμετοχή στην ΑΜΚ.

Για τον Νίκο Αναστόπουλο από την άλλη, που εφόσον ο Θόδωρος Καρυπίδης γίνει ο ιδιοκτήτης της νέας ΠΑΕ, θα συνεχίζει στον πάγκο, το ίδιο διάστημα, δηλαδή το προσεχές τρίμηνο, μπορεί να φαντάζει στους περισσότερους ως χαλαρό με την άνοδο εξασφαλισμένη, δεν είναι όμως.

Ο «αλενατόρε» ισχυρίζεται, και σε μεγάλο βαθμό έχει δίκιο, ότι η φετινή ομάδα, δεν είναι δική του υπό την έννοια ότι τους παίκτες τους βρήκε όλους όταν ανέλαβε. Σχεδόν κανένας δεν ήταν δική του επιλογή συν του ότι δεν έκανε φυσικά και την προετοιμασία.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά, ο 58χρονος τεχνικός δεν θα μπορεί πλέον να το χρησιμοποιεί ως άλλοθι. Αυτός θα έχει το μαχαίρι και το καρπούζι των επιλογών, δικό του δημιούργημα θα είναι ο Άρης της επόμενης σεζόν, επομένως θα επωμιστεί και την ευθύνη (την οποία- μεταξύ μας- ουδέποτε φοβήθηκε στην καριέρα του).

Επομένως, σύντομα θα κληθεί να πάρει τις αποφάσεις του για το ρόστερ, τους συνεργάτες, τις μεταγραφές κι οτιδήποτε περιλαμβάνει αυτό που ονομάζουμε ποδοσφαιρικό τμήμα. Έξι μήνες τώρα έχει επαρκές δείγμα του ρόστερ και των δυνατοτήτων του.

Γνωρίζει σε ποιους παίκτες μπορεί να στηριχτεί. Ποιοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία, ποιοι θα δουν την πόρτα της εξόδου, ποιοι… κόβονται λόγω χαρακτήρα, ελλιπούς επαγγελματισμού, κακής εξωγηπεδικής ζωής ενδεχομένως.

Παράλληλα, έχει πει ότι θέλει μια ομάδα πιο γρήγορη και ως εκ τούτου η αναζήτηση παικτών θα έχει ως αφετηρία αυτό. Όχι μόνο φυσικά, γιατί το πρωτάθλημα της Football League είναι κάτι ξεχωριστό από μόνο του.

Ως έμπειρος τεχνικός που είναι έχει καταγράψει συμπεριφορές, χαρακτήρες, προσωπικότητες, σχέσεις, χούγια, ανάγκες και το βέβαιο είναι ότι οι επιλογές θα έχουν την σφραγίδα του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: