Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Η Ίντερ, από επίδοξη πρωταθλήτρια…!!


Η Ίντερ, από επίδοξη πρωταθλήτρια…

Από διεκδικήτρια του scudetto στην Ιταλία, κάνοντας έναν εντυπωσιακό πρώτο γύρο, η Ίντερ έχει θέσει σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό εισιτήριο για δεύτερη σερί χρονιά. Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος…

Η φετινή χρονιά της Ίντερ με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι στην τεχνική ηγεσία δεν ξεκίνησε με τυμπανοκρουσίες και βαρύγδουπα λόγια. Και πως θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, όταν η σεζόν 2014-15 με τον ίδιο προπονητή, έκλεισε με τραγικό τρόπο, αφού έμεινε εκτός Ευρώπης για δεύτερη(!) φορά την τελευταία τριετία.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Οι «νερατζούρι» ξεκίνησαν εντυπωσιακά τη σεζόν και με πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, βρίσκονταν στην κορυφή και οδηγούσαν την κούρσα. Ακολούθησε ένας κακός Οκτώβριος με τρεις ισοπαλίες σε τέσσερα ματς, με αποτέλεσμα, το τέλος του μήνα να βρει την ομάδα του Μιλάνου στη δεύτερη θέση με συγκάτοικο τη Νάπολι, που είχε… πάρει μπροστά και την Φιορεντίνα! Η κορυφή ανήκε στη Ρόμα, που είχε ξεκινήσει το ίδιο φουριόζα και βρισκόταν στο +2 από τους διώκτες της! Την ίδια ώρα, η Γιουβέντους, κάνοντας μια από τις χειρότερες εκκινήσεις της ιστορίας της, βολόδερνε κάτω από τη μέση της βαθμολογίας, απέχοντας 12(!) ολόκληρους βαθμούς από την κορυφή.

inner

Οι περισσότεροι εκτιμούσαν ότι φέτος η μάχη για τον τίτλο θα ήταν πιο έντονη και σε αυτήν δεν θα υπήρχε το όνομα της Γιουβέντους, που είχε πάρει με… περίπατο τα προηγούμενα τέσσερα πρωταθλήματα. Βάσει βαθμολογίας δεν είχαν άδικο να το πιστεύουν, αλλά στην πράξη αποδείχθηκαν άλλα. Το επόμενο δίμηνο, η πορεία των τεσσάρων διεκδικητών ήταν σχεδόν ίδια και με απώλειες βαθμών, άλλες εντός και άλλες εκτός προγράμματος.

Την ίδια ώρα, η Γιουβέντους αποφάσισε να… ξυπνήσει! Κάποια στιγμή θα γινόταν… Με σερί εννιά συνεχόμενων νικών μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, κάλυψε τη διαφορά και «φώναξε» σε όλους ότι δεν θα παραδώσει τόσο εύκολα τα σκήπτρα! Μετά το πέρας των 19 αγωνιστικών, δηλαδή στους δρόμου τα μισά, πρωταθλήτρια χειμώνα με 41 βαθμούς αναδείχθηκε η Νάπολι, έχοντας δύο παραπάνω από Γιουβέντους και Ίντερ και τρεις από τη Φιορεντίνα, που συμπλήρωνε την τετράδα, μιας και η Ρόμα έκανε «κοιλιά» τον Δεκέμβριο και βρέθηκε στο -9 από το ρετιρέ!

Ο δεύτερος γύρος, εξελίσσεται σε μια εντελώς διαφορετική… ιστορία! Η «Μεγάλη Κυρία» συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε και με επτά νίκες και μια ισοπαλία, όχι μόνο οδηγεί την κούρσα, αλλά έχει αποκτήσει… αέρα τριών βαθμών από τη Νάπολι, που είναι πλέον η μοναδική ομάδα που την καταδιώκει. Όμως, οι «παρτενοπέι» μέσα στον Φεβρουάριο έδειξαν σημάδια κόπωσης, έχοντας μια νίκη σε τέσσερα ματς, ενώ ήρθε και ο αποκλεισμός στη φάση των «32» του Europa League. Η Φιορεντίνα με τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και μια ήττα βρίσκεται στο -8, όπως και η Ρόμα και πρωταρχικός στόχος των δύο ομάδων είναι η κατάκτηση της τρίτης θέσης, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

inner

Θεωρητικά, αυτός είναι και ο στόχος της Ίντερ του Ρομπέρτο Μαντσίνι, που παίζει και φέτος με τα νεύρα των οπαδών της! Οι «νερατζούρι» δεν έχουν… βαρεθεί να μετρούν απώλειες στον δεύτερο γύρο, αφού με απολογισμό δύο νικών, τριών ισοπαλιών και ισάριθμων ηττών, κατάφεραν να μείνουν τόσο γρήγορα εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Μέσα σε 50 ημέρες και οχτώ αγωνιστικές, έχουν καταφέρει να βρεθούν στο -13 από την κορυφή, αφού έχουν συγκομιδή 9 βαθμών έναντι 22 της Γιουβέντους, με την οποία ισοβαθμούσαν στο τέλος του πρώτου.

Από την Γιουβέντους, από την οποία ηττήθηκε με 2-0 το βράδυ της Κυριακής (28/02) και την οποία υποδέχεται αύριο (02/03) στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου. Αν δεν συντελεστεί κάποιο μικρό θαύμα, οι «νερατζούρι» θα χάσουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το πρώτο τους τρόπαιο από το 2011, αφού καλούνται να ανατρέψουν το σε βάρος τους 3-0 του πρώτου αγώνα. Πάλι καλά που η έτερη φιναλίστ αναμένεται να είναι η Μίλαν.

inner

Εν κατακλείδι, όσο ελπιδοφόρα ξεκίνησε η χρονιά, τόσο αρνητικά εξελίσσεται. Από διεκδικήτρια του scudetto μετά από έξι χρόνια, όταν κατέκτησε το τελευταίο με τον Ζοσέ Μουρίνιο στην τεχνική ηγεσία, η Ίντερ βρίσκεται στην πέμπτη θέση και έχει θέσει σε κίνδυνο ακόμη και το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μπορεί να μην απειλείται από την Μίλαν (βρίσκεται στο -1 και θα πάρει το εισιτήριο για το Europa League, ακόμη και ως φιναλίστ του τελικού Κυπέλλου) και το +7 από την Σασουόλο να προκαλεί σχετική ασφάλεια, αλλά ποιος βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι η κατρακύλα δεν θα συνεχιστεί;

Αν χάσει και αυτόν τον στόχο, θα πρόκειται περί κατορθώματος, αλλά πέρα κι απ’ όλα θα είναι άλλη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ίντερ, αφού θα μείνει εντός… συνόρων για τρίτη φορά την τελευταία τετραετία! Και αυτό δεν θα την τιμάει καθόλου! Αλλά ακόμη κι αν αυτό δεν συμβεί, δεν νοείται για το μέγεθος αυτού του συλλόγου να… αγκομαχάει προκειμένου να συμμετάσχει στα ευρωπαϊκά κύπελλα!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: